Σύνδεση

View Full Version : Σοβαρή συζήτηση!!

Σελίδες : [1] 2

BLiTzER
25/02/2014, 18:05
Βαριέμαι πάρα πολύ αυτή τη στιγμή, άνεργος είμαι, οπότε ορίστε... Προσφέρω μεγαλόψυχα ένα ευχάριστο διάλειμμα από όλα τα "γνώμες για πρώτη μοτοσυκλέτα" και "πώς να δώσω +30 άλογα στο κινέζικο παπί μου".

Πούλησα το μηχανάκι μου χτες. Μέχρι να το πουλήσω, σκεφτόμουν μήπως τη βολέψω με το αμάξι μόνο (ναι, έχω και τέτοιο, αν και το κινούσα σπανίως μέχρι πρόσφατα), για οικονομικούς λόγους, προφανώς, εφόσον όλοι γνωρίζουμε ότι η μοτοσυκλέτα είναι ακριβούτσικο σπορ.

Οι λόγοι που το πούλησα και πάλι, άμεσα ή έμμεσα, οικονομικοί. Και με αυτό, εννοώ ότι δεν είχα οικογένειες, χρέη, σοβαρούς λόγους για να φύγει εκτάκτως, αλλά από την άλλη δεν έχω ούτε τις παρέες και τις εβδομαδιαίες μοτοβόλτες που είχα κάποτε και λυπόμουν να έχω ένα - σχετικά ακριβό - μηχανάκι να "κάθεται" στο γκαράζ μου. Οι μοναδικές βόλτες που έκανα τα τελευταία χρόνια ήταν οι ετήσιες του moto και κάποιες σύντομες εξορμήσεις (3, ίσως 4 ανά έτος), άντε μέχρι τη Χαλκίδα.

Τι έλεγα; Μμμ ναι. Μέχρι να το πουλήσω, λοιπόν, μου είχε περάσει από το μυαλό να μείνω με το αυτοκίνητο και να κρατήσω τα χρήματα. Το δευτερόλεπτο που την πούλησα, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ποιο θα είναι το επόμενο μηχανάκι μου. Πρακτικοί λόγοι; Λόγοι καθαρά διασκέδασης/απόλαυσης/αναψυχής; Η χαρά μιας νέας - και ίσως ανούσιας πλέον - αγοράς; Δεν είμαι πολύ σίγουρος.

Όπως και να χει, από χτες κάθομαι και χαζεύω μηχανάκια. Δεν έχω την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ιδέα τι θέλω. Χονδρικά, θα είναι για καθημερινή μετακίνηση, οπότε θέλω κυρίως κάτι οικονομικό, τόσο σε κατανάλωση, όσο και σε συντήρηση. Θέλω να το βρω σε καλή τιμή, το οποίο σημαίνει 1500-3500ε (εξαρτάται από το μηχανάκι, φυσικά). Θέλω να σηκώνει δικάβαλο που και που. Θέλω να είναι σχετικά νέο μοντέλο. Θέλω να μου κάνει τα χατήρια, να προσπερνάει, να στρίβει, να φρενάρει, όταν χρειαστεί. Δεν περιμένω επιδόσεις SS, αλλά ούτε βάρκας.

Από τη μία κοίταζα παπιά, επειδή, όπως και να το κάνουμε, δεν υπάρχει τίποτα πιο οικονομικό/αξιόπιστο εντός πόλης. Και κάπου εκεί τελειώνουν τα υπέρ τους. Ή μήπως όχι;

Μετά κοίταζα σκουτεράκια. Πιο πρακτικά από τα παπιά, πιο άνετα, με χώρους, αλλά απαιτούν ακριβότερη συντήρηση.

Να σημειώσω εδώ ότι δεν είχα ποτέ μου παπί ή σκούτερ (το μικρότερο μηχανάκι που πέρασε ποτέ από τα χέρια μου ήταν ένα XT600 S/M, το μεγαλύτερο, ένα CBR 1000RR), οπότε δεν έχω την εμπειρία και ίσως τα έχω παρεξηγήσει. Ίσως τελικά μου προσφέρουν ακριβώς αυτά που ζητάω.

Τέλος, κοίταζα μοτοσυκλετάκια. Αποκλείω τα 125, για ευνόητους λόγους. Προτιμώ μοταρντάκια, για την ευελιξία τους εντός πόλης. Η Yamaha βγάζει το πανέμορφο WR250X (αλλά ακριβούτσικο). H Honda, το CRF250. Κοίταζα μέχρι και DR-Z 400, το οποίο ίσως είναι μια κατηγορία πιο πάνω, αλλά, ελπίζω, δεν έχει τεράστιες διαφορές σε βενζίνη/συντήρηση από τα 250. Και μετά τα στρητάκια, CBR250, CBF, YBR... To CBR θα θελα να δοκιμάσω πως είναι οδηγικά, τα άλλα δε μου κάνουν κούκου.

Για πείτε. Τι θα αγοράζατε σήμερα, αν έπρεπε να έχετε ΕΝΑ μηχανάκι; Είναι αρκετά ό,τι να ναι το θέμα, οπότε πείτε ό,τι γουστάρετε, ό,τι σκέφτεστε διαβάζοντάς το και το προχωράμε από κει. Όπως είπα, βαριέμαι πολύ :)

DrBig
25/02/2014, 18:17
Χμμμ
Αν ηταν να εχω μονο ενα και σχετικα φτηνο, θα επρεπε οπωσδηποτε να μπαινει χωμα, οποτε θα ηταν ενα DRZ400S το οποιο και ειχα για ενα φεγγαρι και το οποιο επισης μπορει να ειναι ενα πολυ διασκεδαστικο οχημα πολης και επαρχιακων οδων. Το μονο εξτρα που του χρειαζεται ειναι ενα FCR καρμπυρατορι.

Meni0s
25/02/2014, 18:20
Ένα Ντι αράκι νομίζω θα χτυπούσα με 2000 - 2,500 ε. Πόλη άνετος και ταξιδακι με την απαραίτητη υπομονή.

taisteal
25/02/2014, 18:24
Εγω θα αγοραζα ενα xt 660..τιμιο,αξιοπιστο και θα μου περισσευαν και ρεστα απο τα 3500 που εχεις ταβανι.
Εννοειται μετα το ktm θα σου φανει καπως,αλλα μια συνηθεια ειναι ολα..

devil's animal
25/02/2014, 18:30
ελα Γιωργακη, τι το πολυκουραζεις, αφου και εσυ σε v-strom θα καταληξεις...
:lol::bawl:

περα απο την πλακα, τα μονα που μπορουν να κανουν τα παντα αξιοπιστα και με την ενεργητικη ασφαλεια μεγαλης μοτοσυκλετας ειναι τα μεσαια δικυλινδρα...βλ. v-stom, versys κλπ...και φυσικα αποκλειονται τα ΚΤΜ γιατι και μεγαλο κοστος αποκτησης εχουν και διαφορα προβληματακια βγαζουν...

εκτος αν θελεις να στραφεις σε 4κυλινδρα τυπου fazer, cbf, που ανεβαζουν το κοστος συντηρησης αλλα κερδιζουν στα ταξιδια εκτος και στο γκαζι...

Juohmaru!
25/02/2014, 18:32
Χμμμ
Αν ηταν να εχω μονο ενα και σχετικα φτηνο, θα επρεπε οπωσδηποτε να μπαινει χωμα.............

Σωστός!!!! :a18:
(....αλλά τον φίλο μάλλον για ασφαλτερό τον κόβω!)

AUFGEBRACHT
25/02/2014, 18:42
περα απο την πλακα, τα μονα που μπορουν να κανουν τα παντα αξιοπιστα και με την ενεργητικη ασφαλεια μεγαλης μοτοσυκλετας ειναι τα μεσαια δικυλινδρα...βλ. v-stom, versys κλπ...

Αν επιτρέπεται γιατί ένα μονοκύλινδρο δεν μπορεί να κάνει κάτι αξιόπιστα και με ενεργητική ασφάλεια;

road spirit
25/02/2014, 18:45
Αν επιτρέπεται γιατί ένα μονοκύλινδρο δεν μπορεί να κάνει κάτι αξιόπιστα και με ενεργητική ασφάλεια;

γιατί είναι ο ντέβιλςςς

akis_trevor
25/02/2014, 18:48
εφοσον δεν σε νοιαζουν τα ταξιδια(δεν μιλαμε για 1-2 τον χρονο) θες κατι ευκινητο.θα παω ειτε στο χτ που ειπε ο γιωργος ειτε στο βερσυς που ειπε ο σταυρος.τελοσπαντων τετοιου ειδους μηχανακια.χωρις πολλα πολλα μπλιμπλικια και σκυλια..

dimzan
25/02/2014, 18:50
εφοσον εισαι ανεργος , αλλα εχεις ζησει και μεσαια και μεγαλη μοτοσυκλετα πιστευω οτι δε μπορεσεις να συμβιβαστεις ευκολα με κατι λιγοτερο απο μεσσαιο. Στη θεση σου θα πηγαινα σε καποιο παλαιοτερο 4κυλ 600αρι. Υπαρχουν απειρα μεταχειρισμενα. αν τα 6λ/100 δεν ειναι οικονομια για σενα, τοτε δεν ειναι ουτε τα 5 καπου αντιστοιχου 2κυλινδορυ 600κκ, οποτε ειτε θα πας σε 250αρι και κατω, ειτε σε 600αρι με το αντιστοιχο κοστος. Μυριζομαι οτι τον παραγοντα fun to drive θες να τον κρατησεις ψηλα, ε , και με λιγα κυθβικα δε το βρισκω ευκολο αυτο σε καθημερινη χρηση.

devil's animal
25/02/2014, 18:53

δεν ειπα αυτο...
ειπα να κανει τα ΠΑΝΤΑ αξιοπιστα και με ενεργητικη ασφαλεια...μεσα στα "παντα" συμπεριλαμβανονται και δικαβαλα ταξιδια...

οπως ξερεις εχω μονοκυλινδρο, το οποιο το χρησιμοποιω για μεσα στην πολη...
δεν θα το επελεγα ομως για δικαβαλο και αποσταση μεγαλυτερη των 30χλμ...

ενταξει ο Γιωργος πηγαινε στις ετησιες με τον δουκα και μαγκια του...και ο Αποστολης (λεγε με σουπια) ανεβοκατεβαινε με το tenere ολη την Ελλαδα...
οπως και να το κανεις ομως ενα μονοκυλινδρο δεν ειναι το ιδανικοτερο για πολυωρα ταξιδια και σταθερο γκαζι σε εθνικη...και ποσο μαλλον και δικαβαλο...

δεν ειναι μονο η μεγαλυτερη μουαγιεν που πετυχαινεις με το δικυλινδρο, ειναι και οι κραδασμοι και η ελλειψη προστασιας του αερα, κλπ...κλπ...

nick_VFR
25/02/2014, 18:56
Για το CBR 250 το καινούριο (2010-) δεν λες; Αν ναι, ας πω μια γνώμη, σαν πρώην κάτοχος.

Πρώτα από όλα... και στρίβει και φρενάρει (ειδικά το πρώτο!) :D

Τα 26,5 άλογα του μου φάνηκαν αρκετά για τις περισσότερες δουλειές. Για μέσα στην πόλη δεν το συζητάμε καν, αλλά και ταξίδια έκανα σχετικά άνετα (Αθήνα-Γιάννενα κυρίως, για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους). Έπιανε 140 άνετα και 150 με λίγη υπομονή (κοντερίσια πάντα). Και δεν είχε πολλούς κραδασμούς, αν και μονοκύλινδρο. Δικάβαλο... μάλλον μόνο για κοντινές αποστάσεις, όπως (νομίζω) όλα τα δυομισάρια.

Τέλη και ασφάλειες, όσο ένα παπί. Κατανάλωση... για να πάει πάνω από 3,5 λίτρα στα 100, έπρεπε να πιέσω πολύ! Αλλά μιλάω πιο πολύ για εκτός πόλης διαδρομές. Για μέσα στην πόλη, λόγω ταχυτήτων κυρίως, δεν μου φαινόταν και τόσο κατάλληλο, αλλά μετά πήρα VFR και κατάλαβα ότι το μικρό CBR... κάνει και παρακάνει για μέσα στην πόλη! :rolleyes:

Με την προϊστορία σου πάντως δεν ξέρω πώς θα σου φανεί, εμένα ήταν η πρώτη μου μηχανή και ειδικά τον πρώτο καιρό, το γκάζι της μου φαινόταν πολύ! :rolleyes:

Δεν ξέρω αν έχει μεγάλη σημασία για όλα όσα είπα, αλλά ζυγίζω 68 κιλά!

BLiTzER
25/02/2014, 19:02
Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ τα 250 τη χρυσή τομή. Δεν είναι ψόφια σαν τα 125, αλλά είναι πολύ κοντά σε οικονομία. Προφανώς προτιμώ κάτι που το καβαλάω και στάζω ολόκληρος, αλλά είμαι προετοιμασμένος να θυσιάσω μέρος αυτού χάριν οικονομίας. Εξάλλου μετά το 690, όλα θα μου φαίνονται αστεία.

Το μόνο (μη SS και μη ΚΤΜ :P) δικύλινδρο που θα καβαλούσα ποτέ είναι το Hyper και μου πέφτει λίγο ακριβό.

Το χώμα δε με ενδιαφέρει.

Tα δικάβαλα ταξίδια τα έχω αποκλείσει. Μάλλον και τα ταξίδια γενικότερα. Αν έχω δικάβαλο, θα είναι αυστηρώς για κοντινές αποστάσεις.

Δε θέλω 4κύλινδρο, αλλιώς θα πήγαινα σε κάποιο SS, που μου χουν λείψει κιόλας. Αλλά, είπαμε, πρακτικότητα + οικονομία πρωτίστως.

Ναι, για το νέο CBR λέω. Ακούγεται καλή φάση, αλλά θα θελα να το οδηγήσω για να κρίνω. SS και μονοκύλινδρο, διατηρώ τις αμφιβολίες μου.

Joyrider
25/02/2014, 19:03
zx250r;
Έχει μοντέλα 8-9-10 με 2500-3000 στο car.

spyrakos35
25/02/2014, 19:06
Δεν θελω να βαλω φωτια στο τοπικ αλλα συναδελφος απο δω μεσα αγορασε τζιξερ 1000 με δυο χιλιαρικα........

taisteal
25/02/2014, 19:08
Μα δεν ειναι μονο η αγορα...ειναι και η καταναλωση και η συντηρηση το θεμα..

dimzan
25/02/2014, 19:09
Δεν θελω να βαλω φωτια στο τοπικ αλλα συναδελφος απο δω μεσα αγορασε τζιξερ 1000 με δυο χιλιαρικα........

του ποτε..? κ5-κ6 αμα ειναι θελω κι εγω...

spyrakos35
25/02/2014, 19:10
Μα δεν ειναι μονο η αγορα...ειναι και η καταναλωση και η συντηρηση το θεμα..

Ναι αλλα να παρεις 250 με παραπανω εστω και ενα ευρω?

BLiTzER
25/02/2014, 19:10
zx250r;
Έχει μοντέλα 8-9-10 με 2500-3000 στο car.

Ναι κι αυτό το χω υπόψη, απλά, όπως και με το CBR, θα προτιμούσα να το οδηγήσω πρώτα. Θέλω κάτι ευέλικτο για εντός πόλης, τα SS δεν ενδείκνυνται για κάτι τέτοιο (γι'αυτό προτιμώ τα S/M), ΑΛΛΑ εφόσον είναι αρκετά μικρά (250) ίσως είναι ό,τι πρέπει.

AUFGEBRACHT
25/02/2014, 19:13
δεν ειπα αυτο...
ειπα να κανει τα ΠΑΝΤΑ αξιοπιστα και με ενεργητικη ασφαλεια...μεσα στα "παντα" συμπεριλαμβανονται και δικαβαλα ταξιδια...

οπως ξερεις εχω μονοκυλινδρο, το οποιο το χρησιμοποιω για μεσα στην πολη...
δεν θα το επελεγα ομως για δικαβαλο και αποσταση μεγαλυτερη των 30χλμ...

ενταξει ο Γιωργος πηγαινε στις ετησιες με τον δουκα και μαγκια του...και ο Αποστολης (λεγε με σουπια) ανεβοκατεβαινε με το tenere ολη την Ελλαδα...
οπως και να το κανεις ομως ενα μονοκυλινδρο δεν ειναι το ιδανικοτερο για πολυωρα ταξιδια και σταθερο γκαζι σε εθνικη...και ποσο μαλλον και δικαβαλο...

δεν ειναι μονο η μεγαλυτερη μουαγιεν που πετυχαινεις με το δικυλινδρο, ειναι και οι κραδασμοι και η ελλειψη προστασιας του αερα, κλπ...κλπ...

Να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ότι έχεις μονοκύλινδρο, κι εγώ μονοκύλινδρο έχω γιαυτό απόρησα. Τα πάντα είναι θέμα αναβάτη πιστεύω, και Ελλάδα και Ιταλία πάντα δικάβαλος σε ταξίδια και ποτέ δε με κούρασε, ούτε ένοιωσα δυσφορία από κραδασμούς, εμένα μ' αρέσει να πηγαίνω ράθυμα γενικά να το απολαμβάνω, ταξιδάκια με 120-130 μια χαρά ξεκούραστος τα κάνω και η συμβία ποτέ δεν παραπονέθηκε και δε μιλάμε για 30χλμ αλλά 300χλμ σερί και βάλε...

dimzan
25/02/2014, 19:15
Ναι κι αυτό το χω υπόψη, απλά, όπως και με το CBR, θα προτιμούσα να το οδηγήσω πρώτα. Θέλω κάτι ευέλικτο για εντός πόλης, τα SS δεν ενδείκνυνται για κάτι τέτοιο (γι'αυτό προτιμώ τα S/M), ΑΛΛΑ εφόσον είναι αρκετά μικρά (250) ίσως είναι ό,τι πρέπει.

εγω παντως μια χαρα τους βλεπω να χωνονται στην κινηση και να στριβουν αναμεσα απο αμαξια , αυτους με τα ninjaκια λεω.

Κοψιμο στο τιμονι εχουν ικανοποιητικο, προφανως καμια σχεση με 1000αρι ss. Περισσοτερο θα με προβληματιζε η διαδρομη της αναρτησης του και το υψος, που για την πολη με τις λακουβες δε νομιζω να ειναι οτι καλυτερο. Δεν εχω οδηγησει ομως κι εγω για να στο πω με 100% σιγουρια.

devil's animal
25/02/2014, 19:16
Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ τα 250 τη χρυσή τομή. Δεν είναι ψόφια σαν τα 125, αλλά είναι πολύ κοντά σε οικονομία. Προφανώς προτιμώ κάτι που το καβαλάω και στάζω ολόκληρος, αλλά είμαι προετοιμασμένος να θυσιάσω μέρος αυτού χάριν οικονομίας. Εξάλλου μετά το 690, όλα θα μου φαίνονται αστεία.

Το μόνο (μη SS και μη ΚΤΜ :P) δικύλινδρο που θα καβαλούσα ποτέ είναι το Hyper και μου πέφτει λίγο ακριβό.

Το χώμα δε με ενδιαφέρει.

Tα δικάβαλα ταξίδια τα έχω αποκλείσει. Μάλλον και τα ταξίδια γενικότερα. Αν έχω δικάβαλο, θα είναι αυστηρώς για κοντινές αποστάσεις.

Δε θέλω 4κύλινδρο, αλλιώς θα πήγαινα σε κάποιο SS, που μου χουν λείψει κιόλας. Αλλά, είπαμε, πρακτικότητα + οικονομία πρωτίστως.

Ναι, για το νέο CBR λέω. Ακούγεται καλή φάση, αλλά θα θελα να το οδηγήσω για να κρίνω. SS και μονοκύλινδρο, διατηρώ τις αμφιβολίες μου.

Γιωργο νομιζω οτι ειναι μ@λακια να δωσεις τοσα λεφτα για καινουργιο 250αρι...ειδικα οταν εχεις καποια εμπειρια και δεν το θες για entry level...
αφου απεκλεισες τα ταξιδια θα επελεγα ενα drz...δεν ξερω ποσο καιει, αλλα εγω θα το προτιμουσα αν ηταν να δωσω 3,5 χηνες την σημερον ημερα...
νομιζω ειναι η χρυση τομη στα μονοκυλινδρα οσον αφορα την οικονομια και την αξιοπιστια, το οποιο δεν χανει και τον fun χαρακτηρα του...;)

απο την αλλη, αν θες κατι σε ποιο street, θυσιαζεις την χρονολογια και πας για παλια, καλη συνταγη λεγε με cb-1, bros τα οποια και στριβουν και φρεναρουν και περισσοτερο γκαζι εχουν απο τα 250 και τα βρισκεις πλεον με 1 χιλιαρικο...και βαλε και αλλο ενα (χοντρα χοντρα) για να το κανεις καινουργιο με φουλ σερβις και λαστιχα...ειναι πολυ καλυτερο deal σε αυτα τα λεφτα...
το δικο μου cb-1 μου εκαιγε περιπου στα 5 με 5,5...(οχι ζορισμενο)...

Joyrider
25/02/2014, 19:25

Μικρό είναι παρά τα πλαστικά του. Το είχε φίλος και ήταν ίδιο σε μέγεθος με το ybr250 που είχα παρόλο που ήταν naked το δικό μου. Η θέση οδήγησης επίσης σαν το ybr παρά το τύπου clipon τιμόνι του που ξεγελάει.
Από κει και πέρα 21 άλογα μονοκύλινδρο το ybr (το cbr 25 δεν έχει; ) και 33 άλογα δικύλινδρο το zx. Στην πόλη δεν φαίνεται η διαφορά, αλλά στην εθνική εκεί που το ένα ζορίζεται στα 140 το άλλο ταξιδεύει και έχει να ανοίξει μέχρι 160+.

..αλλά όπως είπες μένει να το οδηγήσεις..

SHOOTER045
25/02/2014, 19:30
Drz
Versys
Transalp
Xt660
Η σειρα ειναι κατα προτιμηση

akis_trevor
25/02/2014, 19:33
αν θες να πας σε τετοιο κυβικα τοτε,οι επιλογες περιοριζονται..δεν ξερω αν αξιζει να δωσεις τοσα φραγκα για τετοιο μηχανακι...και δεν μπορω να βοηθησω γιατι δεν εχω ασχοληθει με αυτην την κατηγορια...

devil's animal
25/02/2014, 19:34
Να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ότι έχεις μονοκύλινδρο, κι εγώ μονοκύλινδρο έχω γιαυτό απόρησα. Τα πάντα είναι θέμα αναβάτη πιστεύω, και Ελλάδα και Ιταλία πάντα δικάβαλος σε ταξίδια και ποτέ δε με κούρασε, ούτε ένοιωσα δυσφορία από κραδασμούς, εμένα μ' αρέσει να πηγαίνω ράθυμα γενικά να το απολαμβάνω, ταξιδάκια με 120-130 μια χαρά ξεκούραστος τα κάνω και η συμβία ποτέ δεν παραπονέθηκε και δε μιλάμε για 30χλμ αλλά 300χλμ σερί και βάλε...

ok, ειπαμε διαφορετοι αναβατες, διαφορετικη οπτικη των πραγματων...
btw, αν εγω ταξιδεψω με 120-130, μαλλον δεν θα φτασω ποτε γιατι θα εχω αυτοπυροβοληθει απο την βαρεμαρα...:dizzy:

εδω (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=96192&highlight=%CF%84%CE%BF+%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9+%CE%BC%CE%BF%CF%85), το μονοκυλινδρο μου...

KAWAMANRIDER
25/02/2014, 19:41
φιλε μου καλησπερα , αν & απ ' οτι καταλαβα εισαι hondακιας :lol: - πλακιτσα κανουμε - μια πολυ καλη καθημερινη & οικονομικη λυση ειναι το kawasaki er6f , ειναι συγχρονο μηχανακι , καλοστημενο , δικυλινδρο , ροπατο , με "γεματες" χαμηλομεσαιες ως δικυλινδρο βεβαιως & ιδανικο για πολη & ταξιδια - στο επιπεδο που ειναι το συγκεκριμενο μηχανακι μιλαμε παντα - εχεις καλυψη απο αερα , φορτωνεται σωστα , ανετο για δευτερο ατομο επισης η τελικη του στα 230 - βασει εταιρειας παντα - οικονομικοτατο στην συντηρηση & αξιοπιστο & με χαμηλη καταναλωση , αμα γουσταρεις & πιστα μπανει μια χαρα , ενα - τυπου sport touring - μεσαιο & πολυ καλο μηχανακι , α ναι & πρωταθλητης του ΤΤ για το 2013 στην κατηγορια του

επιλογη που εκτος απο entry bike για αρχαριους ειναι & ενας καλος "συμβιβασμος" σε οσους εχουν περασει απο μεγαλυτερα τετρακυλινδρα & sport μηχανακια , δεν βαζει φωτια στην ασφαλτο αλλα & στα λεφτα που μπορεις να το βρεις , νομιζω οτι ειναι κατα πολυ value for money μηχανακι
α.........ναι & πολυ ομορφο

310581

310582

stam2
25/02/2014, 19:59
κανά δυο ιδέες ακόμα...

σε μονοκύλινδρο 660 παίζει το mt-03 της yamaha με 2,5 χιλιάρικα περίπου.... του '06-07
σε 250άρι μικρό street παίζει το wolf της sym με 2500 από '12 μοντέλο...

Allst@rf
25/02/2014, 20:44
Duke 350...:look:

Sapadak
25/02/2014, 21:00
Vespa Cosa 200

yannis24
25/02/2014, 21:10
Επειδη είχα ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς.....
Μένω Σαρωνιδα και κάνω κάθε εβδομάδα 380χμ πήγαινε έλα στην δουλεια...(4 μέρες...την μια χρησιμοποιω αυτοκίνητο!!!)
Ήθελα κάτι οικονομικο...σε τέλη, βενζίνες, service, λάστιχα....
Απο την άλλη ήθελα να πάω και με την γυναίκα μου για ένα καφε στο κύριλε.......μια φορα στο τόσο....,
Ήθελα να χω χώρους να βάλω τα μωρό μαντίλα και τα γάλατα που αγοράζω 3φορες την εβδομάδα απο το ΑΒ βασιλοπουλο στην Βάρη, χωρίς να έχω βαλίτσα....
Επειδη είχα δοκίμασε τα πάντα...σχεδόν.....
Εδω και 32000 κμ, έχω ένα sym 250gts, για το οποιο δεν εδω παρα να αναφερθώ μονο με τα καλύτερα λόγια.....
Το αγόρασα μεταχειρισμένο μοντέλο του 2011, €1950.....
Είναι πολυ τίμιο ....και μου αρέσει........πολυ.....
Τυφλά να έχει το Xt, Transalp, CBF, TDM κτλ, μηχανάκια που είχα κατα καιρούς.....
Για την δουλεια και χρήση που του κάνω........μια χαρα.....!!!!

McTalas
25/02/2014, 21:19
Μπλιτς η αποψη μου ειναι πως αν θες κατι για να κινησε οικονομικα μεσα στην πολη περνεις παπι τελος. Δινεις κανα χιλιαρικο και εισαι κκομπλε. Το θεμα ειναι αν σου παει η καρδια?
Εγω δεν μπορεσα να το κανω εως τωρα.
Το 250 το νιτζα ειναι πααρα πολυ καλο στριβει κανει δειχνει αλλα δεν ειναι για σενα Θα σου κακοφανει παρα πολυ, εδω εγω επαθα καταθλιψη με το β στρωμ.
Το βστρομ ειναι πολυ καλο για ολα αλλά οικονομικο δεν το λες Εγω θελω ενα τεποζιτο καθε βδομαδα.
Οποτε τσιμπας την παπια και μολις εισαι κομπλε οικονομικα βουτας το μηχανακι που γουσταριζεις...

ποπαϋ
25/02/2014, 21:39
610sm και τα ρέστα απο τον δούκα στα μπουρδέλα (παντώς τύπου)

DAYMAN
25/02/2014, 22:29
Ειμαι εδω και τρια χρονια με ενα μηχανακι το οποιο ειναι και το μονο μεταφορικο μεσον μου.365 μερες το χρονο κινουμαι με αυτο και σε ελαχιστες περιπτωσεις με συγκοινωνια.Εμεινα σε αυτο λογο κρισης και του οτι δεν εχω χρηματα να παρω μαντηλι να κλαψω.Εχουν περασει απο τα χερια μου 11 μηχανακια και το οτι ειμαι ακομα σε αυτο ενω τριβελιζουν το μυαλο μου σκεψεις για αλλαγη εξοικονομωντας χρηματα απο αλλα εξοδα που μπορω ισως να κοψω δεν το εχω κανει γιατι με αυτο κανω τα παντα.Ταξιδευω,παω δουλεια,κινουμαι στην πολη,ξεδινω καποια ΣΚ.Το μηχανακι αυτο εχει χλευαστει και εχει γινει ταυτοσημο του καγκουρα,του ακρανωτου ,του κλαρινογαμπρου,κτλ.Δεν εχω πτοηθει απο τις κακοηθειες αυτες αλλα και απο τις συμπεριφορες καποιων γιατι δεν με εχει απασχολησει ποτε,πλην προγραμματισμενων συντηρησεων,δεν μου κοστιζει πολλα η συντηρηση (αρκετα κανω μονος) δεν καιει και δεν εχει πει οχι σε οτι εχω ζητησει να κανει.Κλεινω λεγοντας οτι στο μπατζετ που εχεις θεσει υπαρχουν TDM εως και 06 μοντελα.

Bradipous
25/02/2014, 22:31
Αυτο το ερ6φ 2010+ πολυ το γουσταρω αλλα εισαι εκτος μπατζετ, τα δινουν πανω απο 4κ

Εδιτ: περιττο να πω το γελιο που εριξα με τον τιτλο.

Ichigo
25/02/2014, 22:35
Blitzerάκο προτίμησε σκούτερ. Μπορεί να τα κοροϊδεύουμε αλλά όταν δεις ότι θα μπορείς κάτω από τη σέλα να βάλεις ένα κράνος και δυο τρια πραγματάκια θα την καταβρείς ;)

Θα έλεγα:

XMAX 250
Beverly 350 (ΠΡΟΣΟΧΗ ορισμένα ABSατα κυρίως του 12 παρουσιάζουν θέματα με τις τρόμπες φρένων :dizzy: και τα κλασσικά όπως μπουζόπιπες και κανά αισθητήρα - λογικά μυρίζει ανάκληση κάποια στιγμή)

SH 300

Bradipous
25/02/2014, 22:48
Blitzerάκο προτίμησε σκούτερ. Μπορεί να τα κοροϊδεύουμε αλλά όταν δεις ότι θα μπορείς κάτω από τη σέλα να βάλεις ένα κράνος και δυο τρια πραγματάκια θα την καταβρείς ;)

Θα έλεγα:

XMAX 250
Beverly 350 (ΠΡΟΣΟΧΗ ορισμένα ABSατα κυρίως του 12 παρουσιάζουν θέματα με τις τρόμπες φρένων :dizzy: και τα κλασσικά όπως μπουζόπιπες και κανά αισθητήρα - λογικά μυρίζει ανάκληση κάποια στιγμή)

SH 300

Ολα αυτα πωλουντε πολυ ακριβα και το γιαμαχα με τις απαρχαιομενες πισω αναρτησεις κοπαναει αρκετα στις λακουβες.
Τα χοντα κ γιαμαχα τουλαχιστον θεωρουντε κορυφαια σε αξιοπιστια, τον μπεβερλη τον φοβαμαι.

Αλλα αν ειναι να παρεις σκουτερ τουλαχιστον παρε κατι να εχει και γκαζι, τουτεστην ΤΜΑΧ. (ενταξει παραφερθηκα)

bruno
25/02/2014, 23:38
τρανσαλπ 650,τουλαχιστον είναι μηχανη.

OlKa
25/02/2014, 23:51

Πάντως για το Cbr το 250, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία, δεν έχω ακούσει πολύ κολακευτικά σχόλια... Σε παρεμφερή φάση, ίσως να προτιμούσα το Νιντζάκι το 250... Υποτίθεται ότι είναι το καλύτερο στην κατηγορία του... Κι έχει βγάλει και το 300άρι, αλλά θα είναι λίγο πιο τσιμπημένο σίγουρα...

Εγώ που είμαι πιο...ρομαντική, θα έπαιρνα το Cbf το 250... Χόντα και στρογγυλοφάναρο.-

BLiTzER
26/02/2014, 01:38
Οποτε τσιμπας την παπια και μολις εισαι κομπλε οικονομικα βουτας το μηχανακι που γουσταριζεις...

Ίσως το έθεσα λάθος. Έχω μέσο. Δεν έχω άμεση ανάγκη να πάρω μηχανάκι. ΘΕΛΩ να πάρω, γιατί θέλω να καβαλάω. Απλά ρίχνω λίγο (ή πολύ) τα standards μου, ώστε να μη μου στοιχίζει 2 μισθούς ανά έτος η συντήρηση μιας μοτοσυκλέτας, την οποία ΔΕ μπορώ να χαρώ, όπως χαιρόμουν κάποτε. Οι βόλτες εκτός νομού είναι τόσο σπάνιες πλέον, που προτιμώ να τις θυσιάσω και να έχω ένα μηχανάκι που μπορώ να κινώ καθημερινά (έστω κι αν μου προσφέρει πολύ λιγότερες συγκινήσεις), παρά να βλέπω ένα μηχανάκι των 10,000ε αραγμένο στο γκαράζ μου 300 ημέρες τον χρόνο. Με λίγα λόγια, δεν είναι ότι έχω σπουδαίο οικονομικό πρόβλημα και θέλω οπωσδήποτε κάτι μικρό. ΘΕΛΩ κάτι μικρό και θέλω - να προσπαθήσω έστω - να συμβιβαστώ με την πρακτική πλευρά μιας μοτοσυκλέτας έναντι της διασκεδαστικής. Μπορεί, όντως, να μην αντέξω και σε 6 μήνες να πάω να πάρω ένα 1000 :P Αλλά ας δοκιμάσω.

Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας. Σχολιάζω από λίγο στον καθένα, όπου διαφωνούμε.

To ER φαίνεται ομορφούλι και καλή επιλογή, αλλά, σόρρυ, οτιδήποτε άνω των 200 κιλών δε θεωρείται μοτοσυκλέτα :P Και δέχομαι μοτοσυκλέτες των 200 κιλών, μόνο αν έχουν ένα μοτέρ των 1000+ cc από κάτω.

Τα 660 επίσης είναι πολύ βαριά για τα χαρακτηριστικά τους. Αν και μου πέρασε από το μυαλό το XTX.

Δε θέλω ΚΤΜ τώρα. Παίζω σε κατηγορία, στην οποία υπάρχουν πολύ καλά γιαπωνέζικα. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξω ευρωπαϊκά. Αν, ωστόσο, έχετε κάποιον καλό, ευχαρίστως να τον ακούσω. Για όσους δε γνωρίζουν, το μηχανάκι που πούλησα ήταν ένα Duke 690, το απόλυτο όπλο στην κατηγορία του και μια κατηγορία με ανύπαρκτα γιαπωνέζικα.

Το SYM το κρατάω. Έχω ακούσει καλά λόγια γενικά και, αν καταλήξω σε σκούτερ, φαίνεται μια καλή επιλογή. Το Husqy, επίσης, δεν είναι κακό :)

TDM, Vstrom, Fazer και λοιπά, απλά όχι. Είναι, σαφώς, καλά μηχανάκια γι'αυτό που κάνουν, αλλά όχι, δεν είναι για μένα. Ειδικά TDM και Fazer, που έχω δοκιμάσει, δεν την παλεύω ΚΑΘΟΛΟΥ με τη θέση οδήγησης. Είναι εκνευριστικά άνετη και "καθιστή". Vstrom δεν είχα την τιμή. Το Transalp ανήκει επίσης σε αυτή την κατηγορία των εντελώς ουδέτερων/αδιάφορων μοτοσυκλετών που δε μου έκανε ποτέ κούκου να καβαλήσω. Αν και είναι αναμφισβήτητα πολύ καλό εργαλείο, δε θα την αγόραζα ποτέ. Για παρόμοιο λόγο, απέκλεισα από την αρχή στρογγυλοφάναρα και λοιπά κλασσικά γυμνά (σόρρυ Όλγα :P).

Περιμένω από στιγμή σε στιγμή ένα "δε γαμιέσαι τότε, μαλάκα περίεργε."

bruno
26/02/2014, 02:08
Στην αρχη θα σου ελεγα χτχ,αλλα λεω για να κοιταει (και) για σκουτερ σου προτεινα κατι που τα κανει λιγο από όλα.Για dr-z sm σε βλεπω εσενα:D μεσα στην πολη δεν θα το βαρεθείς ποτε.

spyrakos35
26/02/2014, 05:04
ok, να το πάρουμε πάλι από την αρχή μιας και τώρα μας έβαλες στην θέση μας....

τον μικέ τον ξέρεις?..... αν μπεις πίσω του, δεν θα φαίνεσαι, ογκόλιθος λέμε.....

ο τύπος έρχεται στις εκδρομές με το 250 το γιαμαχάκι, τσαγιώνει κόσμο σε εκκινήσεις ΚΑΙ αφίξεις και μάλιστα στην τελευταία εκδρομή ήταν δικάβαλος και δεν μάσησε πουθενά και τίποτα..... άσε που μας κάνει πλάκα όποτε βάζουμε μπενζίνα..... σε κάποια εκδρομή θα τον πλάκώσουμε στις σφαλιάρες βέβαια από την ζήλεια μας αλλά δεν είναι εκεί το θέμα....

βάσει λοιπόν αυτών που έχω δει ιδίοις όμμασι, χτύπα ένα 250αράκι, είτε της χονΔα, είτε της γιαμάΠα, είτε της καΦασάκι και να είσαι σίγουρος οτι αν σου την δώσει να πάς λίγο παραέξω από το L.A. (Lεκανοπέδιο Αττικής), ακόμα και δικάβαλος, o μόνος λόγος που δεν θα το κάνεις (οικονομικών εξαιρουμένων), θα είσαι εσύ.....

:beer:

υγ.... έχει δίκιο ο Ταλας.... και εγώ θα ξενέρωνα αν αναγκαζόμουν να πουλήσω το μηχανάκι μου για να πάρω κάτι άλλο για οικονομικούς λόγους..... αλλά, σε-λα-βί που λένε και οι φίλοι μας οι γάλλοι...... αφού δεν θα είχα την "πρέζα" μου, ας είχα τουλάχιστον "μεθαδόνη"....

Sele
26/02/2014, 08:51
Ίσως το έθεσα λάθος.

...

ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕ

George_Sp
26/02/2014, 08:55
Blitzerάκο σε βλέπω είτε για σκούτερ πολυεργαλείο ή για κάνα Yamaha MT-03.

sotostzav
26/02/2014, 09:20
Απο οτι μηχανες εχεις αναφερει και εννοειται μενω σε αυτες που σου αρεσουν καπως,εχω να πω πως στην κυριακατικη βολτα που καναμε,με εξεπληξε πολυ ευχαριστα το cbr 250 του Soulrain.Στα χερια του Αντωνη λοιπον,που παρεπιμπτοντως ειναι και οδηγος με λιγη εμπειρια,το μηχανακι δεν κολωσε πουθενα.Καναμε 460 χιλιομετρα σε εθνικη,σε κλειστα ανηφορικα κομματια,σε επαρχιακους δρομους,με βροχη..Πολυ σταθερο στην πορεια μεταξυ 130-140 χιλιομετρων,οικονομικο,στριφτερο και κατα την ταπεινη μου αποψη,αρκετα ομορφο για μικρο!Προσωπικα θα το διαλεγα ανετα :wave2:

amyroukai
26/02/2014, 09:43
Ξέχασες και το οικονομικό... Δεν έκαψε τόσο λίγο όσο του Μικέ, αλλά πάλι αισθητά λιγότερο από τα δικά μας.
Η κατανάλωση έχει γίνει θέμα τελικά, όταν βγάζεις την ίδια διαδρομή με τα μισά έξοδα!
Με απογοήτευσε ο Σταύρος με το CB1, αν καίνε τόσο πολύ τα 400άρια, άστα να πάνε, δεν αξίζει τον κόπο.

sapila racing
26/02/2014, 09:47
Ξέχασες και το οικονομικό... Δεν έκαψε τόσο λίγο όσο του Μικέ, αλλά πάλι αισθητά λιγότερο από τα δικά μας.
Η κατανάλωση έχει γίνει θέμα τελικά, όταν βγάζεις την ίδια διαδρομή με τα μισά έξοδα!
Με απογοήτευσε ο Σταύρος με το CB1, αν καίνε τόσο πολύ τα 400άρια, άστα να πάνε, δεν αξίζει τον κόπο.

Mια χαρά αξίζουν τα παλια 400ρια και είναι και αρκετά οικονομικά, αναλόγως της χρήσης.
Αν δεν το ζορίζεις δεν καίει πολύ, αν το πας τέρμα τότε χρησιμοποιείς και πανω από 50 ίππους και θα τους πληρώσεις. ;)

amyroukai
26/02/2014, 09:59
Άρη όταν λέει ο Σταύρος 5-5.5 λίτρα όχι τάπα (ντάξει, όλοι ξέρουμε ότι ο Σταύρος δεν είναι ο τυπικός οδηγός και το χαλαρό του μπορεί να διαφέρει από του μέσου όρου των οδηγών αλλά και πάλι), τόσο καίει και το fazer μου όχι τάπα, με 2.5 φορές περισσότερα κυβικά. Άρα το θεωρητικό κέρδος είναι τα λίγο μικρότερα τέλη και ασφάλεια;

devil's animal
26/02/2014, 10:25
Άρη όταν λέει ο Σταύρος 5-5.5 λίτρα όχι τάπα (ντάξει, όλοι ξέρουμε ότι ο Σταύρος δεν είναι ο τυπικός οδηγός και το χαλαρό του μπορεί να διαφέρει από του μέσου όρου των οδηγών αλλά και πάλι), τόσο καίει και το fazer μου όχι τάπα, με 2.5 φορές περισσότερα κυβικά. Άρα το θεωρητικό κέρδος είναι τα λίγο μικρότερα τέλη και ασφάλεια;

μου φαινεται πολυ περιεργο το 5-5,5 σε fazer (υποθετω 600 ειναι και οχι 800), αλλα και παλι εχεις να κανεις με καρμπς και οχι ψεκασμο και τα κυβικα δεν ειναι τοσο πιο πολλα...200 μονο...
οποτε θεωρητικα δικαιολογουνται 200cc παραπανω να καινει τα ιδια οταν το ενα εχει ψεκασμο και το αλλο οχι...

και επισης εχεις μεγαλο κερδος και απο την τιμη αποκτησης του...

σε σχεση λοιπον με αυτα που σου προσφερει (commuter που κανει 1 χηνα, στριβει, φρεναρει, μπαινει πιστα, δεν προκαλει για να το κλεψουν, ξεφτιλιζει ολα τα 400cc και κατω, και αν το θες παει και Ιταλια δικαβαλο και με σαμαρια), νομιζω οτι ειναι πολυ καλο deal...

edit: μαλλον μιλας για fazer 1000...τοτε η φαση ειναι F@CK:owned: ...μην το πουλησεις ποτε Γιαννακο αν σου καιει μονο τοσο...

sapila racing
26/02/2014, 10:30

Η διαφορά είναι ότι το 'οχι ταπα' στο 400ρι είναι να πηγαίνεις πχ με 120, ενω με το Fazer ειναι πχ τα 160. ;)
Τότε η διαφορά κατανάλωσης είναι σημαντική, αλλά αν τα πας με 150 και τα δύο τότε τα ίδια θα κάψουν περίπου, και ειναι και φυσικό εφ όσον όταν πας πχ με 150 σταθερά σε ευθεία χρειάζεσαι περίπου 35 ίππους ότι και να καβαλάς.

Βεβαια ενα 400 ειναι φτηνότερο και σε λαστιχα κλπ, αλλά η βασική διαφορά είναι η παραπάνω.
Φυσικά παίζει ρόλο και για ποιά μηχανάκια μιλάμε. Ενα 400 σαν το CB1 που είναι ρυθμισμένο/σχεδιασμένο για πολλούς ίππους απο 400 κυβικά, σε πολύ ψηλές στροφές, δεν θα είναι ποτέ super οικονομικό, απλά και μόνο γιατί ο κινητήρας του εχει φτιαχτεί για άλλη δουλειά και αναπνέει σωστά ψηλά.
Βεβαια υπάρχουν κι άλλα 400ρια (και 500ρια πχ GS500) πιο οικονομικά απο κατανάλωση, αλλά αυτά στα 150 είναι σχεδόν τέρμα.
Με καταλαβαίνεις πιστεύω. :wave2:

KAWAMANRIDER
26/02/2014, 10:42
Ίσως το έθεσα λάθος. Έχω μέσο. Δεν έχω άμεση ανάγκη να πάρω μηχανάκι. ΘΕΛΩ να πάρω, γιατί θέλω να καβαλάω. Απλά ρίχνω λίγο (ή πολύ) τα standards μου, ώστε να μη μου στοιχίζει 2 μισθούς ανά έτος η συντήρηση μιας μοτοσυκλέτας, την οποία ΔΕ μπορώ να χαρώ, όπως χαιρόμουν κάποτε. Οι βόλτες εκτός νομού είναι τόσο σπάνιες πλέον, που προτιμώ να τις θυσιάσω και να έχω ένα μηχανάκι που μπορώ να κινώ καθημερινά (έστω κι αν μου προσφέρει πολύ λιγότερες συγκινήσεις), παρά να βλέπω ένα μηχανάκι των 10,000ε αραγμένο στο γκαράζ μου 300 ημέρες τον χρόνο. Με λίγα λόγια, δεν είναι ότι έχω σπουδαίο οικονομικό πρόβλημα και θέλω οπωσδήποτε κάτι μικρό. ΘΕΛΩ κάτι μικρό και θέλω - να προσπαθήσω έστω - να συμβιβαστώ με την πρακτική πλευρά μιας μοτοσυκλέτας έναντι της διασκεδαστικής. Μπορεί, όντως, να μην αντέξω και σε 6 μήνες να πάω να πάρω ένα 1000 :P Αλλά ας δοκιμάσω.

Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας. Σχολιάζω από λίγο στον καθένα, όπου διαφωνούμε.

To ER φαίνεται ομορφούλι και καλή επιλογή, αλλά, σόρρυ, οτιδήποτε άνω των 200 κιλών δε θεωρείται μοτοσυκλέτα :P Και δέχομαι μοτοσυκλέτες των 200 κιλών, μόνο αν έχουν ένα μοτέρ των 1000+ cc από κάτω.

Τα 660 επίσης είναι πολύ βαριά για τα χαρακτηριστικά τους. Αν και μου πέρασε από το μυαλό το XTX.

Δε θέλω ΚΤΜ τώρα. Παίζω σε κατηγορία, στην οποία υπάρχουν πολύ καλά γιαπωνέζικα. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξω ευρωπαϊκά. Αν, ωστόσο, έχετε κάποιον καλό, ευχαρίστως να τον ακούσω. Για όσους δε γνωρίζουν, το μηχανάκι που πούλησα ήταν ένα Duke 690, το απόλυτο όπλο στην κατηγορία του και μια κατηγορία με ανύπαρκτα γιαπωνέζικα.

Το SYM το κρατάω. Έχω ακούσει καλά λόγια γενικά και, αν καταλήξω σε σκούτερ, φαίνεται μια καλή επιλογή. Το Husqy, επίσης, δεν είναι κακό :)

TDM, Vstrom, Fazer και λοιπά, απλά όχι. Είναι, σαφώς, καλά μηχανάκια γι'αυτό που κάνουν, αλλά όχι, δεν είναι για μένα. Ειδικά TDM και Fazer, που έχω δοκιμάσει, δεν την παλεύω ΚΑΘΟΛΟΥ με τη θέση οδήγησης. Είναι εκνευριστικά άνετη και "καθιστή". Vstrom δεν είχα την τιμή. Το Transalp ανήκει επίσης σε αυτή την κατηγορία των εντελώς ουδέτερων/αδιάφορων μοτοσυκλετών που δε μου έκανε ποτέ κούκου να καβαλήσω. Αν και είναι αναμφισβήτητα πολύ καλό εργαλείο, δε θα την αγόραζα ποτέ. Για παρόμοιο λόγο, απέκλεισα από την αρχή στρογγυλοφάναρα και λοιπά κλασσικά γυμνά (σόρρυ Όλγα :P).

αν το θεμα ειναι το βαρος - βεβαια μπορεις να το βολταρεις το οποιοδηποτε μηχανακι να δεις πως συμπεριφερεται & αν σου "δειχνει" τα κιλα του στο δρομο , μπορεις να παιξεις σε allaround & fun to ride γυμνα που βρισκεις στα λεφτα που διαθετεις & βελτιωνονται απο ανεμοκαλυψη με ενα καλο μασκακι , πχ απο kawa το er6n & απο suzuki το sv , προτασεις δικυλινδρες - θεωρητικα καλυτερες επιλογες για ταξιδια λογω δικυλινδρου -
& αρκετα κατω των 200 κιλων & τα δυο με αρκετα καλες χαμηλομεσαιες & ροπατα να μην σου λειψει εντελως η αισθηση στο γκαζι ,

αλλιως πας πχ στο το mt 03 της yamaha σε μονοκυλινδρη προταση , παντως τα παραπανω μηχανακια που αναφερω ειναι οικονομικα & αξιοπιστα & σηκωνουν αρκετα καλουδια πανω για να βελτιωσεις & να παρεις κατι παραπανω , αλλιως κοιτας αρκετα γιαπωνεζικα που κυκλοφορουν μεταχειρισμενα "ετοιμα" & ντουμπανιασμενα motard γυρισμενα απο enduro στα λεφτα που διαθετεις , παντως ασχετα με το τι εχουμε καβαλησει υπαρχουν πολλες φορες μηχανακια - μπορει & πολυ μικροτερα - που να μας κατσουν & να τα γουσταρουμε οχι μονο για το γκαζι , οτι & να παρεις παντως να το γουσταρεις & καλοταξιδος :beer::beer:

byron
26/02/2014, 10:47

What? :uplate:
Κάτι χάνω εδώ...

Του devils μια χαρά κατανάλωση έχει, όταν τα scooters 200-250cc είναι στα 4+ εύκολα μέσα στην πόλη και κάπου εκεί στα 5+ είναι και τα μονοκύλινδρα-δικύλινδρα 600άρια.
Εννοείς οτι έχεις fazer 1000 που κάει 5,0-5,5 lt/100 ?

@Γιώργο, μαλακία έκανες που πούλησες τον Duke. Τα 250άρια που συζητάς είναι σαν να βλέπεις τη ζωή σου σε ταινία του Αγγελόπουλου, και δεν σε κόβω για σινεφίλ.

amyroukai
26/02/2014, 11:12
έχω σε χαλαρή δικάβαλη βόλτα κάνει σχεδόν 400 χιλιόμετρα στραγγίζοντας το τεπόζιτο. Λαμπάκι από Θήβα ως Αθήνα, αλλά είπα να δω πόσο θα έφτανε (και είχα και άλλους να με βρίσουν και να φέρουν κανένα μπουκάλι να συνεχίσω). Δεν χάνεις κάτι, συνήθως στα 6 καίει.

byron
26/02/2014, 11:24
έχω σε χαλαρή δικάβαλη βόλτα κάνει σχεδόν 400 χιλιόμετρα στραγγίζοντας το τεπόζιτο. Λαμπάκι από Θήβα ως Αθήνα, αλλά είπα να δω πόσο θα έφτανε (και είχα και άλλους να με βρίσουν και να φέρουν κανένα μπουκάλι να συνεχίσω). Δεν χάνεις κάτι, συνήθως στα 6 καίει.

Όταν λες χαλαρή, για τι ταχύτητα μιλάς?

amyroukai
26/02/2014, 11:57
Όταν λες χαλαρή, για τι ταχύτητα μιλάς?

Ε τώρα τι να σου πω; Παρέα 5-6 μηχανές, σχεδόν όλοι διπλοί, φορτωμένοι με ταπεράκια για πικνικ (προ Σπυράκου ήταν αυτό) και σε διαδρομή επαρχιακού με μόνο κομμάτι ΕΟ το Θήβα-Αθήνα. Χαλαρή βόλτα. Συμμετοχές ήταν Vstrom, KTM990ADV, GSXF650, δεν θυμάμαι τι άλλο. Δεν είχε κυνηγητά κλπ. Και στην ΕΟ δεν νομίζω να πήγα πάνω από 140.

paramedic
26/02/2014, 12:07
Αν πας για σκούτερ που κάπου διάβασα και δη για SYM που είπες καλυτερα να κοίταγες το Citycom 300. Μεγάλες ρόδες, πολύ καλά φρένα, αρχοντική θέση, κατανάλωση μέχρι 3,5λτ, χώρους, φόρτωμα, γκάζι. Κάνει άνετα ΚΑΙ ταξίδι 500 χλμ(το έχω κάνει) σε 1 ημέρα και φτάνεις ξεκούραστος στον προορισμό σου. ΑΛΛΑ δεν είναι μηχανή. Το κράτησα 1 χρόνο μιας και μου προσέφερε αυτά που ήθελα μέχρι να ξαναπάρω μηχανή.

BLiTzER
26/02/2014, 12:17
@Γιώργο, μαλακία έκανες που πούλησες τον Duke. Τα 250άρια που συζητάς είναι σαν να βλέπεις τη ζωή σου σε ταινία του Αγγελόπουλου, και δεν σε κόβω για σινεφίλ.

Σταμάτα, μωρέ, μου βάζεις φωτιές πάλι :P Είπαμε, στη χειρότερη, θα ανακαλύψω ότι δεν και θα πάρω κάτι μεγαλύτερο.

Θα πάω να δοκιμάσω ένα Ninja 250 σήμερα, το οποίο φαντάζομαι είναι σε όλα λίγο καλύτερο από το CBR. Από σκούτερ, σκέφτομαι σοβαρά το SH 300.

Το WR 250 είναι πολύ όμορφο ρε γαμώτο, επιμένω. Επίσης βρήκα και αυτό: http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4221479/ . Έβγαινε XR 250 το '06; Με τέτοια χρώματα; Αν και μάλλον θα αποφύγω τα S/M (όσο κι αν τα λατρεύω), να δοκιμάσω και μια άλλη κατηγορία.

Sele
26/02/2014, 12:30
Από σκούτερ, σκέφτομαι σοβαρά το SH 300.

Ε θες να τα ξανακούσεις...

BLiTzER
26/02/2014, 12:37
Χαχα δεν ήξερα ότι θα πουληθεί στις επόμενες 3 μέρες :P Άσε που ΤΩΡΑ έψαξα λίγο το θέμα σκούτερ και, αν εξαιρέσεις τους χώρους, όλοι εκθειάζουν το SH και τη "μοτοσυκλετική" συμπεριφορά του.

akis_trevor
26/02/2014, 12:44
το sh το εχει ο αδερφος μου.πολυ καλο γκαζι,στριβει(για σκουτερ)αλλα εγω ειχα παθει πλακα με τα φρενα του.....

bruno
26/02/2014, 12:56
To sh Honda;Αυτο με το πορτοφολι από την σελα;Το σκουτερ το περνεις για πρακτικοτητα και όχι να στριβεις.

byron
26/02/2014, 13:22
Χαχα δεν ήξερα ότι θα πουληθεί στις επόμενες 3 μέρες :P Άσε που ΤΩΡΑ έψαξα λίγο το θέμα σκούτερ και, αν εξαιρέσεις τους χώρους, όλοι εκθειάζουν το SH και τη "μοτοσυκλετική" συμπεριφορά του.

Το SH στρίβει μια χαρά, έχει καλά φρένα, είναι οικονομικό και είναι μάλλον το καλύτερο απ΄όσα έχω οδηγήσει, αλλά και πολύ ακριβό ακόμα και ως μεταχείρο.
Απέφυγε το Xmax που είναι μια μαλακία και μισή, αν θέλεις να δεις scooter. 1000φορές καλύτερα τα ιταλικά που είναι και πολύ φθηνότερα.

Υπάρχει και η λύση για tuono GenI που είναι τσάμπα και βγάζεις ότι γούστα γουστάρεις, στα λεφτά του scooter...:a13:

Bradipous
26/02/2014, 14:07
Λες οτι θες να δοκιμασεις κατι μικροτερο αρχικα για οικονομια και στη συνεχεια αν σου αρεσει να κατσεις με αυτο.
Οτιδηποτε ανω των 250 κυβικων το θεωρω υπερβολη (αντε μεχρι κανα 300αρι σκουτερ) γιατι σημαντικη διαφορα σιγα μην δεις.
Να πω οτι ειχες κανενα μπουζα, κανενα 1000αρι και το δινεις για κατι οικονομικοτερο τοτε ναι, να παρεις ενα μονοκυλινδρο αντε 2κυλινδρο 600.
Αλλα τωρα δεν νομιζω πως αξιζει. Επειδη λες οτι το θελεις για καθημερινη χρηση αυτοματα αυτο σημαινει οτι πρεπει να ειναι πρακτικο, τουτεστην σκουτερ.
Και μικρα ταξιδια μπορεις να κανεις μια στο τοσο οπως λες και ειναι οτι πιο βολικο για καθημερινη χρηση.
Ανετα βρισκεις νεξους, συμ, downtown με λιγοτερα απο 3 χλιαρικα.

Απο οτι σε κοβω δεν εισαι και τοσο ενθουσιασμενος στην ιδεα των σκουτερ οποτε αφου πας για καποιο στριτακι (εκτος απο το νιντζα) ριξε ενα βλεφαρο και στον λυκο της συμ.

mikes
26/02/2014, 19:51
εγω για λογους οικονομιας θα ελεγα καλυτερα οχι σκουτερ! και αυτο γιατι σε σχεση με ενα 250αρι, εχω την αισθηση οτι το σκουτερ ειναι ακριβοτερο στην συντηρηση λογω του οτι απαιτει περισσοτερη εργασια! ασε δε οτι σε περιπτωση μας πτωσης, θα εχεις να πληρωνεις ακομα περισσοτερα για εμφανισιακη αποκατασταση, ενω με ενα μοτοσυκλετακι μπορει να μην εχεις και ζημιες!

κατα τα αλλα οπως εγραψε και ο σπυρακος στο σχολιο 42 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=139984&page=3&p=2437714&viewfull=1#post2437714) εγω με το ybr250 κανω σχεδον τα παντα και με αρκετα χαμηλο κοστος! σημειωτεον οτι ζυγιζω μονος μου, οσο ενα δικαβαλο! στην ουσια, σε σχεση με τον δουκα, αν εισαι καλο τιμονι, μονο στις ανοιχτες ευθειες και στην εθνικη θα εισαι πιο αργος με το 250! (τουλαχιστον ετσι μου φανηκε εμενα που ειχα και 4κυλινδρο 600αρι)

devil's animal
27/02/2014, 00:04
στην ουσια, σε σχεση με τον δουκα, αν εισαι καλο τιμονι, μονο στις ανοιχτες ευθειες και στην εθνικη θα εισαι πιο αργος με το 250!

μικε, μην τα λες και παραεξω αυτα...:dizzy:
δεν υπαρχει περιπτωση το 250 να μπει με τα ιδια χλμ με ενα 690 σε μια στροφη, ειδικα αν ο αλλος ξερεις να το πηγαινει...

BLiTzER
27/02/2014, 00:28
δεν υπαρχει περιπτωση το 250 να μπει με τα ιδια χλμ με ενα 690 σε μια στροφη, ειδικα αν ο αλλος ξερεις να το πηγαινει...

Ισχύει αυτό, αλλά οκ καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο μικές.

Γενικά δεν είμαι άτομο που κολλάει λόγω κυβικών, ούτε είχα συνηθίσει με κανά σταύλο άλογα ώστε να μου κακοφανεί (πολύ). Στις τελευταίες 2-3 ετήσιες με το μονοκύλινδρο ήμουν και το απολάμβανα μια χαρά ^^

Οδήγησα ένα SH 300 σήμερα με αλλαγμένο variator. Πολύ καλό γκάζι για σκούτερ, αλλά τα φρένα πραγματικά με τρόμαξαν. Κυρίως λόγω c-abs. Πραγματικά φοβόμουν να φρενάρω μη βρεθώ ξάπλα. Θέμα συνήθειας, υποθέτω. Οδήγησα κι ένα ninja 250. Καλό μου φάνηκε για 250, δε συγκλονίστηκα. Τα οδήγησα και τα 2 για πολύ λίγο, βέβαια, οπότε τι να καταλάβεις...

dimzan
27/02/2014, 00:37
πατησες φρενο και δε σ αρεσε οπως φρεναρε??? το c-abs ειναι πολυ απλο, τα πατας στο τερνα και αφηνεις το abs να κανει τα υπολοιπα, δε φοβασαι μη χασεις μπροστινο, αλλα δε μπροεις να παιξεις και με το πισω

BLiTzER
27/02/2014, 00:50
Πίεζα το πίσω και γονάτιζε μπροστά. Και γενικά τα ένιωθα απότομα. Ένιωθα ότι δεν είχα τον απόλυτο έλεγχο. Δεν είναι ωραία αίσθηση για έναν μοτοσυκλετιστή αυτή.

dimzan
27/02/2014, 01:03
Πίεζα το πίσω και γονάτιζε μπροστά. Και γενικά τα ένιωθα απότομα. Ένιωθα ότι δεν είχα τον απόλυτο έλεγχο. Δεν είναι ωραία αίσθηση για έναν μοτοσυκλετιστή αυτή.

προφανως για εναν μοτοσυκλετιστη το σκουτερ και το παπακι δεν κανουν. Εγω πχ δε τα μπορω με την καμια, νιωθω ανασφαλης , ειδικα στα παπια.

Ζεύκας
27/02/2014, 03:25
Βαριέμαι πάρα πολύ αυτή τη στιγμή, άνεργος είμαι, οπότε ορίστε...

Η πιο συνετή κατ'εμέ λύση είναι να πάρεις κανά παπάκι με 500ε για τις μετακινήσεις σου και τα υπόλοιπα χρήματα να τα βάλεις στην άκρη.
Και μόλις ξαναπιάσεις δουλειά, εδώ είμαστε να σου προτείνουμε του κόσμου τις μηχανές. :)

mikes
27/02/2014, 06:38
δεν υπαρχει περιπτωση το 250 να μπει με τα ιδια χλμ με ενα 690 σε μια στροφη, ειδικα αν ο αλλος ξερεις να το πηγαινει...δεν εννοουσα αυτο ρε σταυρο! εννοουσα το να πας απο το σημειο Α στο σημειο Β περνωντας απο στροφιλικι, που μεση ωριαια σηκωνει ας πουμε μεχρι 80-90 χλμ! ποσο πιο γρηγορα θα περασει με τον δουκα σε σχεση με ενα 250?

byron
27/02/2014, 07:15
δεν εννοουσα αυτο ρε σταυρο! εννοουσα το να πας απο το σημειο Α στο σημειο Β περνωντας απο στροφιλικι, που μεση ωριαια σηκωνει ας πουμε μεχρι 80-90 χλμ! ποσο πιο γρηγορα θα περασει με τον δουκα σε σχεση με ενα 250?

καμμιά 100στή χιλιόμετρα. :tooth: :tooth:

Red Rider
27/02/2014, 09:10
Γιώργο το πιο σωστό το είπε ο Ζευκας.
Παρ'ολαυτά χτύπα ενα WR250 που το έχεις και άχτι,και σου κάνει και κλίκ,και δεν καίει,και τα κάνει όλα...

devil's animal
27/02/2014, 11:46
δεν εννοουσα αυτο ρε σταυρο! εννοουσα το να πας απο το σημειο Α στο σημειο Β περνωντας απο στροφιλικι, που μεση ωριαια σηκωνει ας πουμε μεχρι 80-90 χλμ! ποσο πιο γρηγορα θα περασει με τον δουκα σε σχεση με ενα 250?

καμμιά 100στή χιλιόμετρα. :tooth: :tooth:

+650 μονοκυλινδρα στον Βυρωνα...

@μικε, θες να μου πεις δλδ οτι θα αρχισουν να ανεβαινουν τον Αγιο ενα 690 και ενα 250 με ιδιας δυναμικοτητας οδηγους και θα φτασουν την ιδια ωρα στον Αλεξιου?
και επειδη εχει και κατι μικροευθειακια να τεθει βετο να πηγαινουν και οι δυο 100χλμ σταθερα...

καλα για ανοιχτες στροφες, δεν το συζηταμε καν...

spyrakos35
27/02/2014, 12:25
Θα εχουν πεντε το πολυ λεπτα διαφορα

devil's animal
27/02/2014, 12:37
Θα εχουν πεντε το πολυ λεπτα διαφορα

τα 5 λεπτα ειναι αιωνιοτητα Σπυρακο...

με την ιδια λογικη αν ξεκινησει ενα ss απο Αθηνα προς Αλεξιου και την ιδια ωρα ξεκινησει ενα οικογενειακο 1400 αμαξι, το κουτι θα φτασει σε μιση ωρα αργοτερα....
δεν ειναι λογικη αυτη με τον χρονο...

γιατι με την ιδια λογικη ενας μεσος οδηγος που φτανει 20'' αργοτερα στον τερματισμο των Σερρων απο τον Μπουστα, ειναι μια χαρα...

και για να επανελθουμε στο θεμα μας...ας παρει παπακι...το πολυ πολυ αντι για 5 λεπτα, να κανει 15 λεπτα...

spyrakos35
27/02/2014, 13:54
το θέμα είναι οτι αν ο Γιώργος ήθελε κατι γρήγορο δεν θα πούλαγε το κτμ του ή/και δεν θα συζήτούσε για τα 250αρια τώρα που το πούλησε....

και τα πέντε λεπτά είναι αιωνιότητα εφόσον μιλάμε για Μπίστα.... στο δρόμο όμως, ούτε ενα τσιγάρο δεν είναι....

Hayate
27/02/2014, 14:12
Ωραία λοιπόν,αν θες να δείς το CBR250 ξέρεις τι να κάνεις ρε βλαμμένε (λες και δεν έιχες γνωστό να το καβαλήσεις...ουστουγδιαολοπαναθεμασε)...Με τα παιδιά που πήγα την εκδρομούλα την έβγαλα με 30 ευρώ βενζίνη σε όλα αυτά τα χλμ και ακόμα κινούμε με αυτά τα 30 ευρώ απο την κυριακή και για την δουλειά και θα με βγάλει πιστεύω ως το Σ/Κ.Το μηχανάκι εμφανώς και θα σου φανεί ψόφιο βάσει των μηχανών που έχουν περάσει απο τα χέρια σου αλλα οπως ειπαμε και στο σπιρτοκουτο το προβλημα ειναι η τσέπη όχι τα γκάζια.Οπότε μη το πολυσκέφτεσαι και μη το πολυζαλίζεις.Τίμια θα σε πάει ενα ταξιδάκι τίμια θα σου συμπεριφερθεί μεσα στην πόλη,αυτά είχα να πώ και τίποτε παραπάνω!Εξ' άλλου με κάλυψε τοσο ο σωτήρης σε περιγραφή που το είδε και σαν 3ος όσο και ο αμυρουκας :beer:

mikes
27/02/2014, 20:22
τα 5 λεπτα ειναι αιωνιοτητα Σπυρακο...

με την ιδια λογικη αν ξεκινησει ενα ss απο Αθηνα προς Αλεξιου και την ιδια ωρα ξεκινησει ενα οικογενειακο 1400 αμαξι, το κουτι θα φτασει σε μιση ωρα αργοτερα....
δεν ειναι λογικη αυτη με τον χρονο...

γιατι με την ιδια λογικη ενας μεσος οδηγος που φτανει 20'' αργοτερα στον τερματισμο των Σερρων απο τον Μπουστα, ειναι μια χαρα...

και για να επανελθουμε στο θεμα μας...ας παρει παπακι...το πολυ πολυ αντι για 5 λεπτα, να κανει 15 λεπτα...
σταυρο μιλαμε για συνθηκες βολτας, οχι για κυνηγι με τα χρονομετρα...

CIRUS
27/02/2014, 20:58
Γιώργο καλησπέρα, πρόσφατα αγόρασα ένα ninja 250 για δεύτερο μηχανάκι για λόγους οικονομίας. Το έψαξα αρκετά, τα scouter δεν τα μπορούσα, οπότε έψαξα για μηχανάκια, είχα καταλήξει σε sym wolf και ninja 250. sym wolf δεν έβρισκα πολλά μεταχειρισμένα και το kawasaki μου άρεσε και περισσότερο εμφανισιακά. Λοιπόν έχει από τα καλύτερα φρένα, (για την κατηγορία του πάντα έτσι), είναι ψόφιο χαμηλά αλλά μετά τις 5500 με 6000 στροφες τραβάει καλά (για την κατηγορία του πάντα έτσι 2nd time). Για μέσα στην πόλη είναι πολύ καλό, στρίβει πάρα πολύ καλά (3rd time) και έχει καλή κατανάλωση (injection), 4 λίτρα /100 km, ανάλογα πως το πας, λίγο πιο κάτω λίγο πιο πάνω. Πολύ καλό ότι υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα. Εγώ πήρα ενα του 2011 με 6000 χλμ και 3 μηνες τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Φτάνει με τα πολλά λόγια, στείλε μου πμ όποτε θέλεις να κανονίσουμε πότε θα στο δώσω βόλτα :)

nick_VFR
27/02/2014, 21:02
Και αν τελικά τα οδηγήσεις και τα 2 (CBR και Ninja), μην ξεχάσεις να μας γράψεις εντυπώσεις! :a013:

... γιατί πολλά ακούμε κατά καιρούς, αλλά μια γνώμη από κάποιον που να έχει οδηγήσει και τα 2 δεν έχω πετύχει! (και δεν προβλέπεται να οδηγήσω ninja σύντομα...)

devil's animal
27/02/2014, 21:30
σταυρο μιλαμε για συνθηκες βολτας, οχι για κυνηγι με τα χρονομετρα...

ok, αρα...

..ας παρει παπακι...το πολυ πολυ αντι για 5 λεπτα, να κανει 15 λεπτα...

...σε συνθηκες βολτας...

αλλωστε με παπακι μπορεις να πας παντου...γιατι να παρει αλλα 125cc ψαχνοντας το ιδανικο 250??
υπερβολη νομιζω ειναι...παπακι και πολυ του ειναι...:rolleyes:
:wave2:

spyrakos35
28/02/2014, 00:03
ok, αρα...
...σε συνθηκες βολτας...
αλλωστε με παπακι μπορεις να πας παντου...γιατι να παρει αλλα 125cc ψαχνοντας το ιδανικο 250??
υπερβολη νομιζω ειναι...παπακι και πολυ του ειναι...:rolleyes:
:wave2:

από το ένα άκρο στο άλλο πας ρε κιορατά..... :lol:

BLiTzER
28/02/2014, 00:44
Φτάνει με τα πολλά λόγια, στείλε μου πμ όποτε θέλεις να κανονίσουμε πότε θα στο δώσω βόλτα :)

Πιθανότατα σε αυτό θα καταλήξω, διαβάζω παντού πολύ καλά λόγια και υπερέχει του CBR λόγω 2 κυλίνδρων (αν και απ'ότι έχω καταλάβει το CBR έχει πιο "αγωνιστικό" στήσιμο/θέση). Θα σας χώσω και τους 2 (Βασίλη και Αντώνη) να τα οδηγήσω για πάνω από 5 λεπτά, όπως θέλω, να αποκτήσω ολοκληρωμένη άποψη, γιατί υπάρχουν και CBRάκια σε πολύ καλές τιμές και θα ήθελα να κάνω τη σωστή επιλογή.

Ήθελα απλά να πω ότι έπαθα μια μικρή ζημιά με αυτό, αλλά δυστυχώς είναι φρέσκο μοντέλο και δε θέλω να δώσω τόσα λεφτά: Νinja 300 (http://www.kawasaki.co.uk/Objects/DC/w475h321_000003408E7DCEE0.jpg)

Και για εσάς τα αγοράκια παραπάνω που μαλώνετε για αργά/γρήγορα μηχανάκια και οδηγούς, να ορίστε τι κάνει το 250αράκι σε ένα μάτσο κουλάδια :P -> https://www.youtube.com/watch?v=Kz03sQeX02c

bruno
28/02/2014, 01:07
Πιθανότατα σε αυτό θα καταλήξω, διαβάζω παντού πολύ καλά λόγια και υπερέχει του CBR λόγω 2 κυλίνδρων (αν και απ'ότι έχω καταλάβει το CBR έχει πιο "αγωνιστικό" στήσιμο/θέση). Θα σας χώσω και τους 2 (Βασίλη και Αντώνη) να τα οδηγήσω για πάνω από 5 λεπτά, όπως θέλω, να αποκτήσω ολοκληρωμένη άποψη, γιατί υπάρχουν και CBRάκια σε πολύ καλές τιμές και θα ήθελα να κάνω τη σωστή επιλογή.

Ήθελα απλά να πω ότι έπαθα μια μικρή ζημιά με αυτό, αλλά δυστυχώς είναι φρέσκο μοντέλο και δε θέλω να δώσω τόσα λεφτά: Νinja 300 (http://www.kawasaki.co.uk/Objects/DC/w475h321_000003408E7DCEE0.jpg)

Και για εσάς τα αγοράκια παραπάνω που μαλώνετε για αργά/γρήγορα μηχανάκια και οδηγούς, να ορίστε τι κάνει το 250αράκι σε ένα μάτσο κουλάδια :P -> https://www.youtube.com/watch?v=Kz03sQeX02c

Τον αφηνουν να περασει,γιατι φοβούνται μην τους κλαδεψει:bawl::bawl:

spyrakos35
28/02/2014, 06:02

στον σταύρο να τα πεις αυτά.....

και να τα κάνεις όταν το πάρεις με το καλό..... :beer:

BLiTzER
28/02/2014, 06:30
Νταξ καλά τα λέει κι ο Σταύρος. Σε τέτοια πίστα, με αναβάτες του ίδιου επιπέδου, ένα 1000άρι θα ήταν +1 χλμ μπροστά σε κάθε γύρο. Προφανώς ο τύπος με το 250 το χει και οι υπόλοιποι δεν. Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι αν είσαι καλό τιμόνι, "πηγαίνεις" με οτιδήποτε και βλέπεις να κάνουν πράγματα μοτοσυκλέτες που δεν περίμενες ποτέ ότι κάνουν.

golis
28/02/2014, 07:54
Honda FMX 650.Κυκλοφορεί και ένας αστικός μύθος σχετικά με αυτά και τις βελτιώσεις τους.

devil's animal
28/02/2014, 09:43

στον σταύρο να τα πεις αυτά.....

μμμ, ναι...σε πιστα με ροη, χωρις stop & go, που οδηγας κατα 95% με φορα μου βαλατε το 250 με τον χερα να περναει τα χιλια με τους κουλους...

ε, ελατε βαλτε και εδω τον Μπουστα στις Σερρες με πατινι στο γκρουπ των αρχαριων (που εχουν οι μισοι 1000), να δουμε ποιος θα ειναι μπροστα...:rolleyes:

από το ένα άκρο στο άλλο πας ρε κιορατά..... :lol:

Σπυρακο μου, ο Γιωργος καλως ή κακως ηταν σε ενα υψηλο επιπεδο οσον αφορα τα γκαζια στην μοοσυκλετα που ειχε..(αναλογικα δλδ με τα κυβικα και τους κυλινδρους που ειχε)...
τωρα αντι να παει ενα-δυο σκαλια κατω, θελει να παει 5...

δεν ειπα οτι δεν πανε καλα τα 250...ειπα οτι για τα λεφτα που κανουν, προσφερουν λιγα πραγματα γιατι υπαρχουν μοτοσυκλετες πιο "ολοκληρωμενες" με τα ιδια λεφτα...

ο καθενας βεβαια αξιολογει τις αναγκες του και πραττει αναλογως...

ας παρει το 250 το κουλαδι, να του κανουν πλακα τα 300αρια σκουτερ...:bawl:

pipe_smoker
28/02/2014, 10:33
Περι του τί μπορει να κανει ενα 250αρι στην πιστα στα καταλληλα χερια: Μητροπολιτες.
Και? Δωσ' μου εμενα ενα R6 και του Μπουστα ενα παπι και θα με περασει απο πανω (πιθανοτατα γιατι θα φαω τα μουτρα μου με το R6 αλλα anyway).
Φανταζομαι οτι η συγκριση εγινε ετσι για το χαβαλε οποτε και δεν εχει νοημα.

@devil's & spyrakos
Συμφωνω και διαφωνω και με τους δυο σας, αλλα δεν καταλαβαινω ενα πραγμς.
Γιατι εχετε κολλησει με τους χρονους?
Το αν θα φτασει πρωτος ή τελευταιος ειναι το θεμα, ή το ποσο θα το εχει ευχαριστηθει μεχρι να φτασει?

Τις 300αρες, και το στριβειν με οσα (οσοι μπορειτε/θελετε και τα κανετε) τα κανετε για να φτασετε πιο γρηγορα στον προορισμο σας, ή γιατι γουσταρετε τη διαδικασια αυτη καθ'αυτη?
(δε μιλαω για την πιστα, ουτε για καποια εξτριμ περιπτωση που για το χ ψ λογο τρεχουμε να προλαβουμε κατι επειγον)

Προσωπικα αν ειχα ενα παπι δε θα με ενοχλουσε το οτι θα αργουσα 15 λεπτα. Δε με περιμενει κανεις στον τερματισμο με το χρονομετρο στο χερι.
Αυτο που θα με ενοχλουσε ειναι οτι θα βλαστημουσα μεχρι να φτασω.

Και χαρλευ να ειχα παλι θα με περιμενανε 15 (μπορει και παραπανω:lol:) λεπτα. Αλλα για τους χ ψ λογους μπορει να το ειχα ευχαριστηθει (αναλογα) τη διαδρομη.

sapila racing
28/02/2014, 11:02
Και χαρλευ να ειχα παλι θα με περιμενανε 15 (μπορει και παραπανω:lol:) λεπτα. Αλλα για τους χ ψ λογους μπορει να το ειχα ευχαριστηθει (αναλογα) τη διαδρομη.

Να τα μας...
Να ξέρεις οτι έτσι και μας βγείς Χαρλεάς θα σου κόψω την καλημέρα. :evil:

devil's animal
28/02/2014, 11:19
@devil's & spyrakos
Συμφωνω και διαφωνω και με τους δυο σας, αλλα δεν καταλαβαινω ενα πραγμς.
Γιατι εχετε κολλησει με τους χρονους?
Το αν θα φτασει πρωτος ή τελευταιος ειναι το θεμα, ή το ποσο θα το εχει ευχαριστηθει μεχρι να φτασει?

Τις 300αρες, και το στριβειν με οσα (οσοι μπορειτε/θελετε και τα κανετε) τα κανετε για να φτασετε πιο γρηγορα στον προορισμο σας, ή γιατι γουσταρετε τη διαδικασια αυτη καθ'αυτη?
(δε μιλαω για την πιστα, ουτε για καποια εξτριμ περιπτωση που για το χ ψ λογο τρεχουμε να προλαβουμε κατι επειγον)

Προσωπικα αν ειχα ενα παπι δε θα με ενοχλουσε το οτι θα αργουσα 15 λεπτα. Δε με περιμενει κανεις στον τερματισμο με το χρονομετρο στο χερι.
Αυτο που θα με ενοχλουσε ειναι οτι θα βλαστημουσα μεχρι να φτασω.

εν μερει, εχεις δικιο...
ναι, οντως αυτο που εχει σημασια ειναι να το ευχαριστιεσαι στην διαδρομη και οχι ο απολυτος χρονος...

αυτο εννοουσα βαζοντας και τον χρονο μεσα στο παιχνιδι...οτι ειναι απιθανο να ευχαριστηθεις το νυν μηχανακι σου αν κανεις 15 λεπτα παραπανω στην ιδια διαδρομη που εκανες με το προηγουμενο μηχανακι σου...

βεβαια, καποιος αισθανεται ευχαριστημενος με την αδρεναλινη που του προσφερουν τα 40χλμ μεση ωριαια σε μια στριφτερη διαδρομη και καποιος αλλος βαριεται και με 70χλμ μεση ωριαια στην ιδια διαδρομη...

και δεν εχει να κανει μονο με τις στροφες...ακομα και στον αυτοκινητοδρομο ή στην εθνικη, καποιος παει με 120 και ειναι μια χαρα...
καποιος αλλος ακομα και για 2 εξοδους να βγει εθνικη παει με 180, εστω και στιγμιαια π.χ. να βγει απο Περιστερι και να πρεπει να μπει Φιλαδελφεια...

αρα για καποιον μπορει και η χαρλεϋ να του προσφερει συγκινησεις και το 250 και το 125 το χρεπι το παπι...

οταν ομως ενας πρωην κατοχος cbr1000rr, ktm 690 duke, σου λεει "θελω να παρω 250", καταλαβαινεις οτι δεν θα βρει την διασκεδαση και την συγκινηση που εχει συνηθισει...
γι'αυτο ανεφερα και το παραδειγμα με τα σκαλια...1,2 κατω ειναι οκ...αν πας 5 ξενερωνεις την ζωη σου...ποσο μαλλον οταν πληρωνεις και αρκετα λεφτα για να κατεβεις τοσα, και με αυτα τα λεφτα θα μπορουσες να ειχες παρει κατι καλυτερο...

CIRUS
28/02/2014, 12:25

Ναι το 300 είναι πανέμορφο το άτιμο αλλά ρε φίλε δεν αξίζει με τίποτα να δώσεις τόσα λεφτά.........

Υπερέχει του cbr στις ψηλές στροφές και ακούγεται και πολύ πιο ωραία ο κινητήρας, αλλά χαμηλά είναι ψόφιο. Το cbr από την άλλη λένε ότι χαμηλά τραβάει όντας μονοκύλινδρο, βέβαια αφού δεν το έχω οδηγήσει, καλυτερα να σου πει περισσότερα κάποιος που το έχει οδηγήσει.

Απλά για να το ξεκαθαρίσω μην έχεις και μεγάλες προσδοκίες από 250 κυβικά. Ειδικά για σένα που είχες 1000ρι supersport όλα πάναργα θα σου φαίνονται. :)

dimzan
28/02/2014, 13:12
πιστευω κι εγω πως μολις ανεβεις σε μικρο μηχανακι θα ξενερωσεις.

τι εχεις οδηγησει μεχρι τωρα μετα το cbr και το duke?

pipe_smoker
28/02/2014, 13:45
Ο κουτσός έβαλε ιντερνετ.
Σεντόνι is on the way:lol:

Να τα μας...
Να ξέρεις οτι έτσι και μας βγείς Χαρλεάς θα σου κόψω την καλημέρα. :evil:

:lol:
In theory μου αρέσουν μερικές.
Άμα μου κάναν δώρο καμία δε νομίζω να τους έλεγα "Βάλ'τε τη στον π@το σας".
Αλλά να παρατήσω τις "άλλες" για να μπλέξω με "αυτές":nono:

Άμα κάποτε μπορούσα να έχω και να συντηρώ 5-6 μηχανές μπορεί μια από αυτές να ήταν μια χάρλευ (ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων).

ΥΓ. Είχαμε κάνει και παλιότερα μια κουβέντα περί Indian που δεν είναι Indian αλλά είναι Victory κλπ.
Όπως και να'χει ασχημες δεν μπορώ να τις πω:D

εν μερει, εχεις δικιο...

Κι εσύ:D

Κοίτα...
Το ένα θέμα ήταν η ένστασή μου στο πώς βρέθηκε το 5λεπτο ή 10λεπτο καθυστέρησης στην εξίσωση.
Όχι ότι δεν ισχύει. Απλά δε μου κόλλαγε όπως είπα. Το λύσαμε αυτό.

Στο ότι με τα ίδια λεφτά μπορεί να πάρει κάτι δυνατότερο/γρηγορότερο/"πιο μηχανή" από ένα 250αρι, οκ. Ναι ισχύει.
Αλλά την άποψή μου για τις αρχαιολογίες την ξέρεις.

Καλές, χρυσές, ωραία λύση για αρχάριο, ωραία λύση για κάποιον που θέλει street "μηχανη" κι όχι "μηχανάκι" και δεν έχει πολλά λεφτά να διαθέσει, αλλά όλα αυτά ΕΑΝ σου κάτσει.
Τα γνωστά 400αρια για τα οποία μιλάμε (που λόγω της αξιοπιστίας τους συνεχίζουμε ακόμα να μιλάμε για δ'αύτα) είναι λίγο shot in the dark.
Και κάποιες γνώσεις να έχεις και να φαίνεται οκ όταν αγοράζεις, άμα παίρνεις μηχανή που έχει την ίδια ηλικία με σένα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για πολλά.

Αρχαιολογία έχω, την αγαπάω, την πονάω, δε σκοπεύω να τη δώσω ΠΟΤΕ όσες μηχανές και να περάσουν από τα χέρια μου, αλλά μέχρι στιγμής την έχω πληρώσει όσο θα πλήρωνα για χόρνετ 5ετίας.
Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω και πάλι το ίδιο θα έπαιρνα. Αν είχα πάρει χόρνετ, κρίνοντας από τα όσα με έχω δει να κάνω, μάλλον θα είχα σκοτωθεί, κι αν είχα πάρει 250άρι θα έψαχνα να το δώσω στο 6μηνο.
Αλλά δεν μπορώ να μην πω και τα στραβά της όλης υπόθεσης.

BLiTzER
28/02/2014, 14:43
Φανταζομαι οτι η συγκριση εγινε ετσι για το χαβαλε οποτε και δεν εχει νοημα.

Προφανώς έκανα πλάκα. Το είπα και μόνος μου ότι οι 1000ρηδες είναι κουλοί (intermediate group μπαιδεγουέι). Όπως επίσης είπα παρακάτω ότι αν έβαζες παρομοίου επιπέδου αναβάτες στα 2 μηχανάκια, το 250 θα'βλεπε το 1000 στην εκκίνηση και μετά κάθε 3 γύρους που θα του'ριχνε κι από έναν.

πιστευω κι εγω πως μολις ανεβεις σε μικρο μηχανακι θα ξενερωσεις.

τι εχεις οδηγησει μεχρι τωρα μετα το cbr και το duke?

CB 600F, CBR 1000RR, XT 600 SM, 640 SM, 690 DUKE. Με αυτή τη σειρά. CBR και 690 ήταν τα μόνα μηχανάκια που κράτησα πάνω από 2 χρόνια. 6 χρόνια οδηγάω σύνολο, νεούδι είμαι!

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, τα είπα και στον Σταύρο, έχω μια σχετική - μικρή - εμπειρία και ξέρω στο περίπου τι ζητάω. Θέλω ένα 250 αυτή την εποχή ή κάτι παρεμφερές, τέλος, έχω πάρει την απόφασή μου. Τα θεωρώ τη χρυσή τομή για κίνηση αυστηρά εντός πόλης. Οικονομικά και ευκολοδήγητα σαν τα 125, αλλά με - σχετικές - επιδόσεις και συμπεριφορά μοτοσυκλέτας. Δε θέλω μηχανάκι 10-15-20ετίας, δε θέλω κάτι βαρύ με 40 άλογα, δε θέλω 4κύλινδρο. Ξέρω ότι τα 125/250 είναι υπερτιμημένα, ακριβώς επειδή απευθύνονται σε πολύ περιορισμένο κοινό και, συνήθως, εκμεταλλεύονται το ότι τα καλύπτει το μικρό δίπλωμα. Ξέρω ότι θα μου λείπει το γκάζι και υπάρχει πιθανότητα να ξενερώσω σύντομα. Ξέρω ότι με τα ίδια λεφτά μπορώ να πάρω ένα XT600 που είναι άσπαστο ή κάτι άλλο παρόμοιο. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα το ευχαριστηθώ περισσότερο από ένα 250 σε μια βόλτα. Επιφυλάσσομαι, φυσικά, μπορεί να κάνω λάθος. Αλλά δε θα μάθω αν δε δοκιμάσω, ε; ;)

YΓ. Καταλαβαίνω και τον Σταύρο, γιατί νομίζω σκεφτόμαστε παρόμοια. Είμαι άτομο που δε μπορεί να οδηγήσει "κυρία" για πολλή ώρα. Δε μπορώ ούτε με το αυτοκίνητο να είμαι με 120 στην Ε.Ο. (με κούραζε αρκετά ο Δούκας σε αυτό), δε μπορώ να ακολουθώ πιο αργούς (χωρίς να υπονοώ ότι είμαι γρήγορος, αλλά σίγουρα υπάρχουν και πιο αργοί) οδηγούς για μεγάλα διαστήματα. Με κουράζει. Απλά αυτές οι βόλτες γίνονται σπανίως πλέον και προτιμώ να θυσιάσω μέρος τους για να έχω ένα σεβαστό οικονομικό κέρδος στην πορεία.

dimzan
28/02/2014, 14:56
για μενα το θεμα ειναι να μην ξενερωσεις. διτροχο και ξενερωμα για μενα δεν πανε πακετο. διοτι εφοσον εχεις αυτοκινητο και καλυπτεις τις μετακινησεις σου θα το προτιμησεις απο ενα ξενερωτο (για τα δεδομενα σου) διτροχο.

οποτε, αν ειναι να κανεις ξενερωτες βολτες καντες φτηνα. 2 και 3 χηνες δεν τις εδινα με τιποτα για συγχρονο 250αρι. Το βρισκω απιθανο να βαρεθηκες τα γκαζια σε μολις 6 χρονια και να την παλεψεις με 250αρι. Βασικα δε θα την παλεψεις. Τον πρωτο μηνα θα λες κοιτα ποσο μπροστα ειναι σε σχεση με ενα 125. Το 2ο μηνα θα το χεις τελικιασει 50 φορες και θα λες απο μεσα σου τι ωραια που πηγαιεν το 600 που ειχα κλπ κλπ.

Ισως, το τονιζω ισως, ενα στριφτερο και σπορ 250αρι να σου βγαλει καποια γουστα αν το βολταρεις συχνα σε στριφτερες διαδρομες. Εγω και στην πολη προτιμω το bandit απο τα xt600 και cbf125 που επισης εχουμε. Ειναι γλυκο το γκαζι και δεν ξεχνιεται ευκολα.

Αν δεν εισαι σε μεγαλο οικονομικο στριμωγμα μην παρεις μικρο, αποψη μου. Οδηγησε βεβαια 2-3 να χεις αποψη και μετα το ξανασυζηταμε

devil's animal
28/02/2014, 14:56
Προφανώς έκανα πλάκα. Το είπα και μόνος μου ότι οι 1000ρηδες είναι κουλοί (intermediate group μπαιδεγουέι). Όπως επίσης είπα παρακάτω ότι αν έβαζες παρομοίου επιπέδου αναβάτες στα 2 μηχανάκια, το 250 θα'βλεπε το 1000 στην εκκίνηση και μετά κάθε 3 γύρους που θα του'ριχνε κι από έναν.

CB 600F, CBR 1000RR, XT 600 SM, 640 SM, 690 DUKE. Με αυτή τη σειρά. CBR και 690 ήταν τα μόνα μηχανάκια που κράτησα πάνω από 2 χρόνια. 6 χρόνια οδηγάω σύνολο, νεούδι είμαι!

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, τα είπα και στον Σταύρο, έχω μια σχετική - μικρή - εμπειρία και ξέρω στο περίπου τι ζητάω. Θέλω ένα 250 αυτή την εποχή ή κάτι παρεμφερές, τέλος, έχω πάρει την απόφασή μου. Τα θεωρώ τη χρυσή τομή για κίνηση αυστηρά εντός πόλης. Οικονομικά και ευκολοδήγητα σαν τα 125, αλλά με - σχετικές - επιδόσεις και συμπεριφορά μοτοσυκλέτας. Δε θέλω μηχανάκι 10-15-20ετίας, δε θέλω κάτι βαρύ με 40 άλογα, δε θέλω 4κύλινδρο. Ξέρω ότι τα 125/250 είναι υπερτιμημένα, ακριβώς επειδή απευθύνονται σε πολύ περιορισμένο κοινό και, συνήθως, εκμεταλλεύονται το ότι τα καλύπτει το μικρό δίπλωμα. Ξέρω ότι θα μου λείπει το γκάζι και υπάρχει πιθανότητα να ξενερώσω σύντομα. Ξέρω ότι με τα ίδια λεφτά μπορώ να πάρω ένα XT600 που είναι άσπαστο ή κάτι άλλο παρόμοιο. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα το ευχαριστηθώ περισσότερο από ένα 250 σε μια βόλτα. Επιφυλάσσομαι, φυσικά, μπορεί να κάνω λάθος. Αλλά δε θα μάθω αν δε δοκιμάσω, ε; ;)

YΓ. Καταλαβαίνω και τον Σταύρο, γιατί νομίζω σκεφτόμαστε παρόμοια. Είμαι άτομο που δε μπορεί να οδηγήσει "κυρία" για πολλή ώρα. Δε μπορώ ούτε με το αυτοκίνητο να είμαι με 120 στην Ε.Ο. (με κούραζε αρκετά ο Δούκας σε αυτό), δε μπορώ να ακολουθώ πιο αργούς (χωρίς να υπονοώ ότι είμαι γρήγορος, αλλά σίγουρα υπάρχουν και πιο αργοί) οδηγούς για μεγάλα διαστήματα. Με κουράζει. Απλά αυτές οι βόλτες γίνονται σπανίως πλέον και προτιμώ να θυσιάσω μέρος τους για να έχω ένα σεβαστό οικονομικό κέρδος στην πορεία.

:beer::beer::beer::beer:

BLiTzER
28/02/2014, 15:10
Εγω και στην πολη προτιμω το bandit απο τα xt600 και cbf125 που επισης εχουμε. Ειναι γλυκο το γκαζι και δεν ξεχνιεται ευκολα.

Τα ΧΤ είναι παντελώς ψόφια. Ήταν ο λόγος που δοκίμασα ΚΤΜ (και, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει γυρισμός :P). Αν δεχτούμε αυτό που λες (που δε διαφωνώ 100%), τότε ποτέ ξανά δε θα ευχαριστηθώ μηχανάκι, επειδή ο Δούκας ήταν το ΑΠΟΛΥΤΟ εργαλείο πόλης. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο ούτε καν κοντά. Μποτιλιάρισμα; Διήθηση; Ελιγμοί; Στροφιλίκι; Ούτε παπιά, ούτε σκούτερ, ούτε γυμνά, ούτε SS, ούτε 1000άρια, ούτε 1600άρια, ΤΙΠΟΤΑ δε σε πλησιάζει. Θα συμβιβαστώ, τι να κάνουμε. Αν όχι, το πουλάω σε 6 μήνες στα ίδια λεφτά και παίρνω κάτι άλλο, γνωρίζοντας ΣΙΓΟΥΡΑ ότι δε με ικανοποιεί το μικρό. Τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Αυτή την εποχή προτεραιότητα έχει η οικονομία. Δεν είμαι στριμωγμένος, όχι, αλλά θέλω να δω πόσο πιο οικονομικό είναι ένα τέτοιο μηχανάκι και αν αξίζει να θυσιάσεις τη μέγιστη ηδονή και να συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο γι'αυτό.

Και όχι, εδώ κάνεις μεγάλο λάθος, δε θα προτιμήσω το αυτοκίνητο που καίει 10 lt/100. Το αυτοκίνητο το κινώ κυρίως όταν οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν το μηχανάκι ή όταν έχω πολλά πράγματα/άτομα κτλ. Έχω γράψει <20,000 χλμ σε 4 χρόνια κι αυτά κυρίως σε καλοκαιρινά ταξίδια.

QSpec
28/02/2014, 20:38
Βαριέμαι να διαβάσω 8 σελίδες τώρα. Επίσης βαριέμαι να επιχειρηματολογήσω αλλά βάση του αρχικού post, ένα από τα παρακάτω:

310750
310751
310753