Επειδη προεκυψε ενα θεμα με ενα μεταχειρισμενο που αγορασα και χαλασε κατευθειαν γνωριζει καποιος για το πως μπορεις να κανεις αναστροφη πωλησης; Νομικο πλαισιο υπαρχει ,αλλα πρακτικα ειναι εφικτο; Αν εχει ασχοληθει καποιος ας βοηθησει.
Επειδη προεκυψε ενα θεμα με ενα μεταχειρισμενο που αγορασα και χαλασε κατευθειαν γνωριζει καποιος για το πως μπορεις να κανεις αναστροφη πωλησης; Νομικο πλαισιο υπαρχει ,αλλα πρακτικα ειναι εφικτο; Αν εχει ασχοληθει καποιος ας βοηθησει.
Κατ' αρχην ελα σε επαφη με τον πωλητη. Μπορει να βρει η λυση χωρις να χρειαστει αναστροφη πωλησης. Μακαρι...
Μιας κι εγω βρισκομαι στην ιδια κατασταση, αλλαγη Bandit 1250 με Moto Guzzi Stelvio, με προβλημα στο μοτερ περιπου στο 1000αρικο (το βασικοτερο), σου λεω οτι η αρχικη δικη μου επαφη δεν ειχε αποτελεσμα. Η επομενη κινηση θα ειναι τηλεφωνο απο δικηγορο ή εξωδικο (καλυτερα), που θα ζηταει με βαση προσφορας συνεργειου (στην περιπτωση μου μαζευονται διαφορα: ανταλλακτικα και εργασια για μοτερ ~800ευρω, ρουλεμαν μπροστινου ~150ευρω, αλλαγη καντραν -λογω μη λειτουργιας σε 4 λαμπακια- με κοστος που δεν ξερω αλλά σιγουρα θα πλησιαζει το 1000αρικο καινουργιο)
Στοχος μου δεν ειναι βεβαια να παρω οτι ζητησω αλλά τουλαχιστον τα μισα για να καλυψω την ζημια στο μοτερ, μιας και τον γουσταρω πολυ τον Στελ(β)ιο μου...
Καλα ξεμπερδεματα μας ευχομαι...
Benelli TRK 502 X 2020 - Honda SH 150 2009
Εχω μιλησει με τον τυπο αλλα ειναι να δινει max 500€. Η ζημια ειναι τουλαχιστον 1000€. Το θεμα ειναι οτι δεν τσιγκουνευτηκα και εδωσα κατι παραπανω για να βρω μηχανακι που να ειναι πενα... Το θεμα ειναι αν εχει πετυχει καποιος αναστροφη , η ειναι μυθος;
συγνώμη, αλλά με ποια λογική θα κάνετε αναστροφή πώλησης από ιδιώτη ;
αν πάρω εγώ δηλαδή ένα κολλημένο μηχανάκι, μπορώ να διεκδικήσω αποζημίωση από τον πωλητή ;
και πως αποδεικνύεται ότι δεν ήμουν ενήμερος για τη ζημιά ;
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Υπαρχει κοινοτικη οδηγια για αυτο το πραγμα. Ο πωλητης οφειλει να ενημερωνει τον αγοραστη για τυχον ελαττωματα. Οταν δηλωνει οτι το οχημα ειναι σε αριστη κατασταση ενω αυτο δεν ειναι, θεωρητικα μπορεις να καλυφτεις...
Τελευταία τροποποίηση από 2wheeler; 27/04/2014 στις 09:54.
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
δυσκολα πραγματα για μεταχειρισμενο............
γι αυτο και το πληρωνεις φθηνοτερα απο καινουριο
περα απο τη φθορα που φαινεται υπαρχει και το ρισκο αυτης που δεν φαινεται και καποιες φορες μπορει να μην την ξερει ουτε ο πωλητης
Ναι, αλλά και κάποιες (πολλές) φορές την ξέρει...
Την μπαλώνει όπως να'ναι και το πουλάει το αμάξι/μηχανή/whatever κι ας σκάσει στα χέρια του επόμενου.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν προβεί σε πωλήσεις γιατί κάτι ψιλοζημιές είχαν βγει και τις είχαν φτιάξει, η ιδέα να το δώσουν ερχόταν κι έφευγε, μέχρι που τελικά προέκυψε ζημιά που για να τη φτιάξουν σωστά θέλαν ένα σκασμό λεφτά.
Οπότε μεταχείρω ανταλλακτικό με εγγύηση 10 ημερών (και άν), το φοράει πάνω ο μάστορας, κατέβασμα τα χιλιόμετρα, πλυσιματάκι γυαλισματάκι και αγγελία στο car.
Κι όποιος τη φάει στον κώλο την έφαγε.
Ε, ανάλογα την περίπτωση ψάχνεσαι και για το τί ρέστα θα ζητήσεις.
Το θέμα είναι ότι όσο υπάρχουν "κορόιδα"* να αγοράζουν θα υπάρχουν και φούστηδες να πουλάνε και πάει λέγοντας.
*δεν το λέω περιπαικτικά. Δε σημαίνει ότι είναι χαζός κάποιος για να πιαστεί κορόιδο αν ο άλλος έχει πασαλείψει ζημιές.
Σχετικό άσχετο:
Βέβαια είναι και μερικοί που εσύ τους προειδοποιείς και δε χαμπαριάζουν.
Όταν είχα δώσει το πρώτο μου αυτοκίνητο, το είχε αγοράσει μια γκόμενα.
Από τα πρώτα πράγματα που της είχα πει ήταν ότι το αμάξι είναι από σέρβις, ορίστε και το βιβλίο, μου έχει βγάλει αυτό κι αυτό τα οποία αλλάχτηκαν, το μόνο που θα χρειαστεί είναι λάστιχα και σύντομα (άντε να βγάζανε κανά 2άρι χιλ. χιλιόμετρα ακόμα αυτά που φοραγε).
Κι αρχίζει (και καλά έκανε φυσικά)
-Να έρθει όμως να το δει κι ο αδερφός μου που ξέρει.
-Βεβαίως και να έρθει.
(Το οδηγήσανε και οι δύο, όλα καλά)
-Να το πάμε και στο μηχανικό μου αν δε σε πειράζει.
-Εννοείται πως θα το πάμε. Αυτοκίνητο αγοράζεις.
(ο οποίος τσάκαλος με ρώταγε αν έχω φάει στούκο, γιατί εβλεπε φαναρτζοδουλειά η οποία είχε γίνει τοπικά γιατί είχα "ξύσει" ένα κολωνάκι προσπαθώντας να παρκάρω, κι από την άλλη δεν ήξερε από πού να δει τη στάθμη του λαδιού και κοίταγε το υγρό των υαλοκαθαριστήρων και νόμιζε ότι είναι το δοχείο του παραφλού)
Τέσπα, γίνεται η πώληση, όλα καλά, της ξαναθυμίζω τα λαστιχα.
Μετά από 2,5 χρόνια με παίρνει τηλέφωνο να βρεθούμε για κάτι χαρτιά (ούτε και θυμάμαι τί ήτανε).
Πάω και βλέπω το αυτοκίνητο με τα ίδια λάστιχα όπως της το είχα δώσει
Έτσι και έτρωγε κανά στούκο στους δυο μήνες από όταν της το πούλησα σε κανά βρεγμένο δρόμο, μπορεί να ερχόταν να μου ζητήσει και τα ρέστα ότι της έδωσα αμάξι με χαλασμένα φρένα.
συγνώμη ρε παιδιά, δηλαδή απο την στιγμή που κάνει κάποιος πώληση σε μεταχειρισμένο , και την επόμενη μέρα κρεμάσει δηλαδή θα κυνηγάμε τον προηγούμενο ; αν είναι δυνατόν.
Μπορεί αύριο να αγοράσεις μηχανάκι και να είναι από εμπρός μέχρι πίσω τζί τζί,και να είσαι γκαντέμης και να σου κολλήσει στα ξαφνικά ο κινητήρας,δηλαδή τι ; θα ζητήσεις τα ρέστα στον προηγούμενο; και που ξέρει ο προηγούμενος αν εσύ ήσουν κανίβαλος και 1η μέρα το βαρούσες συνέχεια στα κόκκινα ή το άδειασες το λάδι χωρίς να το ξέρεις η γενικότερα να έκανες καμία βλακεία; αν είναι δυνατόν.Από την στιγμή που είναι σε αλλουνού τα χέρια, και έχει περάσει και από μηχανικό τότε σιγά μη μπορείς να κάνεις κάτι..
Φίλε μου πάρε το 500ρικο και τα υπόλοιπα δυστυχώς τα βάζεις εσύ..
Η αγορά μεταχειρισμένου έχει ρίσκο.
Από εκεί και πέρα νομικά δε "στέκεται" το πράγμα και όποιος (δικηγόρος) σου πει το αντίθετο είναι απατεώνας, εκτός του ότι δεν αξίζει καθώς θα χαλάσεις χρόνο και χρήμα...
δεν νομιζω να μπορεις να βγαλεις ακρη...
το μεταχειρισμενο, ειναι μεταχειρισμενο και ειναι ρισκο...
γι'αυτο και ζητας να το δει μαστορας για να εγγυηθει (οσο μπορει και αυτος γιατι μεσα στο μοτερ δεν ειναι κανενας)...και το ακους απο εδω...το ακους απο εκει...το βλεπεις, το βολταρεις...και ολα αυτα...
αν σου δινει και 500, παρ'τα και βαλε τα υπολοιπα για να καλυφθει η ζημια και μην το πεις ουτε του παπα...
![]()