View Full Version : Με δάγκωσε σκύλος ενώ οδηγούσα
Ας γραφτεί και κάτι χρήσιμο.
Η Λύσσα είναι φοβερή ζωο-ανθρωπονόσος , όταν εκδηλωθούν τα συμπτώματα δεν υπάρχει θεραπεία (θεραπεία υπάρχει όταν εφαρμοσθεί προληπτικά και πριν την εμφάνιση της).
Κύριος φορέας του ιού της λύσσας είναι οι αλεπούδες και δευτερευόντως τα αδέσποτα σκυλιά –γάτες που μπορεί να μολυνθούν από αυτές , γι αυτό η επαρχία είναι πιο ευάλωτη.
Η ασθένεια ήταν εξαφανισμένη στην Ελλάδα δυστυχώς όμως επανέκαμψε με καμιά 50ριά κρούσματα μέχρι σήμερα , κυρίως από Λάρισα και πάνω (αλλά όχι μόνο).
Μεταδίδεται μέσω του σάλιου του άρρωστου ζώου , γι αυτό ….
Αν σας δαγκώσει σκύλος , γάτα , τρωκτικό … Ο αντιτετανικός ορός , μπεταντιν κλπ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ!
Για να μη γράφω σεντόνια σας παραπέμπω στη σελίδα του υπουργείου .
Εκεί μιλούν οι γιατροί οπότε εμείς σωπαίνουμε .
http://www.keelpno.gr/el-gr/%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE% B5%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B6%CF%89%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9/%CE%BB%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%B1.aspx
^
Και διαβαζοντας αυτο ο ελληναρας θα βαλει φολες αντι να παει να κανει ενα εμβολιο...
Και θα φταινε οι ζωοφιλοι που τα εμβολιαζουν και τα αμοιρα σκυλια που προσπαθουν να επιβιωσουν...και οχι οι δημοι που ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τα εμβολιαζουν και εχουν παρει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ χρηματοδοτησεων απο την κακια ευρωπη για αυτο το λογο...
Ας μην μιλησω για το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ποιοι μιλανε καλυτερα...
Υ.Γ. Εχω προειδοποιηση απο το φορουμ για το προ-προηγουμενο μηνυμα μου...
Θα ηθελα να ηξερα...οσοι προτρεπετε σε ποινικα κολασιμες ενεργειες οπως το κλωτσημα αδεσποτων λαβατε μηνυμα?
Η να θεωρησω οτι ολοκληρο το φορουμ ανεχεται προτροπη σε ποινικα κολασιμες ενεργειες?
Αρθρο 16
http://download.skai.gr/paratrixa/themata/pdf/4039.pdf
zannisvel
05/04/2014, 14:23
Για λυσσα δεν ξερω αλλα μια μολυνση προς το παρων την επαθα. Οχι τιποτα το φοβερο αλλα πρεπει λιγο να προσεχω την πληγη...
ego_o_idios
05/04/2014, 14:25
Όταν λες ''λυσσασμένος'' βάζεις μέσα και τον εαυτό σου που έχεις λυσσάξει με τα greeklish;
malakia ipes
toulaxisto ego 8a evriska kalitero sxolio na kano ama den iste ikanoi na pite kati kalo min milate:lol::lol:
na sou doko ke ena paradigma:rtr:
epidi den sou kovi 8a miliso san na imoun esi ke apef8inese se emena...:lol:
kseris ti 8a pi apef8inese etsi?:bawl:
na ksekiniso
den mou les re greeklesiane esis exete lisa ston planiti sou?
i esisi me ta greeklish kolate lisa i epidi o skilos ine elinas den sas piani?
ke pou ise lalaki na min sou katevaso edo kana dioimero eksipnades..
otan 8es na milisis na voutas tin glosa sou sto mialo pou lene ke i filoi mas i amerikanoi:lol::lol:
ego_o_idios
05/04/2014, 14:27
Για λυσσα δεν ξερω αλλα μια μολυνση προς το παρων την επαθα. Οχι τιποτα το φοβερο αλλα πρεπει λιγο να προσεχω την πληγη...
re file ama prokite gia molinsi prepi na pas nosokomio min to afinis edo to diko mou yorki me dagkose pou ine ka8aro ekana oro ke mou dosane antiviosi gia elefantes ama ine adespoto iparxi kindinos gia diafora
to stoma tous ine gemato vaktiria min ka8ese
ego_o_idios
05/04/2014, 14:40
^
Και διαβαζοντας αυτο ο ελληναρας θα βαλει φολες αντι να παει να κανει ενα εμβολιο...
Και θα φταινε οι ζωοφιλοι που τα εμβολιαζουν και τα αμοιρα σκυλια που προσπαθουν να επιβιωσουν...και οχι οι δημοι που ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τα εμβολιαζουν και εχουν παρει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ χρηματοδοτησεων απο την κακια ευρωπη για αυτο το λογο...
Ας μην μιλησω για το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ποιοι μιλανε καλυτερα...
Υ.Γ. Εχω προειδοποιηση απο το φορουμ για το προ-προηγουμενο μηνυμα μου...
Θα ηθελα να ηξερα...οσοι προτρεπετε σε ποινικα κολασιμες ενεργειες οπως το κλωτσημα αδεσποτων λαβατε μηνυμα?
Η να θεωρησω οτι ολοκληρο το φορουμ ανεχεται προτροπη σε ποινικα κολασιμες ενεργειες?
Αρθρο 16
http://download.skai.gr/paratrixa/themata/pdf/4039.pdf
kitakse file mou ego ime zoofilos giati me agapane ta zoa ke den me afinoun se isixia panta exo oti zoo kiklofori...
o skilos tora exi tin nootropia tis agelis ana kapios ton exi ma8i oti ine o arxigos tis agelis eki prepi na ma8is pos feronte se arxigo agelis ke lipa an ine dinaton tora o ka8e politis na gnorizi tin nootropia ton skilon ke na antidra analoga
otan kapio adespoto ine epi8etiko pros tous polites prepi na mazevete apo dimosious xorous
ke an dagkone esena i to pedaki sou 8a ixes ali gnomi opote min kanoume tous dikeous ekso ap to pexnidi
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::a20:
Έλιωσα στο γέλιο, λέμεεεε!!! Αυτή είναι η καλύτερη λύση!
Δηλαδή ρε "φιλόζωοι" συμφορουμίτες, πρέπει ο κάθε αναβάτης να έχει σπουδάσει κυνοψυχολογία πριν από κάθε βόλτα, ώστε να ξέρει ακριβώς πώς θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κάθε random επίθεση χωρίς να βλάψει τα ζώα, αλλά και να κατανοήσει εις βάθος τα κίνητρα που την προκάλεσαν;
Νομίζω κι εγώ ότι μια συζήτηση de profundis με το ζώο θα ήταν η καλύτερη λύση και μέσω εντατικών διαπραγματεύσεων το πιθανό δάγκωμα να περιοριστεί π.χ. σε απλό γλείψιμο, ώστε κι ο σκύλος να φύγει ευχαριστημένος, κι ο δικυκλιστής αλώβητος (μόνο σαλιωμένος)... :D
Αρχίστε λοιπόν να μαθαίνετε τα κοπράκια της γειτονιάς σας ελληνικά, μπας και διά του διαλόγου αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχες καταστάσεις.
Εννοείται ότι όποιος κλωτσάει και κακοποιεί ζώα (ή και ανθρώπους) για διασκέδαση είναι άρρωστος, αλλά όταν βρίσκεται σε άμυνα μια κλωτσιά ψηλοκρεμαστή είναι η πιο ανώδυνη λύση που ενδείκνυται!
Όποτε βλέπω να μου την πέφτουν σκυλιά στο δρόμο, ανοίγω γκάζι και απλώνω πόδι, συνήθως φοβούνται και φεύγουν πριν πέσει η κλωτσιά, 2-3 φορές μόνο έχει τύχει να βρω στόχο, χωρίς ουσιαστικά να το επιδιώκω... βέβαια δε μου έχει τύχει τέτοια φάση π.χ. σε φανάρι, όπου δεν υπάρχει χώρος για διαφυγή!
Γιατί πρέπει να προβλέψω την πιθανή συμπεριφορά του σκύλου όταν περνάω από μπροστά του χωρίς να τον ενοχλήσω (εκεμμένα, άσχετα με το τι αντιλαμβάνεται αυτός); Ας προβλέψει εκείνος τη δική μου!! Τα σκυλιά φημίζονται για την εξυπνάδα και την αντίληψή τους!! :D
Πριν 2 βδομάδες πέρασα εδώ στο νησί με το μηχανάκι μπροστά από μια κοπροσκυλίτσα, η οποία δε γύρισε καν να με κοιτάξει! Πάρκαρα λίγο πιο πέρα και ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑ, η δικιά σου ήρθε τελείως αθόρυβα και απρόκλητα από πίσω και μου την άναψε στη γάμπα! Δεν κατάλαβα τι έγινε! Αμέσως μετά είδα ότι σε ένα διπλανό χαμόσπιτο είχε τα μωρά της, προφανώς αισθάνθηκε ότι τα απειλώ... αααα, ξέχασα, κάποιοι κακοί άνθρωποι μάλλον είχαν έρθει νωρίτερα (πιθανότατατα και με μηχανάκι) και επιχείρησαν να πειράξουν ή να πάρουν τα κουτάβια, έπρεπε να το είχα προβλέψει!! :p
Για την ιστορία, ούτε την κλώτσησα μετά, ούτε την κυνήγησα, ούτε φώναξα το μπόγια να την μαζέψει, διότι λυπήθηκα τα μωρά της... Αντ'αυτού, η ωραία μου βόλτα στη Βρίσα και τα Βατερά της Λέσβου μετατράπηκε σε επίσκεψη στο κέντρο υγείας Πολιχνίτου και ακολούθως σε αναζήτηση ανοιχτού φαρμακείου για αντιτετανικό, μιας και ήταν Κυριακή...
Τελευταία ερώτηση προς "φιλοζώους":
Αν την ίδια απρόκλητη επίθεση τη δεχόταν κάποιος είτε πάνω σε μηχανάκι είτε πεζός από ΑΝΘΡΩΠΟ, διότι έτσι του κάπνισε, είναι σαλεμένος, αισθάνεται ότι απειλήθηκε η περιοχή, τα παιδιά του, η περιουσία του κλπ, θα το κάνατε θέμα αν έπεφτε κάνα κλωτσίδι από το θύμα της επίθεσης;
:wave2:
Οση ωρα σου πηρε να γραψεις αυτο το σχολιο θα ειχες δει 5 βιντεακια που θα ανεβαζαν το επιπεδο γνωσης σου σε αυτο το θεμα...τοσο απλα!
Οπως λες και συ ,ανοιγεις γκαζι (θορυβος που ταρασει) και απλωνεις ποδι (προκληση)...χωρις να εχεις δοκιμασει κατι αλλο...
Με την ιδια λογικη αν σε κλεισει ενας ταριφας ,μην καλεσεις ασφαλιστικη και αστυνομια...ταραξε τον στις μπουνιες...αλλα δεν θα το κανεις λογο νομου!
Οσο για την ''κοπροσκυλιτσα'' και τα δαγκωματα που περιγραφετε...προειδοποιητικα τα βρισκω...
Εχω δαγκωθει αρκετες φορες και το χειροτερο απο κακοποιημενο 40+κιλο πιτμπουλοειδες στο χερι και ξερω τι σημαινει δαγκωμα πολυ καλα...και κανενα δεν το εκδικηθηκα!
Οσο για την τελευταια ερωτηση...ειναι ατοπη...και εχει εξηγηθει το γιατι...
project.breeze
05/04/2014, 14:47
Όσο παραμένεις πάνω στην μηχανή και δεν προεξέχουν τα πόδια σου αριστερά και δεξιά δεν κινδυνεύεις να σε αρπάξει κάνενας σκύλος
bros400pgm
05/04/2014, 14:49
Δεν μιλανε για εκδικηση, αλλα για αμυνα. Εχετε χασει ως συνηθως την μπαλα μερικοι.
Eγω τον μονο σκυλο που θα κλωτσαγα θα ηταν το αβαταρ του ego o idios:p
Η να θεωρησω οτι ολοκληρο το φορουμ ανεχεται προτροπη σε ποινικα κολασιμες ενεργειες?[/URL]
Ειναι ποινικα κολασιμη ενεργεια το να αμηνθεις εναντια σε ενα επιτιθεμενο ζωο;
Οσο για την ''κοπροσκυλιτσα'' και τα δαγκωματα που περιγραφετε...προειδοποιητικα τα βρισκω...
Εχω δαγκωθει αρκετες φορες και το χειροτερο απο κακοποιημενο 40+κιλο πιτμπουλοειδες στο χερι και ξερω τι σημαινει δαγκωμα πολυ καλα...και κανενα δεν το εκδικηθηκα!
Δλδ οταν σε δαΓΚασε το 40 κιλο πιτμπουλ περιεμνες καρτερικα μεχρι να βαρεθει την γευση του χεριου-τσιχλας και να σου φτύσει-επιστρεψει το χερι;
Στην περιοχή εκεί, κυκλοφορούν αδέσποτα και αγέλες. Πριν 2-3 χρόνια είχαν επιτεθεί χειμώνα μόλις βγήκε απ΄το νερό στον πεθερό μου και τον δάγκωσαν 2-3. Αν δεν έτρεχαν κάποιοι να βοηθήσουν πιθανόν να είχε σοβαρά θέματα...
Προσωπικά, δεν διακινδυνεύω close calls με αδέσποτα. Συνήθως φοράω μπότες, οπότε τα κλωτσάω στη μούρη μόλις πλησιάσουν για να δαγκώσουν.
Δεν έχω καταλάβει αν μου την λες ή κάνεις πλάκα.
Το πιθανότερο είναι να γράψω στα @@ μου το τι θα τους συμβεί αργότερα, αν κινδυνέψω.
Sorry κιόλας δηλαδή που δεν συμπάσχω στο θέμα κυριαρχίας της αγέλης.
Όλοι γνωρίζετε πως έχω σκύλο και μάλιστα μεγαλόσωμο , άρα δεν τίθεται θέμα στο αν είμαι φιλόζωος.
Το 2002 Το γκάζι και συγκεκριμένα στο εστιατόριο του ΜΑΜΑΚΑ πέρναγα πρωί πρωί πάω να αναλάβω υπηρεσία, εκεί έχουν μαζευτεί καμιά 10ρια αδέσποτα που κοιμούνται στη μέση του δρόμου, περνώντας με 5 και χωρίς να τα ενοχλήσω κάποιο του την έδωσε και με δάγκωσε στη γάμπα πολύ άσχημα έτρεχα στα νοσοκομεία και έκανα ράμματα, αντιλυσσικά κλπ κλπ.
Το έργο το έχουμε δει, με τα αδέσποτα, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ θέλει να λέγετε φιλόζωος ας τα υιοθετήσει στο σπίτι του μέσα ΚΑΙ ΜΟΝΟ και όχι να τα ταΐζει μόνο, αλλά να τους κάνει τα εμβόλια , τα αντιπαρασιτικά χάπια, και όλα όσα χρειάζονται τα ζωντανά.
Φιλόζωους του κώλου και φωνακλάδες για τα δικαιώματα του κάθε αδέσποτου έχουμε γεμίσει, λύσεις δεν βλέπουμε να έχουν εκτός του να κατακεραυνώνουν όποιον προστατεύεται από αυτά με όποιον τρόπο μπορεί.
kitakse file mou ego ime zoofilos giati me agapane ta zoa ke den me afinoun se isixia panta exo oti zoo kiklofori...
o skilos tora exi tin nootropia tis agelis ana kapios ton exi ma8i oti ine o arxigos tis agelis eki prepi na ma8is pos feronte se arxigo agelis ke lipa an ine dinaton tora o ka8e politis na gnorizi tin nootropia ton skilon ke na antidra analoga
otan kapio adespoto ine epi8etiko pros tous polites prepi na mazevete apo dimosious xorous
ke an dagkone esena i to pedaki sou 8a ixes ali gnomi opote min kanoume tous dikeous ekso ap to pexnidi
βαριεμαι να βγαλω τα ματια μου να διαβασω τι λες...σορρυ
Δεν μιλανε για εκδικηση, αλλα για αμυνα. Εχετε χασει ως συνηθως την μπαλα μερικοι.
Ποσα σχολια να κανω quote που λενε με το που δω σκυλο βγαζω ποδι για κλωτσια?
Παρεπιπτοντως το γαβγισμα δεν ειναι επιθεση.
Και πολλοι ανεφεραν ''παιδακια''...εχω δει παιδακια να πετανε πετρες και ξυλα σε αδεσποτα...δεν επιτεθηκαν μεν...αλλα αν το καναν θα χαν αδικο?
Προσωπικα ,αν ξαναδω τετοια φαση για τα ''παιδακια'' αυτα θα ενημερωθουν οι γονεις τους...αν και αυτοι εχουν ιδια μυαλα...τοτε δεν ξερω και γω τι θα γινει...
Ειναι ποινικα κολασιμη ενεργεια το να αμηνθεις εναντια σε ενα επιτιθεμενο ζωο;
Δλδ οταν σε δαΓΚασε το 40 κιλο πιτμπουλ περιεμνες καρτερικα μεχρι να βαρεθει την γευση του χεριου-τσιχλας και να σου φτύσει-επιστρεψει το χερι;
Ξαναλεω το γαβγισμα δεν ειναι επιθεση.
Δαγκωμα χωρις λογο δεν μου εχει συμβει και δουλευω κουριερ και παλιοτερα ντιλιβερυ οποτε εχω γυρισει ολη την αθηνα...κρυμμενα ειναι αυτα που λετε σε συγκεκριμενους δρομους και δεν με εχουν δαγκωσει ποτε ενω εχω περασει απο εκει?
Οχι, σφαλιαρα στο λαρυγγα για να με αφησει και οχι για να το σκοτωσω.
Αλλα δεν το κλωτσησα στα καλα καθουμενα επειδη το ειδα απο μακρια και το θεωρησα απειλη οπως εννοειται απο πολλους εδω
Φτάνει αγόρια. By the way οι περισσότεροι σαφώς και είναι φιλόζωοι άσχετα με αυτή την εκστρατεία να σώσουν τα σκυλάκια και τα γατάκια που έχουν κάποιοι μόνοι ξεκινήσει νομίζοντας ότι έχουν αυτοί μόνο πάντα δίκιο. Ας έβλεπα τόσους άλλους να ήταν πωρωμένοι να σώσουν τους ανθρώπους της χώρας μας.
Ξαναγράφω φτάνουν οι κόντρες σε κάθε thread.
Ας έβλεπα τόσους άλλους να ήταν πωρωμένοι να σώσουν τους ανθρώπους της χώρας μας.
Κλασσικο επιχειρημα που λενε οσοι δεν κανουν τιποτα...
Οσοι φιλοζωικοι συλλογοι ξερω καθως και ιδιωτες βοηθανε και ανθρωπους...
Αυτοι που παραπονιουνται δεν εχω δει να κανουν κατι...
Ερευνα που συνδεει την εγκληματικοτητα προς ζωα πως εξελισεται σε εγκληματικοτητα προα ανθρωπους...
http://www.incasa.org/PDF/2011/animal_human_violence.pdf
Κλασσικο επιχειρημα που λενε οσοι δεν κανουν τιποτα...
Ερευνα που συνδεει την εγκληματικοτητα προς ζωα πως εξελισεται σε εγκληματικοτητα προα ανθρωπους...
http://www.incasa.org/PDF/2011/animal_human_violence.pdf
Οκ, έχεις δίκιο. Φτάνει όμως. Έχω σιχαθεί τις κόντρες εδώ μέσα. Coolάρετε.
MG-KTiNoS
05/04/2014, 15:20
Φτάνει αγόρια. By the way οι περισσότεροι σαφώς και είναι φιλόζωοι άσχετα με αυτή την εκστρατεία να σώσουν τα σκυλάκια και τα γατάκια που έχουν κάποιοι μόνοι ξεκινήσει νομίζοντας ότι έχουν αυτοί μόνο πάντα δίκιο. Ας έβλεπα τόσους άλλους να ήταν πωρωμένοι να σώσουν τους ανθρώπους της χώρας μας.
Ξαναγράφω φτάνουν οι κόντρες σε κάθε thread.
Οι άνθρωποι στη χώρα σου άκουγαν στο Λαύριο τα ουρλιαχτά απ τη Μακρόνησο και δεν ήξεραν τι γίνονταν.
Οι άνθρωποι στη χώρα σου λένε ότι στο Πολυτεχνείο το 73 δεν έγινε τίποτα
Οι άνθρωποι στη χώρα σου λένε ότι οι ΧΑ είναι αθώοι
Οι άνθρωποι στη χώρα σου φταίνε που υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους
που με τόσο τσαμπουκα κλοτσάνε
τα σκυλάκια και τα γατάκια λοιπόν έχουν πιο μεγάλη αξία
απ πολλούς μαλάκες που ζουν στη χώρα σου
-και το λέω σοβάρα ότι αν δω άνθρωπο να κλοτσάει σκλι στο δρόμο θα γθμ ανάποδα-
Σας αρέσει δεν σας αρέσει...
ΤΕΛΟΣ