Σύνδεση

View Full Version : BMW 1200 GS Adventure 2014

Σελίδες : 1 [2] 3

MikeG
14/10/2013, 18:45
Έχει καταντήσει βαρετό όλο αυτό. Δε βρίσκεται;

endopandou
14/10/2013, 18:45
:lol: O άνθρωπος που τονίζει επανειλημμένα το υπερβολικό προτιμάει busa.

Είναι λάτρης της ουσίας γι αυτό και γράφει τόσα σεντόνια για τους άλλους. Για τους άλλους μόνοΝ ισχύουν κάμερες, τροχαία, αχρείαστα άλογα, πούλ-μούρ, οικονομική κρίση κλπ κλπ.
Δάσκαλε που δίδασκες λοιπόν... :p

vaska
14/10/2013, 19:35
Υπαρχουν και αυτοι που δεν ξερουν τι πηραν...

Να ευχαριστήσουμε λοιπός εσάς που μας διαφωτίζετε.

Θα συμφωνήσω με τον MikeG
Κουραστικό και χιλιοειπωμένο!!!

Από μένα τέλος, θ' απολαμβάνω τις όσες βόλτες μου επιτρέπουν οι συνθήκες (δουλειά - ανάρρωση ποδιού κλπ) μέχρι να σπάσει. Αυτός ήταν και ο λόγος που την πήρα και αυτής αλλά και όλα τα μηχανάκια μου.

vardis
14/10/2013, 19:48
Κατά τη γνώμη μου σε όποιον δεν περισσεύουν τα λεφτά γιατί δεν είναι μόνο η αγορά, αλλά και η συντήρηση και κανένα ταξίδι 10-15 ημερών το χρόνο να κάτσει στ' αυγά του και να βολευτεί μ' αυτό που έχει. Γιατί τι νόημα έχει νάχεις τέτοιο μηχανάκι και να τόχεις να το βλέπεις περιμένοντας με αγωνία μήπως βγει τίποτα καινούργιο και χάσεις τα βλέματα από πάνω σου; Μας έχουν πάρει χαμπάρι και μας έχουν τρελλάνει! Α, και να μην το ξεχάσω, ανοίξτε χάρτες, φτειάξτε μπαγάζια και φύγετε μακρυά με την καλή σας, με παρέα, μόνοι σας, όπως θέλετε, αυτό είναι η ουσία.
Υ.Γ. Ολες οι καινούργιες είναι κουκλάρες, αλλά εμένα πιο πολύ μ' αρέσει το Explorer.

Kostas2B
14/10/2013, 19:50
Δεν αναφέρθηκα σε εσενα προσωπικά. Παρακαλώ πάντως...

Υπάρχουν και άλλοι που δεν ξέρουν γιατί αγόρασαν 990 ή και Tenere. Απλά με το GS έχει παραγίνει το κακό!

endopandou
14/10/2013, 19:53
Από μένα τέλος, θ' απολαμβάνω τις όσες βόλτες
Κάπτεν Bill αυτό είναι η μεγαλύτερη ουσία απο όλες και πέρα απο την όποια πλάκα, πείραγμα ή αντίρρηση.
Το τι μοτό απολαμβάνει ο καθένας είναι εντελώς δικό του θέμα και κανείς άλλος δεν μπορεί να του υποδείξει τον δικό του δρόμο της απόλαυσης ως σωστό.
(ωστόσο ελπίζω να μην παρεξηγείς άμα που και που αποκαλούμε τα gs γκαζάδικα :D και τους κυβερνήτες τους καπετάνιους :giggle: )

RaGe_Raptor
14/10/2013, 20:07
το να έχεις στην κατοχή σου GS είναι το αντίστοιχο του να είσαι οπαδός του Rossi.....
είναι τόσο πετυχημένο/ς που έχει αποκτήσει πολύ ευρύ κοινό , τόσο ευρύ μάλιστα που έχει μέσα κάθε καρυδιάς καρύδι...και ξέρετε οι άσχετοι πάνε όπου ακούσουν ότι υπάρχει success story(ακούς Σαμαρά???:lol:) και κάνουν μπαμ από μακριά ρε πούστη μου...κι έτσι μαυρίζονται κι αυτοί που ξέρουν τι τους γίνετε...αυτιά.......................:wave2:

el_hymador
14/10/2013, 20:08
Όντως έχει καταντήσει βαρετό... ας δεχτούμε όλοι ότι το 40% της τιμής των GS πηγαίνει αναδρομικά στην εξέλιξη του Telever, αυτού του απίστευτου εναλλακτικού μπροστινού που συνδυάζει στοιχεία από γέφυρα χωροδικτύωμα και σούστας από αραμπά. Και δουλευεί. Τέλεια. Όπως ένα τηλεσκοπικό. Δηλαδή περίπου το ίδιο με κάποιες ιδιοτροπίες. Αυτό.

Translatoras
14/10/2013, 20:10
Θα μιλήσω (και θα είμαι σύντομος) ως πρωην κάτοχος SR125, XV250, ZZR250, XF650, XRV750, DL650 και νυν κάτοχος R1200GS (2008 μοντ.).

Πήρα ένα μεταχείρω GS διότι στα χρήματα που μπορούσα να δώσω και για το σκοπό που το ήθελα ήταν η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
Το πρώτο πράγμα που του έκανα ήταν να ΞΗΛΩΣΩ τα σήματα και τα λογότυπα της BMW από πάνω της.

Δεν το έχω μετανιώσει. Δεν μου έχει βγάλει τίποτα. Καίει λίγο παραπάνω από το VStrom και...ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ 3 ΦΟΡΕΣ.

Όσο μπορώ το δίνω στους φίλους να το οδηγήσουν.

Όχι για να επιδείξω το μηχανάκι μου αλλά επειδή πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να οδηγήσεις ένα 1200GS έστω και για λίγο.
Λέω ΧΡΗΣΙΜΟ και όχι διασκεδαστικό διότι συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά από άλλα μηχανάκια με συμβατική ανάρτηση/φρένα και σε βοηθά να έχεις ΣΦΑΙΡΙΚΗ άποψη.

Για αξιοπιστία (γενικά των BMW και ειδικά των GS) δεν γνωρίζω. Το δικό μου βγήκε τεφαρίκι, όπως και όλα τα δίτροχα που είχα ως τώρα.

ΥΓ: Αν ψώνιζα σήμερα (δηλαδή με τα σημερινά μου βαλάντια και ανάγκες) θα αγόραζα μεταχείρω NC700X.

Kostas2B
14/10/2013, 20:48
Οδηγικα ειναι πολυ ωραίο...Παίρνει μεγάλες κλίσεις για το ύψος του,τη μεγαλύτερη της κατηγορίας νομίζω,αναρτήσεις και φρένα ειναι άριστα. Απο κει και πέρα,αν λειτουργούν ολα καλα τότε έχεις ένα μηχάνημα που κάνει πολλα!

Αν ομως αρχίσουν τα προβλήματα,τότε κλαφ´τα Χαράλαμπε... Αυτο ειναι που λένε οι περισσότεροι!

Ειναι καλο για όσο δουλεύει...Δεν ειναι ομως 1150 !

AUFGEBRACHT
14/10/2013, 20:48
+1200

301393

από την χθεσινή βολτούλα μας. Είναι και καμιά δεκαριά ακόμα που δεν φαίνονται. Λόγω τιμής δεν χάλασε κανένα.

Πέσατε σε ελαττωματική παρτίδα όλοι, δεν εξηγείται αλλιώς...

AUFGEBRACHT
14/10/2013, 21:23
Νομίζω ότι η αρνητική στάση πολλών,και εγω μέσα,οφείλεται στο ότι το GS δεν αποτελεί value for money αλλά αντιθέτως ειναι ένας τρύπιος κουμπαράς που λόγω του άριστου μάρκετινγκ έχει πείσει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς ότι ειναι το no1 και ολα τα αλλα ειναι υποδεέστερα κατα πολυ! Κοινώς τα 20000 που απαιτούνται για την απόκτηση του ειναι παααρα πολλα για την αμφιλεγόμενη αξιοπιστία του,νούμερο ένα παράγοντας για εμένα τουλάχιστον!
Επίσης,η τακτική της BMW να κάνει ανακλήσεις κάθε λίγο και λιγάκι για την παραμικρή μαλ@κιουλα αποτελεί επίσης ένα είδος μάρκετινγκ. Όταν θα παει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης (που για να πήρε BMW σημαίνει ότι δεν πεινάει κιόλας) να διορθώσει κάτι για το οποίο έχει βγει ανάκληση,μόλις μπει στο μαγαζί θα δει το μπουφανακι Rallye 3,θα δει καμία τριπλέτα,κανενα tank bag,οτιδήποτε μπορει να του γυαλισει,μέχρι και μπρελοκ και θα το πάρει. Θα νιώθει ήδη οικεία την εταιρία,μια μεγαλη οικογένεια...

Eγώ πάλι νομίζω ότι η αρνητική στάση πολλών οφείλεται στη αγαπημένη νεοελληνική μέθοδο του "τσουβαλιάσματος" ελαφριά τη καρδία και του ότι συγχέεται ή μάλλον ταυτίζεται ο γελοίος που καβαλά το Adventure ή το 1200 με τη φίρμα. Όπως και πως για τους περισσότερους BMW=1200GS και τίποτα άλλο, λες και δε βγάζει άλλα μοντέλα. Αυτό που παραβλέπεται είναι πως ο γελοίος είτε 1200GS καβαλήσει, είτε Transalp, είτε Stelvio είτε οτιδήποτε άλλο καβαλήσει, πάντα γελοίος θα είναι, δεν υπάρχουν γελοία μηχανάκια, μόνο γελοίοι άνθρωποι. Μπορεί ο γελοίος που είδα σήμερα λοιπόν με το 1200GS Adventure και τις τριπλέτες να κυκλοφορεί μόνο σε καφετέριες στην πόλη μου με το μηχανάκι αγυάλιστο και σαγιονάρα διχαλωτή και να προκαλεί θυμηδία το λιγότερο η εικόνα αυτή, δε σημαίνει όμως ότι όποιος καβαλάει το ίδιο είναι σαν κι αυτόν, ούτε επειδή την καβαλάει ο Σόμμερ με γυαλί Rayban και ντεκαπάζ φράτζα ή ο τυχάρπαστος δήθεν celebrity Σάββας Πούμπουρας σημαίνει πως όλοι είναι σαν τους προαναφερόμενους.

Ο Αγγελάκας σε μια πρόσφατη συναυλία είπε να σκοτώσουμε πρώτα το ρατσισμό που υπάρχει μέσα μας. Κι η άποψή σου παραπάνω ότι για να έχει πάρει κάποιος BMW σημαίνει ότι είναι και φραγκάτος είναι ένας μικρός ρατσισμός εάν είναι δόκιμος ο όρος. Και σίγουρα μπορεί να μην πεινάει όποιος έχει BMW, αλλά το ίδιο χορτασμένος είναι και κάποιος που δίνει φράγκα για να βγάλει μια μαμά εξάτμιση και να βάλει σούπερ ντούπερ Ακράποβιτς στο μη-ΒΜW μηχανάκι του, αλλά εκεί δεν τρέχει κάτι... Εγώ του λόγου μου λοιπόν δούλευα μετά το σχολείο τζακάς-ηλεκτρολόγος-γυψαδόρος και τα καλοκαίρια φοιτητής για να πάρω τη BMW, δεν πεινάω, αλλά ίσως και να είσαι πιο χορτασμένος και φραγκάτος από εμένα. Και κάτι άλλο που αναφέρθηκε παραπάνω - και από μέρους μου. Γιατί εμένα άμα με κάνει χαρούμενο κι ευτυχισμένο να έχω ένα καλογυαλισμένο πανάκριβο όχημα που να πηγαίνει μόνο σπίτι-καφετέρια πρέπει να λογοδοτήσω; Γιατί πρέπει με το στανιό να κάνω ταξίδια, να φάω την Ευρώπη με το κουτάλι, να γυρνάω με κρύο-χιόνι-βροχή στα βουνά να βλέπω μεσήλικους να μαζεύουν κάστανα; Γούστο του και καπέλο του, εκτός εάν η επίδειξη μοτοσυκλετιστικών φρονημάτων και αευτυχίας επιδεικνύεται και αποδεικνύεται με χιλιόμετρα.

Όσο για τις ανακλήσεις, εγώ από τη μεριά μου το βλέπω δείγμα σοβαρότητας να σε καλεί η εταιρεία να κάνεις μια διαδικασία που σκοπός της είναι να διορθώσει μια κατάσταση, εκτός εάν είναι προτιμητέα η στάση μούγκα στη στρούγκα μη χαλάσουμε τη φήμη μας κι αν γίνει καμιά στραβή βλέπουμε. Τώρα τα περί συνεχών ανακλήσεων με σκοπό την πώληση μπουφάν και μπρελόκ δεν θα τη σχολιάσω, αφενός γιατί δε μου αρέσουν οι συνωμοσιολογίες και αφετέρου εάν το δεχθώ μετά θα πρέπει να μιλήσουμε για το εάν τα trails στον ουρανό είναι από αεροψεκασμούς και εάν ο Jim Morisson και η Marilyn Μonroe ζούνε και τα έχουν...

daz
14/10/2013, 21:37
Να ευχαριστήσουμε λοιπός εσάς που μας διαφωτίζετε.

Cool ρε bill. Το ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν ξέρουν τι πήραν δεν σημαίνει ότι όλοι οι κάτοχοι πιάστηκαν κορόιδα. Συζητάμε για το υπερβολικό της υπόθεσης gs1200 όσον αφορά το πως το βλέπει ο καθένας. Νομίζεις πως είναι τυχαίο που τα adv μοντέλα είναι περισσότερα απ' τα απλά?

Ούτε αυτοί που δεν ξέρουν τι πήραν είναι κορόιδα. Εις γνώσιν τους το έκαναν και δεν τους ενδιαφέρει κιόλας. Και ας διαδίδουν ότι ανακάλυψαν τον τροχό!

Εξ' άλλου μοτοσυκλετιστές που έχουν πάει Αυστρία με dr250 και τώρα αρέσκονται να βολτάρουν με την γυναίκα τους, δεν συμπεριλαμβάνονται σε καμιά υποενότητα του διαφημιστικού φυλλαδίου του νέου gs adv. :lol: Το να πάρει κάποιος το μηχανάκι που του αρέσει μόνο κακό δεν είναι. Ακόμα και αν το μηχανάκι υπερκαλύπτει ή είναι υπερβολικό για τις ανάγκες του (ειδικά όπως διαμορφώθηκαν λόγο των περιστάσεων).
Γιατί μη μου πεις ότι αν ήταν αλλιώς τα πράγματα δεν θα ξανα πήγαινες Αυστρία για weekend και δικάβαλο αυτή τη φορά?

Αυτά τα θεριά* έχουν λόγο υπάρξης, στην μοτοσυκλετιστική κενωνία, και μάλιστα σημαντικότατο. Και όταν πρόκειται για ράθυμα δικάβαλα ταξιδάκια είναι ιδανικότερα ακόμα και από vstrom. (φωτιά θα πέσει να με κάψει! :lol:).

*θεριά= όλα τα άνω των 1000 κυβικών, εκτός του varadero. Αυτό δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. :lol:

Όντως έχει καταντήσει βαρετό... ας δεχτούμε όλοι ότι το 40% της τιμής των GS πηγαίνει αναδρομικά στην εξέλιξη του Telever, αυτού του απίστευτου εναλλακτικού μπροστινού που συνδυάζει στοιχεία από γέφυρα χωροδικτύωμα και σούστας από αραμπά. Και δουλευεί. Τέλεια. Όπως ένα τηλεσκοπικό. Δηλαδή περίπου το ίδιο με κάποιες ιδιοτροπίες. Αυτό.

:lol:

AUFGEBRACHT
14/10/2013, 21:47
*θεριά= όλα τα άνω των 1000 κυβικών, εκτός του varadero. Αυτό δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. :lol:

Tο Βαραντέρο δεν έχει λόγο ύπαρξης;
α) Υπενθυμίζει στο σύγχρονο άνθρωπο την άσκοπη κατασπατάληση πόρων και ανθρωποεργασίας.
β) Είναι ο δεύτερος πιο άμεσος τρόπος μετά από την πτώση μήλου στο κεφάλι, να καταλάβεις σταματημένος την εφαρμογή του νόμου της βαρύτητας.
γ) Δίνει πίστη στην επιστήμη ότι η κλωνοποίηση μαμούθ από DNA είναι δυνατή.
δ) Καταρρίπτει τη θεωρία πως οι Γιαπωνέζοι δεν έχουν χιούμορ.

daz
14/10/2013, 21:57
....

Ο ένας θέλει το gixer στο γκαράζ χωρίς πινακίδες και να κυκλοφορεί με το παπί, ενώ ο άλλος πούλησε το παπί για να αράζει το gixer έξω απ' την καφετέρια. Και οι δύο κάνουν αυτό που τους αρέσει και καλά κάνουν. Ούτε κουμάντο στον κουμπαρά του καθενός κάνουμε ούτε στους λόγους που τον σπάει.

Αυτό το ρεφρέν όμως το έχουμε τραγουδήσει πολλάκις.

Εδώ δεν συζητάμε το γιατί πήρε ο καθένας αυτό που πήρε. Συζητάμε το τι νομίζει ότι μπορεί να κάνει με αυτό που πήρε. Αν το θέλει για καφετέρια ή δουλειά - σπίτι καλά έκανε και το πήρε. Αν το θέλει για βραδινές εναλλακτικές εξόδους πάλι καλά έκανε. Αν το πήρε για ταξίδια έκανε άριστα. Αν το πήρε (ή ονειρεύεται να το πάρει) γιατί ειναι το ιδανικό μηχάνημα για όλες τις "βρώμικες δουλειές" τότε καλύτερα να αναθεωρήσει πριν φάει τα μούτρα του.

Και στο κάτω κάτω κάτω δεν μας ενδιαφέρει αυτός που το αγοράζει και γιατί το κάνει. Για το gs συζητάμε και τι μπορεί να κάνει σαν μηχανάκι. Τι είναι ιδανικό γι' αυτό το μηχανάκι και σαν τι μας το παρουσιάζουν.

Τώρα αν από κάποιους η συζήτηση τράβηξε και λίγο και προς τα πάρκιν των νοσοκομείων, ε λογικό ήταν! Δυο μηχανάκια ξέρω που μπορούν να κρίνονται ΚΑΙ από το αγοραστικό τους κοινό. To gs και το tdm. :lol:

daz
14/10/2013, 22:00
Tο Βαραντέρο δεν έχει λόγο ύπαρξης;
α) Υπενθυμίζει στο σύγχρονο άνθρωπο την άσκοπη κατασπατάληση πόρων και ανθρωποεργασίας.
β) Είναι ο δεύτερος πιο άμεσος τρόπος μετά από την πτώση μήλου στο κεφάλι, να καταλάβεις σταματημένος την εφαρμογή του νόμου της βαρύτητας.
γ) Δίνει πίστη στην επιστήμη ότι η κλωνοποίηση μαμούθ από DNA είναι δυνατή.
δ) Καταρρίπτει τη θεωρία πως οι Γιαπωνέζοι δεν έχουν χιούμορ.

AXAXAXAXAXA... :lol::bawl::bawl:
:beer:

MikeG
14/10/2013, 22:01
Ειναι καλο για όσο δουλεύει...Δεν ειναι ομως 1150 !

Το 1150 ήταν αρκετά χειρότερο από το 1200. Αυτό και αν ήταν μπετονιέρα και τανκς.. Τέλος πάντων, κακώς μπαίνω στη κουβέντα.

Απλά έχω βαρεθεί τη διαρκής αρνητική κριτική για ΚΤΜ, BMW και πάει λέγοντας. Τα ξέρουμε ότι γράφετε κάποιοι, συν ότι ο τρόπος που γράφεται είναι λες και μιλάτε για ποδοσφαιρικές ομάδες (για όλους πάει αυτό ε ) :lol:

p.s Όσον αφορά το Tenere 1200 είναι ειλικρινά και χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης μια μοτοσυκλέτα χωρίς ρόλο ύπαρξης. Συν το μεγάλο Τιγερ. Τα έβγαλαν οι εταιρείες για να λένε ότι έχουν και αυτές κάτι στη κατηγορία. Μπορείτε να διαβάσετε advrider, mcn και άλλα.

Φιλάκια!!

:beer: :beer: :beer:

ps2. Δεν υποστηρίζω καμιά μπετονιέρα, αλλά όταν οδηγήσετε και αυτό και το ΚΤΜ θα πιάσετε το νόημα!

endopandou
14/10/2013, 22:02
Δυο μηχανάκια ξέρω που μπορούν να κρίνονται ΚΑΙ από το αγοραστικό τους κοινό. To gs και το tdm. :lol:
Απειλή γενικευμένης σύρραξης μου κάνει αυτό :a014:

daz
14/10/2013, 22:17
Απειλή γενικευμένης σύρραξης μου κάνει αυτό :a014:

Ε μα 8 σελίδες μόνο?

el_hymador
14/10/2013, 23:04
Ok, μαλακία έγραψα πριν, δεν πάνε τα λεφτά αναδρομικά στην εξέλιξη του telelelelelelelelelelelelelelelele(στον σκοπό του πωππωπωπωπωπωπωπω http://www.youtube.com/watch?v=BQnu6Yhq9MM)ver.... ενθυμούμαι ότι και τα HP2 enduro & megamoto που δεν έφεραν το masterpiece ιδιοφυ(τ)ούς μηχανικής τα δίνανε σε τιμή τέτοια που ακόμη και σπάταλος πετρελαιάς σαουδάραβας έσκαγε στα γέλια. Κοινός παρανομαστής όλων αυτών τον μοντέλων(ε) είναι λοιπόν ο κινητήρας... άρα τα λεφτά πάνε στην εξέλιξη του boxer. Για τον boxer ειδικά, υπάρχουν αναφορές ότι αναπαριστάται σε τοιχογραφίες μέσα σε σπήλαια όπου ζούσαν νεάτερνταλ, οπότε η UNESCO τον έχει χαρακτηρίσει μνημείο παγκόσμιας ιστορικής κληρονομίας. Oι εργασίες αναστήλωσης φέτος, προσέδωσαν υγρόψυξη σε αυτο το διαμάντι εσωτερικής καύσης, υγρόψυξης δηλαδή τέτοιας έκτασης και έντασης όσης και το φις - φις με το ψεκαστικό χειρός στις βοκαμβίλιες για την μελίγκρα.

Ένας άλλος λόγος για την, ε, κάπως τσιμπημένη τιμή των GS, είναι ότι παίζει ειδικός φόρος - κράτηση από την BMW προς του πελάτες της, γιατί τα GS δεν έχουν πλαίσιο. Κανονικό πλαίσιο εννοώ. Δεν έχει σημασία αν η εταιρεία το σχεδιάσε έτσι, σημασία έχει ότι ένα κάρο μηχανήματα που χρησιμοποιούνταν παλιότερα για την παραγωγή κανονικών πλαισίων παραμένουν ανενεργά και κάποιος (οι πελάτες) πρέπει να αποσβέσει το κόστος αγοράς / συντήρησης τους, καθώς και τις αποζημιώσεις στους 15 εργάτες που απολύθηκαν επειδή δεν είχαν πλέον δουλειά. Τέλος, καθώς για κάθε ένα άξονα Paralever καταναλώνεται τόσος βωξίτης που για την εξόρυξη του χάνεται και από μια περιοχή Natura, σίγουρα η BMW ματώνει στα πρόστιμα, οπότε κάποιος (ε ξερετε ποιος) θα πρέπει να πληρώσει και για αυτό.

υ.γ. Τους καφέδες για να μένουν ξύπνιοι οι πολυάριθμοι υπάλληλοι στην 24ωρη οδική βοήθεια BMW - Assist (ή κάπως έτσι) ποιος θα τους πληρώσει ρε παιδιά;

Translatoras
14/10/2013, 23:17
Το 1200 βασίζεται σε έναν αρχαίο κινητήρα και παραμένει πλήρως αξιόμαχο χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που ενσωματώνει.

Είναι, δηλαδή, κάτι σαν διαστημόπλοιο με......................ΠΕΤΑΛΙΑ!:lol:

Kostas2B
14/10/2013, 23:43
Δώστε τότε κύριοι,εσείς που βλέπετε τα πράγματα απο την αντίθετη οπτική,τα 20000 για την απόκτηση του νέου GS και τα υπόλοιπα κορόιδα ας αγοράσουν κάτι απο τον "ανύπαρκτο" ανταγωνισμό:
Tiger Explorer 14800 full extra
KTM 1190 R 15800 full extra
Crosstourer DCT 17000
Caponord 1200 14800,16K κάτι με ημιενεργητικες αναρτήσεις

MikeG σεβαστή η άποψη σου,αλλα παραμένει άποψη σου!
14800 που ζητάει ομως η BMW για το 800 Adventure ειναι λίγα πιστεύω...Αυτο και αν δεν έχει λόγω ύπαρξης με τέτοια τιμή!

irinia
15/10/2013, 00:09
VERSYS 1000............

13000 εύρώ......

V-STROM 1000 έρχεται μέ 12000 εύρώ...!!!!

Καί crossturer τό άπλό 15000 εύρώ

Ώραία ρέ τά κάστανα............μέλι ,βουνίσια καί ΤΖΑΜΠΑ λέμε.

υγ. Μέ τό παπί πήγα ......ε.......καί βρήκααααααα, γεμάτο GS ήταν έκεί πάνω,
όπως στή φωτό...

irinia
15/10/2013, 09:02
Cool ρε bill. Το ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν ξέρουν τι πήραν δεν σημαίνει ότι όλοι οι κάτοχοι πιάστηκαν κορόιδα. Συζητάμε για το υπερβολικό της υπόθεσης gs1200 όσον αφορά το πως το βλέπει ο καθένας. Νομίζεις πως είναι τυχαίο που τα adv μοντέλα είναι περισσότερα απ' τα απλά?

Ούτε αυτοί που δεν ξέρουν τι πήραν είναι κορόιδα. Εις γνώσιν τους το έκαναν και δεν τους ενδιαφέρει κιόλας. Και ας διαδίδουν ότι ανακάλυψαν τον τροχό!

Εξ' άλλου μοτοσυκλετιστές που έχουν πάει Αυστρία με dr250 και τώρα αρέσκονται να βολτάρουν με την γυναίκα τους, δεν συμπεριλαμβάνονται σε καμιά υποενότητα του διαφημιστικού φυλλαδίου του νέου gs adv. :lol: Το να πάρει κάποιος το μηχανάκι που του αρέσει μόνο κακό δεν είναι. Ακόμα και αν το μηχανάκι υπερκαλύπτει ή είναι υπερβολικό για τις ανάγκες του (ειδικά όπως διαμορφώθηκαν λόγο των περιστάσεων).
Γιατί μη μου πεις ότι αν ήταν αλλιώς τα πράγματα δεν θα ξανα πήγαινες Αυστρία για weekend και δικάβαλο αυτή τη φορά?

Αυτά τα θεριά* έχουν λόγο υπάρξης, στην μοτοσυκλετιστική κενωνία, και μάλιστα σημαντικότατο. Και όταν πρόκειται για ράθυμα δικάβαλα ταξιδάκια είναι ιδανικότερα ακόμα και από vstrom. (φωτιά θα πέσει να με κάψει! :lol:).

:lol:

ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΩ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ.................ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ

Ή άναλογία πώλησης τών BMW είναι δύο πρός ένα σχεδόν άλλά άνάποδα
μέ αύτό πού έγραψες πρώτα τό άπλό GS καί έπεται τό ADV....!!!
Όσο γιά τά ήσυχα ταξιδάκια πού έγραψες παίρνω μέ 7000 εύρώ ένα vstrom
καί μέ τά ύπόλοιπα άπό τά 20000 πού θά έδινα γιά τό BMW,
παίρνω καί άλλα δύο δώρο σέ δυό φίλους μου νά κάνουμε τριάδα
νά περνάμε καλά.......

daz
15/10/2013, 23:37
ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΩ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ.................ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ

Ή άναλογία πώλησης τών BMW είναι δύο πρός ένα σχεδόν άλλά άνάποδα
μέ αύτό πού έγραψες πρώτα τό άπλό GS καί έπεται τό ADV....!!!
Όσο γιά τά ήσυχα ταξιδάκια πού έγραψες παίρνω μέ 7000 εύρώ ένα vstrom
καί μέ τά ύπόλοιπα άπό τά 20000 πού θά έδινα γιά τό BMW,
παίρνω καί άλλα δύο δώρο σέ δυό φίλους μου νά κάνουμε τριάδα
νά περνάμε καλά.......

Το σκεπτικό δεν μπορείς να μου το χαλάσεις, μη φοβάσαι.
Μπορεί για τα ποσοστά να έχεις δίκιο αλλά όσον αφορά τα υπόλοιπα θα στο χαλάσω εγώ.

Ρε τερενς γμτ, δεν βαρέθηκες να το λες? Εντάξει έχεις δίκιο, έτσι είναι τα πράγματα. Τα ίδια μπορείς να κάνεις και με ένα vstrom, συμφωνώ. Οπότε με βάση την λογική αυτή οτιδήποτε είναι ακριβότερο από ένα vstrom και κάνει τα ίδια πράγματα, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Right?

Δλδ επιλέγουμε μηχανή με αποκλειστικά κριτήρια την χρηστικότητα και την τιμή της. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Η ιπποδύναμη είναι περιττή αφού και με λιγότερη μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα. Τα ακριβότερα μηχανάκια δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτε περισσότερο αφού όλα την ίδια δουλειά θα κάνουν. Right?

Αυτό μας λες!

Δλδ το μπούσα τι παραπάνω μπορεί να κάνει από το cbf 250? ΤΙΠΟΤΑ! Ή μάλλον αυτό μπορεί, εσύ και εγώ δεν μπορούμε γιατί οι μπάτσοι και οι κάμερες παραμονεύουν. Οπότε και με τα δύο θα πας 120 Max. Οπότε το busa είναι περιττό απ' την στιγμή που υπάρχει το ybr250 και το cbf. Συνεπώς αντί για busa αγοράζω 10 cbf και κάνω την παρέα μου για βόλτες δεκαμελή και περισσεύουν λεφτά για βενζίνη και τυρόπιτα για όλους.

Λοιπόν..

To bmw ταξιδεύει πιο άνετα από ένα stroma και ειδικά με δύο άτομα.
Το bmw είναι πιο άνετο.
Το bmw έχει καλύτερη κάλυψη απ' τον αέρα.
Το bmw δεν έχει σημαντικότερα μεγαλύτερη κατανάλωση σε βενζίνη.
To bmw έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης.
To bmw είναι πιο ωραίο.
To bmw φορτώνεται καλύτερα και περισσότερο χωρίς να αλλάζει η γεωμετρία του.
To bmw μ' αρέσει το storma δεν μ' αρέσει.
To bmw έχει μεγαλύτερη αυτονομία.
Το bmw είναι ο βασιλιάς των ανοιχτών καμπών.
To bmw έχει πιο ελαφριά αίσθηση.
To bmw έχει ποιοτικότερη βαφή.
To bmw δεν έχει αλυσίδα.
To bmw έχει tubles ελαστικά και ζάντες με ακτίνες.
To bmw έχει καλύτερο ήχο.
To bmw έχει καλύτερα φώτα.
To bmw έχει καλύτερα φρένα.
To bmw έχει περισσότερα αξεσουάρ.
To bmw έχει ηλεκτρονικά βοηθήματα.
Το bmw έχε καλύτερο abs που σα θες απενεργοποιείται κιόλας.
Το bmw έχει καλύτερη ενεργητική ασφάλεια.

Να γράψω κι' άλλα? Να σου σπάσω τα παραπάνω σε πενηνταράκια? Κατάλαβες τώρα γιατί μπορεί κάποιος να επιλέξει να δώσει τα διπλάσια χρήματα για να αγοράσει ένα άλλο μηχανάκι απ' το ιδανικό που έχω εγώ στο μυαλό μου? Ναι όλα αυτά τα παραπάνω τα έχει ακόμα και στα 120χλμ/ ώρα αν θέλεις να είμαστε νόμιμοι. Που δεν θέλεις, κανένας δεν θέλει ούτε μπορεί. Ναι αυτά τα παραπάνω τα έχει και στα ήσυχα, ράθυμα ταξιδάκια που θα κάνει κάποιος με την γυναίκα του. Εξ' άλλου όταν ταξιδεύουν 2 πάνω σε μια μηχανή ταρζανιές κτλ τις ξεχνάμε. Και rtw να έκανα αν είχα συνεπιβάτη σε λίγα θα με βοηθούσε ένα ελαφρύτερο μηχανάκι. Το tenere 660 τελείωνε τα λάστιχα σαν να ήταν varadero στο 2 up.
Στην θέση του bmw μπορείς να βάλεις ένα οποιοδήποτε μαστόδοντο και να το συγκρίνεις με ένα οποιοδήποτε της μεσαίας (ιδανικής) κατηγορίας. Θες να κάνω το ίδιο με ένα super tenere και ένα versys650. Μια μερσεντές και ένα οτομπιάνκι? Θέλεις να συγκρίνουμε το versys to 1000άρι με το super tenere? Πίστεψέ με υπάρχει χάος ανάμεσα σε αυτά τα 5000 χιλιάρικα διαφοράς που έχουν. (είναι 5 κατ' αρχήν?)

Ε λοιπόν όπως κάποιος πάει και παίρνει πόρσε ή έστω μερσεντές με την ίδια λογική επιλέγει 1200 κυβικά για να κάνει τα ίδια πράγματα που θα κανει και με ένα (ή δυο) 600αρια. Γιατί θα κάνει τα ίδια πράγματα αλλά διαφορετικά. Γιατί θα κάνει τα ίδια πράγματα με κάτι άλλο, που θα τον γεμίζει περισσότερο και θα το γουστάρει πιο πολύ.

Για κάποιους 3 απ' τα παραπάνω είναι αρκετά για το επιλέξουν έναντι του vstrom. Να επιλέξω εγώ 3 και να μου πεις εσύ ποιο άλλο απ' την μεσαία κατηγορία μπορεί να μου τα προσφέρει? Λοιπόν.
1. Μ' αρέσει. :lol: Εντάξει αυτό είναι σαν να κλέβω εκκλησία αλλά τι να κάνουμε, είναι και αυτός ένας λόγος!
2. Το φορτώνω σαν ζώο βάζω και την γυναίκα μου επάνω που της αρέσει το φαΐ και δεν αλλάζει η γεωμετρία του.
3. Δεν έχει χυτές ζάντες αλλά ούτε σαμπρέλα.

Και μην το γυρίσουμε στις βλάβες που ένα βγάζει και το άλλο δεν βγάζει. Αυτό είναι άλλη συζήτηση. Εσύ κατάλαβες γιατί κάποιος θέλει να δώσει παραπάνω χρήματα για να κάνει τα ίδια πράγματα?

spyrakos35
16/10/2013, 04:27
το "γιατί γουστάρει και μπορεί" παίζει ή μπα?

endopandou
16/10/2013, 07:16
To bmw είναι πιο ωραίο.

1. Μ' αρέσει. :lol:

http://www.vrisko.gr/dir/psyxiatroi/thessaloniki/

:tooth:

SHOOTER045
16/10/2013, 07:42
To bmw είναι πιο ωραίο.
και αυτο δεν κολαει εδω?http://www.vrisko.gr/dir/psyxiatroi/thessaloniki/

Pan (dvs)
16/10/2013, 08:06
Κωφαλες πειτε οτι θελεται.Οσοι απο εμας ειχαμε περισευουμενα λεφτα ,κοινως για πεταμα,σημερα κιολας θα την ειχαμε παραγγειλει.:D

endopandou
16/10/2013, 08:08
Κωφαλες πειτε οτι θελεται.Οσοι απο εμας ειχαμε περισευουμενα λεφτα ,κοινως για πεταμα,σημερα κιολας θα την ειχαμε παραγγειλει.:D

Τελικά είναι αλήθεια αυτό που λένε πως η μισή Ελλάδα είναι γιατροί και δικηγόροι... :D

daz
16/10/2013, 08:11
το "γιατί γουστάρει και μπορεί" παίζει ή μπα?

Κάπου ανέφερα ότι ακόμα και αν κάνει τα ίδια πράγματα θα τα κάνει με κάτι που γουστάρει και τον γεμίζει περισσότερο. Οι λόγοι μπορεί να έχουν σχέση με την διαφήμιση, την μάρκα, τα βίτσια του αναβάτη ή τα χαρακτηριστικά της μηχανής.

Το μπορεί είναι σχετικό για τον καθένα και εξαρτάται από το τι έχει σκοπό να θυσιάσει για να έχει αυτό που γουστάρει. Υπάρχει κόσμος που δεν έχει αυτοκίνητο για να έχει τη μηχανή που γουστάρει. Ή αυτός που είχε κάποτε και τα δύο και πούλησε η κατέθεσε πινακίδες στο τετράτροχο για να συμβιώσει με το δίτροχο. Αυτός που ξέρει ότι μπορεί να κάνει λιγότερες βόλτες αν πάρει ένα μεγάλου κυβισμού μηχανάκι αλλά θυσιάζει τα πολλά για να έχει τα λίγα χωρίς λοιπούς συμβιβασμούς. Αν αυτό είναι σωστό ή λάθος το ξέρει μόνο ο ίδιος.

Και αν το θέλεις σε διαφορετική βάση θα σου πω πως τα χομπι μας συνήθως τα πληρώνουμε ακριβά. Είτε αυτό λέγεται φωτογραφία, είτε μηχανή, είτε συλλογή γραμματοσήμων. Ο ερασιτέχνης μοτοσυκλετιστής (αν υπάρχει τέτοιο είδος), λάτρης των δίτροχων κτλ κτλ μπορεί να είναι πιο απαιτητικός απ' τον επαγγελματία ταξιδιώτη πχ και ας μην μπορεί να κάνει τα ταξίδια που κάνει ο τελευταίος.

Όλα είναι θέμα κ@υλας κάτι που ο ίδιος ο τερενς αναγνωρίζει πολύ καλά και στον εαυτό του. Δεν ξέρω λοιπόν γιατί κάθε 2-3 σελίδες βάζει δίπλα απ' το bmw το vstrom ή δίπλα απ' το Ktm ένα versys.

http://www.vrisko.gr/dir/psyxiatroi/thessaloniki/

:tooth:

Δεν μιλούσα για μένα αλλά δε γμτ!
Το τελευταίο bmw που μου άρεσε (όχι εμφανισιακά αλλά σε όλα τα υπόλοιπα ήταν το r100. Σήμερα μ' αρέσει ακόμα περισσότερο, απ' ότι στο παρελθόν γιατί το βλέπω σαν κάτι κλασικό. Απο κει και πέρα μου άρεσε η διαφορετικότητα του 1150 αλλά μέχρι εκεί. Τα χαρακτηριστικά της μηχανής με αφήνουν αδιάφορο και για την εμφάνιση δεν κόβω φλέβα. Δεν μπορώ να πω όμως πως αν όλα τα υπόλοιπα συμβάδιζαν με τα θέλω και τις ανάγκες μου η εμφάνιση θα με απέτρεπε να πάρω και εγώ ένα gs. Απλά για μένα στην φάση που είμαι τώρα αυτά τα έχτρα που μου προσφέρει ένα gs μου είναι άχρηστα. Όταν αποφάσισα να πάρω καινούριο μηχανάκι πλαφόν στην τιμή δεν υπήρχε, αλλά ούτε και το gs μέσα στις υποψήφιες επιλογές μου. Παρ' όλο που ονειρεύομαι να κάνω ότι διατείνεται ότι είναι ικανό να κάνει το gs.

Yγ. Ρε άντε χάσου που πας να μου βγάλεις το όνομα! :lol: Θα μας πάρει χαμπάρι και εκείνος ο βασκα και άντε να τον δουλέψω μετά! :lol:

DrBig
16/10/2013, 08:11

Κι εγω θα το αγοραζα και θα το πουλουσα για ανταλλακτικα.

daz
16/10/2013, 08:13

Σου απάντησα παραπάνω?

Όχι δεν θα την είχαμε παραγγείλει όλοι.

Οχι ακόμα τουλάχιστον. :lol:

SHOOTER045
16/10/2013, 08:17

αν κανουμε δημοψηφισμα με το ερωτημα-υποθετικα ετσι,και σοβαρα-αν ειχατε περισευουμενα λ7 θα παιρνατε gs?
εγω σου λεω οτι ο γλαρος του αριστειδη θα σαρωνε παρα το gs

Pan (dvs)
16/10/2013, 08:21
Αν καταλαβα καλα απο τις τελευταιες απαντησεις ,κανεις δεν εχει λεφτα για πεταμα.:D

SHOOTER045
16/10/2013, 08:25
Αν καταλαβα καλα απο τις τελευταιες απαντησεις ,κανεις δεν εχει λεφτα για πεταμα.:D

και σιγουρα οχι για GS

daz
16/10/2013, 08:26
αν κανουμε δημοψηφισμα με το ερωτημα-υποθετικα ετσι,και σοβαρα-αν ειχατε περισευουμενα λ7 θα παιρνατε gs?
εγω σου λεω οτι ο γλαρος του αριστειδη θα σαρωνε παρα το gs

Ε μετά οι bmwακιδες θα λέγανε ότι φοβόμαστε να το παραδεχτούμε και ότι κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας ότι δεν θέλουμε και εμείς ένα boxer στην αυλή μας. Ξέρεις τι είναι αυτοί παιδί μου?!!! Χειρότεροι και απ' τους vstromάδες ένα πράγμα. :lol:
Από κει και πέρα υπάρχουν και τα υποκατάστατα για όσους πραγματικά θέλουν αλλά δεν μπορούν.

301576

daz
16/10/2013, 08:27
και σιγουρα οχι για GS

Το ίδιο λέτε ρε Μανωλιό. :cool::bawl:

faraway
16/10/2013, 08:34
Eμένα πάντως ( το απλό ) μου αρέσει . Το γλυκοκοίταζα , μάθαινα γιαυτό , μίλησα μέχρι και με τον αντιπρόσωπο ..... και μετά κατέληξα σιγά μην δώσω 20000 € για ρόδες και για να ικανοποιήσω την ματαιοδοξία μου . :winka:

SHOOTER045
16/10/2013, 08:36
Ε μετά οι bmwακιδες θα λέγανε ότι φοβόμαστε να το παραδεχτούμε και ότι κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας ότι δεν θέλουμε και εμείς ένα boxer στην αυλή μας. Ξέρεις τι είναι αυτοί παιδί μου?!!! Χειρότεροι και απ' τους vstromάδες ένα πράγμα. :lol:
Από κει και πέρα υπάρχουν και τα υποκατάστατα για όσους πραγματικά θέλουν αλλά δεν μπορούν.

301576

δηλαδη εγω που εχω αυτο 301577 κατω στο γκαραζ ειμαι κρυφομπεμβεδακιας?

DrBig
16/10/2013, 08:37
Eμένα πάντως ( το απλό ) μου αρέσει . Το γλυκοκοίταζα , μάθαινα γιαυτό , μίλησα μέχρι και με τον αντιπρόσωπο ..... και μετά κατέληξα σιγά μην δώσω 20000 € για ρόδες και για να ικανοποιήσω την ματαιοδοξία μου . :winka:

Αν τα ειχα, ενα 1290 μια χαρα θα ικανοποιουσε την δικη μου.

faraway
16/10/2013, 08:40
Είσαι οπαδός και συ , γιαυτό .;)

fan club και ετσι :lol:

daz
16/10/2013, 08:41

Όχι!

Κρυφοκουτάκιας είσαι. :lol:

SHOOTER045
16/10/2013, 08:46
τα κοντερ μου πανω σε 2 ροδες αλλα δειχνουν..........
ενταξει το γουσταρα αυτο το κουτι και το πηρα,,και μου εκατσε πολυτεκνικο γι αυτο

DrBig
16/10/2013, 08:47
Όχι!

Κρυφοκουτάκιας είσαι. :lol:

Αληθεια, εχετε παρατηρησει οτι κανεις μπεμπεδακιας δεν πασχει απο τριχοπτωση?

makis206
16/10/2013, 09:04

Τι να το κάνει όταν πάσχει από τόσα άλλα.. :D

Kostas2B
16/10/2013, 09:32

Respect στο scoobi...

irinia
16/10/2013, 09:41
NAI ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ............ΑΛΛΑ

'Ακόμα χειρότερα διότι,άφού δοκίμασα τό BMW ΔΙΑΦΩΝΩ
μέ πολλά άπό αύτά πού γράφεις ότι τό βεστρόμ ύπολείπεται άπό τό BMW.
Καί τό Σουζούκι είναι μιά τυχαία άναφορά λόγω τού ότι πούλησε τόσο πολύ...!!!!
Ύπάρχουν κι άλλα μηχανάκια............
Δέν ταξιδεύει καλύτερα,δέν έχει καλύτερη κάλυψη άπό τόν άέρα,δέν έχει λιγότερους κραδασμούς,
δέν φορτώνεται καλύτερα,δέν έχει καλύτερα φώτα,δέν έχουν βγεί γιαυτό περισσότερα άξεσουάρ
πού τά δικά του κοστίζουν μιά περιουσία,έχει 5 μίλλια τελική παραπάνω..??,καί 0-100 πόση διαφορά..??
καί άξίζουν όλα αύτά τό τριπλάσιο ποσό..??,ύπάρχει πουθενά τό best value for money..???
Καί σέ τελική τά μηχανάκια στά κιλά του κοστίζουν 5,6 χιλιάρικα λιγότερο καί ΦΥΣΣΑΝΕ μπροστά του.
ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ φίλε.................
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ,καί ή διαφορά στό οίκονομικό,συντήρηση κ.λ.π.....
είναι ΧΑΟΣ...!!!
Λυπάμαι............άλλά Μερσεντές τό BMW καί ότομπιάνκι τό βεστρόμ...??
Ή Πόρσε είναι ένα τραβηγμένο καί άποτυχημένο παράδειγμα,όλοι σχεδόν μπορούμε νά πάρουμε BMW
Πόρσε έλάχιστοι.......!!! γιά πολλούς λόγους.
Πάνω στό πάθος νά άποδείξεις πράμματα χρησιμοποιείς άλλο άτυχο παράδειγμα.
Τό Χάγια είναι ένα μηχανάκι έπιδόσεων καί όποιος δέν ξέρει γιατί τό άγόρασε πρόβλημα του.
8 χρόνια γκαράζ /βόλτα / γκαράζ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑ...!!!
Γιά τήν τρέλλα.......καί πάντα κυκλοφορούσα νορμάλ μέ άλλα μηχανάκια,.........βεστρόμ,βαραντέρο,XJ6 κ.λ.π...
Άλλη κατηγορία ,άλλα κόλπα...........μή συγκρίνεις είναι λάθος...!!!
Έν πάσει περιπτώσει κρατάς έσύ τήν άποψη σου καί γώ τή δική μου.
Έσύ θεωρείς πώς άξίζει νά χώσουμε τά είκοσι καί πώς τό βεστρομάκι είναι ότομπιάνκι,
καί γώ πώς δίνοντας τό 1/3 τών χρημάτων ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ νά χάσουμε τίποτε σημαντικό,
άντιθέτως θά κερδίσουμε σίγουρα τήν ήρεμία μας έκτός άπό τό χρήμα
τό όποίο καί μπορεί νά μή διαθέτουμε ,διότι φιλαράκο Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ πού είπες
ότι είναι άλλο πράμμα δέν είναι καθόλου άλλο γιά τό ΙΔΙΟ ΠΑΚΕΤΤΟ μιλάμε....!!!
Νά δώσω τά τριπλά,καί νάχω καί τό βάσανο μή μού κάτσει ή ξερή...???
Άκου νά δείς φίλε,άν δέν συρόταν αύτός ό κόσμος άπό τά έκάστοτε παραμύθια
σέ όλα τά μήκη καί τά πλάτη,σέ όλους τούς τομείς,δέν θάμασταν έμείς
τά πρόβατα κι αύτοί οί τσομπάνηδες πού κατάφεραν νά σέ κάνουν νά μαζεύεις
τά είκοσι πιθανόν άπό τό ύστέρημα σου,διότι σού έπέβαλαν έμμέσως τό ότι....
πετάει ό γαίδαρος.
Έδώ ό άλλος μάς έγραψε,δέν έχω δικαίωμα νά χώσω τήν είκοσάρα καί μετά νά τήν
άράζω στό Κολωνάκι...?? Ναί βεβαίως καί τό έχεις,όπως έχω καί γώ νά κρίνω
ότι σού έκαναν πλύση έγκεφάλου καί σέ πιάνουν Κώτσο άπό τήν ώρα πού θά γεννηθείς
μέχρι πού θά πεθάνεις.......
Διότι όταν είμαι πακέττος στ'άρχαία μου,ξοδεύω καί βγάζω γούστα,όταν όμως είμαι
μεροκάμματο.....σπίτι, τότε έχω φάει τό παραμύθι καί έχω έγκλωβιστεί κυνηγώντας
τό Αμέρικαν Ντρήμ ψάχνοντας τήν χαρά καί τήν εύτυχία στήν ύλη.......
Κρίμα......πρώτα τά βρίσκουμε μέ τήν ψυχούλα μας,τούς δικούς μας καί μετά
περνάμε καλά μέ ότι μπορούμε νά έχουμε χωρίς νά στερούμε τήν καθημερινότητα μας.
Μέ λαικό τρόπο δηλαδή........προτιμότερο πολύ νά έχουμε ένα μηχανάκι τών 5, 6, 7,
χιλιάδων καί νά άπολαμβάνουμε τίς βόλτες μας τίς Κυριακές μέ φίλους καί συγγενείς
παρά νά γυαλίζει στό γκαράζ ή είκοσάρα καί μείς νά κάνουμε πέτρα τό σκατό γιά
καμμιά πενταετία, διότι δέν ύπογράψαμε κανένα συμβόλαιο μέ κανέναν Θεό πώς θά
ύπάρχουμε καί τήν έπόμενη...........

Καί νά κλείσω μέ κάτι εύχάριστο, τί άλλο...??
Χθές κατά τίς 6.30 τό άπόγευμα σκάει Τσιμισκή ADVENTURE ,έντυπωσιακό λέμε,
τριβάλιτσο,φορτωμένο μέ τά πάντα ,σίδερα,προβολείς άναμμένους έννοείται,έκείνα τά τσαντάκια μπροστά,
έτοιμο γιά νά κάνει τό γύρο τού κόσμου λέμε,γυαλισμένο φυσικά.........γεμάτο μέταλλα,
άστραψε ή πόλη ΚΑΙ............
έπάνω τύπος μέ φλισάκι,καπελλάκι μάλλινο κυριλέ,γυαλί ήλίου κατάμαυρο (είχε νυχτώσει κιόλας)
MP3 στό αύτί,άπαραίτητο ,ίσως νά έπαιζε τό born to be wild,
άλλά τό λούκ βλέπετε..............καί τσούπ φρενάρει στόν Τερκενλή καί άνεβαίνει Άριστοτέλους ΠΛΑΤΕΙΑ λέμε.
Μπορεί νά μήν έχουμε Κολωνάκι έδώ πάνω άλλα..............
Τί νά σάς πώ ρέ παιδιά μόνο πού τόν είδα βρέθηκα στίς Άνδεις........
Ζηλεύω πολύ......?????????????

SHOOTER045
16/10/2013, 09:45
Χθές κατά τίς 6.30 τό άπόγευμα σκάει Τσιμισκή ADVENTURE ,έντυπωσιακό λέμε,
τριβάλιτσο,φορτωμένο μέ τά πάντα ,σίδερα,προβολείς άναμμένους έννοείται,έκείνα τά τσαντάκια μπροστά,
έτοιμο γιά νά κάνει τό γύρο τού κόσμου λέμε,γυαλισμένο φυσικά.........γεμάτο μέταλλα,
άστραψε ή πόλη ΚΑΙ............
έπάνω τύπος μέ φλισάκι,καπελλάκι μάλλινο κυριλέ,γυαλί ήλίου κατάμαυρο (είχε νυχτώσει κιόλας)
MP3 στό αύτί,άπαραίτητο ,ίσως νά έπαιζε τό born to be wild,
άλλά τό λούκ βλέπετε..............καί τσούπ φρενάρει στόν Τερκενλή καί άνεβαίνει Άριστοτέλους ΠΛΑΤΕΙΑ λέμε.
Μπορεί νά μήν έχουμε Κολωνάκι έδώ πάνω άλλα..............
Τί νά σάς πώ ρέ παιδιά μόνο πού τόν είδα βρέθηκα στίς Άνδεις........
Ζηλεύω πολύ......?????????????
+100000000000000
ελαχιστοι ειναι αυτοι που ξερουν γιατι τα παιρνουν
αλλα προσοχη
καποιες σπανιες φορες τα φαινομενα μπορει να απατουν

faraway
16/10/2013, 09:50
Δλδ οι υπόλοιποι που παίρνουν v strom , varadero , 990 , super tenere ....κτλ , ξέρουν γιατί τα παίρνουν ?

Γραφικές καρικατούρες υπάρχουν παντού . ;)

AristidisZ
16/10/2013, 09:52
Δλδ οι υπόλοιποι που παίρνουν v strom , varadero , 990 , super tenere ....κτλ , ξέρουν γιατί τα παίρνουν ?

Γραφικές καρικατούρες υπάρχουν παντού . ;)

έτσι ακριβώς

παιδιά τα πράματα είναι απλά

με τον παρά μου και την κυρά μου

αν γουστάρω να σκάσω 10 - 15 - 20 - 25 χήνες, γούστο μου και καπέλο μου αν θα γυρίσω 3 φορές την Αφρική ή θα το έχω για να το κοιτάω στο γκαράζ μου
όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

DrBig
16/10/2013, 09:58
Οι μηχανες παιχνιδια ειναι, δεν τιθεται καν θεμα 'ξερω γιατι τα παιρνω', αυτα τα λεμε, 'εμεις που ξερουμε' ζηλευοντας αυτους που τα εχουν.

endopandou
16/10/2013, 09:59
Αρίστο
Αν είσαι όμως πάνω στη μοτό σαν τον Ταμτάκο μην περιμένεις να μην φας κράξιμο....

irinia
16/10/2013, 09:59
έτσι ακριβώς

παιδιά τα πράματα είναι απλά

με τον παρά μου και την κυρά μου

αν γουστάρω να σκάσω 10 - 15 - 20 - 25 χήνες, γούστο μου και καπέλο μου αν θα γυρίσω 3 φορές την Αφρική ή θα το έχω για να το κοιτάω στο γκαράζ μου
όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΟΤΙ..................

Άλλοι άποφασίζουν γιά σένα ............πρίν άπό σένα.

Μπροστά σου τα φώτα μιας πολιτείας
που περιμένει τις ανασκαφές...
Και τα κλουβιά με τα καναρίνια που κοιμούνται βαλμένα στη σειρά...
Κι εγώ που δεν έμαθα ακόμα ποιος είμαι
ένας κουρασμένος σκοπός, χωρίς προοπτική...
Και συ που σε λίγο θα σβήσεις
ένα από τα φώτα, για να κοιμηθείς με κάποιον που μου μοιάζει...
Έτσι που τα σίδερα του κλουβιού
να χαθούν για μια στιγμή, μέσα στο σκοτάδι...

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα...

Τα ρούχα μου παλιώσανε και δεν αντέχουν
τρύπες στα γόνατα από τις υποκλίσεις
τσέπες ξηλωμένες απ’ τα κέρματα
χαλασμένα φερμουάρ, χάσκουν χρεοκοπία
Το κορμί μου μελανιασμένο
μες το κρύο σαν λάθος
που δεν το παραδέχεται κανένας
γυρνάει και ζητά τη ζεστασιά σου

Τα τσιμέντα σου καινούρια
με έπιπλα λουστραρισμένα
Και μάρμαρα λευκά
μια γυαλάδα που στραβώνει
και δε σ’ αφήνει χώρο να σταθείς
και μόνο εγώ απ’ όλα εκεί μέσα σαπίζω σαν σε αρχαίο τάφο
Σκεύη παραστάσεις βρέθηκαν εκεί
εκτός από εμένα, που σε κρύπτη μυστική
ψάχνω ακόμη να σε βρω να με αναστήσεις

Τα ρούχα μου παλιώσανε και πέφτουν
σαν χρεοκοπημένες κυβερνήσεις...
Γέρασα μ’ ένα παιδικό παντελονάκι
και το πλοίο δε φάνηκε ακόμη...
Σε σφίγγω πιο πολύ γιατί κρυώνω
το κορμί μου δρόμος, που εκτελούνται δημόσια έργα
κομπρεσέρ μ’ ανοίγουν και με κλείνουν...
Τράβα λίγο τη κουρτίνα να με δεις
έγινα διάδρομος για στρατιωτικά αεροπλάνα
Και το μυαλό μου, αποθήκη, για ραδιενεργά κατάλοιπα...
Μέτρα ασφαλείας πήρανε, για την αναπνοή μου
και σε πολυεθνικό μονόδρομο, το μέλλον μου δώσαν αντιπαροχή

Έτσι ζω προκαταβολικά το παρελθόν μου
και με δυο γυμνά καλώδια για χέρια
αγκαλιάζω τα ψηλά σου volt για στερνή φορά

Φοβάμαι!

AristidisZ
16/10/2013, 10:01
Αρίστο
Αν είσαι όμως πάνω στη μοτό σαν τον Ταμτάκο μην περιμένεις να μην φας κράξιμο....

αυτό δεν έχει να κάνει όμως με το τι καβαλάς ;)

AristidisZ
16/10/2013, 10:02

Φοβάμαι!

εδώ κάνεις πολύ μεγάλο λάθος...

μεγάλο παιδί είμαι, και μια χαρά ξέρω να αποφασίζω, τουλάχιστον όσον αφορά στα πραπρά μου

endopandou
16/10/2013, 10:02

Καλά Τέρενς είδαμε και εσένα που αποφάσισες μόνος σου. Έχεις μπούσα, δηλαδή κάνεις ότι κράζεις :wave2:

DrBig
16/10/2013, 10:05

Χαλαρωσε ρε Τερενς, ετσι δουλευουν τα πραματα σε ολα τα επιπεδα, απο την ιστορια μεχρι το DNA. Ρηλαξ εντ εντζοϊ.

daz
16/10/2013, 10:10
Μια φορά και έναν καιρό ήταν 3 γουρουνάκια. Το ένα είχε vstrom, το άλλο tdm και το τρίτο bmw.

Ο κακός ο λύκος έφαγε μόνο το τρίτο όταν το πέτυχε τυχαία σε μια καφετέρια στο κολονάκι. Τα άλλα δύο δεν μπόρεσε ποτέ να τα πιάσει. :lol:

Ρε δε μας ψεκάζουν. Έχουν στείλει τον Terens να μας τρελάνει! :lol:

Φίλε terens θα επανέλθω. Άδικος κόπος θα μου πεις, αλλά δε γμτ. Μια ύστατη προσπάθεια μπορεί και να την κάνω μήπως καταφέρω και σε κουνήσω έστω και ένα εκατοστό απ' την θέση σου.

costas81
16/10/2013, 10:28
Μια φορά και έναν καιρό ήταν 3 γουρουνάκια. Το ένα είχε vstrom, το άλλο tdm και το τρίτο bmw.

Ο κακός ο λύκος έφαγε μόνο το τρίτο όταν το πέτυχε τυχαία σε μια καφετέρια στο κολονάκι. Τα άλλα δύο δεν μπόρεσε ποτέ να τα πιάσει. :lol:

Φίλε terens θα επανέλθω. Άδικος κόπος θα μου πεις, αλλά δε γμτ. Μια ύστατη προσπάθεια μπορεί και να την κάνω μήπως καταφέρω και σε κουνήσω έστω και ένα εκατοστό απ' την θέση σου.

:beer::beer:

dukeandthecity
16/10/2013, 10:28
εδω γραφουν αυτοι που ζηλευουν που δεν εχουν BMW?

road spirit
16/10/2013, 10:29

dude please noooo !

BabisStinson
16/10/2013, 10:38
Κανένα καινούριο σχόλιο/review/κλπ για την μηχανή και όχι για το ποιοι την αγοράζουν/οδηγάνε υπάρχει?
Έχει κουράσει το Θέμα και είναι αέναος κύκλος. Όποιος θέλει το παίρνει για τον λόγο που το θέλει. Άλλος το θέλει για να το βλέπει και να το χαζεύει φρεσκοπλυμένο στην παραλιακή, άλλος για να το βλέπει λασπωμένο σε έναν ορεινό δρόμο της επαρχίας..

Προσωπικά μου αρέσει πολύ σχεδιαστικά, είναι "τανκ". Γενικά η απλή έκδοση του GS είναι μία πολύ ωραία και στιβαρή μοτοσικλέτα. Το adventure το πάει σε καταστάσεις περισσότερο "εκστρατείας"..!

daz
16/10/2013, 11:34
dude please noooo !

:lol: Πλάκα κάνω Γιάννη, dεν υπάρχει περίπτωση.
Ένα εκατοστό είναι πολύ λίγο για να αξίζει η προσπάθεια. :lol:

To μόνο που ήθελα να τονίσω είναι πως δεν γίνεται να είναι κάποιος τόσο ανυποχώρητος σε όλα.

Έτσι κι αλλιώς είμαστε σχεδόν εκτός θέματος.

irinia
16/10/2013, 16:00
Καλά Τέρενς είδαμε και εσένα που αποφάσισες μόνος σου. Έχεις μπούσα, δηλαδή κάνεις ότι κράζεις :wave2:

AN ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ..............ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ

Τό δάσκαλε πού δίδασκες καί νόμο.........
τό έγραψα πρίν ξεκινήσω όλα αύτά πού διαβάζεις.
Καί ποιός νόμος άπαγορεύει αύτόν πού κάνει ή έκανε λάθος
νά γράψει τό σωστό...??
Νά μού πείς ναί δέν μέ πείθεις τό καταλαβαίνω,άλλά κι έδώ
ύπάρχει άπάντηση,ποτέ δέν είναι άργά νά μπείς στόν ίσιο δρόμο....!!!
Όπότε...???

irinia
16/10/2013, 16:02
Χαλαρωσε ρε Τερενς, ετσι δουλευουν τα πραματα σε ολα τα επιπεδα, απο την ιστορια μεχρι το DNA. Ρηλαξ εντ εντζοϊ.

ΙΟ....................ΠΑΩ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ

Γιά αύτούς πού έρχονται τά γράφω.......άσε έμένα

irinia
16/10/2013, 16:05
dude please noooo !

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ.................ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΟΥΤΕ

Τάνκ.........:wave2:

irinia
16/10/2013, 16:06
:lol: Πλάκα κάνω Γιάννη, dεν υπάρχει περίπτωση.
Ένα εκατοστό είναι πολύ λίγο για να αξίζει η προσπάθεια. :lol:

To μόνο που ήθελα να τονίσω είναι πως δεν γίνεται να είναι κάποιος τόσο ανυποχώρητος σε όλα.

Έτσι κι αλλιώς είμαστε σχεδόν εκτός θέματος.

ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ.............................

bmw......

AUFGEBRACHT
16/10/2013, 18:25

Ο σωστός μπεμβεδάκιας θα αγοράσει και κράνος BMW και όπως με την αγορά κάθε μηχανής παίρνεις 5 χρόνια οδική, έτσι και με το κράνος παίρνεις δώρο αμπούλες Capilarine για την τριχόπτωση για 5 χρόνια. ΝΑ ΓΙΑΤΙ BMW!!!

AUFGEBRACHT
16/10/2013, 18:26
δηλαδη εγω που εχω αυτο κατω στο γκαραζ ειμαι κρυφομπεμβεδακιας?

Όχι ρε, σιγά μην είναι κρυφομπεμβεδάκιας όποιος έχει παπί...

paramedic
16/10/2013, 18:57
Ρε παιδια το θεμα ειναι καθαρα υποκειμενικο οσον αφορα την μηχανη. Αν σου αρεσει κατι το παιρνεις δεν πα να λενε οτι βγαζει 1000 προβληματα! Ετσι ειναι η καυλα το εχω ξαναπει νομιζω : ΠΛΕΡΩΝΕΤΑΙ.....
Αν ειχα φραγκα θα επαιρνα με 1000 το καινουργιο GS γιατι πολυ απλα μου αρεσει πολυ ο σχεδιασμος του. Σαν τις γκομενες ενα πραμα. Οτι αρεσει σε εμενα δεν θα αρεσει στον διπλα. Εγω θελω η γκομενα να εχει ωραιο κωλο πχ και ο αλλος μεγαλα @@!!!
Το μεγαλυτερο μερος των πωλησεων της BMW ειναι χωρις αμφισβητηση θεμα Marketing αλλα οχι ολο ευτυχως.

vaska
16/10/2013, 19:04
Ο σωστός μπεμβεδάκιας θα αγοράσει και κράνος BMW και όπως με την αγορά κάθε μηχανής παίρνεις 5 χρόνια οδική, έτσι και με το κράνος παίρνεις δώρο αμπούλες Capilarine για την τριχόπτωση για 5 χρόνια. ΝΑ ΓΙΑΤΙ BMW!!!

Ακόμα ζωντανό είναι τούτο το θρεντάκι??

Είπα να μην ξανασχοληθώ αλλά δεν μπορώ τις ανακρίβειες. Σε μας τους πιο παλιούς δίνουν foltene (το γνωστό "για την καράφλα σου υπάρχει το foltene). Αιχμή της τεχνολογίας λέμε.

AUFGEBRACHT
16/10/2013, 19:09
Ακόμα ζωντανό είναι τούτο το θρεντάκι??

Είπα να μην ξανασχοληθώ αλλά δεν μπορώ τις ανακρίβειες. Σε μας τους πιο παλιούς δίνουν foltene (το γνωστό "για την καράφλα σου υπάρχει το foltene). Αιχμή της τεχνολογίας λέμε.

Φίλος τώρα που αποκτήσαμε υδρόψυξη τέρμα το foltene...

endopandou
16/10/2013, 19:16
τώρα που αποκτήσαμε υδρόψυξη
Baby νταξ το ξέρω πως είναι καινούρια και άγνωστη τεχνολογία για εσάς αλλά πρέπει να μάθετε πως δεν λέγεται υδρόψυξη αλλά υγρόψυξη... :rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

AUFGEBRACHT
16/10/2013, 19:27
Baby νταξ το ξέρω πως είναι καινούρια και άγνωστη τεχνολογία για εσάς αλλά πρέπει να μάθετε πως δεν λέγεται υδρόψυξη αλλά υγρόψυξη... :rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

Ύδωρ + ψύξη φίλε, υδρόψυκτος. Υγρόψυκτος= υγρό + ψύξη. Ρε 'σεις, γιαυτό χαλάνε, λέτε "υγρόψυκτο είναι", ας του βάλω 1,5lt Coca Cola, κι αυτή υγρό είναι, άσε που πάει με όλα.

301629

endopandou
16/10/2013, 19:29
Ύδωρ + ψύξη φίλε, υδρόψυκτος. Υγρόψυκτος= υγρό + ψύξη. Ρε 'σεις, γιαυτό χαλάνε, λέτε "υγρόψυκτο είναι", ας του βάλω 1,5lt Coca Cola, κι αυτή υγρό είναι, άσε που πάει με όλα.

301629

μλκ ούτε η ίδια η εταιρία δεν ξέρει πως λέγεται :rotflmao::rotflmao::rotflmao: Καταστροφή... :rotflmao::rotflmao:

SHOOTER045
16/10/2013, 19:35
Φίλος τώρα που αποκτήσαμε υδρόψυξη τέρμα το foltene...

κανει και την αντλια για ποτισμα η αλλιως καρουλι?????????

irinia
16/10/2013, 19:51
ΣΥΓΝΩΜΗΝ............ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΥΔΩΡ...............ΓΙΑ ΨΥΞΗ...??

Έκείνο δηλαδή τό μπλέ,πράσινο,κόκκινο ύγρό...........είναι

ΥΔΩΡ............:priest:

paramedic
16/10/2013, 19:58
:a019:

AUFGEBRACHT
16/10/2013, 21:22

Έκείνο δηλαδή τό μπλέ,πράσινο,κόκκινο ύγρό...........είναι

ΥΔΩΡ............:priest:

Οι κινητήρες ψύχονται με αέρα και νερό, άντε να σου βάλω και τη μικτή ψύξη με αέρα-λάδι. Η ψύξη με νερό είναι μείγμα αποσταγμένου νερού, αρχαϊστί ΥΔΑΤΟΣ και αντιψυκτικού. Άλλοι το λένε υδρόψυκτο, άλλοι υγρόψυκτο, ασχολήσου εσύ με τη συγκομιδή καστάνων και με το ποδόσφαιρο καλύτερα και άστα τα τεχνικά.

Υ.Γ. Αύριο θα μάθουμε την αλφαβήτα και μεθαύριο τους αριθμούς μέχρι το 10 όμως, να το πάμε λάου-λάου...

AUFGEBRACHT
16/10/2013, 21:28
μλκ ούτε η ίδια η εταιρία δεν ξέρει πως λέγεται :rotflmao::rotflmao::rotflmao: Καταστροφή... :rotflmao::rotflmao:

Στη Suzuki είναι καλύτεροι νομίζεις; ΥγρόΨΥΧΤΟΣ :cry:

301638

AUFGEBRACHT
16/10/2013, 21:31

Aαααα και που ΄σαι... Όχι ό,τι ύδωρ να είναι. Από Evian και πάνω έτσι; Μην ξεχνάμε για τι φίρμα μιλάμε...

endopandou
16/10/2013, 21:35
Στη Suzuki είναι καλύτεροι νομίζεις; ΥγρόΨΥΧΤΟΣ :cry:

301638
α τους άθλιους ρόμπα γίναμε :bawl::bawl:
μάλλον απο το ψύχος θα βγαίνει... :bawl:

DrBig
16/10/2013, 22:57
γιατι το 'υδροψυχτος' ειναι λαθος?

Lioulios
16/10/2013, 22:59
Δεν είναι

irinia
17/10/2013, 11:25
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ............ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ

Ή σωστή λέξη είναι Υ-Δ-ΡΟΨΥΚΤΟΣ............όπως..... water cooled.
Προφανώς δέν είναι κάτι σάν τό Άι....σιΚτίρ, καί Άι σιΧτίρ.....
Όσο γιά τό ΥΓΡΟ-ΨΥΚΤΟΣ άπλά δέν ύπάρχει σέ Έλληνικό λεξικό.
Έτσι κι άλλιώς ή Έλληνική γλώσσα άβυσσος είναι.

Μπαμπινιώτης......άν σάς καλύπτει,
τώρα άν έδώ μέσα έχουμε κανέναν πιό μορφωμένο άπό τόν παραπάνω κύριο ...??
Πάσσο..............

endopandou
17/10/2013, 11:30
Μάστα. Λέει ο Μπαμπινιώτης πως τα υγρά ανάμεσα στα κύλινδρα που είναι προσμίξεις με βάση το νερό λέγονται Ύδωρ?
Μήπως το λέει κάνας ''Μπάμπης'' και λόγω ''νιώτης'' το μπέρδεψες? :p

DrBig
17/10/2013, 11:36
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ............ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ

Ή σωστή λέξη είναι Υ-Δ-ΡΟΨΥΚΤΟΣ............όπως..... water cooled.
Προφανώς δέν είναι κάτι σάν τό Άι....σιΚτίρ, καί Άι σιΧτίρ.....
Όσο γιά τό ΥΓΡΟ-ΨΥΚΤΟΣ άπλά δέν ύπάρχει σέ Έλληνικό λεξικό.
Έτσι κι άλλιώς ή Έλληνική γλώσσα άβυσσος είναι.

Μπαμπινιώτης......άν σάς καλύπτει,
τώρα άν έδώ μέσα έχουμε κανέναν πιό μορφωμένο άπό τόν παραπάνω κύριο ...??
Πάσσο..............

Ο μπαμπινιωτης ειναι θεος, ο θεος ειναι μηχανολογος, αρα ο μπαμπινιωτης ειναι μηχανολογος...

Παντως το θεμα δεν ειναι 'υδρο' η 'υγρο' μιας και τα δυο ειναι σιγουρα σωστα, αφου και το υδωρ ειναι υγρο, το ερωτημα ειναι αν ειναι '...ψυχτος' η '...ψυκτος' και γιατι.

spyrakos35
17/10/2013, 11:42
Με Χ γιατι ψυχεται δεν ψυκεται

DrBig
17/10/2013, 11:48
Με Χ γιατι ψυχεται δεν ψυκεται

:beer:

pipe_smoker
17/10/2013, 11:48
Το θεμα ειναι οτι το site της suzuki ειναι οσο πιο για τον πεο γινεται (ειδικα απο τοτε που εσιαξε ο σαρακακης το δικο του).

Τα φυλλαδια του Lidl πιο διαδραστικα ειναι:moutza:

Joyrider
17/10/2013, 11:49
Το μόνο λάθος που βλέπω είναι το "αντιψυκτικό". Αντιπηκτικό είναι αφού το βάζουμε για να μην παγώσει (πήξει) το νερό που αυτό προσφέρει την ψύξη. Και αφού το νερό προσφέρει την ψύξη είναι "υδρό-ψυκ(χ)τος" αλλά αφού το νερό είναι υγρό είναι και "υγρό-ψυκ(χ)τος". :look:

Μήπως να το κάνουμε -ψυχόμενος :cry:

endopandou
17/10/2013, 11:55
Οι μόνοι κινητήρες που μπορούν να αποκαλούνται υδρόψυκτοι είναι της θάλασσας ή των ποταμών, κανείς άλλος (απο όσο γνωρίζω).
Τα ψυγεία των μοτό γεμίζουν με αντιπηκτικό και όχι νερό (απο όσο γνωρίζω).

ggs
17/10/2013, 11:56
ΕΥΡΩψυκτο ειναι το σωστο...

Translatoras
17/10/2013, 12:12
Ας διαφωτίσω την παρέα ως αρμόδιος.

Αυτά που διαβάζουμε στα site, τα φυλλάδια και αλλού σχετικά με τις καλές μας είναι μεταφρασμένα από τα Αγγλικά (κυρίως).

Ο μεταφραστής που θα τα αναλάβει, όσο και αν ακούγεται παράξενο, δεν είναι πάντα καταρτισμένος σε θέματα μηχανολογίας, μοτοσυκλετών κ.λπ.
Ωστόσο, ακόμα και αν είναι καταρτισμένος, το κείμενο μετά αναλαμβάνει να διορθώσει κάποιος ο οποίος (συνήθως) έχει φιλολογικές περγαμηνές και όχι μηχανολογικές, έχοντας ως μπούσουλα το αρχικό κείμενο.

Αναγκάζεται, επομένως, ο μεταφραστής να ακολουθήσει πιστά το Αγγλικό (ή όποιας άλλης γλώσσας) κείμενο για να μην του βγάζει σφάλματα ο διορθωτής και τον χαρακτηρίσει ανεπαρκή.

Όταν λοιπόν ο Ιάπωνας, Ιταλός, Γερμανός, Αυστριακός συντάκτης του εγχειριδίου γράφει LIQUID-COOLEDτότε ο μεταφραστής πρέπει να γράψει υγρόψυκτος.

Το αντίστοιχο συμβαίνει αν το αρχικό κείμενο αναφέρει WATER-COOLED, δηλαδή πρέπει να γράψει υδρόψυκτος.

Αν δεν το μεταφράσει όπως ακριβώς το γράφει στο αρχικό κείμενο κινδυνεύει, όπως είπα, να το θεωρήσουν λάθος.

Με λίγα λόγια μην πυροβολείτε το μεταφραστή.

DrBig
17/10/2013, 12:14
Ας διαφωτίσω την παρέα ως αρμόδιος.

Αυτά που διαβάζουμε στα site, τα φυλλάδια και αλλού σχετικά με τις καλές μας είναι μεταφρασμένα από τα Αγγλικά (κυρίως).

Ο μεταφραστής που θα τα αναλάβει, όσο και αν ακούγεται παράξενο, δεν είναι πάντα καταρτισμένος σε θέματα μηχανολογίας, μοτοσυκλετών κ.λπ.
Ωστόσο, ακόμα και αν είναι καταρτισμένος, το κείμενο μετά αναλαμβάνει να διορθώσει κάποιος ο οποίος (συνήθως) έχει φιλολογικές περγαμηνές και όχι μηχανολογικές, έχοντας ως μπούσουλα το αρχικό κείμενο.

Αναγκάζεται, επομένως, ο μεταφραστής να ακολουθήσει πιστά το Αγγλικό (ή όποιας άλλης γλώσσας) κείμενο για να μην του βγάζει σφάλματα ο διορθωτής και τον χαρακτηρίσει ανεπαρκή.

Όταν λοιπόν ο Ιάπωνας, Ιταλός, Γερμανός, Αυστριακός συντάκτης του εγχειριδίου γράφει LIQUID-COOLEDτότε ο μεταφραστής πρέπει να γράψει υγρόψυκτος.

Το αντίστοιχο συμβαίνει αν το αρχικό κείμενο αναφέρει WATER-COOLED, δηλαδή πρέπει να γράψει υδρόψυκτος.

Αν δεν το μεταφράσει όπως ακριβώς το γράφει στο αρχικό κείμενο κινδυνεύει, όπως είπα, να το θεωρήσουν λάθος.

Με λίγα λόγια μην πυροβολείτε το μεταφραστή.

Θα τον πυροβολησουμε γιατι δεν διαβασε τα ποστ #188 & #189

AristidisZ
17/10/2013, 12:19
Θα τον πυροβολησουμε γιατι δεν διαβασε τα ποστ #188 & #189

δηλαδή η ασφάλεια λέγεται τηχτή και όχι τηκτή ;;;

DrBig
17/10/2013, 12:21
δηλαδή η ασφάλεια λέγεται τηχτή και όχι τηκτή ;;;

μακαρι να ξερα. Αν ο σπυρος εχει αδικο, παρακαλω οπως επιστρεψει τη μπυρα μου παραυτα.

Translatoras
17/10/2013, 12:21
Όσον αφορά στο ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΟ η παρατήρηση του φίλου είναι σωστότατη.

Απλά κάποιος, κάπου, κάποτε (στην αρχή της ιστορίας και του χρόνου) πήγε να μεταφράσει το (ANTI-)FREEZE και μπερδεύτηκε στην ερμηνεία του FREEZE.

Οι επόμενοι το βρήκαν έτοιμο και το συνέχισαν.

spyrakos35
17/10/2013, 12:23
μακαρι να ξερα. Αν ο σπυρος εχει αδικο, παρακαλω οπως επιστραφει η μπυρα μου παραυτα.

μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, αντε γειά..... :D