Σύνδεση

View Full Version : Ένα περίεργο ζευγάρι

antsoar
29/09/2014, 13:46
Τέσσερις ημέρες στα Ελληνικά βουνά, χωρίς ιδιαίτερο πρόγραμμα. Δύο φίλοι, ένα KTM990 ένα Kymco Downtown 300, δυο σκηνές, και … αρκούδες.

323710

Δεν ξέρω πολλά πράγματα που να συγκρίνονται με την αναχώρηση, δεν έχει σημασία για πόσο, αυτή η αίσθηση ότι φεύγεις, είναι κάτι που δεν βρίσκω όμοιο.

323709

antsoar
29/09/2014, 13:51
Ξεκίνησα μόνος το πρωί της Δευτέρας, μιας και ο Μαρίνος έπρεπε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα πρώτα. Προορισμός η Όσσα, και το καταφύγιο «Κάναλος» στα 1604μ. Στάση για καφέ με ένα καλό φίλο στη Λαμία. Τα θέμα της κουβέντας τα ταξιδιωτικά, και το τι αξίζει να γραφτεί και τι όχι. Η γνώμη μου πάνω σε αυτό περικλείεται σε αυτό που λένε οι αμερικάνοι “Thank you for shearing” «Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες». Ευχαριστούμε που δεν το κράτησες για τον εαυτό σου, όσο μικρό ή μεγάλο ταπεινό ή επικό και αν ήταν. Εσύ μας το έδωσες και άσε να κρίνουμε εμείς αν ακουμπάει την ψυχή μας.

Σε μια στάση πριν το Κιλελέρ, βλέπω μήνυμα από τον Μαρίνο, «όλα εντάξει, ξεκινάει το απόγευμα». Έχω χρόνο να κάνω ένα κύκλο από Αγιόκαμπο πριν ανέβω για Σπηλιά, το χωριό πριν το καταφύγιο. Η παραλία έρημη, δεν με εντυπωσίασε, αλλά ο δρόμος μέσα από το δάσος Πολυδενρίου με τις καστανιές και τις οξιές ήταν απόλαυση.

Το βράδυ αφού τιμήσαμε την ταβέρνα του χωριού, πήραμε το δρόμο για επάνω. Η διαδρομή ήταν 11χλμ σπαρμένα με πέτρες και… βιολογικά αποτυπώματα αγελάδας. Είχα μιλήσει από μέρες με τον ορειβατικό σύλλογο Λάρισας, και ήξερα ότι το κυρίως καταφύγιο ήταν κλειστό, αλλά υπήρχε το καταφύγιο ανάγκης με 6 κρεβάτια, και έτσι θα γλιτώναμε το στήσιμο σκηνών μέσα στη νύχτα. Όταν το βρήκαμε όμως, με την βοήθεια των φακών, καταλάβαμε ότι όταν λένε «ανάγκης» το εννοούν. Έτσι βρεθήκαμε να στήνουμε στις 11:30 την νύχτα με φακούς κεφαλής, και απίστευτο αέρα. Είχαμε βρει ένα σημείο που έκοβε λίγο, αλλά ο θόρυβος ήταν τρομερός. Κάποια στιγμή κατά τις 5:00 αντιλήφθηκα το κρύο και τον θόρυβο να αυξάνουν πολύ, ανοίγω τα μάτια μου, και αφού μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω τι είναι τα φωτάκια που είχαν μπει μέσα στη σκηνή, συνειδητοποιώ ότι κοιτάζω τα αστέρια, και το κάλυμμα τις σκηνής ανεμίζει στον αέρα. Αφού βγήκα έξω, και έπιασα την σκηνή στα πασαλάκια, κοπανώντας πολλές φορές το χέρι μου με την ματσόλα από την νύστα, μπήκα μέσα και ξεράθηκα μέχρι το πρωί.

antsoar
29/09/2014, 13:59
Το φως του πρωινού μας αποκάλυψε το τοπίο που είχαμε βρεθεί.

323732

Η κορυφή του Κισσάβου έστεκε ακριβώς από πάνω μας, και η θέα τριγύρω προς το Αιγαίο τον Όλυμπο, και τον Θεσσαλικό κάμπο, μοναδική. Μόνο πρόβλημα ότι ο αέρας λύσαγε ακόμα χειρότερα από το βράδυ. Έτσι η σκέψη για την κορυφή ματαιώθηκε. Η τρεις ώρες τις ανάβασης, μέσα σε αυτόν το τρελό αέρα, πιο πολύ θα μας κούραζαν παρά θα μας ευχαριστούσαν. Δεν πειράζει, αφήσαμε υπόλοιπο για κάποια άλλη φορά.

323733

Κίσσαβος (Όσσα)

323734

antsoar
29/09/2014, 14:10
Αναχώρηση λοιπόν προς Πίνδο.

323735

Για τα δικά μου γούστα, ανακάλυψα ένα διαμάντι. Η διαδρομή ανάμεσα από τον Όλυμπο και τον Κάτω Όλυμπο: Γόνοι, Καλλιπεύκη, Καρυά, Συκαμινιά, Σπαρμός, Καλλιθέα.

Στην αρχή καταπράσινες πλαγιές με χαμηλή βλάστηση και τον δρόμο να ανεβαίνει ψηλά. Και μετά χωμένος μέσα σε πυκνό δάσος, με την μυρωδιά των φρεσκοκομμένων κορμών που ήταν στοιβαγμένοι σε κάθε στροφή από τους υλοτόμους. Και για το τελείωμα, οι Νοτιοδυτικές πλαγιές του Ολύμπου, με τις κορυφές χωμένες μέσα στα σύννεφα.

Στάση στα Σέρβια για καφέ, και μελέτη του χάρτη για την συνέχεια τις διαδρομής. Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις αυτού του τετραήμερου, ήταν ακριβώς αυτό. Η ελευθερία του να μην έχεις πρόγραμμα, παρά μόνο για μερικές ώρες οδήγησης μπροστά. Επανεξετάζαμε την διαδρομή μας ανάλογα την όρεξη, την κούραση, την πείνα, ή την ομορφιά του τοπίου. Αν και είμαι εντελώς άσχετος με το κάμπινγκ, το γεγονός ότι κουβαλάγαμε σκηνές, μας έδινε μια τεράστια ελευθερία για το τι θα κάνουμε.

o teos
29/09/2014, 14:27
Βάλε φώτο να γουστάρουμε Αντώνη γιατί δεν ανοίγουν....αυτά είναι.... :beer:

spyro
29/09/2014, 14:41
δώσε πόνο Αντώνιε

akis_trevor
29/09/2014, 14:42
:a014:

Pan (dvs)
29/09/2014, 14:53
Ρε ατιμε ακομη εχω το μπρικι στη χοβολη........

323722

antsoar
29/09/2014, 16:49
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει με τις φωτογραφίες. Γιατί μου τις δείχνει μια κανονικά και μια σαν συνημμένο :confused:

Edit: Νομίζω ότι είναι εντάξει τώρα

antsoar
29/09/2014, 16:57
Κάποια στιγμή κοντά στον Πεντάλοφο, αρχίσαμε να ψάχνουμε μέρος για να στήσουμε.

Ο Μαρίνος εντόπισε μια πινακίδα «φυλάκιο» σε ένα δασικό χωματόδρομο.

323731

Τον ακολουθήσαμε και βρεθήκαμε σε έναν «αυχένα». Η θέα ανεμπόδιστη για εκατοντάδες χιλιόμετρα. Από την μια ο Σμόλικας από την άλλη ο Γράμμος και το Βόιο και άλλες πολλές κορυφές που ούτε θυμάμαι.

Τριγύρω πυκνό δάσος. Εκεί γνωρίσαμε και τον Κώστα, τον δασο-πυροσβέστη που είχε βάρδια εκεί. Μας είπε ότι σπάνια βλέπει Έλληνες και ότι συνήθως οι ξένοι είναι αυτοί που ανακαλύπτουν το σημείο. Βρήκαμε ένα προστατευμένο μέρος και στήσαμε τις σκηνές.
Γυρίσαμε στον Πεντάλοφο γιατί τα επίπεδα χοληστερίνης μας είχαν μειωθεί επικίνδυνα. Στην ταβέρνα-κουτούκι η γνωστή κουβέντα: «από είστε παιδιά;» «Από Αθήνα» «Οοιιιι, και θα πάτε προς τα πέρα;» «Ναι» «Να προσέχετε στο δρόμο, γιατί έχει 4-5 αρκούδες στην περιοχή, και πετάγονται στο δρόμο» «!?!».
Φυσικά δεν τους είπαμε ότι πάμε να κοιμηθούμε στο δάσος… με τις αρκούδες.

Βγαίνοντας από την ταβέρνα είχε πια νυχτώσει.
Μαρίνος «ευτυχώς που δεν αφήσαμε φαγητά στις σκηνές»
Εγώ «Τι λες ρε φίλε, με την τσίκνα που έχουμε επάνω μας, τρία χιλιόμετρα πριν θα λενε οι αρκούδες Καλώς τα μεζεδάκια» :cry::lol:

antsoar
29/09/2014, 17:18
323738

Πηγαίνοντας για τον αυχένα
323739

Το σημείο που στήσαμε, αριστερά από το σκούτερ στο βάθος
323740

virus
29/09/2014, 17:27
γεια σου αντωνη με τα ωραια σου :beer::beer::beer:

antsoar
29/09/2014, 17:59
Αφού βρήκαμε, μέσα στο σκοτάδι, το σημείο που είχαμε στήσει αφήσαμε τις μηχανές και περπατήσαμε μέχρι τον αυχένα.
Είχα καιρό να απολαύσω τέτοιο έναστρο ουρανό.
Από τότε που πηγαίναμε πιτσιρίκια στο χωριό του πατέρα μου. Ένα ορεινό χωριό στη δυτική πλευρά της Κρήτης.
Ο Μαρίνος που ασχολείται με το άθλημα έβγαλε μερικές φωτογραφίες τον γαλαξία, και είμαι πολύ περίεργος να τις δω. Αλλά πιστεύω πως μερικές φορές η τέχνη της φωτογραφίας είναι πολύ φτωχή μπροστά στη φύση.

Όταν γυρίσαμε στις σκηνές για ύπνο το κρύο ήταν πια παραπάνω από τσουχτερό. Εκεί φάνηκε και η απειρία μου σε τέτοιες εξορμήσεις.
Όταν είναι καλοκαίρι και είσαι στην παραλία, μπορείς να κοιμηθείς και με sleeping bag από το Lidl. Στο βουνό όμως, και με 2 βαθμούς που πρέπει να είχε έξω, πρέπει να σκεφτείς πιο σοβαρά.
Καταλάβαινα λοιπόν να μπαίνει ένα κρύο με το που ξάπλωσα, αλλά ήμουν πολύ κουρασμένος για να δώσω σημασία. Το αποτέλεσμα ήταν να ξυπνήσω κατά τις 4:00 τρέμοντας ολόκληρος, με τα δόντια μου να χτυπάνε, και με μια αίσθηση αδυναμίας. Αφού ανασηκώθηκα με δυσκολία και φόρεσα ότι βρήκα μπροστά μου. Ένα ζευγάρι ισοθερμικά, κάλτσες, μια μπλούζα, το παντελόνι της μηχανής. Ένα φούτερ με την κουκούλα. Κούμπωσα τον υπνόσακο μέχρι επάνω, και έριξα από πάνω και το μπουφάν της μηχανής. Και επειδή όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να με ζεστάνουν, άρχισα να κάνω κοιλιακούς μέσα στον υπνόσακο, παρακαλώντας να περάσουν οι ώρες και να ξημερώσει.

Κάποια στιγμή με πήρε ο ύπνος, και το πρωί ξύπνησα σε αυτό το τοπίο.

323741

323742

Ο αυχένας που λέγαμε
323743

Bradipous
29/09/2014, 18:04
Να σε πω ρε φιλαρακι, αυτο το downtown ειναι το αντβεντσουρ;;;

:lol:

Μπραβο σας ρε μαγκες, καλη φαση... :beer:

Eversman
29/09/2014, 18:47
Μπράβο παιδιά! Είναι αλήθεια ότι φέτος τα βουνά "δείχνουν τα δόντια" τους από νωρίς. Να είστε καλά, μας κάνατε και ταξιδέψαμε και εμείς :beer:

antsoar
29/09/2014, 18:59
Πακετάρισμα, και συνέχεια προς Κόνιτσα, Καλπάκι, Μέτσοβο.
Η ιδέα για διανυκτέρευση στα Γιάννενα εγκαταλείφθηκε λόγο της πρόβλεψης για βροχές και καταιγίδες. Το παλιό κομμάτι της Κατάρας από Γιάννενα προς Μέτσοβο δεν το είχα κάνει, και δεν ξέρω αν θα προλάβω να το ξανακάνω. Μετά και την Εγνατία, ο δρόμος επιστρέφει στη μητέρα φύση. Κομμάτια ολόκληρα έχουν σκάσει και χόρτα έχουν φυτρώσει στο δρόμο.

Αλλά ο λόγος αυτής της διαδρομής ήταν άλλος.

Μία από της ομορφότερες διαδρομές στην Ελλάδα. Το Ανήλιο Χαλίκι. Ο χάρτης του 2007 τον δείχνει ακόμα χώμα. Και αλήθεια είναι ότι και εκεί υπάρχουν πολλά προβλήματα συντήρησης, αλλά αξίζει κάθε χιλιόμετρο.
Από το πρώτο στενό κομμάτι με τον γκρεμό στο πλάι χωρίς μπαριέρα, το δεύτερο χωμένο μέσα στο πυκνό δάσος, τόσο που δεν το βλέπει ο ήλιος, (Ανήλιο), και για το τέλος το αλπικό λιβάδι.
Είναι περίεργα τα παιχνίδια του μυαλού, αλλά ενώ μπορεί να μην θυμάμαι τι έφαγα εχθές, σε όλη τη διαδρομή είχα ζωντανή την εικόνα του Βύρωνα να στρίβει μπροστά με το Tuono, και του npat να αράζει στην άκρη για τσιγάρο, από την τελευταία ΠΣΚ στη Βοβούσα.

Μετά την Ελάτη αρχίσαμε να σκεπτόμαστε για διανυκτέρευση. Το κρύο ήταν πολύ και εγώ δεν ήθελα περάσω τα χθεσινά. Έτσι φτάσαμε στον γνωστό ξενώνα Αγνάντι στη λίμνη Πλαστήρα. Δυστυχώς η κρίση έχει φέρει εγκατάλειψης και η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική απ’ ότι θυμόμουν. Αλλά είχε ζεστό κρεβάτι, και την καλύτερη θέα στην λίμνη.
Ανήλιο Χαλίκι. Ο Μαρίνος θα έχει σίγουρα καλύτερες φωτογραφίες
323745

Πριν την Ελάτη
323746

antsoar
29/09/2014, 19:41
Η ημέρα της επιστροφής είχε στο πρόγραμμα το φράγμα Σμοκόβου.

Το φράγμα από την μία
323751

Και από την άλλη :bawl:
323753

Από κι, ένα ωραίο κομμάτι, και εντελώς έρημο μας έβγαλε μέχρι την μονή Ρεντίνας.

Άσφαλτος τέλος
323754

Και ξαφνικά χώμα… Ο Κύκλος μεγάλος για να γυρίσουμε πίσω. Η θείτσα που πετύχαμε στα μισά της διαδρομής δεν πρέπει να είχε δει πιο περίεργο ζευγάρι στο δάσος.
Αυτό που δεν περιμέναμε να δούμε εμείς ήταν το πιστάκι μετά το χώμα. Από αυτά τα ωραία, με τις εναλλασσόμενες στροφές που είσαι συνέχεια πλαγιασμένος.

Μετά και από αυτό, η επιστροφή περίμενα ότι θα είναι μια τυπική διαδικασία. Αλλά μια στάση στην Οινόη για καφέ, σε μια μπυραρία με ροκ μουσική που θα ζήλευαν και μπαράκια της Αθήνας. (προς στιγμή σκεφτήκαμε μήπως γυρίσουμε το βράδυ για μπύρα:lol: ). Και η έκπληξη ότι όλο το τοπίο πίσω από την Χασιά, προς Δερβενοχώρια έχει πρασινίσει πολύ περισσότερο. Έκανε και τα τελευταία χιλιόμετρα της επιστροφής ευχάριστα.

antsoar
29/09/2014, 19:44
Φίλε Μαρίνο σε ευχαριστώ που ανέχτηκες τον ρυθμό μου τέσσερις μέρες σε μερικά από τα πιο στριφτερά τοπία της Ελλάδας.

323756

323757

o teos
29/09/2014, 19:47
:a014: :a18: :a23:

mitsel
29/09/2014, 19:56
:a012::beer:

gior-gos
29/09/2014, 19:58
Μπραβο ρε Αντωνη!

Φανταστικα μερη!

Στα επομενα :beer:

antsoar
29/09/2014, 20:16
Ρε ατιμε ακομη εχω το μπρικι στη χοβολη........

323722

Ευχαριστούμε, έχουμε αφήσει υπόλοιπα στην περιοχή ;)

foogr01
29/09/2014, 20:54
:beer:

iliasfyntanidis
29/09/2014, 22:07
Δυνατό άρωμα σε μικρό μπουκαλάκι!:beer:

nic mor
29/09/2014, 23:29
:beer::beer::beer:

taisteal
30/09/2014, 00:38
Αντωνη,ευχομαι να καταφερνεις να κανεις περισσοτερες βολτες,για να περνας και απο Λαμια να πινουμε καφεδακια ;)

Τα μερη εκει πανω γνωστα και παντα φανταστικα,αν και για το κρυο στο ειπα οτι θα την ακουσεις..

Μεχρι την επομενη λοιπον

:beer::beer::beer::beer: :wave2:

nihristo
30/09/2014, 00:50
άξιος! Η εκδρομή μου έφερε έντονη γεύση ελευθερίας! Και εις άλλα με υγεία!

Juohmaru!
30/09/2014, 08:28
Μπραβο Αντώνη και Μαρίνο! Πραγματικά ωραία βόλτα σε αγαπημένες μεριές της Ελλάδας!
Αντε γρήγορα και στην επόμενη... Το κρύο σφίγγει, τα χώματα λασπώνουν... το kymco παίρνει και... χωμάτινα;;;

Cpt. Haddock
30/09/2014, 08:59
:beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:

ggs
30/09/2014, 09:00
Αντωνης και Μαρινος και εχουμε σιγουρα μια πανεμορφη βολτα!!!
Μπραβο ρε μαγκες παντα τετοια !!! και στα επομενα!!!
:beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:

sotostzav
30/09/2014, 09:01
Ωραιοι!!!!!!!:beer::beer::beer::beer:

alexxxcbr
30/09/2014, 10:46
:beer::beer:

gaslion
30/09/2014, 11:49
:beer::beer:

Jo.Da.
30/09/2014, 18:55
Μας γ@μησες...Αλλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...:beer::lol:

Billymuse
30/09/2014, 19:08
Κλασσικός Αντώνης... :a10::beer:

Desperado
30/09/2014, 19:09
Παιδιά, πάντα τέτοια....ταξίδεψα και εγώ μαζί σας με τα όμορφα τοπία.....
και ζήλεψα επίσης.....:beer::a18:

el-Gatto
30/09/2014, 23:29
Aντώνη :beer: :beer:

Μαρίνο :beer: :beer: :beer:

stavrouliasp
01/10/2014, 01:42
Αντώνης - Μαρίνος εγγύηση.

GhostDog
01/10/2014, 10:50
γάμησε

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

μαρίνουκο βάλε φώτο και συ, μην ντρέπεσαι :D

amyroukai
01/10/2014, 11:02
Μικρό και περιεκτικό! Μπράβο :)

tai
01/10/2014, 18:16
Μπράβο σας και παντα τετοια (με χειμερινό sleeping bag) ;)

harris_x
06/10/2014, 10:53
:beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:

TROOPER
06/10/2014, 13:57
τιλτος: ενα περιεργο ζευγαρι

μπαινω και διαβαζω: αντωνης-μαρινος

ελατε...πειτε...δεν πηγατε για κυνηγι στις ερημιες ετσι? :lol::lol::lol:

παντα τετοια ρε! :beer::beer:

antsoar
06/10/2014, 23:05
τιλτος: ενα περιεργο ζευγαρι

μπαινω και διαβαζω: αντωνης-μαρινος

ελατε...πειτε...δεν πηγατε για κυνηγι στις ερημιες ετσι? :lol::lol::lol:

παντα τετοια ρε! :beer::beer:

Ρε εξεπίτηδες έβαλα τη φωτογραφία που φαίνονται δυο σκηνές...

.....και πάνω που είπα ότι την γλίτωσα με τέτοιο τίτλο :lol:

nihristo
06/10/2014, 23:15
:D:D

Ποίος είσαι εσύ TROOPER για να κρίνεις ;;;

Kαλά να περνάτε ρε και οι κώλοι δικοί σας είναι.

:evil::bawl:

TROOPER
07/10/2014, 11:27
Ρε εξεπίτηδες έβαλα τη φωτογραφία που φαίνονται δυο σκηνές...

.....και πάνω που είπα ότι την γλίτωσα με τέτοιο τίτλο :lol:

ναι...σιγα! :lol::lol:

:D:D

Ποίος είσαι εσύ TROOPER για να κρίνεις ;;;

Kαλά να περνάτε ρε και οι κώλοι δικοί σας είναι.

:evil::bawl:

δεν κρινω...υποθετω! :lol::lol:

sapila racing
07/10/2014, 12:29
Ωραία μέρη, ωραία παρέα, και ωραία μοτοσυκλέτα ( μια ). :D
:beer: :beer: