Σελίδα 1 από 10 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 148

Θέμα: Σοβαρή συζήτηση!!

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER

Σοβαρή συζήτηση!!

Βαριέμαι πάρα πολύ αυτή τη στιγμή, άνεργος είμαι, οπότε ορίστε... Προσφέρω μεγαλόψυχα ένα ευχάριστο διάλειμμα από όλα τα "γνώμες για πρώτη μοτοσυκλέτα" και "πώς να δώσω +30 άλογα στο κινέζικο παπί μου".

Πούλησα το μηχανάκι μου χτες. Μέχρι να το πουλήσω, σκεφτόμουν μήπως τη βολέψω με το αμάξι μόνο (ναι, έχω και τέτοιο, αν και το κινούσα σπανίως μέχρι πρόσφατα), για οικονομικούς λόγους, προφανώς, εφόσον όλοι γνωρίζουμε ότι η μοτοσυκλέτα είναι ακριβούτσικο σπορ.

Οι λόγοι που το πούλησα και πάλι, άμεσα ή έμμεσα, οικονομικοί. Και με αυτό, εννοώ ότι δεν είχα οικογένειες, χρέη, σοβαρούς λόγους για να φύγει εκτάκτως, αλλά από την άλλη δεν έχω ούτε τις παρέες και τις εβδομαδιαίες μοτοβόλτες που είχα κάποτε και λυπόμουν να έχω ένα - σχετικά ακριβό - μηχανάκι να "κάθεται" στο γκαράζ μου. Οι μοναδικές βόλτες που έκανα τα τελευταία χρόνια ήταν οι ετήσιες του moto και κάποιες σύντομες εξορμήσεις (3, ίσως 4 ανά έτος), άντε μέχρι τη Χαλκίδα.

Τι έλεγα; Μμμ ναι. Μέχρι να το πουλήσω, λοιπόν, μου είχε περάσει από το μυαλό να μείνω με το αυτοκίνητο και να κρατήσω τα χρήματα. Το δευτερόλεπτο που την πούλησα, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ποιο θα είναι το επόμενο μηχανάκι μου. Πρακτικοί λόγοι; Λόγοι καθαρά διασκέδασης/απόλαυσης/αναψυχής; Η χαρά μιας νέας - και ίσως ανούσιας πλέον - αγοράς; Δεν είμαι πολύ σίγουρος.

Όπως και να χει, από χτες κάθομαι και χαζεύω μηχανάκια. Δεν έχω την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ιδέα τι θέλω. Χονδρικά, θα είναι για καθημερινή μετακίνηση, οπότε θέλω κυρίως κάτι οικονομικό, τόσο σε κατανάλωση, όσο και σε συντήρηση. Θέλω να το βρω σε καλή τιμή, το οποίο σημαίνει 1500-3500ε (εξαρτάται από το μηχανάκι, φυσικά). Θέλω να σηκώνει δικάβαλο που και που. Θέλω να είναι σχετικά νέο μοντέλο. Θέλω να μου κάνει τα χατήρια, να προσπερνάει, να στρίβει, να φρενάρει, όταν χρειαστεί. Δεν περιμένω επιδόσεις SS, αλλά ούτε βάρκας.

Από τη μία κοίταζα παπιά, επειδή, όπως και να το κάνουμε, δεν υπάρχει τίποτα πιο οικονομικό/αξιόπιστο εντός πόλης. Και κάπου εκεί τελειώνουν τα υπέρ τους. Ή μήπως όχι;

Μετά κοίταζα σκουτεράκια. Πιο πρακτικά από τα παπιά, πιο άνετα, με χώρους, αλλά απαιτούν ακριβότερη συντήρηση.

Να σημειώσω εδώ ότι δεν είχα ποτέ μου παπί ή σκούτερ (το μικρότερο μηχανάκι που πέρασε ποτέ από τα χέρια μου ήταν ένα XT600 S/M, το μεγαλύτερο, ένα CBR 1000RR), οπότε δεν έχω την εμπειρία και ίσως τα έχω παρεξηγήσει. Ίσως τελικά μου προσφέρουν ακριβώς αυτά που ζητάω.

Τέλος, κοίταζα μοτοσυκλετάκια. Αποκλείω τα 125, για ευνόητους λόγους. Προτιμώ μοταρντάκια, για την ευελιξία τους εντός πόλης. Η Yamaha βγάζει το πανέμορφο WR250X (αλλά ακριβούτσικο). H Honda, το CRF250. Κοίταζα μέχρι και DR-Z 400, το οποίο ίσως είναι μια κατηγορία πιο πάνω, αλλά, ελπίζω, δεν έχει τεράστιες διαφορές σε βενζίνη/συντήρηση από τα 250. Και μετά τα στρητάκια, CBR250, CBF, YBR... To CBR θα θελα να δοκιμάσω πως είναι οδηγικά, τα άλλα δε μου κάνουν κούκου.

Για πείτε. Τι θα αγοράζατε σήμερα, αν έπρεπε να έχετε ΕΝΑ μηχανάκι; Είναι αρκετά ό,τι να ναι το θέμα, οπότε πείτε ό,τι γουστάρετε, ό,τι σκέφτεστε διαβάζοντάς το και το προχωράμε από κει. Όπως είπα, βαριέμαι πολύ
    Life begins at 45°.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Χμμμ
    Αν ηταν να εχω μονο ενα και σχετικα φτηνο, θα επρεπε οπωσδηποτε να μπαινει χωμα, οποτε θα ηταν ενα DRZ400S το οποιο και ειχα για ενα φεγγαρι και το οποιο επισης μπορει να ειναι ενα πολυ διασκεδαστικο οχημα πολης και επαρχιακων οδων. Το μονο εξτρα που του χρειαζεται ειναι ενα FCR καρμπυρατορι.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Ένα Ντι αράκι νομίζω θα χτυπούσα με 2000 - 2,500 ε. Πόλη άνετος και ταξιδακι με την απαραίτητη υπομονή.

Εγω θα αγοραζα ενα xt 660..τιμιο,αξιοπιστο και θα μου περισσευαν και ρεστα απο τα 3500 που εχεις ταβανι.
    Εννοειται μετα το ktm θα σου φανει καπως,αλλα μια συνηθεια ειναι ολα..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    ελα Γιωργακη, τι το πολυκουραζεις, αφου και εσυ σε v-strom θα καταληξεις...

περα απο την πλακα, τα μονα που μπορουν να κανουν τα παντα αξιοπιστα και με την ενεργητικη ασφαλεια μεγαλης μοτοσυκλετας ειναι τα μεσαια δικυλινδρα...βλ. v-stom, versys κλπ...και φυσικα αποκλειονται τα ΚΤΜ γιατι και μεγαλο κοστος αποκτησης εχουν και διαφορα προβληματακια βγαζουν...

εκτος αν θελεις να στραφεις σε 4κυλινδρα τυπου fazer, cbf, που ανεβαζουν το κοστος συντηρησης αλλα κερδιζουν στα ταξιδια εκτος και στο γκαζι...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Χμμμ
    Αν ηταν να εχω μονο ενα και σχετικα φτηνο, θα επρεπε οπωσδηποτε να μπαινει χωμα.............
    Σωστός!!!!
    (....αλλά τον φίλο μάλλον για ασφαλτερό τον κόβω!)

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    περα απο την πλακα, τα μονα που μπορουν να κανουν τα παντα αξιοπιστα και με την ενεργητικη ασφαλεια μεγαλης μοτοσυκλετας ειναι τα μεσαια δικυλινδρα...βλ. v-stom, versys κλπ...
    Αν επιτρέπεται γιατί ένα μονοκύλινδρο δεν μπορεί να κάνει κάτι αξιόπιστα και με ενεργητική ασφάλεια;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Αν επιτρέπεται γιατί ένα μονοκύλινδρο δεν μπορεί να κάνει κάτι αξιόπιστα και με ενεργητική ασφάλεια;
    γιατί είναι ο ντέβιλςςς

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    εφοσον δεν σε νοιαζουν τα ταξιδια(δεν μιλαμε για 1-2 τον χρονο) θες κατι ευκινητο.θα παω ειτε στο χτ που ειπε ο γιωργος ειτε στο βερσυς που ειπε ο σταυρος.τελοσπαντων τετοιου ειδους μηχανακια.χωρις πολλα πολλα μπλιμπλικια και σκυλια..
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    εφοσον εισαι ανεργος , αλλα εχεις ζησει και μεσαια και μεγαλη μοτοσυκλετα πιστευω οτι δε μπορεσεις να συμβιβαστεις ευκολα με κατι λιγοτερο απο μεσσαιο. Στη θεση σου θα πηγαινα σε καποιο παλαιοτερο 4κυλ 600αρι. Υπαρχουν απειρα μεταχειρισμενα. αν τα 6λ/100 δεν ειναι οικονομια για σενα, τοτε δεν ειναι ουτε τα 5 καπου αντιστοιχου 2κυλινδορυ 600κκ, οποτε ειτε θα πας σε 250αρι και κατω, ειτε σε 600αρι με το αντιστοιχο κοστος. Μυριζομαι οτι τον παραγοντα fun to drive θες να τον κρατησεις ψηλα, ε , και με λιγα κυθβικα δε το βρισκω ευκολο αυτο σε καθημερινη χρηση.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    δεν ειπα αυτο...
    ειπα να κανει τα ΠΑΝΤΑ αξιοπιστα και με ενεργητικη ασφαλεια...μεσα στα "παντα" συμπεριλαμβανονται και δικαβαλα ταξιδια...

οπως ξερεις εχω μονοκυλινδρο, το οποιο το χρησιμοποιω για μεσα στην πολη...
    δεν θα το επελεγα ομως για δικαβαλο και αποσταση μεγαλυτερη των 30χλμ...

ενταξει ο Γιωργος πηγαινε στις ετησιες με τον δουκα και μαγκια του...και ο Αποστολης (λεγε με σουπια) ανεβοκατεβαινε με το tenere ολη την Ελλαδα...
    οπως και να το κανεις ομως ενα μονοκυλινδρο δεν ειναι το ιδανικοτερο για πολυωρα ταξιδια και σταθερο γκαζι σε εθνικη...και ποσο μαλλον και δικαβαλο...

δεν ειναι μονο η μεγαλυτερη μουαγιεν που πετυχαινεις με το δικυλινδρο, ειναι και οι κραδασμοι και η ελλειψη προστασιας του αερα, κλπ...κλπ...

Είδα φως και μπήκα! Το avatar του/της nick_VFR
    Για το CBR 250 το καινούριο (2010-) δεν λες; Αν ναι, ας πω μια γνώμη, σαν πρώην κάτοχος.

Πρώτα από όλα... και στρίβει και φρενάρει (ειδικά το πρώτο!)

Τα 26,5 άλογα του μου φάνηκαν αρκετά για τις περισσότερες δουλειές. Για μέσα στην πόλη δεν το συζητάμε καν, αλλά και ταξίδια έκανα σχετικά άνετα (Αθήνα-Γιάννενα κυρίως, για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους). Έπιανε 140 άνετα και 150 με λίγη υπομονή (κοντερίσια πάντα). Και δεν είχε πολλούς κραδασμούς, αν και μονοκύλινδρο. Δικάβαλο... μάλλον μόνο για κοντινές αποστάσεις, όπως (νομίζω) όλα τα δυομισάρια.

Τέλη και ασφάλειες, όσο ένα παπί. Κατανάλωση... για να πάει πάνω από 3,5 λίτρα στα 100, έπρεπε να πιέσω πολύ! Αλλά μιλάω πιο πολύ για εκτός πόλης διαδρομές. Για μέσα στην πόλη, λόγω ταχυτήτων κυρίως, δεν μου φαινόταν και τόσο κατάλληλο, αλλά μετά πήρα VFR και κατάλαβα ότι το μικρό CBR... κάνει και παρακάνει για μέσα στην πόλη!

Με την προϊστορία σου πάντως δεν ξέρω πώς θα σου φανεί, εμένα ήταν η πρώτη μου μηχανή και ειδικά τον πρώτο καιρό, το γκάζι της μου φαινόταν πολύ!

Δεν ξέρω αν έχει μεγάλη σημασία για όλα όσα είπα, αλλά ζυγίζω 68 κιλά!

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ τα 250 τη χρυσή τομή. Δεν είναι ψόφια σαν τα 125, αλλά είναι πολύ κοντά σε οικονομία. Προφανώς προτιμώ κάτι που το καβαλάω και στάζω ολόκληρος, αλλά είμαι προετοιμασμένος να θυσιάσω μέρος αυτού χάριν οικονομίας. Εξάλλου μετά το 690, όλα θα μου φαίνονται αστεία.

Το μόνο (μη SS και μη ΚΤΜ :P) δικύλινδρο που θα καβαλούσα ποτέ είναι το Hyper και μου πέφτει λίγο ακριβό.

Το χώμα δε με ενδιαφέρει.

Tα δικάβαλα ταξίδια τα έχω αποκλείσει. Μάλλον και τα ταξίδια γενικότερα. Αν έχω δικάβαλο, θα είναι αυστηρώς για κοντινές αποστάσεις.

Δε θέλω 4κύλινδρο, αλλιώς θα πήγαινα σε κάποιο SS, που μου χουν λείψει κιόλας. Αλλά, είπαμε, πρακτικότητα + οικονομία πρωτίστως.

Ναι, για το νέο CBR λέω. Ακούγεται καλή φάση, αλλά θα θελα να το οδηγήσω για να κρίνω. SS και μονοκύλινδρο, διατηρώ τις αμφιβολίες μου.
    Life begins at 45°.

zx250r;
    Έχει μοντέλα 8-9-10 με 2500-3000 στο car.

Δεν θελω να βαλω φωτια στο τοπικ αλλα συναδελφος απο δω μεσα αγορασε τζιξερ 1000 με δυο χιλιαρικα........

Σελίδα 1 από 10 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2005, 17:06
  2. Συζητηση Για....
    από x-rider στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 05/08/2004, 13:24
  3. Πολυ Παραξενη Συζητηση
    από psaroulis στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/05/2004, 01:44