PDA

View Full Version : Πού χαθήκαν οι super sport μοτοσυκλέτες από τον δρόμο;

Σελίδες : [1] 2

bros 650
24/09/2014, 21:30
Λοιπόν φίλοι μου όσοι είστε έστω άνω των τρίαντα θα θυμάστε ότι πριν μερικά χρόνια 10-15 στους δρόμους κυκλοφορούσαν πολλές σπορ μηχανές, θα θυμάστε τα πολλά μεταχειρισμένα απο την ιαπωνία που έρχοταν και είχαν γεμίσει τους δρόμούς.Στα περιοδικά τα πιο πολλα τεστ αναφέρονταν σε αυτην την κατηγορία, συγκριτικά κτλπ.Εδω το μοτο έιχε αγόράσει την nr της honda για να την κάνει τεστ. Στα εξώφυλλα έβλεπες GSXR.ZZR,CBR,YZF,RGV,NSR κτλπ.Τώρα το μόνο που βλέπεις ειναι σκουτερ παπια και bmw gs ,v-storm και γενικά ον οφ, στα περίοδικα ασχολούνται κύριως με αυτά.Το καταλαβαίνω οτι λόγω κρίσης έγινε στρόφη προς τα σκουτερ,αλλά αυτοί οι λίγοι που παίρνουν μοτοσυκλέτες παίρνουν ακριβές ον οφ.ΓΙΑΤΙ??:confused:
Και ακόμη μια ερώτηση αφού έχουμε κρίση γιατί δεν ξαναφέρνουν οι έμποροι μετ/να απο ιαπωνία όπως τότε?

Bradipous
24/09/2014, 21:35
Επειδη εχουμε φτασει στο σημειο οπου οι Ιαπωνες εμποροι εισαγουν μεταχειρισμενες μηχανες απο την Ελλαδα. :rolleyes:

7Tolis
24/09/2014, 22:09
επειδή σκλήρυναν οι κώλοι μας παίρνουμε on-off.Οχι άλλα καθίσματα τσιμέντο.Επειδή το on-off είναι πιο βολικά.Επειδή κάνεις περισσότερα πράγματα με on-off.Επειδή ακολουθουν στις διαδρομές και αι γυναίκες μας με το on-off.Επειδή δεν έχουν χαρακτήρα συγκεκριμένο και είναι λίγο απ'όλα.Θυμίζουν την καλή γυναικούλα-γκέισα που λένε πάντα ναι,(εκτός των ktm) οπότε μπορείς να είσαι έστω σε ένα πράγμα στη μίζερη ζωή σου κυρίαρχος.

Βασικά εγω,R1 έχω.

MG-KTiNoS
24/09/2014, 22:10
Επειδη εχουμε φτασει στο σημειο οπου οι Ιαπωνες εμποροι εισαγουν μεταχειρισμενες μηχανες απο την Ελλαδα. :rolleyes:

Λένε -δε γκζέρω αν παίζει- ότι και Πόρσε εισάγει η γερμανία από δω.
Οι μαντράδες μαζεύουν και στέλνουν.
:cry:

teogtp
24/09/2014, 22:13
Τα μεταχειρισμενα εξ ανατολης κοπηκαν λογο Ευρωπαικης ενωσης.
(Αν θυμαμε καλα)

Bradipous
24/09/2014, 22:37
Λένε -δε γκζέρω αν παίζει- ότι και Πόρσε εισάγει η γερμανία από δω.
Οι μαντράδες μαζεύουν και στέλνουν.
:cry:

φυσιολογικοτατο....

εντυπωση μου κανει που ακομη καποιοι θεωρουν οτι θα τους βγει πιο φθηνη η αγορα ενος ταλαιπωρημενοσκουριασμενου οχηματος απο τη Βαυαρια...

εσσδ απο τους καλυτερους αγοραστες Πορσων και λοιπων λουξουρι καρς (μεχρι πριν λιγο καιρο ατ λιστ)

amyroukai
24/09/2014, 22:38
Για κάτσε ρε μπρος650, πότε κυκλοφορούσαν πολλά SS στο δρόμο; Σε ποιόν δρόμο; Σπίτι καφέ και πίσω ήταν πάντα. Άντε στις καλές εποχές και μιά επίδαυρο και έναν αγιάννη ή μπράλο στο πολύ τσακίρ. Μην λωλαθούμε κιόλας...

Τα περιοδικά ασχολούνται με ότι πουλάει. Τα SS δεν πουλούσαν τρελλά ποτέ, αλλά πλέον δεν ασχολούνται αφ' ενός διότι δεν τ'αγοράζει πιά κανείς, αφ'ετέρου διότι... Θυμάσαι πότε ανανεώθηκαν τελευταία φορά; Τι να γράψουν τα περιοδικάφέτος, ξανακάνουμε τεστ το μοντέλο του 2010 ή το άλλο που δεν εισάγεται ή...

GFawkes
25/09/2014, 08:06
Καλυτερα

γλιτωσαμε απο τους wanabe Rossi, τους ασχετους της καφετεριας και τους χεραδες του πληκτρολογιου...

μενει και κανα μηχανακι ατρακαριστο...

stam2
25/09/2014, 08:57
Μεταξύ μηχανών που το κάθε μοντέλο σε σχέση με το προηγούμενο αλλάζουν μόνο τα αυτοκόλλητα, και από μια εταιρία σε άλλη βλέπεις σχεδόν τα ίδια, από τί να συγκινηθείς...??? Μόνο οι ιταλοί ίσως προσπαθούν να σπάσουν τη μονοτονία με τον σχεδιασμό τους... Επίσης στην Ελλάδα που δεν υπάρχει ούτε δρομάκι χωρίς λακούβα και χαντάκι, το ss τι να το κάνεις...? να πάθεις σπονδυλολίσθηση, ή πρόωρη δισκοπάθεια..? Και τελικά άντε και βρήκες κάτι που σε συγκινεί, αντε και δεν το χρησιμοποιείς ΚΑΘΟΛΟΥ εντός πόλης, ήρθε η Κυριακή, έβαλες τη φόρμα, και όλο τον εξοπλισμό που κοστίζει πιο πολλά από το παπί που σε υπηρετεί όλη την εβδομάδα, και καβάλησες να το απολαύσεις... ΠΟΥ θα πας...? Πίστες δεν υπάρχουν, οι κλειστοί αυτοκινητόδρομοι έχουν όρια και αστυνομεύονται, οι ανοιχτοί επαρχιακοί βόρεια Εύβοια, Επίδαυρος κλπ είναι χιλιοταξιδεμένοι, γεμάτοι από παγκόσμιους, και γεμάτοι παγίδες....
ΆΡΑ??? καταλήγει να γίνει ένα σύγχρονο cafe racer (χωρίς μετατροπές και λοιπά)... δηλαδή ένα racing μηχανάκι, που πάει μόνο για καφέ....

και σε ρωτάω... όταν με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις ένα μηχανάκι που με την ιπποδύναμή του σου χαρίζει συγκινήσεις, αλλά όχι ακραίες επιδόσεις, σου χαρίζει άνεση, εντός και εκτός πόλης, οικονομία, όμορφες διακοπές, πάει λίγο ή πολύ χώμα χωρίς να το λυπάσαι, έχει καλή αξία μεταπώλησης, και εγγυάται εκατοντάδες χιλιάδες απροβλημάτιστα χιλιόμετρα, γιατί να πάρεις ss σήμερα....??????

byron
25/09/2014, 09:01
και σε ρωτάω... όταν με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις ένα μηχανάκι που με την ιπποδύναμή του σου χαρίζει συγκινήσεις, αλλά όχι ακραίες επιδόσεις, σου χαρίζει άνεση, εντός και εκτός πόλης, οικονομία, όμορφες διακοπές, πάει λίγο ή πολύ χώμα χωρίς να το λυπάσαι, έχει καλή αξία μεταπώλησης, και εγγυάται εκατοντάδες χιλιάδες απροβλημάτιστα χιλιόμετρα, γιατί να πάρεις ss σήμερα....??????

Για τον ίδιο λόγο που προτιμάει κάποιος την συγκίνηση μιας γκομενάρας, από την χοντρή τριχωτή χαμηλοκώλα που φτιάχνει ωραία κεφτεδάκια. :lol:

stam2
25/09/2014, 09:06
Για τον ίδιο λόγο που προτιμάει κάποιος την συγκίνηση μιας γκομενάρας, από την χοντρή τριχωτή χαμηλοκώλα που φτιάχνει ωραία κεφτεδάκια. :lol:

σωστός! προς το παρόν όμως κερδίζουν οι τριχωτές χαμηλοκώλες με τα ωραία κεφτεδάκια....
επίσης οι βιτσιόζες και σκερτσόζες γκομενάρες είναι ότι πρέπει για να ευχαριστηθείς απολαύσεις και γούστα,
αλλά επίσης δεν κάνουν για γάμο... ούτε καν για αρραβώνα... και στις μέρες μας τα διαζύγια κοστίζουν!

Vice
25/09/2014, 12:24
Ο υποψήφιος αγοραστής ψάχνει μια μηχανή που να τα κάνει όλα. Να είναι άνετη, να πηγαίνει σχεδόν παντού, να έχει ικανοποιητική δύναμη και να είναι σχετικά οικονομική...σε όλα. Οι supersport δεν κάνουν για τίποτα παρα μόνο να μπαίνουν πίστες και να πηγαίνουν για καφέδες να τις χαλβαδιάζουν οι υπόλοιποι. Βέβαια ο καθένας κάνει τις υποχωρήσεις του και επιλέγει με βάσει το πορτοφόλι του.

Συνήθως ομως όλοι αυτοί που έχουμε SS και ST μηχανές, εχουμε και ενα γαιδούρι για να καλύψει το μεγάλο κενό σε αυτά που προανέφερα.

Ασχετο αλλά θέλω να το αναφέρω. Ήμουν στην Πάτρα πριν κανα μήνα και παρατήρησα αυτό που λεει και ο φίλος "bros 650". Παντού παπιά, Scooter, μερικά mega scooter, και V-strom, TDM, GS! Αυτά!
Ρωτάω ενα παλλικάρι αστυνομικό φίλο μου εκεί τι παίζει και μου απάντησε οτι πλεον οι μηχανές δεν είναι της μόδας. Μπορεί δηλαδη να έχεις CBR και να μην σε κοιτάξει ουτε μισή γκόμενα και να πιάσει συζήτηση με τον σκουτεράκια παρακάτω τι ωραίο μηχανάκι έχει. Δεν ξέρω αν σας "ενδιαφέρει" το σπόρ του καμακιού, αλλά γενικώς πολλοί προτιμούν αγοράζουν γκομενοπαγίδες μηχανές ότι και αν είναι αυτές. Βλέπε vespa, beverly κτλ.

sniper
25/09/2014, 12:31
Για κάτσε ρε μπρος650, πότε κυκλοφορούσαν πολλά SS στο δρόμο; Σε ποιόν δρόμο; Σπίτι καφέ και πίσω ήταν πάντα. Άντε στις καλές εποχές και μιά επίδαυρο και έναν αγιάννη ή μπράλο στο πολύ τσακίρ. Μην λωλαθούμε κιόλας...

Αρκετοί ναι. Πολλοί όμως, και από εδώ μέσα πάρα πολλοί, και βολτες και πίστες πηγαίναμε σχεδόν κάθε βδομάδα, χειμώνα καλοκαίρι.

Τα περιοδικά ασχολούνται με ότι πουλάει. Τα SS δεν πουλούσαν τρελλά ποτέ, αλλά πλέον δεν ασχολούνται αφ' ενός διότι δεν τ'αγοράζει πιά κανείς, αφ'ετέρου διότι... Θυμάσαι πότε ανανεώθηκαν τελευταία φορά; Τι να γράψουν τα περιοδικάφέτος, ξανακάνουμε τεστ το μοντέλο του 2010 ή το άλλο που δεν εισάγεται ή...
Ποια περιοδικά; :confused:

Καλυτερα

γλιτωσαμε απο τους wanabe Rossi, τους ασχετους της καφετεριας και τους χεραδες του πληκτρολογιου...

μενει και κανα μηχανακι ατρακαριστο...

Ναι, και γεμίσαμε σκουτερ με άχρηστους κουτάκιδες και μεγάλα BMW γιατί μόνο αυτοί έχουν να τα συντηρήσουν... Μας υποχρέωσαν...

Iamthagod
25/09/2014, 12:43
σιγά μην πάρουν ss... Εδώ εμένα το 600 μου τρώει 20 ευρώ για ούτε 150 χμ :D μεγάλο πράγμα για τους περισσότερους τη σημερινή εποχή.

DoctoR_k6
25/09/2014, 13:49
Μαλλον ξεχνατε τι γινοτανε πριν 5-6 χρονακια που ακομα δεν μας ετσουζε τοσο η μπενζινα...
Καθε σκ στανταρ ειχε μια 300αρα χιλ...επιδαυρος, αγιαννης ηταν για τους περισσοτερους πιο γνωστη διαδρομη απο πειραια-μαρουσι.
Μεχρι κ τα σημεια που επρεπε να αποφυγεις, να γλυστρησεις ξεραμε!
Απλα τωρα με τα δεδομενα δεν γινεται αυτο κ κριμα! Απλα πολυ απο εμας που τα εχουν χρονια τα μοτοσακα τους εχουμε γραψει πολυ χλμ κ αυτο δεν ηταν στις καφετεριες!!!

(Γεναρης να φευγεις με 12 βαθμους για βολτα-ξεκαυλωμα...ακομα τα θυμαμαι κ τα αναπολω!!)

sniper
25/09/2014, 14:07
...
(Γεναρης να φευγεις με 12 βαθμους για βολτα-ξεκαυλωμα...ακομα τα θυμαμαι κ τα αναπολω!!)

Όπως και παραμονη χριστουγέννων μονοήμερη Αθήνα-Γραβιά.... Όντως....

bros 650
25/09/2014, 19:59

:bawl::lol:

bros 650
25/09/2014, 20:23
Οι περισσότεροι έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε.Τα ον οφ ειναι πιο πρακτικα και οικονομικα στην χρηση.Αν και νομιζω οτι ενα χιλιαρι ον οφ δεν εχει και τοσο μικρο κοστος χρησης.οντως δεν εχουμε δρομους καλους ουτε πιστες αλλα και τοτε δεν υπηρχαν.
Εγω πιστευω οτι ενας ακομη παραγοντας που συμβαινει αυτο ειναι οτι τοτε η νεολαια δεν ειχε ουτε ιντερνετ ουτε facebook smartorhone κτλπ.Τωρα ολη η πιτσιρικαρια εχει κολησει με αυτες τις βλακειες,αλλωστε αν οδηγας μηχανη δεν μπορεις να στειλεις μηνυμα ουτε να κανεις like:rolleyes:.

amyroukai
25/09/2014, 21:19
Οι περισσότεροι έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε.Τα ον οφ ειναι πιο πρακτικα και οικονομικα στην χρηση.Αν και νομιζω οτι ενα χιλιαρι ον οφ δεν εχει και τοσο μικρο κοστος χρησης.οντως δεν εχουμε δρομους καλους ουτε πιστες αλλα και τοτε δεν υπηρχαν.
Εγω πιστευω οτι ενας ακομη παραγοντας που συμβαινει αυτο ειναι οτι τοτε η νεολαια δεν ειχε ουτε ιντερνετ ουτε facebook smartorhone κτλπ.Τωρα ολη η πιτσιρικαρια εχει κολησει με αυτες τις βλακειες,αλλωστε αν οδηγας μηχανη δεν μπορεις να στειλεις μηνυμα ουτε να κανεις like:rolleyes:.

τα σμαρτφόουν και το φέισμπουκ σκότωσαν τα SS?

teogtp
25/09/2014, 21:28
Εχω την εντυπωση οτι αυτο το καταφεραν οι συμμαχοι......

mia_zoi_kawa
25/09/2014, 21:36
Βασικα την προηγούμενη δεκαετία κυκλοφορούσε υπερβολικα μεγαλος αριθμός μοτοσυκλετων supersport.

drspeed
25/09/2014, 21:46
Έχω την εντύπωση ότι η στροφή σε αυτές τις μηχανές έγινε γιατί τις οδηγάνε οι ίδιοι που πρίν 10-15 χρόνια είχαν τα SS απλά μετά από τόσα χρόνια δεν έχουν ούτε την μέση ούτε την όρεξη να οδηγούν και να συντηρούν μία μηχανή πίστας αφού ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα πάνε ποτέ στιν πίστα. Άσε που με το SS δεν μπορείς να κουβαλάς τα καλούδια της γυναίκας, που μετά από τόσα χρόνια της έχεις βάλει στεφάνι και δεν είναι απλά γκόμενα και έχει και λόγο στην επιλογή μοτο...

Bradipous
25/09/2014, 21:52
Έχω την εντύπωση ότι η στροφή σε αυτές τις μηχανές έγινε γιατί τις οδηγάνε οι ίδιοι που πρίν 10-15 χρόνια είχαν τα SS απλά μετά από τόσα χρόνια δεν έχουν ούτε την μέση ούτε την όρεξη να οδηγούν και να συντηρούν μία μηχανή πίστας αφού ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα πάνε ποτέ στιν πίστα. Άσε που με το SS δεν μπορείς να κουβαλάς τα καλούδια της γυναίκας, που μετά από τόσα χρόνια της έχεις βάλει στεφάνι και δεν είναι απλά γκόμενα και έχει και λόγο στην επιλογή μοτο...

Αυτο ειναι λογικο να συμβει.
Το θεμα ειναι οτι αυτοι που ακολουθησαν (οι νεωτεροι) στραφηκαν προς την ιδια κατευθυνση.

Arxagelos
25/09/2014, 23:51
Καταραμένη κρίση φίλε, με 2€ την super unleaded, 250€ τελη και ασφάλειες μας μάμησαν, βγήκαν πινακίδες και κυκλοφορει αραια και που εκτός πόλης, και πόσους άλλους γνωστούς ξέρω με ss που εχουν κάνει το ίδιο, βολευόμαστε και με το scooter και πρωτίστως το ποδηλατάκι πλέον. :D

dimzan
25/09/2014, 23:56
κι εγω που ειμαι νεος θελω πολυ ενα gsxr 1000 αλλα η αληθεια ειναι πως μια χαρα τη βγαζω και με το bandit μου. Ασε που αμα παρω gsxr 1000 (ή το 750 που ονειρευομαι τοοοοσ καθε βραδυ) μαλλον θα ειναι πολυ χειροτερα για τις διαδρομες που κανω λογω abs...

CIRUS
26/09/2014, 00:33
κοστίζουν πολύ και δεν είναι πολυδιάστατα, πλέον οι περισσότεροι θέλουν μηχανή να τα κάνει όλα έστω και μέτρια και δεν έχουν την πολυτέλεια εκτός από το ss να έχουν και δεύτερο μηχανάκι γαιδούρι για τα υπόλοιπα.

Δεν βγάζουν καινούργια μηχανάκια ss, τα ίδια τόσα χρόνια είναι με απειροελάχιστες διαφορές. Με τι να ασχοληθούν τα περιοδικά και οι δημοσιογράφοι και ποια περιοδικά που έχουν κλείσει όλα.

irinia
26/09/2014, 05:50
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ............

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ.............ΠΕΘΑΝΕ....!!!
Άλλαξαν τά ήθη.
Άλλαξε ό κόσμος.
Άλλαξαν οί νέοι.
Πρός τό καλύτερο βεβαίως-βεβαίως......:lol:
Φλορούμπιασε ή πλάση όλη.....!!!!

AristidisZ
26/09/2014, 07:15
κατά την ταπεινή μου άποψη, το φαινόμενο δεν οφείλεται αποκλειστικά στην οικονομική κρίση...
μάλλον οι γενιές εξελίσσονται κάπως διαφορετικά
έχω φίλο 45άρη, που ουσιαστικά αυτός με έμαθε να οδηγώ μηχανάκι, ο οποίος ήταν πάντα του δόγματος
"μηχανές είναι οι SS - τα άλλα είναι απλά μέσα μεταφοράς"
νομίζω ότι κατά την πορεία αυτή η άποψη "έσβησε" και δεν είναι μόνο οικονομικοί λόγοι που το προξένησαν

θα έγραφα κι άλλα, αλλά πρέπει να πάω δουλειά :p

stam2
26/09/2014, 07:42
τα σμαρτφόουν και το φέισμπουκ σκότωσαν τα SS?

Εχω την εντυπωση οτι αυτο το καταφεραν οι συμμαχοι......

epic!!!!

amyroukai
26/09/2014, 09:21
Καταραμένη κρίση φίλε, με 2€ την super unleaded, 250€ τελη και ασφάλειες μας μάμησαν, βγήκαν πινακίδες και κυκλοφορει αραια και που εκτός πόλης, και πόσους άλλους γνωστούς ξέρω με ss που εχουν κάνει το ίδιο, βολευόμαστε και με το scooter και πρωτίστως το ποδηλατάκι πλέον. :D

Κάτσε ρε μαν, 250 ευρώ τέλη, τι έχεις κάνει το R1, χίλια οκτακόσα κυβικά;

7Tolis
26/09/2014, 09:22

Μάλλον τέλη συν ασφάλεια εννοΑει.Τόσο βγαίνει.

amyroukai
26/09/2014, 09:25
να μου πείτε τι ασφάλεια έχετε και τί καλύψεις γιατί ή πληρώνω πολλά ή έχετε μόνο αστική ευθύνη.

Επίσης...

Οι νέοι ακολουθούν αυτό που βλέπουν από τους παλιούς. Το αστείο σε αυτό το ζήτημα είναι ότι όπως κάθε άλλη μόδα, θα γυρίσει. Οπότε οι "εραστές" των SS μην σκάτε, σε δέκα-δεκαπέντε χρονάκια, πάλι στο δρόμο θα 'ναι.

7Tolis
26/09/2014, 09:27
263 εγω το 6μηνο.Κλοπή κτλ κτλ.

amyroukai
26/09/2014, 09:33
263 εγω το 6μηνο.Κλοπή κτλ κτλ.

άρα δεν είσαι 250 το χρόνο, είσαι εξακόσατόσα το χρόνο :)

και τέλος πάντων αυτό δεν είναι θέμα SS είναι θέμα κυβικώνΕ. Και τα μεγάλα ονοφ είναι πιο πολλά κιουμπικς από τα SS. Αλλά έχουν πιο φτηνά λάστιχα, γιατί λάδια ξύδια μύδια είναι ίδια. κάνει και ρίμα...

Cpt. Haddock
26/09/2014, 09:36
Όπως και παραμονη χριστουγέννων μονοήμερη Αθήνα-Γραβιά.... Όντως....

Να μην ειχε και το χιονι στο δρομο για Παυλιανη...

sniper
26/09/2014, 09:40
Να μην ειχε και το χιονι στο δρομο για Παυλιανη...

Α, το θυμάσαι.... :beer:

Cpt. Haddock
26/09/2014, 09:45
Α, το θυμάσαι.... :beer:

Υπαρχει και σχετικο θρεντ :beer:

stefanos
26/09/2014, 09:54
Δηλαδή ισχυριζόμαστε ότι οι τα ss χάθηκαν γιατί αυτοί που τα είχαν αγόρασαν gs και 1190?:confused:

PetranGR
26/09/2014, 09:55
Όντως χάθηκαν αλλά πιστεύω ότι είναι κυρίως λόγω κρίσης.

Τον χειμώνα ειδικά ούτε τον κάμποσο θέλω να κάνω ούτε τον μάγκα,μόνο "εγώ" κυκλοφορώ με το SS ,είτε βρέχει είτε έχει ψ@λό κρυο! (Εδώ πάνω Θεσσαλονίκη).

Πέρυσι με χιονόπτωση και εγώ πήγα στο χωριό καγκάρ γάρ!

Πιο πολύ με τσούζει όταν πρέπει να αλλάξω ελαστικά παρά η ασφάλεια :P

Cpt. Haddock
26/09/2014, 10:00
Δηλαδή ισχυριζόμαστε ότι οι τα ss χάθηκαν γιατί αυτοί που τα είχαν αγόρασαν gs και 1190?:confused:

Καποιοι καναμε το ακριβως αναποδο :lol:

amyroukai
26/09/2014, 10:00
Δηλαδή ισχυριζόμαστε ότι οι τα ss χάθηκαν γιατί αυτοί που τα είχαν αγόρασαν gs και 1190?:confused:θέλεις να πιστεύεις ότι αυτός που είχε αγοράσει SS γιατί αυτά είχαν το πουλ μουρ τότε που το πήρε, είχε σοβαρά ηθικά κολλήματα να περάσει στην επόμενη πουλ μουρ κατηγορία;

byron
26/09/2014, 10:04
να μου πείτε τι ασφάλεια έχετε και τί καλύψεις γιατί ή πληρώνω πολλά ή έχετε μόνο αστική ευθύνη.

AIG 205.54 το έτος για το Tuono
Σωματικές βλάβες 1.000.000
Υλικές ζημιές 1.000.000
Αστική Ευθύνη πυρός 25.000
Μοτοπροστασία (δεν ξέρω τι είναι) 6.000
Απώλεια Εγγράφων 250
Αντικατάσταση Κλειδιών 200

amyroukai
26/09/2014, 10:07
μπάιρον άλλο λέω.
Μου φάνηκαν λίγα τα 250 τέλη + ασφάλεια το χρόνο (γιατί τέλη κυκλοφορίας σε χιλιάρι 250 ευρώ δεν υπάρχουν).

εδιτ: α το 200,54 είναι η τιμή όχι κωδικός συμβολαίου ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ οκ λάθοςςςςςςςς
εγώ είχα βάλει και κλοπή και οδική και βγαίνει κάμποσο παραπάνω. Τώρα τι σκ@τ@ με έπιασε και 14 χρονών μηχανάκι το έχω ακόμα με κλοπή...

byron
26/09/2014, 10:16
μπάιρον άλλο λέω.
Μου φάνηκαν λίγα τα 250 τέλη + ασφάλεια το χρόνο (γιατί τέλη κυκλοφορίας σε χιλιάρι 250 ευρώ δεν υπάρχουν).

εδιτ: α το 200,54 είναι η τιμή όχι κωδικός συμβολαίου ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ οκ λάθοςςςςςςςς
εγώ είχα βάλει και κλοπή και οδική και βγαίνει κάμποσο παραπάνω. Τώρα τι σκ@τ@ με έπιασε και 14 χρονών μηχανάκι το έχω ακόμα με κλοπή...

Οκ εγώ δεν το έχω για κλοπή, αλλά πληρώνω γκαράζ για αυτό και το Srx 30€ το μήνα*12= 360+120τέλη+205 ασφάλεια+75οδική (για όλα τα οχήματα)=760 χωρίς να τα τσουλάω.
Αν βάλεις οτι το fun factor στα SS είναι 350€ λάστιχα το χρόνο (τουλάχιστον)+9 με 10lt/100 για να νοιώθεις fun factor + κανένα service μαζεύονται αρκετούτσικα για κάποιον που βγάζει 800-1000 καθαρά το μήνα.

Βέβαια τα ίδια περίπου έξοδα έχει και κάποιος με άλλο μεγάλο, οπότε δεν έχει καμμιά ουσιαστική διαφορά...

el_hymador
26/09/2014, 10:38
Tι κάνει νιάου - νιάου... μιλάμε για την πιο δαπανηρή σε συντήρηση και χρήση κατηγορία μοτοσικλετών. Ο συνειδητοποιημένος κάτοχος θα της άλλαζε λάστιχα τακάκια αλυσίδες στην ώρα τους και κάθε ΣΚ θα την πήγαινε μια γρήγορη για το ξεκ@υλωμα (και πίστα όποτε). Επίδαυρο, Μπράλο, Αι Γιάννη, αν τα βάλει κανείς κάτω σε βενζίνες - διόδια με τα σημερινά δεδομένα απλά δεν βγαίνει. Από την άλλη, οι ποζερόκαφετεριοθαμώνες "σένιο συνολάκι δέρμα Dainese χωρίς κράνος" βγάζουν σπυρία άμα δεν έχουν το τελευταίο μοντέλο, οπότε @@δια...

Στο car βρίσκει κανείς πάντως μια χαρά SS μηχανάκια σε τιμές λιώμα... και αυτό ενδεικτικό είναι, οι περισσότεροι τα ξεφορτλώνονται για να πάρουν κάτι πιο μικρό.... και για αυτό το λόγο επίσης ψάχνεις π.χ. KLR 250 και αλλάζεις συκώτι από τα γέλια με τις τιμές που τα δίνουν...

stefanos
26/09/2014, 10:57
θέλεις να πιστεύεις ότι αυτός που είχε αγοράσει SS γιατί αυτά είχαν το πουλ μουρ τότε που το πήρε, είχε σοβαρά ηθικά κολλήματα να περάσει στην επόμενη πουλ μουρ κατηγορία;

Οχι θέλω να πώ οτι αυτοί με τα μαστόδοντα είχαν καλύτερη οικονομική επιφάνεια και άντεξαν στην κρίση.
Ολα αυτά εάν δεχτούμε οτι υπάρχει όντως στροφή στα ον-οφφ που προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει.
Τα πρωινά πλέον τα μεγαλύτερα μηχανάκια που βλέπω είναι Vstrom και ΤΑ κανα tdm και οι υπόλοιποι παποσκούτερ.

sniper
26/09/2014, 11:01
...
Τα πρωινά πλέον τα μεγαλύτερα μηχανάκια που βλέπω είναι Vstrom και ΤΑ κανα tdm και οι υπόλοιποι παποσκούτερ.

Και υπηρεσιακά τα περισσότερα εξ αυτών...

Με τις υγείες μας, καταφέραμε και γίναμε Ταϋλάνδη το 2014 ή/και ξαναγυρνάμε στα "καλά" της δεκαετίας του 80....

7Tolis
26/09/2014, 11:26
Ίσως αν ρωτούσαμε τους σκουτεράκηδες τι θα ήθελες να έχεις να είχαμε άλλα συμπεράσματα.Απο την άλλη,σκουτεροπάπιες κυκλοφορουν γιατί ο κόσμος θέλει ένα δίτροχο ευκολο για να αποφύγει την κίνηση οπότε ειναι θέμα καθαρά μεταφορικού μεσου και φθηνού.Αυτο θυμίζει την αρχή της βιομηχανίας τη δεκαετία του 50 σε Ιταλία και Ιαπωνία όπου οι γνωστές φίρμες το γύρισαν σε κατασκευές μικρών φτηνων μοτοσυκλετών.Η suzuki πχ απο εργαλειούς και υφάσματα το γύρισε σε μοτοσυκλέτες.Η yamaha απο πιάνα,η Ducati απο ηλεκτρικα εξαρτήματα,ραδιόφωνα,ξυριστικές μηχανες etc etc οπότε πλέον είναι σαν να βρισκόμαστε κάπου εκεί απο την αρχή με απλές για την εποχή μας λειτουργείες στις μοτό.Ένας κύκλος δλδ οπου η κρίση που υπάρχει τωρα είναι η αρχή.

el_hymador
26/09/2014, 11:40
Πάντως σε άλλες χώρες, όπου και οι αγορές είναι τεράστιες και έχει πίστες σε κάθε κολοχώρι και η κρίση τους πέρασε ξώφαλτσα, οι άνθρωπες ποτέ δεν έπεσαν στην παγίδα "Μλκ το νέο GSZBR 1100RR με 50γρ ελαφρύτερη τρόμπα πίσω φρένου!!! Πάω να χρεωθώ να το πάρω!!!" όοοοοοχι.... εκεί έχουνε κάτι "χρέπια" SS δεκαετίας που οι ελληναράδες γλήγοροι ούτε να τα φτύσουν και τα χαίρονται όπως τους αξίζει. Η MCN και άλλα μεγάλα International έντυπα του χώρου έχουν γ@μηθει να βάζουν θέματα με συγκριτικά παλαιών μοντέλων SS... και δεν θυμάμαι που το διάβασα αλλά βάλανε average οδηγούς SS με ένα φρεκότατο σούπερ wow επιτομή της racing φιλοσοφίας μοντέλο στην πίστα, τους εμετρήσανε και μετά τους δώσανε ένα άλλο, "αρχαιολογία" θα το λέγαμε εμείς εδώ... το αποτέλεσμα ίδιοι χρόνοι πάνω - κάτω και μερικοί τα πήγανε και καλύτερα με το παλίο.... κουλάδια θα ήταν ε;

amyroukai
26/09/2014, 11:45
Τα ss δηλαδή ηταν τα οχήματα του πτωχού λαού που τον έπιασε η κρίση, για αυτό το λογο χαθηκαν κατά τη γνώμη σου;

stam2
26/09/2014, 11:47
Τα ss δηλαδή ηταν τα οχήματα του πτωχού λαού που τον έπιασε η κρίση, για αυτό το λογο χαθηκαν κατά τη γνώμη σου;

ομολογουμένως το 2003-4 σε έπαιρναν από την τράπεζα για το προεγκεκριμένο καταναλωτικό των 15.000 χωρίς να το έχεις ζητήσει, και την επόμενη μέρα έβγαινες από την αντιπροσωπεία με το ολοκαίνουριο K4 που ονειρευόσουν.... αλλά είναι μία πτυχή κι αυτό όλου του θέματος... δεν είναι όλη η ιστορία...

byron
26/09/2014, 11:48

Tα SS ήταν το όπιο του λαού, αλλά τώρα το πόπολο ξύπνησε και διεκδικεί scooter :tooth:

stefanos
26/09/2014, 11:49
Πάντως σε άλλες χώρες, όπου και οι αγορές είναι τεράστιες και έχει πίστες σε κάθε κολοχώρι και η κρίση τους πέρασε ξώφαλτσα, οι άνθρωπες ποτέ δεν έπεσαν στην παγίδα "Μλκ το νέο GSZBR 1100RR με 50γρ ελαφρύτερη τρόμπα πίσω φρένου!!! Πάω να χρεωθώ να το πάρω!!!" όοοοοοχι.... εκεί έχουνε κάτι "χρέπια" SS δεκαετίας που οι ελληναράδες γλήγοροι ούτε να τα φτύσουν και τα χαίρονται όπως τους αξίζει. Η MCN και άλλα μεγάλα International έντυπα του χώρου έχουν γ@μηθει να βάζουν θέματα με συγκριτικά παλαιών μοντέλων SS... και δεν θυμάμαι που το διάβασα αλλά βάλανε average οδηγούς SS με ένα φρεκότατο σούπερ wow επιτομή της racing φιλοσοφίας μοντέλο στην πίστα, τους εμετρήσανε και μετά τους δώσανε ένα άλλο, "αρχαιολογία" θα το λέγαμε εμείς εδώ... το αποτέλεσμα ίδιοι χρόνοι πάνω - κάτω και μερικοί τα πήγανε και καλύτερα με το παλίο.... κουλάδια θα ήταν ε;

Αυτό όμως ενδεχομένως να σημαίνει ότι η οικονομική κατάσταση των κρατών δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

sniper
26/09/2014, 11:50
Tα SS ήταν το όπιο του λαού, αλλά τώρα το πόπολο ξύπνησε και διεκδικεί scooter :tooth:

Πρς το παρόν παντως χαζεύω κάτι SS που κάνουν πρόβες πάνω απο το Τατόι για το air show...

sniper
26/09/2014, 11:51
Αυτό όμως ενδεχομένως να σημαίνει ότι η οικονομική κατάσταση των κρατών δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Έλα.... Δλδ δεν ειναι η Ινδία φτωχή χώρα; Μένουμε έκπληκτοι...

Bradipous
26/09/2014, 11:54
ομολογουμένως το 2003-4 σε έπαιρναν από την τράπεζα για το προεγκεκριμένο καταναλωτικό των 15.000 χωρίς να το έχεις ζητήσει, και την επόμενη μέρα έβγαινες από την αντιπροσωπεία με το ολοκαίνουριο K4 που ονειρευόσουν.... αλλά είναι μία πτυχή κι αυτό όλου του θέματος... δεν είναι όλη η ιστορία...

Και μολις τελειωσαν οι δοσεις απο εκεινο το καταναλωτικο, ηρθε η ωρα για αντικατασταση του Κ4 με το L0. Αλλα επειδη αλλο καταναλωτικο δεν επαιζε, ενδεχομενως ουτε και δουλεια πουλησαν το Κ4 και με τα ιδια γκαφρα πηραν ενα σκουτερ, στρωμα αντε τδμ.

el_hymador
26/09/2014, 11:55

Κάπως έτσι... το καρπούζι στην Ελλάδα είναι τζάμπα συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης, εμείς μπορούμε να χτυπήσουμε δύο, να φάμε το μισό από το ένα και μετα να πετάξουμε ενάμισυ καρπούζι... σιγά το πράγμα... αλλού το αγοράζουν με τις φέτες σε τιμές γάμησε τα. Από την άλλη βέβαια αυτοκίνητα και μηχανές, ήταν και είναι τζάμπα σε άλλες χώρες συγκριτικά με τις τιμές που πάιζουν εδώ. Ωστόσο και πάλι αγοράζαμε πολύ πιο σύγχρονα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες από αυτούς... χαος στις νοοτροπίες.

stefanos
26/09/2014, 11:55

Πάντως δεν είναι το όχημα του 50αρη μεγαλογιατρού-δικηγόρου-χοντρέμπορα-μανατζερα-διευθυνταρά-.....

TROOPER
26/09/2014, 13:02
αστεια ερωτηση.

pipe_smoker
26/09/2014, 14:22
The way I see it...

1. Πριν κάποια χρόνια:

Άτομα που μπορούσαν να κουλαντρίσουν οικονομικώς μεγάλη/κοστοβόρα μηχανή= 100.
Οι 50 ssάδες, οι άλλοι 50 ονοφάδες/μεγαλοστριτάδες.
Βαράει η κρίση.
Οι 100 γίνονται 20.
Όχι όμως 10 και 10, γιατί οι ssάδες πήραν την τσαπού λίγο πιο βαθιά στο παχύ έντερο ένεκα του γεγονότος ότι η μηχανή τους είναι πιο απόλυτη από ένα μεγάλο ονοφφ/στριτ.
Αποτέλεσμα: Βάζοντάς τα όλα κάτω, κάποιος με ss θα πληρώνει τα ίδια με κάποιον με ένα μεγάλο ονοφφ και θα χαίρεται τη μηχανή του λιγότερο. Συνεπώς πουλήθηκαν (ή έμειναν να σκουριάζουν) περισσότερες ss απ'ότι ονοφφ.

2. Θα συμφωνήσω με ένα ποστ του Αρίστου κανα δυο σελίδες πριν.
Κουλτούρα.
Οι κάγκουρες πεθαίνουν ή όσο πάνε και λιγοστεύουν.
Πριν κάποια χρόνια είχαμε κάγκουρες και τρέντυδες και τους υπόλοιπους νορμάλ.
Μετά ήρθαν τα ίμο, μετά οι χίπστερ, και ποιός ξέρει τί μας ξημερώνει.
Όταν πήγαινα εγώ λύκειο, αν ρώταγες σε πόσους αρέσουν οι μηχανές και μάζευες 10 πιτσιρικάδες και τους ρώταγες τί μηχανή θα γούσταραν, οι 5-6 θα σου έλεγαν ss, οι 3 ΤΔΜ ή στρώμα, και κανάς δυο τουμπανιασμένο παπί.
Αν πας σήμερα, το μόνο που έχει μείνει ίδιο είναι το τουμπανιασμένο παπί. Οι υπόλοιποι ή βέσπα θα σου πουν ή μπέβερλυ.
(εξαρτάται κι από την περιοχή βέβαια αλλά μιλάω για νότια προάστια που είμαι εγώ).

Με λίγα λόγια, όσοι είναι φρέσκοι, μπήκαν στις δυο ρόδες είτε γιατί γουτάρουν είτε για το δήθεν βόλεμα ή τη μόστρα.
Οι πρώτοι δεν έχουν λεφτά για ss οπότε θα συμβιβαστούν με κάτι πιο φτηνό και all around. Κανά χόρνετ, κανά φέιζερ, κανά μεσαίο ον οφφ κλπ.
Οι δεύτεροι (που είναι και περισσότεροι) πάνε βουρ στον πατσά στα ασυμπλεκτάριστα ή στις χοντρές μπεμβέ.

Οι μπαγιάτικοι/παλιές καραβάνες, όσοι αντέχουνε βαστάνε, όσοι δεν αντέχουνε (είτε γιατί παραγεράσανε, είτε γιατί παραπαχύνανε, είτε γιατί πέφτει παντοφλίδι, είτε γιατί θα κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να έχουν μια μεγάλη μηχανή αλλά θα πρέπει να τους εξυπηρετεί καθημερινά) στρέφονται σε μεγάλα ον οφφ.

Η δική μου εκτίμηση αυτή είναι.
Δυστυχώς έχω πάρα πολύ καιρό να δω στο δρόμο μηχανή και να καυλώσω.
Οπότε μάλλον πρέπει να πάρω εγώ μία:p

devil's animal
26/09/2014, 14:47
οι ss χαθηκαν απ'τον δρομο γιατι μετακομισαν στο car.gr...:lol:

εγω ΔΕΝ χαιρομαι παντως με την δεδομενη κατασταση...οχι γιατι ειμαι απο τους λιγους που εχουν ss που κυκλοφορει...αλλα γιατι δεν μπορω να βρω κανεναν να "παιξω" στον δρομο οπως εκανα παλιοτερα...
τ'αμαξια εχουν και αυτα ψοφησει αφου οτι δυνατο κυκλοφορει (σπανια πλεον) παει σαν κοτα γιατι σκεφτεται την βενζινη ή εχει κινηση και δεν μπορει ν'ανοιξει και να ακολουθησει...:(

το μονο που μενει ειναι να "μετριεμαι" με κανενα παπι καβαλωντας το 125...:rolleyes: αλλα και αυτο χανει την πλακα του σιγα σιγα...:ZZZ:

el_hymador
26/09/2014, 15:03
οι ss χαθηκαν απ'τον δρομο γιατι μετακομισαν στο car.gr...:lol:

εγω ΔΕΝ χαιρομαι παντως με την δεδομενη κατασταση...οχι γιατι ειμαι απο τους λιγους που εχουν ss που κυκλοφορει...αλλα γιατι δεν μπορω να βρω κανεναν να "παιξω" στον δρομο οπως εκανα παλιοτερα...
τ'αμαξια εχουν και αυτα ψοφησει αφου οτι δυνατο κυκλοφορει (σπανια πλεον) παει σαν κοτα γιατι σκεφτεται την βενζινη ή εχει κινηση και δεν μπορει ν'ανοιξει και να ακολουθησει...:(

το μονο που μενει ειναι να "μετριεμαι" με κανενα παπι καβαλωντας το 125...:rolleyes: αλλα και αυτο χανει την πλακα του σιγα σιγα...:ZZZ:

E μα μαλακίες...κατάντια... η λύση είναι να κατασκευάσουμε με φθηνά υλικά υπερεπιταχυντές αδρονιών, να δημιουργούμε σκουλικότρυπες και να βάζουμε κόντρες ποιος θα φτάσει πιο γρήγορα στα πέρατα του σύμπαντος. :lol:

devil's animal
26/09/2014, 15:32
E μα μαλακίες...κατάντια... η λύση είναι να κατασκευάσουμε με φθηνά υλικά υπερεπιταχυντές αδρονιών, να δημιουργούμε σκουλικότρυπες και να βάζουμε κόντρες ποιος θα φτάσει πιο γρήγορα στα πέρατα του σύμπαντος. :lol:

εισαι μες στο μυαλο μου ρε Κωστη...:lol:

el_hymador
26/09/2014, 15:51
εισαι μες στο μυαλο μου ρε Κωστη...:lol:

:a013: Γαμώ τα σκηνικά!

323542

devil's animal
26/09/2014, 16:24
:a013: Γαμώ τα σκηνικά!

323542

μα αν δεν μπαινει και καμια "ψιλη" καθε τοσο, θα χαθει το οποιο ενδιαφερον εχουμε για τα 'ρδελα...
αλλιως θα καταντησουμε να οδηγαμε ολοι αμαξια diesel 1000αρια που καινε και λιγοτερο και θα περιμενουμε καποιον φορτηγατζη να πεσει πανω μας και να απαλλαξει την παρουσια μας απο τον ματαιο τουτο κοσμο...:yuck::cry:

el_hymador
26/09/2014, 16:35
μα αν δεν μπαινει και καμια "ψιλη" καθε τοσο, θα χαθει το οποιο ενδιαφερον εχουμε για τα 'ρδελα...
αλλιως θα καταντησουμε να οδηγαμε ολοι αμαξια diesel 1000αρια που καινε και λιγοτερο και θα περιμενουμε καποιον φορτηγατζη να πεσει πανω μας και να απαλλαξει την παρουσια μας απο τον ματαιο τουτο κοσμο...:yuck::cry:

Σταύρο χρειάζεται και μια βουδιστική - Ζεν προσέγγιση... φέτος πήγα με δανεικό Scarabeo 300 όλη την Στερεά από βουνά και διασχίσαμε και τα Άγραφα (ναι με το scooter). Μια χαρά ήταν. Το concept παντελώς ακατάλληλο μηχανάκι έχει και αυτό τη χάρη του. Τώρα ψάχνω συμμετοχές για γύρο Ελλάδας αυστηρά από άσφαλτο με MX.

Arxagelos
26/09/2014, 16:46
μαζί τελη και ασφάλεια εννοούσα μόνο που υπολόγισα ασφάλεια 6μήνου άρα βάλε άλλα 110=360 τα μαρούλια. :D

Dbnn
26/09/2014, 16:47

Μα αυτό ήδη γίνεται.....
Και να θες να ανοίξεις μπορείς? Εγώ προσωπικά φοβάμαι τον καθένα γύρω μου μην κάνει καμιά μαλακία και με πετάξει εκτός την ώρα που θα είμαι πατητός....
Και εγω αν δεν είχαμε κρίση, αν κρατούσε η τσέπη μου αν αν αν αν...... 1000cc+ θα έπαιρνα και κάθε βδομάδα θα άλλαζα λάστιχα....
Τι να το κάνεις τώρα όμως?

Θυμάμαι είχα το παπί και 2 εβδομάδες πρίν το δώσω, κολλάει δίπλα μου τύπος κοντά στην ηλικία μου με astrea και "κυνηγιόμασταν" στην μισή Δημοκρατίας....
Σταματήσαμε στο φανάρι και μου λέει: "ρε φίλε έχω να ανοίξω με άλλον άνθρωπο εδώ και 5 χρόνια πολύ μου χε λείψει...." Του λέω: "αδερφέ 2 χρόνια το έχω, 2η φορά άνοιξα" και φυσικά μείναμε κάγκελο και είπαμε σαν τον Αυλωνίτη: ΩΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕΕΕΕ?
Έτσι είναι δυστηχώς....
Γεμίσαμε υβριδικά, diesel και κάθε λογής βιοκαύσιμο και μας φαίνεται πολύ η κατανάλωση του παπιού των 100 κυβικών............

spyrakos35
26/09/2014, 17:39
Δλδ ρε σταυρο αν δεν εχει κοντρα δεν το ευχαριστιεσαι;

Τρατζικ......

cosgili
26/09/2014, 17:49

Τρατζικ......

Είπε και ο πειρατής μαυρογένης, άναψε το τσιμπούκι του και σάλπαρε με το ιστιοφόρο του.
Ρε μαλέα θα τρέξεις φέτος στο ράλλυ Αιγαίου με το φουζουρου???:bawl:

spyrakos35
26/09/2014, 18:05
Είπε και ο πειρατής μαυρογένης, άναψε το τσιμπούκι του και σάλπαρε με το ιστιοφόρο του.
Ρε μαλέα θα τρέξεις φέτος στο ράλλυ Αιγαίου με το φουζουρου???:bawl:

:moutza:

AristidisZ
26/09/2014, 19:15
2. Θα συμφωνήσω με ένα ποστ του Αρίστου κανα δυο σελίδες πριν.
Κουλτούρα.
Οι κάγκουρες πεθαίνουν ή όσο πάνε και λιγοστεύουν.
Πριν κάποια χρόνια είχαμε κάγκουρες και τρέντυδες και τους υπόλοιπους νορμάλ.
Μετά ήρθαν τα ίμο, μετά οι χίπστερ, και ποιός ξέρει τί μας ξημερώνει.
Όταν πήγαινα εγώ λύκειο, αν ρώταγες σε πόσους αρέσουν οι μηχανές και μάζευες 10 πιτσιρικάδες και τους ρώταγες τί μηχανή θα γούσταραν, οι 5-6 θα σου έλεγαν ss, οι 3 ΤΔΜ ή στρώμα, και κανάς δυο τουμπανιασμένο παπί.
Αν πας σήμερα, το μόνο που έχει μείνει ίδιο είναι το τουμπανιασμένο παπί. Οι υπόλοιποι ή βέσπα θα σου πουν ή μπέβερλυ.
(εξαρτάται κι από την περιοχή βέβαια αλλά μιλάω για νότια προάστια που είμαι εγώ).

για αυτό το αγαπάω αυτό το παιδί :a33:

επειδή το πρωί δε πρόλαβα να ολοκληρώσω τη σκέψη μου, να το πω κατάτι πιο αναλυτικά

καταρχάς να ξεκινήσουμε με το δεδομένο ότι τα μηχανάκια όσο πάνε και γίνονται όλο και πιο politically correct με το πέρασμα του χρόνου
δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι άλλη αντιμετώπιση είχε από την ευρύτερη κοινωνία ο μοτοσυκλετιστής του 1985, με τον μοτοσυκλετιστή του 2014
επίσης ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι η πρόσβαση αφενός στην πληροφορία, και αφετέρου στην ίδια την πηγή
μη ξεχνάτε ότι προ 20ετίας ούτε internet υπήρχε, αλλά ούτε καν η χρυσή ευκαιρία ;
άραγε πως αλλάζαν χέρια οι μηχανές τότε ;
εδώ θα ήταν καλό να βοήθαγε κάποιος μεγαλύτερος
φαντάζομαι είτε μέσω εμπόρων, είτε από στόμα σε στόμα, μέσω παρέας...
ο 20άρης λοιπόν του 1990, μέσα στην ταύλα για μηχανάκι τι θα αγόραζε ;
κατά πάσα πιθανότητα ένα ZZR ή κάνα YZF, από αυτά που ερχόντουσαν με το κιλό από Άπω Ανατολή...
φυσικά επίσης κατά πάσα πιθανότητα δεν είχε κάποιον να του πει ότι το μηχανάκι μπορεί π.χ. να κοβόταν στη μέση, να σου έδινε τον στρόφαλο στο χέρι ή να έκαιγε 17 ανορθωτές τη βδομάδα
μη ξεχνάτε πως η πηγή πληροφόρησης ήταν ο Κώστας και ο Γιάννης από την διπλανή παρέα στη καφετέρια...
έτσι πάντα κατά τη γνώμη μου, φτιάχτηκε μια γενιά που "έμαθε" στα SS και όπως λέει και ο Σταύρος (όχι ο Devils, αλλά ο "μέντοράς" μου), τα μόνα που λέμε μηχανές είναι όσα έχουν φαίρινγκ και είναι γιαπωνέζικα

ο κόσμος άλλαξε, προχώρησε, οι ανάγκες διαφοροποιήθηκαν
πλέον μηχανάκια δεν παίρναν μόνο όσοι τα γουστάραν ή όσοι θέλαν να το παίξουν "μάγκες"
αρχίσαν να παίρνουν και οι κουστουμάτοι που για να πάνε κέντρο από τα ΒΠ θέλαν 2 ώρες να φτάσουν και άλλες 4 να παρκάρουν
προφανώς τελικά το αγοραστικό κοινό διευρύνθηκε και δεδομένης και της "οικονομικής ανάπτυξης" (εδώ γελάμε, αλλά τέλοσπάντων χρήμα - έστω και ψεύτικο - κυκλοφόρησε) διευρύνθηκε κατά πολύ και η αγορά της μοτοσυκλέτας
στα πλαίσια αυτά λογικό είναι να άλλαξε και ο χάρτης της κατοχής διτρόχων - ο δικηγόρος δύσκολα θα καβάλαγε NSR για να πάει στο γραφείο, προφανώς
αν συμπεριλάβουμε σε αυτά και την υπερπληροφόρηση του internet (καλή ή κακή - άλλο θέμα πάλι αυτό), βγάζουμε, πάλι κατά τη γνώμη μου το τονίζω, το σημερινό μείγμα
20άρης σημερινός, θέλει να πάρει μηχανή
μπαίνει στο moto και διαβάζει
εσείς τι λέτε, θα πάρει ποτέ gixxer ;
θα έχει διαβάσει ότι:
α) είναι δύσκολο να τιθασευθεί
β) έχει 3πλά έξοδα για συντήρηση
γ) καίει την διπλή βενζίνη από ένα άλλο μηχανάκι
δ) κοπανάει παντού
και ένα σωρό άλλα...

βάζεις και την οικονομική κρίση στο σέηκερ, και νομίζω είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε την απάντηση στο αρχικό ερώτημα...

:beer:

devil's animal
26/09/2014, 19:16

Τρατζικ......

δεν ειπα οτι δεν το ευχαριστιεμαι...(αναλογως βεβαια και σε τι δρομο εισαι και ποσο εχεις ορεξη)...

αλλα ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα να εχεις εναν "συναγωνισμο-ανταγωνισμο" ρε παιδι μου...
ααααλλο κολπο εντελως να κανεις μια διαδρομη με εναν αξιο "παιχτη"...

και προσοχη δεν το βαζω μεσα στα στενα ορια της κοντρας σαν κοντρα και στην ανουσια κοκορομαχια που επιδιδομαστε εμεις τα αγορακια για να βρουμε το alpha male...
αλλα για σκεψου...
το ιδιο δεν γινεται οταν βρισκεσαι σε μια στριφτερη διαδρομη και εχεις "αξια παρεα"?
το ιδιο δεν γινεται οταν βρισκεσαι στον δρομο για την δουλεια και τυχαινει τον ιδιο δρομο να τον κανει και ενα παρομοιο μηχανακι με το δικο σου και ο οδηγος να ειναι λιγο παραπανω απο το κανονικο "ενθουσιωδης"?

εγω παντως οποτε δω sm στον δρομο και ειμαι με το xr, ανοιγουν τα ματια μου...:eek:
το ιδιο και αν δω κανεναν wannabe rossi με v-strom, tdm, versys και γενικα μεσαιο 2κ...
τα ιδια και με το gixxer...

π.χ. τωρα που το σκεφτομαι, εχω να δω busa που ν'ανοιγει, πανω απο 2ετια...που πηγαν ολα τα busa (παλια, καινουργια) που κυκλοφορουσαν σαν τα παπακια καποτε...:(

spyrakos35
26/09/2014, 19:32
Ναι, οπως το λες τωρα, μαζι σου

:beer:

chester24
26/09/2014, 19:33
Ο υποψήφιος αγοραστής ψάχνει μια μηχανή που να τα κάνει όλα. Να είναι άνετη, να πηγαίνει σχεδόν παντού, να έχει ικανοποιητική δύναμη και να είναι σχετικά οικονομική...σε όλα. Οι supersport δεν κάνουν για τίποτα παρα μόνο να μπαίνουν πίστες και να πηγαίνουν για καφέδες να τις χαλβαδιάζουν οι υπόλοιποι. Βέβαια ο καθένας κάνει τις υποχωρήσεις του και επιλέγει με βάσει το πορτοφόλι του.

Συνήθως ομως όλοι αυτοί που έχουμε SS και ST μηχανές, εχουμε και ενα γαιδούρι για να καλύψει το μεγάλο κενό σε αυτά που προανέφερα.

Ασχετο αλλά θέλω να το αναφέρω. Ήμουν στην Πάτρα πριν κανα μήνα και παρατήρησα αυτό που λεει και ο φίλος "bros 650". Παντού παπιά, Scooter, μερικά mega scooter, και V-strom, TDM, GS! Αυτά!
Ρωτάω ενα παλλικάρι αστυνομικό φίλο μου εκεί τι παίζει και μου απάντησε οτι πλεον οι μηχανές δεν είναι της μόδας. Μπορεί δηλαδη να έχεις CBR και να μην σε κοιτάξει ουτε μισή γκόμενα και να πιάσει συζήτηση με τον σκουτεράκια παρακάτω τι ωραίο μηχανάκι έχει. Δεν ξέρω αν σας "ενδιαφέρει" το σπόρ του καμακιού, αλλά γενικώς πολλοί προτιμούν αγοράζουν γκομενοπαγίδες μηχανές ότι και αν είναι αυτές. Βλέπε vespa, beverly κτλ. Και τζι ες 1200 αντβεντσουρ, δεξια βαλιτσα πανω, πολο μπλουζα, ρευ μπαν και μπριγιαντινη

spyrakos35
26/09/2014, 19:38
Αριστο.....

Ο μονος λογος ειναι τα οικονομικα και η αλλαγη στη νομοθεσια των διπλωματων.....

Με το που θα φτιαξουν τα οικονομικα (οταν), τα ss θα γεμισουν τους δρομους....

Και μαλιστα σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο λογω στερησης

AristidisZ
26/09/2014, 19:50
Αριστο.....

Ο μονος λογος ειναι τα οικονομικα και η αλλαγη στη νομοθεσια των διπλωματων.....
Με το που θα φτιαξουν τα οικονομικα (οταν), τα ss θα γεμισουν τους δρομους....
Και μαλιστα σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο λογω στερησης

μπορεί και να έχεις δίκιο, εγώ δε το πολυπιστεύω πάντως :)

ο κάγκουρας του μέλλοντος με φραγκάκια, μάλλον θα ψάχνει μπριζάκι για το ipad και το iphone, οπότε μάλλον σε κάνα Τυρανόσαυρο σκούτερ τον βλέπω να καταλήγει...

μακάρι να έρθει εκείνη η μέρα για όλους μας πάντως, να καβαλήσει ο καθένας ότι πραγματικά γουστάρει άνευ φόβου και πάθους :beer:

bros 650
26/09/2014, 20:30
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ............

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ.............ΠΕΘΑΝΕ....!!!
Άλλαξαν τά ήθη.
Άλλαξε ό κόσμος.
Άλλαξαν οί νέοι.
Πρός τό καλύτερο βεβαίως-βεβαίως......:lol:
Φλορούμπιασε ή πλάση όλη.....!!!!

αυτο λεω και γω συμφωνω ολη η νεολαια μαλακιζεται με το ιντερνετ και τα κινητα.Τους βλεπεις καθονται σε μια καφετερια να πιουνε καφε και αντι να μιλανε μεταξυ τους ασχολουνται με τα κινητα τους

Pan (dvs)
26/09/2014, 20:42
Oι καγκουρες δεν πεθαναν.Απλα οι γονεις δημοσιοι υπαλληλοι λογω περικοπων σταματησαν το δωσε.

Μην ανησυχειτε,μολις αρχισουνε να φτιαχνουνε τα πραγματα,θα ειναι παλι κοντα μας.

RaGe_Raptor
26/09/2014, 20:52
ρε αν ΔΕΝ είναι κλιπονάτο ΤΙ να το κάνεις...??:evil:
(ξέρω-ξέρω σαν το χώμα δεν έχει...)

teo_g7
26/09/2014, 20:52
Oι καγκουρες δεν πεθαναν.Απλα οι γονεις δημοσιοι υπαλληλοι λογω περικοπων σταματησαν το δωσε.

Μην ανησυχειτε,μολις αρχισουνε να φτιαχνουνε τα πραγματα,θα ειναι παλι κοντα μας.

Ναι αυτό είναι σταμάτησαν το δώσε και περνούν mega scooter των 10.000€ με προίκα αλλά 5 πάνω
Μάγκες απλα άλλαξε η μόδα (ινταξ παιζει κι η κρίση αλλά όχι τόσο)

PHILDIRTY
26/09/2014, 20:53
π.χ. τωρα που το σκεφτομαι, εχω να δω busa που ν'ανοιγει, πανω απο 2ετια...που πηγαν ολα τα busa (παλια, καινουργια) που κυκλοφορουσαν σαν τα παπακια καποτε...:([/QUOTE]

Την ίδια απορία έχω εδώ και πολύ καιρό.
Έχω ένα cbr 600 f4i ,12 ετών πια, και αισθάνομαι στον δρόμο λες και οδηγάω μηχανή παγκοσμίου ανάμεσα σε τόσα σκούτερ. Βέβαια έχω κλείσει το γκάζι τόσο πολύ ,λιγότερα από 6lt/100 km μέσα στη πόλη , που πολλά σκούτερ με τσαγιάζουν εύκολα.

amyroukai
26/09/2014, 21:37
Εγώ δεν πειράζει αν θα γελαω ως την αιωνιοτητα με το στερεότυπο των βουπου με τα δήθεν τους και των δυτικών λεβεντηδων καθαρόαιμων που δεν μπορούν πΧια να τρεΚΣουν μια βόλτα ισιαδι ως την ελεΨινα να ξεγκαβλωσουν... Πολύ συναίσθημα ρε γμτ. Λες και όλοι αυτοί που πούλησαν ss και πήραν φραπέ ρεϊσερ καστομ φακ στοκ μπαϊκς η σκούτερ ακολουθώντας πιθηκηδον την επιταγη της εποχής, ηταν ποτέ σοβαροι μοτοσικλετιστές και όχι απλοί μοτοχρηστες, που λέγανε και στο καφενείο του Βαντα. Η οδύσσεια ενός κατατρεγμένου σουπερσπορτά, ο μπιλακος ο λάστιχο-Καϊλας με το κασελακι.

Σε φιλικό σπίτι, προ 2 εβδομάδων, σκάει παρέα "πιτσιρίκοι" είκοσι λίγο. Έρχεται ο ένας, κουβεντουλα για το R6 που αναγκάστηκε να δώσει και πω ρε γμτ και πίκρα και να σου πω και ποσο ρε φίλε το ζηλεψα το χίλια τωρα κλπ σχεδόν τον λυπηθηκα. Και τι οδηγείς τώρα; Α, πήρα παλιό κουπερακι οριτζιναλ ριστορινγκ μπλα μπλα μπηκα στη λέσχη μπλα μπλα... Καλά ρε, πόσο σου στοιχίζει δαύτο; Εκεί μαζεύτηκε. Άλλαξε η μόδα, αγορΓια... Η αλήθεια βρίσκεται στις επιταγές της κάθε γκαγκα που καθορίζει τον καταναλωτισμο. Νέα γενιά και φρύδια κατσαρά.

k7600
26/09/2014, 22:05
να πω και την δική μου αμαρτία, μετά απο χρόνια με ss, streetfighter kai naked μηχανάκια και αφού έκανα αυτά που ήθελα ( california school, trackdays, αγ.Γιάννη κτλ ) αγόρασα μόλις προχθές το πρώτο μου scooter ( sr max 300 ). Πάω λοιπόν αντιπροσωπεία, παραλαμβάνω και το φέρνω σπίτι μετά από μία μακρινή σχετικά βολτούλα ( Αγ.Δημήτριο- Λαύριο-Μαρκόπουλο ), στο δρόμο όλα τέλεια, καινούριο μηχανάκι, άνετη θέση μπλα μπλα... έρχομαι λοιπόν σπίτι , ξεκαβαλάω, το κοιτάω και λέω ωραίο είναι το άτιμο αλλά.... μέσα μου μια φωνή που ούτε εγώ δεν ήθελα να ακούσω μου λεγε ... αλλά δεν είναι μηχανή....:(
δέχομαι λοιπόν τις ευχές απ όλη την οικογένεια και μετά λέω στον κολλητό μου << φίλε ωραίο, καλό, χρυσό αλλά δεν είναι μηχανή >> ο κολλητός λοιπόν με επανέφερε λέγοντάς μου << δεν μας χέζεις ρε Γιάννη, πολλοί νομίζεις έχουν την δυνατότητα σήμερα να έχουν κάτι σαν το δικό σου? >> ( ο κολλητός να σημειώσω ότι ψάχνει για δουλεία εδώ και δύο χρόνια ) , τότε λοίπον επανήλθα στην τάξη και λέω στον εαυτό μου, μην είσαι αχάριστος, όμορφο είναι, άνετο είναι, χώρους να βάζεις κράνος ,γάντια έχει, η γυναίκα ανεβαίνει, μια χαρά είναι γι αυτήν την εποχή, αργότερα βλέπουμε...
έτσι είναι η ζωή, εγώ που κάποτε κοροίδευα αυτούς με τα scooter σήμερα έχω και εγώ ένα και να σας πω και την αλήθεια μου πιο πολύ μεσα στην ζωή μου είναι αυτό παρά όλα τα άλλα που είχα, δεν λέω ότι δεν με πορώνουν τα ss απλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με δαύτα. Σκέφτομαι κάποια στιγμή και αν ανοίξουν οι πίστες να πάω να πάρω ένα aprilia rs 250 μεταχείρω και να το χω μόνο για πίστα , και πιο πολύ θα το χαίρομαι, γιατί με τ άλλα που έμπαινα πίστα έτρεμα μην τυχών κάτσει καμιά στραβή και τι θα έκανα...
έτσι είναι αλλάζουν τα πραγμάτα, αλλάζουμε και εμείς....

bros 650
26/09/2014, 22:21
Σε αλλα κρατη (αγορες) αραγε τι γινεται?Βρετανια,ηπα ιαπωνια.Οκ εδω δεν εχουμε πιστες να τα τρεξουμε και δεν εχουμε δουλεια και λεφτα να τα συντηρησουμε.Ασ πουμε ποσα ss πουλησε παγκοσμιως πχ η honda και ποσα μεγαλα ον οφ.Αν τα ss ειναι παραπανω απο τα ον οφ,τοτε ισως μονο στην ελληνικη αγορα συμβαινει αυτο.Πχ καπου διαβασα οτι η dukati φετος ειχε μεγαλη ανοδο πωλησεων (παγκοσμια),η dukati πουλαει κυριως ss.Αν πχ στην suzouki το πρωτο σε πωλησεις της μοντελο ειναι το gsxr 750,τοτε μαλλον μιλαμε για ελληνικο φαινομενο.Παντως εδω περσυ στις μοτοσυκλετες στα 4 πρωτα ηταν το gs,cb 500,nc 700, mt 7

amyroukai
26/09/2014, 22:29
Η Ντουκάτι ρε φίλε πουλάει Μονστερ, ντιαβελ, μουλτι ΚΑΙ ss.

Η Σουζούκι γαμιεται να πουλαει vstrom και παπιά και σκούτερ. ΚΑΙ ss...

Μήπως τα βλέπεις λίγο στραβά;

nikonian
26/09/2014, 22:56
Μην παραμυθιάζεσαι ελληνάκο. Η δεκαετία που περάσαμε δε θα ξανάρθει ΠΟΤΕ. Μια παρένθεση ήταν που θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά.
Έζησα 6 χρόνια με ένα XL 185 και άλλα 10 χρόνια με ένα KLR 250 με τα ίδια λάστιχα και αλυσογράναζα. Ε, στη δεκαετία του ευρώ , άλλαξα 20 μηχανάκια , ο στερημένος, γιατί ήθελα να τα δοκιμάσω όλα. Τέτοια χρόνια δε θα ξανάρθουν.:cry:

tai
26/09/2014, 23:18
Αμα σταματήσουμε να χαρακτηριζομαστε απο το εκάστοτε αντικείμενο που έχουμε αγορασει και ειναι "τούμπανο", (σκουτερ-μηχανη -ΤΤ -μπεμπα-- iphone 6-τιμπερλαντ- smartΤV) κλπ, τότε, πιθανών και να δούμε τι μας αρέσει και ίσως να το αποκτήσουμε.
Ίσως τότε, να είμαστε αυτό που θα χρησιμοποιούμε :a024:

SHOOTER045
27/09/2014, 00:43
Κάποτε στις ηλικίες αυτών πού φτιάχνουν παπιά και παίρνουν σκούτερ κυριαρχούσαν
Tzr/rgv/kr1s/nsr/fzr/cbr οι περισσότεροι που είχαν τότε αυτά τα έδωσαν και δεν πήραν τίποτα
Οι λίγοι που ξέρω παρέμειναν
Και εγώ αν και χωματερος σε ένα διάλειμμα τής χρυσής εποχής πήρα ένα R1 το οποίο δέν κράτησα πολύ γιατί δεν με βόλευε πουθενά.
Αλλά βλέπω και εδώ μέσα πώς πλέον μετράμε με το παραπάνω τα λεφτά μας και οι βόλτες μειώθηκαν, τα άσκοπα ανοίγματα που ελοχευουν κάποια στραβή, η φθορά επίσης
Εδώ μειωσα προσωπικά τις εντουραδες μια στο τόσο και αν.
Κάποτε ανά δύο χρόνια άλλαζα χωματερο, τώρα προσπαθώ να αναστήσω ένα χρεπι για να ξεκαυλωνω.
Στο θέμα μας πρόπερσι ερχόμενος από Βόλο μέσω εθνικής συναντάω παρέα με ss που τους πέρασα με το ατος και δεν με ξαναπερασαν,αλλα δεν ήταν οι μοναδικοί
Παρακάτω μέχρι R8 προσπέρασα

DoctoR_k6
27/09/2014, 00:55
ρε αν ΔΕΝ είναι κλιπονάτο ΤΙ να το κάνεις...??:evil:
(ξέρω-ξέρω σαν το χώμα δεν έχει...)

Εγω το ss δεν το πουλαω!! Κ ας το χω 8,5 χρονια κ ας εχω 91k. (Ολα καφετερια...:lol:)
Τα αυτοκολλητα που εχω μαζεψει απ εξω κ οι συγκινησεις να το οδηγαω κ 12 ωρες σερι με τσαντα πλατης, tailbag κ tankbag
το κωλοσκουτερ που εχω κ ειχα δεν τα προσφερει. Κ αν πουλησω κατι θα ναι το σκουτερ να παρω πατινι...
Με το στανιο τα συντηρουμε δε λεω, βολτες λιγοτερες γινονται δε λεω, αλλα θα το καβαλαμε οσο μπορουμε.
Κ για μενα που ακομα το βλεπω κ κ@υλωνω δεν μου λεει κατι να επαιρνα το τελευταιο μοντελο γιατι την δουλεια μου την κανω κ με αυτο...

el_hymador
27/09/2014, 08:34
Αυτό πάντως που χαρακτηρίζουμε φλώρους τους νεότερους είναι πολύ αναμενόμενο... επειδή δηλαδή δεν έχουν τα δικά μας γούστα και προτιμήσεις είναι πουστράκια και βουτυρομπεμπέδες γιατί εμείς μιλάμε είμασταν ο ορισμός της βαρβατίλας... γερνάτε μερικοί πολύ πριν την ώρα σας και γερνάτε και άσχημα! Κάτι προγενέστεροι από εμάς σβαρνούσαν όλη την Ελλάδα με MZ 250, κάρφωναν όπου και όπως με λαστιχαρισμένα γυμνά κτλ-κτλ... φαντάζομαι θα λέγαν τα ίδια και για εμάς. Εμείς οι καθαροάιμοι μηχανόβιοι βέβαια, το ανώτερο εξελικτικά είδος του αρσενικού, θέλαμε global touring μοτοσικλέτα για να περάσουμε διόδια, hypersport για να στρίψουμε λίγο, adventure γάματα για να πατήσουμε χώμα κ.ο.κ... και τα είχαμε κιόλας άμα γουστάραμε. Κάθε γενιά έχει τις δικές της ιστορίες (με δράκους ή χωρίς δράκους) για να θυμάται... αφήστε τα πιτσιρίκια ήσυχα να κάνουν ότι γουστάρουν και όπως γουστάρουν, μην ξεχνάτε ότι μεγαλώνουν σε έναν κόσμο απείρως πιο δύσκολο, περίπλοκο, αποξενωμένο και καταθλιπτικό από τον δικό μας.

devil's animal
27/09/2014, 09:09
Αυτό πάντως που χαρακτηρίζουμε φλώρους τους νεότερους είναι πολύ αναμενόμενο... επειδή δηλαδή δεν έχουν τα δικά μας γούστα και προτιμήσεις είναι πουστράκια και βουτυρομπεμπέδες γιατί εμείς μιλάμε είμασταν ο ορισμός της βαρβατίλας... γερνάτε μερικοί πολύ πριν την ώρα σας και γερνάτε και άσχημα! Κάτι προγενέστεροι από εμάς σβαρνούσαν όλη την Ελλάδα με MZ 250, κάρφωναν όπου και όπως με λαστιχαρισμένα γυμνά κτλ-κτλ... φαντάζομαι θα λέγαν τα ίδια και για εμάς. Εμείς οι καθαροάιμοι μηχανόβιοι βέβαια, το ανώτερο εξελικτικά είδος του αρσενικού, θέλαμε global touring μοτοσικλέτα για να περάσουμε διόδια, hypersport για να στρίψουμε λίγο, adventure γάματα για να πατήσουμε χώμα κ.ο.κ... και τα είχαμε κιόλας άμα γουστάραμε. Κάθε γενιά έχει τις δικές της ιστορίες (με δράκους ή χωρίς δράκους) για να θυμάται... αφήστε τα πιτσιρίκια ήσυχα να κάνουν ότι γουστάρουν και όπως γουστάρουν, μην ξεχνάτε ότι μεγαλώνουν σε έναν κόσμο απείρως πιο δύσκολο, περίπλοκο, αποξενωμένο και καταθλιπτικό από τον δικό μας.

323569

Vice
27/09/2014, 10:40

Συμφωνώ απόλυτα

Bowleno
27/09/2014, 10:44

Φαρμακερή αλήθεια.....:beer:

pilotos_xtreme
27/09/2014, 14:04
Τα ss χάθηκαν πρώτον λόγο βενζίνας. Άλλο να θέλεις ένα 15άρι τότε για να πας μια Επίδαυρο ή Αι Γιάννη και άλλο τα διπλά που θες σήμερα. Για να μη μιλήσω για μεγαλύτερες βόλτες που για να τις κάνουμε μερικοί θέλουμε το μισό+ μηνιάτικο και για τα διόδια που θές ένα τεπόζιτο σε λεφτά να πας και ένα για να ρθεις.
Δεύτερο , λόγο το ότι υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση στους δρόμους και όχι με τη καλή έννοια. Είναι σπαστικό να πήγαινεις και άνα 10 μέτρα να σε σταματάνε ΔΙΑΣ και να σε ζαλίζουν γιατι η πινακίδα σου δε φαίνεται καλά και γιατί το ένα και γιατί το άλλο.
Τρίτον , λόγο της κρίσης πολλοί ( όπως εγώ ) πουλήσαμε τα μηχανάκια μας γιατι προέτρεχαν άλλα πιο σημαντικά πράματα που έπρεπε να ρυθμιστούν και πλέον η βόλτα με τη μηχανή ήταν πολύτελεια. Και αυτό το γράφω με βαριά καρδία γιατι λυπάμαι πάρα πολύ που νόμιζα και ήλπιζα ότι τα πράματα θα αλλάξουν σε ένα δυο χρονάκια από τότε που μας χαντακώσαν σαν λαό.
Και τέλος γιατί έχει γίνει μόδα να καβαλάς σκούτερ για τα καλά . ΄Εκει που κάποιος θα χε τα λεφτά να πάρει ss αλλά και σκούτερ για να μη το ζορίζει χωρίς λόγο κάθε μέρα στη πόλη , πλέον μένει στο σκούτερ/παπί.

toyar
27/09/2014, 14:13
εγω παλι τοσα χρονια προσπαθουσα να καταλαβω τι δουλεια εχουν στον -ελληνικο- δρομο;)

spyrakos35
27/09/2014, 14:49
Δεύτερο , λόγο το ότι υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση στους δρόμους και όχι με τη καλή έννοια. Είναι σπαστικό να πήγαινεις και άνα 10 μέτρα να σε σταματάνε ΔΙΑΣ και να σε ζαλίζουν γιατι η πινακίδα σου δε φαίνεται καλά και γιατί το ένα και γιατί το άλλο.

να μεταφερθεί στα ανέκδοτα παρακαλώ....

tai
27/09/2014, 16:09
εγω παλι τοσα χρονια προσπαθουσα να καταλαβω τι δουλεια εχουν στον -ελληνικο- δρομο;)
για τον ιδιο λόγο που βρίσκετε μια γυμνή Μ@ΝΑΡΑ πάνω απο ένα τηγάνι.

spyrakos35
27/09/2014, 16:12
για τον ιδιο λόγο που βρίσκετε μια γυμνή Μ@ΝΑΡΑ πάνω απο ένα τηγάνι.

Εγραψες χρησταρα.....

Bob_o_mastoras
27/09/2014, 18:12

Ρωτάω ενα παλλικάρι αστυνομικό φίλο μου εκεί τι παίζει και μου απάντησε οτι πλεον οι μηχανές δεν είναι της μόδας. Μπορεί δηλαδη να έχεις CBR και να μην σε κοιτάξει ουτε μισή γκόμενα και να πιάσει συζήτηση με τον σκουτεράκια παρακάτω τι ωραίο μηχανάκι έχει. Δεν ξέρω αν σας "ενδιαφέρει" το σπόρ του καμακιού, αλλά γενικώς πολλοί προτιμούν αγοράζουν γκομενοπαγίδες μηχανές ότι και αν είναι αυτές. Βλέπε vespa, beverly κτλ.

Βεσπα δεν παιρνω ουτε τζαμπα και ας μη γ@μησω ποτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :yuck::yuck:
:evil::evil::evil: