PDA

View Full Version : Γιατί δεν πήγα ποτέ στο Β Ακρωτήριο

Σελίδες : 1 [2]

Corvo
13/09/2013, 09:56
τι ακριβως σας χαλαει σε καποιον που λεει οτι θελω να παω στην συγκεκριμενη ακρη του κοσμου;
δεν λεει οτι ξεκιναει ενα ταξιδι ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τον λογο. ΟΥΤΕ θα παει με 250 και μολις φτασει εκει θα βγαλει μια φωτογραφια να την ανεβασει στο φορουμ που γραφει και θα φυγει.

γραφω ενα παραδειγμα για τον θεοτρελο απο την Βουλγαρια που ολοι εχουμε ακουσει λιγο πολυ. Τον Doug.
Καπου ειχα δει ειχε ενα ραφτο οπως ελεγε ή "patch" THE 4 CORNERS. Τα 4 ακρα λοιπον, και εννοουσε της Ρωσιας. Εκτος απο το Μαγκανταν(που επισης εχει ψιλογινει μοδα γιατι δεν το κατηγορουμε; ) δεν θυμαμαι τα αλλα ακρα, αλλα ισχυριζοταν οτι 2 ανθρωποι με μηχανες εχουν αυτο το ραφτο. Φυσικα μπορει να υπαρχουν και αλλοι που να μην ξερουμε καν οτι καναν αυτα τα ταξιδια....

Αυτος ο ανθρωπος που περασε τοσο καιρο της ζωης του ταξιδευοντας στην Σιβηρια με ενα harley σε στυλ enduro, ο Θεος και ψυχη του ξερει τι ακριβως ηταν τι θα του πεις;
Θα τον κατηγορισω γιατι δεν ηξερα τι εκανε;

Εγω στο μυαλο μου εχω θεματικα ταξιδια, αλλα για την ιστορια, αλλα για το αλκοολ(θελω να κανω μια γυρα στην ευρωπη και να δοκιμαζω μπυρες) ή να φαω ενα μηνα στην Αγγλια-Σκωτια-Ιρλανδια να δοκιμαζω ουισκι στα πιο μικρα αποστακτηρια. Θα το κανω μονο για αυτο; Οχι, απλα ειναι ενα λογος να κανεις το ταξιδι.

MG-KTiNoS
13/09/2013, 10:06
τι ακριβως σας χαλαει σε καποιον που λεει οτι θελω να παω στην συγκεκριμενη ακρη του κοσμου;
ότι δεν είναι η άκρη του κόσμου...

ότι αυτοί που λένε ότι είναι η άκρη του κόσμου σε περιμένουν να σε γ....

Αυτό στο φτωχό μου το μυαλό το λένε απάτη και με χαλάει.
(όπως με χαλάει και η προτυγανισμένη πατάτα στη Στεμνίτσα πχ)
:cool:

sniper
13/09/2013, 10:22
ότι δεν είναι η άκρη του κόσμου...

....

Σ' εναν σφαιρικό πλανήτη, όποιος ακούει για τέλος του κόσμου και το πιστεύει είναι καταρχάς μ@λάκας.

Αν το δεχτούμε αυτό πάμε παρακάτω και λέμε ότι τα ταξίδια είναι η διαδρομή (οδηγική και εσωτερική) κι όχι ο προορισμός.

spyrakos35
13/09/2013, 10:27
.................. πάμε παρακάτω και λέμε ότι τα ταξίδια είναι η διαδρομή (οδηγική και εσωτερική) κι όχι ο προορισμός.

ακόμα και αν για κάποιους είναι ο προορισμός και μόνο, δεν μας πέφτει λόγος.... :)

TROOPER
13/09/2013, 10:29
λοιπόν οκ ...

Ο κτήνος μας είπε γιατί δεν πήγε και δεν πρόκειται να πάει Β. Ακρωτήρι. Όσο δεν προσπαθεί να προβάλει τα δικά του "θέλω" (ή τα "δεν θέλω") πάνω στων αλλωνώνΕ, νο προμπλεμ, μπράβο του, μαγκιά του, ξέρει τι ψάχνει, τι τον φτιάχνει, και τι τον χαλάει και μη σκαλώνετε οι υπόλοιποι.

Επίσης, όποιος διαβάζει αυτό το θρεντ και μες στο μυαλό του έχει ως επιθυμία, λαχτάρα, ή απλά "γιατί έτσι" να πάει κάποια στιγμή στο νορντκαπ να παει και να μην ασχοληθεί με τα θέλω/δεν θέλω του κτήνος.

Ξεμπλέξτε τα φορουμικά σας μπούτια.

ΥΓ και καλό θα είναι να προσπαθούμε να βλέπουμε τους άλλους λαούς, τις άλλες κουλτούρες με λίγο πιο ανοιχτό μυαλό, με τα δικά τους μάτια. Μπορεί να μη το καταφέρνουμε πάντα, αλλά έστω ας γίνεται προσπάθεια. Αλλιώς τζάμπα το ταξίδι ...

+ολα

.&-

και παιδες...χαλαρα ε ;)

antsoar
13/09/2013, 10:39
Εκεί που λες παίζουν οι 2 πιο σούπερ ντούπερ ψαροταβέρνες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
Αλλά τι τα λέω αυτά σ εσένα???

:lol:

Καλά δεν μπορούσες να μιλήσεις νωρίτερα, εκεί ήμουνα το καλοκαίρι :p :beer::beer:

jimpap
13/09/2013, 10:48
και λίγο σπάμ
299225
ένα απο τα <<σημαντικά>> του ανθρώπινου μυαλού,
είναι η δυνατότητα να μάθει από την εμπειρία, βασιζόμενο μόνο σε μια χούφτα παρατηρήσεις.
μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για πράγματα που δεν έχουμε δει ποτέ
γρήγορα συμπεραίνουμε ότι μια καρέκλα είναι καρέκλα κρίνοντας από την γενική της εμφάνιση.
δεν χρειάζεται να αναλύσουμε κάθε κομμάτι ενός τραγουδιού για να πούμε ότι είναι ροκ μουσική.
Είναι στη φύση μας να κατηγοριοποιούμε και να βγάζουμε γενικές υποθέσεις βασιζόμενοι σε παρόμοιες προηγούμενες παρατηρήσεις.

Γιαυτό πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να μην το κάνουμε με τους ανθρώπους.

MikeG
13/09/2013, 11:09
Κάτι γενικότερο.

Όλα είναι θέμα πως μας έχουν πλασαριστεί. Τα πασσα, το νορτνκαπ, το καμπο ντα ροκα, όλα. Πλέον που το μοτοταξίδι έγινε και μόδα ολίγον τις, ένα παραπάνω. & στη τελική ο καθένας κάνει το ταξίδι για τη διασκέδαση του, άρα όλα τα άλλα για μένα είναι τρίχες. Από το πιο κυριλέ ταξίδι μέχρι το πιο δύσκολο έχει γίνει για τη διασκέδαση αυτού που το έκανε ή για το κόλλημα που έχει στο μυαλό του. Αν ήμασταν και εμείς μάγκες θα πουλούσαμε τη Γαύδο σαν την άκρη του whatever και θα βγάζαμε φράγκα. Το βασικό είναι να δημιουργήσεις το μύθο, πετάς και ένα γλυπτό και είσαι κομπλέ.

Για τους λαούς δε θα πω τίποτα. Όλοι άνθρωποι είναι, απλά άλλοι έχουν σφάξει τη μισή ανθρωπότητα και άλλοι έχουν γδύσει οικονομικά με το γάντι τους άλλους μισούς. Πρωτεύοντα θηλαστικά είμαστε κυρίως.

Από εκεί και πέρα εγώ κάνω τις βόλτες μου για να δω το πλανήτη, όλα τα άλλα σαφώς με επηρεάζουν αλλά προσπαθώ να μη τους δίνω σημασία και εννοείται ότι υπάρχουν μέρη που δε τα έχω στη λίστα, καθαρά για προσωπικούς λόγους.

Σημασία έχουν οι βόλτες και ο πλανήτης.

Pan (dvs)
13/09/2013, 14:18
δεν λεει οτι ξεκιναει ενα ταξιδι ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τον λογο. ΟΥΤΕ θα παει με 250 και μολις φτασει εκει θα βγαλει μια φωτογραφια να την ανεβασει στο φορουμ που γραφει και θα φυγει.

Eμενα προσωπικα δεν με χαλαει κανενα ταξιδι που κανει οποιοσδηποτε και για οποιονδηποτε λογο.Ακομη και για λογους που εγω δεν θα εκανα.Λεω φυσικα ποιο αρεσει σε εμενα ,χωρις να ειναι απαραιτητο οτι θα συφωνησει καποιος αλλος.

Αν καποιος θελει να παει στην ακρη του κοσμου επειδη του αρεσει ο τοπος,εγω μαζι του.Αν ομως το κανει γιατι ο καθε Νορβηγος το εκανε ατραξιον για οικονομικους λογους,καλο του ταξιδι.Εχω ακουσει οτι οι Ελβετοι ετοιμαζονται να βαλουνε διοδια στα πασα.Οι Νορβηγοι ισως να ειναι οι επομενοι.Θα μου επιτρεψεις να το θεωρω χοντρο δουλεμα.

Τωρα για το αν καποιοι πανε μονο για τις φωτογραφιες εχω αλλη αποψη.Ναι υπαρχουνε πολλες τετοιες περιπτωσεις.Οσο πληρωνουνε αυτοι τις μπενζινες ,δεν μου πεφτει λογος.:)

sniper
13/09/2013, 14:25
Κάτι γενικότερο.
.....

Σημασία έχουν οι βόλτες και ο πλανήτης.

Respect man... good shit...

299243

MG-KTiNoS
13/09/2013, 15:07
Respect man... good shit...

299243

:rotflmao:

AUFGEBRACHT
13/09/2013, 16:56
όταν πας στη Νορβηγία κοιτα να τους πετάς στη μούρη χωρίς να σε ρωτάνε για τον εδαφικό τσακωμό τους με τους Ρώσους

Μήπως εννοείς την Φινλανδία;

Pan (dvs)
13/09/2013, 17:28
Μήπως εννοείς την Φινλανδία;

Μαλλον.Ισα ισα που οι Ρωσσοι υπηρξανε και συμμαχοι με τους Νορβηγους αν θυμαμαι καλα (στα τελη του 1600 η του 1700?)

AUFGEBRACHT
13/09/2013, 17:40
Μαλλον.Ισα ισα που οι Ρωσσοι υπηρξανε και συμμαχοι με τους Νορβηγους αν θυμαμαι καλα (στα τελη του 1600 η του 1700?)

Xωρίς να εξειδικεύομαι στη νορβηγική ιστορία δε νομίζω να υπήρξε ποτέ συμμαχία Ρωσίας-Νορβηγίας. Εκεί στα χρόνια που λες Δανία-Νορβηγία-Σουηδία ήσαν σε πόλεμο μεταξύ τους, οι Δανοί κάποια στιγμή την προσάρτησαν και στους Ναπολεόντιους πολέμους οι Δανοί τάχτηκαν μαζί με τους Ρώσους και τους Γάλλους ενάντια στους Βρετανούς, οπότε αναγκαστικά κι οι Νορβηγοί ήταν μέρος αυτής της συμμαχίας.

spyro
13/09/2013, 17:41
http://en.wikipedia.org/wiki/Norway%E2%80%93Russia_border

http://www.thelocal.no/20130701/russian-coast-guard-detains-norwegian-fishermen

MG-KTiNoS
13/09/2013, 17:47
http://www.thelocal.no/20130822/no-link-between-lsd-and-mental-problems-say-norway-researchers

:D

Pan (dvs)
13/09/2013, 18:40
Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ως Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος αναφέρεται στην ιστοριογραφία η σειρά ενόπλων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στη ΒΑ Ευρώπη κατά τις πρώτες δεκαετίες του 18ου αι. για τον έλεγχο της Βαλτικής, ανάμεσα στη Σουηδία και μία συμμαχία χωρών με επικεφαλής το Βασίλειο της Ρωσίας. Ξεκίνησε το 1700 και ενεπλάκη σε αυτόν ολόκληρη η Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη. Έληξε με νίκη των Ρώσων το 1721.
Στο πλευρό των Ρώσων πολέμησαν από την αρχή το Βασίλειο της Δανίας-Νορβηγίας και η Σαξονία.

Σε αυτο αναφερομουνα.Τελικα ητανε στα τελη του 1700.Δεν ξερω εαν υπαρχει και αλλη περιπτωση.Σχετικα προσφατα ,ψαχνοντας περισσοτερα για τη σταση της Νορβηγιας στο β' παγκοσμιο,εγινε η αιτια να μαθω και εγω γι'αυτον.

Kostas2B
13/09/2013, 20:26
Κτηνε υπάρχει κάποιο λινκ απο το ταξίδι που τους "ξηλωσανε" για να τα διαβάσουμε;

Cpt. Haddock
14/09/2013, 17:00
Παίδες, μην πατε.

Χάλια μέρος, χάλια τοπία, χάλια διαδρομή, όλη την ώρα ντάλα ήλιος και ζέστη...

Σιγα την εμπειρία δηλαδή. Να δεις τον ήλιο να κρυβεται για λιγο στη μια το πρωί και να ξανανατέλει στη 01:25...

Τρίχες κατσαρές. Ευτυχώς για σας που την πατήσαμε καποιοι και πήγαμε, ωστε να μη σας πιάσουνε κότσο.

Ελλαδάρα και πάλι Ελλαδάρα. Με τα σκουπιδια στις ακρες των δρόμων, με τη γλιστεηρ ασφαλτο, με τις λακουβες, με την πανακριβη βενζινη, με τους οδηγάρες της, με τις νταλικες, με τα κτέλ, με τις παραλιες τιγκα στην ξαπλώστρα...

Εδώ να μείνετε..

:wave2:

nobody
14/09/2013, 17:11
εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει ειτε να πλεκουμε εγκωμια για εναν τοπο στο εξωτερικο η στην ελλαδα ειτε να τον θαβουμε συνεχεια μεχρι αηδιας...

καποιος/οι πηγανε στο εν λογω ακρωτηρι(δεν ειμαι ενας απο αυτους) και καλα κανανε,ειλικρινα μπραβο τους,μακαρι να το ευχαριστηθηκαν και αν το θελησουνε να το ξανακανουνε.για οποιονδηποτε λογο κι αν εγινε η κι αν γινει ενδεχομενως στο μελλον,οπως σωστα προαναφερθηκε απο ορισμενους.

καποιοι παλι δεν πηγανε και μαλιστα δεν εχουνε σκοπο αποτι φαινεται να πανε,ουτε εκει ουτε σε αλλα πολυδιαφημισμενα μερη εντος η εκτος ελλαδας.μεγεια τους με χαρα τους παλι κι εδω,δικαιωμα τους στην τελικη,δεν ειναι δικη μου δουλεια να τους κρινω η να τους κατηγορησω η οτιδηποτε τελοσπαντων.
ο τουλαχιστο
το να βγαινουνε ομως καποιοι και να λενε,καντε εκεινο η μην κανετε το αλλο με βαση τα ΔΙΚΑ τους κριτηρια και τις δικες τους παραξενιες/εμπειριες/βιωματα οπως θελετε πειτε το τελοσπαντων,δεν βλεπω τι νοημα εχει.αν δεν κανω λαθος,η συντριπτικη πλειοψηφια εδω μεσα,ειμαστε ενηλικες και μπορουμε να αποφασιζουμε μονοι μας.

blackbusa
14/09/2013, 17:18
Παίδες, μην πατε.

Εδώ να μείνετε..

ourt...

MG-KTiNoS
14/09/2013, 18:38
Παίδες, μην πατε.

Σιγα την εμπειρία δηλαδή. Να δεις τον ήλιο να κρυβεται για λιγο στη μια το πρωί και να ξανανατέλει στη 01:25...

Τρίχες κατσαρές. Ευτυχώς για σας που την πατήσαμε καποιοι και πήγαμε, ωστε να μη σας πιάσουνε κότσο.

Ελλαδάρα και πάλι Ελλαδάρα. Με τα σκουπιδια στις ακρες των δρόμων, με τη γλιστεηρ ασφαλτο, με τις λακουβες, με την πανακριβη βενζινη, με τους οδηγάρες της, με τις νταλικες, με τα κτέλ, με τις παραλιες τιγκα στην ξαπλώστρα...

Εδώ να μείνετε..

Από το να πάω σ ένα μέρος που δε με γουστάρουν ή να κάτσω εδώ, στη μέση ξέρεις πόσα πράγματα υπάρχουν ?
Μια ζωή να γυρνάς δεν προλαβαίνεις.
Και όχι δεν πήγα και δεν θα πάω.
Θενξ

υγ
Εγώ τους πελάτες στο μαγαζί δε τους πλακώνω στις κλωτσές άμα δεν είναι
καθώς πρέπει !
:lol:

Pan (dvs)
14/09/2013, 18:53
Όσοι περνούν τον Αυχένα Stelvio θα πρέπει να πληρώνουν.

299363

Οι Ιταλοι μοτοσυκλετιστες αντιδρουν,αλλα ποιος του ακουει.
http://www.activism.com/it_IT/petizione/il-passo-dello-stelvio-a-pagamento-davvero-vuoi-stare-a-guardare/8170

guzzistas
14/09/2013, 18:58
Παίδες, μην πατε.

Εδώ να μείνετε..

Αλλού τρως, αλλού πίνεις, αλλού πας και το δίνεις...

Cpt. Haddock
14/09/2013, 20:15
Και όχι δεν πήγα και δεν θα πάω.
Θενξ

Με το συμπάθειο κιόλας, αλλα σαν "απωθημενο" μου ακουγεται. Επειδη ήσουν και "διπλα" το λέω... ;)

Ichigo
17/09/2013, 19:35
άμα σας πουν να πάτε πχ σε τπτ Aareschlucht (http://www.myswitzerland.com/de/pages/grimselwelt/aareschlucht-meiringen.html#videos)και Reichenbachfall (http://www.myswitzerland.com/de/reichenbachfall-wo-sherlock-holmes-kaempfte.html#videos) που είναι και ποιο κοντά μας σχετικά, να μην πάτε να μην έχουμε και πολυκοσμία να έχουμε την ησυχία μας... :D (ναι οκ δεν έχουν Στούπα, Γύθειο, Κυπαρισσιακό κόλπο, νότια Κρήτη :rolleyes:)

(και μη μας κάνετε ΠΑΛΙ τα ούμπαλα ΝΑ εσείς οι ΗπειρώταΙ και μη με τα αξιοθέατα της Ηπείρου γιατί τα καντόνια της Ελβετίας δεν τα φτάνουν ούτε στα ποιο τρελά σας όνειρα :smokin:)

Cpt. Haddock
17/09/2013, 19:38
Όπως διαβασα πρόσφατα και στο fbook:

"Αν ο Νηλ Aρμστρονγκ ήταν Σαλονικιός, τα πρώτα του λόγια πατώντας στη Σελήνη θα ταν one small step for a man,αλλά σαν την Χαλκιδική δεν έχει" :tooth:

faraway
17/09/2013, 19:45
Εμένα μια φορά με έγραψαν στη Βουλιαγμένη , να μην ξαναπεράσετε ρε από εκεί , οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα :lol::lol:

OldMan
17/09/2013, 19:47
ΡΕ συνέλθετεεεεεεεεεεεεεεε...!!!

Δεν είπε κανείς μαλάκες αυτούς που πήγαν στο Βόρειο ακρωτήρι...

Cpt. Haddock
17/09/2013, 20:03
ΡΕ συνέλθετεεεεεεεεεεεεεεε...!!!

Δεν είπε κανείς μαλάκες αυτούς που πήγαν στο Βόρειο ακρωτήρι...

Αυτοι που ήταν διπλα και δεν πήγαν ομως? :a48:

OldMan
17/09/2013, 20:05
Αυτοι που ήταν διπλα και δεν πήγαν ομως? :a48:
Τάλλυ χό, γουσταρεις το μαστίγιο, ναι ...???

Cpt. Haddock
17/09/2013, 20:08
Τάλλυ χό, γουσταρεις το μαστίγιο, ναι ...???

:a07:

tsompanis
18/09/2013, 00:28
. Αυτές οι Νορβηγίδες είναι άστα να πάνε . Δεν εξηγείτε αλλιώς .

κάτσε τώρα ρε μεγάλε,αυτές τι θέλεις και τις μπερδεύεις ρε?
Να τις πάρει και αυτές η μπάλα?στο ίδιο τσουβάλι?
Ένσταση!Να διαγραφεί απο τα πρακτικά.
Έχουν πέσει χιλιόμετρα,κυλινδροπίστονα και παλικάρια για δαύτες...είναι αμαρτία!
Να σε διάβαζε ο Μεμάς...αυτό σου λέω μόνο:bawl:
Σεβασμός στις θεές...

cityfly
18/09/2013, 12:16
Παιδες οι Αγγλοι λενε 'when in Rome, do as the Romans do'.

Ας μπαινανε τα φιλαρακια στο κοπο να μαθουνε την σχεση που εχουν με τους νομους τα οργανα της Νορβηγιας πριν επισκεφτουν την χωρα τους, αν μη τι αλλο, απο σεβασμο. Τα υπολοιπα ειναι Ελληνικες κλανιες που εχουν την εντυπωση, σα παιδακια του δημοτικου, οτι ολοι θα πρεπει να βλεπουν το κοσμο μεσα απο τα ματια τους. μεγαλυτερη ηλιθιοτητα απο το να κρινει ο Ελληνας τα ιδανικα του Νορβηγου μεσα απο τα ματια του μπαχαλακη δεν εχω ακουσει σημερα!

Ημαρτον.

οφ τόπικ επίσης
σωστότατη έκφραση
αλλά στη περίπτωση των άγλλων ισχύει το δάσκαλε που δίδασκες