PDA

View Full Version : Νεος και αποριες

Σελίδες : [1] 2

giannis23
23/06/2014, 15:45
Γεια σας...Οπου να ναι κλεινω τα 24 τελειωνω και τις σπουδες και θα βγαλω διπλωμα Α για απεριοριστο κυβισμο,τωρα δεν εχω εμπειρια σε δικυκλα..εχω διπλωμα αυτοκινητου,γ κατηγοριας και γεωργικου ελκυστηρα :P Την μηχανη δεν την θελω για να βγω εξω και να παρω κανεναν στον λαιμο μου οσο και εμενα τον ιδιο,οπως και στα υπολοιπα οχηματα,επειδη ειμαι πολυ ψειρας και εχω αρκετα την αισθηση του φοβου,καμμια σχεση με φιλους και τον πατερα μου,στον δρομο θα πηγαινω οπως πρεπει... την θελω για κανονικη οδηγηση στο δρομο και να την φορτωνω στο 4x4 καμμια φορα να πηγαινω στην πιστα.

Οι μηχανες που μου αρεσουν ειναι η gsxr και η r6 ...

οι αποριες μου ειναι οι εξης

1)ειναι υπερβολικο να ξεκινησω με 600αρι εφοσον τον πρωτο διαστημα την χρησιμοποιησω μονο σε πιστα και το πολυ σε δρομο χαμηλης κυκλοφοριας?
2)θα μαθω καποια βασικα στη σχολη αλλα αν παρακολουθησω τα σχολεια που υπαρχουν στις πιστες θα με βοηθησουν να μαθω να χειριζομαι καλα την μηχανη μου?
3)ειναι προτιμοτερο απο τα λεφτα που εχω να διαθεσω να κοιταξω σαν παρω 1 χρονο πχ παλιοτερο μοντελο και να δωσω τα χρηματα σε καλυτεροεξοπλισμο προστασιας?

ευχαριστω πολυ και καλως σας βρηκα :)

*ειμαι 1,90 90 κιλα αν χρειαζεται καπου :)

EVI
23/06/2014, 17:38
Καλος ορισες.
Εαν δεν εχεις χρηματα να καλυψεις και καινουργια μοτοσυκλετα και καλο εξοπλισμο τοτε ναι ειναι καλυτερο να μοιρασεις τα χρηματα σου ωστε να εχεις το καλυτερο δυνατον και στα 2.
Δεν υπαρχει κανενα θεμα με το υψος και το βαρος.Σε καποιες μοτοσυκλετες θα ''κουμπωσεις'' καλυτερα σε αλλες οχι ασχετος ειδους.Πηγαινε εστω και στατικα και κατσε να δεις.
Θα μαθεις αρκετα στα σχολεια προφανως και οδηγικη αντιληψη στους δρομους εχεις αφου οδηγεις αμαξι απλα πρεπει να σκευτεσαι οτι δεν εισαι αμαξι πλεων (πχ δεν σε βλεπουν πια ολοι).
Πρεπει εν καιρο και με προσοχη να συνδυασεις γνωσεις πιστας και δρομου με συνεση.Αν φτασεις στο σημειο να ξυνεις γονατα στη πιστα δε μπορεις να το κανεις και στο δρομο (πχ).
Το αν ειναι υπερβολικο η οχι να ξεκινησεις με σουπερσπορτ 600ρι ειναι υποκειμενικο.Θα ακουσεις πολλες αποψεις πανω σε αυτο το θεμα.
Ο ενας θα σου πει ξεκινα με ενα μικρο μαθε και μετα ανεβα κατηγορια.
Θα σου πει καποιος αλλος οτι αν εχεις μυαλο στο κεφαλι σου και στο καρπο σου τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
Οπως καταλαβαινεις και οι 2 αποψεις εχουν μια λογικη βαση.Ο καθενας μιλα εμπειρικα.
Εγω ξεκινησα με 125σεσε , πηγα στα 650 αλλα σε μονοκυλινδρο που δε ξεπερναγε τους 35ιππους (δεν ειναι μονο τα κυβικα-ροπη- ειναι και η ιπποδυναμη που παιζει ρολο , ισως τον βασικοτερο)μετα πηγα σε 750σεσε με 100ιππους , υστερα σε 900ρι και μετα σε 1000ρι.Αν ρωτησεις εμενα (για εμενα) ηταν η λογικη σειρα που επρεπε να παρω.
Εχω δει και ανθρωπους ομως να οδηγουν κατευθειαν ποιο δυνατες μοτοσυκλετες.Ολα ειναι θεμα σεβασμου προς τον εαυτο σου.
Καλους δρομους να εχεις και καλη αρχη στο μοτο.γρ

amyroukai
23/06/2014, 18:18
Δευτερη "ίδια" ερώτηση για το R6 σε δυό μέρες...

Προσωπική ταπεινή άποψη. Το 600 σαν κυβικά δεν είναι πολύ. Το 600SS κάνει την καμπύλη εκμάθησης δύσκολη. Τα 600SS δεν είναι ούτε βολικά, ούτε συγχωρούν, είναι εύκολο να πας με παλαβά χιλιόμετρα, στα οποία δεν θα ξέρεις τι να κάνεις αν "ξαφνικά" πεταχτεί μιά στροφή, ένα τρακτέρ, μιά λακκούβα που η ανάρτηση δεν μπορεί να αποσβέσει, αν τσαρουχώσεις τα φρένα και μπλοκάρεις μιά ρόδα. Μπορείς να το πάρεις, μπορείς να κάνεις ότι σχολείο υπάρχει και δεν υπάρχει. Θα μάθεις, αλλά θα "ιδρώσεις τη φανέλα". Πολύ πιο εύκολα θα αποκτήσεις εμπειρία με μια μοτοσικλέτα που συγχωρεί λάθη και στη συνέχεια έχοντας εμπειρία θα περάσεις στο "αντικείμενο του πόθου". Προφανώς, η τελική απόφαση είναι δική σου. Το πλάνο σου πάντως είναι λογικό.

Για το 2 και 3 που ρωτάς, ναι και ναι.

kostas777
23/06/2014, 18:21
Ό,τι είπε το ..παλληκάρι από πάνω.

Να συμπληρώσω μόνο τα εξής:

Όλοι οφείλουμε να οδηγούμε με πολλή προσοχή και σύνεση και μέχρι εκεί που μας παίρνει και εμάς και τη μηχανή μας, καθώς και να γνωρίζουμε καλά τη μηχανή μας. Το «ναι, μα θα προσέχω και δεν θα προκαλώ την τύχη μου» το λέω κι εγώ. Επειδή είμαι λίγο πιό έμπειρος δεν σημαίνει ότι δεν προσέχω, μπορεί μάλιστα να προσέχω πολύ περισσότερο γιατί ξέρω λόγω πείρας τι να προσέχω.

1. Δεν είναι υπερβολή εφόσον γίνεται σε περιβάλλον «προπόνησης» και η διαδικασία εκμάθησης είναι τέτοια. Παρ'όλα αυτά δεν είναι η οδήγηση και ο χειρισμός μιας δυνατής μοτοσυκλέτας το μόνο ζητούμενο, αλλά η εκπαίδευση του μυαλού και του σώματος στο να διαχειρίζεται την αυξημένη ροή της πληροφορίας που δέχεται όχι τόσο λόγω της ταχύτητας κίνησης, αλλά της ταχύτητας απόκρισης της μοτοσυκλέτας στις εντολές μας.
Για να μην μακρυγορώ, όταν π.χ. θέλεις να μάθεις πιλότος, δεν μπορείς, δεν θέλεις και δεν σου επιτρέπεται να μπεις κατευθείαν σε F16. Άσε που στην πρώτη στροφή θα έχεις πάθει black out. Η εκμάθηση του F16 είναι μια μακροχρόνια διαδικασία. Τηρουμένων των αναλογιών, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα αυτοκίνητα και πολύ περισσότερο στη μοτοσυκλέτα.
Αυτή είναι η φυσιολογική διαδικασία, ξεκινάμε από τα εύκολα, τα μαθαίνουμε, τα ξεπερνάμε, πάμε στα πιο δύσκολα. Σε εμάς η οδήγηση μηχανής μπορεί να φαίνεται πανεύκολη, αλλά για έναν αρχάριο είναι γολγοθάς. Θέλεις να βάλεις στον εαυτό σου πρόκληση να τον κάνεις Έβερεστ, κάντο.

2. Για εμένα θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικά τα σχολεία αυτά και με γερή επιδότηση από το κράτος, όπως και εκτπώσεις στις ασφάλειες αν γίνουν μέσα στα 2 πρώτα έτη από την απόκτηση του διπλώματος.

3. Να διαθέσεις λεφτά για όσο καλύτερο εξοπλισμό γίνεται ανεξάρτητα από την τιμή της μηχανής. Δεν είναι μια ή άλλη. Εφόσον έχεις τα λεφτά τα δίνεις και -πίστεψέ με- δεν τα κλαις ποτέ.

giannis23
23/06/2014, 19:04
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας...πρωτα απ ολα ειναι ηα σφαλεια γι αυτο θα παρω καλο εξοπλισμο που ακομα και μηχανη να αλλαξεις αφου θα ειναι καλος θα σου μεινει.. το κρανος το εχω δει ποιο θα παρω,μου αρεσει πολυ,ενα shoei (fiberglass),ελεγα να το παρω και για να εχω το δικο μου στα μαθηματα για το διπλωμα..σωστο αυτο που λετε για υποχρεωτικη παρακολουθηση σχολειων ... Γι αυτο θελω να παω σε σχολεια οταν την παρω,για να μαθω αυτα τα πραγματα που θα μου χρειαστουν με τον σωστο τροπο...Δεν με ενδιαφερει η ταχυτητα εξω,για την πιστα και εφοσον φτασω σε καποιο επιπεδο μετα απο καιρο ναι,αλλα οχι εξω...εχω αρκετα την αισθηση του φοβου για το τι θα συμβει στην επομενη στροφη.. αναρωτιεμαι (αν ειναι βλακεια συγχωρεστε με) αν την παρω υπαρχει τροπος με καποιο power commander και νεα χαρτογραφηση ή καποιο limiter μεχρι αν μαθω να την χειριζομαι καλα,οσο χρειαστει,να της περιορισω την ταχυτητα ή καλυτερα ακομα το μεγιστο οριο στροφων? καπου ειχα δει σε ενα βιντεο που ελεγε καποιος οτι η ninja 600cc του 2008-2009 μπορουσες να επιλεξεις ιπποδυναμη,δεν ξερω αν ισχυει

Black Diamond
24/06/2014, 07:28
φοβάμαι θα πάρεις λίγες απαντήσεις λόγω του πολύ όμοιου θέματος που ανοίχτηκε χτές-προχτές απο άλλον (νεός με R6). Διάβασε το σαν να ήταν το δικό σου. Εγώ θα σταθώ λίγο στο ύψος σου, η θέση οδήγησης δεν προσφέρεται για ψηλούς και ίσως σε κουράσει σε μεγάλες βόλτες. Κατά τα άλλα, αργά και προοδευτικά βήματα είναι η μοναδική λύση για τέτοια μηχανήματα. Να το χαρείς με την ψυχή σου και καλωςήρθες.

giannis23
24/06/2014, 08:40
φοβάμαι θα πάρεις λίγες απαντήσεις λόγω του πολύ όμοιου θέματος που ανοίχτηκε χτές-προχτές απο άλλον (νεός με R6). Διάβασε το σαν να ήταν το δικό σου. Εγώ θα σταθώ λίγο στο ύψος σου, η θέση οδήγησης δεν προσφέρεται για ψηλούς και ίσως σε κουράσει σε μεγάλες βόλτες. Κατά τα άλλα, αργά και προοδευτικά βήματα είναι η μοναδική λύση για τέτοια μηχανήματα. Να το χαρείς με την ψυχή σου και καλωςήρθες.

να το καταλαβαινω,βασικα το ανοιξα γιατι το παιδι την εχει παρει ηδη ,ενω εγω θα την παρω :) δεν εχουν και φιλοι μου εδω ss οποτε θα παω σε αντιπροσωπους να δοκιμασω εστω και στατικα τα συγκεκριμενα μοντελα να δω.. το καταλαβαινω οτι ισω ςνα ειναι κουραστικο,αλλα δεν θελω να κανω μεγαλες διαδρομες..καμμια λαμια λαρισα..αντε και πιο μακρια λιγες φορες το χρονο αλλα οχι τα μεγαλα ταξιδια που κανουν τα παιδια με touring μηχανες :P για την σκεψη πο εχω,μηπως θα ηταν καλυτερα να το ρωτησω στα τεχνικα θεματα του forum με τους κοφτες και τα power commander?

TROOPER
24/06/2014, 08:46
ξεκινα με ενα 600αρι street και οταν μπορεσεις να πεις οτι εχεις αποκτησει μια αλφα εμπειρια, προχωρας στην αγορα ενος 600 ss

giannis23
24/06/2014, 10:16
ξεκινα με ενα 600αρι street και οταν μπορεσεις να πεις οτι εχεις αποκτησει μια αλφα εμπειρια, προχωρας στην αγορα ενος 600 ss

trooper κατι τετοιο εννοεις? http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4917971/

και http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5131295/

και αν ναι..μπορω να παω με αυτο στη πιστα για μαθηματα κλπ?

amyroukai
24/06/2014, 10:22
Φυσικά και μπορείς.

giannis23
24/06/2014, 11:59
Φυσικά και μπορείς.

ωραια θα τις κοιταξω και αυτες..κι απ οτι βλεπω πολυ χαμηλοτερα σε τιμη...

1)ειναι πολυ πιο "ηρεμες" σαν μηχανες για να μαθω ε?

TROOPER
25/06/2014, 08:12
ωραια θα τις κοιταξω και αυτες..κι απ οτι βλεπω πολυ χαμηλοτερα σε τιμη...

1)ειναι πολυ πιο "ηρεμες" σαν μηχανες για να μαθω ε?

ακριβως. :sun:

giannis23
25/06/2014, 11:09
ακριβως. :sun:

για τις μηχανες που ειπαπαραπανω ποια η γνωμη σου? η κατι αλλο να προτεινεις τωρα που θα παω απο κοντα να δω

TROOPER
25/06/2014, 17:02
για τις μηχανες που ειπαπαραπανω ποια η γνωμη σου? η κατι αλλο να προτεινεις τωρα που θα παω απο κοντα να δω

κατα τη γνωμη μου:

1. πας για μεταχειρισμενο
2. προτιμας er6 που ειναι δικυλινδρο
3. παρ' ολα αυτα ριχνεις μια ματια σε cb 650f, cbf600, mt-01, fazer 600

αλλα καλο θα ειναι να τσεκαρεις πρωτα την λειτουργια των 2κυλινδρων και 4κυλινδρων για να ξερεις τι σου κανει καλυτερα.

giannis23
25/06/2014, 17:58
κατα τη γνωμη μου:

1. πας για μεταχειρισμενο
2. προτιμας er6 που ειναι δικυλινδρο
3. παρ' ολα αυτα ριχνεις μια ματια σε cb 650f, cbf600, mt-01, fazer 600

αλλα καλο θα ειναι να τσεκαρεις πρωτα την λειτουργια των 2κυλινδρων και 4κυλινδρων για να ξερεις τι σου κανει καλυτερα.

παω να δοκιμασω καποια er6n που εχω δει σε αγγελιες εδω στη λαρισα,και μετα τα μοντελα που ειπες..παντως το er6n μου φαινεται καλο για να μαθω... :) δοκιμαζω και βλεπουμε... θα δοκιασω και κανενα τετρακυλινδρο και βλεπουμε :beer:

EVI
25/06/2014, 18:12
mt-01.

mt-03 εννοεις...

EVI
25/06/2014, 18:16
εγω παντως αναθεωρω οσο παιρνα ο καιρος αυτη την νοοτροπια.Γιατι να ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ να μαθεις σε μια μοτοσυκλετα ποιο βαρια , με χειροτερη γεωμετρια , χειροτερα φρενα / αναρτησεις κλπ ..... για το ....γκαζι?δλδ ενα στριτ 600-750 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΚΑΖΙ για εναν αρχαριο?τα 240 τελικη ειναι ....λιγα? γιατι αν το μονο που μας νοιαζει ειναι να μην εχει ΓΚΑΖΙ ουτε καν 600ρι....μεχρι 250 το πολυ.Θα μου πειτε για το ποσο αποτομος μπορει να ειναι ενας κινητηρας οκ.Θεωρουμε οτι καποιος ομως ειναι πανασχετος με τις 2 ροδες.Ακομα και ΧΤ να παρει μπορει να του φυγει.Και δε σου λεω τραβα παρε 1000ρι σσ με παουερ κομμαντερ κοντογραναζομενο και ολοσομο τελικο και δωσε γκαζια....οκ...ουτε με προδιαφραφες μοτοτζιπι....αλλα τελικα ενα σσ 600ρι που ειναι και υψηλοστροφο η εχει χαρτες (βλεπε πχ τζιξερ)γιατι ειναι χειροτερο απο ενα πχ Ζ750 που ειναι 225 κιλα κλπ κλπ .....Τελικα ειμαστε σωστοι που τοσα χρονια λεμε αυτα που λεμε?(και εγω δηλαδη).......:confused:....και να ρωτησεις εναν χωματινο θα σου πει <<το χωμα ειναι ΤΟ σχολειο>> οπωτε να ξεκινησουμε ολοι με τα βουνα...παντως το θεμα ειναι οτι εχω σεκοντ θοτς για αυτο το θεμα , το προβλημα μου και δε μπορω να βγαλω ακρη ειναι οτι πηγα πολυ σταδιακα με τα 2κυκλα και η εμπειρια μου μου εχει μαθει αυτο.Ομως οι γνωσεις μου συγκρουοντε οσο περναν τα χρονια....χμ

giannis23
25/06/2014, 18:55
εγω παντως αναθεωρω οσο παιρνα ο καιρος αυτη την νοοτροπια.Γιατι να ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ να μαθεις σε μια μοτοσυκλετα ποιο βαρια , με χειροτερη γεωμετρια , χειροτερα φρενα / αναρτησεις κλπ ..... για το ....γκαζι?δλδ ενα στριτ 600-750 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΚΑΖΙ για εναν αρχαριο?τα 240 τελικη ειναι ....λιγα? γιατι αν το μονο που μας νοιαζει ειναι να μην εχει ΓΚΑΖΙ ουτε καν 600ρι....μεχρι 250 το πολυ.Θα μου πειτε για το ποσο αποτομος μπορει να ειναι ενας κινητηρας οκ.Θεωρουμε οτι καποιος ομως ειναι πανασχετος με τις 2 ροδες.Ακομα και ΧΤ να παρει μπορει να του φυγει.Και δε σου λεω τραβα παρε 1000ρι σσ με παουερ κομμαντερ κοντογραναζομενο και ολοσομο τελικο και δωσε γκαζια....οκ...ουτε με προδιαφραφες μοτοτζιπι....αλλα τελικα ενα σσ 600ρι που ειναι και υψηλοστροφο η εχει χαρτες (βλεπε πχ τζιξερ)γιατι ειναι χειροτερο απο ενα πχ Ζ750 που ειναι 225 κιλα κλπ κλπ .....Τελικα ειμαστε σωστοι που τοσα χρονια λεμε αυτα που λεμε?(και εγω δηλαδη).......:confused:....και να ρωτησεις εναν χωματινο θα σου πει <<το χωμα ειναι ΤΟ σχολειο>> οπωτε να ξεκινησουμε ολοι με τα βουνα...παντως το θεμα ειναι οτι εχω σεκοντ θοτς για αυτο το θεμα , το προβλημα μου και δε μπορω να βγαλω ακρη ειναι οτι πηγα πολυ σταδιακα με τα 2κυκλα και η εμπειρια μου μου εχει μαθει αυτο.Ομως οι γνωσεις μου συγκρουοντε οσο περναν τα χρονια....χμ

evi εγω ειπα να ριξω και σε αυτα μια ματια μηπως ειναι πιο ευκολο να μαθω,τις επισκεψεις στην πιστα και τις σχολες οτι και να παρω θα τις κανω,εννοειται... απλα αν παρω το er6 θα παρω ενα μεταχειρισμενο και μολις νiωσω ετοιμος θα το δωσω οσο και οσο...περιπου 2,5-3 χιλιαρικα βρισκεις του 2009-2010...και μετα παιρνω την ss που θελω.. αυτη ειναι η μια σκεψη..η αλλη ειναι να παρω το 600ss οπως ελεγα,που εχει και καλυτερα φρενα... να δω πρωτα αυτες τις λυσεις και θα τα βαλω ολα κατω να δω τι θα παρω τελικα.. καποιες αποριες.... μια ερωτηση evi το power commander δεν μπορει να σου μειωσει και την ιπποδυναμη αν δεν θες τοση στις αρχες?

EVI
25/06/2014, 20:13
εγω δεν θα το εκανα δεν εχει λογικη αυτο καλυτερα να παρεις μοτοσυκλετα εξαρχης με λιγοτερη ιπποδυναμη αν αυτο σε τρομαζει......μπορει μαλλον , αν του βαλεις λιγοτερα καυσιμα (οχι στο ντεποζιτο :P στο προγραμμα) δε ξερω αν θα πεταει ακαυτες βεβαια.....δεν ειχα μπει ποτε στη διαδικασια να σκευτω ετσι για το PC αλλα υποθετω οτι εφοσον θα στελνει λιγοτερα καυσιμα στον εγκεφαλο...αλλα μπορει να κανει και ζημια αυτο...καλυτερα να πει καποιος ποιο ειδικος.Δεν αντιλεγω σε αυτα που λενε για μικροτερες μοτοσυκλετες απλα καμμια φορα αναρωτιεμαι συζητηση κανουμε εσυ κανε αυτο που σε κανει να νιωθεις καλυτερα η λογικη ειναι να πας σε μικροτερο αρχικα οπωτε κακο δεν κανει .

giannis23
25/06/2014, 20:43
εγω δεν θα το εκανα δεν εχει λογικη αυτο καλυτερα να παρεις μοτοσυκλετα εξαρχης με λιγοτερη ιπποδυναμη αν αυτο σε τρομαζει......μπορει μαλλον , αν του βαλεις λιγοτερα καυσιμα (οχι στο ντεποζιτο :P στο προγραμμα) δε ξερω αν θα πεταει ακαυτες βεβαια.....δεν ειχα μπει ποτε στη διαδικασια να σκευτω ετσι για το PC αλλα υποθετω οτι εφοσον θα στελνει λιγοτερα καυσιμα στον εγκεφαλο...αλλα μπορει να κανει και ζημια αυτο...καλυτερα να πει καποιος ποιο ειδικος.Δεν αντιλεγω σε αυτα που λενε για μικροτερες μοτοσυκλετες απλα καμμια φορα αναρωτιεμαι συζητηση κανουμε εσυ κανε αυτο που σε κανει να νιωθεις καλυτερα η λογικη ειναι να πας σε μικροτερο αρχικα οπωτε κακο δεν κανει .

αυτο σκεφτομαι,τι να επιλεξω.. ουτως η αλλως στις αρχες μεχρι να καταλαβω τι γινεται,σε πιστα θα παω και στο χωριο μου εχουμε ασφαλτο καινουρια αλλα απο κινηση πολυ λιγη..βρηκα δρομο ..και μετα σιγα σιγα... εχω φοβο γενικα αν δεν ειμαι σιγουρος για κατι το ψαχνω πολυ...r6, mt-03 και er6n βρηκα στη λαρισα και τριγυρω σε καλη τιμη... θα παω να τα δω και βλεπω :)

επισης πηγα με ενα φιλο μου απλα αν δουμε στη honda και μας εδειξε καποια..και λεει εχουμε προσφορα το cbf 650 και τοτο cbr 600 rr του 2009!!! δεν ειναι παραξενο να πωλειται καινουρια μηχανη του 2009 μοντελο? Ο.ο

amyroukai
25/06/2014, 21:17
Όχι, έχουν μείνει στοκ. Το cbr600 είναι μικροκαμωμένο και αν είσαι ψηλός θα φαίνεται αστείο αλλά η θέση οδήγησης είναι περίεργα άνετη και το μοτέρ πολύ πιο φιλικό απο του R6.

Από τα καινούρια που εβαλες, το cb650. Δικυλινδρα και αηδιες...

giannis23
25/06/2014, 22:08
Όχι, έχουν μείνει στοκ. Το cbr600 είναι μικροκαμωμένο και αν είσαι ψηλός θα φαίνεται αστείο αλλά η θέση οδήγησης είναι περίεργα άνετη και το μοτέρ πολύ πιο φιλικό απο του R6.

Από τα καινούρια που εβαλες, το cb650. Δικυλινδρα και αηδιες...
1.90 ειμαι.. δηλαδη θα ειναι πιο ανετη σε μεγαλυτερες αποστασεις ε? οσο για το αλλο αυτο μου ειπε και ενας που επισκευαζει μηχανες για το cbr,ειναι πιο ηρεμο.. το εχει 8900 καινουριο.. ωχ,δηλαδη δεν αξιζουν τιποτα τα δικυλινδρα? O.o

amyroukai
25/06/2014, 22:13
Όχι βρε. Εμένα δεν μου αρέσουν. Εν; καλό τετρακύλινδρο έχει και την άνεση του δικυλινδρου χαμηλά και την διάρκεια ψηλά.

TROOPER
26/06/2014, 09:10
mt-03 εννοεις...

σωστα.

1.90 ειμαι.. δηλαδη θα ειναι πιο ανετη σε μεγαλυτερες αποστασεις ε? οσο για το αλλο αυτο μου ειπε και ενας που επισκευαζει μηχανες για το cbr,ειναι πιο ηρεμο.. το εχει 8900 καινουριο.. ωχ,δηλαδη δεν αξιζουν τιποτα τα δικυλινδρα? O.o

μην ακους κανεναν. δοκιμασε για να εχεις δικια σου αποψη!

γενικα τα 2κυλινδρα δουλευουν απο χαμηλα χωρις υστεριες ψηλα εν αντιθεση με τα 4κυλινδρα που χαμηλα κρεμανε και ψηλα ''υστεριαζουν''.

amyroukai
26/06/2014, 09:15
σωστα.
γενικα τα 2κυλινδρα δουλευουν απο χαμηλα χωρις υστεριες ψηλα εν αντιθεση με τα 4κυλινδρα που χαμηλα κρεμανε και ψηλα ''υστεριαζουν''.
Βρε τρουπ... Αχ βρε τρουπ... Γιατί αναμασάς το στερεότυπο γιαβρίμ;

TROOPER
26/06/2014, 09:16
Βρε τρουπ... Αχ βρε τρουπ... Γιατί αναμασάς το στερεότυπο γιαβρίμ;

σταματα να εισαι 200 βηματα μπροστα. ασε το παλικαρι να μπει στον χωρο ομορφα και ωραια. ;)

giannis23
26/06/2014, 10:50
σημερα το πρωι ειδα 2 για να παρω μια ιδεα :) την er6n και ενα cbr600rr ... το er6n εχει πολυ καλη θεση,βολικη και ειναι "μικροσκοπικο" τουλαχιστον στο δικο μου σωμα ετσι φανηκε,ειχε extra ενα τελικο μαρκας arrow αλλα δεν ξερω πολλα γι αυτο,μονο στο google βρηκα :P akrapovic,yoshimura,2 brothers αυτα ξερω... το ιδιο και για το cbr...και το cbr ειχε καλη θεση.. στα er6n ειναι πολυ καλες οι τιμες..σο cbr δεν μπορω να καταλαβω γιατι σταματει στο 2009 ..δεν ξαναεβγαλε πιο νεα μοντελα η εταιρια?

TROOPER
27/06/2014, 07:01
....σο cbr δεν μπορω να καταλαβω γιατι σταματει στο 2009 ..δεν ξαναεβγαλε πιο νεα μοντελα η εταιρια?

απο τη wikipedia:

2009 redesign[edit]

2010 Honda CBR600RR
On September 5, 2008, Honda introduced a revised CBR600RR for the 2009 model year.[13] Combined ABS became available as an option. Other changes included updates to the engine such as changes to its pistons, cylinder head and exhaust that Honda claims will increase torque delivery between 8,000-12,000 rpm with a 3.5% increase in torque at 10,000 rpm. The CBR600RR’s engine also received a new high resistance valve lifter and a popup valve system inherited from the CBR1000RR. Included also are improved fairings that enhanced stability and reduce noise emission levels, and new color schemes which were designed to attract a wider range of riders. Although all of these changes involved the addition of some materials, the overall weight of the 2009 CBR600RR remained the same as the 2008 model. This was achieved through weight savings in the engine, exhaust, and chassis.

The 2009 CBR600RR carried over with only color scheme changes for the 2010, 2011 and 2012 model years.

The 2013 CBR600RR includes new 12-spoke wheels, revised ECU settings, and a fine-tuned ram-air system to increase torque. It also gets a new “Big Piston” fork and retuned rear shock in a new bodywork.[14] Three color schemes are available, including one in the MotoGP’s Repsol livery. The other two are red and tricolor. Another significant change is the newly designed front end, which makes it stand out from the earlier models.

giannis23
27/06/2014, 07:46
απο τη wikipedia:

2009 redesign[edit]

2010 Honda CBR600RR
On September 5, 2008, Honda introduced a revised CBR600RR for the 2009 model year.[13] Combined ABS became available as an option. Other changes included updates to the engine such as changes to its pistons, cylinder head and exhaust that Honda claims will increase torque delivery between 8,000-12,000 rpm with a 3.5% increase in torque at 10,000 rpm. The CBR600RR’s engine also received a new high resistance valve lifter and a popup valve system inherited from the CBR1000RR. Included also are improved fairings that enhanced stability and reduce noise emission levels, and new color schemes which were designed to attract a wider range of riders. Although all of these changes involved the addition of some materials, the overall weight of the 2009 CBR600RR remained the same as the 2008 model. This was achieved through weight savings in the engine, exhaust, and chassis.

The 2009 CBR600RR carried over with only color scheme changes for the 2010, 2011 and 2012 model years.

The 2013 CBR600RR includes new 12-spoke wheels, revised ECU settings, and a fine-tuned ram-air system to increase torque. It also gets a new “Big Piston” fork and retuned rear shock in a new bodywork.[14] Three color schemes are available, including one in the MotoGP’s Repsol livery. The other two are red and tricolor. Another significant change is the newly designed front end, which makes it stand out from the earlier models.

αρα ουσιαστικα το μοντελο ειναι 2009 απλα αλλαζουν το χρωμα... και καποιες μικροβελτιωσεις στο ecu.. και καποιες ακομα στο 2013... γι αυτο εχει 9 χιλιαρικα καινουριο...ολα τα αλλα ss καινουρια εχουν 12 χιλιαρικα.. εχω μια απορια..αγοραζω μια r6 ας πουμε του 14..ομως την επομενη χρονια η εταιρια αλλαζει την προσοψη κλπ και ειναι διαφορετικο εμφανισιακα..γινεται να το αλλαξω και εγω?

TROOPER
27/06/2014, 07:48
αρα ουσιαστικα το μοντελο ειναι 2009 απλα αλλαζουν το χρωμα... και καποιες μικροβελτιωσεις στο ecu.. και καποιες ακομα στο 2013... γι αυτο εχει 9 χιλιαρικα καινουριο...ολα τα αλλα ss καινουρια εχουν 12 χιλιαρικα.. εχω μια απορια..αγοραζω μια r6 ας πουμε του 14..ομως την επομενη χρονια η εταιρια αλλαζει την προσοψη κλπ και ειναι διαφορετικο εμφανισιακα..γινεται να το αλλαξω και εγω?

αν αλλαξουνε μοναχα χρωματα ναι δεν σε συμφερει ομως. τα μαμα κοστουμια ειναι πανακριβα!

giannis23
27/06/2014, 09:38
αν αλλαξουνε μοναχα χρωματα ναι δεν σε συμφερει ομως. τα μαμα κοστουμια ειναι πανακριβα!

βασικα γνωρισα εναν που επισκευαζει μηχανες,μεσω φιλου μου,επειδη δεν ηξερα κανεναν για μηχανες και αν παρω κατι μεταχειρισμενο ,να ξερω καποιον να μπορει να το δει και να μου πει αν αξιζει ..μου ειπε οτι αν ας στη πιστα κλπ στην αρχη και φοβασαι μην πεσεις (πρωτα η δικη μας προστασια εννοειται) μπορεις να βαλεις φθηνα fairing τον πρωτο καιρο.. ετσιι το σκεφτηκα,αν εχεις μια μηχανη και αλλαξει τελειως face η εταιρια να το κανεις με τον φτηνο τροπο! δεν ξερω ομως ποσο καλα υλικα ειναι για να τα εχεις μονιμα :confused:

TROOPER
27/06/2014, 11:12
βασικα γνωρισα εναν που επισκευαζει μηχανες,μεσω φιλου μου,επειδη δεν ηξερα κανεναν για μηχανες και αν παρω κατι μεταχειρισμενο ,να ξερω καποιον να μπορει να το δει και να μου πει αν αξιζει ..μου ειπε οτι αν ας στη πιστα κλπ στην αρχη και φοβασαι μην πεσεις (πρωτα η δικη μας προστασια εννοειται) μπορεις να βαλεις φθηνα fairing τον πρωτο καιρο.. ετσιι το σκεφτηκα,αν εχεις μια μηχανη και αλλαξει τελειως face η εταιρια να το κανεις με τον φτηνο τροπο! δεν ξερω ομως ποσο καλα υλικα ειναι για να τα εχεις μονιμα :confused:

το μηχανακι μου ειναι ενα gsxr 1000 k7.
ακριβως επειδη ειχα τις ιδιες με σενα ανυσηχιες πηρα ενα κοστουμι ετοιμο βαμενο και με ανοιγματα για φωτα απο κινα.

δες το εδω------->http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=141726 στις φωτογραφιες του car.gr

το κουστουμι αυτο εμενα μου αρεσει περισσοτερο και απο τα μαμα και ολοκληρο κοστισε 400 ευρω! απο την μερα που το εβαλα δεν το ξαναεβγαλα ποτε και τα μαμα πλαστικα ειναι φυλαγμενα ;)

giannis23
27/06/2014, 12:36
το μηχανακι μου ειναι ενα gsxr 1000 k7.
ακριβως επειδη ειχα τις ιδιες με σενα ανυσηχιες πηρα ενα κοστουμι ετοιμο βαμενο και με ανοιγματα για φωτα απο κινα.

δες το εδω------->http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=141726 στις φωτογραφιες του car.gr

το κουστουμι αυτο εμενα μου αρεσει περισσοτερο και απο τα μαμα και ολοκληρο κοστισε 400 ευρω! απο την μερα που το εβαλα δεν το ξαναεβγαλα ποτε και τα μαμα πλαστικα ειναι φυλαγμενα ;)

ωωωωω μια χαρά τότε :P θα το κανω όπως θελω... Το εχεις ανεβάσει το εργαλείο και μηχανικά βλέπω... Μακάρι να ήμουν έμπειρος να στο έπαιρνα :) για τι σκέφτεσαι τώρα ... ss πάλι?

TROOPER
29/06/2014, 14:51
ωωωωω μια χαρά τότε :P θα το κανω όπως θελω... Το εχεις ανεβάσει το εργαλείο και μηχανικά βλέπω... Μακάρι να ήμουν έμπειρος να στο έπαιρνα :) για τι σκέφτεσαι τώρα ... ss πάλι?

το δινω λογω αναχωρησης μου στα εξωτερικα ;)

giannis23
29/06/2014, 16:04
το δινω λογω αναχωρησης μου στα εξωτερικα ;)

πφφ... κριμα να φευγουν ολοι..

TROOPER
30/06/2014, 12:29
πφφ... κριμα να φευγουν ολοι..

περισσοτερο κριμα να μπορουν να φυγουν και να μην το κανουν ;) (αλλα ας μεινουμε on topic καλυτερα) :wave2:

giannis23
30/06/2014, 12:43
περισσοτερο κριμα να μπορουν να φυγουν και να μην το κανουν ;) (αλλα ας μεινουμε on topic καλυτερα) :wave2:

οπως το θετεις συμφωνο..το κριμα πηγαινε,που πληρωνουμε εμεις τα σπασμενα αλλων

TROOPER
30/06/2014, 13:05
οπως το θετεις συμφωνο..το κριμα πηγαινε,που πληρωνουμε εμεις τα σπασμενα αλλων

μμμ...μεγαλη κουβεντα...ισως καπου καποτε απο κοντα...! :beer:

giannis23
30/06/2014, 15:22
μμμ...μεγαλη κουβεντα...ισως καπου καποτε απο κοντα...! :beer:

μακαρι! Γιατί κι εγώ αν δε βρω αυτο που θελω μαλλον τον δρόμο σου θα ακολουθήσω ;)

TROOPER
30/06/2014, 15:31
μακαρι! Γιατί κι εγώ αν δε βρω αυτο που θελω μαλλον τον δρόμο σου θα ακολουθήσω ;)

ευχομαι να κανεις αυτο που θεωρεις καλυτερο! :beer:

Vice
30/06/2014, 16:43
R6 για πρώτη μηχανή είναι overkill.

Είχα και εχω μεγάλη αγάπη για το χαρακτήρα και το design της R6 και πάντα θα είναι ο ανεκπλήρωτος ερωτας μου αλλά θα σου πρότεινα να μην την πάρεις για τον ίδιο λόγο που δεν την πήρα και εγώ. λόγω μεγέθους.

Ειμαι 1,88 και 100 κιλοβατώρες και τον Δεκέμβριο υπήρξα ιδιοκτήτης μιας r6 του 2007 για 1 εβδομάδα. Ξεκινάω λοιπόν για ενα τουρνέ 250 χιλιομέτρων. Η θέση οδήγησης ήταν κυριολεκτικά πάνω απο την μηχανή και τα μασπιέ ήταν τόσο ψηλά που χρειαζόταν να τεντώνομαι κάθε τρεις και λίγο να ξεμουδιάσω. Μετά το τέλος του ταξιδιου μου πονούσαν οι καρποί 2 μέρες.

Για το γκάζι είναι άλλη ιστορία καθώς πρόκειται για μηχανή-διχασμένη προσωπικότα με γκάζι που μέχρι τις 12 χιλιάδες στροφές είναι ψοφιο σαν παπί και μετά τις 12 την ακούει moto GP style. Ότι χειρότερο για να μάθεις δηλαδή μιας και θα σε τρομάξει.

Προτείνω Fazer 600 γιατί και εγώ εκει έμαθα και πραγματικά είναι μηχανή που ουτε σερνεται αλλά δεν είναι και απρόβλεπτη. Είναι και r6 Based ο κινητήρας :cool:

giannis23
30/06/2014, 18:02
R6 για πρώτη μηχανή είναι overkill.

Είχα και εχω μεγάλη αγάπη για το χαρακτήρα και το design της R6 και πάντα θα είναι ο ανεκπλήρωτος ερωτας μου αλλά θα σου πρότεινα να μην την πάρεις για τον ίδιο λόγο που δεν την πήρα και εγώ. λόγω μεγέθους.

Ειμαι 1,88 και 100 κιλοβατώρες και τον Δεκέμβριο υπήρξα ιδιοκτήτης μιας r6 του 2007 για 1 εβδομάδα. Ξεκινάω λοιπόν για ενα τουρνέ 250 χιλιομέτρων. Η θέση οδήγησης ήταν κυριολεκτικά πάνω απο την μηχανή και τα μασπιέ ήταν τόσο ψηλά που χρειαζόταν να τεντώνομαι κάθε τρεις και λίγο να ξεμουδιάσω. Μετά το τέλος του ταξιδιου μου πονούσαν οι καρποί 2 μέρες.

Για το γκάζι είναι άλλη ιστορία καθώς πρόκειται για μηχανή-διχασμένη προσωπικότα με γκάζι που μέχρι τις 12 χιλιάδες στροφές είναι ψοφιο σαν παπί και μετά τις 12 την ακούει moto GP style. Ότι χειρότερο για να μάθεις δηλαδή μιας και θα σε τρομάξει.

Προτείνω Fazer 600 γιατί και εγώ εκει έμαθα και πραγματικά είναι μηχανή που ουτε σερνεται αλλά δεν είναι και απρόβλεπτη. Είναι και r6 Based ο κινητήρας :cool:

ειμαστε περιπου ιδιοι... στο σωμα... δεν σκεφτομαι πλεον για r6 γιατι την δοκιμασα...δεν νομιζω να μην δειχνει πανεμορφη στα ματια καποιου αλλα βρηκα πολυ δυσκολη την θεση οδηγησης.. δοκιμασα επισης το cbr 600 rr του 2009 ABS καινουριο που το εχει προσφορα,και τουλαχιστον στην ανεση ειδα μεγαλη διαφορα... εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης r6,r250(ενος φιλου μου εκανα καποιες βολτες),er6n(πολυ ωραιο,διχρονο,γυμνο που αν του αλλαξεις fairing και τα φωτα μπροστα γινεται κουκλι) και mt03..θα δοκιμασω και αλλα :P δεν βιαζομαι για να μην κανω καποια επιλογη και το μετανοιωσω... μεχρι στιγμης το cbr και το er6n μου αρεσαν... fazer δεν δοκιμασα αλλα θα το κανω.. για το ρ6 μου το λενε πολλοι για το γκαζι .. στο διαγραμμα dyno παντως φαινεται πολυ χαμηλη ροπη σε χαμηλες στροφες.. και απο 9 k και πανω αλλαζει.. ενας φιλος μηχανικος μου ειπε παντως,δεν ξερω αν ισχυει,οτι απο χαμηλα καλυτερη ροπη εχει το daytona 675..αν ισχυει δεν ξερω...ουτε την εχω δει πουθενααυτη τη μηχανη

TROOPER
01/07/2014, 07:55
..........er6n(πολυ ωραιο,διχρονο

:nono: 2κυλινδρο εννοεις ;)

ενας φιλος μηχανικος μου ειπε παντως,δεν ξερω αν ισχυει,οτι απο χαμηλα καλυτερη ροπη εχει το daytona 675..αν ισχυει δεν ξερω...ουτε την εχω δει πουθενααυτη τη μηχανη

και ισχυει και αρκετα αβολη ειναι (και αυτη οπως ολες οι μηχανες που φτιαχτηκαν για πιστα) και μπορεις να την δεις στο αβαταρ του harris_x ;)

giannis23
01/07/2014, 08:55
:nono: 2κυλινδρο εννοεις ;)

λαθος μου,2κυλινδρο ηθελα να πω :moutza: χαχαχαχα ξεχασα 2 χρονους στον κυκλο otto :P

και ισχυει και αρκετα αβολη ειναι (και αυτη οπως ολες οι μηχανες που φτιαχτηκαν για πιστα) και μπορεις να την δεις στο αβαταρ του harris_x ;)
ναι καμμια δεν ειναι ανετη για ταξιδια κλπ απλα συγκριτικα το παω ..εναι πιο ανετη απο την ταδε..οχι οτι ειναι ανετη :P το οτι εχει καλυτερη ροπη χαμηλα ισως να βοηθαει και ο τρικυλινδρος κινητηρας

αυτη η μηχανηhttp://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4042392/ γιατι εχει τοσα αλογα λιγοτερα σε σχεση με το 600rr ? διαβασα σε ξενο φορουμ,οτι τηνεχουν περιορισμενη μεχρι 9k στροφες! :confused:

Vice
01/07/2014, 14:26
Πολλές εταιρείες έχουν εφαρμόσει την λογική "περισσότερα κυβικά, λιγότερα άλογα" για λόγους οικονομίας.

Επίσης με την Νεα κατηγορία διπλώματος Α2 το CBR500R είναι οτι πρέπει. Αν είσαι 19 εώς 22 ετών και θέλεις CBR λοοκ είναι οτι καλυτερο μπορείς να πάρεις.

TROOPER
02/07/2014, 07:47
λαθος μου,2κυλινδρο ηθελα να πω :moutza: χαχαχαχα ξεχασα 2 χρονους στον κυκλο otto :P

ναι καμμια δεν ειναι ανετη για ταξιδια κλπ απλα συγκριτικα το παω ..εναι πιο ανετη απο την ταδε..οχι οτι ειναι ανετη :P το οτι εχει καλυτερη ροπη χαμηλα ισως να βοηθαει και ο τρικυλινδρος κινητηρας

αυτη η μηχανηhttp://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4042392/ γιατι εχει τοσα αλογα λιγοτερα σε σχεση με το 600rr ? διαβασα σε ξενο φορουμ,οτι τηνεχουν περιορισμενη μεχρι 9k στροφες! :confused:

οκ. το 675 εχει μαλλον το πιο βολικο μοτερ. τραβαει απο χαμηλα, ψηλα δουλευει αριστα αλλα η θεση ειναι μαλλον η πιο αβολη μετα το ρ6. σε γενικες γραμμες στα ss την πιο ''φιλικη'' θεση την εχουν τα σουζουκι.

οσο για το μηχανακι που παρεθεσες, οτι ειπε ο vice :wave2:

giannis23
02/07/2014, 08:09
οκ. το 675 εχει μαλλον το πιο βολικο μοτερ. τραβαει απο χαμηλα, ψηλα δουλευει αριστα αλλα η θεση ειναι μαλλον η πιο αβολη μετα το ρ6. σε γενικες γραμμες στα ss την πιο ''φιλικη'' θεση την εχουν τα σουζουκι.

οσο για το μηχανακι που παρεθεσες, οτι ειπε ο vice :wave2:

καταλαβα... το suzuki το εχει ο γειτονας του 2009 ,με την πρωτη ευκαιρια θα το δοκιμασω.. ενα αλλο που κοιταω ειναι να εχει και abs ... αν κρινω απο το αυτοκινητο που το εχω χρειαστει ,θα βοηθησει... τωρα επειδη τα μεταχειρισμενα,οσο να ναι μπορει να κρυβουν κατι..υπαρχει τροπος μεσω εγκεφαλου να δουμε ποσα χλμ εχει πραγματικα ? και ενα ακομα που το θεωρω δυσκολο να γινεται,αν εχει πεσει? καπου διβασα οτι πλεον το μετραει και αυτο

Vice
02/07/2014, 12:25
Για το ABS υπάρχει ολοκληρο θέμα στο Οδήγηση tips & tricks θα δεις πληθώρα απόψεων εκει μέσα.

όσον αφορά για το μεταχειρισμένο οτι και αν πάρεις θα το πας να στο τσεκάρει συνεργείο. Θα το βάλουν στο διαγνωστικό και θα τσεκάρουν και τον αισθητήρα κλίσης. Αυτός ο αισθητήρας βγάζει σφάλμα αν η μηχανή πάρει μεγάλη κλίση. Αν δεν είσαι ο Pedrosa τότε ενα σφάλμα εκεί σημαίνει οτι έχει πεσει τουλάχιστον μια φορά. Και μην πιστέψεις μπαρούφες οτι και καλά επεσε απο στάντ και "παρκαρισμένο φιλαράκι μου" γιατί η βλάβη καταγράφεται ΜΟΝΟ με το μοτέρ εν λειτουργία. βέβαια μπορεί να σβηστεί ο κωδικός λάθους αν ξέρεις πως αλλά τέσπα.

Επίσης θα τους πεις να ελέγξουν και το σασί εσωτερικά για ραγίσματα. Την εχω πάθει και είναι ζορικη κατάσταση.

Τα χιλιόμετρα δεν αποτελούν κριτήριο αγοράς. Ο ενας μπορεί να έχει 50.000 χλμ τουρινγκ και ο άλλος 10000 χιλιόμετρα Πίστα. Ποιό θα έπαιρνες; ;)

Συνήθως τα πίστας φαίνονται απο μακριά, αλλαγμένα φέρινγκ ή "δωρεάν δευτερο φερινγκ", βγαλμένοι καθρέπτες, ψηλά footpegs, ολόσωμες εξατμίσεις κτλ.

Καλυτερα να εχει R1 με μπαγκαζιέρα ο άλλος, πιο ασφαλής επιλογή πιθανόν θα είναι :D

Vice
02/07/2014, 12:36
Επίσης να συμπληρώσω οτι ο ιδιοκτήτης λεει πιο πολλά πραγματα για την μηχανή απότι η ίδια η μηχανή.

Αν δείς σκισμένα μπουφάν, παντελόνια ή σημάδια σε χέρια πόδια, ουλές κτλ τότε να φοβάσαι περισσότερο απο μια γρατσουνιά πχ στο φέρινγκ.

20χρονος, γυαλί όκλει άσπρο με μπλε καθρέφτη, μαλλί φράχτης, μπλούζα αμανικη Ideal με tribal και αλυσίδες ΔΕΝ συμβαδίζουν με το "φιλαράκι σπίτι-δουλειά δουλειά-σπίτι το είχα το S1000RR και την κυριακή καμια εκκλησία με την γιαγια μου"

If you know what i mean.... :D

Δεν είναι απόλυτο αυτό αλλά δίνει καλές ενδείξεις για το τι πας να πάρεις.

giannis23
02/07/2014, 12:43
Για το ABS υπάρχει ολοκληρο θέμα στο Οδήγηση tips & tricks θα δεις πληθώρα απόψεων εκει μέσα.

όσον αφορά για το μεταχειρισμένο οτι και αν πάρεις θα το πας να στο τσεκάρει συνεργείο. Θα το βάλουν στο διαγνωστικό και θα τσεκάρουν και τον αισθητήρα κλίσης. Αυτός ο αισθητήρας βγάζει σφάλμα αν η μηχανή πάρει μεγάλη κλίση. Αν δεν είσαι ο Pedrosa τότε ενα σφάλμα εκεί σημαίνει οτι έχει πεσει τουλάχιστον μια φορά. Και μην πιστέψεις μπαρούφες οτι και καλά επεσε απο στάντ και "παρκαρισμένο φιλαράκι μου" γιατί η βλάβη καταγράφεται ΜΟΝΟ με το μοτέρ εν λειτουργία. βέβαια μπορεί να σβηστεί ο κωδικός λάθους αν ξέρεις πως αλλά τέσπα.

Επίσης θα τους πεις να ελέγξουν και το σασί εσωτερικά για ραγίσματα. Την εχω πάθει και είναι ζορικη κατάσταση.

Τα χιλιόμετρα δεν αποτελούν κριτήριο αγοράς. Ο ενας μπορεί να έχει 50.000 χλμ τουρινγκ και ο άλλος 10000 χιλιόμετρα Πίστα. Ποιό θα έπαιρνες; ;)

Συνήθως τα πίστας φαίνονται απο μακριά, αλλαγμένα φέρινγκ ή "δωρεάν δευτερο φερινγκ", βγαλμένοι καθρέπτες, ψηλά footpegs, ολόσωμες εξατμίσεις κτλ.

Καλυτερα να εχει R1 με μπαγκαζιέρα ο άλλος, πιο ασφαλής επιλογή πιθανόν θα είναι :D

χαχαχα σωστα αυτα που ειπες... και αυτοκινητο μονο μια φορα εχουμε παρει καινουριο,οποτε δεν φοβαμαι ενα καλοσυντηρημενο μεταχειρισμενο.. εννοειται οτι θα το παω στο συνεργειο,γνωρισα μεσω φιλου εναν καλο μηχανικο και μου ειπε οτι θες φερτο να το δω.. απλα στο αυτοκινητο 80 k πχ καλοσυντηρημενα ειναι πολυ καλα,μηχαμη το σκεφτομαι γιατι ο κινητηρας ειναι υπο διαφορετικη πιεση για να αποδιδει περισσοτερα αλογα/100 κυβικα ... και πιστα αν πηγαινει μια φορα στο τοσο δεν πιστευω οτι ειναι προβλημα αλλα αμα ειναι οπως λες τοσα χιλιομετρα μονο πιστα ε δεν αξιζει.. 2 παραδειγματα συμφωνα με τα λογια σου,αν τα "εκοψα" καλα http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5181829/ http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5248889/

TROOPER
03/07/2014, 20:39
........ Και μην πιστέψεις μπαρούφες οτι και καλά επεσε απο στάντ και "παρκαρισμένο φιλαράκι μου" γιατί η βλάβη καταγράφεται ΜΟΝΟ με το μοτέρ εν λειτουργία. βέβαια μπορεί να σβηστεί ο κωδικός λάθους αν ξέρεις πως αλλά τέσπα.

αυτα που αφησα απο το ποστακι σου θεωρω οτι ειναι υπο συζητηση φιλος!

1. καβαλησα το μηχανακι το οποιο το ειχα καθετα σε κατηφορα, το εβαλα μπροστα εκανα να το βγαλω αναμεσα απο τα παρκαρισμενα αλλα λογω κλισης με πηρε το βαρος και ακουμπησε κατω.
2. εφτασα σπιτι, δεν κατεβασα το σταντ, με πηρε το βαρος και ακουμπησε κατω.

βλεπεις λοιπον οτι μπορει να συμβει. τωρα αν εχει γινει οπως το λες και εχουνε σβησει και τον κωδικο λαθους ε μαγκια τους!

παμε παρακατω...

δεν ξερω κανεναν μαστορα που θα κατεβασει μοτερ για να ελεγξει σασι! η ατυχια σου πραγματι μεγαλη αν σου τυχει βεβαια...

οσο για το 10000 χλμ σε πιστα η 50000 χλμ τουρινγκ εγω προσωπικα θα προτιμουσα αυτο που εμπαινε πιστα. για να μπαινει ο αλλος πιστα (σαν χομπιστας παντα) σημαινει οτι το μηχανακι το εχει μονιμα σε αψογη κατασταση!!! εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο αυτον απο τον τυπο που θα προσπαθει να με πεισει οτι πηρε ενα ss για τουρισμο και το συντηρει ευλαβικα. ;)

βεβαια δεν υπαρχει σωστη και λαθος αποψη, απλα εγραψα την δικια μου :wave2:

giannis23
03/07/2014, 22:37
αυτα που αφησα απο το ποστακι σου θεωρω οτι ειναι υπο συζητηση φιλος!

1. καβαλησα το μηχανακι το οποιο το ειχα καθετα σε κατηφορα, το εβαλα μπροστα εκανα να το βγαλω αναμεσα απο τα παρκαρισμενα αλλα λογω κλισης με πηρε το βαρος και ακουμπησε κατω.
2. εφτασα σπιτι, δεν κατεβασα το σταντ, με πηρε το βαρος και ακουμπησε κατω.

βλεπεις λοιπον οτι μπορει να συμβει. τωρα αν εχει γινει οπως το λες και εχουνε σβησει και τον κωδικο λαθους ε μαγκια τους!

παμε παρακατω...

δεν ξερω κανεναν μαστορα που θα κατεβασει μοτερ για να ελεγξει σασι! η ατυχια σου πραγματι μεγαλη αν σου τυχει βεβαια...

οσο για το 10000 χλμ σε πιστα η 50000 χλμ τουρινγκ εγω προσωπικα θα προτιμουσα αυτο που εμπαινε πιστα. για να μπαινει ο αλλος πιστα (σαν χομπιστας παντα) σημαινει οτι το μηχανακι το εχει μονιμα σε αψογη κατασταση!!! εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο αυτον απο τον τυπο που θα προσπαθει να με πεισει οτι πηρε ενα ss για τουρισμο και το συντηρει ευλαβικα. ;)

βεβαια δεν υπαρχει σωστη και λαθος αποψη, απλα εγραψα την δικια μου :wave2:

trooper ενα με 20.000 χιλιομετρα πραγματικα ομως,καλα συντηρημενο ομως,μετα απο ποσα θελει μεγαλο σερβις? η ειναι κατι που βλεπεις?

TROOPER
04/07/2014, 08:03
trooper ενα με 20.000 χιλιομετρα πραγματικα ομως,καλα συντηρημενο ομως,μετα απο ποσα θελει μεγαλο σερβις? η ειναι κατι που βλεπεις?

το καλα συντηρημενο το ξερεις μονο αν γνωριζεις τον προηγουμενο ιδιοκτητη. σε καθε αλλη περιπτωση με το που αγοραζεις ενα μηχανακι με οσα χλμ και να χει πας και του κανεις ενα γερο σερβισακι (λαδια, φιλτρα, μπουζι, υγρα φρενων, παραφλου), τσεκαρει ο μαστορας (πολυ σημαντικο να του εχεις εμπιστοσυνη) ρουλεμαν, αναρτησεις, φρενα κλπ (υποθετω αυτα τα κανει πριν την αγορα) και το εχεις λουλουδι.
απο κει και περα πρεπει να χει κανεις την εμπειρια να ξερει ποτε θα του ξαναλλαξει λαδια γιατι αν παει για αλλαγη λαδιων μετα απο 6000χλμ, οχι οτι θα παθει και τπτ αλλα καλο θα ηταν στις συνθηκες τις ελληνικες να το κανει νωριτερα (το σασμαν αλλωστε θα το δειξει).

σε γενικες γραμμες λοιπον μηχανακια φτιαγμενα για πιστα εγω προτιμω να αγορασω απο καποιον χομπιστα (το τονιζω) που μετα απο 3 μερες στην πιστα το τσεκαρει, παρα απο καποιον ασχετο με την χρηση της συγκεκριμενης μοτοσυκλετας που θα αλλαζει λαδια καθε 6000χλμ.

βαλβιδες στα 40 και μια χαρα ειμαστε.

οποτε για να απαντησω τελικα στο ερωτημα σου. κανεις ενα γενικο με το που το περνεις και μετα βλεπεις.

giannis23
04/07/2014, 09:21
το καλα συντηρημενο το ξερεις μονο αν γνωριζεις τον προηγουμενο ιδιοκτητη. σε καθε αλλη περιπτωση με το που αγοραζεις ενα μηχανακι με οσα χλμ και να χει πας και του κανεις ενα γερο σερβισακι (λαδια, φιλτρα, μπουζι, υγρα φρενων, παραφλου), τσεκαρει ο μαστορας (πολυ σημαντικο να του εχεις εμπιστοσυνη) ρουλεμαν, αναρτησεις, φρενα κλπ (υποθετω αυτα τα κανει πριν την αγορα) και το εχεις λουλουδι.
απο κει και περα πρεπει να χει κανεις την εμπειρια να ξερει ποτε θα του ξαναλλαξει λαδια γιατι αν παει για αλλαγη λαδιων μετα απο 6000χλμ, οχι οτι θα παθει και τπτ αλλα καλο θα ηταν στις συνθηκες τις ελληνικες να το κανει νωριτερα (το σασμαν αλλωστε θα το δειξει).

σε γενικες γραμμες λοιπον μηχανακια φτιαγμενα για πιστα εγω προτιμω να αγορασω απο καποιον χομπιστα (το τονιζω) που μετα απο 3 μερες στην πιστα το τσεκαρει, παρα απο καποιον ασχετο με την χρηση της συγκεκριμενης μοτοσυκλετας που θα αλλαζει λαδια καθε 6000χλμ.

βαλβιδες στα 40 και μια χαρα ειμαστε.

οποτε για να απαντησω τελικα στο ερωτημα σου. κανεις ενα γενικο με το που το περνεις και μετα βλεπεις.

δεν εχω προβλημα και μονο για πιτα να το εχει ο αλλος,το θεμα ειναι ποσο το προσεχει ο αλλος..γιατι ουτως η αλλως τα ss γι αυτο φτιαχτηκαν,και αν ζοριστουν και λιγο ενταξει.. αλλα δεν βρισκω διαφορα να το παει ενας μια φορα την εβδομαδα στη πιστα και να το ζορισει απο καποιον που θα παει καμποσες φορες την εβδοαμαδα να γραφει χιλιομετρα στην εθνικη με μεγαλη ταχυτητα.. εχω βρει μαστορα,τωρα το αν αλλαξω αυτα που λες,ε ως βασιακ τα βλεπω,γιατι μεταχειρισμενο ξερεις απο πριν οτι ακτι θα πειραξεις και μακαρι να ειναι μονο αυτα (να πεσεις σε καλη περιπτωση δηλαδη) .... τα καταγραφω ολα,δεν θελω να κανω καμμια λαθος επιλογη και τρεχω μετα :)

Vice
04/07/2014, 12:20
Δεν αντιλέγω οτι μπορεί να συμβεί το να σου πέσει απο στάση απλώς θεωρώ πολυ πιο πιθανό να εχεις φάει κλασική πατροπαράδωτη σούπα. Φυσικά θα υπάρχουν σημάδια που θα το δείχνουν αυτό και δεν στηρίζεσαι μόνο στο αν αναψε ERROR ή οχι. Έτσι και αλλιως ειπαμε ολα σβήνονται...

Δεν θα έπαιρνα μηχανή η οποία έχει μπεί πίστα όσα χιλιόμετρα και να είχε. Εκεί όλα δουλευουν στα όρια τους. Η καταπόνηση στην οποία υποκειται η μηχανή είναι τεράστια σε σχέση με ένα τουριστικο ρυθμό. Ο ιδιοκτήτης φυσικά θα πρέπει να ειναι τυπικός και στις 2 περιπτώσεις. Δεν μιλάμε για χομπίστα racer εναντι σταρχιδιστή μοτοσυκλετιστή, εκει πάω πάσο και επιλέγεις βάσει ιδιοκτήτη.

Γενικά ομως δεν υπαρχει λογος να παρεις μηχανή από racer την στιγμή που κυκλοφορουν τόσες μηχανές που κανουν το δρομολόγιο Σπίτι-Καφετέρεια-σπίτι γκόμενας-καφετέρεια- Και ουτω καθεξής.

jimveria
04/07/2014, 17:22
εγώ φίλε πήρα το fazer600 s2 και έιναι το πιο ευκολοδήγητο μηχανάκι που έχω συναντήσει όσο από γκάζια δεν το συζητάμε...

giannis23
04/07/2014, 22:31
εγώ φίλε πήρα το fazer600 s2 και έιναι το πιο ευκολοδήγητο μηχανάκι που έχω συναντήσει όσο από γκάζια δεν το συζητάμε...

θα το κοιταξω :)

EVI
05/07/2014, 00:06
Μου εχει πεσει μηχανη ακινητη και μενα.Λολ. Φυσικα δεν επαθε τπτ παρα μονο η μανετα.
Επισεις εχω πεσει με μηχανη.Και ειχε ζημια 2000 ευρω. Την εφτιαξα , την πουλησα(σε καποιον που ηξερε οτι ειχα πεσει μαζι της) οχι γιατι την εριξα , μετα απο πολυ καιρο (που συνεχιζα να την οδηγω) και αυτος που την πηρε πηγε και ταξιδι εξωτερικο.2000 ευρω ζημια αν την εβλεπες πριν την φτιαξω απο την πτωση.... δε θα την αγοραζα ουτε εγω απο μενα.Και ομως την εφτιαξα και δεν εχει το παραμικρο.Τι να πεις αυτο ειναι στη τυχη πραγματικα.

giannis23
05/07/2014, 00:16
Μου εχει πεσει μηχανη ακινητη και μενα.Λολ. Φυσικα δεν επαθε τπτ παρα μονο η μανετα.
Επισεις εχω πεσει με μηχανη.Και ειχε ζημια 2000 ευρω. Την εφτιαξα , την πουλησα(σε καποιον που ηξερε οτι ειχα πεσει μαζι της) οχι γιατι την εριξα , μετα απο πολυ καιρο (που συνεχιζα να την οδηγω) και αυτος που την πηρε πηγε και ταξιδι εξωτερικο.2000 ευρω ζημια αν την εβλεπες πριν την φτιαξω απο την πτωση.... δε θα την αγοραζα ουτε εγω απο μενα.Και ομως την εφτιαξα και δεν εχει το παραμικρο.Τι να πεις αυτο ειναι στη τυχη πραγματικα.

με μεγαλη ταχυτητα επεσες? γλιστρησες σε στροφη?

akis_trevor
05/07/2014, 00:23
το fazer το ειχα 2 χρονια και κατι ψιλα.χαμηλα δεν εχει δυναμη,σε σημειο να σου σπαει ολιγον τι τα @@.ψηλα εχει πολυ δυναμη.ειναι οντως ευκολοοδηγητο,οικονομικο,ταξιδευει,φορτωνεται και με σαμαρια με τις βασεις που παιρνει,δεν χαλαει(μια βαλβιδα στοπ και 1 καμενη λαμπα ειχα εγω)και πλεον τα βρισκεις σε πολυ καλη τιμη.κανε ενα μια βολτα παντως.δεν θα χασεις τπτ.

giannis23
05/07/2014, 00:38
το fazer το ειχα 2 χρονια και κατι ψιλα.χαμηλα δεν εχει δυναμη,σε σημειο να σου σπαει ολιγον τι τα @@.ψηλα εχει πολυ δυναμη.ειναι οντως ευκολοοδηγητο,οικονομικο,ταξιδευει,φορτωνεται και με σαμαρια με τις βασεις που παιρνει,δεν χαλαει(μια βαλβιδα στοπ και 1 καμενη λαμπα ειχα εγω)και πλεον τα βρισκεις σε πολυ καλη τιμη.κανε ενα μια βολτα παντως.δεν θα χασεις τπτ.

θα δοκιμασω ενα..βασικα εχω δει καποαι μοντελα..θελω να κανω την καλυτερη οσο το δυνατον επιλογη... ειδα οτι εχει και εκδοση με abs,πολυ θετικο..με ενδιαφερει να εχει abs θα χρειαστει

akis_trevor
05/07/2014, 00:43
επειδη πολλοι λενε s2 αλλα δεν ειναι το s2 αλλα το παλιο,κοιταξε τις διαφορες τους και να τις εχεις υποψην.
τωρα ειδα οτι πουλιεται και το παλιο δικο μου.χαχαχα..
οτι θες να ρωτησεις εδω ειμαστε...

Vice
05/07/2014, 09:20
Και εγώ Fz6 S2 είχα πριν και είναι όλα τα λεφτά, το προτείνω με χίλια. Δεν χαλάει, δεν ζητάει, είναι γρήγορο και σου κάνει όλα τα γούστα.

Το μόνο μείον του είναι οτι ακολουθεί την κλασική συνταγή τετρακύλινδρου με εντελώς ψόφιες χαμηλές και ξέσπασμα ψηλά. Μέσα στην πολη ψιλοκουράζει

Το έδωσα μόνο και μόνο γιατί ήθελα κάτι με fairing. Μοντέλο 2008, 3500 ευρώ σε ΤΕΛΕΙΑ κατάσταση με ουτε γρατσουνίτσα πάνω. Πιστεύω είναι κυριλέ τιμή και μπορείς να βρείς και φτηνότερα.

Το να ξεχωρίσεις το απλό από το S2 είναι απλό. αν πας προς αυτήν την κατεύθυνση είμαι στην διάθεση σου για οποιαδήποτε διευκρινηση

TROOPER
05/07/2014, 10:47
και αλλος ενας που ειχε το φειζερ του 2005 φερινγκατο. οποτε οπως καταλαβαινεις ειμαστε αρκετοι που μπορουμε να σου δωσουμε βοηθεια αν πας σε κατι τετοιο (το οποιο θεωρω ιδανικο για πρωτη μηχανη!)

Vice
05/07/2014, 11:05
Σχολείο το Fazer λεμε

EVI
05/07/2014, 11:30
με μεγαλη ταχυτητα επεσες? γλιστρησες σε στροφη?

οχι καλε , αποφασισε μια να βγει και κωψει στη μεση 2 λωριδες κυκλοφοριας γιαντα μπορει .... ειχε και στοπ *δεν εχει σημασια δεν εχεις ποτε προτεραιοτητα με τις μηχανες οχι βαση κοκ βαση επιβιωσης....αλλα ειχε σημασια για τη τροχαια μετα.Δεν ετρεχα απλα γλυστρισα δεν επιασαν προσφυση τα λαστιχα στο σημειο αυτο του δρομου.

giannis23
05/07/2014, 11:36
παιδια ωραιο ειναι,αλλα πως εχει τετοιες τελικες,εχειπαρει στοιχεια ο κινητηρας απο r6? O.o

Vice
05/07/2014, 11:54
Εχει ως βάση τον κινητήρα του r6 του 2003 αν δεν με απατά η μνήμη μου. Φυσικά δεν εχει καμια σχέση σε αποδοση με το R6 μιας και είναι ρυθμισμένο για δύναμη στις χαμηλομεσαίες. Το R6 φαντάσου είναι πιο ψόφιο απο το Fz6 s2 στις χαμηλές. μετά τις 8000 στροφές γίνεται δουλειά.

Το s2 επίσης έχει ιδια φρένα με το R6 τα οποία είναι άγκυρες κανονικές και μοιράζεται το καντράν με το Fz1 το οποίο είναι εξαιρετικά ευανάγνωστο.

Εγώ το ειχα για πολη και σαββατοκύριακα για πολεμικές βόλτες. Τα εκανε ολα.

Vice
05/07/2014, 12:08
Να και 2-3 να ψηθείς.

319665
319666
319667

giannis23
05/07/2014, 12:27
Να και 2-3 να ψηθείς.

319665
319666
319667

του εχεις αφαιρεσει το μπροστινο ferring σωστα?

akis_trevor
05/07/2014, 12:35
του εχεις αφαιρεσει το μπροστινο ferring σωστα?

βγαινει-εβγαινε και γυμνο και με μπικινι φαιρινγκ το fazer.

Vice
05/07/2014, 12:44
Οπως λεει και ο Άκης και εβγαινε σε 2 εκδόσεις: FZ6 το οποίο είναι το γυμνό και Fazer 600 το οποιο είναι με fairing. Αντίστοιχα είναι το FZ1 το οποίο είναι το γυμνό 1000άρι και Fazer 1000 το οποίο είναι το fairingάτο 1000άρι

giannis23
05/07/2014, 12:45
ποιο ωραιο ειναι γυμνο...απ οτι εχω καταλαβει..μπορεις να πειραξεις και αλλα πχ το tail απο πισω η το φως μπροστα κλπ

akis_trevor
05/07/2014, 13:22
ποιο ωραιο ειναι γυμνο...

γουστα ειναι αυτα.εμενα μαρεσει το ντυμενο.
απλα να ξερεις οτι σε βολτες,το φερινγκ κοβει αρκετο αερα σε σχεση με το γυμνο,ειδικα με μια ψηλοτερη ζελατινα.

giannis23
05/07/2014, 13:32
γουστα ειναι αυτα.εμενα μαρεσει το ντυμενο.
απλα να ξερεις οτι σε βολτες,το φερινγκ κοβει αρκετο αερα σε σχεση με το γυμνο,ειδικα με μια ψηλοτερη ζελατινα.

με ποση ταχυτητα γινεται ανυποφορος ο αερας στο περιπου?

teogtp
05/07/2014, 13:45
με ποση ταχυτητα γινεται ανυποφορος ο αερας στο περιπου?

Εξαρταται απο το ποση πιεση μπορει να δεχθει ο αυχενας σου και το ποσο αεροδυναμικο ειναι το κρανος σου.

akis_trevor
05/07/2014, 13:53
Εξαρταται απο το ποση πιεση μπορει να δεχθει ο αυχενας σου και το ποσο αεροδυναμικο ειναι το κρανος σου.

επισης παιζει ρολο τι ορεξη,τι αντοχες και ανοχες εχεις κλπ κλπ...αλλοι ζοριζονται στα 120 αλλοι στα 170 κλπ κλπ...
ειναι πολλοι οι παραμετροι που παιζουν ρολο.

giannis23
05/07/2014, 14:47

επισης παιζει ρολο τι ορεξη,τι αντοχες και ανοχες εχεις κλπ κλπ...αλλοι ζοριζονται στα 120 αλλοι στα 170 κλπ κλπ...
ειναι πολλοι οι παραμετροι που παιζουν ρολο.

οσο για τον αυχενα δεν ξερω τι αντοχες εχει παντως αυτα που κανω στο γυμναστηριο..deadlifts,t-bar,στρατιωτικες κλπ γυμναζουν το σημειο... κρανος σαν αυτο http://www.stelpet.gr/gr/el/products/kranos-agv-stealth-sv-italia θα παρω τετοιου τυπου

Vice
05/07/2014, 15:11
Το γυμνό είναι πιο αλήτικο και κλάσεις πιο όμορφο απο το φερινγκάτο. Για τον αέρα νομίζω οτι μετά τα 160-170 αρχίζεις και γκρινιάζεις.

akis_trevor
05/07/2014, 15:22
Το γυμνό είναι πιο αλήτικο και κλάσεις πιο όμορφο απο το φερινγκάτο.
ειπαμε ειναι υποκειμενικο....για σενα ειναι πιο ωραιο το γυμνο,εγω δεν θελω ουτε να το βλεπω..

giannis23
05/07/2014, 15:25
Το γυμνό είναι πιο αλήτικο και κλάσεις πιο όμορφο απο το φερινγκάτο. Για τον αέρα νομίζω οτι μετά τα 160-170 αρχίζεις και γκρινιάζεις.

το γυμνο αμα του αλλαξεις το πλαστικο πισω απο τη θεση και το μπροστα με το φως γινεται πολυ ωραιο.. το φερινγκ για ταξιδια κλπ θα ειναι μανουλα...δεν εχω ιδεα ποσο ευκολο ειναι να το βαζεις για κανενα ταξιδι ,ουτως η αλλως πανω απο 150 χιλιομετρα διαδρομη,λιγες φορες θα κανω(λαμια-λαρισα πιο πολυ) .... παιδια δινεται ωραιες προτασεις,ουτε το ειχα στο μυαλο μου αυτο το μηχανακι

319671

teogtp
05/07/2014, 15:51
το γυμνο αμα του αλλαξεις το πλαστικο πισω απο τη θεση και το μπροστα με το φως γινεται πολυ ωραιο.. το φερινγκ για ταξιδια κλπ θα ειναι μανουλα...δεν εχω ιδεα ποσο ευκολο ειναι να το βαζεις για κανενα ταξιδι ,ουτως η αλλως πανω απο 150 χιλιομετρα διαδρομη,λιγες φορες θα κανω(λαμια-λαρισα πιο πολυ) .... παιδια δινεται ωραιες προτασεις,ουτε το ειχα στο μυαλο μου αυτο το μηχανακι

319671

Λάρισα - Λαμία;
Εθνική.................

θα κόψεις φλεβα από την βαρεμάρα, θα θες να "δώσεις"για να τελειώνεις και θα
βλαστημας την ώρα που διάλεξες το γυμνό. ........
(Γυμνό μηχανάκι έχω και εγω)

giannis23
05/07/2014, 15:55
Λάρισα - Λαμία;
Εθνική.................

θα κόψεις φλεβα από την βαρεμάρα, θα θες να "δώσεις"για να τελειώνεις και θα
βλαστημας την ώρα που διάλεξες το γυμνό. ........
(Γυμνό μηχανάκι έχω και εγω)

λες ε?? ωχγια νατο λες.. και απο δομοκο πηγαινω(με αυτοκινητο τωρα) γιατι εχω δουλεια εκει... βασιακ τα δρομολογια που κανω συχνα ειναι λαρισα-λαμια ,λαμια-ναυπακτος,λαμια-καρπενησι...
εσυ ποιο μηχανακι εχεις?

teogtp
05/07/2014, 16:39
Suzuki Bking

giannis23
05/07/2014, 17:18
Suzuki Bking

ωραιο δειχνει... 1300 κυβικα το χορταινεις σε βενζινη ? :P

amyroukai
05/07/2014, 18:59

αυτό είναι όλο ιδιοκατασκευή. άλλη ουρά, άλλα μούτρα κλπ κλπ κλπ κλπ....

giannis23
05/07/2014, 19:02
αυτό είναι όλο ιδιοκατασκευή. άλλη ουρά, άλλα μούτρα κλπ κλπ κλπ κλπ....

ετοιμα κομματια δεν υπαρχουν να τα τοποθετησεις,οπως στα ss? γιατι αν δεις στα ss βρισκεις τα παντα..ουρες κλπ.. εδω ειδα και σε r6 εβγαλαν τα μουτρα και το εκαναν σαν γυμνο 319672

sam4g
05/07/2014, 19:06
Φίλε μου αν πας σε γυμνό τσεκαρε και το σουτζουκιτο gsr 600.. Τρομερό ευκολοδηγητο αξιόπιστο και μου φαίνεται ειναι και λιγο μεγαλύτερη και πιο άνετη η σέλα απ το fz6..

teogtp
05/07/2014, 19:54
Φίλε μου αν πας σε γυμνό τσεκαρε και το σουτζουκιτο gsr 600.. Τρομερό ευκολοδηγητο αξιόπιστο και μου φαίνεται ειναι και λιγο μεγαλύτερη και πιο άνετη η σέλα απ το fz6..

+1για το σουζουκακι.

giannis23
05/07/2014, 20:02

καλοοοοο... το fazer και το gsr τι διαφορα εχουν με το hornet 600 (το εχω δει) ..??

sam4g
05/07/2014, 20:07
Καλύτερες αναρτήσεις είναι η βασική διαφορά. .. Γνώμη μου αν και εκτιμώ τα honda τα αάλλα 2 είναι σαφώς καλύτερα και σε επιδόσεις και σε στήσιμο. .

giannis23
06/07/2014, 07:55
Καλύτερες αναρτήσεις είναι η βασική διαφορά. .. Γνώμη μου αν και εκτιμώ τα honda τα αάλλα 2 είναι σαφώς καλύτερα και σε επιδόσεις και σε στήσιμο. .

ααα αρκει.......... επισης βρηκα οτι το fazer s2 εχει τις τετραπιστονες δαγκανες του r6

TROOPER
06/07/2014, 09:55
ααα αρκει.......... επισης βρηκα οτι το fazer s2 εχει τις τετραπιστονες δαγκανες του r6

γενικα το φειζερ βασιστηκε στο ρ6 απλα ειναι ''κομμενο'' το μοτερ του (και φυσικα και το στησιμο του δεν εχει σχεση με το ss).

Vice
06/07/2014, 10:08
Κατα την γνώμη μου το Hornet είναι ανώτερο σε όλα. ποιότητα κατασκευής και συμπεριφορά στην οδήγηση, ποιότητα κύλισης.

Εχει τύχει να πάμε βόλτα εγώ με το FZ6 S2, ένας με Z750 και ένας με Hornet και δεν μπορούσα να τον πιάσω στις στροφές. Μέτριο επίπεδο οδηγών όλοι.

Δεν ξέρω για τις αναρτήσεις sam4g είναι Showa ρυθμιζόμενες σαν το CBR 600F? αν ναι τότε δεν συζητάμε καν

giannis23
06/07/2014, 10:21
Κατα την γνώμη μου το Hornet είναι ανώτερο σε όλα. ποιότητα κατασκευής και συμπεριφορά στην οδήγηση, ποιότητα κύλισης.

Εχει τύχει να πάμε βόλτα εγώ με το FZ6 S2, ένας με Z750 και ένας με Hornet και δεν μπορούσα να τον πιάσω στις στροφές. Μέτριο επίπεδο οδηγών όλοι.

Δεν ξέρω για τις αναρτήσεις sam4g είναι Showa ρυθμιζόμενες σαν το CBR 600F? αν ναι τότε δεν συζητάμε καν

ολα πανω κατω την ιδια τιμη εχουν ανα χρονολογια παντως... δηλαδη για να καταλαβω ,οι εταιριες στα γυμνα τους βαζουν τροποποιημενα μερη απο τα ss τους πχ?

πχ fazer ---> r6,z750 --> ninja,hornet-->cbr και ειδα καια υτο το πρωι και λεω κατι τετοιο παιζει "Η ΓΚΑΜΑ ΤΩΝ NAKED ΤΗΣ MV AGUSTA ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ BRUTALE 675,ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ F3"

amyroukai
06/07/2014, 16:50
Γιάννη23 ΚΑΜΜΙΑ σχέση όμως :)

Το μοτέρ του fazer είναι ένα μοτέρ R6 τροποποιημένο. Πλαίσιο αναρτήσεις εντελώς άλλες.
Το μοτέρ και το πλαίσιο του Ζ750 δεν έχει σχέση με κανένα ninja.
Το μοτέρ του hornet έχει συγγένεια με παλιότερου CBR αν δεν απατώμαι αλλά πλαίσιο αναρτήσεις εντελώς άλλες.

Αυτός με το Ζ στην βόλτα που πήγε ο Vice έπρεπε απλά να χαθεί, μακράν καλύτερο μοτέρ από πολύ χαμηλά ως πολύ ψηλά και οι αναρτήσεις και φρένα (μαμά) στα ίδια επίπεδα. :)

giannis23
06/07/2014, 17:09
Γιάννη23 ΚΑΜΜΙΑ σχέση όμως :)

Το μοτέρ του fazer είναι ένα μοτέρ R6 τροποποιημένο. Πλαίσιο αναρτήσεις εντελώς άλλες.
Το μοτέρ και το πλαίσιο του Ζ750 δεν έχει σχέση με κανένα ninja.
Το μοτέρ του hornet έχει συγγένεια με παλιότερου CBR αν δεν απατώμαι αλλά πλαίσιο αναρτήσεις εντελώς άλλες.

Αυτός με το Ζ στην βόλτα που πήγε ο Vice έπρεπε απλά να χαθεί, μακράν καλύτερο μοτέρ από πολύ χαμηλά ως πολύ ψηλά και οι αναρτήσεις και φρένα (μαμά) στα ίδια επίπεδα. :)
br
σε ευχαριστω γιατι amyroukai υπηρχε μια συγχυση..παντως ολα αυτα ειναι στις ιδιες τιμες πανω κατω για τις ιδιες χρονολογιες παντα ... ενταξει το z δεν με απασχολει ..τα αλλα θα τα κοιταξω.. βλεπω και ενα αλλο παιδια σεπολυ καλη τιμη το xj6..αλλα δεν ξερω τι παιζει μ αυτο

amyroukai
06/07/2014, 20:08
πολύ καλή μοτοσικλέτα, ελαφριά, άνετη, οικονομική κλπ, απλά δεν έχει τα γκάζια του fz6/fazer6 παρά το ότι το μοτέρ πρέπει να είναι παρεμφερές. Σχεδιάστηκε ως πιο φτηνή λύση, πουλήθηκε σε χαμηλότερη τιμή. Τιμιότατη μοτοσικλέτα και επειδή δεν έχει το σκαλοπάτι δύναμης του fz6/fazer6 ίσως και προτιμότερη.

pipe_smoker
06/07/2014, 20:21
Δεν έχω παρακολουθήσει όλη την κουβέντα.

Απλά επειδή είδα να αναφέρεται, να πω απλά ότι το fz6 S2 το γυμνό (του '08 νομίζω ήταν), είναι μακράν η χειρότερη μοτοσυκλέτα που έχω καβαλήσει στη ζωή μου.
Και ήταν και το πρώτο γυμνό 600 που καβάλησα και τρόμαξα στην ιδέα ότι μπορεί να είναι όλα έτσι. Ευτυχώς μου έφυγε γρήγορα η ιδέα.

Πιο σκατένια θέση οδήγησης δεν έχω ξαναδεί.

giannis23
06/07/2014, 20:47
Δεν έχω παρακολουθήσει όλη την κουβέντα.

Απλά επειδή είδα να αναφέρεται, να πω απλά ότι το fz6 S2 το γυμνό (του '08 νομίζω ήταν), είναι μακράν η χειρότερη μοτοσυκλέτα που έχω καβαλήσει στη ζωή μου.
Και ήταν και το πρώτο γυμνό 600 που καβάλησα και τρόμαξα στην ιδέα ότι μπορεί να είναι όλα έτσι. Ευτυχώς μου έφυγε γρήγορα η ιδέα.

Πιο σκατένια θέση οδήγησης δεν έχω ξαναδεί.

καταλαβα θεση ss κι αυτο :P ...

σορρυ κιολας ρε παιδια αλλα θελω να σας πω την σκεψη μου... να παρω κατι καινουριο ή ελαφρα μεταχειρισμενο πχ απο 12 και μετα.. η να παρω ενα του 6-7-8 που το βρισκεις με 3 χιλιαρικα..και οταν μαθω να το αλλαξω σε κατι αλλο ... απλα αν κανω το πρωτο πιστευω θα χασω ανετα την μιση αξια στη μεταπωληση τουλαχιστον..ενω το δευτερο και να μου μεινει μικρη η ζημια ακομα και απουλητο να μου μεινει μετα το αφηνω στην αποθηκη χωρις πινακιδες και δεν αγχωνομαι... τι λετε?