PDA

View Full Version : Οριακό θα το έλεγα...

Σελίδες : 1 [2]

byron
11/03/2014, 13:26
Εχεις οδηγησει συγκεκριμενο φορτηγο βυρωνα...???

http://fleetowner.com/trucking_regulations/archive/nhtsa-braking-rules-0727

http://www.foundationbrakes.com/media/documents/BW7515RSDWhitePaper.pdf
13 σελίδα

Οι νέοι κανονισμοί καθορίζουν πως μέχρι 30 τόννους, κατεβαίνει απ΄τα 100 μέτρα στα 75, με 60 μίλια την ώρα από το 2011.
Πάνω από 30 τόννους πρέπει να τηρούν τις προδιαγραφές απ΄το 2013.

Τα 400 μέτρα που λες είναι εξωφρενική απόσταση. Μήπως το μπερδεύεις όντως με τραίνο?

stefanos
11/03/2014, 13:27
Αλλων δουλεια θα ηταν αυτη....!

Των φίλων που έρχονται με 280 απο πίσω φαντάζομαι...

STOYBI
11/03/2014, 13:28
Μην επιμένεις. Δεν υπάρχει περίπτωση ένα φορτηγό 40tn να χρειάζεται 400μέτρα για να φρενάρει απ΄τα 100km/h. :wave2:

Δεν μου απαντησες........

vaska
11/03/2014, 13:32
Εχεις οδηγησει συγκεκριμενο φορτηγο βυρωνα...???

Έχω οδηγήσει εγώ, πολλάκις και για την ακρίβεια ήταν για μια 5ετιά το εξτραδάκι μου στα εισοδήματά μου, πριν χρόνια. Από Γελάδες της ΤΙΤΑΝ και άλλα επικαθήμενα έως και συρόμενα. Και φορτωμένα και άδεια και ποτέ δεν χρειάστηκα 1000 μέτρα για ν' ακινητοποιήσω το όχημα. Τώρα βέβαια σε πάγο δεν έχω εμπειρία αλλά σε νορμάλ δρόμους.

edit
1000 μέτρα??? τι έγραψα το άτομο... 400 ήθελα να γράψω

gior-gos
11/03/2014, 13:33
Αφου δεν ενδιαφερόταν ο τυπας με τα 270 για τη ζωη του,

θα ενδιαφερθουν οι αλλοι;

devil's animal
11/03/2014, 13:39
Το να σταματάς πάνω στον δρόμο επειδή είχες ατύχημα ή για να βοηθήσεις κάποιον που έχει ανάγκη για μένα λέγεται ΑΜΕΛΕΙΑ.

αρα αυτος (https://www.youtube.com/watch?v=8AhhhPS8jXA), που παει να παρει δεκαδες ζωες ειναι αμελης και οχι εγκληματιας...
αλλος ενας αμελης... (https://www.youtube.com/watch?v=9oHlut3FXAo)
και αλλος ενας... (https://www.youtube.com/watch?v=7jhR0ApW12s)
να και ενας ακομα... (https://www.youtube.com/watch?v=dEJkalW9Rtc) τον οποιο εγω δεν θα το χαρακτηριζα καν αμελη...
καλος σαμαρειτης ηταν ο ανθρωπος και σταματησε να δωσει οδηγιες στο αλλο οχημα που επισης ειχε σταματησει γιατι πιθανοτατα δεν ηξερε που να παει...
ο δε οδηγος του αυτοκινητου που επεσε πανω του...βλαξ με περικεφαλαια...και ειχε χωρο να περασει..και ειχε ορατοτητα και ετρεχε πολυ...ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΜΕΣΑ!!:evil:

george8mougios
11/03/2014, 13:51
ειναι παρα πολυ απλο , τηρουμε αποστασεις απο τα προπορευομενα οχηματα ικανες να μας επιτρεψουν να επιβραδυνουμε με ασφαλεια σε συναρτηση παντα με την ταχυτητα που κινουμαστε , αναλογα φροντιζουμε παντα να εχουμε την καλυτερη δυνατη ορατοτητα οπουδηποτε κινουμαστε , πριν μπουμε στην στροφη προετοιμαζουμε σωστα την μοτοσυκλετα μας , φροντιζουμε αν δεν εχουμε ορατοτητα να προσαρμοσουμε την ταχυτητα ωστε να μπορουμε να φρεναρουμε αμεσα & με ασφαλεια κτλ, κτλ, ........ τα ξερετε ρε παιδια , τα βασικα λεμε ,

για να μην αδικουμε & οσους υποστηριζουν οτι φταινε & οι υπολοιποι - εφοσον υπηρχε η δυνατοτητα & χρονος - θα επρεπε επισημανουν το σημειο & να αφησουν μια λωριδα διαφυγης την αριστερη ή την εκτακτης αναγκης κτλ

αλλα οταν δεν εχεις ορατοτητα ή ειναι περιορισμενη εστω & λιγο , δεν συνεχιζεις ετσι , εχεις "μαζεψει" απο πριν , απλα πραγματα

αρα αυτος (https://www.youtube.com/watch?v=8AhhhPS8jXA), που παει να παρει δεκαδες ζωες ειναι αμελης και οχι εγκληματιας...
αλλος ενας αμελης... (https://www.youtube.com/watch?v=9oHlut3FXAo)
και αλλος ενας... (https://www.youtube.com/watch?v=7jhR0ApW12s)
να και ενας ακομα... (https://www.youtube.com/watch?v=dEJkalW9Rtc) τον οποιο εγω δεν θα το χαρακτηριζα καν αμελη...
καλος σαμαρειτης ηταν ο ανθρωπος και σταματησε να δωσει οδηγιες στο αλλο οχημα που επισης ειχε σταματησει γιατι πιθανοτατα δεν ηξερε που να παει...
ο δε οδηγος του αυτοκινητου που επεσε πανω του...βλαξ με περικεφαλαια...και ειχε χωρο να περασει..και ειχε ορατοτητα και ετρεχε πολυ...ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΜΕΣΑ!!:evil:

Να το πω διαφορετικά,

Το θεωρώ αμέλεια καθώς και μαλακία. Σίγουρα όμως κανείς από τους ανεγκέφαλους που έκλεισαν τον δρόμο δεν ξεκίνησαν από το σπίτι τους για να σπείρουν τον θάνατο. Σε αντίθεση με το παλικάρι της μηχανής, που ξεκίνησε από το σπίτι του βάζοντας κάμερα, για να καταγράψει και την παραφροσύνη του και να πουλάει μαγκιά στους κολητούς του. Σίγουρα όταν ξεκινάς από το σπίτι να βγεις σε ελληνικό δρόμο για να τρέξεις με 270 κάπου πίσω στο μυαλό σου έχει περάσει η σκέψη πως μπορεί και να σκοτωθείς. Το οτί μπορείς να σκοτώσει κιόλας το σκέφτηκε?

byron
11/03/2014, 14:00
Δεν μου απαντησες........

Σου απαντησα με τις προδιαγραφες βαρεων οχηματων και περισσεύει η δική μου γνώμη και η δική σου άποψη.
Αν ντε και καλά θέλεις απάντηση, όχι δεν έχω οδηγήσει 40 τόννους.
Εχω Δ' κατηγορίας δίπλωμα, έχω οδηγήσει 303 λεωφορείο. Ε, σε καμμία περίπτωση δεν παίζουν τα νούμερα που λες.

STOYBI
11/03/2014, 14:04
http://fleetowner.com/trucking_regulations/archive/nhtsa-braking-rules-0727

http://www.foundationbrakes.com/media/documents/BW7515RSDWhitePaper.pdf
13 σελίδα

Οι νέοι κανονισμοί καθορίζουν πως μέχρι 30 τόννους, κατεβαίνει απ΄τα 100 μέτρα στα 75, με 60 μίλια την ώρα από το 2011.
Πάνω από 30 τόννους πρέπει να τηρούν τις προδιαγραφές απ΄το 2013.

Τα 400 μέτρα που λες είναι εξωφρενική απόσταση. Μήπως το μπερδεύεις όντως με τραίνο?

Eνταξει αφου το λενε οι κανονισμοι....

Δεν ξερω εαν εχουν υποψιν οι κανονισμοι σου οτι ο μεσος ορος ηλικιας στα φορτηγα στην χωρα μας ειναι πανω απο 10 ετη....

Κατα τα αλλα....

Πες το σε καποιον ( εαν εχεις καποιον γνωστο ) στην πραξη που κουβαλαει 25 τονους μελαμινες ....

Η 25 τονους υγρο φορτιο ( την σφαλιαρα που νιωθεις στην πλατη και σου σπρωχνει το αμαξι αλλο τοσο.....ειδικα με τα υγρα την ωρα που φρεναρεις ειναι το κατι αλλο... )

Να σταματησει στα 75 μετρα ......

Να δουμε ποτε θα σταματησει να γελαει....

Σοβαρα σε ρωταω τωρα... Μπορεις να παρεις συμβουλες απο καποιον που εχει ασχοληθει μονο στην θεωρια ..... για την μοτοσυκλετα σου ..?

Εαν μπορεις παω πασο.....

byron
11/03/2014, 14:13
Σοβαρα σε ρωταω τωρα... Μπορεις να παρεις συμβουλες απο καποιον που εχει ασχοληθει μονο στην θεωρια ..... για την μοτοσυκλετα σου ..?

Εαν μπορεις παω πασο.....

Ποιά θεωρία ρε Κώστα? Θα τρελλαθούμε τελείως??

Αν η θεωρία λέει και το πιστοποιεί ο κατασκευαστής οτι συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές, είναι δυνατόν να πιστέψω οτι η πραγματικότητα απαιτεί 300% περισσότερο?

Αν αγοράσεις ένα μηχανάκι που δίνει τα 100-0 φρενάρισμα σε 50 μέτρα, ενώ στην πραγματικότητα θέλεις 200 μέτρα...τι θα πιστέψεις? Τον αντιπρόσωπο που θα σου λέει πως είναι όλα καλά ή θα του το φέρεις κολλάρο?

STOYBI
11/03/2014, 14:23
Ποιά θεωρία ρε Κώστα? Θα τρελλαθούμε τελείως??

Αν η θεωρία λέει και το πιστοποιεί ο κατασκευαστής οτι συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές, είναι δυνατόν να πιστέψω οτι η πραγματικότητα απαιτεί 300% περισσότερο?

Αν αγοράσεις ένα μηχανάκι που δίνει τα 100-0 φρενάρισμα σε 50 μέτρα, ενώ στην πραγματικότητα θέλεις 200 μέτρα...τι θα πιστέψεις? Τον αντιπρόσωπο που θα σου λέει πως είναι όλα καλά ή θα του το φέρεις κολλάρο?

Για ποιο φρεναρισμα μου μιλας ρε Βυρωνα....

Στις νταλικες το φορτιο και μονο αυτο παιζει τον πρωτο ρολο στο φρεναρισμα......

Εχεις δει μεταλικες σωληνες να τρυπανε την καμπινα του οδηγου σαν αφρολεξ..??

Εχεις δει ξυλινες επιφανιες να απογειωνονται στο φρεναρισμα και να θεριζουν καμπινα και οτι υπαρχει μπροστα απο το αμαξι......

Ξερεις ποσες φορες και για ποσα μετρα πρπει να κανεις εσυ ο ιδιος το abs στο πεταλι του φρενου για να μην γινουν τα παραπανω η να μην δεις να σε προσπερναει η ιδια σου η ρυμουλκα μαζι με το φορτιο..???

Για ποια 75 μετρα και ποιο κατασκευαστη μου μιλας...???

Ξερει ο κατασκευαστης τι θα κουβαλαω και πως θα το εχω δεσει...???

devil's animal
11/03/2014, 14:54
Να το πω διαφορετικά,

Το θεωρώ αμέλεια καθώς και μαλακία. Σίγουρα όμως κανείς από τους ανεγκέφαλους που έκλεισαν τον δρόμο δεν ξεκίνησαν από το σπίτι τους για να σπείρουν τον θάνατο. Σε αντίθεση με το παλικάρι της μηχανής, που ξεκίνησε από το σπίτι του βάζοντας κάμερα, για να καταγράψει και την παραφροσύνη του και να πουλάει μαγκιά στους κολητούς του. Σίγουρα όταν ξεκινάς από το σπίτι να βγεις σε ελληνικό δρόμο για να τρέξεις με 270 κάπου πίσω στο μυαλό σου έχει περάσει η σκέψη πως μπορεί και να σκοτωθείς. Το οτί μπορείς να σκοτώσει κιόλας το σκέφτηκε?

ενω αυτος που παει με οσα παει, ξεκινησε απο το σπιτι του για να σπειρει το θανατο...
βασικα η σκεψη πως μπορεις να σκοτωθεις θα πρεπει να την εχει ο οποιοσδηποτε περναει το κατωφλι του σπιτιου του για να βγει εξω...μην πω με το που ανοιγει τα ματια του το πρωϊ...

δεν σε κατηγορω...καταλαβαινω ΑΠΟΛΥΤΑ πως το λες αυτο που λες και συμφωνω...

αυτο που αδυνατω να καταλαβω ειναι πως μπορουμε ολοι να καταλαβαινουμε την επικινδυνοτητα των 270 και να μην καταλαβαινετε την επικινδυνοτητα του να σταματαμε σε αυτοκινητοδρομο...

και μην νομιζετε οτι οσοι καβαλαμε ss και τα βγαζουμε στον δημοσιο δρομο, εχουμε κανενα death wish βαθυα ριζωμενο μεσα μας και το παιζουμε Mel Gibson στο φονικο οπλο (https://www.youtube.com/watch?v=SVl8tJrSaio)...

VASOS
11/03/2014, 15:04
Σταύρο όταν 1 μαλακία συναντάει έτερη μαλακία γίνεται η γνωστή σε όλους κέντα.

Στην προκειμένη το να εκτιμηθεί πια μαλακία είναι μεγαλύτερη είναι ολίγον άτοπο αλλά θεωρώ πως ο "270 χαω" έπρεπε να είναι πιο επιφυλακτικός και ευτυχώς δεν σκότωσε κανέναν.

devil's animal
11/03/2014, 15:08
Σταύρο όταν 1 μαλακία συναντάει έτερη μαλακία γίνεται η γνωστή σε όλους κέντα.

Στην προκειμένη το να εκτιμηθεί πια μαλακία είναι μεγαλύτερη είναι ολίγον άτοπο αλλά θεωρώ πως ο "270 χαω" έπρεπε να είναι πιο επιφυλακτικός και ευτυχώς δεν σκότωσε κανέναν.

Βασιλη, δεν λεω κατι αντιθετο απ'αυτο που εγραψες...
δες τα ποστ μου και θα καταλαβεις...

faraway
11/03/2014, 15:35
devil ,

έχεις δίκιο σε αυτό που λες , δλδ ότι είναι σφάλμα τόσο το να τρέχεις με 270 σε δημόσιο δρόμο όσο και να σταματάς στη μέση ενος αυτοκινητόδρομου .

Όμως δεν είναι ιδίας βαρύτητας .

Ιδιαίτερα αν η κυκλοφορία έχει σταματήσει λόγο κάποιου ατυχήματος ή λόγο κάποιας μηχανικής βλάβης ή λόγο ότι αγρότες έκλεισαν το δρόμο ...κτλ , δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτούς που σταμάτησαν .

Το παλικάρι με τα 270 όμως από την άλλη τι λόγο είχε/έχει για να έχει αναπτύξει τέτοια ταχύτητα σε δημόσιο δρόμο ?

stefanos
11/03/2014, 15:52
Κολλάτε στο 270 που σε μιά πιο κλειστή στροφή μπορεί να είναι 80,κολλάτε στα αυτοκίνητα που μπορεί να είναι βράχος η κακοτεχνία του εργολάβου.
Μερικές φορές υπερεκτιμούμε την ικανότητά μας ή την ικανότητα της μηχανής μας με άσχημα αποτελέσματα.

devil's animal
11/03/2014, 15:55
devil ,

έχεις δίκιο σε αυτό που λες , δλδ ότι είναι σφάλμα τόσο το να τρέχεις με 270 σε δημόσιο δρόμο όσο και να σταματάς στη μέση ενος αυτοκινητόδρομου .

Όμως δεν είναι ιδίας βαρύτητας .

Ιδιαίτερα αν η κυκλοφορία έχει σταματήσει λόγο κάποιου ατυχήματος ή λόγο κάποιας μηχανικής βλάβης ή λόγο ότι αγρότες έκλεισαν το δρόμο ...κτλ , δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτούς που σταμάτησαν .

Το παλικάρι με τα 270 όμως από την άλλη τι λόγο είχε/έχει για να έχει αναπτύξει τέτοια ταχύτητα σε δημόσιο δρόμο ?

ειχε παει εκδρομη και μολις τον ειχαν ενημερωσει οτι αρρωστησε το παιδι του και το πηγαιναν νοσοκομειο...:rolleyes:
φυσικα και δεν ισχυει αυτο το σεναριο και μακαρι να ειναι καλα το παιδι του (γιατι εχει παιδι), απλα το εγραψα για να σου δειξω τον παραλογισμο του πραγματος...

και αν το παμε με την βαρυτητα...εγω θεωρω πιο βαρυ να σταματησει ο αλλος μεσα στην μεση και να παρει αλλους Χ στον λαιμο του...παρα να παει ο μοτοσυκλετιστης και να στουκαρει μονος του ή και σε ενα αλλο οχημα...
τα πολυνεκρα γινονται σε κατι τετοιες καραμπολες πολλων αυτοκινητων σε κλειστους αυτοκινητοδρομους γιατι απλουστατα, ΚΑΝΕΙΣ δεν περιμενει να δει κατι τετοιο...
αρα το φαινομενο της εκπληξης, ειναι που κανει ενα ατυχημα, τραγικο δυστυχημα...

εναν μοτοσυκλετιστη να σε περασει με +100 στην εθνικη τον ψιλοπεριμενεις γιατι σου εχει ξανατυχει...
να δεις ξαφνικα μπροστα σου 20 αυτοκινητα ακινητοποιημενα σε τυφλη καμπη/στροφη, δεν σου τυχαινει καθε μερα...και εφ'οσον δεν σου αφηνουν και καθολου χωρο για να φρεναρεις ή και να ελιχθεις, η καταληξη ειναι προδιαγεγραμμενη...:sick:

byron
11/03/2014, 16:59
να δεις ξαφνικα μπροστα σου 20 αυτοκινητα ακινητοποιημενα σε τυφλη καμπη/στροφη, δεν σου τυχαινει καθε μερα...και εφ'οσον δεν σου αφηνουν και καθολου χωρο για να φρεναρεις ή και να ελιχθεις, η καταληξη ειναι προδιαγεγραμμενη...:sick:

Κάτι έγραψε ο Blade παραπάνω, αλλά κανείς δεν το σχολίασε.

Η κατάληξη δεν είναι προδιαγεγραμμένη μιας και δεν του ήρθε ξαφνικά το Σινικό τείχος πάνω του, ούτε καμμιά νταλίκα απ΄το απέναντι.
Προδιαγεγραμμένη γίνεται όταν πηγαίνεις πάνω απ΄τα όρια σου, όπως εδώ, μιας και φαίνεται πως πήγαινε πολύ παραπάνω απ΄ότι μπορούσε.

ΥΓ. Δεν την λέω στον άνθρωπο. Απλά το μπροστινό του gixxer, με χειρότερες συνθήκες απ΄αυτόν, μια χαρά έκοψε. Σάστισε, χέστηκε, είδε τον Αγιο Πέτρο...δεν έχει σημασία. Το ότι δεν έσκασε κάπου, ή δεν πήρε κάποιον μαζί του ως τύχη το θεωρώ.

RaGe_Raptor
11/03/2014, 17:48
Κάτι έγραψε ο Blade παραπάνω, αλλά κανείς δεν το σχολίασε..

Σηκώνει σχόλιο η αλήθεια;

devil's animal
11/03/2014, 18:46
Κάτι έγραψε ο Blade παραπάνω, αλλά κανείς δεν το σχολίασε.

Η κατάληξη δεν είναι προδιαγεγραμμένη μιας και δεν του ήρθε ξαφνικά το Σινικό τείχος πάνω του, ούτε καμμιά νταλίκα απ΄το απέναντι.
Προδιαγεγραμμένη γίνεται όταν πηγαίνεις πάνω απ΄τα όρια σου, όπως εδώ, μιας και φαίνεται πως πήγαινε πολύ παραπάνω απ΄ότι μπορούσε.

ΥΓ. Δεν την λέω στον άνθρωπο. Απλά το μπροστινό του gixxer, με χειρότερες συνθήκες απ΄αυτόν, μια χαρά έκοψε. Σάστισε, χέστηκε, είδε τον Αγιο Πέτρο...δεν έχει σημασία. Το ότι δεν έσκασε κάπου, ή δεν πήρε κάποιον μαζί του ως τύχη το θεωρώ.

τι να σχολιασουμε?
μια χαρα τα λεει, αλλα αυτο ειναι ενα γενικο σχολιο (οπως και το εγραψε)...και αλλοι εγραψαν τι ΘΑ επρεπε να ειχε γινει ή τι πρεπει να προσεχουμε σε τετοιες περιπτωσεις...

το θεμα ειναι οτι εγινε αυτο που εγινε και πανε αυτοι που σταματησαν να την "βγαλουν λαδι" απο το λαϊκο μας δικαστηριο...

τελος, για να το κλεισω απο την μερια μου το θεμα...νομιζω οτι ολοι καταλαβαινουμε τι εγραψα στο ποστ #117...δεν χρειαζεται να σου ερθει το σινικο τειχος στο κεφαλι για να εκπλαγεις και να εχεις μια "προδιαγεγραμμενη καταληξη"...
μαλιστα θα εκπλαγεις αν μου πεις την καθημερινη σου διαδρομη-ρουτινα με το μηχανακι και με αφησεις να σου στησω καπου μπροστα σου ενα "καρτερι" με ενα ακινητοποιημενο οχημα χωρις χωρο διαφυγης...ποσο ευκολα η μικρη ταχυτητα που θα εχεις, θα σου φανει μεγαλη την δεδομενη στιγμη...

stynikop
12/03/2014, 00:50
Θεωρω πως για λογους ανωτερας βιας καποιοι οδηγοι δταματησαν στη μεση του δρομου, κακως βεβαια.

Βεβαιοτερα ομως, θεωρω πως καμια ανωτερη βια δε σε σπρωχνει να αναπτυξεις 270, τις περισσοτερες φορες μαλλον θα ειναι εσωτερικη τρικυμια, και η τρικυμια ειναι απροβλεπτη οπως φαινεται.

blackbusa
12/03/2014, 01:18
εγω που τον εχω γνωρισει τον οδηγο και μου εχει μιλησει γι'αυτο που εγινε...
εχει παραδεχτει οτι εκανε μ@λακια ξεκαθαρα που ειχε τοσα χλμ εκει...
και στο οτι το εσωσε ειχε μεγαλο μεριδιο και η τυχη...

αυτο ομως, συμπληρωνω εγω, δεν αναιρει την μ@λακια που εκαναν αυτοι που σταματησαν εκει...

ολα τ'αλλα ειναι να'χαμε να λεγαμε...
:wave2:

αν ο ιδιος ο οδηγος ειπε οτι εκανε μαλακια,δεν μπορω να καταλαβω τι ψαχνετε να βρειτε???

ενα γεγονος σαν αυτο εχει πολλους συντελεστες και παραγοντες που παιζουν βασικοτατο ρολο στο αποτελεσμα...οσο εμπειρος και να εισαι...οσα χρονια και να καβαλας...οσο ενστινκτο και να εχεις..οσο οσα...ολα ειναι και θα παραμεινουν θεμα τυχης/ατυχιας/κακιας στιγμης...και σε καποιες περιπτωσης την τυχη μας την οριζουμε εμεις με τον τροπο που οδηγουμε...be ready for the unexpected...

παντα ορθιοι ολοι...

buckley
12/03/2014, 07:46
αν ο ιδιος ο οδηγος ειπε οτι εκανε μαλακια,δεν μπορω να καταλαβω τι ψαχνετε να βρειτε???

ενα γεγονος σαν αυτο εχει πολλους συντελεστες και παραγοντες που παιζουν βασικοτατο ρολο στο αποτελεσμα...οσο εμπειρος και να εισαι...οσα χρονια και να καβαλας...οσο ενστινκτο και να εχεις..οσο οσα...ολα ειναι και θα παραμεινουν θεμα τυχης/ατυχιας/κακιας στιγμης...και σε καποιες περιπτωσης την τυχη μας την οριζουμε εμεις με τον τροπο που οδηγουμε...be ready for the unexpected...

παντα ορθιοι ολοι...

Έτσι ακριβώς ,και καλό είναι να μην ορίζουμε και την τύχη των υπολοίπων "αμάχων" ,της γυναίκας μου της γυναίκας σου ,του παιδιού μου του παιδιού σου που μπορεί να βρισκόταν στο δρόμο αυτού που νομίζει ότι το έχει και θέλει να το δείξει και στο κόσμο (μέσω της κάμερας) ενώ όπως αποδεικνύεται δεν...
Εδώ να μου πεις όταν τα είπα μου απάντησαν να ανανεώσω την κάρτα απεριορίστων στα λεωφορεία ,τι ψάχνεις τώρα...
Από μένα τέλος καλημέρα και καλές βόλτες.

STOYBI
12/03/2014, 08:12
Έτσι ακριβώς ,και καλό είναι να μην ορίζουμε και την τύχη των υπολοίπων "αμάχων" ,της γυναίκας μου της γυναίκας σου ,του παιδιού μου του παιδιού σου που μπορεί να βρισκόταν στο δρόμο αυτού που νομίζει ότι το έχει και θέλει να το δείξει και στο κόσμο (μέσω της κάμερας) ενώ όπως αποδεικνύεται δεν...
Εδώ να μου πεις όταν τα είπα μου απάντησαν να ανανεώσω την κάρτα απεριορίστων στα λεωφορεία ,τι ψάχνεις τώρα...
Από μένα τέλος καλημέρα και καλές βόλτες.

Α..... Αυτο καταλαβες..... ΑΕΤΟΣ !!!! ( ε... και 4η φορα να σου εξηγουν πολυ παει.......)

:lol:

byron
12/03/2014, 09:04
Α..... Αυτο καταλαβες..... ΑΕΤΟΣ !!!! ( ε... και 4η φορα να σου εξηγουν πολυ παει.......)

:lol:

Μάλλον και εγώ στην ίδια κατηγορία είμαι, γιατί πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποιά είναι η θέση σου.
Εκτός της πονεμένης ιστορίας των επαχθών καταστάσεων που βιώνουν οι οδηγοί τριαξονικών όταν ταξιδεύουν με 100 km/h με 40 τόνους (που στην τελική στα παπάρια μας, ας πάνε με 20) και της ανεπίτρεπτης παρουσίας οχημάτων στο οδόστρωμα (για κανέναν λόγο)...τι θεωρείς οτι φταίει?

Και απαντώντας και στον Devils, όχι, δεν νομίζω οτι ΄γίνεται κανένα λαϊκό δικαστήριο, πολύ υποκριτικό θα μου φαινόταν αυτό. Θεωρώ όμως εξίσου υποκριτικό, το να απενοχοποιούμε την ταχύτητα (ιδίως αν δεν την παλεύουμε) ως παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.

Την λογική "αν δεν ήταν εκεί, τίποτα δεν θα γινόταν" vs "και αν δεν πήγαινε με τόσα, τίποτα δεν θα γινόταν" προσπαθώ να κρατάω μια ουδέτερη στάση, ανάλογα τις συνθήκες.
Σε αντίθεση με την άφεση αμαρτιών που δίνετε, ελαφρά τη καρδία, σε οποιονδήποτε ψυχοπαθή κυκλοφορεί στους δρόμους (σου θυμίζω το video του Παπαγιάννη με το Busa) ασχέτως συνθηκών και αποτελέσματος.

Καλημέρες. :wave2:

ggs
12/03/2014, 09:04
Τι οριακο…. Αυτός πέρασε μέσα από την τρύπα της βελόνας…:eyepop:

Νομίζω ότι από τύχη + ικανότητα του οδηγού δεν έγιναν άλλα και τώρα βλέπουμε ένα , ομολογουμένως ,εντυπωσιακό βιντεο και όχι ένα σπλατερ…

Όμως , εμενα με εντυπωσιασε πιο πολύ ο ΠΡΩΤΟΣ οδηγος…
Πήγαιναν με τα ιδια χλμ. , αντιμετώπισε το «πρόβλημα» πρώτος κι όμως φρέναρε απόλυτα , «γλυκά» και με ασφάλεια σαν να πήγαινε με 50…
Ηταν καλυτερος οδηγος ?
Ειχε καλυτερα φρενα η μηχανη ?
Εγω σαν κι αυτόν θα ήθελα να είχα φρενάρει …

p@nos
12/03/2014, 09:59
ρε τι αρλουμπες γραφετε τι χανω που δε μπαινω εδω μεσα συχνα

υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν οτι φταινε τα σταματημενα?

μιας και πιανουμε τον κοκ, αμα καρφωθεις στον μπροστινο σου
ΦΤΑΙΣ
αμα καρφωθεις σε σταματημενο αμαξι
ΦΤΑΙΣ
η κυρατσα που εχει παρκαρει με αλαρμ στην κινηση αμα καρφωθεις πανω της
ΦΤΑΙΣ
αμα πας με 270 φταις οτι και να γινει

επειδη εχετε σκαλωσει στο οτι ηταν σταματημενα τα αμαξια...καλα το οτι εχει γινει καποιο ατυχημα δε το λαμβανεται καν υποψιν...
λοιπον να τροποποιησουμε λιγο το σεναριο, εστω οτι αντι για τα σταματημενα ηταν 3 βλαμενοι καγκουρες με αμαξια που θελαν να κανουν μια κοντρα ρολαριστη οποτε δεν ηταν σταματημενοι αρα καλυμενοι απο το νομο...θα ρολαραν βεβαια με 20 η 30...το αποτελεσμα του βιντεο θα ηταν ακριβως το ιδιο...

το ποιος φταιει στην προκειμενη περιπτωση πρεπει να εχεις προβλημα για να μη μπορεις να το αντιληφθεις....

STOYBI
12/03/2014, 10:06
Μάλλον και εγώ στην ίδια κατηγορία είμαι, γιατί πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποιά είναι η θέση σου.
Εκτός της πονεμένης ιστορίας των επαχθών καταστάσεων που βιώνουν οι οδηγοί τριαξονικών όταν ταξιδεύουν με 100 km/h με 40 τόνους (που στην τελική στα παπάρια μας, ας πάνε με 20) και της ανεπίτρεπτης παρουσίας οχημάτων στο οδόστρωμα (για κανέναν λόγο)...τι θεωρείς οτι φταίει?

Και απαντώντας και στον Devils, όχι, δεν νομίζω οτι ΄γίνεται κανένα λαϊκό δικαστήριο, πολύ υποκριτικό θα μου φαινόταν αυτό. Θεωρώ όμως εξίσου υποκριτικό, το να απενοχοποιούμε την ταχύτητα (ιδίως αν δεν την παλεύουμε) ως παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.

Την λογική "αν δεν ήταν εκεί, τίποτα δεν θα γινόταν" vs "και αν δεν πήγαινε με τόσα, τίποτα δεν θα γινόταν" προσπαθώ να κρατάω μια ουδέτερη στάση, ανάλογα τις συνθήκες.
Σε αντίθεση με την άφεση αμαρτιών που δίνετε, ελαφρά τη καρδία, σε οποιονδήποτε ψυχοπαθή κυκλοφορεί στους δρόμους (σου θυμίζω το video του Παπαγιάννη με το Busa) ασχέτως συνθηκών και αποτελέσματος.

Καλημέρες. :wave2:

Μα δεν απενεχοποιησα καμμια ταχυτητα..... Αλλο ομως οταν μιλαμε για αυτοχειρα και αλλο οταν τον βοηθαμε κι ολας.....!!!

Στην συγκεκριμενη περιπτωση θεωρεισα πολυ ποιο επικινδυνους αυτους που ειχαν σταματησει πισω απο στροφη μπλοκαρωντας ολα τα ρευματα κυκλοφοριας.....

Και ειδικα οταν βοηθαμε ( τον αυτοχειρα ) με την ιδια βλακεια που μας δερνει οταν για οποιαδηποτε λογο σταματαμε πισω απο στροφη..... ( Λογος που εχει φαει παρα πολλους φυσιολογικους οδηγους με φυσιολογικες ταχυτητες...)

Τωρα εαν ακομα δεν μπορειτε να καταλαβετε ... Αν μη τι αλλο μην λετε πραγματα που δεν ειπα.....

BLiTzER
12/03/2014, 10:10
μιας και πιανουμε τον κοκ, αμα καρφωθεις στον μπροστινο σου
ΦΤΑΙΣ
αμα καρφωθεις σε σταματημενο αμαξι
ΦΤΑΙΣ
η κυρατσα που εχει παρκαρει με αλαρμ στην κινηση αμα καρφωθεις πανω της
ΦΤΑΙΣ
αμα πας με 270 φταις οτι και να γινει

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι όσο απόλυτο νομίζεις. Μπορείς να δικαιωθείς σε όλες από τις παραπάνω περιπτώσεις (υπό συνθήκες).

p@nos
12/03/2014, 10:15
και για φονο μπορει να δικαιωθεις, που κολλαει αυτο που λες τωρα
σε καμια περιπτωση ομως δε θα δικαιωθεις αμα πηγαινεις με 270...παντα φταινε και οι δυο αλλα αφου επιασες το νομικο θεμα, το δικαστηριο εξεταζει ποσο φταιει ο καθενας

stam2
12/03/2014, 10:15
πως ακριβώς θα δικαιωθείςαν καταλήξεις με 200 πάνω σε έναν οδηγό λεωφορείου που του πήρε φωτιά το αυτοκίνητο και κατέβηκε κάτω να τη σβήσει και στοιχήσει σε αυτόν τη ζωή του και σε σένα ένα κομμένο πόδι....?

πως ακριβώς εννοείς το να δικαιωθείς...?

R1 είχα και πήγαινα πάνω από 299... αλλά σε ευθείες που έβλεπα τουλάχιστον 300-400 μέτρα μπροστά...

BLiTzER
12/03/2014, 10:21
Ποιος θα αποδείξει ότι πήγαινες με 200; Βέβαια, δε θα έχει ιδιαίτερη σημασία με τέτοιες ταχύτητες. Απλά λέω, εφόσον πιάσατε τον νόμο :)

(Έχω καρφωθεί πίσω από αμάξι 2 φορές και με πλήρωσαν και τις 2 χωρίς να πουν ούτε "μα").

p@nos
12/03/2014, 10:30
τα ιχνη απο το φρεναρισμα, το μηχανακι που θα γινει πιτα στην καλυτερη, και οι 5 6 μαρτυρες που θα πουν οτι καρφωθηκαν 2 μηχανακια με 200...υποθετοντας προφανως οτι δε θα ασχοληθει κανεις με το βιντεο...

και τσαμπα ασχολειστε οπως ειπα παραπανω το ιδιο ακριβως αποτελεσμα θα ηταν αν απλα 3 αμαξια πηγαιναν πολυ αργα

BLiTzER
12/03/2014, 10:35
Εντάξει, ο τύπος το παράκανε, τέλος. Απλά μην είστε τόσο απόλυτοι. Κανείς μας δεν περιμένει να συναντήσει σταματημένα αυτοκίνητα στην επόμενη στροφή, σε όλες τις λωρίδες, σε αυτοκινητόδρομο...

el_hymador
12/03/2014, 10:56
Οκ, η κοινη λογικη επιτασσει οτι αν ακινητοποιηθεις με το αμαξι / μοτοσικλετα ειδικα στο αριστερο ρευμα δρομου ταχειας κυκλοφοριας, το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να ειδοποιησεις αυτους που ερχονται για τον κινδυνο... βεβαια αν εχεις δει τον χριστο φανταρο γιατι μολις γλυτωσες στο παραστσακ απο γκραντε στουκα η (χειρότερα) αν μετρας τα δοντια που εχεις αφησει στο παρμπριζ, δεν το βλεπω να εχεις την πολυτελεια να σκεφτεις κοινα και λογικα... επισης -κακα τα ψεμματα- βαση της κοινης λογικης δεν πας με 270... μη λεμε μαλακιες τωρα. Στη προκειμενη, το πηγαδακι εκει διπλα στις μπαριερες δεν ξερω τι ακριβως εκανε... anyway.

sapila racing
12/03/2014, 10:58
Aκόμα το συζητάτε?
Και η πλάκα είναι οτι έχει ξαναμπεί το ίδιο video κι έχει ξανασυζητηθεί. :bawl:

Φυσικά φταίει ο οδηγός της μοτό, παει πιο γρήγορα απ όσο 'τον παίρνει' κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν πρόλαβε να φρενάρει, ενώ ο φίλος του φρέναρε μια χαρά.

Επίσης και οι υπόλοιποι οδηγοί είναι γίδια, σταματάνε όπου ναναι για να χαζέψουν το ατύχημα/χαλασμένο αυτοκίνητο κλπ κλείνοντας όλο το δρόμο.
Δεν τους περνάει κάν απ το μυαλό ότι μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα, αυτό είναι στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας...

Θα πρέπει να έχουμε το νού μας γιατί μπορεί να είναι πίσω απο την κάθε στροφή σταματημένοι και απλά να κουβεντιάζουν για τον καιρό.

Gi_4ce
12/03/2014, 13:13
ξερω ο μαλακας οτι θα ανοίξω μεγάλο θέμα αλλα στα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης σου λένε να οδηγείς πάντα με την φαντασία σου ενεργή προς το χειρότερο.

Σε πόσες ταγματοβόλτες έκοψα τελευταία στιγμή γιατι ημουν ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι ο παππούς θα κάνει αναστροφή στην επόμενη τυφλή δεξιά...

9 στις 10 δεν υπηρχε παππους.

1 υπήρχε και την γλύτωσα.

menelaos46
12/03/2014, 14:42
Φταίει η μαλακία σίγουρα!

faraway
12/03/2014, 14:58
Αφού μερικοί είπατε ότι ξέρετε και το παιδί με το μηχανάκι , δεν αναφέρετε κιόλας για πιο λόγο ήταν σταματημένα και τα οχήματα στο οδόστρωμα να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα .

Blitzer ,

θα διαφωνήσω μαζί σου , αν πέσεις από πίσω φταις ακόμα και αν σταμάτησε να ξύσει το π@π@ρι του ( θα επικαλεστεί το οτιδήποτε στο δικαστήριο και το πολύ πολύ να πάρει ένα μερίδιο συνιπαιτιότητας ενώ ο μοτοσυκλετιστής οικόπεδο 2χ0,6 με υπόγεια θέα ) και αν πηγαίνεις με 200 φαίνεται μιας και δεν θα μείνει μοτοσυκλέτα και επίσης το πορτπαγκάζ θα φτάσει στο καπό .

blackbusa
12/03/2014, 15:06
Αφού μερικοί είπατε ότι ξέρετε και το παιδί με το μηχανάκι , δεν αναφέρετε κιόλας για πιο λόγο ήταν σταματημένα και τα οχήματα στο οδόστρωμα να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα .

Blitzer ,

θα διαφωνήσω μαζί σου , αν πέσεις από πίσω φταις ακόμα και αν σταμάτησε να ξύσει το π@π@ρι του ( θα επικαλεστεί το οτιδήποτε στο δικαστήριο και το πολύ πολύ να πάρει ένα μερίδιο συνιπαιτιότητας ενώ ο μοτοσυκλετιστής οικόπεδο 2χ0,6 με υπόγεια θέα ) και αν πηγαίνεις με 200 φαίνεται μιας και δεν θα μείνει μοτοσυκλέτα και επίσης το πορτπαγκάζ θα φτάσει στο καπό .

προφανεστατα εγινε ατυχημα...και λογικα στην αριστερη λωριδα (ισως να ακουμπησε και μπαριερες)....πρεπει να ειναι και μηχανη...πιο σημαντικο ειναι ποτε εγινε οτι εγινε και σταματησαν...1λεπτο,2,λεπτα,10 λεπτα???

faraway
12/03/2014, 15:21
Συνήθως όταν σταματάνε έτσι είναι live και υπό το σοκ της εικόνας όλοι . ;)

BLiTzER
12/03/2014, 15:26
Blitzer ,

θα διαφωνήσω μαζί σου , αν πέσεις από πίσω φταις

Όχι, αν το ατύχημα προκλήθηκε από ελιγμό μπροστά σου (όπως στο δικό μου ατύχημα). Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που το δικαιολογούν, αλλά δεν έχει νόημα να τις αναφέρω όλες.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα απόλυτο σε αυτά. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ΠΑΝΤΑ φταις αν είσαι από πίσω ή αν είσαι από αριστερά. Όχι, δεν ισχύει. Υπό συνθήκες, δε φταις.

dimzan
13/03/2014, 02:43
στο βιντεο παντως αν ο μοτοσυκλετιστης εμβολιζε καποιο οχημα εμπρος θα ηταν φταιχτης...

RaGe_Raptor
13/03/2014, 05:19
Μ'αρέσει που μερικοί στα σχόλιο τον λένε και χερά...αν κρεμάσουν τους χεράδες τσάμπα θα πάει το παλικάρι....

7Tolis
09/09/2015, 17:53
Και πως είμαστε σίγουροι οτι ο φίλος του πρόλαβε να σταματήσει;Δε το δείχνει πουθενά.Δέιχνει οτι φρενάρει μόνο.

BLiTzER
09/09/2015, 17:57
Δεν ακούγεται "μπαμ".

Δε νομίζω ότι κατάφερε να σταματήσει εγκαίρως, αλλά φαίνεται να υπάρχει χώρος διαφυγής προς τα εκεί που κατευθύνεται.

7Tolis
09/09/2015, 17:59
Ακυρο,το βρήκα.Μόλις κλείνει τον διακόπτη,ακούγεται ο ήχος απο τον κινητήρα του φίλου του μάλλον.Στο τέλος του βίνδεου.