View Full Version : JAWA 350 TS - 638
oh my god...τρια ελατηρια σε διχρονακι πρωτη φορα αντικριζω...μα καλα πως ειναι δυνατον να κολλησει αυτο το πραμα?
κι οχι μονο. και χοντρα ειναι τα ελατηρια σε παχος :eek:
kokkiklhs
10/06/2014, 22:24
oh my god...τρια ελατηρια σε διχρονακι πρωτη φορα αντικριζω...μα καλα πως ειναι δυνατον να κολλησει αυτο το πραμα?
Κι ο ΜεΖές τρία έχει!! :cool:
kostakis125
10/06/2014, 22:31
ενταξει το χοντρα εννοειται για μοτο αυτης της εποχης και αυτης της προελευσης αλλα 3 δεν περιμενα.. To husky μου ενδεικτικα ειχε 1 ελατηριο στο μισο παχος απο το Jawa δηλαδη το 1/6 της τριβης λογω ελατηριου..χαχαχαχα
Whiskey bottles, and brand new cars
Oak tree you're in my way
There's too much coke and too much smoke
Look what's going on inside you
Ooooh that smell
Can't you smell that smell
Ooooh that smell
The smell of death surrounds you
Angel of darkness is upon you
Stuck a needle in your arm
So take another toke, have a blow for your nose
One more drink fool, will drown you
Ooooh that smell
Ooooh that smell
Now they call you Prince Charming
Can't speak a word when you're full of 'ludes
Say you'll be all right come tomorrow
But tomorrow might not be here for you
Ooooh that smell
Ooooh that smell
Hey, you're a fool you
Stick them needles in your arm
I know I been there before
One little problem that confronts you
Got a monkey on your back
Just one more fix, Lord might do the trick
One hell of a price for you to get your kicks
Ooooh that smell
Ooooh that smell
Ooooh that smell
Ooooh that smell
Lynyrd Skynyrd ''That Smell''
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τα σχόλια.:beer::beer:
MΕ ασεσκεις πολλαν κομπαρε!!!
http://www.youtube.com/watch?v=g02WR0OZ0MA
stefanos
11/06/2014, 10:59
ενταξει το χοντρα εννοειται για μοτο αυτης της εποχης και αυτης της προελευσης αλλα 3 δεν περιμενα.. To husky μου ενδεικτικα ειχε 1 ελατηριο στο μισο παχος απο το Jawa δηλαδη το 1/6 της τριβης λογω ελατηριου..χαχαχαχα
Και 8 oversize πιστόνια για να βγάζεις πολλά χιλιόμετρα.
Αυτά τα μηχανάκια σχεδιάστηκαν να καλύπτουν ανάγκες όχι για να πουλήσουν.
notakos600
11/06/2014, 14:26
MΕ ασεσκεις πολλαν κομπαρε!!!
http://www.youtube.com/watch?v=g02WR0OZ0MA
:beer:
Και 15 ελατήρια να έχει αν δεν το προσέξεις βράστα.
kokkiklhs
12/06/2014, 08:06
Πιάσε εδώ και μια γιάβα που κερνάει τσαγάκι το ρώσικο IZH Jupiter, χεχε!!!
http://www.youtube.com/watch?v=L8nT7tHGqT8
notakos600
12/06/2014, 12:50
Πιάσε εδώ και μια γιάβα που κερνάει τσαγάκι το ρώσικο IZH Jupiter, χεχε!
Κάγκουρες :lol: :beer:
notakos600
13/06/2014, 08:41
Τα κάρτερ αναχώρησαν για άλλο χώρο με περισσότερα εργαλεία και εμπειρία. Θα χωριστούν, θα αλλαχθούν ρουλεμάν και τσιμούχες και θα επιστραφούν στη βάση τους για να συναντήσουν τα αδέρφια τους, τα πιστόνια, τους κυλίνδρους και τις κεφαλές.
Εν τω μεταξύ λύθηκαν οι μπουκάλες για να αντικατασταθούν οι τσιμούχες που έχουν αχρηστευθεί από την ακινησία τόσων χρόνων.
318244
Σε κάποια άκρη του μυαλού παίζει το σενάριο να ψάξω μπροστινή ζάντα με ταμπούρο μαζί με τις μπουκάλες εννοείται. Το κλασικό θέλει το ταμπούρο του. Μέχρι τότε θα επισκευαστούν κανονικά οι υπάρχουσες μπουκάλες.
318245
Τα γλυκούλια πόσο φρόνιμα κάθονται.
318246
notakos600
13/06/2014, 12:37
Πρέπει να μπει μια τάξη για να αρχίσει η δεύτρη φάση, αυτής της συναρμολόγησης.
318247
Θάλαμοι διαστολής προς καθαρισμό. Οι φλογέρες είναι πολλά κομμάτια και καλύτερα θα ήταν αν μπορούσαμε να τις βγάλουμε ολόκληρες αφαιρώντας τα δύο βιδάκια στο άκρο του εκάστοτε θαλάμου διαστολής.
318248
3,2,1 ignition...
318249
notakos600
17/06/2014, 15:36
Το χρώμα που επιλέχθηκε -κατόπιν ωρίμου σκέψεως- είναι το κλασσικό κόκκινο της Jawa
318572
Το φτερό βάφτηκε ως πιλότος
318573
Σαν χρώμα του πρώην ανατολικού μπλοκ ταιριάζει απόλυτα
318576
Πραγματικά αυτό το κόκκινο μου θυμίζει 70's-'80's... λεπτό ριγέ μπλουζάκι, κοντό υφασμάτινο σορτσάκι, μουστάκι, κλπ....
kokkiklhs
17/06/2014, 16:04
Το χρώμα που επιλέχθηκε -κατόπιν ωρίμου σκέψεως- είναι το κλασσικό ...
Σαν χρώμα του πρώην ανατολικού μπλοκ ταιριάζει απόλυτα
Όντως!! :lol:
Πολύ όμορφο έγινε, και καλή δουλειά βλέπω στο βάψιμο! Χίλιες φορές εύγε!
RAL3000 είναι, όπως του μεζέ; Λίγο πιο κατακόκκινο μου φαίνεται...
notakos600
17/06/2014, 16:11
Πραγματικά αυτό το κόκκινο μου θυμίζει 70's-'80's... λεπτό ριγέ μπλουζάκι, κοντό υφασμάτινο σορτσάκι, μουστάκι, κλπ....
Μουστάκι ακόμη όχι, μετά τα 70 ίσως.
Όντως!! :lol:
Πολύ όμορφο έγινε, και καλή δουλειά βλέπω στο βάψιμο! Χίλιες φορές εύγε!
RAL3000 είναι, όπως του μεζέ; Λίγο πιο κατακόκκινο μου φαίνεται...
Κόκκινο της φωτιάς, θα δω το RAL Δημήτρη, δεν το θυμάμαι.
318586
318587
notakos600
17/06/2014, 16:16
Το λεκανάκι του καρμπυρατέρ είχε τη μάνα του και τον πατέρα του από μάκα. Μία ώρα σε Jif και έγινε αγνώριστο
318588
Το υπόλοιπο καλό φαίνεται με ξεβουλωμένα jet, pilot jet και τα συναφή
318589
Φλοτέρ πλαστικά ευτυχώς γιατί τα χάλκινα είναι μπελάς
318590
notakos600
17/06/2014, 16:20
Το πλαστικό της ουράς
318593
Και ή μάσκα
318594
318595
notakos600
17/06/2014, 16:25
Η ουρά στη θέση της με το κωλοφάναρο
318596
Διακρίνονται και οι χειρολαβές του συνεπιβάτη
318597
318598
Μόλις έρθει και η αλυσίδα τελικής μετάδοσης (428, 126 κρίκοι) θα μονταριστεί ο πίσω τροχός και αναμένουμε το επισκευασμένο μοτέρ για να συνεχίσουμε.
notakos600
17/06/2014, 16:34
Το πίσω γρανάζι προφυλαγμένο, όπως και όλη η αλυσίδα κινείται στο ίδιο μοτίβο, θα αναλυθούν στη συνέχεια τα υπόλοιπα κομμάτια που βοηθούν στη μακροζωία της.
318602
318603
318604
κουκλι γινεται,
σαν να το ακούω.....
welcome back to life
stefanos
17/06/2014, 20:54
Σωστό χρωματάκι, ωραίο ταμπουράκι (να υποθέσω ότι πήγε κομπλέ με το πηρούνι), άλλαξες και λαδάκια στα αμορτισέρ
ωραιότατα φλασάκια.
Έτοιμος για τα επόμενα 100000 χιλ.:beer:
notakos600
17/06/2014, 21:09
Σωστό χρωματάκι, ωραίο ταμπουράκι (να υποθέσω ότι πήγε κομπλέ με το πηρούνι), άλλαξες και λαδάκια στα αμορτισέρ
ωραιότατα φλασάκια.
Έτοιμος για τα επόμενα 100000 χιλ.:beer:
Χρωστάω φωτογραφίες που παρέλειψα από το πηρούνι και την ζάντα με το ταμπούρο που ομολογουμένως μόχθησα για να τα βρω, σε πολύ κατάσταση μάλιστα.
Από την αρχή δεν μου κόλλαγε το δισκόφρενο στο κλασσικό look που είχα στο μυαλό μου.
Το χρώμα που αναφέραμε παραπάνω είναι το RAL 3020.
kokkiklhs
17/06/2014, 21:38
Χρωστάω φωτογραφίες που παρέλειψα από το πηρούνι και την ζάντα με το ταμπούρο που ομολογουμένως μόχθησα για να τα βρω, σε πολύ κατάσταση μάλιστα.
Από την αρχή δεν μου κόλλαγε το δισκόφρενο στο κλασσικό look που είχα στο μυαλό μου.
Το χρώμα που αναφέραμε παραπάνω είναι το RAL 3020.
Προφανώς το μπροστινό με το δισκόφρενο και το περίεργο φτερό ήταν αλλαγμένο από το νεώτερο μοντέλο (640, νομίζω), για λόγους "εκσυγχρονισμού"! Σαφώς το κλασικό με το ταμπούρο είναι πολύ πιο όμορφο, πολύ καλά έκανες και το αντικατέστησες!
Το χρώμα είναι ένα τσακ πιο καθαρό κόκκινο από το πορτοκαλοκόκκινο RAL3000 των μεζέδων!
:smokin:
kostakis125
17/06/2014, 22:21
εχεις βαψει και σχεδον το μισο σπιτι μαζι πορτοκαλοκοκκινο αλλα χαλαλι σου προχωρας γρηγορα και γουσταρουμε!
notakos600
18/06/2014, 05:50
εχεις βαψει και σχεδον το μισο σπιτι μαζι πορτοκαλοκοκκινο αλλα χαλαλι σου προχωρας γρηγορα και γουσταρουμε!
Δεν είναι σπίτι, υπόστεγο είναι. ;)
Τα πηρούνια που αγοράστηκαν για τη ζάντα με το ταμπούρο.
318668
Η μαγική και σπάνια κόντρα του ταμπούρου
318669
Μπήκε το φανάρι αφού καθαρίστηκε το χρωμιωμένο στεφάνι
318670
notakos600
18/06/2014, 05:58
Προφανώς το μπροστινό με το δισκόφρενο και το περίεργο φτερό ήταν αλλαγμένο από το νεώτερο μοντέλο (640, νομίζω), για λόγους "εκσυγχρονισμού"! Σαφώς το κλασικό με το ταμπούρο είναι πολύ πιο όμορφο, πολύ καλά έκανες και το αντικατέστησες!
Το χρώμα είναι ένα τσακ πιο καθαρό κόκκινο από το πορτοκαλοκόκκινο RAL3000 των μεζέδων!
Δημήτρη δεν ξέρω αν το έκανε ο εδώ αντιπρόσωπος (Ρωμανός) αλλά είναι όντως μπέρδεμα η αναγνώριση των μοντέλων 638-640 μόνο από την εξωτερική εμφάνιση.
Μοντέλα που το πλαίσιό τους είναι 638, το ένα έχει ταμπούρο και το άλλο δισκόφρενο. Τα υπόλοιπα μηχανικά πάντως είναι πανομοιότυπα σε όλα.
Σε forums του εξωτερικού υπάρχουν αρκετές πατέντες-βελτιώσεις για αντικατάσταση καρμπυρατέρ με mikuni που ταιριάζει γάντι, καθώς και ολόκληρο κιτ για μετατροπή της ανάφλεξης από πλατίνες σε ηλεκτρονική.
Θα βαδίσω στα factory μονοπάτια του τότε, καθώς σκοπός είναι η αναπαλαίωση της μοτοσυκλέτας σε όσο πιο original κατάσταση γίνεται. Εξαίρεση αποτέλεσε το ταμπουρόφρενο, καθώς το δισκόφρενο αδικεί κατά τη γνώμη μου την ιδέα του classic look και δεν ταιριάζει καθόλου με την φιλοσοφία της υπόλοιπης μοτοσυκλέτας.
kokkiklhs
18/06/2014, 10:48
Δημήτρη δεν ξέρω αν το έκανε ο εδώ αντιπρόσωπος (Ρωμανός) αλλά είναι όντως μπέρδεμα η αναγνώριση των μοντέλων 638-640 μόνο από την εξωτερική εμφάνιση.
Μοντέλα που το πλαίσιό τους είναι 638, το ένα έχει ταμπούρο και το άλλο δισκόφρενο. Τα υπόλοιπα μηχανικά πάντως είναι πανομοιότυπα σε όλα.
Σε forums του εξωτερικού υπάρχουν αρκετές πατέντες-βελτιώσεις για αντικατάσταση καρμπυρατέρ με mikuni που ταιριάζει γάντι, καθώς και ολόκληρο κιτ για μετατροπή της ανάφλεξης από πλατίνες σε ηλεκτρονική.
Θα βαδίσω στα factory μονοπάτια του τότε, καθώς σκοπός είναι η αναπαλαίωση της μοτοσυκλέτας σε όσο πιο original κατάσταση γίνεται. Εξαίρεση αποτέλεσε το ταμπουρόφρενο, καθώς το δισκόφρενο αδικεί κατά τη γνώμη μου την ιδέα του classic look και δεν ταιριάζει καθόλου με την φιλοσοφία της υπόλοιπης μοτοσυκλέτας.
AΚΡΙΒΩΣ τα ίδια (πατέντες με μικούνια και vape ηλεκτρονικές από τους ιδιοκτήτες, αλλά και αλχημείες με πάντρεμα διαφορετικών περιφερειακών ανάλογα με το τι υπήρχε σε πλεόνασμα, ήδη από το εργοστάσιο) ισχύουν και για τους μεζέδες...
Αθάνατο ανατολικό μπλοκ! Κι όμως καταφέρνανε και τα βολεύανε μια χαρά, και τελικά ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του υπαρκτού σοσιαλισμού! Ωραίες εποχές, γαμώτο... Σνιφ!!
Παναγιώτη, μόλις τελειώσεις με το καλό τη super Jawa, βάλε μπροστά για μεζέ, σου λέεεεωωωωω!! Θα καραγουστάρεις και θα τα καμαρώνεις δίπλα-δίπλα, άσε που θα τα βγάζεις βόλτα εναλλάξ και θα ψαρώνουν όλοι!! :D
Και μάλιστα βουρ για το 250, που είναι το super καθιερωμένο που κυκλοφόρησε στα μέρη μας!
Και μετά για Simson, να συμπληρώσεις την "Αγία Τριάδα", που κάποτε την κοροϊδεύανε και μέχρι παροιμία της φτιάξανε!
Είναι MUST!!! :smokin:
Ξέρω, δεν έχεις χώρο κλπ, ούτε κι εγώ, αλλά αφότου απέκτησα τα δύο τελευταία, έχω ψηθεί πλέον άγρια και για γιάβα, έχουν ΨΥΧΗ αυτά τα ρημάδια...
notakos600
18/06/2014, 11:35
AΚΡΙΒΩΣ τα ίδια (πατέντες με μικούνια και vape ηλεκτρονικές από τους ιδιοκτήτες, αλλά και αλχημείες με πάντρεμα διαφορετικών περιφερειακών ανάλογα με το τι υπήρχε σε πλεόνασμα, ήδη από το εργοστάσιο) ισχύουν και για τους μεζέδες...
Αθάνατο ανατολικό μπλοκ! Κι όμως καταφέρνανε και τα βολεύανε μια χαρά, και τελικά ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του υπαρκτού σοσιαλισμού! Ωραίες εποχές, γαμώτο... Σνιφ!!
Παναγιώτη, μόλις τελειώσεις με το καλό τη super Jawa, βάλε μπροστά για μεζέ, σου λέεεεωωωωω!! Θα καραγουστάρεις και θα τα καμαρώνεις δίπλα-δίπλα, άσε που θα τα βγάζεις βόλτα εναλλάξ και θα ψαρώνουν όλοι!! :D
Και μάλιστα βουρ για το 250, που είναι το super καθιερωμένο που κυκλοφόρησε στα μέρη μας!
Και μετά για Simson, να συμπληρώσεις την "Αγία Τριάδα", που κάποτε την κοροϊδεύανε και μέχρι παροιμία της φτιάξανε!
Είναι MUST!!! :smokin:
Ξέρω, δεν έχεις χώρο κλπ, ούτε κι εγώ, αλλά αφότου απέκτησα τα δύο τελευταία, έχω ψηθεί πλέον άγρια και για γιάβα, έχουν ΨΥΧΗ αυτά τα ρημάδια...
Για ένα simson ψηνόμουνα από παλιά αλλά δεν το έψαξα περισσότερο, ίσως κάτσει κάτι τώρα.
ΜΖ ότι και να βρω, 125, 250 το έχω καβατζώσει με τη μια.
Ναι, άλλη φιλοσοφία τα άτιμα. :beer::beer:
fidel_98_99
18/06/2014, 12:27
κουκλα γινεται
notakos600
19/06/2014, 09:36
Ευγενική πρωινή χορηγία του Μητσάρα (DimChios!!!).
Να είσαι καλά ρε φίλε, μου έφτιαξες τη μέρα.
Επόμενη συνάντηση, γιατί βιαζόμουν πολύ, με μπυροκατάνοιξη (f@ck the coffee). :lol: :beer::beer:
318742
318743
Σαν τα αγωνιστικά του τότε.
318744
notakos600
21/06/2014, 07:30
Άρχισε λοιπόν να χαϊδεύει τον αμμόλοφο με μικρές σταγόνες και παρέμειναν μαζί μέχρι που εμφανίστηκε το ουράνιο τόξο. Την επόμενη μέρα ο μικρός αμμόλοφος ήταν καλυμμένος με λουλούδια. Κάποια σύννεφα που περνούσαν με προορισμό την Αφρική νόμισαν ότι εκεί ήταν ένα κομμάτι του δάσους που έψαχναν κι έριξαν κι άλλη βροχή. Λίγα χρόνια μετά, ο αμμόλοφος είχε μεταμορφωθεί σε όαση, η οποία δρόσιζε τους ταξιδιώτες με τη σκιά των δέντρων της.
Το σύννεφο και ο αμμόλοφος (του Paulo Coehlio)
Ήρθε το μοτέρ από γενική επισκευή.
318842
"Ο άνθρωπος δεν θα πάψει ποτέ να ονειρεύεται. Το όνειρο είναι η τροφή της ψυχής, όπως τα φαγώσιμα είναι η τροφή του σώματος. Πολύ συχνά βλέπουμε τα όνειρα και τις επιθυμίες μας να σβήνουν και να μην εκπληρώνονται, αλλά πρέπει να εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε, διαφορετικά η ψυχή μας πεθαίνει κι η αγάπη δεν μπορεί να εισχωρήσει.''
'Καλός Αγώνας' - Κοέλιο
318843
“Μπορεί να διαμαρτύρομαι μερικές φορές”, έλεγε η καρδιά του , “επειδή είμαι μια καρδιά ανθρώπου και οι καρδιές των ανθρώπων είναι έτσι. Φοβούνται να πραγματοποιήσουν τα μεγαλύτερα τους όνειρα επειδή νομίζουν ότι δεν το αξίζουν η ότι δεν θα τα καταφέρουν. Εμείς οι καρδιές πεθαίνουμε από το φόβο μόνο και μόνο που σκεφτόμαστε αγάπες που έφυγαν για πάντα, στιγμές που θα μπορούσαν να είναι καλές και δεν ήταν, θησαυρούς που θα μπορούσαν να είχαν ανακαλυφθεί κ’ όμως έμειναν για πάντα θαμμένοι στην άμμο. Γιατί όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει στο τέλος υποφέρουμε πολύ.”
Ο Αλχημιστής - η καρδιά
318844
notakos600
21/06/2014, 10:09
" Όλοι μας ως το τέλος της ζωής μας κουβαλάμε τα υπολείμματα από τη γέννησή μας, τις μεμβράνες και το κέλυφος από τ' αυγό ενός αρχέγονου κόσμου. Πολλοί δεν καταφέρνουν ποτέ να γίνουν άνθρωποι. Παραμένουν βάτραχοι, σαύρες, μυρμήγκια. Πολλοί είναι άνθρωποι από τη μέση κι απάνω και ψάρια από τη μέση και κάτω. Ο καθένας, ωστόσο, αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια της φύσης να δημιουργήσει μια ανθρώπινη ύπαρξη. Οι ρίζες μας είναι κοινές. Όλοι προερχόμαστε από την ίδια μήτρα. Το κάθε άτομο ξεπετιέται από την ίδια άβυσσο, αγωνίζεται να πετύχει το σκοπό του. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο, μα κάθε άνθρωπος μπορεί να εξηγήσει μόνο τον εαυτό του"
Έρμαν Έσσε, Ντέμιαν
318846
"Αυτός ο κόσμος τσακίζει τους ανθρώπους και στο μέρος που τσακίζονται εμφανίζεται ένα ράγισμα. Κι όσοι αρνούνται να τσακιστούν, αυτούς ο κόσμος τους σκοτώνει. Σκοτώνει χωρίς να λογαριάζει τους πολύ γενναίους, τους πολύ δυνατούς και τους πολύ ρομαντικούς. Αν δεν είστε από αυτούς θα σας σκοτώσει επίσης. Όμως τότε θα αφήσει τον χρόνο να κάνει την δουλειά του"
Έρνεστ Χέμινγουει
Αποχαιρετισμός στα όπλα
318847
"Αυτό θα πει ελευτερία, συλλογιζόμουν. Να ΄χεις ένα πάθος, να μαζεύεις χρυσές λίρες, και ξαφνικά να νικάς το πάθος και να σκορπάς όλο το έχει σου στον αγέρα!
Να λευτερωθείς από ένα πάθος, υπακούοντας σ΄ένα άλλο υψηλότερο... Μα μήπως κι αυτό δεν είναι σκλαβιά; Να θυσιάζεσαι για μιαν ιδέα, για τη ράτσα σου, για το Θεό; Ή μήπως όσο πιο αψηλά στέκεται ο αφέντης τόσο και πιο μακραίνει το σκοινί της σκλαβιάς μας, πηδούμε τότε και παίζουμε σε πολύ πλατύχωρο αλώνι, πεθαίνουμε χωρίς να βρούμε την άκρα του, κι αυτό το λέμε ελευτερία;"
Νίκος Καζαντζάκης - Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά
318848
notakos600
21/06/2014, 10:20
"Αν ήθελα να κουνήσω το δέντρο με τα χέρια μου, δεν θα το κατάφερνα. Ο άνεμος όμως, που δεν τον βλέπουμε, το τυραννά και το λυγίζει όπως θέλει. Αόρατα χέρια μας λυγίζουν και μας τυραννούν και μας με τον χειρότερο τρόπο. Με τον άνθρωπο συμβαίνει ό,τι και με το δέντρο. Όσο πιο πολύ θέλει ν' ανέβει στα ύψη και στη διαύγεια τόσο πιο δυνατά χώνονται οι ρίζες του μέσα στη γη, προς τα κάτω, στα σκοτάδια, στα βάθη - στο κακό."
Νίτσε - Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρα
318849
"Λένε ότι ο μακρύτερος δρόμος είναι αυτός που συνδέει το μυαλό με την καρδιά. Ή, αλλιώς, ότι είναι μεν δύσκολο να ξέρεις τι νιώθεις, αλλά είναι απείρως δυσκολότερο να νιώθεις αυτό που ξέρεις."
Ελεονώρα Σουρλάγκα, πάσπορτ.
318850
Mα άνθρωπε συ, περήφανε άνθρωπε,
που ντύθηκες μικρή εξουσία εφήμερη,
και πιο πολύ αγνοείς ό,τι πιο βέβαιο έχεις,
τη γυάλινη την ύπαρξή σου, σαν έξαλλη μαϊμού,
με κόλπα κωμικά μπροστά στον ύψιστο ουρανό,
κάνεις να κλαιν οι αγγέλοι, που
αν είχαν φύση ανθρώπινη,
θα πέθαιναν στα γέλια.
Σαίξπηρ, Με το Ίδιο Μέτρο, 2.2
318851
kokkiklhs
21/06/2014, 10:42
Γεια σου ρε Παναγιώτη με τη γιάβα σου, τέλεια τη φτιάχνεις! Θα γίνει ΘΕΑ, όπως της ταιριάζει!!
Άσχετο, σε μια φωτό που διακρίνεται το πίσω αριστερό αμορτισέρ (κάτω από τον αποχαιρετισμό στα όπλα, χεχε), φαίνεται σα να είναι λίγο στραβωμένο, για τσέκαρέ το...
notakos600
21/06/2014, 10:53
Γεια σου ρε Παναγιώτη με τη γιάβα σου, τέλεια τη φτιάχνεις! Θα γίνει ΘΕΑ, όπως της ταιριάζει!!
Άσχετο, σε μια φωτό που διακρίνεται το πίσω αριστερό αμορτισέρ (κάτω από τον αποχαιρετισμό στα όπλα, χεχε), φαίνεται σα να είναι λίγο στραβωμένο, για τσέκαρέ το...
Έχεις δίκιο, έτσι κι αλλιώς έχω ένα ζευγάρι και θα τα αλλάξω. :beer:
notakos600
25/06/2014, 09:16
Οι συνδέσεις του συστήματος ανάφλεξης ολοκληρώθηκαν.
319008
Μια πρώτη εικόνα της προόδου μέχρι τώρα.
319009
Αρχίζει και δείχνει την πραγματική ομορφιά της.
319010
notakos600
25/06/2014, 09:22
Καθαρισμός, έλεγχος ,τοποθέτηση του καρμπυρατέρ καθώς και φίλτρου βενζίνης.
319011
Αλλάχθηκαν και τα αμορτισέρ με καινούργια.
319012
Και μια από την άλλη πλευρά.
319013
Σήμερα βρισκόμαστε στην 28η ημέρα της ανακατασκευής και μένει να κάνω τις συνδέσεις της πλεξούδας στο τιμόνι (διακόπτες τιμονιού, φανάρι) να αλλάξω τα μπουζοκαλώδια, τις πίπες και τα μπουζί καθώς και να φτιάξω το βενζινόλαδο για να γίνει η πρώτη προσπάθεια εκκίνησης του κινητήρα.
Τελικά αν και είναι σχετικά σπάνιο μοντέλο σήμερα, ανταλλακτικά υπάρχουν και πολύ φθηνά μάλιστα. Αλγεινή εντύπωση κατά την διάρκεια αναζήτησης κάποιων ανταλλακτικών, μου προκάλεσε κάποιος ''κύριος'' από την Ερέτρια ο οποίος αν και διαθέτει τα πάντα, τα πουλάει σε αστρονομικές τιμές. Τρανό παράδειγμα το καρμπυρατέρ Jikov το οποίο το κοστολογεί 160 ευρώ όταν σε sites γνήσιων ανταλλακτικών Jawa, δεν κοστίζει πάνω από 60... Προσοχή λοιπόν στους επίδοξους ανακατασκευαστές από που προμηθεύονται ανταλλακτικά γιατί κάποιοι δαγκώνουν πολύ άσχημα. Άλλες εντυπώσεις από την ανακατασκευή σε επόμενα posts.
Keep the memories alive λέμε. :beer::beer:
notakos600
25/06/2014, 09:38
Δίχρονος δικύλινδρος κινητήρας 350cc χωρίς βαλβίδες reed, θαλάμους διαστολής, με πλατίνες.
319015
319016
319017
Ωραιος ....τσακο μια
ΕΡ-ΓΟ-ΣΤΑ-ΣΙ-Α-ΚΟ λεμε...!!!!!
με τις ζελατίνες!!!!!
edit: και μια ερώτηση: οι κολλιέδες που συνδέουν καρμπυρατέρ με εισαγωγές, είναι εντελώς μεταλλικοί ή έχουν κάποιο μαλακο υλικό εσωτερικά για να σφραγίζουν....?
notakos600
25/06/2014, 10:18
ΕΡ-ΓΟ-ΣΤΑ-ΣΙ-Α-ΚΟ λεμε...!!!!!
με τις ζελατίνες!!!!!
edit: και μια ερώτηση: οι κολλιέδες που συνδέουν καρμπυρατέρ με εισαγωγές, είναι εντελώς μεταλλικοί ή έχουν κάποιο μαλακο υλικό εσωτερικά για να σφραγίζουν....?
Υπάρχει πολλαπλή εισαγωγής 1 σε 2 όπου το καρμπυρατέρ σφηνώνει στην ουσία σε μια λαστιχένια χοάνη με μεταλλικό περίβλημα. Θα βάλω την φωτογραφία όπως ήταν λυμένο σε κομμάτια.
δεν έχω λόγια ρε φίλε. Άντε με το καλό να πάρει μπροστά και να γουργουρίσει το μοτεράκι, να μυρίσει και λίγο διχρονόλαδο.
Υπάρχει πολλαπλή εισαγωγής 1 σε 2 όπου το καρμπυρατέρ σφηνώνει στην ουσία σε μια λαστιχένια χοάνη με μεταλλικό περίβλημα. Θα βάλω την φωτογραφία όπως ήταν λυμένο σε κομμάτια.
ωραίος! δεν το είπα λαστιχένιο, γιατί αν δεν κάνω λάθος κάποια τα κάνανε κοκκάλινα (σκληρό πλαστικό)... ενιιγουει γκουντ τζομπ! κιιπ ον!
Pardalotzatziki
25/06/2014, 22:19
Ειπαμε να το πας χαλαρα...και σχεδον...το τελειωσες!
:beer::beer:
taisteal
26/06/2014, 01:20
Μια κουκλα...
:beer::beer::beer:
siraxanz
26/06/2014, 08:33
Πόσο όμορφη μπορεί να φαντάζει μιά μοτό που δεν γυρνάγαμε να την κοιτάξουμε κάποτε???
Μάλλον γιατί μας θυμίζει τα νιάτα μας... χεχεχε!
Ωραίος ο ανακατασκευαστής-συντάκτης-φιλόσοφος...
FRAGISCOS
26/06/2014, 11:33
Πόσο όμορφη μπορεί να φαντάζει μιά μοτό που δεν γυρνάγαμε να την κοιτάξουμε κάποτε???
Μάλλον γιατί μας θυμίζει τα νιάτα μας... χεχεχε!
Ωραίος ο ανακατασκευαστής-συντάκτης-φιλόσοφος...
+600+250+++++++
Μπράβο ρε συνονόματε κι αυτά τα μηχανάκια έχουν ψυχή και δικαιούνται στοργής !
Από χώρο ρε μπαγάσα βλέπω πάντως ότι είσαι καβατζωμένος.
Να μην το ξεχάσω, αναμένω βίντεο.
notakos600
26/06/2014, 14:29
Ευχαριστώ παιδιά και να είστε όλοι καλά. :beer::beer:
Για πρώτη ανακατασκευή περίμενα να με βρει ο χειμώνας αλλά λίγο ο ειρμός της σκέψης που γινόταν αμέσως πράξη, λίγο η απλότητα της όλης κατασκευής, μπόρεσα να το μαζέψω κατά 85% μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Η καθημερινή μου ενασχόληση με τη μοτοσυκλέτα ήταν κατά μέσο όρο οι τρεις ώρες, άρα σύνολο περίπου 90-100 ώρες. Κάποια ψιλοπροβλήματα όπως φραγμένο ρουμπινέτο που ελέχθηκε μεν αλλά δεν καθαρίστηκε σωστά δε και μια διαρροή από το λεκανάκι του καρμπυρατέρ με φέρνουν λίγο πίσω στην έναρξη λειτουργίας του μοτέρ. Τα ηλεκτρικά θέλουν ένα συμμάζεμα όσον αφορά την αλλαγή κάποιων οξειδωμένων βυσμάτων και ας ελπίσουμε να φτάσουμε στο τέλος.
Η ζέστη έγινε πλέον αφόρητη και οι εργασίες προχωρούν πολύ μα πολύ πιο αργά σε σχέση με πριν.
Παναγιώτη (bucley) ο χώρος αρχίζει και στενεύει επικίνδυνα αλλά κάτι θα γίνει και γι αυτό, όσο για το βίντεο μην ανησυχείς, θα την ακούσεις τη Jawa. :beer:
supraman
26/06/2014, 17:55
φιλε μου notakos600 συγνωμη για το σπαμ αλλα το ειδα σημερα μολις τελειωσα το γραψιμο και ηθελα να το δειτε βεβαια η φωτογραφια το αδικει λιγακι !
319092
kokkiklhs
26/06/2014, 18:21
φιλε μου notakos600 συγνωμη για το σπαμ αλλα το ειδα σημερα μολις τελειωσα το γραψιμο και ηθελα να το δειτε βεβαια η φωτογραφια το αδικει λιγακι !
319092
Τι'ν'τούτο πάλι, παλιό RD?? :confused:
notakos600
26/06/2014, 19:13
RD 200 πανέμορφο, ακόμα θυμάμαι το τεστ του motosport με ένα κόκκινο...
Πόσα χρόνια πέρασαν...:beer:
Εκτός αν είναι το 400. :p
sapila racing
26/06/2014, 19:49
319092
Βλέπω ενα Suzuki X5 ή X7 χωρίς κοκοβιό.:)
Oι απο πάνω με τον κηδεμόνα σας αύριο! :lol:
Που κολλάει όμως εδω? :confused:
Το φτιάχνεις? Δεν έχω δεί αντίστοιχο θέμα. Δεν ανοίγεις ενα? :wave2:
supraman
26/06/2014, 21:03
Βλέπω ενα Suzuki X5 ή X7 χωρίς κοκοβιό.:)
Oι απο πάνω με τον κηδεμόνα σας αύριο! :lol:
Που κολλάει όμως εδω? :confused:
Το φτιάχνεις? Δεν έχω δεί αντίστοιχο θέμα. Δεν ανοίγεις ενα? :wave2:
οχι το μοτο ειναι jawa και θποτηετο λογικα ιδιας χρονολογιας με του παναγιωτη απλα το ειδα στο δρομο και σκεφτηκα να το μηραστω μαζι σας
honda maniac
26/06/2014, 22:42
Mπραβο νοτακο,εισαι μερακλης πολυ ωραια δουλεια,:beer:και πολυ σοφα λογια, εχει μια ο πατερας μου ts350 το προηγουμενο μοντελο ταμπουρο και ισιες εξατμησεις,παροπλησμενη πλεον,μου ανοιξες την ορεξη να ασχοληθω και εγω,
ακομα θυμαμαι το κλασικο αργο πεσιμο τον στροφων!!
kokkiklhs
27/06/2014, 00:17
οχι το μοτο ειναι jawa και θποτηετο λογικα ιδιας χρονολογιας με του παναγιωτη απλα το ειδα στο δρομο και σκεφτηκα να το μηραστω μαζι σας
Δεν είναι Jawa με τίποτα, γιαπωνέζικο είναι! Ο Σαπίλας έχει δίκιο, GT250 Suzuki πρέπει να είναι! Τέλειο μοτόρι, αλλά όχι σαν τη Jawa του Παναγιώτη!! ;)
Λογικό είναι πάντως να μπερδεύτηκες, προϊστορικά δικύλινδρα δίχρονα είναι και τα δύο... :lol:
SHOOTER045
27/06/2014, 00:22
περιμενε λιγο και θα δεις και ενα RD :a015::a015::a015::a015:
αν μου παει καλα το πραμα...:a8::a8::a8:
kokkiklhs
27/06/2014, 00:38
περιμενε λιγο και θα δεις και ενα RD :a015::a015::a015::a015:
αν μου παει καλα το πραμα...:a8::a8::a8:
Δώσε πράμα λέμεεεεε!!!
notakos600
28/06/2014, 14:52
Ο κόσμος γυρίζει.
Οι άνθρωποι γυρίζουν πάνω και κάτω.
Μακριά απ’ όλους πετώ
και τους βλέπω να γυρίζουν
και μένω ακίνητος.
319206
Στον κόσμο υπάρχει ένας στεναγμός
και μια κραυγή,
που στα μάτια μου δεν εισχωρούν.
Τα βλέπω όλα αυτά. Ναι.
Αλλά δεν εισχωρούν στα μάτια μου.
319207
Οι άνθρωποι αγαπούν και υποφέρουν.
Βρίσκονται πάνω και κάτω
και στη μέση,
μέσα και έξω βρίσκονται.
Κι εγώ έξω είμαι στο ενδιάμεσο
και μέσα.
319208
Η γλώσσα αρνείται,
χάρισέ μου τις λέξεις,
τις χρήσιμες λέξεις.
Λαχταρώ τις λέξεις να βρω
και τα εσώτερα μάτια.
Ο κόσμος γυρίζει συνέχεια,
εγώ όμως όχι.
Στέκομαι στο υπερπέραν,
στο πουθενά.
Ο κόσμος του... Franz Kafka
Κάπου εδώ αγαπημένοι μου συνφορουμίτες το μικρό μας ταξίδι τελειώνει. Σας ευχαριστώ όλους για την προσοχή και το ενδιαφέρον που δείξατε, για τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας.
Καλό καλοκαίρι να έχουμε και πάντα όρθιοι. :beer::beer::beer:
SHOOTER045
28/06/2014, 15:11
Το τελείωσες ρε σκύλε????
Καλές βόλτες νταααααν νταν νταν.....
kokkiklhs
28/06/2014, 18:14
Καλές βόλτες, μάστορα! Έγινε τέλειο, και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ!!! Εύγε και πάλι εύγε!!!
Άντε, βάλε μπροστά να μας στείλουν οι άνεμοι και λίγη καπνίλα προς τα εδώ!!!
:lol:
motomaniac
28/06/2014, 19:09
καλες βολτες!!!!
gior-gos
28/06/2014, 19:46
Εισαι μερακλής!
Κουκλί!!!
stefanos
30/06/2014, 08:57
Αναμένουμε οδηγικές εντυπώσεις :beer:
kokkiklhs
30/06/2014, 11:35
Αναμένουμε οδηγικές εντυπώσεις :beer:
...και κάνα βιντεάκι, να το ακούσουμε, ντε!!!
;)
kostakis125
30/06/2014, 19:43
πολλα παρα πολλα ΜΠΡΑΒΟ
Κούκλα βγήκε. Μου αρέσει πάρα πολύ ειδικά το τρομερό του χρωματάκι. Μπράβο για τον κόπο σου, την τέχνη σου και το μεράκι σου!
notakos600
02/07/2014, 15:10
Ευχαριστώ παιδιά :beer:
319459
319460
319461
zentakiasSF
04/07/2014, 16:50
πολύ ωραίο!!
notakos600
05/07/2014, 14:24
Before
319668
And after
319669
Άντε γειά μας :beer::beer:
https://www.youtube.com/watch?v=Mln0RciE2o0
kokkiklhs
05/07/2014, 22:58
Γεια μας, γεια μας!! Καλόβολτη και καλοκάπνιστη!! ;)
Παναγιώτη να σουλουπώσεις και να ξαναβαλεις τη σχάρα, μη τυχόν και την πετάξεις!
notakos600
06/07/2014, 15:25
Γεια μας, γεια μας!! Καλόβολτη και καλοκάπνιστη!! ;)
Παναγιώτη να σουλουπώσεις και να ξαναβαλεις τη σχάρα, μη τυχόν και την πετάξεις!
Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη αλλά δυστυχώς τη σχάρα την έκοψα με ψαλίδα και δεν μπορεί πλέον να εκτελεί χρέη σχάρας. :rolleyes:
motomaniac
06/07/2014, 20:24
Καλες βολτες!!!!
notakos600
07/07/2014, 09:36
Καλες βολτες!!!!
Να΄σαι καλά Δημήτρη.:beer:
Τι έκανες με το TZR;
motomaniac
07/07/2014, 10:39
τιποτε.... :( δεν εχω ουτε σεντ πλεον.
notakos600
09/07/2014, 15:45
τιποτε.... :( δεν εχω ουτε σεντ πλεον.
Υπομονή Μητσάρα, όλοι τα ίδια περνάμε.
Κάθονται δυο-τρια φραγκάκια, παίζουμε μπάλα. Μετά πάγκο και ξανά-μανά από την αρχή το μαγγανοπήγαδο.
Before
319668
And after
319669
Άντε γειά μας :beer::beer:
https://www.youtube.com/watch?v=Mln0RciE2o0
Ρε κοίτα μερικές φορές που ανακαλύπτεις πόσο ίδιοι είναι δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι. Το τραγούδι που έβαλες είναι ο ήχος κλήσης στο κινητό μου. Αφού πολλές φορές είμαι δίπλα και δεν το σηκώνω για ν' ακούσω όσο περισσότερο γίνεται.
Σωραίος μαν!
supraman
10/07/2014, 12:40
πολυ ωραιο πανγιωτη καλες βολτες και να το χαρεις παρα πολυ ;) και μια απο μενα :beer:
notakos600
10/07/2014, 14:41
Ρε κοίτα μερικές φορές που ανακαλύπτεις πόσο ίδιοι είναι δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι. Το τραγούδι που έβαλες είναι ο ήχος κλήσης στο κινητό μου. Αφού πολλές φορές είμαι δίπλα και δεν το σηκώνω για ν' ακούσω όσο περισσότερο γίνεται.
Σωραίος μαν!
Τα μεγάλα πνεύματα Βασίλη. :beer:
πολυ ωραιο πανγιωτα καλες βολτες και να το χαρεις παρα πολυ ;) και μια απο μενα :beer:
Thanks man, να είσαι καλά. :beer:
notakos600
11/07/2014, 17:35
πολυ ωραιο πανγιωτα καλες βολτες και να το χαρεις παρα πολυ ;) και μια απο μενα :beer:
Τώρα το πρόσεξα :lol:
supraman
11/07/2014, 17:36
Τώρα το πρόσεξα :lol:
πωωωωωωωωωωωωω ρε φιλε χιλια συγνωμη ελεος :mad:
notakos600
11/07/2014, 17:38
πωωωωωωωωωωωωω ρε φιλε χιλια συγνωμη ελεος :mad:
Σοβαρολογείς; :lol: :beer:
supraman
11/07/2014, 17:40
Σοβαρολογείς; :lol: :beer:
για ποιο ? ρεζιλιαααααααα ρεζιλιαααα :( πωωωω ελεοοοος γαμωτο πληκτρολογειο και δεν το κοιταξα κιολας
notakos600
31/07/2015, 19:01
Καλές διακοπές babies.... :beer::beer:
https://www.youtube.com/watch?v=guKoNCQFAFk
Να 'σαι καλά.............................:beer::beer:
https://www.youtube.com/watch?v=yG0oBPtyNb0
notakos600
31/07/2015, 20:16
Να 'σαι καλά.............................:beer::beer:
https://www.youtube.com/watch?v=yG0oBPtyNb0
notakos600
26/12/2015, 02:02
Restoration update
Γδύσιμο ξανά για κάποιες αλλαγές και βελτιώσεις. Σημαντικότερη είναι η μετατροπή της ανάφλεξης σε ηλεκτρονική και κάποιες επιμέρους εργασίες/ρυθμίσεις που προέκυψαν στη πορεία.
348942
Αγοράστηκε το κιτ της VAPE με την ηλεκτρονική ανάφλεξη που καταργεί τις πλατίνες με πολλά οφέλη όσον αφορά την αξιοπιστία του μοτέρ ως επί το πλείστον. Πολλά 350 είχαν οδηγηθεί στο να τρυπήσουν τα πιστόνια τους εξαιτίας της κακής ρύθμισης ή και αμέλειας όσον αφορά στο διάκενο των πλατινών.
348943
Η παλιά γεννήτρια/πλατινοφόρος αφαιρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.
348944
notakos600
26/12/2015, 02:16
Το κιτ της VAPE περιλαμβάνει τα πάντα, ότι δηλαδή θα χρειαστεί για την μετατροπή, ενώ στο youtube υπάρχουν πολλά videos που εξηγούν την διαδικασία.
348945
Δεν την τσιγκουνεύτηκα τη μαύρη σιλικόνη στη τρύπα που περνάνε τα καλώδια των πηνίων. :lol:
348946
Οι αυτοκινητιστικού τύπου πολλαπλασιαστές πήραν την άγουσα για το ράφι της ιστορίας και στη θέση τους μπήκε αυτό το όμορφο και σύγχρονο κοκοψιψίνι...
348947
notakos600
26/12/2015, 02:27
Αγοράστηκαν καρμπυρατέρ και πλακέτα συμπλέκτη από jawashop.
348951
348952
notakos600
26/12/2015, 02:37
Τέλος στην αναζήτηση των κομματιών των βελονοειδών ρουλεμάν στα άδυτα των κάρτερ..... βελονοειδή συμπαγή...:a46:
348953
Αλλάχτηκαν τα αμορτισέρ.
348954
Οι τσιμούχες του μπροστινού είχαν αλλαχτεί, μπήκαν φρέσκιες φυσούνες μπροστινού κι έτσι προχωράμε σιγά-σιγά στην επανασυναρμολόγηση προσέχοντας οτιδήποτε ξέφυγε της προσοχής από την πρώτη φορά. Έχουν αγοραστεί ντίζες, κρύσταλλα φλας, απόθεμα σε πιστόνια-ελατήρια-φλάντζες-τσιμούχες, ένα δεύτερο μηχανάκι στην ουσία σε ανταλλακτικά...
348955
Keep restoring boys, the winter is on....
Άλλοι δεν γυρίζουν να τις κοιτάξουν κι ο Παναής την έκανε κούκλα...
Κι από πλευράς χώρου ρε μπαγάσα είσαι άρχοντας !
notakos600
26/12/2015, 08:50
Από χώρο Πάνο ναι, είμαι ευλογημένος.
MG-KTiNoS
26/12/2015, 08:54
:uplate::uplate:
Pardalotzatziki
26/12/2015, 11:49
Εργοστασιακο και παλι... :beer: :beer:
Αυτο το θεμα του χωρου....ειναι μεγαλο...
ο χωρος ειναι το σημαντικοτερο
πανω εκει πατας για να επενδυεις σε εργαλεια αλλιως........
notakos600
26/12/2015, 13:49
Με τους τροχούς, το εμπρός φτερό και το bikini fairing τοποθετημένα.
348971
Μπουζοκαλώδια, μπουζόπιπες.
348972
348973
notakos600
26/12/2015, 13:59
Γεννήτρια, πλατινοφόρος και πολλαπλασιαστές βγήκαν στη σύνταξη...
348974
Ένα κοντινό με τα καινούρια αμορτισέρ και τους λαστιχένιους προφυλακτήρες της αλυσίδας.
348975
Κάποια από τα πολλά ανταλλακτικά, http://www.jawashop.com/Home/Index και http://www.jawamarkt.cz/en/, έχουν τα πάντα σε πολύ λογικές τιμές.
348976
taisteal
26/12/2015, 14:25
Κοσμημα θα γινει..
dimmie_72
26/12/2015, 14:32
συμφωνώ με τον αποπάνω. σε τέτοιες δουλειές το συγχαρητήρια είναι λίγο :beer: