Σύνδεση

View Full Version : 2Τ vs 4T

sniper
13/02/2014, 10:32
..

.ολα τα παλια 250 και 400 διχρονα η 4τ ειναι κατα πολυ ανωτερα απο τις σημερινες μαλακιες της βιτρινας. θες να συγκρινεις σε παρακαλω το zxr 400 που ειπε ο Αρης sapila reacing με το παπι zx250 που αναφερθηκε παραπανω? που στην τελικη και το ΖΧ ενα GPZ 250 ψεκαστο ειναι. 30ετιας. δεν σου την μπαινω. απλα πιανομαι απο τα λογια σου για να διευρυνω τις επιλογες του ανθρωπου. Μπορει να παρει μια συγχρονη φτηνη μπουρδα η μια παλια αμφιβολα ανθεκτικη πλεον ΜΗΧΑΝΗ. το cb1 400 πιθανως ειναι ανωτερο απο cbr 250 kai zx250 του σημερα.

...

Προφανώς και είτε κάνεις πλάκα είτε δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς.

buckley
13/02/2014, 10:55

Oi snipers απ' ότι ήξερα μέχρι τώρα "ντουφεκάγανε" ,εσύ βάζεις τώρα φυτίλια και δεν έχω χρόνο τώρα ρε να γράψω.
Επιφυλλάσομαι...

sniper
13/02/2014, 11:02
Oi snipers απ' ότι ήξερα μέχρι τώρα "ντουφεκάγανε" ,εσύ βάζεις τώρα φυτίλια και δεν έχω χρόνο τώρα ρε να γράψω.
Επιφυλλάσομαι...

Ας μιλήσουμε για μηχανάκια επιτέλους...

Αναμένουμε :beer:

maron
13/02/2014, 11:31
χαχαχαχαχαχα
μια απο τα ιδια

KotsosDR
13/02/2014, 12:01
Αποψη μου η ποιοτητα κατασκευης των oldies δεν εχει καμια σχεση με τα σημερινα δεδομενα , το ιδιο και το "παθος" , ομολογω οτι σε αυτα τα κυβικα δεν υπαρχει πια .

Αν κανω μια αναδρομη στα παλια 2τ 250cc και 4τ 400 cc (απο rd ,nsr , rgv μεχρι zxr , cbr , rvf -vfr κτλ... ) και κανω μια συγκριση με τα σημερινα δεδομενα θα διαπιστωσω οτι η εστιαση στο παθος του οδηγου εχει αντικατασταθει με την φιλικοτητα της μοτοσυκλετας ως προς τον οδηγο , την <<οικολογικη>> συνειδηση των νομων , την οικονομια στα καυσιμα κτλ..

στα μεγαλα ss ομως δεν μπορω να πω το ιδιο ... Δεν μπορω να φανταστω κανενα της παλιας σχολης ουτε για πλακα να στεκεται διπλα σε ενα triumph daytona 675r , σε ενα honda cbr 1000 fireblade sp κτλ... Ισως ο μονος τομεας που θα μπορουσαν να ειναι λιγο ανωτερα ειναι η "αισθηση" και το γεγονως οτι απαιτουσαν πραγματικα να εχει σοβαρες ικανοτητες ο οδηγος . Ενας αλλος τομεας ειναι η λεγομενη "ψυχη" που συνδιαζεται αμεσα με την αισθηση που προανεφερα και με το θρυλο που εχουν διμιουργησει οι παραπανω μοτοσυκλετες .

Οσον αφορα τον τιτλο του νηματως 2Τ vs 4T επειδη ειναι λιγο γενικος θα πω τη γνωμη μου οπως εγω αντιλαμβανομαι τα πραγματα και παντα συμφωνα με τα γουστα μου .

Αν διαλεγα εντουρο , θα διαλεγα ενα husaberg 300 TE . H διαφορα των παλιων εντουρο με αυτα του σημερα ειναι χαωδης (ειδικα στον τομεα των αναρτησεων)

Αν διαλεγα μεσαιο SS για track days , παλι θα διαλεγα κατι του σημερα και συγκεκριμενα ενα Triumph daytona 675 r , δεν μπορω να με φανταστω να το κανω με rd350 ...

Aν διαλεγα μικρο SS για track days , εκει θα διαλεγα κατι του χθες και συγκεκριμενα 2Τ (με εξαιρεση το RVF 400 που δε βρισκεται ευκολα) μιας που σημερα δεν υπαρχει αυτη η . κατηγορια κατα την αποψη μου .

Αν διαλεγα κατι να βολταρω ομως και να κανω το ρομαντζο μου , εκει σιγουρα θα προτιμουσα ενα παλιο 2τ θρυλο , πως να το κανουμε αλλο να εχεις ενα οποιοδοιποτε πιπινι . . και αλλο να εχεις την Μονικα Μπελουτσι ...:lol::lol::lol:

:beer:

kostaskk
13/02/2014, 14:44
https://www.youtube.com/watch?v=D-rEt_WMJ-w
https://www.youtube.com/watch?v=pU3GvGaUbWs

μπορείς να καταλάβεις την διαφορα βλέποντας αυτά.

ακομα το οτι ειναι παλια δεν εχει καμια σημασία. το παλιο ειναι και καλητερο σε αυτες τις περιπτώσεις

τοτε το 1990 τα 250-400cc φτιάχνονταν με ποιότητα υλικων ιδια και καλύτερη απο τα τοτε 1000. φυσικά και η τιμη τους ηταν ανάλογη με αυτη των μεγάλων.

φαντασου δλδ ενα σημερινο ninja 250 ή cbr250 να κοστιζε 10 - 13.000 ευρώ. τετεια τεχνολογία και ποιότητα ειχαν πανω τους.

τα μικρα του τοτε οχι μονο ηταν καλύτερα σε επιδωσεις-μοτερ απο τα σημερινα αλλα
ειχαν ποιο καλα πλαίσια(αλουμινίου/deltabox/αντιγραφές αγωνιστικών πλαισίων κτλ) και οχι τα παπίσια πλαίσια που φορανε σήμερα.
ειχαν ποιο μεγάλα φρενα,ποιο χοντρες αναρτήσεις,ποιο πολλες ρυθμίσεις παντου, καλητερα ψαλίδια καλητερη ποιότητα και τεχνολογια παντού.
ειχαν τεχνολογικα πειράματα πανω τους και διάφορες περιεργες και ενδιαφερουσες τεχνολογίες.
ειχαν πανω τους εξωτικά υλικα οπως μαγνήσιο,κραματα αλουμινιου και η γενικη ποιοτητα ηταν τετεια που δεν παθαιναν τιποτα
ακομα και τα πλαστικα γυαλιζουν ακομα.

αν καποιος βαλει ενα cbr250rr/zxr250/gsxr250 κτλ και τα αντίστοιχα σημερινά σε ενα χωράφι και τα παρατήσει στην 5ετοια τα σημερινά θα ειναι άχρηστα και γεμάτα σκουριες και φθορές ενο τα παλια θα ειναι οκ

η μονη καλή τεχνολογία που εχουν τα σημερινά ειναι οι ψεκασμοι και διαφορα μπιμπιλικια οπως ψηφιακα οργανα και abs

αυτο συμβαίνει για εναν πολυ απλο λογο.
λεγετε marketing και τμήμα πωλήσεων.
παλια ο soichiro ελεγε στους μηχανικους του : φτιάξετε την καλύτερη μοτο που μπορειτε χωρις να σαν νοιαζει το κοστος.

τώρα το τμημα πωλήσεων κανει κουμάντο
και αν μια εταιρια ειναι αναγνωρισμενη και εχει σίγουρους πελατες που θα αγοράσουν ακομη και αν αυτη βαλει σκατα στα ραφια
φαντεζεσται απο που μπορουνε να βγαίνουνε κερδος.

μειωνουν την ποιότητα/τεχνολογια/χρονο επεξεργασιας εξαρτημάτων και την προσοχη που ριχνουν στις μοτο γενικα και βγαζουν αναλωσιμα μοτο με φτηνιαρικα υλικα.
η τιμη χαμηλή μεν, θα το αγορασουν πολλοι δε
αργοτερα αυτοι θα παρουν αλλο μεγαλητερο οπως λεει η μοδα

οποτε η ποιοτητα των υλικων ειναι τετεια ωστε να αντεχουν ισα ισα λιγα χρονακια τα εξαρτήματα.
βασικα να μην χαλαει μεσα στα 2 χρονια τις εγγύησης τους νοιάζει

οποτε βαζουνε παπισια πλαίσια,παλιες αδυνατες αναρτησεις απο τα ραφια χωρις καμια ρυθμιση
φρενα με μονες δαγκανες παπισια, μικρους δισκους, πλαστικα με φτηνο υλικο που καποτε θα πολυμεριστουν
μοτερ απλα τα οποια σερνονται και βγαζουν λιγη ροπη και αλογα για να μην σπανε και να μην καινε.
η τεχνολογία τους απλη, μονοκυλινδρα. (αντε και δικύλινδρα αν υπολογίσω το ninja το οποιο ομως φοραει πολυ παλαιότερο μοτερ,if you know what i mean)
μεχρι και tyre up απο το εργοστασιο έχουν πάνω. (τα μοτερ τους ειναι αξιόπιστα δεν λεω)

ομως εχουν παρατιριθει φαινομενα σκαρτων υλικων σε μοτερ απο παπια. βλεπε τις μπιελες στα ιννοβα. honda λεμεεε
ομως μου φαινετε η φτήνια των υλικων θα συνεχισει να αυξανετε και θα φτασει ακομα περισσοτερο ακομα και στα μεγαλα κυβικα.
εχουν αρχισει και υπαρχουν μερικα δειγματα τετειων μοτο.

MG-KTiNoS
13/02/2014, 15:00
Οι νέοι σήμερα 2 χρόνια αφού πάρουν μηχανάκι
-ότι μηχανάκι κι αν είν αι αυτό-
Θα σου πουν το βαρέθηκα και θέλω άλλο.
Άρα τι κουβεντιάζουμε?

Αλλάζει ο κόΖμος, αλλάζουν τα μηχανάκια, αλλάζουμε κι εμείς
-επιφυλλάσομαι για τα τεχνικά-

Bradipous
13/02/2014, 15:12
Τα παλια 250 2Τ & 400αρια εχω την εντυπωση πως αντιστοιχουν στα σημερινα 600 και οχι με τα 250:hmm:

STOYBI
13/02/2014, 16:51
Αστοχos ο τιτλος του θεματος καθως σημερα εκτος απο καθαοαιμες κατασκευες εντουρο και μχ...δεν υπαρχουν 2τ ( και το θεμα απο οτι βλεπω παιρνει κλιση στο... παλια vs καινουργια....)

Στα παλια και 2τ & 4 τ .... ηταν γτπ καβαλα απο ποιοτητα κατασκευης , απο αναρτησεις, απο πλαισια .......

Οσο αφορα την εκρηκτικοτητα των κινητηρων ( οσο αφορα τα 2τ ) ηταν και αυτη μια απο τα ιδια.....

( Η περηφανεια πολλων ιδιοκτητων σε αυτα τα μηχανακια ηταν παντοτε εαν μπορεις να σταθεις πανω στο μηχανακι και οχι ποσο γρηγορο ηταν..... )

Για πια ανθεκτικοτητα κινητηρων μιλατε στα 4τ ...??? Για αυτη των παλιων 1300 , 1100 , 750 με τα 70,80,90 αλογα.... Εαν ηταν και ντηζελ θα αντεχαν ακομα παραπανω....

Για ποιες αναρτισεις μιλατε...?? Αυτες ηταν κλασμενες απο καινουργιες στα περισσοτερα μηχανακια χωρια που η αντοχη και το παχος τους τους ηταν κατι τις περισσοτερο απο τα καλαμακια του καφε....

Για ποια πλαστικα μιλατε.... Των rgvtzrkrfzrων Που για να σφιξει η βιδα οσο παταει η γατα χωρις να ραγισει το πλαστικο επρπε να κανεις ταματα...???

Ελα ρε παιδια....:bawl:

Καλος ο ρομαντισμος αλλα μεχρι εκει....!!!

:wave2:

sapila racing
13/02/2014, 17:38
Αστοχos ο τιτλος του θεματος καθως σημερα εκτος απο καθαοαιμες κατασκευες εντουρο και μχ...δεν υπαρχουν 2τ ( και το θεμα απο οτι βλεπω παιρνει κλιση στο... παλια vs καινουργια....)

Στα παλια και 2τ & 4 τ .... ηταν γτπ καβαλα απο ποιοτητα κατασκευης , απο αναρτησεις, απο πλαισια .......

Οσο αφορα την εκρηκτικοτητα των κινητηρων ( οσο αφορα τα 2τ ) ηταν και αυτη μια απο τα ιδια.....

( Η περηφανεια πολλων ιδιοκτητων σε αυτα τα μηχανακια ηταν παντοτε εαν μπορεις να σταθεις πανω στο μηχανακι και οχι ποσο γρηγορο ηταν..... )

Για πια ανθεκτικοτητα κινητηρων μιλατε στα 4τ ...??? Για αυτη των παλιων 1300 , 1100 , 750 με τα 70,80,90 αλογα.... Εαν ηταν και ντηζελ θα αντεχαν ακομα παραπανω....

Για ποιες αναρτισεις μιλατε...?? Αυτες ηταν κλασμενες απο καινουργιες στα περισσοτερα μηχανακια χωρια που η αντοχη και το παχος τους τους ηταν κατι τις περισσοτερο απο τα καλαμακια του καφε....

Για ποια πλαστικα μιλατε.... Των rgvtzrkrfzrων Που για να σφιξει η βιδα οσο παταει η γατα χωρις να ραγισει το πλαστικο επρπε να κανεις ταματα...???

Χωρίς παρεξήγηση.
Μάλλον δεν έχεις βρεθεί κοντά σε CBR400, VFR400, GSXR400, ZXR400 να το περιεργαστείς προσεκτικά και να το καβαλήσεις.

Αυτο που (υποτίθεται) οτι είναι υπο συζήτηση είναι κατα πόσον ενα τέτοιο 400 αξίζει η όχι.

Εγώ είμαι της γνώμης οτι αξίζει υπό όρους. Για παραδειγμα έχω ενα VFR 400 του 1987 που ανέστησα και κυκλοφορεί εδώ και 3 χρόνια απροβλημάτιστα.
Εχει κόκκινο στις 14.000, κινηση εκκεντροφόρου με γρανάζια, πολύ καλό κράτημα και ποιότηατ κατασκευής που δεν υπάρχει σήμερα ούτε στα 1000ρια.
Παει άνετα 180 χωρίς να ζορίζεται, έχει καλά φρένα, μικρό σχετικά βάρος (στα 160κατι κιλα).
Εχει επίσης απο μαμα υδραυλική προφόρτιση για το πίσω αμορτισέρ με χειριστήριο στο πλαι της μοτο.
Το μείον είναι οτι για να το φέρω σε αυτην την κατασταση έφαγε 150ο Ευρω σε ανταλλακτικά και πολύ κόπο και χρόνο, δεν πήγε σε συνεργείο.
Το καλό είναι οτι μου το χάρισαν.

Αν πρoσπαθήσεις να το συγκρίνεις με σημερινά αντίστοιχα, θα δείς οτι απλά δεν υπάρχουν.
Αν υπήρχαν βεβαια καινούρια θα κόστιζαν όσο ενα CBR600RR.

kostaskk
13/02/2014, 17:46
stubi ποιος ειπε οτι δεν υπαρχουν διχρονα?
http://www.2strokers.com/index.php?topic=796.105
το οτι δεν εχεις δει εσυ δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν. οπως και πολλα ακόμα που ανακατασκευαζονται και κυκλοφορούν στους δρόμους και πιστες απο ατομα που δεν ασχολουνται με το internet

πες μου ενα 400αρι ή 250 τετραχρονο ή δίχρονο street του 1990 που να ειναι ποιο χάλια απο τα σημερινά στον τομεα πλαισιο-αναρτησεις-φρενα-ποιοτητα υλικων.

με αποδείξεις και οχι λογια του αερα. θελω να δω πλαισια και αναρτήσεις.

τσεκαρε ενα 400αρι του τοτε
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_RVF400

v4 μοτερ δεν χρειαζεται να πω κατι αλλο εκει.
αναποδα τουμπανα μπροστινα (41μμ), μεγαλοι διπλοι δισκοι φρενων
μονομπρατσο ψαλιδι και ελαφριά τουμπανη πλαισιαρα
ποιος ρομαντισμος? εδω μιλάνε καθαρα τα νουμερα

kostaskk
13/02/2014, 17:59
βεβαια υπαρχουν και εξερεσεις οπως τα καινούρια ktm (nuda 390) και κάποια ευρωπαϊκά μοτο που ειναι πολυ καλα απο περιφεριακα-στησιμο.
για μοντελα εκτος απο street λεω.

σε ποιοτητα ομως δεν θα φτασουν ποτέ τα παλια διαμάντια που γέννησε η 'κοντρα' μεταξύ των εταιριών
ακομα υπάρχουν και πολλα παλια μοτο που οντος ηταν λιγο χαλια.
τα φτηνά του τοτε. ας πουμε τα dt , rd250/350 ,tdr250,rg250,ns250 που δεν ηταν και οτι ποιο τοπ απο περιφεριακα και ποιοτητα

IRA57
13/02/2014, 22:49
Tα παλια 250-400 (cbr,nsr,rgv,zxr κτλ) ηταν φτιαγμενα για την ιαπωνικη αγορα και τους αγωνες εκει.
Οντως η τεχνολογια ενος παλιου cbr400 ειναι κλασεις ανωτερη απο ενος σημερινου cbr250-500 αλλα το παλιο κοστιζε περισσοτερο απο το τοτε cbr 600 στην ιαπωνια.
Διαφορετικα μηχανακια φτιαγμενα για διαφορετικους λογους.Θα αγοραζε κανεις σημερα 400αρι που θα κοστιζε πανω απο 10χιλιαρικα??

STOYBI
14/02/2014, 00:03
Χωρίς παρεξήγηση.
Μάλλον δεν έχεις βρεθεί κοντά σε CBR400, VFR400, GSXR400, ZXR400 να το περιεργαστείς προσεκτικά και να το καβαλήσεις.

Αυτο που (υποτίθεται) οτι είναι υπο συζήτηση είναι κατα πόσον ενα τέτοιο 400 αξίζει η όχι.

Εγώ είμαι της γνώμης οτι αξίζει υπό όρους. Για παραδειγμα έχω ενα VFR 400 του 1987 που ανέστησα και κυκλοφορεί εδώ και 3 χρόνια απροβλημάτιστα.
Εχει κόκκινο στις 14.000, κινηση εκκεντροφόρου με γρανάζια, πολύ καλό κράτημα και ποιότηατ κατασκευής που δεν υπάρχει σήμερα ούτε στα 1000ρια.
Παει άνετα 180 χωρίς να ζορίζεται, έχει καλά φρένα, μικρό σχετικά βάρος (στα 160κατι κιλα).
Εχει επίσης απο μαμα υδραυλική προφόρτιση για το πίσω αμορτισέρ με χειριστήριο στο πλαι της μοτο.
Το μείον είναι οτι για να το φέρω σε αυτην την κατασταση έφαγε 150ο Ευρω σε ανταλλακτικά και πολύ κόπο και χρόνο, δεν πήγε σε συνεργείο.
Το καλό είναι οτι μου το χάρισαν.

Αν πρoσπαθήσεις να το συγκρίνεις με σημερινά αντίστοιχα, θα δείς οτι απλά δεν υπάρχουν.
Αν υπήρχαν βεβαια καινούρια θα κόστιζαν όσο ενα CBR600RR.

Καταρχην τα μηχανακια που αναφερεις παραπανω τα εχω δοκιμασει ολα...... ( Ειδικα τους εκεντροφορους του gsxr τους παντρευτηκα κι ολας στο προσωπικο μου gsxf καθοτι οι δικοι του αντιπαθουσαν να δουλευει το μηχανακι στο μονο σταντ και παρεδωσαν το πνευμα....;) )

Aρη..... Θα κοστιζαν ενα CBR600RR οπως ειπες γαιτι απλουστατα ......

Τα 600 σαρια στην ουσια αντικατεστησαν τα 400σαρια στην ελλαδα..( ολα εισαγωγης απο ιαπωνια ) με την καταργηση των τεκμηριων ( καπου το 99 - 00 δεν θυμαμαι καλα...)

Γνωριζεις οτι εαν δεν υπηρχαν τα αυστηρα τεκμηρια εκεινη την εποχη τα συγκεκριμενα μηχανακια που αναφερεις θα ηταν 600 σαρια..??

Ειλικρινα... Δεν καταλαβαινω ....

Τι ειδους συγκρισεις πρεπει να κανουμε... εαν ας πουμε.....

Βαζαμε στο VFR 400 το μοτερ και την δυνατοτητα να διαχειριστει την δυναμη του cbr 600 και το αντιθετο..??? ( μιας και μου το αναφερεις απο οδηγικης αποψης..)

Στα συγκεκριμενα μηχανακια που αναφερεις ειδικα... Πλαισιο , αναρτησεις , φρενα, ηταν επιπεδα παραπανω απο τα μοτερ και το ξερεις αυτο...!

Αλλα εισαι και λιγο αδικουλης γιατι ....

Μιλατε γενικα για παλια και μου επιασες 4 κορυφαια μηχανακια της εποχης αγνοωντας ποια...??

Για ποιοτητα κατασκευης , πλαισιο, αναρτησεις κλπ

Το tzr...????

To rd 250, 500..??

Ta γυμνα rd...???

Τα fzr μεχρι το 92-93..??

Να θυμαμαι τι απο τα gpz...??

Ta πλαισια ..?? Τις αναρτησεις τους..???

Να θυμαμαι τι απο τα rd ( τα γυμνα κυριως... ) Τις ζαντουλες τους ? Τ φρενα τους ? η το οτι εαν καταφερνε ανθρωπος να ριξει γονατο στο μηχανακι οριακα σε στροφη περναγε στα ρεκορ γκινες...??

Εκτος απο το να τα θυμαμαι με νοσταλγια... να ζηλεψω και να συγκρινω τι ...?? Συγνωμη..???

sapila racing
14/02/2014, 00:09
Καταρχην τα μηχανακια που αναφερεις παραπανω τα εχω δοκιμασει ολα...... ( Ειδικα τους εκεντροφορους του gsxr τους παντρευτηκα κι ολας στο προσωπικο μου gsxf καθοτι οι δικοι του αντιπαθουσαν να δουλευει το μηχανακι στο μονο σταντ και παρεδωσαν το πνευμα....;) )

Aρη..... Θα κοστιζαν ενα CBR600RR οπως ειπες γαιτι απλουστατα ......

Τα 600 σαρια στην ουσια αντικατεστησαν τα 400σαρια στην ελλαδα..( ολα εισαγωγης απο ιαπωνια ) με την καταργηση των τεκμηριων ( καπου το 99 - 00 δεν θυμαμαι καλα...)

Γνωριζεις οτι εαν δεν υπηρχαν τα αυστηρα τεκμηρια εκεινη την εποχη τα συγκεκριμενα μηχανακια που αναφερεις θα ηταν 600 σαρια..??

Ειλικρινα... Δεν καταλαβαινω ....

Τι ειδους συγκρισεις πρεπει να κανουμε... εαν ας πουμε.....

Βαζαμε στο VFR 400 το μοτερ και την δυνατοτητα να διαχειριστει την δυναμη του cbr 600 και το αντιθετο..??? ( μιας και μου το αναφερεις απο οδηγικης αποψης..)

Στα συγκεκριμενα μηχανακια που αναφερεις ειδικα... Πλαισιο , αναρτησεις , φρενα, ηταν επιπεδα παραπανω απο τα μοτερ και το ξερεις αυτο...!

Αλλα εισαι και λιγο αδικουλης γιατι ....

Μιλατε γενικα για παλια και μου επιασες 4 κορυφαια μηχανακια της εποχης αγνοωντας ποια...??

Για ποιοτητα κατασκευης , πλαισιο, αναρτησεις κλπ

Το tzr...????

To rd 250, 500..??

Ta γυμνα rd...???

Τα fzr μεχρι το 92-93..??

Να θυμαμαι τι απο τα gpz...??

Ta πλαισια ..?? Τις αναρτησεις τους..???

Να θυμαμαι τι απο τα rd ( τα γυμνα κυριως... ) Τις ζαντουλες τους ? Τ φρενα τους ? η το οτι εαν καταφερνε ανθρωπος να ριξει γονατο στο μηχανακι οριακα σε στροφη περναγε στα ρεκορ γκινες...??

Εκτος απο το να τα θυμαμαι με νοσταλγια... να ζηλεψω και να συγκρινω τι ...?? Συγνωμη..???

Μα εγώ δεν μιλούσα γενικά. Πιάνω τα καλύτερα γιατί μόνο αυτα αξίζουν να σχοληθείς σήμερα.
Με 1500-2000 Ευρω συνολικά μαζί με την αγορά και το κόστος επισκευών, έχεις ενα μηχανάκι πολύ καλύτερο απο ενα σημερινό 250 που κοστίζει κάμποσο παραπάνω κι είναι και ψόφιο και γενικώς φτηνιάρικο.
Αυτό λέω!

STOYBI
14/02/2014, 00:14
stubi ποιος ειπε οτι δεν υπαρχουν διχρονα?
http://www.2strokers.com/index.php?topic=796.105
το οτι δεν εχεις δει εσυ δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν. οπως και πολλα ακόμα που ανακατασκευαζονται και κυκλοφορούν στους δρόμους και πιστες απο ατομα που δεν ασχολουνται με το internet

πες μου ενα 400αρι ή 250 τετραχρονο ή δίχρονο street του 1990 που να ειναι ποιο χάλια απο τα σημερινά στον τομεα πλαισιο-αναρτησεις-φρενα-ποιοτητα υλικων.

με αποδείξεις και οχι λογια του αερα. θελω να δω πλαισια και αναρτήσεις.

τσεκαρε ενα 400αρι του τοτε
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_RVF400

v4 μοτερ δεν χρειαζεται να πω κατι αλλο εκει.
αναποδα τουμπανα μπροστινα (41μμ), μεγαλοι διπλοι δισκοι φρενων
μονομπρατσο ψαλιδι και ελαφριά τουμπανη πλαισιαρα
ποιος ρομαντισμος? εδω μιλάνε καθαρα τα νουμερα

Καταρχην δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν διχρονα του τοτε.... Ειπα οτι δεν υπαρχουν διχρονα ....το σημερα και το μολις χθες....!

Για τις συγκρισεις.......Εαν μου τα συγκρινεις εσυ ενα με ενα διχρονο street 2013 μοντ θα σου απαντησω και εγω.....:lol:

Ξεκολατε με τα 400σαρια- 250 αρια ..... του τοτε... Δεν υπαρχουν σημερινα αξιολογα μηχανακια εδω και αρκετα χρονια στην ελλαδα σε αυτα τα κυβικα ( τους λογους τους εξηγω παραπανω....)

Σημερα σε αυτα τα κυβικα ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΒΕΣΠΕΣ....!

Θελετε να παιξουμε με πανω απο 7μιση που μου ειναι ποιο βολικο...??? :lol:

STOYBI
14/02/2014, 00:24
Μα εγώ δεν μιλούσα γενικά. Πιάνω τα καλύτερα γιατί μόνο αυτα αξίζουν να σχοληθείς σήμερα.
Με 1500-2000 Ευρω συνολικά μαζί με την αγορά και το κόστος επισκευών, έχεις ενα μηχανάκι πολύ καλύτερο απο ενα σημερινό 250 που κοστίζει κάμποσο παραπάνω κι είναι και ψόφιο και γενικώς φτηνιάρικο.
Αυτό λέω!

Καταρχην πιστευω οτι το μηχανακι σου και ολα τα υπολοιπα αυτου του τυπου ......

Κατατασονται πλεον στους μερακληδες μοτοσυκλετιστες και απο θεμα χρησης ... Και απο θεμα αναλωσιμων , ανταλακτικων κλπ...

Μετα.. πιστευω οτι αυτος που θελει να παρει ενα 250 σημερα ....

Θελει να παρει μεσο μεταφορας και οχι μοτοσυκλετα...... ( Με οτι συνεπαγετε αυτο ... Σερβις ανταλακτικα κλπ...)

Και εαν τελικα με αυτα τα χρηματα θελει μοτοσυκλετα......

Με αυτα τα λεφτα και κατι παραπανω γιατι να μην παρει ενα πχ cbr 600 01-02..???

To θεωρεις χειροτερο....???

SHOOTER045
14/02/2014, 00:25
Eκεινο το καλο το παιδι που εφτιαχνε ενα rd500 που βρισκεται?
Κατι τετοιο μου ερχεται στο μυαλο
Ας πουμε ενα rgΓ 500 σε πλαισιο σημερινου gixxer
Η αν δεν εμπαινα τωρα απ το τηλ θα εβαζα το λινκ εκεινου του αμερικανου που παντρευει μοτερ CR500 σε πλαισιο αλουμινιου καινουργιου cr,βλεπεις και χωμα εχουμε και 2τ

KotsosDR
14/02/2014, 00:40
Eκεινο το καλο το παιδι που εφτιαχνε ενα rd500 που βρισκεται?
Κατι τετοιο μου ερχεται στο μυαλο
Ας πουμε ενα rgΓ 500 σε πλαισιο σημερινου gixxer
Η αν δεν εμπαινα τωρα απ το τηλ θα εβαζα το λινκ εκεινου του αμερικανου που παντρευει μοτερ CR500 σε πλαισιο αλουμινιου καινουργιου cr,βλεπεις και χωμα εχουμε και 2τ

https://www.youtube.com/watch?v=1ZZOnWbG56A

SHOOTER045
14/02/2014, 00:49
https://www.youtube.com/watch?v=1ZZOnWbG56A
"Στο μυαλο μου εισαι...."

Το 4ο η 5ο βιντεο πρεπει να ειναι το ιδιο μηχανακι

sapila racing
14/02/2014, 09:07
Καταρχην πιστευω οτι το μηχανακι σου και ολα τα υπολοιπα αυτου του τυπου ......

Κατατασονται πλεον στους μερακληδες μοτοσυκλετιστες και απο θεμα χρησης ... Και απο θεμα αναλωσιμων , ανταλακτικων κλπ...

Μετα.. πιστευω οτι αυτος που θελει να παρει ενα 250 σημερα ....

Θελει να παρει μεσο μεταφορας και οχι μοτοσυκλετα...... ( Με οτι συνεπαγετε αυτο ... Σερβις ανταλακτικα κλπ...)

Και εαν τελικα με αυτα τα χρηματα θελει μοτοσυκλετα......

Με αυτα τα λεφτα και κατι παραπανω γιατι να μην παρει ενα πχ cbr 600 01-02..???

To θεωρεις χειροτερο....???

Δεν είναι δικό μου, το χάρισα στην αδελφή μου και το κυκλοφοράει στην Θεσσαλονίκη εδώ και 3 χρόνια.
Ούτε μερακλής είναι, ούτε τίποτα. Ευτυχώς το μηχανάκι δεν ζήτησε τίποτα τόσο καιρό εκτός απο λάδια φιλτρα και μια μπταταρία.

Ενα CBR600 του 00-01 σίγουρα ειναι καλύτερο από πολλές απόψεις. Παίζουν τετοια με τόσα χρήματα έτοιμα για πολλά χιλιόμετρα?
Το VFRακι υπερέχει στην πόλη πάτνως. Ειναι παιχνίδάκι.

RaGe_Raptor
14/02/2014, 09:16
Τα 400άρια του τότε ήταν για την Ιαπωνική αγορά και ήταν ακριβές race replica. Κάτι έπαιζε με τα διπλώματα,αν δεν κάνω λάθος, γι'αυτό και υπήρχαν.. Σα μεταχειρισμένα πούλησαν πολύ αλλά δε νομίζω πως θα αγόραζε κάποιος καινούριο σε τιμές αντίστοιχες των σημερινών 600.. Πριν μερικά χρόνια σε ένα συγκριτικό του μοτο εξέταζαν το κατα πόσο είναι αξιόλογη η αγορά ενός καινούριου ΖΧ400 (ναι ήρθε και σαν καινούριο) ενάντια σε ένα μτχ zx9 με παρόμοια τιμή αν θυμάμαι καλά.. Μόνο οι ρομαντικοί θα αγόραζαν το μικρό.. Άλλη φάση αυτό που λέει ο sapila να το βρεις σκοτωμένο και να το αναστήσεις με πολύ λίγα χρήματα, έτσι ναι αξίζει

STOYBI
14/02/2014, 11:13
Δεν είναι δικό μου, το χάρισα στην αδελφή μου και το κυκλοφοράει στην Θεσσαλονίκη εδώ και 3 χρόνια.
Ούτε μερακλής είναι, ούτε τίποτα. Ευτυχώς το μηχανάκι δεν ζήτησε τίποτα τόσο καιρό εκτός απο λάδια φιλτρα και μια μπταταρία.

Ενα CBR600 του 00-01 σίγουρα ειναι καλύτερο από πολλές απόψεις. Παίζουν τετοια με τόσα χρήματα έτοιμα για πολλά χιλιόμετρα?
Το VFRακι υπερέχει στην πόλη πάτνως. Ειναι παιχνίδάκι.

Αμα ημουνα και εγω αδελφη σου...... Οτι καραγουσταρα και εγω απο το παρελθον θα το ειχα αποκτησει.... ;):lol:

Το θεμα ειναι αμα σκιζοτανε απο το πρωι μεχρι το βραδυ τι γινεται...??

Οσο για το cbr... Σιγουρα παιζουν σε τοσα χρηματα καλλυτερης καταστασεως μηχανακια απο τα συγκεκριμενα 400σαρια τα οποια 9 στα 10 μεγαλουργησαν στο διαζωμα και εχτισαν την καντινα στα λιμανακια καποτε !

:beer::beer:

motomaniac
14/02/2014, 11:44

τιποτε απο τα δυο.

motomaniac
14/02/2014, 11:50

tzr2503ma rgv250Γ kawasaki kr250 honda nsr250? 4τ cbr 400 zxr? gsxr? ποιο απο τα καινουρια σε αυτα τα κυβικα εχει εστω κατι καλυτερο εκτος απο την καταναλωση?

Για πια ανθεκτικοτητα κινητηρων μιλατε στα 4τ ...??? Για αυτη των παλιων 1300 , 1100 , 750 με τα 70,80,90 αλογα.... Εαν ηταν και ντηζελ θα αντεχαν ακομα παραπανω.... ενω στα καινουρια μιλαμε για πολλη ποιοτητα... r1 με χτυπημενα κυλινδρα? 954 το ιδιο? προσφατως ειδα (γαμωτο...) και cbr1000rr με σπασμενο ναι σπασμενο κυλινδρο. ΖΧ12? s1000rr (γι'αυτο μονο οτι διαβαζω στα φορουμ) να το παω κι αλλο?

Για ποιες αναρτισεις μιλατε...?? Αυτες ηταν κλασμενες απο καινουργιες στα περισσοτερα μηχανακια χωρια που η αντοχη και το παχος τους τους ηταν κατι τις περισσοτερο απο τα καλαμακια του καφε.... εδω μαλλον για εποχες γαρδελη και ψαλτη και παω πασο.

Για ποια πλαστικα μιλατε.... Των rgvtzrkrfzrων Που για να σφιξει η βιδα οσο παταει η γατα χωρις να ραγισει το πλαστικο επρπε να κανεις ταματα...??? ???

........

motomaniac
14/02/2014, 11:51
Τα 400άρια του τότε ήταν για την Ιαπωνική αγορά και ήταν ακριβές race replica. Κάτι έπαιζε με τα διπλώματα,αν δεν κάνω λάθος, γι'αυτό και υπήρχαν.. Σα μεταχειρισμένα πούλησαν πολύ αλλά δε νομίζω πως θα αγόραζε κάποιος καινούριο σε τιμές αντίστοιχες των σημερινών 600.. Πριν μερικά χρόνια σε ένα συγκριτικό του μοτο εξέταζαν το κατα πόσο είναι αξιόλογη η αγορά ενός καινούριου ΖΧ400 (ναι ήρθε και σαν καινούριο) ενάντια σε ένα μτχ zx9 με παρόμοια τιμή αν θυμάμαι καλά.. Μόνο οι ρομαντικοί θα αγόραζαν το μικρό.. Άλλη φάση αυτό που λέει ο sapila να το βρεις σκοτωμένο και να το αναστήσεις με πολύ λίγα χρήματα, έτσι ναι αξίζει

αυτο δεν το θυμαμαι.. αλλα οντως εκανε 3 μυρια καινουριο.

motomaniac
14/02/2014, 11:55
[QUOTE=sapila racing;2432249
[/QUOTE]
συνηθως οχι. μεχρι και πανω απο 2000 θελουν λαστιχα αλυσιδογραναζα και σερβις. και παλι επειδη δενθα εισαι σιγουρος ολο και κατι θα αλλαξεις. εγω το δικο μου το ειχα παρει κομπλε υποτιθεται κι εχωσα κοντα αλλα 1000 απο πανω.

sniper
14/02/2014, 12:05
...

Αφήστε τα 400ρια 4Τ του 90... Δεν ειναι αυτή η σύγκριση.

Έχεις οδηγήσει ποτέ KR1 (το καβασάκι KR250 που λες πιο πάνω) ή γυμνό RG250;

motomaniac
14/02/2014, 12:07

οχι. μονο το tzr μου. το 250. αλλα φοραει μπροστινο rgv 250 vj 22 οποτε δεν μετραει να υποθεσω... αρα κι εσυ μιλας για τοτε που ο Ψαλτης ηταν πρωτο ονομα στο σινεμα. εγω μιλουσα για 90...

MG-KTiNoS
14/02/2014, 12:14
οχι. μονο το tzr μου. το 250. αλλα φοραει μπροστινο rgv 250 vj 22 οποτε δεν μετραει να υποθεσω... αρα κι εσυ μιλας για τοτε που ο Ψαλτης ηταν πρωτο ονομα στο σινεμα. εγω μιλουσα για 90...

O Πσάλτης δεν ήταν ΠΟΤΕ 1ο όνομα στο σινεβά. Στα βίντεο σοπ ήταν.
:lol:

Την υστερία του 2Τ και το αίσθημα που είχε (κλωτσά στο γκώλο)
δεν θα τη βρεις πουθενά.
Φυσικά τα μοντέρνα μηχανάκια είναι πιο γρήγορα.
:cool:

RaGe_Raptor
14/02/2014, 12:17

δεν θα τη βρεις πουθενά.

Πύραυλοι σε αίσθηση στην ευθεία...

motomaniac
14/02/2014, 12:19

δεν θα τη βρεις πουθενά.

ρε θειο.. πρωτο σε σχεση με Γαρδελη μιχαλοπουλο και σια εννοουσα... το πρωτο καμακι να ουμ... χαχαχααχα

STOYBI
14/02/2014, 12:42
........

Για ποια καινουργια μιλας ( συγκριτικα με τα μηχανακια που αναφερεις...?? )

Για να μην τρελαθουμε κι ολας....

Και δεν το πας κι αλλο...... Ναι ... 2 στα 10 εβγαλαν μια στοχια υλικου και...?

Η εχεις την εντυπωση οτι οι μπουργανες της παλιας εποχης δεν εβγαζαν προβληματα ...??

Μονο τα διχρονα που εχεις βαλει απο πανω μια στο τοσο με τρυπια πιστονια ηταν...

( Τα tzr ειδικα παιζει να τα αλλαζε ποιο συχνα και απο λαστιχα....)

Ποιες ιπποδυναμεις και ανοχες συγκρινεις οταν μιλας για τετραχρονα μοτερ ιδια σε κυβικα με εως και δυομιση φορες παραπανω δυναμη....???

Οσο για τα διχρονα .....
Σαν Πρωην κατοχος simson :lol:, rg 50 , δυο tdr 250 ( το μονο μηχανακι που αφησε ιστορια και ιδρυσε καινουργια σχολη ) με περισσοτερα απο 150.000 κμ στην πλατη τους και ενα αδικοχαμενο rd 350 ασε να ξερω κατι και εγω......

motomaniac
14/02/2014, 12:48
Για ποια καινουργια μιλας ( συγκριτικα με τα μηχανακια που αναφερεις...?? )

Για να μην τρελαθουμε κι ολας....

Και δεν το πας κι αλλο...... Ναι ... 2 στα 10 εβγαλαν μια στοχια υλικου και...?

Η εχεις την εντυπωση οτι οι μπουργανες της παλιας εποχης δεν εβγαζαν προβληματα ...??

Μονο τα διχρονα που εχεις βαλει απο πανω μια στο τοσο με τρυπια πιστονια ηταν...

( Τα tzr ειδικα παιζει να τα αλλαζε ποιο συχνα και απο λαστιχα....)

Ποιες ιπποδυναμεις και ανοχες συγκρινεις οταν μιλας για μοτερ ιδια σε κυβικα με εως και δυομιση φορες παραπανω δυναμη....???

Οσο για τα διχρονα .....
Σαν Πρωην κατοχος simson :lol:, rg 50 , δυο tdr 250 ( το μονο μηχανακι που αφησε ιστορια και ιδρυσε καινουργια σχολη ) με περισσοτερα απο 150.000 κμ στην πλατη τους και ενα αδικοχαμενο rd 350 ασε να ξερω κατι και εγω......

2 στα 10 ειανι μεγαλη αποτυχια. μιλαω για καινουρια στα ιδια κυβικα. αλλα κυριως η κουβεντα ηταν για μηχανακι νεα στην ιδια τιμη με παλιοτερα. και μιλαμε για κατω απο 1500ε. απο κει ξεκινησε.
τρυπια πιστονια σε διχρονο... ναι. γιατι? συνηθως απο μαλακια. ανθρωπινη. μονος σου αναιρεις τα περι tzr αναφεροντα το tdr που φοραει το ιδιο μοτερ.

νταξει βγαζουνε αλογα σημαρα αλλα οχι και 250 στο λιτρο... εκτος κι αμα τα 1000 τοτε το 90 ειχαν κατι ψιλα πανω απο 60 αλογα. απο τα 4 μηχανακια σου τα 3 ειναι του 80. αρχες κιολας..

STOYBI
14/02/2014, 13:25
2 στα 10 ειανι μεγαλη αποτυχια. μιλαω για καινουρια στα ιδια κυβικα. αλλα κυριως η κουβεντα ηταν για μηχανακι νεα στην ιδια τιμη με παλιοτερα. και μιλαμε για κατω απο 1500ε. απο κει ξεκινησε.
τρυπια πιστονια σε διχρονο... ναι. γιατι? συνηθως απο μαλακια. ανθρωπινη. μονος σου αναιρεις τα περι tzr αναφεροντα το tdr που φοραει το ιδιο μοτερ.

νταξει βγαζουνε αλογα σημαρα αλλα οχι και 250 στο λιτρο... εκτος κι αμα τα 1000 τοτε το 90 ειχαν κατι ψιλα πανω απο 60 αλογα. απο τα 4 μηχανακια σου τα 3 ειναι του 80. αρχες κιολας..

Τα μηχανακια μου ηταν του 85-89-91

Aποφασιστε τελικα για τι μηχανακια μιλατε...???

Και σε ποια 10ατια αναφερεστε ...??

Μου εχετε πιασει 4 τετραχρονα μηχνακια που ουτε καν ειχαν ποτε ελληνικη αντιπροσωπευση του 90+ και εχετε σταματησει εκει.....

Οταν παμε λιγο ποιο πισω σιωπη....!!!

Οταν παμε να τα συγκρινουμε με 600 μια απο τα ιδια ......

Μου πετατε τρεις - τεσσερις διχρονιες που πηραν 100νταδες ανθρωπους στον λαιμο τους για να πουμε τι..??

Που οταν ροπιαζαν σε στελνανε κατευθειαν απο εκει που ηρθες ... Δεν ηξεραν τι σημαινει πλαισιο και φρενα...???

Οτι μπορει με τα ιδια λεφτα να παρει καποιος καλλυτερο παλιο μηχανακι απο ενα τωρινο...???

Θα με τρελανετε .....

Για πεσ μου τωρα ενα ανθρωπινο λαθος που τρυπαει πστονια .......

Γιατι εν ετη 2013 ακομα διχρονο σπαω......

Και με 5-6 απο αυτα βρισκομαι τις κυριακες μου...

Και απο το 2000 και μετα διχρονο μηχανακι με τρυπιο πιστονι .... Δεν εχω δει.....

Εσυ... Εχεις δει σε καινουργιο διχρονο τρυπιο πιστονι...???

motomaniac
14/02/2014, 13:44
Τα μηχανακια μου ηταν του 85-89-91

Aποφασιστε τελικα για τι μηχανακια μιλατε...??? παλια vs καινουρια

Και σε ποια 10ατια αναφερεστε ...?? σε αυτην που μας παιρνει οικονομικα στο 1000αρικο +

Μου εχετε πιασει 4 τετραχρονα μηχνακια που ουτε καν ειχαν ποτε ελληνικη αντιπροσωπευση του 90+ και εχετε σταματησει εκει..... το ΖΧ ειχε.

Οταν παμε λιγο ποιο πισω σιωπη....!!! εννοειται. το θεμα ηταν το value for money και το ποσο ΜΗΧΑΝΗ αγοραζεις με ενα χιλιαρικο

Οταν παμε να τα συγκρινουμε με 600 μια απο τα ιδια ...... με 600 να συγκρινουμε τι? ναι θα ειχαν ιδια τιμη αν εβγαιναν σημερα.

Μου πετατε τρεις - τεσσερις διχρονιες που πηραν 100νταδες ανθρωπους στον λαιμο τους για να πουμε τι..??

Που οταν ροπιαζαν σε στελνανε κατευθειαν απο εκει που ηρθες ... Δεν ηξεραν τι σημαινει πλαισιο και φρενα...???

Οτι μπορει με τα ιδια λεφτα να παρει καποιος καλλυτερο παλιο μηχανακι απο ενα τωρινο...??? αυτο ναι

Θα με τρελανετε ..... ετσι φαινεται :p

Για πεσ μου τωρα ενα ανθρωπινο λαθος που τρυπαει πστονια ....... λαθος μπουζι, φτωχο μιγμα, προπορεια,

Γιατι εν ετη 2013 ακομα διχρονο σπαω...... καλα κανεις! αφου ειανι γκαυλα τα ατιμα..

Και με 5-6 απο αυτα βρισκομαι τις κυριακες μου... ακομα καλυτερα!!!

Και απο το 2000 και μετα διχρονο μηχανακι με τρυπιο πιστονι .... Δεν εχω δει..... η ουσιαστικη βελτιωση των διχρονων τελιωσε την δεκαετια του 90. ολα μεγαλα βηματα γινανε εως τοτε. δνε ξερω να σου απαντησω. ισως αλλαξαμε εμεις ως χρηστες πλεον?

Εσυ... Εχεις δει σε καινουργιο διχρονο τρυπιο πιστονι...??? μονο σε πειραγμενο σκουτερ.αλλιως οχι

και θα μας πουνε παλι οτι δεν μπορουμε ουτε μια διαμαχη να κανουμε... θα δεις... χαχχαχαα :beer::beer:

Pan (dvs)
14/02/2014, 14:05
Μηπως τα πιο παλια μηχανακια καποιοι τα θεωρουμε ποιο αξιοπιστα γιατι οι παλιοι ιδιοκτητες πιανανε και το κατσαβιδι πριν να αρχισει να σκορπαει?

Τα περισσοτερα παλια διχρονα με σημερινο ιδιοκτητη ουτε μεχρι το περιπτερο δεν θα φτανανε.
Πειτε μου ενας σημερινο οδηγο που θα του εδινες το rd (350) για μια βολτα αν θα σου ξαναελεγε καλημερα.Αν το εδινες σε ενας απο τους παλαιοτερους μπορει και να σου "καθοτανε" μετα.

kostaskk
14/02/2014, 14:08
εγω παντος δεν εχω πετυχει και πολλα μηχανάκια του 80-90 βλέποντας τα σαν συνολο να εχουν κομενα πλαίσια
δεν εχω ακουσει κανενα να κοβει. και οσα εκοψαν ηταν απο σοβαρο τρακαρισμα.

αντιθετα ποσα gsxr εκοψαν πλαισιο στα καλα καθουμενα?

ποσα honda καινε ανορθωτες σημερα? παλια δεν νομιζω να καίγανε
τρομπες βενζίνης? και αυτο καλο πρόβλημα
tdm 850 που καινε λαδια σαν διχρονα
προβληματικοι ψεκασμοι που δημιουργούν σκορτσαρισμα στα χαμηλά
καμενοι διακοπτες,ρελε,μιζες, (pegasus) νερο στο καντραν
klr που ξεκολανε οι μαγνητες απο το βολαν
ιταλικα που σταζουν λαδια απο τα μοτερ
ψηλοφτερα με κομμενα υποπλαισια
bmw που κοβουν αξονα και σπανε μοτερ.
aprilia 1000 που χτυπανε μπιελα στην παρουσιαση τους
και αλλα πολλα
δεν εχουν τελειωμό
μερικα ιταλικα παλαιοτερης γενιας που ειχαν πολλα θεματα
τα πρώτα ktm,τρομπες συμπλεκτη σε μερικα ktm

φαινετε ξεκαθαρα η ποιοτητα του τοτε και του τώρα

sniper
14/02/2014, 14:13
εγω παντος δεν εχω πετυχει και πολλα μηχανάκια του 80-90 βλέποντας τα σαν συνολο να εχουν κομενα πλαίσια

και αλλα πολλα
δεν εχουν τελειωμό

Πόσοι χθεσινοί ζούνε με τα 2Τ υπερμηχανάκια και πόσοι με τα σημερινά σαράβαλα;

devil's animal
14/02/2014, 14:26
δεν μπορει να γινει συγκριση 2τ με καινουργια 4τ...ουτε καν 2τ με παλια 4τ...
οι αληθειες:
τα παλια 400αρια 4τ, ειναι σαφως ανωτερα απο αυτα που κυκλοφορουν σε παρομοια κυβικα σημερα και ειναι entry level...
ολα ειναι υπερ των cbr400 gull arm, zxr400, vfr400, rvf400, cb-1, cb400sf σε σχεση με cbr250, zx250, zx300, duke390...
η κατηγορια των 400αριων τοτε ηταν μοναδικη και αφιερωνοταν ισαξιος χρονος για την μελετη και την κατασκευη τους, οπως και με την μεγαλυτερη κατηγορια...γιατι στοχος τους ηταν η γρηγορη μετακινηση και το ξεκ@υλωμα...ειχαν πολυ τεχνολογια πανω τους τα τοτε 400αρια...

πριν 3-4 χρονια αυτη η κατηγορια δεν υπηρχε καν και ξεκινησε σιγα σιγα να αναπτυσεται με τα μοντελα που εγραψα παραπανω, αλλα πλεον ο στοχος τους ειναι αλλος...
ειναι δικυλινδρα και οχι 4κ...στροφαρουν πολυ πιο χαμηλα απο αυτα που προϋπηρχαν και ο στοχος τους δεν ειναι το τοπικο πιστακι αλλα η οικονομικη μετακινηση και η μουρη στην καφετερια απο τον κ@υλωμενο 20χρονο που μπορει να τα οδηγησει...

το ποσες π!πες ειχαν φαει, οποιοι ειχαν τολμησει να κατσουν διπλα στο cb1 μου, τοτε που το ειχα, δεν λεγονται...
και μετα το κοιταγαν και γουρλωναν τα ματια, γιατι στο φαναρι, πριν ξεκινησουμε, τους εμοιαζε με αρχαιολογια και παλιαντζουρα, ενω τα δικα τους ηταν brand new, γυαλιζαν και ακουγοταν και πολυ γουαου η akrapovic που ειχαν βαλει...:lol:

οσον αφορα τα διχρονα, δεν εχω καθολου εμπειρια πλη των tdr που ειχαν κατι κολληταρια και εκανα κανα 2 βολτες...
λατρεμενο γκαζι αλλα οχι καλυτερο πακετο απο τα σημερινα γρηγορα motard...

αυτο που ακουγεται απο ολους, δεν μπορει να ειναι λαθος...
οτι δλδ ειχαν ναι μεν γκαζι αλλα που το εδιναν αποτομα και περιεργα, χωρις να ειναι εκμεταλλευσιμο απο τους πολλους...
επισης ολα τα περιφερειακα ηταν γτπκ, με αποτελεσμα να γινοντουσαν καταπληκτικες σκοτωστρες...

ποιο το νοημα του thread?
να αποδειξουμε σε εναν 21χρονο οτι με το να βλεπει στο youtube ενα rd350 να κυνηγιεται με ενα 748 στην ουσια δεν λεει τιποτα, γιατι ο ενας με το 748 ειναι ψιλοκουλαδι και ο αλλος με το 350 παει στο οριο και ειναι και χερας?
και ο πιο απειρος το βλεπει γιατι το 748 ανοιγει μονο στην ευθεια...
ο αλλος παει με την φορα και τον μαζευει στις στροφες, την στιγμη που ο πρωτος ριχνει αγκυρα...

υπαρχουν βιντεο που 2τ σε πιστα που κερναε τσαι σε 4τ 900αρια και 1000.
ενα αγωνιστικο 2τ 250 μην σου φανει περιεργο αν φευγει σε ευθεια απο κάποιο 1000. (ξερω περιστατικό στις σερρες)

μερικα βιντεακια

https://www.youtube.com/watch?v=Xe1NakRS2dc
το dukati δεν μπορει να κανει διαφορά.ολο γυριζει πισω να δει αν τον ακολουθει
τον τελος τον περνάει το rd350 του 1983? αυτο που εχει πλαίσιο σαν σκαλωσιά απο οικοδομη και φρενα παπιού. αναρτήσεις σουμιεδες κτλ κτλ.

Pan (dvs)
14/02/2014, 14:32

και αλλα πολλα
δεν εχουν τελειωμό

Να σε πω για τον ανορθωτη του χτ 550 ,να σε πω για ντιζες σε gsx τι να σε πρωτοπω.Κομμενα πλαισια,παμπολα.

Σημερα οι μηχανες εχουνε 500 ιππους φυσικα και θα τα διαλυσουνε ολα.Οταν προσπαθεις να τις κανεις ολο και ποιο ελαφριες προς ωφελος των επιδοσεων σιγουρα θα βαλεις υλικα μικροτερης αντοχης (οταν θελεις να πετυχεις και χαμηλοτερο κοστολογιο).

Δεν γινεται να θελουμε μηχανες αξιοπιστες,γρηγορες,ευκολοοδηγητες και φθηνες ταυτοχρονα.

SHOOTER045
14/02/2014, 15:05

δασκαλε............δασκαλε...............εγω RG250Γ του τοτε
υπαρχει ακομα παρατημενο στο χωριο μου γιατι ο ιδιοκτητης σακατευτηκε πριν χρονια με αυτο :(

SHOOTER045
14/02/2014, 15:08

δεν θα το βγαλω το ΙΤ μου
θα στο δωσω βολτα..........:cool:

kostaskk
14/02/2014, 16:18
ε και? οτι λεει η μοδα κάνουν οι πολλοι.
οπως και το οτι ακούνε bieber ή παιρνουν i-phone 5 ενω εχουν ήδη το 4
για να ειναι ποιο 'κουλ' ολοι θελουν να εχουν τα ποιο καινουρια πράγματα

το οτι σημερα ολοι αγοράζουν τα καινούρια δεν παει να πει αυτοματος οτι αυτα ειναι οτι καλύτερο/τιτανομεγιστο εχει βγει ποτε στο συμπαν

η μοδα σου λεει ακου bieber,γινε κλαρινογαμπρος και οδηγα v-strom

sniper
14/02/2014, 16:27

το οτι σημερα ολοι αγοράζουν τα καινούρια δεν παει να πει αυτοματος οτι αυτα ειναι οτι καλύτερο/τιτανομεγιστο εχει βγει ποτε στο συμπαν

Μάθε να διαβάζεις τι γράφουμε κι όχι ό,τι θες να διαβάσεις.. οι χθεσινοι δεν ζουνε αλλά φύγανε απο κοντά μας κοντά στην ηλικία σου!

MG-KTiNoS
14/02/2014, 16:30
Μηπως τα πιο παλια μηχανακια καποιοι τα θεωρουμε ποιο αξιοπιστα γιατι οι παλιοι ιδιοκτητες πιανανε και το κατσαβιδι πριν να αρχισει να σκορπαει?

Τα περισσοτερα παλια διχρονα με σημερινο ιδιοκτητη ουτε μεχρι το περιπτερο δεν θα φτανανε.
Πειτε μου ενας σημερινο οδηγο που θα του εδινες το rd (350) για μια βολτα αν θα σου ξαναελεγε καλημερα.Αν το εδινες σε ενας απο τους παλαιοτερους μπορει και να σου "καθοτανε" μετα.

+
Ένα ζιμζον το έκανες φυλο και φτερό με τα εργαλεία που είχε κάτω από τη σέλα.
Σήμερα δεν μπαίζουν τέτοια πράματα.
Υπάρχουν μπλιμπλίκια που δεν έχεις ιδέα τι κάνουν

+2
οι παλιοί ήξεραν και πως να φερθούν στο μηχανάκι για να ζήσει
ισως γιατί συχνά δεν είχαν το μπαμπά από πίσω να τα σκάσει
και οι τράπεζες ήταν λίγο πιο σοβαρές τότε και δεν σκορπαγαν το χρήμα με μια υπογραφή.
Ξέρεις άμα το έχει πληρώσει μόνος σου το εργαλείο δεν του γ... τη μάνα έτσι εύκολα.
:D

Bradipous
14/02/2014, 16:52

και αλλα πολλα
δεν εχουν τελειωμό

Χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις, μου φαινεται πως δεν ειναι ετσι. Και θα σου πω πως το βλεπω εγω.

Το παλιο σιδερενιο, χωρις γεωμετρια πλαισιο ισως ηταν πιο δυσκολο να κοπει σε σχεση με ενα σημερινο που λογο μεγαλυτερου ανταγωνισμου ισως καποιες εταιριες κανουν τσιγκουνιες στην ποιοτητα (υποθετω, ελπιζω να μην ειναι ετσι), επισης δεν μπορεις να πεις οτι κοβουν πλαισιο πιο πολλα gsxr απο οτι "τα παλια" χωρις να εχεις νουμερα και οταν λεω νουμερα μιλαω οχι μονο απολυτους αριθμους αλλα ποσοστα. Γιατι οκ μπορει να μου πεις οτι "τα παλια" ειχαν κοψει 30 απο τα 1.000 (που σημαινει 3%) και στα νεοτερα να εχουν κοψει 100 απο τα 10.000 (που σημαινει 1%).

Επισης οσο περισσοτερα ηλεκτρονικα, βοηθηματα, τεχνολογιες κλπ εχει το Χ οχημα τοσο πιο περιπλοκο και ευαισθητο γινεται. Το οτι δεν εβγαζαν "τα παλια" προβλημα στον ψεκασμο οφειλεται στο οτι, πολυ απλα, δεν ειχαν ψεκασμο. Ενα νεο μηχανακι με ψεκασμους, abs, αντισπιν 3-4 επιλογες χαρτη, ρυθμισεις αναρτησεων (ηλεκτρονικα) και αλλα ποσα ηλεκτρονικα βοηθηματα, εχει σαφως πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να βγαλει προβλημα σε ενα απο ολα αυτα σε σχεση με καποιο που δεν εχει απολυτως τιποτα απο αυτα.

Bradipous
14/02/2014, 16:55

Εδω δεν μπορω παρα να συμφωνησω και να συνυπογραψω οτι το 3310 ειναι πιο ανθεκτικο και με λιγοτερες βλαβες απο το iphone 5. :cry:

Bradipous
14/02/2014, 16:59

ειναι ενα απο τα δυο που ειχε ο τζιμης στο μαγαζι (το ενα κοκκινο, το αλλο νομιζω πρασινο δεν θυμαμαι καλα) ?

edit: ακυρο, τωρα ειδα την υπογραφη σου.

Pan (dvs)
14/02/2014, 17:46
+
Ένα ζιμζον το έκανες φυλο και φτερό με τα εργαλεία που είχε κάτω από τη σέλα.
Σήμερα δεν μπαίζουν τέτοια πράματα.
Υπάρχουν μπλιμπλίκια που δεν έχεις ιδέα τι κάνουν

+2
οι παλιοί ήξεραν και πως να φερθούν στο μηχανάκι για να ζήσει
ισως γιατί συχνά δεν είχαν το μπαμπά από πίσω να τα σκάσει
και οι τράπεζες ήταν λίγο πιο σοβαρές τότε και δεν σκορπαγαν το χρήμα με μια υπογραφή.
Ξέρεις άμα το έχει πληρώσει μόνος σου το εργαλείο δεν του γ... τη μάνα έτσι εύκολα.

Ετσι ειναι.Οταν βαζεις χερι ειναι δικη σου πλεον η μηχανη και την πονας.:beer:

kostaskk
14/02/2014, 19:10
Χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις, μου φαινεται πως δεν ειναι ετσι. Και θα σου πω πως το βλεπω εγω.

Το παλιο σιδερενιο, χωρις γεωμετρια πλαισιο ισως ηταν πιο δυσκολο να κοπει σε σχεση με ενα σημερινο που λογο μεγαλυτερου ανταγωνισμου ισως καποιες εταιριες κανουν τσιγκουνιες στην ποιοτητα (υποθετω, ελπιζω να μην ειναι ετσι), επισης δεν μπορεις να πεις οτι κοβουν πλαισιο πιο πολλα gsxr απο οτι "τα παλια" χωρις να εχεις νουμερα και οταν λεω νουμερα μιλαω οχι μονο απολυτους αριθμους αλλα ποσοστα. Γιατι οκ μπορει να μου πεις οτι "τα παλια" ειχαν κοψει 30 απο τα 1.000 (που σημαινει 3%) και στα νεοτερα να εχουν κοψει 100 απο τα 10.000 (που σημαινει 1%).

Επισης οσο περισσοτερα ηλεκτρονικα, βοηθηματα, τεχνολογιες κλπ εχει το Χ οχημα τοσο πιο περιπλοκο και ευαισθητο γινεται. Το οτι δεν εβγαζαν "τα παλια" προβλημα στον ψεκασμο οφειλεται στο οτι, πολυ απλα, δεν ειχαν ψεκασμο. Ενα νεο μηχανακι με ψεκασμους, abs, αντισπιν 3-4 επιλογες χαρτη, ρυθμισεις αναρτησεων (ηλεκτρονικα) και αλλα ποσα ηλεκτρονικα βοηθηματα, εχει σαφως πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να βγαλει προβλημα σε ενα απο ολα αυτα σε σχεση με καποιο που δεν εχει απολυτως τιποτα απο αυτα.

σωστα το βλεπεις αλλα σε ενα 1000 σημερινό που εχει πουλήσει τρελα το ποσοστο κομμένων πλαισιων θα επρεπε να ειναι 0%
αντιθετα ας πουμε τα rd350 που πούλησαν αρκετα ποτε δεν εχω δει/ακουσει κομμενο πλαίσιο και εχω δει αρκετα σε χωράφια/κτήματα και αυλες
και απο παλιες ιστοριες ποτε δεν ακουσα 'το ταδε μηχανακι έκοβε πλαισιο'
ποτε δεν εχω ακούσει παλια μηχανη να βγαζει τοσα ηλεκτρικά προβλήματα οσο το pegasus για παραδειγμα

στις μοτο δεν υπάρχει και ιδιαίτερος συναγωνισμός στα χρόνια μας πιστεύω
τα ηλεκτικα και τα εξτρα συστήματα τις βαραίνουν (v strom,varadero,versus,bmw ζυγιζουν παρααα πολυ)

αν υπηρχε συναγωνισμός θα έβγαιναν μαμα μηχανακια με τιτανια,μαγνήσιο και carbon και ρυθμισεις παντου απο ολες τις εταιριες σε μικρή τιμη.
βεβαια αυτο δεν γινεται εκτος απο το panigale που απλα δεν εχει ανταγωνιστή και δεν εχει και μικρη τιμη.

αν υπηρχε ανταγωνισμός δλδ πιστευω οτι καθε εταιρια θα εβγαζε κατι αναλογο του panigale για επιδειξη τις υπεροχής της και μονο χωρις να την νοιάζει απλα να βγαλει οσο το δυνατον περισσότερο κέρδος (περισσοτερο κερδος βγαζουν οταν μειώνουν την ποιοτητα των υλικων αλλα κρατανε την τιμη ψηλα)

οσο για τα σίδερα στα πλαισια στις παλιες μοτο μην εισαι απόλυτος. για παραδειγμα εχω μια nsr250. ας το συγκρινουμε με ενα ninja 250 και οι 2 ειναι δικύλινδρες.

kostaskk
14/02/2014, 19:18
NSR : εχει πλαίσιο αλουμινίου με top χαρακτηριστικα, gull-arm ψαλιδι αλουμινου με μεγάλη ακαμψία,υποπλαισιο αλουμινιου,
βασεις αλουμινιου και μετα απο 20 χρονια δεν εχει καποια φθορα ή σπασιμο. ολα γυαλιζουν ακομα και χαλασμένο σπείρωμα ή ψωρα αλουμινίου δεν βρήκα

η μηχανη ζυγίζει 130 κιλα. το εχουν φτασει αυτο σήμερα? το ninja ειναι 160-170 αν δεν κανω λαθος.
η γεωμετρια ειναι απλα αλλου. αγωνιστικη που λενε (εχει υποδοχή για stabilizater στο πλαίσιο)
απο μεταξονιο,γωνια καστερ και λοιπα στοιχειά ειμαι χρονια μπροστά απο οποιοδήποτε σημερινό 250
και εχω απο μαμα πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μπρος πισω. (τα σημερινά 250 εχουν ρυθμιζόμενες?)
οι οποιες ειναι ποιο χοντρες-καλες απο τον μεσο ορο των σημερινων σε αυτα τα κυβικά
τα φρενα μου αρκετα καλα, μια χαρα για την δυναμη τις μοτο.
ακομα εχω απο το εργοστασιο ζαντες με κραμα μαγνησίου για μειωση βάρους και ξυροκαμπανο συμπλέκτη για αύξηση τις δύναμης
εχει κατι απο αυτα το ninja?
για δες το πλαισιο του
https://www.google.gr/search?q=ninja+250+frame&rlz=1C1SVEE_enGR406&espv=210&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=1FH-Uq7tOeuBywOw8IKgCA&ved=0CCoQsAQ&biw=1366&bih=630#facrc=_&imgrc=FAHtIxzbUdG1KM%253A%3BSXCXpb4vWus7EM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.craigvetter.com%252Fimages%252F2 011-Streamliner-images%252F2011-Chap%25252051-1mages%252F2002-03-Ninja-250-frame-24.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.craigvetter.com%252Fpages%252F2011-Streamliner%252F2011-vetter-streamliner-p51.html%3B675%3B351

σαν καλαμακι ειναι.

δες και το πλαισιο του nsr

https://www.google.gr/search?q=nsr+250+frame&rlz=1C1SVEE_enGR406&espv=210&es_sm=122&tbm=isch&imgil=yCapLX0QEMcN3M%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn1.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcSjS4r38c7a7r2fqqxl9Ndck4CdtrlJ20bbvJL1gOJRCp3M4h YF%253B700%253B438%253BM_QtZ6sr1LVgDM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.dreamgate.ne.jp%25252FNSR%252 52FProject%2525252520NSR%25252FNSR500%25252F500_main.html&source=iu&usg=__tITEcxQ-Z7oWGOEodcjv_2FogjY%3D&sa=X&ei=sFL-UuCAPcaDywOyiYGADg&ved=0CC4Q9QEwAQ&biw=1366&bih=630#facrc=_&imgdii=_&imgrc=yCapLX0QEMcN3M%253A%3BM_QtZ6sr1LVgDM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.dreamgate.ne.jp%252FNSR%252FProj ect%252520NSR%252FNSR500%252Fpart1_03.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.dreamgate.ne.jp%252FNSR%252FProje ct%252520NSR%252FNSR500%252F500_main.html%3B700%3B438
απο την αλλη το ninja εχει ψεκασμο και αρα μικρη κατανάλωση
απο εξιοπιστεια τα θεωρω ιδια συγκρινοντας το με ενα φιμωμενο nsr στα 45 αλογα και με την συντήρηση που προτεινει το manual
φιμωμενα σημερα απλα δεν υπαρχουν, ολοι τα αλλαζαν και τα πηγαιναν στα 60 αλογα με λογικη μειωση τις αξιοπιστειας

οποτε ποιος ο λογος να δωσω 5.000 για ninja αφου μπορω να παρω κατι ανωτερο παντου με 1000 ευρω
ακομα και φιμωμενο το nsr με ολους τους κοφτες πανω βγαζει περισσοτερα αλογα απο το ninja
ακομα εχω αρκετες λυσεις για πιθανο φτιαξημο.
μοτερ αγωνιστικο απο honda rs (70-80 αλογα) κουμπονει στο πλαισιο μου για τον απλο λογο του οτι το πλαισιο μου ειναι σχεδον ιδιο με το αγωνιστικο
το ιδιο και οι αναρτησεις,καρμπυρατερ,σκαφες,ηλεκτρικα, και πολλα αλλα, αν δεν μου φτανουν αυτα εχει βγαλει και η hrc πραγματα για nsr
το ninja τι επιλογες εχει εκτος απο εξατμιση?

στο μοιαλο μας εχουμε οτι ο σκοπος χρησης θα ειναι μιας μηχανης με χρηση μηχανης και οχι χρηση παπιου.
αν θελουμε οικονομια και μετακινηση σαφος και θα επαιρνα ninja

το ιδιο υσχυει και με αρκετα 250 και 400 4t παλια που εκτος απο το οτι ειναι ανωτερα παντου θα αντεξουν και μερικες δεκαετιες ακομα.

κλασικο παραδειγμα του ξεφτυσματος απο το μαρκετινκ ειναι η honda
παλια εβγαζε διαμαντια, εκανε ονομα και τωρα ριχνει την ποιοτητα
c50- glx αντεχουν μεχρι σημερα. innova= μπιελα καθε 30.000
και μεταξυ μας δεν νομιζω κανενα innova να συνεχισει να λειτουργει χωρις φθορες για αλλα 30 χρονια απο σημερα.

ανεβαινουμε cc
βλεπε τετρακυλινδρο cbr250rr που στροφαρε μεχρι 20.000 rpm και εβγαζε 180 km/h με το σημερινο μονοκυλινδρο που τελικιαζει στα 140

και παει λεγοντας

SHOOTER045
14/02/2014, 19:29
σωστα το βλεπεις αλλα σε ενα 1000 σημερινό που εχει πουλήσει τρελα το ποσοστο κομμένων πλαισιων θα επρεπε να ειναι 0%
αντιθετα ας πουμε τα rd350 που πούλησαν αρκετα ποτε δεν εχω δει/ακουσει κομμενο πλαίσιο και εχω δει αρκετα σε χωράφια/κτήματα και αυλες
ποτε δεν εχω ακούσει παλια μηχανη να βγαζει τοσα ηλεκτρικά προβλήματα οσο το pegasus για παραδειγμα

στις μοτο δεν υπάρχει και ιδιαίτερος συναγωνισμός στα χρόνια μας πιστεύω
τα ηλεκτικα και τα εξτρα συστήματα τις βαραίνουν (v strom,varadero,versus,bmw ζυγιζουν παρααα πολυ)

αν υπηρχε συναγωνισμός θα έβγαιναν μαμα μηχανακια με τιτανια,μαγνήσιο και carbon και ρυθμισεις παντου απο ολες τις εταιριες σε μικρή τιμη.
βεβαια αυτο δεν γινεται εκτος απο το panigale που απλα δεν εχει ανταγωνιστή και δεν εχει και μικρη τιμη.

αν υπηρχε ανταγωνισμός δλδ πιστευω οτι καθε εταιρια θα εβγαζε κατι αναλογο του panigale για επιδειξη τις υπεροχής της και μονο χωρις να την νοιάζει απλα να βγαλει οσο το δυνατον περισσότερο κέρδος (περισσοτερο κερδος βγαζουν οταν μειώνουν την ποιοτητα των υλικων αλλα κρατανε την τιμη ψηλα)

οσο για τα σίδερα στα πλαισια στις παλιες μοτο μην εισαι απόλυτος. για παραδειγμα εχω μια nsr250. ας το συγκρινουμε με ενα ninja 250 και οι 2 ειναι δικύλινδρες.

Ουξοοοοο παλιο βρωμιαρη διχρονε.....

Στο ΙΤ που ειχα δουλευεα ΑΥΣΤΗΡΑ λαδι 2τ για αλυσοπριονα και δεν εσπασε ΠΟΤΕ
τις αναρτησεις τις σκλυρηνα βαζοντας αερα στα καλαμια απο τις βαλβιδες εξαερωσης(μεχρι που απο το πολυ φουσκωμα πηρα τις τσιμουχες στο χερι και μετα εμαθα οτι οι βαλβιδες ηταν για αλλη χρηση....)

kostaskk
14/02/2014, 20:05
ελπιζω να το χεις ακομα. ειναι σπανια τα IT

devil's animal
14/02/2014, 20:47
για παραδειγμα εχω μια nsr250. ας το συγκρινουμε με ενα ninja 250 και οι 2 ειναι δικύλινδρες.

η συγκριση που κανεις ειναι ατοπη διοτι συγκρινεις μια race replica με ενα commuter...

SHOOTER045
14/02/2014, 22:03
ελπιζω να το χεις ακομα. ειναι σπανια τα IT

Εξαρταται πως το βλεπεις.εγω το ξαναγορασα μετα απο 20 +χρονια
Σιγουρα κυκλοφορουν ελαχιστα(το δικο μου ειναι ακομα σε τευχη)παιζει να παρω και δευτερο για δωρητη-ο motomaniac ακουει....-αυτο που με προβληματιζει ειναι να το κανω μαμα η να το βελτιωσω-αναρτησεις/φρενα?

sniper
14/02/2014, 22:18
Σιγουρα κυκλοφορουν ελαχιστα(το δικο μου ειναι ακομα σε τευχη)παιζει να παρω και δευτερο για δωρητη-ο motomaniac ακουει....-αυτο που με προβληματιζει ειναι να το κανω μαμα η να το βελτιωσω-αναρτησεις/φρενα?

Δεν το κάνουμε καλύτερα στόχο να δοκιμάσουμε κάτι καινούργια χάλκινα sabot μονόβολα;

RaGe_Raptor
14/02/2014, 22:35
η συγκριση που κανεις ειναι ατοπη διοτι συγκρινεις μια race replica με ενα commuter...

έτσι ακριβώς...

kostaskk
14/02/2014, 22:45
ε πειτε κανα race replica του σήμερα ή communer του χτες να γινει σωστα η δουλεια γιατι δεν μπορω να βρω :)

teogtp
14/02/2014, 22:50
Δεν το κάνουμε καλύτερα στόχο να δοκιμάσουμε κάτι καινούργια χάλκινα sabot μονόβολα;

SHOOTER045
14/02/2014, 22:54
Καλαααααα...

devil's animal
15/02/2014, 00:58
ε πειτε κανα race replica του σήμερα ή communer του χτες να γινει σωστα η δουλεια γιατι δεν μπορω να βρω :)

race replicas μικρης κατηγοριας πλεον θεωρουνται τα 600 ss...
ειναι αυτα που τρεχουν στα wsbk σαν supersport κατηγορια και μετα ειναι τα 600αρια που τρεχουν στο MotoGP σαν Μοτο2...αν και αυτα ειναι σαν πρωτοτυπα...αλλα τεσπα...

συγκρινε λοιπον ενα cbr600rr με το nsr250 (να μην αλλαξουμε και μαρκα), οπως εβγαινε (το nsr) και βγαινει (το cbr) απο το εργοστασιο....σε μαμα μορφη...

DAYMAN
15/02/2014, 02:08
RD κυριοι!Μπορουσα να εχω ενα τετοιο σημερα παλι;:wave2:

byron
15/02/2014, 07:02

Ortsa :moutza::moutza:

-αυτο που με προβληματιζει ειναι να το κανω μαμα η να το βελτιωσω-αναρτησεις/φρενα?

Εννοείται μαμα...

Pan (dvs)
15/02/2014, 08:07
Ortsa :moutza::moutza:

Εννοείται μαμα...

Μπα,εγω ειμαι με τον sniper.

Stabak
15/02/2014, 08:08
Αχ αυτό το γαλάζιο κίτρινο του ΙΤ :cool:

http://farm4.staticflickr.com/3488/3208144235_f712d1be87_o.jpg

irinia
15/02/2014, 08:17
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ...............

Άγωνιωδώς νά έχετε άποψη.......
Θά πώ καί γώ τή δική μου μιά καί πλησιάζω τά 60 καί έζησα αύτά τά μηχανάκια.
Έχουμε πλέον πάει σέ άλλη έποχή,στήν έποχή τού FAST FOOD ,όπου όλα πλέον
γίνονται γρήγορα καί είναι μιάς χρήσεως ,άπό τό γαμήσι καί τόν έρωτα μέχρι
καί τό μηχανάκι...!!!
Άπό τίς λαβέρντες καί τά πάνταχ πού έτρεχαν λάδια μέχρι καί τά τετρακύλινδρα
τά γιαπωνέζικα πού κορύφωσαν τήν ποιότητα τους γύρω στό 85.
Μετά περάσαμε σέ άλλη έποχή,σύραγγες άεροδυναμικές κ.λ.π....
'Η ποιότητα κατασκευής έκείνων τών μηχανών ήταν πολύ ύψηλότερη,μεγάλη διαφορά.
Όμως γιά νά τίς πάς έπρεπε νά είσαι παλαιστής...!!!
Γιά νά διακοσαρίσεις μέ ένα gsx-e 1100 τού 1983-84 ήθελε μπράτσο,λαιμό καί κάκκαλα...!!
Σήμερα τά 200 είναι στραγάλι γιά τόν κάθε κουλό μέ on-off μηχανάκια.
Συνεπώς διαχωρίστε τα,άλλο ποιότητα κατασκευής νά άντέχει στό χρόνο
άπό μοτόρι μέχρι μανέττα καί άλλο ποιότητα κύλισης.
Μαζί λοιπόν μέ τόν κορεσμό τών πάντων,όπως συνέβη στίς τέχνες,στή μουσική,
στή φιλοσοφία,κ.λ.π.....κ.λ.π.....ήρθε καί τό γρήγορο στήν κατανάλωση.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΝΕ σήμερα τά μηχανάκια στήν πενταετία....!!!
Άλλιώς πώς νά ζήσουν 6 δίς...??
Καί σήμερα ύπάρχουν μηχανάκια πού άντέχουν στόν χρόνο άλλά είναι έλάχιστα.
Τρανσάλπ γιά παράδειγμα, βεστρόμ πού τό καταντήσατε κωμωδία καί δέν άντέχετε
ούτε κάν νά τό άκούτε κάποιοι, τόση μιζέρια βγάζει σήμερα.
Σέ μιά κοινωνία σημερινή τού ΔΗΘΕΝ τής ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑΣ, τού ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ,
τών ΦΕΛΛΩΝ, τών πάσης φύσεως άξιών τού κώλου όπου δοξάζονται
ΜΠΟΥΤΙΑ, ΒΥΖΙΑ καί ποδοσφαιρικές γάμπες καί τό πνεύμα κατάντησε άντικείμενο χλευασμού,
όπου τήν έξουσία πλέον τήν έχουν στά χέρια τους Τσιτσιολίνες ...........
τί περιμένατε ρέ παλικάρια...??
ΚΑΠΟΤΕ τρώγαμε ντομάτα καί ροδάκινα,κάποτε βγάζαμε Σεφέρηδες, Θεοδωράκηδες,Καζαντζάκηδες........
κάποτε φλερτάραμε ,τώρα μιά ματιά καί μετά στό καμπινέ στά όρθια,κάποτε κάναμε οίκογένειες
τώρα ένα σπίτι άνοίγει δύο κλείνουν....!!!!!άτελείωτος ό κατάλογος.
Έ μέσα σέ αύτά τά πλαίσια κάποια στιγμή αύτοί πού μάς ταίζουν τά πάντα είπαν τέλος έποχής
καί σταμάτησαν τό τροπάρι τού καλύτερου καί πιό άξιόπιστου σέ ότι άφορά τό μηχανάκι γιατί πλέον
δέν συμφέρει καί πάνε στό πιό προηγμένο τεχνολογικά στό πιό άνετο, εύκολο,άσφαλές όσο άνέβαιναν
οί άπαιτήσεις καί παράλληλα τό κάνουν μιάς χρήσεως χτυπώντας τό κόστος άλλά καί τό κέρδος
πού θά είχαν άπό τή συνεχή άνανέωση τών μηχανών λόγω τής μικρής διάρκειας τής ζωής τους.
Τί ψάχνετε λοιπόν...??
Σήμερα ότι λάμπει έχει ήμερομηνία λήξεως...!!!
Άπό τή Χόντα,τή Γιαμάχα τή BMW σου μέχρι κι αύτήν δυστυχώς πού θά σού κάνει τά παιδιά σου....!!!!!

THEOD
15/02/2014, 08:32

Ρε παιδιά τι γράφετε ώρες-ώρες...
Τα σημερινά κόβουν πλαίσια όχι γιατί είναι καλύτερα ή χειρότερα από τα παλιά αλλά γιατί πλέον τα πλαίσια είναι αλουμίνια... Στα ζόρια σπάνε αντί να στραβώσουν... Αντίθετα τότε τα σιδερένια δεν σπάγανε αλλά αν βρεί κανέις κανένα RD ολόισιο καλά είναι να παίξει Λόττο...
Τώρα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφικές συζητήσεις για να περνά η ώρα...Οι μεν νεότεροι νομιζουν ότι ξέρουν και γράφουν με βάση ότι τυχόν έχουν διαβάσει δε-αρ αλλά με σημείο αναφοράς την σημερινή τους εμπειρία, οι δε παλαιότεροι γράφουν τις εμπειρίες που έζησαν μεν οι οποίες όμως έχουν ξεθωριάσει και έχουν επηρεαστεί από την γλυκιά νοσταλγία της νιότης τους και μιας άλλης εποχής...

TROOPER
15/02/2014, 08:52
φορα vs δυναμη δλδ.

low vs high δλδ.

SHOOTER045
15/02/2014, 09:43
Αχ αυτό το γαλάζιο κίτρινο του ΙΤ :cool:

http://farm4.staticflickr.com/3488/3208144235_f712d1be87_o.jpg

το δικο μου ειναι ποιο παλιο με το ψαλιδι με την γεφυρα309820

φυσικα δεν ειναι αυτο
αλλα ετσι θελω να το κανω

MG-KTiNoS
15/02/2014, 12:18
καί τό μηχανάκι...!!!
Γιά νά διακοσαρίσεις μέ ένα gsx-e 1100 τού 1983-84 ήθελε μπράτσο,λαιμό καί κάκκαλα...!!
ΜΠΟΥΤΙΑ, ΒΥΖΙΑ καί ποδοσφαιρικές γάμπες καί τό πνεύμα κατάντησε άντικείμενο χλευασμού,
ΚΑΠΟΤΕ τρώγαμε ντομάτα καί ροδάκινα,κάποτε βγάζαμε Σεφέρηδες, Θεοδωράκηδες,Καζαντζάκηδες........
κάποτε φλερτάραμε ,τώρα μιά ματιά καί μετά στό καμπινέ στά όρθια,κάποτε κάναμε οίκογένειες
Έ μέσα σέ αύτά τά πλαίσια κάποια στιγμή αύτοί πού μάς ταίζουν τά πάντα είπαν τέλος έποχής
καί σταμάτησαν τό τροπάρι τού καλύτερου καί πιό άξιόπιστου σέ ότι άφορά τό μηχανάκι γιατί πλέον
δέν συμφέρει καί πάνε στό πιό προηγμένο τεχνολογικά στό πιό άνετο, εύκολο,άσφαλές όσο άνέβαιναν
οί άπαιτήσεις καί παράλληλα τό κάνουν μιάς χρήσεως χτυπώντας τό κόστος άλλά καί τό κέρδος
πού θά είχαν άπό τή συνεχή άνανέωση τών μηχανών λόγω τής μικρής διάρκειας τής ζωής τους.
Τί ψάχνετε λοιπόν...??
Άπό τή Χόντα,τή Γιαμάχα τή BMW σου μέχρι κι αύτήν δυστυχώς πού θά σού κάνει τά παιδιά σου....!!!!!

Λάβερντες...
Στα άλλα πάνω κάτω συμφωνώ
εκτώς από τις γκόμενες που μόνο βλέπαμε από μακριά
48 και ευτυχώς που κατάργησαν το αρρένων και είδαμε και λίγο... μ... πουτάκι

Takata Dome
15/02/2014, 12:45
Τα 400 του τότε ΔΕΝ φτιάχτηκαν με φιλοσοφία αντίστοιχη των Ninja 300/CBR 500R κλπ
Η ιαπωνική νομοθεσία για τα διπλώματα περιόριζε τους αναβάτες σε λίγα κυβικά,οπότε οι κατασκευαστές έφτιαξαν τα αντίστοιχα των 750 GSXR/CBR/ZXR/FZR στα 400 κυβικά. Αν νομίζετε πως τα 400 κυβικά συνεπάγονταν και τιμή-ευκαιρία,κάνετε μεγάλο λάθος.Σε όσες χώρες ήρθαν με επίσημη εισαγωγή αυτές οι μηχανές,πούλησαν ελάχιστα,γιατί η τιμή τους ξεπερνούσε αυτή πολλών 600-750 της εποχής.
Τα δίχρονα 250 ήταν παρόμοια κατάσταση

Απλά στην Ελλάδα τότε γίνονταν οι παραεισαγωγές,ανθούσε και η οικονομία στην Ιαπωνία...
Τυχεροί όσοι έζησαν αυτά τα χρόνια,βλέπουμε καθημερινά πόσοι άσχετοι με το χώρο ξαφνικά βρέθηκαν με NSR με εξατμίσεις τιτανίου,RGV SP με ξηρό συμπλέκτη κλπ. Ρίξτε μια ματιά στις αγγελίες να δείτε πώς έχουν καταλήξει τα περισσότερα...

Απο εκεί και πέρα,θεωρώ πως σαφώς και αξίζει να δώσει κανείς 1000 ευρώ να αγοράσει ένα,να ρίξει άλλα 2000-2500 να το ανακατασκευάσει,και θα έχει με λιγότερα χρήματα μια μηχανή απείρως καλύτερη απο οτιδήποτε άλλο σε αυτά τα κυβικά και χρήματα. Δεν είναι όμως για όλους αυτή η πρακτική,ούτε ψάχνουν τέτοια πράγματα. Εμείς μπορεί να βλέπουμε KR και να μας τρέχουν τα σάλια,άλλοι τα θεωρούνε σαβούρα. Έτσι είναι όμως.

DAYMAN
15/02/2014, 15:41
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ...............

Άγωνιωδώς νά έχετε άποψη.......
Θά πώ καί γώ τή δική μου μιά καί πλησιάζω τά 60 καί έζησα αύτά τά μηχανάκια.
καί τό μηχανάκι...!!!
Τί ψάχνετε λοιπόν...??

Συμφωνω με το παλαιστης αλλα και ολα οσα γραφεις.Κοντινος στην ηλικια.Καλαμια,πλαισια,αναρτησεις,λαστιχα κτλ του τοτε για γελια ομως.Ετσι εξηγειται ενα on-off του σημερα με τον κουλο (διαφωνω καπως εδω ολοι εχουν δικαιωμα στους 2τροχους) εχει τα 200 ευκολα.:beer:

motomaniac
15/02/2014, 20:13
ειναι ενα απο τα δυο που ειχε ο τζιμης στο μαγαζι (το ενα κοκκινο, το αλλο νομιζω πρασινο δεν θυμαμαι καλα) ?

οχι αλλα μαλλον μαλακια εκανα που δεν πηρα εκεινο τοτε. θα ειχα μπει και πιστα 3-4 φορες ως τωρα...

ακουει. ο μαλακας που το εχει δεν ακουει να παει να βγαλει καμια φωτο της προκοπης η να με αφησει να παω να βγαλω εγω. ακομα στην αναμονη ειμαι.

motomaniac
15/02/2014, 20:18

μηχανακι του σημερα με ποιοτητα και ομορφια του χθες..

θα αλλαξει κανενας τον τιτλο οπως θα επρεπε να ειναι? παλια vs καινουρια? η μεταχειρισμενο 15ετιας η 5ετιας στα ιδια λεφτα? η κατι τετοιο?

309888

KotsosDR
16/02/2014, 20:02
Λιγο ασχετο ... Bimota V-DUE 500 εχει οδηγησει κανεις απο εδω μεσα ?

buckley
16/02/2014, 21:08
Λιγο ασχετο ... Bimota V-DUE 500 εχει οδηγησει κανεις απο εδω μεσα ?

Απαραίτητο να βρεις πρώτα μία που να λειτουργεί (κομματάκι δύσκολο).

KotsosDR
16/02/2014, 21:45
Τα γνωριζω τα προβληματα της , καθως και την ιστορια της αλλα και τις συνεπειες στη BIMOTA αλλα παντα ειμουν περιεργος για τις δυνατοτητες της και τη συμπεριφορα της .

irinia
17/02/2014, 07:45
Συμφωνω με το παλαιστης αλλα και ολα οσα γραφεις.Κοντινος στην ηλικια.Καλαμια,πλαισια,αναρτησεις,λαστιχα κτλ του τοτε για γελια ομως.Ετσι εξηγειται ενα on-off του σημερα με τον κουλο (διαφωνω καπως εδω ολοι εχουν δικαιωμα στους 2τροχους) εχει τα 200 ευκολα.:beer:

ENNΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΥΛΟΣ...........ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Δέν έννούσα πώς μόνο τά τζιμάνια πρέπει νά όδηγούνε μοτό...!!!
Ήθελα νά τονίσω τό πόσο πιό άσφαλή καί τεχνολογικά προηγμένα
είναι σήμερα τά μηχανάκια,φυσικά καί ΟΛΟΙ έχουμε δικαίωμα στούς δύο τροχούς,
άρκεί νά μπορούμε άπό μόνοι μας νά προσδιορίσουμε τά όρια μας γιά τή δική μας
άσφάλεια,πράμμα δύσκολο καθότι πολλά άτυχήματα όφείλονται σέ
ύπερεκτίμηση τών ίκανοτήτων μας.....
Δέν ήθελα νά προσβάλω κανέναν,σχήμα λόγου ήτανε...!!!

MG-KTiNoS
17/02/2014, 07:56
Απαραίτητο να βρεις πρώτα μία που να λειτουργεί (κομματάκι δύσκολο).

και πάνω που θα το έλεγα.

Βάλανε καρμπιρατέρ όμως μετά και έπαιζαν μια χαρά.
ΚάνανΕ και μονομάρκα πολλά

υγ
όχι δεν μου το έδωσσαν βόλτα γιατί είπαν πως
είμαι βλαμμένος και θα του βγάλω τα μάτια...

μάτι
http://www.vdue.it/

Άσχετο 340 μηχανάκια έχουν φτιάξει απ όσο ξέρω
άρα είναι απίθανο να το πάρεις βόλτα μια μέρα
ΑΝ δε σε λένε Άλαν Κάθκαρντ ή κάπως έτσι