PDA

View Full Version : Πως θα μπορούσα να δέσω σπασμένα πλαστικά;

PetranGR
29/06/2014, 01:16
Καλησπέρα ,σε όλους.

Έχω στο κεφάλι μου ένα αργό και σταθερό Project, έχω το παλιό κουστούμι της μηχανής μου το οποίο το είχα πάρει έτσι,μαζί με όλα του τα κομμάτια.

Έχει 3 σπασμένα σημεία , στο φτερό έχω το κομμάτι αλλά με ελαφρύ κενό.
Ουρά επίσης έχω το κομμάτι πολύ μικρότερο κενό
Δεξί πάνω φαίρινκ επίσης έχω το κομμάτι του αλλά το κενό είναι μεγάλο.

Οπότε,λέω να το φτιάξω να το διορθώσω , και αν μου την βαρέσει να το έχω για την πίστα, δηλαδή να κλείσω και τις τρύπες για τα φανάρια ή να το φτιάξω να το βάζω μόνος γενικότερα να "το επεξεργαστώ" ώστε να μάθω πάνω σε αυτό.

Απο εκεί ,και πέρα που έρχεστε εσείς.

Στο οτι ψάχνω στο ίντερνετ και το μόνο που βρήκα ήταν στα Αγγλικά βίντεο , τα οποία περιέγραφαν περίπου πως γίνεται αυτή η διαδικασία με κάτι "ειδικά" προιόντα που δένουν μεταξύ τους σαν ένα και μετά θέλουν τρίψιμο κτλ.

Εγώ σκέφτικα για την λεγόμενη εποξική κόλλα,οπότε τι πρότείνετε εσείς;
Μας κάνει κάτι τέτοιο;

Επίσης όσο το σκέφτομαι σαν δουλειά,θα αρχίζω και να γράφω έναν οδηγό ανάλογα με τα αποτέλεσματα ώστε να έχουμε έτσι έναν μπούσουλα για όποιον άλλον θέλει να ασχοληθεί.

Bob_o_mastoras
29/06/2014, 01:52
Και 'γω τη λυση με τις ριτινες που λενε οι Αγγλοι θα προτεινα.
Υπαρχει και η λυση να τα δεσεις με ταϊραπ αλλα θα γινει γυφτια μετα. :look:

Dbnn
29/06/2014, 02:09
Ξύσιμο (ελαφρύ "σκάψιμο") απο την πίσω πλευρά, και αφού τα φέρεις στην ευθεία τους, ρίχνεις πολυεστέρα (στην πίσω πλευρά) μαζί με την "τρίχα" εννοείται και γίνεται μπετό.

Υπόψιν, το σημείο που έχει σπάσει δεν το τρίβεις, για να μην χάσει στα κέντρα του.
Έχω κολλήσει πολλούς προφυλακτήρες αυτοκινήτων έτσι και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Ρητίνες καλές είναι αλλά δεν τις εμπιστεύομαι και τόσο....

amyroukai
29/06/2014, 10:01
Πολυεστέρα με τρίχα η ίσως πιο ελαφριά λύση, καλής ποιότητας κόλλα δυο συστατικών με γάζα γυψοσανιδας.

PetranGR
29/06/2014, 11:02
Και 'γω τη λυση με τις ριτινες που λενε οι Αγγλοι θα προτεινα.
Υπαρχει και η λυση να τα δεσεις με ταϊραπ αλλα θα γινει γυφτια μετα. :look:

Ξύσιμο (ελαφρύ "σκάψιμο") απο την πίσω πλευρά, και αφού τα φέρεις στην ευθεία τους, ρίχνεις πολυεστέρα (στην πίσω πλευρά) μαζί με την "τρίχα" εννοείται και γίνεται μπετό.

Υπόψιν, το σημείο που έχει σπάσει δεν το τρίβεις, για να μην χάσει στα κέντρα του.
Έχω κολλήσει πολλούς προφυλακτήρες αυτοκινήτων έτσι και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Ρητίνες καλές είναι αλλά δεν τις εμπιστεύομαι και τόσο....

Θα μπορούσες να με ενημερώσεις τι ακριβώς θα χρειαστώ και τι πρέπει να αγοράσω;

Πολυεστέρα με τρίχα η ίσως πιο ελαφριά λύση, καλής ποιότητας κόλλα δυο συστατικών με γάζα γυψοσανιδας.

Δηλαδή;

amyroukai
29/06/2014, 12:18
Δηλαδή παρομοια εργασια με τον πολυεστερα αλλα λιγοτερη βρωμα, περισσοτερη εργασιμοτητα, πιο ελαφρια υλικα.

Κολλα και γαζα για ενισχυση αντι για πολυεστερα και τριχια για ενισχυση.

PetranGR
29/06/2014, 12:27
Δηλαδή παρομοια εργασια με τον πολυεστερα αλλα λιγοτερη βρωμα, περισσοτερη εργασιμοτητα, πιο ελαφρια υλικα.

Κολλα και γαζα για ενισχυση αντι για πολυεστερα και τριχια για ενισχυση.

ωραία άρα πάω στο πράκτικερ και ζητάω κόλλα 2 συστατικών για πλαστικά και γάζα τι ;

amyroukai
29/06/2014, 13:18
Αυτη που κανουν τις ενωσεις στη γυψοσανιδα θα σου κανει. Κατα τα λοιπα, οτι ειπαν και τα αλλα παιδια για καθαρισμα, λιγο να αγριεψεις την επιφανεια για να πιασει καλυτερα η κολλα. Στα δικα μου ειχαμε βαλει μια της durostick σε συσκευασια που ειχε ενα κοκκινο και ενα πρασινο ντενεκεδακι. Εχει κρατησει καλα ως τωρα. Ειχε μπει και πολυεστερας σε καποια σημεια θρυμματισμενα, γιατι υπηρχε διαθεσιμος απο αλλη δουλεια και ηταν μεγαλη η επιφανεια που επρεπε να πιασει.

Μικροποσοτητα πολυεστερα ξερω εναν στην νεα ιωνια που πουλαει (τελευταια φορα που ρωτησα δηλαδη), κοντα στο πρακτικερ. Αναλογα με το ποσο υλικο λειπει, ισως μπορεις να κανεις το κενο με την κολλα που δουλευεται ευκολα με σπατουλα και να περασεις ολο το πισω με πολυεστερα για να τα δεσει ολα μαζι, για σιγουρια. Γενικα το να γεμισεις τρυπες θελει δουλεια. Καμμια φωτο υπαρχει;

SHOOTER045
29/06/2014, 14:30
ωραία άρα πάω στο πράκτικερ και ζητάω κόλλα 2 συστατικών για πλαστικά και γάζα τι ;

Γιατί βασανίζεσαι
Έλα επάνω και σε δέκα λεπτά θα στα δέσω με σύρμα
Μια τρύπα εδώ, μια εκεί πιάσιμο με σύρμα και τέλος...

PetranGR
29/06/2014, 17:33
Αυτη που κανουν τις ενωσεις στη γυψοσανιδα θα σου κανει. Κατα τα λοιπα, οτι ειπαν και τα αλλα παιδια για καθαρισμα, λιγο να αγριεψεις την επιφανεια για να πιασει καλυτερα η κολλα. Στα δικα μου ειχαμε βαλει μια της durostick σε συσκευασια που ειχε ενα κοκκινο και ενα πρασινο ντενεκεδακι. Εχει κρατησει καλα ως τωρα. Ειχε μπει και πολυεστερας σε καποια σημεια θρυμματισμενα, γιατι υπηρχε διαθεσιμος απο αλλη δουλεια και ηταν μεγαλη η επιφανεια που επρεπε να πιασει.

Μικροποσοτητα πολυεστερα ξερω εναν στην νεα ιωνια που πουλαει (τελευταια φορα που ρωτησα δηλαδη), κοντα στο πρακτικερ. Αναλογα με το ποσο υλικο λειπει, ισως μπορεις να κανεις το κενο με την κολλα που δουλευεται ευκολα με σπατουλα και να περασεις ολο το πισω με πολυεστερα για να τα δεσει ολα μαζι, για σιγουρια. Γενικα το να γεμισεις τρυπες θελει δουλεια. Καμμια φωτο υπαρχει;

Ναι,για να μην μπερδευτώ γιατί διάβασα πολλά εως τώρα,α απο υατά που είπατε και έχω μπερδευτεί λίγο για το τι θα χρειαστώ τελικά που θα μου κάνει την δουλειά αν έχεις λίνκ να μου δείξεις αυτά που χρειάζομαι.

Ορίστε η φώτος
319291319292319293

Γιατί βασανίζεσαι
Έλα επάνω και σε δέκα λεπτά θα στα δέσω με σύρμα
Μια τρύπα εδώ, μια εκεί πιάσιμο με σύρμα και τέλος...

χαχαχα αμάν βρε τεμπέλη :P

PetranGR
29/06/2014, 17:34
319294319295

roukos_x
29/06/2014, 17:40
κ εγω τον κλασσικο πολυεστερα ειχα στο μυαλο μου μεχρι που ειδα τις φωτο.
μετα που κοπηκαν ολα!

PetranGR
29/06/2014, 17:48
κ εγω τον κλασσικο πολυεστερα ειχα στο μυαλο μου μεχρι που ειδα τις φωτο.
μετα που κοπηκαν ολα!

χαχαχα,ναι θέλει δουλειά αρκετή αλλά απο το να το πετάξω στα σκουπίδια , ή να το έχω χωρίς λόγο στην άκρη προτιμώ να πειραματιστώ να μάθω κιόλας τι και πώς ,και στην τελική να το χρησιμοποιήσω ή να το δώσω σε κανένα φιλαράκι μου...

roukos_x
29/06/2014, 17:52
σε αυτο ειμαι μαζι σου. κ εγω ειχα παιξει καποτε. Αν χρησιμοποιησεις τον γνωστο πολυεστερα παντως (υφασμα κ κολλα δλδ), μπορεις να φτιαξεις κ ολο το κουστουμι απο την αρχη, οχι μονο να κλεισεις τις τρυπες. να προσεξεις μονο να φτιαξεις καλα τις αναλογιες της κολλας με την αλλη μ@λ@κια που σκληραινει, γτ θυμαμαι καποτε περιμενα βδομαδες να στεγνωσουν!!!
α! κ γαντια κ μασκα παντα, αλλιως θα ξερασεις τα εντερα σου κ θα χρειαστεις καινουρια ρουθουνια!!!

PetranGR
29/06/2014, 18:05
σε αυτο ειμαι μαζι σου. κ εγω ειχα παιξει καποτε. Αν χρησιμοποιησεις τον γνωστο πολυεστερα παντως (υφασμα κ κολλα δλδ), μπορεις να φτιαξεις κ ολο το κουστουμι απο την αρχη, οχι μονο να κλεισεις τις τρυπες. να προσεξεις μονο να φτιαξεις καλα τις αναλογιες της κολλας με την αλλη μ@λ@κια που σκληραινει, γτ θυμαμαι καποτε περιμενα βδομαδες να στεγνωσουν!!!
α! κ γαντια κ μασκα παντα, αλλιως θα ξερασεις τα εντερα σου κ θα χρειαστεις καινουρια ρουθουνια!!!

απο αυτά έχουμε,΄χωρο μεγάλο έχουμε σε αυλή όλα είναι Under control ,το θέμα είναι τι να χρησιμοποιήσω για υατήν την δουλειά για άρχάριο να μάθω;

roukos_x
29/06/2014, 18:38
πρωτα απολα praktiker δεν θα βρεις. Καλυτερα να πας σε ενα χρωματοπωλειο που φτιαχνουν κ χρωματα αυτοκινητων.
εκει συνηθως εχουν! υφασματα πολυεστερα υπαρχουν 2 ειδων, το απλο, που ειναι με ινες κ το αλλο το λεγομενο κεβλαρ που ειναι πιο ακριβο.
Μην παρεις αυτο αν προκειται να πειραματιστεις..
Απο εκει κ περα σετακι παει η κολλα κ ο σκληρυντης (καλα το λεω????).
οταν με το καλο τα παρεις, παιξε πρωτα σε τπτ πλαστικα που δεν τα χρειαζεσαι να δεις πως συμπεριφερεται κλπ
κ μετα ξεκινας δουλεια! στο youtube εννοειται θα βρεις πολυ υλικο!!!

edit:
τελειως ασχετο με το θεμα, αλλα στο 0.16 εχεις μια πολυ καθαρη εικονα του υλικου με ινες.
https://www.youtube.com/watch?v=l_dvM46R8gk

PetranGR
29/06/2014, 18:42
πρωτα απολα praktiker δεν θα βρεις. Καλυτερα να πας σε ενα χρωματοπωλειο που φτιαχνουν κ χρωματα αυτοκινητων.
εκει συνηθως εχουν! υφασματα πολυεστερα υπαρχουν 2 ειδων, το απλο, που ειναι με ινες κ το αλλο το λεγομενο κεβλαρ που ειναι πιο ακριβο.
Μην παρεις αυτο αν προκειται να πειραματιστεις..
Απο εκει κ περα σετακι παει η κολλα κ ο σκληρυντης (καλα το λεω????).
οταν με το καλο τα παρεις, παιξε πρωτα σε τπτ πλαστικα που δεν τα χρειαζεσαι να δεις πως συμπεριφερεται κλπ
κ μετα ξεκινας δουλεια! στο youtube εννοειται θα βρεις πολυ υλικο!!!

edit:
τελειως ασχετο με το θεμα, αλλα στο 0.16 εχεις μια πολυ καθαρη εικονα του υλικου με ινες.
https://www.youtube.com/watch?v=l_dvM46R8gk

ωραία πήρα μια γνώμη,για όλα αυτά θα δώσω πάνω από 10€ η λίγα λέω;

Από εκεί και πέρα, όταν με το καλό πάρω τις ίνες και τις "βάφω" με την ουσία (σκληρυντή,κόλα) και βάζω στρώσεις κτλ. κτλ. μετά θέλει κάποια άλλη επεξεργασία απο πάνω ; Πχ στόκος;

Στο youtube πως να το ψάξω;

roukos_x
29/06/2014, 18:53
ξυσιμο θα θελει σιγουρα, τωρα αν δεν θελεις προχειροτητες κ θελεις να κανεις καλη δουλεια... ναι, θα χρειαστει κ στοκαρισμα!
αν π.χ. βαλεις 1-2 φυλλα απο την μεσα πλευρα.. κλάιν μάιν, τα αφηνεις ετσι!
στο youtube μπορεις να ψαξεις με λεξεις κλειδια fiberglass η polyester.
πιο πολυ θα βρεις δουλειες σε αυτοκινητα , καραβια ή και μοντελισμο, αλλα μην σε νοιαζει, ολα με πολυεστερα εχουν να κανουν!
κ οσο αφορα την τιμη.. ναι, καπου εκει, 10-15 ααααααντε στην χειροτερη κανενα 20αρικο! αλλα τουλαχιστον θα εχεις μπολικο υλικο!

PetranGR
29/06/2014, 18:55
ξυσιμο θα θελει σιγουρα, τωρα αν δεν θελεις προχειροτητες κ θελεις να κανεις καλη δουλεια... ναι, θα χρειαστει κ στοκαρισμα!
αν π.χ. βαλεις 1-2 φυλλα απο την μεσα πλευρα.. κλάιν μάιν, τα αφηνεις ετσι!
στο youtube μπορεις να ψαξεις με λεξεις κλειδια fiberglass η polyester.
πιο πολυ θα βρεις δουλειες σε αυτοκινητα , καραβια ή και μοντελισμο, αλλα μην σε νοιαζει, ολα με πολυεστερα εχουν να κανουν!
κ οσο αφορα την τιμη.. ναι, καπου εκει, 10-15 ααααααντε στην χειροτερη κανενα 20αρικο! αλλα τουλαχιστον θα εχεις μπολικο υλικο!

20€ αν πείς οτι τα κάνω καλά σαν πρωτάρης θα είναι αρκετό για να φτιάξω όλα αυτά τα κενά ;

Επίσης,επόμενη ερώτηση πρέπει να βάλω 1-2 φύλλα απο την μέσα μεριά και 1-2 απο την έξω μεριά;

Ναι,θα κάνω καλή δουλειά πιστεύω απο εργαλεία έχω τα πάντα απο τριβεία μέχρι ξύστρες όλα :P

roukos_x
29/06/2014, 19:03
καλα, μην νομιζεις οτι κ εγω ειμαι κανενας μαστορας!2-3 κατασκευες αυτοκινητου εχω φτιαξει ερασιτεχνικα.. οποτε κ αυτα που σου λεω ειναι πολυ γενικα!

20€ αν πείς οτι τα κάνω καλά σαν πρωτάρης θα είναι αρκετό για να φτιάξω όλα αυτά τα κενά ;
δεν νομιζω, αλλα ξεκινα με ενα κομματι κ βλεπεις...

Επίσης,επόμενη ερώτηση πρέπει να βάλω 1-2 φύλλα απο την μέσα μεριά και 1-2 απο την έξω μεριά;
στην θεση σου θα εβαζα αρκετα απο μεσα. Αν καθονται αυτα τα δυο καλα απεξω κ το μονο που βλεπεις ειναι μια ρωγμη,μπορεις να μην βαλεις κ τπτ...

κ κυριως μην δουλεψεις κατευθειαν πανω σε αυτα! βρες κατι που δεν θες!

αν καποιος γνωστης βεβαια που παρακολουθει βλεπει οτι απο αυτα που λεω ,κατι δεν στεκει, ας διορθωσει!!!

amyroukai
29/06/2014, 19:05
Δε με λες, Αθηνα εισαι;

Οτι κανεις με πολυεστερα, απο μεσα. Απ' εξω θελει γεμισματα, λιγο υλικο και ελεγχομενα. Δεν βοηθαει πολυ η οθονη του κινητου τωρα γμτ. Παντως δεν ειναι τοσο χαλια.

PetranGR
29/06/2014, 19:14
καλα, μην νομιζεις οτι κ εγω ειμαι κανενας μαστορας!2-3 κατασκευες αυτοκινητου εχω φτιαξει ερασιτεχνικα.. οποτε κ αυτα που σου λεω ειναι πολυ γενικα!

δεν νομιζω, αλλα ξεκινα με ενα κομματι κ βλεπεις...

στην θεση σου θα εβαζα αρκετα απο μεσα. Αν καθονται αυτα τα δυο καλα απεξω κ το μονο που βλεπεις ειναι μια ρωγμη,μπορεις να μην βαλεις κ τπτ...

κ κυριως μην δουλεψεις κατευθειαν πανω σε αυτα! βρες κατι που δεν θες!

αν καποιος γνωστης βεβαια που παρακολουθει βλεπει οτι απο αυτα που λεω ,κατι δεν στεκει, ας διορθωσει!!!

οκ σε ευχαριστώ.

Δε με λες, Αθηνα εισαι;

Οτι κανεις με πολυεστερα, απο μεσα. Απ' εξω θελει γεμισματα, λιγο υλικο και ελεγχομενα. Δεν βοηθαει πολυ η οθονη του κινητου τωρα γμτ. Παντως δεν ειναι τοσο χαλια.

Όχι,Θεσσαλονίκη. Έχει μαστόρια που κάνουν αυτήν την δουλειά αλλά ρώτησα και με έιπαν τρελά πόσα όπότε γουστάρω να το κάνω μόνος.
Άρα μόνο απο την μέσα μεριά βάζω υλικό και απο έξω περνάω στόκο πλαστικό ή οτιδήποτε χρειαστεί ώστε να γεμίσω την ρωγμή ,σωστά;

Dbnn
29/06/2014, 20:00
Παίρνεις υγρό πολυεστέρα και τον καταλύτη του.
Επίσης παίρνεις "τρίχα" ή αλλιώς υαλοπίλημα.

κόβεις τρίχα για όση επιφάνεια θέλεις και φτιάχνεις τον πολυεστέρα.
Υπολόγισε εμπειρικά βάζω σε 200ml πολυεστέρα ένα καπάκι καταλύτη. Ανακατεύεις ΚΑΛΑ και με πινέλο περνάς τον πολυεστέρα.
Αρχικά ποτίζεις την τρίχα να μελώσει και μετά απλά "βάφεις"....

Υπόψιν το πινέλο για να διατηρηθεί να κάνεις όλα τα πλαστικά το βουτάς σε διαλυτικό νίτρου αλλιώς πετρώνει.
Απέφυγε την μεγάλη ζέστη γιατί με την ζέστη στεγνώνει γρήγορα ο πολυεστέρας.
Επίσης τρίχα δεν θα βάλεις ένα κομμάτι αλλά βάλε 2 ή ακόμα καλύτερα και 3 στρώσεις τρίχα να γίνει πιο ανθεκτικό.

Γάντια λάτεξ μιας χρήσης θα σου χρειαστούν αλλιώς έχει φαγούρα ;)

Και ένα βίντεο.
http://youtu.be/G8cz_5eP81U?t=3m35s

Για να καταλάβεις οτι ο πολυεστέρας είναι εντάξει για να τον περάσεις, αν η ποσότητα του καταλύτη είναι επαρκής θα σου αλλάξει ελαφρώς χρώμα ;)

virus
29/06/2014, 20:01
μονοδρομος ο πολυεστερας και μονο απο μεσα. απεξω λεω να κανεις το εξης οπως λεει κι ο αμυρου, να το γεμισεις με πλαστικο. στην μεσα μερια του φερινγκ καπου θα βρεις κατι γραμματα ΡΡ η ΡΑ η κατι τετοιο. αυτος ειναι ο τυπος του πλαστικου που ειναι δτιαγμενα τα πλαστικα σου. ε θα παρεις στικακια με τον ιδιο τυπο πλαστικου και θα τα γεμισεις με κολητηρι ηλεκτρονικων.

οσο για τον πολυεστερα οσες στρωσεις πανι βαζεις τοσο πιο γερο γινεται. δηλαδη τρεις στρωσεις πανι ειναι πολυ καλα και πολυ δυνατο.

παντως σε περιμενει πολυ δουλεια.

roukos_x
29/06/2014, 20:02
ετσι! ο φιλτατος απο πανω τα ειπε πιο επιστημονικα!!!
(η μ@λ@κια...καταλυτης λεγοταν!!! χαχαχαχαχαχχαααααααααα!!!)

Dbnn
29/06/2014, 20:09
ετσι! ο φιλτατος απο πανω τα ειπα πιο επιστημονικα!!!

:lol:

Πανί δεν θα χρειαστεί απ'έξω. Μόνο τρίχα απο μέσα και 2-3 στρώσεις!!
Απλά να κεντραριστούν καλά θέλει και τίποτα άλλο.

PetranGR
29/06/2014, 20:43
Παίρνεις υγρό πολυεστέρα και τον καταλύτη του.
Επίσης παίρνεις "τρίχα" ή αλλιώς υαλοπίλημα.

κόβεις τρίχα για όση επιφάνεια θέλεις και φτιάχνεις τον πολυεστέρα.
Υπολόγισε εμπειρικά βάζω σε 200ml πολυεστέρα ένα καπάκι καταλύτη. Ανακατεύεις ΚΑΛΑ και με πινέλο περνάς τον πολυεστέρα.
Αρχικά ποτίζεις την τρίχα να μελώσει και μετά απλά "βάφεις"....

Υπόψιν το πινέλο για να διατηρηθεί να κάνεις όλα τα πλαστικά το βουτάς σε διαλυτικό νίτρου αλλιώς πετρώνει.
Απέφυγε την μεγάλη ζέστη γιατί με την ζέστη στεγνώνει γρήγορα ο πολυεστέρας.
Επίσης τρίχα δεν θα βάλεις ένα κομμάτι αλλά βάλε 2 ή ακόμα καλύτερα και 3 στρώσεις τρίχα να γίνει πιο ανθεκτικό.

Γάντια λάτεξ μιας χρήσης θα σου χρειαστούν αλλιώς έχει φαγούρα ;)

Και ένα βίντεο.
http://youtu.be/G8cz_5eP81U?t=3m35s

Για να καταλάβεις οτι ο πολυεστέρας είναι εντάξει για να τον περάσεις, αν η ποσότητα του καταλύτη είναι επαρκής θα σου αλλάξει ελαφρώς χρώμα ;)

Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο ή τον επαγγελματία πολύ εύκολο μου φαίνετε.

Το καπάκι καταλύτη , τι εννοείς ,καπάκι απο νερό ; καπάκι από βάζο ; :P Να ξέρω περίπου πόσο έστω.

Μάλλον αύριο θα πάω για αγορές.Τουλάχιστον 2 στρώσεις τρίχα θα βάλω από οτι διάβασα το καλύτερο σε πλαστικά είναι 3 στρώσεις.
Τι εννοείς μόνο οτι θα αλλάξει χρώμα;

μονοδρομος ο πολυεστερας και μονο απο μεσα. απεξω λεω να κανεις το εξης οπως λεει κι ο αμυρου, να το γεμισεις με πλαστικο. στην μεσα μερια του φερινγκ καπου θα βρεις κατι γραμματα ΡΡ η ΡΑ η κατι τετοιο. αυτος ειναι ο τυπος του πλαστικου που ειναι δτιαγμενα τα πλαστικα σου. ε θα παρεις στικακια με τον ιδιο τυπο πλαστικου και θα τα γεμισεις με κολητηρι ηλεκτρονικων.

οσο για τον πολυεστερα οσες στρωσεις πανι βαζεις τοσο πιο γερο γινεται. δηλαδη τρεις στρωσεις πανι ειναι πολυ καλα και πολυ δυνατο.

παντως σε περιμενει πολυ δουλεια.

Κολλητήρι έχω ένα αλλά είναι σχετικά αδύναμο από τα Jumbo ,το είχα πάρει για μερικά κυκλώματα για υπολογιστές κτλ. να λιώνω το "καλάι" ή όπως στο καλό λέγετε την δυσλεξία μου μέσα.

ετσι! ο φιλτατος απο πανω τα ειπε πιο επιστημονικα!!!

Πανί δεν θα χρειαστεί απ'έξω. Μόνο τρίχα απο μέσα και 2-3 στρώσεις!!
Απλά να κεντραριστούν καλά θέλει και τίποτα άλλο.

είναι λίγο επιστήμονας μωρέ ,ελάχιστα...από έξω να μην βάλω αυτό που είπαν τα παιδιά πιο πάνω;

Dbnn
29/06/2014, 20:57
Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο ή τον επαγγελματία πολύ εύκολο μου φαίνετε.

Το καπάκι καταλύτη , τι εννοείς ,καπάκι απο νερό ; καπάκι από βάζο ; :P Να ξέρω περίπου πόσο έστω.

Μάλλον αύριο θα πάω για αγορές.Τουλάχιστον 2 στρώσεις τρίχα θα βάλω από οτι διάβασα το καλύτερο σε πλαστικά είναι 3 στρώσεις.
Τι εννοείς μόνο οτι θα αλλάξει χρώμα;

Κολλητήρι έχω ένα αλλά είναι σχετικά αδύναμο από τα Jumbo ,το είχα πάρει για μερικά κυκλώματα για υπολογιστές κτλ. να λιώνω το "καλάι" ή όπως στο καλό λέγετε την δυσλεξία μου μέσα.

είναι λίγο επιστήμονας μωρέ ,ελάχιστα...από έξω να μην βάλω αυτό που είπαν τα παιδιά πιο πάνω;

Καπάκι εννοώ οτι απο το μπουκαλάκι που περιέχει τον καταλύτη, μετράμε ενα καπάκι και το ρίχνουμε μεσα στον πολυεστέρα.
Τρελός επιστήμονας, το γράφω κιόλας :lol:

Απ'έξω μην βάλεις θα έλεγα, για να αποφύγεις τρίψιμο και βάψιμο. Άμα πιάσει καλά απο μέσα δεν χρειάζεται τίποτα απ'έξω.

PetranGR
29/06/2014, 21:06

Καπάκι εννοώ οτι απο το μπουκαλάκι που περιέχει τον καταλύτη, μετράμε ενα καπάκι και το ρίχνουμε μεσα στον πολυεστέρα.
Τρελός επιστήμονας, το γράφω κιόλας :lol:

Απ'έξω μην βάλεις θα έλεγα, για να αποφύγεις τρίψιμο και βάψιμο. Άμα πιάσει καλά απο μέσα δεν χρειάζεται τίποτα απ'έξω.

τέτοια με λες και με αρέσουν.

Λοιπόν , στο δια ταύτα αύριο πάω να ψάξω να βρώ εδώ στην θεσσσαλονίκη μέρος που μπορώ να αγοράσω.

Καταλύτη,πολυεστέρα,υαλοπίλημα ή αλλίως ίνες.

θα πάρω ποσότητα γιατί με βλέπω να τα κάνω μπουρδέλο.

Μπορώ τα 200ml να μετρήσω με σύρριγα που έχω;

roukos_x
29/06/2014, 21:17
προσωπικα δεν εχω αλλες γνωσεις πανω στο θεμα...οποτε...καλη επιτυχια απο εμενα!!!!
περιμενω νεα κ φωτο!!!

PetranGR
29/06/2014, 22:02
προσωπικα δεν εχω αλλες γνωσεις πανω στο θεμα...οποτε...καλη επιτυχια απο εμενα!!!!
περιμενω νεα κ φωτο!!!

απο αύριο και σιγά σιγά θα ξεκινήσει το Project,να χαλαρώσω λίγο με τα μαθήματα...

Dbnn
29/06/2014, 22:47
τέτοια με λες και με αρέσουν.

Λοιπόν , στο δια ταύτα αύριο πάω να ψάξω να βρώ εδώ στην θεσσσαλονίκη μέρος που μπορώ να αγοράσω.

Καταλύτη,πολυεστέρα,υαλοπίλημα ή αλλίως ίνες.

θα πάρω ποσότητα γιατί με βλέπω να τα κάνω μπουρδέλο.

Μπορώ τα 200ml να μετρήσω με σύρριγα που έχω;

Πολυεστέρας και καταλύτης:
319335

Τρίχα / υαλοπίλημα:
319336

Και με σύριγγα να το μετρήσεις δεν έχει διαφορά απλά να σκεφτείς η αναλογία είναι 1 άντε 2 προς 10 (1-2 καταλύτης και 10 πολυεστέρας).
Και να σου πέσει λίγο παραπάνω ο καταλύτης δεν θα γίνει κάτι απλά θα πετρώσει πολύ πιο γρήγορα. Για αυτό δούλεψέ το με λίγο καταλύτη να προλάβεις να το περάσεις.
Υπόψιν αν σου πέσει λίγο στα χέρια μην τρομάξεις, καθαρίζει με διαλυτικό νίτρου και φόρεσε παλιά ρούχα καλου κακού.

Δες και εδώ που φτιάχνω πολυεστερική εταζέρα για Fiat Cinquecento
319337

Dbnn
29/06/2014, 22:47
319338
319339
319340

Dbnn
29/06/2014, 22:49
319341

Και φαντάσου η τρίχα μπηκε εσωτερικά, εξωτερικά μπήκε απλά το πανί και πολυεστερώθηκε να γίνει η "βάση" και το κυρίως πολυεστέρωμα έπεσε εσωτερικά!
:beer:

cityfly
29/06/2014, 23:03

σε καλά αεριζόμενο χώρο γιατί όταν στεγνώνει/ενεργοποιείται μυρίζει ακόμα περισσότερο