PDA

View Full Version : Περίεργο φαινόμενο με σόμπα υγραερίου

Σελίδες : 1 [2]

lykourgi
22/10/2014, 20:22
Eπερχομένου χειμώνος ,να ρωτήσω κι εγώ κάτι ,μια κι εχω επίσης θέμα με υγρασία ,όχι σε επίπεδο αποκόλλησης σοβάδων βέβαια.

Σκέφτομαι κι εγώ την λύση που προτείνει ο φίλος Pan (dvs)

Προκειμένου της συνταγής σομπα υγραερίου + αφυγραντήρας
μήπως είναι προτιμότερο ένα Κλιμ.Inverter που έχει ταυτόχρονα κ λειτουργία αφύγρανσης ;

Και η ερώτηση πηγάζει ,από το σχεδόν οικονομικό ισοδύναμο πλέον των δυο συνταγών ,μια κι ένα καλό κ επώνυμο 12αρι Inverter ,παίζει πλέον γύρω στα 500€

Σε σχέση με σόμπες, τζάκια κλπ, χίλιες φορές κλιματισμός. Ούτε υγραέριο, ούτε ξύλα μέσα στο σπίτι, κάνει και αφύγρανση, έχεις και ψύξη το καλοκαίρι. :a013:

Bob_o_mastoras
22/10/2014, 21:22
Θα μπορουσα να γραψω σεντονι+μαξιλαροθηκες+πανοσεντονο, επειδη το 'χω ψαξει με το θεμα υγρασιας-θερμανσης, αλλα θα συγκρατηθω!

Λοιπον εχουμε και λεμε..
Εχω δοκιμασει ολους τους πιθανους συνδυασμους και τους τροπους θερμανσης χωρου με πολυ υγρασια.

Κατ εμε καλυτερος ολων ειναι η ξυλοσομπα που ο Μiskin εχει αποριψει.
Αποροφα τον αερα του χωρου ανανεονωντας τον συχνα και κανοντας αφυγρανση λογω της φωτιας και ζεσταινει σε υπερθετικο βαθμο και ειναι και παμφθηνη αν εχεις ξυλα.
Αρνητικα το οτι πρεπει να βρισκεις ξυλα αν δεν εχεις και οι καποιες αναθυμιασεις που ισως διαφευγουν αν δεν εχεις καλα μπουρια.
Και μαλλον και η μυρωδια αν και εμενα μου αρεσει.

Θερμοσυσωρευτες οποιουδηποτε ειδους χρειαζονται και αφυγραντηρα μαζι. Αλλιως δεν διωχνουν την υγρασια με τιποτα.

Το aircondition αφυγραινει μεν την ατμοσφαιρα και ζεσταινει αλλα πρωτον μολις το κλεισεις σε ενα 10λεπτο εχει επιστρεψει το κρυο και σε λιγο και η υγρασια, δευτερον καιει ρευμα οποτε ειναι ακριβο, τριτον χαλαει την ποιοτητα της ατμοσφαιρας του χωρου.

Επισης πριν το χειμωνα καλο ειναι να βαψετε οσοι εχετε μονοκατοικιες με προβλημα υγρασιας τους τοιχους εσωτερικα-εξωτερικα με τα νεα μονωτικα χρωματα που εχουν βγει τα τελευταια χρονακια. Κανουν δουλεια. Καθως και την ταρατσα με "διχτυ" και μονωτικο για ταρατσες. Για καμια 3ετια θα ειστε κομπλε.

MISKIN
22/10/2014, 21:30
Κατ εμε καλυτερος ολων ειναι η ξυλοσομπα που ο Μiskin εχει αποριψει.

Δε θα διαφωνήσω, αλλά δεν την εμπιστεύομαι πια μετά τα περσινά, έχω και μικρά παιδιά.

Bob_o_mastoras
22/10/2014, 21:33
Τι σου συνεβη αν επιτρεπεται;;
Βεβαια με μικρα παιδια στο χωρο καλυτερα να την αποφευγεις γιατι οσο να 'ναι ειναι μια εστια φωτιας και δεν ξερεις τι μπορει να κανει το παιδακι ανα πασα στιγμη. Απο το να καψει τα δαχτυλα του μεχρι να καψει το σπιτι.

Bob_o_mastoras
22/10/2014, 21:39
Επισης οσο αφορα τις σομπες υγραεριου, αυτο που μαζευεται στη μπουκαλα απ'εξω (η υγρασια) οφειλεται στην υγροποιηση του αερα λογω κρυου. Ειναι το ιδιο με το παγωμενο ποτηρι μπυρας που απέξω σταζει νερα.
Το υγραεριο μεσα στην μπουκαλα βρικεται υπο πιεση. Οταν μετα τη βαλβιδα εκτονωνεται και πεφτει κατακορυφα η πιεση του αναλογως πεφτει και η θερμοκρασια του με αποτελεσμα να ριχνει τη θερμοκρασια των αντικειμενων που ερχετε σε επαφη κοντα σε εκεινο το σημειο.

MISKIN
22/10/2014, 21:45
Λόγω της υγρασίας σάπισε η βάση του μπουριού που βγαίνει από τη σόμπα και ξαφνικά έσπασε και έφυγε από τη θέση του. Ήταν αργά το απόγευμα και καθόμασταν έξω από το σπίτι. Την ανάβουμε για την υγρασία κανά 2ωρο πριν κοιμηθούνε τα παιδιά. Δε πήραμε γραμμή τίποτα μέχρι να ανοίξουμε τη πόρτα. Καταλαβαίνεις τι γινότανε. Από τότε ούτε εγώ αλλά κυρίως η γυναίκα μου δεν τη θέλει. Γι΄αυτό και ψάχνω ενναλλακτική.

lykourgi
22/10/2014, 21:49
Το aircondition αφυγραινει μεν την ατμοσφαιρα και ζεσταινει αλλα πρωτον μολις το κλεισεις σε ενα 10λεπτο εχει επιστρεψει το κρυο και σε λιγο και η υγρασια, δευτερον καιει ρευμα οποτε ειναι ακριβο, τριτον χαλαει την ποιοτητα της ατμοσφαιρας του χωρου.

Επισης πριν το χειμωνα καλο ειναι να βαψετε οσοι εχετε μονοκατοικιες με προβλημα υγρασιας τους τοιχους εσωτερικα-εξωτερικα με τα νεα μονωτικα χρωματα που εχουν βγει τα τελευταια χρονακια. Κανουν δουλεια. Καθως και την ταρατσα με "διχτυ" και μονωτικο για ταρατσες. Για καμια 3ετια θα ειστε κομπλε.

Το πρόβλημα με τα κλιματιστικά είναι ακριβώς το γεγονός ότι οι χρήστες τα αναβοσβήνουν συνέχεια, φοβούμενοι την κατανάλωση και έχοντας τη ρύθμιση σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Συχνότατα βλέπεις ρυθμίσεις στους 30οC. Ποιος χρειάζεται πραγματικά 30 βαθμούς σε χώρο σπιτιού ή εργασίας;

Αν τα ρυθμίσεις σε πιο λογικές θερμοκρασίες, με ανεμιστήρες και πτερύγια στο "αυτόματο" και ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ μόλις αισθανθείς λίγη ζέστη, τότε αυτά θα κρατούν μία σταθερή θερμοκρασία με χαμηλή κατανάλωση. Ειδικά τα ινβέρτερ.

Οσο αφορά την ποιότητα του αέρα, οποιοσδήποτε χώρος που μένει κλειστός για ώρες, θα έχει πρόβλημα. Ακόμη και με καλοριφέρ.

Τέλος να προσθέσω για τις μονώσεις ταρατσών ότι υπάρχουν λύσεις αξιόπιστες για πολύ περισσότερα από 3 χρόνια και με κόστος όχι ιδιαίτερα υψηλότερο των ακρυλικών στεγανωτικών (αυτά είναι που έχουν όριο την 3ετία).

Αυτά. :)

teogtp
22/10/2014, 21:49
Για αφυγραντηρα παρε αυτον (http://www.skroutz.gr/s/56170/Olimpia-Splendid-SeccoTech-14.html).
Τον εχω 1 χρονο τωρα πραγματικα κανει δουλεια.
Να ξερεις ολοι οι αφυγραντηρες κανουν θορυβο οποτε πρεπει να κοιταξεις και τα ντεσιμπελ.
Εγω τον πηρα μετα απο προτροπη φιλου ο οποιος εχει αλλαξει κανα 2 λογο θορυβου.

Bob_o_mastoras
22/10/2014, 21:51
Πωωω! :plaf:
Θελει προσοχη το μπουρι. Παθων και 'γω αλλα οχι ετσι. Απλα να χανει καπνο.
Θελει επισης και καλη σχεδιαση ως προς το που στηριζεται, απο που περναει, τι κλιση εχει κλπ για να εχει καλη αποδοση η σομπα και να μην βγαινει καπνος.

Bob_o_mastoras
22/10/2014, 21:53
Τέλος να προσθέσω για τις μονώσεις ταρατσών ότι υπάρχουν λύσεις αξιόπιστες για πολύ περισσότερα από 3 χρόνια και με κόστος όχι ιδιαίτερα υψηλότερο των ακρυλικών στεγανωτικών (αυτά είναι που έχουν όριο την 3ετία).

Για πες, για πες.. :)

lykourgi
22/10/2014, 22:03
Για πες, για πες.. :)

Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, τα ελαστομερή στεγανωτικά πολυουρεθανικής βάσης είναι απέιρως καλύτερα. Είναι επαλειφόμενα, άρα μπορεί να τα εφαρμόσει κάποιος μόνος του, αν δεν φοβάται να λερωθεί και ακολουθήσει κάποιες οδηγίες που δίνει ο κάθε κατασκευαστής (καταναλώσεις, χρόνοι κλπ).

Επίσης πολύ καλή λύση είναι και ένα καλό ασφαλτόπανο (ασφ/κή μεμβράνη), αλλά εκεί θα χρειαστεί οπωσδήποτε εξειδικευμένο συνεργείο για την τοποθέτηση.

Bob_o_mastoras
22/10/2014, 22:07
Αυτα περνιουνται με διχτυ απο κατω ή σκετα; Δεν ειναι μονο για ταρατσα να φανταστω.

virus
22/10/2014, 22:16

Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, τα ελαστομερή στεγανωτικά πολυουρεθανικής βάσης είναι απέιρως καλύτερα. Είναι επαλειφόμενα, άρα μπορεί να τα εφαρμόσει κάποιος μόνος του, αν δεν φοβάται να λερωθεί και ακολουθήσει κάποιες οδηγίες που δίνει ο κάθε κατασκευαστής (καταναλώσεις, χρόνοι κλπ).

Επίσης πολύ καλή λύση είναι και ένα καλό ασφαλτόπανο (ασφ/κή μεμβράνη), αλλά εκεί θα χρειαστεί οπωσδήποτε εξειδικευμένο συνεργείο για την τοποθέτηση.

Αυτα περνιουνται με διχτυ απο κατω ή σκετα; Δεν ειναι μονο για ταρατσα να φανταστω.

μιλατε για υγρομονωση και οχι για ΘΕΡΜΟμονωση.

μπομπ για δωσε κανα ινφο για το "διχτυ" που αναφερεις.

επισης μισκιν να εχεις υποψιν σου οτι ο αφυγραντηρας απο πισω βγαζει θερμο αερα. υπαρχει περιπτωση και μονο με τον αφυγραντηρα να δεις πολυ μεγαλη διαφορα.

teogtp
22/10/2014, 22:20
Θερμο αερα δεν βγαζει.Θα ελεγα θερμοκρασιας περιβαλλοντος.
Αλλα πραγματικα κανει οικονομια στην θερμαση.

lykourgi
22/10/2014, 22:22
Τα πρώτα (επαλειφόμενα) δεν έχουν ανάγκη οπλισμού (δίχτυ) διότι η ελαστικότητά τους είναι πολύ μεγάλη. Μερικοί συστήνουν κάποιο ύφασμα γι' αυτόν τον σκοπό, αλλά τα καλά προϊόντα της αγοράς δεν το χρειάζονται. Γίνονται σαν λάστιχο και έχουν πολύ μεγάλη ικανότητα συστολής διαστολής (τεράστια σε σχέση με αυτή που θα προκαλέσουν οι θερμοκρασιακές μεταβολές του περιβάλλοντος).

Τα δεύτερα (ασφαλτόπανα) είναι έτοιμες μεμβράνες που περιέχουν οπλισμό.

Σημείωση : Εάν τα περί μονώσεων είναι άσχετα με το θέμα και ενοχλούν, πείτε το.

Bob_o_mastoras
22/10/2014, 22:27
Ειναι σχετικα με την διατηρηση της ζεστης οποτε δεν νομιζω να υπαρχει θεμα.

Virus ναι για υγρομονωση λεμε. Θερμομονωση μονο με μπογια δεν γινεται δυστυχως. Πρεπει ο τοιχος εξ αρχης να κατασκευαστει ετσι. Η να βαλεις κατι επιπλεον πανω του.
Το διχτυ που λεω ειναι ο οπλισμος που λεει ο lykourgi. Περνας ενα primer ή την μπογια την ιδια αναλογα, το διχτυ αυτο, που ειναι σαν τις γαζες με αντιβιωτικο σε μορφη καπως, και μετα τη μπογια απο πανω αναλογα ποσα χερια λεει.

virus
22/10/2014, 22:28
βρε δεν ενοχλουν απλα εκανα διευκρινιση. μονωση ειναι πολυ γενικη ενοια. θερμομονωση και υγρομονωση ειναι πιο συγκεκριμενα. βεβαια οι διαφορες ανα τ.μ. ειναι χαοτικες με πιο ακριβη φυσικα την θερμομονωση.

κι οχι δεν ειμαι ταρατσας :D

edit. τωρα ειδα του μπομπ.

γιαυτο εκανα διευκρινιση. οσο για το διχτυ ειμαι κατα. το μονωτικο θελει ελαστικοτητα και το διχτυ οσο ναναι το κανει ακαμπτο το συνολο. εγω παντως για καλη μου τυχη κι οσον αφορα την υγρομονωση την εβγαλα καθαρη για 35 χρονια. ρενοβατ και ησυχασα. πραγματικα τα αξιζει τα λεφτα της.

η θερμομονωση ειναι αλλη ιστορια.

7Tolis
22/10/2014, 23:34
Δεν ειναι ολίγον επικίνδυνο το υγραέριο βρε παιδια;Αν κάνει μπαμ είναι δυνατό εως πάρα πολύ δυνατό.

teogtp
22/10/2014, 23:41
Δεν ειναι ολίγον επικίνδυνο το υγραέριο βρε παιδια;Αν κάνει μπαμ είναι δυνατό εως πάρα πολύ δυνατό.

Ειναι.
Το δουλευα χρονια στην δουλεια και ειχα πολλα προβληματα.
Οι μπουκαλες (οι περισσοτερες)ειναι για πεταμα.Διαβρωμενες,χτυπημενες και ερχοντουσαν πολλες και με διαρροη.........
Επισεις το περιεχομενο δεν ηταν σταθερης ποιοτητος.Μια μπουκαλα θα εκαιγε ζωηρα και αλλη σαν φαναρακι της Λαμπρης.

yianyian
22/10/2014, 23:42
Εάν σας έχει τρυπήσει το ρεζερβουάρ ψάχνετε να γεμίσετε σε φθηνό βενζινάδικο ή κλείνετε τη τρύπα? Έτσι και με τη θέρμανση.
Πρώτα θερμομονώνουμε λοιπόν (με προσεκτική μελέτη για καλή διαπνοή των υλικών άρα πάμε στον ειδικό και όχι στον έμπορα-γείτονα κτλ) και μετά αναζητούμε αποδοτικό σύστημα θέρμανσης..

7Tolis
22/10/2014, 23:43
μωρε αμα καιει εκτονώνει.Το μπαμ ειναι το θέμα πως αν συμβεί ειναι καταστροφικό.

stam2
23/10/2014, 07:52
καλημέρα!

ΑΝ τελικά καταλήξεις σε σόμπα υγραερίου, να κοιτάξεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχει αερόθερμο από πάνω με επιλογή λειτουργίας και μόνο ανεμιστήρα χωρίς αντιστάσεις... κάνει άλλη μισή δουλειά αυτό το ανεμιστηράκι...
ΕΠίσης, ναι δημιουργεί υγρασία άρα θες και αφυγραντήρα... Όμως με δύο εξειδικευμένα εργαλεία (σόμπα και αφυγραντήρα) μπορείς να επιτύχεις την ιδανική θερμοκρασία και ατμόσφαιρα που θες με ακρίβεια... Επίσης πράγματι ο αφυγραντήρας θα σου κοστίσει ακριβότερα από τη σόμπα. Τσέκαρε ντεσιμπέλ, και κατανάλωση, και επίσης υπερεπάρκεια ικανότητας σε σχέση με τα τετραγωνικά του χώρου διότι μπορεί αν δουλεύει υπερωρίες ο αφυγραντήρας να σου κοστίσει πολύ...
Τέλος, ναι, συμφωνώ με την μόνωση του χώρου πριν απ' όλα...

notakos600
23/10/2014, 08:07
Από φιάλες προπανίου ξέρετε τίποτα;
Φιλαράκι μου έλεγε πως έχουν απεριόριστη αυτονομία, εκτός ίσως του γεγονότος ότι είναι επικίνδυνες.

teogtp
23/10/2014, 08:23
Από φιάλες προπανίου ξέρετε τίποτα;
Φιλαράκι μου έλεγε πως έχουν απεριόριστη αυτονομία, εκτός ίσως του γεγονότος ότι είναι επικίνδυνες.

Τι εννοεις με το απεριοριστα;

notakos600
23/10/2014, 08:25
Τι εννοεις με το απεριοριστα;

Έχει τον ατελείωτο.

teogtp
23/10/2014, 08:30
Σε σομπα μπορει.
Λογο μικρης καταναλωσης αυτης και αυξημενης "αποδοσης" του προπανιου(βουτανιου).
Αλλα ξαναγραφω οτι μετα απο δεκαετιες χρησης στη δουλεια με μπουκαλες, μην βαζετε τον διαολο στο σπιτι σας....

georgemark
23/10/2014, 08:46
Καλημέρα ,
για αφυγραντήρα προτείνω να πάρεις τεχνολογίας desiccant (αποδίδουν καλύτερα σε θερμοκρασίες κάτω από 18 βαθμούς) , εγώ έχω τον dd8l της meaco και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος:

http://www.sanihellas.gr/%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B1%CF%82-meaco-dd8l-dd8l-junior/#.VEikDCKsWZ4

http://www.meaco.gr/

makaros33
16/11/2014, 19:15
Λόγω της υγρασίας σάπισε η βάση του μπουριού που βγαίνει από τη σόμπα και ξαφνικά έσπασε και έφυγε από τη θέση του. Ήταν αργά το απόγευμα και καθόμασταν έξω από το σπίτι. Την ανάβουμε για την υγρασία κανά 2ωρο πριν κοιμηθούνε τα παιδιά. Δε πήραμε γραμμή τίποτα μέχρι να ανοίξουμε τη πόρτα. Καταλαβαίνεις τι γινότανε. Από τότε ούτε εγώ αλλά κυρίως η γυναίκα μου δεν τη θέλει. Γι΄αυτό και ψάχνω ενναλλακτική.

για ποσα μετρα μπουρι μιλαμε ??

γιατι με τα δυπλα χρηματα που θα δοσης για τα νεα μπουρια μπορεις να παρης ανοξοιδωτα Γ κατηγοριας και να κανεις την δουλεια σου η εστω ενα κοματι εκει που ειχες το προβλημα σου, αλλα απο την περιγραφη σου μαλων δεν ειχες εξω απο το σπιτι το εξαρτημα της αποστραγγισης και ολα τα νερα απο την υγροποιση των καυσαεριων εμπεναν μεσα και φτανωντας στην σομπα εκαναν την ζημια με την σκουρια

MISKIN
16/11/2014, 22:05
για ποσα μετρα μπουρι μιλαμε ??

γιατι με τα δυπλα χρηματα που θα δοσης για τα νεα μπουρια μπορεις να παρης ανοξοιδωτα Γ κατηγοριας και να κανεις την δουλεια σου η εστω ενα κοματι εκει που ειχες το προβλημα σου, αλλα απο την περιγραφη σου μαλων δεν ειχες εξω απο το σπιτι το εξαρτημα της αποστραγγισης και ολα τα νερα απο την υγροποιση των καυσαεριων εμπεναν μεσα και φτανωντας στην σομπα εκαναν την ζημια με την σκουρια

Όντως έχεις δίκιο, έτσι έγινε η ζημιά. Η σόμπα θα μπει στην αποθήκη, μήπως γνωρίζεις ποια είναι τα σωστά εξαρτήματα για να μη τη ξαναπατήσουμε;

Bob_o_mastoras
16/11/2014, 22:17
Το τερμα δεξια το Τ που εχει ενα τσουτσουνι κατω. Αυτο μπαινει πρωτο στο σημειο που το μπουρι εξω απο το σπιτι πλεον ανεβαινει προς τα πανω. Σορυ δεν βρηκα μεγαλυτερη φωτο..

327088

stefanos
16/11/2014, 23:05
Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει και η ανάλογη ρήση στο οριζόντιο τμήμα του μπουριού (εάν υπάρχει) ,ώστε τα συμπυκνώματα κατευθύνονται πρός τα έξω.

Bob_o_mastoras
16/11/2014, 23:15
Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει και η ανάλογη ρήση στο οριζόντιο τμήμα του μπουριού (εάν υπάρχει) ,ώστε τα συμπυκνώματα κατευθύνονται πρός τα έξω.

Σαφως! ;) (και ειδικα αν μιλαμε για μεγαλου μηκους μπουρια)

andreaspetr
17/11/2014, 01:51
επισης καλο ειναι τα μπουρια εξω απο το σπιτι να τα μονωνουμε με πετροβαμβακα η κατι παρομοιο.
ελαχιστοποιουνται οι υδρατμοι που σχηματιζονται σε αυτα γιατι απεξω ειναι κρυο και μεσα καιει.
ειδικα αν τα ξυλα μας ειναι νωπα βγαζουν και αυτα πολλους υδρατμους και κολλαει η καπνα στα
μπουρια και δεν "τραβαει" καλα.

αυτο ειναι το μπουρι που μπαινει πρωτο απεξω απο τον τοιχο και κατω βαζεις ενα λαστιχο και ενα κουβαδακι να μαζευει τα νερα και την μαυριλα.

327103

makaros33
17/11/2014, 08:34
Όντως έχεις δίκιο, έτσι έγινε η ζημιά. Η σόμπα θα μπει στην αποθήκη, μήπως γνωρίζεις ποια είναι τα σωστά εξαρτήματα για να μη τη ξαναπατήσουμε;

οτι σου εγραψαν οι αποπανω και εχεις πμ.

Pan (dvs)
17/11/2014, 08:40
επισης καλο ειναι τα μπουρια εξω απο το σπιτι να τα μονωνουμε με πετροβαμβακα η κατι παρομοιο.
ελαχιστοποιουνται οι υδρατμοι που σχηματιζονται σε αυτα γιατι απεξω ειναι κρυο και μεσα καιει.
ειδικα αν τα ξυλα μας ειναι νωπα βγαζουν και αυτα πολλους υδρατμους και κολλαει η καπνα στα
μπουρια και δεν "τραβαει" καλα.

αυτο ειναι το μπουρι που μπαινει πρωτο απεξω απο τον τοιχο και κατω βαζεις ενα λαστιχο και ενα κουβαδακι να μαζευει τα νερα και την μαυριλα.

327103

Υπαρχουνε και ετοιμοι σωληνες με μονωση υαλοβαμβακα.για εξω.

stefanos
17/11/2014, 09:31
Και να μην ξεχνάμε οτι το υγραέριο και οι kerosun επειδή δεν έχουν μπουρί
παράγουν CO2 στο χώρο που ζεσταίνουμε που παρόλο που δεν είναι τοξικό σαν το CO
σκοτώνει επείσης.
Ανοιχτό παράθυρο και πρίν κοιμηθούμε σβήνουμε την σόμπα.

stam2
17/11/2014, 14:53
Και να μην ξεχνάμε οτι το υγραέριο και οι kerosun επειδή δεν έχουν μπουρί
παράγουν CO2 στο χώρο που ζεσταίνουμε που παρόλο που δεν είναι τοξικό σαν το CO
σκοτώνει επείσης.
Ανοιχτό παράθυρο και πρίν κοιμηθούμε σβήνουμε την σόμπα.

όλες οι καινούριες σόμπες έχουν βαλβίδα που σταματάει τη ροή αν ανέβουν τα επίπεδα του CO2...
στη δική μου τη δοκίμασα μάλιστα σε ένα μικρό δωμάτιο όταν την πήρα, την άφησα να καίει μέχρι που έσβησε....
καλό είναι πάντως πράγματι να μην ρισκάρουμε σε κλειστούς χώρους....

andreaspetr
18/11/2014, 00:02
εσβησε απο την βαλβιδα η δεν ειχε αλλο οξυγονο για να καψει...?

stam2
18/11/2014, 07:55
εσβησε απο την βαλβιδα η δεν ειχε αλλο οξυγονο για να καψει...?

όχι βρε... είπαμε! δωμάτιο του σπιτιού είναι, το άναψα, βγήκα και ξαναμπήκα αργότερα... δεν έλειπε το οξυγόνο, ούτε είχε παράξενη μυρωδιά ο αέρας...
απλά είχε σβήσει η σόμπα.... το ξαναδοκίμασα άλλη μια φορά και έγινε το ίδιο.
Τώρα πως δουλεύει η βαλβίδα ας μας απαντήσει καλύτερα ένας χημικός μηχανικός...

MISKIN
02/12/2014, 18:55
Να προτιμήσω εμαγιέ (σαν αυτά που είχε η σόμπα), γαλβανιζέ, ή inox; Μήπως τα τελευταία είναι υπερβολή; Τα γαλβανιζέ σκουριάζουν δεδομένου ότι θα βάλω και μπουρί αποχέτευσης; Πως τοποθετούνται; Το αρσενικό πάνω;

virus
02/12/2014, 21:34
inox φυσικα αλλα ειναι πανακριβα.

οπως παει η φορα του καπνου οι ενωσεις θα πρεπει ναναι αναποδα. δηλαδη οπως κρατας το μπουρι το αρσενικο θαναι πανω. ετσι τοποθετουνται ωστε να μην βγαινει καπνος.

makaros33
02/12/2014, 21:40
inox φυσικα αλλα ειναι πανακριβα.

οπως παει η φορα του καπνου οι ενωσεις θα πρεπει ναναι αναποδα. δηλαδη οπως κρατας το μπουρι το αρσενικο θαναι πανω. ετσι τοποθετουνται ωστε να μην βγαινει καπνος.

υπαρχουν και φτυνα inox με κανα 12€ το κοματι αρκη η διασταση τους να μην υπερβενη τα 130χιλ διαμετρο

MISKIN
02/12/2014, 21:51
υπαρχουν και φτυνα inox με κανα 12€ το κοματι αρκη η διασταση τους να μην υπερβενη τα 130χιλ διαμετρο

Αύριο θα πάω να μετρήσω τι χρειάζομαι και τι διάμετρο, αλλά με το μάτι νομίζω ότι δεν έιναι πάνω από 130 mm.

MISKIN
03/12/2014, 11:21
Παίδες ξέρετε κανα μαγαζί Αθήνα ή Μέγαρα να πάω να πάρω inox μπουριά; Μέτρησα τι χρειάζομαι. Επίσης να ρωτήσω είναι προτιμότερο να βγάλω τη καμινάδα στα 3-3,5 μέτρα ή στα 7 μέτρα; Μακαρε έχεις χρόνο να σε ρωτήσω μέσω τηλ.;

OldMan
03/12/2014, 12:36
Επίσης να ρωτήσω είναι προτιμότερο να βγάλω τη καμινάδα στα 3-3,5 μέτρα ή στα 7 μέτρα;
Ρίξε ενα Π.Μ. στον φαλακροκόρακα να σου υπολογίσει τους ελκυσμούς καυσαερίων και λοιπές προστυχιές..

Bob_o_mastoras
03/12/2014, 12:45
7 μετρα υψος ειναι too much. Θα κρυωνουν τελειως και τα αερια μεχρι να φτασουν στην εξοδο και θα ανακοπτεται η ανοδικη τους πορεια και επισης θα γεμιζει υγροποιημενους ατμους συχνοτερα.
Τι το θες τοσο μεγαλο μπουρι;;;

MISKIN
03/12/2014, 12:55
Μόλις πάω σπίτι θα βάλω φωτο για να καταλάβεις. Μέχρι τότε ξέρει κανείς μαγαζί είτε στα Μέγαρα είτε Εθνική ή Αθήνα;

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
03/12/2014, 12:57
πριν χρωνια εβαλα καλοριφέρ στο σπιτι ενός φιλου μου το αναψε και το πρωτο βραδυ μου ειπε ότι το σπιτη εχει πλιμιρισει τρεχει νερο από παντου τοιχους ταβάνια επιπλα κλπ. το ειπα να το ανεβασει θερμοκρασια ακομα 2-3 βαθμούς και να ξερει ότι για καμια ευδομαδα τουλάχιστον το σπιτι θα κλαιει μεχρι αν πεταξουν την υγρασία τα παντα.
αυτό που ειδα στο ποστ σου για την μπουκαλα είναι φυσιολογικο. είναι η υγρασία της ατμοσφαιρας που υγροποιητε στην φιαλη. προσπαθισε να ζεστανεις τοσπιτι εστω και βαζωντας περισοτερες σομπες. εχωντας παντα μια χαραμαδα ανοικτη για να μπενει αερας. εάν το σπιτη βαζει από τους τοιχους υγρασία τοτε μην περιμενεις να σωθεις θα είναι μονιμο φενομενο.
οι κεροζαν είναι οι χειρότερες σομπες που μπορεις να βαλεις σε σπιτι με υγρασία. βγαζουν και αυτές υγρασία και απλα εχεις μια ζεστη υγρη ατμοσφαιρα που σου τρωει τον οργανισμο σαν σαρακι και εσυ δεν το καταλαβενεις.
εάν δεν εχεις δυνατοτιτα να βαλεις κεντρικη θερμανση στο σπιτι σου βαλε αιρκοντίσιον να σου κανουν και αφυγρανση .

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
03/12/2014, 13:11
Για πείτε ρε σεις καμία γνώμη / άποψη μην γίνω Κούγκι...

Πήρα το Σαββάτο μια σόμπα υγραερίου, έκανα τις συνδέσεις μόνος μου, έλεγξα για διαρροές με σαπουνάδα και την έβαλα μπρος. Καλή είναι, κάνει δουλειά. Όλα φαίνονται να δουλεύουν καλά μόνο που μετά από κάποια ώρα χρήσης η μπουκάλα υγραερίου μαζεύει εξωτερικά πολλούς υδρατμούς που υγροποιούνται και πέφτουν στο πάτωμα (οκ όχι ο νιαγάρας αλλά σαν να κατουράει ένα μικρό σκυλί). Όταν δε πιάνω την μπουκάλα αυτή είναι παγωμένη. Τι σκατά συμβαίνει; Αυτά που έχω σκεφτεί μόνος μου είναι τα εξής:

-Η σόμπα βγάζει ένα πολύ δυνατό ανοδικό ρεύμα θερμού αέρα, άρα δημιουργείτε ρεύμα, το οποίο εισέρχεται στην σόμπα από το πίσω μέρος. Ο αέρας έρχεται από χαμηλά, αρά είναι ο κρύος και υγρός (έχουμε πολύ υγρασία εδω σα κάτω) και για αυτό παγώνει η μπουκάλα και δημιουργούνται υδρατμοί στο εξωτερικό της τοίχωμα.

-Το υγραέριο παράγει ως κατάλοιπο καύσης νερό και για αυτό συμβαίνει το φαινόμενο

-Είμαι πολύ σέξυ και η μπουκάλα υγραίνεται

-Κάτι περίεργα με πιέσεις και εναλλάκτες και τέτοια που δεν τα ξέρω καλά... για αυτό ρωτάω

Αυτά. Πάντως αν δείτε κάτι Νότια, Νοτιδυτικά των Αθηνών λαμπρό και ταχύ στον ουρανό, δεν θα είναι ο κομμήτης.

οι σομπες υγραερίου γραφουν ποσα Μ/ΒΑΡ θελουν 0,27...0,35,,,,0,37,,, εάν δεν παρεις τον σωστο μιωτη θα κανεις το σπιτι κουγκι εάν δεν πεθανεις από της αναθυμιάσεις γιατι εάν είναι του κολου σομπα και δεν είναι από αυτές που εχουν ελενκτη φλογας που συμενει ότι εάν εχει ελενκτη φλογας μολις σβιση κοβει το αεριο εάν δεν εχει την εκατσες την βαρκα. το ότι ανοιγης μιση στροφη την φιαλη συμενει ότι μιωνεις την παροχη όχι την πιεση.
φαντασου ότι εχεις μια σωλινα με νερο διαμετρου 1 μετρου και σου φερνει πολλα κιβικα νερο με πιεση 4 bar μετα σε αυτην την σωλινα βαζεις συστολή και την μικρενεις και βαζεις μια βρυση της αυλης σου. θα σου φερνει λιγοτερο νερο αλλα με την ιδια πιεση 4 bar μιωνεις την ποσοτητα όχι την πιεση. γιαυτο βαλε το σωστο μιωτη.
υγρασία εχουν ολες οι εστιες ανοικτης φλογας , σωμπες αεριου κεροζαν τζάκια κλπ. υγρασία δεν στελνουν στον χωρο οι εστιες κληστης φλογας σομπες πετρελαιου με μπουρι αεριου με καμιναδα λεβιτες πετρελαιου κλπ οι οποιοι την απομακρινουν μαζι με τα καυσαερια από τον καπναγωγο τους.

makaros33
03/12/2014, 13:34
Παίδες ξέρετε κανα μαγαζί Αθήνα ή Μέγαρα να πάω να πάρω inox μπουριά; Μέτρησα τι χρειάζομαι. Μακαρε έχεις χρόνο να σε ρωτήσω μέσω τηλ.;

ενδικτηκες τιμες απο μαγαζι στα Μεγαρα για inox διαμετρου Φ130
κοματι 1m 10€
κοματι 0,50 m 6€
γωνια 90ο 10€
ταφ 15€
ταπα αποστραγγισης 6€
καπελο (ΟΧΙ ΤΟ Η ΣΧEΔΙΟ) 15€

και εχει και στηριγματα αλλα και κολαρα συγκρατυσης για τον εξωτερικο χωρο (για να μην τα παρη ο αερας ) αλλα ξεχασα να ρωτησω τιμη

τηλ παρε οποτε θες το εχεις

και γενικα inox για αυτη την δουλεια θα βρης σε μαγαζια με υλικα για υδραυλικους

giannis23
03/12/2014, 16:34
PV=nRT

MISKIN
03/12/2014, 17:00
Αυτή είναι η σόμπα
327929
και αν ακολουθήσω τα κόκκινα βέλη η καμινάδα βγαίνει κοντά στα 7 μέτρα. Πολλά μέτρα όπως είπε και ο Bob. Οπότε μένω στα 3+ που ήταν εξαρχής. Ξέχασα να πω ότι λόγω αυξημένης υγρασίας στο κάτω σπίτι ξαναβάζω αρον-άρον τη σόμπα μέσα και δεν θα ανάβει όταν κοιμόμαστε.
327930

ενδικτηκες τιμες απο μαγαζι στα Μεγαρα για inox διαμετρου Φ130
κοματι 1m 10€
κοματι 0,50 m 6€
γωνια 90ο 10€
ταφ 15€
ταπα αποστραγγισης 6€
καπελο (ΟΧΙ ΤΟ Η ΣΧEΔΙΟ) 15€

και εχει και στηριγματα αλλα και κολαρα συγκρατυσης για τον εξωτερικο χωρο (για να μην τα παρη ο αερας ) αλλα ξεχασα να ρωτησω τιμη

τηλ παρε οποτε θες το εχεις

και γενικα inox για αυτη την δουλεια θα βρης σε μαγαζια με υλικα για υδραυλικους

Στείλε ρε άρχοντα μια διεύθυνση με πμ να πάω να τα πάρω!

Bob_o_mastoras
03/12/2014, 17:13
Ωραια, βαλε μονο το Τ για την υπερχειληση στην κατω γωνια του μπουριου, να φευγουν τα νερα και ενα Η, αφου βγαλεις τη γωνια, στην κορυφη να μην μπαινουν νερα και αερας μεσα.
Προσοχη στην κλιματαρια αν και δεν αναπτυσονται τοσο μεγαλες θερμοκρασιες στο μπουρι.

υ.γ. Ωραια σομπα! :)

MISKIN
03/12/2014, 17:29
Ωραια, βαλε μονο το Τ για την υπερχειληση στην κατω γωνια του μπουριου, να φευγουν τα νερα και ενα Η, αφου βγαλεις τη γωνια, στην κορυφη να μην μπαινουν νερα και αερας μεσα.
Προσοχη στην κλιματαρια αν και δεν αναπτυσονται τοσο μεγαλες θερμοκρασιες στο μπουρι.

υ.γ. Ωραια σομπα! :)

Είμαι τυχερός γιατί εκεί που βγαίνει η σόμπα από τον τοίχο έχει μια πλάκα καρύστου χωμένη στο τοίχο οπότε μπορώ να βάλω ένα πιάτο και να μη στάζουν τα νερά από κάτω στο πάγκο.
Όντως η σόμπα είναι πολύ καλή, τώρα που κάθεται στην αποθήκη έχει πιάσει λίγο σκουριά, αλλά μόλις δουλέψει θα στρώσει.

OldMan
03/12/2014, 19:19
Επειδή και το κονφλέρ δεν το κόβω στα ντουζένια του, δεν χαλαρώνεις λιγο τις σχέσεις του με την σόμπα...??

MISKIN
03/12/2014, 19:30
Επειδή και το κονφλέρ δεν το κόβω στα ντουζένια του, δεν χαλαρώνεις λιγο τις σχέσεις του με την σόμπα...??

Δε λειτουργεί εκεί η σόμπα. Απλώς ξεκουράζεται στην αποθήκη... :)

Bob_o_mastoras
03/12/2014, 23:27
Είμαι τυχερός γιατί εκεί που βγαίνει η σόμπα από τον τοίχο έχει μια πλάκα καρύστου χωμένη στο τοίχο οπότε μπορώ να βάλω ένα πιάτο και να μη στάζουν τα νερά από κάτω στο πάγκο.

Δεν αντεληφθειν. :confused:

MISKIN
03/12/2014, 23:50
Δεν αντεληφθειν. :confused:

327946

Εκεί που είναι τα οβάλ έχει πλάκες καρύστου σα ράφια για να ακουμπάς μπιχλιμπίδια (κεριά όταν είσαι σε ρομαντική διάθεση ;) ).

Bob_o_mastoras
04/12/2014, 00:01
Tωρα αντεληφθειν! :D

MISKIN
04/12/2014, 15:09
Αν είδατε ένα vstrom στο δρόμο φορτωμένο με μπουριά, εγώ ήμουν!! :D
327963
Τα πήρα από εδώ (http://www.isompes.gr/contact) 100 €. Είναι μονού τοιχώματος (έχει και διπλού), inox, Φ150.

MISKIN
05/12/2014, 20:40
328014
328015

makaros33
05/12/2014, 23:14
328014
328015

Καλησπέρα

τα κάστανα πάνω στην σόμπα δεν βλέπω και ανησυχώ

MISKIN
05/12/2014, 23:36
Καλησπέρα

τα κάστανα πάνω στην σόμπα δεν βλέπω και ανησυχώ

Της έβαλα φώκο κ' έφυγα! Με πήρ' η νύκτα. :ninja:

toyar
06/12/2014, 07:01
σαν παπι με acrapovits ειναι:lol::beer:

stefanos
06/12/2014, 07:54
Δεν είναι καλά εκεί η σόμπα, πρέπει να την βάλεις δεξιά απο την τηλεόραση ,να μπουν μερικά μπουριά ακόμα ,θα ζεσταίνει πιό γρήγορα και θα καις λιγότερο.

MISKIN
06/12/2014, 07:58
Δεν είναι καλά εκεί η σόμπα, πρέπει να την βάλεις δεξιά απο την τηλεόραση ,να μπουν μερικά μπουριά ακόμα ,θα ζεσταίνει πιό γρήγορα και θα καις λιγότερο.
Πιστεψέ με είναι τόσο μικρός ο χώρος που ζεσταίνει που δε χρειάζεται, άσε που θα ξέφευγε το κόστος (ήδη ξέφυγε).

Bob_o_mastoras
06/12/2014, 16:13
Μια χαρα! Ωραια κατασκευη! :)
Ζηλευω!!! Βαρεθηκα το κ@λοaircondition. Αναπνευστικα προβληματα θα παθω!

MISKIN
06/12/2014, 17:56
Μια χαρα! Ωραια κατασκευη! :)
Ζηλευω!!! Βαρεθηκα το κ@λοaircondition. Αναπνευστικα προβληματα θα παθω!

Να 'σαι καλά! Μη ξεχνάς όμως ότι αυτή δεν είναι μόνιμη κατοικία. Αν ζούσα εκεί (το υπολογίζω σε 12-15 χρόνια :smokin: ) ίσως να μη με βόλευε. Εκτός βέβαια αν τα σκάσεις και πάρεις μια καλή σόμπα pellet.

Bob_o_mastoras
06/12/2014, 18:40
Βλεπω τωρα τελευταια μια σομπα πελετ σε ενα καφενειο που παω που και που να φαω.
Κανει καλη δουλεια και ειναι οικονομικη και ακαπνη σχεδον αλλα δεν εχει την ιδια αισθηση. Απο τα μεγαλυτερα μειον της ειναι οτι τα κανεις ολα με κουμπια, δεν βαζεις-βγαζεις ξυλα και ανακατευεις, πραγμα που προσωπικα μου αρεσει.
Παντως βγαζει ζεστη αρκετη.
Ιδανικο σεναριο, σομπα πελετ για θερμανση και τζακι για να παιζεις και να ασχολεισαι. Αλλα που τα λεφτα..; :rolleyes:

MISKIN
06/12/2014, 18:45
Βλεπω τωρα τελευταια μια σομπα πελετ σε ενα καφενειο που παω που και που να φαω.
Κανει καλη δουλεια και ειναι οικονομικη και ακαπνη σχεδον αλλα δεν εχει την ιδια αισθηση. Απο τα μεγαλυτερα μειον της ειναι οτι τα κανεις ολα με κουμπια, δεν βαζεις-βγαζεις ξυλα και ανακατευεις, πραγμα που προσωπικα μου αρεσει.
Παντως βγαζει ζεστη αρκετη.
Ιδανικο σεναριο, σομπα πελετ για θερμανση και τζακι για να παιζεις και να ασχολεισαι. Αλλα που τα λεφτα..; :rolleyes:

Υπάρχουν και ενεργειακές σόμπες ξύλου.... :rolleyes: αλλά αν τις ανοίγεις κάθε τρεις και λίγο για να τις "πειράζεις" από ενεργειακές θα γίνουν ενεργοβόρες :D

http://www.isompes.gr/k2-categories/katigories/sompes

borgiriadis1
22/11/2022, 15:46
Να μην ανοίγω καινούριο θέμα μιας και αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι κτ περίεργο σχετικά με σόμπα. Είχε ο πατέρας μου ξεχασμένη μια σόμπα kerosun σε μια αποθήκη κτ χρόνια και αποφάσισα να τη σενιάρω για να την πάω στο χωριό καθώς η σόμπα πετρελαίου δεν καλύπτει όλα τα δωμάτια. Την πήγα και άλλαξα φυτιλι και μου είπε ο τύπος οτι δεν πρεπει να την αφήνω γεμάτη για καιρό γτ χαλάει το φιτίλι. Οκ αυτό δεν με ενοχλεί. Μου είπε όμως επίσης ότι πρέπει να την δουλεύω αποκλειστικά με κηροζίνη γτ επίσης χαλάει το φιτίλι. Εδώ έχω την απορία. Εφόσον η κηροζίνη (το καύσιμο που πουλάει η kerosun) είναι καθαρό πετρέλαιο με πρόσθετα καλύτερης καύσης, γτ αν βάλω καθαρό πετρέλαιο που είναι μακράν πιο οικονομικό θα χαλάσει το φιτίλι? Έχει κτ άλλο μέσα πχ λάδι για το φιτίλι μέσα ή απλά μου έλεγε μπαρούφες αυτός για να μου πουλήσει καύσιμο kerosun?

ΓιώργοςΤΤ
22/11/2022, 15:52
Η σόμπα έχει μπουρι;

borgiriadis1
22/11/2022, 21:14
Όχι υποτίθεται ότι δεν βγάζει καπνό. Ειναι αυτή ακριβώς
https://kerosun.com.gr/omni-105-g-type-b/

AristidisZ
22/11/2022, 21:22
Αν βάλεις πετρέλαιο το μικρότερο πρόβλημα που θα έχεις είναι με το φυτίλι

doctor_john
22/11/2022, 21:34
Καλύτερα ξεκίνησε την με το πράμα που δίνουν και να θυμάσαι ότι την σβήνεις έξω. Βρωμάει απίστευτα αν το ξεχάσεις .

ΓιώργοςΤΤ
22/11/2022, 21:37
Όχι υποτίθεται ότι δεν βγάζει καπνό. Ειναι αυτή ακριβώς
https://kerosun.com.gr/omni-105-g-type-b/

Θεωρητικά μπορείς να βάλεις καθαρό πετρέλαιο. Το θέμα είναι αν θα είναι τόσο καθαρό όσο πρέπει για να μην έχεις αναθυμιάσεις.

Στην ουσία το υγρό kerosun αυτό σου εγγυάται.

borgiriadis1
22/11/2022, 22:24
Αν βάλεις πετρέλαιο το μικρότερο πρόβλημα που θα έχεις είναι με το φυτίλι

Το ρωτάω γτ θυμάμαι κ εγώ και μου είπε κ ο πατέρας μου ότι με καθαρό πετρέλαιο την δούλευε. Είχε μια μυρωδιά αλλά ελάχιστη. Η κανονική σόμπα πετρελαίου μυρίζει πολύ περισσότερο.

Θεωρητικά μπορείς να βάλεις καθαρό πετρέλαιο. Το θέμα είναι αν θα είναι τόσο καθαρό όσο πρέπει για να μην έχεις αναθυμιάσεις.

Στην ουσία το υγρό kerosun αυτό σου εγγυάται.

Για τις αναθυμιάσεις οκ το καταλαβαίνω. Στο φυτίλι τι ρόλο παίζει δεν μπορώ να καταλάβω.
Για μια στο τόσο που θα ανάβει βέβαια το καλύτερο είναι το δικό της καύσιμο αλλά μου έρχεται πιο εύκολο (και οικονομικό) το πετρέλαιο γτ στο στον δρόμο υπάρχει βενζινάδικο που πουλάει "καθαρό" πετρέλαιο.

stefanos
23/11/2022, 07:43
Το kerosun είναι "καθαρό" η "φωτιστικό" πετρέλαιο.
Απλά πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στο πρατήριο.
Μπορείς να δοκιμάσεις. Υπάρχει μια διαδικασία στο σβήσιμο που πρέπει να την επαναλαμβάνεις μετά από κάποια γεμίσματα για να διατηρείται καθαρό το φυτίλι και να μη καπνίζει, πρέπει να τη γράφει το βιβλίο του κατασκευαστή.