View Full Version : Χαρτογραφηση
Τωρα με AFR 14,00:1 στις χαμηλομεσαιες καιει 9,8λ./100χλμ. μεσα στην πολη χωρις πολλα γκαζια.Ειναι νορμαλ;Ξεχασα να πω οτι εχω βαλει 16αρι γραναζι μπροστα (απο 17 μαμα).
Να το παω το AFR στο 14,7:1;
Ξεχασα να πω οτι εχω βαλει 16αρι γραναζι μπροστα (απο 17 μαμα).
Εεεεεεμμμμ...ετσι πες μας...
indianos950
29/03/2014, 15:39
Μηδενικό ρόλο παίζει το μπροστά γρανάζι παιδες
Μηδενικό ρόλο παίζει το μπροστά γρανάζι παιδες
Πλακα κανεις?
Σαν να εχει βαλει +3 πισω ειναι...
Πλακα κανεις?
Σαν να εχει βαλει +3 πισω ειναι...
Δεν εχει αδικο, ειδικα στη πολη το μικροτερο μπροστα μπορει να ριχνει και την καταναλωση γιατι ανοιγεις λιγοτερο το γκαζι.
Εγω στο δικο μου δεν εχω δει καμια αξιοσημειωτη διαφορα μεταξυ 16ριου και 17ριου μπροστα σε μικτη χρηση.
indianos950
02/04/2014, 07:30
Εχω ήδη βάλει στο 990 και στις 6000 στροφές με 6η αντί 160 πηγαίνει να 150 χιλ. Πόσο περισσότερο να κάψει
Οταν ειναι κρύο ανεβάζει στροφές μόνο του έως τις 3500,γιά λίγο.Ο μάστορας είπε ότι είναι το TPS και ότι ρυθμίζεται από τον χάρτη.Ισχύει;
indianos950
09/04/2014, 16:59
Εμένα κρύο πάντα δουλεύει 2500-3000 για 5 δευτερόλεπτα περίπου. Μετα πέφτει και σταθεροποίειται εκει που πρέπει.
panjimnakos
14/04/2014, 21:14
τελικα καποιος σωστος επαγγελματιας που να ξερει πως να το ρυθμισει σε δυναμομετρο υπαρχει? διευθηνση?
τελικα καποιος σωστος επαγγελματιας που να ξερει πως να το ρυθμισει σε δυναμομετρο υπαρχει? διευθηνση?
Σωστος επαγγελματιας δεν το ρυθμιζει στο δυναμομετρο λεμε!
Πάντα θα παίζει. Κι αν όχι αυτό, κάποιο άλλο.
Εγώ, προσωπικά, είχα φτιάξει καλωδιάκι μόνος μου, laptop + TuneECU και το μηχανάκι δούλευε άψογα. Μάλιστα σπανιότατα μου έσβηνε, αντίθετα με τον εργοστασιακό χάρτη που μου'χε σπάσει τα νεύρα (έχουν θεματάκι με αυτό τα 690).
Για την ιστορία, '08 Duke 690 με Κ&Ν φιλτροχοάνη, LeoVince τελικό χωρίς σιγαστήρα, rally εκκεντροφόρο, wire mod, Evo 2 χάρτη + κάποιες ελάχιστες αλλαγές από μένα, SAI και O2 sensor απενεργοποιημένα. Δεν παραπονέθηκε ποτέ. Δυστυχώς, δεν το δυναμομέτρησα ποτέ, να έχω μια ιδέα.
Μάθε μας δάσκαλε, έχω ένα €5 690 με φίλτρο και ολόσωμη και κάπου διάβασα ότι βγαίνουν γενικότερα φτωχά τα καινούργια.