View Full Version : Πώς οι λύκοι άλλαξαν... την γεωγραφία του Yellowstone!
kostas777
25/02/2014, 12:41
τότε αρκεί να "φανταστεί" κάποιος (φλόατινγκ μυαλός) τα πάντα και αυτά
να υλοποιηθούν σαν πραγματικότητα, τόσο αληθινή όσο αυτή που βιώνουμε σήμερα.
Αν το σύμπαν είναι «ολογραφικό» μυαλό, εμείς είμαστε η φαντασία (http://www.lexigram.gr/lex/omor/%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1#Hist0) του.
Άραγε εμείς μπορούμε να φανταστούμε κάτι που δεν υπάρχει; FFT :alien:
el_hymador
25/02/2014, 12:42
Δεν είναι :confused:
Σοβαρά τώρα, δεν είναι γιατί δεν θέλεις να είναι ;)
Δηλαδή εδώ κάτω στο χωρίο ας πούμε, θέλω να βλέπω συνταξιούχες του ΟΓΑ με κ*λο υφής φράπας και έκτασης που βγάζει συντελεστή δόμησης 4; Είμαι ο πρώτος Boltzmann brain με εκεφαλικό...:(
nikos_abel
25/02/2014, 13:20
Αν το σύμπαν είναι «ολογραφικό» μυαλό, εμείς είμαστε η φαντασία (http://www.lexigram.gr/lex/omor/%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1#Hist0) του.
Άραγε εμείς μπορούμε να φανταστούμε κάτι που δεν υπάρχει; FFT :alien:
Πολύ καλή παρατήρηση.
Φαντάζομαι πως μπορεί η πραγματικότητα να είναι ακριβώς η φαντασία από κάτι που δεν υπάρχει.
Γι αυτο παίδες υπάρχουν οι Μ.Κ.Ο. , για να προστατέψουν απ όλα αυτά (λύκους ,ναρκοπαιδια , μαύρες τρύπες ,ξύλινα σπαθιά , ηλιακες κατεγιδες) και μην άκουω για κονομες ,αυτά τα λένε διάφοροι κακόβουλοι που θέλουν να εκμηδενιστούν την προσφορά τους στην χώρα και κατα συνέπεια στον κόσμο , στον γαλαξία , στο σύμπαν ,στο απείρο... ΤΑΝ ΤΑΝ (μουσική υπόκρουση απ τον πόλεμο τον άστρων , και γ@μω έτσι ; )
nikos_abel
25/02/2014, 15:39
Δηλαδή εδώ κάτω στο χωρίο ας πούμε, θέλω να βλέπω συνταξιούχες του ΟΓΑ με κ*λο υφής φράπας και έκτασης που βγάζει συντελεστή δόμησης 4; Είμαι ο πρώτος Boltzmann brain με εκεφαλικό...:(
Μπορεί να είμαστε εμείς η δημιουργία της φαντασίας κάποιας κυταρριτιδιασμένης, για σκέψου το λίγο.
Αν είσαι "τεχνητός" τι επιλογές από αυτές που σου έδωσε ο κατασκευαστής σου έχεις;
Όπως και η τεχνητή νοημοσύνη που φανταζόμαστε , πρέπει εσύ να κάνεις την υπέρβαση για να γίνεις "περισσότερο" απο αυτο που είσαι.
Που να πιω και τίποτα ρακές :lol:
Joyrider
25/02/2014, 17:57
Σοβαρά τώρα, δεν είναι γιατί δεν θέλεις να είναι ;)
Σόρρυ εδώ είναι το θρεντ που θεωρητικά όλοι περνάνε μέσα από τοίχους αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει γιατί δεν έχει ισχυρή θέληση; :p
MG-KTiNoS
25/02/2014, 18:05
Γι αυτο παίδες υπάρχουν οι Μ.Κ.Ο. , για να προστατέψουν απ όλα αυτά (λύκους ,ναρκοπαιδια , μαύρες τρύπες ,ξύλινα σπαθιά , ηλιακες κατεγιδες) και μην άκουω για κονομες ,αυτά τα λένε διάφοροι κακόβουλοι που θέλουν να εκμηδενιστούν την προσφορά τους στην χώρα και κατα συνέπεια στον κόσμο , στον γαλαξία , στο σύμπαν ,στο απείρο... ΤΑΝ ΤΑΝ (μουσική υπόκρουση απ τον πόλεμο τον άστρων , και γ@μω έτσι ; )
ΔΥΣΤΥΧΩΣ
έβαλαν τα βρωμόχερα τους ΚΑΙ σ αυτό το θεσμό, όπως και σε πολλούς άλλους.
Είναι να κλαίς άμα σκεφτείς όχι πόσα (ξανά)κλέψανε
αλλά τι θα μπορούσαν να έχουν γίνει τα λεφτά αυτά αν τα είχαν κάποιοι άνθρωποι
με ΟΡΑΜΑ.
Τι λέμε όμως τ'ωρα ε?
:(
el_hymador
25/02/2014, 18:13
Σόρρυ εδώ είναι το θρεντ που θεωρητικά όλοι περνάνε μέσα από τοίχους αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει γιατί δεν έχει ισχυρή θέληση; :p
Αυτο που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι τραβάμε τα ζόρια που τραβάμε γιατί είμαστε φαντασιακά δημιουργήματα που εξυπηρετούμε το matrix ενός μαλάκα Boltzmann εγκεφάλου... κάτι άλλο δεν μπορούσε να σκεφτεί ο γελοίος;
:bawl:
nikos_abel
25/02/2014, 19:58
Μα εγώ περνάω μέσα από τοίχους όποτε θέλω.
Να κοίτ.....Ντουπ!Ωχ!!!
:look:
:lol:
Σοβαρά τώρα, το να περάσεις μέσα από τοίχο ή κάτι ανάλογο δεν είναι δύσκολο. Εσύ όμως ποτέ δε θα το καταφέρεις ή θα δεις εμένα να το κάνω, καθώς έχεις πείσει τον εαυτό σου
ότι δεν γίνεται.
Κόποτε είχε αναφερθεί εδώ ένα ανάλογο παράδειγμα με τη πτώση και το φρενάρισμα της τελευταίας στιγμής αλλά δεν το θυμάμαι καλά.
Joyrider
25/02/2014, 20:22
Εσύ όμως ποτέ δε θα το καταφέρεις ή θα δεις εμένα να το κάνω, καθώς έχεις πείσει τον εαυτό σου
ότι δεν γίνεται.
Μα τι βολικό, χαχαχα. Δεν θέλω να το δω, αποδείξεις θέλω. Τεσπα, οφτόπικ είμαι.
stefanos
25/02/2014, 20:29
κάτι άλλο δεν μπορούσε να σκεφτεί ο γελοίος;
Σοβαρά δεν τον ήξερα για φιλόσοφο.
Για τη τελευταία παράγραφο, διάβαζες wikipedia οπότε φυσικά και θα συμφωνήσει με αυτό "που όλοι ξέρουμε".
..........
Φερδερ ριντινγκ
Big Brain Theory: Have Cosmologists Lost Theirs? (http://www.nytimes.com/2008/01/15/science/15brain.html?pagewanted=all&_r=1&)
Το λινκ που εβαλες wikipedia ηταν, τι να διαβαζα?
Αυτα που εγραψες (γιατι κατι τετοιο καταλαβα και εγω) οπως ειπα μοιαζουν με αμπελοφιλοσοφιες του στυλ ''το υπερεγω οδηγει το υποσεινηδειτο στην συνειδητοποιηση του σφετεριστικου ασυνειδητου......εξω οι αμερικανοι...''
Εχω ενα προβλημα με υποθεσεις και θεωριες που τα μαθηματικα δεν τις υποστηριζουν γιατι οπως ειχε πει και ο L.Krauss ''οταν εξηγεις μαθηματικες εννοιες με λογια εισαι αναγκασμενος να πεις και λιγα ψεμματα''
Αυτο στο λινκ σου ''Nobody in the field believes that this is the way things really work, however'' το προσεξες...?
Η υποθεση του επισης προυποθετει οτι το συμπαν που ξερουμε υπηρχε παντα...οχι οτι ειναι 13,72δις χρονων οπως ξερουμε.
Ασε που το συμπαν (ορατο και μη) ενω μπορεις να το πεις ''κλειστο συστημα''...ταυτοχρονα δεν μπορεις...
Η φυσικη επιλογη που ξερουμε δεν παραβιαζει κανενα νομο (ουτε τον 2ο της θερμοδυναμικης). Και το να κανουμε κατι ηδη πολυπλοκο (και ταυτοχρονα απλο) σε κατι ηλιθια ακαταλαβιστικο παραβιαζει και το okhams razor.
To zoom out ηταν επιχειρημα κατα της αποψης περι μη ισσοροπιας, και οχι οτι μας συμφερει να αφηνουμε τα πραγματα ως εχουν....
Η ισορροπια επιβαλεται με πολλους τροπους απο το ''κλειστο συστημα'' της γης ειτε κανουμε zoom out ειτε zoom in ειτε pan left ή pan right...
H γη (εννοω μαζι με τους οργανισμους που την αποικουν) επεζησε την Περμια Εξαφανιση...θα της κλασουμε εμεις μια μαντρα?
Απλα...μπορουμε να μην ημαστε τελειως μαλακες σαν ειδος ,μεχρι να πεσει ενας αστεροειδης ή να σκασει κανα σουπερ-ηφαιστειο να μας εξαφανισει και εμας?
nikos_abel
25/02/2014, 21:07
Μα τι βολικό, χαχαχα. Δεν θέλω να το δω, αποδείξεις θέλω. Τεσπα, οφτόπικ είμαι.
Ενώ εγώ είμαι οντόπικ δηλαδή :bawl:
Έχεις απόλυτο δίκιο, είναι εντελώς βολικό, για αυτό και δεν έχει κανένα, μα κανένα νόημα να προσπαθήσει κάποιος να στο αποδείξει, είτε κάνοντάς το, είτε όχι.
Ορίστε ένα παράδειγμα
Shaman and Columbus's Clipper Ships and Vision (http://www.youtube.com/watch?v=zQcBQc3oaKg)
Δυστυχως αναμεσα σε οσους καναν εργο ανακατεφθηκαν και πολλα λαμογια...με συνεπεια καποιες ΜΚΟ που οντως καναν εργο να θεωρουνται απατες...
Στο μυαλο πολλων αμα ενδιαφερεσαι για λυκους εισαι απατεωνας ενω αν σε ενδιαφερει το χαμογελο του παιδιου εισαι στο απυροβλητο
nikos_abel
25/02/2014, 21:22
Το λινκ που εβαλες wikipedia ηταν, τι να διαβαζα?
Αυτα που εγραψες (γιατι κατι τετοιο καταλαβα και εγω) οπως ειπα μοιαζουν με αμπελοφιλοσοφιες του στυλ ''το υπερεγω οδηγει το υποσεινηδειτο στην συνειδητοποιηση του σφετεριστικου ασυνειδητου......εξω οι αμερικανοι...''
Εχω ενα προβλημα με υποθεσεις και θεωριες που τα μαθηματικα δεν τις υποστηριζουν γιατι οπως ειχε πει και ο L.Krauss ''οταν εξηγεις μαθηματικες εννοιες με λογια εισαι αναγκασμενος να πεις και λιγα ψεμματα''
Αυτο στο λινκ σου ''Nobody in the field believes that this is the way things really work, however'' το προσεξες...?
Η υποθεση του επισης προυποθετει οτι το συμπαν που ξερουμε υπηρχε παντα...οχι οτι ειναι 13,72δις χρονων οπως ξερουμε.
Ασε που το συμπαν (ορατο και μη) ενω μπορεις να το πεις ''κλειστο συστημα''...ταυτοχρονα δεν μπορεις...
Η φυσικη επιλογη που ξερουμε δεν παραβιαζει κανενα νομο (ουτε τον 2ο της θερμοδυναμικης). Και το να κανουμε κατι ηδη πολυπλοκο (και ταυτοχρονα απλο) σε κατι ηλιθια ακαταλαβιστικο παραβιαζει και το okhams razor.
Τα μαθηματικά ακόμη αγωνίζονται με ιδρώτα και αίμα να στηρίξουν τη θεωρία των υπερχορδών (για την ακρίβεια δεν υπάρχουν ακόμη), να μην ασχοληθούμε λοιπόν αλλο
με αυτές τις επιστημονικοφανείς μπούρδες καθώς δεν αποδεικνύονται.
Υ.Γ. υπόψιν, είμαστε στην ίδια πλευρά, μην αμύνεσαι.
Αμυνομαι???
Τα μαθηματικα μια χαρα υποστηριζουν τις δεκαδες ''φατριες'' θεωριων υπερχορδων...παρατηρησεις της πραγματικοτητας δεν τις στηριζουν...
Η υποθεση του Μπλουρδμαν (περιπου) δεν στηριζεται απο τιποτα απο τα 2...ποιο πολυ ''μεταφυσικη'' μου κανει...
el_hymador
25/02/2014, 22:20
Ενώ εγώ είμαι οντόπικ δηλαδή :bawl:
Έχεις απόλυτο δίκιο, είναι εντελώς βολικό, για αυτό και δεν έχει κανένα, μα κανένα νόημα να προσπαθήσει κάποιος να στο αποδείξει, είτε κάνοντάς το, είτε όχι.
Ορίστε ένα παράδειγμα
Shaman and Columbus's Clipper Ships and Vision (http://www.youtube.com/watch?v=zQcBQc3oaKg)
Ρε συ Νικόλα, πιο λογικό μου κάνει να ερμήνευαν ως κάτι άλλο τις καραβέλες αφού δεν είχαν προγενέστερες προσλαμβάνουσες πλοίων, παρά να μην τις έβλεπαν... δεν είναι δυνατόν ο εγκέφαλος να κόβει οπτικό σήμα από κάτι το οποίο δεν έχει στη βάση δεδομένων του, μιλάμε για πολύ μεγάλα πλοία.
skylaros
25/02/2014, 22:30
Στο διάλο ρε με έχετε κάνει να διαβάζω δυο μέρες φυσική! -.-
el_hymador
25/02/2014, 22:33
και εγω αλλά δεν καταλαβαινω τιποτα...
Joyrider
25/02/2014, 22:50
Ρε συ Νικόλα, πιο λογικό μου κάνει να ερμήνευαν ως κάτι άλλο τις καραβέλες αφού δεν είχαν προγενέστερες προσλαμβάνουσες πλοίων, παρά να μην τις έβλεπαν... δεν είναι δυνατόν ο εγκέφαλος να κόβει οπτικό σήμα από κάτι το οποίο δεν έχει στη βάση δεδομένων του, μιλάμε για πολύ μεγάλα πλοία.
Α μα είναι πολύ απλό.
Οι ιθαγενείς αυτοί, σε ένα παράλληλο σύμπαν 9ης και 10ης διάστασης γωνία, ήταν κουτάκηδες και οι εξερευνητές μηχανόβιοι και έτσι λόγω του δια-διαστασιακού collective memory οι ιθαγενείς διαμόρφωσαν τύφλωση απροσεξίας βασισμένη πάνω στο morphic resonance του είδους τους.
Η απλά σκασίλα τους, είχαν σημαντικότερα πράγματα να κάνουν μέχρι να αποτελέσουν απειλή τα καράβια. Αλλά δεν ακούγεται πολύ επιστημονικό αυτό :lol:
nikos_abel
26/02/2014, 09:04
Αμυνομαι???
Τα μαθηματικα μια χαρα υποστηριζουν τις δεκαδες ''φατριες'' θεωριων υπερχορδων...παρατηρησεις της πραγματικοτητας δεν τις στηριζουν...
Η υποθεση του Μπλουρδμαν (περιπου) δεν στηριζεται απο τιποτα απο τα 2...ποιο πολυ ''μεταφυσικη'' μου κανει...
Για τη θεωρία M εργάζονται πάρα πολλοί επιστήμονες ώστε να υπάρξουν τα μαθηματικά που να τη στηρίξουν, ακόμη δεν υπάρχουν αγαπητέ,
τουλάχιστον δεν έχει εμφανιστεί κάποια τέτοια πληροφορία στον εκλαϊκευμένο επιστημονικό τύπο που παρακολουθώ, γιατί δεν είμαι ούτε μαθηματικός,
ούτε φυσικός για να μπορέσω να στηρίξω τις απόψεις μου "επιστημονικά".
Οι παρατηρήσεις (και η αντίληψη) της πραγματικότητας παλαιότερα επίσης δεν στήριζαν τη θεωρία της σχετικότητας, μέχρι που κάποιος παλαβιάρης
πιπόβιος μαλλιάς με (πρόσεξε : ->) σκέψη και φαντασία την συνέλαβε και ύστερα δούλεψε σε συνεργασία με μαθηματικούς για να την στηρίξει.
Στη συνέχεια, άλλοι ακόμη και σήμερα κάνουν ακόμη παρατηρήσεις στο σύμπαν που δείχνει να είναι συνεπές με τη θεωρία.
Η λογική του Μπόλτζμαν που έχεις κολλήσει να αποδείξεις λάθος, επίσης μια ιδέα είναι, ο μάγκας τότε δεν ήξερε πολλά από αυτά που
γνωρίζουμε σήμερα. Το σκεπτικό του όμως μεταφρασμένο με τις σύγχρονες "ιδέες" δεν είναι απορριπτέο εντελώς.
Δεν έχεις άδικο, σαφώς και το σήμα που έφτανε μέσω του οπτικου νεύρου στον εγκέφαλο τους ερμηνευόταν σαν κάτι άλλο. Τώρα τι άλλο;
Ποιος ξέρει, προφανώς κάτι ανεξήγητο, όπως ένα πνεύμα ή κάτι άλλο που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν επιστημονικά οι σαμάνοι.
Είσαι θεός :lol:
διαμόρφωσαν τύφλωση απροσεξίας
Φυσικά, είναι το ίδιο ακριβώς σκεπτικό. Το έβλεπαν αλλά δεν το "έβλεπαν". Για αυτούς ήταν σαν να μην υπήρχαν.
Ο εγκέφαλος άλλωστε (εμείς δηλαδή, η συνείδησή μας) ερμηνεύει τα ηλεκτρικά σήματα που του φτάνουν σύμφωνα με
τις προυπάρχουσες εμπειρίες του, με λίγα λόγια πάντα "βλέπουμε" το παρελθόν μας.
Πρόσφατα ξαναδιάβασα ένα αρθράκι (δεν το ψάχνω τώρα) για έρευνες που αφορούν στη μνήμη
και πως γεννάται πλέον θέμα με τους μάρτυρες στα δικαστήρια διότι η μνήμη δεν είναι "φωτογραφία" αλλά
αναπροσαρμόζεται με τις επιπλέον εμπειρίες και γνώσεις που συνέβησαν μεταξύ του γεγονότος και του παρόντος.
Η απλά σκασίλα τους, είχαν σημαντικότερα πράγματα να κάνουν μέχρι να αποτελέσουν απειλή τα καράβια. Αλλά δεν ακούγεται πολύ επιστημονικό αυτό :lol:
Joyrider
26/02/2014, 09:49
Φυσικά, είναι το ίδιο ακριβώς σκεπτικό. Το έβλεπαν αλλά δεν το "έβλεπαν". Για αυτούς ήταν σαν να μην υπήρχαν.
Ο εγκέφαλος άλλωστε (εμείς δηλαδή, η συνείδησή μας) ερμηνεύει τα ηλεκτρικά σήματα που του φτάνουν σύμφωνα με
τις προυπάρχουσες εμπειρίες του, με λίγα λόγια πάντα "βλέπουμε" το παρελθόν μας.
Πρόσφατα ξαναδιάβασα ένα αρθράκι (δεν το ψάχνω τώρα) για έρευνες που αφορούν στη μνήμη
και πως γεννάται πλέον θέμα με τους μάρτυρες στα δικαστήρια διότι η μνήμη δεν είναι "φωτογραφία" αλλά
αναπροσαρμόζεται με τις επιπλέον εμπειρίες και γνώσεις που συνέβησαν μεταξύ του γεγονότος και του παρόντος.
Καταρχήν δεν πιστεύω την ιστορία. Δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Ειδικά όταν τα clippers που αναφέρονται είναι πλοία του 19ου αιώνα ενώ ο κολόμβος πήγε τον 15ο :lol:
Πως κατάλαβαν ότι δεν τους έβλεπαν; Τους το είπαν όταν έφτασαν; Μήπως απλά τους αγνοούσαν; Μήπως είχαν στραβισμό και δεν φαινόταν να εστιάζουν καλά;
Προφανώς αν γίνουν πειράματα με άγριες φυλές του αμαζονίου που δεν έχουν δει ποτέ ένα κινητό πχ, ή με 2χρονα-3χρονα παιδάκια θα βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.
Αντί για παρατήρηση-υπόθεση-πείραμα-συμπέρασμα-θεωρία έχουμε απλά μια θεωρία με την παρατήρηση να παίζεται κιόλας.
H.A.Balafoutre
26/02/2014, 09:57
Παιδιά, μην το κουράζουμε, αφού ο άνθρωπος έφτασε στο σημείο, ως είδος ανάμεσα στα υπόλοιπα, να αντιληφθεί και να ξεπεράσει τα υπόλοιπα, αυτομάτος αγκάλιασε και την ευθύνη για τις πράξεις του, επί του ιδίου του είδους του, αλλά προφανώς και των υπολοίπων.
Αφού δηλαδή είμαστε τόσο έξυπνοι (μάγκες) και να ξεστωμίζουμε διάφορες θεωρίες, να έχουμε το ακαταλόγιστο στο ότι αφού δεν μπορούμε να καταλάβουμε το όλον της φύσης (μας ξεπερνάει) αλλά παραμυθιαζόμαστε να την καταστρέφουμε, θα πρέπει πλέον να είμαστε κι αρκετά διαυγείς με τις ενέργειές και τις συνέπειες που έχουνε επι του περιβάλοντος που μας συντηρεί. Διότι αν δεν υπάρχει το γύρο μας, δεν θα υπάρχουνε κι οι πολύ σοβαρές θεωρίες των πολύ σοβαρών επιστημόνων και οι διατυπώσεις των αγαπητών μελών που μας πάνε την κουβέντα λίγο παραπέρα φιλοσοφικά όπως τα έχουνε διαβάσει.
Το δια ταύτα είναι ένα, δεν μας περισεύει πλέον ούτε ο χρόνος (ο οποισδήποτε χρόνος), αλλά ούτε κι ο χώρος να δηλώνουμε άγνοια ή αφέλεια. Υποκρισία τέλος. Είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας ως είδος σε βαθμό που τα υπόλοιπα είναι ανεύθυνα, αυτή είναι η διαφορά μας, η αυτογνωσία έναντι των υπολοίπων σε ένα τέτοιο επίπεδο που μας καθιστά υπεύθυνους για όλα τα υπόλοιπα. Οφείλουμε λοιπόν να επιβιώσουμε παρά τις αντιξοότητες αλλά με σεβασμό και σε ότι άλλο ζει εδώ και κυρίως να ανταπεξέλθουμε την δική μας ροπή προς την καταστροφή. Και εμπειρία υπάρχει και γνώση...
RizlaPlusPlus
26/02/2014, 10:27
Καταρχήν δεν πιστεύω την ιστορία. Δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Ειδικά όταν τα clippers που αναφέρονται είναι πλοία του 19ου αιώνα ενώ ο κολόμβος πήγε τον 15ο :lol:
Πως κατάλαβαν ότι δεν τους έβλεπαν; Τους το είπαν όταν έφτασαν; Μήπως απλά τους αγνοούσαν; Μήπως είχαν στραβισμό και δεν φαινόταν να εστιάζουν καλά;
Προφανώς αν γίνουν πειράματα με άγριες φυλές του αμαζονίου που δεν έχουν δει ποτέ ένα κινητό πχ, ή με 2χρονα-3χρονα παιδάκια θα βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.
Αντί για παρατήρηση-υπόθεση-πείραμα-συμπέρασμα-θεωρία έχουμε απλά μια θεωρία με την παρατήρηση να παίζεται κιόλας.
Πειραματα τετοιου τυπου εχουν γινει, τα οποια προφανως και αποδεικνυουν το αντιθετο απο το βιντεο. Σαν παραδειγμα η ιστορια με τα λαπτοπ του Νεγροποντε στην Αιθιοπια (http://www.technologyreview.com/news/506466/given-tablets-but-no-teachers-ethiopian-children-teach-themselves/), πραγμα που τεκμηριωνεται κιολας χωρις μαθηματικα στη σχετικη δημοσιευση (http://cscott.net/Publications/OLPC/idc2012.pdf).
Δηλαδη αν ειναι ετσι, πως οι αρχαιοι ανθρωποι εβλεπαν τα διαστημοπλοια αφου δεν ηξεραν τι ηταν;;; Και μη μου πει κανεις οτι δεν υπηρχαν διαστημοπλοια στην αρχαιοτητα...
Joyrider
26/02/2014, 11:19
Πειραματα τετοιου τυπου εχουν γινει, τα οποια προφανως και αποδεικνυουν το αντιθετο απο το βιντεο. Σαν παραδειγμα η ιστορια με τα λαπτοπ του Νεγροποντε στην Αιθιοπια (http://www.technologyreview.com/news/506466/given-tablets-but-no-teachers-ethiopian-children-teach-themselves/), πραγμα που τεκμηριωνεται κιολας χωρις μαθηματικα στη σχετικη δημοσιευση (http://cscott.net/Publications/OLPC/idc2012.pdf).
Δηλαδη αν ειναι ετσι, πως οι αρχαιοι ανθρωποι εβλεπαν τα διαστημοπλοια αφου δεν ηξεραν τι ηταν;;; Και μη μου πει κανεις οτι δεν υπηρχαν διαστημοπλοια στην αρχαιοτητα...
Ε πως αλλιώς ήρθαμε από τον σείριο, περπατώντας; :p
Δεν ξέρω αν είναι πλαστό αλλά κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό http://www.youtube.com/watch?v=xd0I1xAICOc
kostas777
26/02/2014, 13:22
Κι εμείς τα βλέπουμε.
RizlaPlusPlus
26/02/2014, 14:29
Ε πως αλλιώς ήρθαμε από τον σείριο, περπατώντας; :p
Δεν ξέρω αν είναι πλαστό αλλά κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό http://www.youtube.com/watch?v=xd0I1xAICOc
Γαμω τα βιντεο, δεν ειχα ιδεα! Σηκωνει μεγαλη κουβεντα η αυθεντικοτητα του, βεβαια. Ο τυπος παντως seems legit, τονΕ googlαρα λιγο και ειδα αρκετα πραματα απο το εργο του.
Αλλα να μην αλλαζουμε θεμα. Αν υπηρχε κατι που δεν εβλεπαν οι αυτοχθονες αμερικανοι και το ειδε ο σαμανος τους, αυτο ειναι μονο και μονο λογω καταναλωσης αγιαχουασκας και οχι λογω αντιληψης.
(...)
Οπως εχουν πει ευστοχα και αλλοι πριν απο μενα, ειμαστε υπευθυνοι μονο για την επιβιωση μας. Ο πλανητης μας ηταν εδω τα τελευταια καποια 4.54 δις χρονια, η ζωη πανω του τα τελευταια 3.5 δις. Δεν κανουμε ζημια σε τιποτα περα απο μας...
nikos_abel
26/02/2014, 14:32
Κι εμείς τα βλέπουμε.
Αμ δε :p
el_hymador
26/02/2014, 15:04
Εγώ και τους βλέπω και τους ακούω και με έχουν απαγάγει πριν δύο χρόνια, υπάρχει και φωτογραφικό ντοκουμέντο:
310622
nikos_abel
26/02/2014, 15:07
Να δω όταν σας προμπάρουν αν θα γελάτε.
nikos_abel
26/02/2014, 15:21
και μια άλλη άποψη (που όντως φαίνεται λογικότερη)
http://www.forteantimes.com/strangedays/science/20/questioning_perceptual_blindness.html
RizlaPlusPlus
26/02/2014, 15:46
και μια άλλη άποψη (που όντως φαίνεται λογικότερη)
http://www.forteantimes.com/strangedays/science/20/questioning_perceptual_blindness.html
Αυτο οντως τα σπαει.
Παρτε και τα 2 δικα μου σεντς σε αυτη την κουβεντα περι αθρωποσυμπαντολογιας: http://www.youtube.com/watch?v=dbh5l0b2-0o
Bradipous
26/02/2014, 15:54
Επειδη εχετε ξεφυγει απο το αρχικο ποστ και εχετε αρχισει να αναλυετε συμπαντικες αληθειες και σε λιγο θα προχωρησουμε σε παρανορμαλ ακτιβιτι στοριζ, βαζω κατι αναλογο με το αρχικο ποστ.
Οχι τπτ αλλο, να υπερασπιστουμε και το ειδος μας. :cool:
http://www.naftemporiki.gr/story/686532
nikos_abel
26/02/2014, 15:55
Αυτο οντως τα σπαει.
Την αλήθεια ψάχνουμε φίλε μου, απλά ότι δεν βλέπουμε δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει.
(και ότι βλέπουμε δε σημαίνει ότι υπάρχει επίσης :p )
Το λινκ σου θα το δω πολύυυυ αργότερα
Για τη θεωρία M εργάζονται πάρα πολλοί επιστήμονες ώστε να υπάρξουν τα μαθηματικά που να τη στηρίξουν, ακόμη δεν υπάρχουν αγαπητέ,
τουλάχιστον δεν έχει εμφανιστεί κάποια τέτοια πληροφορία στον εκλαϊκευμένο επιστημονικό τύπο που παρακολουθώ, γιατί δεν είμαι ούτε μαθηματικός,
ούτε φυσικός για να μπορέσω να στηρίξω τις απόψεις μου "επιστημονικά".
Οι παρατηρήσεις (και η αντίληψη) της πραγματικότητας παλαιότερα επίσης δεν στήριζαν τη θεωρία της σχετικότητας, μέχρι που κάποιος παλαβιάρης
πιπόβιος μαλλιάς με (πρόσεξε : ->) σκέψη και φαντασία την συνέλαβε και ύστερα δούλεψε σε συνεργασία με μαθηματικούς για να την στηρίξει.
Στη συνέχεια, άλλοι ακόμη και σήμερα κάνουν ακόμη παρατηρήσεις στο σύμπαν που δείχνει να είναι συνεπές με τη θεωρία.
Η λογική του Μπόλτζμαν που έχεις κολλήσει να αποδείξεις λάθος, επίσης μια ιδέα είναι, ο μάγκας τότε δεν ήξερε πολλά από αυτά που
γνωρίζουμε σήμερα. Το σκεπτικό του όμως μεταφρασμένο με τις σύγχρονες "ιδέες" δεν είναι απορριπτέο εντελώς.
Θεωρια υπερχορδων δεν ειναι μονο η M-theory ,απλα ενα παρακλαδι που πηγε να ενωσει τις αλλες 5 (αποτυγχανοντας μεχρι τωρα).
Μερικα απο τα μαθηματικα τους μπορεις να τα δεις ακομα και στο wikipedia...απλα απο ''θεωρια των παντων'' η θεωρια των υπερχορδων εχει γινει ''θεωρια του οτιδηποτε'' που δεν μπορει να αποδειχθει με κανενα τροπο...βεβαια αυριο η σε 10 χρονια κανεις δεν ξερει τι θα γινει...
...Κανεις ομως δεν θεωρησε αποδεδειγμενη την θεωρια της σχετικοτητας πριν αποδειχθει πειραματικα...
...Ουτε και το πεδιο Χιγκς
...Οταν αποδειχθουν οι εγκεφαλοι του Μπλοτζμαν, θα το δεχθω...αλλα μεχρι τοτε με τις υπαρχουσες γνωσεις μου δεν με πειθει...αν ημουν θωρητικος φυσικος ισως να μπορουσα να τεκμηριωσω καλυτερα την αποψη μου.
Δεν μπορω να την αποδειξω λαθος την υποθεση του Μπλοτζαμ, απλα την βρισκω ανευ ουσιας εφοσων πλεον ξερουμε ''5'' πραγματα που δειχνουν ποιο ''απλους'' δρομους...
Και επειδη οντως ξεφυγαμε...
καποιοι ισως το χουν ξαναδει ,αλλα δεν παυει να ειναι συγκηνητικο...
(παντως απο ''φυσικους λογους'' δεν κινδυνευουν και οι χιμπατζηδες αλλα απο εμας...)
http://www.youtube.com/watch?v=YzC7MfCtkzo
nikos_abel
27/02/2014, 07:36
@IRA :a10: σε 6-7 σελίδες ακόμη θα έχουμε συμφωνήσει σε όλα :lol:
nikos_abel
04/03/2014, 09:39
Μιας που η κουβέντα ήταν εδώ μέσα ας το ποστάρω εδώ
Η κατοικίσιμη εποχή του σύμπαντος (http://physicsgg.me/2013/12/10/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AD%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%8D/)
Μιας που η κουβέντα ήταν εδώ μέσα ας το ποστάρω εδώ
Η κατοικίσιμη εποχή του σύμπαντος (http://physicsgg.me/2013/12/10/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AD%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%8D/)
Οποτε ας περιμενουμε αλλα 1,28 δις χρονια να αρχισει η ζωη :P : P: P
nikos_abel
04/03/2014, 12:57
Οποτε ας περιμενουμε αλλα 1,28 δις χρονια να αρχισει η ζωη :P : P: P
Εκατομμύρια, όχι δις.
(και εγώ αυτό διάβασα στην αρχή και γέλαγα)
Εκατομμύρια, όχι δις.
15δις-13,72δις=1,28δις :p
nikos_abel
04/03/2014, 13:02
15δις-13,72δις=1,28δις :p
(θα τον βαρέσω)
310952
εγω ξαναδιαβασα 15δισεκατομμυρια
(βαρα)
χαχαχαχαχαχαχα
nikos_abel
04/03/2014, 14:06
εγω ξαναδιαβασα 15δισεκατομμυρια
(βαρα)
χαχαχαχαχαχαχα
Άρα ο Γκλότζνταπ έχει κα αβάτζο καμμιά 13,5 δις χρόνια για να παίζει :lol:
:beer:
skylaros
06/03/2014, 19:19
Ας ασχοληθούμε λιγότερο με αυτό που δε μπορούμε να παρέμβουμε τόσο (βλέπε σύμπαν)ας το αφήσουμε για επόμενες γενιές και ας κάνουμε εικόνες σαν αυτές http://www.youtube.com/watch?v=y-XpKuOK6AI να υπάρχουν σαν μαύρες σελίδες στην ιστορία του ανθρώπου στα πρώτα του βήματα. Όποιος δεν ασχολείται και δε τον ενοχλεί ο πόνος που προκαλεί ο άνθρωπος για εμένα καλύτερα να ψοφήσει. Μάθαμε να προσπερνάμε τα πάντα, το επιτάσσει και η ψυχολογία άλλωστε...
nikos_abel
30/09/2014, 07:10
http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=636064
και όποιος θέλει ας κάνει το συνειρμό...
el_hymador
01/11/2015, 21:09
https://thehumanual.wordpress.com/μιμιδια/
όχι "γ@μήδια"... μιμίδια...
πολύ ενδιαφέρον.
nihristo
01/11/2015, 22:02
https://thehumanual.wordpress.com/μιμιδια/
όχι "γ@μήδια"... μιμίδια...
πολύ ενδιαφέρον.
πολύ ωραίο. θενκς και λάικ (μιμίδια)
el_hymador
02/11/2015, 07:19
πολύ ωραίο. θενκς και λάικ (μιμίδια)
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται και στο κείμενο, όλο αυτό το άρθρο είναι ένα απίστευτα μολυσματικό μιμίδιο... το οποίο μιμίδιο είναι μοναδικό, καθότι κάνει λόγο για τα μιμίδια. Δηλαδή είναι ο ιός των ιών.
el_hymador
02/11/2015, 14:05
Περισσότερα για τα μιμίδια: https://www.ted.com/talks/susan_blackmore_on_memes_and_temes?language=el
υ.γ. την ανάρτηση ήθελα να την κάνω σε αυτό το θέμα: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=119881&highlight=Alan+Watts καθότι έψαχνα περί Alan Watts αλλά μπήκε κατά λάθος αλλού.
nikos_abel
02/11/2015, 17:45
Ω το μπούστη μας μιμίδιασε βραδυάτικο .........
Ως αποτέλεσμα, κλείστε τώρα τον μπράουζερ σας.
Για πάντα.
el_hymador
02/11/2015, 18:30
Ω το μπούστη μας μιμίδιασε βραδυάτικο .........
Ως αποτέλεσμα, κλείστε τώρα τον μπράουζερ σας.
Για πάντα.
Kαι αυτή η παραίνεση - συμβουλή, μιμίδιο είναι! :D
Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτά (σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό), είναι να γυρίσουμε στην προ-νεατερντάλια περίοδο... ή να αφαιρέσουμε τον εγκέφαλο μας. Η σκέψη ότι το νιονιό που έχουμε δεν είναι παρά μια μολυσματική κύστη για την φιλοξενία των μιμιδίων είναι απίστευτη! Γιατί όπως και να το δεις... τα κουκιά δεν βγαίνουν με τη πάρτη μας... κάτι είναι "λάθος" με τους ανθρώπους ως -νοήμων- είδος.
nicksior
02/11/2015, 18:37
Αγαμίες ?
nikos_abel
02/11/2015, 20:20
Kαι αυτή η παραίνεση - συμβουλή, μιμίδιο είναι! :D
Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτά (σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό), είναι να γυρίσουμε στην προ-νεατερντάλια περίοδο... ή να αφαιρέσουμε τον εγκέφαλο μας. Η σκέψη ότι το νιονιό που έχουμε δεν είναι παρά μια μολυσματική κύστη για την φιλοξενία των μιμιδίων είναι απίστευτη! Γιατί όπως και να το δεις... τα κουκιά δεν βγαίνουν με τη πάρτη μας... κάτι είναι "λάθος" με τους ανθρώπους ως -νοήμων- είδος.
Ούτε. Και χωρίς εγκέφαλο τα μιμίδια συνεχίζουν κανονικά.
el_hymador
02/11/2015, 20:47
Ούτε. Και χωρίς εγκέφαλο τα μιμίδια συνεχίζουν κανονικά.
Αφου ειναι παράγωγα και απορρέοντα νόησης και ευφίας... πως;
απο τα λιγα που διαβασα και απο αυτα που λεει ο κος witten (που διατυπωσε την θεωρία M των 11 διαστάσεων), κατάλαβα οτι θεωρία στέκει κατα βάση μαθηματικά (ο witten είναι φυσικός-μαθηματικός άλλωστε) και ένωσε πραγματι τις 5 θεωρίες χορδών, αλλα φυσικά απέχει πάρα πολύ ακόμα απο την πειραματική επαλήθευση.
ενα άλλο πολύ ενδιαφέρον είναι οτι καποια πειράματα απέδειξαν οτι το μυαλό μας (το ασυνείδητο?) ξέρει τι θα αντιληφθούμε 6 ολόκληρα δευτερόλεπτα πρίν νομίσουμε οτι το αντιληφθήκαμε (στο συνειδητό μας). Δηλαδη πρακτικά δεν αποφασίζουμε συνειδητά αλλα απλά ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ τι αποφάσισε το ασυνείδητο και ενεργούμε με βάση αυτό. Δηλαδή δεν έχουμε επιλογή? ΟΧΙ δεν ισχύει αυτό, απλα εφαρμόζοντας την επιλογή, επιλέγουμε να μην δράσουμε όπως αποφάσισε το ασυνείδητό μας.
'Ολο αυτό το πράγμα θυμίζει λίγο κατάσταση "συμπαν-ολόγραμμα" στο οποίο καποιος υποβάλλει "ασυνειδητότητα" και έμεις φτιαχνοντας την συνειδητότητα μας, επιλέγουμε τι θα κάνουμε με αυτή (εξ ου και η "επιλογή"). 'Η όπως λενε άλλοι πιο απλά η ζωή είναι ένα videogame με παίκτες εμάς και ο σκοπός είναι να περάσομε την "πιστα"... Αμα κάνουμε λαλακίες στην πίστα (όπως πχ να μαμαμε το οικοσύστημα, για να κολήσει και λίγο με το θέμα), έχει game over και δεν έχει επόμενη πίστα...
kostas777
03/11/2015, 13:46
Αφου ειναι παράγωγα και απορρέοντα νόησης και ευφίας... πως;
Είναι απλώς πληροφορία (π.χ. DNA) που το μόνο που «θέλει» είναι να αντιγράφεται.
el_hymador
03/11/2015, 18:19
Είναι απλώς πληροφορία (π.χ. DNA) που το μόνο που «θέλει» είναι να αντιγράφεται.
Όχι ακριβώς, είναι πληροφορία που απαιτεί σύνθετο και εξελιγμένο εγκέφαλο.
nikos_abel
03/11/2015, 18:21
Ξαναδιαβάστε και οι δυο.
nikos_abel
05/12/2015, 18:26
Μάλλον εδώ ταιριάζει πλέον
http://donkihotes.gr/?p=6712
kostas777
03/01/2016, 22:45
Ξαναδιαβάστε και οι δυο.
Μιας που με ..ξαναπέταξες εδώ, από κάπου αλλού :D, για πες τι να ξαναδιαβάσω για να μην ψάχνω (γιατί αναφερόμουν στο παραπάνω video από το TED). Thanks :beer:
nikos_abel
04/01/2016, 00:29
Μιας που με ..ξαναπέταξες εδώ, από κάπου αλλού :D, για πες τι να ξαναδιαβάσω για να μην ψάχνω (γιατί αναφερόμουν στο παραπάνω video από το TED). Thanks :beer:
Ξανά :lol:
https://www.ted.com/talks/susan_blac...es?language=el (https://www.ted.com/talks/susan_blackmore_on_memes_and_temes?language=el)
nikos_abel
05/09/2019, 23:08
Τι ωραία που κουβεντιάζαμε τότε...