PDA

View Full Version : Πολυεργαλειο - Σουγιας (LEATHERMAN vs VICTORINOX)

Σελίδες : 1 [2] 3

devil's animal
24/01/2014, 20:01
Περιμένω εντυπώσεις και από τον devils.

Διονυση καλοριζικο και καλοδουλευτο να ειναι...
:beer::beer:

σου'χω στειλει ενα π.μ. ...
:wave2:

devil's animal
28/01/2014, 10:14
ηρθε και το δικο μου το πολυεργαλειο και θα ακολουθησουν καποιες φωτο και η γνωμη μου για την ολη κατασκευη...
308537

devil's animal
28/01/2014, 10:18
κατ'αρχην συσκευασιες με τα χαρτια τους και τις επεξηγησεις απο το εργοστασιο για το τι ειναι το καθε τι που βλεπεις καθως και την συμβατοτητα που εχουν με τα μοντελα της leatherman...
σε πληρη αναπτυξη τα κομματια που ειχε το πακετο...
308539

devil's animal
28/01/2014, 10:20
το πολυεργαλειο ειναι στιβαρο και (σχετικα) βαρυ και εκ πρωτης οψεως σε πειθει για την ανθεκτικοτητα του και την αντοχη του στον χρονο...
εδω σε αναπτυξη απο την μια πλευρα...
308540

devil's animal
28/01/2014, 10:34
τα σημεια που φαινονται οτι γυαλιζουν ειναι λογω του λαδιου που ειχε σχεδον παντου και κυριως στις κλειδωσεις του...
ειναι λιγο σκληρο ως προς την αναπτυξη του, αλλα φανταζομαι οτι θα ειναι λογω του οτι ειναι καινουργιο και μετα θα ειναι κομματακι πιο ευκολο...
εδω σε αναπτυξη απο την αλλη πλευρα...
308541

devil's animal
28/01/2014, 10:45
τα σετακια με τις μυτες που προσαρμοζονται και η προεκταση ειναι και αυτα αναλογης ποιοτητας και η προεκταση μπορει να χρησιμοποιηθει και σαν ξεχωριστο κομματι αφου εχει "μπακλαβαδωτο" αντιολισθητικο τμημα για να μην γλιστραει το χερι...
308543

lykourgi
28/01/2014, 10:49
Καλώς τα δέχτηκες. Με 'γεια.
Οπως βλέπω σου έστειλε το νέο μοντέλο με τα αποσπώμενα κοπτικά καλωδίων. Στο δικό μου είναι μέρος των σιαγόνων της πένσας και δεν αλλάζουν.
Τελωνείο ;;

devil's animal
28/01/2014, 10:50
εδω με την λιμα που εχει διαμαντοεπιστρωση και ηταν μεσα στο πλαστικο θηκακι...
308545

devil's animal
28/01/2014, 10:54
και μια τελευταια με την αλλη πλευρα της λιμας που ειναι πιο "αγρια" για ξυλο και για μεταλλο...
308546

devil's animal
28/01/2014, 10:59
Καλώς τα δέχτηκες. Με 'γεια.
Οπως βλέπω σου έστειλε το νέο μοντέλο με τα αποσπώμενα κοπτικά καλωδίων. Στο δικό μου είναι μέρος των σιαγόνων της πένσας και δεν αλλάζουν.
Τελωνείο ;;

ευχαριστω Διονυση...

ναι, εντελως αναπαντεχα πηρα το νεο μοντελο και οχι το παλιο (αυτο που ειχα ποσταρει στο πρωτο post του παροντος thread)...
εκ πρωτης, αυτο το βλεπεις επειδη εχει τα αποσπωμενα κοπτικα και εχει αντικατασταθει το πολυ ψιλο κατσαβιδι (το οποιο ειναι και αποσπωμενο) με ενα πιο χοντρο αλλα χωρις να ειναι αποσπωμενο...

εγω παρηγγειλα το παλιο αλλα μου ηρθε το νεο..
δεν λεμε οχι σε τετοια δωρακια...:a30:

devil's animal
28/01/2014, 11:05
τα αρνητικα που βλεπω εγω τωρα που το παρελαβα ειναι:

1) το μαυρο χρωμα δεν το βλεπω να κραταει για πολυ...
2) η δερματινη θηκη του ειναι πολυ σκληρη και μαλλον δυσχρηστη και δεν μπορει να φιλοξενησει τα σετακια με τις μυτες καθως επισης και τα πλαϊνα λαστιχα δεν συγκρατουν καλα την προεκταση και αν το εχεις εκτος απο καποιο τσαντακι ή τσαντα μπορει να σου φυγει και να την χασεις...

τελος,
με τελικη τιμη στην πορτα μου 123,90$ νομιζω οτι ειναι πολυ καλο deal για τις δυνατοτητες του και αυτα που προσφερει...

αυτα και καλα να ειμαστε...

makis206
28/01/2014, 12:40
Να το χαρείς Μπομπ!... εεεεεε... Σταύρο!:p

SHOOTER045
28/01/2014, 13:58
Μην το φοβασαι το χρωμα
Κραταει παραπανω απο οτι νομιζεις
10+χρονια το εχω
Για θηκη θα προτεινα μια απο κορντουρα
Σε καποιο μαγαζι που πουλαει οπλα-πιστολια και ηδη αστυνομιας θα βρεις
Αν οχι πες μου να σου στειλω

devil's animal
28/01/2014, 14:03
Μην το φοβασαι το χρωμα
Κραταει παραπανω απο οτι νομιζεις
10+χρονια το εχω
Για θηκη θα προτεινα μια απο κορντουρα
Σε καποιο μαγαζι που πουλαει οπλα-πιστολια και ηδη αστυνομιας θα βρεις
Αν οχι πες μου να σου στειλω

αν δεν με βολεψει η δερματινη, το πιθανοτερο ειναι να αγοραστει μια απο κορντουρα που ειναι πιο μαλακη και ευχρηστη...
αλλα επειδη θα το εχω παντα σε καποιο τσαντακι (μπανανα) ή τσαντα πλατης, μαλλον δεν μου ειναι τοσο απαραιτητη...(αν επρεπε να το κουβαλαω πανω μου χωρις τσαντακι, θα ηταν επιβεβλημενο)..

ευχαριστω παντως για την προσφορα και για την γνωμη σου ως προς την αξιοπιστια της εταιρειας...
:beer:

SHOOTER045
28/01/2014, 14:15
Γνωστος μου καποτε το εχασε στην θαλασσα
Το βρηκε ενα χρονο μετα και δεν ειχε σκουριασει καθολου

sniper
28/01/2014, 14:17
τα σημεια που φαινονται οτι γυαλιζουν ειναι λογω του λαδιου που ειχε σχεδον παντου και κυριως στις κλειδωσεις του...
ειναι λιγο σκληρο ως προς την αναπτυξη του, αλλα φανταζομαι οτι θα ειναι λογω του οτι ειναι καινουργιο και μετα θα ειναι κομματακι πιο ευκολο...
εδω σε αναπτυξη απο την αλλη πλευρα...
308541

Το συγκεκριμένο (αλλά και όλα τα υπόλοιπα με μαχαίρι) είναι παράνομο να το φέρεις πάνω σου. Σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να κατηγορηθεί ο κάτοχος για παράνομη οπλοφορία, το οποίο από πταίσμα είναι εδώ και κάποια χρόνια κακούργημα.

Μην αρχίσετε σας παρακαλώ τα μα και μου, αυτός είναι ο νόμος κι ό,τι θέλετε κάνετε και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας με Δ ή Ζ.

SHOOTER045
28/01/2014, 14:24
Το συγκεκριμένο (αλλά και όλα τα υπόλοιπα με μαχαίρι) είναι παράνομο να το φέρεις πάνω σου. Σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να κατηγορηθεί ο κάτοχος για παράνομη οπλοφορία, το οποίο από πταίσμα είναι εδώ και κάποια χρόνια κακούργημα.

Μην αρχίσετε σας παρακαλώ τα μα και μου, αυτός είναι ο νόμος κι ό,τι θέλετε κάνετε και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας με Δ ή Ζ.

+100000 στον μπος

nicksior
28/01/2014, 14:29
1) Δεν συνιστούν όπλα τα μαχαίρια, που η κατοχή τους δικαιολογείται για οικιακή ή επαγγελματική ή εκπαιδευτική χρήση, κυνήγι, ψάρεμα κλπ.
2) Όλα τα εγκλήματα της παράνομης οπλοφορίας, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας είναι πλημμελήματα, που τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης, μέχρι το πολύ 5 έτη (και ξεκινώντας από τους 3 μήνες) και χρηματικές ποινές, με μέγιστο τα 30.000 ευρώ.
2) Υπάρχει ωστόσο και η διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής κλπ, που συνιστά κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη από 5 έως 20 έτη, όταν ο δράστης εμπορεύεται, εισάγει, κατέχει, παραδίδει κλπ όπλα σε τρίτους με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή εφοδιάζει με αυτά (όχι απαραίτητα εγκληματικές) ομάδες και οργανώσεις προσώπων. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος δέχεται ή αποκρύπτει τα όπλα

devil's animal
28/01/2014, 14:47

+100000 στον μπος

1) Δεν συνιστούν όπλα τα μαχαίρια, που η κατοχή τους δικαιολογείται για οικιακή ή επαγγελματική ή εκπαιδευτική χρήση, κυνήγι, ψάρεμα κλπ.
2) Όλα τα εγκλήματα της παράνομης οπλοφορίας, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας είναι πλημμελήματα, που τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης, μέχρι το πολύ 5 έτη (και ξεκινώντας από τους 3 μήνες) και χρηματικές ποινές, με μέγιστο τα 30.000 ευρώ.
2) Υπάρχει ωστόσο και η διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής κλπ, που συνιστά κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη από 5 έως 20 έτη, όταν ο δράστης εμπορεύεται, εισάγει, κατέχει, παραδίδει κλπ όπλα σε τρίτους με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή εφοδιάζει με αυτά (όχι απαραίτητα εγκληματικές) ομάδες και οργανώσεις προσώπων. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος δέχεται ή αποκρύπτει τα όπλα

εχει αναφερθει στα posts #63 και #64 απο τον lioulios, και το εχω υπ'οψιν μου...
θα προσπαθησω να παω με αυτο στο α.τ. της περιοχης μου μηπως μου δωσουν καποιο χαρτι πρωτοκολημμενο οτι μπορω να το φερω πανω μου σαν πολυεργαλειο...:rolleyes:

sniper
28/01/2014, 14:57
εχει αναφερθει στα posts #63 και #64 απο τον lioulios, και το εχω υπ'οψιν μου...
θα προσπαθησω να παω με αυτο στο α.τ. της περιοχης μου μηπως μου δωσουν καποιο χαρτι πρωτοκολημμενο οτι μπορω να το φερω πανω μου σαν πολυεργαλειο...:rolleyes:

Δεν ειχα δει τα ποστ αλλά μικρό το κακό.

Μην πας, δεν θα σου δώσει κανένας διοικητής ΤΑ τέτοιο χαρτί.

Αν οπωσδήποτε θέλει να το έχει κάποιος μαζί του, τότε μπορεί να το βάλει σε σακίδιο/μπαγκαζιέρα κλπ αλλά και πάλι σε ενδεχόμενο έλεγχο είναι στη διακριτική ευχέρεια του διενεργούντος τον έλεγχο αν θα σε μαζέψει ή όχι.

Αν σε μαζέψει, λογω της κακουργηματικής πράξης, το πρόγραμμα έχει σίγουρη προφυλάκιση μέχρι να εξεταστεί η αίτηση αποφυλάκισης...

Τα είπα λιγο πιο αναλυτικά για να τα ξέρουν όσοι θα δηλώσουν "μα εγώ δεν ήξερα" ή "τι μλκιες λες sniper".

Bradipous
28/01/2014, 15:03

:uplate: :eek: :uplate: :eek: :uplate:

devil's animal
28/01/2014, 15:07
Δεν ειχα δει τα ποστ αλλά μικρό το κακό.

Μην πας, δεν θα σου δώσει κανένας διοικητής ΤΑ τέτοιο χαρτί.

Αν οπωσδήποτε θέλει να το έχει κάποιος μαζί του, τότε μπορεί να το βάλει σε σακίδιο/μπαγκαζιέρα κλπ αλλά και πάλι σε ενδεχόμενο έλεγχο είναι στη διακριτική ευχέρεια του διενεργούντος τον έλεγχο αν θα σε μαζέψει ή όχι.

Αν σε μαζέψει, λογω της κακουργηματικής πράξης, το πρόγραμμα έχει σίγουρη προφυλάκιση μέχρι να εξεταστεί η αίτηση αποφυλάκισης...

Τα είπα λιγο πιο αναλυτικά για να τα ξέρουν όσοι θα δηλώσουν "μα εγώ δεν ήξερα" ή "τι μλκιες λες sniper".

απο την στιγμη που ειναι κακουργημα η διαδικασια ειναι αυτοφωρη.&-

παιζει, οπως ειπες, στην διακριτικη ευχερεια του οργανου και τι εχει προηγηθει για να σε μαζεψει...
δεν ειναι π.χ. οτι κουβαλας κανενα machete μαζι σου που αν δεν εισαι χασαπης ή κροκοδειλακιας, δεν δικαιολογειται με τιποτα...
ενα πολυεργαλειο ειναι που εχει ΚΑΙ μαχαιρι, μεταξυ αλλων...

παρ'ολα αυτα αν ο αλλος το θελησει, σε εχει δεσει σε χρονο dt...
αν δεν μπορει ο δικας απο το τμημα να μου δωσει χαρτι ή καποια αλλη ιδεα, θα παει στο backbag που εχει ρολο τσαντας εκστρατειας και βλεπουμε....

daz
28/01/2014, 15:21

Not possible! :rolleyes:

nicksior
28/01/2014, 17:33
"Επίσης θετικό, που δεν θυμάμαι αν έχει αναφερθεί, είναι η συναρμολόγηση του εργαλείου με βίδες και όχι ήλους (πριτσίνια) όπως άλλα, κάτι που δίνει επισκευασιμότητα (αλλαγή λεπίδων κλπ)."....

Αφαιρείς λοιπόν την λάμα του μαχαιριού και είσαι ΟΚ !

Εμένα αν ψάξουν το αυτοκινητό μου .. πάω για 5-6 ... κακουργήματα .
Εχω έναν opinel , έναν ελβετικό , έναν μικρό ελβετικό στα κλειδιά μου , ένα πολυεργαλείο (κινέζικο) με λάμα μαχαιριού και δεν θυμάμαι στα εργαλεία στο πορτ-μπαγκαζ...
Το θέμα είναι πως άλλο να σε ψάξουν στα εξάρχεια σε κάποια "φασαρία" και άλλο στο κάμπινγκ ή στην ΕΟ Αθηνών - Λαμίας μεταφέροντας ψαροντούφεκα ή τουφέκια , πηγαίνοντας για κυνήγι ή ψάρεμα ...

Πάντως σίγουρα ο νόμας θα έχει απόλυτη εφαρμογή σε μέρη όπως η Κρήτη πχ ... Είμαι πεπεισμένος πως εκεί δεν κυκλοφορεί ούτε νυχοκόπτης :lol:

Ωραίοι νόμοι ... Ας βγει ένας νόμος μόνο που να λέει πως είσαι πάντα ένοχος να ξεμπερδεύουμε!

virus
28/01/2014, 18:45
καλοριζικο σταυρο ωραιο μαραφετακι :beer:

κι οσο για το παρανομο του θεματος ε τι να κανουμε ειναι. αλωστε εχει και πενσα πανω πολυ δυσκολο να σε συρουν. κουβαλα μαζι σου και ενα μικρο κουτακι επιβιωσης. παντως περνας ανετα για man & wild δεν νομιζω ναχεις προβλημα :lol:

devil's animal
28/01/2014, 19:10
Να το χαρείς Μπομπ!... εεεεεε... Σταύρο!:p

καλοριζικο σταυρο ωραιο μαραφετακι :beer:

κι οσο για το παρανομο του θεματος ε τι να κανουμε ειναι. αλωστε εχει και πενσα πανω πολυ δυσκολο να σε συρουν. κουβαλα μαζι σου και ενα μικρο κουτακι επιβιωσης. παντως περνας ανετα για man & wild δεν νομιζω ναχεις προβλημα :lol:

ευχαριστω μαγκες...

νομιζω οτι αν δεν προκαλεις γενικα, δεν εχουν λογο και οι μπατσοι να σε κατηγορησουν κακουργηματικα για οπλοκατοχη...
ποσο δε μαλλον οταν εχεις ενα πολυεργαλειο και οχι ενα καθ'εαυτο οπλο...
με την ιδια λογικη μπορουν να δεσουν και καποιον που εχει ενα μαχαιρι ψωμιου μεσα στο αμαξι...
(το οποιο και εχει τυχει σε γνωστο μου να του κανουν ερωτηση γιατι το ειχε στο ταμπλο του αυτοκινητου και η απαντηση ηταν αποστομωτικη "πηγαινω στο χωριο και θα μαζεψω χορτα απ'το χωραφι" και ηταν αληθεια):lol:

οπως και να εχει, εγω θα κανω μια ερωτηση στο α.τ. και μετα βλεποντας και κανοντας...:hmm:

nicksior
28/01/2014, 19:16
οπως και να εχει, εγω θα κανω μια ερωτηση στο α.τ. και μετα βλεποντας και κανοντας...:hmm:

Να πας ευγενικός και καλοξυρισμένος παιδί μου. :wave2:

devil's animal
28/01/2014, 19:40
Να πας ευγενικός και καλοξυρισμένος παιδί μου. :wave2:

ξυριζω τα πανω, αφηνω τα κατω (τα μουσια)...
και οχι δεν εχω καμια σχεση με χρυσα αυγα και κοκκινες πασχαλιτσες...

μετραει?
:lol:

nicksior
29/01/2014, 10:29
ξυριζω τα πανω, αφηνω τα κατω (τα μουσια)...
και οχι δεν εχω καμια σχεση με χρυσα αυγα και κοκκινες πασχαλιτσες...

μετραει?

Ναι ρε!
Πλάκα κάνω.
Κανείς δεν πρόκειται να σου πει τίποτα (εκτος αν σε πιάσουν πάνω απο το πτώμα:lol:)
Btw φοβερό εργαλειάκι , μεγειές , η μόνη ένσταση που είχα εξ`αρχής είναι πως αν το χάσεις θα ... πονέσεις , ενω εγώ και να χάσω τον κινέζο στα @@@ μου.
Επίσης σύμφωνα με τον νόμο του Murphy τα μεν κινέζικα δεν χάνονται ποτέ , μέχρι να τα πετάξεις , ενώ κάποια καλά εργαλεία ... (παθών)

tzimidis
02/09/2014, 19:43
Ti na ton gkan's ton Leatherman, ama exeis ayto:
http://www.amazon.com/gp/aw/d/B001DZTJRQ?pc_redir=1409576788&robot_redir=1
322502

byron
02/09/2014, 20:52
Ti na ton gkan's ton Leatherman, ama exeis ayto:
http://www.amazon.com/gp/aw/d/B001DZTJRQ?pc_redir=1409576788&robot_redir=1
322502

1400$ για τη μαλακία...κλαίω :tooth:

DAYMAN
02/09/2014, 22:04
Leatherman 25 χρονια το εχω και το κουβαλαω παντα πανω μου εγγυηση.

7Tolis
05/02/2016, 10:50
Ποιά η γνώμη σας για τις Swiss cards? Την είδα που την είχε ένας από τη δουλειά μαζί του και μου φάνηκε μανιτζέβελη και διακριτική.

lykourgi
05/02/2016, 11:17
Για τι δουλειά την θέλεις;
Ρωτάω διότι αυτές που είδα, με ένα γρήγορο ψάξιμο, έχουν αστεία εργαλεία. Κάτι τσιμπιδάκια και ψαλιδάκια, οι περισσότερες.
Ο συνάδελφός σου τι χρησιμοποιεί;

Panos76
05/02/2016, 11:23
Αν και φαν των victor inox, swiss card δεν έτυχε να πάρω διότι με καλύπτουν οι σουγιάδες μου (usb, pointer, κλπ).

Εξαρτάται από την χρήση Τόλη (το προφίλ του χρήστη). Για ψιλολόγια είναι εξυπηρετικές.

7Tolis
05/02/2016, 11:24
Δε πρόσεξα μοντέλο. Μια απλή κόκκινη έχει. Κατσαβίδι, χάρακα καρφίτσα οδοντογλυφιδα και μεγ/κο φακό συν Led φως.
Ναι για ψιλολόγια Πάνο.

Panos76
05/02/2016, 11:28
Για δες (http://www.actionitems.gr/brands/victorinox.html?product_genre=369&gclid=CjwKEAiArdG1BRCLvs_q-IObwxMSJACXbLtzBc0-D-KAtj2nOoh6QbtV3t1GLOXtT_ILQ1C6rw0ZyxoCSCDw_wcB), ίσως βρεις κάτι που σου κάνει.

Ωστόσο δες οπωσδήποτε και τους σουγιάδες.

lykourgi
05/02/2016, 11:31
Οκέι, αν σε εξυπηρετούν τα εργαλειάκια που έχει, πάρτην.
Το μόνο σίγουρο είναι, πως τα Victorinox είναι πολύ καλής ποιότητας.

lykourgi
05/02/2016, 11:33
Ωστόσο δες οπωσδήποτε και τους σουγιάδες.

Συμφωνώ.

7Tolis
05/02/2016, 11:33
Οκ απλά τη γνώμη ήθελα. Έχω και εγώ ένα μαραφέτι τέτοιο κάπου σε ένα συρτάρι.

Panos76
05/02/2016, 11:37
Και αν πας για ψάρεμα, η συμβουλή μου για απαράμιλλο στυλ - αν θες να είσαι τζέντλμαν - είναι οπινέλ. (http://www.opinel.gr/index.php) :D

7Tolis
05/02/2016, 11:46
Ψάρεμα εγώ; Έχω γυναίκα όλα εντάξει.

lykourgi
05/02/2016, 11:49
Έχω αυτό : http://www.actionitems.gr/victorinox-tinker-14603.html

Θεωρώ ότι είναι άψογο για να το έχεις καθημερινά μαζί σου.
Η κατάστασή του μετά από αρκετά χρόνια χρήσης είναι τέλεια.

Panos76
05/02/2016, 12:11
Ο Τόλης θέλει ρέσκιου τουλ ένεκα της φύσης του

351522

Bowleno
05/02/2016, 12:33
Έχω αυτό : http://www.actionitems.gr/victorinox-tinker-14603.html

Θεωρώ ότι είναι άψογο για να το έχεις καθημερινά μαζί σου.
Η κατάστασή του μετά από αρκετά χρόνια χρήσης είναι τέλεια.

To είχα κι εγώ για ΠΟΛΛΑ (μα πολλά) χρόνια, το χρησιμοποιούσα στο ψάρεμα και η μόνη συντήρηση που είχε ήταν πλύσιμο με γλυκό νερό μετα και ήταν σε άριστη κατάσταση μέχρι που κάποιος αποφάσισε να με απαλλάξει.....:mad:

sniper
05/02/2016, 12:34
To είχα κι εγώ για ΠΟΛΛΑ (μα πολλά) χρόνια, το χρησιμοποιούσα στο ψάρεμα και η μόνη συντήρηση που είχε ήταν πλύσιμο με γλυκό νερό μετα και ήταν σε άριστη κατάσταση μέχρι που κάποιος αποφάσισε να με απαλλάξει.....:mad:

ε τι να θέλει η λαμαρίνα;

7Tolis
05/02/2016, 13:53
Ο Τόλης θέλει ρέσκιου τουλ ένεκα της φύσης του

351522

Το έχει ένας συναδελφός μου,δεν εχει χρειαστεί να σπάσει κανα παρμπριζ ακόμη να δούμε τι λέει.Κάτι brownies που φτιάχνει καμια φορά,μια χαρά βγαίνουν απο το ταψί πάντως με αυτό.Τρου αντβε έτσι;75 ευρώ το είχε πάρει.

Άν βρω το δικό μου θα το ποστάρω να μου πείτε τι είναι.

sniper
05/02/2016, 13:57
Το έχει ένας συναδελφός μου,δεν εχει χρειαστεί να σπάσει κανα παρμπριζ ακόμη να δούμε τι λέει.Κάτι brownies που φτιάχνει καμια φορά,μια χαρά βγαίνουν απο το ταψί πάντως με αυτό.Τρου αντβε έτσι;75 ευρώ το είχε πάρει.

Άν βρω το δικό μου θα το ποστάρω να μου πείτε τι είναι.

@!#!@#!@ μαρκετινγκ...

75€ για μ@λακίες...

Μανολης67
05/02/2016, 13:58
Leatherman ασυζητητί, πραγματικά εργαλεία, το σουγιαδάκι κόβει σαν νυστέρι, πραγματικά ανοξείδωτα, για κάποιους φίλους που μίλησαν για σπασμένα, υπάρχει εγγύηση για αρκετά χρόνια.

7Tolis
05/02/2016, 14:01
@!#!@#!@ μαρκετινγκ...

75€ για μ@λακίες...

Το ίδιο λέμε :D

Μανολης67
05/02/2016, 14:13
Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper
@!#!@#!@ μαρκετινγκ...

75€ για μ@λακίες...

Και όμως δεν είναι έτσι, για να είμαι ειλικρινής εγω εχω 2 Gerber, το απλό μικρό (35 $) και το μεγαλύτερο στιλ Leatherman.
ειναι πραγματικά χρήσιμα και αναντικατάστατα, για ορειβασία, κάμπινκ, και για μας φυσικά στον περιορισμένο χώρο της μοτοσυκλέτας, μπορεί να σε ξελασπώσουν.

Bowleno
05/02/2016, 14:26
ε τι να θέλει η λαμαρίνα;

Άμα είναι μαπέξ η λαμαρίνα, σκουριάζει, θέλει τακτικό ακόνισμα κ.λ.π. στο σουγιαδάκι τίποτα από αυτά δεν εμφάνισε/χρειάστηκε στα 23 χρόνια που το είχα στο κασελάκι με τα ψαρευτικά εργαλεία μου :)

SHOOTER045
05/02/2016, 14:32
Είχα μια τέτοια παπαριτσα Τόλη.
Με οδοντογλυφίδες κτλπ.
Πλέον μόνο το leatherman.
Οπου πάω εκτός το έχω μαζί μου.
Και τόσα χρόνια στην δουλειά πανω στην ζώνη.
Επίσης μέσα στο αμάξι έχω ψαλιδακι(αχρειαστο να ναι)
Για περίπτωση τούμπας η βουτιας που δεν ανοίγουν οι ζώνες.
Υπ όψιν στα αγωνιστικά (WRC)αλλά και στους επίσημους αγώνες ράλι, δεν παίρνεις εκκίνηση χωρίς τέτοιο.
Για παρμπρίζ έχω έχω αυτο 351536

sniper
05/02/2016, 14:49
...
Για περίπτωση τούμπας η βουτιας που δεν ανοίγουν οι ζώνες.
...

Για ζώνες, λουριά κλπ σε περιπτώσεις τέτοιες, ένα τέτοιο χρειάζεσαι (με μισή ή ολοκληρη κόψη sarrated)... εσυ δεν έχεις και θέμα με τους δικους σου αν σου ψάξουν το αμάξι.
351540

sniper
05/02/2016, 14:52
Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper
@!#!@#!@ μαρκετινγκ...

75€ για μ@λακίες...

Και όμως δεν είναι έτσι, για να είμαι ειλικρινής εγω εχω 2 Gerber, το απλό μικρό (35 $) και το μεγαλύτερο στιλ Leatherman.
ειναι πραγματικά χρήσιμα και αναντικατάστατα, για ορειβασία, κάμπινκ, και για μας φυσικά στον περιορισμένο χώρο της μοτοσυκλέτας, μπορεί να σε ξελασπώσουν.

Gerber ναι, 10δες χρόνια χρόνια ασχολούνται με μαχαίρια. Η Victorinox είναι ένα αστειο μπροστά στη Gerber.

Άμα είναι μαπέξ η λαμαρίνα, σκουριάζει, θέλει τακτικό ακόνισμα κ.λ.π. στο σουγιαδάκι τίποτα από αυτά δεν εμφάνισε/χρειάστηκε στα 23 χρόνια που το είχα στο κασελάκι με τα ψαρευτικά εργαλεία μου :)

Eχεις δει πως φτιάχνονται οι λάμες; Κόβονται πρεσσαριστά απο φύλο ατσαλιού. Τα βλέπουν οι άλλοι και γελάνε.

Το τεστ κοπής νάυλον κλωστής (aka πετονιά) δεν μετράει. :moutza:

daz
05/02/2016, 14:57
Έχω κάτι λαμαρίνες που αν μείνουν ένα βράδυ χωρίς λάδι έχουν γίνει καφετί.

Μαπέξ πάντως δε τις λες, απλά δεν είναι ανοξείδωτες. Και έχει πέσει πολύ χρήμα ώστε να μπορέσει το ανοξείδωτο να πιάσει τις ιδιότητες του high carbon χάλυβα.

Τα καλύτερα ανοξείδωτα ατσαλάκια που συμπεριλαμβάνονται στα super steel είναι πολύ πιο επιρρεπή στην σκουριά απ' ότι τα βουτυρένια των victorinox και leatherman. Σωστά τα λέει λαμαρίνες ο σνιπερ.

Δεν είναι πολλοί οι κατασκευαστές που μπορούν να φτιάξουν αυτά τα ανοξείδωτα ατσαλάκια που όμως μπορούν να σκουριάσουν πολύ, μα πάρα πολύ πιο εύκολα απ' ότι ένα leatherman.

Δεν καταλαβαίνω πως η ανθεκτικότητα στη σκουριά χρησιμοποιείται σαν μέτρο σύγκρισης της ποιότητας. Έχω κάτι κουτάλια που δεν σκουριάζουν με τίποτα! :lol:

Αυτό το ... "τα leatherman είναι καλύτερα", "τα victorinox είναι ανώτερα" πρέπει να σταματήσει. Εξ' άλλου ποτέ δεν πρόκειτε να συμφωνήσουμε. :cool: Είναι διαφορετικά και έχουν διαφορετική φιλοσοφία για το ίδιο πεδίο χρήσης.
Χρησιμοποιώ και τα δύο πολλά χρόνια τώρα. Προτιμώ τα victorinox για πολλούς λόγους που κάνενας δεν τα κάνει καλύτερα απ' τα leatherman, τα οποία φυσικά μου αρέσουν και αυτά.
Κανένα απ' τα δυο δεν είναι άσχημη επιλογή.

Τα ατσάλια και στα δύο είναι γτπκ αλλά δεν γίνεται διαφορετικά προκειμένου να διατηρηθεί το κόστος σε λογικά επίπεδα.

Υγ. victorinox και τα μυαλά στα σίδερα ρε, τρώνε σκόνη οι αμερικανιές! :D:lol:

SHOOTER045
05/02/2016, 14:58
Για ζώνες, λουριά κλπ σε περιπτώσεις τέτοιες, ένα τέτοιο χρειάζεσαι (με μισή ή ολοκληρη κόψη sarrated)... εσυ δεν έχεις και θέμα με τους δικους σου αν σου ψάξουν το αμάξι.
351540

Δεν θέλω να πάρω στον λαιμό μου κάποιον και μετά να γυρίσει να μου πεί-ρε μαλάκα Μήτσο, με τρεχανε για οπλοκατοχή με την παπαρια σου-ασχετα αν έχω εγώ

sniper
05/02/2016, 15:01
...
Υγ. victorinox και τα μυαλά στα σίδερα ρε, τρώνε σκόνη οι αμερικανιές! :D:lol:

Έχω 2-3 πολυσουγιάδες/οχι πολυεργαλεία, το ένα μάλιστα το είχα πάρει από την Ελβετία, από την Oerlikon σαν δώρο.... :lol:

Α, και για πιο πάνω, κι οι λαμαρίνες που κουβαλούσαν κάτι ασχημοι μαυριδεροί σχιστομάτιδες κοντοί, σκουριάζουν :bawl:

daz
05/02/2016, 15:02
το εχω 20 χρόνια

351541

Τότε που τα έφτιαχναν στην Αμερική. Πρόσεχε μη το χάσεις γιατί δεν υπάρχει αντικαταστάτης στην ίδια μάρκα σήμερα.
Σήμερα η ποιότητα δεν έχει πέσει απλά, έχει πιάσει πάτο. Είναι πραγματικά πολύ χειρότερα από οποιαδήποτε σοβαρή μάρκα που φτιάχνει πολυεργαλεία.

Δυστυχώς!
Γιατί θα ήταν ωραίο να υπάρχει λίγος ανταγωνισμός από μια εταιρία με την εμπειρία της gerber.

sniper
05/02/2016, 15:02
Δεν θέλω να πάρω στον λαιμό μου κάποιον και μετά να γυρίσει να μου πεί-ρε μαλάκα Μήτσο, με τρεχανε για οπλοκατοχή με την παπαρια σου-ασχετα αν έχω εγώ

Είπα ποιο κάνει δουλειά, όχι να το πάρει ο κόσμος.

Και για κυνήγι κάνει ένα AK47, συγκεντρώσου :bawl:

sniper
05/02/2016, 15:07
Τότε που τα έφτιαχναν στην Αμερική. Πρόσεχε μη το χάσεις γιατί δεν υπάρχει αντικαταστάτης στην ίδια μάρκα σήμερα.
Σήμερα η ποιότητα δεν έχει πέσει απλά, έχει πιάσει πάτο. Είναι πραγματικά πολύ χειρότερα από οποιαδήποτε σοβαρή μάρκα που φτιάχνει πολυεργαλεία.

Δυστυχώς!
Γιατί θα ήταν ωραίο να υπάρχει λίγος ανταγωνισμός από μια εταιρία με την εμπειρία της gerber.

Αυτό λες να κανει δουλειά;

351544

Bowleno
05/02/2016, 15:08
Gerber ναι, 10δες χρόνια χρόνια ασχολούνται με μαχαίρια. Η Victorinox είναι ένα αστειο μπροστά στη Gerber.

Eχεις δει πως φτιάχνονται οι λάμες; Κόβονται πρεσσαριστά απο φύλο ατσαλιού. Τα βλέπουν οι άλλοι και γελάνε.

Το τεστ κοπής νάυλον κλωστής (aka πετονιά) δεν μετράει. :moutza:

Δεν έχεις δει τι έχω κόψει με δαύτο και σίγουρα όχι μόνο πετονιές..... έχεις προσπαθήσει να κόψεις μεσαίου μεγέθους (για τα Ελληνικά δεδομένα) σκυλόψαρο και ξιφία, 20-25 κιλά; τα κόκαλά τους είναι χοντρά και σκληρά κι όμως τα έκοβε μια χαρά.

πουθενά δεν είπα ότι είναι ανώτερα από Gerber η letherman, αλλά για το κόστος του και το βολικό του μέγεθος έκανε πάρα πολλά

daz
05/02/2016, 15:11
Έχω 2-3 πολυσουγιάδες/οχι πολυεργαλεία, το ένα μάλιστα το είχα πάρει από την Ελβετία, από την Oerlikon σαν δώρο.... :lol:

Α, και για πιο πάνω, κι οι λαμαρίνες που κουβαλούσαν κάτι ασχημοι μαυριδεροί σχιστομάτιδες κοντοί, σκουριάζουν :bawl:

Για τη χρήση που προορίζεται μια λάμα χωρίς ασφάλεια είναι μια χαρά.

High carbon all the way. Εδώ τα χρησιμοποιούν μέχρι και μεγάλοι σεφ έναντι των stainless. :beer:

sniper
05/02/2016, 15:17
Δεν έχεις δει τι έχω κόψει με δαύτο και σίγουρα όχι μόνο πετονιές..... έχεις προσπαθήσει να κόψεις μεσαίου μεγέθους (για τα Ελληνικά δεδομένα) σκυλόψαρο και ξιφία, 20-25 κιλά; τα κόκαλά τους είναι χοντρά και σκληρά κι όμως τα έκοβε μια χαρά.

πουθενά δεν είπα ότι είναι ανώτερα από Gerber η letherman, αλλά για το κόστος του και το βολικό του μέγεθος έκανε πάρα πολλά

Άλλος Pipe μας βρήκε... :lol:

Καλά δεν θα τσακωθούμε, αν σ' αρεσει πάσο, απλά δεν έχεις δει πως κόβει ένα μαχαίρι ή σουγιάς της προκοπής.

Και να αφήσεις τους ξιφίες και τους γαλέους ήσυχους αν θες να τα πάμε καλά!

Μανολης67
05/02/2016, 15:18
σε κάθε εκδρομή-εξόρμηση απαραίτητα

351545

sniper
05/02/2016, 15:23
σε κάθε εκδρομή-εξόρμηση απαραίτητα

351545

Ναι οκ, το 1ο αριστερά, σε κανένα σακίδιο στον πάτο...

(το έχω και είναι οκ για να ανοιγει μπύρες)

daz
05/02/2016, 15:23
Αυτό λες να κανει δουλειά;

351544

Έλα ρε!!!

Δεν το έχω δουλέψει ποτέ αλλά είχα δει κάτι βιντεάκια και μου άρεσε.

STOYBI
05/02/2016, 15:25
Leatherman !!! 16 χρονια που το εχω τωρα εχει κοψει απο ακτινες σε exc μεχρι ατσαλινα συρματα ......

Δεν το αλλαζω με τιποτα ...!

daz
05/02/2016, 15:43
Το καλύτερο πολυεργαλείο είναι αυτό που μπορείς να το έχεις συνέχεια μαζί σου!

Κάντε χώρο στο βασιλιά!

:D

351548

351546

sniper
05/02/2016, 15:47

Κάντε χώρο στο βασιλιά!

351548

351546

Squirt ρε μλκ;;;;; SQUIRT; :rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

daz
05/02/2016, 15:50
Squirt ρε μλκ;;;;; SQUIRT; :rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

Yeah .. it rocks :rockon:

pipe_smoker
05/02/2016, 15:59
Άλλος Pipe μας βρήκε... :lol:

Explain yourself.... :smokin:

ΥΓ. Για όσους δεν έχουν διαβάσει τις προηγούμενες σελίδες, προσέχετε τί κουβαλάτε πάνω σας/μαζί σας/κάτω από τη σέλα κλπ.
Ακόμα και το πιο μικρό μαχαιράκι είναι παράνομο.
Ένα πολυεργαλείο μπορεί σαφώς να πείσει πολύ περισσότερο ότι δεν προορίζεται για πονηρό σκοπό (και πόσο μάλλον αν βρίσκεται μέσα στο τσαντάκι με τα εργαλεία κάτω από τη σέλα).
Και πάλι όμως, κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα σε τρέξουνε.
Το να έχεις μονίμως σουγιά στην τσέπη ή κανά neck knife σημαίνει ότι πας γυρεύοντας.

nicksior
05/02/2016, 16:13

Κάντε χώρο στο βασιλιά!

351548

351546

Το καλύτερο μπεγλέρι είναι το κλειδί στο χέρι :lol:

Οτι πρέπει για να καταστρέψεις κλειδαριά αυτοκινήτου ή μοτο !

AristidisZ
05/02/2016, 16:50
Το καλύτερο μπεγλέρι είναι το κλειδί στο χέρι :lol:

Γιατί εσύ έχεις τα κλειδιά των οχημάτων μαζί με σπίτι, γραφείο, παράνομη γκαρσονιέρα και εξοχικό μαζί ;;; :confused:

Θυμήθηκα τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου, που παίζει να είχε 15~20 κλειδιά μαζί

Που να καταλάβει το L.A.D.A. όμως... :bawl:

lykourgi
05/02/2016, 17:00
είχε 15~20 κλειδιά μαζί

Που να καταλάβει το L.A.D.A. όμως... :bawl:
Ετσι και αλλιώς αυτά άνοιγαν όλα με το ίδιο κλειδί. :lol:

daz
05/02/2016, 17:04

come on man!

351551

infidel
05/02/2016, 17:24
http://www.kteohellas.gr/category/3/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%89%CE%BD.html

Για δώρο καλό ειναι

nicksior
05/02/2016, 18:15
Για τα κλειδιά , ελάχιστο βάρος , μήκος συνολικό < 5cm , κόστος 10-12 ευρώ , λεπίδα που ξυρίζει , τσιμπιδάκι απίθανο για ψιλοαγκαθάκια , κατσαβιδάκι εξαιρετικό και ψαλιδάκι για το μανικιούρ σας .
Μειονέκτημα , το ξεχνάς και στο κατάσχουν στο αεροδρόμιο , έχω αφήσει 4-5 στο Βενιζέλος..

351553

Πάντως για τζιχαντιστή δεν σε περνάνε.

DAYMAN
05/02/2016, 21:36
Leatherman πανω απο 25 χρονια χρησης στα παντα και ειναι σαν καινουργιο.Το ειχα παρει στην Αμερικη απο px και δεν μετανοιωσα τα δολαρια που ειχα δωσει τοτε.Με κλειστα ματια.Επισης μονιμα στην μοτο εχω ενα Mammut multi.

daz
28/12/2017, 18:23
Το θέμα διαχωρίστηκε.

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154229

doctoras
29/12/2017, 09:53
Για τα κλειδιά , ελάχιστο βάρος , μήκος συνολικό < 5cm , κόστος 10-12 ευρώ , λεπίδα που ξυρίζει , τσιμπιδάκι απίθανο για ψιλοαγκαθάκια , κατσαβιδάκι εξαιρετικό και ψαλιδάκι για το μανικιούρ σας .
Μειονέκτημα , το ξεχνάς και στο κατάσχουν στο αεροδρόμιο , έχω αφήσει 4-5 στο Βενιζέλος..

351553

Πάντως για τζιχαντιστή δεν σε περνάνε.

νομίζω μετράνε πόσο μήκος έχει η λεπίδα κάτω απο 12cm χωρίς να είμαι σίγουρος περνάει, είχα ένα ξεχασμένο κατσαβιδάκι πάνω μου το οποίο το μετρήσανε και πέρασε.

daz
29/12/2017, 10:46
Άλλο κατσαβίδι και άλλο μαχαίρι. Και το πιο μικρό μαχαίρι το κρατάνε.
Αν ξεχάσετε κανένα μικρό βικτορινοξ και θέλουν να το κρατήσουν σπάστε το μαχαίρι και δώστε τους τη λεπίδα.

apitanos
21/01/2018, 16:04
Καλησπέρα διάβασα κάπου στο νήμα ότι τα leatherman έχουν 25 χρόνια εγγύηση και ότι σου δίνουν καινούργιο σε περιπτώσει προβλήματος υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει δηλαδή να είχε πρόβλημα και να του το αντικατέστησαν? Και που απευθύνθηκε για να γίνει αυτοί η αντικατάσταση ρωτάω γιατί έχω και γι ένα θέμα με τον leatherman μου ευχαριστώ και αναμένω τα φώτα σας για το πως να κινηθω

daz
21/01/2018, 22:44
Έχουν 25ετη εγγύηση.
Απευθύνσου εδώ.

https://www.vrisko.gr/details/c1c5aa5jab4e25_44a2h0_bk6j142b4b

apitanos
21/01/2018, 22:48
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απαντήσει θα εποικηνωνησω άμεσα

daz
14/02/2018, 18:48
Η καινούρια σειρά leatherman wave είναι +.

Και μαζί με τα υπόλοιπα charge, signal έχουν πενσάκι με ανταλλακτικές κοπτικές ακμές όπως το surge και το rebar.

393152

JNP
24/02/2018, 17:16
Μιας και ο Αποστολης μας υπενθυμισε τον καινούργιο Wave, ας δείξω τους δύο Leatherman που με συντροφευουν αρκετά χρόνια. Είναι ο πρώτος σε κυκλοφορία Wave χωρίς ανταλλακτικές ακμες* και μυτες και ο Fuse με λιγότερο ατσάλι και βάρος και λιγότερα εργαλεια. Βασική ιδιότητα και των δύο ότι όλα τα εργαλεία τους κλειδωνουν στην ανοιχτή θέση για ασφάλεια.
393395
Κάποιοι μ@λ@κeς πριν λίγα χρονια παρουσίασαν δύο ή τρεις wave σε αλλο forum, με σπασμένη την μια από τις δύο σιαγονες δήθεν από κακή κατασκευή ή δεν ξέρω τι άλλο και απαιτησαν από την αντιπροσωπία αλλαγή. Ο Αμερικανός το δέχτηκε και τους άλλαξε με καινούργιους. Εγώ πάντως θα χαρίσω τον Fuse σε όποιον σπάσει μπροστά μου τον Wave με τα χέρια του, όχι όμως σε μεγγενη ή χωροπηδοντας πάνω του.Αλλοιως μερικές κλωτσιές είναι δίκαιη τιμωρία. Το ίδιο πιστεύω ισχύει και για τους victorinox,sog,Gerber κλπ.
*προτιμώ παντως χωρίς τα ανταλλακτικά κοπτικα, γιατί εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να κόβω συρματοπλεγμα περιφραξης και όχι καλώδια.

kons
24/02/2018, 18:11
Leatherman Charge Ti του 2005 και Victorinox του 1990 , τα έχω πάντα μαζί μου. Κάθε ένα έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Από τα αγκάθια των αχινών στα πόδια των παιδιών αφαίρεση με το εξαιρετικό συνδυασμό λεπτών εργαλείων του Victorinox έως κόψιμο ατσαλοσυρμάτων με το Leatherman Charge και βίδωμα - ξεβίδωμα με τις διάφορες πρόσθετες μύτες.
Απλά δεν τα αποχωρίζομαι ποτέ..
393396

apitanos
24/02/2018, 18:21
Καλησπέρα μετά από περίπου ένα μήνα θα σας πω την εμπειρία μου για την αντικατάσταση του wave μου. Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και ανταλλαγή κάποιον email με την ελληνική αντιπρωσωπια οι οποία είναι εξυπηρετικοτατη και ευγενικοί και πολύ συνεργασιμοι πήρα την διεύθυνση στην Γερμανία και έστειλα το wave για επισκευή η αντικατασταση στης 02/02 μετά από 19 ημέρες 21/02 παρέλαβα το καινούργιο μου leatherman το οποίο δεν είναι σαν αυτό που είχα είναι με λιγότερα αξεσουάρ επειδή υπήρχε κάποιο θέμα με την παράδοση αντάλλαξα κάποια email με την εταιρία στην Γερμανία και άμεσα επιλυθηκε το πρόβλημα με την εταιρία ταχυμεταφορων που αυτοί έκανε λάθος μπορώ να πω ότι δεν περίμενα να γίνει τόσο γρήγορα η όλοι διαδικασία κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα το μόνο μείον στην όλοι διαδικασία ήταν ότι δεν πήρα ακριβώς αυτό που είχα. άψογη η εγγύηση της leatherman

kons
24/02/2018, 18:24
Καλησπέρα μετά από περίπου ένα μήνα θα σας πω την εμπειρία μου για την αντικατάσταση του wave μου. Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και ανταλλαγή κάποιον email με την ελληνική αντιπρωσωπια οι οποία είναι εξυπηρετικοτατη και ευγενικοί και πολύ συνεργασιμοι πήρα την διεύθυνση στην Γερμανία και έστειλα το wave για επισκευή η αντικατασταση στης 02/02 μετά από 19 ημέρες 21/02 παρέλαβα το καινούργιο μου leatherman το οποίο δεν είναι σαν αυτό που είχα είναι με λιγότερα αξεσουάρ επειδή υπήρχε κάποιο θέμα με την παράδοση αντάλλαξα κάποια email με την εταιρία στην Γερμανία και άμεσα επιλυθηκε το πρόβλημα με την εταιρία ταχυμεταφορων που αυτοί έκανε λάθος μπορώ να πω ότι δεν περίμενα να γίνει τόσο γρήγορα η όλοι διαδικασία κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα το μόνο μείον στην όλοι διαδικασία ήταν ότι δεν πήρα ακριβώς αυτό που είχα. άψογη η εγγύηση της leatherman

Γιατί είχε λιγότερα εξαρτήματα ή εξτρά αξεσουάρ μύτες κλπ, αυτό που σου ήρθε στα χέρια δεν κατάλαβα.
Τι πρόβλημα αντιμετώπισες ακριβώς και έκανες χρήση της εγγύησης?

daz
24/02/2018, 18:44
Μιας και ο Αποστολης μας υπενθυμισε τον καινούργιο Wave, ας δείξω τους δύο Leatherman που με συντροφευουν αρκετά χρόνια. Είναι ο πρώτος σε κυκλοφορία Wave χωρίς ανταλλακτικές ακμες* και μυτες και ο Fuse με λιγότερο ατσάλι και βάρος και λιγότερα εργαλεια. Βασική ιδιότητα και των δύο ότι όλα τα εργαλεία τους κλειδωνουν στην ανοιχτή θέση για ασφάλεια.
393395
Κάποιοι μ@λ@κeς πριν λίγα χρονια παρουσίασαν δύο ή τρεις wave σε αλλο forum, με σπασμένη την μια από τις δύο σιαγονες δήθεν από κακή κατασκευή ή δεν ξέρω τι άλλο και απαιτησαν από την αντιπροσωπία αλλαγή. Ο Αμερικανός το δέχτηκε και τους άλλαξε με καινούργιους. Εγώ πάντως θα χαρίσω τον Fuse σε όποιον σπάσει μπροστά μου τον Wave με τα χέρια του, όχι όμως σε μεγγενη ή χωροπηδοντας πάνω του.Αλλοιως μερικές κλωτσιές είναι δίκαιη τιμωρία. Το ίδιο πιστεύω ισχύει και για τους victorinox,sog,Gerber κλπ.
*προτιμώ παντως χωρίς τα ανταλλακτικά κοπτικα, γιατί εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να κόβω συρματοπλεγμα περιφραξης και όχι καλώδια.

Αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα. Μια χαρά κόβουν συρματόπλεγμα περίφραξης και καλώδια και οι δύο.

Κατά τα άλλα όλα χαλάνε ή μπορεί να σπάσουν. Μπορώ να σου σπάσω τις μύτες του leatherman με το ένα χέρι, χωρίς να ζοριστώ. Αυτό δε σημαίνει οτι έχει πρόβλημα το εργαλείο ή οτι δεν είναι καλό!

Νομίζω δεν έχει βγει leatherman που δεν έχει περάσει απ' τα χέρια μου και δεν το έχω δουλέψει. (εκτός απ' αυτά τα καινούρια φθηνούλια). Τα leatherman και τα victorinox είναι οι καλύτερες επιλογές σήμερα, με την sog να προσφέρει αξιόλογες προτάσεις που όμως έχουν περισσότερα αρνητικά (χωρίς να έχω πλήρως διαμορφωμένη άποψη για τα sog) και με τα gerber να έχουν κατρακυλήσει και μόλις τώρα τελευταία να προσπαθούν να ορθοποδήσουν με κάποια προσεγμένα μοντέλα που συναρμολογούνται στην Αμερική.

Edit. Το wave που έχεις μ' αρέσει περισσότερο απ'τ ο καινούριο. Το fuse όχι και τόσο! Πολύ μπούλκι γι αυτά που προσφέρει.

apitanos
24/02/2018, 19:30
Οι διαφορά είναι ότι το καινούργιο σε σχέση με το παλιό έχει μια μύτη αναστρεψιμοι ίσιο και σταυροκατσαβιδο ενώ το παλιό είχε σταθερές προφανώς είναι γιατί άλλαξαν μοντέλο. Είχε σπάσει η λεπίδα κοπης σχεδόν από τη βάση

JNP
24/02/2018, 19:41
Αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα. Μια χαρά κόβουν συρματόπλεγμα περίφραξης και καλώδια και οι δύο.

Κατά τα άλλα όλα χαλάνε ή μπορεί να σπάσουν. Μπορώ να σου σπάσω τις μύτες του leatherman με το ένα χέρι, χωρίς να ζοριστώ. Αυτό δε σημαίνει οτι έχει πρόβλημα το εργαλείο ή οτι δεν είναι καλό!

Νομίζω δεν έχει βγει leatherman που δεν έχει περάσει απ' τα χέρια μου και δεν το έχω δουλέψει. (εκτός απ' αυτά τα καινούρια φθηνούλια). Τα leatherman και τα victorinox είναι οι καλύτερες επιλογές σήμερα, με την sog να προσφέρει αξιόλογες προτάσεις που όμως έχουν περισσότερα αρνητικά (χωρίς να έχω πλήρως διαμορφωμένη άποψη για τα sog) και με τα gerber να έχουν κατρακυλήσει και μόλις τώρα τελευταία να προσπαθούν να ορθοποδήσουν με κάποια προσεγμένα μοντέλα που συναρμολογούνται στην Αμερική.

Edit. Το wave που έχεις μ' αρέσει περισσότερο απ'τ ο καινούριο. Το fuse όχι και τόσο! Πολύ μπούλκι γι αυτά που προσφέρει.

Η αίσθηση που εχω από τα καινούργια κοπτικα είναι ότι κόβουν άριστα και κάποια καινούργια νηματα ψαρεματος πράγμα που δεν το κάνει ο παλιός wave, αλλά μετά από χρήση σε σύρματα η ακρίβεια κοπής μειώνεται και γιαυτό πρέπει να αλλάζουν.
Οι wave που είδα δεν είχαν σπασμένες μυτες μπροστά αλλά είχαν σπάσει οι σιαγονες στη βάση κοντά στον αξονα περιστροφης. Αν μπορείς να σπάσεις ένα τέτοιο εργαλείο εκεί με τα χέρια είσαι μάλλον επικίνδυνος για χειραψία.
Για τα gerber συμφωνώ έχει πέσει η ποιότητα τους τελευταία.
Το Fuse δεν έχει οδοντωτο μαχαιρι, λίμα και ξυλοπριονο. Επίσης δεν έχει τόσο ισχυρό σώμα αλλά είναι ελαφρύ και γιαυτό το ήθελα.Διευκολυνει τη μεταφορά σε σακίδιο εκδρομικο.Οι διαμορφωμενες με εγκοπες πλαστικές λαβές του σε ανοιχτή θέση προσφέρουν καλύτερο αντιολισθητικο κράτημα από τον Wave.

JNP
24/02/2018, 19:45
Leatherman Charge Ti του 2005 και Victorinox του 1990 , τα έχω πάντα μαζί μου. Κάθε ένα έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Από τα αγκάθια των αχινών στα πόδια των παιδιών αφαίρεση με το εξαιρετικό συνδυασμό λεπτών εργαλείων του Victorinox έως κόψιμο ατσαλοσυρμάτων με το Leatherman Charge και βίδωμα - ξεβίδωμα με τις διάφορες πρόσθετες μύτες.
Απλά δεν τα αποχωρίζομαι ποτέ..
393396

Ο victorinox είναι το μοντέλο camping ;

daz
24/02/2018, 20:03
Οι διαφορά είναι ότι το καινούργιο σε σχέση με το παλιό έχει μια μύτη αναστρεψιμοι ίσιο και σταυροκατσαβιδο ενώ το παλιό είχε σταθερές προφανώς είναι γιατί άλλαξαν μοντέλο. Είχε σπάσει η λεπίδα κοπης σχεδόν από τη βάση

Θα μπορούσες να ζητήσεις να σου αλλάξουν μόνο το σπασμένο εργαλείο. Είχες το παλιό μοντέλο και σου έστειλαν το καινούριο. Δε πειράζει και αυτό καλό είναι. Στο παλιό δεν κλείδωναν τα μικρά εργαλεία παρά μόνο τα μεγάλα ενώ στο καινούριο κλειδώνουν όλα. Επίσης το παλιό είχε περισσότερα ίσια κατσαβίδια απ' ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιος. Το σημαντικότερο μειονέκτημα του καινούριου είναι οτι δεν έχει ίσιο κατσαβιδάκι Νο3. Την αναστρέψιμη μύτη μπορείς να την αλλάξεις αν χαλάσει ή να βάλεις ότι άλλο νούμερο θέλεις αλλά δεν σου δίνει μήκος για πολλές περιπτώσεις.
Το παλιό δεν υπάρχει διαθέσιμο σήμερα ώστε να σου δώσουν ίδιο.

Η αίσθηση που εχω από τα καινούργια κοπτικα είναι ότι κόβουν άριστα και κάποια καινούργια νηματα ψαρεματος πράγμα που δεν το κάνει ο παλιός wave, αλλά μετά από χρήση σε σύρματα η ακρίβεια κοπής μειώνεται και γιαυτό πρέπει να αλλάζουν.
Οι wave που είδα δεν είχαν σπασμένες μυτες μπροστά αλλά είχαν σπάσει οι σιαγονες στη βάση κοντά στον αξονα περιστροφης. Αν μπορείς να σπάσεις ένα τέτοιο εργαλείο εκεί με τα χέρια είσαι μάλλον επικίνδυνος για χειραψία.
Το Fuse δεν έχει οδωντοτο μαχαιρι, Λίμα και ξυλοπριονο. Επίσης δεν έχει τόσο ισχυρό σώμα αλλά είναι ελαφρύ και γιαυτό το ήθελα. Είναι θέμα μεταφοράς.

Το fuse μου φαίνεται πολύ χοντρό για τα εργαλεία που έχει. Πχ το rebar είναι πολύ μικρότερο. Τώρα θα μου πεις το rebar είναι πιο καινούριο.. Δεκτό!

Καλά κάποιοι μπορεί να κοπανάνε την πέσα με ματσόλα ή μαδέρι για να κόψουν κάτι.
Πάντως και στην προσπάθεια να χαλαρώσει καμια βίδα κάποιο κτήνος, δεν αποκλείεται να την σπάσει. Ε! Ας πάρει το surge ρε παιδί μου. Πολυεργαλεία είναι!

daz
24/02/2018, 20:05
Όταν λες για τα καινούρια κοπτικά εννοείς τις ανταλλάξιμες κοπτικές ακμές?

JNP
24/02/2018, 23:31
Όταν λες για τα καινούρια κοπτικά εννοείς τις ανταλλάξιμες κοπτικές ακμές?

Ακριβώς.

SciTeF
25/02/2018, 09:01
Εμένα πάλι πάντα μου άρεσαν περισσότερο τα leatherman με ψαλίδι αντί πένσας...I am weird like that :p

kons
25/02/2018, 11:14
Ο victorinox είναι το μοντέλο camping ;

Είναι ο Swiss Champ

https://www.swissarmy.com/us/en/Products/Swiss-Army-Knives/Medium-Pocket-Knives/Swiss-Champ/p/1.6795

JNP
25/02/2018, 13:33
Είναι ο Swiss Champ

https://www.swissarmy.com/us/en/Products/Swiss-Army-Knives/Medium-Pocket-Knives/Swiss-Champ/p/1.6795

Τα έχει όλα και συμφαιρει, που λέει και η διαφήμιση.
Την ίδια εποχή είχα πάρει τον Camping με λιγότερα εργαλειακια.