PDA

View Full Version : Γιατί δεν πήγα ποτέ στο Β Ακρωτήριο

Σελίδες : [1] 2

MG-KTiNoS
11/09/2013, 23:26
Με αφορμή τα χοντρά πρόστιμα που έκοψαν στους φίλους μου στη Νορβηγία αλλά και την κυνική συμπεριφορά των Νορβηγών απέναντι τους ήθελα να πω 2 πράγματα.

Πριν απ όλα θέλω να σας μιλήσω για ένα μύθο.
Το Β Ακρωτήριο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το Βορειότερο μέρος στην Ευρώπη.
Καλό το παραμύθι τους αλλά δεν έχει δράκο.
299105
Τι βλέπουμε εδώ?
Το Νοτιότερο σημείο της Ευρώπης στην Ελλάδα.
Καλή αρχή θα έλεγα, αν κάποιος μπει στη λογική των άκρων.
Στην Ελλάδα πάλι υπάρχει και το νοτιότερο σημείο των Βαλκανίων. Το Ταίναρο.
Εξαιρετικός προορισμός επίσης. Και οι δύο αναξιοποίητοι τουριστικά και μυθολογικά.
Σκέφτομαι ότι στη Νορβηγία για να πας τα τελευταία μέτρα πληρώνεις διόδια !
Απάτη σκέτη δηλαδή.
Εδώ δεν πληρώνεις τίποτα !
Και γιατί ακριβώς πρέπει να κάνω όλα αυτά τα πανάκριβα χιλιόμετρα ως εκεί πάνω?
Τι με περιμένει άραγε εκεί?
Το να πω μετά ότι πήγα?

Θα ήθελα να σας πω για μερικά μέρη που θα ήθελα να πάω, για να δούμε λίγο...
(σε μερικά έχω πάει αλλά θα ήθελα να επιστρέψω)
Θα ήθελα λοιπόν να δω
-Τα Ελγίνεια στην Αγγλία !
(τι διάολο τόσα λένε )
-Το μουσείο του Βατικανού
-Την Τοσκάνη την άνοιξη και όλα τα σχετικά με την Αναγέννηση
-Το Λούβρο
-Θα ήθελα να κάνω ένα Τουρ στο Βέλγιο, γιατί εκεί είναι όλα τα μέρη που είδa σε πολεμικές ταινίες.
- Θα ήθελα να πάω στον Πόντο να δω τις χαμένες πατρίδες
-Θα ήθελα να δω την Αγ. Σοφία
-Θα ήθελα να δω το σπίτι της φιλικής εταιρίας στην Οδησσό.
-Ισπανία, Πορτογαλία σίγουρα !
-Γαλλικές εξοχές, με όλα τα συναφή κρασιά κλπ
και μπορώ να γράφω για ώρες και ώρες .
Είναι τεράστιος ο Κόσμος

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι διαλέγω έναν προορισμό είτε γιατί έχω καλή παρέα και πάμε δε γ... είτε γιατί ο προορισμός αυτός κάτι μου κάνει. Σε κάτι με αλλάζει και γενικά είναι σημαντικός για μένα.
Το να πάω σ ένα μέρος που δε με γουστάρουν, να δω κάτι που δεν μου λέει τίποτα και είναι και ολίγον γιαλαντζί σόρι !
Δεν το κάνω.
Θα μου πεις πολλοί πήγαν και πέρασαν καλά κλπ κλπ
Πάσο και σεβαστό.
Μιλάω όμως για μένα.
Τα τελευταία χρόνια γύρισα πολύ στα Βαλκάνια. Σίγουρα δεν είχαν τη χλιδή της Ευρώπης. Σίγουρα ούτε τις ανέσεις.
Όταν όμως με έπιασε η Αλβανική αστυνομία να τρέχω (και έτρεχα 140 με όριο 40 ή 50) ήξερα πως δε θα με σκίσουν και ντράπηκα όταν μου είπαν
-Έλληνας είσαι? Άντε φύγε !

και τα λοιπά, και τα λοιπά, και τα λοιπά...

Πριν λίγο λέγαμε για την Ήπειρο.
Έχει τόση ομορφιά τα μέρος αυτό που δεν μπορείς να το πιστέψεις !
Πάτε μια βόλτα, αξίζει.
Πήρα και ένα μεγάλο μάθημα εκεί.
Οι Ρωμαίοι στο θέατρο της Δωδώνης είχαν βάλει πλάκες γύρο από τη σκηνή ώστε οι μονομάχοι να μην μπορούν να βγουν έξω.
Μια ανάσα από τους θεατές, σφάζονταν.
Λίγα χρόνια πριν έπαιζαν τραγωδίες και μιλούσαν για θεία δίκη, υβριστές, Τυράννους και άλλα πολλά ...
Τέσπα πολλά είπα.
Καταλήγω, μην τσιμπάτε στα παραμύθια. Φτιάξτε τους δικούς σας προορισμούς, με βάση τις δικές σας ανησυχίες, τους δικού σας προβληματισμούς.
Τις δικές σας εσωτερικές ανάγκες, όποιες κι αν είναι αυτές.

Σόρι αν σας τα 'πρηξα !

SHOOTER045
11/09/2013, 23:56
δεν καιγομαι για τιποτα
εκτος απο ΠΟΝΤΟ και ΑΓ ΣΟΦΙΑ
τα αλλα ας ειναι καλα εκει που ειναι........:wave2:

s_gogos
12/09/2013, 00:04
Δεν μας τα 'πρηξες καθόλου.
Χαίρομαι πραγματικά να σε διαβάζω!
Έχοντας πάει στο "βορειότερο" σημείο της Ευρώπης
έχω να πω πολλά γι'αυτό.
Αλλά έχω πολλά περισσότερα να πω για άλλα μέρη που δυστυχώς έχουν μείνει στη σκιά του...

astroman76
12/09/2013, 00:06
Το Νοτιότερο σημείο της Ευρώπης στην Ελλάδα.

λαθος ειναι στην Ισπανια Καναρια Νησια

SHOOTER045
12/09/2013, 00:11

οχι της ευρωπης ολακερης
<το νοτιοτερο σημειο της ευρωπης στην ελλαδα>

MG-KTiNoS
12/09/2013, 00:25

Αυτά γεωγραφικά δεν είναι Ευρώπη γιατί αν το δούμε πολιτικά τότε θα πρέπει να βάλεις μέσα και τα Φωκλαντ και κάτι Γαλλικά νησιά στο διαόλου το γκώλο κλπ κλπ
Νοτιότερο σημείο της Ευρώπης είναι η Γαύδος

George_M.
12/09/2013, 05:48
μοδα ηταν κ για καποιους ηδη περασε,για τους υπολοιπους ειναι θεμα χρονου να ξεβαψει οπως ακριβως ξεφυτρωσε.
η Νορβηγια αποτελει απο μονη της αιτια ταξιδιου χωρις τον βραχο.

εχοντας κανει 4 ταξιδια με μοτο (+ 3 με αερο) σε κεντρικη Ευρωπη κ επισης αρκετα εντος χωρας δεν μπορω παρα να συμφωνησω με οσα γραφεις!
πχ τι να μας πουν οι πετρες του βορρα μπροστα στην μαγικη Μπρυζ ...
η΄
μια βολτα στην Γκιωνα θα μας θυμισει πως κ η Ελλαδα εχει Δολομιτες...

spyro
12/09/2013, 06:29
κτίνε ωραίο θέμα

:beer:

σκέψεις που μου ρχονται στο μυαλό:

- Ο νότος έγινε νεόπλουτος, αγόρασε BMW και δερμάτινο εξοπλισμό, (τον οποίο σα μικρό παιδί έβλεπε τη δεκαετία του 80 στους δρόμους του απο κάτι γερμανούς μοτοσυκλετοτουρίστες) και με τη σειρά του προσπάθησε να ανακαλύψει ένα προορισμό που στα μάτια του θα φάνταζε δύσκολο, αλλά δε θα ήταν επικίνδυνο. αναποδογύρισε το μοτοσυκλετιστικό χάρτη των 80s.

- απο προσωπική εμπειρία, οι Νορβηγοί είναι ένας απίστευτα υπεροπτικός, φασιστοειδές, κομπλεξικός λαος. ίσως και ο πιο υπεροπτικός που έχω γνωρίσει. και έχω γνωρίσει αρκετούς. σιγά σιγά o κόσμος τους μαθαίνει.

spyrakos35
12/09/2013, 06:30
εγώ θα πω οτι κάθε μέρος εχει την ιδιαιτερότητά του και την γλύκα του.....

ενα βόρειο ακρωτήρι θα ήθελα να το πάω (οπως και πολλά άλλα).... αν τώρα πάλι δεν μου κάτσει, ε, μια χαρά είναι η ελλαδίτσα μια χαρά διαβάζω είναι τα βαλκάνια (που τα σνόμπαρα κάποτες).....

ούτως ή αλλως θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό (από παρα πολλές απόψεις) που εχω την δυνατότητα να έχω ακόμα την μηχανή μου και που μπορώ και κάνω βόλτες ακόμα..... άλλοι τις έχουν πουλήσει.....

από κει και πέρα, πάσα άποψη σεβαστή.... :beer:

DrBig
12/09/2013, 06:54
To νοτιοτερο σημειο της ευρωπης ειναι στη Κυπρο....:cool:

Επισης....οδικως εχω παει μεχρι πανω Σκωτια, δεν εχω παει πιο βορεια, αλλα και παλι εχεις μια αισθηση οτι πλησιαζεις το τελος της γης, εχει κατι τις το βορειο πολυ περαν του τι βλεπεις...

Κτινος, γιατι κοψαν προστιμα στους φιλους σου οι Νορβηγοι?

George_M.
12/09/2013, 07:19
κτίνε ωραίο θέμα

σκέψεις που μου ρχονται στο μυαλό:

- Ο νότος έγινε νεόπλουτος, αγόρασε BMW και δερμάτινο εξοπλισμό, (τον οποίο σα μικρό παιδί έβλεπε τη δεκαετία του 80 στους δρόμους του απο κάτι γερμανούς μοτοσυκλετοτουρίστες) και με τη σειρά του προσπάθησε να ανακαλύψει ένα προορισμό που στα μάτια του θα φάνταζε δύσκολο, αλλά δε θα ήταν επικίνδυνο. αναποδογύρισε το μοτοσυκλετιστικό χάρτη των 80s.

- απο προσωπική εμπειρία, οι Νορβηγοί είναι ένας απίστευτα υπεροπτικός, φασιστοειδές, κομπλεξικός λαος. ίσως και ο πιο υπεροπτικός που έχω γνωρίσει. και έχω γνωρίσει αρκετούς. σιγά σιγά o κόσμος τους μαθαίνει.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63885469

MG-KTiNoS
12/09/2013, 07:25
To νοτιοτερο σημειο της ευρωπης ειναι στη Κυπρο....:cool:

Επισης....οδικως εχω παει μεχρι πανω Σκωτια, δεν εχω παει πιο βορεια, αλλα και παλι εχεις μια αισθηση οτι πλησιαζεις το τελος της γης, εχει κατι τις το βορειο πολυ περαν του τι βλεπεις...

Κτινος, γιατι κοψαν προστιμα στους φιλους σου οι Νορβηγοι?

Ούτε την Κύπρο γεωγραφικά την υπολογίζουν Ευρώπη. (Γεωγραφικά ξαναλέω) Δες που είναι και θα καταλάβεις. Το Ν κομάτι της όμως είναι η Αγγλική βάση.
:rolleyes:
Τέσπα αν μπεις στη λογική των άκρων τότε η Σιβηρία (γκουχ γκουχ) είναι και γαμώ τα άκρα...
:lol:

Υπέρβαση ορίου 60/93
1300 ευρώ και 6 μήνες το δίπλωμα.
τα μηχανάκια τους είπαν θα κάτσουν εδώ, να έρθουν φίλοι σας να τα παρουν. Πουλήστε τα και πάρτε άλλα... κλπ κλπ
Εσείς οι Έλληνες μπλα μπλα τα εκκλησάκια στους δρόμους μπλα μπλα....
Μια ιστορία τέλος πάντων να τραβάς τις τριχες απ τα μούσια του Μαναλίση.

nickald
12/09/2013, 07:50
κοιτα να δεις ρε κατι μαλακες που εφαρμοζουν τους νομους τους...... εδω εμεις ειμαστε πιο μαγκες.... φιλε ετρεχες αλλα θα σε γραψω για σπασμενο φλας....

skylaros
12/09/2013, 08:16
Ούτε την Κύπρο γεωγραφικά την υπολογίζουν Ευρώπη. (Γεωγραφικά ξαναλέω) Δες που είναι και θα καταλάβεις. Το Ν κομάτι της όμως είναι η Αγγλική βάση.
Τέσπα αν μπεις στη λογική των άκρων τότε η Σιβηρία (γκουχ γκουχ) είναι και γαμώ τα άκρα...

Υπέρβαση ορίου 60/93
1300 ευρώ και 6 μήνες το δίπλωμα.
τα μηχανάκια τους είπαν θα κάτσουν εδώ, να έρθουν φίλοι σας να τα παρουν. Πουλήστε τα και πάρτε άλλα... κλπ κλπ
Εσείς οι Έλληνες μπλα μπλα τα εκκλησάκια στους δρόμους μπλα μπλα....
Μια ιστορία τέλος πάντων να τραβάς τις τριχες απ τα μούσια του Μαναλίση.

Θέλουν ξεφτίλισμα για εμένα, δε γίνεται να έχεις τέτοια συμπεριφορά για τέτοια παράβαση πόσο μάλλον σε τουρίστα. Εκτός από τον ποινικό νόμο υπάρχει και ο ηθικός νόμος που ακόμα και αν μιλάς με όρους νομοθεσίας αναγνωρίζεται από το δικαστήριο. Αν πχ σε πιάσουν να τρέχεις γιατί γεννάει η γυναίκα σου, παρανομείς αλλά το δικαστήριο σε ρίχνει στα μαλακά γιατί υπάρχει και ο ηθικός νόμος που σου αναγνωρίζει τη συνθήκη. Κάπως έτσι και στην περίπτωση των φίλων σου τα 1300 ευρό η στέρηση διπλώματος και η παρακράτηση του οχήματος δεν ήταν η τιμωρία που επιβάλλεται ουσιαστικά στην περίπτωσή τους ήταν ΞΕΣΚΙΣΜΑ κάτι που ο νομοθέτης δε θα το ήθελε. Τέλος πάντων πολύ τα πήρα με αυτό που άκουσα και ίσως και μλκ μου που ανακατεύομαι και σου χαλάω το post.

ps1: nickald υποθέτω πως με το όχημα σου δεν έχεις πάει ποτέ πάνω από 130, δεν έχεις περάσει ποτέ το όριο των 50 εντός αστικού ιστού.

ps2: Υπάρχει ένα παράδοξο το Ταίναρο είναι το πιο νότιο κομμάτι της Ηπειρωτικής Ευρώπης αλλά με τη θέση που βρίσκεται η γη μέσα στο χώρο ίσως να έρχεται πιο νότια ο Κάβος Μαλέας. Χωρίς να είμαι σίγουρος αυτό. Πάντως ναι Το Ταίναρο αξίζει να το δεις γενικότερα όλη τη χερσόνησο της περιοχής αξίζει να τη δει κάποιος, τα καρστικά πετρώματα καμιά φορά κάνουν πολύ όμορφους σχηματισμούς με δολίνες και ουβάλες. + Η περιοχή αποπνέει ένα μυστήριο.

ps3: αν και χαλάστηκα πολύ, ακόμα θα ήθελα να πάω στο βορειότερο σημείο της Ευρώπης και όχι μόνο.

nickald
12/09/2013, 08:29
Σαφως και εχω παρανομησει και το πιθανοτερο ειναι οτι θα το ξανακανω..... αλλα μαλακες επειδη με εγραψαν για 90 σε ζωνη 50κμ δεν τους ειπα...

για την υπολοιπη συμπεριφορα τους δεν ειπα κατι.... αλλα απο την στιγμη που τους πηραν το διπλωμα δεν θα τους αφηναν να φυγουν με τις μηχανες.... ειναι καπως λογικο.

MG-KTiNoS
12/09/2013, 08:36
Σαφως και εχω παρανομησει και το πιθανοτερο ειναι οτι θα το ξανακανω..... αλλα μαλακες επειδη με εγραψαν για 90 σε ζωνη 50κμ δεν τους ειπα...

για την υπολοιπη συμπεριφορα τους δεν ειπα κατι.... αλλα απο την στιγμη που τους πηραν το διπλωμα δεν θα τους αφηναν να φυγουν με τις μηχανες.... ειναι καπως λογικο.

Το δίπλωμα για να το πάρεις πρέπει να το εκδόσεις εσύ. (Ελληνικό Δημόσιο έγγραφο)
Το να καταστρέψεις όμως εν τέλει 3 ανθρώπους για μια παράβαση πάει άλλου. Το να το κάνεις και με χαρά πάει και πιο μακριά!
(Α τι ωραία που σε γ.... )
Θα μου πεις δικαίωμα τους κλπ κλπ και αν σου αρέσει...
και θα έχεις δίκιο.
Οπότε μια και δεν μου αρέσει λέω να πάω που οι Άνθρωποι είναι πιο πρωτόγονοι να περάσω καλά
Από μακριά κι αγαπημένοι.
Κι αν έρθουν εδώ μπορώ κι εγώ να υποθέσω ότι στα μπαγκάζια μπορεί να έχουν κανένα μπιστόλι και να κάνουν
τη Μύκονο πουτάνα ε?

ggs
12/09/2013, 08:41
Ε , εντάξει… η συμπεριφορά των «οργάνων»:lol: σε κάθε χώρα δεν είναι λόγος για να μην την επισκεφτείς …
Ακομη κ αν είναι ο Μπολεκ και ο Λολεκ (Θ.Β. :beer: ) καλό είναι να αποφεύγεις συναντήσεις μαζί τους …

Τώρα ,για το Caponord… η γνωμη μου είναι ότι ανάλογα πως θα κάνεις το ταξίδι , μπορεί να είναι μια μ@λ@κια και μίση ή μια εμπειρία ζωής… αυτό ισχύει για όλους τους προορισμούς…
Για εμενα , ο προορισμός παίζει δευτερεύοντα ρόλο…
Π.χ. αν είναι αυτοσκοπός σου να φτάσεις στο Caponord A.S.A.P. και τραβήξεις 5000 χλμ όλο εθνικές για να φτάσεις γρήγορα και προσπεράσεις τόσες χώρες και το μόνο που είδες απ αυτές είναι τα βενζινάδικα, είναι ένα αδιάφορο ταξίδι με μοτοσυκλέτα και τσάμπα τα έξοδα…

Ένα από τα πιο ωραία ταξιδιωτικά εδώ μέσα είχε σαν προορισμό το Caponord…
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=110543
Όμως , ακόμα κι αν ειχε σαν προορισμό ένα άγνωστο Νορβηγικό ψαροχωρι , πάλι το ίδιο ωραίο θα ήταν

byron
12/09/2013, 08:45

Μπορείς να ρίξεις το πρόστιμο νομίζω, αλλά το να γαμήσεις τις διακοπές κάποιων τουριστών με προφάσεις, μπαίνει σε επίπεδα σαδισμού.

Πως περιμένεις βέβαια να μην είναι σαδιστές κάποιοι που όταν βλέπουν ήλιο το ανακοινώνουν στα δελτία ειδήσεων, θα μου πεις...

JBK
12/09/2013, 08:46
"Με αφορμή τα χοντρά πρόστιμα που έκοψαν στους φίλους μου στη Νορβηγία αλλά και την κυνική συμπεριφορά των Νορβηγών απέναντι τους ήθελα να πω 2 πράγματα."

Ωραια....... Ωραια κριτηρια για την επιλογη ταξιδιωτικων προορισμων.

freco
12/09/2013, 08:50
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι πήγαιναν κανονικά στο όριο αλλά παρασύρθηκαν από κάτι χαρλεάδες Γερμανούς που πήγαιναν πιο γρήγορα και τελικά αυτούς μάλλον δεν τους σταμάτησαν. Δεν τους είδαν τα παιδιά στο μπλόκο. :uplate:
Όσο για το βορειότερο σημείο... έχει τόση σημασία για όσους πήγαν αν πάτησαν στην άκρη η 2 μέτρα πιο μέσα? Μιλάμε για ένα ταξίδι 15+ ημερών μέσα από διαφορετικές χώρες, νοοτροπίες και φύση που βλέπεις λίγες (αν όχι καμία) φορά στη ζωή σου.
Κι εγώ δεν καίγομαι για το Nordcapp αλλά δεν σημαίνει ότι αν μου δινόταν η ευκαιρία (ημέρες άδεια, λεφτά κλπ) θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά. Πρόκειται για εμπειρία ζωής.
Έχοντας ταξιδέψει σε 13 χώρες συμφωνώ πως ίσως θα προτιμούσα άλλη διαδρομή αλλά όπως και να 'χει το Nordcapp ακούγεται μαγευτικό.
Δυστυχώς τα παιδιά έτυχε να έχουν δυσάρεστες περιπέτειες, αλλά εμείς δεν είμαστε που φωνάζουμε ότι δεν τηρούνται οι νόμοι? Είναι τυχαίο που στις ίδιες σκανδιναβικές χώρες όταν το όριο ταχύτητας στην εθνική είναι 60χλμ έχουν βγάλει κορυφαίους οδηγούς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό?
Δηλαδή είναι καλύτερα να σε σταματάνε στην Ελλάδα και να μην έχεις δίπλωμα αλλά να σε γράφουν για κράνος?
ΟΚ ήταν μ@λάκας ο σχιστομάτης (Νορβηγός !!!) αστυνομικός. Πρέπει να μην ξαναπάει κανείς Νορβηγία?
Είναι υπερόπτες οι Νορβηγοί και δεν είναι οι Γάλλοι? Μας συμπαθούν στην Ολλανδία? Στην Τουρκία (και μη μου πείτε για την Κωσταντινούπολη)? Στη Γερμανία?

Ας ευχηθούμε να μην ξανασυμβεί σε κανένα μας και καλά ταξίδια σε όλους. Δεν είναι μόνο ο προορισμός. Είναι ΚΥΡΙΩΣ το ταξίδι. :wave2:

ΥΓ. Και μια και το 'φερε η κουβέντα ρίξτε μια ματιά σε αυτό το υπέροχο ταξιδιωτικό http://www.ktmhellasclub.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=16&t=4201 Είναι την ίδια περίοδο και νομίζω συναντήθηκαν κάποια στιγμή με τους "ιταλόφιλους".

spyrakos35
12/09/2013, 08:51
εντάξει μάγκες.... χαλαρώστε...

παντου γίνονται αυτα΄

http://www.youtube.com/watch?v=X918uNydNd4

και χειρότερα μάλιστα

http://www.youtube.com/watch?v=RK5bMSyJCsg

:smokin:

nickald
12/09/2013, 09:01
Μπορείς να ρίξεις το πρόστιμο νομίζω, αλλά το να γαμήσεις τις διακοπές κάποιων τουριστών με προφάσεις, μπαίνει σε επίπεδα σαδισμού.

Πως περιμένεις βέβαια να μην είναι σαδιστές κάποιοι που όταν βλέπουν ήλιο το ανακοινώνουν στα δελτία ειδήσεων, θα μου πεις...

Γι αυτο και ειπα για την συμπεριφορα τους οτι δεν χωραει σχολιασμος... αλλα για το οτι τους εγραψαν τι να πουμε? Κακως τους εγραψαν? Ή οτι επειδη στην Αλβανια που καταλαβαν οτι οι αλλοι ηταν Ελληνες τους ειπαν αντε στο καλο να γινεται παντου ετσι.... επειδη ειμαστε ελληνες ρε γαμω και ΠΡΕΠΕΙ ντε και καλα να μας γουσταρουν...

Το παράδοξο της υπόθεσης ......
Δηλαδή είναι καλύτερα να σε σταματάνε στην Ελλάδα και να μην έχεις δίπλωμα αλλά να σε γράφουν για κράνος?
ΟΚ ήταν μ@λάκας ο σχιστομάτης (Νορβηγός !!!) αστυνομικός. Πρέπει να μην ξαναπάει κανείς Νορβηγία?
Είναι υπερόπτες οι Νορβηγοί και δεν είναι οι Γάλλοι? Μας συμπαθούν στην Ολλανδία? Στην Τουρκία (και μη μου πείτε για την Κωσταντινούπολη)? Στη Γερμανία?

Ας ευχηθούμε να μην ξανασυμβεί σε κανένα μας και καλά ταξίδια σε όλους. Δεν είναι μόνο ο προορισμός. Είναι ΚΥΡΙΩΣ το ταξίδι. :wave2:

spyro
12/09/2013, 09:07
.....Είναι υπερόπτες οι Νορβηγοί και δεν είναι οι Γάλλοι? Μας συμπαθούν στην Ολλανδία? Στην Τουρκία (και μη μου πείτε για την Κωσταντινούπολη)? Στη Γερμανία?

...

πάλι καλά που μας έβαλες στη θεση μας ..

αν δε του γνωρίσεις δε θα καταλάβεις. έχω γνωρίσει και Γάλλους και Γερμανούς και Ολανδούς.

κανένας σαν τους Νορβηγούς.

Λάθος. υπάρχουν ακόμα 2 λαοί που θεωρώ οτι είναι στο αίμα τους η υπεροψία. Σέρβοι και (edit) Μαροκινοί.

GFawkes
12/09/2013, 09:21
H μονη λυση είναι να ειμαστε και εμεις το ιδιο τυπικοί με αυτους οταν μας επισκευθουν[περιεργως ξεχνουν ολους τους καλους τροπους τους και τους νομους οταν έρχονται στα νησια], και να τηρούμε τους νομους εντος αλλα ακομη περισσότερο εκτος της χωρας για να μην δινουμε δικαιώματα.
Κριμα για τα παιδια που επεσαν σε κομπλεξικους, αλλα αυτα γινονται καθε μερα σε δρομους, χωρους εργασιας, φορουμ.
Οποίος έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι πρέπει να είναι πολύ εγκρατής και δίκαιος...

Lioulios
12/09/2013, 09:35
Λίγα έχω να πω .

Το νοτιότερο σημείο στην Ευρώπη είναι η Γαύδος .

Κάποιοι Έλληνες μάλλον παρτουζόσανε σε διακοπές την γυναίκα-κες των οργάνων εκεί . Αυτές οι Νορβηγίδες είναι άστα να πάνε . Δεν εξηγείτε αλλιώς .

Stabak
12/09/2013, 09:44
Πιστευω το ρεζουμέ ειναι να αποφεύγουμε μέρη που ειναι της μοδος και το κυριοτερο ειμαστε ανεπιθυμητοι...
Τι να μου πουν τα βράχια μπροστά στη γυαλάδα στο ματι του μικρου παιδιού που θα σου ζητησει να καβαλησει τη μοτο...

η ταπεινη μου άποψη

latris mixanis
12/09/2013, 09:47
Στην Γερμανία, στην Γαλλία ότι αφορά τα πρόστιμα.... απλά σε σκίζουν. Τα πρόστιμα μεγάλα και φυσικά το αμαξάκι δεν κουνιέται μέχρι να πληρωθεί, το παίρνει ο γερανός, το πάει στο γκαράζ και δώσε πόνο κι εκεί. Ότι αφορά το δίπλωμα, η αλήθεια είναι ότι δεν το θυμάμαι. Ίσως, λέω ίσως να μπορούν να το πάρουν,Ευρωπαϊκή Ένωση γαρ.
Τις ζώνες των 30 χλμ και των 50 αν θέλετε, τις σέβονται όλοι ανεξαρτήτως οχήματος.

Τώρα μπορεί να πέτυχαν, μαλέες αστυνομικούς, διότι συνήθως είναι ευγενικοί.

spyrakos35
12/09/2013, 10:01
νομίζω οτι το θέμα που θέλει να θίξει ο κτήνος (ειδικά τώρα που οικονομικά έχουν σφίξει οι κώλοι) είναι οτι, ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ που δεν τις έχουμε ανακαλύψει ακόμα.....

το συμβάν στην Νορβηγία που φέρνει ως παράδειγμα είναι ένα ατυχές συμβάν στους τόσους ταξιδευτές που έχουν πάει στο εξωτερικό.... ποσοστιαία, τίποτα δλδ.... στο κάτω-κάτω της γραφής ας ήταν νόμιμοι (ναι, δεν είμαι πάντα ούτε εγώ αλλά ξέρω οτι μπορούν να με σκίσουν αν με τσιμπήσουν και δεν θα "κλαυτώ" μετά).....
αν δλδ δεν είχε συμβεί αυτό, τι θα λέγαμε τώρα??? "γαμάτα στην ελλάδα αλλά τι γαμάτα που θα ήταν να μπορούσαμε και εμείς να παμε εκεί πάνω"???

και τέλος, δεν καταλαβαίνω γιατί κολλάμε σε αυτό, λες και δεν υπαρχουν αντίστοιχα συμβάντα στο εσωτερικό της χώρας να αναφέρουμε.....

σε ό,τι αφορά στις απαντήσεις "οι τάδε ή οι δείνα δεν μας πάνε", προσωπικά στα απαυτά μου ποιος μας πάει και ποιος δεν μας πάει.... αν εγώ θέλω να πάω κάπου να δω ενα φυσικό περιβάλλον, είτε θα πάω και δεν θα δώσω καμμία απολύτως σημασία στο "με πάνε/δεν με πάνε" ή δεν θα πάω (γιατί δεν με πάνε) και έληξε η ιστορία....

λες και εμείς τους πάμε όλους (μ00νόπ@ν@ ελβετοί-αυστριακοί-γερμανοί :mad:).... ας είμαστε και λίγο ειλικρινείς....

Ichigo
12/09/2013, 10:16
Έλεοc απλά... σιγά μην δεν πάμε βόλτες σε άλλες χώρες επειδή έχουν τα χίλιαδυο στραβά και χούγια όπως κι εμείς φυσικά... και στην Ελβετία είναι έτσι και χειρότερα (μέχρι εχθές γελάδια έβοσκαν και αυτοί και βούταγαν τη μούρη τους στις χύτρες με το fondue :cool:). Εκεί να δείτε υπεροψία από τους γιδόβλαχους και τις αφίσες των ακροδεξιών χρυσαύγουλων κομμάτων τους όταν έχουν εκλογές για να καταλάβετε ότι υπάρχουν και χειρότερα... :rolleyes:

nobody
12/09/2013, 10:20
ξέρεις κι εσύ από raclette ε??:D

Ichigo
12/09/2013, 10:28

Θέλω δε θέλω μπήκα στο χωρό! :D

DimChios
12/09/2013, 10:28
ΟΝ-OFF topic...
εγω με θυμαμαι που διαβαζα ταξιδιωτικά στα περιοδικα πιτσιρικας... εβλεπα οτι εκπομπες (οχι πολλες) υπηρχαν στην τιβι... ταξιδεψα με τα χρονια σε μερικες χωρες (Ευρωπη και Αμερικη) με αεροπλανο και πάντα έλεγα "μακαρι να γυρισω ολη την Ελλαδα και ας μη παω ποτε εξω". Δεν επικεντρωνομαι τοσο στο μέσο, μοτοσυκλέτα, αυτοκίνητο ή αεροπλάνο αλλά στο ταξίδι και τον προορισμό
Στην πορεία ανακάλυψα απο το ιντερνετ, τους φιλους που ταξιδεψαν, την τηλεοραση, τον εαυτο μου που καβαλαγε και γυρναγε οτι η Ελλάδα είναι πολύ πιο μεγάλη και πολύ πιο όμορφη απο αυτη που φανταζομουνα μικρος! Ετσι εξακολουθω να λεω "μακαρι να γυρισω ολη την Ελλαδα και ας μη παω ποτε εξω"!
Δυστυχως, ουτε καν αυτη δε νομιζω να καταφερω να γυρισω, πόσο μαλλον το εξωτερικο.
Στο θεμα του "εξω" τωρα, πραγματικα εχω διαβασει και δει (πάλι απο τιβι και ιντερνετ) πολλα, όχι οσα θα μπορουσα αλλα ειναι και η ψυχοσυνθεση περιεργη και καπου σταματας να το κανεις, που θα ημουν μαλακας αν ελεγα πως είδα καποιο μερος που ΔΕΝ θα ηθελα να παω!
Ξερω οτι δε θα παω ποτε ουτε στα μισα απο οσα θα ηθελα, ακομα και εντος αλλα δε θα απερριπτα ποτε εναν προορισμο επειδη ειναι must ουτε ομως θα τον επελεγα και γι αυτο! Αντιστοιχα, δε θα τον απερριπτα επειδη γραψαν -καλως ή κακως- ενα φιλο μου, ισως ομως να απεφευγα να παω καπου λογω επικινδυνότητας και δεν εννοω τους δρομους!

Για να το κλεισω, ναι, την Ελλαδα την αγαπαω σε ολα της οσον αφορα τα βουνα, τις θαλλασες, τους καμπους, τους (περισσοτερους) ανθρωπους. Ειμαι στο "σπιτι" μου και ξερω πως να κινηθω και να πράξω. Εξω θα προσαρμοστώ και θα σεβαστώ όπως θα ήθελα και θα έρπεπε να πραξουν το ιδιο οσοι ερχονται εδω! Παντου ομως, τα παντα! Παντου και οι μαλακες, παντου και οι καλοι. Παντου υπαρχει ομορφια, παντου και ασχημια. Παντου υπαρχει κατι να δεις και κατι να προσπερασεις...

Το χρήμα και ο χρονος, με αυτη τη σειρα για μενα, και μετα... η ψυχη θα σε παει οπου γουσταρει...όμορφα.

ως τότε... καλά να είμαστε και βλέπουμε

:beer::beer::beer::beer::beer::beer::wave2:

DrBig
12/09/2013, 11:48
Παιδες οι Αγγλοι λενε 'when in Rome, do as the Romans do'.

Ας μπαινανε τα φιλαρακια στο κοπο να μαθουνε την σχεση που εχουν με τους νομους τα οργανα της Νορβηγιας πριν επισκεφτουν την χωρα τους, αν μη τι αλλο, απο σεβασμο. Τα υπολοιπα ειναι Ελληνικες κλανιες που εχουν την εντυπωση, σα παιδακια του δημοτικου, οτι ολοι θα πρεπει να βλεπουν το κοσμο μεσα απο τα ματια τους. μεγαλυτερη ηλιθιοτητα απο το να κρινει ο Ελληνας τα ιδανικα του Νορβηγου μεσα απο τα ματια του μπαχαλακη δεν εχω ακουσει σημερα!

Ημαρτον.

spyrakos35
12/09/2013, 11:49
Παιδες οι Αγγλοι λενε 'when in Rome, do as the Romans do'

and when in cavos (kavos)???

DrBig
12/09/2013, 11:51
and when in cavos (kavos)???

με το μπαρδον?
Το οτι γινεται (ατιμωρητα) στον cavos, εχει να κανει με τους μπαχαλακηδες, σορρυ

road spirit
12/09/2013, 11:54
Παιδες οι Αγγλοι λενε 'when in Rome, do as the Romans do'.

Ας μπαινανε τα φιλαρακια στο κοπο να μαθουνε την σχεση που εχουν με τους νομους τα οργανα της Νορβηγιας πριν επισκεφτουν την χωρα τους, αν μη τι αλλο, απο σεβασμο. Τα υπολοιπα ειναι Ελληνικες κλανιες που εχουν την εντυπωση, σα παιδακια του δημοτικου, οτι ολοι θα πρεπει να βλεπουν το κοσμο μεσα απο τα ματια τους. μεγαλυτερη ηλιθιοτητα απο το να κρινει ο Ελληνας τα ιδανικα του Νορβηγου μεσα απο τα ματια του μπαχαλακη δεν εχω ακουσει σημερα!

Ημαρτον.

To αυτό ...

spyrakos35
12/09/2013, 11:55
με το μπαρδον?
Το οτι γινεται (ατιμωρητα) στον cavos, εχει να κανει με τους μπαχαλακηδες, σορρυ

λένε πάντως κάτι...

what happens in cavos stays in cavos..... ;)

τέλος σπαμ.... :look:

DrBig
12/09/2013, 12:07
λένε πάντως κάτι...

what happens in cavos stays in cavos..... ;)

τέλος σπαμ.... :look:

Δεν ειναι σπαμ Σπυρο, απλα ειμαστε η χωρα του εκτροπου, το κωλοχανειο της ευρωπης. Ακομα και οι ολλανδοι την πρεζα που πουλανε την οργανωσανε.
Παντως αν και κατακρινω, ως ενα σημειο γουσταρω φαση, γι αυτο και ζω εδω. Προσεχω μονο ποιους κρινω, πως και γιατι.

spyrakos35
12/09/2013, 12:12
Δεν ειναι σπαμ Σπυρο, απλα ειμαστε η χωρα του εκτροπου, το κωλοχανειο της ευρωπης. Ακομα και οι ολλανδοι την πρεζα που πουλανε την οργανωσανε.
Παντως αν και κατακρινω, ως ενα σημειο γουσταρω φαση, γι αυτο και ζω εδω. Προσεχω μονο ποιους κρινω, πως και γιατι.

ήθελα να το γράψω και εγώ, κατ ουσία, είναι το δεύτερο σκέλος του ποσταρίσματος, οτι (στον δρόμο) είμαστε ανευ παιδείας (και όχι μόνο για τα ευρωπαικά δεδομένα) αλλά μάλλον δεν γουστάρουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και αποφεύγουμε να το λέμε.....

.... γιατί κατά βάθος το γουστάρουμε.....

και τώρα βαράτε αλύπητα..... :tomates:

astroman76
12/09/2013, 12:12
+1 ημαστε η πιο αναρχοκρατουμενη (περνας κοκκινο, χωρις κρανος, κλεβεις το κρατος, φοροδιαφυγη και πολλα αλλα!) χωρα στην Ευρωπη αλλα με μεγαλη δοση φασισμου πως το καταφερνουμε αυτο ειναι κατι που δεν καταλαβενω... χαχαχαχαχαχα

spyro
12/09/2013, 12:21
... Προσεχω μονο ποιους κρινω, πως και γιατι.

και εγώ

:)

freco
12/09/2013, 12:34
πάλι καλά που μας έβαλες στη θεση μας ..

:hmm:

αν δε του γνωρίσεις δε θα καταλάβεις. έχω γνωρίσει και Γάλλους και Γερμανούς και Ολανδούς.

κανένας σαν τους Νορβηγούς.

Λάθος. υπάρχουν ακόμα 2 λαοί που θεωρώ οτι είναι στο αίμα τους η υπεροψία. Σέρβοι και (edit) Μαροκινοί.

Δηλαδή πρέπει να μην ξαναπάμε κι εκεί ? Αυτό εννοούσα. Να βγάλω τη γομολάστιχα :D

skylaros
12/09/2013, 12:36
+1 ημαστε η πιο αναρχοκρατουμενη (περνας κοκκινο, χωρις κρανος, κλεβεις το κρατος, φοροδιαφυγη και πολλα αλλα!) χωρα στην Ευρωπη αλλα με μεγαλη δοση φασισμου πως το καταφερνουμε αυτο ειναι κατι που δεν καταλαβενω... χαχαχαχαχαχα

προφανώς έχεις μπερδέψει λιγάκι την αναρχία σα λέξη με την κοινωνική αναρχία. Ένας αναρχικός στη θεώρηση του σίγουρα πιστεύει στην αυτοοργάνωση και χρειάζεται να μπορεί να διατηρεί τρομερές ισορροπίες μέσα του. Τέλος πάντων το ζητούμενο δεν είναι εκεί.

Έχω δει πολύ κόσμο στις χώρες του να έχει "αποκλίνουσα" συμπεριφορά στα πλαίσια της κανονικότητας που οι νόμοι της χώρας του επιβάλουν. (ενδεχομένως και καλά κάνουν σε αρετές των περιπτώσεων, γιατί δε γίνεται κάθε μέρα να τρως αγγούρι κάπου θα ξεσπάσεις) Δείτε Τους Βρετανούς μετά από 2-3 μπύρες, ή τους Γερμανούς επίσης. Δείτε πάρτι που γίνονται σε χώρες Σκανδιναβικές που το LSD είναι σα panadol... μη λέμε μλκς ήθελαν και τους ξέσκισαν και όχι δε γίνεται να έχεις τέτοια συμπεριφορά και εσύ στους δικούς σου επισκέπτες, δε θα γίνουμε μλκς επειδή βρέθηκαν 2 μλκς και έκαναν την παπαριά τους.

stefanos
12/09/2013, 13:00
Έχω δει πολύ κόσμο στις χώρες του να έχει "αποκλίνουσα" συμπεριφορά στα πλαίσια της κανονικότητας που οι νόμοι της χώρας του επιβάλουν. (ενδεχομένως και καλά κάνουν σε αρετές των περιπτώσεων, γιατί δε γίνεται κάθε μέρα να τρως αγγούρι κάπου θα ξεσπάσεις) Δείτε Τους Βρετανούς μετά από 2-3 μπύρες, ή τους Γερμανούς επίσης. Δείτε πάρτι που γίνονται σε χώρες Σκανδιναβικές που το LSD είναι σα panadol... μη λέμε μλκς ήθελαν και τους ξέσκισαν και όχι δε γίνεται να έχεις τέτοια συμπεριφορά και εσύ στους δικούς σου επισκέπτες, δε θα γίνουμε μλκς επειδή βρέθηκαν 2 μλκς και έκαναν την παπαριά τους.

Το γεγονός όμως ότι την αποκλίνουσα συμπεριφορά τους την εκδηλώνουν με τρόπους διάφορους από την καταστρατήγηση όλου του ΚΟΚ, ή την ουσιαστική κατάργηση της εφορίας ας πούμε, όπως συμβαίνει στη χώρα μας, δείχνει και το επίπεδο της κοινωνίας, καθώς και τις αρχές που διέπουν τους πολίτες της.
Τώρα αν ήθελαν να ξεσκίσουν ή όχι τους τριτοκοσμικούς. απατεώνες, κλέφτες, διευθαρμένους, και ότι άλλο μας στόλισε ο πρώην προθυπουργός στα διεθνή μέσα, ευρωπαικά συμβούλια , μπορεί να το είδαν και σαν προσφορά στο κοινονικό σύνολο.
Είναι κάτι που θα το κουβαλάμε απο εδώ και πέρα.

sniper
12/09/2013, 13:13
....

Δεν έχεις μιλήσει ποτέ με τα κατακάθια της αθρώπινης ύπαρξης, τα βλακωδέστερα και απεχθέστερα δίποδα όντα που λέγονται Άγγλοι;

skylaros
12/09/2013, 13:14
Δε μπορώ να σκεφτώ καν ότι κάποιος θα το έκανε αυτό για τους λόγους που αναφέρεις, μπορώ όμως να το δω στο πρίσμα, έχω την εξουσία, τον σταμάτησα, είμαι καλυμμένος, διασκεδάζω τη βαρεμάρα μου. Μπορούσε να το κάνει η οποιαδήποτε ΜΠΑΣΧΙΝΑ, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Αυτό που έκαναν ήταν ότι απλά ξέσκισαν κάποιους ανθρώπους. Αν κάποιος σφάξει ένα στοπ, ένα κόκκινο, αν κάνει αναστροφή μέσα στην εθνική, έχει λογική το ξέσκισμα και αν το είχα κάνει ας μου τον έκοβαν τον κώλο, αλλά αυτό ήταν καθαρά επίδειξη εξουσίας και κομπλεξισμού. Στην τελική αν είχα 10.000.000 ευρό από πίσω μου και ένας που δεν έχει ψωμί να φάει το ίδιο θα τους πονέσει μια κλήση για παράνομη στάθμευση? κάπως έτσι το αντιλαμβανομαι εγώ..

spyrakos35
12/09/2013, 13:18
Δε μπορώ να σκεφτώ καν ότι κάποιος θα το έκανε αυτό για τους λόγους που αναφέρεις, μπορώ όμως να το δω στο πρίσμα, έχω την εξουσία, τον σταμάτησα, είμαι καλυμμένος, διασκεδάζω τη βαρεμάρα μου. Μπορούσε να το κάνει η οποιαδήποτε ΜΠΑΣΧΙΝΑ, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Αυτό που έκαναν ήταν ότι απλά ξέσκισαν κάποιους ανθρώπους. Αν κάποιος σφάξει ένα στοπ, ένα κόκκινο, αν κάνει αναστροφή μέσα στην εθνική, έχει λογική το ξέσκισμα και αν το είχα κάνει ας μου τον έκοβαν τον κώλο, αλλά αυτό ήταν καθαρά επίδειξη εξουσίας και κομπλεξισμού. Στην τελική αν είχα 10.000.000 ευρό από πίσω μου και ένας που δεν έχει ψωμί να φάει το ίδιο θα τους πονέσει μια κλήση για παράνομη στάθμευση? κάπως έτσι το αντιλαμβανομαι εγώ..

αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι

γιατί η εφαρμογή του νόμου θεωρείται "επίδειξη εξουσίας και κομπλεξισμού":confused:

DrBig
12/09/2013, 13:22

Την επομενη φορα δοκιμασε LSD αντι για panadol :lol:

skylaros
12/09/2013, 13:33
Γιατί ρε spyro δεν είναι εφαρμογή του νόμου είναι εξάντληση της αυστηρότητας του νόμου αυτό το πράγμα. Δηλαδή πως να το πω ρε παιδί μου, μου κάνει σκηνικό από ανέκδοτο το ΑΜΑΝ, αν σε χτυπήσει μια γυναίκα έχει νομικά το δικαίωμα να προστατέυσεις τον εαυτό σου, ε δε μπορείς όμως να τη σπάσεις και στο ξύλο, αυτός εκεί δε προστάτευε τους υπόλοιπους στο δρόμο εκείνη την ώρα, απλά κοίταζε να τους διαλύσει τους ανθρώπους.

Bigula η αλήθεια είναι πως πήζω με κάτι @@ριες και έχω πάρει 2 panadol λες να έπαιξε μλκ? :p

spyrakos35
12/09/2013, 13:50
κοιτα....

συνήθως ο νόμος (σε αυτές τις περιπτώσεις) είθισται να σου δίνει "εναλλακτικές" (όπως ενδεχομένως να είδες και στο πρώτο βίντεο που ανέβασα νωρίτερα)....

οτι εξάντλησαν την αυστηρότητά τους είναι αναμφισβήτητο.... μπορεί να τους απαυτωσαν γυναίκες και κόρες όταν είχαν έρθει ελλάδα διακοπές και να την πληρώσαν τα παιδιά.... ποιος ξέρει....

από την άλλη.... μπορεί εκεί σε όλους όσους τσιμπάνε να φέρονται έτσι .... αυτό που ξέρω εγώ (και από μαρτυρίες φίλων ταξιδευτών) είναι οτι όξω σε γράφουν και σε σκίζουν κανονικότατα αν κάνεις παράβαση (το είπε και η "λάτρης μηχανής" πιο πάνω)..... "φανταστικέ κύριε τροχονόμε" και τέτοια κόλπα δεν υπάρχουν...
ίσως και γι αυτό να είναι αλλιώς τα πράγματα εκεί... ποιος ξέρει...

εν κατακλείδι, έτσι ή αλλιώς, συμφωνώ με τον μπίγκουλα.... "ντου ας δε ρομανς ντου"....

spyro
12/09/2013, 13:54
Δηλαδή πρέπει να μην ξαναπάμε κι εκεί ? Αυτό εννοούσα. Να βγάλω τη γομολάστιχα :D

φυσικά και να ξαναπας,

απλά να ξέρεις με ποιους έχεις να κανεις

Δεν έχεις μιλήσει ποτέ με τα κατακάθια της αθρώπινης ύπαρξης, τα βλακωδέστερα και απεχθέστερα δίποδα όντα που λέγονται Άγγλοι;

:D

εχω, αλλά δεν μου είναι τόσο αντιπαθής.

astroman76
12/09/2013, 13:57
προφανώς έχεις μπερδέψει λιγάκι την αναρχία σα λέξη με την κοινωνική αναρχία. Ένας αναρχικός στη θεώρηση του σίγουρα πιστεύει στην αυτοοργάνωση και χρειάζεται να μπορεί να διατηρεί τρομερές ισορροπίες μέσα του. Τέλος πάντων το ζητούμενο δεν είναι εκεί.

Απλα το εγραψα πιο λαικιστικα.. Ανομια αρμωζει καλητερα....

astroman76
12/09/2013, 14:00
Δεν έχεις μιλήσει ποτέ με τα κατακάθια της αθρώπινης ύπαρξης, τα βλακωδέστερα και απεχθέστερα δίποδα όντα που λέγονται Ελληναρες;

Fixed!

Anty12
12/09/2013, 14:05
Μάλλον δεν τους είχε σταματήσει ακόμα Γερμανός μπάτσος...ή Γάλλος gendarme

ggs
12/09/2013, 14:09
Στις αναπτυγμένες χώρες τα «όργανα» σου κόβουν στεγνά κλήση…
Στις όχι και τόσο ανεπτυγμένες ,μπορεί να σου κόβονται τα δάκτυλα για να κουβαλάς τον τενεκέ με το «λάδι» για τα «όργανα»…
Στις υποανάπτυκτες, αν βρεθείς σε λάθος μέρος την λάθος στιγμή, μπορεί τα «όργανα» να σου κόψουν και το κεφάλι…

Κι αυτά (τα "οργανα") μπορει να ανήκουν στα προβλήματα ενός ταξιδιού (όπως οι βλάβες , τα σκασμένα λάστιχα , οι ασθένειες κ.λ.π) και καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί και να αποφεύγονται για να μην μας χαλανε το ταξίδι…

Μόνο στην Ελλάδα τα «όργανα» δεν πειράζουν τους τουρίστες… είναι απασχολημένα με (συγκεκριμένους) ντόπιους…

MG-KTiNoS
12/09/2013, 14:11

SHOOTER045
12/09/2013, 14:12
σε σκηνικο σημερινο με ελληνα μεταναστη
με οχημα με γερμανικα νουμερα μου εβγαλε τετοια γλωσσα-εφταιγε καταφορα και αν και το παραδεχτηκε αρχικα μετα μου το γυρισε,οτι του πηρα τις πινακιδες και πως θα φυγει που τελειωνει η αδεια του-στην ερωτηση μου<γιατι δεν συμπεριφεροσαστε οταν κατεβαινετε στην ελλαδα σαν γερμανοι,και στην γερμανια σαν ελληνες-στο τιμονι εννουσα-και πηρα την απαντηση<στην γερμανια δεν γινονται αυτα,δεν υπαρχει διαλογος και συνομιλια,εισαι παραβατης,πληρωνεις,σε ειδαν να παραβαινεις τον νομο και ενημερωσαν αστυνομια?παλι πληρωνεις,τελος>

DimChios
12/09/2013, 14:13

υπερβολες! κατα βαθος ειναι καλο παιδι ο Ηλιας!

sniper
12/09/2013, 14:17
υπερβολες! κατα βαθος ειναι καλο παιδι ο Ηλιας!

Ναι γιατί είναι Ιρλανδός. Λέει Σκωτσέζος βέβαια εκείνος αλλά δεν βγαίνουν τα βιομετρικά.

Lioulios
12/09/2013, 14:49
Eγώ κατάλαβα πως οι Έλληνες πήγαιναν στο δρόμο και τους προσπέρασαν κάτι Χαρλεάδες , τους οποίους δεν ακούμπησαν και στη συνέχεια με υπεροπτικό ύφος (σε γράφω και σε γ@μ@ω γιατι μπορώ ) έγραψαν μόνο τους Έλληνες .

Αυτό κατάλαβα εγώ ....Και ενοείτε πως δεν μου άρεσε .

Κατα τα άλλα , όποιος δεν παρανομεί , δεν κυνδυνεύει , αλλά το αλλαζωνικό - υπεροπτικόρατσιστικό δεν το γουστάρω .

Καταλαβα λάθος ?

MG-KTiNoS
12/09/2013, 14:53
ούτε σ αυτους άρεσε...

QSpec
12/09/2013, 15:40
Να πω κι εγώ την μαλακία μου αν και λίγο off-topic...

Θεωρώ αρκετά πιθανό από φράσεις που μετέφερες οι φίλοι σου να δέχτηκαν μια ρατσιστική στάση λόγω του ήταν Έλληνες. Φίλος έπαθε κάτι αντίστοιχο φέτος το καλοκαίρο στο Nürburgring όταν του κάνανε "καψόνια" χωρίς "ιδιαίτερο" λόγο. Φίλη αντιμετώπισε διάφορα περιστατικά ως φοιτήτρια Erasmus στο Παρίσι. Το να είμαστε το μπουρδέλο που είμαστε έχει πλάκα αλλά τώρα που η Ευρώπη δεν είναι σε "All fun and games" φάση λογικό είναι να ξεσπούν επάνω μας.

Ας φάμε τώρα τον ρατσισμό που δεχόμαστε στο εξωτερικό στον κώλο μας και ας δίνουμε στην Χρυσή Αυγή 15%. Ζήτω!

ΥΓ: Το "When in Rome..." με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
ΥΓ2: Ο κάθε προορισμός μπορεί να έχει πολύ προσωπική σημασία για τον καθένα και να συμβολίζει γι αυτόν πολλά εκτός του "να λέω ότι πήγα". Θέλω να πιστεύω πως η πλειοψηφία των ταξιδευτών ταξιδεύει βάση αυτού.

taisteal
12/09/2013, 16:54
το μονο που εχω να σχολιασω επι του θεματος ειναι οτι εχω βγει 4 φορες εξωτερικο,πηγαινα παντα νομιμα,ημουν παντου κυριος,δεν αντιμετωπισα ΠΟΤΕ προβληματα κανενος ειδους σε καμμια χωρα,παντοτε ομως εβλεπα τα μουτρα τους ελληνες να πηγαινουν ταπα παντου,ειδα να προκαλουν πανικο σε συνορα κτλ και αλλα πολλα καλουδια,και παντα οταν εβρισκα ελληνες στο καραβι καμαρωναν για το ποιος εκανε τις περισσοτερες μαλακειες στο δρομο,στα ξενοδοχεια η στα μαγαζια...ειμαστε θλιβεροι,σε ολα μας,παρτε το χαμπαρι...και καθε αλλο παρα ανθελληνας ειμαι...

Stergios69
12/09/2013, 17:08
Eγώ κατάλαβα πως οι Έλληνες πήγαιναν στο δρόμο και τους προσπέρασαν κάτι Χαρλεάδες
Κάτσε ρε μεγάλε... Για να τους προσπέρασαν χαρλεάδες, με τι μηχανάκια ήταν; Με τίποτε μπόμπους, ή παπάκια με σεμπρινγκ; (οπότε τους έγραψαν και για ηχορύπανση)... :D

taisteal
12/09/2013, 17:19
:lol::lol::lol: παπακια με σεμπρινγκ

George_M.
12/09/2013, 17:19
το μονο που εχω να σχολιασω επι του θεματος ειναι οτι εχω βγει 4 φορες εξωτερικο,πηγαινα παντα νομιμα,ημουν παντου κυριος,δεν αντιμετωπισα ΠΟΤΕ προβληματα κανενος ειδους σε καμμια χωρα,παντοτε ομως εβλεπα τα μουτρα τους ελληνες να πηγαινουν ταπα παντου,ειδα να προκαλουν πανικο σε συνορα κτλ και αλλα πολλα καλουδια,και παντα οταν εβρισκα ελληνες στο καραβι καμαρωναν για το ποιος εκανε τις περισσοτερες μαλακειες στο δρομο,στα ξενοδοχεια η στα μαγαζια...ειμαστε θλιβεροι,σε ολα μας,παρτε το χαμπαρι...και καθε αλλο παρα ανθελληνας ειμαι...

μια απο τα ιδια σε ολα μου τ ταξιδια!

MG-KTiNoS
12/09/2013, 17:21
Ρε σεις έλεος μ αυτές τις γενικεύσεις !

Κι έχω έχω δει γερμανούς να κατουράνε κάτω από το τραπέζ από το ποτό.
Αυστραλούς να πλακώνονται μέχρι θανάτου.
Ιταλούς να κλέβουν σε σούπερ μάρκερτ.
Τι πάει να πει αυτό?
ΌΟΟΟλοιιιι οι γερμανοί είναι μεθύστακες?
Όοοολοι οι Αυστραλοί είναι μούτρα?

Απλά αυτά βλέπεις.
Τους άλλους που έρχονται και φεύγουν χωρίς σαματά δεν τους δίνεις σημασία. Δεν τους προσέχεις γιατί δεν τραβάνε τα βλέματα.

Τέσπα το θέμα ήταν το Β Ακρωτήριο όχι το τσουβάλιασμα μερικών εκατομμυριων ανθρώπων.
Μια και το φτάσαμε όμως ως εδώ να σας πω και εγώ τη γνώμη μου.
Σε κάθε λαό υπάρχουν καλοί και κακοί.
Οι καλοί όμως είναι τραγικά λίγοι για ν αλλάξουν το κόσμο και είναι οι πρώτοι που θα καθαρίσει η κάθε επανάστα
που σκοπό έχει επιφέρει αλλαγές.
Σόρι εγώ έτσι τα βλέπω.

Στο θέμα μας.
Δεν μ ενδιαφέρει να πάω κάπου για να πω ότι πήγα.'
Δεν μ ενδιαφέρει να κάνω ακριβά χιλιόμετρα σε εθνικές οδους προκειμένου να φτάσω κάπου που δεν μου λέει τίποτα.
Αν το πρόβλημα είναι να γράψω χλμ κάνω και την Ελλάδα γύρω γύρω 10 φορές κι εντάξει!
Να πάω να δω τα φιορδ οκ μπορώ να το καταλάβω.
Ως εκεί.

Πόσο μάλλον όταν ξέρω ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να δω και ότι οι αρχές είναι εχθρικές
και στο παραμικρό λάθος θα με σκίσουν.
Οι άνθρωποι που πήγαν εκεί δεν έχουν καμία σχέση με κάγκουρες, μπαχαλάκηδες και τέτοια.
Και μεγάλοι είναι και έμπειροι.
Τέσπα αυτά είχα να πω.
Φυσικά δε λέω σε κανένα τι να κάνει.
Απλά μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου και κάποια γεγονότα που έπεσαν στην αντίληψη μου.

taisteal
12/09/2013, 17:26
το υπογραμμισες και μονος σου,αυτα βλεπεις,κι εμεις τοσα χρονια αυτα βλεπουμε και λεμε.στα υπολοιπα συμφωνοι

antsoar
12/09/2013, 17:34
Η νοοτροπία του οι Άγγλοι είναι πούστιδοι, οι Ιταλοί μαφιόζοι, οι Νορβηγοί φασιστόμουτρα, και οι Έλληνες τουρκόσποροι του κερατα, με στεναχωρεί αφάνταστα, ιδιαίτερα όταν ακούγετε από ταξιδευτές.

Όταν προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε άλλους λαούς μέσα από τα δικά μας βιώματα και παιδεία, τότε προκύπτουν διαθλασμένα είδωλα.

MikeG
12/09/2013, 17:35
Μεταφερόμαστε στους "Προβληματισμούς".

MG-KTiNoS
12/09/2013, 17:40
Όταν προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε άλλους λαούς μέσα από τα δικά μας βιώματα και παιδεία, τότε προκύπτουν διαθλασμένα είδωλα.

Δυστυχώς μόνο έτσι μπορείς να κρίνεις.
Το ότι πήγες κάπου διακοπές δε πάει να πει ότι κατάλαβες και τους ανθρώπους εκεί.
Μια ιδέα πήρες, μια εντύπωση.
Δεν είναι απλά τα πράματα.

Το σίγουρο είναι ότι με τα δικά σου μάτια θα δεις και με το δικό σου μυαλό θα κρίνεις.
Εκτώς κι αν οριμάσεις αρκετά οπότε δεν κρίνεις καθόλου.
Μόνο βλέπεις και υποθέτεις ότι..

antsoar
12/09/2013, 17:48
Δυστυχώς μόνο έτσι μπορείς να κρίνεις.
Το ότι πήγες κάπου διακοπές δε πάει να πει ότι κατάλαβες και τους ανθρώπους εκεί.
Μια ιδέα πήρες, μια εντύπωση.
Δεν είναι απλά τα πράματα.

Το σίγουρο είναι ότι με τα δικά σου μάτια θα δεις και με το δικό σου μυαλό θα κρίνεις.
Εκτώς κι αν οριμάσεις αρκετά οπότε δεν κρίνεις καθόλου.
Μόνο βλέπεις και υποθέτεις ότι..

Μαζί σου ;)

iliasfyntanidis
12/09/2013, 17:51
Ενα ειναι 100% σίγουρο μετα απο αυτο....
Οτι οποίος παει Νορβηγία θα σεβαστεί τα όρια γιατι θα εχει στο μυαλό του την ιστορία αυτη και τις ενδεχόμενες ποινές.
Aρα η νομοθεσία τους πλέον ειναι "ξακουστή και φοβερη"
Αυτο το κατάφεραν σίγουρα και ειναι το ζητούμενο.
Τουλάχιστον εμενα αυτο μου έμεινε ,γιατι όλα τα αλλα περι συμπεριφορων-ρατσισμου ειναι θολά και ο καθένας εχει την δική του ιστορια.Η νομοθεσία ειναι ακέραιη.
Για όλα τα αλλα μπορούμε να μιλάμε χρόνια.

antsoar
12/09/2013, 18:02
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να κρατήσεις το μυαλό σου ανοικτό. Θέλει προσπάθεια και εκπαίδευση.

Πως να καταλάβεις την "υπεροψία" των Σέρβων όταν δεν βάζεις στην εξίσωση το γεωπολιτικό τοπίο και την αντιπαλότητα με άλλους λαούς.

Πως να χωνέψεις ότι στην Κίνα τρώνε κατσαρίδες, όταν δεν γνωρίζεις πόσα εκατομμύρια πέθαιναν μέχρι και της αρχές του αιώνα από πείνα. (Όταν τους επισκέφτηκε ο Καζαντζάκης κάπου στο μεσοπόλεμο, μάζευαν τα σκατά τους σε κουβάδες έξω από την πόρτα τους για λίπασμα)

Ή πόσο ποιο αυτονόητη γίνεται η οργάνωση που έχουν στο βορά, όταν βρεθείς στους -30c. Απλά χωρίς αυτήν θα πέθαιναν, σαν τον τζίτζικα ένα πράγμα

DrBig
12/09/2013, 18:06
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να κρατήσεις το μυαλό σου ανοικτό. Θέλει προσπάθεια και εκπαίδευση.

Πως να καταλάβεις την "υπεροψία" των Σέρβων όταν δεν βάζεις στην εξίσωση το γεωπολιτικό τοπίο και την αντιπαλότητα με άλλους λαούς.

Πως να χωνέψεις ότι στην Κίνα τρώνε κατσαρίδες, όταν δεν γνωρίζεις πόσα εκατομμύρια πέθαιναν μέχρι και της αρχές του αιώνα από πείνα. (Όταν τους επισκέφτηκε ο Καζαντζάκης κάπου στο μεσοπόλεμο, μάζευαν τα σκατά τους σε κουβάδες έξω από την πόρτα τους για λίπασμα)

Ή πόσο ποιο αυτονόητη γίνεται η οργάνωση που έχουν στο βορά, όταν βρεθείς στους -30c. Απλά χωρίς αυτήν θα πέθαιναν, σαν τον τζίτζικα ένα πράγμα

bulmont
12/09/2013, 18:31
Eγώ κατάλαβα πως οι Έλληνες πήγαιναν στο δρόμο και τους προσπέρασαν κάτι Χαρλεάδες

Από ντροπή και μόνο, θά 'πρεπε να παραδόσουν μόνοι τους τα διπλώματά τους.....................

AUFGEBRACHT
12/09/2013, 18:46
Eγώ πάλι κατάλαβα ότι εάν δεν είχε γίνει η όλη ιστορία με το πρόστιμο δεν θα υπήρχε κανένας προβληματισμός και ενδοιασμός για τον εάν το βορειότερο σημείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Νορβηγία και εάν η Νορβηγία αξίζει σαν προορισμός ή είναι υπερτιμημένος... Αλοίμονο εάν ένας λαός χαρακτηρίζεται συλλήβδην από τη συμπεριφορά των τροχονόμων. Υπάρχουν μαλάκες και κακοί Έλληνες κι υπάρχουν και καλοί και αξιοπρεπείς Έλληνες, μαλάκες Νορβηγοί και καλοί Νορβηγοί, μαλάκες Ταϋλανδοί και καλοί Ταϋλανδοί...

MG-KTiNoS
12/09/2013, 18:52
Eγώ πάλι κατάλαβα ότι εάν δεν είχε γίνει η όλη ιστορία με το πρόστιμο δεν θα υπήρχε κανένας προβληματισμός και ενδοιασμός για τον εάν το βορειότερο σημείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Νορβηγία και εάν η Νορβηγία αξίζει σαν προορισμός ή είναι υπερτιμημένος....

Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ πως έφτασες σ αυτό το συμπέρασμα?

blackbusa
12/09/2013, 18:53
mallon kapoioi den exete katalavei oti sxedon se oles tis evrwpaikes xwres o nomos einai nomos...poso mallon otan afora ton KOK...kata ta alla i syzitisi einai oti nanai gia barboutsala...

SHOOTER045
12/09/2013, 19:03
Ρε σεις έλεος μ αυτές τις γενικεύσεις !

Κι έχω έχω δει γερμανούς να κατουράνε κάτω από το τραπέζ από το ποτό.
Αυστραλούς να πλακώνονται μέχρι θανάτου.
Ιταλούς να κλέβουν σε σούπερ μάρκερτ.
Τι πάει να πει αυτό?
ΌΟΟΟλοιιιι οι γερμανοί είναι μεθύστακες?
Όοοολοι οι Αυστραλοί είναι μούτρα?

Απλά αυτά βλέπεις.
Τους άλλους που έρχονται και φεύγουν χωρίς σαματά δεν τους δίνεις σημασία. Δεν τους προσέχεις γιατί δεν τραβάνε τα βλέματα.

Τέσπα το θέμα ήταν το Β Ακρωτήριο όχι το τσουβάλιασμα μερικών εκατομμυριων ανθρώπων.
Μια και το φτάσαμε όμως ως εδώ να σας πω και εγώ τη γνώμη μου.
Σε κάθε λαό υπάρχουν καλοί και κακοί.
Οι καλοί όμως είναι τραγικά λίγοι για ν αλλάξουν το κόσμο και είναι οι πρώτοι που θα καθαρίσει η κάθε επανάστα
που σκοπό έχει επιφέρει αλλαγές.
Σόρι εγώ έτσι τα βλέπω.

Στο θέμα μας.
Δεν μ ενδιαφέρει να πάω κάπου για να πω ότι πήγα.'
Δεν μ ενδιαφέρει να κάνω ακριβά χιλιόμετρα σε εθνικές οδους προκειμένου να φτάσω κάπου που δεν μου λέει τίποτα.
Αν το πρόβλημα είναι να γράψω χλμ κάνω και την Ελλάδα γύρω γύρω 10 φορές κι εντάξει!
Να πάω να δω τα φιορδ οκ μπορώ να το καταλάβω.
Ως εκεί.

Πόσο μάλλον όταν ξέρω ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να δω και ότι οι αρχές είναι εχθρικές
και στο παραμικρό λάθος θα με σκίσουν.
Οι άνθρωποι που πήγαν εκεί δεν έχουν καμία σχέση με κάγκουρες, μπαχαλάκηδες και τέτοια.
Και μεγάλοι είναι και έμπειροι.
Τέσπα αυτά είχα να πω.
Φυσικά δε λέω σε κανένα τι να κάνει.
Απλά μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου και κάποια γεγονότα που έπεσαν στην αντίληψη μου.

oi περισοτεροι ξενοι που ερχονται εδω
<ξεχνανε>τους τροπους και την καλη τους συμπεριφορα,και την και κανουνε συνθημα το χυμα στο κυμα
και αυτο δεν ειναι γενικευση

road spirit
12/09/2013, 19:09
λοιπόν οκ ...

Ο κτήνος μας είπε γιατί δεν πήγε και δεν πρόκειται να πάει Β. Ακρωτήρι. Όσο δεν προσπαθεί να προβάλει τα δικά του "θέλω" (ή τα "δεν θέλω") πάνω στων αλλωνώνΕ, νο προμπλεμ, μπράβο του, μαγκιά του, ξέρει τι ψάχνει, τι τον φτιάχνει, και τι τον χαλάει και μη σκαλώνετε οι υπόλοιποι.

Επίσης, όποιος διαβάζει αυτό το θρεντ και μες στο μυαλό του έχει ως επιθυμία, λαχτάρα, ή απλά "γιατί έτσι" να πάει κάποια στιγμή στο νορντκαπ να παει και να μην ασχοληθεί με τα θέλω/δεν θέλω του κτήνος.

Ξεμπλέξτε τα φορουμικά σας μπούτια.

ΥΓ και καλό θα είναι να προσπαθούμε να βλέπουμε τους άλλους λαούς, τις άλλες κουλτούρες με λίγο πιο ανοιχτό μυαλό, με τα δικά τους μάτια. Μπορεί να μη το καταφέρνουμε πάντα, αλλά έστω ας γίνεται προσπάθεια. Αλλιώς τζάμπα το ταξίδι ...

spyro
12/09/2013, 20:06
εμενα με παίρνει η μπάλα σε πολλα οπότε δε κάνω quote και απαντάω γενικά.

πρώτων καλά κάνανε και κόψανε κλίση. καλά κάνανε και γράψανε τα παιδιά. τους νόμους τους ακολούθησαν. δε με ενδιαφέρει. ευκαιρία βρήκα να επισημάνω την εμπειρία μου σε θέματα που θίχτηκαν περει κομπλεξισμού.

αν στο Κιργιστάν στη πέσει ο Κιργιστανός, ξέρω γιατι στη πέφτει. Δε του δίνω άδικο. Κοινωνικογεωπολιτικά τα θέματα.

μη τα μπερδεύουμε

δε τα ισοπεδώνω όλα. δε τους βάζω στο ίδιο τσουβάλι όλους.

η διεθνιστικότητα μου και οι αγάπη για πολλούς λαους είναι που με κάνει να μιλάω για συγκεκριμένους.

οι ίδιοι οι Νορβηγοί μου το έχουνε μεταφέρει για τους συμπατριώτες τους. Συγκεκριμένες ιστορίες αμα θές απο κοντά Αντώνη. Αλλα δεν είναι αυτές που καθορίζουν την άποψη. Ρώτα τους Σουηδούς να σου πουν για τους Νορβηγούς.

δεν έχει να κάνει με την οικονομική κρίση και το συμβάν με τα παιδιά που λεει ο Κτίνος

όσο για τους Σέρβους, την είχαν και πρίν το πέσιμο της Αμερικής τη λόξα στη περιοχή. δεν απέκτησαν συλλογική συνείδηση ανασφάλειας τα τελευταία 20 χρόνια

οι μαυροι οι Αλγερινοί έχουν περάσει τα τριστεράστια απο τους Γάλλους τόσα χρόνια. Οι Μαροκινοί είναι αυτοί που βγάζουν τη κακία όμως.

αν όντως έχεις επαφή με διάφορους λαούς βλέπει τα χούγια του καθενός. δεν είναι όλοι ίδιοι. εγώ δεν έχω πάει ούτε Πακιστάν ούτε Ινδία. δες λίγο όμως την ιστορία του Βροχίδη με την εκ διαμέτρου εμπειρία του με τους 2 συγκεκριμένους λαούς.

PS. το θέμα με τις κατσαρίδες (που δεν είναι κατσαρίδες) με τους Κινέζους έχει καταντήσει φολκλορικό. και όχι δεν εχει ξεκινήσει λόγο πείνας. όλοι οι λαοί έχουν ένα περιέργο φαγητό. εμείς τρώμε τα έντερα απο τα ζώα. άντε πες το σε καναν Αμερικάνο αυτό να δεις τι θα σου πει

Corvo
12/09/2013, 20:35
Σπυρο επειδη βλεπω οτι επιμενεις για το σκηνικο με τον χαρακτηρα των Νορβηγων θα σου πω οτι δεν παιζει.

Οτι υπεροψια βγαζουν την βγαζουν οταν ειναι τερμα πιωμενοι(οκ γινεται αρκετα συχνα).

Να ρωτησω τους Σουηδους να μου πουνε τι; Την γνωμη τους για τους Νορβηγους;
Σαν να ρωτας Τουρκο την γνωμη του για Ελληνα(οκ ισως υπερβαλω λιγο, αλλα εχει βαση)
Για τους υπολοιπους λαους δεν εχω καμια γνωση οποτε δεν εχω και αποψη

MG-KTiNoS
12/09/2013, 20:45
εμενα με παίρνει η μπάλα σε πολλα οπότε δε κάνω quote και απαντάω γενικά.

πρώτων καλά κάνανε και κόψανε κλίση. καλά κάνανε και γράψανε τα παιδιά. τους νόμους τους ακολούθησαν. δε με ενδιαφέρει. ευκαιρία βρήκα να επισημάνω την εμπειρία μου σε θέματα που θίχτηκαν περει κομπλεξισμού.

To ότι σε γράφω είναι ένα θέμα, τό ότι σου λέω μλκιες από πάνω έιναι ένα άλλο. Ξέρεις κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν έχει τέτοιο δικαίωμα (να σε προσβάλει να σε ειρωνευτεί κλπ) Κόβει το χαρτάκι και τέλος.
Κουβέντα χωράει κι αν μπορεί να σου πάρει το δίπλωμα οδήγησης που δεν έχει εκδοθεί στη χώρα του και να σου ακινητοποιήσει τη μηχανή για 6 μήνες. (προκαλόντας κι άλλα έξοδα να πας να την πάρεις κλπ κλπ) πράγμα που δεν έκαναν μετά από παρέμβαση της πρεσβείας. (αλλά ήθελαν)
Αυτά τα λένε κατάχρηση εξουσίας και έχει μπει δικηγόρος (για την ιστορία)
Θα σου πω και κάτι άλλο. Στη Φινλανδία κάποτε οδηγούσα χωρίς κοντέρ (είχε σπάσει η ντίζα) και έτρεχα όσο και οι άλλοι. (Ή έτσι νόμιζα)
Με σταμάτησαν τους είπα το πρόβλημα και μου έδωσαν ένα χαρτάκι που έλεγε προειδοποίηση γιατί ήμουν ξένος και είχα χάσει το μπούσουλα. Πήραν τηλέφωνο και στη Γιαμάχα να μου βρουν ντίζα.
Γενικά ήθελαν να βοηθήσουν όχι να με διαλύσουν.
Εκεί είναι και η ουσία.
Αν κάποτε θελήσω να πάω εκεί πάνω θα τα σκεφτώ σοβαρά όλα αυτά, αλλά μεταξύ μας είμαι πολύ γέρος :Dγια όλα αυτα τα σκατά.

AUFGEBRACHT
12/09/2013, 20:47
Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ πως έφτασες σ αυτό το συμπέρασμα?

Πανεύκολα!!! :lol:

MG-KTiNoS
12/09/2013, 20:50
Πανεύκολα!!! :lol:

κοίτα λοιπόν από πότε το έχω ψάξει (2009)
http://www.tdmhellas.gr/smf/index.php?topic=12395.msg135237#msg135237

AUFGEBRACHT
12/09/2013, 20:53
κοίτα λοιπόν από πότε το έχω ψάξει (2009)
http://www.tdmhellas.gr/smf/index.php?topic=12395.msg135237#msg135237

Για νοτιότερο σημείο βλέπω να μιλάς, όχι για βορειότερο...

MG-KTiNoS
12/09/2013, 20:59
Για νοτιότερο σημείο βλέπω να μιλάς, όχι για βορειότερο...

Ο άλλος από κάτω λέει και το Βορειότερο.
Είναι η λογική των άκρων.
Την είχε ο Χλαπακόσαυρός (ένας από τους πιο ... σημαντικούς μοτοσυκλετηστές - ταξιδευτές - φιλόσοφους)
Γαυδό
Κάπο Νορντ
Πορτογαλία
κλπ κλπ

Δεν την κατάλαβα ποτέ αυτή τη "λογική"
Τη σεβάστηκα όμως.
Για μένα τα άκρα ήταν απλά τελίτσες στο χάρτη. Ποτέ δεν ήξερα που θα βρω τι και πίστευα ότι κάτι σπουδαίο μπορούσα να δω ακόμα και δίπλα από το σπίτι μου.
Τέσπα μεγάλη κουβέντα.

AUFGEBRACHT
12/09/2013, 21:05
Ο άλλος από κάτω λέει και το Βορειότερο.
Είναι η λογική των άκρων.
Την είχε ο Χλαπακόσαυρός (ένας από τους πιο ... σημαντικούς μοτοσυκλετηστές - ταξιδευτές - φιλόσοφους)
Γαυδό
Κάπο Νορντ
Πορτογαλία
κλπ κλπ

Δεν την κατάλαβα ποτέ αυτή τη "λογική"
Τη σεβάστηκα όμως.
Για μένα τα άκρα ήταν απλά τελίτσες στο χάρτη. Ποτέ δεν ήξερα που θα βρω τι και πίστευα ότι κάτι σπουδαίο μπορούσα να δω ακόμα και δίπλα από το σπίτι μου.
Τέσπα μεγάλη κουβέντα.

Ο ΑΛΛΟΣ, όχι εσύ...τελοσπάντων, όπως λες μεγάλη κουβέντα και δεν καταλήγει πουθενά, κρατάμε ότι τα άκρα είναι απλά τελίτσες στο χάρτη....

blackbusa
12/09/2013, 21:12
emoticon pacman den exei to magazi??

MG-KTiNoS
12/09/2013, 21:22
Ο ΑΛΛΟΣ, όχι εσύ...

o άλλος πέραν του ότι ήταν συνταξιδιώτης, μαζί μου κουβέντιαζε...

spyro
12/09/2013, 22:05
.....
Αν κάποτε θελήσω να πάω εκεί πάνω θα τα σκεφτώ σοβαρά όλα αυτά, αλλά μεταξύ μας είμαι πολύ γέρος :Dγια όλα αυτα τα σκατά.

ρε μακρία απο αυτούς λέμε. διάβασε εδω τον κομπλεξάρα να δεις. προκατελείμενος μέχρι το κόκαλο. έσκασε μυτη Ελλάδα είχε μάθει όλα τα περίεργα απο πριν (αυθαιρετα, Μακεδονία, Ελληνικός καφές, πινακίδες, διόδια κτλ) και το παιζε κινέζος όταν πέταγε σπόντες παντού για να κεντρισει το ενδιαφέρον. λες και όταν οι μοτοσυκλετιστές απο Ελλάδα πάνε Νορβηγία κάνουν φροντηστήριο πριν με τα ευτράπελα τα δικά τους και πάνε και τους τα βαράνε στη μούρη

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=291799&page=44

stefanos
12/09/2013, 22:24
ρε μακρία απο αυτούς λέμε. διάβασε εδω τον κομπλεξάρα να δεις. προκατελείμενος μέχρι το κόκαλο. έσκασε μυτη Ελλάδα είχε μάθει όλα τα περίεργα απο πριν (αυθαιρετα, Μακεδονία, Ελληνικός καφές, πινακίδες, διόδια κτλ) και το παιζε κινέζος όταν πέταγε σπόντες παντού για να κεντρισει το ενδιαφέρον. λες και όταν οι μοτοσυκλετιστές απο Ελλάδα πάνε Νορβηγία κάνουν φροντηστήριο πριν με τα ευτράπελα τα δικά τους και πάνε και τους τα βαράνε στη μούρη

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=291799&page=44

Προκατελειμένος μπορεί αλλά πόσο δίκιο έχει σε πάρα πολλά από αυτά που λέει.

spyro
12/09/2013, 22:33
Προκατελειμένος μπορεί αλλά πόσο δίκιο έχει σε πάρα πολλά από αυτά που λέει.

καλα Στέφανε όταν πας εσύ στο εξωτερικό κοίτα να βρείς να φωτογραφίσεις όλη την ασχήμια. λές και είναι δύσκολο να βρείς τα περίεργα και τα άσχημα σε μια χώρα.

και όταν πας στη Νορβηγία κοιτα να τους πετάς στη μούρη χωρίς να σε ρωτάνε για τον εδαφικό τσακωμό τους με τους Ρώσους

stefanos
12/09/2013, 23:19
καλα Στέφανε όταν πας εσύ στο εξωτερικό κοίτα να βρείς να φωτογραφίσεις όλη την ασχήμια. λές και είναι δύσκολο να βρείς τα περίεργα και τα άσχημα σε μια χώρα.

και όταν πας στη Νορβηγία κοιτα να τους πετάς στη μούρη χωρίς να σε ρωτάνε για τον εδαφικό τσακωμό τους με τους Ρώσους

Σοβαρά έχω γραμμένους τους Νορβηγούς στα παλαιότερα των υποδημάτων μου και δεν πρόκειται να πατήσω το πόδι μου στην χώρα τους.
Εμφανώς ο τύπος έψαχνε να βρεί τα περίεργα και παράξενα σε κάθε χώρα ,καβαλούσε εξάλλου και ένα περίεργο και παράξενο μηχανάκι ο ίδιος (να πώ και άσχημο) οπότε φανερά η αναζήτηση αυτή είναι στάση ζωής για τον ίδιο, δεν τον παρεξηγώ.
Αλλά δεν μπορώ να μην δώ και εγώ τους μεγάλους ,άδειους από φορτηγά δρόμους, την καραμέλα που μας ταίζουν οι πολιτικοί οτι φταίνε οι "άλλοι" που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι Γερμανοί ...και αρκετά άλλα που εμείς θεωρούμε σωστά και αυτονόητα ενώ οι υπόλοιποι τραγικά λάθος.

skylaros
13/09/2013, 00:07
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν λαό, από όπου και αν προέρχεται, δε μπορώ να διανοηθώ πως η μλκ είναι στο "αίμα" κάποιου τέτοιες Γκεμπελιστικές λογικέ δεν,,, Φυσικά μπορεί να διαφωνώ με κουλτούρες και παραδόσεις ανθρώπων από κάποιες περιοχές του χάρτη και μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους συμπεριλαμβάνω και δικές μας παραδόσεις. Από την άλλη είναι αλλιώς να βρίζω εγώ τους Έλληνες καθότι Έλληνας και αλλιώς να το κάνει κάποιος μη Έλληνας, είναι κάτι σαν τη λέξη "νέγρος" το να το λέει ένας μαύρος σε έναν άλλο είναι οκ και ας προσβάλει την αισθητική μου το να το πει ένας λευκός σε έναν μαύρο είναι ρατσισταρας του κερατά. Αυτός ήταν ο πρόλογος, η αφορμή μου δόθηκε από το λίνκ του spyro... και έχουμε και λέμε

The menu is almost exclusively meat-based. In general, the Greeks seem to eat a lot of meat. Το αρπακτικό Έλληνας αρέσκεται να τρώει σάρκα, είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής και αν του το στερήσεις γίνεται ιδιαίτερα επιθετικό...

he place is very well run. It oozes of efficiency, and we find pleasure in watching the staff at work. Οι φωλιές τους είναι καλά οργανωμένες και όταν είναι η ώρα του φαγητού το αρπακτικό Έλληνας λειτουργεί σχεδόν σαν πρωτεύων θηλαστικό...

Today the son (grandson?) is (not) manning the reception. He sits outside in a chair, chain smoking, wearing (Italian!) designer sun glases, and
talking in his mobile. He looks very, very bored... Παρατηρούμε ότι το είδος αυτό πιθήκου μπορεί και αφομοιώνει συμπεριφορές που έχουν οι άνθρωποι... εξαιρετικά σπάνιο στη φύση.

Και πάει λέγοντας... εντάξει δε βρέθηκε ένας να του πει ότι η κοπέλα στην ηλικία της έπρεπε να παίζει μπρίζ και να πλέκει κάνα πουλοβεράκι ? και ο ίδιος μετά τον ευνουχισμό είναι που δεν αντέχει τη ζάχαρη ή το είχε και από πριν (ακούς εκεί δε τους αρέσουν τα σιροπιαστά !!! )

Pan (dvs)
13/09/2013, 08:17
Αντε και εφτασες στο ακρο.Τι εγινε?Μια ιδεα ειναι.Να μου πεις οτι περασες απο τοσες χωρες,ειδες τοσες νοοτροπιες,πολιτισμους να το καταλαβω.
Περασα αρκετα πασα της Ελβετιας,καποτε (το 84-85) και?Ητανε καποια σημεια που επρεπε να περασω για να παω παρακατω.Τοτε δεν ειχανε γινει μοδα.Τα τελευταια χρονια τα καναμε μοδα.Ποτε δεν καταλαβα τον παροξυσμο καποιων για τα μοδατα μερη.
Να παω καπου που μου αρεσει με καλη παρεα,το καταλαβαινω.Να παω καπου για να λεω οτι πηγα και εγω ,δεν μου λεει τιποτε.
Παντα μου αρεσε το ταξιδι,ο προορισμος ακομη και τωρα με αφηνει αδιαφορο.Εξαλου τι ειναι ο προορισμος μια κουκιδα βορεια η νοτια.

spyrakos35
13/09/2013, 09:10
εντάξει, αν πιστεύουμε οτι κάποιος φεύγει τέτοιο ταξίδι για τον κώλο του κόσμου επειδή είναι μόδα και μόνο, τι να πω.....

τότε να μην πάμε ποτέ στο ταίναρο.....

stefanos
13/09/2013, 09:31
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν λαό, από όπου και αν προέρχεται, δε μπορώ να διανοηθώ πως η μλκ είναι στο "αίμα" κάποιου τέτοιες Γκεμπελιστικές λογικέ δεν,,, Φυσικά μπορεί να διαφωνώ με κουλτούρες και παραδόσεις ανθρώπων από κάποιες περιοχές του χάρτη και μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους συμπεριλαμβάνω και δικές μας παραδόσεις. Από την άλλη είναι αλλιώς να βρίζω εγώ τους Έλληνες καθότι Έλληνας και αλλιώς να το κάνει κάποιος μη Έλληνας, είναι κάτι σαν τη λέξη "νέγρος" το να το λέει ένας μαύρος σε έναν άλλο είναι οκ και ας προσβάλει την αισθητική μου το να το πει ένας λευκός σε έναν μαύρο είναι ρατσισταρας του κερατά. Αυτός ήταν ο πρόλογος, η αφορμή μου δόθηκε από το λίνκ του spyro... και έχουμε και λέμε

The menu is almost exclusively meat-based. In general, the Greeks seem to eat a lot of meat. Το αρπακτικό Έλληνας αρέσκεται να τρώει σάρκα, είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής και αν του το στερήσεις γίνεται ιδιαίτερα επιθετικό...

he place is very well run. It oozes of efficiency, and we find pleasure in watching the staff at work. Οι φωλιές τους είναι καλά οργανωμένες και όταν είναι η ώρα του φαγητού το αρπακτικό Έλληνας λειτουργεί σχεδόν σαν πρωτεύων θηλαστικό...

Today the son (grandson?) is (not) manning the reception. He sits outside in a chair, chain smoking, wearing (Italian!) designer sun glases, and
talking in his mobile. He looks very, very bored... Παρατηρούμε ότι το είδος αυτό πιθήκου μπορεί και αφομοιώνει συμπεριφορές που έχουν οι άνθρωποι... εξαιρετικά σπάνιο στη φύση.

Και πάει λέγοντας... εντάξει δε βρέθηκε ένας να του πει ότι η κοπέλα στην ηλικία της έπρεπε να παίζει μπρίζ και να πλέκει κάνα πουλοβεράκι ? και ο ίδιος μετά τον ευνουχισμό είναι που δεν αντέχει τη ζάχαρη ή το είχε και από πριν (ακούς εκεί δε τους αρέσουν τα σιροπιαστά !!! )

Να με συγχωρείς δεν βλέπω κάτι μεμπτό στα γραφώμενα του τύπου, ουσιαστικά περιγράφει χωρίς κάν σχόλια τις εικόνες που του φάνηκαν περίεργες ή του έκαναν εντύπωση (γι αυτό ταξίδεψε για να συλλέξει εικόνες και εντυπώσεις).
Σε αντίθεση με εσένα που παρατήρησες κάτι και στα καπάκια το σχολίασες:).

MG-KTiNoS
13/09/2013, 09:36
εντάξει, αν πιστεύουμε οτι κάποιος φεύγει τέτοιο ταξίδι για τον κώλο του κόσμου επειδή είναι μόδα και μόνο, τι να πω.....

τότε να μην πάμε ποτέ στο ταίναρο.....

Εκεί που λες παίζουν οι 2 πιο σούπερ ντούπερ ψαροταβέρνες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
Αλλά τι τα λέω αυτά σ εσένα???