View Full Version : -10 χρόνια προσδόκιμο
makis206
27/04/2014, 09:25
Τόπος στην οργή όταν σε ανάγκασε να ζήσεις τέτοιες στιγμές δεν υπάρχει. Ακόμα κι εγώ που συγχωρώ πάντα σαν μαλάκας το άδικο του άλλου, αυτό το πράγμα δεν θα το άφηνα με τίποτα στη μέση. Να έχω δει τα σκυλιά μου να υποφέρουν έτσι κι εγώ δυο φορές περισσότερο από και για αυτά, κι εσύ Κωστή μόνο ξέρεις για πόσες ώρες.. ούτε να το σκέφτομαι. Είδα τις φάτσες τους που έβαλες στο φατσοβιβλίο μετά το κακό και μέσα σε δύο βλέμματα διέκρινα χίλια πράγματα, και για τις ψυχές των σκυλιών σου αλλά και για σένα μαζί..
Δεν "σφάζω" εύκολα ανθρώπους αλλά αυτόν τον πούστη όσο θυμάμαι αυτές τις εικόνες τον παλούκωνα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τόπος στην οργή όταν σε ανάγκασε να ζήσεις τέτοιες στιγμές δεν υπάρχει. Ακόμα κι εγώ που συγχωρώ πάντα σαν μαλάκας το άδικο του άλλου, αυτό το πράγμα δεν θα το άφηνα με τίποτα στη μέση. Να έχω δει τα σκυλιά μου να υποφέρουν έτσι κι εγώ δυο φορές περισσότερο από και για αυτά, κι εσύ Κωστή μόνο ξέρεις για πόσες ώρες.. ούτε να το σκέφτομαι. Είδα τις φάτσες τους που έβαλες στο φατσοβιβλίο μετά το κακό και μέσα σε δύο βλέμματα διέκρινα χίλια πράγματα, και για τις ψυχές των σκυλιών σου αλλά και για σένα μαζί..
Δεν "σφάζω" εύκολα ανθρώπους αλλά αυτόν τον πούστη όσο θυμάμαι αυτές τις εικόνες τον παλούκωνα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Και πόσα άλλα ζώα θα έχει φαρμακώσει - δολοφονήσει μέχρι τώρα................................
...για να ρίξω λάδι στη φωτιά...
Αδέσποτους ανθρώπους δηλαδή επιτρέπεται να έχουμε;
μου θυμισες την σαπφω νοταρα τη στιγμη που σκαει ''ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ!!!'' :lol:
κωστα δεν θα εμπλακω σε καμια συζητηση με κανεναν εδω μεσα για το θεμα. το μονο που μπορω να πω ειναι οτι παραλιγο να χασεις 2 μελη της οικογενειας σου απο προθεση και οποιαδηποτε ΜΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αντιδραση απο μερους σου δε μπορω παρα ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ να την δικαιολογησω.
περαστικα στα φιλαρακια σου (σκυλια σου) και καλη δυναμη σε οτι αποφασισεις να κανεις. :wave2:
nikos_abel
28/04/2014, 09:09
μου θυμισες την σαπφω νοταρα τη στιγμη που σκαει ''ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ!!!'' :lol:
Θέλω να γράψω πραγματικά ΠΟΛΛΑ αλλά εν προκειμένω θα αφήσω το θέμα καθαρό, με μια υποσημείωση :
Χαίρομαι που ο Κώστας με τις αντιδράσεις του, έστω και εν θερμώ, δεν έκανε κάτι το οποίο αντιβαίνει στις θέσεις του,
και εύχομαι (και πιστεύω) ότι ο λόγος για τον οποίο προχωράει το θέμα (έστω και με τις έντονες εκφράσεις του) είναι κυρίως για να
προστατεύσει τους φίλους του (τα σκυλιά εννοώ) και στο μέλλον τους φίλους άλλων (άλλα σκυλιά και ζωντανά) και όχι για εκδίκηση.
Γυναίκες με κωλάρες, διαφημιστικές πινακίδες, όμορφα οχήματα (που αποσπούν την προσοχή), θέα τη θάλασσα ή το δάσος, γριές, γέρους, παιδιά και αφηρημένους. Επίσης στους επαρχιακούς λέω να αφανίσουμε όλη την πανίδα τριγύρω και να παλουκώνουμε τα πτώματα τους για να τρομάζουμε και τα επόμενα. Τέλος να τοποθετηθεί ηλεκτροφόρο δίχτυ στην ατμόσφαιρα για να μη μπορεί να περάσει μήτε πουλάκι καθότι είναι εν δυνάμει κίνδυνος...
Mα εντελώς ό,τι να'ναι.
manhunter
28/04/2014, 10:06
Ναι φίλε αν δεν είναι κόπος και δεν ενοχλήσουμε τον γνωστό σου πολύ θα ήθελα να μοιραστεί τις πληροφορίες και το πως κινήθηκε.
Έχεις πμ.
nikos_abel
28/04/2014, 10:17
Mα εντελώς ό,τι να'ναι.
http://www.youtube.com/watch?v=elENh7rj62Y :p
georgemark
28/04/2014, 11:10
Μεγάλωσα σε χωριό , έχω βιώματα από δύο διαφορετικές κοινωνίες της επαρχίας (Χίος και Κρήτη) οι οποίες και οι δύο (και φαντάζομαι άλλες χίλιες δύο) έχουν το εξής κοινό :
Δεν δίνουν μία για τα ζώα τους που δεν αποφέρουν χρήματα ή δεν κάνουν τη δουλειά τους , εάν τώρα αυτό είναι και πλάσμα του γείτονα ή του χωριανού (που σίγουρα δεν τους αποφέρει χρήμα) αλλά αυτό κάνει καλά τη δουλειά του ή αποφέρει χρήματα τότε σίγουρα στοχοποιείται (από κακία με το κάλυμμα της ζήλιας) ως πιο εύκολο από τον ιδιοκτήτη του εάν τώρα παράλληλα ‘ενοχλεί ‘ έχουν το πάτημα για να καλύψουν και τη ζήλια τόσο στον εαυτό τους όσο κυρίως για τον εμπιστευτικό τους περίγυρο στον οποίο από μόνοι τους θα το πουν.
15 σελιδες μονορουφι
χωρια που στο πρωτο ποστ σου σοκαριστικα
ευτυχως που εζησαν και γλυτωσαν.
οτι ενεργεια κανεις θα φροντιζεις να το μαθαινει η κουτσομπολα του χωριου.
κι αν σου ειναι ευκολο το βραδυ τα σκυλια ΜΕΣΑ στο σπιτι σου.
κι οπως ειπαν κι αλλοι ουτε αστυνομια ουτε σπασιμο νευρων. τον σκατογερο θα τον πονεσει πιο πολυ το να βγαλει χρημα απο την τσεπη του.
κι οπως λενε "ολοι στο χωριο ξερουν μα κανεις δεν μιλα" καιρος ειναι να μιλησει κι ο ενας
γερα λοιπον κι ασαλιωτα κωστα!!!!!!!!!
el_hymador
30/04/2014, 12:48
http://www.vita.gr/news/article/31579/o-skylos-mas-agapaei-pragmatika
Δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα, απλά οι σκύλοι και τα ζώα γενικότερα είναι πολύ πιο κοντά σε εμάς απ΄ότι τελικά πιστεύουμε...
http://www.vita.gr/news/article/31579/o-skylos-mas-agapaei-pragmatika
Δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα, απλά οι σκύλοι και τα ζώα γενικότερα είναι πολύ πιο κοντά σε εμάς απ΄ότι τελικά πιστεύουμε...
Έπρεπε να σε είχα σήμερα στο μαγαζί που έφερε η μεγάλη το κοπριτάκι της τη Λούση από το Αγρίνιο και το πουτρόσκυλο είδε την γυναίκα μου την Χρύσα που είχε να την δει πάνω από 2 μήνες.
Κατουρήθηκε 3 - 4 φορές, κόντεψε να ξεκολλήσει την ουρά της από το κούνημα και μετά έπεσε πάνω στη Χρύσα (αφέθηκε καλύτερα) για να την χαϊδολογήσει.
Είναι ακόμα έτσι κι ας έχουν περάσει 2 ώρες.
:wave2:
yiannis172
30/04/2014, 13:00
Το ότι πρέπει να μπορεί κανείς να κυκλοφορεί με ασφάλεια, είναι αυτονόητο. Οι δρόμοι δεν πρέπει να έχουν επικίνδυνες λακούβες, ξεσκέπαστα φρεάτια και αδέσποτα σκυλιά.
Περισσοτερο επικινδυνα ειναι κατι αδεσποτα που κυκλοφορουν με το smart που τους πηρε ο μπαμπας τους ή με το αμαξι του γκομενου παρα τα σκυλια.
tzimidis
30/04/2014, 13:31
http://www.ipareamas.gr/our-friends-the-animals/item/2695-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B6%CF%8E%CE%BF%CF%85.html
SHOOTER045
30/04/2014, 15:59
Περισσοτερο επικινδυνα ειναι κατι αδεσποτα που κυκλοφορουν με το smart που τους πηρε ο μπαμπας τους ή με το αμαξι του γκομενου παρα τα σκυλια.
Και αυτά σκυλιά είναι
Και τι ΣΚΥΛΙΆ όμως μερικές φορές....
yiannis172
01/05/2014, 20:07
Υπερβολή είναι να προασπίζεσαι τα «δικαιώματα» ενός επιθετικού σκύλου και να αρνείσαι τον περιορισμό ή τον «τερματισμό» του επιτρέποντας του , όντας αδέσποτος , να επιτίθεται και να τραυματίζει ανθρώπους και άλλα ζώα.
Και ποιος εισαι εσυ ή ο καθενας ομοιδεατης σου,που μπορεις να κρινεις το οτι πρεπει να ''τερματιστει'' ενας σκυλος ή οποιαδηποτε μορφη ζωης;
el_hymador
01/05/2014, 20:09
Η περιγραφή και ανάλυση των ανθρώπινων συναισθημάτων σαν νοητικές ή ψυχικές λειτουργίες σίγουρα δεν είναι απλή , τουλάχιστον από ανθρώπους όπως ο γράφων που δεν σπούδασε ψυχολογία ή κάποια συναφή επιστήμη.
....
....
....
Η οργάνωση υπολογίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα στη Γερμανία φθάνει τους 100.000.
Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: onnews "
Αφήνω στην απ έξω τα της κτηνοβασίας που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη ζωοφιλία και δεν πρέπει επ ουδενί να συγχαίονται αυτά τα δύο. Η κτηνοβασία δεν είναι υπερβολική ζωοφιλια, είναι αρρωστημένο μυαλό, ανωμαλία και βασανίσμος ζωών.-
Από εκεί και έπειτα δυστυχώς πέφτεις στην παγίδα του να τα ερμηνέυεις όλα ανθρωποκεντρικά. Οι σκύλοι και τα ζώα (οι συμπεριφορές τους και η αξία τους) δεν επιδέχονται ανάλυσης και στάθμισης, είναι αυτό που είναι και είναι έτσι γιατί η φύση το έχει ορίσει έτσι. Οποιαδήποτε προσπάθεια πέραν αυτού δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο πέραν της επισημονικής προσέγγισης και πέραν της μ@λ@κι@ς ποου έχουμε στο μυαλό και προσπαθούμε να προβάλουμε ανθρώπινα χαρακτηριστικά στα ζώα.
Μεταξύ μας, τα ζώα είναι πολύ πιο ολοκληρωμένες και πετυχέμενες μορφές ζωής σε σχέση με εμάς. Δεν βλάπτουν χωρίς λόγο το ένα το άλλο, δεν γαμάνε τον πλανήτη, δαν αναλώνονται σε ένα κάρο παπαριές ασκόπως, απλά ζουν και υπηρετούν απείρως καλύτερα από εμάς αυτό που τα γέννηση, την φύση.
Μια κατσαρίδα είναι το ίδιο σημαντική ή ασήμαντη με ένα σκύλο, μια αρκούδα ή μια γαλάζια φάλαινα. Το ότι εμείς γουστάρουμε περισσότερο τον σκύλο, προστατεύουμε την αρκούδα και την φάλαινα (λέμε και καμία μαλακία) αλλά σκοτώνουμε και εξολοθρεύουμε την κατσαρίδα, είναι καθαρά ανθρώπινη συμπεριφορά και εξυπηρετεί τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ σκοπούς. Κάνενα ον από τα προαναφερθέντα δεν μετράει περισσότερο ή λιγότερο για τη φύση άλλο το πως τα "αξιολογούμε" εμείς.
Σε ότι αφορά στους σκύλους κάνεις τεράστιο λάθος, οι σκύλοι δεν είναι μόνο παβλοφικά ανακλαστικά, αγαπάνε άδολα και χωρίς απαιτήσεις, θυμούνται μαλάκες και είναι ικανοί να θυσιαστούν προκειμένου να μας προστατέψουν. Και ναι, κρατάνε και μούτρα και τσαντίζονται και τα πάντα. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά τους που θυμίζουν πολύ έντονα μερικές ανθρώπινες συμπεριφορές είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα τους.
Δυστυχώς για τους σκύλους, η φύση τους έκανε έτσι ώστε να προσαρτώνται και να συχνωτίζονται εύκολα με το πιο ελεεινό, άθλιο, κακό, και τελικά άχρηστο ον του πλανήτη αυτού, τον άνθρωπο.
Οι σκύλοι είναι γκαντέμηδες και απλά δεν τους αξίζουμε.
Σε ότι αφορά στο αν τα σκυλιά πρέπει να κοιμούνται με τα παιδιά ο καθένας πράττει ότι νομίζει πιο σωστό για τα παιδιά του. Εγώ λέω πως όχι μόνο είναι καλό για τα παιδιά να έρχονται σε στενή επαφή με ζώα αλλά ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ!!!! Δεν υπάρχει ούτε μια καταγεγραμμένη περίπτωση όπου παιδί αρρώστησε λόγο του ότι κοιμάταν ή κυλιόταν στα χώματα με σκύλο ή άλλα ζώα, ίσα - ίσα, η επαφή αυτή θωρακίζει το ανοσοποιητικό του, μειώνει δραματικά την εμφάνιση αλλεργιών και το προικίζει με απίστευτη μικροβιακη αντοχή (δεν τα λέω εγώ αλλά επίσημες έρευνες!). Πέραν αυτών βέβαια, το πόσο βοηθάει θετικά στην ψυχοσύνθεση ενός παιδιού η επαφή με τα ζώα είναι πραγματικά μη μετρήσιμο!
Καλύτερα λοιπόν οι μη μου άπτου γονείς που δεν θέλουν τα βρωμόσκυλα και τα ψωραριόγατα να ανησυχούν για το τι σκατά ταϊζουν τα παιδιά τους και πόσο αυτά αποβλακώνονται στην τηλεόραση και τα tablets, καλύτερα να ανησυχουν για το ότι τα μεγαλώνουν σε κλουβιά καλλιεργόντας τους φοβικές συμπεριφορές για τα ζωά και τη φύση.
Αυτά... το κειμενάκι που ακολουθεί συντάχθηκε πριν κάποιες ημέρες... συνεχίζω να το πιστεύω 100%
Από πιτσιρικάς έχω μεγαλώσει με ζωάκια, σκυλιά - γατιά μέσα στο σπίτι και αισθάνομαι & αναγνωρίζω την τεράστια ευεργετική επίδραση που είχε αυτό στην διαμόρφωση μου ως άτομο. Ότι καλοσύνη και αγάπη έχω μέσα μου, μου τα δίδαξαν τα σκυλιά και τα ζώα, όπως επίσης μου παρέδωσαν τα πιο high class μαθήματα για το πως να χαίρεσαι την ζωή απλά, να υπομενεις τις δυσκολιές, να είσαι στωϊκός, υπομονετικός, να ανακαλύπτεις, να θαυμάζεις και να εισπράτεις την ομορφιά γύρω σου κάθε λεπτό. Οι άνθρωποι με δίδαξαν πως να είμαι μουνόπανο και παρτάκιας, να κάνω focus στα ασήμαντα και να κυνηγώ φαντάσματα. Όποιος έχει ή είχε σκύλο/γάτα μπορεί να καταλάβει, αν κοιτάξεις βαθιά μέσα στα μάτια τους σου αποκαλύπτεται όλο το σύμπαν με ένα απόλυτα κατανοητό τρόπο, πέρα από την γελοία ανθρώπινη λογική.
Δεν βλάπτουν χωρίς λόγο το ένα το άλλο [/I]
Εννοείται ότι και τα ζώα βλάπτουν χωρίς λόγο το ένα το άλλο. Έχεις δει σκύλους να ξεσκίζουν γάτα για πλάκα; (δυστυχώς το έχω δει και όχι μόνο μία φορά)
...δεν γαμάνε τον πλανήτη, δαν αναλώνονται σε ένα κάρο παπαριές ασκόπως, απλά ζουν και υπηρετούν απείρως καλύτερα από εμάς αυτό που τα γέννηση, την φύση.
[/I]
Όλα αυτά δεν τα κάνουν γιατί δεν μπορούν. Εάν μπορούσαν δε θα ήταν ζώα και θα τα έκαναν.
Kαλή η ζωοφιλία, και εγώ αγαπώ τα ζώα και σκύλο είχα πολλά χρόνια και άλλα ζώα, αλλά μην ξεφεύγουμε κιόλας.
el_hymador
01/05/2014, 21:35
Εννοείται ότι και τα ζώα βλάπτουν χωρίς λόγο το ένα το άλλο. Έχεις δει σκύλους να ξεσκίζουν γάτα για πλάκα; (δυστυχώς το έχω δει και όχι μόνο μία φορά)
Όλα αυτά δεν τα κάνουν γιατί δεν μπορούν. Εάν μπορούσαν δε θα ήταν ζώα και θα τα έκαναν.
Kαλή η ζωοφιλία, και εγώ αγαπώ τα ζώα και σκύλο είχα πολλά χρόνια και άλλα ζώα, αλλά μην ξεφεύγουμε κιόλας.
Nαι και έχω δει γάτες να παίζουν με ποντίκι επί ώρα ένώ αυτό ψυχοραγεί...
Οι σκύλοι δεν συμπαθιούνται με τις γάτες γιατί στο περιβάλλον που ζούν εδώ και χιλιετίες ανταγωνίζονται για την τροφή, απλό είναι. Και οι γάτες σκοτώνουν σαδιστικά γιατί εκπαιδεύουν τα θηρευτικά τους ένστικτα & λειτουργίες, υπάρχει λόγος λοιπόν και είναι ορισμένος από τη φύση. Από τη άλλη η φύση ποτέ δεν όρισε π.χ. να αποτεφρώνονται παιδάκια στο Ιράκ από βόμβες λευκού φώσφορου τις οποίες έριξε ένα βομβαρδιστικό που είχε ταξιδέψει τη μισή υφήλιο... ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Σε ότι αφορά στο δεύτερο, προφανώς εννοείς ότι η ανικανότητα είναι το μόνο που εμποδίζει τα ζώα από το να γίνουν πραγματικοί μαλάκες... οκ... αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι οποιοσδήποτε κόπρος είναι ικανός και με το παραπάνω να φιλοδωρήσει οποιονδήποτε άνθρωπο με πολύ ωραίες δαγκωματίες, δεν το κάνει όμως πλην ελάχιστων εξαιρέσεων...
pipe_smoker
01/05/2014, 21:38
Ο παρατηρητής είναι ο άνθρωπος. Άρα αναπόδραστα αυτό που θα παρατηρήσει θα το δει μέσα από τα δικά του μάτια, κι όσο αμέτοχος κι αν προσπαθήσει να μείνει δεν πρόκειται να τα καταφέρει στο 100%.
Οπότε το ανθρωποκεντρικό το παίρνουμε σα δεδομένο. Την προσέγγιση εννοώ. Όχι το "εγώ να'μαι καλά και τα γαμώ όλα τη μάνα".
Έχουμε το χούι να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.
Χρησιμοποιούμε όρους κι έννοιες που ταιριάζουν σε εμάς και τις κοτσάρουμε στα ζώα.
Το γατί μου είναι χαρούμενο. Ο σκύλος μου είναι στενοχωρημένος. Κλπ.
Το ότι η συμπεριφορά τους μας θυμίζει παρόμοιες δικές μας ψυχολογικές και συναισθηματικές καταστάσεις μας ωθεί σε κάτι τέτοιο.
Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό γιατί όπως προείπαμε μόνο τα δικά μας μάτια έχουμε και μέσα από αυτά βλέπουμε.
Η όποια απομυθοποίηση των ζώων ως όντα τα οποία δρουν με βάση το ένστικτο και κάποιες πολύ βασικές συμπεριφορικές αρχές δεν τα μειώνει ούτε τα κάνει κατώτερα ή άξια χειρότερης μεταχείρισης.
Η όποια απομυθοποίηση των ανθρώπων ως όντα τα οποία δρουν με βάση κάποια ένστικτα, κάποιες ενορμήσεις για τις οποίες ούτε καν έχουν ιδέα ότι υπάρχουν και είναι έρμαια του ασυνειδήτου τους, και σαφώς κάποιες συμπεριφορικές και γνωσιακές αρχές, δεν τους μειώνει ούτε τους κάνει κατώτερα όντα κλπ.
Μας χαλάει λίγο τη σούπα της ψευδαίσθησης "Εγώ είμαι ο κυρίαρχος του εαυτού μου" βέβαια αλλά τέλος πάντων:lol:
Τα ζώα είναι πιο "απλά".
Όταν μια γάτα θηλάζει το γατί της ακολουθεί το ένστικτό της να φροντίσει τα μικρά της.
Όταν μια γάτα διώχνει ένα απο τα γατιά της και το αφήνει να πεθάνει αντί να το θηλάσει, το κάνει γιατί πιθανότατα είναι πιο αδύναμο από τα υπόλοιπα και ήδη άρρωστο οπότε δεν έχει ελπίδα.
Σίγουρα πάντως δεν το κάνει γιατί είχε πατέρα μέθυσο ο οποίος την κακοποιούσε ψυχολογικά και της δημιούργησε τραύματα που την οδήγησαν στο να σκοτώνει τα νεογέννητα μωρά της.
Σπάνια θα δούμε "παράλογες" συμπεριφορές από τα ζώα. Ως ωφελιμιστική μας φαίνεται η ηθική τους.
Μόνο που δεν έχουν ηθική (τουλάχιστον όχι όπως την εννοούμε εμείς), ούτε και "σκέφτονται το όφελος".
Απλά η ενστικτική συμπεριφορά θυμίζει αυτό ακριβώς. "Προσπαθώ να νιώσω καλά, αποφεύγω να νιώσω πόνο, όσο αυτά δεν αντιβαίνουν τα βασικά μου ένστικτα" (πονάει η γέννα αλλά η ανάγκη για αναπαραγωγή είναι πολύ μεγαλύτερη από την επιθυμία αποφυγής του πόνου).
Όσο για εμάς και το πόσο απλοί ή σύνθετοι είμαστε ας το αφήσουμε καλύτερα:D
Καλές οι ερμηνείες, αλλά η ουσία είναι στην πράξη.
Και στην πράξη θα συμφωνήσω απόλυτα με το απόφθευγμα του Schopenhauer
"The assumption that animals are without rights and the illusion that our treatment of them has no moral significance is a positively outrageous example of Western crudity and barbarity. Universal compassion is the only guarantee of morality."
pipe_smoker
01/05/2014, 21:51
Εννοείται ότι και τα ζώα βλάπτουν χωρίς λόγο το ένα το άλλο. Έχεις δει σκύλους να ξεσκίζουν γάτα για πλάκα;
Μια χαρά λόγος υπάρχει.
Και σίγουρα δεν είναι η πλάκα.
Κι εμείς όλα αυτά που κάνουμε τα κάνουμε γιατί μπορούμε, άρα εάν δεν τα κάναμε ο λόγος θα ήταν ότι δε θα μπορούσαμε, άρα θα ήμασταν ζώα?
Το ότι μπορείς να κάνεις κάτι, δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει και να το κάνεις, ότι έχεις το δικαίωμα να το κάνεις, ότι θα σε ωφελήσει αν το κάνεις κλπ.
Μπορείς κάλλιστα να μην το κάνεις χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις βασίλειο, συνομοταξία, οικογένεια, γένος, είδος κλπ.
el_hymador
01/05/2014, 21:53
+1000 στον pipe
Και να προσθέσω επίσης ότι ως άνθρωποι είμαστε ικανοί να αντιληφθούμε την αντικειμενική παραγματικότητα σε μεγαλύτεριο βαθμό από τα ζώα και να κατανοήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος το κόσμο γύρο μας... με βάση αυτό, είμαστε διπλά μαλάκες λοίπον έτσι όπως φερόμαστε.
+1000 στον pipe
Και να προσθέσω επίσης ότι ως άνθρωποι είμαστε ικανοί να αντιληφθούμε την αντικειμενική παραγματικότητα σε μεγαλύτεριο βαθμό από τα ζώα και να κατανοήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος το κόσμο γύρο μας... με βάση αυτό, είμαστε διπλά μαλάκες λοίπον έτσι όπως φερόμαστε.
Δε λέμε κάτι διαφορετικό. Και τα ζώα εάν ήταν ικανά να αντιληφθούν κλπ κλπ. και να κατανοήσουν σε μεγαλύτερο βάθος κλπ κλπ. δε θα ήταν αυτά που είναι (ζώα) αλλά κάτι άλλο, π.χ. άνθρωποι και έτσι θα φέρονταν όπως φέρονται και οι άνθρωποι. Και εμείς δεν είμαστε "διπλά μαλάκες" κλπ κλπ. απλά έτσι είμαστε (γιατί μπορούμε) ενώ τα ζώα δεν είναι (γιατί δεν μπορούν).
Γιατί μπαίνετε στη διαδικασία να συγκρίνετε ΑΝΟΜΟΙΑ και μη συγκρίσιμα πράγματα;
Και ποιος εισαι εσυ ή ο καθενας ομοιδεατης σου,που μπορεις να κρινεις το οτι πρεπει να ''τερματιστει'' ενας σκυλος ή οποιαδηποτε μορφη ζωης;
Είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν "τερμάτισες" κατσαρίδα όταν την είδες στο νεροχύτη του σπιτιού σου. :wave2:
akis_trevor
02/05/2014, 08:23
ενω εσυ δεν μπαινεις;
"Είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν "τερμάτισες" κατσαρίδα όταν την είδες στο νεροχύτη του σπιτιού σου."
nikos_abel
02/05/2014, 10:48
Και τα ζώα εάν ήταν ικανά να αντιληφθούν
Ως άνθρωπος, πόσα περισσότερα μπορείς να αντιληφθείς σε σχέση με μια κατσαρίδα;, Μια νυχτερίδα; Έναν τριλοβίτη;
Σχετικά με το τι information υπάρχει διαθέσιμο στο σύμπαν πάντα.
el_hymador
02/05/2014, 11:36
Δε λέμε κάτι διαφορετικό. Και τα ζώα εάν ήταν ικανά να αντιληφθούν κλπ κλπ. και να κατανοήσουν σε μεγαλύτερο βάθος κλπ κλπ. δε θα ήταν αυτά που είναι (ζώα) αλλά κάτι άλλο, π.χ. άνθρωποι και έτσι θα φέρονταν όπως φέρονται και οι άνθρωποι. Και εμείς δεν είμαστε "διπλά μαλάκες" κλπ κλπ. απλά έτσι είμαστε (γιατί μπορούμε) ενώ τα ζώα δεν είναι (γιατί δεν μπορούν).
Eϊναι πολύ μεγάλη κουβέντα το κατά πόσο "ανόμοιοι και μη συγκρίσιμοι" είμαστε σε σχέση με τα ζώα, από τεχνικής άποψης τα υλικά είναι ακριβώς τα ίδια, απλά η εκτέλεση διαφορετική... στην περίπτωση δε των πρωτεύοντων θηλαστικών το DNA μας είναι ταυτόσημο σε ποσοστά που υπερβαίνουν το 95%. Νομίζω ότι την έχουμε ψωνίσει εντελώς με το γεγονός ότι η εξελικτική διαδικασία μας προίκισε με τεράστιους εγκεφάλους, που είναι και το μοναδικό μας συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων έμβιων όντων στον πλανήτη. Σιγά την μάλακια. Θέλω να πω αν παρήγαμε από τον κ*λο μας χιλιόμετρα νήματος υψηλης ανθεκτικότητας στο πάχος οπτικής ίνας και χτίζαμε τον παρθενώνα από ένστικτο όπως οι αράχνες χτίζουν τον ιστό τους, θα ήταν εξίσου εντυπωσιακό για κάποιον εξωτερικό παρατηρητή... ή αν καταφέρναμε για μια φορά στην έκλαμψη του "πολιτισμού" μας να δημιουργήσουμε πολυπληθείς κοινωνίες απόλυτης ισονομίας και εξυπηρέτησης του κοινού συμφέροντος, όπως οι μέλισσες.
Τελικά απ ότι φαίνεται δεν μας έχει βοηθήσει και πολύ ο εγκέφαλος μας, σίγουρα πετύχαμε στόχους όπως διαιώνιση του είδους (των τυχερών ατόμων) και μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, το τίμημα όμως για όλα αυτά είναι ότι οδεύουμε ολοταχώς πρς την καταστροφή και το χειρότερο, ότι έχουμε πλήρη επίγνωση για αυτό. Είναι σαν οι λέαινες στο Σερενγκέτι αντί για δόντια, νύχια, όσφρηση και μυική δύναμη να αποκτούσαν εξελικτικά ένα διαφορετικό "όπλο", την ευφυία και να εξολόθρευαν μαζικά τα γκνου και τις αντιλόπες. Θα γινόντουσαν βοϊδάρες, θα πεθαίναν από στεφανίαι νόσο, και πολύ πιθανόν -άκουσον άκουσον!- θα διεκδικούσαν ίσα δικαιώματα με τα αρσενικά (αν είναι δυνατόν!). Σταδιακά λοιπόν θα κατέστρεφαν το περιβάλλον στο οποίο ζουν και θα εξαντλούσαν τους πόρους οπότε και θα εξαφανιζόντουσαν. Πολύ πετυχημένο!
Η σούμα λοιπόν, για τους παρατηρητές ένος εξωγηίνου σκάφους που θα επισκεφθεί τον πλανήτη μετά από κάποιες χιλιαδες χρόνια θα είναι η εξής:
-Μονοκύτταροι οργανισμοί... η πιο πετυχημένη μορφή ζωής, 3,5 δις χρόνια παρουσίας
-Φυτά... τουλάχιστον 1,5 δις χρόνια αργυρό μετάλλιο
-Έντομα... τρελή πετυχισιά, κατοίκησαν στον πλανήτη επί εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια και επέζησαν πλήθους καταστροφών και δραματικών αλλαγών του οικοσυστήματος
-Δεινόσαυροι... 150+ εκατομμύρια χρόνια κυριαρχίας, απλά γκαντέμηδες
-Θηλαστικά... 65 εκατομμύρια χρόνια, εντυπωσιακό εξελεγκτικό βήμα, το γάμησε η παρακάτω κατηγορία
-Άνθρωποι...200 χιλιάδες χρόνια, εντeλώς αποτυχημένοι, ηλίθιοι και μαλάκες, δεν κατάφεραν ποτέ να διαχειριστούν σωστά τα προτερήματα τους. Παράδειγμα προς αποφυγή!
...και κάπως έτσι σε όλους τους γαλαξίες θα λένε ανέκδοτα για εμάς, δισεκατομμύρια χρόνια αφότου θα έχουμε αυτό-καταστραφεί, λόγο της "ανωτερότητας μας".
nikos_abel
02/05/2014, 13:03
Τι μας λες βρε φίλε....
Κι όλα αυτά , τα πολύπλοκα , πως τα έγραψες ?
ΕΛΕΟΣ...
Μετά μου λένε ...
Να μη πίνω!!
Ειλικρινά, δεν το πιάνεις. Παρασύρεσαι (όχι άδικα και χωρίς πραγματική μομφή) από την εντυπωμένη με το ζόρι στο μυαλό μας αίσθηση
ότι αποτελούμαστε από κάτι διαφορετικό από ότι όλα τα υπόλοιπα πράγματα στο σύμπαν.
Αν ξεπεράσεις (και εγώ φυσικά) αυτήν την φαντασίωση, τότε θα δεις τη μεγάλη εικόνα και οι διαφορές που βλέπεις θα σου φαίνονται
πραγματικά αστείες (αν τις βλέπεις).
nikos_abel
02/05/2014, 14:35
Ε πείτε το ρε παιδιά απο την αρχή , ότι θέλετε να φιλοσοφήσουμε !
Δεν φιλοσοφώ, παραθέτω τα δεδομένα. Αν εσύ πιστεύεις ότι ο σούπερ ντούπερ άνθρωπος, η κορωνίδα
της δημιουργίας και ο απόλυτος άρχοντας του κόσμου δεν είναι ψευδαίσθηση αλλά είναι η πραγματικότητα,
τότε προτιμώ να ζω στη κοσμάρα μου (που ξέρω τι μου γίνεται και δεν περιμένω κάτι μαγικό να συμβεί).
el_hymador
02/05/2014, 14:38
To χιλιοειπωμένο αλλα απολύτως σωστό και αληθινό.... αν κοπεί το ρεύμα, το 98% του "πολιτισμού" μας παύει να υπάρχει.
Η περιγραφή και ανάλυση των ανθρώπινων συναισθημάτων σαν νοητικές ή ψυχικές λειτουργίες σίγουρα δεν είναι απλή , τουλάχιστον από ανθρώπους όπως ο γράφων που δεν σπούδασε ψυχολογία ή κάποια συναφή επιστήμη.
Σχετικά με τα ζώα και τον κώδικα συμπεριφοράς τους , σίγουρα , εκτός των βασικών ενστίκτων που τον καθορίζουν , υπάρχουν και άλλες παράμετροι που διαφοροποιούν μεταξύ τους άτομα του ιδίου είδους . Δεν εννοώ διαφορές που προκύπτουν από εκπαίδευση αλλά έμφυτες.
Από παρατήρηση , έχοντας συμβιώσει με σκύλους από μικρό παιδί , θα τολμούσα να πω ότι και τα σκυλιά έχουν, υποτυπωδώς όμως , αυτό που εμείς οι άνθρωποι λέμε χαρακτήρα.
Επίσης χαίροντα ή λυπούνται και μπορούν να εκφράσουν τη χαρά ή τη λύπη τους , όμως αυτό είναι στιγμιαίο και σε καμία περίπτωση συνδεδεμένο με μακροχρόνιες συμπεριφορές.
Αν λυπήσεις τον σκύλο σου μαλώνοντας τον , αυτός δεν πρόκειται να σου κρατήσει μούτρα την επόμενη ώρα (όπως πιθανόν κάνει το παιδί σου) κι αυτό δεν οφείλεται στην υποτιθέμενη μεγαλοθυμία του , όπως πολλοί λάθος ερμηνεύουν , αλλά στον διαφορετικό τρόπο λειτουργίας της μνήμης του και την πάντα πολύ ισχυρή παρότρυνση του ενστίκτου του.
Φυσικά αναφέρομαι σε τυχαίο γεγονός και όχι σε συστηματική κακοποίηση ή ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων του , πράγμα που θα του δημιουργήσει εξαρτημένο αντανακλαστικό τον τρόμο ή την τρελή χαρά…Άμα τη εμφανίσει σου …
Δηλαδή Βάσκα , η τρελή χαρά της σκυλίτσας προς τη γυναίκα σου , δεν είναι έκφραση ευγνωμοσύνης , όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε , αλλά κάτι άλλο που δεν ξέρω πως θα το αποκαλούσαν οι επιστήμονες ζωολόγοι .
Είναι λάθος λοιπόν η εξίσωση ζώου με άνθρωπο και η ερμηνεία της συμπεριφοράς του με βάση αρχές που διέπουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.
Κοντολογίς πληροφορίες και γνώση σχετικά με τη συμπεριφορά – αντιδράσεις του σκύλου από τον κτηνίατρο που τα έχει σπουδάσει και όχι από το τυχαίο internet όπου και ο κάθε τυχάρπαστος υστερικός έχει άποψη.
Υπάρχουν πολλοί , που από την αγάπη στα ζώα τους , οδηγούνται σε υπερβολές.
Υπερβολή είναι να κοιμίζεις το σκυλάκι στο κρεβάτι του παιδιού σου γιατί .. Το σκυλάκι από τη φύση του , θα γλείψει τον πρωκτό και τα γεννητικά του όργανα , επίσης θα πατήσει περιττώματα ή άλλες βρωμιές.. Ακόμη , όση προστασία κι αν έχει , είναι πιο ευάλωτο σε διάφορα παράσιτα κλπ..
Υπερβολή είναι να προασπίζεσαι τα «δικαιώματα» ενός επιθετικού σκύλου και να αρνείσαι τον περιορισμό ή τον «τερματισμό» του επιτρέποντας του , όντας αδέσποτος , να επιτίθεται και να τραυματίζει ανθρώπους και άλλα ζώα.
Έσχατη υπερβολή (αυτό είναι διαστροφή) είναι αυτή που εκφράστηκε στη Γερμανική κάτω βουλή πρόσφατα, όταν σε προσπάθεια κατάθεσης νομοσχεδίου που απαγορεύει τη σεξουαλική συνεύρεση με ζώα , περίπου 100.000 ζωολάτρες Γερμανοί , απαίτησαν την τροποποίηση του νόμου ώστε αυτό να επιτρέπεται εφ όσον τα ζώα … Συναινούν … Δεν γνωρίζω τι τελικά έγινε…
Αντιγράφω μεταφρασμένο κείμενο γιατί γερμανικά δεν γνωρίζω..
«Εν αναμονή της απόφασης της απαγορευσης της σεξουαλικής συνεύρεσης μεταξύ ανθρώπων και ζώων στη Γερμανία ανακοίνωσε η κυβέρνηση ….
Η εφημερίδα Ταγκεστσάιτουνγκ (Tageszeitung) αναφέρει σε άρθρο της ότι ο Γερμανικός νόμος περί προστασίας των ζώων προς το παρόν απαγορεύει τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων μόνο στην περίπτωση που το ζώο τραυματίζεται……..
Η οργάνωση Κτηνίατροι κατά της Ζωοφιλίας επισημαίνει ότι χιλιάδες Γερμανοί ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω διαδικτύου για την κτηνοβασία, ενώ κάποιες φάρμες νοικιάζουν ζώα για σεξουαλική εκμετάλλευση….
Πάντως, η οργάνωση Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (ZETA) σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της τροποποίησης του νόμου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μίχαελ Κίοκ, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Tageszeitung ότι ζει με την Κέσι, ένα θηλυκό σκυλί οκτώ ετών...
Ο ιστότοπος της ZETA αναφέρει ότι οι ζωόφιλοι κάνουν σεξ με ζώα μόνο αν είναι βέβαιοι ότι έχουν τη συγκατάθεσή τους και ότι καταδικάζουν την κακοποίηση των ζώων.
Η οργάνωση υπολογίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα στη Γερμανία φθάνει τους 100.000.
Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: onnews "
Ευχαριστούμε κι εσένα και την κα Χρονοπούλου για την ενημέρωση - γνώση που μας παρείχατε.
Επίσης αν ισχύει "Είναι λάθος λοιπόν η εξίσωση ζώου με άνθρωπο και η ερμηνεία της συμπεριφοράς του με βάση αρχές που διέπουν την ανθρώπινη συμπεριφορά." αφήστε μας σας παρακαλώ να πλανιόμαστε πλάνην οικτρά.
Ευχαριστούμε κι εγώ και η γυναίκα μου.
Επίσης αν ισχύει "Είναι λάθος λοιπόν η εξίσωση ζώου με άνθρωπο και η ερμηνεία της συμπεριφοράς του με βάση αρχές που διέπουν την ανθρώπινη συμπεριφορά." αφήστε μας σας παρακαλώ να πλανιόμαστε πλάνην οικτρά.
Ευχαριστούμε κι εγώ και η γυναίκα μου.
Απορια, χωρις καμια ειρωνια-διαθεση για αντιπαραθεση (πστμ μου τη σπαει που χρειαζεται η διευκρινηση).
Οποτε θεωρεις οτι η εξισωση σκυλου-ανθρωπου καθως και η εξισωση της συμπεριφορας τους ειναι η ορθη πρεσεγγιση; Η πιο υγιης;
el_hymador
02/05/2014, 20:35
Μικρό το κακό , οι λίγοι που θα μείνουν θα φτιάξουν άλλον στο πι και φι , χρησιμοποιώντας αυτόν τον καταραμένο εγκέφαλο τους που σου έδωσε πι-σι και πληκτρολόγιο:bawl:
Ναι μείνε ήσυχος... οι μισοί θα πλιατσικολογούν τους άλλους μισούς και στο τέλος θα αφανιστούν όλοι...
Απορια, χωρις καμια ειρωνια-διαθεση για αντιπαραθεση (πστμ μου τη σπαει που χρειαζεται η διευκρινηση).
Οποτε θεωρεις οτι η εξισωση σκυλου-ανθρωπου καθως και η εξισωση της συμπεριφορας τους ειναι η ορθη πρεσεγγιση; Η πιο υγιης;
ποιος μίλησε για εξίσωση σκύλου ανθρώπου ή για εξίσωση συμπεριφορών ????
Τα κοπανάς καταλαβαίνουν οτι δεν τα πας και απομακρύνονται, τα ταΐζεις, τα χαϊδεύεις, νιώθουν ότι τ' αγαπάς και σου κάνουν χαρές. Απλά πράγματα, ούτε εξίσωση υπάρχει ούτε και είναι πολύπλοκη η σχέση που αναπτύσσουν με σένα (δεν θα μπορούσαν άλλωστε) αν και υπάρχουν παραδείγματα που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.
nikos_abel
02/05/2014, 21:34
Μα δεν υπάρχει καμμία εξίσωση, ο σκύλος είναι σκύλος και ο άνθρωπος άνθρωπος, δεν αντιλέγω σε αυτό.
Αυτό δε σημαίνει ότι η ερμηνεία που δίνουμε εμείς οι άνθρωποι στις συμπεριφορές των ζώων είναι και η σωστή.
Για παράδειγμα, ο πόνος δεν είναι παρά ένα ηλεκτρικό σήμα που το μέλος / όργανο που πονάει στέλνει στον
εγκέφαλο για να τον προειδοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά.
Η ερμηνεία όμως που δίνουμε εμείς οι άνθρωποι στο πόνο, δε σημαίνει ότι είναι η ίδια που δίνει και ένας άλλος οργανισμός
στον εαυτό του.
Ένα χταπόδι π.χ. θα φάει τα πόδια του αν πεινάσει και δεν νιώθει πόνο. Χωρίς πόνο (σήμα, information) δεν αντιλαμβάνεται
ότι η έλλειψη των ποδιών του, που προέρχεται από μια κατά τα άλλα "έξυπνη" κίνηση επιβίωσης, μπορεί να προκαλέσει το
θάνατό του ακριβώς λόγω αυτής της έλλειψης που θα τα χρειαστεί για να ξεφύγει από έναν θύτη σε λίγα λεπτά.
Τι λέει αυτό για την αντίληψή μας;
Μόνο ότι η ανθρώπινη "βλέπει" λίγο πιο μακρυά στο μέλλον.
Στο τέλος της διαδρομής όμως, ΟΛΟΙ (και όταν λέμε όλοι, εννοούμε εντελώς όλοι) τελικά ψοφάμε.
Ναι μείνε ήσυχος... οι μισοί θα πλιατσικολογούν τους άλλους μισούς και στο τέλος θα αφανιστούν όλοι...
Ιστορικά βέβαια είναι πιθανότερο ότι οι λίγοι που θα μείνουν θα ενωθούν και θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν συνεργαζόμενοι, παρά θα αλληλοφαγωθούν όπως
θέλουν να μας πείσουν οι ταινίες που βλέπουμε, να λέμε και του στραβού το δίκιο.
el_hymador
02/05/2014, 22:20
Τι σημαίνει εξίωση και ποιος ορίζει ποιος είναι ίσος ή όχι; Για τον άνθρωπο ένας συνάνθρωπος έχει μεγαλύτερη "αξία" απ΄ότι ένας σκύλος, όπως για την αρκούδα , το αρκουδάκι της έχει μεγαλύτερη αξία από οποιονδήποτε άνθρωπο. Από εκεί και έπειτα, αν αποστασιοποιηθείς λίγο και δεις τα πράγματα στο σύνολο τους, χέστηκε η φοράδα στο γενί τζαμί για την αρκούδα που σκοτώθηκε στην Εγνατία, όπως επίσης χέστηκε η φοράδα στο γενί τζαμί για το πολύνκερο που σημειώθηκε στην Εγνατία με 15 ανθρώπους να αποχαιρετούν τον μάταιο τούτο κόσμο. Η Γη θα συνεχίσει να γυρίζει με ή χωρίς την αρκούδα ή τους 15 συνανθρώπους μας. Αν το πάμε πιο μακρύα χέστηκε το σύμπαν αν σκάσει μετεωρίτης και μας εξαϋλώσει όλους, ανθρώπους, αρκούδες, σκύλους και ότι υπάρχει σε αυτό τον πλανήτη.
Το όλο θέμα έχει να κάνει με την έπαρση μας, νομίζουμε ότι είμαστε κάτι ξεχωριστό ως είδος και ότι όλοι και όλα μας χρωστάνε και πρέπει να μας (εξ)υπηρετούν. Φούτσες κύριοι...
yiannis172
02/05/2014, 22:43
Το όλο θέμα έχει να κάνει με την έπαρση μας, νομίζουμε ότι είμαστε κάτι ξεχωριστό ως είδος και ότι όλοι και όλα μας χρωστάνε και πρέπει να μας (εξ)υπηρετούν. Φούτσες κύριοι...
:a012:
Η προταση αυτη τα λεει ολα.
Ευχαριστω για την απαντηση vaska & niko_abel.
Χυμαδορη, αυτο με την ισοπεδωση ορθο. Γιατι ετσι ειναι. Απλα, τιμια και ομορφα.
Η τελευταια σου προσταση σηκωνει συζητηση, μα οχι τωρα και σιγουρα οχι εδω. Ελπιζω εναν καφε καποτε να τον πιουμε.
Αλλ ναι, ξεχωριζουμε ως ειδος, τουλαχιστον στον πλανητη τουτο.
Γιαννη, οτι να'ναι. Πολλακις τωρα.
ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.............
Δέν ξέρω λοιπόν άν τό έγραψε κάποιος.
Τό πρώτο πού θά έκανα,θά έκπαίδευα τά σκυλιά μου
νά μήν τρώνε ΤΙΠΟΤΕ άπό άλλους..!!!
Έπίσης πολλές φορές μετανοιώνουμε γιά τίς άντιδράσεις μας στίς ώρες τής όργής.
Δέν θά κρίνω θά πώ όμως μιά καί κατάγομαι άπό χωριό
καί έτυχε νά ζήσω καί μεγάλος σέ χωριό ότι είναι ΠΟΛΥ ΑΤΙΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...!!!
Συμβουλή..??
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ καί κοίτα τή ζωή σου προσπερνώντας τό περιστατικό.
Προσωπικά άφού έκτέθηκες θέλει πολύ προσοχή.
Έγώ θά προτιμούσα όπως πολύ σωστά έκανες πρώτα νά σώσω τά σκυλάκια μου.
Καί μετά θά τού τήν έφερνα σέ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ...!!!!
Τώρα μιά καί ζείς έκεί γάμησε τους μήν άσχολείσαι,κατάπιε τό θυμό σου καί κοίτα
τή ζωή πού έχεις μπροστά σου καί τή δουλειά σου.
Στά χωριά δέν έχουν τέτοιες εύαισθησίες, ή κακία περισσεύει ,ή φιλοσοφία τους
καί ή συμπεριφορά τους είναι παράξενη,έσένα σέ βλέπω νά πάς νά τά βάλεις μέ όλους
πράμμα πού τό έκανα κάποτε καί φυσικά στό τέλος άφού μού έσπασαν τά νεύρα
βγήκα καί κερατάς καί δαρμένος πού λέει ή παροιμία..!!!
ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ..............ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ
el_hymador
03/05/2014, 08:58
Και μόνο η κοινή σε όλους μας παραδοχή της αναγκαιότητας προστασίας των ζώων και όλων των ειδών του πλανήτη , εμπεριέχει την συνειδητοποίηση της ανωτερότητας μας .
Διαφορετικά πως ? Και γιατί ?
Σχετικά δε με τους προλαλήσαντες ..
Συμφωνώντας με δικές μου θέσεις , μου στερείτε το δικαίωμα της αντιπαράθεσης .
Πρώτα απ όλα ΔΕΝ προστατεύεται η ζωή και το περιβάλλον, συνεχίζουν αμφότερα να καταστρέφονται και οι όποιες προσπάθειες για την αναστροφή αυτού του φαινομένου γίνονται τα τελευταία χρόνια και από μερικούς μόνο. Το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, μη νομίζεις, στην ανωτερότητα μας το οφείλουμε... :rolleyes: Αφού λοιπόν είμαστε τόσο ανώτεροι και ξεχωριστοί, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί ρέπουμε με χαρακτηριστική ευκολία στην απληστία και στην αλόγιστη, χωρίς κανένα απολύτως νοήμα, εκμετάλλευση των πάντων σε αυτό τον πλανήτη; Είναι δείγμα ανωτερότητας το ότι έχουμε συγκεντρώσει και εξασφαλίσει εξωφρενικά περισσότερα από αυτά που χρειοαζόμαστε και συνεχίζουμε να θέλουμε ακόμη περισσότερα; Άστο μην το ψάχνεις, οι μεγαλύτερες κουφάλες είμαστε, όπου μας συμφέρει είμαστε άνθρωποι και όπου δεν μας συμφέρει προφασιζόμαστε τα αταβιστικά ζωώδη ένστικτα μας.
nikos_abel
03/05/2014, 09:05
Εμείς τον βρίζουμε και αυτός μας λέει ευχαριστώ :lol:
Ευχαριστω για την απαντηση vaska & niko_abel.
Να είσαι καλά ρε, στο κάτω κάτω απόψεις εκφράζουμε :beer:
nikos_abel
03/05/2014, 09:14
Και μόνο η κοινή σε όλους μας παραδοχή της αναγκαιότητας προστασίας των ζώων και όλων των ειδών του πλανήτη , εμπεριέχει την συνειδητοποίηση της ανωτερότητας μας .
Διαφορετικά πως ? Και γιατί ?
Σχετικά δε με τους προλαλήσαντες ..
Συμφωνώντας με δικές μου θέσεις , μου στερείτε το δικαίωμα της αντιπαράθεσης .
Επειδή δεν συμφωνώ περί της ανωτερώτητας του ανθρώπου, δε σημαίνει ότι διαφωνούμε σε όλα.
Όμως δες το οξύμωρο -> η προστασία της ζωής στο πλανήτη έχει ως αποτέλεσμα τα λιοντάρια να ξεσκίζουν τις αντιλόπες σε βίαιο θάνατο,
οι αντιλόπες να κατασπαράζουν ότι πανίδα βρεθεί μπροστά τους, τα χορτάρια επανατρώνε ότι μείνει από τα σκατά του γύπα που τρώει τα ψοφίμια
and so on. Εμείς λοιπόν θέλουμε να προστατεύσουμε τα λιοντάρια, τις αντιλόπες και τα χορτάρια να αλληλοσπαράζονται.
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος;
Μα ποιος άλλος από το να μην διαλύσουμε το οικοσύστημα το οποίο θρέφει ΕΜΑΣ.
Πάλι για τη πάρτυ μας δουλεύουμε, απλά και όμορφα, ποια ανωτερότητα;
Αντικειμενικοτητα...
1. Εισαι εσυ, ο σκυλος σου και ενα παιδι σε ενα απομονομενο μερος. Το παιδι ειναι στα προθυρα του θανατου και εσυ εχεις δυο συριγγες. Στην μια συριγγα εχει το φαρμακο που θα σωσει το παιδι και στην αλλη δηλητηριο που δρα ακαριαια αλλα δεν ξερεις ποιο ειναι ποιο.
Η επιλογη ειναι απλη... Διακινδυνευεις την ζωη του παιδιου ή κανεις το αθωο σκυλι πειραματοζωο; Αξιζουν τελικα το ιδιο οι ζωες τους;
(το δοκιμαζω την συριγγα στον εαυτο μου ειναι η χειρωτερη επιλογη)
2. Θα ελεγες πωτε οτι η καταστροφη της χιροσιμα και του ναγκασακι ηταν μεγαλυτερη λογο του οτι (εκτος αποτους 200.000 ανθρωπους) σκωτωθηκαν και 10.000 περιστερια, 50.000 γατες και 1.000.000 πεταλουδες;
3. Η "Φυση" εχει μηχανισμους ελεγχου του μεγιστου επιτρεπομενου αριθμου ζωων ανα περιοχη. Οταν πολλα οντα ζουν σε μικρο χωρο ξεσπουν λιμοι και λοιμοι που αποδεκατιζουν (ή και εξαφανιζουν) την υπερσυγκεντρωση αυτη. Αρα η πανουκλα ή η ευλογια π.χ., ειναι κακη για τους ανθρωπους αλλα καλη για την βιοποικιλότητα του πλανητη. Κακος λοιπων την καταπολεμησαμε;
Αν στο 1 δεν θα σωζατε την ζωη του παιδιου θυσιαζοντας την ζωη ενος σκυλου ειστε τουλαχιστον ανήθικοι.
Αν στο 2 συμφωνητε δεν εχετε αισθηση του μετρου.
Αν στο 3 συμφωνητε καλο ειναι να μαθετε οτι ο πλανητης και η ζωη σαν συνολο πανω σε αυτον δεν κυνδυνευει. Το 99,9 ολων των μορφων ζωης που υπηρξαν πωτε εχει εξαφανιστει απο την ιδια την "φυση". Αλλοιμονο αν η "ζωη" στον πλανητη κυνδυνευε απο μερικους "εξυπνους" πυθηκους. Εμεις και μερικα αλλα συγχρονα ζωα θα αυτοεξαφανιστουμε, ΑΠΛΑ.
Αρα το ολο θεμα καταληγει στην διαχειριση πορρων.
Ειναι σπαταλη πορων το να πετας το 80+% απο μια πεπερασμενη ποσοτητα ενεργειας. Το οτι ταυτοχρονα δημιουργεις ρυπους και μολυνση του περιβαλοντος θα προστεθει στην "ζυγαρια" μονο οταν θα υπαρξουν εναλλακτικες που θα μολυνουν το περιβαλλον λιγοτερο.
Το να σκωτωνεις ζωα που εκτραφικαν για τον σκοπο αυτο δεν ειναι σπαταλη. Ισος ειναι ανυθηκο να σκοτωνεις ζωα γενικα, αλλα και εμεις ζωα ειμαστε και εχουμε κοφτερουτσικους κυνοδοντες...
Αρκετα μεχρι εδω και σαν επιλογο να επισημανω την αποψη οτι το νορμαλ στην "φυση" ειναι το να πεθαινεις με τρομερο πονο και με φρικτο τροπο συνηθος εχοντας ακομα τις αισθησεις σου καθος ενα αλλο ζωο ξεκιναει να σε κανει γευμα του.
Το να πεθαινεις στο κρεβατι σου (σχετικα ηρεμα) ειναι ανθρωπινη επινοηση και μαλιστα ΠΟΛΥ προσφατη...
Luis CK
υ.γ. Πρωταρχικο κινητρο του 99,9% της ζωης στον πλανητη ειναι η διαιωνηση των γονιδιων καθε ζωντανου οργανισμου. Αυτος ο εγωισμος-ατομισμος δημιουργει την αναγκη σε πιο εξεληγμενα ειδη (κυριος θυλαστικα) της επιβιωσης της φυλης ως αποτελεσματικοτερο μεσο διαιωνισης των γονιδιων...
Για περισσοτερα διαβαστε το The Selfish Gene του Richard Dawkins. Βγαινει και σε audio book και ειναι οτι πρεπει για να ακουει κανιες οταν κανει χειρονακτικη δουλεια.
Τι σημαίνει εξίωση και ποιος ορίζει ποιος είναι ίσος ή όχι; Για τον άνθρωπο ένας συνάνθρωπος έχει μεγαλύτερη "αξία" απ΄ότι ένας σκύλος, όπως για την αρκούδα , το αρκουδάκι της έχει μεγαλύτερη αξία από οποιονδήποτε άνθρωπο. Από εκεί και έπειτα, αν αποστασιοποιηθείς λίγο και δεις τα πράγματα στο σύνολο τους, χέστηκε η φοράδα στο γενί τζαμί για την αρκούδα που σκοτώθηκε στην Εγνατία, όπως επίσης χέστηκε η φοράδα στο γενί τζαμί για το πολύνκερο που σημειώθηκε στην Εγνατία με 15 ανθρώπους να αποχαιρετούν τον μάταιο τούτο κόσμο. Η Γη θα συνεχίσει να γυρίζει με ή χωρίς την αρκούδα ή τους 15 συνανθρώπους μας. Αν το πάμε πιο μακρύα χέστηκε το σύμπαν αν σκάσει μετεωρίτης και μας εξαϋλώσει όλους, ανθρώπους, αρκούδες, σκύλους και ότι υπάρχει σε αυτό τον πλανήτη.
Χυμαδόρη τι λες? Εγώ ξέρω ότι ο θεός μας έφτιαξε καθ' εικόνα και ομοίωσιν του, αφού πρώτα είχε δημιουργήσει όλο το σύμπαν γύρω μας.
Ξέρω πως κατέχω το κέντρο όλων των πραγμάτων διότι ως λογικό ων έχω την αντιληπτική ικανότητα να δεχθώ τη θεία αποκάλυψη. Δεν δημιουργήθηκε ο άνθρωπος χάριν του κόσμου αλλ' ο κόσμος χάριν του ανθρώπου διότι μόνο μόνο σε αυτόν αποκαλύφθηκε το πλήρωμα της θείας αγάπης.
Με μια τέτοια ανθρωποκεντρική θεώρηση πως είναι δυνατόν να δεχθώ ότι το σύμπαν είναι ανεξάρτητο προς την ύπαρξή μου?
Χυμαδόρη τι λες? Εγώ ξέρω ότι ο θεός μας έφτιαξε καθ' εικόνα και ομοίωσιν του, αφού πρώτα είχε δημιουργήσει όλο το σύμπαν γύρω μας.
Ξέρω πως κατέχω το κέντρο όλων των πραγμάτων διότι ως λογικό ων έχω την αντιληπτική ικανότητα να δεχθώ τη θεία αποκάλυψη. Δεν δημιουργήθηκε ο άνθρωπος χάριν του κόσμου αλλ' ο κόσμος χάριν του ανθρώπου διότι μόνο μόνο σε αυτόν αποκαλύφθηκε το πλήρωμα της θείας αγάπης.
Με μια τέτοια ανθρωποκεντρική θεώρηση πως είναι δυνατόν να δεχθώ ότι το σύμπαν είναι ανεξάρτητο προς την ύπαρξή μου?
Ασταδιαλα... ντύθηκες το ράσο καημένε Σουπιά???
Ρε τι παθαίνει ο άνθρωπος όταν απομακρύνεται από τον κόσμο....
nikos_abel
03/05/2014, 12:50
Θα το κλειδώσεις ρε κεφτέ :lol:
Θα το κλειδώσεις ρε κεφτέ :lol:
:lol::lol:
nikos_abel
03/05/2014, 15:34
:lol::lol:
:lol::lol::lol:
Τι πίνετε ρε Αποστόλη στην Θεσσσσαλονίκη;;;;;;;;;
taisteal
03/05/2014, 20:20
Λαθος.
Θεσσαλλλλλονικη
:lol:
Λαθος.
Θεσσαλλλλλονικη
:lol:
Λάθος και οι δύο.
Κρήτη.
Θέλετε τώρα να σας απαντήσω? :lol:
Βρε Δάσκαλε ....
ΗΜΑΡΤΟΝ !!!
ΔΕ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ.........ΔΕ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ
Κρίμα καί σ'έχω γιά ξύπνιο παιδί..!!
nikos_abel
03/05/2014, 21:39
Διαφωνούντες συμφωνούμε !
Εξαιρετικό το post του sonic και η αναφορά του στο «Εγωιστικό γονίδιο» του Richard Dawkins Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη..
Βρε άνθρωπα, βεβαίως και συμφωνούμε σε πολλά σου λέω, απλά την "ανωτερώτητα" που λες εσύ, εγώ την ονομάζω ως "εξελικτικό αβαντάζ" ας πούμε, που βοήθησε τον άνθρωπο
να επιζήσει σε κάποιες πολύ αντίξοες συνθήκες για αυτόν (π.χ. η εποχή των παγετώνων).
Όπως λές ακριβώς, αν ξυπνήσει στραβά ο ήλιος, ή κάτι άλλο εδώ κοντά (π.χ. κοίτα εδώ (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26514&subid=2&pubid=113266506)) πάπαλα και η ανωτερώτητα και η κατωτερότητα και όλα όσα γνωρίσαμε, γνωρίζουμε ή νομίζουμε
ότι θα γνωρίσουμε στη γειτονιά μας.
Όσο για το σχόλιο του sonic, στο 2ο μισό είναι μια χαρά, στο 1ο πέφτει στην ίδια λούμπα με σένα.
@sonic, η επιλογή μεταξύ σκύλου και παιδιού δεν έχει να κάνει με ηθική. Έχει να κάνει με το ποιον αγαπάς περισσότερο.
Πιθανόν να δοκίμαζα τη σύριγγα σε μένα τον ίδιο δηλαδή, αυτοθυσία γιου νόου.
Και η αγάπη δεν είναι παρά ορμόνες, ή αν θες, η ίδια η προσπάθεια να επιζήσουν τα γονίδιά σου, οπότε σε αυτή τη περίπτωση
οπωσδήποτε η "λογική" και όχι η ηθική επιλογή θα ήταν να δοκιμάσω στο σκυλί.
@sonic, η επιλογή μεταξύ σκύλου και παιδιού δεν έχει να κάνει με ηθική. Έχει να κάνει με το ποιον αγαπάς περισσότερο.
Δλδ θες να μου πεις οτι αν το παιδι (που μονο εσυ μπορεις να βοηθησεις να μην πεθανει θυμιζω) δεν ηταν δικο σου, απλα θα επερνες τον (αγαπημενο) σκυλο σου και θα πηγαινες παραπερα;
Και οτι τελικα ολο αυτο δεν ειναι θεμα ηθικης φυσεως αλλα λογικης σκεψης;
Πιθανόν να δοκίμαζα τη σύριγγα σε μένα τον ίδιο δηλαδή, αυτοθυσία γιου νόου.
Αυτος ο αλτρουισμος τελικα θα ειναι το τελος μας...
Εξηγησε μου τι ακριβος θα κερδισεις αν κανεις την ενεση στον εαυτο σου;
Εχεις 50% πιθανοτητα επιτυχιας στην μαντεψια. Αν πεθανεις θα πεθανει και το παιδι μιας και ο σκυλος δεν ξερει απο ενεσεις. Αν ζησεις θα ζησει και το παιδι. Αρα γιατι να μην κανεις κατευθειαν τον πειραματισμο στο παιδι;
Και για να το ολοκληρωσουμε, πηγαμε απο την εγγληματικη αδιαφορια της πρωτης παραγραφου σε πιθανη αυτοκτονια με εκουσιο φονο, με μονο λογο το οτι προτημησες να παιξεις ζαρια με την ζωη ανθρωπων παρα με την ζωη του σκυλου...
:confused:
akis_trevor
03/05/2014, 23:54
:whiteflag::whiteflag:
nikos_abel
03/05/2014, 23:54
Δλδ θες να μου πεις οτι αν το παιδι (που μονο εσυ μπορεις να βοηθησεις να μην πεθανει θυμιζω) δεν ηταν δικο σου, απλα θα επερνες τον (αγαπημενο) σκυλο σου και θα πηγαινες παραπερα;
Και οτι τελικα ολο αυτο δεν ειναι θεμα ηθικης φυσεως αλλα λογικης σκεψης;
Αυτος ο αλτρουισμος τελικα θα ειναι το τελος μας...
Εξηγησε μου τι ακριβος θα κερδισεις αν κανεις την ενεση στον εαυτο σου;
Εχεις 50% πιθανοτητα επιτυχιας στην μαντεψια. Αν πεθανεις θα πεθανει και το παιδι μιας και ο σκυλος δεν ξερει απο ενεσεις. Αν ζησεις θα ζησει και το παιδι. Αρα γιατι να μην κανεις κατευθειαν τον πειραματισμο στο παιδι;
Και για να το ολοκληρωσουμε, πηγαμε απο την εγγληματικη αδιαφορια της πρωτης παραγραφου σε πιθανη αυτοκτονια με εκουσιο φονο, με μονο λογο το οτι προτημησες να παιξεις ζαρια με την ζωη ανθρωπων παρα με την ζωη του σκυλου...
:confused:
(μιας που μιλάμε για μένα και το τι θα έκανα)
Η θεωρεία όταν εφαρμοστεί στη πράξη θα είναι σωστή. Εγώ λοιπόν θα προτιμήσω να επιζήσω επιλέγοντας τον σκύλο για πειραματόζωο διότι το παιδί έχει
γενετικά χαρακτηριστικά (σχήμα ματιών, ήχους και εκφράσεις) τα οποία το κάνουν πιο "συμπαθητικό" σε μένα από (σχεδόν) οποιοδήποτε σκύλο.
Επίσης, έχω γαλουχηθεί και πλύνει τον εγκέφαλό μου με 4 δεκαετίες μπλα μπλα μπλα για να λυπάμαι τα παιδάκια και όλους τους πιο αδύναμους από
μένα, και μεγαλώνω (γερνάω πια) τρώγοντας δολοφονημένα πτώματα αγελάδων και γουρουνιών. Έχω επίσης να σκεφτώ τη κατακραυγή του περίγυρού
μου και όλες τις τύψεις και τις ενοχές που θα έρχονται στο μυαλό μου όταν θα επιστρέφει η εικόνα του νεκρού παιδιού, του πατέρα του, της μάνας του
και την αναπόφεκτη σύκριση και ταύτιση με αυτούς αν βρισκόμουν στη θέση τους.
Με λίγα λόγια, ο σκύλος την έκατσε τη βάρκα.
Η μία διαφορά μας είναι, ότι θα θρηνήσω για το σκύλο (σχεδόν, μη ξεχνάμε είναι διαφορετικό είδος) εξίσου όσο θα θρηνούσα για το παιδί.
Η άλλη είναι ότι αντιλαμβάνομαι τους πραγματικούς λόγους που θα με οδηγήσουν στην επιλογή μου και αυτοί δεν είναι η ηθική,
αλλά η προσπάθειά μου για επιβίωση σύμφωνα με τους κοινωνικούς κανόνες.
Η τρίτη και τελευταία είναι, ότι ποτέ δεν υπάρχουν διλήματα με μόνο 2 λύσεις, το υποθετικό ερώτημα που θέτεις είναι ελλιπές.
Που βρίσκομαι; Ποιος είναι το παιδί; Ο σκύλος είναι δικός μου; Μήπως κοντά υπάρχει κάποιος που μπορει να βοηθήσει; Που ξέρω
ότι η μια ένεση όντως είναι η σωστή; Τι χρόνο έχω για να αποφασίσω; Μήπως είμαι γιατρός, χημικός, ο Μακγκάϊβερ;
nikos_abel
03/05/2014, 23:56
:whiteflag::whiteflag:
Εσύ να σηκωσεις λευκή σημαία και να πετάξεις τη πετσέτα. Εγώ τον σκύλο μου δεν τον εκτελώ
χωρίς μάχη :lol:
Pardalotzatziki
04/05/2014, 02:48
Περαστικα στα σκυλακια και στο φιλο...
Δυστυχως απο τετοια "γομαρια" καλα παμε....ειδικα σε χωρια..
Σκιστον στο δικαστηριο.
Να ρωτησω....καλος τροπος για να αποφυγεις τετοιες αποπειρες δεν ειναι η εκπαιδευση; Ξερω οτι ισως να ειναι λιγο δυσκολο και φυσικα εχει καποιο κοστος, αλλα ετσι μαθαινουν να μην τρωνε απο οπουδηποτε και οποιονδηποτε...
Προς nicksior δεν απανταω αν δεν πεις διευθυνση να σου στελνω ο,τι ειπα στο προηγουμενο (με 15 ανα προταση ορθογραφικα λαθη)...
Πλακα κανεις, ε;
Και για να μην το κουραζουμε: Αποδειξε αυτα που λες.
Εχω εχω 9 ραμματα για να το αποδειξω και οχι πανω μου.
Για τα υπολοιπα, δεν εχω καμια απολυτως αποψη και εμπιστευομαι αυτα που λες.
Στο αδεσποτα -η και μη- και παιδια, λες μαλακιες.
Σου μιλαω απο προσωπικη πειρα και απο (πολλα) σκυλια που εχω δει με (πολλα) παιδια.
Να σε ρωτησω ομως...Το παραδειγμα που λες ειναι παιδι σου?
Ειτε ναι ειτε οχι ησουν μπροστα?
Το να σκωτωνεις ζωα που εκτραφικαν για τον σκοπο αυτο απο τον ανθρωπο δεν ειναι σπαταλη. Ισος ειναι ανυθηκο να σκοτωνεις ζωα γενικα, αλλα και εμεις ζωα ειμαστε και εχουμε κοφτερουτσικους κυνοδοντες...
[/COLOR]
Προσωπικα δεν πιστευω οτι ειναι ανηθικο να τρως οτιδηποτε.
Αρκει αυτο το οτιδηποτε να μην βασανιζεται μια ζωη μεχρι να γινει φαγητο ,οπως δλδ κανουμε ακριβως εμεις οι ανθρωποι στα ζωα που εκτρεφουμε, και δεν κανει κανενα λιονταρι ή καρχαριας...
Υ.Γ. Εχεις δει τι κυνοδοντες εχει ο καρποφαγος γοριλλας? χεχε...
btw, και τα αλογα εχουν κυνοδοντες...μαντεψε ομως τι τρωνε...
Οι άνθρωποι της επαρχίας μόνο ανόητοι δεν είναι , ζουν και παράγουν σε αρμονική συμβίωση με το περιβάλλον συμβάλλοντας στην οικονομία και στο τραπέζι μας.
Υπερβολές , λάθη , καταχρήσεις , γίνονταν και γίνονται αλλά αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά και πρώτοι αυτοί οι ίδιοι τα καταδικάζουν..
Πολυ καλο...πραγματικα :lol: :lol: :lol:
Τι συμβαίνει , λοιπόν , όταν περίεργα τυπάκια (ανίκανα να γράψουν πέντε αράδες κειμένου χωρίς 15 λάθη) εμφανίζονται από το πουθενά (το πουθενά είναι το διαμερισματάκι της πολυκατοικίας που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν) και αφ υψηλού θέλουν να τους επιβάλλουν νέους κανόνες ?
''αφ'υψηλου''??? οου ρηλυ?
Όταν λέγονται και γράφονται τέτοιες κουταμάρες , η εξαγρίωση , του «μπουρτζόβλαχου» είναι επίσης δεδομένη , ειδικά αν αγέλη αδέσποτων του χει ρημάξει το κοτέτσι ή έχει καταδιώξει τις έγκυες προβατίνες του ή το παιδί του ,τότε τα «παίρνει» άσχημα… Και επειδή , παντού υπάρχουν οι φυρόμυαλοι , ακόμη και μεταξύ των «μπουρτζόβλαχων» , αντί να στραφεί εναντίον των προστατών των αδέσποτων , στρέφεται εναντίον των σκύλων . Έτσι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι αδεσποτο-προστάτες στην πραγματικότητα εντείνουν το άθλιο φαινόμενο της φόλας το οποίο υποτίθεται καταπολεμούν, λες και το κάνουν επίτηδες προκειμένου να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.
Για το κοτετσι και τις προβατινες ο μπουρτζοβλαχος εχει λαβει επιδοτησεις απο ΕΕ για να τα περιφραξει αλλα αυτος αγορασε Cayene...
Ο σκυλος που (απροκλητα?) δαγκωσε το παιδι του ,δεν θα υπηρχε αν ο ιδιος ο μπουρτζοβλαχος στειρωνε τον σκυλο του και δεν τον παραταγε (επειδη ισως δεν του εκανε στο κηνυγι) ή αν δεν τον ζευγαρωνε για να πουλησει τα κουταβια του (εχεις δει παρτυ που στηνονται οταν παιζει γεννα σκυλου κηνυγου...?...πολυ ''γελιο''...)
Αλλα οχι...ο μπουρτζοβλαχος ''μαμαει και δερνει''
http://www.zoosos.gr/article/5345/sunelephthe-o-84hronos-pou-viase-ten-skulitsa-sta-philiatra
Αν ρωτας εμενα...καλυτερα να αφηναμε τον γκριζο λυκο στην ησυχια του πριν χιλιαδες χρονια, και να ημασταν ακομα πανω στα δεντρα να τρωγαμε βελανιδια συνεπεια αυτου...σιγουρα το οικοσυστημα θα εβλεπε καλυτερες μερες απο τις σημερινες!
http://www.youtube.com/watch?v=yN96Gid6Kjo
Εμμονες? Οπως?
Ξερολες? Σε τι ακριβως?
Απειλες? Ποιες/α?
Μεταξυ συμβιοντων οργανισμων εχω την ελευθερη βουληση να επιλεξω ποιους θα βοηθησω...
Μεταξυ του πρωην συναδελφου ντιλιβερα ,που πλεον ειναι ανεργος αφοτου πρωτα εκλεισε 5 σπιτια γιατι δεν πληρωνε μισθους (οταν ηταν αλλου εργοδοτης) ,και του κουταβιου που ριξαν πανω απο την μαντρα του καταφυγειου ανθρωποι (με συνεπεια να σπασει σπονδυλικη του στηλη και το ποιο πιθανο ειναι να ευθανατωθει εξαιτιας αυτου...κατι που εγω θα ζησω και οχι εσυ...)...επιλεγω ευθαρσως το 2ο...
Συγκυριακα και εγω εχω βοηθησει ανθρωπους ,και ολος τυχαιως(?) οι ιδιοι δεν μου την ειπαν ποτε οταν βοηθησα αλλο ζωο...αντιθετως και οι ιδιοι δωσαν το ελαχιστο στο αδεσποτο διπλα που και αυτο πειναγε...
nikos_abel
04/05/2014, 10:38
Βασικός πυλώνας της ανθρώπινης ηθικής είναι η αξία της ζωής (της ανθρώπινης πρωτίστως αλλά όχι μόνο) , κατά συνέπεια ο θάνατος είναι κακός .
Αμ έλα που ακριβώς αυτό δεν καταλαβαίνεις (και εσύ και ο περισσότερος κόσμος).
Ο θάνατος ΔΕΝ είναι κακός. Απλά είναι θάνατος. Όπως λέμε ζωή, μπακλαβάς, τσόντα, αεροβόλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανθρώπινες επινοήσεις.
Και ναι, φυσικά και φιλισοφούμε. Το θέμα είναι να μπορείς να εφαρμόσεις τη φιλοσοφία της ζωής σου στην ίδια τη ζωή σου.
akis_trevor
04/05/2014, 13:05
τωρα ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι κανεις;θες να σου βρω περιστατικα με σπασμενα σαγονια,σπονδυλικες στηλες,πυροβολημενα,κρεμασμενα σκυλια;ακομα και κτηνοβασιες;;;;γραψε με στα @@ σου εμενα,σεβασου τον χυμαδορ που θα τρεχει για χρονια με τους μπασταρδους!!
akis_trevor
04/05/2014, 13:21
δεν τον ανακατευω..απλα σου λεω οτι του εχουμε γαμησει το θεμα.και ειναι σοβαρο θεμα.ακραιες θεσεις δεν ειναι οι δικες μου.σεβασμο στην φυση και ειδικα στα ζωντανα.αν δεν τα γουσταρεις δικαιωμα σου,απλα μην τα ενοχλεις!ειχα σταματησει μερες να γραφω εδω αλλα εσυ συνεχιζεις με 2-3 ποστ στην σειρα.δεν προσπαθω να πεισω κανεναν να αγαπησει τα ζωα.απλα να μην τα κακοποιουμε.εσυ αντιθετως...εγω που τα γουσταρω θα τα βοηθαω.απο σκυλο εγω ποτε δεν την επαθα.απο ανθρωπους....ουυυυυυυ παρα πολλους..
η γιαγια μου η μια εχει πεθανει προ πολλου και η αλλη ειναι καθηλωμενη σε κρεβατι με αλτσχαιμερ.
παμε λιγο:
http://www.ipareamas.gr/our-friends-the-animals/item/2695-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B6%CF%8E%CE%BF%CF%85.html
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=511958755574623&set=a.449172138519952.1073741973.100002815091981&type=1
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152651324183102&set=pcb.600796139998661&type=1
Επίσης..
Ασχετο με τα προηγούμενα αλλά σχετικό με την προσπάθεια εξωραϊσμού των αδεσποτων σκύλων ..
ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση σκύλου που έπεσε από μάντρα και έσπασε την σπονδυλική του στήλη . (Εκτός αν η μάντρα είχε το ύψος του πύργου του Άιφελ).
ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση σκύλου που έφαγε κλωτσιά απώθησης από ποδηλάτη και έσπασε η μασέλα του ώστε να καταδικασθεί σε θάνατο εξ ασιτίας… (Εκτός αν ο ποδηλάτης είχε πέταλα και τον όγκο μουλαριού)
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ της Χαλιμάς ..
Αλλες , φριχτές κακοποιήσεις σκύλων συμβαίνουν, ΝΑΙ! Και καταδικαστέες! Αλλά οι "ζωόφιλοι" διαλέξτε επιτέλους τα σωστά παραδείγματα γιατί γελοιοποιείστε , που δεν πρέπει , γιατί προσφέρετε έργο , κόψτε λίγο φανατίλα!!
Αντιθέτως Υπάρχουν πολλά ράμματα από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε ημιάγρια κατάσταση ακόμη και θάνατοι και αυτό είναι Ιατρικά ιστορικά ..
Έλεος πια με τα ψέματα , η αλήθεια αρκεί για να δικαιολογήσει την δραστηριότητα σας , ποιους προσπαθείτε να πείσετε με τέτοιες υπερβολές , επισκέπτες από τον Αρη?
Δλδ το κουταβι εσυ λες οτι θα επρεπε να αντεξει το πεσιμο και οτι λεω ψεμματα...μηπως επεσες και εσυ μωρο απο καπου αλλα χτυπησες αλλου...?λεω τωρα...
Για δειξε περιστατικα που λες...να σου δειξω σκυλια που υπαρχουν στο καταφυγειο βαφτισμενα επιθετικα...αλλα αυτο δεν θα σε πεισει.
Καλυτερα να σου δειξω σκυλια που μαζευτηκαν ως ''επιθετικα'' ,αλλα πλεον ζουν σε σπιτια...γουσταρεις την προκληση?
Υ.Γ. Εχω δει 2-3 οντως επιθετικα...ελα ομως που τα 2 ηταν κατασχεσεις λογω κακοποιησης...και το 3 μονο βρεθηκε αδεσποτο...ολα αυτα αναμεσα στα περιπου 300+ σκυλια που εχουν περασει απο το καταφυγειο.
Για το τι γινεται εξω σου μιλησα με αριθμους...αν για σενα αυτα ειναι βλακειες...προβλημα σου...
Η μια γιαγια μου που ηταν απο την κρητη ,μου ειχε φωλιασει 5 σκυλια που ειχα μαζεψει πιτσιρικας απο το δρομο.
Πολυ ευχαριστως να την ετρωγαν...γιατι αν ζουσε οταν το διαπιστωσα αυτο, θα επερνε τον πουλο απο το χερι μου...
akis_trevor
04/05/2014, 13:50
δεν μιλησα για επιθετικο αδεσποτο σκυλο.μιλησα για τα αδεσποτα γενικα και πως εμεις φταιμε που υπαρχουν!!
δεν με ρωτησες για την αντιμετωπιση ουτε και το θεμα αναφερεται σε κατι τετοιο.βασικα δεν αναφερεται καν σε αδεσποτα αλλα τεσπα.τροποι αντιμετωπισης υπαρχουν αλλα χρειαζεται θεληση και φραγκα...αλλα βεβαια,εδω δεν εχουμε δουλειες ποιος τα γαμει τα κωλοσκυλα.να πηγαινουμε στα μπουζουκια μπορουμε ομως...
γεια χαρανταν!
yiannis172
04/05/2014, 14:06
δεν μιλησα για επιθετικο αδεσποτο σκυλο.μιλησα για τα αδεσποτα γενικα και πως εμεις φταιμε που υπαρχουν!!
δεν με ρωτησες για την αντιμετωπιση ουτε και το θεμα αναφερεται σε κατι τετοιο.βασικα δεν αναφερεται καν σε αδεσποτα αλλα τεσπα.τροποι αντιμετωπισης υπαρχουν αλλα χρειαζεται θεληση και φραγκα...αλλα βεβαια,εδω δεν εχουμε δουλειες ποιος τα γαμει τα κωλοσκυλα.να πηγαινουμε στα μπουζουκια μπορουμε ομως...
γεια χαρανταν!
:a10:
Σου μιλαω απο προσωπικη πειρα και απο (πολλα) σκυλια που εχω δει με (πολλα) παιδια.
Να σε ρωτησω ομως...Το παραδειγμα που λες ειναι παιδι σου?
Ειτε ναι ειτε οχι ησουν μπροστα?
Οχι δεν ειναι καποιο απο τα παιδια μου.
Ναι ημουν μπροστα και στις 2 περιπτωσεις.
Μια εκ αυτων αρπαξα κι εγω τις "ψιλες" μου απο τον σκυλο για να του παρω το παιδι απο το στομα.
Και ναι, οι επιθεσεις ηταν απροκλητες.
Ουτε φωνες, μα ουτε και χειρονομιες απο τα παιδια προς τους σκυλους.
Απλα παιζαν και τσιριζαν μεταξυ τους.
εντιτ:
Μιας και πρεπει να λεμε τα αυτονοητα και δεν παει σε σενα, Ηρα, αυτο.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν πρεπει να κακοποιουμε η και να τσουβαλιαζουμε τα ζωντανα σε κατηγοριες, αναλογα με την διαθεση μας (ποσω δε να τα φολιασει καποιος, για τους οποιους λογους του περασαν απο το κεφαλι).
Προφανως και πρεπει να περιοριστει το φαινομενο των αδεσποτων και αυτο ξεκινα και τελειωνει με την προσπαθεια ολων μας και οχι του δημο-οποιου φορεα.
Αλλα ΠΡΟΦΑΝΩΣ επισης τα ακραια που εχω διαβασει εδω μεσα, οτι πρεπει να αξιολογησω την ζωη του σκυλου πιοτερο απο ανθρωπου, με κανουν να καταταξω τον λέγοντα ως ανυποστατο και "αχαμνο" και κατοπιν να αδιαφορησω για τα υπολοιπα που λεει /γραφει/κανει.
tzimidis
04/05/2014, 15:55
Για το τι γινεται εξω σου μιλησα με αριθμους...αν για σενα αυτα ειναι βλακειες...προβλημα σου...
Η μια γιαγια μου που ηταν απο την κρητη ,μου ειχε φωλιασει 5 σκυλια που ειχα μαζεψει πιτσιρικας απο το δρομο.
Πολυ ευχαριστως να την ετρωγαν...γιατι αν ζουσε οταν το διαπιστωσα αυτο, θα επερνε τον πουλο απο το χερι μου...
Σοβαρά τώρα?
SHOOTER045
04/05/2014, 18:19
μιλαμε με πονο καρδιας
και απλετο μισος σε περιπτωσεις που μας φωλιασουν σκυλο γατα η οποιοδηποτε κατοικιδιο μας
μεχρι εδω οκ
δεν μου εχει τυχει και ειμαι τυχερος γιατι απο πιτσιρικας ειχα σκυλο
ουτε και με αδεσποτα στο χωριο μου
δεν ειχε και πολλα τοτε οι περισοτεροι τα ειχαν στα σπιτια τους
στον φιλο χυμαδορη επιτεθηκε π@@στης αξεστος θελοντας οχι μονο να του σκοτωσει τα σκυλια αλλα να τον κανει να νιωσει ανεπιθυμητος
απ τα λεγομενα οτι το εχει κανει επανειλημενα μαλλον ειναι διαταραγμενος δεν εξηγειται αλλιως
αλλα δεν καταφευγουμε στο ακραιο να ισοσκελιζουμε την ζωη ενος ζωου με την ζωη του δραστη
ο σκυλος μας εχει αφεντικο θα στεναχωρηθουμε θα κλαψουμε αλλα οι<συγγενεις και φιλοι>του σκυλου δεν θα πανε για ανταποδοση
οι συγγενεις του ανθρωπου-δραστη θα το κανουν οι χειρισμοι σε τετοιες περιπτωσεις απαιτουν λεπτοτητα
δεν ανοιγουμε βεντετα εφ οσον εχουμε το δικιο με το μερος μας δλδ
δεν τα αφηναμε ελευθερα
πεινασμενα
βρωμικα εκτεθειμενα και η επιθεση εγινε στο δικο μας πεδιο
μαζευουμε στοιχεια και του γα@@νε αλλοι τα ραμματα
αυτα γενικα
συγκεκριμενα εχω διαβασει ολο το θεμα ειδα γνωμες αποψεις κλπ
το ποσο αγαπαω τα ζωα κυριως τα σκυλια(μην πεταχτουν καποιοι για διποδα σκυλια κλπ αυτα ειναι αλλη ιστορια:smokin:)
αλλα δεν μπορω να καταλαβω τον δηθεν φιλοζωισμο καποιον να ριχνουν τροφη απ το διαμερισμα σε αδεσποτα και να μαζευονται με τον καιρο δεκαδες
να αφηνουν εξω απο το σπιτι τους τροφ- σε συγκεκριμενο σημειο,και σε συγκεκριμενο μερος-πεζοδρομο τροφες και να κυνηγανε οτι περναει με ροδες απο πιτσιραικαδες με ποδηλατα μεχρι εμας-ενα ωρα υπηρεσιας με τα μηχανακια
εχουν στειλει παιδακια στο νοσοκομειο
εμενα προσωπικα με δαγνωσαν 2 φορες αλλα ευτυχως τα δερματα μου ουτε που καταλαβαν
οτι ειπα σε αυτους λεω και εδω
θελετε να δειξετε τον φιλοζωισμο σας?
βεβαιως και δεν φταιτε εσεις για τα αδεσποτα
μην τα ταιζεται
θα ερθουν και αλλα και θα γινουν κοπαδι
θα ενοχλουν
θα κανουν επιθεσεις
αν θελετε να κανετε κατι καλο παρτε τα σπιτι σας
οχι σε δρομους
ειναι κοινοχρηστοι και δεν ειναι αυλη κανενος
και οι υπευθυνοι ας σταματησουν το ξυσιμο δεν πρεπει να ερχονται εκλογες(ευτυχως καθαρισε η γειτονια μου)μετα απο αλεπαλληλες κρουσεις που τους εκανα με ακουσαν
α ρε δημαρχαρα να σαι σιγουρος οτι για τα 3,5 χρονια που κωφευες τωρα που τα ανοιξες θα σε σταυρωσω......:moutza:
και ξαναλεω οτι εχω στην κατοχη μου 3 σκυλια
το ενα στο δαιμερισμα και δεν ενοχλει ουτε αυτο ουτε εγω
αλλα ολο το πανηγυρι με τα αδεσποτα και τους δηθεν φιλοζωους πρεπει να σταματησει
Να ρωτησω....καλος τροπος για να αποφυγεις τετοιες αποπειρες δεν ειναι η εκπαιδευση; Ξερω οτι ισως να ειναι λιγο δυσκολο και φυσικα εχει καποιο κοστος, αλλα ετσι μαθαινουν να μην τρωνε απο οπουδηποτε και οποιονδηποτε...
το αδυνατο σημειο καθε σκυλου. αμα βρει φαι θα φαει οση εκπαιδευση και να του ριξεις. δυστυχως :(
ισως και αν ειναι συνεχεια χορτατος. αλλα και παλι....
βεβαια υπαρχουν και οι εξαιρεσεις :)
Pardalotzatziki
04/05/2014, 22:18
το αδυνατο σημειο καθε σκυλου. αμα βρει φαι θα φαει οση εκπαιδευση και να του ριξεις. δυστυχως :(
Απο οτι ξερω με εκπαιδευση δεν τρωνε απο ξενο χερι.
el_hymador
05/05/2014, 01:28
Καλά μερικά παραδείγματα που έχουν αναρτηθεί στο νήμα είναι για να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο... "τι θα κάνατε αν είχατε μια ληγμένη κονσέρβα σκυλοτροφής και βρισκόστασν στην Σιβηρία με το παιδί σας να λιμοκτονεί και ένα Μάλαμουτ να χρειάζεται ενέργεια για να σύρει το έλκηθρο..." και μετά ότι σκυλιά κατασπάραξαν ηλικιωμένη... ότι να ναι ρε σεις, πραγματικά όμως ότι να 'ναι.
Τα αδέσποτα δεν ήταν επιλογή τους να ζουν στις συνθήκες που ζουν και ούτε έφυγαν από τα δάση σε αγέλες και ήρθαν και εγκαταστάθηκαν σε πόλεις και χωρία. Είναι στην πλειοψηφία τους πρώην δεσποζόμενοι σκύλοι που έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους από ηλίθιους και ανίκανους που πιστεύουν ότι το να έχει σκύλο είναι σαν να έχεις λούτρινο αρκουδάκι.
Ναι, μερικά αδέσποτα, ελάχιστα, είναι επιθετικά και αυτό γιατί έχουν εισπράξει επιθετικότητα και βίαιη συμπεριφορά από τους ανθρώπους. Κανένας σκύλος δεν δαγκώνει χωρίς αιτία. Τώρα αν αυτό συνιστά απειλή τι να πω...
Φυσικά και πρέπει να λυθεί το θέμα με τα αδέσποτα, όχι γιατί κατασπαράζουν κόσμο, σιγά τα θηρία χαλαρώστε, αλλά γιατί είναι πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές πεταμένες στον "κάλαθο των αχρήστων" από ανθρώπους. Πρέπει να στειρωθούν αν όχι όλα, τα περισσότερα θηλυκά και να "τσιπάρονται" όλοι οι σκύλοι ώστε να επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε όσους τους εγκαταλείπουν.
Αυτά περί εκκαθαρίσεων και λοιπές παπαριές να τις προσέξετε, γιατί σήμερα είναι οι σκύλοι, αύριο θα είναι οι άνθρωποι... ξέρετε αυτοί οι β΄κατηγορίας, οι αδέσποτοι...
spyrakos35
05/05/2014, 06:52
Απο οτι ξερω με εκπαιδευση δεν τρωνε απο ξενο χερι.
Και διαχωριζουν δεξι αριστερο αν θες.....
.............
Αυτά περί εκκαθαρίσεων και λοιπές παπαριές να τις προσέξετε, γιατί σήμερα είναι οι σκύλοι, αύριο θα είναι οι άνθρωποι... ξέρετε αυτοί οι β΄κατηγορίας, οι αδέσποτοι...
+1200 Γι' αυτό σε γουστάρω ρε Qφάλα!!!!
el_hymador
05/05/2014, 11:25
"Αυτά περί εκκαθαρίσεων και λοιπές παπαριές να τις προσέξετε, γιατί σήμερα είναι οι σκύλοι, αύριο θα είναι οι άνθρωποι... ξέρετε αυτοί οι β΄κατηγορίας, οι αδέσποτοι..."
Πράγματι !
Εκεί μπορεί να οδηγηθούν όσοι εξισώνουν τις ζωές σκύλων - ανθρώπων
Με την "πολύ μικρή" διαφορά ότι αυτοί υποστηρίζουν και επιδιώκουν να μην τερματιστεί ή "λήξει" η ζωή κανενός εκ των δυο.... σε αντίθεση με ορισμένους "ανθρωπιστές"....
akis_trevor
05/05/2014, 16:09
ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι προσπαθεις να κανεις;να μου αλλαξεις τις αποψεις;να πιστεψω τις δικιες σου;καθε φορα λες τελος και συνεχιζεις χωρις καποια αφορμη..
καταλαβε οτι δεν μισω τους ανθρωπους αλλα τους/μας κατηγορω για το οτι εχουμε αδεσποτα,κακοποιουμε αδεσποτα και μη ζωα κλπ κλπ...
ενα προσφατο αρθρο που μπορεις να βρεις απο πολλες πηγες αν θεωρεις καποια αναξιοπιστη.παιζουν και φωτος στο νετ:
"Αντιμέτωπο με την απόλυτη φρίκη βρέθηκε ένα ζευγάρι στο Βόλο, όταν επέστρεψε στο σπίτι του από την περιφορά του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Διαρρήκτες που είχαν εισβάλει κατά την απουσία τους, είχαν βασανίσει και σκοτώσει με αποτρόπαιο τρόπο τα σκυλιά τους!
Οι δράστες είχαν παραβιάσει την πόρτα της μονοκατοικίας και είχαν καταφέρει να εξουδετερώσουν τα δύο σκυλιά των ενοίκων περνώντας στους λαιμούς τους βρόγχους τους οποίους είχαν κρεμάσει από το χερούλι μιας ντουλάπας, αφού προηγουμένως είχαν κόψει το αυτί του μικρότερου και χτυπήσει στη μουσούδα το μεγαλύτερο!
Το τρίτο σκυλί σώθηκε επειδή βρισκόταν στην αυλή και, προφανώς, οι αδίστακτοι εισβολείς δεν κατάφεραν να το πιάσουν. Οι χώροι στο σπίτι βρέθηκαν αναστατωμένοι, αλλά δεν οι ιδιοκτήτες δεν βρήκαν κάτι πολύτιμο να λείπει και εκτιμούν ότι στόχος ήταν τα άμοιρα ζώα, πιθανώς για λόγους εκδίκησης! Η Ασφάλεια Βόλου ερευνά την υπόθεση, ενώ κλιμάκιο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας πήρε αποτυπώματα και προσπαθεί να εξακριβώσει την ταυτότητα των δραστών."
el_hymador
05/05/2014, 18:50
Nα αναφέρω και εγώ μερικά γεγονότα, γιαγιά παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και σκοτώθηκε ακαριαία, γιαγιά βιάστηκε και δολοφονήθηκε από συμμορία εγκληματιών που διέρρηξε το σπίτι της και τέλος γιαγιά κάηκε ζωντανή επειδή την είχαν παρατήσει στο χωριό τα παιδιά της. Αμέτρητες τέτοιες ειδήσεις συγκριτικά με επιθέσεις αδέσποτων σκύλων. Προτείνω λοιπόν την ευθανασία όλων των μοτοσικλετιστών, τον ατόμων που κινούν υποψίες για εγκληματικές ενέργειες καθώς και τον αδιάφορων τέκνων που παραμελούν τους υπερήλικες γονείς τους...
πω!!!! τωρα το ειδα το θεμα
περαστικα στα σκυλακια σου και μπραβο για την κινηση σου να καταγγειλεις και οχι να δειρεις τον γερο
εχασα και εγω οχι μια αλλα 2 φορες σκυλο απο φολα και ξερω τι παει να πει
αυτην την στιγμη εχω 4 και φοβαμαι γιατι αρχισαν ξανα τα κρουσματα με φολες στην περιοχη μου
τι να πω...
pipe_smoker
06/05/2014, 13:30
Το θέμα έχει ξεφύγει από τα φυσιολογικά επίπεδα ξεφεύγματος:lol:
Κάποιοι υποστηρίζουν τη μία θέση σχετικά με τα αδέσποτα, κάποιοι την άλλη, κάποιοι την παράλλη. Οκ.
Το θέμα εδώ όμως δεν είναι τα αδέσποτα.
Ας το αφήσουμε καθαρό, να ποστάρει ο χυμαδόρης όποτε και εάν θέλει κάτι που να έχει σχέση με την υπόθεση και σχολιάζουμε σχετικά.
el_hymador
07/05/2014, 10:20
Για να επιτρέψουμε στο αρχικό θέμα, τα σκυλιά είναι καλά, έκαναν και αιματολογικές γιατί οι γαμωφόλες δημιουργούν χρόνιες ανεπάρκειες σε νεφρά και συκώτι. Η Μάγια είναι άψογη, ο Πάρης έχει λίγο τσιμπημένες τις τιμές στο συκώτι και θα γίνουν επαναληπτικές σε ένα μήνα, ωστόσο δεν είναι κάτι ανησυχητικό.
Αυτά, παρακαλώ να κλειδωθεί το θέμα γιατί το έχουμε γαμήσει. Όποιος ενδιαφέρετε για πληροφορίες και λοιπά, ας επικοινωνήσει με π.μ.
pipe_smoker
07/05/2014, 12:59
Το θέμα εδώ όμως δεν είναι τα αδέσποτα.
Ας το αφήσουμε καθαρό, να ποστάρει ο χυμαδόρης όποτε και εάν θέλει κάτι που να έχει σχέση με την υπόθεση και σχολιάζουμε σχετικά.
Είπα κάτι και με γράψατε στα @@ σας.
Και προτίμησα να το αφήσω ξεκλείδωτο μπας και δε συνεχίζατε αλλά συνεχίσατε.
Οι τελευταίες σελίδες καθαρίστηκαν.
Θα συνεχίσει να μένει ξεκλείδωτο, εκτός κι αν ζητήσει ο χυμαδόρ να κλειδωθεί παρ'όλη την εκκαθάριση ή εάν το ξεφτιλίσετε για ακόμη μια φορά.
@IRA57: πρόσεχε πώς μιλάς και τον τρόπο σου :a28:
@υπόλοιποι: να λήξει εδώ.
διαβασα μεχρι την τριτη σελιδα.. περαστικα στα σκυλακια σου. μου εριξε στο μπαλκονι κολογερος ψωμι με χλωρινη για τον δικο μου τον σκυλακο δεν το εφαγε μαλλον απο την μυρωδια της χλωρινης. μπραβο για την υπομονη σου εγω τον περιμενα μια εβδομαδα απο κατω να τον ταισω μια απο τα ιδια. δεν βρεθηκε ακομα αλλα τον εχω στον νου μου.
Μυαλό δεν βάζουνε μερικοί ρε πστμ... (https://gr.news.yahoo.com/%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%AD%CE%BA%CE%B1-%CE%B6%CF%8E%CE%B1-102504812.html) :(
Καλά μερικά παραδείγματα που έχουν αναρτηθεί στο νήμα είναι για να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο... "τι θα κάνατε αν είχατε μια ληγμένη κονσέρβα σκυλοτροφής και βρισκόστασν στην Σιβηρία με το παιδί σας να λιμοκτονεί και ένα Μάλαμουτ να χρειάζεται ενέργεια για να σύρει το έλκηθρο..." και μετά ότι σκυλιά κατασπάραξαν ηλικιωμένη... ότι να ναι ρε σεις, πραγματικά όμως ότι να 'ναι.
Τα αδέσποτα δεν ήταν επιλογή τους να ζουν στις συνθήκες που ζουν και ούτε έφυγαν από τα δάση σε αγέλες και ήρθαν και εγκαταστάθηκαν σε πόλεις και χωρία. Είναι στην πλειοψηφία τους πρώην δεσποζόμενοι σκύλοι που έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους από ηλίθιους και ανίκανους που πιστεύουν ότι το να έχει σκύλο είναι σαν να έχεις λούτρινο αρκουδάκι.
Ναι, μερικά αδέσποτα, ελάχιστα, είναι επιθετικά και αυτό γιατί έχουν εισπράξει επιθετικότητα και βίαιη συμπεριφορά από τους ανθρώπους. Κανένας σκύλος δεν δαγκώνει χωρίς αιτία. Τώρα αν αυτό συνιστά απειλή τι να πω...
Φυσικά και πρέπει να λυθεί το θέμα με τα αδέσποτα, όχι γιατί κατασπαράζουν κόσμο, σιγά τα θηρία χαλαρώστε, αλλά γιατί είναι πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές πεταμένες στον "κάλαθο των αχρήστων" από ανθρώπους. Πρέπει να στειρωθούν αν όχι όλα, τα περισσότερα θηλυκά και να "τσιπάρονται" όλοι οι σκύλοι ώστε να επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε όσους τους εγκαταλείπουν.
Η χρησιμοποίηση σαν λούτρινο κουκλάκι περιλαμβάνει και την στείρωση και το τσιπάρισμα;Τι ευγενής άποψη για μια ανθρώπινη βιώσιμη πόλη.Τα ζώα ρωτούνται αν θέλεις να τσιπάρεις και να τα στειρώσεις.Δεν νομίζω.Τώρα για το σκυλίσιες ψυχές ξεφέυγει το θέμα.
el_hymador
09/05/2014, 13:27
Η χρησιμοποίηση σαν λούτρινο κουκλάκι περιλαμβάνει και την στείρωση και το τσιπάρισμα;Τι ευγενής άποψη για μια ανθρώπινη βιώσιμη πόλη.Τα ζώα ρωτούνται αν θέλεις να τσιπάρεις και να τα στειρώσεις.Δεν νομίζω.Τώρα για το σκυλίσιες ψυχές ξεφέυγει το θέμα.
To θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίζουμε. Άποψη σου άποψη μου. :wave2:
kalgeorge
09/05/2014, 21:21
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/astynomikos_se_diathesimothta_dolofonhse_duo_skylia_sth_thesprwtia.2779405.html?utm_source=Sport24Wi dget&utm_medium=S24Footer&utm_campaign=24mediaWidget
imitrelos
11/05/2014, 01:48
Ναι η στείρωση και το τσιπαρισμα είναι σωστή επιλογή οσο και να μην
Το βλέπεις έχει να κάνει το τσιπ με τον ιδιοκτήτη και η στείρωση με τον έλεγχο .....εγω που έχω θυλικο όπως και όσοι έχουν ξέρουν ότι οταν έχει περίοδο γεμίζει γυρο κομάντο κλαρινογαμπρους που πηδανε για πλάκα μάντρες
Οταν γεννησε έκανε 10 μεγαλα ζωηρά κουτάβια
Νομίζεις είναι εύκολο να τους βρεις γονείς ? Τα τελευταία τα έδωσα στους ιδιοκτήτες τους έχοντας πληρώσει εμβόλια κλπ
Το να τα σκότωνα η να τα πετούσα που κάνουν κάποιοι. .....δεν ηταν ή είναι στις επιλογές μου
Και βαση νόμου ΔΕΝ μπορείς να έχεις πανω απο 3 (μπορείς αρκει να μην σου γίνει καταγγελία)
yiannis172
11/05/2014, 02:06
Σε διαμερισμα ισχυει ο περιορισμος,σε φραγμενη μονοκατοικια (δηλαδη στην επαρχια κυριως),δεν υπαρχει περιορισμος.
Και για του λογου το αληθες: http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1568:2011-01-10-09-38-50&catid=35:generalnews&Itemid=67&utm_campaign=livetags&utm_source=tags&utm_medium=articles&utm_content=1568
imitrelos
11/05/2014, 02:17
Στην επαρχία ζω σε μονοκατοικία με κήπο και ο κομπλεξικός π γειτονας μου έστειλε την αστυνομία μαζί με το υγειονομικο δεν με γράψανε γιατί και εστία μόλυνση δεν υπήρχε αλλά για τον αριθμό τον σκυλιών τους εξήγησα και το κατάλαβαν αλλα όπως ειπαν υπήρχε καταγγελία ;) γενικά να ξέρεις ότι ΑΝ τα κρατούσα και τα 10 και να ήμουν καθόλα νόμιμος έπρεπε να στήσω χωρο ;)
315992 Μήπως να γεμίζαμε την επαρχία με κάτι τέτοια; :D
SHOOTER045
11/05/2014, 11:41
Αφού καθάρισα το αμπέλι έβγαλα τους σκυλαρους μου βόλτα σήμερα στο πατρικό μου.
Συνάντησα μπάρμπα που μου την είπε ότι είναι μεγάλα και θα φάνε και μένα, και πως αν τα δει μόνα και ελεύθερα θα τα τουφεκισει και άλλα τέτοια
Εντάξει ο συγκεκριμένος είναι προβληματικός και <γνωστός >για την μαλακία που Τον δέρνει
Τον έχω παρατηρήσει όταν περνάει κοντοστεκεται και τα βρίζει(το ένα είναι απέναντι απ το άλλο, τα χωρίζει ένας δρόμος,το ένα είναι στο αμπέλι-Εκτορας/ημιαιμος τσομπανος , και το άλλο -Λεωνίδας Ροντ, στο πατρικό μου,
Με τον χώρο τους περιφραγμενα κλπ
Δεν πειράζουν αν είμαι εγώ η ο αδερφός μου μπροστά, αν καποιος μπει εκ του πονηρού δεν ξέρω...
Αλλά τον συγκεκριμένο τον ενημερωσα αν πάθουν κάτι αυτόν θα πιάσω...
yiannis172
11/05/2014, 15:29
Στην επαρχία ζω σε μονοκατοικία με κήπο και ο κομπλεξικός π γειτονας μου έστειλε την αστυνομία μαζί με το υγειονομικο δεν με γράψανε γιατί και εστία μόλυνση δεν υπήρχε αλλά για τον αριθμό τον σκυλιών τους εξήγησα και το κατάλαβαν αλλα όπως ειπαν υπήρχε καταγγελία ;) γενικά να ξέρεις ότι ΑΝ τα κρατούσα και τα 10 και να ήμουν καθόλα νόμιμος έπρεπε να στήσω χωρο ;)
Καταγγελια επωνυμη,να υποθεσω ε;
imitrelos
11/05/2014, 20:03
Ναι όπως είπα ο γειτονας τοτε την γλυτώσα επειδή ηταν μικρά και δεν ήταν παραλογοι αλλά αν μου ξανα έκανε με μεγάλα τα σκυλιά θα είχα θέμα
nikos_abel
16/05/2014, 18:00
https://www.youtube.com/watch?v=dKF3U9UWrBI
Ρε το παλιοπαιδο....
Αμ και αυτο το κωλογατο;
Ρε το παλιοπαιδο....
Αμ και αυτο το κωλογατο;
Έλα μου ντε; Φαντάζεσαι, όχι φαντάζεσαι, τι ψυχολογικά προβλήματα θα προκάλεσε στο καημένο το γαμ@σκυλο; :p Αμ στον κύριό του που τόσα χρόνια τον εκπαίδευε για φύλακα;;; :lol:
Τώρα έπεσε στην αντίληψη μου το θέμα!!!
Κυνήγησε το όσο δεν πάει ρε φίλε! Σκίστον τον καριόλη!! Όταν ήμουν παιδάκι μου είχαν φαρμακώσει έτσι την Ζαϊρα μου, ένα πανέξυπνο κοκεράκι! Παιδί ήμουν ακόμα αλλά ήξερα ποιος το είχε κάνει...2 φορές του έσπασα το αμάξι με σφεντόνα και παξιμάδια μεταλλικά και ζωγράφισα τριγύρω τις πόρτες και του έσκισα και τα 4 λάστιχα! Αν συνέβαινε σήμερα δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα... ειλικρινά!
Αυτός μετά το περιστατικό σε είδε πουθενά; βρεθήκατε face to face; είπε τίποτα;; έστω μια τυπική συγνώμη; κάτι...
Στο χωριό οι γονείς μου έχουν ένα λυκάκι θηλυκό. Το τι ξύλο είχε φάει απ' τις γάτες του σπιτιού όταν ήταν μικρό δε λέγεται! :lol: Τώρα έχουν γίνει φιλαράκια και φερμάρει μόνο τους γάτους γαμπρούς που έρχονται.
tzimidis
02/06/2014, 13:37
http://blog.focuswebtv.gr/?p=254524