View Full Version : Περίεργο φαινόμενο με σόμπα υγραερίου
el_hymador
02/12/2013, 11:38
Για πείτε ρε σεις καμία γνώμη / άποψη μην γίνω Κούγκι...
Πήρα το Σαββάτο μια σόμπα υγραερίου, έκανα τις συνδέσεις μόνος μου, έλεγξα για διαρροές με σαπουνάδα και την έβαλα μπρος. Καλή είναι, κάνει δουλειά. Όλα φαίνονται να δουλεύουν καλά μόνο που μετά από κάποια ώρα χρήσης η μπουκάλα υγραερίου μαζεύει εξωτερικά πολλούς υδρατμούς που υγροποιούνται και πέφτουν στο πάτωμα (οκ όχι ο νιαγάρας αλλά σαν να κατουράει ένα μικρό σκυλί). Όταν δε πιάνω την μπουκάλα αυτή είναι παγωμένη. Τι σκατά συμβαίνει; Αυτά που έχω σκεφτεί μόνος μου είναι τα εξής:
-Η σόμπα βγάζει ένα πολύ δυνατό ανοδικό ρεύμα θερμού αέρα, άρα δημιουργείτε ρεύμα, το οποίο εισέρχεται στην σόμπα από το πίσω μέρος. Ο αέρας έρχεται από χαμηλά, αρά είναι ο κρύος και υγρός (έχουμε πολύ υγρασία εδω σα κάτω) και για αυτό παγώνει η μπουκάλα και δημιουργούνται υδρατμοί στο εξωτερικό της τοίχωμα.
-Το υγραέριο παράγει ως κατάλοιπο καύσης νερό και για αυτό συμβαίνει το φαινόμενο
-Είμαι πολύ σέξυ και η μπουκάλα υγραίνεται
-Κάτι περίεργα με πιέσεις και εναλλάκτες και τέτοια που δεν τα ξέρω καλά... για αυτό ρωτάω
Αυτά. Πάντως αν δείτε κάτι Νότια, Νοτιδυτικά των Αθηνών λαμπρό και ταχύ στον ουρανό, δεν θα είναι ο κομμήτης.
AristidisZ
02/12/2013, 11:45
εσύ να γίνεις μπουρλότο, τον Πάρη πρόσεχε μόνο γιατί θα σου φάω το λαρύγγι :P
-Κάτι περίεργα με πιέσεις και εναλλάκτες και τέτοια που δεν τα ξέρω καλά... για αυτό ρωτάω
αυτό, αλλά μου λένε εδώ οι γνώστες ότι δε τρέχει και κάτι...
-έχεις πολλή υγρασία σπίτι σου.
-η ατμόσφαιρα υγραίνεται (ίσως από το ταπεραμέντο σου αλλά λίγο κι από τη φωτιά.)
-οι υδρατμοί κολλάνε πάνω στην μπουκάλα η οποία παραμένει κρύα.
-υγροποιούνται...
-1.από περιέργεια βάλε ένα υγρόμετρο...!
-2.αν έχεις ερκοντίσιο δούλεψέ το στο ντράι
-3.αν δεν έχεις πάρε αφυγραντήρα (όχι τους φτηνούς), κάνει γαμάτη δουλειά...!
el_hymador
02/12/2013, 12:03
Eίχα βάλει ένα υγρόμετρο αλλά μούχλιασε και φύτρωσαν λειχήνες στο 5λεπτο... πέρα από την πλάκα η υγρασία απλά δεν παίζεται, μιλάμε για δραματική κατάσταση η οποία δεν σώζεται με τίποτα (η τουλάχιστον χρειάζεται πολλά Λ7). Το σπίτι είναι παλιό, με μηδενική μόνωση, πολλά πορτοπαραθύρια και το δωμάτιο που κάθομαι εκτεθειμένο σε τρεις πάντες. Αν ήμουν σαλαμάνδρα θα ήταν καλά, ως πρωτεύων θερμόαιμο θηλαστικό δεν μου αρέσει.
Καθως το υπο πιεση αεριο εκτονωνεται, μαζευει θερμοτητα απο το περιβαλλον και οι επιφανειες που ερχεται σε επαφη ψυχονται. Το ιδιο που γινεται οταν γεμιζεις αναπτηρες.
Eίχα βάλει ένα υγρόμετρο αλλά μούχλιασε και φύτρωσαν λειχήνες στο 5λεπτο... πέρα από την πλάκα η υγρασία απλά δεν παίζεται, μιλάμε για δραματική κατάσταση η οποία δεν σώζεται με τίποτα (η τουλάχιστον χρειάζεται πολλά Λ7). Το σπίτι είναι παλιό, με μηδενική μόνωση, πολλά πορτοπαραθύρια και το δωμάτιο που κάθομαι εκτεθειμένο σε τρεις πάντες. Αν ήμουν σαλαμάνδρα θα ήταν καλά, ως πρωτεύων θερμόαιμο θηλαστικό δεν μου αρέσει.
:uplate: Αν μπάζει από παντού και είναι τίγκα στην υγρασία, άναψε ένα μαγκάλι να μην καις και τσάμπα ρεύμα*. Άνοιξε κι ένα παράθυρο.. :lol:
*υγραέριο.. or whatever..
Aπό σόμπες υγραερίου έχω μαύρα μεσάνυκτα, αλλά αυτό που περιγράφεις
είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε φιάλες ασετυλίνης ή προπανίου και οξυγόνου που χρησιμοποιούνται
για την κοπή μετάλων και δεν είναι επικίνδυνο.................
Τα προβλήματα αρχίζουν αν για κάποιο λόγο, γίνει αναρρόφηση κατά την στιγμή της
λειτουργίας τους (όπως πχ αν η στάθμη του υγρού αερίου είναι χαμηλή, άρα θα υπάρχει
και χαμηλή πίεση...) ή ζεσταθούν αρκετά.........
AristidisZ
02/12/2013, 12:27
Aπό σόμπες υγραερίου έχω μαύρα μεσάνυκτα, αλλά αυτό που περιγράφεις
είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε φιάλες ασετυλίνης ή προπανίου και οξυγόνου που χρησιμοποιούνται
για την κοπή μετάλων και δεν είναι επικίνδυνο.................
ακριβώς το ίδιο φαινόμενο είναι (αυτό που περιέγραψε ο Μπίγκουλας)
ακριβώς το ίδιο φαινόμενο είναι (αυτό που περιέγραψε ο Μπίγκουλας)
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε η παροχή της φιάλης είναι ΠΟΛΥ μεγάλη...;)
RizlaPlusPlus
02/12/2013, 12:40
Ακριβως αυτο που ειπε ο Big. Η δικη μου απορια ομως ειναι γιατι δε συμβαινει αυτο με ολες τις σομπες υγραεριου σε ολα τα σπιτια;
Δεν εχω πιασει και ποτε φιαλη να δω αν ειναι τερμα παγωμενη αλλου, αλλα σιγουρα δεν εχω δει φιαλη να μαζευει τοσο νερο.
Μηπως -λεω εγω- υπαρχει υπερβολικα μεγαλη ροη και πρεπει να ελεγθει η ιδια η σομπα;;
Οπως οταν συμπιεζεις ενα αεριο εκλύεται θερμοτητα και ζεστενετε το δοχειο, ετσι και οταν το αποσυμπιεζεις "ρουφαει" θερμοτητα και ψυχεται το δοχειο.
Αυτο ειναι αλλωστε και η βασικη αρχη του aircondition.
Απολυτα φυσιολογικο και μαλλιστα σε μεγαλες πιεσεις π.χ. φυαλλη αργκον με 200bar πιεση που κανει μεταγκιση σε αδεια μικροτερη, η μπουκαλα που αδειαζει πιανει παγο ενω αυτη που γεμιζει ειναι ζεστη.
Ακομα και μπουκαλα mapp (αυτες οι κίτρινες προπανιου που εχουν οι υδραυλικοι) υδρωνει μετα απο λιγα λεπτα χρησης.
υ.γ. μαλον παραγουσταρεις την ζεστη-φλογα και εχεις ανοιξει ΤΕΡΜΑ την παροχη του αεριου. :)
Το φαινομενο αυτο το ειχα και εγω οταν δουλευα το ψηστικο του καφε με προπανιο(τωρα εχω φυσικο αεριο).
Ηταν πιο εντονο οταν απο τις μπουκαλες (δουλευε με δυο) εδινα υπερβολικη πιεση.
redfantomas
02/12/2013, 13:43
καλα κανει και ειναι παγωμενη
οτι ειπαν και οι απο πανω ,αυτο που θα σου πω κι εγω παρε αμεσα ενα αφυγραντη ,εχεις που εχεις υγρασια βαζεις και την σομπα που σου παραγει ακομα τοση και παραπανω ,σιγουρα θα εχεις προβλημα ή υγειας ( αν το νιωθεις στα κοκκαλα σου ) ή στο σπιτι ( αν ειναι δικο σου σε νοιαζει αν οχι λιγοτερο αλλα...)παντως αναροφηση δεν κανει με τιποτα αρκει να μην την εχεις πειραξει ( βγαλεις το αντεπιστροφο οπως αυτοι με τις ψησταριες γκαζιου και οταν γινει η στραβη φταιει το γκαζι οχι ο μπαγλαμα που για καλυτερη φλογα εβγαλε το αντεπιστροφο)
εχεις που εχεις υγρασια βαζεις και την σομπα που σου παραγει ακομα τοση και παραπανω
Η σόμπα παράγει υγρασία..?? :uplate:
Το φαινομενο αυτο το ειχα και εγω οταν δουλευα το ψηστικο του καφε με προπανιο(τωρα εχω φυσικο αεριο).
Άμμο με χόβολη πότε το σκέφτεσαι να βάλεις..??
redfantomas
02/12/2013, 13:49
Η σόμπα παράγει υγρασία..?? :uplate:
οσο δεν φανταζεσαι!!ειδικα του γκαζιου !!!!
Υπερβολική παροχή θα έλεγα κι εγώ αλλά θα προβληματιζόμουν έντονα με το τι κάνει η σόμπα. Η σόμπα πρέπει να διαχειρίζεται τον όγκο του αερίου που καταναλώνει κι έτσι όπως το περιγράφεις με τόσο έντονο το φαινόμενο του ιδρώματος της φιάλης, θα έφτανε δεν θα έφτανε να λειτουργήσει για 2- 3 ώρες.
el_hymador
02/12/2013, 13:53
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αυτό που πετάει που και που φλόγες από πίσω από τους σωλήνες και ακούγεται ένας συριγμός και μυρίζει γκάζι όλο το σπίτι και ταυχτόχρονα εμφανίζεται ένας σαν Sith Lord αλλά αντί για φωτόσπαθο κρατάει δρεπάνι, είναι φυσιολογικό να υποθέσω ε; (Πλάκα κάνω μην απαντήσει κανείς σοβαρά).
Οπότε αφού ειναι φυσικό φαινόμενο της εκτόνωσης των υπο πίεση αερίων η ψύξη τους και η εμφάνιση υδρατμών αμά τις ανοίγεις κάργα (που δεν την ανοίγω, ίσα μισή στροφή), τι διάολο τον έχει τον ρυθμιστή πίεσης;
οσο δεν φανταζεσαι!!ειδικα του γκαζιου !!!!
δηλ βάζοντας ένα υγρόμετρο στο δωμάτιο πριν ανάψεις την σόμπα, μετά από 2 ώρες λειτουργίας της, το όργανο θα δείξει αύξηση της σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο???
:confused:
redfantomas
02/12/2013, 13:57
δηλ βάζοντας ένα υγρόμετρο στο δωμάτιο πριν ανάψεις την σόμπα, μετά από 2 ώρες λειτουργίας της, το όργανο θα δείξει αύξηση της σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο???
:confused:
αν εχεις κλειστα ολα τα τζαμια ναι !!! ( ασε που θα το δεις και μονος σου οτι θα αρχισουν τα τζαμια να εχουν υδρατμους οπως οταν μαγειρευεις
el_hymador
02/12/2013, 13:57
Αυτό το διάβασα και εγώ, ότι παράγει σαν κατάλοιπο καύσης νερό. Λίγο ακόμα και θα καλλιεργήσω σπιρουλίνα στο σαλόνι.
redfantomas
02/12/2013, 14:03
Αυτό το διάβασα και εγώ, ότι παράγει σαν κατάλοιπο καύσης νερό. Λίγο ακόμα και θα καλλιεργήσω σπιρουλίνα στο σαλόνι.
αναγκαστικα ετσι παει ...η μονη σωστη θερμανση ειναι το καλοριφερ δυστηχως !!! ( δεν μιλαμε για ενδοδαπεδιες και αντλιες μιλαμε τωρα που δεν εχουμε φραγκα) ...η αμεσως επομενη κατι που να συνδεετε με τα καλοριφερ( τζακι ή ξυλο-πελετο-σομπες, υδραυλικες δηλαδη)
Αυτό το διάβασα και εγώ, ότι παράγει σαν κατάλοιπο καύσης νερό.
Όσο πιο "τέλεια" είναι μια καύση τόσο περισσότερο νερό παράγεται...
Το αν αυτό το νερό μετατρέπεται σε "υγρασία" είναι άλλη παράγραφος..
el_hymador
02/12/2013, 14:10
αναγκαστικα ετσι παει ...η μονη σωστη θερμανση ειναι το καλοριφερ δυστηχως !!! ( δεν μιλαμε για ενδοδαπεδιες και αντλιες μιλαμε τωρα που δεν εχουμε φραγκα) ...η αμεσως επομενη κατι που να συνδεετε με τα καλοριφερ( τζακι ή ξυλο-πελετο-σομπες, υδραυλικες δηλαδη)
Σωστό αλλά δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση σπίτι, ούτε καλοριφέρ ούτε τίποτα. Εξοχικό ήταν και τώρα μένω μόνιμα έτσι όπως τα έφερε η μοίρα (https://www.youtube.com/watch?v=Jkv-T8-QoQU)
Pan (dvs)
02/12/2013, 14:11
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε η παροχή της φιάλης είναι ΠΟΛΥ μεγάλη...;)
Οταν βγαζουμε τσιπουρα και αυξανουμε την παροχη της φιαλης,τοτε η φιαλη εξωτερικα δημιουργει παγο παχους εως και 1 cm.
...η μονη σωστη θερμανση ειναι το καλοριφερ δυστηχως !!!
Οποιασδήποτε μορφής θέρμανση που η καύση δεν γίνεται στον χώρο θέρμανσης είναι μια χαρά...
redfantomas
02/12/2013, 14:18
Οποιασδήποτε μορφής θέρμανση που η καύση δεν γίνεται στον χώρο θέρμανσης είναι μια χαρά...
σωστο.αρα μιλαμε για λεβητα..ή ρευμα .
-2.αν έχεις ερκοντίσιο δούλεψέ το στο ντράι
-3.αν δεν έχεις πάρε αφυγραντήρα (όχι τους φτηνούς), κάνει γαμάτη δουλειά...!
το αυτό....
μετά από 2 χρόνια με σόμπα έμαθα...!
η οικονομικότερη λύση αλλά πρέπει να συνοδεύεται από λύση αφύγρανσης...
κι έτσι φορ δη ρεκορντ που λένε, πέρυσι την έβγαλα με 3,5 μπουκάλες όλο το χειμώνα... (κάτι λιγότερο από 80 ευρώ για θέρμανση δηλαδή).
redfantomas
02/12/2013, 14:24
Σωστό αλλά δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση σπίτι, ούτε καλοριφέρ ούτε τίποτα. Εξοχικό ήταν και τώρα μένω μόνιμα έτσι όπως τα έφερε η μοίρα (https://www.youtube.com/watch?v=Jkv-T8-QoQU)
τοτε κανεις υπομονη ... και εφοσον ειναι δικο σου οταν μπορεσεις φτιαχνεις μια θερμανση ( κατα προτιμηση (προσωπικη αλλα μελετημενη διοτι εργαζομαι καταστημα με ειδη θερμανσης (εγκαταστασεις κτλ οχι ηλεκτρομαγαζο) πελετ-λεβητα μποξ)..
redfantomas
02/12/2013, 14:25
το αυτό....
κι έτσι φορ δη ρεκορντ που λένε, πέρυσι την έβγαλα με 3,5 μπουκάλες όλο το χειμώνα... (κάτι λιγότερο από 80 ευρώ για θέρμανση δηλαδή).
περιοχη? τ.μ²?
el_hymador
02/12/2013, 14:26
το αυτό....
Αφυγραντήρες λες κάτι σαν και αυτούς; http://www.delonghi.com/el-GR/proionta/thermansi-kai-air-treatment/siskeves-air-treatment/afigrantires/
Δεν καίνε ρεύμα αυτοί οι διάολοι;
σωστο.αρα μιλαμε για λεβητα..ή ρευμα .
ή μαγκάλι (όπως επεσήμανε το παλικάρι :pπριν..) γιατί ναι μεν βρίσκεται στον χώρο θέρμανσης αλλά λόγω ατελούς καύσης δεν παράγει σχεδόν καθόλου νεράκι..
(εξάλλου ο Κωστάκης εντάσσεται στις μορφές ζωής που τα πάνε μια χαρά με το CΟ..)
nicksior
02/12/2013, 14:31
Γιατί όχι μια ξυλόσομπα (Λέω τώρα..)
Σε χωριό δεν μένεις?
Αφυγραντήρες λες κάτι σαν και αυτούς; http://www.delonghi.com/el-GR/proionta/thermansi-kai-air-treatment/siskeves-air-treatment/afigrantires/
Καίνε αλλά τα βγαζεις τα λεφτά τους από το απεσταγμένο νερό που μαζεύεις για το σίδερο, τις πιτσιλήθρες κ.λ.π. κ.λ.π.
el_hymador
02/12/2013, 14:37
Καίνε αλλά τα βγαζεις τα λεφτά τους από το απεσταγμένο νερό που μαζεύεις για το σίδερο, τις πιτσιλήθρες κ.λ.π. κ.λ.π.
Δεν υπάρχουν λεφτά...
μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση και να αδειάσω την εσωτερική θερμενόμενη πισίνα, να καταργήσω το τζακούζι και να πουλήσω το ενυδρείο με τα μπαρακούντα... άλλο ένα χτύπημα της μοίρας...
μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση και να αδειάσω την εσωτερική θερμενόμενη πισίνα, να καταργήσω το τζακούζι και να πουλήσω το ενυδρείο με τα μπαρακούντα...
Για τα μπαρακούντα δεν έχω λύση..
Για την πισίνα, χτύπα μια γεωθερμία και για το τζακούζι, κλάνε στην μπανιέρα...
και βέβαια καίνε, και όχι λίγο, γύρω στα 250-300W καίει ένας καλός αφυγραντήρας που σέβεται τον εαυτό του... (βέβαια μπροστά στα 800-1200W που καίει ένα aircondition και που δουλεύει ώρες είναι σαφώς πιο οικονομικός).
απλά θα τον δουλεψεις για 2-3 ώρες και δεν θα ξαναδεις υγρασία για κανα εικοσιτετράωρο και παραπάνω, (όλα σχετικά είναι με το πόσο δουλεύεις τη σόμπα, και το τι υγρασία έχει ο χώρος, η εποχή κλπ). Και να ξέρεις η αφύγρανση του σπιτιού το χειμώνα είναι πολύ σημαντική, και για τον ύπνο σου, και την υγεία σου αλλά και για την καλή διατήρηση του σπιτιού...
Και επιμένω, τόση υγρασία δεν προέρχεται μόνο από τη σόμπα σου. Το σπίτι έχει σίγουρα πρόβλημα υγρασίας, ή μένεις σε ρεματιά και δεν έχεις μόνωση...
Οταν γεμιζαμε τις φιαλες σε βενζιναδικο το εκανε αυτο μεχρι και παγο επιανε , ενω οταν αγοραζαμε απο πετρογκαζ δεν ειχαμε θεμα..
MG-KTiNoS
02/12/2013, 15:38
:lol:
redfantomas
02/12/2013, 15:56
και βέβαια καίνε, και όχι λίγο, γύρω στα 250-300W καίει ένας καλός αφυγραντήρας που σέβεται τον εαυτό του... (βέβαια μπροστά στα 800-1200W που καίει ένα aircondition και που δουλεύει ώρες είναι σαφώς πιο οικονομικός).
απλά θα τον δουλεψεις για 2-3 ώρες και δεν θα ξαναδεις υγρασία για κανα εικοσιτετράωρο και παραπάνω, (όλα σχετικά είναι με το πόσο δουλεύεις τη σόμπα, και το τι υγρασία έχει ο χώρος, η εποχή κλπ). Και να ξέρεις η αφύγρανση του σπιτιού το χειμώνα είναι πολύ σημαντική, και για τον ύπνο σου, και την υγεία σου αλλά και για την καλή διατήρηση του σπιτιού...
Και επιμένω, τόση υγρασία δεν προέρχεται μόνο από τη σόμπα σου. Το σπίτι έχει σίγουρα πρόβλημα υγρασίας, ή μένεις σε ρεματιά και δεν έχεις μόνωση...
αν ειναι να αγορασεις σομπα να αγορασεις και καλο αφυγραντηρα παρε a/c καλο α κλαση και καθαρισες -ζεστη-αφυγρανση-ψυξη!!!..
οτι και να κανεις θελεις λεφτα και αν δεν ειναι δικο σου ...χεστ@...εγω ας πουμε ρεθυμνο περιοχη οκ οχι πολυ υγρασια ,παλιο διαμερισμα(χωρις ενιαιους χωρους,ενοικιο φυσικα) με εκεινα τα καφε κουφοματα νο λεβητας (κεντρικη δεν βαζουμε καυσιμο ) ...ελα με μωρο να κανεις θερμοκρασια ...προτιμησα ενα μεταχειρο a/c στο σαλονι και ενα θερμοπομπο δαπεδου ωστε να τον παιζω μπανιο-δωματιο μικρης..αν δουλεψεις το a/c σταθερα στους 22 και δεν παιζεις με τις πορτες μια χαρα την βγαζεις οικονομικα παντως !!
el_hymador
02/12/2013, 16:17
Δεν είναι για να σκάσω λεφτά και να μπλέξω με κάτι που απαιτεί εγκατάσταση καθότι η διαμονή μου εδώ δεν θα είναι για διάστημα που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Τα AC είναι καλή λύση αλλά μιλάμε για inverter ώστε να μην σε γδέρνουν και τόσο με την κατανάλωση... πολλά φράγκα. Σε αυτο το γ@μωδωμάτιο που έχω εγκατασταθεί έχουν δοκιμαστεί πολλά θερμαντικά μέσα, είναι η απόλυτη δοκιμασία... τζάκι; FAIL, σόμπα πυρακτώσεως; FAIL (κυρίως από κατανάλωση), AC απλό; FAIL (κατανάλωση και αυτό), αεροθερμο; EPIC FAIL, καλοριφέρ λαδιού; FAIL, το μόνο πράγμα που τα είχε βγάλει πέρα και έκανε φούρνο το δωματιο ήταν η KEROSUN πετρελαίου, δεν υπάρχει πιο γαμιστερό μέσο για θέρμανση, κάθεσια από πάνω της και νομίζεις ότι είσαι πίσω από F16 σε φάση μετάκαυσης.... αλλά κοστίζει πανάκριβα σε κατανάλωση, πρέπει να τη σβήνεις / ανάβεις σε εξωτερικό χώρο γιατί βγάζει ντουμάνια και στη μια ώρα στάνταρ σε πιάνει το κεφάλι σου από αναθυμιάσεις και καυσαέρια. Και η σόμπα υγραερίου φαίνεται να κάνει δουλειά πάντως, αν μη τι άλλο με ένα καλό 5λεπτο μπουμπούνισμα, μετά κρατάει σε ανεκτά επίπεδα την θερμοκρασία στη χαμηλή σκάλα.
ακριβώς όπως τα λες είναι... λίγο πολύ ακολούθησα κι εγώ την αλληλουχία αυτή που περιγράφεις και κατέληξα στην υγραερίου...
συμπληρώνεις το καλό αποτέλεσμα με μία καλή αφύγρανση του χώρου και έκλεισες...!
το inverter ξεκινάει, από 500ευρώ, έχει έξοδα εγκατάστασης και κόστος ρεύματος που σου 'ρχεται μια φορά το δίμηνο παρέα με υπογλώσσιο...
τη σομπίτσα την παρακολουθείς σαν κόστος καλύτερα και αν βάλεις και το κόστος του ρεύματος για τον αφυγραντήρα συν την αγορά του (200 πρπ €) ο οποίος είναι φορητός και πάντα χρησιμεύει σε κάθε λογής μέρος, βγαίνεις κερδισμένος.
υπόψην δεν πουλάω αφυγραντήρες...! ;)
βαλε μια ξυλόσομπα και τερμα οι υγρασιες κτλ
stefanos
02/12/2013, 16:44
Χρειάζεσαι μερικές ξυλόσομπες και είσαι οκ (αν μιλάμε για μονοκατοικία)
Άμμο με χόβολη πότε το σκέφτεσαι να βάλεις..??
Καφεκοτειο εχω και οχι καφενειο.:)
ωστε να τον παιζω μπανιο-δωματιο μικρης
:a027::sweat:
σόμπα πυρακτώσεως; FAIL (κυρίως από κατανάλωση)
Δοκιμασε σομπα με αεραγωγους και εξαναγκασμενη κινηση αερα (ανεμιστηρες).
Την φτιαχνεις και μονος σου αν εχεις ορεξη...
καταρχας δεν εχει αναφερθει. ρυθμιστη πιεσεως εβαλες; ειναι κατι σαν αυτο (http://www.sin-plin.gr/PX-300/)
υποστηριζω αφυγραντη. δεν φανταζεσαι τι ζεστη βγαζει απο πισω
μια στοφα καλυτερα αν οχι ξυλοσομπα και εισαι σουπερ με τα χιλια. και ψηνεις φαγακι κιολα!!!
:beer:
el_hymador
02/12/2013, 17:57
καταρχας δεν εχει αναφερθει. ρυθμιστη πιεσεως εβαλες; ειναι κατι σαν αυτο (http://www.sin-plin.gr/PX-300/)
υποστηριζω αφυγραντη. δεν φανταζεσαι τι ζεστη βγαζει απο πισω
μια στοφα καλυτερα αν οχι ξυλοσομπα και εισαι σουπερ με τα χιλια. και ψηνεις φαγακι κιολα!!!
:beer:
Ναι έχει ρυθμιστή πίεσης για αυτό μου έκανε εντύπωση το ότι αναφέρθηκαν όλοι στο πόσο ανοίγω την στρόφιγγα της μπουκάλας....
στο σπιτι στο χωριο με 0 μονωση και φουλ υγρασια απιστευτη δουλεια εκανε μια ξυλοσομπα
δεν καθεσαι μεσα απο τη ζεστη με αστεια καταναλωση ξυλων
μοναδικο μειονεκτημα οτι θελει καμιναδα-μπουρι
τωρα για αθηνα η μονη λυση ειναι να περιμενουμε να φθηνυνει το πετρελαιο-φυσικο αεριο γιατι σαν τον λεβητα δεν υπαρχει
μονο οι αντλιες θερμοτητας ειναι καλυτερες αλλα απαιτουν πολλα λεφτα μαζεμενα για αγορα-εγκατασταση
bros400pgm
02/12/2013, 18:09
Βαλτε και κανα αλαρμ μονοξειδιου:)
Ναι έχει ρυθμιστή πίεσης για αυτό μου έκανε εντύπωση το ότι αναφέρθηκαν όλοι στο πόσο ανοίγω την στρόφιγγα της μπουκάλας....
η φιαλη; κανονικα αγορασμενη με σφραγιδα η γεμισμενη σε βενζιναδικο;
Δεν νομιζω οτι κανεις ειπε για το ποσο ανοιγεις το κλειστρο της μπουκαλας αλλα για το ποσο εχεις νοιχτο τον ρυθμιστη πιεσης ή και την ρυθμιση (αν εχει) της συσκευης-εστιας.
Το να μην εχει ρυθμιστη πιεσης δεν το σκευτικε να το ρωτησει κανεις Α. γιατι ειναι εξαιρετικα επικινδυνο και χαζο να μην εχει Β. γιατι οταν θα πηγαινες να αναψεις την σομπα θα ειχες πιο σημαντικες ερωτησεις απο τα νερα... (π.χ. γιατι οι φλογες βγαινουν εξω απο την προσοψη της σομπας και γιατι φοραω λευκο χιτωνα και κραταω αρπα...
el_hymador
02/12/2013, 19:13
η φιαλη; κανονικα αγορασμενη με σφραγιδα η γεμισμενη σε βενζιναδικο;
Όχι η φιάλη, στον σωλήνα που συνδέει την φιάλη με τη σόμπα έχει ρυθμιστή πίεσης. Κανονικά αγορασμένη και σφραγισμένη, Coral Gas 10,5kg
el_hymador
02/12/2013, 19:16
Δεν νομιζω οτι κανεις ειπε για το ποσο ανοιγεις το κλειστρο της μπουκαλας αλλα για το ποσο εχεις νοιχτο τον ρυθμιστη πιεσης ή και την ρυθμιση (αν εχει) της συσκευης-εστιας.
Το να μην εχει ρυθμιστη πιεσης δεν το σκευτικε να το ρωτησει κανεις Α. γιατι ειναι εξαιρετικα επικινδυνο και χαζο να μην εχει Β. γιατι οταν θα πηγαινες να αναψεις την σομπα θα ειχες πιο σημαντικες ερωτησεις απο τα νερα... (π.χ. γιατι οι φλογες βγαινουν εξω απο την προσοψη της σομπας και γιατι φοραω λευκο χιτωνα και κραταω αρπα...
O ρυθμιστής πίεσης όμως δεν έχει ένα συγκεκριμένο όριο παροχέτευσης προς την σόμπα; Άρα είτε ανοίξω τέρμα την στρόφιγγα είτε φυσιολογικά δεν ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο παροχέτευσης (ο συγκεριμένος 30mbar), οπότε;
Ο ρυθμιστης πιεσης εξασφαλιζει οτι η πιεση μετα τον ρυθμιστη θα ειναι τοση. Η παροχη εξαγετε απο το ποσο γρηγορα πεφτει η πιεση εξοδου.
Με απλα λογια η παροχη ρυθμιζετε εμεσα απο την ρυθμιση της πιεσης και απο τον ποσο "ευκολα" αφυνουμε το αεριο των 0,03 bar (+1bar ατμοσφαιρα) να διασταλει.
Απο την στιγμη που η στροφηγκα (κλειστρο) της μπουκαλας εχει ανοιξει τοσο που καλυπτει την απαιτουμενη παροχη προς τον ρυθμιστη, οσο παραπανω και αν την ανοιξεις δεν επηρεαζει.
Καλο παντος ειναι
Α. Η στροφυγκα να ανοιγει σιγα σιγα (για αυτο και ειναι περιστροφικη η λαβη της. Υπαρχει κινδηνος κρουστικων δυναμεων απο την οποτομη πτωση πιεσης και εκρηξη).
Β. Να μην ειναι τερμα ανοιχτη (οσο ποιο μικρη η διατομη τοσο μικροτερος ο κινδηνος επιστροφης φλογας).
Υ.γ. Ο ρυθμιστης πιεσης συνηθος ρυθμιζετε λιγο (με στροφυγκα) ως προς την πιεση εξωδου. Εκτος και αν ειναι φιξ απο το εργοστασειο.
ειπες οτι την πηρες το σαββατο. εγω λεω να την γυρισεις να στην αλαξει. μπορει ναναι ελατωματικη.
μπορεις βεβαια να την δοκιμασεις και σε ενα αλλο σπιτι φιλου σου να δεις αν θα σου κανει κι εκει τα ιδια.
ειπες οτι την πηρες το σαββατο. εγω λεω να την γυρισεις να στην αλαξει. μπορει ναναι ελατωματικη.
Ελατωματικη επειδη ιδρωνει εξωτερικα η μπουκαλα;
Απο την στιγμη που η φλογα της εστιας ειναι καλη (αρα η ρυθμιση ειναι επιτυχης) και δεν εχει διαρροες (θα βρομαγε το σπιτι κλουβιο αυγο) ολα ειναι ΟΚ.
Αν το προβλημα ειναι τοσο ενοχλητικο ας μονωσει την μπουκαλα γυρο γυρο με ευκαμπτο εφρολεξ ή οτι αλλο για να μην κανει συμπυκνωματα.
stefanos
02/12/2013, 22:45
ας μονωσει την μπουκαλα γυρο γυρο με ευκαμπτο εφρολεξ ή οτι αλλο για να μην κανει συμπυκνωματα.
Μένει να βρούμε το αναγκαίο πάχος και είδος μόνωσης, ώστε μετά απο χ χρονικό διάστημα και παροχή, να πάψει πλέον να βγαίνει αέριο από την γεμάτη μπουκάλα.:lol:
Μένει να βρούμε το αναγκαίο πάχος και είδος μόνωσης, ώστε μετά απο χ χρονικό διάστημα και παροχή, να πάψει πλέον να βγαίνει αέριο από την γεμάτη μπουκάλα.:lol:
Μπορουμε και να τυλίγουμε την μπουκαλα και με θερμαινομενη κουβερτα ωστε και υδρατμους να μην πιανει αλλα να εχει και μεγαλυτερη πιεση αεριου για περισσοτερο χρονο.
Υπαρχει ετοιμο συστημα για τις μπουκαλες NITRO.
Οχι, ετσι, γιατι ησουν αυθαδης. :evil:
MG-KTiNoS
10/12/2013, 11:26
Αυτές οι Κεροζάν με πετρέλαιο και ινβερτερ λενε τίποτα?
Λένε "όταν θα μεγαλώσω θέλω να γίνω κανονικό καλοριφέρ"...
MG-KTiNoS
10/12/2013, 11:33
Σπάστα και ξαναρίχτα !
:lol:
(υγρασία θα χουμε?)
(υγρασία θα χουμε?)
Θέτε..??
elvisjedi
10/12/2013, 11:44
αυτη εδω κανει πολυ καλη δουλειά http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/heaters/oil-heaters/035659-kerosun-lc30-inverter
σε κανα μισαωρο-τρια τεταρτα απο την ωρα που θα ανοιξει εχει ζςστανει το σπιτι (χαλκιδικη με πολυ υγρασια 100τμ αλλα τα 2 δωματια κλειστα)
για τα λεφτα της και για τα λεφτα που ξοδευεις σε καυσιμη υλη υπερευχαριστημενος (φοβερο + το οτι μπορεις να την προγραματισεις τη ωρα θα αναψει οποτε την βαζεις καμια ωριτσα πριν γυρισεις σπιτι κ μολις πας εισαι αρχοντας)
AristidisZ
10/12/2013, 11:46
να πω και γω την λαλακία μου, αν είναι να δώσεις 300€, γιατί δε παίρνεις ένα a/c ;;;
και χαμηλότερη κατανάλωση, και ασφάλεια, και όχι πετρέλαια κλπ κλπ...
να πω και γω την λαλακία μου, αν είναι να δώσεις 300€, γιατί δε παίρνεις ένα a/c ;;;
και χαμηλότερη κατανάλωση, και ασφάλεια, και όχι πετρέλαια κλπ κλπ...
Γιατί πρεπει να δώσεις μέχρι 200-220 (+ εγκατασταση), συν οτι δε μετακινειτε απο δωμάτιο σε δωμάτιο, συν οταν πεις να μετακομίσεις(αν εισαι στο ενοικιο) θα ξαναπληρώσεις για να το βγάλεις-βαλεις, συν οτι θελεις και καμια συντήρηση καθε 2 χρονάκια.
Με 200-220 παιρνεις κανα 12αρι κλαϊν-μαϊν κλιματιστικό
AristidisZ
10/12/2013, 11:52
δέχομαι το θέμα της φορητότητας, με 350 παίρνεις μια χαρά επώνυμο on-off 9αράκι πάντως (τοποθετημένο...)
spyrakos35
10/12/2013, 11:57
αυτη εδω κανει πολυ καλη δουλειά http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/heaters/oil-heaters/035659-kerosun-lc30-inverter
σε κανα μισαωρο-τρια τεταρτα απο την ωρα που θα ανοιξει εχει ζςστανει το σπιτι (χαλκιδικη με πολυ υγρασια 100τμ αλλα τα 2 δωματια κλειστα)
για τα λεφτα της και για τα λεφτα που ξοδευεις σε καυσιμη υλη υπερευχαριστημενος (φοβερο + το οτι μπορεις να την προγραματισεις τη ωρα θα αναψει οποτε την βαζεις καμια ωριτσα πριν γυρισεις σπιτι κ μολις πας εισαι αρχοντας)
εγώ στην ευβοια που το έχω δεν μπορώ να πω οτι καλύπτει τα 50τμ που υπόσχεται.....
κάνει δουλειά μεν αλλά σαν το τζάκι ενα πράμα...... εκει κοντά και λίγο γύρω γύρω
AristidisZ
10/12/2013, 11:59
και από κατανάλωση ;;;
Ρε καραφλέ απατεώνα...
Αφού ξέρεις ότι το a/c είναι για επικουρική θέρμανση....
(χώρια τα λεφτα που θα δώσεις για ενυδατικές κρέμες..)
spyrakos35
10/12/2013, 12:03
και από κατανάλωση ;;;
αρκετά καλά (περίπου στα 4 λίτρα το 24ωρο συνεχούς λειτουργίας στους 18 βαθμούς)
το κακό είναι οτι εξαρτάσαι από την ΚEROSUΝ καθώς μόνο το δικό της ζουμί συνίσταται να βάλεις..... και δεν θυμάμαι να σε πω πόσο εχει γιατί χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνει.....
AristidisZ
10/12/2013, 12:12
Ρε καραφλέ απατεώνα...
Αφού ξέρεις ότι το a/c είναι για επικουρική θέρμανση....
ενώ οι φορητές σόμπες είναι μόνιμα μέσα ρε θείο ;
εσύ δηλαδή είσαι αντίθετος σε εγκαταστάσεις με fan coil και α/θ ;;;
και εγώ είμαι "κατά" της χρήσης των a/c, αλλά όταν θες 2~5 € την ώρα για το καλοριφέρ, καλό είναι και το a/c που καίει 15~20 λεπτά...
ενώ οι φορητές σόμπες είναι μόνιμα μέσα ρε θείο ;
Άμα τις κάτσεις στο πάτωμα με 12αρια μπουλόνια, τι είναι ..?? :D
εσύ δηλαδή είσαι αντίθετος σε εγκαταστάσεις με fan coil και α/θ ;;;
σΕ είπα ότι ξεραίνει το προσωπάκι μου και βγαίνω άγριος στις φωτό..
Πέραν όλων των άλλων, δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα γιατί κάποιος που ζει σε μονοκατοικία στην επαρχία δεν έχει μασίνα (γνωστή κι ως στόφα Νοτίως της Λαρίσσης).
Πέραν όλων των άλλων, δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα γιατί κάποιος που ζει σε μονοκατοικία στην επαρχία δεν έχει μασίνα (γνωστή κι ως στόφα Νοτίως της Λαρίσσης).
Γιατί μπορεί να μην τΟΝ αρέσουν οι τσουκνιδόπιτες...
(με παστουρμά, εννοείται..)
AristidisZ
10/12/2013, 12:28
έλα ντε...
+ ξυλολέβητας, μεγάλη εφεύρεση
έλα ντε...
+ ξυλολέβητας, μεγάλη εφεύρεση
ΡΕ κόλλημα με τα καζάνια...!!!:D
(τον κινέζο μάγειρα μου θυμίζεις..)
nikos_abel
10/12/2013, 12:37
Γιατί μπορεί να μην τΟΝ αρέσουν οι τσουκνιδόπιτες...
(με παστουρμά, εννοείται..)
Ή τα λατάκια
(αλλά οι στόφες αν έχουν και φούρνο κάνουν κάτι φουρνιστά μμμμμμ )
AristidisZ
10/12/2013, 12:37
βρε μπάρμπα, αφού το ξέρεις ότι η κεντρική θέρμανση είναι ότι καλύτερο υπάρχει, τι να λέμε τώρα...
καλά τα alternative μέσα, αλλά η παραδοσιακή εγκατάσταση με νεράκι είναι ότι καλύτερο, είτε ζεσταίνεις νερό με πετρέλαιο, είτε με πέλετ, είτε με ρεύμα, είτε κλάνοντας...
+ ότι σου κάνει ωραία επιδερμίδα που το χεις και άγχος :a07:
προσπερναω ολα τα σχολια και χυμαδορηηηηηη...
τι εκανες με την φιαλη σου;;;;;
SHOOTER045
10/12/2013, 16:22
βρε μπάρμπα, αφού το ξέρεις ότι η κεντρική θέρμανση είναι ότι καλύτερο υπάρχει, τι να λέμε τώρα...
καλά τα alternative μέσα, αλλά η παραδοσιακή εγκατάσταση με νεράκι είναι ότι καλύτερο, είτε ζεσταίνεις νερό με πετρέλαιο, είτε με πέλετ, είτε με ρεύμα, είτε κλάνοντας...
+ ότι σου κάνει ωραία επιδερμίδα που το χεις και άγχος :a07:
ετσι ακριβως φιλε μου
και αν η κεντρικη θερμανση με λεβητα ζεσταινεται με αεριο που σε χρονο dt το κανει φουρνο=μεγαλη μαγκια,αλλα περιοχες σαν την δικη μου την φλωρινα και αλλες κρυες πολυ κρυες περιοχες,μας αφησαν στην απ εξω στο θεμα αεριο
και ετσι πετρελαιο,θυμαμαι στο πατρικο μου ειχαμε ξυλολεβητα,και επειδη το πετρελαιο ηταν φτηνο,δεν εχει βρωμια(σταχτες-καθαρισμα)δεν θελει να πηγαινεις 3-4 φορεςτην μερα να βαζεις ξυλα,τον παροπλισαμε και ειχαμε παρει λεβητα πετρελαιου
ετσι και εγω οταν ηρθα εδω λεβητα πετρελαιου ειχα(και εχω)αλλα μαζευει αραχνες πλεον
θυμαμαι πριν λιγα χρονια πλησιαζαν χειμωνες ειχα γεματη την δεξαμενη ηδη,και μιας και ειχα(εχω) αυτονομη μοναδα αναβα οποτε μου καυ@@νε,και οποτε ερχοταν ο βενζιναςτου ελεγα<γεμισεεεεεεεεεεεεε>
πλησιαζοντας στην κριση,αρχισαν τα βαλε 100,200,300,500,ευρα
περυσι εκανα την αλλαγη σε ξυλολεβητα(αν και μενω σε οικοδομη 3ο οροφο,εχω την ανεση χωρου,και την αποθηκη για τα ξυλα.
ηδη τον εκανα αποσβεση περυσι,δλδ τα λ7 που δαπανησα για εγκατασταση+αγορα ξυλων δεν με εφταναν να βγαλω το χειμωνα με πετρελαιο
με τα ξυλα με περισεψαν κιολας
MG-KTiNoS
10/12/2013, 16:30
Θέτε..??
OXI !
(αλλά το θέμα στον μάταιο τούτο κόΖμο δεν είναι τι θες αλλά τι θα πάρεις τελικά!)
με το στανιό ρε πουστη να μας διαφωτίσεις, ένας εσύ κι ένας ο Δαλάι Κλάμα...
OXI !
ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΘΕΤΕ...!!!
Μια σχετική υγρασία την χρειάζεται ο χώρος..
(και εσείς..)
SHOOTER045
10/12/2013, 16:46
OXI !
(αλλά το θέμα στον μάταιο τούτο κόΖμο δεν είναι τι θες αλλά τι θα πάρεις τελικά!)
με το στανιό ρε πουστη να μας διαφωτίσεις, ένας εσύ κι ένας ο Δαλάι Κλάμα...
2Χ3
ολα τα υπολοιπα θα μεινουν εδω :evil::evil::evil:
MG-KTiNoS
10/12/2013, 16:46
305427
305427
μας μείναν τα αρώματα όμως....;)
SHOOTER045
10/12/2013, 17:06
εξαρταται τι εφαγε νωριτερα...:yuck:
el_hymador
10/12/2013, 21:14
προσπερναω ολα τα σχολια και χυμαδορηηηηηη...
τι εκανες με την φιαλη σου;;;;;
Τίποτα... και ακόμα ζω! Πέρα από την πλάκα δεν ήταν πρόβλημα, αλλά φυσικό φαινόμενο, τώρα καίει την άλλαξα γιατι τελείωσε και η καινούργια τα ίδια κάνει. Από απόδοση σκίζει πάντως!
nikos_abel
11/12/2013, 06:48
Τίποτα... και ακόμα ζω! Πέρα από την πλάκα δεν ήταν πρόβλημα, αλλά φυσικό φαινόμενο, τώρα καίει την άλλαξα γιατι τελείωσε και η καινούργια τα ίδια κάνει. Από απόδοση σκίΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ΠΑΦ!!!
Τακ Τακ, Φου, Φου, Χσσσς ένα δύο ένα δύο, Χυμαδόρ εδώ, ενημερώνω ότι το Chang'e-3 εξακολουθεί να γυρνοβολάει, θα ενημερώσω όταν το δω να κατεβαίνει
Χυμαδόρ άουτ χσσσσσσς
...
Ξεθάβω το θέμα γιατί με ενδιαφέρει. Θέλω να ζεστάνω ένα χώρο 30 τμ (δυο δωμάτια) ο οποίος τυχαίνει να έχει και απίστευτη υγρασία (πέφτουν σοβάδες από τους τοίχους). Στην ουσία η μια πλευρά ακουμπάει στο βράχο. Μέχρι πέρσι είχαμε ξυλόσομπα άλλα είχαμε ένα ατύχημα (ευτυχώς που δε κοιμόμασταν) και τη βγάλαμε. Θέλω να βάλω σόμπα υγραερίου και αφυγραντήρα.
Σόμπα λέω να βάλω αυτή. (http://www.electric-avenue.gr/product_info.php?products_id=4566) Έχει κανείς άποψη για αυτή ή για κάποια άλλη; Για αφυγραντήρα καμιά πρόταση; :a4:
Pan (dvs)
22/10/2014, 18:35
Εγω σομπα θα σου προτεινα κατι απο εδω.http://www.skroutz.gr/s/8781/Delonghi-SRI.html
και αφυγραντηρα αυτον http://www.skroutz.gr/s/5580924/Philco-i-Dry-16.html
Και τα δυο δοκιμασμενα και αψογα.Ειδικα ο αφυγραντηρας κανει φοβερη δουλεια.
lykourgi
22/10/2014, 18:49
Ξεθάβω το θέμα γιατί με ενδιαφέρει. Θέλω να ζεστάνω ένα χώρο 30 τμ (δυο δωμάτια) ο οποίος τυχαίνει να έχει και απίστευτη υγρασία (πέφτουν σοβάδες από τους τοίχους). Στην ουσία η μια πλευρά ακουμπάει στο βράχο. Μέχρι πέρσι είχαμε ξυλόσομπα άλλα είχαμε ένα ατύχημα (ευτυχώς που δε κοιμόμασταν) και τη βγάλαμε. Θέλω να βάλω σόμπα υγραερίου και αφυγραντήρα.
Σόμπα λέω να βάλω αυτή. (http://www.electric-avenue.gr/product_info.php?products_id=4566) Έχει κανείς άποψη για αυτή ή για κάποια άλλη; Για αφυγραντήρα καμιά πρόταση; :a4:
Εάν ξεκολλάνε και πέφτουν οι σοβάδες έχεις πρόβλημα υγρασίας που έρχεται απέξω.
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνεις και κάποια μόνωση στον τοίχο. Δεν μπορείς να ζεσταίνεις ένα χώρο ο οποίος φέρνει συνεχώς υγρασία.
Αν αποκλείσεις την υγρασία (ή την μειώσεις πολύ) θα μειωθούν και οι ανάγκες θέρμανσης του χώρου.
Εγω σομπα θα σου προτεινα κατι απο εδω.http://www.skroutz.gr/s/8781/Delonghi-SRI.html
και αφυγραντηρα αυτον http://www.skroutz.gr/s/5580924/Philco-i-Dry-16.html
Και τα δυο δοκιμασμενα και αψογα.Ειδικα ο αφυγραντηρας κανει φοβερη δουλεια.
Ναι, αλλά δεν είναι υπερβολή; Είναι για 80 τμ. Είναι καλή αυτή η Philco; Έχει και αυτόν (http://www.skroutz.gr/s/2782816/Philco-Cube-3.html?from=recommendation) με 150 € για 40 τμ.
Καλή και η DeLonghi.
Εάν ξεκολλάνε και πέφτουν οι σοβάδες έχεις πρόβλημα υγρασίας που έρχεται απέξω.
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνεις και κάποια μόνωση στον τοίχο. Δεν μπορείς να ζεσταίνεις ένα χώρο ο οποίος φέρνει συνεχώς υγρασία.
Αν αποκλείσεις την υγρασία (ή την μειώσεις πολύ) θα μειωθούν και οι ανάγκες θέρμανσης του χώρου.
Θα γίνει και αυτό απλώς τώρα δεν προλαβαίνω. Αυτόν το χειμώνα θα τον βγάλουμε έτσι. Εξάλλου δεν είναι μόνιμη κατοικία.
Pan (dvs)
22/10/2014, 19:59
Ναι, αλλά δεν είναι υπερβολή; Είναι για 80 τμ. Είναι καλή αυτή η Philco; Έχει και αυτόν (http://www.skroutz.gr/s/2782816/Philco-Cube-3.html?from=recommendation) με 150 € για 40 τμ.
Καλή και η DeLonghi.
Eγω τον πηρα με τη λογικη να δουλευει ξεκουραστα,πιο οικονομικα και με λιγοτερο θορυβο.Εμεινα ικανοποιημενος με το παραπανω.Για αλλα μοντελα δεν γνωριζω ουτε ειμαι ειδικος.Ειχα ψαξει τοτε αρκετα μοντελα και κατεληξα σε αυτον.
MG-KTiNoS
22/10/2014, 20:04
και όταν λέει 80 τετραγωνικά εννοεί ενιαίο χώρο...
Εγώ πήρα μια κεροζαν πέρσι με ινβέρτερ, έκανε τρομερή δουλειά και χωρίς πολλά λεφτά, αλλά μας γ... στην υγρασία.
Με τη ξυλόσομπα έσπαγε λίγο η υγρασία, λέτε με την σόμπα υγραερίου να επιδεινωθεί; Διαβάζω ότι βγάζει υγρασία, γι΄αυτό είπα να πάρω και αφυγραντήρα, αλλά μου φαίνεται ότι θα πληρώσω ακριβότερα τον αφυγραντήρα από τη σόμπα...
el-Gatto
22/10/2014, 20:14
Eπερχομένου χειμώνος ,να ρωτήσω κι εγώ κάτι ,μια κι εχω επίσης θέμα με υγρασία ,όχι σε επίπεδο αποκόλλησης σοβάδων βέβαια.
Σκέφτομαι κι εγώ την λύση που προτείνει ο φίλος Pan (dvs)
Προκειμένου της συνταγής σομπα υγραερίου + αφυγραντήρας
μήπως είναι προτιμότερο ένα Κλιμ.Inverter που έχει ταυτόχρονα κ λειτουργία αφύγρανσης ;
Και η ερώτηση πηγάζει ,από το σχεδόν οικονομικό ισοδύναμο πλέον των δυο συνταγών ,μια κι ένα καλό κ επώνυμο 12αρι Inverter ,παίζει πλέον γύρω στα 500€
Pan (dvs)
22/10/2014, 20:21
Εαν εχεις υγρασια η μονη σωτηρια ειναι ο αφυγραντηρας.Οσο υπαρχει υγρασια στην ατμοσφαιρα οτι και να βαλεις δεν ζεσταινεσε.Ασε που αυτη η υγρασια παει κατευθειαν στον πνευμονα.
Παρε καλο αφυγραντηρα για να κανεις οικονομια στην θερμανση.
ΥΓ και αυτο που λεει ο γατος ειναι καλη και οικονομικη λυση.