View Full Version : Αναστροφη πωλησης μοτο
2wheeler
27/04/2014, 07:56
Επειδη προεκυψε ενα θεμα με ενα μεταχειρισμενο που αγορασα και χαλασε κατευθειαν γνωριζει καποιος για το πως μπορεις να κανεις αναστροφη πωλησης; Νομικο πλαισιο υπαρχει ,αλλα πρακτικα ειναι εφικτο; Αν εχει ασχοληθει καποιος ας βοηθησει.
montechristo
27/04/2014, 09:27
Κατ' αρχην ελα σε επαφη με τον πωλητη. Μπορει να βρει η λυση χωρις να χρειαστει αναστροφη πωλησης. Μακαρι...
Μιας κι εγω βρισκομαι στην ιδια κατασταση, αλλαγη Bandit 1250 με Moto Guzzi Stelvio, με προβλημα στο μοτερ περιπου στο 1000αρικο (το βασικοτερο), σου λεω οτι η αρχικη δικη μου επαφη δεν ειχε αποτελεσμα. Η επομενη κινηση θα ειναι τηλεφωνο απο δικηγορο ή εξωδικο (καλυτερα), που θα ζηταει με βαση προσφορας συνεργειου (στην περιπτωση μου μαζευονται διαφορα: ανταλλακτικα και εργασια για μοτερ ~800ευρω, ρουλεμαν μπροστινου ~150ευρω, αλλαγη καντραν -λογω μη λειτουργιας σε 4 λαμπακια- με κοστος που δεν ξερω αλλά σιγουρα θα πλησιαζει το 1000αρικο καινουργιο)
Στοχος μου δεν ειναι βεβαια να παρω οτι ζητησω αλλά τουλαχιστον τα μισα για να καλυψω την ζημια στο μοτερ, μιας και τον γουσταρω πολυ τον Στελ(β)ιο μου...
Καλα ξεμπερδεματα μας ευχομαι...
2wheeler
27/04/2014, 09:36
Εχω μιλησει με τον τυπο αλλα ειναι να δινει max 500€. Η ζημια ειναι τουλαχιστον 1000€. Το θεμα ειναι οτι δεν τσιγκουνευτηκα και εδωσα κατι παραπανω για να βρω μηχανακι που να ειναι πενα... Το θεμα ειναι αν εχει πετυχει καποιος αναστροφη , η ειναι μυθος;
AristidisZ
27/04/2014, 09:40
συγνώμη, αλλά με ποια λογική θα κάνετε αναστροφή πώλησης από ιδιώτη ;
αν πάρω εγώ δηλαδή ένα κολλημένο μηχανάκι, μπορώ να διεκδικήσω αποζημίωση από τον πωλητή ;
και πως αποδεικνύεται ότι δεν ήμουν ενήμερος για τη ζημιά ;
2wheeler
27/04/2014, 09:45
Υπαρχει κοινοτικη οδηγια για αυτο το πραγμα. Ο πωλητης οφειλει να ενημερωνει τον αγοραστη για τυχον ελαττωματα. Οταν δηλωνει οτι το οχημα ειναι σε αριστη κατασταση ενω αυτο δεν ειναι, θεωρητικα μπορεις να καλυφτεις...
AristidisZ
27/04/2014, 09:52
Υπαρχει κοινωτικη οδηγια για αυτο το πραγμα. Ο πωλητης οφειλει να ενημερωνει τον αγοραστη για τυχον ελαττωματα. Οταν δηλωνει οτι το οχημα ειναι σε αριστη κατασταση ενω αυτο δεν ειναι, θεωρητικα μπορεις να καλυφτεις...
είχε δηλώσει την άριστη κατάσταση ;
πως ορίζεται αυτή ;
τότε θα πρέπει κάθε φορά που παίρνουμε μηχανή να τραβάμε και μια μήνυση επειδή δεν ήταν τα λάστιχα δύο μηνών κλπ κλπ κλπ...
pipe_smoker
27/04/2014, 10:32
είχε δηλώσει την άριστη κατάσταση ;
πως ορίζεται αυτή ;
τότε θα πρέπει κάθε φορά που παίρνουμε μηχανή να τραβάμε και μια μήνυση επειδή δεν ήταν τα λάστιχα δύο μηνών κλπ κλπ κλπ...
Λεπτο το ζητημα Αριστο...
Νομικως δεν ξερω τί παιζει αλλα "πεζοδρομιακώς" παιζουν φαπες.
Αν παρεις αμαξι σημερα και σκορπισει αυριο τονε βουτας κι ο,τι ακρη βγαλεις.
Εχει τυχει σε φιλο γι'αυτο στο λεω.
δυσκολα πραγματα για μεταχειρισμενο............
γι αυτο και το πληρωνεις φθηνοτερα απο καινουριο
περα απο τη φθορα που φαινεται υπαρχει και το ρισκο αυτης που δεν φαινεται και καποιες φορες μπορει να μην την ξερει ουτε ο πωλητης
pipe_smoker
27/04/2014, 14:14
περα απο τη φθορα που φαινεται υπαρχει και το ρισκο αυτης που δεν φαινεται και καποιες φορες μπορει να μην την ξερει ουτε ο πωλητης
Ναι, αλλά και κάποιες (πολλές) φορές την ξέρει...
Την μπαλώνει όπως να'ναι και το πουλάει το αμάξι/μηχανή/whatever κι ας σκάσει στα χέρια του επόμενου.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν προβεί σε πωλήσεις γιατί κάτι ψιλοζημιές είχαν βγει και τις είχαν φτιάξει, η ιδέα να το δώσουν ερχόταν κι έφευγε, μέχρι που τελικά προέκυψε ζημιά που για να τη φτιάξουν σωστά θέλαν ένα σκασμό λεφτά.
Οπότε μεταχείρω ανταλλακτικό με εγγύηση 10 ημερών (και άν), το φοράει πάνω ο μάστορας, κατέβασμα τα χιλιόμετρα, πλυσιματάκι γυαλισματάκι και αγγελία στο car.
Κι όποιος τη φάει στον κώλο την έφαγε.
Ε, ανάλογα την περίπτωση ψάχνεσαι και για το τί ρέστα θα ζητήσεις.
Το θέμα είναι ότι όσο υπάρχουν "κορόιδα"* να αγοράζουν θα υπάρχουν και φούστηδες να πουλάνε και πάει λέγοντας.
*δεν το λέω περιπαικτικά. Δε σημαίνει ότι είναι χαζός κάποιος για να πιαστεί κορόιδο αν ο άλλος έχει πασαλείψει ζημιές.
Σχετικό άσχετο:
Βέβαια είναι και μερικοί που εσύ τους προειδοποιείς και δε χαμπαριάζουν.
Όταν είχα δώσει το πρώτο μου αυτοκίνητο, το είχε αγοράσει μια γκόμενα.
Από τα πρώτα πράγματα που της είχα πει ήταν ότι το αμάξι είναι από σέρβις, ορίστε και το βιβλίο, μου έχει βγάλει αυτό κι αυτό τα οποία αλλάχτηκαν, το μόνο που θα χρειαστεί είναι λάστιχα και σύντομα (άντε να βγάζανε κανά 2άρι χιλ. χιλιόμετρα ακόμα αυτά που φοραγε).
Κι αρχίζει (και καλά έκανε φυσικά)
-Να έρθει όμως να το δει κι ο αδερφός μου που ξέρει.
-Βεβαίως και να έρθει.
(Το οδηγήσανε και οι δύο, όλα καλά)
-Να το πάμε και στο μηχανικό μου αν δε σε πειράζει.
-Εννοείται πως θα το πάμε. Αυτοκίνητο αγοράζεις.
(ο οποίος τσάκαλος με ρώταγε αν έχω φάει στούκο, γιατί εβλεπε φαναρτζοδουλειά η οποία είχε γίνει τοπικά γιατί είχα "ξύσει" ένα κολωνάκι προσπαθώντας να παρκάρω, κι από την άλλη δεν ήξερε από πού να δει τη στάθμη του λαδιού και κοίταγε το υγρό των υαλοκαθαριστήρων και νόμιζε ότι είναι το δοχείο του παραφλού:plaf:)
Τέσπα, γίνεται η πώληση, όλα καλά, της ξαναθυμίζω τα λαστιχα.
Μετά από 2,5 χρόνια με παίρνει τηλέφωνο να βρεθούμε για κάτι χαρτιά (ούτε και θυμάμαι τί ήτανε).
Πάω και βλέπω το αυτοκίνητο με τα ίδια λάστιχα όπως της το είχα δώσει:eleison:
Έτσι και έτρωγε κανά στούκο στους δυο μήνες από όταν της το πούλησα σε κανά βρεγμένο δρόμο, μπορεί να ερχόταν να μου ζητήσει και τα ρέστα ότι της έδωσα αμάξι με χαλασμένα φρένα.
PetranGR
27/04/2014, 14:56
συγνώμη ρε παιδιά, δηλαδή απο την στιγμή που κάνει κάποιος πώληση σε μεταχειρισμένο , και την επόμενη μέρα κρεμάσει δηλαδή θα κυνηγάμε τον προηγούμενο ; αν είναι δυνατόν.
Μπορεί αύριο να αγοράσεις μηχανάκι και να είναι από εμπρός μέχρι πίσω τζί τζί,και να είσαι γκαντέμης και να σου κολλήσει στα ξαφνικά ο κινητήρας,δηλαδή τι ; θα ζητήσεις τα ρέστα στον προηγούμενο; και που ξέρει ο προηγούμενος αν εσύ ήσουν κανίβαλος και 1η μέρα το βαρούσες συνέχεια στα κόκκινα ή το άδειασες το λάδι χωρίς να το ξέρεις η γενικότερα να έκανες καμία βλακεία; αν είναι δυνατόν.Από την στιγμή που είναι σε αλλουνού τα χέρια, και έχει περάσει και από μηχανικό τότε σιγά μη μπορείς να κάνεις κάτι..
Εχω μιλησει με τον τυπο αλλα ειναι να δινει max 500€. Η ζημια ειναι τουλαχιστον 1000€. Το θεμα ειναι οτι δεν τσιγκουνευτηκα και εδωσα κατι παραπανω για να βρω μηχανακι που να ειναι πενα... Το θεμα ειναι αν εχει πετυχει καποιος αναστροφη , η ειναι μυθος;
Φίλε μου πάρε το 500ρικο και τα υπόλοιπα δυστυχώς τα βάζεις εσύ..
Η αγορά μεταχειρισμένου έχει ρίσκο.
Από εκεί και πέρα νομικά δε "στέκεται" το πράγμα και όποιος (δικηγόρος) σου πει το αντίθετο είναι απατεώνας, εκτός του ότι δεν αξίζει καθώς θα χαλάσεις χρόνο και χρήμα...
Φίλε μου πάρε το 500ρικο και τα υπόλοιπα δυστυχώς τα βάζεις εσύ..
Η αγορά μεταχειρισμένου έχει ρίσκο.
Από εκεί και πέρα νομικά δε "στέκεται" το πράγμα και όποιος (δικηγόρος) σου πει το αντίθετο είναι απατεώνας, εκτός του ότι δεν αξίζει καθώς θα χαλάσεις χρόνο και χρήμα...
ειδικα αμα εχει γινει η μεταβιβαση..αστα να πανε!!
Ναι, αλλά και κάποιες (πολλές) φορές την ξέρει...
Την μπαλώνει όπως να'ναι και το πουλάει το αμάξι/μηχανή/whatever κι ας σκάσει στα χέρια του επόμενου.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν προβεί σε πωλήσεις γιατί κάτι ψιλοζημιές είχαν βγει και τις είχαν φτιάξει, η ιδέα να το δώσουν ερχόταν κι έφευγε, μέχρι που τελικά προέκυψε ζημιά που για να τη φτιάξουν σωστά θέλαν ένα σκασμό λεφτά.
Οπότε μεταχείρω ανταλλακτικό με εγγύηση 10 ημερών (και άν), το φοράει πάνω ο μάστορας, κατέβασμα τα χιλιόμετρα, πλυσιματάκι γυαλισματάκι και αγγελία στο car.
Κι όποιος τη φάει στον κώλο την έφαγε.
Ε, ανάλογα την περίπτωση ψάχνεσαι και για το τί ρέστα θα ζητήσεις.
Το θέμα είναι ότι όσο υπάρχουν "κορόιδα"* να αγοράζουν θα υπάρχουν και φούστηδες να πουλάνε και πάει λέγοντας.
*δεν το λέω περιπαικτικά. Δε σημαίνει ότι είναι χαζός κάποιος για να πιαστεί κορόιδο αν ο άλλος έχει πασαλείψει ζημιές.
Σχετικό άσχετο:
Βέβαια είναι και μερικοί που εσύ τους προειδοποιείς και δε χαμπαριάζουν.
Όταν είχα δώσει το πρώτο μου αυτοκίνητο, το είχε αγοράσει μια γκόμενα.
Από τα πρώτα πράγματα που της είχα πει ήταν ότι το αμάξι είναι από σέρβις, ορίστε και το βιβλίο, μου έχει βγάλει αυτό κι αυτό τα οποία αλλάχτηκαν, το μόνο που θα χρειαστεί είναι λάστιχα και σύντομα (άντε να βγάζανε κανά 2άρι χιλ. χιλιόμετρα ακόμα αυτά που φοραγε).
Κι αρχίζει (και καλά έκανε φυσικά)
-Να έρθει όμως να το δει κι ο αδερφός μου που ξέρει.
-Βεβαίως και να έρθει.
(Το οδηγήσανε και οι δύο, όλα καλά)
-Να το πάμε και στο μηχανικό μου αν δε σε πειράζει.
-Εννοείται πως θα το πάμε. Αυτοκίνητο αγοράζεις.
(ο οποίος τσάκαλος με ρώταγε αν έχω φάει στούκο, γιατί εβλεπε φαναρτζοδουλειά η οποία είχε γίνει τοπικά γιατί είχα "ξύσει" ένα κολωνάκι προσπαθώντας να παρκάρω, κι από την άλλη δεν ήξερε από πού να δει τη στάθμη του λαδιού και κοίταγε το υγρό των υαλοκαθαριστήρων και νόμιζε ότι είναι το δοχείο του παραφλού:plaf:)
Τέσπα, γίνεται η πώληση, όλα καλά, της ξαναθυμίζω τα λαστιχα.
Μετά από 2,5 χρόνια με παίρνει τηλέφωνο να βρεθούμε για κάτι χαρτιά (ούτε και θυμάμαι τί ήτανε).
Πάω και βλέπω το αυτοκίνητο με τα ίδια λάστιχα όπως της το είχα δώσει:eleison:
Έτσι και έτρωγε κανά στούκο στους δυο μήνες από όταν της το πούλησα σε κανά βρεγμένο δρόμο, μπορεί να ερχόταν να μου ζητήσει και τα ρέστα ότι της έδωσα αμάξι με χαλασμένα φρένα.
Σωστότατος!
devil's animal
27/04/2014, 23:19
δεν νομιζω να μπορεις να βγαλεις ακρη...
το μεταχειρισμενο, ειναι μεταχειρισμενο και ειναι ρισκο...
γι'αυτο και ζητας να το δει μαστορας για να εγγυηθει (οσο μπορει και αυτος γιατι μεσα στο μοτερ δεν ειναι κανενας)...και το ακους απο εδω...το ακους απο εκει...το βλεπεις, το βολταρεις...και ολα αυτα...
αν σου δινει και 500, παρ'τα και βαλε τα υπολοιπα για να καλυφθει η ζημια και μην το πεις ουτε του παπα...
:wave2:
Red Rider
28/04/2014, 00:24
Να ένας λόγος να αγοράσεις από έμπορο..
PetranGR
28/04/2014, 00:27
δεν νομιζω να μπορεις να βγαλεις ακρη...
το μεταχειρισμενο, ειναι μεταχειρισμενο και ειναι ρισκο...
γι'αυτο και ζητας να το δει μαστορας για να εγγυηθει (οσο μπορει και αυτος γιατι μεσα στο μοτερ δεν ειναι κανενας)...και το ακους απο εδω...το ακους απο εκει...το βλεπεις, το βολταρεις...και ολα αυτα...
αν σου δινει και 500, παρ'τα και βαλε τα υπολοιπα για να καλυφθει η ζημια και μην το πεις ουτε του παπα...
με το παραπάνω!
thanos_s
28/04/2014, 01:21
Να ένας λόγος να αγοράσεις από έμπορο..
Ποιος ειναι ο λογος?
Red Rider
28/04/2014, 01:25
Ποιος ειναι ο λογος?
Η υποτυπώδης εγγύηση, και το νομικό πρόσωπο από όπου μπορείς να την διεκδικήσεις..
thanos_s
28/04/2014, 01:52
Η υποτυπώδης εγγύηση, και το νομικό πρόσωπο από όπου μπορείς να την διεκδικήσεις..
Το πλαισιο της "εγγυησης" στα μεταχειρισμενα ειναι το ιδιο ειτε απο ιδιωτη ειτε απο εμπορο, μονο η χρονικη διαρκεια παραγραφης της αξιωσης αλλαζει.
Οσο για το αν μπορεις να την διεκδικησεις, το θεμα ειναι αν συμφερει αφου τις περισσοτερες φορες τα ποσα αποκαταστασης τυχον ζημιας στα μεταχειρισμενα ειναι μικρα..
alexxxcbr
28/04/2014, 09:39
Δυσκολα.Παρε τα 500 και φτιαξτο.
ΠΑΙΔΕΣ...............ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ...??
Δέν τό νομίζω............
Γιά τό καινούργιο είναι πολύ δύσκολη διαδικασία,πρέπει νά ένεργοποιηθεί έντός 90 ήμερών
άπό τήν άγορά,νά παραδοθεί τό όχημα άπό έκεί όπου άγοράστηκε,νά πάρει ό άγοραστής άπόδειξη
παραλαβής γιά νά έχει κάτι στό χέρι πού θά γράφει τήν αίτία πού μπήκε συνεργείο..!!!
Όλα αύτά έπειδή τό έζησα τό έργο στό ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ...!!
Καί φυσικά ό έμπορος ούτε κάν ίδρωσε τό αύτάκι του,κάνε ότι θές είπε.....!!!!!!!!!!!!!
Πενταετία τουλάχιστον πάει τό έργο,έσύ παραδίνεις τό μηχανάκι καί αύτός σέ 5 χρόνια μπορεί
νά έχει πάει στά Μπαρμπάντος..!!
Ποιός οίκονομάει...???
ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, πού θά σέ παροτρύνει νά τό κάνεις.
Τώρα στό μεταχειρισμένο ...??
Μάλλον πρέπει νά ψαχτεί κάποιος μέ νόμους περί άπάτης,άν θά μπορούσε νά δικαιολογήσει
ότι ΔΕΝ φταίει αύτός άλλά ό πωλητής,πράμμα ΑΔΥΝΑΤΟΝ...!!
Έξάλλου στό μεταχειρισμένο κανείς δέν είναι μέσα στό μοτέρ νά ξέρει πότε θά κάνει μπάμ.
Καί όποιος διαβάζει ότι ντεμέκ μαγαζί έδωσε ΕΓΓΥΗΣΗ σέ μεταχειρισμένο είναι άπλά γιά γέλια..!!
Ή μόνη έγγύηση είναι ή φερεγγυότητα τού μαγαζιού καί πόσο θέλει νά κρατήσει τό όνομα του.
Ή έγγύηση είναι στό ΜΙΛΗΤΟ.....ΜΟΥΣΑΝΤΕΝΙΑ...!!!
Κουράγιο ,καλά ξεμπερδέματα, μακρυά άπό δικηγόρους όλο μου τό σόι δικηγόροι είναι...!!!
atom_smasher
28/04/2014, 10:01
την είχαμε πατήσει -ακομα την εχουμε πατημενη δηλαδη - και μεις εδω που πήραμε ενα βανακι και μας άφησε σε 20 μέρες από αντλία πετρελαιου. Διαπιστώθηκε και ένα πρόβλημα στην μια αναρτηση και στην πορεία μας έβγαλε και ενα προβλημα στην εξάτμιση. Μεσα σε 2 μήνες και άφαντος ο πωλητής..
George_Sp
28/04/2014, 10:19
ακόμα και σε αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών,
υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να στηρίξετε και να στοιχειοθετήσετε την έκδοση εξώδικου προς την πλευρά που πιστεύετε οτι σας ζημίωσε εν γνώση του και σας απέκρυψε μια βλάβη, ή μια παράλειψη στο σύνολο της καλής λειτουργίας τους προιόντος που αγοράσατε.
με απλά λόγια, στο παράδειγμα αγοραπωλησίας μιας μηχανής:
αν κατά την συμφωνία σας έκρυψε σέρβις που έπρεπε να γίνει και δεν έγινε ή ανακαλυφθεί παρέμβαση στα μέρη της μηχανής που ακυρώνει την ομαλή λειτουργία της βάση εργοστασιακών προδιαγραφών, πάτε σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ζητάτε να συνταχθεί έκθεση με εκτίμηση της ζημιάς που πάθατε με συγκεκριμένο κοστολόγιο, εργατικά και τους λόγους που ο εξουσιοδοτημένος θεωρεί το όχημα οτι έχει αλλοιωθεί στις ιδιότητές του ή τη συντήρησή του.
με το χαρτί της έκθεσης, εκτίμησης αποκατάστασης πάτε στο δικηγόρο σας και συντάσσετε εξώδικη πρόσκληση ή αγωγή (ανάλογα την περίπτωση) όπου ζητάτε είτε την αποκατάσταση της ζημιάς και την επισκευή της μηχανής στην αρχική της κατάσταση, είτε την αναστροφή της πώλησης με επιπρόσθετα τα χρήματα αποζημίωσης για ηθικές βλάβες.
τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο.
αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να έχετε ένα σωστό χαρτί από το εξουσιοδοτημένο με τη γνωμοδότηση της ζημιάς και τον έλεγχο που έγινε, και παράλληλα το οτι ο προηγούμενος ευθύνεται για ελλειπή συντήρηση με αποτέλεσμα τη βλάβη άσχετα αν έγινε 1μέρα μετά ή 3μήνες μετά ή 1χρόνο μετά. Ανάλογα τη ζημιά ο άλλος είναι που ΠΡΕΠΕΙ να αποδείξει οτι δεν είναι ελέφαντας και όχι εσείς.
Για λεπτομέρειες να απευθύνεστε σε σωστό και έμπειρο δικηγόρο που κατέχει το αντικείμενο και δε κοιτάει απλά να σας βουτήξει τα έξοδα παράστασης δίκης ή τα ποσοστά του από την αγωγή/εξώδικο.
υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να στηρίξετε και να στοιχειοθετήσετε την έκδοση εξώδικου προς την πλευρά που πιστεύετε οτι σας ζημίωσε εν γνώση του και σας απέκρυψε μια βλάβη, ή μια παράλειψη στο σύνολο της καλής λειτουργίας τους προιόντος που αγοράσατε.
αν κατά την συμφωνία σας έκρυψε σέρβις που έπρεπε να γίνει και δεν έγινε ή ανακαλυφθεί παρέμβαση στα μέρη της μηχανής που ακυρώνει την ομαλή λειτουργία της βάση εργοστασιακών προδιαγραφών, πάτε σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ζητάτε να συνταχθεί έκθεση με εκτίμηση της ζημιάς που πάθατε με συγκεκριμένο κοστολόγιο, εργατικά και τους λόγους που ο εξουσιοδοτημένος θεωρεί το όχημα οτι έχει αλλοιωθεί στις ιδιότητές του ή τη συντήρησή του.
με το χαρτί της έκθεσης, εκτίμησης αποκατάστασης πάτε στο δικηγόρο σας και συντάσσετε εξώδικη πρόσκληση ή αγωγή (ανάλογα την περίπτωση) όπου ζητάτε είτε την αποκατάσταση της ζημιάς και την επισκευή της μηχανής στην αρχική της κατάσταση, είτε την αναστροφή της πώλησης με επιπρόσθετα τα χρήματα αποζημίωσης για ηθικές βλάβες.
αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να έχετε ένα σωστό χαρτί από το εξουσιοδοτημένο με τη γνωμοδότηση της ζημιάς και τον έλεγχο που έγινε, και παράλληλα το οτι ο προηγούμενος ευθύνεται για ελλειπή συντήρηση με αποτέλεσμα τη βλάβη άσχετα αν έγινε 1μέρα μετά ή 3μήνες μετά ή 1χρόνο μετά. Ανάλογα τη ζημιά ο άλλος είναι που ΠΡΕΠΕΙ να αποδείξει οτι δεν είναι ελέφαντας και όχι εσείς.
Για λεπτομέρειες να απευθύνεστε σε σωστό και έμπειρο δικηγόρο που κατέχει το αντικείμενο και δε κοιτάει απλά να σας βουτήξει τα έξοδα παράστασης δίκης ή τα ποσοστά του από την αγωγή/εξώδικο.
Σόρρυ ρε μάγκα ,πόσα μηχανάκια έχεις πουλήσει και αγοράσει στη ζωή σου ? Όταν ας πούμε υπερβείς τα 50-60 θα καταλάβεις.Τώρα θυμάμαι πάντως πόσα ποστ ανέβασες όταν έψαχνες να πάρεις εκείνο το Κινεζοταιβανέζικο 250ρι !Φιλικά πάντα αλλά και ρεαλιστικά όμως άσε τον άνθρωπο μακριά από μάταιες συμβουλές.
Δεν λέω ότι η φάση δεν βρωμάει (γι αυτό και το 500ρικο) αλλά εδώ παίζει μόνο περιορισμός ζημίας,Δατς λάιφ.
ο πωλητης αν μεσα σε 6 μηνες βγαλει βλαβη οχημα που πουλησε του τα παιρνεις πισω μια και ισχυει εγγυηση 6μηνη (αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος νομικος αν υπαρχει).
ΑΛΛΑ,
για να συμβει αυτο θα πρεπει να αποδειξει ο αγοραστης οτι ο λογος που πηρε τα πιστονια στην αμασχαλη ειναι οτι ο προηγουμενος απεκρυψε οτι το μηχανακι το δουλευε χωρις λαδια απο την αγορα του και συμπληρωσε λαδι μια μερα πριν να το αποκτησει ο νεος αγοραστης και οχι επειδη τον εκλασε η κουλα (πολυ κωλοπαιδο ο κυριακος κουλα με την κουλαρα σσου) και πηρε το tdm και πηγε κατω απο το σπιτι της και βαραγε κοφτες για 2,5 ωρες μεχρι να γυρισει η κουλα σε αυτον που την αγαπαει γαμω τη ΜΠαναγια!
καληνυχτα δλδ και καλο ταξιδι δλδ...
εμπλεξες αδερφε....και στο κατω-κατω της γραφης αν το ειδε κι ενας μηχανικος μηπως θα πρεπει να αποδοθουν κι εκει ευθυνες? λεω 'γω τωρα.
George_Sp
28/04/2014, 10:43
Σόρρυ ρε μάγκα ,πόσα μηχανάκια έχεις πουλήσει και αγοράσει στη ζωή σου ? Όταν ας πούμε υπερβείς τα 50-60 θα καταλάβεις.Τώρα θυμάμαι πάντως πόσα ποστ ανέβασες όταν έψαχνες να πάρεις εκείνο το Κινεζοταιβανέζικο 250ρι !Φιλικά πάντα αλλά και ρεαλιστικά όμως άσε τον άνθρωπο μακριά από μάταιες συμβουλές.
Δεν λέω ότι η φάση δεν βρωμάει (γι αυτό και το 500ρικο) αλλά εδώ παίζει μόνο περιορισμός ζημίας,Δατς λάιφ.
ο αριθμός των δικών μου αγοραπωλησιών σε τί ακριβώς επηρεάζει το τι ισχύει και τι όχι;
άσχετα επίσης των λόγων που τελικά αγόρασα τότε BMW F650GS και όχι το Sym Wolf, είναι κακό να είναι κάποιος στη ζωή του ψείρας και να ψάχνεται μέχρι τελευταίες λεπτομέρειας για να μην την πατήσει;
εγώ αυτό κάνω σε ότι και να με αφορά γιατί δε μου αρέσουν οι εκπλήξεις ή να με πιάνουν κορόιδο.
επισής στα γραφόμενά μου δεν τον παρότρυνα να πάει και να κάνει αγωγή να βγάλει εξώδικο προς τον πωλητή. απλά έγραψα οτι ΜΠΟΡΕΙ και αν θέλει ΓΙΝΕΤΑΙ.
δατς λάηφ με τα καλά της και τα άσχημά της και ο καθένας κάνει τις επιλογές του όταν νιώθει αδικημένος. άλλοι αποδέχονται τη στραβή και πάνε παρακάτω και άλλοι δεν το αποδέχονται και θέλουν το δίκιο τους.
μπορεί ο δρόμος να είναι δύσκολος αλλά δεν είναι ακατόρθωτος.
pipe_smoker
28/04/2014, 11:13
.....λεω 'γω τωρα....
Μωρε συ καλα τα λες.
Το θεμα ειναι οτι για να συμφωνησε να δωσει ο αλλος την 500αρα ετσι στα ευκολα, παει να πει οτι ηξερε το ρισκο να σκασει η βομβα στα χερια του αγοραστη και για να μην εχει ντραβαλα (ή μπορει απλα να εχει λιιιιιιιιγη τσιπα) να ηταν ετοιμος απο πριν για αυτο το ενδεχομενο.
1. Καινουριο ανταλλακτικο: 1.000 εουρα
2. Μτχ ανταλλακτικο και το κολλαμε με σαλιο: 200 εουρα
Πιθανοτατα διαλεξε το 2ο με την ελπιδα οτι θα περασει καιρος μεχρι να σκασει η μπομπα και δε θα μπορει να του ζητησει κανεις τα ρεστα.
Ειχε στο πισω μερος του μυαλου του βεβαια το ενδεχομενο και τη λυση τυπου "Φιλαρακι, ενταξει, κοιτα κανονικα δικο σου το οχημα δικο σου το προβλημα αλλα τελοσε παντωνε για να μη χαλαμε και τσι καρδιες μας αντε να τα βανουμε εξ ημισειας".
Γαμω το σταυρολοι μου λεμε σε τρεις γνωστους μου εχει τυχει ακριβως το ιδιο πραγμα (απο την πλευρα του πωλητη) και οι μηχανικοι τους τους εχουν προτεινει να κανουν ακριβως αυτο.
Δεν πουλανε μηχανακια αλλιως θα ενημερωνα:lol:
Και σε εμενα εχει τυχει παρομοιο περιστατικο του τυπου "Αφου σκεφτεσαι να το πουλησεις μαλακας εισαι να το φτιαξεις? Κολλα θα βαλουμε!"
Ε του ειπα κι εγω να τη βαλει στον κωλο του την κολλα και ησυχασε.
Τα λεω ολα αυτα γιατι αν πηρες κατι κι εσπασε δυο μερες μετα, κατα πασα πιθανοτητα ο αλλος το ηξερε.
Κι ας μην εισαι νομικα κομπλε, αν τον ζορισεις λιγο και πουλησεις λιγο νομικο τσαμπουκα, πιθανοτατα ολο και κατι θα βγαλεις γιατι κι αυτο στο προγραμμα το ειχε αφου ηξερε οτι η φωλια του ηταν χεσμενη.
Ολα μπορει να μην τα παρεις, αλλα κατι θα παρεις.
Καποιες φορες μπορει και το τριτο το μακρυτερο. Συμβαινουν κι αυτα.
devil's animal
28/04/2014, 11:24
αρχικα ειναι πολυ δυσκολο, εως ακατορθωτο να βρεις συνεργειο και μαστορα να σου βγαλει τετοια εμπειρογνωμοσυνη...
οχι γιατι οι μαστορες απο τα εξουσιοδοτημενα δεν ξερουν να συνταξουν τετοια εκθεση...αλλα γιατι κανενας μαστορας δεν προκειται να γραψει σε εκθεση οτι εφταιγε ο προηγουμενος ιδιοκτητης γιατι δεν εκανε σερβις ή δεν ξερω και εγω τι αλλο και να βαλει την υπογραφη του και το ονομα του...
μετα του τραβαει και ο πωλητης της μηχανης μια μηνυση - αγωγη στηριζομενος στο book service που ηταν σφραγισμενο ή σε πραγματογνωμοσυνη αλλου μαστορα που πιστοποιει οτι εκανε ο ιδιος service ...και μετα ο συγκεκριμενος εξουσιοδοτημενος τρεχει και δεν φτανει...
δευτερευοντως, ακομα και να γραψει ο εξουσοδοτημενος την εκθεση, θα βρεθεις σε ενα δικαστηριο αντιμετωπος με τον πωλητη και εναν αλλο μαστορα που διαριγνυει τα ιματια του οτι τα service και η συντηρηση ηταν μια χαρα και φταιει η κακη χρηση του νεου ιδιοκτητη διοτι ουδεποτε η μηχανη ειχε αντιμετωπισει προβλημα με την χρηση του παλιου ιδιοκτητη...
ποιον λες να πιστεψει η εδρα? αυτον που λεει οτι πουλησε ενα μηχανακι μια χαρα και το χρησιμοποιουσε επι Χ χρονια χωρις κανενα προβλημα ή εναν που πηρε ενα μηχανακι και μεσα σε μια βδομαδα του εσπασε το μοτερ?
οπως και να εχει ειναι τρομακτικα δυσκολο εως ακατορθωτο να δικαιωθεις σε μια τετοια κατασταση...ασε τα εξοδα απο δικηγορους και παραστασεις...
μπορει ο νομος να σου δινει το δικαιωμα αλλα δεν σημαινει οτι αξιζει κιολας..
George_Sp
28/04/2014, 11:31
αρχικα ειναι πολυ δυσκολο, εως ακατορθωτο να βρεις συνεργειο και μαστορα να σου βγαλει τετοια εμπειρογνωμοσυνη...
οχι γιατι οι μαστορες απο τα εξουσιοδοτημενα δεν ξερουν να συνταξουν τετοια εκθεση...αλλα γιατι κανενας μαστορας δεν προκειται να γραψει σε εκθεση οτι εφταιγε ο προηγουμενος ιδιοκτητης γιατι δεν εκανε σερβις ή δεν ξερω και εγω τι αλλο και να βαλει την υπογραφη του και το ονομα του...
μετα του τραβαει και ο πωλητης της μηχανης μια μηνυση - αγωγη στηριζομενος στο book service που ηταν σφραγισμενο ή σε πραγματογνωμοσυνη αλλου μαστορα που πιστοποιει οτι εκανε ο ιδιος service ...και μετα ο συγκεκριμενος εξουσιοδοτημενος τρεχει και δεν φτανει...
δευτερευοντως, ακομα και να γραψει ο εξουσοδοτημενος την εκθεση, θα βρεθεις σε ενα δικαστηριο αντιμετωπος με τον πωλητη και εναν αλλο μαστορα που διαριγνυει τα ιματια του οτι τα service και η συντηρηση ηταν μια χαρα και φταιει η κακη χρηση του νεου ιδιοκτητη διοτι ουδεποτε η μηχανη ειχε αντιμετωπισει προβλημα με την χρηση του παλιου ιδιοκτητη...
ποιον λες να πιστεψει η εδρα? αυτον που λεει οτι πουλησε ενα μηχανακι μια χαρα και το χρησιμοποιουσε επι Χ χρονια χωρις κανενα προβλημα ή εναν που πηρε ενα μηχανακι και μεσα σε μια βδομαδα του εσπασε το μοτερ?
οπως και να εχει ειναι τρομακτικα δυσκολο εως ακατορθωτο να δικαιωθεις σε μια τετοια κατασταση...ασε τα εξοδα απο δικηγορους και παραστασεις...
μπορει ο νομος να σου δινει το δικαιωμα αλλα δεν σημαινει οτι αξιζει κιολας..
το book service και τα αρχεία service και επίσκεψης μιας μηχανής είναι γραπτά που μένουν και δε μπορούν να αλλοιωθούν. στις περισσότερες των περιπτώσεων οι περισσότεροι που αγοράζουν μια μηχανή παραλαμβάνουν καλή τη πίστη την καλή λειτουργία της μηχανής δίχως να κοιτάζουν σε βάθος το book service του προηγούμενου και προχωρούν απλά με ένα οκ ενός έμπιστου μηχανικού.
τί γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν υπάρχει service book, γιατί το ''εχασε'', γιατί ''κάπου το χω στην αποθήκη και θα στο δώσω σε λίγες μέρες'' και άλλα παρεμφερή.
θα σου πω για τη δική μου περίπτωση και το δικαστήριο που θα κάνω όταν έρθει η ώρα.
λεπτομέρειες προς το παρόν δε μπορώ να δημοσιεύσω. :)
devil's animal
28/04/2014, 12:01
το book service και τα αρχεία service και επίσκεψης μιας μηχανής είναι γραπτά που μένουν και δε μπορούν να αλλοιωθούν.
δεν εχεις ιδεα, πραγματικα...
χωρις καμια εμπαθεια και διαθεση για αντιπαραθεση...
George_Sp
28/04/2014, 12:11
δεν εχεις ιδεα, πραγματικα...
χωρις καμια εμπαθεια και διαθεση για αντιπαραθεση...
δεν με γνωρίζεις για να γνωρίζεις αν έχω ιδέα ή όχι. :)
μην μου αναφέρεις τα γραφικά για πλαστές υπογραφές συνεργείων και πλαστά service book που μπαίνουν δίνοντας 20ευρώ στο παιδί που μας αλλάζει λάδια ή στο φίλο μηχανικό.
Ευτυχώς ζούμε στο 2014 που όλες οι σοβαρές εταιρίες πώλησης μηχανών κρατούν ηλεκτρονικά αρχεία του service book με το VIN της μηχανής.
Ας έρθει ο πωλητής να φέρει πλαστό χαρτί. Εκεί να δεις τι γλέντι έχει να γίνει. Πλέον λόγω κρίσης σε τέτοιες περιπτώσεις κανένας σοβαρός εξουσιοδοτημένος δε ρισκάρει να βάλει σφραγίδα και υπογραφή σε πειραγμένο service book γιατί ξέρει οτι αύριο θα βάλει λουκέτο. Πόσο μάλλον αν του αναφέρει ο πωλητής φίλος οτι θέλω το πειραγμένο βιβλιαράκι γιατί ο μαλάκας αγοραστής θα με τρέξει δικαστήριο για απάτη.
@Georgesp
Δεν ξέρω αν έχεις πλησιάσει ποτέ σε δικηγορικό γραφείο και ξέρεις πόσο χρεώνουν για ένα εξώδικο, 200αρι min σ'ενημερώνω...που στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο εκφοβιστικά μπορεί να λειτουργήσει ως προς τον πωλητή μέχρι να πάει σε δικηγόρο που θα του πει ότι θα του κλάσουν ένα @αrχιdi..
Όσο για αγωγή εκτός ότι θα σου πάρει ένα σεβαστό ποσό θα κάνει και μερικά χρονάκια μέχρι να εκδικαστεί με αμφίβολα αποτελέσματα.
Για τα υπόλοιπα που λες για απάτη, πλαστογραφία κτλ, εκεί πρέπει να κατατεθεί μήνυση, να γίνει ποινικό δικαστήριο κτλ...
Και να καταδικαστεί να ξέρεις ότι εσύ λεφτά δεν παίρνεις, αυτός καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης που μετατρέπεται σε χρηματική για κάποια λεφτά/μέρα ποινής...Άλλα έξοδα από 'δω..
Σόρυ φίλε, αλλά θα συμφωνήσω ότι είσαι ανίδεος...όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό, τυχερός είσαι που δεν έχεις μπλέξει με δικαστήρια.
Μην δίνεις λοιπόν συμβουλές για πράγματα που δεν ξέρεις.
+904 σε ότι είπαν Τerens,buckley και devil's!
sapila racing
28/04/2014, 13:35
Υπάρχει και παράδειγμα μέλους εδω μεσα που πούλησε μηχανάκι και μετα απο καιρό ο αγοραστής το διέλυσε κι έτρεχε τον συμφορουμίτη στα δικατήρια.
Φυσικά και πήρε τα@@δια του ο αγοραστής αφού όντως οταν πουλήθηκε το μηχανάκι δεν είχε κανένα πρόβλημα αλλά η ταλαιπωρία ήταν αρκετή.
devil's animal
28/04/2014, 15:05
δεν με γνωρίζεις για να γνωρίζεις αν έχω ιδέα ή όχι. :)
μην μου αναφέρεις τα γραφικά για πλαστές υπογραφές συνεργείων και πλαστά service book που μπαίνουν δίνοντας 20ευρώ στο παιδί που μας αλλάζει λάδια ή στο φίλο μηχανικό.
Ευτυχώς ζούμε στο 2014 που όλες οι σοβαρές εταιρίες πώλησης μηχανών κρατούν ηλεκτρονικά αρχεία του service book με το VIN της μηχανής.
Ας έρθει ο πωλητής να φέρει πλαστό χαρτί. Εκεί να δεις τι γλέντι έχει να γίνει. Πλέον λόγω κρίσης σε τέτοιες περιπτώσεις κανένας σοβαρός εξουσιοδοτημένος δε ρισκάρει να βάλει σφραγίδα και υπογραφή σε πειραγμένο service book γιατί ξέρει οτι αύριο θα βάλει λουκέτο. Πόσο μάλλον αν του αναφέρει ο πωλητής φίλος οτι θέλω το πειραγμένο βιβλιαράκι γιατί ο μαλάκας αγοραστής θα με τρέξει δικαστήριο για απάτη.
υποθετικο σεναριο 1
μηχανη αγορασμενη τον Ιανουαριο του 2010. ο αγοραστης ακολουθει κανονικα τις ημερομηνιες των σερβις με τα χλμ κλπ μεχρι που ληγει η εγγυηση το Ιανουαριο του 2012 π.χ. μετεπειτα το πηγαινει σε δικο του μαστορα και κανει κανονικα τα σερβις του μεχρι που αποφασιζει να την πουλησει τον Μαρτιο του 2014...
ποιος θα ελεγξει τον 2ο μαστορα που δεν εχει σφραγισει βιβλιαρακι αλλα κανει κανονικα σερβις ή σφραγιζει με δικη του σφραγιδα το βιβλιαρακι αλλα δεν κανει κανενα σερβις...??
υποθετικο σεναριο 2
μηχανη αγορασμενη τον Ιανουαριο του 2006. πρωτος αγοραστης το παει σε δικο του μαστορα και μεχρι που την πουλαει τον Ιανουαριο του 2009 το μηχανακι ειναι οκ.αρα 3 χρονια χωρις σφραγιδες. δευτερος αγοραστης ακολουθει κανονικα τα σερβις με ημερομηνιες και σφραγιδες σε βιβλιαρακι μεχρι που την πουλαει τον Μαρτιο του 2014. φυσικα την κυκλοφορει κανονικα χωρις κανενα προβλημα...μετα απο 1 εβδομαδα που την εχει πουλησει το μοτερ σπαει...
θα κυνηγηθει ο πρωτος μαστορας ο δευτερος μαστορας και γιατι?
και αληθεια πες μου ποιος δικαστης θα ελεγξει το βιβλιο εισοδου - εξοδου του συνεργειου και τις πλαστες υπογραφες-σφραγιδες οπως επισης και τα πλαστα service book...
ακομα πολλες εταιρειες δεν εχουν on line συστημα με vin μηχανης και αλλα ομορφα...
αλλα ακομα και να εχουν, παιζουν τα υποθετικα σεναρια που σου εγραψα...
αντε βρες λοιπον εσυ το δικιο σου...:rolleyes:
συμφωνω με KRS οτι δεν πρεπει να δινεις συμβουλες...
George_Sp
28/04/2014, 19:20
220ευρώ και το κατέθεσα πρόσφατα.
Η μηχανή, πένα, ατρακάριστη, και ακόμα και σε ενδελεχή έλεγχο σε καλό μηχανικό επάνω σε ράμπα και ξεψείρισμα δεν εμφάνισε το παραμικρό, παρουσίασε πρόβλημα 25ημέρες από την αγορά της και αποδείχθηκε οτι ο πωλητής που ήταν και ''γνωστός'' (γι αυτό και εμπιστεύθηκα οτι έχει το book service κάπου στην αποθήκη με όλα τα service κανονικά) δεν έκανε τις αλλαγές σε ένα αναλώσιμο με αποτέλεσμα πρόβλημα σε αισθητήρα.
Μετά από πίεση δικιά μου στην αρχή παραδέχθηκε την ευθύνη γιατί όντως δεν έκανε τα προβλεπόμενα, όμως λίγο αργότερα και ακούγοντας το ποσό αποκατάστασης άλλαξε γνώμη και μου πε να τη βάλω στο κώλο μου.
Η συνέχεια αναμένεται.
AristidisZ
28/04/2014, 20:23
Η μηχανή, πένα, ατρακάριστη, και ακόμα και σε ενδελεχή έλεγχο σε καλό μηχανικό επάνω σε ράμπα και ξεψείρισμα δεν εμφάνισε το παραμικρό, παρουσίασε πρόβλημα 25ημέρες από την αγορά της και αποδείχθηκε οτι ο πωλητής που ήταν και ''γνωστός'' (γι αυτό και εμπιστεύθηκα οτι έχει το book service κάπου στην αποθήκη με όλα τα service κανονικά) δεν έκανε τις αλλαγές σε ένα αναλώσιμο με αποτέλεσμα πρόβλημα σε αισθητήρα.
Μετά από πίεση δικιά μου στην αρχή παραδέχθηκε την ευθύνη γιατί όντως δεν έκανε τα προβλεπόμενα, όμως λίγο αργότερα και ακούγοντας το ποσό αποκατάστασης άλλαξε γνώμη και μου πε να τη βάλω στο κώλο μου.
Η συνέχεια αναμένεται.
την έβγαλες τελικά ; :tooth:
George_Sp
28/04/2014, 20:33
:lol::moutza: θα σε φτιάξω στο κρίκο εσένα
γιωργο πραγματικα δεν εχεις ιδεα!
George_Sp
29/04/2014, 10:21
Στη δική μου περίπτωση το μηχανάκι ήταν 1ο χέρι και τα προβλεπόμενα σέρβις για τα 9000χλμ που το αγόρασα ήταν, 2 βάση χιλιομέτρων και ακόμα 2 στην ετήσια συντήρηση αναλωσίμων/υγρών. Φυσικά στο book service που έψαξα τα αρχεία βάση VIN η μηχανή δε πέρασε ποτέ από εξουσιοδοτημένο από όταν αγοράστηκε μέχρι που την πήρα στα χέρια μου.
Αφού τα ξέρετε τόσο καλύτερα ανοίξτε μας τα μάτια :)
Στη δική μου περίπτωση το μηχανάκι ήταν 1ο χέρι και τα προβλεπόμενα σέρβις για τα 9000χλμ που το αγόρασα ήταν, 2 βάση χιλιομέτρων και ακόμα 2 στην ετήσια συντήρηση αναλωσίμων/υγρών. Φυσικά στο book service που έψαξα τα αρχεία βάση VIN η μηχανή δε πέρασε ποτέ από εξουσιοδοτημένο από όταν αγοράστηκε μέχρι που την πήρα στα χέρια μου.
ε και?
επειδη δεν πηγε σε εξουσιοδοτημενο τι μας λεει αυτο? οτι δεν εκανε συντηρηση? (μπορει και να μην εκανε αλλα αυτο ειναι αλλο καπελο).
μα μη λες χαζα. :wave2:
devil's animal
29/04/2014, 10:38
δεν τα ξερουμε καλυτερα...απλη λογικη ειναι...
σε οποιο μηχανακι μεταχειρισμενο επερνα, την επομενη μερα του αδειαζα τα λαδια και το δουλευα κοφτες μεχρι να κολλησει...
μου εμενε ολο το μηχανακι πλην μοτερ, το οποιο το εσπαγα και το πουλαγα κομματι κομματι και πηγαινα στα δικαστηρια τον προηγουμενο ιδιοκτητη με τον κολλητο μηχανικο μου που θα εβγαζε τις εκθεσεις...
ετσι ειχα κερδος απο τα ανταλλακτικα που πουλουσα και ενα καλο ποσο να περιμενω μεχρι να εκδικαστει το δικαστηριο...
και γαμω τις μπιζνες, ετσι??:winka:
George_Sp
29/04/2014, 10:44
ας μην πηδήξουμε το θέμα και πάει άπατο. σας παρακαλώ δηλαδή.
ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ...........ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ
Όποιοσδήποτε χρησιμοποιεί γνήσια άνταλλακτικά μπορεί νά παρέχει καί έγγύηση
ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΟ.....!!!
Πού ζείς έσύ,τώρα πού τελείωσε τό πάρτυ λόγω μπικικίνια .........
Όλοι αύτοί πού είσήγαγαν παράλληλα μέ τίς άντιπροσωπείες κινητοποίησαν διαδικασίες
πού καθιστούσαν όλα τά συνεργεία μέ μηχανικούς διπλωματούχους
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΑ....!!! καί όποιος τραβούσε τό σκοινί εύρισκε δικαίωση.
ΕΣΥ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕΣ.............τόσα χρόνια...????
Ξέρεις πόσα hayabusa π.χ. παραεισαγωγής πουλήθηκαν τίς μέρες τής δόξας..??
Πάνω άπό 500...!!
Ε όλα αύτά άπό Ίαπωνία ξεκινούσαν όχι άπό Ταγκανίκα,νομίζεις ότι όλοι αύτοί πήγαιναν
στήν Έλληνική Σουζούκι γιά σέρβις γιά νά μή χάσουν τήν έγγύηση..??
ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ........καλύτερα νά τό σταματήσεις έδώ.
Άν δέ είσαι καί δικηγόρος είσαι
ΔΙΠΛΑ ΛΑΘΟΣ...!!!διότι ύπάρχει καί παραμύθι.
Είπαμε γιά τρίτη φορά καί έμείς μέ δικηγόρους είμαστε όλη μέρα....!!!
ας μην πηδήξουμε το θέμα και πάει άπατο. σας παρακαλώ δηλαδή.
γι' αυτο ας λεμε τα συκα-συκα και τον ριτσο-ριτσο που λεει και ο πανουσης. δεν εχουνε καμια σχεση αυτα τα 2.
σαν συμπερασμα λοιπον ναι. νομικα μπορει ο οποιοσδηποτε να το τρεξει το ζητημα, αλλα λογω του οτι ο νομος εχει τοσα κενα οσα και μια γυναικα σε εμμηνοπαυση καλο ειναι να προετοιμαζεται να φαει τα μουτρα του. γινοταν, γινεται και θα γινεται. life is a bitch. υπομονη, θα περασει. :wave2: :a56::wlae:
Καταρχήν το εξώδικο δεν το καταθέτεις το επιδίδεις.
Από κει και πέρα δεν αξίζει να κυνηγήσεις 1000,2000 και 3000 ευρώ δικαστικώς...εκτός αν είσαι δικηγόρος οπότε σε βαρύνουν μόνο τα δικαστικά έξοδα ή αν το έχεις πάρει πατριωτικά (ο καλύτερος πελάτης των δικηγόρων)..
Εδώ εκμισθωτές-ιδιοκτήτες ακινήτων για τέτοια ποσά δεν μπαίνουν στις διαδικασίες που λές..
Βγάζουν μια διαταγή απόδοσης μισθίου (έξωση) και τα οφειλόμενα μισθώματα τα εκχωρούν (για το 2014 δεν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα) στο Δημόσιο.Να βγάλουν μια διαταγή πληρωμής, είναι πολύ εύκολο αλλά κυνήγι δεν αξίζει γι'αυτά τα ποσά, λόγω δικαστικών εξόδων-δικηγορικών αμοιβών.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα αναστροφής πώλησης που αξίζει κάποιος να ασχοληθεί:
Μια επιχείρηση αγοράζει ένα μηχάνημα αξίας 500.000 ευρώ για τη γραμμή παραγωγής της, το οποίο κατά τα λεγόμενα του κατασκευαστή παράγει χ μονάδες/ώρα και ο ''κύκλος'' του είναι ψ..
Αν τελικά παράγει χ/3 μονάδες ανά ώρα ή ο "κύκλος" του είναι πολύ μικρότερος μπορεί να γίνει (και αξίζει) αναστροφή πώλησης.
nikos_abel
29/04/2014, 13:12
ο νομος εχει τοσα κενα οσα και μια γυναικα σε εμμηνοπαυση
:rotflmao: πάει σούμπιτο
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=83858&p=2463386&viewfull=1#post2463386
blackbusa
30/04/2014, 13:31
Μεταχειρισμένα αγαθάΣε περίπτωση μεταχειρισμένων αγαθών, ο αγοραστής και ο πωλητής μπορούν να συμφωνήσουν σε μια περίοδο εγγύησης μικρότερη των δύο ετών, αλλά σε καμία περίπτωση μικρότερη του ενός έτους. Αυτό θα πρέπει να σας γίνει σαφές όταν κάνετε την αγορά σας.
http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/shopping-abroad/guarantees/index_el.htm
αφου στην αγοραπωλησια δεν γραφτηκε/τονιστικε στην υπευθηνη δηλωση το πουλακι πεταξε...παρε οσο σου δινει και προσοχη την επομενη φορα...βεβαια παιζει και μπετοβεργα...
ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ................
Όταν δέ πρόκειται γιά άγορά άπό ίδιώτη...??
Καί όλικής παράκρουσης..!!
Ρέ παιδιά δέν κάθεται κάποιος νά πεί στή ΣΟΝΥ γιά παράδειγμα
γιατί ρέ κουφ.......ες μού δίνετε μόνο ένα χρόνο έγγύηση..??
Αύτό τό site μού θύμισε κάτι άκτιβιστές πού πάνε μέ τίς βάρκες
νά σταματήσουν σέ κάτι θάλασσες, κυνήγια δελφινιών,τόνων,φαλαινών κ.λ.π....
Ντόρος νά γίνεται.
Έπί τής ούσίας μή βασιστείτε ποτέ σέ όποιο χαρτί σάς δώσουν γιά έγγύηση
πού άφορά μεταχειρισμένο......διότι άν σάς κάτσει ή στραβή,
μπορεί νά δικαιωθείτε μετά άπό καμμιά δεκαετία πού δέν θά καβαλάτε πλέον μηχανάκι
άλλά θά είστε μέ τό Π...!!!
Έγώ μέ ένα σόι δικηγόρους καί ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μηχανάκι......
ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΚΡΗ....!!!!
blackbusa
30/04/2014, 18:55
ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ................
Όταν δέ πρόκειται γιά άγορά άπό ίδιώτη...??
Καί όλικής παράκρουσης..!!
Ρέ παιδιά δέν κάθεται κάποιος νά πεί στή ΣΟΝΥ γιά παράδειγμα
γιατί ρέ κουφ.......ες μού δίνετε μόνο ένα χρόνο έγγύηση..??
Αύτό τό site μού θύμισε κάτι άκτιβιστές πού πάνε μέ τίς βάρκες
νά σταματήσουν σέ κάτι θάλασσες, κυνήγια δελφινιών,τόνων,φαλαινών κ.λ.π....
Ντόρος νά γίνεται.
Έπί τής ούσίας μή βασιστείτε ποτέ σέ όποιο χαρτί σάς δώσουν γιά έγγύηση
πού άφορά μεταχειρισμένο......διότι άν σάς κάτσει ή στραβή,
μπορεί νά δικαιωθείτε μετά άπό καμμιά δεκαετία πού δέν θά καβαλάτε πλέον μηχανάκι
άλλά θά είστε μέ τό Π...!!!
Έγώ μέ ένα σόι δικηγόρους καί ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μηχανάκι......
ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΚΡΗ....!!!!
αυτο το site ειναι το επισημο portal της ευρωπαικης ενωσης....ειναι ο νομος για οσο αφορα τα αγαθα μεταξυ αγοραπωλησεων σε αυτην...
σταματα να τρολλαρεις...η εστω διαβαζε πριν το κανεις...
ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ SITE...........
Καί δέν άμφισβήτησα τό τί είναι........
Τώρα ποιός διαβάζει........???
Όσο γιά τό νόημα τών λεγόμενων μου
ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ καί έχουν τή στοιχειώδη άντίληψη
κατάλαβαν τό νόημα τους...!!
Τό έπαναλαμβάνω λοιπόν γιά όσους δυσκολεύονται.
Άν βασιστείτε σέ τέτοιου είδους διαδικασίες γιά νά σώσετε κάποια
λάθος,άποτυχημένη καί κακή άγορά γενικώς
ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΚΡΗ.
Άν δέ έπιμένετε όπως κάποιοι σάς παροτρύνουν είναι έντελώς λάθος
καί τό μόνο πού θά καταφέρετε είναι νά χάσετε ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑ,
ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΑΣ ΓΑΛΗΝΗ...!!!
Γιαυτό ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ πρίν τήν άγορά,μετά όποιο κωλόχαρτο καί νά έχετε
στό χέρι θά σκουπίσετε μέ αύτό τόν ΠΟΠΟ ΣΑΣ....!!!!
Έλπίζω αύτή τή φορά νά έγινα σαφής....άλλο δέν μπορώ.
Καί δέν σάς γράφω έπειδή έτσι νομίζω.
Σάς γράφω τήν έμπειρία μου έπειδή είμαι παθών καί έκανα άναστροφή πώλησης
σέ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μάλιστα μηχανάκι μέ όλο μου τό σόι δικηγόρους χωρίς νά ΠΛΗΡΩΝΩ
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΛΟΓΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ....!!!
Τέλος τό τρολλάρισμα.......άντε άς άρχίσουμε σοβαρές κουβέντες τώρα:lol:
Ή ζωή έχει δύο όψεις......τή θεωρία καί τήν πράξη.
Όταν λοιπόν ή θεωρία είναι ΟΥΤΟΠΙΚΗ κοιτάς τήν πράξη καί τήν ούσία
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΛΛΑΡΙΣΜΑ...??
Νά άγοράσω δηλαδή μεταχειρισμένο καί μάλιστα άπό ίδιώτη καί νά τού πώ δώσε ρέ φίλε
ένα χαρτί καλής λειτουργίας τής μοτό, μετά δέ άπό κανά 2 μήνες άφού τό σκίσω
στίς κόντρες καί τό πάρω στό χέρι νά πάω νά βρώ τόν ίδιώτη καί νά τού πώ...
τί μού έδωσες ρέ.....θέλω τά λεφτά μου....
ΓΕΛΟΙΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ...!!! καί νά άποδείξω σέ όποιοδήποτε δικαστήριο πώς τό
πήρα χαλασμένο είτε άπό ίδιώτη είτε άπό τόν έμπορο...!!!
ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ..........ρέ παιδιά.
Σαράντα χρόνια δέν τό είδα.........
ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ............ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ.
Γιαυτό τό λατρεύω αύτό τό forum...!!!!
Καλημέρα.......μας
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
devil's animal
01/05/2014, 08:01
Καλημέρα.......μας
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
εγω μαστορα μαζι σου...
+1000
blackbusa
01/05/2014, 10:19
ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ SITE...........
Καί δέν άμφισβήτησα τό τί είναι........
Τώρα ποιός διαβάζει........???
Όσο γιά τό νόημα τών λεγόμενων μου
ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ καί έχουν τή στοιχειώδη άντίληψη
κατάλαβαν τό νόημα τους...!!
Τό έπαναλαμβάνω λοιπόν γιά όσους δυσκολεύονται.
Άν βασιστείτε σέ τέτοιου είδους διαδικασίες γιά νά σώσετε κάποια
λάθος,άποτυχημένη καί κακή άγορά γενικώς
ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΚΡΗ.
Άν δέ έπιμένετε όπως κάποιοι σάς παροτρύνουν είναι έντελώς λάθος
καί τό μόνο πού θά καταφέρετε είναι νά χάσετε ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑ,
ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΑΣ ΓΑΛΗΝΗ...!!!
Γιαυτό ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ πρίν τήν άγορά,μετά όποιο κωλόχαρτο καί νά έχετε
στό χέρι θά σκουπίσετε μέ αύτό τόν ΠΟΠΟ ΣΑΣ....!!!!
Έλπίζω αύτή τή φορά νά έγινα σαφής....άλλο δέν μπορώ.
Καί δέν σάς γράφω έπειδή έτσι νομίζω.
Σάς γράφω τήν έμπειρία μου έπειδή είμαι παθών καί έκανα άναστροφή πώλησης
σέ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μάλιστα μηχανάκι μέ όλο μου τό σόι δικηγόρους χωρίς νά ΠΛΗΡΩΝΩ
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΛΟΓΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ....!!!
Τέλος τό τρολλάρισμα.......άντε άς άρχίσουμε σοβαρές κουβέντες τώρα:lol:
Ή ζωή έχει δύο όψεις......τή θεωρία καί τήν πράξη.
Όταν λοιπόν ή θεωρία είναι ΟΥΤΟΠΙΚΗ κοιτάς τήν πράξη καί τήν ούσία
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΛΛΑΡΙΣΜΑ...??
Νά άγοράσω δηλαδή μεταχειρισμένο καί μάλιστα άπό ίδιώτη καί νά τού πώ δώσε ρέ φίλε
ένα χαρτί καλής λειτουργίας τής μοτό, μετά δέ άπό κανά 2 μήνες άφού τό σκίσω
στίς κόντρες καί τό πάρω στό χέρι νά πάω νά βρώ τόν ίδιώτη καί νά τού πώ...
τί μού έδωσες ρέ.....θέλω τά λεφτά μου....
ΓΕΛΟΙΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ...!!! καί νά άποδείξω σέ όποιοδήποτε δικαστήριο πώς τό
πήρα χαλασμένο είτε άπό ίδιώτη είτε άπό τόν έμπορο...!!!
ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ..........ρέ παιδιά.
Σαράντα χρόνια δέν τό είδα.........
ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ............ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ.
Γιαυτό τό λατρεύω αύτό τό forum...!!!!
Καλημέρα.......μας
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
καταρχην να αλλαξεις δικηγορους...την αλλη φορα να παρεις αυτον που ειχε η Γιαγια αρκουδα...κατα δευτερον ψαξε λιγο τι επαθε η apple με τον ενα χρονο εγγυηση που εδινε και τι τσαπου εφαγε απο την ΕΕ...και αν διαβασες ο νομος δεν γραφει για ακυρωση πωλησης και επιστροφη του προιοντος αλλα για επισκευη...το χρονικο περιθωριο ακυρωσης της αγοραπωλησιας και επιστροφης χρηματων ειναι 7 μερες (εννοιοτε και 14)...βεβαια υπαρχουν και πολλοι παραμετροι που ειναι ασκοπο να τους εξηγησω εδω και ιδιος σε εσενα...
καλα κρασια...
pipe_smoker
01/05/2014, 11:09
καταρχην να αλλαξεις δικηγορους...την αλλη φορα να παρεις αυτον που ειχε η Γιαγια αρκουδα...κατα δευτερον ψαξε λιγο τι επαθε η apple με τον ενα χρονο εγγυηση που εδινε και τι τσαπου εφαγε απο την ΕΕ...
1ον. Δεν εχουν ολοι την υπομονη του Αρκουδα να τραβιουνται για μιση ζωη στα δικαστηρια για μια μηχανη. Θα επρεπε ισως, αλλα δεν την εχουν.
2ον. Το τί επαθε η apple ασ'το καλυτερα. Πηγαινε εσυ να επικαλεστεις εγγυηση 2 ετων γιατι ετσι λεει η ΕΕ και θα δεις τί θα παρεις.
(η οποια apple κοβει και ραβει κατα πώς γουσταρει, σου αντικαθιστα με refurbished χωρις καν να σου λεει αν ειναι ή οχι refurbished γιατι κατα την πολιτικη της η ποιοτητα με ενα καινουριο ειναι ιδια και πολλα αλλα)
Εβγαλε ενα χαρτακι λοιπον η apple που λεει συνοπτικα "δεχομεθα τη 2ετη εγγυηση της ΕΕ αλλα στο λαιμο θα σας κατσει αν τη ζητησετε"
stefanos
01/05/2014, 12:07
Νομίζω οτι δεν μιλάμε για θέματα εγγύησης που ουσιαστικά ότι μεταχειρισμένο μηχανάκι πάρουμε από ιδιώτη δεν θα έχουμε και δικαίως (κατά την γνώμη μου),
αλλά για την περίπτωση απάτης.
Εντοπίζουμε το πρόβλημα στο μηχανάκι και το "κουκουλώνουμε" πρόχειρα προκειμένου να το ξεφορτωθούμε.
Αυτό νομίζω κερδίζεται εύκολα.
blackbusa
01/05/2014, 12:54
...
blackbusa
01/05/2014, 12:56
1ον. Δεν εχουν ολοι την υπομονη του Αρκουδα να τραβιουνται για μιση ζωη στα δικαστηρια για μια μηχανη. Θα επρεπε ισως, αλλα δεν την εχουν.
2ον. Το τί επαθε η apple ασ'το καλυτερα. Πηγαινε εσυ να επικαλεστεις εγγυηση 2 ετων γιατι ετσι λεει η ΕΕ και θα δεις τί θα παρεις.
(η οποια apple κοβει και ραβει κατα πώς γουσταρει, σου αντικαθιστα με refurbished χωρις καν να σου λεει αν ειναι ή οχι refurbished γιατι κατα την πολιτικη της η ποιοτητα με ενα καινουριο ειναι ιδια και πολλα αλλα)
Εβγαλε ενα χαρτακι λοιπον η apple που λεει συνοπτικα "δεχομεθα τη 2ετη εγγυηση της ΕΕ αλλα στο λαιμο θα σας κατσει αν τη ζητησετε"
1. καποιος ρωτησε απο νομικης πλευρας τι μπορει να γινει...εβαλα την ευρωπαικη οδηγια...υπαρχει παντα και η λυση της μπετοβεργας...
2. για την apple ασε με να ξερω καλυτερα τι παιζει...την τσαπου την εφαγε μιας και σου πουλαγε επεκταση εγγυησης απο τα 1 στα 3 χρονια στα πισια και 2 χρονια στα αιφονια με το αζημιωτο βεβαια...μην μπαινουμε σε λεπτομεριες γιατι δεν εχει και νοημα...
το βασικο ειναι να ξερεις ποια ειναι τα δικαιωματα σου και μετα πραττεις οπως νομιζεις...:wave2:
ρε μαμουνι krs παντου κοβεις βολτες? :lol:
pipe_smoker
01/05/2014, 15:49
1. καποιος ρωτησε απο νομικης πλευρας τι μπορει να γινει...εβαλα την ευρωπαικη οδηγια...υπαρχει παντα και η λυση της μπετοβεργας...
2. για την apple ασε με να ξερω καλυτερα τι παιζει...την τσαπου την εφαγε...
1. Καλα εκανες κι εβαλες την ευρωπαϊκη οδηγια.
Εγω σχολιασα αυτο που ειπες σχετικα με το δρομο που χαραξε η Γιαγια Αρκουδα.
Τη λυση "μπετοβεργα" την ανεφερα απο την αρχη του θρεντ και ειπα κι επιμενω οτι ειναι πιο πιθανο να βγαλει κανεις ετσι ακρη παρα με αλλο τροπο.
Οπου "μπετοβεργα" δε σημαινει απαραιτητα σπαμε τον αλλο στο ξυλο. Απλα δεν μπλεκουμε με νομικες διαδικασιες.
2. Όπως αγαπάς:wave2:
Παιδιά μη γράφουμε ό,τι θέλουμε, ευρωπαϊκές οδηγίες και τα ρέστα..
Καταρχήν η αναστροφή πώλησης έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια...:lol:
Υπάρχει στον Α.Κ το 540 που λέει ότι σε περίπτωση πραγματικού ελαττώματος ο αγοραστής έχει τις εξής δυνατότητες:
1.Υπαναχώρηση από τη σύμβαση ή
2.Μείωση του τιμήματος ή
3.Αντικάτασταση ή διόρθωση του πράγματος
Από κει και πέρα τα έξοδα είναι υπέρμετρα, η ταχύτητα απονομής της διακιοσυνής έχει βάλει όπισθεν και τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα ειδικά σε μεταχειρισμένο και ειδικά αν είναι από ιδιώτη.
Τώρα αν είναι καινούριο και η αντιπροσωπεία είναι σοβαρή μπορεί να γίνει κάτι. Επίσης αν δεν γίνει από την αντιπροσωπεία γιατί είναι μπο&ρδελ% μπορεί με επιστολές και τις λοιπές ταλαιπωρίες να γίνει κάτι από την Χεταιρεία-Εurope...ΜΠΟΡΕΙ...
Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...
Οι καιροί είναι περίεργοι και έχει πέσει πείνα και οι "κομπογιαννίτες" καραδοκούν σε κάθε κλάδο οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ.
Over and out από μένα.
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ........ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ
Νά πάω νά άγοράσω...??
Νά πιώ ,νά ξεχάσω τί διαβάζω έδώ μέσα,
νά πνίξω τόν πόνο μου..........
:a33::whiteflag::a9:
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ........ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ
Νά πάω νά άγοράσω...??
Νά πιώ ,νά ξεχάσω τί διαβάζω έδώ μέσα,
νά πνίξω τόν πόνο μου..........
:a33::whiteflag::a9:
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ!:a33:
:p
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ!:a33:
:p
ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...........ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΑ..??...!!
Βρέμη........θά πεταχτώ κάποια στιγμή μέ τό τραίνο..!!