Σύνδεση

View Full Version : γαυγισμα σκυλου

Σελίδες : 1 [2] 3

nicksior
02/10/2013, 12:45
δεν αντιλέγω με αυτά που λες.
ο σκύλος είναι άψογος στην συμπεριφορά του μέχρι τώρα με όλους. δεν είναι εκει το πρόβλημά μου.

Ρε φίλε..
Μήπως είσαι σώγαμπρος?

xalias
02/10/2013, 12:46
λαθος .σκυλια στυλ cane corso ,rottweilwr,pitbull κτλ θελεουν κοινωνικοποιηση αλλοιως γινονται επικυνδινα.Αυτο εκπαιδευτης δεν στο ειπε?

ποιό είναι το λάθος.
Από 2 μηνών που έχω το σκυλί κάθε μέρα είναι έξω με άλλα σκυλιά και είναι απολύτος κοινωνικοποιημένος χωρίς ούτε ένα παριστικό επίθεσής
για να καταλάβεις ούτε τις γλατες που κυκλοφορούν δεν πειράζει.

sniper
02/10/2013, 12:47
τελικα δεν εχεις πρόβλημα, εσυ μεγαλοποιείς την κατασταση. Για 2 λεπτά μιλάμε; Δες το καταστατικό της πολυκατοικίας. Αν δεν απαγορεύει τα σκυλιά, χαλάρωσε.

Τα υπολοιπα θα τα βρεις μόνος σου στην πορεία αλλά μην ερθεις κι ανοιξεις αλλο θρεντ "τι να κανω με το παιδί μου που θέλει να καβαλάει το σκυλί στο παρκο σαν ποδήλατο" :D

xalias
02/10/2013, 12:47
Ρε φίλε..
Μήπως είσαι σώγαμπρος?

καλά θα ήταν (δεν θα είχα και ενοίκιο) αλλα δεν.

petros1972
02/10/2013, 12:50
ποιό είναι το λάθος.
Από 2 μηνών που έχω το σκυλί κάθε μέρα είναι έξω με άλλα σκυλιά και είναι απολύτος κοινωνικοποιημένος χωρίς ούτε ένα παριστικό επίθεσής
για να καταλάβεις ούτε τις γλατες που κυκλοφορούν δεν πειράζει.
δεκτον.στην γυναικα σου πως συμπεριφερεται?οταν λειπεις εσυ.παντως ειναι υπεροχο σκυλι.κατι ακομη.απο προσωπικη εμπειρια η αδερφη της γυναικας μου εχει pitbull ,γεννησε προσφατα και αμα δεις πως προσεχει το pitbull το μωρο θα παθεις.

xalias
02/10/2013, 12:52
τελικα δεν εχεις πρόβλημα, εσυ μεγαλοποιείς την κατασταση. Για 2 λεπτά μιλάμε; Δες το καταστατικό της πολυκατοικίας. Αν δεν απαγορεύει τα σκυλιά, χαλάρωσε.

Τα υπολοιπα θα τα βρεις μόνος σου στην πορεία αλλά μην ερθεις κι ανοιξεις αλλο θρεντ "τι να κανω με το παιδί μου που θέλει να καβαλάει το σκυλί στο παρκο σαν ποδήλατο" :D

ρε φίλε μου δεν έχω εγώ το πρόβλημα άλλοι το έχουν που δεν μπορούν να αντέξουν δυο λεπτά γάβγισμα. (ίσως και να έχουν δίκιο)
το καταστατικό λίγι με ενδιαφέρει (εαν το πάω εγωιστικά) καθως ο νόμος προβλέπει δυο κατοικίδια σε κάθε οικία. (εάν πάλι είχαν πρόβλημα δεν θα έμενα εκεί)
Τώρα αν ο μικρός θέλει να κάνει το σκύλο πόννυ ας το κάνει (εαν δεν του φέρει αντίρισει ο σκύλος)
Δεν είμαι άνθρωπος που το υαρέσει να διμιουργεί προβλήμα γι΄αυτό και ψάχνω λύση ώστε όλοι να είναι ευχαριστένοι (πράγμα που δεν νομίζω να γίνετε)

petros1972
02/10/2013, 12:53
ο νομος λεει το εξης.σε περιπτωση πολυκατοικιας επιτρεπεται να εχεις μεχρι 2 κατοικιδια αρκει αυτα να μην ενοχλουν σε ωρες κοινης ησυχιας.αυτα ισχυουν ανεξαρτητως καταστατικου.

apaleftos
02/10/2013, 12:54
Φίλε xalia... Αν και παρακολουθώ το φόρουμ αρκετά συχνά, δεν συμμετέχω άλλα με έκανες να θέλω να απαντήσω.
Καταλαβαίνω το πρόβλημα σου (αν και για μένα είναι περισσότερο πρόβλημα του σκύλου) καθώς και τους φόβους σου.
Το θέμα "σκύλος" το έχω ψάξει πάρα πολύ γιατί τα λατρεύω. Έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία, έχω ασχοληθεί με αρκετά σκυλιά, έχω δουλέψει ακόμα και εθελοντικά (ναι χωρίς να πληρώνομαι) σε εκπαιδευτήρια για την εμπειρία και για να μάθω κάποια πράγματα.

Το μόνο που μπορώ να σου πω για την ώρα είναι ότι κακώς έβγαλες το σκύλο στο μπαλκόνι, άσχετα με το πότε το έκανες και να μην χρησιμοποιήσεις κανένα είδος κολάρου.

Για να σου πω κάτι παραπάνω θα πρέπει να ξέρω ποια ήταν η θέση του σκύλου στην οικογένεια-αγέλη πριν την άφιξη του νέου μέλους,
τι άλλαξε και πότε και, ίσως το πιο σημαντικό από όλα, ποιος είναι ο αρχηγός της οικογένειας-αγέλης στο μυαλό του σκύλου όμως και όχι στο δικό σου. Επίσης, οι ανάγκες του σκύλου (βόλτα, άσκηση, εκπαίδευση) καλύπτονται;

Από ένα σωστά μεγαλωμένο σκυλί δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα... (αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του να έχει ψυχολογικά προβλήματα, κάτι πολύ σπάνιο) Σκέψου ότι ο δικός μου, ένα σκυλί ~30κιλών, όταν ο 18μηνών ανιψιός μου πάνω στο παιχνίδι του τράβηξε τα @@ :eyepop: το μόνο που έκανε ήταν να φύγει κλαίγοντας...

xalias
02/10/2013, 12:55
δεκτον.στην γυναικα σου πως συμπεριφερεται?οταν λειπεις εσυ.παντως ειναι υπεροχο σκυλι.κατι ακομη.απο προσωπικη εμπειρια η αδερφη της γυναικας μου εχει pitbull ,γεννησε προσφατα και αμα δεις πως προσεχει το pitbull το μωρο θα παθεις.

ο σκύλος έχει απ'οτι δείχνει την ιεραρχία. (Εγώ, η γυναίκα, το παιδί κι αυτός)
δεν μπορώ να πω ότι δείχνει κάτι ιδιέτερο για το παιδί (πιο πολύ θα έλεγα ότι περνάει απαρατήριτο)
Φαντάσου ότι όταν είναι ξάπλα πάει ο μικρός του τραβάει τα αυτιά του πειράζει την μύτη και αυτός χαμπάρι.

petros1972
02/10/2013, 12:55
το cane corso ειναι αρσενικο?Γιατι τα αρσενικα ειναι διαφορετικα απο τα θυληκα.

petros1972
02/10/2013, 12:57
ο σκύλος έχει απ'οτι δείχνει την ιεραρχία. (Εγώ, η γυναίκα, το παιδί κι αυτός)
δεν μπορώ να πω ότι δείχνει κάτι ιδιέτερο για το παιδί (πιο πολύ θα έλεγα ότι περνάει απαρατήριτο)
Φαντάσου ότι όταν είναι ξάπλα πάει ο μικρός του τραβάει τα αυτιά του πειράζει την μύτη και αυτός χαμπάρι.

αν ειναι ετσι υπαρχει μικρος κινδυνος.αλλα μην αφησεις τον σκυλο τελειως μονο με το παιδι.ο σκυλος καταλαβαινει οτι ειναι παιδακι.με την γυναικα σου παρουσα δεν νομιζω να εχεις θεμα.

apaleftos
02/10/2013, 13:00
ο νομος λεει το εξης.σε περιπτωση πολυκατοικιας επιτρεπεται να εχεις μεχρι 2 κατοικιδια αρκει αυτα να μην ενοχλουν σε ωρες κοινης ησυχιας.αυτα ισχυουν ανεξαρτητως καταστατικου.

Ο ίδιος νόμος απαγορεύει όμως την μόνιμη φύλαξη του ζώου στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος... (μπαλκόνια, βεράντες)

petros1972
02/10/2013, 13:02
Ο ίδιος νόμος απαγορεύει όμως την μόνιμη φύλαξη του ζώου στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος... (μπαλκόνια, βεράντες)
σωστα.

xalias
02/10/2013, 13:08
Φίλε xalia... Αν και παρακολουθώ το φόρουμ αρκετά συχνά, δεν συμμετέχω άλλα με έκανες να θέλω να απαντήσω.
Καταλαβαίνω το πρόβλημα σου (αν και για μένα είναι περισσότερο πρόβλημα του σκύλου) καθώς και τους φόβους σου.
Το θέμα "σκύλος" το έχω ψάξει πάρα πολύ γιατί τα λατρεύω. Έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία, έχω ασχοληθεί με αρκετά σκυλιά, έχω δουλέψει ακόμα και εθελοντικά (ναι χωρίς να πληρώνομαι) σε εκπαιδευτήρια για την εμπειρία και για να μάθω κάποια πράγματα.

Το μόνο που μπορώ να σου πω για την ώρα είναι ότι κακώς έβγαλες το σκύλο στο μπαλκόνι, άσχετα με το πότε το έκανες και να μην χρησιμοποιήσεις κανένα είδος κολάρου.

Για να σου πω κάτι παραπάνω θα πρέπει να ξέρω ποια ήταν η θέση του σκύλου στην οικογένεια-αγέλη πριν την άφιξη του νέου μέλους,
τι άλλαξε και πότε και, ίσως το πιο σημαντικό από όλα, ποιος είναι ο αρχηγός της οικογένειας-αγέλης στο μυαλό του σκύλου όμως και όχι στο δικό σου. Επίσης, οι ανάγκες του σκύλου (βόλτα, άσκηση, εκπαίδευση) καλύπτονται;

Από ένα σωστά μεγαλωμένο σκυλί δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα... (αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του να έχει ψυχολογικά προβλήματα, κάτι πολύ σπάνιο) Σκέψου ότι ο δικός μου, ένα σκυλί ~30κιλών, όταν ο 18μηνών ανιψιός μου πάνω στο παιχνίδι του τράβηξε τα @@ :eyepop: το μόνο που έκανε ήταν να φύγει κλαίγοντας...

φίλε apaleftos
Ο σκύλος είναι στην οικογένεια από 65 ημερών. λόγο του ότι είχα διαβάσει αρκετά πράγματα για την ράτσα έβγαινε τρείς φορές την ημέρα από μια ώρα τις δύο φορές και ΄δυο ώρες την τρίτη (είχα αρκετό χρόνο)
η βόλτα του σκύλου ήταν σε πάρκο με πολλά σκυλιά διαφόρων ρατσων και ηλικίας.
έμενε μέσα στο σπίτι με εμένα και την γυναίκα μου και βλέποντας εμένα αρχηγώ και την γυναίκα μου δεύτερη.
όταν έγινε 2 χρονών βγήκε στο μπαλκόνι καθώς θα ερχόταν ο μικρός μετά από 4 μήνες και δεν υπήρχε ξεχωριστό δωμάτιο για τον σκύλο. (το παιδικό δωμάτιο ήταν του σκυλιού)
Στη αρχή που βγήκε στο μπαλκόνι είχαμε λίγο κλάψες αλλά με τον καιρό μάλλον το συνιθισε.
πριν φέρω τον μικρό στο σπίτι επερνα ρουχα του και πάνες από το μιαιευτύριο και τα πήγαινα να τα μιρύσει.
όταν πήγα στο σπίτι τον μικρό άφησα τον σκύλο να τον δει - μυρίσει.
Απο τότε προσπαθώ να είναι όσο πιο πολλές ώρες μπορω μαζι παιδί- σκυλί.
πίσης να σου πω ότι όταν προσπάθησα να ξαναβάλω το σκυλί μεσα στο σπίτι και όχι στο μπαλκόνι αναγκστικα να γυρίσω πίσω γιατι είχε σηκώσει την γειτωνιά στο πόδι. (όταν βγήκε εξω όλα οκ)
Επίσης να σου πω ότι όταν βγαίνω έξω βόλτα μαζί του και τον έχω λυτό αν του γαβγίζει κόποιος σκύλος τρέχει γρήγορα σε εμένα και αφου του βάλω το λουρί τότε αρχίζει να ψιλο αγριεύει (πράγμα που μου δείχνει ότι έρχετε για να τον υπερασπιστώ ή να με προστατεύσει, ίσως και να κάνω λάθο
αυτα

xalias
02/10/2013, 13:11

αύτο λέει ο νόμος στην δικιά μ,ου περίπτωση δεν μένει έξω πάνω από δέκα ώρες. δεν λέω ότι είναι σωστό αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.(νομίζω)

xalias
02/10/2013, 13:16
το cane corso ειναι αρσενικο?Γιατι τα αρσενικα ειναι διαφορετικα απο τα θυληκα.

αρσενικό

petros1972
02/10/2013, 13:16
φίλε apaleftos
Ο σκύλος είναι στην οικογένεια από 65 ημερών. λόγο του ότι είχα διαβάσει αρκετά πράγματα για την ράτσα έβγαινε τρείς φορές την ημέρα από μια ώρα τις δύο φορές και ΄δυο ώρες την τρίτη (είχα αρκετό χρόνο)
η βόλτα του σκύλου ήταν σε πάρκο με πολλά σκυλιά διαφόρων ρατσων και ηλικίας.
έμενε μέσα στο σπίτι με εμένα και την γυναίκα μου και βλέποντας εμένα αρχηγώ και την γυναίκα μου δεύτερη.
όταν έγινε 2 χρονών βγήκε στο μπαλκόνι καθώς θα ερχόταν ο μικρός μετά από 4 μήνες και δεν υπήρχε ξεχωριστό δωμάτιο για τον σκύλο. (το παιδικό δωμάτιο ήταν του σκυλιού)
Στη αρχή που βγήκε στο μπαλκόνι είχαμε λίγο κλάψες αλλά με τον καιρό μάλλον το συνιθισε.
πριν φέρω τον μικρό στο σπίτι επερνα ρουχα του και πάνες από το μιαιευτύριο και τα πήγαινα να τα μιρύσει.
όταν πήγα στο σπίτι τον μικρό άφησα τον σκύλο να τον δει - μυρίσει.
Απο τότε προσπαθώ να είναι όσο πιο πολλές ώρες μπορω μαζι παιδί- σκυλί.
πίσης να σου πω ότι όταν προσπάθησα να ξαναβάλω το σκυλί μεσα στο σπίτι και όχι στο μπαλκόνι αναγκστικα να γυρίσω πίσω γιατι είχε σηκώσει την γειτωνιά στο πόδι. (όταν βγήκε εξω όλα οκ)
Επίσης να σου πω ότι όταν βγαίνω έξω βόλτα μαζί του και τον έχω λυτό αν του γαβγίζει κόποιος σκύλος τρέχει γρήγορα σε εμένα και αφου του βάλω το λουρί τότε αρχίζει να ψιλο αγριεύει (πράγμα που μου δείχνει ότι έρχετε για να τον υπερασπιστώ ή να με προστατεύσει, ίσως και να κάνω λάθο
αυτα
εκανες πολυ σωστες κινησεις κατεμε εκτος μιας .το σκυλι δεν επρεπε απο την αρχη να βγει στο μπαλκονι.
παντως μεταξυ μας γραψε και λιγο τους γειτονες.δεν γινονται ολα.αν ομως θελεις να ξαναβαλεις τον σκυλο μεσα κανε το σταδιακα απο λιγο περισσοτερο χρονο να μενει μεσα στο σπιτι.οχι αποτομα.

petros1972
02/10/2013, 13:18
παντως ειναι υπεροχα σκυλια και πολυ δυνατα.

xalias
02/10/2013, 13:24
παντως ειναι υπεροχα σκυλια και πολυ δυνατα.

φίλε petros1972
το πρόβλημα δεν είναι η συμπεριφορά του σκύλου (ακόμα κι εσύ που δεν σε ξέρει αν θα έρθεις σπίτου μου θα αρχίσει να παίζει μαζί σου λες και σε ξέρει χρόνια)
είναι παρεξηγημένη ράτσα λόγο όγκου και λόγο κάποιον ανεγκέφαλων που τα βάζουν σε αγώνες.
το όλο μου πρόβλημα είναι το γαύγισμα δύο λεπτων. (από το να κλειδώσω την μηχανή μέχρι να ανέβω σπίτι)
ίσως να ήταν λάθος που τον έβγαλα στο μπαλκόνι αλλά όταν έχεις παιδί ημερών στο σπίτι νομίζω ότι είναι λογικό να φοβάσαι.
ουδέποτε έβαλα φωνή στο σκύλο όταν πήγε κοντά στο παιδί.

petros1972
02/10/2013, 13:35
φίλε petros1972
το πρόβλημα δεν είναι η συμπεριφορά του σκύλου (ακόμα κι εσύ που δεν σε ξέρει αν θα έρθεις σπίτου μου θα αρχίσει να παίζει μαζί σου λες και σε ξέρει χρόνια)
είναι παρεξηγημένη ράτσα λόγο όγκου και λόγο κάποιον ανεγκέφαλων που τα βάζουν σε αγώνες.
το όλο μου πρόβλημα είναι το γαύγισμα δύο λεπτων. (από το να κλειδώσω την μηχανή μέχρι να ανέβω σπίτι)
ίσως να ήταν λάθος που τον έβγαλα στο μπαλκόνι αλλά όταν έχεις παιδί ημερών στο σπίτι νομίζω ότι είναι λογικό να φοβάσαι.
ουδέποτε έβαλα φωνή στο σκύλο όταν πήγε κοντά στο παιδί.
το ξερω οτι ειναι παρεξηγημενη ρατσα.ειπα απο την αρχη.δεν υπαρχουν κακα σκυλια αλλα κακοι ιδιοκτητεςεχω δει και εχω παιξει με ολα τα θεωρητικα αγρια σκυλια καιειχα γειτονα μαλακα ιδιοκτητη που ειχε 2 σκυλια για σκυλοκαβγαδες boxer,pitbull. ειναι πολυ ωραιο σκυλι η συγκεκριμενη ρατσα αυτο εννοω και οχι για να σκοτωνει.εκπαιδευσιμο .τωρα για τα 2 λεπτα που φωναζουν αυτοι γραφτους.αυτη ειναι η γνωμη μου.

petros1972
02/10/2013, 13:36
και καλα εκανες και δεν φωναξες στον σκυλο και λογικο να φοβασαι στην αρχη γιατι δεν ξερεις πως θα αντιδρασει σε κατι καινουργιο.

apaleftos
02/10/2013, 13:37
Τα όσα γράφεις δείχνουν να έχεις κάνει σωστή δουλειά με τον σκύλο. Ελπίζω μόνο οι βόλτες του και ο χρόνος που του αφιερώνεις να μην έχουν μειωθεί δραματικά...
Το μόνο λάθος (εγώ δεν θα βάλω ίσως εδώ) ότι τον έβγαλες στο μπαλκόνι. Αυτό όμως έγινε και έχει περάσει αρκετός καιρός. Έγινε, τελείωσε.
Το θέμα τώρα είναι, θέλεις να βάλεις τον σκύλο πάλι μέσα και να ζείτε όλοι μαζί σαν μια ευτυχισμένη οικογένεια (από τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω ότι αυτό θα ήθελες αλλά ίσως φοβάσαι ή έχεις κάποιους ενδοιασμούς) ή να μείνει ο σκύλος στο μπαλκόνι και απλά να μην γαβγίζει σαν τρελός όταν σε βλέπει από κάτω; Αλήθεια, μόνο όταν επιστρέφεις σπίτι γαβγίζει; Όταν φεύγεις ή αν είναι κάποιος άλλος από κάτω ή αν περνάνε γενικότερα άνθρωποι/σκυλιά, είναι ήσυχος;

xalias
02/10/2013, 13:46
Τα όσα γράφεις δείχνουν να έχεις κάνει σωστή δουλειά με τον σκύλο. Ελπίζω μόνο οι βόλτες του και ο χρόνος που του αφιερώνεις να μην έχουν μειωθεί δραματικά...
Το μόνο λάθος (εγώ δεν θα βάλω ίσως εδώ) ότι τον έβγαλες στο μπαλκόνι. Αυτό όμως έγινε και έχει περάσει αρκετός καιρός. Έγινε, τελείωσε.
Το θέμα τώρα είναι, θέλεις να βάλεις τον σκύλο πάλι μέσα και να ζείτε όλοι μαζί σαν μια ευτυχισμένη οικογένεια (από τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω ότι αυτό θα ήθελες αλλά ίσως φοβάσαι ή έχεις κάποιους ενδοιασμούς) ή να μείνει ο σκύλος στο μπαλκόνι και απλά να μην γαβγίζει σαν τρελός όταν σε βλέπει από κάτω; Αλήθεια, μόνο όταν επιστρέφεις σπίτι γαβγίζει; Όταν φεύγεις ή αν είναι κάποιος άλλος από κάτω ή αν περνάνε γενικότερα άνθρωποι/σκυλιά, είναι ήσυχος;

οι βόλτες του σκύλου παραμένουν τρεις απο μια ώρα η κάθε μια. ο σκύλος γαυγίζει μόνο όταν πάω εγώ ή άλλο μέλος της οικογένειας και δεν υπάρχει κάποιος μες το σπίτι. αν περάσει σκύλος από κάτω μπορεί να γαυγίσει αλλά αν του μιλήσω σταματάει. ο σκύλος είναι μέσα και έξω (καθώς έχω ανοιχτεί την μπαλκονόπορτα και προτιμάει να κάθετε στο μπαλκόνι) το θέμα μου είναι πως θα τον κάνω να μην γαυγίζει όταν πάω σπίτι. φόβο για όταν είμαι εγω στο σπίτι δεν έχω αλλά όταν είναι η γυναίκα μου ή η πεθερά μου έχω (α΄π'ολα αυτά που έχω ακούσει φοβάμαι μην συμβεί τίποτα με το παιδί)

petros1972
02/10/2013, 14:01
[QUOTE=xalias;2380067]οι βόλτες του σκύλου παραμένουν τρεις απο μια ώρα η κάθε μια. ο σκύλος γαυγίζει μόνο όταν πάω εγώ ή άλλο μέλος της οικογένειας και δεν υπάρχει κάποιος μες το σπίτι. αν περάσει σκύλος από κάτω μπορεί να γαυγίσει αλλά αν του μιλήσω σταματάει. ο σκύλος είναι μέσα και έξω (καθώς έχω ανοιχτεί την μπαλκονόπορτα και προτιμάει να κάθετε στο μπαλκόνι) το θέμα μου είναι πως θα τον κάνω να μην γαυγίζει όταν πάω σπίτι. φόβο για όταν είμαι εγω στο σπίτι δεν έχω αλλά όταν είναι η γυναίκα μου ή η πεθερά μου έχω (α΄π'ολα αυτά που έχω ακούσει φοβάμαι μην συμβεί τίποτα με το παιδί)[/QUOT
δεν νομιζω να επιτεθει στην γυναικα σου.τωρα για την πεθερα σου δεν το γνωριζω.την γυναικα σου την ακουει σε εντολες ή την γραφει?

apaleftos
02/10/2013, 14:05
Να υποθέσω ότι αφού πας σπίτι, μετά από λίγο είναι η ώρα της βόλτας; Αν ναι, για αυτό γαβγίζει. Ξέρει ότι μόλις γυρίσεις θα πάτε βόλτα, είναι κάτι που θέλει πολύ και το περιμένει πως και πως. Ενθουσιάζεται και στην ουσία σου "φωνάζει" να κάνεις γρήγορα.
Αν όχι, τότε σίγουρα όταν επιστρέφεις είναι η ώρα που η μπαλκονόπορτα ανοίγει! Επομένως ισχύουν τα ίδια...
Το ότι προτιμάει να κάθεται στο μπαλκόνι δεν σημαίνει κάτι. Όταν είσαι σε ένα κλουβί, όσο και να σου αρέσει εκεί μέσα, έχει τεράστια διαφορά το αν η πόρτα είναι κλειστή ή ανοιχτή.
Αν λοιπόν έχει συνδέσει την επιστροφή σου με την βόλτα ή το άνοιγμα της πόρτας είναι λογικό να γαβγίζει γιατί ενθουσιάζεται. Θα πρέπει να του δώσεις να καταλάβει ότι η επιστροφή σου, δεν έχει καμία σχέση με την βόλτα ή το άνοιγμα της πόρτας.
Ένας τρόπος είναι (απαιτεί όμως μεγάλη υπομονή από γείτονες) όταν γυρνάς να μην μπαίνεις στο σπίτι αν πρώτα δεν ηρεμήσει ο σκύλος.
Δοκίμασε αρχικά, αν γίνετε, να τον πάει κάποιος άλλος βόλτα ή να ανοίξει την πόρτα λίγο πριν επιστρέψεις.

xalias
02/10/2013, 14:17
Να υποθέσω ότι αφού πας σπίτι, μετά από λίγο είναι η ώρα της βόλτας; Αν ναι, για αυτό γαβγίζει. Ξέρει ότι μόλις γυρίσεις θα πάτε βόλτα, είναι κάτι που θέλει πολύ και το περιμένει πως και πως. Ενθουσιάζεται και στην ουσία σου "φωνάζει" να κάνεις γρήγορα.
Αν όχι, τότε σίγουρα όταν επιστρέφεις είναι η ώρα που η μπαλκονόπορτα ανοίγει! Επομένως ισχύουν τα ίδια...
Το ότι προτιμάει να κάθεται στο μπαλκόνι δεν σημαίνει κάτι. Όταν είσαι σε ένα κλουβί, όσο και να σου αρέσει εκεί μέσα, έχει τεράστια διαφορά το αν η πόρτα είναι κλειστή ή ανοιχτή.
Αν λοιπόν έχει συνδέσει την επιστροφή σου με την βόλτα ή το άνοιγμα της πόρτας είναι λογικό να γαβγίζει γιατί ενθουσιάζεται. Θα πρέπει να του δώσεις να καταλάβει ότι η επιστροφή σου, δεν έχει καμία σχέση με την βόλτα ή το άνοιγμα της πόρτας.
Ένας τρόπος είναι (απαιτεί όμως μεγάλη υπομονή από γείτονες) όταν γυρνάς να μην μπαίνεις στο σπίτι αν πρώτα δεν ηρεμήσει ο σκύλος.
Δοκίμασε αρχικά, αν γίνετε, να τον πάει κάποιος άλλος βόλτα ή να ανοίξει την πόρτα λίγο πριν επιστρέψεις.

η μεσημερια βόλτα έχει μεταφαρθεί στις 6 το απόγευμα γιατι κρατάω το παιδί άρα δεν έχει συνδέση την βόλτα με την επιστροφή μου.
το άνοιγμα της πόρτας γίνετε όταν γυρίζω για να τον δω και να παίξω λίγο μαζί του. το κακό είναι όταν πχ θα βγώ για μια ώρα το βράδυ με την οικογένεια

xalias
02/10/2013, 14:18
επίσης να σου πω ότι ακόμα και να μην του ανοίξω την πόρτα μόνο που θα με δει μέσα στο σπίτι σταματάει να γαυγίζει.

OldMan
02/10/2013, 14:29
Αν του μάθαινες, αντί να γαυγίζει, να δαγκώνει την πεθερά σου ..?? :a34:

GFawkes
02/10/2013, 14:45
@ byron

άλλα spam τα κοβουμε ...άλλα τα αφηνουμε !
:nono:

sniper
02/10/2013, 14:49
@ byron

Στις γενικές δεν κόβουμε.

sniper
α/α Byron

apaleftos
02/10/2013, 14:49
Τότε ίσως να έχει συνδέσει επιστροφή-παιχνίδι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει κάποιο λόγο να το κάνει, πιθανόν λόγο κάποιας σύνδεσης με την επιστροφή σου.
Πρέπει να του δώσεις να καταλάβει ότι γαβγίζοντας δεν παίζει να πάρει αυτό που θέλει (το οποίο μπορεί να είναι απλά να σε δει μέσα στο σπίτι)
Αυτό μπορείς να το κάνεις περιμένοντας να ηρεμήσει πριν μπεις μέσα, όπως σου είπα και πιο πάνω.
Ένας άλλος τρόπος είναι να φεύγεις μόλις αρχίζει να γαβγίζει και να επιστρέφεις και πάλι μετά από λίγο. Και ξανά και ξανά μέχρι να καταλάβει ότι με το γάβγισμα σε διώχνει!
Αυτοί οι τρόποι όμως θέλουν χρόνο, επιμονή και υπομονή! Μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά μέχρι και ώρες ειδικά στην αρχή. Μπορεί να πάρει λίγες μέρες μέχρι και μήνες...

Ο γρήγορος τρόπος είναι το κολάρο που ανέφερες στην αρχή. Προσωπικά είμαι κατά της χρήσης του, εκτός πολύ δύσκολων περιπτώσεων, σαν έσχατη λύση.

OldMan
02/10/2013, 14:54
@ byron
Ομορφούλη, οι μη πολιτικώς ορθές προτάσεις (αλλά on topic) για σένα είναι spam..??

vaska
02/10/2013, 15:45
το ξερω οτι ειναι παρεξηγημενη ρατσα.ειπα απο την αρχη.δεν υπαρχουν κακα σκυλια αλλα κακοι ιδιοκτητεςεχω δει και εχω παιξει με ολα τα θεωρητικα αγρια σκυλια καιειχα γειτονα μαλακα ιδιοκτητη που ειχε 2 σκυλια για σκυλοκαβγαδες boxer,pitbull. ειναι πολυ ωραιο σκυλι η συγκεκριμενη ρατσα αυτο εννοω και οχι για να σκοτωνει.εκπαιδευσιμο .τωρα για τα 2 λεπτα που φωναζουν αυτοι γραφτους.αυτη ειναι η γνωμη μου.

Αυτό λέω από την αρχή, ζώο είναι θα γαβγίσει για λίγο και μετά θα ηρεμήσει και θα παίξει με τον κύριό του.

endopandou
02/10/2013, 15:54
Αυτά τα θέματα κύριοι έχουν λυθεί απο τις πολιτείες του κόσμου και οφείλουν όλοι όσοι θέλουν να ζουν σε οργανωμένες κοινωνίες να σέβονται τις αποφάσεις. Δεν υπάρχει δε ανοχή στην εφαρμογή του νόμου, αντίθετα θα έπρεπε να μην συζητιέται καν η εφαρμογή του. Αλα καρτ νόμοι και εφαρμογές αυτών δεν μπορούν να σταθούν σε οργανωμένες κοινωνίες.
Συνεπώς τις ώρες κοινής ησυχίας οφείλουμε να έχουμε φροντίσει ώστε τα ζώα μας να μην ενοχλούν τους γείτονες. Κάτι που απο ότι φαίνεται δεν είναι κοινή λογική...

DimChios
02/10/2013, 18:17
ειναι που εχεις το παιδι αλλιως θα σου ελεγα να παρεις το σκυλο και να μετακομισετε σε ενα εξοχικο... κολλητού, κολλητης...δεν εχει σημασια! (αμα ειναι κολλητου θα πινεται μπυρες, θα κλ@νετε ελευθερα, θα φωναζετε και καμμια call girl, ζαχαρη σου λεω)

...μετα, πετα κανενα κοπαδι κατσαριδες μεσα στο σπιτι και ασε τη πεθερα με τη γυναικα να στριγγλανε!

ετσι, και εσυ θα εχεις για αρκετο καιρο την ησυχια σου (ατιμουλη, σουπερ θα περασεις) και οι γειτονες αμα τη επιστροφή σου θα ειναι σουπερ ικανοποιημενοι!

Ο πστης συμβουλος γαμου πρεπει να γινω! :D

bulmont
02/10/2013, 18:37
ειναι που εχεις το παιδι αλλιως θα σου ελεγα να παρεις το σκυλο και να μετακομισετε σε ενα εξοχικο... κολλητού, κολλητης...δεν εχει σημασια! (αμα ειναι κολλητου θα πινεται μπυρες, θα κλ@νετε ελευθερα, θα φωναζετε και καμμια call girl, ζαχαρη σου λεω)

...μετα, πετα κανενα κοπαδι κατσαριδες μεσα στο σπιτι και ασε τη πεθερα με τη γυναικα να στριγγλανε!

ετσι, και εσυ θα εχεις για αρκετο καιρο την ησυχια σου (ατιμουλη, σουπερ θα περασεις) και οι γειτονες αμα τη επιστροφή σου θα ειναι σουπερ ικανοποιημενοι!

Ο πστης συμβουλος γαμου πρεπει να γινω! :D

Εμ, είδες για να ξέρεις από σκυλιά ...........

DimChios
02/10/2013, 18:42
Εμ, είδες για να ξέρεις από σκυλιά ...........

δεν εχω σκυλια ρε μλκ απλα ξερω απο γυναικες!

:smokin:

petros1972
02/10/2013, 18:52
Αυτά τα θέματα κύριοι έχουν λυθεί απο τις πολιτείες του κόσμου και οφείλουν όλοι όσοι θέλουν να ζουν σε οργανωμένες κοινωνίες να σέβονται τις αποφάσεις. Δεν υπάρχει δε ανοχή στην εφαρμογή του νόμου, αντίθετα θα έπρεπε να μην συζητιέται καν η εφαρμογή του. Αλα καρτ νόμοι και εφαρμογές αυτών δεν μπορούν να σταθούν σε οργανωμένες κοινωνίες.
Συνεπώς τις ώρες κοινής ησυχίας οφείλουμε να έχουμε φροντίσει ώστε τα ζώα μας να μην ενοχλούν τους γείτονες. Κάτι που απο ότι φαίνεται δεν είναι κοινή λογική...

για ποιο κρατος μιλας?το ελληνικο?μεταξυ μας το γαβγισμα των 2 λεπτων ειναι θεμα παραβιασης νομου,ενω εδω στην Ελλαδα τηρουνται οι νομοι ή εφαρμοζονται οποτε εχουν καποιοοι συμφερον ή φτιαχνονται για να εξυπηρετουν καποιους.

nicksior
02/10/2013, 18:56
Ξέρω μια εκπαιδεύτρια που μπορεί να ηρεμήσει τον πιο ατίθασο σκύλο.

Το τηλ. της μόνο με πμ

300435

endopandou
02/10/2013, 19:25
για ποιο κρατος μιλας?το ελληνικο?μεταξυ μας το γαβγισμα των 2 λεπτων ειναι θεμα παραβιασης νομου,ενω εδω στην Ελλαδα τηρουνται οι νομοι ή εφαρμοζονται οποτε εχουν καποιοοι συμφερον ή φτιαχνονται για να εξυπηρετουν καποιους.
Εννοείς πως επειδή το κράτος δεν σέβεται ή δεν εφαρμόζει κάποιους νόμους θα καταλύσουμε κάθε νόμο και θα απαρνηθούμε την στοιχειώδη υποχρέωσή μας στον σεβασμό των γύρω μας;
Καθόμαστε και γράφουμε πως άμα εφαρμόσουν όλοι αυτό το σκεπτικό αναρχίας κατά πως βολεύει τον καθένα στο οποιοδήποτε θέμα δεν θα έχουμε το δικαίωμα να αξιώνουμε τίποτα. Υποτίθεται πως αυτή η στοιχειώδης υποχρέωση θα έπρεπε να είναι συνειδητά αποδεκτή απο όλους, άρα κοινή λογική.
Κατακερμάτιση της φιλανθρωπίας υπο τον μανδύα της φιλοζωίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή όπως καταλαβαίνεις.

skylaros
02/10/2013, 19:29
Δημιούργησε ένα πορτάκι εισόδου να μπορεί να μπαινοβγαίνει σπίτι όποτε θέλει, πίστεψε με αν του δίνεις την επιλογή να επιλέξει δε μπορείς να φανταστείς πόσο περισσότερο θα προτιμάει το μπαλκόνι (το οποίο ελπίζω να είναι αρκετό σε μέγεθος ώστε να μπορεί να κινηθεί ελεύθερα το ζώο, να είναι προστατευμένο από καιρικά φαινόμενα κλπ) Θα μειώσεις πολύ το χρόνο που ο σκύλος είναι έξω και γαβγίζει την ώρα που έρχεσαι, όταν πλησιάσεις την είσοδο θα μπει μέσα και θα μειώσεις το θόρυβο. Μη γίνεις κακός με τους γείτονες αλλά θεωρώ υπερβολή το πρόβλημά του, συνεπώς για τη λίγη φασαρία που κάνει το ζώο απλά τους γράφεις, είμαι σίγουρος η εξάτμιση της μηχανής σου κάνει περισσότερο θόρυβο. Μη το φοβάσαι το σκύλο με το παιδί σου, όλα τα μολοσσοειδή είναι πολύ προστατευτικά με τα παιδιά. Φυσικά μη του βάλεις κανένα λουρί με @@ριές πάνω, ο σκύλος χαίρεται πολύ που σε βλέπει, να τον τιμωρείς που σε αγαπάει ?

spyrval
02/10/2013, 19:59
Τώρα αν ο μικρός θέλει να κάνει το σκύλο πόννυ ας το κάνει (εαν δεν του φέρει αντίρισει ο σκύλος)

Φιλικά θα σου πω ότι το παιδί πρέπει να μάθει πώς να συμπεριφέρεται και να σέβεται το σκύλο, άσχετα με το ποιά αντίδραση δείχνει αυτός τώρα. Εάν ένα cane corso (αλλά και οποιοσδήποτε άλλος σκύλος) αποφασίσει να "φέρει αντίρρηση" σε κάποιον ίσως να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.
Έχω πληρώσει πολλά λεφτά σε χιλιάδες πράγματα, αλλά αυτά που έδωσα στον εκπαιδευτή πάντα θα σκέφτομαι ότι πραγματικά άξιζαν μέχρι σεντ.

petros1972
02/10/2013, 21:18
Εννοείς πως επειδή το κράτος δεν σέβεται ή δεν εφαρμόζει κάποιους νόμους θα καταλύσουμε κάθε νόμο και θα απαρνηθούμε την στοιχειώδη υποχρέωσή μας στον σεβασμό των γύρω μας;
Καθόμαστε και γράφουμε πως άμα εφαρμόσουν όλοι αυτό το σκεπτικό αναρχίας κατά πως βολεύει τον καθένα στο οποιοδήποτε θέμα δεν θα έχουμε το δικαίωμα να αξιώνουμε τίποτα. Υποτίθεται πως αυτή η στοιχειώδης υποχρέωση θα έπρεπε να είναι συνειδητά αποδεκτή απο όλους, άρα κοινή λογική.
Κατακερμάτιση της φιλανθρωπίας υπο τον μανδύα της φιλοζωίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή όπως καταλαβαίνεις.

δεν ειπα αυτο.αλλα οπως ξερεις και εσυ και μπορει να σου εχει τυχει παντα καποιος θα ενοχληθει απο το οτι μπορει να κανεις και εσυ.δεν ειναι απαραιτητα να ειναι σκυλος αλλα κατι αλλο.οσον αφορα αναρχια στην ελλαδα υπαρχει παντου.αν θελεις παραδειγματα να σου φερω.Τωρα οσον αφορα τον φιλο μας υπαρχει διαφορα στο να γαυγιζει ενας σκυλος για πλακα και εντονα και πολυ και αλλο να γαβγιζει για 2 λεπτα.Δεν ειναι το ιδιο πως να το κανουμε και δεν υπαρχει απολυτο ουτε τελειο.και κατι ακομη.το θα επρεπε με το ειναι απεχει πολυ.

petros1972
02/10/2013, 21:19
Φιλικά θα σου πω ότι το παιδί πρέπει να μάθει πώς να συμπεριφέρεται και να σέβεται το σκύλο, άσχετα με το ποιά αντίδραση δείχνει αυτός τώρα. Εάν ένα cane corso (αλλά και οποιοσδήποτε άλλος σκύλος) αποφασίσει να "φέρει αντίρρηση" σε κάποιον ίσως να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.
Έχω πληρώσει πολλά λεφτά σε χιλιάδες πράγματα, αλλά αυτά που έδωσα στον εκπαιδευτή πάντα θα σκέφτομαι ότι πραγματικά άξιζαν μέχρι σεντ.

+1000000000000000000000

AUFGEBRACHT
02/10/2013, 21:29
Κι εγώ μπόξερ και μηχανή και σκυλί.

Κάτι σου ξέφυγε για να ολοκληρωθείς...

300440

spyrakos35
02/10/2013, 21:34
Κάτι σου ξέφυγε για να ολοκληρωθείς...

300440

και μποξερ βρακάκι....

τι μλκς είσαι ρε αουγκεντάλερ...... :lol:

AUFGEBRACHT
02/10/2013, 21:38
και μποξερ βρακάκι....

τι μλκς είσαι ρε αουγκεντάλερ...... :lol:

Ρε σεις κόφτε το σε κάθε ατάκα μου το "τι μλκς είσαι"... έχει καταντήσει μάστιγα!!!

DimChios
02/10/2013, 21:39
Ρε σεις κόφτε το σε κάθε ατάκα μου το "τι μλκς είσαι"... έχει καταντήσει μάστιγα!!!

:lol: τι πστης εισαι!!!! :lol:

vaska
02/10/2013, 21:47
Το είχα δει παλιότερα, μου το θύμισε ένας φίλος σήμερα στο φβ και το μοιράζομαι μαζί σας.

Νομίζω κάπου παίζει και με σχόλια. Δείτε το σας παρακαλώ και μετά ξαναμιλάμε.

http://www.youtube.com/watch?v=7O8lbQGq7W4

tai
02/10/2013, 21:48
για να καταλάβω, σε χαλάει η ερώτηση για το είδος η κάτι άλλο?:p

AUFGEBRACHT
02/10/2013, 21:50
Το είχα δει παλιότερα, μου το θύμισε ένας φίλος σήμερα στο φβ και το μοιράζομαι μαζί σας.

Mας τσάκισες ρε Vaska...

akis_trevor
02/10/2013, 21:52

:a23::a23::a23:

AUFGEBRACHT
02/10/2013, 21:54
για να καταλάβω, σε χαλάει η ερώτηση για το είδος η κάτι άλλο?:p

Θα βγούμε εκτός θέματος αν απαντήσω...

el_hymador
02/10/2013, 22:37
Τώρα είδα τι σοϊ "σκυλάκι" είναι το Cane Corso... :uplate:

Θλιβερός βέβαια ο ακρωτηρισμός αυτιών και ουρών... έλεος!

petros1972
02/10/2013, 23:17
Τώρα είδα τι σοϊ "σκυλάκι" είναι το Cane Corso... :uplate:

Θλιβερός βέβαια ο ακρωτηρισμός αυτιών και ουρών... έλεος!

symfvnv me to teleytaio.ta cane corso μονο "σκυλακια" δεν ειναι.ειναι τρομερα δυνατα αν ομως προσεξεις γινονται πολυ καλα σκυλια και ο φιλος δω το προσεχει.

Lioulios
03/10/2013, 01:57

Aυτό ακριβώς είχα σκεφτεί και εγώ ,αλλά ο χάλιας (άκου νικ ...χάλιας ) λέει πως το κάνει όταν δεν είναι κανείς στο σπίτι ....

Πολυσύνθετο πρόβλημα .

Κάθε σκυλί είναι ξεχωριστή περίπτωση και για αυτό σου λένε για εκπ/τη . Ένας εκπ/της είναι σε θέση να διαβάσει το σκυλί (όσο μπορεί ) και να δώσει λύσεις (όχι πάντα) .

Στη δική σου περίπτωση το θέμα είναι πως έχεις ένα σκυλί σωστά μεγαλωμένο (όπως λες) που παρουσίασε μια συμπεριφορά ξαφνικά . Τί άλλαξε ; ...Το μπαλκόνι .

Ή βάζεις το σκύλο μέσα στο διαμέρισμα όσο λήπεις ή ξεκινάς δουλειά .

Εάν είχες μάθει το σκυλί διάφορες εντολές με δωράκι (μεζε) , ξαναξεκινάς με μεζέ +Αν του αρέσουν τα μπράβο κτλ .... Δίνεις μεζέ και λες μπράβο όταν θα μπεις μέσα ΜΟΝΟ όταν σταματήσει να γαβγίζει .

Εάν πας σπίτι και γαβγίζει σταματάς να σε δει και δεν προχωράς . Συνεχίζει να γαυγίζει ,κάνεις βήμα πίσω ...συνεχίζει κάνεις και άλλο ...Όσο συνεχίζει πας πίσω , μέχρι που φεύγεις και δεν ξαναγυρίζεις αν δεν περάσει 10λεπτο .

Αυτό μπορεί να συνεχιστεί από τις 4 που σχολάς , μέχρι και τις 6 αν χρειαστεί . Την 1η μέρα κατά πάσα πιθανότητα θα πάρεις τα @@ σου ,οπότε όταν θα μπεις κάποια στιγμή μέσα μετά από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες ....Δεν θα πας καθόλου κοντά του ...Δεν θα πάει βόλτα και δεν θα φάει ....
Βασικό είναι όταν γαυγίζει να του λες κάποια λόγια (σταμάτα - στοπ - μη αν το ξέρει κτλ ) που δεν θα τα καταλαβαίνει ,αλλά θα τα νιώσει από τον τόνο της φωνής σου .

κάποια στιγμή θα καταλάβει τι θες και θα το σταματήσει αν και δεν θα του αρέσει γιατί μέχει να βρεις τί ακριβώς θέλει να σου πει ...Το σκυλί σου όταν είναι μόνο στο σπίτι και γυρνας , θέλει να γαυγίσει .

Μια δυο μέρες δεν εί ναι τίποτα για τους γείτωνες μπροστά στο ενδεχόμενο να διορθώσεις το πρόβλημα ...Θα μου πεις 4 το μεσημέρι ... Υπομονή ...Σε καταλαβαίνω .

Έχω μια υποψία , χωρίς να ξέρω το σκυλί πως νιώθει την απομώνωση και βρήσκει ευκαιρία να σου πει ... Έλα ρε μαλάκα , μόνοι μας είμαστε ....Έλα να παίξουμε όπως παλιά ...Που με έχεις αφήσει εδώ τόση ώρα μόνο μου και δεν την παλεύω ....Έλα !!

Αυτό διωρθώνεται μόνο με εκδρομές στας εξοχάς οικογενειακά και πολύ αγάπη (να την νιώσει) ώστε να αναπληρωθεί η χαμένη .

Ελπίζω να βοήθησα .

xalias
03/10/2013, 07:39
καλημέρα σας.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσης που μου δώσατε. Το πορτάκι που είπε ένας φίλος μου φαίνετε η καλύτερη λύση αλλά δυστηχώς μένω σε ενοίκιο και χλομό να κόψω την μπαλκονόπορτα για την διμιουργία πόρτας. Να διευκρινίσω κάτι που μάλλον θα έπερεπε να το έχω κάνει από την αρχεί. Ο σκύλος πάντα γαύγιζε όταν πήγαινα σπίτι ακόμα και όταν ήταν μέσα και μόλις έμπαινα στο σπίτι σταμάταγε. Τώρα γαυγίζει με το που θα με δει ή με ακούσει και μόλις ανοίξω την πόρτα του σπιτιού και με δεί (ενώ αυτός είναι στο μπαλκόνι) σταματάει και χωρίς να του ανοίξω. Για τον φίλο που είπε για την εξάτμιση της μηχανής ακόμα και για αυτό τα έχω ακούσει. όσο για τους νόμους που λέτε μην λέμε και ότι θέλουμε γιατί αν είναι αφήνω στο μπαλκόνι το σκύλο κάθομαι από κάτω από το σπίτι και ο σκύλος γαυγίζει από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10:30 και δεν μου λέει κανείς κουβέντα γιατί είμαι νόμιμος (αλλά δεν πάει έτσι πρέπει να υπάρχει και λίγο ανοχή)

xalias
03/10/2013, 07:49
επίσης για κάποιους που αναφέρουν αν ακουεί την γυναίκα μου ή την πεθερά μου να σας πω ότι ακόμα και αγνώστους ακούει. Μέγάλωσε με αυτούς τους ανθρώπους και τους ξέρει καλά. Ο φόβος ο δικός μου είναι απλος. Φοβάμαι ότι αν ο σκύλος αν στραβώσει, του γυρίσει το κεφάλι, πάρει ανάποδες για δικούς του λόγους και πάει να δαγκώσει το παιδί ούτε η γυναίκα μου αλλά ούτε και η πεθερά μου θα μπορέσουν να τον κάνουν καλά. (λόγο δύναμης) και επειδή θα του έχει γυρίσει το κεφάλι δεν θα ακούει εντολές. Τώρα θα μου πείτα τι θα κάνω εγώ. Θα μπώ μπροστα στο παιδί εάν προλάβω (προτιμώ να δαγκώσει εμένα εαν φτάσει σε τέτοιο σημείο) ή στη χειρότερη μπορεί να του δώσω και μια και να φύγει (πράγμα που δεν θέλω να κάνω αλλά θα είναι ακραία η περίπτωση, όπως δεν βαράω το παιδί δεν θα βαρέσω και το σκυλί.) Γι αυτό προτιμώ να μένει έξω (τουλάχιστων τα πρωϊνα)

xalias
03/10/2013, 07:52
Α τον φόβο δεν μου τον έχει διμιουργήσει ο σκύλος με την συμπεριφορά του. Μου έχει διμιουργηθεί από αυτό που ακούω συχνά ότι σκυλος δάγκωσε παιδί χωρίς αιτία και άλλα τέτοια.

Zid
03/10/2013, 07:54
Βασικά με box η κλουβί αν είχες δουλέψει το σκύλο απο ποιο μικρό θα μπορούσες να τον αφήνεις πολλές ώρες στο σπίτι μέσα σ αυτό . Απο εκει και πέρα στο μπαλκόνι αμα μένει με τις ώρες.. δυστυχώς ο σκύλος ειναι κοινωνικό ζώο και κάπου θα ξεσπάσει ειτε θα γαυγίσει σε καποιο περαστικο ειτε αν ακουσει αλλα σκυλίά 1002 λογοι.

Ισως αν το πας για εκπαιδευση να μπορεσει καποιος ειδικός να σε βοηθήσει με το πρόβλημα.

xalias
03/10/2013, 08:03
φίλε μου σκέφτηκα και το box αλλά, δεν υπάρχουν αρκετά μεγάλα box ώστε ο σκύλος να μένει άνετα μέσα και δεύτερων έτσι και τον αφήσω μέσα στο σπίτι μόνο του τότε είναι που θα ξεσικώσει την γειτονια. Είναι λίγο περίεργο το θέμα. Για να καταλάβεις όταν τον είχα βγάλει στο μπαλκόνι και είχε μείνει για περίπου 6 μήνες όταν δοκίμασα να τον αφήσω μέσα στο σπίτι αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω και να τον βγάλω στο μπαλκόνι για να ηρεμήσει. (όπως και έγινε)

Zid
03/10/2013, 08:11
φίλε μου σκέφτηκα και το box αλλά, δεν υπάρχουν αρκετά μεγάλα box ώστε ο σκύλος να μένει άνετα μέσα και δεύτερων έτσι και τον αφήσω μέσα στο σπίτι μόνο του τότε είναι που θα ξεσικώσει την γειτονια. Είναι λίγο περίεργο το θέμα. Για να καταλάβεις όταν τον είχα βγάλει στο μπαλκόνι και είχε μείνει για περίπου 6 μήνες όταν δοκίμασα να τον αφήσω μέσα στο σπίτι αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω και να τον βγάλω στο μπαλκόνι για να ηρεμήσει. (όπως και έγινε)

Μ αυτά που περιγράφεις ..και που διάβασα σε ολο το thread εν μέρει ο σκύλος εκμεταλεύται τις αδυναμιες σου λόγω κατάστασης χώρου κτλ .. πρέπει να πάς σε εκπαιδευτη να σε βοηθήσει να σου δώσει οδηγιες συγκεκριμένες .

xalias
03/10/2013, 08:13
300452

xalias
03/10/2013, 08:15
300453
δεν είναι και τόσο μεγάλος όσο πιστεύουν κάποιοι.

Zid
03/10/2013, 08:22
300453
δεν είναι και τόσο μεγάλος όσο πιστεύουν κάποιοι. Δεν ειναι θέμα μεγέθους... ειναι καθαρά θέμα χρόνου και διάθεσης να τον φέρεις στα μέτρα σου.. εχω φίλο με ντοπερμαν μεσα σε σπίτι με αγ. βερναρδου με οτι μπορεις να φανταστείς.. απλά εχουν αφιερώσει ώρες ατελειωτες ωστε ο σκύλος να λειτουργεί οπως θέλουν αυτοί.

petros1972
03/10/2013, 08:43
ο σκυλος δυσκολα γινεται ανυπακουος στα αφεντικα και δυσκολα επιτιθεται ειδικα στα αφεντικα.επειδη ακους διαφορα δεν σημαινει οτι θα σου τυχει ουτε ξερεις τις συνθηκες.μεταξυ μας κουκλος ο σκυλος σου.παρε μια αποψη απο εναν εκπαιδευτη που θα δει τον σκυλο στον χωρο σου.αν και δεν νομιζω να εχεις θεμα συμπεριφορας αυτου του σκυλου.δεν τον εμαθες να επιτιθεται και πολυ δυσκολα θα το κανει αυτο.

xalias
03/10/2013, 08:50
αυτό που έχω καταλάβει και βλέπω είναι ότι θέλω να αλλάξω τον τρόπο που ο σκύλος δείχνει την χαρά του όταν με βλέπει. πράγμα που νομίζω ότι δύσκολα γίνετε. Θα μιλήσω με εκπεδευτές να δω αν μπορεί να γίνει. Φαντάσου ότι όταν έχω το σκύλο στο εξωχικό μαζί με κόσμο εάν φύγω εγώ όταν επιστρέψω αυτός πάλι θα γαυγίσει και όταν μπω μέσα θα σταματήσει (στο εξωχικό δεν τον νοιάζει αν υπάρχουν άλλοι μέσα όταν με δει θα γαυγίσει)

petros1972
03/10/2013, 08:59
αυτό που έχω καταλάβει και βλέπω είναι ότι θέλω να αλλάξω τον τρόπο που ο σκύλος δείχνει την χαρά του όταν με βλέπει. πράγμα που νομίζω ότι δύσκολα γίνετε. Θα μιλήσω με εκπεδευτές να δω αν μπορεί να γίνει. Φαντάσου ότι όταν έχω το σκύλο στο εξωχικό μαζί με κόσμο εάν φύγω εγώ όταν επιστρέψω αυτός πάλι θα γαυγίσει και όταν μπω μέσα θα σταματήσει (στο εξωχικό δεν τον νοιάζει αν υπάρχουν άλλοι μέσα όταν με δει θα γαυγίσει)

αυτο δεν αλλαζει.γι αυτον εισαι το αφεντικο του και ο πατερας του στην ουσια.ολα τα σκυλια το ιδιο αντιδρουν .και το ενα δικο μου τα ιδια κανει.

notakos600
03/10/2013, 14:56

Δώστου ένα φιλάκι από εμένα, απλά υπέροχος. :beer:

petros1972
03/10/2013, 15:21
κατα την γνωμη μου μην φοβασαι τον σκυλο σου.δεν νομιζω οτι θα επιτεθει.παντως ειναι κουκλος.φτου φτου.

vaska
03/10/2013, 17:14
κατα την γνωμη μου μην φοβασαι τον σκυλο σου.δεν νομιζω οτι θα επιτεθει.παντως ειναι κουκλος.φτου φτου.

Εικασία και μεμονωμένη άποψη. Το παιδί ποτέ μόνο του με τον σκύλο, κανόνας απαράβατος για την αρμονική συνύπαρξη όλων στην αγέλη.

παραδ. 1) Η Ζάρα μας (boxer) είναι σκυλί που βρέθηκε παρατημένο και πάσχει από Λεϊσμανίαση (Καλαζαρ). Είναι σε θεραπεία και πάει καλά. Η μικρή μου κόρη (9 χρονών) κοιμάται μαζί της, παίζει μαζί της κλπ μόνο από το ίδιο πιάτο δεν τρώνε. Και όλα τα πιτσιρίκια της γειτονιάς λατρεύουν την Ζάρα η οποία είναι ίσως το πιο υπάκουο σκυλί που έχει περάσει από τα χέρια μου. Δεν καταλαβαίνεις αν υπάρχει ή όχι μέσα στο σπίτι. Για κάποιο λόγο λοιπόν, ίσως λόγω της θεραπείας, κατάλαβα ότι πονάει στο κεφάλι πίσω ακριβώς από τ' αυτιά της. Η μικρή γύρισε από το σχολείο και πήγε όπως κάνει κάθε μέρα, τρέχοντας να παίξει με τη Ζάρα. Προφανώς την ακούμπησε εκεί που πονούσε και το σκυλί ακολουθώντας το ένστικτο, δάγκωσε. Μη φανταστείς τπτ τραγικό, αρκετό όμως για να μπήξει τα κλάματα η μικρή.

παραδ. 2) Ο Μίσα, ήταν ένα χάσκυ που μεγάλωσε στο κρεβάτι μου δίπλα, που με ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινα και γενικά με λάτρευε. Κάποια στιγμή, σε ηλικία περίπου 3 ετών μπήκε στην αυλή μας μια θηλυκιά ακολουθούμενη από μια χαζή ιδιοκτήτρια ωρυόμενη. Στην προσπάθειά μου να χωρίσω τα σκυλιά, ο δικός μου μου επιτέθηκε και μου ξέσκισε το πατζάκι από το παντελόνι.

Το μυστικό της συμπεριφοράς αυτής λέγεται ένστικτο.

Ηθικόν δίδαγμα: >Ναι στο παιχνίδι παιδιού και σκύλου αλλά πάντα υπό εποπτεία.

petros1972
03/10/2013, 17:26
Εικασία και μεμονωμένη άποψη. Το παιδί ποτέ μόνο του με τον σκύλο, κανόνας απαράβατος για την αρμονική συνύπαρξη όλων στην αγέλη.

παραδ. 1) Η Ζάρα μας (boxer) είναι σκυλί που βρέθηκε παρατημένο και πάσχει από Λεϊσμανίαση (Καλαζαρ). Είναι σε θεραπεία και πάει καλά. Η μικρή μου κόρη (9 χρονών) κοιμάται μαζί της, παίζει μαζί της κλπ μόνο από το ίδιο πιάτο δεν τρώνε. Και όλα τα πιτσιρίκια της γειτονιάς λατρεύουν την Ζάρα η οποία είναι ίσως το πιο υπάκουο σκυλί που έχει περάσει από τα χέρια μου. Δεν καταλαβαίνεις αν υπάρχει ή όχι μέσα στο σπίτι. Για κάποιο λόγο λοιπόν, ίσως λόγω της θεραπείας, κατάλαβα ότι πονάει στο κεφάλι πίσω ακριβώς από τ' αυτιά της. Η μικρή γύρισε από το σχολείο και πήγε όπως κάνει κάθε μέρα, τρέχοντας να παίξει με τη Ζάρα. Προφανώς την ακούμπησε εκεί που πονούσε και το σκυλί ακολουθώντας το ένστικτο, δάγκωσε. Μη φανταστείς τπτ τραγικό, αρκετό όμως για να μπήξει τα κλάματα η μικρή.

παραδ. 2) Ο Μίσα, ήταν ένα χάσκυ που μεγάλωσε στο κρεβάτι μου δίπλα, που με ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινα και γενικά με λάτρευε. Κάποια στιγμή, σε ηλικία περίπου 3 ετών μπήκε στην αυλή μας μια θηλυκιά ακολουθούμενη από μια χαζή ιδιοκτήτρια ωρυόμενη. Στην προσπάθειά μου να χωρίσω τα σκυλιά, ο δικός μου μου επιτέθηκε και μου ξέσκισε το πατζάκι από το παντελόνι.

Το μυστικό της συμπεριφοράς αυτής λέγεται ένστικτο.

Ηθικόν δίδαγμα: >Ναι στο παιχνίδι παιδιού και σκύλου αλλά πάντα υπό εποπτεία.

συμφωνω με το τελευταιο.δεν ειπα ποτε σκυλος και παιδι μονο του ειπα οτι παρουσια της γυναικας και υπο κανονικεςς συνθηκες δεν θα εχει προβλημα.

skylaros
03/10/2013, 17:53
Δεν είναι θέμα παιδί και σκύλος μόνα τους είναι θέμα δίχρονο και μόνο του ποτέ ... Να τον αγαπάς και γράψε τους γείτονες ειδικά αν σε ενοχλούν και αυτοί. Σε πόλη ζούμε δε γίνετε να μην έχουμε ηχορύπανση ...Πόσο μάλλον αν η όχληση που προκαλείς είναι και 2-3 λεπτά μόνο

Είχα σκύλο με ελαφριά μορφή σχιζοφρένιας (ελαφριά όταν δεν είχε ερέθισμα) δε του δόθηκαν ποτέ φάρμακα(πλην 1-2 φορές που έπρεπε να είναι ήρεμος γιατί έκανε αιματώματα στα μάτια σε κρίσεις) και απλά μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Τι μπορεί να το προκαλέσει πως πρέπει να πράξεις κλπ. Το μαθαίνεις το ζώο σου , το "διαβάζεις" και αναπτύσσεις τέτοια σχέση που σε βοηθάει και μόνο του να το διαβάσεις. Εμένα πχ πριν από κρίση σε κλειστό χώρο πχ αυτοκίνητο με έσπρωχνε να φύγω. Όταν ήταν σε περιβάλλον που δε θα είχε ερέθισμα δε θα πείραζε ποτέ παιδί για κανέναν λόγο ΟΤΙ και να του έκανε το παιδί. Αυτό που θέλω να πω είναι πως γενικά αν "τριφτείς" με το σκύλο όσο περίεργο και αν είναι ξέρεις πως θα αντιδράσει και σε τι θα αντιδράσει.

ps: δεν ήταν και κάνα σκυλάκι ... pit ήταν και ζήσαμε μαζί 15 χρόνια, ότι καλύτερο μου έχει τύχει στη ζωή μου, η αγάπη του, η αυτοθυσία του, το ταμπεραμέντο του, ο δυναμισμός του... έχω 1-2 μικρά σημάδια πάνω μου που είχαν συμβεί σε "κρίσεις" όσο ήταν μικρός σε ηλικία, που χαίρομαι πλέον που τα έχω

apaleftos
04/10/2013, 19:17
Καταλαβαίνω απόλυτα τον φόβο που έχεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν ακούγονται και λίγα! Ένας σκύλος όμως ποτέ δεν θα δαγκώσει χωρίς λόγο και συνήθως προειδοποιεί πριν το κάνει. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να του στρίψει και να μην ξέρει τι κάνει, όπως το ίδιο ακριβώς μπορεί να πάθει και άνθρωπος!

Έχουμε ξεφύγει όμως κατά πολύ από τον αρχικό προβληματισμό σου και την αρχική σου ερώτηση.

Τα κολάρα (ρεύματος) αυτό που κάνουν είναι αρκετά “σωστό” όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που το κάνουν. Τα σκυλιά μεταξύ τους, όταν κάποιο από την αγέλη πρέπει να επιβληθεί σε κάποιο άλλο που κάνει κάτι που δεν επιτρέπεται θα δαγκώσει απότομα στο λαιμό, χωρίς να τραυματίσει. Το ίδιο κάνει και το κολάρο στην ουσία... “δαγκώνει” απότομα χτυπώντας με ρεύμα σε τέτοια ποσότητα, αρκετή να ενοχλήσει το σκύλο αλλά όχι να τον τραυματίσει. Σωματικά δεν του κάνει κάποια ζημιά, ψυχικά όμως; Την τρώει και δεν ξέρει από που του ήρθε! Φυσικά είναι αποτελεσματικό αλλά ο σκύλος δεν μαθαίνει να μην γαβγίζει, φοβάται να το κάνει.

Τα υπερήχων είναι χειρότερα κατά την γνώμη μου. Κανένα σκυλί δεν θα ουρλιάξει σε άλλο τόσο ώστε να του τρυπήσει τα τύμπανα για να του πει να μην κάνει κάτι. Εκεί να δεις φρίκες ο σκύλος! Άσε που ο ήχος είναι πολύ πιθανό να ενοχλεί και άλλα γειτονικά ζώα που δεν φταίνε σε τίποτα.

Όπως και να έχει είμαι κατά της χρήσης κολάρων. Έχω δει αντίδραση διάφορων σκυλιών κατά τη χρήση κολάρου, πραγματικά πανικοβάλλονται!

Γνώμη μου είναι, αν γίνετε να είναι κάποιος στο σπίτι την ώρα που επιστρέφεις ώστε να του πει με “σκυλίσιο” τρόπο ότι αυτό που κάνει δεν επιτρέπεται. Και αφού σταματήσει και ηρεμήσει, μετά μπαίνεις κι εσύ μέσα. Θα χρειαστεί σίγουρα αρκετές επαναλήψεις, αλλά θα το καταλάβει.

Τώρα από εδώ δεν νομίζω να μπορεί να σου πει κάποιος κάτι παραπάνω, χωρίς να δει το σκύλο, πως συμπεριφέρεται γενικά και πως αντιδράει σε κάποια ερεθίσματα.

Κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να βρεις έναν όσο γίνετε πιο σωστό εκπαιδευτή (μιας και ειπώθηκε και αυτό) αν το αποφασίσεις.
Όταν θα πας να του πεις: “έχω ένα σκύλο και μπλα μπλα μπλα...” από τα πρώτα που θα σου πει είναι ότι πρέπει να δει το σκύλο.
Τα μαθήματα γίνονται όλα παρουσία σου ή στο χώρο σου.
Θα σου επιτρέψει να παρακολουθήσεις μάθημα με άλλα σκυλιά πριν αναλάβει το δικό σου.
Επίσης, άσχετο με την εκπαίδευση αλλά σημαντικό για την υγεία του σκύλου, να σου ζητήσει το βιβλιάριο του πριν μπει στον χώρο εκπαίδευσης.

Αυτά...

el_hymador
04/10/2013, 19:39
Έχω συμβιώσει - συνυπάρξει με 6 σκυλια, είναι και θέμα χαρακτήρα, σε άλλα τους έπαιρνες το φαί μέσα από το στόμα και με ένα κοφτό "μη" ψάχνανε να κρυφτούνε και σε άλλα όταν τρώγανε απλά πέρναγες 1-2 μέτρα πλαγιώς γιατί στην ανάβανε για πλάκα, από δε υπακοή με γράφανε στις @@δάρες τους και στο απο αυτό τους. Σε όλα τις ίδιες αρχές "εκπαίδευσης" εφόρμοσα, αλλά ειδικά με 2 τσοπανόσκυλα που είχα δεν θα άφηνα μικρό παιδί μαζί τους ούτε για πλάκα και ούτε για ένα λεπτό.

Υ.Γ. με τον Πάρη είναι το αντίστροφο, δεν αφήνω μικρό παιδί μαζί του γιατί φοβάμαι για τον σκύλο...

apaleftos
04/10/2013, 20:03
Έχω συμβιώσει - συνυπάρξει με 6 σκυλια, είναι και θέμα χαρακτήρα, σε άλλα τους έπαιρνες το φαί μέσα από το στόμα και με ένα κοφτό "μη" ψάχνανε να κρυφτούνε και σε άλλα όταν τρώγανε απλά πέρναγες 1-2 μέτρα πλαγιώς γιατί στην ανάβανε για πλάκα, από δε υπακοή με γράφανε στις @@δάρες τους και στο απο αυτό τους. Σε όλα τις ίδιες αρχές "εκπαίδευσης" εφόρμοσα, αλλά ειδικά με 2 τσοπανόσκυλα που είχα δεν θα άφηνα μικρό παιδί μαζί τους ούτε για πλάκα και ούτε για ένα λεπτό.

Υ.Γ. με τον Πάρη είναι το αντίστροφο, δεν αφήνω μικρό παιδί μαζί του γιατί φοβάμαι για τον σκύλο...

χαχαχαχα!! κάπως έτσι είναι και ο δικός μου!!!
Μέχρι τα @@ του τράβηξε ο ανιψιός μου και έφυγε κλαίγοντας (ο σκύλος)...

Αυτό που λες για το φαΐ... όταν έχεις σκυλί επιβάλετε να μπορείς να του πάρεις το φαγητό χωρίς καν να προσπαθήσεις! Το ποιος έχει το φαΐ, αποφασίζει ποιος θα φάει, πότε και πόσο, έχει μεγάλη σημασία για το πως βλέπει ο σκύλος τα πράγματα. Σου ανήκει το φαγητό, είσαι ο αρχηγός της αγέλης...
Θέμα χαρακτήρα είναι σίγουρα και όσο πιο κυριαρχικό είναι ένα σκυλί, τόσο πιο πολύ χρόνο, υπομονή και επιμονή χρειάζεσαι για το κάνεις να σου δείξει υποταγή.

virus
04/10/2013, 22:02
καταρχας τωρα εμαθα τι ακριβως ειναι τα cane corso. κι ειδα μετα την φωτο σου πραγματικα εντυπωσιακο σκυλι. φτου να μην το ματιαξω!!

και κατι που εχω παρατηρησει σχεδον παντα.

ο σκυλος παιρνει αρκετα στοιχεια απο τον χαρακτηρα του αφεντικου του ;)

γιαυτο μην φοβασαι υπερβολικα μην του το μεταδωσεις κιολας.

αποψη μου.

:beer:

xalias
07/10/2013, 11:54
τελικά φίλοι μου βρέθηκε ας το πούμε γνωστός εκπαιδευτής ο οπόίος ήρθε στο σπίτι και είδε τον σκύλο. Πήγαμε σπίτι όταν δεν ήταν κανεις για να δεί πως γαυγίζει ο σκύλος. Απ'οτι μου είπε ο σκύλος είναι μια χαρά, αρκετός ο χώρος μου μένει (το μπαλκόνι) τον οποίο και θεωρεί δικό του γί'αυτό και όταν είναι ανοιχτή η πόρτα δεν τον νοιάζει να μπει μέσα. Το γαύγισμα είναι καθαρά χαράς είναι λέει σαν να φωνάζει ότι γύρισε ο μπαμπάς του όπως θα κάνει και το παιδί όταν μεγαλώσει.Είναι κάτι το οποίο δεν αλλάζει. Μπορεί να σταματήσει με τα διάφορα κολάρα αλλά μπορεί α) ο σκύλος να μην ξαναγαυγίσει, ακόμα και όταν υπάρχει κίνδυνος και β) να το γράψει στα @ρχι..... του (ανάλογα το κολάρα) Είναι κάθοτος στο κολάρο ρεύματος όπως κι εγώ. Μου είπε για ένα κολάρο το οποίο όταν γαυγίσει ο σκύλος εκτοξεύει τη μυρωδιά της συτρονέλας (η οποία δεν αρέσει στους σκύλους). Όσο για τους φόβους που έχω δικαιολογημένα τους έχω αν και αυτό το σκυλί όπως το είδε είναι σχιεδόν αδύνατο να επιτεθεί. Τον είδε και μαζί με το παιδί και όλα είναι οκ. Το περίεργο που μου είπε είναι να αφήσω την κατάσταση ως έχει καθός ο σκύλος πλέόν έχει συνηθήσει (μάθει) έτσι. Εάν τον βάλω μέσα μου είπε ότι σιγα σιγά μπορεί να προσπαθήσει να αποκτήση περισσότερο χώρο από αυτόν που θα του δώσω με αποτέλεσμα ίσως να έχω πρόβλημα με το παιδί (όχι να δαγκώσει). όσο για την γειτονιά μου είπε αυτό που είπατε κάποιοι. Γράψτους, δεν είναι ούτε δυο λεπτά υπόθεση. Δεν κάνω τίποτα παράνομο ούτε βασανίζω το ζώο. Αυτά.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις-συμβουλές.

sniper
07/10/2013, 12:01
Αμην.

akis_trevor
07/10/2013, 12:20
=> 179 ποσταρισματα τσαμπα!! :D τουλαχιστον βρηκες ακρη!!

lspiros
07/10/2013, 12:56
τελικά φίλοι μου βρέθηκε ας το πούμε γνωστός εκπαιδευτής ο οπόίος ήρθε στο σπίτι και είδε τον σκύλο. Πήγαμε σπίτι όταν δεν ήταν κανεις για να δεί πως γαυγίζει ο σκύλος. Απ'οτι μου είπε ο σκύλος είναι μια χαρά, αρκετός ο χώρος μου μένει (το μπαλκόνι) τον οποίο και θεωρεί δικό του γί'αυτό και όταν είναι ανοιχτή η πόρτα δεν τον νοιάζει να μπει μέσα. Το γαύγισμα είναι καθαρά χαράς είναι λέει σαν να φωνάζει ότι γύρισε ο μπαμπάς του όπως θα κάνει και το παιδί όταν μεγαλώσει.Είναι κάτι το οποίο δεν αλλάζει. Μπορεί να σταματήσει με τα διάφορα κολάρα αλλά μπορεί α) ο σκύλος να μην ξαναγαυγίσει, ακόμα και όταν υπάρχει κίνδυνος και β) να το γράψει στα @ρχι..... του (ανάλογα το κολάρα) Είναι κάθοτος στο κολάρο ρεύματος όπως κι εγώ. Μου είπε για ένα κολάρο το οποίο όταν γαυγίσει ο σκύλος εκτοξεύει τη μυρωδιά της συτρονέλας (η οποία δεν αρέσει στους σκύλους). Όσο για τους φόβους που έχω δικαιολογημένα τους έχω αν και αυτό το σκυλί όπως το είδε είναι σχιεδόν αδύνατο να επιτεθεί. Τον είδε και μαζί με το παιδί και όλα είναι οκ. Το περίεργο που μου είπε είναι να αφήσω την κατάσταση ως έχει καθός ο σκύλος πλέόν έχει συνηθήσει (μάθει) έτσι. Εάν τον βάλω μέσα μου είπε ότι σιγα σιγά μπορεί να προσπαθήσει να αποκτήση περισσότερο χώρο από αυτόν που θα του δώσω με αποτέλεσμα ίσως να έχω πρόβλημα με το παιδί (όχι να δαγκώσει). όσο για την γειτονιά μου είπε αυτό που είπατε κάποιοι. Γράψτους, δεν είναι ούτε δυο λεπτά υπόθεση. Δεν κάνω τίποτα παράνομο ούτε βασανίζω το ζώο. Αυτά.
ε ενταξει αφου σου ειπε ετσι ο εκπαιδευτης ησυχασε και γραφτους ολους...
απλα σκεψου αν καποιος βαραγε καθε μερα με την καραμπινα σε ωρα κοινης ησυχιας και στην απορια σου θα απανταγε...ε μια στιγμη ειναι μωρε....(ξανακολλαει μετα υπνος?).
και κατι αλλο,αυτες οι συμπεριφορες οπλιζουν στα καθαρματα τα χερια και πετανε φολες φιλε μου.σιγουρα θελουν κρεμαλα αυτοι,αλλα σιγουρα και οι ιδιοκτητες θα επρεπε να περνανε εκπαιδευση πριν παρουν σκυλο.
να μην σκεφτω το εφιαλτικο σεναριο,σαν και σενα να υπαρχουν 50 στη γειτονια,που ο καθενας να εχει διαφορετικη ωρα αφιξης και αναχωρησης.δεν θα υπηρχε στιγμη ηρεμιας για κανεναν...
(οσο για το γραφτους,υπαρχουν ασφαλιστικα μετρα για την ενοχληση σε ωρες κοινης ησυχιας που τσουζουν πολυ στην τσεπη...)

xalias
07/10/2013, 13:44
ε ενταξει αφου σου ειπε ετσι ο εκπαιδευτης ησυχασε και γραφτους ολους...
απλα σκεψου αν καποιος βαραγε καθε μερα με την καραμπινα σε ωρα κοινης ησυχιας και στην απορια σου θα απανταγε...ε μια στιγμη ειναι μωρε....(ξανακολλαει μετα υπνος?).
και κατι αλλο,αυτες οι συμπεριφορες οπλιζουν στα καθαρματα τα χερια και πετανε φολες φιλε μου.σιγουρα θελουν κρεμαλα αυτοι,αλλα σιγουρα και οι ιδιοκτητες θα επρεπε να περνανε εκπαιδευση πριν παρουν σκυλο.
να μην σκεφτω το εφιαλτικο σεναριο,σαν και σενα να υπαρχουν 50 στη γειτονια,που ο καθενας να εχει διαφορετικη ωρα αφιξης και αναχωρησης.δεν θα υπηρχε στιγμη ηρεμιας για κανεναν...
(οσο για το γραφτους,υπαρχουν ασφαλιστικα μετρα για την ενοχληση σε ωρες κοινης ησυχιας που τσουζουν πολυ στην τσεπη...)

Εάν δεν κάνω λάθος 16:00 βάση του νόμου δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας.
Επίσης εάν ήταν έτσι επειδή και η μηχανή μου κάνει θόρυβο και επειδή και αυτή έχει ενοχλήση να την πηγαίνω με τα πόδια τότε στο σπίτι.
Πολλά πράγματα μας ενοχλούν αλλά θα πρέπει να έχουμε και λίγο ανοχή. Μην πάμε τα πράγματα στο άλλο άκρο (εαν υπήρχαν 50 σκυλιά)
Δες το και λίγο αλλιώς, εαν περάσω κάτω από το σπίτι σου στις 2 τα χαράματα και σταθώ με την μηχανή για ένα λεπτο θα βγεις να με πυροβολήσεις:
Με το ίδιο σκεπτικό εάν το παιδί του γείτονα κλαίει κάθε βράδυ να πνίξουμε.

sniper
07/10/2013, 13:46
φίλε μου μαζί σου.
Επίσης εάν ήταν έτσι επειδή και η μηχανή μου κάνει θόρυβο και επειδή και αυτή έχει ενοχλήση να την πηγαίνω με τα πόδια τότε στο σπίτι.
Πολλά πράγματα μας ενοχλούν αλλά θα πρέπει να έχουμε και λίγο ανοχή. Μην πάμε τα πράγματα στο άλλο άκρο (εαν υπήρχαν 50 σκυλιά)
Δες το και λίγο αλλιώς, εαν περάσω κάτω από το σπίτι σου στις 2 τα χαράματα και σταθώ με την μηχανή για ένα λεπτο θα βγεις να με πυροβολήσεις:

14:30-18:00

Επίσης, αν έρθει κανένας στην περιοχή με μονοκύλινδρο και ανοιχτή εξάτμιση και σου ξυπνάει το παιδί, θα τον πυροβολήσεις εσύ.

Ο ύπνος είναι ιερός.

petros1972
07/10/2013, 13:49

να σαι καλα φιλε και να χαιρεσαι και την οικογενεια σου και τον κουκλο σκυλο σου.ειμαι βεβαιος οτι ειναι πολυ καλο σκυλι.και ειναι τυχερο που εχει υπευθυνο και ιδιοκτητη που πραγματικα ενδιαφερεται γι αυτον.

xalias
07/10/2013, 13:52
λάθος για το μεσημέρι. Μου είχαν πει ότι έχει αλλάξει ο νόμος αλλά τώρα είδα ότι είναι 15:30 με 17:30.
Δηλαδή εσείς είστε με ένα τουφέκι τις ώρες κοινής υσηχίας και όποιος περάσει και σας ενοχλήση του την μπουμπουνάτε; Εάν είναι έτσι να μου πείτε που μένετε να μην περάσω καμιά φορά και με φάτε λάχανο.:lol:

xalias
07/10/2013, 13:53
να σαι καλα φιλε και να χαιρεσαι και την οικογενεια σου και τον κουκλο σκυλο σου.ειμαι βεβαιος οτι ειναι πολυ καλο σκυλι.και ειναι τυχερο που εχει υπευθυνο και ιδιοκτητη που πραγματικα ενδιαφερεται γι αυτον.

Ευχαριστώ φίλε και για τις απαντήσεις σου.

petros1972
07/10/2013, 13:55
λάθος για το μεσημέρι. Μου είχαν πει ότι έχει αλλάξει ο νόμος αλλά τώρα είδα ότι είναι 15:30 με 17:30.
Δηλαδή εσείς είστε με ένα τουφέκι τις ώρες κοινής υσηχίας και όποιος περάσει και σας ενοχλήση του την μπουμπουνάτε; Εάν είναι έτσι να μου πείτε που μένετε να μην περάσω καμιά φορά και με φάτε λάχανο.:lol:

φυσικα και οχι.απλα πρωσοπικα φροντιζω να εχω βγαλει τον σκυλο μου πρωι να τον τρεξω λιγο και μετα ηρεμει.τουλαχιστον ο δικος μου.

lspiros
07/10/2013, 13:56
Με το ίδιο σκεπτικό εάν το παιδί του γείτονα κλαίει κάθε βράδυ να πνίξουμε.
σου γιγαντωσα τα στοιχεια για να καταλαβεις το λαθος σκεπτικο σου.υπαρχει σχετικη διαταξη που απαγορευει ηχους με συγκεκριμενα db ολο το 24ωρο.το οτι δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας δεν σημαινει οτι βαραω καθε λιγο και λιγακι με κομπρεσερ...
τελος παντων η καλη θεληση πρεπει να υπαρχει και απο τις δυο πλευρες,εκανες ενα πρωτο βημα με το να ζητησεις γνωμες απο δω αλλα και ενος επαγγελματια.εκανες και ενα βημα πισω ομως αφησυχαζοντας.στο ξαναεγραψα η δικη σου ζωοφιλια δεν μπορει να στηριζεται στην ανοχη των αλλων.
προσωπικα βγηκα κερδισμενος απο διαμαχη ετων με γειτονα με σκυλο.το κακο ειναι οτι στην ουσια χασαμε και οι δυο πολλα λεφτα και το κυριοτερο δεν καταφεραμε να συνενοηθουμε σε ανθρωπινο επιπεδο...
το σιγουρο ειναι οτι δεν φταιει το ζωντανο.
εχω δυο εκπειδευτες σκυλων πελατες(ο ενας με το enduro cub που εφτιαξα)και οι αποψεις τους δεν ταυτιζοντε με του εκπαιδευτη φιλου σου.κανε και συ την προσπαθεια σου να περιοριζεις το σκυλι σου τις ωρες αφιξης αναχωρησης δειχνοντας στην γειτονια οτι προσπαθεις...

petros1972
07/10/2013, 13:57
Ευχαριστώ φίλε και για τις απαντήσεις σου.

τιποτα απλα σε καταλαβαινωκαι εχω ασχολειθει πολλα χρονια και πολυ με τα σκυλια(τα εχω αδυναμια τι να κανουμε)

nicksior
13/10/2013, 18:35
ΠΡΟΣΟΧΗ....
Νέο "φρούτο"
http://www.gpeppas.gr/periodiko/10b-7-13.html

Η ανωμαλία δεν έχει όρια ρε πστμ!

nicksior
13/10/2013, 19:03
Διαβάστε το , είναι πολύ χρήσιμο..
http://www.vasilikianimalclinic.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=46&lang=el

tai
13/10/2013, 23:00
Διαβάστε το , είναι πολύ χρήσιμο..
http://www.vasilikianimalclinic.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=46&lang=el

σε ευχαριστώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ για το link :beer:
πολλες και χρησιμότατες πληροφορίες και συμβουλές

nicksior
14/10/2013, 07:40
σε ευχαριστώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ για το link :beer:
πολλες και χρησιμότατες πληροφορίες και συμβουλές

Υπεύθυνες κυρίως.
Τα "ἑυχαριστώ" στην άγνωστη μου Κα κτηνίατρο που βρήκε χρόνο να μας κάνει δωρεάν μάθημα..
Η γνώση είναι δύναμη σε κάθε περίπτωση.
Εψαχνα να μάθω τι διάβολο είναι αυτές οι φόλες υδροκυανίου , και έπεσα πάνω στο site της .
Ακου υδροκυάνιο ? Μέχρι τώρα το ήξερα απο την χημεία και τις ταινίες...
:sick:

lspiros
14/10/2013, 10:07
και για να ειμαστε δικαιοι,τα αποτελεσματα του ανεξελεγκτου γαυγισματος

Τα γενικά χαρακτηριστικά της ηχορύπανσης από γαυγίσματα είναι

1. υψηλή ένταση θορύβου της τάξεως 85db
2. συναντάται σε κάθε γειτονιά
3. συχνότητα εμφάνισης από λίγα λεπτά μέχρι και πολλές ώρες ανεξάρτητος ωρών κοινής ησυχίας
4. εκπέμπονται συχνότητες έως και 2- 5khz οι οπιες είναι οι ποιο ενοχλητικές και επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου
5. σε ένα οικοδομικό τετράγωνο μπορεί να βρίσκεται πόλη μεγάλος αριθμός σκύλων και μόλις γαυγίζει ο ένας να ακολούθου και οι υπόλοιποι
6. λιγότερο από ένα λεπτό γαυγίσματος αρκεί μόνο για να προκληθεί ανεπιθύμητη αφύπνιση
7. και όλα αυτά κάθε μέρα.
Συμφώνα με το παγκόσμιο οργανισμό υγείας αλλά και πολυάριθμες μελέτες σε μεγάλα πανεπιστήμια έχει τεκμηριωθεί επαρκώς η βλαπτική δράση του θορύβου στον άνθρωπο.
Ενδεικτικά προκαλεί βλάβες στο νευρικό, κυκλοφοριακό, γαστρεντερικό
και ενδοκρινικό σύστημα καθώς επίσης και στον ψυχισμό του ανθρώπου. Επίσης επηρεάζει την η ικανότητα και τον βαθμό αποδοτικότητας των εργαζομένων και φοιτητών, μαθητών στα καθήκοντά τους, προκαλεί σωματική κόπωση, εμφάνιση πονοκεφάλων και ημικρανιών και συναισθημάτων όπως ανησυχία και αβεβαιότητα
έκθεση θορύβου μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες περιπτώσεις
ακόμα και στην κατάθλιψη. Ακόμα αναφέρονται διαταραχές στην πέψη, τον ύπνο, τη συμπεριφορά, ταχυκαρδία, άγχος, υπερένταση, υπέρταση, εκνευρισμό, και αισθήματα δυσαρέσκειας.

Στο νέο νομοσχέδιο θα πρέπει αξιολογηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από το γαύγισμα σκύλων σε κατοικημένες περιοχές και να προληφθούν ορισμένα σημαντικά μετρά που δύναται να αντιμετωπίσουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα για δυο σημαντικούς λογούς

1. την προστασία του ανθρώπου από τον σκύλο λόγο ηχορύπανσης.
2. την αντιμετώπιση της κακοποίησης κακομεταχείρισης, και έλλειψη φροντίδας του σκύλου από τον άνθρωπο που έχει ως επακόλουθο το παρατεταμένο γαύγισμα.

lspiros
14/10/2013, 10:09
Αυτό που προτείνετε να εντεθεί στο νέο νόμο ώστε να επιτευχτεί η συμβίωση σκυλού με τους κατοίκους είναι η εξής

1. Ως ζώο συντροφιάς ο σκύλος να αποτελεί τελευταία επιλογή (τα αλλά κατοικίδια ζώα συντρόφια προσφέρουν)
2. Να έχουν σκύλο μόνο όσοι είναι υπεύθυνη να τον συντηρούν συμφώνα με οδηγίες φιλοζωικών σωματείων και όπως ορίζει ο νομός. (όχι απλά επειδή εχει και ο γείτονας)
3. Οι σκύλοι να καταγράφονται και να δηλώνονται με το όνομα και την διεύθυνση του ιδιοκτήτη σε βάση δεδομένων που θα έχει πρόσβαση η ΕΛ. ΑΣ.
Προσωπικά κάλεσα την αστυνομία και δεν μπορούσε να προσδιορίσει τα μεσάνυχτα από πιο όροφο και διαμέρισμα προέχετε το γαύγισμα. ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στον κάτοχο του.
4. Οι σκύλοι θα βρίσκονται σε κατοικούμενες περιοχές με την προϋπόθεση ότι έχουν εκπαιδευτή για να μη γαυγίσουν αδιάλειπτα και χωρίς συγκεκριμένο λόγο.
Αν ο σκύλος γαυγίζει συνέχεια σε περιπτώσεις πραγματικού κινδύνου πχ εισβολή ληστών, ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να διακρίνει αν το γαύγισμα προέχετε λόγο ότι ο σκύλος αντιλήφτηκε του κλεφτές.
Άρα πρέπει ο σκύλος να είναι εκπαιδευμένος
και δεύτερον ότι ένα καλό σύστημα συναγερμού είναι πιο αξιόπιστο από ένα σκύλο τον όποιο μπορούν να εξουδετερώσουν πιο εύκολα οι ληστές. (Δικαιολογητικό εκπαίδευσης θα προσκομίζεται με την δήλωση του σκύλου)
5. Σε οποιαδήποτε βάσιμη καταγγελία παρατεταμένης ηχορύπανσης λόγο ότι ο σκύλος έμεινε χωρίς νερό, φαγητό ο ιδιοκτήτης δεν τον επιμελείται όπως πρέπει κλπ. ο εισαγγελέας υπηρεσίας θα διατάζει την άμεση απομάκρυνση του σκύλου από τον κάτοχο του. είτε για επανκεπευδευση, είτε την διατήρηση του σε φιλοζωική εταιρία. ακόμα να υπάρχει και η δυνατότητα αυτοφώρου (υπό την κρίση του αξιωματικού υπηρεσίας) όπως γίνεται και με την διατάραξη από δυνατή μουσική.
6. Η ηχορύπανση από τους σκύλους να θεωρείτε όλο το 24ωρο και όχι μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας. Οι παραπάνω βλαπτικές επενεργείς στην υγεία του ανθρώπου θα προκληθούν ανεξαρτήτως ωρών κοινής ησυχίας.(δεν υπάρχει κάποια ανοσία αν είναι ώρα πχ είναι 10 το πρωί)
Στην γειτονιά μου υπάρχουν τουλάχιστον 10 σκυλιά και τελικά ακούγετε από άλλα μαζί ένα συνεχές εξοργιστικός θόρυβος με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιμηθώ και να διαβάσω ως φοιτητής με επιπτώσεις στο να κόβομαι σε μαθήματα η να έχω χαμηλή βαθμολογία που δεν την αξίζω με άμεσες επιπτώσεις στο μεταπτυχιακό μου και στην εργασία μου.
Με το υφιστάμενο καθεστώς έχω φωνάξει αρκετές φορές την αστυνομία ο ιδιοκτήτης αδιαφόρησε πλήρως και ο εισαγγελέας με είπε ότι κατανοεί το πρόβλημα αλλά ο νομός δεν του δίνει το δικαίωμα της άμεσης απομάκρυνσης σε φιλοζωική εταιρία παρά μόνο σε αποδεδειγμένη σκληρή κακοποίηση ( η εγκατάλειψη δεν συνιστά κακοποίηση;) αλλά περιορίζεται μόνο σε συστάσεις από την αστυνομίας τις οποίες δεν υπολογίζουν.
Ενώ ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να διαμένει σε ένα ήσυχο περιβάλλον και το σπίτι του πρέπει να αποτελεί καταφύγιο ηρεμίας αυτό δεν είναι δυνατόν να επιτευχτεί με την υφιστάμενη νομοθεσία.
Συγκεκριμένα στην περίπτωση που αναφέρω και συμβαίνει σε πολλές γειτονίες από ότι διαβάζω σε blogs θα πρέπει
Να καλέσω τουλάχιστον 2 με 3 φορές την αστυνομία για κάθε σκύλο δηλαδή 20 και πλέον φορές
Μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας
Αν γαυγίσουν την στιγμή που θα έρθει το περιπολικό γιατί μόλις το δουν κατευθείαν το γαύγισμα θα σταματήσει (έχει συμβεί)
Να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες και να γίνουν σε πρώτη φάση 2 με 3 ευγενικές συστάσεις αν είναι εκείνη την ώρα και ημέρα.
Να κάνω 10 φορές ασφαλιστικά μετρά και αγωγές στους γείτονες μου ενώ εδώ μια φορά πήγα στο εισαγγελέα για ένα κάτοχο σκύλου και την επομένη μέρα προκλήθηκαν ζημίες στο ΙΧ μου αντιλαμβάνεστε κάνεις ποσό ανέφικτο είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την ισχύουσα νομοθεσία.
δανεισμενο απο forum

Edited by sniper : Βάλε και την πηγή που το αντέγραψες.

jimpap
19/09/2014, 02:22
Για να μην ανοίγω νέο θέμα γράφω εδώ.

Έχω ένα πρόβλημα στη γειτονιά με τρία σκυλιά (ένα σε αυλή και άλλα δύο σε βεράντα απέναντι) που κάθε βράδυ ανεξαρτήτως ώρας σηκώνουν τη γειτονιά στο πόδι. Μόλις πήρα την αστυνομία, το τοπικό αστυνομικό τμήμα (η ώρα είναι 03:10), ακούει ο αστυνομικός τον χαμό με τα σκυλιά από το τηλέφωνο, του λέω να κάνει κάτι
και η απάντηση του ήταν: "σκύλος είναι κύριε , τι να κάνουμε να έρθουμε να του βάλουμε φίμωτρο;"
κοινώς στ' αρχίδια μου για τον ύπνο σας εγώ δεν χαλάω τη ζαχαρένια μου να μπώ στο περιπολικό να κάνω τη δουλειά μου.

Βοήθεια από αστυνομικούς και από όποιον μπορεί θέλω.
Από τη στιγμή που έχει τηλεφώνημα για διατάραξη κοινής ησυχίας,
δεν είναι υποχρεωμένος να έρθει να κάνει έστω παρατήρηση στα αφεντικά τους να τα βάλουν μέσα;
Μπορεί έτσι απλά να με γειώσει ο αστυνομικός ενώ κάνω τηλεφώνημα για διατάραξη στις 3 το πρωί;

Βοηθήστε όποιος μπορεί και με τα σκυλιά και με την αστυνομία να δώ τι θα κάνω, γιατί κάθε βράδυ χάνουμε τον ύπνο μας.

ακόμα γαβγίζουν εν τω μεταξύ...

George_Sp
19/09/2014, 02:38
Ναι μπορείς να ζητήσεις τον όνομά του αξιωματικού υπηρεσίας (γιατί αυτός απαντά στα τηλέφωνα τέτοιες ώρες) και να του κάνεις μήνυση για παράβαση καθήκοντος και να στείλεις και ενυπόγραφο χαρτί στα κεντρικά καθώς και να πας αύριο το πρωί στο τμήμα να μιλήσεις με το διοικητή για το πρόβλημά σου και την αντιμετώπιση που είχες.
Τα ίδια τα σκυλιά δεν είναι το θέμα να ξέρεις. Έτσι τα έμαθαν. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να συνετιστούν.

Αν έχεις κι άλλους στη γειτονιά που ενοχλούνται ομαδικά θα πετύχετε περισσότερα.

jimpap
19/09/2014, 02:45
Φίλε μου σ'ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση, αυτό σκεφτόμουν κι εγω, αυριο στο διοικητή του τμήματος.
Φυσικά και τα ζωα δεν φταίνε σε τίποτα, τα δίποδα ζώα που τα έχουν είναι το πρόβλημα.
Έχω μωρό παιδί που πετάγεται από τα σκυλιά στη μεση της νύχτας και κλαιει και ο αξ. υπ. μου λέει το παραμύθι του...
Ελλαδάρα, χώρα για να ζεις...

Pan (dvs)
19/09/2014, 04:45
Δεν μπορει να κανει πολλα η αστυνομια.Περισσοτερα μπορει να κανει καποια φιλοζωικη,μιας και αυτο που κανουνε αυτοι που εχουνε τα σκυλια απαγορευεται.

Ριξε μια ματια εδω http://lawyersfortheanimalprotection.blogspot.gr/,πριν πας στην αστυνομια.Θα εισαι πιο καταλληλα προετοιμασμενος ,οταν θα πας εκει.

notakos600
19/09/2014, 08:07
Οι σκύλοι δεν γαυγίζουν ποτέ χωρίς λόγο κι αν εξαιρέσουμε την πείνα που τα κάνει να γαυγίζουν, τις περισσότερες φορές το γαύγισμά τους υποδηλώνει ύποπτες νυχτερινές δραστηριότητες ανθρώπων.