PDA

View Full Version : Ενδιαφέρον για aprilia rs 125

Argonautis46
10/02/2014, 18:05
Γειά σε όλους!!

Ένδιαφέρομε να πάρω το εν λόγο μηχανάκι
Θα ήθελα όμως να με συμβουλέψετε ώστε να πάρω και καμιά άλλη ιδέα.

Γνωρίζω οτι αυτο το μηχανάκι ουσιαστικά δεν κάνει για τη χρήση που χρειάζομαι.
Φοιτητής είμαι και η πιο μακριά απόσταση που θα το πηγαίνω είναι στη σχολή περίπου 8 χλμ πήξγαινε, άλλα τόσα έλα. Απο εκεί και πέρα βόλτες.
Μέσα στην πόλη πάω κυρίως με ποδήλατο.
Έχω ακούσει οτι δεν είναι μηχανάκι για πόλη. Αυτό με φοβίζει όπως επίσης οι βενζίνες και οι βλάβες. Χαλάω 12 με 24 ευρώ σε βενζίνες με το παπί.

Απο την άλλη όμως δεν μπορώ άλλο με τον κινέζο για ευνόητους λόγους και θέλω να πάω σε κάτι που να μηχανοφέρνει κοντά στο 1000κο (ευρώ!)

Α! Επίσης. Υπάρχει μία πιστούλα εδω (καρτ) 10 ευρώ η μέρα αρα λογικά θα το πηγαίνω μία στο τοσο (όσον αφορά τη μη χρήση στην πόλη)

Όποιος ενδιαφέρεται να μου ξεδιαλύνει το μυαλό θα το εκτιμούσα.:wave2:

Bradipous
10/02/2014, 18:56
Παντα μου αρεσε αυτος ο διαολος, συγκεκριμενα ο μεγαλος του αδερφος το 250.
Θεωρητικα τα διχρονα ειναι πιο φθηνα στην συντηρηση τους αλλα θεωρω πως οτι θα γλυτωνεις απο λαδια, σερβις κλπ θα τα τρως στην διαφορα της καταναλωσης. Θα σου καιει πανω κατω τα διπλα απο τον κινεζο, συν ακριβοτερα λαστιχα, τακακια, αλυσιδες κ ολα τα αναλωσημα τα οποια μαλλον θα χρειαστει να τα αλλαξεις με το καλημερα συν ενα πιστονακι.

Γιατι δεν βλεπεις κανενα νιντζα 250 που πλεον τα δινουν αρκετα φθηνα;

Red Rider
10/02/2014, 20:05
Με ένα χιλιάρικο δεν παίρνεις αξιοπρεπές rs125.
Δεν βολεύει καθόλου,πλην του ύψους είναι το ίδιο χρηστικό με ένα ss 600..Κατανάλωση τουλάχιστον 6 λίτρα στα 100..
Θα αναπολείς τον Κινέζο :lol:
Καλύτερα zx250 που είπε και ο φίλος παραπάνω.,η αν θες 125 κοίτα yamaha R 125,αλλά είσαι εκτός προϋπολογισμού.

yiannis172
10/02/2014, 23:28
Διαφωνω οτι δε βρισκει στο 1000ρικο και παρακατω...Για μενα αν το εχεις κα**α παρτο.Μπορει να σε ζορισει οικονομικα σε σχεση με το παπι,αλλα το θεμα ειναι να γουσταρεις κιολας,οχι μονο να κανεις οικονομια.Μπορει να χρειαστει να κοψεις απο αλλου αλλα ολα ειναι επιλογες ;)

Argonautis46
11/02/2014, 12:04
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να πώ οτι δεν έχω σκοπό να το πάρω τώρα. Δεν έχω καν τα λεφτά. Το καλοκαίρι όμως που έχω πρακτική κάτι θα μου δώσουν απο εκεί, κάτι θα έχω ήδη βάλει στην ακρη μπάς και μαζευτεί το χιλιάρικο :p. Απλά τα ψάχνω απο τώρα για να ξέρω τι παίζει απο τιμές κ.λ.π.

Όποτε το Ninja ακυρώνεται λόγω χρημάτων (αν και ποτέ δεν ξέρεις). Γενικά μου αρέσει και θα το προτιμούσα.
Όσον αφορά τον κινέζο μου, δεν μαζεύεται απο πουθενά. Σε καθε βόλτα θα χρειαστεί κάτι βίδωμα και γενικά τριζει και κάνει θόρυβο σε απίστευτα εκνευριστικό βαθμό. Τέτοιο τρίξιμο ωστε να φεύγουν στεκες βίδες και λοιπά χρήσιμα πραγματάκια απο πάνω του.
Μου τα έλεγαν εδώ στο forum δεν άκουγα!

Ο πατέρας μου με καλοέμαθε απο μικρό με τις μηχανές του και ο κινέζος ήταν μεγάλη προσγείωση. Γι' αυτό δε θέλω να πάω πάλι σε παπί. Να μπορώ να ανεβώ μια ανηφόρα δικάβαλο χωρίς ζόρια. Θα μου πείτε δεν έχεις καλα καλα τα λεφτα και θες με χιλιάρικο να μην είναι μηχανάκι. Γι'αυτό λιγουρεύομαι το rs125 που θα γουστάρω κιόλας. Μου αρέσει η διχρονίλα και το μόνο δίχρονο που έχω εμπειρία είναι ένα mtx 50 πέραν κατι scouter 50αρια. Με ενθουσιάζει το οτι είναι δίχρονο και μεγάλος δάσκαλος που λένε πολλοί.
Εψαξα λίγο τις αγγελίες και είδα οτι συνήθως αυτά που είναι κοντα στα 2χιλιάρικα είναι τα πειραγμένα.

Πάντως οποιοδήποτε άλλο μοντέλο μου προτείνετε καλοδεχούμενο.

teogtp
11/02/2014, 12:07
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να πώ οτι δεν έχω σκοπό να το πάρω τώρα. Δεν έχω καν τα λεφτά. Το καλοκαίρι όμως που έχω πρακτική κάτι θα μου δώσουν απο εκεί, κάτι θα έχω ήδη βάλει στην ακρη μπάς και μαζευτεί το χιλιάρικο :p. Απλά τα ψάχνω απο τώρα για να ξέρω τι παίζει απο τιμές κ.λ.π.

Όποτε το Ninja ακυρώνεται λόγω χρημάτων (αν και ποτέ δεν ξέρεις). Γενικά μου αρέσει και θα το προτιμούσα.
Όσον αφορά τον κινέζο μου, δεν μαζεύεται απο πουθενά. Σε καθε βόλτα θα χρειαστεί κάτι βίδωμα και γενικά τριζει και κάνει θόρυβο σε απίστευτα εκνευριστικό βαθμό. Τέτοιο τρίξιμο ωστε να φεύγουν στεκες βίδες και λοιπά χρήσιμα πραγματάκια απο πάνω του.

Ο πατέρας μου με καλοέμαθε απο μικρό με τις μηχανές του και ο κινέζος ήταν μεγάλη προσγείωση. Γι' αυτό δε θέλω να πάω πάλι σε παπί. Να μπορώ να ανεβώ μια ανηφόρα δικάβαλο χωρίς ζόρια. Θα μου πείτε δεν έχεις καλα καλα τα λεφτα και θες με χιλιάρικο να μην είναι μηχανάκι. Γι'αυτό λιγουρεύομαι το rs125 που θα γουστάρω κιόλας. Μου αρέσει η διχρονίλα και το μόνο δίχρονο που έχω εμπειρία είναι ένα mtx 50 πέραν κατι scouter 50αρια. Με ενθουσιάζει το οτι είναι δίχρονο και μεγάλος δάσκαλος που λένε πολλοί.
Εψαξα λίγο τις αγγελίες και είδα οτι συνήθως αυτά που είναι κοντα στα 2χιλιάρικα είναι τα πειραγμένα.

Στο Astrea να δεις.........

Bradipous
11/02/2014, 12:16
Νομιζω οτι και η ντερμπι βγαζει ενα αντιστοιχο 2χρονο 125 και η cagiva ενα που μοιαζει με το ντουκατι 748.
Αλλα μεχρι εκει φτανουν οι γνωσεις μου για αυτα τα δυο.

yiannis172
11/02/2014, 13:06

Το Ninja,ειναι καλο αλλα ειναι ενα μεγαλωμενο παπι.Σε αντιθεση το RS,οπως και το Mito και το GPR,που ειπε ο Βραδυποδας,ειναι μοτοσυκλετακια με ολη τη σημασια της λεξης.

byron
11/02/2014, 13:40
Νομιζω οτι και η ντερμπι βγαζει ενα αντιστοιχο 2χρονο 125 και η cagiva ενα που μοιαζει με το ντουκατι 748.
Αλλα μεχρι εκει φτανουν οι γνωσεις μου για αυτα τα δυο.

Η Derbi βγάζει ένα 4Τ που είναι copy paste του επίσης 4Τ RS4 της aprilia. Τα νέα τετράχρονα με τα 15 άλογα δεν έχουν καμμία σχέση με το παλιό 2Τ RS. To Mito έβγαινε πριν 15 χρόνια, και η cagiva δεν υπάρχει πιά.

Για μηχανάκι βόλτας δεν θα το πρότεινα το RS. Δεν είναι μηχανάκι βόλτας, αλλά μηχανάκι πίστας που απλά είναι 125.
Τα 30άλογα από 125 θέλουν προσοχή στην συντήρηση και στα πειράματα με ζιγκλέρ κλπ, ενώ η απουσία βεντιλατέρ στο ψυγείο θα δημιουργήσει πρόβλημα σε τυχόν κίνηση στην πόλη.

Πάντως είναι πύραυλος. Σε μια βόλτα, είχα μετρήσει ένα τέτοιο στα 165χλμ που τα είχε εύκολα.

buckley
11/02/2014, 13:55
Πάντως οποιοδήποτε άλλο μοντέλο μου προτείνετε καλοδεχούμενο.[/QUOTE]

Εδώ είσαι ρε μάγκα ,μιλάμε για ΤΟ future classic.
Future Ελλάδα γιατί έξω είναι ήδη classic.
50 αλογάκια στα 134 κιλά με τέλη 22 ευρώ και 100 ευρώ ασφάλεια (Αθήνα) το χρόνο.
Απαραίτητο επίσης και σε κάθε συλλέκτη ένα μαμά μοντέλο (ψιλοάσχετο αυτό για σένα μάλλον)

309498

yiannis172
11/02/2014, 13:55
Αμα ειναι μαμα,γιατι να κανει πειραματα με ζιγκλερ;

sniper
11/02/2014, 14:00
.... Με ενθουσιάζει το οτι είναι δίχρονο και μεγάλος δάσκαλος που λένε πολλοί.
...

...

Για μηχανάκι βόλτας δεν θα το πρότεινα το RS. Δεν είναι μηχανάκι βόλτας, αλλά μηχανάκι πίστας που απλά είναι 125.
Τα 30άλογα από 125 θέλουν προσοχή στην συντήρηση και στα πειράματα με ζιγκλέρ κλπ, ενώ η απουσία βεντιλατέρ στο ψυγείο θα δημιουργήσει πρόβλημα σε τυχόν κίνηση στην πόλη.

Πάντως είναι πύραυλος. Σε μια βόλτα, είχα μετρήσει ένα τέτοιο στα 165χλμ που τα είχε εύκολα.

Δάσκαλος δεν είναι. Με τίποτα. Οδήγησα το 125 το τελευταίο και είναι όντως πυραυλάκι (και σαν διχρονο δεν εχεις και μηχανόφρενο).

Δάσκαλος στην πίστα, μπορεί, στο δημόσιο δρόμο, όχι.

Δες κάτι άλλο.. ένα Serrow πχ.

Argonautis46
11/02/2014, 14:25
To TDR δε με χαλάει αν και θα προτιμούσα ένα DR μιας και έχω πάρει φίλου και μου άρεσε.
π.χ. με κάποια λεφτα παραπάνω, το συγκεκριμένο μου φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση.
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3398252/

φαντάζομαι θα είναι και πιο οικονομικό απο πλευράς βενζίνης.

buckley
11/02/2014, 14:37
To TDR δε με χαλάει αν και θα προτιμούσα ένα DR μιας και έχω πάρει φίλου και μου άρεσε.
π.χ. με κάποια λεφτα παραπάνω, το συγκεκριμένο μου φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση.
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3398252/

φαντάζομαι θα είναι και πιο οικονομικό απο πλευράς βενζίνης.

Φίλε μου τα έχω και τα δύο μηχανάκια που λες το TDR είναι μεράκι (πάρα πολύ μπροστά από την εποχή του )με φρέσκα λαστιχάκια "σκοτώνει" ακόμα και σήμερα.
Πως έφτασες τώρα από το rs 125 στο dr 650 εσύ γνωρίζεις .

sniper
11/02/2014, 14:40
...
Πως έφτασες τώρα από το rs 125 στο dr 650 εσύ γνωρίζεις .

Προφανώς ο φίλος μας δεν γνωρίζει. Μηχανάκι θέλει...

Bladerunner
11/02/2014, 15:05
Για να πετύχεις καλό μηχανάκι σ' αυτά που ψάχνεις με τα χρήματα που διαθέτεις, πρέπει ή να γνωρίζεις αρκετά ή να είσαι τυχερός. Γιατί δεν κοιτάς προς κάποιο παπί; Παπιά στο χιλιάρικο, όχι μόνο ανεβαίνουν ανηφόρα με δικάβαλο, αλλά κάνουν κι ένα σκασμό χιλιόμετρα με ελάχιστη -ως καθόλου- συντήρηση.

kostaskk
11/02/2014, 15:53
χμμμ ενδιαφερον.

ας πούμε οτι παίρνεις τετραχρονο.
στην αρχή θα ενθουσιαστεις θα σου φαίνεται δυνατό.
μετα απο λίγο κάθε άνοιγμα γκαζιού θα είναι το ίδιο με το προιγουμενο.
ο ενθουσιασμός θα αρχίσει να φεύγει
καθε κίνηση του γκαζιου θα εχει προβελπομενες αντιδρασεις
μετα απο καιρο θα το βαρεθεις, θα θες δυναμη και ζωντάνια και αυτο δεν θα δινει.
θα αρχισει να φαινετε βαρετο
στο τελος θα καταλήψεις να κάνεις την διαδρομη σπιτι-δουλειά-ψωνια με αυτο και θα φαινετε σαν μια ανιαρη καθημερινή συνήθεια
και αυτο θα ειναι. τουλάχιστον θα καις λίγο αλλα η απόλαυση θα ειναι μειωμένη εως και μηδενική

ας πουμε οτι παιρνεις διχρονο.
στην αρχη θα ενθουσιαστεις ή και οχι αν δεν ξερεις να το ανοιγεις ή παρεις κάποιο χρεπι
με τον καιρο θα αρχίσεις να το ερωτεύεσαι ολο και ποιο πολύ.
καθε βόλτα θα τελειωνει με ενα τεράστιο χαμόγελο.
καθε μερα θα το μαθαίνεις περισσότερο και θα ανακαλύπτεις τις δυνατότητες του
θεν θα θες να το βγάζεις για καθημερινη χρήση , θα το βγάζεις οταν μονο οταν θα θες να περάσεις καλά

καθε άνοιγμα του γκαζιού θα ειναι συναρπαστικό.
οι σκεψεις σου θα ειναι καπος ετσι : να το ροπιασασω σημερα μεσα στην στροφη τερμα πλαγιασμενος? η θα πετάξει κολο?
που πρεπει να κανω αλλαγες για να παρω τα μεγιστα? μαλλον καπου στις 10.000 που κλοτσάει δυνατά
σημερα που εχει κρυο καιρο ξυρίζει ας παω μια βολτα
λες να το κανω να στροφαρει ποιο πολυ με μικροτερο ζιγκλερ?
σημερα ανεβαζει στροφες καλητερα απο χτες τι παιζει?
χτες δεν γληστρισε το πισω πανω στο ροπιασμα εδω, ας δοκιμασω και σημερα.
θα κερασω τσαι αραγε στο xtx που ειναι μπροστα μου στο στροφιλικι ? ας οδηγήσω με φορα και υψηλές rpm

τερμα με τις σκεψεις.
καθε μερα λοιπων θα σε κανει και καλύτερο οδηγό και θα γουσταρεις καθε βολτα.
καπος ετσι θα μπεις και στο τριπακι να πας πιστα, αν το βαρεθεις θα ψαχνεις για μεγαλύτερο διχρονο.

σε πιθανο σπάσιμο/επισκευη/βελτίωση ή αλλαγη καποιου πιστονιου θα σε κανει και μηχανικο αργότερα και θα αρχισεις να ασχολείσαι μονος σου με τις επισκευες γιατί θα το αγαπας και θα γουσταρεις να το φτιαξεις με τα χερια σου.
ισως να θελήσεις να το βελτιώσεις πραγμα εύκολο ισως ισως ισως ποτε δεν θα τελειώσουν τα ισως

φυσικα ολα αυτα προϋποθέτουν να ξεκινήσεις με ενα καινουριο δυνατο και αξιόπιστο δίχρονο (τα μεταχειρισμενα μπορεί να κριβουν κινδύνους)
καθος και να εχεις χρήματα για την οποια συντήρηση του και τις βενζίνες-λάδια.
πρεπει βέβαια να το χεις και το μικροβιο του διχρονου μεσα σου αλλιως δεν...

αν δεν θες να ασχολείσαι με πολλά και να τα χεις ολα λυμένα και σιγουρα παρε 4t
αλλα ολα θα ειναι προβλεπομενα και βαρετά μετα απο λιγο

αυτα απο μενα. 21 χρονων είμαι. εχω ανεβει οδηγήσει σε αρκετα τετραχρονα πολλων κυβικων αλλα δεν....
σαν το διχρονακι τίποτα

sniper
11/02/2014, 15:55
...

αυτα απο μενα. 21 χρονων είμαι. εχω ανεβει οδηγήσει σε αρκετα τετραχρονα πολλων κυβικων αλλα δεν....
σαν το διχρονακι τίποτα

Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα...

Δεν ξέρω τι έχεις οδηγήσει αλλά μάλλον δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα.

Bowleno
11/02/2014, 16:09
Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα...

Δεν ξέρω τι έχεις οδηγήσει αλλά μάλλον δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα.

Προφανώς έχει οδηγήσει κάποιο kawa mach III (και του πήγε το σκ@το στην κάλτσα να το σταματήσει) και μετά από αυτό όλα τα 4χρονα χιλιάρια του φαίνονται ξενέρωτα :tooth:

kostaskk
11/02/2014, 16:15
z 750 ναι μεν ειναι πολυ δυνατό αλλα μου φανεικε ξενερωτο σε σχεση με 250 δίχρονο

Argonautis46
11/02/2014, 16:27
Γνώμονας πάντα είναι τα λεφτά. Γι'αυτό και πήγα απο rs σε dr. Δεν έχω θέμα για το τι θα είναι (2t,4t,ss,motard,on/off) αρκεί να μην σέρνεται όπως το παπί που έχω τώρα. Το dr μάλιστα πλησιάζει το fmx του πατέρα μου που έχω καλές σχέσεις μαζί του (για το fmx λέω :p) και ίσως να έχει λίγο περισσότερο νευρο (το dr).

Επίσης έβαλα πρώτο σε προτίμηση το rs γιατι βρίσκω πιο καινούριο σε αντίθεση με το dr που θα είναι του 90+.
Αλλά απ'ότι βλέπω οι περισσότεροι με αποτρέπεται απο το rs. Επειδή ακριβώς το ήξερα οτι έχει τόσα αρνητικά (για τη χρήση που το χρειάζομαι κατα κύριο λόγω), άνοιξα και το thread.

Aπo παπιά μου αρέσουν το crypton x και το suzuki fx αλλα έλεγα να τα αποφύγω. Ο βασικότερος λόγος είναι οτι είναι παπιά και δεν μπορώ άλλο παπί. Παρ'όλα αυτά δεν το έχω σε τίποτα να πάρω παπί αμα δεν μπορώ να τη βγάζω με "μηχανή"

kostaskk
11/02/2014, 16:28
xt600 κανεις λιγο χαρα τα πρωτα 30 δευτερα απο την ροπη μετα φαινετε σαν παπακι
στο 2λεπτο παρακαλας να κατεβεις.

ας μην κατεβω ποιο κατω και θυμιθω το xl250 που εκανα μαθήματα οδήγησης.
απλα ταφος. 20 λεπτα μετα το πρωτο σοβαρο καβαλιμα σε μηχανη και ανοιγμα τερμα γκαζι κανοντας μπαντες γηπεδο.
ωραιο το παιχνιδακι αλλα καποτε (15 λεπτα) βαριεσαι να κανεις το ιδιο πραγμα

το z 750. δεν λεω γκαζι δυνατο.
σουζες ανετα,μπαντες πανευκολα, μπαινεις σε στροφη με 150 φρεναρεις δυνατα για την επομενη κλειστη και ολα ειναι ωραια και προβλέψιμα.
δεν κουναει,αποσβενει καλα τις ανομαλιες, φρεναρει πολυ δυνατα( εχει και το φρενο του κινητηρα)

στην ιδια στροφη με διχρονο 250 αντε να μπω με 100 και αυτά με μεγαλο φοβο
τα 150km/h στην ιδια στροφη ειναι απλα αποιαστο ονειρο προς το παρον για μενα με το διχρονο. και αν το επιχειρισω το σιγουρο ειναι οτι θα την παρω με 'σταματιμενη΄ καρδια .... σε μερικα χρονια ισως μπορω να το κανω οταν θα χω εμπειρία.

ο καθενας θα ετρεμε αν ηξερε οτι θα μπει ροπιασμενος εκει με κίνδυνο γλιστρήματος.
τα ματια πρεπει να ειναι στον δρομο ή να τον ξερεις απ εξω για τυχον ανωμαλίες που ευκολα αναταραζουν το ελαφρυ διχρονο με την επικίνδυνη γεωμετρια. αντε πες πως το κανεις. αντε μετα να σε δω να φρεναρεις βιαια με φρενα του 1990 και χωρις φρενο κινητήρα

εκει ειναι η διαφορα διχρονου με τετραχρονου για μενα.. σε κανει οδηγο μιας και βλεπω οτι αρχισανε να κοροιδευουνε για τα 21 μου χρονια δεν θα πω κατι αλλο. παρτε ολοι τετραχρονα

sniper
11/02/2014, 16:35
xt600 κανεις λιγο χαρα τα πρωτα 30 δευτερα απο την ροπη μετα φαινετε σαν παπακι
στο 2λεπτο παρακαλας να κατεβεις.

Κάποιοι δεν ανεβαίνουν κάν.

ας μην κατεβω ποιο κατω και θυμιθω το xl250 που εκανα μαθήματα οδήγησης.

Εκανες μαθήματα με XL250; Πλακα μας κάνεις τωρα ε;

απλα ταφος. 20 λεπτα μετα το πρωτο σοβαρο καβαλιμα σε μηχανη και ανοιγμα τερμα γκαζι κανοντας μπαντες γηπεδο.
ωραιο το παιχνιδακι αλλα καποτε (15 λεπτα) βαριεσαι να κανεις το ιδιο πραγμα

Με XL250 όλα αυτα;

το z 750. δεν λεω γκαζι δυνατο.

Εντάξει, αρχισες τ' ανέκδοτα

σουζες ανετα,μπαντες πανευκολα, μπαινεις σε στροφη με 150 φρεναρεις δυνατα

Το συνεχίζεις το ανέκδοτο

για την επομενη κλειστη και ολα ειναι ωραια και προβλέψιμα.
δεν κουναει,αποσβενει καλα τις ανομαλιες, φρεναρει πολυ δυνατα( εχει και το φρενο του κινητηρα)

Δεν κουνάει το Ζ; :bawl: :bawl:

στην ιδια στροφη με διχρονο 250 αντε να μπω με 100 και αυτά με μεγαλο φοβο
τα 150km/h στην ιδια στροφη ειναι απλα αποιαστο ονειρο προς το παρον για μενα με το διχρονο. και αν το επιχειρισω το σιγουρο ειναι οτι θα την παρω με 'σταματιμενη΄ καρδια .... σε μερικα χρονια ισως μπορω να το κανω οταν θα χω εμπειρία.

να σαι καλά εσύ και όλα θα τα κανεις.

ο καθενας θα ετρεμε αν ηξερε οτι θα μπει ροπιασμενος εκει με κίνδυνο γλιστρήματος.

Μπαίνεις σε στροφή με 2Τ με κρεμασμένο κινητήρα; Κάτι δεν σου έχουν πει καλά...

τα ματια πρεπει να ειναι στον δρομο ή να τον ξερεις απ εξω για τυχον ανωμαλίες που ευκολα αναταραζουν το ελαφρυ διχρονο με την επικίνδυνη γεωμετρια. αντε πες πως το κανεις. αντε μετα να σε δω να φρεναρεις βιαια με φρενα του 1990 και χωρις φρενο κινητήρα

Αρα το 2Τ είναι μόνο για πίστα ή για να γίνεις στατιστική στο δρόμο.

εκει ειναι η διαφορα διχρονου με τετραχρονου για μενα.. σε κανει οδηγο μιας και βλεπω οτι αρχισανε να κοροιδευουνε για τα 21 μου χρονια δεν θα πω κατι αλλο. παρτε ολοι τετραχρονα

Να σαι καλά...

Όταν καβαλήσεις κανένα χρέπι Κ9, ελα να μας πεις τις εντυπώσεις σου.

kostaskk
11/02/2014, 17:28
μέχρι 750 τετραχρονο εχω οδηγήσει ρε spiper. λίγα είναι? αλήθεια εσυ τι εχεις οδηγήσει απο δίχρονα?
μηπος κανα πεσμενο σκουτερακι 80αρι? να σου απαντήσω με τον τονο που μου απαντάς και εσυ.
φυσικα εχω εχω την πρόθεση να σε 'πειραξω' και οχι κατι αλλο.

το κ9 νομίζεις οτι είναι μεγαλύτερη εμπειρια απο το να παρεις βολτα rg500? (καλο με φρεσκο μοτερ απο 100 μαμα-130 φτιαγμενο άλογα)
rs 125 ξεκοφτιασμενο να βγαζει 170km/h εχεις παρει βόλτα? ποσο γρηγορα τα βγάζει αυτα? ποσο ειναι ειπαμε? 125?
rs250 εχεις ροπιασει? αγωνιστικο honda rs250 με 100 κιλα και 80 αλογα τροχο? θα βαρεθεις αν παρεις βολτα ενα τετειο?
καβάλα λοιπών και εσυ τετειο χρεπι και ελα να μας πεις τις εντυπώσεις σου. και μιλάω για μοτο περασμένων δεκαετιών

οσο για την πιστα. ναι το διχρονο για εκει εχει προοριζεται το χρησιμοποιεις ομως και στον δρόμο
εχουνε βγει και αποκλειστικά δίχρονα δρόμου ομως. βλέπε βεσπες σκουτερ-παπια,tdr αντε και το rd

παρε και μια συγκριση https://www.youtube.com/watch?v=HBuQ_C5RtTU για το τι γινετε στην πίστα σύγκρινε τα κυβικά τα αλογα κανε τις πράξεις σου
βγαινουν? το βαρος που ειναι? γιατι το 125 παει το ιδιο με τα αλλα?
https://www.youtube.com/watch?v=KuBWvuyf07U ενα 4τ 250 κανει το ιδιο?

να απαντήσω τωρα.. το z ναι δεν κουνάει για μενα. εσυ το συγκρινεις με k9,dukati και αλλα 1000αρια και για σενα κουναει. εγω το συγκρίνω με δίχρονο 130 κιλών με πολυ μικρο μεταξονιο και 23 μοιρες γωνια καστερ.

ξερω οτι θεωρείται αδυναμο το z δεν παυει να ειναι 750 τετραχρονο ομως.
εσυ μου λες για gsxr ισως ενα απο τα καλητερα 1000 που εχουν βγει παραγωγή.
εγω να σου πω rd500, rg500 και bimota v-due εχεις οδηγισει καποιο απο αυτά? που ας πουμε οτι ειναι απο τα δυνατοτερα παραγωγης δυχρονα.
τοτε πως συγρινεις γιατι μου λες για το 1000?

πρεπει εγω να σου μαθω οτι τα αλογα δεν εχουν σημασια? βαρος? επιτάχυνση? απόκριση,ροπη, ανεβασμα στροφών? καμπυλη ροπης?τροπος απόδοσης δύναμης?
σου λενε κατι αυτα? συνδυάζονται με το παραγοντα 'οδηγική ευχαρίστηση'? ή λεμε μονο α εχει 160 αλογα θα εχει και πολυ fun να ουμε?

αν ησουν εστο λιγο σχετικος θα ηξερες οτι η δυναμη του ροπιασματος σε 2τ ειναι αναλογη του ποσοστου του γκαζιου που εχει ανοικτό και το κατα ποσο εισαι μεσα στο οφελιμο φασμα. (οπως και τις θεσης τις βαλβίδας/δων ροπης)
στις περισσοτερες στροφες μπαίνεις με μισο ή κλειστο γκαζι ή λιγο ποιο πανω. με τερμα θελει κότσια και γινεται ολο και ποιο δυσκολο οσο ανεβαινουν τα κυβικα.
οι στροφες δεν παιζουν τοσο ρολο. μπορει να εχεις 7.000 με τερμα γκαζι και να βγάζει 1 κιλο ροπη πχ
μετα να ξαναπερασεις με 7.000 και μισό γκαζι και να βγαζει μισο κιλο ροπη
με 2τ μπορεις να στροφαρεις χωρις να χρησιμοποιεις ολη την ροπη του μοτερ. κατι που απ οσο ξερω δεν συμβαινει στα 4τ
αλλα τζαμπα λεω δεν προκειτε να καταλαβεις

φυσικα και η καθε κατασταση γκαζιου εχει και διαφορετικη επίπτωση στο στροφαρισμα-απόκριση

notakos600
11/02/2014, 19:17
Βαραβατίλα μυρίζει εδώ μέσα...

yiannis172
11/02/2014, 20:15
Kostaskk,αυτα που λες ειναι εκτος πραγματικοτητας.Θες να μας πεις οτι ενα V-Due ή ενα RG 500 ειναι δυνατοτερο απο ενα 1000ρι;
To οτι τα old school ειναι πιο δυσκολοδηγητα,οφειλεται στο οτι ειναι πιο κακοστημενα και με χειροτερα φρενα,οχι στο οτι ειναι πιο ''αντρικα''.

Bradipous
11/02/2014, 20:39
Γουσταρω να διαβαζω τις παραθεσεις του sPiper σε τετοιες απαντησεις.

:a014:

o teos
11/02/2014, 20:51
Βαραβατίλα μυρίζει εδώ μέσα...

Διχρονιλα θα λεγα...:lol:

Μα τωρα μιλαμε με ενα παιδι..ειναι παιδι....εννοειται πως δε θα βγει ακρη.......μονο οταν καποιος σου λεει πως ειναι μεγαλυτερη ευχαριστηση να οδηγεις μηχανακια δεκαετιων απ το να οδηγησεις ενα εξελιγμενο μηχανακι τοτε βλεπεις τα σημαδια αγνοιας αρα δεν ασχολεισαι αλλο..ειναι αυτο που λεει και ο λαος....Νιος ειναι θα μαθει..........φιλικα παντα....:beer:

ΡΕ φερτε ενα βεσπονι να φοναζω και γω ξερειςςςςς απο βεσπααααα.....:lol::D

sniper
11/02/2014, 21:10
...
αλλα τζαμπα λεω δεν προκειτε να καταλαβεις

...

Γμστα ρε φιλαράκι... ιδέα δεν έχω...

Δεν εχω οδηγήσει και πολλά μηχανάκια στη ζωή μου... Προφανώς εσύ έχεις λιώσει αμέτρητα ζευγάρια λάστιχα στα 21 σου χρόνια πάνω σε RG500... αλήθεια αυτή η παγκοσμίου φήμης μ@λακία έχει φρένα;
Όχι; Σωστά, είναι για τις κότες τα φρένα... εχει γεμίσει η γη γρήγορους με 2Τ...

Οπότε κάνε ότι καταλαβαίνεις και γ@μησέ μας εμάς, δεν νοιώθουμε....

Καλά χιλιόμετρα.

pipe_smoker
11/02/2014, 21:28
Εμενα αλλο με απασχολει.....

Ο Spiper ειναι καποιο υβριδιο sniper και pipe?

Ξερει κατι ο φιλος (εκτος απο την εγκυκλοπαιδεια διχρονης μλκιας) και δε μας το λεει?

pipe_smoker
11/02/2014, 21:38
@Αργοναυτης

Φιλε μου, οπως σου ειπαν και οι περισσοτεροι το rs δεν κανει. Τουλαχιστον οχι για τη δουλεια που το θες.
Να σου περισσευαν τα φραγκα κι ο χρονος και να το επαιρνες να το κλειδωνες στην πιστουλα που λες και να εγραφες χρονους μπορει να ηταν ιδανικο.

Δε θες κατι τετοιο ομως.

Στα λεφτα που συζητας θα συμφωνησω 100% με τον blade.
Για να παρεις μηχανακι που δε θα σου φαει τα τριδιπλα για να το συμμαζευεις θα πρεπει ή να ξερεις ή να εισαι κωλοφαρδος ή (μαλλον) και τα δυο.

Αν το χιλιαρικο ειναι το απολυτο ταβανι ψαξου για παπι.
Αν μπορεις να κανεις λιγη υπομονη/να βρεις τσοντα κανα φραγκο κλπ, νομιζω οτι απο τα 1.500 αντε 1.700 και πανω μπορεις να βρεις μηχανακι αξιοπρεπές.

kostaskk
11/02/2014, 21:49
,λλλ

kostaskk
11/02/2014, 21:49
Kostaskk,αυτα που λες ειναι εκτος πραγματικοτητας.Θες να μας πεις οτι ενα V-Due ή ενα RG 500 ειναι δυνατοτερο απο ενα 1000ρι;
To οτι τα old school ειναι πιο δυσκολοδηγητα,οφειλεται στο οτι ειναι πιο κακοστημενα και με χειροτερα φρενα,οχι στο οτι ειναι πιο ''αντρικα''.

οχι φιλε. αυτο καταλαβες εσυ? λεω ξεκαθαρα οτι ενα rg ειναι 100 αλογα (λεμε τωρα) και ενα gsxr 170 (οσα είναι δεν ξερω κιολας)
που λεω οτι ειναι ποιο δυνατό το διχρονο?

ισχύει και αυτο που λες για τα περιφεριακα. αλλα η καμπυλη ροπής θεωρείς οτι δεν παίζει ρολο?
στα 4τ η ροπη ειναι γραμμική χωρίς ξέσπασμα. στο διχρονο πως είναι ξερεις? δινει τα περισσοτερα άλογα απότομα σε ενα μικρο φασμα στροφών
αυτο δημιουργει στον δρομο το διχρονο 'κλοτσιμα' ροπιασμα η οπως αλλιως το λενε
αυτο αλλάξει τον χαρακτηρα τις μοτο.

στις μερες μας προσπαθουνε να κάνουνε την αποδωση τις δυναμης οσο ποιο γραμικα μπορουνε για να ανεβουνε οι χρόνοι στις πίστες.
να γινουν ποιο φιλικά δλδ και προβλέψιμα
ενα τετραχρονο ειτε σημερινο ειτε παλιο ειναι πολυ ποιο ευκολο στην οδηγιση απο ενα δίχρονο

sniper δεν απαντας στο τι δίχρονα εχεις κανει βόλτα. μηπος κανενα?

yiannis172
11/02/2014, 21:53
Μα αυτο που εκθειαζεις,το μικρο φασμα που αποδιδεται η ισχυς,ειναι το μεγαλο μειονεκτημα των διχρονων.Μπορει να δινει χαρακτηρα αλλα δε παυει να ειναι μειονεκτημα.Σε καταλαβαινω σε οτι νιωθεις κι εγω εχω τη κα**α για τα oldschool γενικα,οχι μονο στις μηχανες.Αλλα πρεπει να διαχωρισεις το ρομαντικο και το τι σου αρεσει εσενα προσωπικα,απο το αντικειμενικα εξελιγμενο και γρηγορο.Ηταν πολυ μπροστα για την εποχη τους και ακομα και τωρα βαζουν γυαλια σε πολλα τα 250ρια,αλλα πλεον ειναι ξεπερασμενα οπως και να το κανεις.

menelaos46
11/02/2014, 22:07
Ορίστε, τι να πάρει ρώτησε το παιδί κι μερικοί βγάζουνε και μετράνε τους λούτσους τους...

Και επί τη ευκαιρία, νομίζω πως το rs 125 σίγουρα δεν κάνει για τη δουλειά που το θέλεις, εγώ θα επέλεγα ένα τετράχρονο μοτοσυκλετάκι. Υπάρχουν αρκετά στην αγορά πλέον με τα λεφτά που ζητάς.

kostaskk
11/02/2014, 23:07
Μα αυτο που εκθειαζεις,το μικρο φασμα που αποδιδεται η ισχυς,ειναι το μεγαλο μειονεκτημα των διχρονων.Μπορει να δινει χαρακτηρα αλλα δε παυει να ειναι μειονεκτημα.Σε καταλαβαινω σε οτι νιωθεις κι εγω εχω τη κα**α για τα oldschool γενικα,οχι μονο στις μηχανες.Αλλα πρεπει να διαχωρισεις το ρομαντικο και το τι σου αρεσει εσενα προσωπικα,απο το αντικειμενικα εξελιγμενο και γρηγορο.Ηταν πολυ μπροστα για την εποχη τους και ακομα και τωρα βαζουν γυαλια σε πολλα τα 250ρια,αλλα πλεον ειναι ξεπερασμενα οπως και να το κανεις.
αυτο λεω και γω συμφωνώ. μειονέκτημα για τους περισσοτερους είναι
καλα εξελιγμένο ναι το 4τ σίγουρα ειναι.
γρηγoρο ομως? υπαρχουν βιντεο που 2τ σε πιστα που κερναε τσαι σε 4τ 900αρια και 1000.
ενα αγωνιστικο 2τ 250 μην σου φανει περιεργο αν φευγει σε ευθεια απο κάποιο 1000. (ξερω περιστατικό στις σερρες)

μερικα βιντεακια

https://www.youtube.com/watch?v=Xe1NakRS2dc
το dukati δεν μπορει να κανει διαφορά.ολο γυριζει πισω να δει αν τον ακολουθει
τον τελος τον περνάει το rd350 του 1983? αυτο που εχει πλαίσιο σαν σκαλωσιά απο οικοδομη και φρενα παπιού. αναρτήσεις σουμιεδες κτλ κτλ.

https://www.youtube.com/watch?v=fmaUNbB2-SI
εδω βλεπουμε τι μπορει να κανει 500 2τ παραγωγής φτιαγμένο απο οδηγό που ξέρει να το παει

https://www.youtube.com/watch?v=zLjqa0ZNu1w
εδω τι σημαίνει ροπιασμα (και απόκριση) και και και.

σαν γενικο συμπερασμα τα 4τ ειναι δυνατοτερα και γρηγοροτερα οχι ομως πάντα.

για τον φιλο που χαλασαμε το θεμα να παρει οποιο πραγματικα του αρεσει και μετα ολα τ αλλα θα έρθουν
το budget ειναι μικρο αλλα αν αγαπας κατι παντα βρισκεις λυσεις .

ακομα rs να παρεις μεταχειρισμενο θελει πολυ προσοχη και δεν θα το πρότεινα σε καποιον που δεν ξερει απο αυτα.
παιζουν πολλες απατες και λαμογιες, οπως και ασχετοι μαστορες που κανουν διαφορες πατεντες σε αυτα.

σαν αποτελεσμα βγαινει ενα μεγαλος αριθμος απο μοτο που δεν 'πανε' οπως πρεπει, αναξιόπιστα με οχι γνήσια εξαρτήματα και διαφορα περίεργα πειράγματα
οποτε στην θεση σου μεταχειρισμενο rs δεν θα έπαιρνα.

απο την αλλη ενα ninja 250 σαν μεταχειρισμενο εχει πολυ ποιο λιγες πιθανότητές να κανιβαλιστει απο επίδοξους μαστρορες
μιας και κατα 90% το μοτερ του δεν θα εχει ανοιχτεί ποτε
καει λιγο,δεν χαλαει,κτλ εχε υποψην οτι βγαζουν την ροπη πολυ ψηλα στις 11.000 περιπου και θελουν ψηλο δούλεμα τα ninja

Bowleno
11/02/2014, 23:50
Τελικά μόνο ο Μενέλαος είπε την σωστή κουβέντα: μπήκε το παλικάρι να ζητήσει γνώμες αν κάνει για ΑΥΤΟΝ (και μόνο αυτόν) το rs που συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, ΔΕΝ σου κάνει, φίλε αργοναύτη, σου είπαν τους λόγους κιόλας, (πράγμα σχετικά σπάνιο εδώ :p )

Όσο για σένα φίλε ΚώσταΚΚ, ισχύει αυτό που είπα πριν περί mach III κ.λ.π. εσένα οκ, σου αρέσουν, την βρίσκεις, (ο μαζοχισμός δεν απαγορεύεται) όμως το να λες σε κάποιον να πάρει ένα ενα απολύτως δύσχρηστο μηχανάκι (για την δουλειά που το θέλει) θα συμφωνήσεις ότι είναι κάπως....
Έχω χάσει φίλο το 1983 από το RD350 της εποχής εκείνης γιατί ακριβώς αυτό που είπαν τα παιδιά κι εγώ πιο πάνω: ΔΕΝ σταμάταγε, ΔΕΝ είχε κράτημα, ΔΕΝ ΔΕΝ....
Οπότε, μια χαρά στα είπε o σκοπευτής... κι εγώ ελπίζω να είσαι πάντα καλά να κάνεις το κέφι σου

Υ.Γ. σε ποια σχολή σου δώσανε XLR250 να κάνεις μαθήματα; :confused:

buckley
12/02/2014, 08:10
Εμενα αλλο με απασχολει.....

Ο Spiper ειναι καποιο υβριδιο sniper και pipe?

Ξερει κατι ο φιλος (εκτος απο την εγκυκλοπαιδεια διχρονης μλκιας) και δε μας το λεει?

O Spiper (both you two) σαν μεγαλύτερος και πιο σοβαρός ούτε θα έπρεπε να κρίνει μοντέλα 30+ ετών με τις προδιαγραφές του σήμερα ούτε να βαφτίζει μαλακίες τα δίχρονα ούτε να ξεσυνερίζεται ένα καβλωμένο 21χρονο και φυσικά να μην δίνει συνέχεια σε ένα "αστείο" αρθράκι ενός φίλου που ξεκίνησε ψάχνοντας rs 125 και σε λίγο θα μας έλεγε ότι τελικά κατέληξε σε μεταχειρισμένο cinquecento...

notakos600
12/02/2014, 08:14
Με τέτοια μυαλά χάνονται ζωές, ας το έχουν αυτό τυπωμένο στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι επίδοξοι παγκόσμιοι πιτσιρικάδες.
Του γέρου την συμβουλή να την ακούς, την πορδή του μην ακούς...

devil's animal
12/02/2014, 09:02
παρε ενα cb-1 και δεν θα το μετανοιωσεις...
με καλο μαζεμα (και σχετικα φθηνο) εχεις ΠΟΛΥ μοτοσυκλετα...ειναι τρελο value for money...
:wave2:

byron
12/02/2014, 09:44
με καλο μαζεμα (και σχετικα φθηνο) εχεις ΠΟΛΥ μοτοσυκλετα...ειναι τρελο value for money...

καλή λύση, όπως και το CB400...

το θέμα είναι οτι είναι πολύ δύσκολο να μην είναι λιωμένο στα χλμ.

sniper
12/02/2014, 09:45
O Spiper (both you two) σαν μεγαλύτερος και πιο σοβαρός ούτε θα έπρεπε να κρίνει μοντέλα 30+ ετών με τις προδιαγραφές του σήμερα ούτε να βαφτίζει μαλακίες τα δίχρονα ούτε να ξεσυνερίζεται ένα καβλωμένο 21χρονο και φυσικά να μην δίνει συνέχεια σε ένα "αστείο" αρθράκι ενός φίλου που ξεκίνησε ψάχνοντας rs 125 και σε λίγο θα μας έλεγε ότι τελικά κατέληξε σε μεταχειρισμένο cinquecento...

:bawl:

O Spiper δεν σύγκρινε ποτέ μηχανάκια 30+ ετών με τα σημερινά, αντίθετα αυτό που έκανε είναι να πει ότι τα σημερινά δεν συγκρίνονται με τα χθεσινά για ενα κάρο λόγους.

Από εκεί και πέρα, παρόλο που είμαστε μια μεγάλη παρέα εδώ μέσα, διαβάζουν και άλλοι που δεν γράφουν ποτέ και καλό θα είναι να διαβάζουν το τι ισχύει και τι όχι. Επιπλέον, ποτέ δεν βάφτισα μ@λακίες τα 2Τ, ίσα ίσα για το rs125 (το τελευταίο) είπα ότι είναι ένα πολύ καλό μηχανάκι αλλά όχι για τον φίλο μας που πηδάει απο το TDR σε DR με μεγάλη ευκολία...

Επίσης, οι παλιότεροι σε ηλικία εδώ μέσα (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι...) καλό θα είναι να απορομαντικοποιήσουν τα νιάτα τους και να σκεφτούν τι καβαλάγανε και με πόσους φίλους δεν τα λένε πια λόγω αυτών των μηχανών (και φυσικά λόγω της έλλειψης εκείνη την εποχή του κράνους, μπουφαν, μποτες, γαντια κλπ κλπ)...

Αυτά και καλή επιτυχία στην επιλογή σου φίλε Αργοναύτη.

υ.γ. Για να σου φύγει η απορία φίλε kostaskk (http://www.moto.gr/forums/member.php?u=47131), ναι, κάτι έχουμε καβαλήσει, απο RS125, KR1, NSR250 - δεν ειχα ποτέ ευτυχώς τέτοιο δικό μου - και κάθε φορά, μα κάθε φορά που κατέβαινα κίτρινος σαν το φλουρί αναρωτιόμουν γιατί το καβάλησα. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να πολεμας να πας πιο γρήογορα με ενα 4Τ και διαφορετικό εντελώς να πολεμάς να επιζήσεις για να καβαλήσεις την επόμενη μέρα. Τα 2Τ ss είναι/ήταν για την πίστα και μόνο. Και για εξωλέμβιες.

pipe_smoker
12/02/2014, 09:45

Ο pipe λοιπον (ο sniper αν θελει ας σου απαντησει ο ιδιος), δεν κρινει μοντελα 30+ ετων με τις προδιαγραφες του σημερα ουτε βαφτιζει τα διχρονα μαλακιες.
Ειπε οτι ενας 21χρονος μας εχει αραδιασει την εγκυκλοπαιδεια της διχρονης μλκιας. Δε χαρακτηρισε τα ιδια τα διχρονα μλκιες.

Επισης, οταν καποιος μπαινει και ρωταει μια συμβουλη για το τι μηχανη να διαλεξει, μονο "αστειο" θρεντακι δεν μπορω να το χαρακτηρισω και οσοι μπορουν να πουν μια γνωμη καλο ειναι να τη λενε κι οχι να σκεφτονται "Δε γ@μεις, τσινκουετσεντο θα παρει στο τελος".

Και τελος, εαν εχουν τη γνωση να κρινουν οτι καποιος γραφει τερατα, οχι σε ενα σπαμοθρεντ αλλα καπου που καποιον τον ενδιαφερουν αυτα που θα γραφτουν, και παλι καλο ειναι να το λενε.

Αυτα απο τον pipe και καλη σου μερα:wave2:

pipe_smoker
12/02/2014, 09:51

Και στο 1000αρικο ρε Βυρωνα φοβαμαι θα του ζητησει πολλα στο αμεσο μελλον.
Ισως ειμαι προκατηλλημενος γιατι εχω "καει" απο το δικο μου. Ειναι τρελη αρχαιολογια ρε πστ μου...

devil's animal
12/02/2014, 10:00

ναι, αλλα δεν νοιωθουν ρε Βυρωνα (ουτε το cb-1, ουτε το cb400)...

με ενα καλο σερβις απο καποιον μαστορα, τα μηχανακια αντεχουν για παντα χωρις να πεφτει η αποδοση τους...
γραμμικο μοτερ που αν δεν το στροφαρεις, αποδιδει σαν παπι και οταν αρχισουν και ανεβαινουν οι στροφες δειχνουν τα δοντια τους (ειδικα το cb-1)...

το μονο αρνητικο ειναι τα ακριβα (σε σχεση με μονοκυλινδρο και παπια) αναλωσιμα (λαδια, φιλτρα, λαστιχα, αλυσιδογραναζα) και το βαρος του, που για αρχαριο θελει λιγη προσαρμογη το πρωτο καιρο...

sapila racing
12/02/2014, 10:13
Ρε παιδιά τι συζητάτε?
Ο άνθρωπος ρωτάει για το 125 και άρχισαν τα όργανα...

@kostaskk
καλά και άγια τα δίχρονα, είναι κ%%$λα με κεφαλαία αλλά το παράκανες.
Το RG500 original ειναι πολύ μακριά από τα 100 άλογα, ακόμα και με εξατμίσεις φίλτρα και ζιγκλέρωμα είναι μακριά.
Επίσης όταν χρειαστεί επισκευή ο κινητήρας (φυσιολογικά πράγματα) θα πληρώσεις όσο κανουν 2 CB400 σε καλή κατάσταση.

@Αργοναυτης
CB1, CB400, ειναι μια χαρά.
Αν θες και πίστα ψάξε για ZXR400, CBR400 δεν σπάνε δεν χαλάνε, ειναι γρήγορα χωρίς μεγαλες απαιτήσεις συντήρησης και πας κι εν αταξιδάκι.
Ειδικά αν είσαι και λίγο κοντός είναι οτι πρέπει.

byron
12/02/2014, 10:29
ναι, αλλα δεν νοιωθουν ρε Βυρωνα (ουτε το cb-1, ουτε το cb400)...

με ενα καλο σερβις απο καποιον μαστορα, τα μηχανακια αντεχουν για παντα χωρις να πεφτει η αποδοση τους...
γραμμικο μοτερ που αν δεν το στροφαρεις, αποδιδει σαν παπι και οταν αρχισουν και ανεβαινουν οι στροφες δειχνουν τα δοντια τους (ειδικα το cb-1)...

το μονο αρνητικο ειναι τα ακριβα (σε σχεση με μονοκυλινδρο και παπια) αναλωσιμα (λαδια, φιλτρα, λαστιχα, αλυσιδογραναζα) και το βαρος του, που για αρχαριο θελει λιγη προσαρμογη το πρωτο καιρο...

Δεν διαφωνώ ρε Σταύρο. Τα θεωρώ πολύ καλά, εξαιρετικά μηχανάκια. Απλά ένα μηχανάκι 15ετίας+, δεν είναι μόνο μέταλλα. Από μεμβράνες και εισαγωγές carbs, τσίμπιμα λαδιού από σκίσιμο προηγούμενων, ρουλεμαν, σκουριές, αναρτήσεις, δισκόφρενα, και μια γενική κουραση. Αν βρεθεί κάποιο από ιδιοκτήτη που το πρόσεχε, +100000.
Αλλιως τι να το κάνει ένας πιτσιρικάς? Να γίνει πελατάκι σε συνεργειατζήδες που συνήθως είναι ΓΤΠΚ?

Και δεν ισχύει βέβαια μόνο για τα CB αυτό. Απλά έχω γίνει πολύ επιφυλακτικός με μηχανάκια που κλείνουν την εφηβία τους, και πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας. Το φθηνό μπορεί να γίνει εύκολα ΠΟΛΥ ακριβό και μπελάς.

devil's animal
12/02/2014, 10:47
Δεν διαφωνώ ρε Σταύρο. Τα θεωρώ πολύ καλά, εξαιρετικά μηχανάκια. Απλά ένα μηχανάκι 15ετίας+, δεν είναι μόνο μέταλλα. Από μεμβράνες και εισαγωγές carbs, τσίμπιμα λαδιού από σκίσιμο προηγούμενων, ρουλεμαν, σκουριές, αναρτήσεις, δισκόφρενα, και μια γενική κουραση. Αν βρεθεί κάποιο από ιδιοκτήτη που το πρόσεχε, +100000.
Αλλιως τι να το κάνει ένας πιτσιρικάς? Να γίνει πελατάκι σε συνεργειατζήδες που συνήθως είναι ΓΤΠΚ?

Και δεν ισχύει βέβαια μόνο για τα CB αυτό. Απλά έχω γίνει πολύ επιφυλακτικός με μηχανάκια που κλείνουν την εφηβία τους, και πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας. Το φθηνό μπορεί να γίνει εύκολα ΠΟΛΥ ακριβό και μπελάς.

σωστα ολα αυτα, αλλα με 1000€ δεν μπορει να παρει περισσοτερο "μοτοσυκλετα"...
ακομα και σε μονοκυλινδρο να στραφει, παλι θα παει σε παλιο μοντελο που θα εχει να αντιμετωπισει τα ιδια θεματα (και ισως και χειροτερα αν εχει φαει βουνο το μηχανακι)...

οταν πλεον τα παπια εχουν 2000€+ καινουργια και τα μεταχειρισμενα δεν τα ριχνουν απο το χιλιαρικο γιατι ειναι τα μονα που κινουνται στην αγορα (σαν να λεμε 1000αρι και 1200αρι αμαξι), δεν υπαρχουν πολλες επιλογες σε αυτα τα λεφτα...:look:

Argonautis46
12/02/2014, 16:58
Κανενας άλλος να μου την πει? για ποιο λόγω? Γιατι δεν ξέρω τις διαφορές απο μηχανή σε μηχανη :p
Μπορει να μπερδευτώ και να πάρω κατα λάθος κανα ciquichento (ανορθόγραφο? γιατι οπως καλα καταλάβατε δε σκαμπάζω απο τετοια). Αστείο όχι μόνο να το πείς αλλα και να το σκεφτείς.
Ας μην ξεχνάτε οτι πίσω απο κάθε πληκτρολόγιο υπάρχει και ένας άνθρωπος. Η συμπεριφορά θα έπρεπε να είναι ανάλογη με αυτή στην πραγματική ζωή.

Όπως είπα και πιο πριν δε με ενδιαφέρει τι θα είναι αρκεί να με ανεβάζει ανηφόρα 2καβαλο (να κυκλοφορώ αξιοπρεπώς δηλαδή) και αμα λάχει να το βάζω και καμιά πιστούλα που το έχω καημό. Με DR? Με DR τι να κάνουμε? Σε καρτ δεν μπορώ να δίνω 15 ευρώ το 20λεπτο που είναι ένα μινι ξεφόρτισμα μπαταριών. Φυσικά και έχω κάποιες προτιμήσεις τις οποίες θα τις προσπεράσω αμα δεν μπορώ να πληρώσω. Επίσης το 1000κο δεν είναι στανταρ. Απο την πρακτική και μόνο μπορεί (λέμε τώρα) να βγάλω κανα 700αρι πέραν του τι θα κολλήσω εγώ. Έχω κατεβασμένο τον πήχη για να μη βρεθώ προ εκπλήξεων.

Τα cb που λέτε μου αρέσουν όπως και το bros.
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/3639298/
Δε με χάλαγε καθόλου!
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4703304/
αν και θα το προτιμούσα στρογγυλοφάναρο:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4700278/
Για το βάρος που υπόθηκε δεν έχω θέμα. Δε θα βγω να το παίξω μούρη σε μοτοσυκλετιστικό forum αλλά έχω μια Α εμπειρία. Τέτοια ωστε να έχω βιώσει και να ξέρω οτι στις μηχανές έχω πολλά να μάθω ακόμα. Δηλαδή δεν αρκεί απλά να αποκτήσεις τον αέρα της μηχανής.

Όσον αφορά τη συμβουλή του bladerunner φυσικά και θα τη λάβω υπόψιν γιατι ξέρει και συμβουλεύει (ειδικά στα tips n tricks) παρ' όλα αυτά δε σου τη λέει γιατι δεν ξέρεις.
Αν είναι φυσικά επιτρεπτή η μεταπήδηση απο rs σε dr και μετα σε παπί ή κανα cb. Το είπα εξ αρχής οτι δεν έχω κατασταλάξει και οτι είναι μια μελλοντική αγορά.

KotsosDR
12/02/2014, 19:04
Παρε DR να μη ξαναλλαξεις μοτοσυκλετα :evil: :a07: :heartpound: :a13:

:beer:

dimzan
13/02/2014, 02:21
ωραια τα cb1 cb400 και bros αλλα δε νομιζω να βρεις σωστο σε αυτα τα λεφτα. Θελει παρα πολυ ψαξιμο για να πετυχεις αν υπαρχει καποια ευκαιρια

motomaniac
13/02/2014, 10:14
O Spiper (both you two) σαν μεγαλύτερος και πιο σοβαρός ούτε θα έπρεπε να κρίνει μοντέλα 30+ ετών με τις προδιαγραφές του σήμερα ούτε να βαφτίζει μαλακίες τα δίχρονα ούτε να ξεσυνερίζεται ένα καβλωμένο 21χρονο και φυσικά να μην δίνει συνέχεια σε ένα "αστείο" αρθράκι ενός φίλου
+600 4τ +250 2τ +1252τ

Με τέτοια μυαλά χάνονται ζωές, ας το έχουν αυτό τυπωμένο στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι επίδοξοι παγκόσμιοι πιτσιρικάδες.
Του γέρου την συμβουλή να την ακούς, την πορδή του μην ακούς...
χαχαχαχχα

ετσι ακριβως! και στο χιλιαρικο τι αλλο να παρεις...

επειδη γ@μαμε το θεμα του παιδιου. ολα τα παλια 250 και 400 διχρονα η 4τ ειναι κατα πολυ ανωτερα απο τις σημερινες μαλακιες της βιτρινας. θες να συγκρινεις σε παρακαλω το zxr 400 που ειπε ο Αρης sapila reacing με το παπι zx250 που αναφερθηκε παραπανω? που στην τελικη και το ΖΧ ενα GPZ 250 ψεκαστο ειναι. 30ετιας. δεν σου την μπαινω. απλα πιανομαι απο τα λογια σου για να διευρυνω τις επιλογες του ανθρωπου. Μπορει να παρει μια συγχρονη φτηνη μπουρδα η μια παλια αμφιβολα ανθεκτικη πλεον ΜΗΧΑΝΗ. το cb1 400 πιθανως ειναι ανωτερο απο cbr 250 kai zx250 του σημερα.

Κανενας άλλος να μου την πει? για ποιο λόγω? Γιατι δεν ξέρω τις διαφορές απο μηχανή σε μηχανη :p
Μπορει να μπερδευτώ και να πάρω κατα λάθος κανα ciquichento (ανορθόγραφο? γιατι οπως καλα καταλάβατε δε σκαμπάζω απο τετοια). Αστείο όχι μόνο να το πείς αλλα και να το σκεφτείς.
Ας μην ξεχνάτε οτι πίσω απο κάθε πληκτρολόγιο υπάρχει και ένας άνθρωπος. Η συμπεριφορά θα έπρεπε να είναι ανάλογη με αυτή στην πραγματική ζωή. κι αν ψαξεις θεματα του θα δεις οτι μαλλον ειναι Γ@ΜΩ τα ατομα!!!

Όπως είπα και πιο πριν δε με ενδιαφέρει τι θα είναι αρκεί να με ανεβάζει ανηφόρα 2καβαλο (να κυκλοφορώ αξιοπρεπώς δηλαδή) και αμα λάχει να το βάζω και καμιά πιστούλα που το έχω καημό. Με DR? Με DR τι να κάνουμε? Σε καρτ δεν μπορώ να δίνω 15 ευρώ το 20λεπτο που είναι ένα μινι ξεφόρτισμα μπαταριών. Φυσικά και έχω κάποιες προτιμήσεις τις οποίες θα τις προσπεράσω αμα δεν μπορώ να πληρώσω. Επίσης το 1000κο δεν είναι στανταρ. Απο την πρακτική και μόνο μπορεί (λέμε τώρα) να βγάλω κανα 700αρι πέραν του τι θα κολλήσω εγώ. Έχω κατεβασμένο τον πήχη για να μη βρεθώ προ εκπλήξεων.

Για το βάρος που υπόθηκε δεν έχω θέμα. Δε θα βγω να το παίξω μούρη σε μοτοσυκλετιστικό forum αλλά έχω μια Α εμπειρία. Τέτοια ωστε να έχω βιώσει και να ξέρω οτι στις μηχανές έχω πολλά να μάθω ακόμα. Δηλαδή δεν αρκεί απλά να αποκτήσεις τον αέρα της μηχανής.

Όσον αφορά τη συμβουλή του bladerunner φυσικά και θα τη λάβω υπόψιν γιατι ξέρει και συμβουλεύει (ειδικά στα tips n tricks) παρ' όλα αυτά δε σου τη λέει γιατι δεν ξέρεις.
Αν είναι φυσικά επιτρεπτή η μεταπήδηση απο rs σε dr και μετα σε παπί ή κανα cb. Το είπα εξ αρχής οτι δεν έχω κατασταλάξει και οτι είναι μια μελλοντική αγορά.

παπι που σε συμβουλευουν ολοι δεν θα συνιστουσα. εσυ ξεκαθαρα ειπες οτι θες Μηχανη! και με 1000 βρισκεις. με κατιτις παραπανω παιρνεις και ΤΤ 600 ετοιμο μοταρντ, (μανιβελα και θα πρεπει να ζεις με αυτο) που μπορεις να το Βαλεις στο πιστακι που λες και να παιξεις. ενα tdr 250 απο πλευρας κινητηρα θα ηταν πολυ πιο Κ@υλα αλλα θα σε πηδηξει η καταναλωση σε καθημερινη βαση. αλλιως οπως ειπωθηκε 4κ 4τ. τα περισσοτερα ομως ειναι λιωμενα σε αυτα τα λεφτα. τωρα που το σκεφτομαι κατα καιρους παιζουν και κατι vfr 400 σε καλες τιμες... αλλα για ολα αυτα βαλε ακριβη συντηρηση. (λαστιχα φρενα λαδια μπουζια κλπ) ετσι γιατι εχω κι εναν διαολο μες το κεφαλι μου κοιτα και crm 250 mkiii αν θες. το μοντελο που ηταν ιδιο εμφανισιακα με το ar αλλα δεν ειχε ar. με ρυθμιζομενο usd κι ενα ζευγαρι ζαντολαστιχα θα φυγεις για πιστα με την μια. δεν καιει τοσο πολυ αμα δεν σε ξυνει ο καρπος σου κι εχει και φτηνη συντηρηση. μονο στο θεμα του στροφαλου ειναι απλησιαστο. κι ενα τελευταιο που εχω να σου προτεινω ειναι το dt 125. εχουμε τετοιο στην οικογενεια και ειναι αψογο απο ολες τις αποψεις κι ο λογος που (ενω πλεον δεν κανει, για βουνο) δεν το δινει ο αδερφος μου ειανι με τα 700ε που θα πρει πουλωντας το δεν θα βρει αξιολογο διχρονο που να μην ζηταει λεφτα. σηλαση η που θα ψαξεις τελειως χρεπι οσο γινεται πιο φτηνα να το μαζεψεις εσυ η που θα παρεις ενα αψογο και θα το πληρωσεις εξαρχης. αυτο ισχυει και στα 4τ. πχ.. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4694331/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4663236/
αν ειναι καλα μοτερικως θα χρειαστεις λαστιχα αλυσιδογραναζα, προληπτικα ενα μεγαλο σερβις στο μοτερ, στις μπουκαλες, και εναν ελεγχο στα ηλεκτρικα. με αυτα κι εκεινα τσουπ το χιλιαρικο το εφτασες. (εγω αυτο θα εκανα παντως)

dimzan
13/02/2014, 15:03
+600 4τ +250 2τ +1252τ

χαχαχαχχα

ετσι ακριβως! και στο χιλιαρικο τι αλλο να παρεις...

επειδη γ@μαμε το θεμα του παιδιου. ολα τα παλια 250 και 400 διχρονα η 4τ ειναι κατα πολυ ανωτερα απο τις σημερινες μαλακιες της βιτρινας. θες να συγκρινεις σε παρακαλω το zxr 400 που ειπε ο Αρης sapila reacing με το παπι zx250 που αναφερθηκε παραπανω? που στην τελικη και το ΖΧ ενα GPZ 250 ψεκαστο ειναι. 30ετιας. δεν σου την μπαινω. απλα πιανομαι απο τα λογια σου για να διευρυνω τις επιλογες του ανθρωπου. Μπορει να παρει μια συγχρονη φτηνη μπουρδα η μια παλια αμφιβολα ανθεκτικη πλεον ΜΗΧΑΝΗ. το cb1 400 πιθανως ειναι ανωτερο απο cbr 250 kai zx250 του σημερα.

παπι που σε συμβουλευουν ολοι δεν θα συνιστουσα. εσυ ξεκαθαρα ειπες οτι θες Μηχανη! και με 1000 βρισκεις. με κατιτις παραπανω παιρνεις και ΤΤ 600 ετοιμο μοταρντ, (μανιβελα και θα πρεπει να ζεις με αυτο) που μπορεις να το Βαλεις στο πιστακι που λες και να παιξεις. ενα tdr 250 απο πλευρας κινητηρα θα ηταν πολυ πιο Κ@υλα αλλα θα σε πηδηξει η καταναλωση σε καθημερινη βαση. αλλιως οπως ειπωθηκε 4κ 4τ. τα περισσοτερα ομως ειναι λιωμενα σε αυτα τα λεφτα. τωρα που το σκεφτομαι κατα καιρους παιζουν και κατι vfr 400 σε καλες τιμες... αλλα για ολα αυτα βαλε ακριβη συντηρηση. (λαστιχα φρενα λαδια μπουζια κλπ) ετσι γιατι εχω κι εναν διαολο μες το κεφαλι μου κοιτα και crm 250 mkiii αν θες. το μοντελο που ηταν ιδιο εμφανισιακα με το ar αλλα δεν ειχε ar. με ρυθμιζομενο usd κι ενα ζευγαρι ζαντολαστιχα θα φυγεις για πιστα με την μια. δεν καιει τοσο πολυ αμα δεν σε ξυνει ο καρπος σου κι εχει και φτηνη συντηρηση. μονο στο θεμα του στροφαλου ειναι απλησιαστο. κι ενα τελευταιο που εχω να σου προτεινω ειναι το dt 125. εχουμε τετοιο στην οικογενεια και ειναι αψογο απο ολες τις αποψεις κι ο λογος που (ενω πλεον δεν κανει, για βουνο) δεν το δινει ο αδερφος μου ειανι με τα 700ε που θα πρει πουλωντας το δεν θα βρει αξιολογο διχρονο που να μην ζηταει λεφτα. σηλαση η που θα ψαξεις τελειως χρεπι οσο γινεται πιο φτηνα να το μαζεψεις εσυ η που θα παρεις ενα αψογο και θα το πληρωσεις εξαρχης. αυτο ισχυει και στα 4τ. πχ.. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4694331/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4663236/
αν ειναι καλα μοτερικως θα χρειαστεις λαστιχα αλυσιδογραναζα, προληπτικα ενα μεγαλο σερβις στο μοτερ, στις μπουκαλες, και εναν ελεγχο στα ηλεκτρικα. με αυτα κι εκεινα τσουπ το χιλιαρικο το εφτασες. (εγω αυτο θα εκανα παντως)

ας εχει υποψην ομως και ο φιλος οτι τα παλια 400αρια , ειδικα αυτα χωρις tps καινε οσο τα σημερινα ψεκαστα 600αρια. Γυρω στα 6λ/100 δεν το λες και λιγο. Ιδανικα θα ανεβαζα το budget στα 1500 για να βρω καποιο version-s που ειανι απο τις τελευταιες παραεισαγωγες σε cb400. Εχει tps, καλυτερα φρενα και αναρτησεις, και σιγουρα ειναι πιο καινουριο απο τα απλα cb400 και τα πολυ παλαιοτερα cb1. Ειχα cb400 και κατι ξερω.

Μεταχειρισμενη μηχανη με λιγοτερα απο 1000 ειναι τρελο λαχειο. Και οκ, μπορει να την παρει και να πει ουαου, μηχαναρα, επειδη δεν ξερει. Μπορει το μηχανακι να μην πηγαινει μια και να μην το καταλαβαιενει επειδη δεν εχει ξανακαβαλησει αντιστοιχο.

Θελει πολυ ψαξιμο, και κυριως γνωσεις για να πιασουν τοπο τα λευτα σε αυτη την κατηγορια.

loomoombas
13/02/2014, 16:30
Argonautis46 κοίτα το CBF 125,είναι άριστο για πρώτο μοτοσυκλετάκι και στα +- 1100 μπορεί να βρεις ένα σε καλή κατάσταση.Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι να μάθουμε ποιος είναι ο μερακλής δάσκαλος με το xl250...

Argonautis46
14/02/2014, 03:49
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Με έχετε ψήσει πολύ για τα 250/400 4τ. Αλλα η κατανάλωση είναι όντως θέμα.

για παράδειγμα:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4655510/
Δε μου αρέσουν απλά τα στρογγυλοφάναρα, τρελαίνομαι.

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4352227/

Δεν απορρίπτω το cb αλλά τις γνώσεις δεν τις έχω και δεν είμαι να μπλέκω με επισκευές εκτος απο λάστιχα αλυσιδογράναζα.
Να φανταστώ βέβαια οτι και με τις αγγελίες που έβαλα εγώ πάλι τα ίδια θέματα θα έχω ε? Απλά θα ανέβει το αρχικό κόστος.

byron
14/02/2014, 06:47
Να φανταστώ βέβαια οτι και με τις αγγελίες που έβαλα εγώ πάλι τα ίδια θέματα θα έχω ε? Απλά θα ανέβει το αρχικό κόστος.

Μα γιατί το λές αυτό ? :lol:

motomaniac
14/02/2014, 08:41

για παράδειγμα:

Δεν απορρίπτω το cb αλλά τις γνώσεις δεν τις έχω και δεν είμαι να μπλέκω με επισκευές εκτος απο λάστιχα αλυσιδογράναζα.

το καβασακι φαινεται καθαρο. μονο ενας μαστορας θα σε βοηθησει. αλλα κι αυτος δεν θα βαλει το χερι του στην φωτια.

teogtp
14/02/2014, 09:19

για παράδειγμα:

Το καβλασακι ειναι σχολειο.
Να ξερεις οτι εχει πολυ σκληρες αναρτησεις που δεν κανουν για πολη.(Θα σου σπασει τα χερια)
Επισεις εχει αρκετα γρηγορη γεωμετρια και ενα σταμπιλιζατερ στο τιμονακι του το θελει.
Αν το ακουσεις ρελαντι σε σχεση με ενα Cbr της εποχης ακουγετε σαν χαλασμενο(βγαζει πολυ τραχυ ηχο και ακουγετε και το KBATL).

motomaniac
14/02/2014, 11:27
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3530029/
καιει λιγο εχει ιδιο σχεδον κινητηρα με er5 και kle. ειναι ασπαστο, οδηγικα δεν το γνωριζω αλλα το er5 ηταν μια χαρα commuter. αυτο υποτιθεται ειναι πιο γρηγορο με καλυτερα φρενα. εχει παλιομοδιτικη εμφανιση ομως...

kostaskk
14/02/2014, 11:47
Ρε παιδιά τι συζητάτε?
Ο άνθρωπος ρωτάει για το 125 και άρχισαν τα όργανα...

@kostaskk
καλά και άγια τα δίχρονα, είναι κ%%$λα με κεφαλαία αλλά το παράκανες.
Το RG500 original ειναι πολύ μακριά από τα 100 άλογα, ακόμα και με εξατμίσεις φίλτρα και ζιγκλέρωμα είναι μακριά.
Επίσης όταν χρειαστεί επισκευή ο κινητήρας (φυσιολογικά πράγματα) θα πληρώσεις όσο κανουν 2 CB400 σε καλή κατάσταση.

@Αργοναυτης
CB1, CB400, ειναι μια χαρά.
Αν θες και πίστα ψάξε για ZXR400, CBR400 δεν σπάνε δεν χαλάνε, ειναι γρήγορα χωρίς μεγαλες απαιτήσεις συντήρησης και πας κι εν αταξιδάκι.
Ειδικά αν είσαι και λίγο κοντός είναι οτι πρέπει.
ε? 100 αλογα ειναι μαμα και παει μεχρι 130 τροχο φτιαγμενο. και το μοτερ του δεν ειναι και τις φιλοσοφιας τις μεγαλης απόδοσης εχει 2 στρόφαλα
αν βγαλει κατω απο 100 τοτε προκειτε για καποιο παρατημενο/σκισμενο/πεσμενο/επισκευασμενο/κακα πειραγμενο συχνο φαινομενο στην Ελλάδα

https://www.google.gr/search?q=rg500+dyno&rlz=1C1SVEE_enGR406&espv=210&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=4_D9UoaBDYHnygOgjoL4BQ&ved=0CC4QsAQ&biw=1366&bih=630#facrc=_&imgrc=qJ8Y2rFl3znfGM%253A%3BG7Ub8KxNsBgdEM%3Bhttp%253A%252F%252Fsuzuki-rg500.com%252F_borders%252Fdyno8.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.suzuki-rg500.com%252Fdyno.htm%3B678%3B445

το συγκεκριμενο εχει προπορεια στα ρευματα για καλυτέρευση των μεσαιων στροφων με απώλειες στα ψηλα και σε αλογα με αυτη τη μετατροπη. και ομως 110 αλογα έδειξε.
σαν 4 κυλινδρο δεν θελει συχνές επισκευές και το κοστος?
4 πιστονια θες για να το φρεσκαρεις. αν σου σπασει παιρνεις μεταχειρισμενο κυλινδρο φτηνα ή περνας χιτωνιο

motomaniac
14/02/2014, 11:59
ε? 100 αλογα ειναι μαμα και παει μεχρι 130 τροχο φτιαγμενο. και το μοτερ του δεν ειναι και τις φιλοσοφιας τις μεγαλης απόδοσης εχει 2 στρόφαλα
αν βγαλει κατω απο 100 τοτε προκειτε για καποιο παρατημενο/σκισμενο/πεσμενο/επισκευασμενο/κακα πειραγμενο συχνο φαινομενο στην Ελλάδα

https://www.google.gr/search?q=rg500+dyno&rlz=1C1SVEE_enGR406&espv=210&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=4_D9UoaBDYHnygOgjoL4BQ&ved=0CC4QsAQ&biw=1366&bih=630#facrc=_&imgrc=qJ8Y2rFl3znfGM%253A%3BG7Ub8KxNsBgdEM%3Bhttp%253A%252F%252Fsuzuki-rg500.com%252F_borders%252Fdyno8.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.suzuki-rg500.com%252Fdyno.htm%3B678%3B445

το συγκεκριμενο εχει προπορεια στα ρευματα για καλυτέρευση των μεσαιων στροφων με απώλειες στα ψηλα και σε αλογα με αυτη τη μετατροπη. και ομως 110 αλογα έδειξε.
4 πιστονια θες για να το φρεσκαρεις. αν σου σπασει παιρνεις μεταχειρισμενο κυλινδρο φτηνα ή περνας χιτωνιο

92 το rg και 89 το rd μαμα. με τεραστια διαφορα στο βαρος οπου υπερισχυει το rg. για να δουν 130 αλογα κανουν τεμεναδες εχουν πουλησει νεφρα και παλι οι δυναμομετρησεις αμφισβητουνται απο τους γνωστες.. 180 ειχε το nsr του ντουχαν..

και απο δω http://pbmagforum.co.uk/index.php?/topic/47073-repsols/page-6 αυτο ο ατυχος ανθρωπος εχει 2 nsr500v αν θυμαμαι καλα. και λεει για 140+ αλογα. το hrc χοντα. που κυνηγουσε τα v4. οχι το rg του μπαρμπα μητσου....
They are not the most powerful by any means but 140+hp, 70lbft in a bike that weighs 100kg is something else to hold onto.

byron
14/02/2014, 12:11

Δηλαδή το αγωνιστικό RGB 500 που είχε 2 στρόφαλα και πάνω του στηρίχτηκε το RGΓ, ήταν φιλοσοφίας μικρής απόδοσης?

92 το rg και 89 το rd μαμα. με τεραστια διαφορα στο βαρος οπου υπερισχυει το rg. για να δουν 130 αλογα κανουν τεμεναδες εχουν πουλησει νεφρα και παλι οι δυναμομετρησεις αμφισβητουνται απο τους γνωστες.. 180 ειχε το nsr του ντουχαν..

Τα αγωνιστικά γενικά, και το NSR που αναφέρεις τα χωρίζει ένας αιώνας απ΄τα RG-RD. Μιλάμε για μηχανάκια του 1986

motomaniac
14/02/2014, 12:21
Δηλαδή το αγωνιστικό RGB 500 που είχε 2 στρόφαλα και πάνω του στηρίχτηκε το RGΓ, ήταν φιλοσοφίας μικρής απόδοσης?

Τα αγωνιστικά γενικά, και το NSR που αναφέρεις τα χωρίζει ένας αιώνας απ΄τα RG-RD. Μιλάμε για μηχανάκια του 1986

ακριβως! αυτο θελω να τονιζω! οτι υπερβαλλει τα μαλλα ο Κωστας.

sapila racing
14/02/2014, 12:34

Πλάκα κάνεις ε? 100 άλογα μαμα?

Η Suzuki εδινε 95 ιππους στις 9500 και αυτα ηταν στον στρόφαλο. Στο δυναμόμετρο μαμα βγαζουν 83 με 85 το πολύ.
Εχω καβαλήσει RG500 με εξατμίσεις Lomas Racing, ζιγκλερωμένο, με φίλτρα ανοιχτα και μεγαλα λεκανακια φλοτέρ για μην στεγνώνει.
Δεν είχε 100 ούτε αυτό αλλά ήταν κοντά.

Συμφωνώ οτι μπορεί να παει 130 αλλά με πολύ φτιάξιμο, αλλά αυτό είναι αλλο ανέκδοτο.

Γενικά έχεις δικές σου αποψεις για τα πάντα, συχνά (πολύ συχνά) λανθασμένες, αλλά επιμένεις να προσπαθείς να τις στηρίξεις με επιχειρήματα διάφορα link απο το νετ (που εγω δεν τα ανοιγω καν) οπου ο καθένας λεει το μακρύ του και το κοντό του.

byron
14/02/2014, 12:48
Πλάκα κάνεις ε? 100 άλογα μαμα?

Η Suzuki εδινε 95 ιππους στις 9500 και αυτα ηταν στον στρόφαλο. Στο δυναμόμετρο μαμα βγαζουν 83 με 85 το πολύ.
Εχω καβαλήσει RG500 με εξατμίσεις Lomas Racing, ζιγκλερωμένο, με φίλτρα ανοιχτα και μεγαλα φλοτέρ για μην στεγνώνει.
Δεν είχε 100 ούτε αυτό αλλά ήταν κοντά.

Συμφωνώ οτι μπορεί να παει 130 αλλά με πολύ φτιάξιμο, αλλά αυτό είναι αλλο ανέκδοτο.

Γενικά έχεις δικές σου αποψεις για τα πάντα, συχνά (πολύ συχνά) λανθασμένες, αλλά επιμένεις να προσπαθείς να τις στηρίξεις με επιχειρήματα διάφορα link απο το νετ (που εγω δεν τα ανοιγω καν) οπου ο καθένας λεει το μακρύ του και το κοντό του.

+990

Και εγώ έχω οδηγήσει, και ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος που έδινε την δύναμη του αλλά μέχρι εκεί. 125 άλογα το 1986 μόνο το RGB του Sheene έβγαζε.

Ήμαρτον λέμε.

sniper
14/02/2014, 13:01
Παίδες.... τα νουμερα δεν λένε πάντα αλήθειες....

Το πώς τα έδιναν αυτά τα 90κάτι άλογα λέει όμως... όπως και το πως (δεν) σταμάταγαν...

motomaniac
14/02/2014, 13:34
Παίδες.... τα νουμερα δεν λένε πάντα αλήθειες....

Το πώς τα έδιναν αυτά τα 90κάτι άλογα λέει όμως... όπως και το πως (δεν) σταμάταγαν...
συμφωνουμε!!!!!!!!!!! σπανιο...
ναι σε 4000σαλ 50 ιππους κλοτσα! και αυτο που δεν αποτυπωνεται ειναι το ποσο γρηγορα τελιωνουν αυτες οι 4000σαλ.309749

αλλλο ενα θεμα που το καναμε κουκουρουκου?

kostaskk
14/02/2014, 13:34
80-85 ειχαν τα rd500 και 95-100 τα rg500. εγω αυτο ξέρω και αυτο μου εχουν πει. (και αυτο διαβαζω και στο νετ)
αν τα rg ειχαν οσα τα rd τοτε θα επρεπε ολες οι κοντρες που γινοντουσαν μεταξυ τους να ειχαν διαφορετικά αποτελέσματα.
αφου ειναι πάσης γνωστό οτι το rg ειναι +20 αλογα χοντρικα παραπανω απο το rd, οπως και 20 κιλα ελαφρύτερα
αν ειναι ετσι οπως τα λες τοτε το rd500 θα επρεπε να ειναι 60 αλογα και θα τα περνουσαν τα rgv250 lol

ωραια ας το δούμε αλλιως. εξήγησε μου κατι
γιατι στο google αν πατήσεις rg500 dyno, 9 στις 10 δυναμομετρισεις ειναι πανω απο 100 αλογα?
εχουνε βαλει ολοι ψευτικες στο νετ? προκειτε για γιγαντιαιο τρολαρισμα για να αγοράζουν ολοι rg?

εγω τα εχω ψαξει φυσικα τι δινει η suzuki και εχεις δικιο σε αυτα τα νουμερα.μπορει για παραδειγμα ομως να υπηρχε καποια μοντα που να ξεκλειδωνε αλογα σε αυτα ή να ηταν φιμωμένα απο το εργοστάσιο. δεν εξηγείται αλλιως γιατι το νετ ειναι γεματο με δυναμομετρισεις πανω απο 100 αλογα ή κοντα στα 100
ακομα μην βλεπεις τι λενε τα εργοστασια. αλλες φορες λενε πολλα για εντυπωσιασμό αλλες λίγα για διαφορους λογους
ολα τα 250 street έβγαιναν φιμομενα στα 40-45 αλογα. και τοσο τα δινει το εργοστασιο αν ψαξεις
η πραγματικοτητα ομως ειναι αλλου. σχεδον ολα αυτα σημερα βγαζουν 50-65 αλογα τροχο γιατι πολυ απλα ολοι τα ξεφιμωναν

ακομα στο εξωτερικο εχουν λευτα και ανακατασκευαζουν απο την αρχη αυτα τα μοτερ.
στην ελλαδα ενα rg που φοραει ακομα τα μαμα πιστονια και ηταν παρατημενο για χρονια σε υπογειο
και το εφτιαξαν οι μαστορες μας
ναι το βρισκω πολυ πιθανο να βγαλει και 50 αλογα

αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν κρινεις τα αλογα ενος μοντελου απο μια και μονο δυναμομετριση ενος δειγματος του μοντελου.
αν ειχες δυναμομετρισει 10 rg500 και εβγαλαν ολα 83 αλογα θα σε πιστευα αμεσος

αλλα το γεγονος οτι μετρισες μονο ενα 'ελληνικο' και μαλιστα πειραγμένο δεν μου φανταζει και τοσο αξιόπιστη μέτρηση
τι παει να πει ανοιχτά φιλτρα και μεγαλα φλοτερ για να μην στεγνωνει?
αμα θες να μην στεγνωνει το κανεις πλουσιοτερο απο ζιγκλερ/βελωνα ή ανεβαζεις την σταθμη στα μπολ λυγίζοντας ή βαζοντας αλλα φλοτερ.
μεγαλητερα δεν βρισκω τον λογο να βαλει κανενας ασε που δεν θα χορανε στα μπολ των καρμπυρατερ

κανενας ελληνας μαστορας δεν ειναι ικανος να φερει ενα τετειο μοτο εκει που πρεπει. αυτοι δεν ηξεραν να τα φτιαχνουν τοτε που κυκλοφορουσαν θα ξερουν τωρα?
εχω δει τα παντα απο ελεεινες ηλιθιες πατεντες μαστόρων και ασχετους ιδιοκτητες που εχουν πληρη αγνοια για το τι καβαλανε.
εχω δει δυναμομετρισεις πειραγμενες με photoshop και να πειθουν τον ιδιοκτητη οτι το μηχανακι μετα το φτιαξημο που του εκαναν βγαζει+100 αλογα
το πιστευε ο ιδιοκτητης και νομιζε οτι καβαλαει 350 αλογα ενο ειχε 200 πραγματικα για κανα χρονο... (true story)
οποτε τι μου λες?

η μονη περίπτωση να ειναι αξιόπιστες οι μετρήσεις που λες ειναι το συγκεκριμενο να το κατεχει γνωστης ιδιώτης καμια 20αρια χρονια και να κανει ολες τις επισκευες/ρυθμίσεις μονος του

sniper
14/02/2014, 13:39
συμφωνουμε!!!!!!!!!!! σπανιο...
ναι σε 4000σαλ 50 ιππους κλοτσα! και αυτο που δεν αποτυπωνεται ειναι το ποσο γρηγορα τελιωνουν αυτες οι 4000σαλ.309749

αλλλο ενα θεμα που το καναμε κουκουρουκου?

Πόσοι νομίζεις ότι έχουν τα χέρια, τα @@ και την τρέλα να τα οδηγήσουν αυτά τα μηχανάκια; Σταματούσαν; Έστριβαν;

Φέρετρα σε 2 ρόδες ήταν.

sniper
14/02/2014, 13:40
....

Ρε φίλε, άκουσες, διαβασες στο νετ, σου είπαν.... Γιατί δεν ακούς και κάποιους παραπάνω (άσε εμένα) που τα είχαν και τα κυκλοφορουσαν;

kostaskk
14/02/2014, 13:47
μα απ αυτους που ειχαν εχω ακουσει το νουμερο 100. και στο νετ τα εχουν και ανεβάζουν δυναμομετρισεις

εγω πρωτη φορα ακουω για 83 αλογα το rg που λεει ο byron

οποτε εχω 15+ ενδειξεις και στοιχεια για 100 αλογα και 1 ενδειξη και στοιχεια για 83 αλογα.
τι να πιστεψω? τους 15 προφανώς και οχι το εναν μεμονωμένο

αμα εσυ εχεις αλλα στοιχεια πιστευε το αντιθετο και ολα ειναι ωραια

motomaniac
14/02/2014, 13:49
Πόσοι νομίζεις ότι έχουν τα χέρια, τα @@ και την τρέλα να τα οδηγήσουν αυτά τα μηχανάκια; Σταματούσαν; Έστριβαν;

Φέρετρα σε 2 ρόδες ήταν.

κανεις εως ελαχιστοι. ο θειος μου δνε μου δινει τοο δικο του ουτε για βολτα. κι ας ξερει οτι εχω 100 αλογα μηχανη. κι ο λογος ειναι αυτη η τρελα του στην αποδοση. τρέλα η ανωμαλια..

motomaniac
14/02/2014, 13:51
μα απ αυτους που ειχαν εχω ακουσει το νουμερο 100. και στο νετ τα εχουν και ανεβάζουν δυναμομετρισεις

οποτε εχω 15+ ενδειξεις και στοιχεια για 100 αλογα και 1 ενδειξη και στοιχεια για 83 αλογα.

την δυναμομετρηση που ανεβασα την ειδες?

sniper
14/02/2014, 13:55

Δεν με νοιαζει ρε φίλε, αυτό προσπαθω να πω και δεν το πιάνεις, γιατί προφανώς δεν εχεις οδηγήσει τετοια μηχανάκια. Είτε 80 είτε 90 είτε 150 αυτα τα μηχανάκια έδιναν την δύναμη με τέτοιο τρόπο που ήταν πρακτικά αδύνατο να τα πας εκτός αν ησουν ο Κριβιγιέ (και πάλι δλδ με τα αστεία πλαισια και φρένα που είχαν)!

sapila racing
14/02/2014, 14:03
@kostakk

Εφ όσον δεν καταλαβαίνεις καν σε τι χρειάζονται μεγαλύτερα λεκανάκια στα καρμπ σε φτιαγμένο μηχανάκι που είναι φουλ ζιγκλερωμένο, αστο καλύτερα.
Το ποιός δυναμομετρεί το στοκ RG500 100+ ίππους δεν με απασχολεί. Ούτε κι εσένα θα έπρεπε να σε απασχολεί.
Τωρα για το αν υπάρχουν μάστορες να τα φτιάξουν, ασε με να εχω την γνωμη μου κι εσύ την δική σου.
Τελος απο μένα και καλή συνέχεια.

Συμβουλή: Μην είσαι τόσο ευκολόπιστος σε αυτα που διαβάζεις στο νετ και ειδικά στις δυναμομετρήσεις.

@sniper
Δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι σήμερα για λόγους εντυπωσιασμού.
Ναι είχαν απότομο παρπαγμα και μάπα φρένα.
Αυτα απο μονα τους δεν σκοτώνουν. ;)

byron
14/02/2014, 14:04

Οκ πίστευε ότι διαβάσεις στο net.
Τα νούμερα των 95 στρόφαλο ήταν τα επίσημα νούμερα της Suzuki και αν ήταν 100 θα τα είχε κάνει σημαία όπως έκανε τα 100 του GSXR το 85.
Το RD ήταν και πιο αργό και πιο βαρύ και κυρίως με μια τεράστια 1η ταχύτητα που το έθαβε και σε αγώνες και σε Dragster που το κατέβαζαν τότε.
Αν είχαν 110-120 εύκολα άλογα :tooth: τότε, θα έκλεβαν εκκλησίες στις κόντρες, κάτι που ούτε στα όνειρα τους δεν έγινε.

Κάτι που δεν έχεις διαβάσει στο net, αλλά να έχεις οδηγήσει έχεις να πεις?

kostaskk
14/02/2014, 14:17
Οκ πίστευε ότι διαβάσεις στο net.
Τα νούμερα των 95 στρόφαλο ήταν τα επίσημα νούμερα της Suzuki και αν ήταν 100 θα τα είχε κάνει σημαία όπως έκανε τα 100 του GSXR το 85.
Το RD ήταν και πιο αργό και πιο βαρύ και κυρίως με μια τεράστια 1η ταχύτητα που το έθαβε και σε αγώνες και σε Dragster που το κατέβαζαν τότε.
Αν είχαν 110-120 εύκολα άλογα :tooth: τότε, θα έκλεβαν εκκλησίες στις κόντρες, κάτι που ούτε στα όνειρα τους δεν έγινε.

Κάτι που δεν έχεις διαβάσει στο net, αλλά να έχεις οδηγήσει έχεις να πεις?
κ αυτα που λες τωρα στο νετ τα διαβαζω :-p :-p χαχα
αμα ειχα οδηγισει rg δεν θα καταλαβαινα την διαφορα 85-100 αλογα οποτε τζαμπα κοπος

kostaskk
14/02/2014, 14:22
@kostakk

Εφ όσον δεν καταλαβαίνεις καν σε τι χρειάζονται μεγαλύτερα λεκανάκια στα καρμπ σε φτιαγμένο μηχανάκι που είναι φουλ ζιγκλερωμένο, αστο καλύτερα.
Το ποιός δυναμομετρεί το στοκ RG500 100+ ίππους δεν με απασχολεί. Ούτε κι εσένα θα έπρεπε να σε απασχολεί.
Τωρα για το αν υπάρχουν μάστορες να τα φτιάξουν, ασε με να εχω την γνωμη μου κι εσύ την δική σου.
Τελος απο μένα και καλή συνέχεια.

Συμβουλή: Μην είσαι τόσο ευκολόπιστος σε αυτα που διαβάζεις στο νετ και ειδικά στις δυναμομετρήσεις.

@sniper
Δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι σήμερα για λόγους εντυπωσιασμού.
Ναι είχαν απότομο παρπαγμα και μάπα φρένα.
Αυτα απο μονα τους δεν σκοτώνουν. ;)
κατσε μην μας τρελανεις κιολας. εσυ ειπες για μεγαλύτερα φλοτερ ποιο πανω. και σου ειπα οτι δεν υπαρχει λογος για να κανει καποιος κατι τετειο.
τώρα τα κανεις λεκανακια τα φλοτερ πλακα με κανεις? την διαφορα φλοτερ με λεκανακι παντος την ξερω. εσυ τα μπλερδεψες

και μη μου πεις οτι τωρα γραφει αλλα γιατι ξερω και για την επεξεργασια του μηνύματος :-p

sapila racing
14/02/2014, 14:29
κατσε μην μας τρελανεις κιολας. εσυ ειπες για μεγαλύτερα φλοτερ ποιο πανω. και σου ειπα οτι δεν υπαρχει λογος για να κανει καποιος κατι τετειο.
τώρα τα κανεις λεκανακια τα φλοτερ πλακα με κανεις? την διαφορα φλοτερ με λεκανακι παντος την ξερω. εσυ τα μπλερδεψες

και μη μου πεις οτι τωρα γραφει αλλα γιατι ξερω και για την επεξεργασια του μηνύματος :-p

Εγώ φταίω που ενώ δουλεύω ταυτόχρονα γραφω εδώ για να σε ξεστραβώσω.....
Ηταν λάθος και το διορθωσα.
Δεν το ήξερα οτι δεν επιτρέπεται να διορθώσεις ενα λαθος στο κείμενο. :lol:

Τα υπόλοιπα ισχύουν και τα κανεις γαργάρα.

Τελος απο μένα στο θέμα, οτι κατάλαβες. :wave2:

Vagelis26b
16/02/2014, 18:52

O Spiper δεν σύγκρινε ποτέ μηχανάκια 30+ ετών με τα σημερινά, αντίθετα αυτό που έκανε είναι να πει ότι τα σημερινά δεν συγκρίνονται με τα χθεσινά για ενα κάρο λόγους.

Από εκεί και πέρα, παρόλο που είμαστε μια μεγάλη παρέα εδώ μέσα, διαβάζουν και άλλοι που δεν γράφουν ποτέ και καλό θα είναι να διαβάζουν το τι ισχύει και τι όχι. Επιπλέον, ποτέ δεν βάφτισα μ@λακίες τα 2Τ, ίσα ίσα για το rs125 (το τελευταίο) είπα ότι είναι ένα πολύ καλό μηχανάκι αλλά όχι για τον φίλο μας που πηδάει απο το TDR σε DR με μεγάλη ευκολία...

Επίσης, οι παλιότεροι σε ηλικία εδώ μέσα (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι...) καλό θα είναι να απορομαντικοποιήσουν τα νιάτα τους και να σκεφτούν τι καβαλάγανε και με πόσους φίλους δεν τα λένε πια λόγω αυτών των μηχανών (και φυσικά λόγω της έλλειψης εκείνη την εποχή του κράνους, μπουφαν, μποτες, γαντια κλπ κλπ)...

Αυτά και καλή επιτυχία στην επιλογή σου φίλε Αργοναύτη.

υ.γ. Για να σου φύγει η απορία φίλε kostaskk (http://www.moto.gr/forums/member.php?u=47131), ναι, κάτι έχουμε καβαλήσει, απο RS125, KR1, NSR250 - δεν ειχα ποτέ ευτυχώς τέτοιο δικό μου - και κάθε φορά, μα κάθε φορά που κατέβαινα κίτρινος σαν το φλουρί αναρωτιόμουν γιατί το καβάλησα. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να πολεμας να πας πιο γρήογορα με ενα 4Τ και διαφορετικό εντελώς να πολεμάς να επιζήσεις για να καβαλήσεις την επόμενη μέρα. Τα 2Τ ss είναι/ήταν για την πίστα και μόνο. Και για εξωλέμβιες.

σορυ που ανοιγω ξανα το θεμα,απλα χαζευα την ωρα που ετρωγα κ επεσα πανω σ αυτο.Το να λες τα διχρονα κανουν μονο για εξωλεμβιες και πιστα τη στιγμη που ο ιδιος λες οτι εχεις οδηγησει rs 125 αυτοματα ακυρωνει τα λεγομενα σ,φιλικα παντα.Κ αυτο γιατι δε γινεται να τσουβαλιαζεις το rs με το kr για παραδειγμα που λες οτι εχεις οδηγησει για τον κυριο λογο οτι απεχουν 15-20 χρονια μεταξυ τους.Μην ξεχναμε οτι η τελευταια γενια rs ηταν μεχρι το 11 στην παραγωγη.Εστω οτι το rs οπως κ ολα τα διχρονα ειναι πιο αποτομο σε σχεση με ενα αντιστοιχο 4χρονο στο γκαζι,οκ το δεχομαι.Εχει ομως φρενα,πλαισιο,αναρτησεις κ συμπεριφορα συγχρονης μοτοσυκλετας (που τα αντιστοιχα 4χρονα ακομα και 250 κεκ δεν εχουν) που σιγουρα βοηθουν πολυ σ αυτο που λεγεται ενεργητικη ασφαλεια.Το οτι τα rd που λετε ηταν σκοτωστρες κλπ κλπ το δεχομαι,ομως το τσουβαλιασμα ποτε δεν ωφελει. Μιλησα συγκεκριμενα για το rs επειδη το εχω και το ξερω.Εχει γκαζι για τα κυβικα του σιγουρα,εχεις ομως και φρενα,πλαισιο κ αναρτησεις που μπορουν ανα πασα στιγμη να το στριψουν,σταματησουν...