PDA

View Full Version : Καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση ο δημιουργός του "Γέροντα Παστίτσιου"

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5

AristidisZ
17/01/2014, 14:16
Aριστειδη δεν ειναι το ιδιο πραγμα κατα την αποψη μου.Η θρησκεια για καποιους ειναι πολυ περισσοτερα απο οτι εμεις νομιζουμε.Ειναι μοναδικη παρηγορια και ο τροπος να περασουνε τις δυσκολιες.

Οσο για τον πρωθυπουργο και εκει πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει ενα μετρο.

το δέχομαι αυτό που λες, για μένα όμως δεν αποτελεί ισονομία...

Billymuse
17/01/2014, 14:21
Aριστειδη δεν ειναι το ιδιο πραγμα κατα την αποψη μου.Η θρησκεια για καποιους ειναι πολυ περισσοτερα απο οτι εμεις νομιζουμε.Ειναι μοναδικη παρηγορια και ο τροπος να περασουνε τις δυσκολιες.

Οσο για τον πρωθυπουργο και εκει πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει ενα μετρο.

Φίλε μου οταν η εκκλησία εκμεταλεύεται την ματαιοδοξία του ανθρώπου και επενδύει στο φόβο του λογικό ειναι να τον βυθίζει και περισσότερο στον
φανατισμό και τη πίστη. Ξεκινώντας απο τη πλύση εγκεφάλου στα παιδικά χρόνια και παει λέγοντας... απο κει και πέρα να μη ξεχνάμε οτι πάντα
για να ελέγχεις ένα λαό δε χρειάζεται ουτε πολιτική ούτε ''στρατιωτική επιβολή'' παρά μια εκκλησία και ένας ''ηγέτης'' της (Χριστόδουλος,Πάππας..)

AristidisZ
17/01/2014, 14:23
Φίλε μου οταν η εκκλησία εκμεταλεύεται την ματαιοδοξία του ανθρώπου και επενδύει στο φόβο του λογικό ειναι να τον βυθίζει και περισσότερο στον
φανατισμό και τη πίστη. Ξεκινώντας απο τη πλύση εγκεφάλου στα παιδικά χρόνια και παει λέγοντας... απο κει και πέρα να μη ξεχνάμε οτι πάντα
για να ελέγχεις ένα λαό δε χρειάζεται ουτε πολιτική ούτε ''στρατιωτική επιβολή'' παρά μια εκκλησία και ένας ''ηγέτης'' της (Χριστόδουλος,Πάππας..)

:nono::nono::nono::nono::nono:

πολλοί άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να πιστέψουν σε κάτι που είναι "πάνω από αυτούς"
κατά τη γνώμη μου δεν είναι κατακριτέο αυτό...

VASOS
17/01/2014, 14:25
Δεν ειναι τυχαιο... "όταν και η έβδομη σελίδα γεμίσει το θέμα θα κλειδωθεί"

Καλό και πιασάρικο για αριθμολάγνους :beer:

el_hymador

πολλοί άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να πιστέψουν σε κάτι που είναι "πάνω από αυτούς"

:confused:

307810

nikos_abel

κατά τη γνώμη μου δεν είναι κατακριτέο αυτό...

Κατακριτέο όχι φυσικά, αδυναμία όμως ίσως...

alex14
17/01/2014, 14:26
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι μέγιστο λάθος να επικροτούμε (ή έστω να μην αντιτιθέμεθα) την καταδίκη ενός ανθρώπου που απλά "έκανε πλάκα" προσβάλλωντας έναν θεσμό (όπου θεσμός εν προκειμένω ήταν η εκκλησία, αύριο όμως μπορεί να είναι η Δημοκρατία)

Αριστειδη, εαν καποιος γραψει κατι για την παρτη σου σε ενα μεσο κοινωνικης δυκτιωσης, σε κανει ρομπα και μετα σου πει sorry πλακα εκανα, θα το δεχθεις ?
και δεν εννοω να γραψει κατι για γλαρους :p κτλ

AristidisZ
17/01/2014, 14:27
:confused:

ρε νούμερο, δε μπορείς να μιλήσεις σοβαρά ποτέ ;

για τιμωρία θα ακούσεις αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=XfMwuT3Ltyw)50 φορές

Billymuse
17/01/2014, 14:28
Αριστειδη, εαν καποιος γραψει κατι για την παρτη σου σε ενα μεσο κοινωνικης δυκτιωσης, σε κανει ρομπα και μετα σου πει sorry πλακα εκανα, θα το δεχθεις ?

Εγω μπορεί να μη το δεχόμουν αλλά θα έδινα τα πάντα για έχει και αυτός την ελευθερία το λόγου παρά να φιλτράρω με την εξουσία μου τα στώματα και τις ιδέες των αθρώπων..
Αριστείδη μου εγώ δεν κατέκρινα κανέναν πιστό,τον φανατικό και τυφλό πιστό δεν μπορώ να τον ακούω να μιλάει σαν πολέμιος του χριστιανισμού αλλα και πάλι δεν θα
του έκλεινα το στώμα σε καμία των περιπτώσεω όσο αντίθετος και να είμαι με την ιδεολογία του

AristidisZ
17/01/2014, 14:29

ο oldman π.χ. με λέει καραφλοκόρακα

λες να του τραβήξω μια καταγγελία ; :bawl:

σοβαρά μιλώντας, αν απλά με κοροϊδέψει, έστω και χοντρά, μπορεί να εκνευριστώ, να βρίσω, να να να, αλλά δε θα κινηθώ νομικά...

alex14
17/01/2014, 14:32

Δεν το εχεις κανει ακομα ? :lol:

:beer:

el_hymador
17/01/2014, 14:42
ρε νούμερο, δε μπορείς να μιλήσεις σοβαρά ποτέ ;

για τιμωρία θα ακούσεις αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=XfMwuT3Ltyw)50 φορές

Tι να μιλήσω σοβαρά ρε στεγανοποδάριο πτηνό; Το γεγονός είναι η κορυφή του παγόβουνου και το αποτέλεσμα στρέβλωσης χιλιετιών, δεν είναι εδώ ο χώρος και το μέρος, κάποτε γινόντουσαν πολύ ωραίες συζητήσεις για τέτοια θέματα ελεύθερα και χωρίς υστερίες, τώρα ξαφνικά έχουμε περάσει σε μεσαιωνική φάση και στο forum. :wave2:

OldMan
17/01/2014, 14:46
Πρώτον, σε λέει "φαλακροκόρακα" ..!!

Δεύτερον , ότι και να του τραβήξεις δεν έχεις τύχη...!!
(γιατί ο φαλακροκόρακας είναι είδος που υπάρχει και δεν γεννά επ ουδενί ειρωνικούς συνειρμούς..)

AristidisZ
17/01/2014, 14:53
Πρώτον, σε λέει "φαλακροκόρακα" ..!!

Δεύτερον , ότι και να του τραβήξεις δεν έχεις τύχη...!!
(γιατί ο φαλακροκόρακας είναι είδος που υπάρχει και δεν γεννά επ ουδενί ειρωνικούς συνειρμούς..)

https://www.youtube.com/watch?v=5tQia66GBJk :bawl:

nikos_abel
17/01/2014, 14:56
Με κατι τετοιες μαλακιες κρουκη θα φας δεκα μηνακια σαν τον αλλο τον τυπα.

Ποιος μιλησε;

Ο Θεος!

Παρε πουλο Θεε.Εδω υπαρχει moderation team.:a17:

Α..οκ τοτε....:sad:

:p :lol:

Billymuse
17/01/2014, 15:15
Toυλάχιστον η κοινή γνώμη είναι ξύπνια ακόμη και φυσικά μια ανακοίνωση απο την ένωση που ειναι αρμόδια για την ελευθερία λόγου..

Την αντίδραση, της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, προκάλεσε η πρωτόδικη καταδίκη του δημιουργού της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης "Γέρων Παστίτσιος".

Η ΕΕΔΑ, σημειώνει ότι πρόκειται για αναβίωση της διάταξης, που ποινικοποιεί την "καθύβριση θρησμεύματος", κάνει λόγο για αδράνεια και σημειώνει ότι πρέπει να καταργηθούν παρωχημένοι νόμοι, που χρησιμοποιούνται από την εξουσία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Στο μεσαίωνα ολοταχώς

Παρά τη χαμηλή της θέση στις επικοινωνιακές προτεραιότητες της συγκυρίας, η σημερινή καταδίκη του δημιουργού της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης "Γέρων Παστίτσιος" αποκτά εμβληματικό εκτόπισμα. Η πρώτη, μετά από δεκαετίες, αναβίωση της διάταξης που ποινικοποιεί την "καθύβριση θρησκεύματος" εγγράφεται στην πρόσφατη σειρά φαινομένων παλινόρθωσης των πιο σκοτεινών σελίδων της ιστορίας των δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Ενώ τα στελέχη της Χρυσής Αυγής οδεύουν με βαρύτατες κατηγορίες στη φυλακή, οι κινητοποιήσεις και οι συμμαχίες της ήδη πιάνουν τόπο καθώς οι ιδεολογικές της επιλογές έχουν διαχυθεί σε θεσμούς που υποτίθεται ότι υπάρχουν για να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θυμίζουμε πως η αστυνομική κινητοποίηση που οδήγησε στη σύλληψη του δημιουργού της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε από επερώτηση του προφυλακισθέντα ως υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης το Σεπτέμβριο 2013.

Έχοντας αγωνιστεί σε ανύποπτο χρόνο για την ελευθερία του λόγου και της τέχνης καθώς και για τον απεγκλωβισμό του κράτους και του δικαίου από το βραχνά της θεοκρατίας, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου διακατέχεται όχι πια από απλή ανησυχία, αλλά δυστυχώς από βεβαιότητα για μια θεσμική και ιδεολογική οπισθοδρόμηση που δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Ας αναλογιστούν τις συνέπειες της αδράνειάς τους όσοι νόμιζαν πως οι παρωχημένοι νόμοι δεν χρειάζεται να καταργηθούν αφού δήθεν έχουν απενεργοποιηθεί στην πράξη. Ας αναλογιστούν τις συνέπειες της αφέλειάς τους όσοι εμπιστεύονται στη διακριτική εξουσία της ελληνικής δικαιοσύνης, ως έχει, αποκλειστικές αρμοδιότητες για την ανάταξη της πολιτείας και την προκοπή της κοινωνίας.

Η σημερινή απόφαση δείχνει ότι η ελευθερία του λόγου, θεμελιώδης πυλώνας της κοινωνικής συμβίωσης σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου, τελεί υπό αμφισβήτηση όχι μόνο από τους καταστατικούς εχθρούς της δημοκρατίας αλλά από τους πολιτειακά εντεταλμένους προστάτες της".

AristidisZ
17/01/2014, 15:17
εγώ απορώ πως δεν έχει βάλει ακόμα κάποιος το "Ερωτικό" του Τζιμάκου

πάλι από μένα περιμένετε να βγάλω το φίδι από την τρύπα ; :lol:

VASOS
17/01/2014, 15:25
Άρθρο για τα περί μεσαίωνα...(για el hymador)

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63949730

εμετός και αηδία

el_hymador
17/01/2014, 15:51
Δυστυχώς στην ηλεκτρισμένη και τσιτωμένη Ελλάδα του σήμερα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ακουστούν αντικειμενικές φωνές και να εξτάσουμε οποιοδήποτε θέμα στην πραγματική του διάσταση. Στη φέρμα είμαστε απαξάπαντες, έτοιμοι να την πέσουμε ο ένας στον άλλον με το παραμικρό. Είναι της μοδός ο τσαμπουκάς και το αίμα, θα μους πεις άμα παίζει μουσική 100db ένα μαγαζί, αν δεν φωνάξεις απλά δεν θα ακουστείς...

Το θέματάκι θα πάει λίγο καιρό ακόμα αλλά έχει ήδη πολωθεί και μετατραπεί σε μια θορυβώδη κόντρα χριστιανών Vs άθεων, πολέμιων του χριστιανισμού, μασσόνων, αριστερών κ.ο.κ. ότι θέλετε βάλτε. Όλοι φωνάζουν.

VASOS
17/01/2014, 15:58
Αποδέχομαι = Σέβομαι = Τιμώ.-

byron
17/01/2014, 16:04
Ούτε το δικαστήριο, η υπεράσπιση, και ο κατηγορούμενος τέτοια ανάλυση..

MG-KTiNoS
17/01/2014, 16:10
Μη λέτε πολλά για πατσίτσιους γιατί έχουν κάνει τάμα
όποιος κοροιδεύει
να του μαραθεί το δε. αρχίδι !

:eleison:

Pan (dvs)
17/01/2014, 16:14

Δεν μπερδευω την εκκλησια-επιχειρηση (ολων των θρησκειων)με την πιστη αγνων ανθρωπων.
Κατα τα αλλα δεν ειπα κατι αντιθετο με αυτα που γραφεις.Ειπα και πριν ,δεν πιστευω σε καμμια θρησκεια.

el_hymador
17/01/2014, 16:17
Μη λέτε πολλά για πατσίτσιους γιατί έχουν κάνει τάμα
όποιος κοροιδεύει
να του μαραθεί το δε. αρχίδι !

:eleison:

Eίναι μαρκετινίστικο κόλπο, ξέρεις πόσα ασημένια τάματα με αρχίδια θα πουλήσουν δια την ιάση του μαρασμού των όρχεων;

el_hymador
17/01/2014, 16:22
Ούτε το δικαστήριο, η υπεράσπιση, και ο κατηγορούμενος τέτοια ανάλυση..

Έλα μωρέ και εσύ είσαι υπερβολικός...

Παρ΄όλα αυτά, όργανα, πετάξτε τον κύριο έξω από την αίθ...εεε.. την συζήτηση, δυσχεραίνει και κωλύει την διαδικασία με τα ατυχή σχόλια του!!! :cry:

ggs
17/01/2014, 16:28
εε..μα καλα σας λεει.... χαλαρωστε...

ΑΝΑΠCON...:eleison:

307819

el_hymador
17/01/2014, 16:42
εε..μα καλα σας λεει.... χαλαρωστε...

ΑΝΑΠCON...:eleison:

307819

Xειροτεχνία όχι μαλακίες, σοβαρά τώρα θέλει μαστοριά για να φτιάξεις κάτι τέτοιο!

(Δεν πίνω. Είμαι αντίθετος. Να ξηγίομαστε.)

VASOS
17/01/2014, 17:31
Στ' αρχίδια μας

DimChios
17/01/2014, 17:34
(Δεν πίνω. Είμαι αντίθετος. Να ξηγίομαστε.)

ΕΥΤΥΧΩΣ! Αρκει το μελι που καταναλώνεις και μας εχεις μαμησει!
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΠΙΝΕΣ ΚΙΟΛΑΣ!!

:bawl:

Dbnn
17/01/2014, 18:29
Οκ με αυτά που διαβάζω, βγείτε όλοι εσείς που στηρίζετε την εκδοχή "σάτυρα" και σατυρίστε δημόσια το κοράνι και τον προφήτη.... Και την επόμενη μέρα θα ήθελα πολύ να δω αν θα βρεθεί έστω τρίχα...

Ε όχι ρε φίλε δηλαδή εμείς απαγορεύεται να σκεφτούμε κάτι για άλλη θρησκεία και για την δικιά μας να λέμε και ευχαριστώ που μας πηδάνε...
Και δεν είμαι 1ος όρθρος πίστα κάθε κυριακή στην εκκλησία, πηγαίνω μόνο να ανάψω ενα κερί, μια φορά τα χριστούγεννα και άλλη μια το πάσχα στην ανάσταση. ;)

Όπως εγώ λοιπόν οφείλω να σέβομαι την θρησκεία του άλλου, οφείλει και ο άθεος και ο οποιοσδήποτε πιστεύει άλλη θρησκεία να σέβεται την θρησκεία μου. Ψιλά γράμματα, η χριστοπαναγία πάει σύννεφο άλλωστε.

Υ.γ. κράχτε με όσο θέλετε, εγώ είπα την γνώμη μου, φιλικά! :beer:

taisteal
17/01/2014, 18:34
δηλαδη ρε φιλε εσυ γουσταρεις την ολη φανατιλα των θρησκειων,και θα ηθελες να ειναι και ο χριστιανισμος ετσι ε???ωραιος...
να υποθεσω ζεις σε σπηλια....

υ.γ αλλοι σας πηδανε,οι εκ των εσω...

AUFGEBRACHT
17/01/2014, 18:35
Και καλά κάνουν. Και οι μεν και οι δε.

Με τα θρησκευτικά πιστεύω του άλλου, τα πιστεύεις δεν τα πιστεύεις, δεν κάνεις χιούμορ.

Δεν ειναι αστεία, είναι αγένεια.

Μήπως να έβρισκε και εφαρμογή εδώ μέσα; Κάπου αναφέρεται και στους όρους λειτουργίας του φόρουμ για το θεαθήναι...

Billymuse
17/01/2014, 18:38
Οκ με αυτά που διαβάζω, βγείτε όλοι εσείς που στηρίζετε την εκδοχή "σάτυρα" και σατυρίστε δημόσια το κοράνι και τον προφήτη.... Και την επόμενη μέρα θα ήθελα πολύ να δω αν θα βρεθεί έστω τρίχα...

Ε όχι ρε φίλε δηλαδή εμείς απαγορεύεται να σκεφτούμε κάτι για άλλη θρησκεία και για την δικιά μας να λέμε και ευχαριστώ που μας πηδάνε...
Και δεν είμαι 1ος όρθρος πίστα κάθε κυριακή στην εκκλησία, πηγαίνω μόνο να ανάψω ενα κερί, μια φορά τα χριστούγεννα και άλλη μια το πάσχα στην ανάσταση. ;)

Όπως εγώ λοιπόν οφείλω να σέβομαι την θρησκεία του άλλου, οφείλει και ο άθεος και ο οποιοσδήποτε πιστεύει άλλη θρησκεία να σέβεται την θρησκεία μου. Ψιλά γράμματα, η χριστοπαναγία πάει σύννεφο άλλωστε.

απο μόνος σου το πες, η χριστοπαναγία πάει σύννεφο και αφού δε σου αρέσει η σάτυρα για τη θρησκεία σου να μει μπεις στο γκρουπ στο facebook ώστε να μη
ξέρεις τι μπορεί να υπωθεί και τι να λένε όσοι θέλουν να κάνουν καλαμπούρι με αυτό το τρόπο.. απο κει και πέρα γιατί στέρεις το δικαίωμα του καθένα να λεει τη
γνώμη του..? Και επειδή εδώ ειναι δυτικός κόσμος και υπάρχει άλλη κουλτούρα και ελευθερία λόγου (οχι στη χώρα μας) γιατί εκει διαφέρει με μια χώρα γεμάτη
φανατικούς ισλαμιστές που μπορούν να πηδάνε 4εις γυναίκες αλλα μη τους λες κουβέντα για τον Αλλάχ...δν είμαστε ούγκανοι σαν τούτους..

Dbnn
17/01/2014, 18:45
Μα προσωπικά φίλε μου δεν στερώ τίποτα απο κανέναν.
Το αρνί κρέμεται απο το ποδαράκι του στο τσιγκέλι, δεν κρεμιόνται όλα τα αρνιά μαζί.

Η μόνη ένσταση -αν το θες- είναι οτι όπως ο μουσουλμάνος θα με κάνει ψιλοκομμένο πατσά αν σατυρίσω τον προφήτη του και την θρησκεία του έτσι και εμένα με χαλάει να ακούω καντήλια και να γίνεται το πανηγύρι του αιώνα.
Και που σαι, δεν το παίζω Ελένη Λουκά, αυτά είναι για θείες που κάθε κυριακή βγαίνουν απο την εκκλησία και στα 10 μέτρα καταριόνται την γειτόνισσά τους γιατί πήρε 100 ευρώ παραπάνω στο ΕΚΑΣ

Billymuse
17/01/2014, 18:50
Το αρνί κρέμεται απο το ποδαράκι του στο τσιγκέλι, δεν κρεμιόνται όλα τα αρνιά μαζί.

Η μόνη ένσταση -αν το θες- είναι οτι όπως ο μουσουλμάνος θα με κάνει ψιλοκομμένο πατσά αν σατυρίσω τον προφήτη του και την θρησκεία του έτσι και εμένα με χαλάει να ακούω καντήλια και να γίνεται το πανηγύρι του αιώνα.
Και που σαι, δεν το παίζω Ελένη Λουκά, αυτά είναι για θείες που κάθε κυριακή βγαίνουν απο την εκκλησία και στα 10 μέτρα καταριόνται την γειτόνισσά τους γιατί πήρε 100 ευρώ παραπάνω στο ΕΚΑΣ

Δεν είπα οτι είσαι Ελένη Λουκά, αλλά μη λες για μουσουλμανισμό γιατί εδω και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ειδικά τον αιώνα του διαφωτισμού χύθηκαν
τόνοι αίματος για να υπάρχει παντού η ελευθερία λόγου χωρίς υποδείξεις και φυσικά χωρίς λογοκρισία. Αφήνουμε τον καθένα να λεει αυτό που λεει και
ο ίδιος ο κόσμος κρίνει αν αξίζει αυτό που λέει..Γιατι ξέρεις όταν π.χ κόβεις το κεφάλι ενός γέροντα παστίτσιου θα γεννηθούν αλλα 10.. ;)

gcrook
17/01/2014, 18:53

Τελευταια φορα που τσεκαρα δεν ειχαμε θεοκρατικο πολιτευμα αλλα κοινοβουλευτικη δημοκρατια.
Σταρχιδια μου τι πιστευουν οι μουλαδες ταλιμπανοι και λοιποι φονταμεταλιστες ολων των θρησκειων για τους εαυτους τους και τα πιστευω τους.
Το να σεβεσαι τις αποψεις και τα πιστευω του αλλου στα πλαισια μιας κοινωνικης συμβιωσης, δεν σημαινει οτι ο καθενας δεν θα πρεπει να εκφραζεται ελευθερα στην τελικη ας πληγωθουμε και λιγο δεν χαλασε ο κοσμος.
Η ευγενεια ειναι ενα αλλο ζητημα και αυτο ελειπε το κρατος να συναινει εις βαρος καποιου αλλου κοινωνικου συνολου.

Υ.Γ Εγω μπορω να σε κραξω αν θες, το θεμα ειναι γιατι εσυ θεωρεις οτι σωνει και καλα θα πρεπει να σε κραξει καποιος.

gcrook
17/01/2014, 18:55

Δηλαδη η υπερασπιση της ολης επιχειρηματολογιας σου εγκειται στο οτι καπου εκει εξω υπαρχουν καποιοι σαφως πιο αποκρουστικοι απο σενα;

MG-KTiNoS
17/01/2014, 18:56

Φιλικά κι εγώ σου λέω ότι δεν έχω ιδέα τι πραγματικά είπε ο Πάτερ τάδε...
Πρέπει όμως να είπε παρα πολλά γιατί από τότε που πέθανε κάθε μέρα κάποια εφημερίδα :D
γράφει και από μια προφητεία.
Είναι περιττό να σου πω ότι με τρόπο αυτό εξευτελίζουν οι ίδιοι τα πάντα.

υγ
κι εγώ ανάβω κεράκι που και που για τα φιλαράκια που έφυγαν
αλλά δεν κάθομαι να μου γ... τα μυαλά τα κάθε λογής
ΛΑΜΟΓΙΑ

υγ2
ΑΝ είχαμε Κράτος τις κωλοφυλάδες αυτές θα τις είχε λουκετάρει
προ πολλού.

amyroukai
17/01/2014, 19:05
δν είμαστε ούγκανοι

εδω και στην Ελλάδα....τον αιώνα του διαφωτισμού χύθηκαν τόνοι αίματος για να υπάρχει παντού η ελευθερία λόγου χωρίς υποδείξεις και φυσικά χωρίς λογοκρισία. ...Γιατι ξέρεις όταν π.χ κόβεις το κεφάλι ενός γέροντα παστίτσιου θα γεννηθούν αλλα 10..
Και λοιπόν, αυτό που διάβασα πρόσφατα είναι ότι επιτρέποντας τον ελεύθερο διάλογο, επιλέγοντας προσεκτικά τα θέματα συζήτησης που εσύ επιθυμείς, δημιουργείς μιά ωραία ψευδαίσθηση ελευθερίας του λόγου οπότε δεν διαμαρτύρεται κανείς και κοιμίζεις όμορφα συνειδήσεις... Επίσης κόβοντας κεφάλια "αντιφρονούντων" δημιουργείς στο κοπάδι την αίσθηση του "είδατε τι έγινε, συμμορφωθείτε διότι θα είστε οι επόμενοι" οπότε Μπιλάκο η δικτατορία σου έτοιμη. Ούτε γατάκι ούτε ζημιά. Όσο για το αν είμαστε ούγκανοι, δες τα ποσοστά των ουγκ και γέλα. Ή κλάψε.

Το χιούμορ ήταν από πάντα η καλύτερη κριτική για τα πάντα. Γελοιογραφίες από κάθε ιστορική στιγμή, αποτυπώνουν την πραγματικότητα καλύτερα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Το γεγονός με τον παστίτσιο είναι απλά η απόδειξη ότι δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τους μουσουλμάνους. Ίδια καθυστερημένα μυαλά. Αν πραγματικά η πίστη οποιουδήποτε κλονίζεται από μιά σελίδα στο φέισμπουκ, δεν είναι αληθινά πιστός, τόσο απλά. Τα φιλιά μου.

gcrook
17/01/2014, 19:06
υγ2
ΑΝ είχαμε Κράτος τις κωλοφυλάδες αυτές θα τις είχε λουκετάρει
προ πολλού.

Γιατι ρε συ;
Εγω καραγουσταρω να διαβαζω τον στοχο, την ελευθερη ωρα, και το αγιορειτικο βημα,οπως επισης και να ακουω τον σταθμο της εκκλησιας.
Δικαιωμα μου δεν ειναι;
Δικαιωμα τους δεν ειναι να εκφραζονται και αυτοι ελευθερα;

el_hymador
17/01/2014, 19:23
Ρε μάγκες και εμένα μπορεί να με ενοχλούν οι ναοί και οι αγιαστούρες και ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός που έφαγα με το κουτάλι στο σχολείο, όπως επίσης με ενοχλεί απίστευτα μια θρηκεία που με θέλει αμαρτωλό από την γέννηση μου, να σέρνομαι μια ζωή και να καταπιέζομαι για συγχώρεση με την υπόσχεση μετά θανάτον ανταμοιβής για τον κόπο μου (και έτσι το ερμηνεύω εγώ, δεν χρειάζομαι υποδείξεις και διορθώσεις). Το μόνο που ζητάω και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια ισχύει είναι να μην μου υπενθυμίζει κανείς συνεχώς σε αυτή τη χώρα ότι είμαι χριστιανός ορθόδοξος θέλω δεν θέλω. Δεν πήγα ποτέ σε εκκλησίες να βάζω death metal και να αποκεφαλίζω λευκά περιστέρια, δεν απαγόρεψα σε κανέναν να πιστεύει ότι θέλει και όπως θέλει ούτε προσπάθησα να πέισω δια της βιας κανέναν για τα δικά μου πιστεύω (παρ ότι κάθε Κυριακή η μικροφωνική στο χωρίο παίζει τέζα λειτουργία). Συζητήσεις με όσους είναι δεκτικοί και όχι ταλιμπάνοι, έχω κάνει πολλές και πολύ όμροφες και πολιτισμένες. Λοιπόν στην πλευρά του ο καθένας ανενόχλητος. Αν μερικοί βρίκουν την ύπαρξη μιας γ@μωσελίδας προσβλητική να μην την επισκέπτονται και να αγνοήσουν την ύπαρξη της. Το ίδιο και μα συζητήσεις εδώ μέσα. Άκου να απαγορευθούν οι συζητήσεις... αμα συγκεκριμένα thread σας χαλάνε μην τα ανοίγετε και μην συμμετέχετε σε αυτά!!! Όπως πολλοί ανέχονται εκκλησίες ανά δύο τετράγωνα και επίσημες τελετές όπου το ιερατείο είναι αγκαζε με την πολιτική ηγεσία. So simple.

byron
17/01/2014, 19:27
Αφήστε ρε τα τσιτάτα και κάντε καμμιά δουλειά λέμε...

307828

el_hymador
17/01/2014, 19:30
Αν πραγματικά η πίστη οποιουδήποτε κλονίζεται από μιά σελίδα στο φέισμπουκ, δεν είναι αληθινά πιστός, τόσο απλά. Τα φιλιά μου.

To αυτό.

:a18::a3:

gcrook
17/01/2014, 19:33
Αφήστε ρε τα τσιτάτα και κάντε καμμιά δουλειά λέμε...

307828

Να τονΕ φαμε τον τελευταιο η να τονΕ ριξουμε;Δεν διευκρινιζεις. :p

Billymuse
17/01/2014, 19:34
Και λοιπόν, αυτό που διάβασα πρόσφατα είναι ότι επιτρέποντας τον ελεύθερο διάλογο, επιλέγοντας προσεκτικά τα θέματα συζήτησης που εσύ επιθυμείς, δημιουργείς μιά ωραία ψευδαίσθηση ελευθερίας του λόγου οπότε δεν διαμαρτύρεται κανείς και κοιμίζεις όμορφα συνειδήσεις... Επίσης κόβοντας κεφάλια "αντιφρονούντων" δημιουργείς στο κοπάδι την αίσθηση του "είδατε τι έγινε, συμμορφωθείτε διότι θα είστε οι επόμενοι" οπότε Μπιλάκο η δικτατορία σου έτοιμη. Ούτε γατάκι ούτε ζημιά. Όσο για το αν είμαστε ούγκανοι, δες τα ποσοστά των ουγκ και γέλα. Ή κλάψε.

Το χιούμορ ήταν από πάντα η καλύτερη κριτική για τα πάντα. Γελοιογραφίες από κάθε ιστορική στιγμή, αποτυπώνουν την πραγματικότητα καλύτερα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Το γεγονός με τον παστίτσιο είναι απλά η απόδειξη ότι δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τους μουσουλμάνους. Ίδια καθυστερημένα μυαλά. Αν πραγματικά η πίστη οποιουδήποτε κλονίζεται από μιά σελίδα στο φέισμπουκ, δεν είναι αληθινά πιστός, τόσο απλά. Τα φιλιά μου.

:a10:

gcrook
17/01/2014, 19:38
Αν πραγματικά η πίστη οποιουδήποτε κλονίζεται από μιά σελίδα στο φέισμπουκ, δεν είναι αληθινά πιστός, τόσο απλά. Τα φιλιά μου.

Δηλαδη σορυ κιολας αλλα ο αληθινα πιστος θα πρεπει συμφωνα με αυτο να ειναι μια υπερφυσικη οντοτητα
και τοσο προσηλωμενος στον στοχο του που θα πρεπει να βγαλει απο μεσα του οτιδηποτε εχει να
κανει με συναισθημα,κριση,σκεψη κτλ κτλ,και να μας αφησει και να αφεθει στην ησυχια του.Ωραια αποψη (και λογικοτατη) εχετε για τους
συνανθρωπους σας χριστιανους και λοιπους πιστους.
Το θεμα δεν ειναι να κανουμε οι μεν πως δεν βλεπουμε τους δε,αλλα να δουμε πως θα συμβιωσουμε με τις εσωτερικες αντιφασεις μας.
Τσιτατα τελος.

Billymuse
17/01/2014, 19:41
Δηλαδη σορυ κιολας αλλα ο αληθινα πιστος θα πρεπει συμφωνα με αυτο να ειναι μια υπερφυσικη οντοτητα
και τοσο προσηλωμενος στον στοχο του που θα πρεπει να βγαλει απο μεσα του οτιδηποτε εχει να
κανει με συναισθημα,κριση,σκεψη κτλ κτλ,και να μας αφησει και να αφεθει στην ησυχια του.Ωραια αποψη (και λογικοτατη) εχετε για τους
Το θεμα δεν ειναι να κανουμε οι μεν πως δεν βλεπουμε τους δε,αλλα να δουμε πως θα συμβιωσουμε με τις εσωτερικες αντιφασεις μας.
Τσιτατα τελος.

Nαι περίμενε εσύ να συμβιώσεις με έναν ούγκανο που ειναι ''αιμα τιμή...κλαρινογαμπροί'' που λέει ο λόγος :lol:

SHOOTER045
17/01/2014, 19:42
Αν καποιος κανει μια σελιδα στο face και λεει οτι ο ταδε.......ειναι τρυπιος.θα θιγοταν ο ανδρισμος του?
Φανταζομαι οχι
Θα τον προσεβαλαν αυτα που γραφοντουσαν?
Φανταζομαι ναι

TROOPER
17/01/2014, 19:44
307832

TROOPER
17/01/2014, 19:48
εγω παλι δεν εχω καμια ορεξη να ανεχομαι κανεναν ταλιμπαν η χριστιανοταλιμπαν.

ολοι εχουνε δικαιωμα στην πιστη!

οταν ομως αυτη γινεται κοματι της γραφικης τους βλακειας κι καποιοι αρχιζουνε το δουλεμα, καταλαβετε οτι δεν κοροιδευουνε την πιστη τους αλλα τη βλακεια τους και τη γραφικοτητα τους.&-

TROOPER
17/01/2014, 19:49
και ηρεμηστε λιγακι ολοι γιατι δεν τα βλεπω καλα τα πραματα.

gcrook
17/01/2014, 19:51
Nαι περίμενε εσύ να συμβιώσεις με έναν ούγκανο που ειναι ''αιμα τιμή...κλαρινογαμπροί'' που λέει ο λόγος :lol:

Κοιτα το να τον κανω παρεα απο το να αποδεχτω οτι ζουμε στην ιδια κοινωνια ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα.
Το θεμα ειναι να μην κανω πως δεν τον βλεπω ουτε εκεινος να κανει πως δεν με βλεπει,κατι που δουλευε σχετικα μεχρι λιγα χρονια πριν.
Επειδη ομως αυτα τα χρονια δεν θα ξαναρθουν και πλεον ειμαστε ο ενας στον λαιμο του αλλου (οπως ειδαμε και στο θρεντ γιατι αυτη ηταν η αφορμη)
πρεπει να δουμε πως θα συμβιωσουμε με καποιο τροπο.
Ενταξει ειμαι ρομαντικος,μαλακας,ουτοπιστης,φλωρος,νεοχιπης και ηλιθιος και το ξερω, αλλα
παντως το στερεοτυπο του "πιστου" τον οποιο περιγραφετε εσεις λιγο πολυ σαν ζωο, εμενα δεν με εκφραζει.

Billymuse
17/01/2014, 19:53
Κοιτα το να τον κανω παρεα απο το να αποδεχτω οτι ζουμε στην ιδια κοινωνια ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα.
Το θεμα ειναι να μην κανω πως δεν τον βλεπω ουτε εκεινος να κανει πως δεν με βλεπει,κατι που δουλευε σχετικα μεχρι λιγα χρονια πριν.
Επειδη ομως αυτα τα χρονια δεν θα ξαναρθουν και πλεον ειμαστε ο ενας στον λαιμο του αλλου (οπως ειδαμε και στο θρεντ γιατι αυτη ηταν η αφορμη)
πρεπει να δουμε πως θα συμβιωσουμε με καποιο τροπο.
Ενταξει ειμαι ρομαντικος,μαλακας,ουτοπιστης,φλωρος,νεοχιπης και ηλιθιος και το ξερω, αλλα
παντως το στερεοτυπο του "πιστου" τον οποιο περιγραφετε εσεις λιγο πολυ σαν ζωο, εμενα δεν με εκφραζει.

Απόλα όσα έχω γράψει λες να είμαι και εγώ σε αυτη τη κατηγορία..ουτσε καννν

gcrook
17/01/2014, 20:06
Απόλα όσα έχω γράψει λες να είμαι και εγώ σε αυτη τη κατηγορία..ουτσε καννν

Δεν σε κατηγορω για κατι ουτε καν για εμπαθεια,απλα λεω οτι οταν μιλας για πραγματικους πιστους
που ειναι τοσο προσηλωμενοι στην μεταφυσικη τους θεωρηση για την ζωη ωστε να αγνοουν απο αντανακλαστικα κιολας
τα διαφορα της καθημερινοτητας,αθελα σου υιοθετεις την ιδια μεταφυσικη πιστη που εχει και η εκκλησια για το ποιμνιο της (ασχετα που λογω υποκρισιας μια χαρα ασχολειται και με τα εγκοσμια :D αυτο ας το παραβλεψουμε)
Οχι οτι ειναι κακο αλλα αμα ειναι να μιλαμε με ορους εκκλησιας να το ξερουμε.

Υ.Γ Πουσαι ρε σταβρογκιν ωρες-ωρες....

daz
17/01/2014, 20:17
Και αναρωτιόμουν γιατί αργοσβήνει το θρεντ Ktm vs all και μάλιστα παρασκευιάτικα. :lol:

Pan (dvs)
17/01/2014, 20:42
Αν καποιος κανει μια σελιδα στο face και λεει οτι ο ταδε.......ειναι τρυπιος.θα θιγοταν ο ανδρισμος του?
Φανταζομαι οχι
Θα τον προσεβαλαν αυτα που γραφοντουσαν?
Φανταζομαι ναι
Θα του δινανε εκπομπη σε τηλεοπτικο καναλι?
Ναι 100%.

amyroukai
17/01/2014, 22:25
Τσιτατα τελος.
Παλαιά και καινή διαθήκη απο το σχολείο Κρουκη.

el_hymador
17/01/2014, 23:36
Οι πιστοί δεν αφορίζουν, δεν εκδίδουν φιρμάνια ούτε κάνουν πολιτική. Είναι απλά πιστοί. Και δυστυχώς είναι πιστοί στους κληρικούς και όχι σε όσα πρεσβεύει η θρησκεία αυτή καθέ αυτή... σε διαφορετική περίπτωση, θα τους είχαν στείλει όλους στον αγύριστο, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Δεν έχει να κάνει ο πίστος με την συγκεκριμένη καταδικαστική απόφαση και τη γενικότερη νοοτροπία που επικρατεί, οι κληρικοί είναι που τους φανατίζουν και τους κατευθύνουν όπου θέλουν.

Αν είχαν λίγο νιονιό οι παπάδες, ξέρετε πόσο θα εύκολα θα μπορούσαν να αντιστρέψουν το -αναμφισβήτητα αρνητικό- κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την πάρτη τους; Έστω και σαν επικοινωνιακό παιχνίδι... να καλούσαν τον τυπάκο που σκάρωσε τον παστίτσιο, αν και αυτός ήθελε φυσικά, να συζητήσει μαζί τους. Χωρίς τραμπουκισμούς, φοβέρες και απειλές. Αλλά εκεί... γκντουπ - γκντουπ το κεφάλι σαν τα κριάρια... πρέπει να διαφυλλάξουν και τα συμφέροντα της επιχείρησης βλέπεις...

blackbusa
18/01/2014, 02:26
307846

νομιζω οτι το θεμα πρεπει να θεωρηθει ληξαν...

spyrakos35
18/01/2014, 07:01
σε βλέπω για πολύ φάκα εσένανε.....

blackbusa
18/01/2014, 07:22
σε βλέπω για πολύ φάκα εσένανε.....

r u talking 2 me???

notakos600
18/01/2014, 07:23
Τελικά ούτε στην πολιτική αλλά ούτε και στη θρησκεία βγάζουμε άκρη σε αυτό το forum και θα ξαναγράψω (δις):
Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί...

vaska
18/01/2014, 07:28
και ηρεμηστε λιγακι ολοι γιατι δεν τα βλεπω καλα τα πραματα.

Προφήτης κι εσύ που βλέπεις οράματα και σου αποκαλύπτονται τα μελλούμενα ??

notakos600
18/01/2014, 07:58

Προέβλεψε την καταστροφή ενός VFR, όχι αστεία. :lol:

tai
18/01/2014, 10:24
τελικα οι δήθεν άθεοι, αλλα φανατικοί αντιχριστιανοι ειναι το ιδιο άγριοι με την Λουκα και τον Φλωρίνης
Οσο "άγριοι" ειναι αυτοί που καταδίκασαν τον Φίλιππο Λοΐζο για το παραπλανιτικό άρθρο (και οχι για την σάτιρα του παστίτσιου, το διαχώρισαν έξυπνα οι δικαστές) τοσο αγριοι ειναι και οι "σωτήρες" της ελευθερίας της έκφρασης

Ποσο εύκολα θα σφαζόντουσταν οι "διαφώτιστες" με τους "ταλιμπαν" στην πρώτη σπιθα!!

Τελικά, δεν εχουμε διανύσει ουτε ενα ιστορικό-εξελικτικό μέτρο, απο τους διωγμούς και τα λιοντάρια αλλα και απο την ιερα εξέταση και τους σταυροφόρους,

Σωτήρες εναντίων σωτήρων και ολοι μαζι για το σωστό (το δικό μας),, θα σφάξουμε τους άλλους, τους κακούς, για να καθαρίσουμε τον κοσμο απο το μιαμα.

ευγε μας

SHOOTER045
18/01/2014, 10:44
τελικα οι δήθεν άθεοι, αλλα φανατικοί αντιχριστιανοι ειναι το ιδιο άγριοι με την Λουκα και τον Φλωρίνης
Οσο "άγριοι" ειναι αυτοί που καταδίκασαν τον Φίλιππο Λοΐζο για το παραπλανιτικό άρθρο (και οχι για την σάτιρα του παστίτσιου, το διαχώρισαν έξυπνα οι δικαστές) τοσο αγριοι ειναι και οι "σωτήρες" της ελευθερίας της έκφρασης

Ποσο εύκολα θα σφαζόντουσταν οι "διαφώτιστες" με τους "ταλιμπαν" στην πρώτη σπιθα!!

Τελικά, δεν εχουμε διανύσει ουτε ενα ιστορικό-εξελικτικό μέτρο, απο τους διωγμούς και τα λιοντάρια αλλα και απο την ιερα εξέταση και τους σταυροφόρους,

Σωτήρες εναντίων σωτήρων και ολοι μαζι για το σωστό (το δικό μας),, θα σφάξουμε τους άλλους, τους κακούς, για να καθαρίσουμε τον κοσμο απο το μιαμα.

ευγε μας

+οσα θες

MG-KTiNoS
18/01/2014, 10:54

ευγε μας

μια και το ανέφερες

Το οποίος είναι άγιος και το ποιός είναι προφήτης δεν το ορίζει κάποιο λαμόγιο που έχει εφημερίδα αλλά η επίσημη εκκλησία (μετά από συμβούλια και άλλες εσωτερικές τους διεργασίες)
Επίσης μια εφημερίδα, η οποία θεωρητικά, επιτελεί λειτούργημα, υπόκειται σε κώδικα δεοντολογίας, σε εθνική νομοθεσία και έχει και κρατικές διευκολύνσεις δεν μπορεί επί σειρά ετών να διασπείρει ψευδής ειδήσεις για προφητείες (που ποτέ να δεν επιβεβαιώθηκαν)
Τώρα καταδικάζουν κάποιον που έκανε πλάκα στο φβ και δεν ακουμπάνε καν τα λαμόγια που κάθε πρωί φιγουράρουν σ όλα τα περίπτερα και τις σελίδες ενημέρωσης ως εφημερίδες.
Μαλακία...
Και με μήνυση ποιανού?
Κάποιου που δίνει παραστάσεις ως σατανιστής.
ΕΛΕΟΣ

υγ
έχω πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν ο παππούλης είπε όλα αυτά
που γράφουν οι εφημερίδες

amyroukai
18/01/2014, 11:04
Ο Καιάδας δεν ειναι σατανιστης. Ουτε καν χρυσαυγιτης, κατα δηλωσιν του στους ανακριτές. Είπαμε, τα παλικάρια με τις μαύρες μπλούζες πανω απ' Ούλα "άντρες" με Τιμή, χαχαχαχαα

Joyrider
18/01/2014, 11:07
Trololololol

http://psr.sagepub.com/content/17/4/325

nikos_abel
18/01/2014, 11:11
Trololololol

Βέβαια, 1ον θα πρέπει να διαβάσουμε τη μελέτη γιατί μπορεί να λέει βλακείες
και 2ον, επειδή μπορεί να υπάρχει ένας κανόνας αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις.

Billymuse
18/01/2014, 11:20
Trololololol

Και πρόσφατη ερεύνα του ΜΙΤ(προσπαθώ να βρω το λινκ) που διάβασα πρόσφατα έδειχνε οτι οι άθεοι ειναι πιο ευφυείς απο κάποιον που πιστεύει σε μια θρησκεία

MG-KTiNoS
18/01/2014, 11:37
Εγώ το αν κάποιος είναι άθεος θα ήθελα να το δω 5 λεπτά πριν πεθάνει.

:D

Joyrider
18/01/2014, 11:49

Βέβαια, 1ον θα πρέπει να διαβάσουμε τη μελέτη γιατί μπορεί να λέει βλακείες
και 2ον, επειδή μπορεί να υπάρχει ένας κανόνας αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις.

Καλά σίγουρα μην τρελαινόμαστε, correlation does not equal causation που λεν και στο χωριό μου. :lol: Γιαυτό είπα και trololol. Από την άλλη δεν είναι απλά μελέτη, είναι μετα-ανάλυση 63 μελετών. ;)
Για το άλλο που λες αν δεις ποιοι διανοούμενοι ήταν θρησκευόμενοι θα πάθεις πλάκα. Κοπέρνικος, Νεύτωνας, μέχρι και ο Μέντελ ήταν μοναχός νομίζω.

True story. Αν είσαι άθρησκος όμως; :lol:

MG-KTiNoS
18/01/2014, 11:54
Για το άλλο που λες αν δεις ποιοι διανοούμενοι ήταν θρησκευόμενοι θα πάθεις πλάκα. Κοπέρνικος, Νεύτωνας, μέχρι και ο Μέντελ ήταν μοναχός νομίζω.

Κι ο Δαρβίνος θυμάμαι καλά. Τότε όμως ήταν κάπως διαφορετικά τα πράματα αφού μόνο αυτοί σπούδαζαν

για την πίστη λοιπόν ενός ανθρώπου ΣΗΜΕΡΑ παίζουν πολλά πράγματα ρόλο.
Η κοινωνική του τάξη πχ, η παιδεία και πολλά άλλα.
Καλό είναι να σεβόμαστε τα πιστεύω του άλλου αλλά κι ο άλλος
να θυμάται ότι δεν μπορεί να βάζει τα πιστεύω του μπροστά
και να κρίνει ή να βρίζει τους άλλους.
Σε δημοκρατία ελπιζουμε να ζήσουμε μια μέρα.

Vstrommer71
18/01/2014, 11:54

Αθελα σου μετερχεσαι το γνωστο,πλην ακυρο,επιχειρημα του παπαδαριου.Παραδειγματα πολλα
Ενα χαρακτηριστικο
http://www.liantinis.gr
Απλα χρειαζεται να βαλεις μπροστα το μυαλο,αντι να πιστευεις οτι σου παπαγαλιζουνε οι ταγοι των θρησκειων.Γενικα το λεω,δεν απευθυνομαι προσωπικα

MG-KTiNoS
18/01/2014, 11:56
Μπα ούτε εγώ δεν το λέω για μένα....
Το λέω για όλους αυτούς που λένε ότι έχουν απαντήσει σε τόσο μεγάλα ερωτήματα.

Απλά Καζαντζάκης είναι εύκολο να το παίζεις αλλά δύσκολο να είσαι !

TROOPER
18/01/2014, 12:45

ναι.
προσεχως θα κρεμομαι με ολοσωμη φωτογραφια απο μανταλακια στα περιπτερα.:lol:

στα σοβαρα τωρα.
και για να σας παω λιγο πισω στον χρονο, σε μια χωρα που για καποιους λογους η σχεση της θρησκειας (εκκλησιας για την ακριβεια) και κρατους ειναι αρηκτα δεμενη εμφανιστηκε ενας ταλιμπανος τραγος που ειχε διαβασει πολυ καλα (ουυυυ καλυτερα δεν γινεται!!!) το ''μακεδονικο'' ζητημα (αλλα μαλλον διαβαζε και δεν ηξερε τι γινοτανε στην επταετια, δλδ το καθε τραγι μπορει να μας δουλευει ψιλο γαζι αλλα εμεις δεν μπορουμε να το ειρωνευομαστε), και ξαφνικα καταφερε να χρησιμοποιησει την πιστη του κοσμου για να τον κατεβασει στο δρομο με εθνικα (και μελλοντικα εθνικιστικα) κριτηρια. εκει γινεται η πρωτη σοβαροτερη εμφανιση συγκεκριμενου (μετεπειτα) ''πολιτικου'' χωρου στον δρομο ο οποιος διατρανωνει τις εθνικιστικες του αρχες και αυτες βρισκουν εφαρμογη μεσα απο συντηριτικες μεριδες του πλυθησμου στον τοπο. ταυτοχρονα εκτελειται μια επιθεση απο βιβλιοπαρουσιαστες οι οποιοι διατρανωνουν μεσα απο μυθιστορηματα το μεγαλειο των ''ελ''. καπου εκει εμφανιζονται οι μονες, οι διαφοροι μοναχοι και σε εναν αχταρμα ψευτοφιλοσοφιας θεωρητικων του εθνικοσοσιαλισμου (ροζενμπεργκ, τσαμπερλαιν), μυθιστορηματικης αφηγησης (λιακοπουλος) και χρησιμοποιησης κατα το δοκουν διαφορων λεγομενων ανθρωπων, που για δικους τους λογους αποφασισανε να ακολουθησουνε εναν συγκεκριμενο τροπο ζωης (π.χ.γεροντας παισιος), εμφανιστηκαν στο προσκηνιο του πολιτικου γιγνεσθαι αλλα και της κοινωνικης ζημωσης ανθρωποι που μοιαζουνε περισσοτερο σαν να ανοιξανε ξαφνικα οι πυλες της μορντορ και βγαινουνε τα ουρουκ-χαι.

ολα αυτα φυσικα ουδεμια σχεση εχουνε με θρησκεια, πιστη, αγαπη κ.ο.κ.

προσεχως χειροτερα.

:wave2:

AristidisZ
18/01/2014, 13:12
προσεχως χειροτερα.

προφήτης και εσύ ;;;

sonic22
18/01/2014, 13:23
http://www.youtube.com/watch?v=LZZ96SArpuc

http://www.youtube.com/watch?v=qT1DL7cIdjk

kata ta alla

I fought the law and the law won...
Na to anakirijoume se martira (Flying Spagety Monster or Sientology) to palikari kai meta na min ton peirazei kaneis.

sonic22
18/01/2014, 13:33
Εγώ το αν κάποιος είναι άθεος θα ήθελα να το δω 5 λεπτά πριν πεθάνει.:D
Και το αν καποιος πιστευει, ενα δευτερολεπτο μετα τον θανατο του...

Pan (dvs)
18/01/2014, 13:38
Δεν ξερω τι εκανε ο Παισιος ,αλλα λεω: μηπως καποιοι εκμεταλευομενοι το ονομα του κανανε διαφορα και τα χρεωνανε σε αυτον?
Μηπως ο ανθρωπος ητανε ενας απλος μοναχος και καποιοι τον κανανε "ηρωα" ,εν αγνοια του,για τους δικους τους λογους?
Αυτες οι ας πουμε προφητειες εγιναν απο τον ιδιο η τα εγραψε αυτα που εγραψε απλα σκεφτομενος λογικα?

el_hymador
18/01/2014, 13:39

astroman76
18/01/2014, 13:42
Και πρόσφατη ερεύνα του ΜΙΤ(προσπαθώ να βρω το λινκ) που διάβασα πρόσφατα έδειχνε οτι οι άθεοι ειναι πιο ευφυείς απο κάποιον που πιστεύει σε μια θρησκεία

λογικο! Και μονο που πιστευει καποιος σε Αδαμ Εβες και οτι αλλο παραμηθι του πλασαρει ενα βιβλιο τον κατεβαζει ενα σκαλοπατι πιο κατω!!!!

MG-KTiNoS
18/01/2014, 13:42
Δεν ξερω τι εκανε ο Παισιος ,αλλα λεω: μηπως καποιοι εκμεταλευομενοι το ονομα του κανανε διαφορα και τα χρεωνανε σε αυτον?
Μηπως ο ανθρωπος ητανε ενας απλος μοναχος και καποιοι τον κανανε "ηρωα" ,εν αγνοια του,για τους δικους τους λογους?
Αυτες οι ας πουμε προφητειες εγιναν απο τον ιδιο η τα εγραψε αυτα που εγραψε απλα σκεφτομενος λογικα?

Αυτός ΑΝ έχει πει όλα αυτά που έχουν γράψει ότι έχει πει πρέπει να έχει γράψει καμιά 100αριά τόμους....

1 δευτερόλεπτο μετά είναι πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα !

:lol:

el_hymador
18/01/2014, 13:45
Συνεχίζετε να συγχέετε πίστη - θρησκεία με την εκάστοτε επί της Γης αυτόκλητη & αυτόχριστη αντιπροσωπεία. Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι ακόμη πάρα πολύ δύσκολο -αν όχι αδύνατο- να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ αυτών των δύο.

Έτσι σαν άσκηση φανταστείτε τι θα γινόταν στη χώρα μας αν έβγαινε μια ταινία σαν και αυτή σήμερα, όχι τότε που παρουσιάστηκε κανονικά:

http://www.youtube.com/watch?v=K9R_WtEzbxM

spyrakos35
18/01/2014, 13:48
βασικά καλησπέρα σας

http://www.youtube.com/watch?v=Z8g1YFlBX1Y

taisteal
18/01/2014, 14:20
:lipssealed::lipssealed::lipssealed:

nikos_abel
18/01/2014, 15:00

Αν 5 λεπτά πριν πεθάνεις αρχίζεις να παρακαλάς και να γίνεσαι πιστός, ποτέ δεν ήσουν άθεος.
Άσε που ο άθεος πρέπει να φοβάται, ο θρήσκος πραγματικά πιστός, προφανώς "ξέρει" ότι υπάρχει συνέχεια άρα είναι χαλαρός.

Για το άλλο που λες αν δεις ποιοι διανοούμενοι ήταν θρησκευόμενοι θα πάθεις πλάκα. Κοπέρνικος, Νεύτωνας, μέχρι και ο Μέντελ ήταν μοναχός νομίζω. True story. Αν είσαι άθρησκος όμως; :lol:

Η απάντηση είναι

Κι ο Δαρβίνος θυμάμαι καλά. Τότε όμως ήταν κάπως διαφορετικά τα πράματα αφού μόνο αυτοί σπούδαζαν

Μετά, η πίστη δεν έχει νόημα, ξέρεις την αλήθεια πια....

ggs
18/01/2014, 15:13
307851

Joyrider
18/01/2014, 15:16
Η απάντηση είναι
Η απάντηση σε τι;

nikos_abel
18/01/2014, 15:19
Η απάντηση σε τι;

Για το άλλο που λες αν δεις ποιοι διανοούμενοι ήταν θρησκευόμενοι θα πάθεις πλάκα. Κοπέρνικος, Νεύτωνας, μέχρι και ο Μέντελ ήταν μοναχός νομίζω. True story. Αν είσαι άθρησκος όμως;

Η απάντηση είναι

Τότε όμως ήταν κάπως διαφορετικά τα πράματα αφού μόνο αυτοί σπούδαζαν

AristidisZ
18/01/2014, 15:19
ξέρεις την αλήθεια πια....

λες και δε ξέρεις που βρίσκεται η αλήθεια... (http://www.youtube.com/watch?v=l4e2n9_IQ9o)

Joyrider
18/01/2014, 15:25
Η απάντηση είναι

Σπούδαζαν μόνο οι θρησκευόμενοι εννοείς; Και γιαυτό είχαν ιδέες πάνω από το μέσο όρο και φαίνονταν διανοούμενοι; Δηλαδή αν βρούμε και τους άθεους διανοούμενους της εκάστοτε εποχής τι θα σημαίνει;

el_hymador
18/01/2014, 15:33
Ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνω είναι το ότι λέει κάποιος "δεν ασπάζομαι σημεία από το δόγμα ή απορρίπτω ολόκληρο το δόγμα" και αυτόματα αυτό σημαίνει ότι είναι άθεος, αιρετικός, άθρησκος, βελζεβούλ, αβεσαλώθ, κθούλου, αντίχριστος και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

gcrook
18/01/2014, 16:42
Απλα για να αποσαφηνισουμε καποια πραγματα,το βιντεο στο οποιο ο "παστιτσιος" μιλαει στον Βαξεβανη ειναι περσινο
και δεν εχει σχεση με την τωρινη ποινη του η οποια ειναι για εξυβριση θρησκευματος και δεν αφορα προηγουμενη
καταδικη του η οποια ειχε να κανει με την γνωστη θαυματουργη ιστορια που πηραν ολα τα μπλογκς για τον παισιο και εγινε τοτε σουσουρο.

Εκτος και η τωρινη ποινη του εχει να κανει με εκεινη την παλιοτερη υποθεση (η οποια τελικα εκδικαστηκε) ; ,αλλα δεν θα κατσω να το ψαξω μεσα στο χαος του ιντερνετ,και ουτως η αλλως δεν ακυρωνει
τα οσα γραφτηκαν περι σατυρας και ελευθεριας του λογου,οποτε δεν εχει και νοημα.

Οσο για τον Παισιο, υπαρχουν αρκετα βιβλια γι'αυτον,καποια υποτιθεται βιογραφικα,καποια βασισμενα μονο σε μαρτυριες.
Εχω ακουσει και μαρτυριες απο πρωτο χερι και ειλικρινα μπορω
να πω οτι και αυτα που ελεγε και εκανε ο ιδιος αλλα και οι λοιποι πιστοι ειναι εξ΄ισου εξωφρενικα και παραλογα.

sonic22
18/01/2014, 17:53
Μετά, η πίστη δεν έχει νόημα, ξέρεις την αλήθεια πια....
Ναι αλλα σκεψου μια ζωη να αυτοπεριοριζεσε για να εισαι καλος Χριστιανος και εκει που εισαι φτιαγμενος για αρπες και πουπουλα να βρεθεις να τρως πιλαφια ή να ξαναγενιεσαι σαν κατσαριδα ή στον Αδη κατα τα αρχαιοελληνικα προτυπα ...

Ξενερωμα μονο και μονο που πονταρες στο λαθος αλογο...

el_hymador
18/01/2014, 18:11
Ναι αλλα σκεψου μια ζωη να αυτοπεριοριζεσε για να εισαι καλος Χριστιανος και εκει που εισαι φτιαγμενος για αρπες και πουπουλα να βρεθεις να τρως πιλαφια ή να ξαναγενιεσαι σαν κατσαριδα ή στον Αδη κατα τα αρχαιοελληνικα προτυπα ...

Ξενερωμα μονο και μονο που πονταρες στο λαθος αλογο...

Για την ακρίβεια οι αρχαίοι έλληνες δεν είχαν ντεφάκτο και ευρέως αποδεκτή άποψη για το τι διάολο γίνεται όταν τινάξουμε τα πέταλα, οι θεωρίες ήταν πολλές, από μυστικιστικές δοξασίες, μέχρι φιλοσοφικές αναλύσεις. Ότι βόλευε τον καθένα. Το σίγουρο είναι ότι όλοι περιφρονούσαν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το θάνατο και τους απασχολούσε πολύ περισσότερο το τι και πως όσο ήταν εν ζωή, παρά το τι και πως μετά. Μάλιστα ο κυριότερος λόγος για τον οποίο απέρριψαν τον Αποστόλο Παύλο όταν αυτός μίλησε στην Αθήνα, ήταν η εμμονή του στην ανάσταση νεκρών / μετά θάνατο ζωή ως βασικό στοιχείο της νέας αυτής θρησκείας και η λύτρωση ή καταδίκη που βιώνει κανείς σε αυτή. Δεν τσίμπησαν και τον συνόδευσαν προς την έξοδο. Μετά ήρθε Κόρινθο που είμασταν λίγο πιο βόδια και δεν του φερθήκαμε τόσο καλά... :p

sonic22
18/01/2014, 18:24
Οσο σκευτωμαι οτι στην Ελλαδα του 21ου αιωνα αν ενος τυπος σαν τον Αβρααμ που την ειχε δει παιδοκτονος, γιατι ετσι του ελεγε η φωνη μεσα στο κεφαλι του, μπορει και να γλίτωνε γιατι το δικαστηριο θα ηταν θρυσκευαμενο τοσο πιο πολυ θελω να μην βλεπω και ακουω ανθρωπους...

Η δε εκμεταλευση των θρησκευτικων πεποιθησεων, τις οποιες το ιδιο το κρατος προμοταρει, απο ενα εκλησιαστικο συτημα που με την σειρα του βοηθα να γινει καποιος απο δημαρχος μεχρι και πρωθυπουργος με κανει να θελω να φυγω ακομα πιο μακρια...

Το οτι τελικα η σατηρα του παραλογου και της πετριας που εχει φαει ο καθενας, σε ειδικες περιπτωσεις, μπορει να σε στειλει και φυλακη με κανει να θελω να αλλαξω οχι πλανητη αλλα γαλαξια...

Εντονες τασεις φυγης... :sad:

Bradipous
18/01/2014, 19:21
Ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνω είναι το ότι λέει κάποιος "δεν ασπάζομαι σημεία από το δόγμα ή απορρίπτω ολόκληρο το δόγμα" και αυτόματα αυτό σημαίνει ότι είναι άθεος, αιρετικός, άθρησκος, βελζεβούλ, αβεσαλώθ, κθούλου, αντίχριστος και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

Αλλα τι ειναι;

nikos_abel
18/01/2014, 19:23
Αλλα τι ειναι;

Σκεπτόμενος;