PDA

View Full Version : Ανανέωση Triumph Tiger 800, 2015

Σελίδες : [1] 2

amyroukai
09/10/2014, 21:50
Έρχεται το καινούρΓιο...

Αναβαθμισμένο μοτέρ με ride-by-wire, μεγαλύτερη οικονομία, κρουζ κοντρόλ, τραξιόν κοντρόλ, έκδοση Adventure, μεγαλύτερη λίστα με έξτρα, ρυθμιζόμενες WP εμπρός...
Ότι πρέπει για να κλέψουν πωλήσεις από τους γερμανούς με το άλλο 800 που δεν άλλαξε παρά μόνο χρώματα.

Πηγή: http://blog.motorcycle.com/2014/10/09/manufacturers/triumph/major-updates-coming-2015-triumph-tiger-800/

324549

324550

Billymuse
09/10/2014, 21:58
Τσίμπησε στις τιμές κιολας..αλλα εγω ψηφίζω το special edition...

324551

theofilos888
09/10/2014, 22:05
Δεν εχει τοσο καλο χρηματοδοτικο.....

motolover@@
09/10/2014, 22:26
Πφφφ τώρα βρήκαν που αγόρασα το δικό μου?:moutza:

spyrakos35
09/10/2014, 23:49
Αν επεσε η καταναλωση...... Γαματο.....

ggs
10/10/2014, 09:38
αααα.....σε λιρες ειναι ο τιμοκαταλογος....και ,μαλλον,στην Αγγλια...

στην Ελλαδα θα ειναι σαν bmw... οποτε , παλι η bmw θα πουλαει... και εχει και καλυτερα χρηματοδοτικα....:hmm:(για αλλον σκεφτομαι:p)

matas
10/10/2014, 18:02
αν δε βαλουν μαρσπιε συνεπιβατη με βιδες και οχι μονοκομματα με το πλαισιο δεν αλλαζει τιποτα..

amyroukai
10/10/2014, 18:51
Οι φωτογραφίες στο άρθρο (ή πιο σωστά Η φωτογραφία) ήταν από το σημερινό ουμφ. Οπότε αυτό που λες με τα μαρσπιέ μπορεί και να έγινε, αλλά θα φανεί όταν βγουν οι σωστές φωτό στα μέσα ενημέρωσης.

nfeel
11/10/2014, 09:57
324643
324644

Τα ίδια είναι τα μαρσπιέ,επειδή κάποιος κάπου στην άγρια δύση έσπασε το πλαίσιο(!)δε σημαίνει ότι σπάνε όλα.

Ανάμεσα σε όλα έχουν βάλει κ προέκταση στο λασποτήρα(στα υπάρχοντα το παίρνεις after market),για να μη πιτσιλάει :)

Κάτα την άποψή μου,μπορεί η T να ακολουθεί τους βαυαρούς κάτα πόδας,το τελικό implementation στην κατηγορία των 800 κ.εκ. όμως είναι κλάσεις ανώτερο ήδη και τώρα με τη μειωμένη κατανάλωση και τα extra καλούδια θα είναι ακόμα πιο μπροστά..

spyrakos35
11/10/2014, 09:59
Αν πεφτεις και στραβωνει εστω το υποπλαισιο ειναι ενα θεματακι, συμφωνεις;

nfeel
11/10/2014, 10:17
Δεν έχει υποπλαίσιο το 800,είναι όλο ενιαίο.Ίσως εδώ να είναι η μ@λ@κία,να έπρεπε δηλαδή να έχει βιδωτό υποπλαίσιο,όχι ίσως σίγουρα δηλαδή θα βοήθαγε τους ανθρώπους που την έπαθαν από πτώση.
Από την άλλη και η bmw βέβαια που το έχει σαν ανταλλακτικό είναι κομματάκι ακριβούτσικο.

Δε νομίζω ότι υφίσταται τέτοιο θέμα προσωπικά,κάποιοι ήταν άτυχοι απλώς.Με τη μίζα που όντως είχε θέμα,στο μοντέλο 14 την έχει αλλάξει..

bros400pgm
11/10/2014, 10:21
Αν πεφτεις και στραβωνει εστω το υποπλαισιο ειναι ενα θεματακι, συμφωνεις;

Αυτο ειναι γενικολογια. Αναλογα πως πεφτει ειναι το θεμα.

pipe_smoker
11/10/2014, 10:25
Εγω ποτε δεν ετρελαινομανε για τετοια μοτα.

Ο τιγρης ο 800 παντως μου αρεσει παρα πολυ απο καθε δυνατη πλευρα.
Αναιμικο δεν τονε λες σε καμια περιπτωση.
Εμφανισιακα εμενα μου αρεσει.
Αν ηθελα τουρινγκ θα επαιρνα αλλο, για την πιο off road oriented εκδοση μιλαμε παντα.

Χιλιες φορες θα το προτιμουσα απο στρωματα και μπεμπες.
Η τιμη ειναι ενα θεμα, αλλα ποτε δεν ηταν για να μην ειναι και τωρα?

amyroukai
11/10/2014, 10:29
Περίμενε να δούμε το rbw στην τροφοδοσία γιατί πολλές αμαρτίες έχουν γίνει με δαύτο από όλες τις εταιρίες.

Τι στο διάολο τους πιάνει και τα φορτώνουν με τόσα ηλεκτρονικά τα "περιπέτειας" δεν μπορώ να καταλάβω. Έπρεπε να υπάρχει και μιά έκδοση ελαφρωμένη όσο παίρνει και απογυμνωμένη από όλες τις μαλακίες, μόνο με το ABS που είναι υποχρεωτικό. True adventure edition.

nfeel
11/10/2014, 10:32
Πρέπει κάπως να δικαιολογούν την αυξημένη τιμή που έχουν όλα τα νέα μοντέλα αφενός,αφετέρου όταν τα βάζει ο ανταγωνισμός κ εσύ τα αποκλείσεις κινδυνεύεις να μπείς στο περιθώριο..
Άσε που θα είναι ως έξτρα κάτι TC κλπ,όποιος θέλει..

amyroukai
11/10/2014, 10:37
Ποιός ανταγωνισμός έχει rbw?

pipe_smoker
11/10/2014, 10:40
True adventure edition.

Καποια στιγμη που θα εχω εμπνευση θα ανοιξω ενα θρεντ (με κατι σεντοναρες ΝΑΑΑΑΑΑΑ) να πω την αποψη μου πανω στο θεμα αντβεντσουρ:D

Stay tuned:smokin:

nfeel
11/10/2014, 10:45
Ποιός ανταγωνισμός έχει rbw?

Άν εξαιρέσεις το rbw όλα τα άλλα τα έχει.Mόλις ανανεωθεί και το f800 στάνταρ θα έχει κ rbw,όπως το νέο 1200.
Δεν ξεφεύγεις από τα ηλεκτρονικά :)

Y.Γ.Εξάλλου χάρις στο rbw κατάφερε μάλλον η Triumph να έχει 15% καλύτερη αυτονομία(αν ισχύει)στο νέο μοντέλο.

amyroukai
11/10/2014, 10:46
@ πάιπ το θέμα έχει ξανασυζητηθεί.

πλέον έχω σοβαρή άποψη επί του ζητήματος και σοβαρό κατασκευαστικό πλάνο στο μυαλό μου. Και δεν μπορώ να τα κάνω να περισσέψουν λίγο, αλλιώς θα το βλέπατε ήδη στον Κρίκο το εργαλείο γιατί δεν είναι επιστημονική φαντασία.

Από εταιρίες, περιμένω πως και πως να βγάλει η Yam ένα τενερέ με το μοτέρ και τα κιλά του μτ07 και μετά θα κλείσουν (για εμένα) όλα τα σπίτια όλων των εταιριώνΕ.

amyroukai
11/10/2014, 10:47
Άν εξαιρέσεις το rbw όλα τα άλλα τα έχει.Mόλις ανανεωθεί και το f800 στάνταρ θα έχει κ rbw,όπως το νέο 1200.
Δεν ξεφεύγεις από τα ηλεκτρονικά :)
το 1200 νομίζω έχει ήδη.

Και ναι, το έχω καταλάβει... Ξεφεύγεις δηλαδή, αλλά πρέπει να πας προς περτικαλί μεριά. Ένα 690 με FCR και Basil κιτ. :)

Billymuse
11/10/2014, 11:03

πλέον έχω σοβαρή άποψη επί του ζητήματος και σοβαρό κατασκευαστικό πλάνο στο μυαλό μου. Και δεν μπορώ να τα κάνω να περισσέψουν λίγο, αλλιώς θα το βλέπατε ήδη στον Κρίκο το εργαλείο γιατί δεν είναι επιστημονική φαντασία.

Από εταιρίες, περιμένω πως και πως να βγάλει η Yam ένα τενερέ με το μοτέρ και τα κιλά του μτ07 και μετά θα κλείσουν (για εμένα) όλα τα σπίτια όλων των εταιριώνΕ.

Η αλήθεια ειναι οτι λείπει απο την αγορά ενα 800άρι τενερε να χτυπήσει τα αλλα δυο..και αφου έκανε την αρχή με το MT-09
που έχει τρικύλινδρο cross plane κινητήρα γιατί να μη μοντάρει και ένα για ον-οφφ καταστάσεις...:a8:

pipe_smoker
11/10/2014, 11:06

Βρε το ξερω οτι εχει ξανασυζητηθει.
Εγω ομως τοτε δεν εμιλησα.

Και δεν αναφερομαι σε μαρκα/μοντα μοτοσικλετας.
Στον προσδιορισμο adventure αναφερομαι.

Τεσπα.
Χεσ'το αλλο ειν'το θεμα μας.

amyroukai
11/10/2014, 11:34
Η αλήθεια ειναι οτι λείπει απο την αγορά ενα 800άρι τενερε να χτυπήσει τα αλλα δυο..και αφου έκανε την αρχή με το MT-09
που έχει τρικύλινδρο cross plane κινητήρα γιατί να μη μοντάρει και ένα για ον-οφφ καταστάσεις...:a8:

Κατανάλωση, ανάγκη για νέο πλαίσιο. Με το σιδερένιο του ΜΤ07 μπορεί με ελάχιστες αλλαγές να βγάλει αυτό που λέμε... :)

spyrakos35
11/10/2014, 15:43
Βρε το ξερω οτι εχει ξανασυζητηθει.
Εγω ομως τοτε δεν εμιλησα.

εσύ δε μιλάς.... άπαντα γράφεις....

να κάτσεις στ αυγά σου.... :lol:

akis_trevor
13/10/2014, 14:17
αυτο το γ@μημενο το τενερε περιμενω να βγει......να περασει καμια 5ετια μηπως καταφερω να το παρω μεταχειρο..:cry:

stam2
13/10/2014, 14:47
Συγνώμη...

η σειρά για το τενερέ εδώ ξεκινάει...? ή είναι με νουμεράκι?

pipe_smoker
13/10/2014, 16:34
εσύ δε μιλάς.... άπαντα γράφεις....

να κάτσεις στ αυγά σου.... :lol:

Εδώ έξυσες εσύ μπίλιες ρε χαμένε.
Ο ορισμός του αντβέντσουρ.....:p

Και μου λες εμένα να κάτσω στα αυγά μου:lol:

pipe_smoker
13/10/2014, 16:45
1 Καὶ εἶδον ὅτε ἤνοιξε τὸ ἀρνίον μίαν ἐκ τῶν ἑπτὰ σφραγίδων· καὶ ἤκουσα ἑνὸς ἐκ τῶν τεσσάρων ζῴων λέγοντος, ὡς φωνὴ βροντῆς· ἔρχου.

2 καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ Yamaha Teneke, καὶ ὁ καθήμενος ἐπ' αὐτὸν ἔχων τόξον· καὶ ἐδόθη αὐτῷ στέφανος, καὶ ἐξῆλθε νικῶν καὶ ἵνα νικήσῃ.

3 Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν δευτέραν, ἤκουσα τοῦ δευτέρου ζῴου λέγοντος· ἔρχου.

4 καὶ ἐξῆλθεν Honda Africa, καὶ τῷ καθημένῳ ἐπ' αὐτὸν ἐδόθη αὐτῷ λαβεῖν τὴν εἰρήνην ἐκ τῆς γῆς καὶ ἵνα ἀλλήλους σφάξωσι, καὶ ἐδόθη αὐτῷ μάχαιρα μεγάλη.

:a024::a024::a024:

motofr
16/10/2014, 09:31
Γιατι εδω μου φαινεται πολυ πιο δυνατο?! :)
Εχουν αλλαξει μεταδοση η κατι τετοιο??
http://dottv.gr/index.php/arxeio-ekpompes-on-demand/2wride-ekpomph-motosykletas/584-2wride-s02-ekpomph-3h

amyroukai
06/11/2014, 09:52
Περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες εδώ.

http://www.cycleworld.com/2014/11/04/2015-triumph-tiger-800-xr-and-800-xc-adventure-motorcycle-review-first-look-photos/?src=SOC&dom=fb

The Tiger 800 XR comes with cast wheels (17-inch rear, and 19-in. front), trip computer, sump guard, hazard lights, adjustable brake and clutch levers and a 12-volt power port.
The XRx adds a more advanced trip computer, Road and Off-Road ride modes, the three configurable Rider modes, auto-cancel turnsignal, cruise control, a centerstand, hand guards, comfort seats, adjustable windscreen and an additional 12-volt power socket.
326512

The XC includes wire-spoked wheels (17-in. rear, 21-in. front), high-level front fender, fully adjustable WP suspension front and rear (Showa on the XR), trip computer, radiator guard, sump guard, hazard lights, adjustable levers, and a 12-volt power socket.
The XCx adds engine protection bars, advanced trip computer, Road and Off-Road riding modes, auto-cancel indicators, cruise control, center stand, handguards, aluminum sump guard, and a second 12-volt power socket.
326513

pipe_smoker
06/11/2014, 13:41
Εγω ποτε δεν ετρελαινομανε για τετοια μοτα.

Ο τιγρης ο 800 παντως μου αρεσει παρα πολυ απο καθε δυνατη πλευρα.
Αναιμικο δεν τονε λες σε καμια περιπτωση.
Εμφανισιακα εμενα μου αρεσει.
Αν ηθελα τουρινγκ θα επαιρνα αλλο, για την πιο off road oriented εκδοση μιλαμε παντα.

Χιλιες φορες θα το προτιμουσα απο στρωματα και μπεμπες.
Η τιμη ειναι ενα θεμα, αλλα ποτε δεν ηταν για να μην ειναι και τωρα?

I second myself.

Με αρέσει πολύ.
Λίγο το ράμφος με χαλάει αλλά όλα σκατομούτσουνα είναι σε αυτή την κατηγορία. Αυτό και το μούλτι νομίζω είναι τα λιγότερο μυρμηγκοφαγέ.

7Tolis
06/11/2014, 13:54
Ωραία μηχανάκια.Σα θάλασσιοι ελέφαντες με ρόδες για να τα πάρουμε εμείς οπου το μεγαλύτερο ποσοστό θα πάμε μέχρι Χαλκίδα και το μεσημέρι ταβέρνα να κλαρωθουμε.Δε ξέρω ρε γμτ..Κανα ελαφρύ μηχανάκι (Husaberg θεα παρε μας τα μυαλά) δε παίζει να το πάρει αυτός που ξέρει να γουστάρει;Ασταδιάλα δλδ κάθε χρόνο.
Αν τυχόνε κάποιος εθίχτηκε με τα παραπάνω ισως ανακουφιστεί οτι στη μεγάλη μερίδα ανήκω και εγώ.Ομορφα είναι.Για που είναι;Ημίμετρα.Θες χώμα;Πάρε χωμάτινο.Θες ασφαλτο;Πάρε για άσφαλτο.Τωρα αυτα τα ον οφ είναι για λίγο και παντού.Εμεις για τα κνέλια οπότε και δέσαμε.
Οποιος επανεθίχθην,και εγώ μπερδεμένος είμαι.

Ωραίο είναι πάντως.

el_hymador
06/11/2014, 14:37
Αφού ρε Triumph δεν το χεις με τα on - off γ@μησε μας και μείνε στα street... ωραίο δεν είναι το 675; Το tiger sport; τα bonneville και τα street triple; Άστα τα on-off δεν σου πάνε... είχα μια πολυώρη γνωριμία με το Explorer πριν λίγο καιρό και ακόμη το θυμάμαι και γελάω...:bawl:

ggs
06/11/2014, 14:40
είχα μια πολυώρη γνωριμία με το Explorer πριν λίγο καιρό και ακόμη το θυμάμαι και γελάω...:bawl:

για πες ... για πες...:a014:

amyroukai
06/11/2014, 14:42
Το δεύτερο βαρύτερο μεγαονοφ και εσύ...
Μόνο το Χόνδα κροσντρέσερ ντι-σι-τι το ξεπερνάει σε κιλά.

el_hymador
06/11/2014, 14:52
για πες ... για πες...:a014:

Tι να πω; Αυτό που φαντάζεσαι όταν το βλέπεις, αυτό είναι... νομίζω ότι για να το οδηγήσεις δεν θες δίπλωμα αλλά ναυτικό φυλλάδιο. Α και επίσης παρκάρισμα αλλά harley με τη μούρη πάντα προς την κατεύθυνση που θα φύγεις, δυο άτομα το τραβάγαμε για να το ξεπαρκάρουμε από ελαφρά κατηφορικό στενάκι στο κέντρο.

motolover@@
06/11/2014, 15:14
Η αλήθεια ειναι οτι καποτε θα πρεπει να σκεφτουν να τους βαλουν οπισθεν...

Billymuse
06/11/2014, 18:31
Η αλήθεια ειναι οτι καποτε θα πρεπει να σκεφτουν να τους βαλουν οπισθεν...

:confused:

amyroukai
06/11/2014, 18:46
:confused:

Τι απορείς ρε μπιλάκο. Βγάζει η μπεμπέ το 1200ADV στα 275 κιλά γεμάτο ΠΡΙΝ τα έξτρα βαλιτσοειδή κλπ. Πες 290-300 με μιά τριπλέτα ανάλογα το μέγεθος και το υλικό της, πριν τη γεμίσει ζβαν και μπομπότα για την περιπέτεια. Και δίνει και μετά κιτ χαμηλώματος και χαμηλή σέλα για να το οδηγεί και ο Φρόντο Μπάγκινς από το κηφιΣάιρ και ο θειός του ο Μπιλμπο από το Γλυφαδoλιν. Ο κάγκουρας ξαδερφος από το Μπουρνάζενγκαρντ θα το πάρει μετάχειρο μόλις το βροντήξουν οι άλλοι στατικά και απογοητευτούν. Ποιός από όλους θα το Ζμπρώξει σε ελαφρά ανωφέρεια;
Εδώ που τα λέμε και όσοι έχουν ένα αξιοπρεπές ανάστημα, πόσοι μπορούν εύκολα να το πάνε μπρος πίσω ζμπρωχτό (δεν μιλάω για καβάλα, καν).

foogr01
06/11/2014, 20:47
Τι απορείς ρε μπιλάκο. Βγάζει η μπεμπέ το 1200ADV στα 275 κιλά γεμάτο ΠΡΙΝ τα έξτρα βαλιτσοειδή κλπ. Πες 290-300 με μιά τριπλέτα ανάλογα το μέγεθος και το υλικό της, πριν τη γεμίσει ζβαν και μπομπότα για την περιπέτεια. Και δίνει και μετά κιτ χαμηλώματος και χαμηλή σέλα για να το οδηγεί και ο Φρόντο Μπάγκινς από το κηφιΣάιρ και ο θειός του ο Μπιλμπο από το Γλυφαδoλιν. Ο κάγκουρας ξαδερφος από το Μπουρνάζενγκαρντ θα το πάρει μετάχειρο μόλις το βροντήξουν οι άλλοι στατικά και απογοητευτούν. Ποιός από όλους θα το Ζμπρώξει σε ελαφρά ανωφέρεια;
Εδώ που τα λέμε και όσοι έχουν ένα αξιοπρεπές ανάστημα, πόσοι μπορούν εύκολα να το πάνε μπρος πίσω ζμπρωχτό (δεν μιλάω για καβάλα, καν).

κλαίω :bawl: :bawl: :bawl:

Billymuse
06/11/2014, 21:22

https://www.youtube.com/watch?v=kRFyw57o_Ic
edit υπάρχει τρόπος για όλες τις καταστάσεις
https://www.youtube.com/watch?v=57CxadhwMPg

amyroukai
06/11/2014, 21:38
https://www.youtube.com/watch?v=kRFyw57o_Ic
edit υπάρχει τρόπος για όλες τις καταστάσεις
https://www.youtube.com/watch?v=57CxadhwMPg

Και σε κάθε φανάρι ξεκαβαλάει για να μην πέσει; Κουράστηκα ήδη.

doctoras
06/11/2014, 22:06
Και σε κάθε φανάρι ξεκαβαλάει για να μην πέσει; Κουράστηκα ήδη.
Χαχαχα ολα τα λεφτά!!γουσταρω!
Χερας ο κοντός!!

ggs
06/11/2014, 22:09
Tι να πω; Αυτό που φαντάζεσαι όταν το βλέπεις, αυτό είναι... νομίζω ότι για να το οδηγήσεις δεν θες δίπλωμα αλλά ναυτικό φυλλάδιο. Α και επίσης παρκάρισμα αλλά harley με τη μούρη πάντα προς την κατεύθυνση που θα φύγεις, δυο άτομα το τραβάγαμε για να το ξεπαρκάρουμε από ελαφρά κατηφορικό στενάκι στο κέντρο.

:lol:

ναι μωρε , αυτο το βλεπω..
το θεμα ειναι τι κανει αμα σηκώσεις την αγκυρα και σαλπαρεις..:lol: το οδήγησες καθολου?

spyrakos35
07/11/2014, 01:06
μιας και έχω βαρύ μηχανάκι και δεν είμαι και το πρώτο μπόι/όγκος/δύναμη, όλα είναι θέμα συνήθειας και θέλησης......

όλα τα άλλα είναι για όσους θα ήθελαν αλλά δεν μπορούν....

κρυφόπουστες δλδ.... :lol:

taisteal
07/11/2014, 01:53

:lol::lol::lol::lol:

Κατα τα αλλα triumph adventure my ass..

el_hymador
07/11/2014, 07:45
:lol:

ναι μωρε , αυτο το βλεπω..
το θεμα ειναι τι κανει αμα σηκώσεις την αγκυρα και σαλπαρεις..:lol: το οδήγησες καθολου?

Aυτό που δεν καταλαβαίνω με την καμία στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι το εξής: Έχεις ένα μηχανάκι θεόβαρο, ατσούμπαλο με ψηλό κέντρο βάρους, εντελώς τζάμπα μαλακές αναρτήσεις με εξίσου τζάμπα μεγάλες διαδρομές... ναι, προσφέρουν βασιλική άνεση τα περισσότερα εξ αυτών, προστασία από τον αέρα και μπορούν να φορτωθούν με όλες τις προίκες ακόμα και αν είσαι δίγαμος. Το θέμα είναι ότι αυτά τα στοιχεία τα προσφέρουν στον ίδιο βαθμό (και ακόμα καλύτερα) οι touring / sport touring μοτοσικλέτες και πάνε μάλιστα πολύ καλύτερα στο δρόμο, εκεί δηλαδή που θα περάσουν έτσι και αλλιώς το βίο τους τα περισσότερα κατ ευφημισμό on-off. Oπότε ποιος ο λόγος;... και μη μου πείτε "για να μπαίνει κανείς χώμα...":cry:

amyroukai
07/11/2014, 08:21
μιας και έχω βαρύ μηχανάκι και δεν είμαι και το πρώτο μπόι/όγκος/δύναμη, όλα είναι θέμα συνήθειας και θέλησης......

Εσύ το δικό σου το πατάς τουλάΣΤιΧον, δεν κάνεις ακροβατικά σαν το πιθήκι που έβαλε ο Μιούζ. Και αν ξεχαστείς και το βάλεις μούρη κατηφόρα, σε βλέπω να ζητάς βοήθεια να το βγάλεις γιατί και το δικό σου κάπου 290 είναι. Το είχα πάθει ακόμα και με το bandit στο Λυκαβηττό (δεν ήξερα, έμαθα).

Κατα τα αλλα triumph adventure my ass..
Μπάστα σινιόρε, αυτό είναι στα κιλά του F800GS, δηλαδή είναι μαζί με τον Γερμανό το "ελαφρύτερο μικρομέγαλο". Σαφώς πιο μανιτζέβελο σε σχέση με τα περισσότερα 1200 που λέμε.

Oπότε ποιος ο λόγος;... και μη μου πείτε "για να μπαίνει κανείς χώμα...":cry:
Γιατί τα γονατάκια σου είναι απλωτά, γιατί δεν σκύβεις καθόλου, γιατί τα χεράκια σου κάθονται φυσικά και ξεκούραστα στο φαρδύ τιμόνι που κάνει τους ελιγμούς εύκολους, γιατί ο/η πίσω είναι άρχοντες, γιατί δεν σε νοιάζει να ταξιδεύεις με 200 σταθερά. Και γιατί με τα 800άρια και 2-3 μεγάλα, μπαίνεις και χώμα. (εξαρτάται τι εννοείς και χώμα, πέτα πιάσε σε βουνοπλαγιά μόνο με καθαρόαιμα θα κάνεις). Και γιατί δεν είναι όλα με λάθος ζύγισμα και δεν είναι όλα σουμιέδες.

Cpt. Haddock
07/11/2014, 08:57
Να υπενθυμισω οτι μιλαμε για το 800αρι συντροφοι. Αφηστε τις μπετονιερες για αλλο θρεντ.

doctoras
07/11/2014, 09:00
Γιατί τα γονατάκια σου είναι απλωτά, γιατί δεν σκύβεις καθόλου, γιατί τα χεράκια σου κάθονται φυσικά και ξεκούραστα στο φαρδύ τιμόνι που κάνει τους ελιγμούς εύκολους, γιατί ο/η πίσω είναι άρχοντες, γιατί δεν σε νοιάζει να ταξιδεύεις με 200 σταθερά. Και γιατί με τα 800άρια και 2-3 μεγάλα, μπαίνεις και χώμα. (εξαρτάται τι εννοείς και χώμα, πέτα πιάσε σε βουνοπλαγιά μόνο με καθαρόαιμα θα κάνεις). Και γιατί δεν είναι όλα με λάθος ζύγισμα και δεν είναι όλα σουμιέδες.

π.χ. fjr1300 τι διαφορετικό από άνεση θα λάμβανε αναβάτης-συνεπιβάτης συγκριτικά με τα μεγάλα adventurια παρά την ιπποδύναμη και με αυτό μπορείς να ρολάρεις σε επαρχιακούς βοηθά η ομαλότητα του I4 και η ροπή του
και τα γόνατα βολεύουν εκτός εάν είσαι (2μέτρα) και τιομόνι έχει, και σελάρα και για τους 2 και σασι ανώτερο(IMO)για φόρτωμα συγκριτικά με τα onoffια, βάρος στα ίδια
τα 800ρια,ΤΑ, tenere κάνουν χωματόδρομους άνετα

amyroukai
07/11/2014, 09:13
π.χ. fjr1300 τι διαφορετικό από άνεση θα λάμβανε αναβάτης-συνεπιβάτης συγκριτικά με τα μεγάλα adventurιa

βάρος στα ίδια

Έχοντας καβαλήσει back to back τενερέ 1200 και fjr 1300, τα βρήκα τη μέρα με τη νύχτα σε ότι αφορά στάση σώματος, υπέρ του τενερέ. Και δεν είμαι μασκετμπολίστας.

βάρος στα ίδια; Ένα απλό GS είναι 245 κιλά, ένα KTM 1190 237 κιλά, ένα FJR είναι 290, ένα GTR 1400 τα ίδια με το FJR πάνω κάτω. Το F800GS είναι 220 περίπου, το "ασφάλτινο" tiger 800 είναι επίσης εκεί, το χωμάτινο tiger 230 περίπου, όπως και το F800ADV.

motolover@@
07/11/2014, 09:23
Έχοντας καβαλήσει back to back τενερέ 1200 και fjr 1300, τα βρήκα τη μέρα με τη νύχτα σε ότι αφορά στάση σώματος, υπέρ του τενερέ. Και δεν είμαι μασκετμπολίστας.

βάρος στα ίδια; Ένα απλό GS είναι 245 κιλά, ένα KTM 1190 237 κιλά, ένα FJR είναι 290, ένα GTR 1400 τα ίδια με το FJR πάνω κάτω. Το F800GS είναι 220 περίπου, το "ασφάλτινο" tiger 800 είναι επίσης εκεί, το χωμάτινο tiger 230 περίπου, όπως και το F800ADV.

Ακριβώς γι' αυτά που λέει ο καρώ Φερμπι πήρα κι εγώ τον ασφάλτινο τίγρη 800 και ναι 220 κιλά δεν είναι και λίγα...

el_hymador
07/11/2014, 11:07
Το μόνο 800ρι μέχρι στιγμής που πήγαινε χώμα απροβλημάτιστα ήταν το DR 800 Big. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και marketing. Τα φορτωμένα με κυβικά, κιλά και πολυπλοκότητα σημερινά αποκαλούμενα on-off αυτοαναιρούνται από την ενδεδειγμένη μέση χρήση τους, δηλαδή απλή διάσχιση εκτός δρόμου χωρίς απαιτήσεις. Την οποία με λίγη προσοχή την κάνεις και με ένα street. Δεν είναι τυχαίο ότι τα extremeλίκια με χεράδες οδηγούς προβάλλονται σε βίντεο για να βλέπουμε (και να πειθόμαστε) ότι μπορούν να κάνουν αυτό που θα έπρεπε να είναι προφανές ότι μπορούν απροβλημάτιστα. Πέρασε ο άλλος μια βαθιά λασπολακκούβα με το εκάστοτε φαλαινοθηρικό και ψαρώνουμε πως την πάλεψε με το θεριό... το αυτό και με ένα αλματάκι, ενα δύσκολο σημείο με σαθρή πέτρα και ανωφέρεια κτλ-κτλ... ότι δηλαδή θα έκανε για πλάκα και με περίσσεια ευκολία ένα XT 400 Artesia ή ένα Dominator 650...

kordix
07/11/2014, 14:28
Aυτό που δεν καταλαβαίνω με την καμία στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι το εξής: Έχεις ένα μηχανάκι θεόβαρο, ατσούμπαλο με ψηλό κέντρο βάρους, εντελώς τζάμπα μαλακές αναρτήσεις με εξίσου τζάμπα μεγάλες διαδρομές... ναι, προσφέρουν βασιλική άνεση τα περισσότερα εξ αυτών, προστασία από τον αέρα και μπορούν να φορτωθούν με όλες τις προίκες ακόμα και αν είσαι δίγαμος. Το θέμα είναι ότι αυτά τα στοιχεία τα προσφέρουν στον ίδιο βαθμό (και ακόμα καλύτερα) οι touring / sport touring μοτοσικλέτες και πάνε μάλιστα πολύ καλύτερα στο δρόμο, εκεί δηλαδή που θα περάσουν έτσι και αλλιώς το βίο τους τα περισσότερα κατ ευφημισμό on-off. Oπότε ποιος ο λόγος;... και μη μου πείτε "για να μπαίνει κανείς χώμα...":cry:

Για να μπορείς να περνάς ανετα από δρόμους βομβαρδισμένους π.χ. σε Αλβανία, Τουρκία, Γεωργία και Ελλάδα.
Για να οδηγάς πιο ξεκούραστα σε επαρχιακούς στριφτερούς δρόμους.
Για να διορθώνεις πιο εύκολα με την καρατιμόνα
Για να εχεις πιο καλή ορατότητα λόγω ύψους.
Για να μην εχεις άγχος αν σου πέσει το μηχανάκι γιατί τα ον/οφ εουν κάγκελα.

Και όταν ανεβαίνεις στο Νεστόριο π.χ. να μπορείς να πας να δεις και το χωριό Γράμμος ή καμμιά αλπική λίμνη. Εχω πάει με στριτοπαρέα εκεί πάνω από 5 φορές, κανένας με στριτ μηχανάκι δεν ήρθε μαζί μου αν και οι χωματόδρομοι ήταν πατημένοι.

Και το 800 τα κάνει όλα αυτά και με το παραπάνω. Και είναι πολύ άνετο από σέλα, πολύ σημαντικό κριτήριο αγοράς για μένα.

amyroukai
07/11/2014, 14:39
Το dr800 πόσα κιλά ηταν γεμάτο δηλαδη;

daz
07/11/2014, 14:40
Ακριβώς! Τα 800 μπορούν να κάνουν αυτά που υπόσχονται τα 1200. Τα 1200 μπορούν να κάνουν ότι κάνουν και τα touring, ανεξάρτητα από το τι λένε.

Αυτά που υπόσχονται τα 800 μπορεί να τα κάνει μόνο το tenere 660 με κάποιες βελτιώσεις και αυτά που υπόσχεται το τενερε μπορούν να τα κάνουν μόνο κάτι μεταλλαγμένα κτμ και bmw.

Αυτά!

daz
07/11/2014, 14:43
Το dr800 πόσα κιλά ηταν γεμάτο δηλαδη;

Όσα και το xtz γεμάτο. 208 το τενερε, 209 ο bigoulas.

amyroukai
07/11/2014, 15:07
Ε καλά, δεν το λες κσι συλφιδα. 10 κιλά κάτω απο το f800 και αναρτησεις τζαπαν με οτι κακό συνεπάγεται αυτό;

foogr01
07/11/2014, 15:30

F800GS (το απλό όχι το Adv): 207 γεμάτο (185 στεγνό)

vkats
07/11/2014, 15:33
Για να μπορείς να περνάς ανετα από δρόμους βομβαρδισμένους π.χ. σε Αλβανία, Τουρκία, Γεωργία και Ελλάδα.
Για να οδηγάς πιο ξεκούραστα σε επαρχιακούς στριφτερούς δρόμους.
Για να διορθώνεις πιο εύκολα με την καρατιμόνα
Για να εχεις πιο καλή ορατότητα λόγω ύψους.
Για να μην εχεις άγχος αν σου πέσει το μηχανάκι γιατί τα ον/οφ εουν κάγκελα.

Και όταν ανεβαίνεις στο Νεστόριο π.χ. να μπορείς να πας να δεις και το χωριό Γράμμος ή καμμιά αλπική λίμνη. Εχω πάει με στριτοπαρέα εκεί πάνω από 5 φορές, κανένας με στριτ μηχανάκι δεν ήρθε μαζί μου αν και οι χωματόδρομοι ήταν πατημένοι.

Και το 800 τα κάνει όλα αυτά και με το παραπάνω. Και είναι πολύ άνετο από σέλα, πολύ σημαντικό κριτήριο αγοράς για μένα.

Και γιατί τα γουστάρουμε!!!!! Απόδειξη οι πωλήσεις τους....

amyroukai
07/11/2014, 16:18
F800GS (το απλό όχι το Adv): 207 γεμάτο (185 στεγνό)

Που τα βρηκες αυτά μπρε; Η Μπεμπέ στη σελίδα δίνει 214 το απλό, το μοτό περιοδικό το μέτρησε 218 το "παλιό", 22χ (δεν θυμάμαι ακριβώς) το περσινό.

Το τιγκερ ηταν βαρύτερο, φαντάζομαι οτι και τώρα με την ανανέωση θα πάει ακόμα πιο πάνω.

daz
07/11/2014, 16:26
Που τα βρηκες αυτά μπρε; Η Μπεμπέ στη σελίδα δίνει 214 το απλό, το μοτό περιοδικό το μέτρησε 218 το "παλιό", 22χ (δεν θυμάμαι ακριβώς) το περσινό.

Το τιγκερ ηταν βαρύτερο, φαντάζομαι οτι και τώρα με την ανανέωση θα πάει ακόμα πιο πάνω.

Απ' το mcs τα ψάρεψε.
Το bmw γεμάτο είναι 10 κιλά βαρύτερο απ' το xtz και με 16αρι ρεζερβουάρ.

daz
07/11/2014, 16:27
Ε καλά, δεν το λες κσι συλφιδα. 10 κιλά κάτω απο το f800 και αναρτησεις τζαπαν με οτι κακό συνεπάγεται αυτό;

Σωστά!

amyroukai
07/11/2014, 16:41
Σωστά!μάλλον το f800 είναι καλύτερο στο χώμα τοτενες.... :)

daz
07/11/2014, 18:31
μάλλον το f800 είναι καλύτερο στο χώμα τοτενες.... :)

Δεν είναι.

Είναι καλό γι' αυτό που είναι αλλά εκτός δρόμου δεν είναι καλύτερο απ' το χτζ.

taisteal
07/11/2014, 20:42
Ενας εμπειρος αναβατης στο χωμα θα κινηθει πολυ καλυτερα με το 800 απ'οτι με το ΧΤΖ.

daz
07/11/2014, 21:14
Το πρόβλημα του χτζ είναι το μεγάλο για μονοκύλινδρο βάρος του και το χάλια στήσιμο σε αναρτήσεις.

Δεν βλέπω όμως πως το μεγαλύτερο βάρος του bmw, σε συνδιασμό με τον δικύλινδρο κινητήρα και το κακό μπροστινο είναι καλύτερος συνδιασμός στο χώμα.

Εμένα μου έδωσε την εντύπωση μιας ασφάλτινης μηχανής με 21" τροχό και μεγάλες διαδρομές στις αναρτήσεις. Καμία σχέση με το χτζ το οποίο μου δίνει την εντύπωση ότι δυνατότητες για πολλά παραπάνω αλλά κάτι το κρατάει πίσω. Με ελάχιστες βελτιώσεις το yamaha μπορεί να κάνει πράγματα που με το bmw θα φάνταζαν πιο δύσκολα.

Και δεν μιλάω για το ποιο απ' τα δύο μπορεί να κινηθεί με την μεγαλύτερη ταχύτητα στο χώμα αλλά ποιο απ' τα δύο μπορεί να κινηθεί σε πιο δύσκολα εδαφη με την μεγαλύτερη ευκολία.
Και σε αυτόν τον τομέα νομίζω υπερτερεί το xtz.

Αλλά πολλά έγραψα για κάτι που είναι εκτός θέματος. :cool:

theofilos888
07/11/2014, 21:26
Θέλετε να μας πείσετε ορισμένοι, πως είναι εύκολο να καβαλήσεις ένα μηχανάκι σαν το 800 (τιγρη η μπέμπα λίγη διαφορά έχουν) και να οργώσεις τα βουνα και τα λαγκάδια δίχως πρότερη εμπειρία. Και μάλιστα τόσο εύκολα, που θα είσαι και με φορτίο! Έχετε δεί τι κυκλοφορεί εκεί έξω;

taisteal
07/11/2014, 21:29
Θέλετε να μας πείσετε ορισμένοι, πως είναι εύκολο να καβαλήσεις ένα μηχανάκι σαν το 800 (τιγρη η μπέμπα λίγη διαφορά έχουν) και να οργώσεις τα βουνα και τα λαγκάδια δίχως πρότερη εμπειρία. Και μάλιστα τόσο εύκολα, που θα είσαι και με φορτίο! Έχετε δεί τι κυκλοφορεί εκεί έξω;

Χωρις εμπειρια,με τοσα κιλα μηχανακια και φορτωμενα να πας χωμα ειναι λιγο μαλακεια θα ελεγα..
Αλλα και εμπειρια να εχεις,ειναι πολυ το βαρος,ειδικα αν υπαρχει λασπη η δυσκολα κομματια θα σου πεσουν τα χερια,αν δεν πεφτεις καθε λιγο.

amyroukai
07/11/2014, 21:36
Κακό μπροστινό το f800 και το tiger? Ουδείς έγραψε κάτι τέτοιο, πουθενά. Για το πίσω, ναι, αμφότερα χρήζουν βελτίωσης.

daz
07/11/2014, 21:38
Κακό μπροστινό το f800 και το tiger? Ουδείς έγραψε κάτι τέτοιο, πουθενά. Για το πίσω, ναι, αμφότερα χρήζουν βελτίωσης.

Για το tiger δεν ξέρω. Του bmw δε μου άρεσε. Του xtz είναι χειρότερο.

foogr01
07/11/2014, 22:41

Rider's manual: "207kg, Βάρος γεμάτης μοτοσικλέτας κατά DIN, έτοιμη για οδήγηση με ρεζερβουάρ γεμάτο κατά 90%, χωρίς προαιρετικό εξοπλισμό (SA)"

Καθώς και διάφορα site (π.χ. 1 (http://www.bikez.com/motorcycles/bmw_f_800_gs_2008.php), π.χ. 2 (http://www.motorcyclenews.com/mcn/bikereviews/searchresults/bike-reviews/bmw/bmw-f800gs-2008-current/), π.χ. 3 (http://www.motorcyclespecs.co.za/model/bmw/bmw_f800gs%2008.htm))

Για το 2008 μοντέλο.

spyrakos35
08/11/2014, 03:26
ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΒΑΡΗ - μην την πάρετε στραβά

ρε μόρτηδες, όλοι εσεις που λέτε για τα κιλά των μοτό..... ειστε όλοι φιξ που σας πειράζουν τα 15 - 20 κιλά παραπάνω των μοτό???
("φιξ".... όχι απαραίτητα βάρος μόνο αλλά και ιχνος φυσικής κατάστασης)

σουπιά, κάτσε στα αυγά σου εσύ.... :lol:

el_hymador
08/11/2014, 08:29
Το βάρος παίζει τεράστιο ρόλο γιατί πολύ απλά θα χρειαστεί πολλές φορές να σηκώσεις, τραβήξεις, ξεκολλήσεις, το εκάστοτε μηχανάκι με το οποίο πας πολυήμερες εκδρομές στα χώματα. Για το βάρος του DR800 δεν διαφωνώ ότι είναι μεγάλο αλλά σκεφτείτε ότι τις παλιές καλές εποχές τα κιλά του οριοθετούσαν το ανώτερο όριο, ενώ σήμερα αυτά τα κιλά λογίζονται ως τα λιγότερα. Από εκεί και έπειτα η προσέγγιση είναι ολιστική, εξετάζουμε επίσης το λιτό της κατασκευής και τα απλοποιημένα μηχανολογικά χαρακτηριστικά, όσο πιο πολύπλοκο και φορτωμένο με "τεχνολογία"ένα περιπετειώδες μηχανάκι τόσο αυξάνουν εκθετικά οι πιθανότητες να μουλαρώσει και να σε αφήσει κάπου, χωρίς να έχεις τη δυνατότητα επισκευής.

el_hymador
08/11/2014, 08:37
Kαι για να μιλάμε με παραδείγματα, κατά τη γνώμη μου η πιο 50-50 υλοποίηση ever σε on-off ήτανε αυτό:

326593

spyrakos35
08/11/2014, 14:01
Το βάρος παίζει τεράστιο ρόλο γιατί πολύ απλά θα χρειαστεί πολλές φορές να σηκώσεις, τραβήξεις, ξεκολλήσεις, το εκάστοτε μηχανάκι με το οποίο πας πολυήμερες εκδρομές στα χώματα. Για το βάρος του DR800 δεν διαφωνώ ότι είναι μεγάλο αλλά σκεφτείτε ότι τις παλιές καλές εποχές τα κιλά του οριοθετούσαν το ανώτερο όριο, ενώ σήμερα αυτά τα κιλά λογίζονται ως τα λιγότερα. Από εκεί και έπειτα η προσέγγιση είναι ολιστική, εξετάζουμε επίσης το λιτό της κατασκευής και τα απλοποιημένα μηχανολογικά χαρακτηριστικά, όσο πιο πολύπλοκο και φορτωμένο με "τεχνολογία"ένα περιπετειώδες μηχανάκι τόσο αυξάνουν εκθετικά οι πιθανότητες να μουλαρώσει και να σε αφήσει κάπου, χωρίς να έχεις τη δυνατότητα επισκευής.

Ναι αλλα αν το βαρος που λειπει απο το μηχανακι το κουβαλαει ο οδηγος τι θα λες μετα;

Ατιμη κενωνια;

est
08/11/2014, 16:56
Ο οδηγός ο παχύς που έφαγε παχιά φακή το βάρος του το κουβαλάει 24/7. ;)
Το ξέρει, έχει "προπονηθεί" για αυτό.
Για το αν θα κολλήσει στις λάσπες πιο εύκολα από έναν "Συλφίδα", μόνο το βάρος του δεν παίζει ρόλο.
@Χυμαδόρ: με τη φωτό που έβαλες παραπάν' ποιος τον μαζεύει τώρα τον Μπομπ!!!:bawl:

ΥΓ. Δεν είμαι χοντρός..απλά λίγο εύσωμος. :p

daz
08/11/2014, 17:49
O οδηγός το βάρος του μπορεί να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του. Δεν είναι ένα σακί πατάτες δεμένο επάνω στη μηχανή, αλλάζει θέση, πατάει όρθιος στα μαρσπιέ για χαμηλώνει το κέντρο βάρους, στις στροφές πιέζει το εξωτερικό για να βρει πρόσφυση πίσω, κατεβαίνει κτλ.

Όταν σπρώχνουμε τη μηχανή ή προσπαθούμε να τη σηκώσουμε για να την ξεκολλήσουμε το βάρος μας δεν είναι εκεί.

Μια βαριά μηχανή όταν στρίβει "πιέζει" τα ελαστικά προς τα όριά τους ακόμα περισσότερο.

Τα περισσότερα κιλά δεν σταματούν με τον ίδιο τρόπο ακόμα και με δυνατότερα φρένα. Ειδικά σε μηχανές με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων.

Στις κατηφόρες η βαρύτητα θα κάνει κουμάντο και αν το έδαφος είναι σαθρό απλά θα κουτρουβαλήσει σε ευθεία γραμμή προς το κεφάλι του Νεύτωνα.

Ναι 20 κιλά είναι τεράστια διαφορά. Ακόμα και τα 10 δεν είναι λίγα. Ειδικά αν είναι σε θέση που επηρεάζουν πολύ το κέντρο βάρους, τη λειτουργία των αναρτήσεων κτλ.

Δεν θέλουμε να βελτιώσουμε τα χρόνο μας στην πίστα ώστε να μας απασχολεί τόσο πολύ η αναλογία κιλών/ίππο.

vkats
08/11/2014, 18:04
Ποιός με είπε ΧΟΝΤΡΟ????

Δεν είμαι χοντρός. Κοντός για τα κιλά μου είμαι !!!!

:lol::lol::lol:

spyrakos35
08/11/2014, 18:10
O οδηγός το βάρος του μπορεί να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του. Δεν είναι ένα σακί πατάτες δεμένο επάνω στη μηχανή, αλλάζει θέση, πατάει όρθιος στα μαρσπιέ για χαμηλώνει το κέντρο βάρους, στις στροφές πιέζει το εξωτερικό για να βρει πρόσφυση πίσω, κατεβαίνει κτλ.

Όταν σπρώχνουμε τη μηχανή ή προσπαθούμε να τη σηκώσουμε για να την ξεκολλήσουμε το βάρος του δεν είναι εκεί.

Μια βαριά μηχανή όταν στρίβει "πιέζει" τα ελαστικά προς τα όριά τους ακόμα περισσότερο.

Τα περισσότερα κιλά δεν σταματούν με τον ίδιο τρόπο ακόμα και με δυνατότερα φρένα. Ειδικά σε μηχανές με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων.

Στις κατηφόρες η βαρύτητα θα κάνει κουμάντο και αν το έδαφος είναι σαθρό απλά θα κουτρουβαλήσει σε ευθεία γραμμή προς το κεφάλι του Νεύτωνα.

Ναι 20 κιλά είναι τεράστια διαφορά. Ακόμα και τα 10 δεν είναι λίγα. Ειδικά αν είναι σε θέση που επηρεάζουν πολύ το κέντρο βάρους, τη λειτουργία των αναρτήσεων κτλ.

Δεν θέλουμε να βελτιώσουμε τα χρόνο μας στην πίστα ώστε να μας απασχολεί τόσο πολύ η αναλογία κιλών/ίππο.

Ρε δε σου ειπα να κατσεις στα αυγα σου;

daz
08/11/2014, 18:20
Ρε δε σου ειπα να κατσεις στα αυγα σου;

Sorry. :D:D

Με πνίγει το δίκιο γιατί ενώ προσπαθώ να διατηρήσω τον εαυτό μου μοντελάκι για να πηγαίνω σαν τον άνεμο, πέφτω συνέχεια επάνω σε υπέρβαρες κατασκευές. :lol:

spyrakos35
08/11/2014, 19:01
Sorry. :D:D

Με πνίγει το άδικο γιατί ενώ προσπαθώ να διατηρήσω τον εαυτό μου μοντελάκι για να πηγαίνω σαν τον άνεμο, πέφτω συνέχεια επάνω σε υπέρβαρες κατασκευές. :lol:
Δε φταινε οι κατασκευες....

Θελετε ελαφρυ δικυλινδρο μεχρι 800cc με 80 αλογα τροχο μηδαμινη καταναλωση σουπερ αναρτησεις νακανει για δικαβαλο στο χωμα ανετα φρενα διαστημοπλοιου και τιμη γυρω στα 5-6 χιλιαρικα.....

Απορω γιατι δεν εχει βγει ακομα......

irinia
08/11/2014, 20:14
VStrom να παρετε. Ακουστε τι λεει ο Τερενς, κατι ξερει. Που να μπλεκετε.

ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΕΝΑ ΖΟΡΙ..........ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ..??

Ή κάνω λάθος..??

pipe_smoker
08/11/2014, 20:18
ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΕΝΑ ΖΟΡΙ..........ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ..??

Ή κάνω λάθος..??

Εμένα καμιά φορά με στενεύουν στον καβάλο:tooth:

Πώς σου φαίνεται το tiger?

daz
08/11/2014, 21:26
Δε φταινε οι κατασκευες....

Θελετε ελαφρυ δικυλινδρο μεχρι 800cc με 80 αλογα τροχο μηδαμινη καταναλωση σουπερ αναρτησεις νακανει για δικαβαλο στο χωμα ανετα φρενα διαστημοπλοιου και τιμη γυρω στα 5-6 χιλιαρικα.....

Απορω γιατι δεν εχει βγει ακομα......

Για άλογα δεν έγινε λόγος και αν είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Στα φρένα δεν ζήτησε κανείς υπερβολές για μηχανές που θα χρειαστεί να φρενάρουν και σε χωματόδρομο αλλά να μη βάζεις και πόδι κάτω για να σταματήσεις τα 200 τόσα κιλά του vstrom.

Το βάρος πρέπει να είναι το μικρότερο δυνατό στην ανύπαρκτη κατηγορία φτερού.
Σε λογικά επίπεδα στην μεσαία κατηγορία.
Να αποφεύγονται υπερβολές στην τρίτη.

Η τιμή εξαρτάτε απ' τα περιφερειακά που θα χρησιμοποιηθούν. Την τεχνολογία που θα κουβαλάει, τα υλικά κτλ.

come on maaaan!!! Εμείς είμαστε υπερβολικοί ή αυτοί? Τι έχουν οι σημερινές μηχανές που σε τιμή πλησιάζουν τα 10 χιλιάρικα? Μικρό βάρος? Προσεγμένη σχεδίαση? Αξιόλογες επιδόσεις? Ποιότητα κατασκευής? Ουτε ψεκασμό της προκοπής δεν έχουν, ανοιγοκλείνεις το γκάζι και κλωτσάνε σαν παλιάλογα. Το αμάξι μου είναι του 96, ένα φθηνό ριμάδι και η λειτουργία του ψακασμού του είναι έτη μπροστά συγκριτικά με την ακριβότερη μηχανή.
Για τι μιλάμε? Για τα προϊστορικά abs που τα πληρώνουμε χιλιάρικα? Όργανα που βάζουν νερό? Ανορθωτές και αντλίες που δεν μπορούν να τις κάνουν να δουλέψουν? Και σπρώωωωωχνει ο μλκ τα 250 κιλά που τα πλήρωσε 10 χιλιάρικα.
Τα ηλεκτρονικά μας μαράνανε για να βλέπουμε την πίεση των ελαστικών εν κινήσει όταν οι περισσότερες αναρτήσεις στερούνται των κυριοτέρων ρυθμίσεων.

Πόσα παραπάνω σου δίνει ένα σσ που κατα παράδοση είναι η αιχμή του δόρατος σε όλες τις εταιρίες, σε σχέση με ένα ον-οφφ ιδίων κυβικών, αναλογικά με την τιμή τους?

Το τενερέ έχει φτάσει τα 8 χιλιάρικα καινούριο. Τους έχει πειράξει η ραδιενέργεια?

spyrakos35
08/11/2014, 23:43
Για άλογα δεν έγινε λόγος και αν είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

εξαρτάται γιατί αν τα έχεις τα κιλάκια σου θες κατιτίς παραπάνω

Στα φρένα δεν ζήτησε κανείς υπερβολές για μηχανές που θα χρειαστεί να φρενάρουν και σε χωματόδρομο αλλά να μη βάζεις και πόδι κάτω για να σταματήσεις τα 200 τόσα κιλά του vstrom.

να έχουν όμως ακτινικές που είναι οι καλές, τετραπίστονες τουλάχιστον, και αβς που μπαινοβγαίνει κατά το δοκούν

Το βάρος πρέπει να είναι το μικρότερο δυνατό στην ανύπαρκτη κατηγορία φτερού.
Σε λογικά επίπεδα στην μεσαία κατηγορία.
Να αποφεύγονται υπερβολές στην τρίτη.

παλι αυτό το απροσδιοριστο "σε λογικά επίπεδα".... τα οποία διαφέρουν ανά αναβάτη.... βεβαια, πως θα γίνει να μπορεί ταυτόχρονα να σηκώνει δύο σε χώμα με τα μπαγκάζια τους, χωρίς να πιάνεται ο κώλος τους το "σε λογικά επίπεδα", είναι ένα θέμα....

Η τιμή εξαρτάτε απ' τα περιφερειακά που θα χρησιμοποιηθούν. Την τεχνολογία που θα κουβαλάει, τα υλικά κτλ.

να βάλουν ή όχι? γιατι τα θέλουμε μεν, τσάμπα δε....

η ένστασή μου ξέρεις πού είναι ρε συ Απόστολε???....

δεν γινεται να βγει ένα που να τα καλύπτει όλα.... αν μέχρι τώρα υπάρχει/υπήρξε είναι το 990._ και φαντάσου, είμαι αντιΚαΤιΜάς.... ωστόσο ΚΑΙ αυτό, με περιορισμούς σε κάποια πράγματα.... οι αγορές τείνουν (εδώ και χρόνια) προς τα εξειδικευμένα ανά περίσταση μηχανάκια..... τυχόν ολ αράουντ που βγαίνουν, είναι απλά λίγοαπόλα καταστάσεις και ποτέ παντούκαλά.... η χόνΔα πρώτη διδάξασα....

pipe_smoker
09/11/2014, 01:35
Ζορίζομαι λίγο να σας καταλάβω να πω την αλήθεια...

Για να το θέσω απλά, αν ήμουνα ο Κατεμές, ο Χόντας, ο Γιαμάχας κι έφτιαχνα μηχανές, όσο και να ήθελα να σας κάνω το χατήρι (και τσάμπα να τις μοιράσω κιόλας) διαβάζοντας αυτά που γράφετε μα το Θεό και την Παναγία δε θα ήξερα τί θέλετε να φτιάξω.

Εκτός κι αν μιλάμε για μηχανάκι τρανσφόρμερ που στην άσφαλτο πηγαίνει σαν το πιο γαμάτο street, touring κλπ και μόλις πατήσει χώμα μεταμορφώνεται σε καθαρόαιμο enduro ή και κροσικό άμα λάχει.

Μήπως αντί να αντιλαμβανόμαστε τα ον/οφ σαν την κατηγορία που κάνει λίγο απ'όλα να αρχίσουμε να την αντιλαμβανόμαστε σαν την κατηγορία που κάνει λίγο απ'όλα?

Πάει κι άσφαλτο, πάει και χώμα.
Στην άσφαλτο πάει πολύ χειρότερα απ'ότι ένα καθαρά ασφάλτινο μηχανάκι.
Στο χώμα πάει τραγικά πολύ χειρότερα απ'ότι ένα καθαρά χωμάτινο μηχανάκι.

Το καθαρά χωμάτινο όμως δεν πάει άσφαλτο, και το ασφάλτινο δεν πάει χώμα.
Αυτή η μαλακία πάει και στα δύο.

Έστω ότι τα κάνει και τα δύο σκατά.
Τα κάνει όμως.

Όποιος προτιμάει να τα κάνει και τα δύο με μία μηχανή ας αρκεστεί στο σκατά.
Όποιος έχει απαιτήσεις, είτε ας κάνει χέρια να κάνει παπάδες με ό,τι κι αν καβαλάει, είτε ας διαλέξει μόνο άσφαλτο ή μόνο χώμα για να το κάνει καλά, είτε ας πάρει δυο μηχανάκια ένα για κάθε τεραίν.

Εάν κι όταν βγει μηχανάκι τρανσφόρμερ θα το μάθουμε (και θα γκρινιάξουμε). Όλα στην ώρα τους:lol:

Bob_o_mastoras
09/11/2014, 02:09
Kαι για να μιλάμε με παραδείγματα, κατά τη γνώμη μου η πιο 50-50 υλοποίηση ever σε on-off ήτανε αυτό:

326593

Δωσε πονο Χυμαδορηηηη!!!!!!!!! :D:D:D

Πραγματικα 50/50 οντως. Αλλα μετριο φυσικα και στα δυο τερεν οπως καθε ον-οφ.
Παρ'ολα αυτα με αυξημενο μηκος αναρτησεων μπρος-πισω και σκληροτερα ελατηρια καθως και με πλαστικο τεποζιτο και 2 σε 1 εξατμιση, θα γινοταν καλυτερο open enduro απο οτι ηταν ποτε το xr600 ή 650L.

Παντως για να λεμε και του στραβου (και αναξιοπιστου) το δικιο, και το lc4 ηταν πολυ καλη εκτελεση on-off μηχανακιου. Πολυ καλη συμπεριφορα παντου (καλυτερη προφανως απο του domi) απλα πιο σκληρο. (ειδατε ρε ποσο αντικειμενικος ειμαι;; αιντε! :p)

daz
09/11/2014, 02:22
Καπνιστή πίπας δεν λέμε αυτό.

Εγώ δεν περιμένω, ούτε γίνεται να φτιαχτεί ένα μηχανάκι που θα τα κάνει και τα δυο άριστα.

Πχ.. Το χώμα θέλει 21"- 18" ο δρόμος 19"-17".

Τα on-off έχουν 21"-17". Τους δίνει λίγο περισσότερες δυνατότητες στο χώμα και τα κάνει λίγο χειρότερα στην άσφαλτο.

Και υπάρχουν πολλά ακόμα.. Αναρτήσεις γεωμετρία, φρένα κτλ.

Πάρε τώρα ένα μηχανάκι ον-οφφ που τα κάνει και τα δυο μέτρια.
Πάρε τώρα άλλο ένα ίδιο μηχανάκι που τα κάνει και τα δυο μέτρια αλλά καλύτερα απ' το πρώτο.

Ε το δευτερο μηχανάκι δεν έχει φτιαχτεί ακόμα. (ψέματα το 950 το 2004 ήταν ένα τέτοιο)

Το δευτερο μηχανάκι δεν είναι δύσκολο να φτιαχτεί.

Αν πάρω το τενερε και μου δώσεισ λεφτα θα στο κάνω καλύτερο απ' ότι είναι και στο χώμα και στην άσφαλτο.

Στον κατασκευαστή θα κόστιζε λιγότερο απ' ότι σε μένα.

Ο κατασκευαστής θα το έκανε καλύτερο από εμένα.

Ο ίδιος ο σχεδιαστής θα μπορούσε να το κάνει καλύτερο αν δεν του όριζε το μαρκετιν πως θα το φτιάξει σύμφωνα με τα θέλω του new generation rtwer με το ένα χέρι.

Το 990 γιατί είναι τόσο πετυχημένο? Γιατί συνδυάζει τους δυο κόσμους όσο καλύτερα γίνεται. Γιατί όταν το οδηγείς νομίζεις ότι ο κατασκευαστής έχει τεντώσει τα ποσοστά και αυτό το μηχανάκι είναι 70% για δρόμο, 70% για χώμα και 140% μηχανή.

daz
09/11/2014, 03:13
εξαρτάται γιατί αν τα έχεις τα κιλάκια σου θες κατιτίς παραπάνω

Τότε να ανέβεις κατηγορία. Αν φτάσεις μέχρι τα μαστόδοντα και σου πέφτουν λίγα πάρε busa ή από Δευτέρα δίαιτα. :lol:

να έχουν όμως ακτινικές που είναι οι καλές, τετραπίστονες τουλάχιστον, και αβς που μπαινοβγαίνει κατά το δοκούν

Ούτε ακτινικές ούτε τετραπίστονες, σα θες αυτά βάλτα στα μαστόδοντα που είπαμε δεν ειναι για πολλά πολλά στο χώμα.
Για το αβσ τι να κάνουμε δλδ? Να οδηγούμε με abs στο χώμα? Το ΤΑ δεν έχει διακόπτη ον-οφφ στο αβς και θεωρείται ον-οφφ. Ούτε για πατημένο χωματόδρομο δεν κάνει. Οπότε? Το πληρώνεις και μετά βγάζεις τα καλώδια και το απενεργοποιείς.

παλι αυτό το απροσδιοριστο "σε λογικά επίπεδα".... τα οποία διαφέρουν ανά αναβάτη.... βεβαια, πως θα γίνει να μπορεί ταυτόχρονα να σηκώνει δύο σε χώμα με τα μπαγκάζια τους, χωρίς να πιάνεται ο κώλος τους το "σε λογικά επίπεδα", είναι ένα θέμα....

Τα κιλά του f800 είναι παράλογα?
Τα κιλά του χτζ1200 δεν αποτελούν υπερβολή?
Τα κιλά του χτζ660 είναι σε λογικά επίπεδα για μονοκύλινδρο?

Πάρε ένα 690 και βάλτου επάνω όλο τον εξοπλισμό adv. Ρεζερβουαρ, μασκες, ποδιές, ατσάλινο υποπλαίσιο κτλ. Πόσο θα το φτάσεις? Απ' τα 135 στεγνό να το πας 165? Ε τα 185 αποτελούν υπερβολή.

Μη το ψαχνεις. Ξέρουν αυτοί πόσα είναι τα λογικά καλύτερα από εμάς.

να βάλουν ή όχι? γιατι τα θέλουμε μεν, τσάμπα δε....

Τα καλά περιφερειακά δεν τα θέλουμε καθόλου τσάμπα. Διαφορετικά η κτμ θα ειχε κλείσει.

Αν δε τα θέλαμε ή τα θέλαμε τσάμπα γιατί ο κόσμος αγοραζει 690 και του ρίχνει άλλο ένα μηχανάκι επάνω για να το κάνει αυτό που έπρεπε να είναι το χτζ και δεν αγοράζει χτζ?
Γιατί αγοράζει χτζ και του ρίχνει άλλο ένα μηχανάκι επάνω για να γίνει αυτό που έπρεπε να είναι εξ' αρχής? Λες όλοι αυτοί να μην έδιναν κάτι παραπάνω να το πάρουν έτοιμο?

Δεν μιλάω γι' αυτούς που ρίχνουν λεφτά, όχι για να το βελτιώσουν, αλλά για να δείχνει ακόμα περισσότερο σαν και που δεν είναι, κάνοντάς το ουσιαστικά χειρότερο.

Στο κάτω κάτω τα ον-οφφ δεν χρειάζονται ούτε εξωτικά υλικά ούτε τεχνολογία από φ1. Λίγο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ χρόνο στα σχεδιαστήρια θέλουν. Όχι χρόνο για να δείχνει σαν αυτό που θέλουν να φτιάξουν, αλλά να είναι όσο πιο κοντά γίνεται.
Κατά τα άλλα ακόμα και ο σωστά σχεδιασμένος χάλυβας μπορεί να σου δώσει τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα με το φτωχά σχεδιασμένο αλουμίνιο.

Κάνε ότι θέλεις για να κρατήσεις το κόστος χαμηλά αλλά κάντο σωστά και προπαντός όταν το κάνεις να έχεις στο νου σου μοτοσυκλετιστές και όχι ... (ας μη γίνω κακός)

η ένστασή μου ξέρεις πού είναι ρε συ Απόστολε???....

δεν γινεται να βγει ένα που να τα καλύπτει όλα.... αν μέχρι τώρα υπάρχει/υπήρξε είναι το 990._ και φαντάσου, είμαι αντιΚαΤιΜάς.... ωστόσο ΚΑΙ αυτό, με περιορισμούς σε κάποια πράγματα.... οι αγορές τείνουν (εδώ και χρόνια) προς τα εξειδικευμένα ανά περίσταση μηχανάκια..... τυχόν ολ αράουντ που βγαίνουν, είναι απλά λίγοαπόλα καταστάσεις και ποτέ παντούκαλά.... η χόνΔα πρώτη διδάξασα....

Δίκιο έχεις.
Δες απάντηση στον καπνιστή.

spyrakos35
09/11/2014, 04:42
Στο κάτω κάτω τα ον-οφφ δεν χρειάζονται ούτε εξωτικά υλικά ούτε τεχνολογία από φ1. Λίγο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ χρόνο στα σχεδιαστήρια θέλουν. Όχι χρόνο για να δείχνει σαν αυτό που θέλουν να φτιάξουν, αλλά να είναι όσο πιο κοντά γίνεται.

ωραία, ας πούμε οτι το λύσαμε το θέμα των προδιαγραφών, πάμε στο άλλο το σημαντικό, το οικονομικό.....

πάρε την ευρώπη για παράδειγμα....
ποσες αγορές της θέλουν ον-οφφ με τον τρόπο που το σκέφτεσαι? (δεχομαι οτι καλώς το σκέφτεσαι)
ποιο το κόστος και ποια τα αναμενόμενα έσοδα για τις εταιρείες?

φαντάζομαι καταλαβαίνεις οτι στο τέλος της ημέρας οι "παίρνων τις αποφάσεις" στις εταιρείες αν δε δουν συγκεκριμένα νούμερα προσδοκόμενων εσόδων δεν βάζουν την υπογραφή τους, ναι?

daz
09/11/2014, 06:35
ωραία, ας πούμε οτι το λύσαμε το θέμα των προδιαγραφών, πάμε στο άλλο το σημαντικό, το οικονομικό.....

πάρε την ευρώπη για παράδειγμα....
ποσες αγορές της θέλουν ον-οφφ με τον τρόπο που το σκέφτεσαι? (δεχομαι οτι καλώς το σκέφτεσαι)

φαντάζομαι καταλαβαίνεις οτι στο τέλος της ημέρας οι "παίρνων τις αποφάσεις" στις εταιρείες αν δε δουν συγκεκριμένα νούμερα προσδοκόμενων εσόδων δεν βάζουν την υπογραφή τους, ναι?

Ρε συ δεν αλλάζει τίποτα. Η φιλοσοφία αλλάζει μόνο.

Σχεδιάζουν μια μηχανή απ' το μηδέν και αντί να έχουν στο νου τους πως να την κάνουν καλύτερη κοιτάνε πως θα την κάνουν πιο παπατζίδικη.

Με τον ίδιο χρόνο στα σχεδιαστήρια και το ίδιο κόστος παραγωγής μπορούν να φτιάξουν καλύτερες μηχανές. Σε όλες τις κατηγορίες, για όλα τα βαλάντια, για κάθε γούστο και απαίτηση.

Ο κατασκευαστής πρέπει να ακολουθεί τα σχέδια του και να φτιάχνει τις μηχανές όπως ξέρει καλύτερα. Να αφήσει τους σχεδιαστές να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα και μετά να δώσει το προιόν στο μάρκετιν να το προωθήσει όπως αυτό ξέρει καλύτερα.
Βέβαια τίποτε απ' όλα αυτά δεν μπορεί να είναι εντελώς ανεξάρτητο αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε ένα φαυλο κύκλο όπου το μαρκετιν δημιουργεί ανάγκες και βάζει τους κατασκευαστες να τις υλοποιήσουν.

Έχουν χάσει όλοι την ταυτότητά τους, όλες οι μηχανές είναι ίδιες και όλες έχουν σημαντικές ελλείψεις σε βασικούς τομείς.

Δεν μπορώ πλεών να ξεχωρίσω τις μηχανές στο δρόμο από απόσταση όταν κάποτε έβλεπα το περίγραμά τους και σου έλεγα μέχρι και τι μοντέλο είναι. Εκείνο το καινούριο honda που σε όλους σας αρέσει σχεδιαστικά, εμένα μου φαίνεται παρόμοιο με τα υπόλοιπα. Όταν ανοίξουμε το καπό θα δούμε ουσιαστική δουλειά ή θα είναι άλλο ένα που το πίσω πλαστικό πινακίδας θα ζυγίζει 3 κιλά (χωρίς πινακίδα-φωτα-φλας) διότι του ενσωμάτωσαν μασιφ σιδερένια πλάκα για να το βιδώσουν στο υποπλαίσιο επειδή είναι από κάτω και δεν φαίνεται?

Γιατί μη μου πεις ότι οι διπλές εξατμίσεις στο χτ είναι απαραίτητες. Μη μου πεις ότι σε όλες τις μηχανές δεν βρίσκεις σχεδιαστικές μαλακίες που δεν έχουν καμία ουσία και απλά προσθέτουν βάρος και κόστος. Αυτός ο χρόνος για να σχεδιάσουν τη μαλακία θα μπορούσε να διατεθεί σε κάτι πιο ουσιαστικό? Αυτό το χρήμα του περιττού θα μπορούσε να διατεθεί σε καλύτερη βαφή των πλαστικών?

irinia
09/11/2014, 07:45
Εμένα καμιά φορά με στενεύουν στον καβάλο:tooth:

Πώς σου φαίνεται το tiger?

ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ...........ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ

Άπό κυβισμό είναι στή χρυσή τομή θά έλεγα.
Έχοντας άνεβεί στό παλιό καί τό 1200 νομίζω
ότι δέν μπορεί παρά νά είναι καί στήν όδική συμπεριφορά πολύ καλό.
Έκεί σταματάμε όμως...........δέν άντέχω τήν άνασφάλεια...!!!
Νά μού λέει γιά παράδειγμα ό Άγγλος ότι φταίει τό καύσιμο τής Έλλάδας
όταν άρχισαν νά παίρνουν κάτι πιστόνια στό χέρι...!!
Καί όταν καί τό καύσιμο όλης τής Εύρώπης βγήκε σκάρτο.......ΜΟΥΓΚΑ...!!
Δυστυχώς βέβαια οί Τζαπάν σέ αύτόν τόν τομέα έχουν κάνει μεγάλα βήματα
πρός τά πίσω..........άλλά άκόμα είναι πολύ μπροστά.
Τράτζικ.....παρότι άλλαζα πάντα τά μηχανάκια σάν σώβρακα γιά μένα
τό ΠΡΩΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ήταν ή άξιοπιστία...!!!
Καί ποτέ δέν παραμυθιάστηκα γιά τό φανταστικό στρίψιμο καί φρενάρισμα
τών Εύρωπαικών,είδικά τά τελευταία 10-15 χρόνια πού τί άστείο,έβλεπα
κάτι 1099 ναυαρχίδες νά φοράνε Τζαπάν άναρτήσεις καί φρένα...!!!!!!!!!
Έ......άμα στά μοτέρ καί τά ήλεκτρικά τά κάνεις ΣΚΑΤΑ,τί θά πείς..??
Τό ρίχνεις στό πόσο ώραία στρίβει καί φρενάρει.
Καί έντέχνως παραλείπεις τό πόσα δίνεις γιά νά τά κάνεις.
Όταν ό Τζαπάν κοστίζει 15 καί ό Εύρω-πέος 25.....???
Άλήθεια πόσο πάει αύτό τό καινούργιο Τάιγκερ 800..??

amyroukai
09/11/2014, 08:47
Τέρενς τσίμπησε λίγο σε εξοπλισμό και τιμή, ελπίζω όχι σε κιλά (Τάιγκερ 1050 πχ) και φαντάζομαι πλέον θα πωλείται όσο το f800gs αλλά έχει καλύτερες αναρτησεις, καλύτερη στοκ σέλα, καλύτερη ανεμοκαλυψη για την άσφαλτο. Το ζήτημα όπως γραφεις είναι η αξιοπιστία. Κάτι ιστορίες με την μιζα στο υπάρχον μοντέλο δεν ενθουσιαζουν. Λύθηκαν στα φετινα διαβάζω, τώρα που αλλάζει το μοντέλο. Και σέρβις λίγο ΟΦΑ η ουμφ.

pipe_smoker
09/11/2014, 09:10
......
Ε το δευτερο μηχανάκι δεν έχει φτιαχτεί ακόμα. (ψέματα το 950 το 2004 ήταν ένα τέτοιο)

.......
Το 990 γιατί είναι τόσο πετυχημένο? Γιατί συνδυάζει τους δυο κόσμους όσο καλύτερα γίνεται. Γιατί όταν το οδηγείς νομίζεις ότι ο κατασκευαστής έχει τεντώσει τα ποσοστά και αυτό το μηχανάκι είναι 70% για δρόμο, 70% για χώμα και 140% μηχανή.

Το 950 και το 990 όμως καίγανε τη μάνα τους και τον πατέρα τους (και όλους τους συγγενείς τους μέχρι τρίτου βαθμού:lol:) και ελαφριά ιδιαιτέρως δεν έχω την εντύπωση πως ήταν (μπορεί να κάνω και λάθος).

Κι αν λοιπόν ήταν όντως ό,τι πιο κοντά στο "δεύτερο μηχανάκι" γιατί δε μένουμε εκεί?
Δε λέω να μην προχωρήσει η αγορά, η τενολογία, να μη ζητάει ο κόσμος περισσότερα.
Αλλά το πραγματικό "γαμώ τα μηχανάκια" βγαίνει μια φορά στα 20 χρόνια.
Ε, αν δεχτούμε ότι το 950-990 ήταν αυτό, γιατί δεν ψωνίζουμε αυτό να βρούμε την υγειά μας, να γουστάρουμε, κι όταν κι εάν βγει άξιος αντικαταστάτης το συζητάμε?

Τέσπα, καταλαβαίνω τί θέλεις να πεις (και σε μένα και στο Σπυράκο και γενικώς).
Και δε διαφωνώ.
Νομίζω κι εσύ πιάνεις μέσες άκρες τί θέλω να πω.

pipe_smoker
09/11/2014, 09:21
ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ...........ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ

Άπό κυβισμό είναι στή χρυσή τομή θά έλεγα.
Έχοντας άνεβεί στό παλιό καί τό 1200 νομίζω
ότι δέν μπορεί παρά νά είναι καί στήν όδική συμπεριφορά πολύ καλό.
Έκεί σταματάμε όμως...........δέν άντέχω τήν άνασφάλεια...!!!

Τον τρόπο σου θες κι εσύ τελικά.
Άμα σε ρωτήσουνε ωραία κι όμορφα απαντάς ευθέως και ειλικρινά χωρίς περιστοφές:D

ΥΓ. Το παλιό νομίζω παίζει στα 10+ κοντά 11 χιλιάρικα.
Δε νομίζω να αλλάξει τραγικά κάτι στο καινούριο.
Από άνοιξη που θα κυκλοφορήσει θα ξέρουμε.

irinia
09/11/2014, 09:26
Τον τρόπο σου θες κι εσύ τελικά.
Άμα σε ρωτήσουνε ωραία κι όμορφα απαντάς ευθέως και ειλικρινά χωρίς περιστοφές:D

ΥΓ. Το παλιό νομίζω παίζει στα 10+ κοντά 11 χιλιάρικα.
Δε νομίζω να αλλάξει τραγικά κάτι στο καινούριο.
Από άνοιξη που θα κυκλοφορήσει θα ξέρουμε.

ΜΕ ΠΕΤΥΧΕΣ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ...............

Συμβαίνουν κι αύτά.....

amyroukai
09/11/2014, 09:29
Πάιπ τα τιγκερ παιζουν προσφορά κάτω από 10 χιλ. Και με εξοπλισμό δωρο.

pipe_smoker
09/11/2014, 09:38
Πάιπ τα τιγκερ παιζουν προσφορά κάτω από 10 χιλ. Και με εξοπλισμό δωρο.

Ναι γιατί έχει πέσει (όχι το μηχανάκι:lol:)

Η τιμή του καινούριο φρεσκαδούρα κάπου εκεί κοντά στα 11 αν θυμάμαι καλά ήταν.
Όταν θα βγει το καινούριο δε θα βγει και θα την έχει πεσμένη from day one.
Τιμή φρεσκαδούρας με τιμή φρεσκαδούρας πήγα να συγκρίνω.

gior-gos
09/11/2014, 09:51
ποσες αγορές της θέλουν ον-οφφ με τον τρόπο που το σκέφτεσαι?

Σωστος.

Υπηρχε το ktm lc4 640 adventure. Ποσοι το αγορασαν; Ακομα και το ktm lc4 640 enduro (με τροχους 18-21) ποσοι το αγορασαν; Οταν η ktm πουλουσε σαν τρελλη sm και δουκες, για ποιό αγοραστικο κοινο η ktm (και η καθε ktm) να διατηρησει - πόσο μαλλον να εξελιξει - το adventure μηχανακι της; Το ktm super enduro το στειλε αδιαβαστο. Τον μονοκυλινδρο δουκα τον εκανε εντελως ασφαλτινο. Παλι καλα που στη γκαμα της διατηρησε και εξελιξε το 640 σε 690.

Το xtz 660 πουλησε;

Το ιδιο ισχυει και για την 2κυλινδρη 800αρα νεοεμφανισθησα κατηγορια. Νονιζω κανει μπαμ οτι η κατηγορια δεν εχει ζητηση για πραγματικη χρηση στο χωμα. Εχει ομως ζητηση για χρηση στην ασφαλτο - ποσοι αληθεια απο τους ιδιοκτητες 950/990 adv κανουν πραγματικα σοβαρο χωμα μ αυτα τα μηχανακια;
Αυτοι οι λιγοι σκληροπυρηνικοι που θα κανουν ενα πραγματικο adventure ταξιδι σε χωμα και αμμο (και οχι απλα θα βγαλουν το μηχανακι 5 μετρα εξω απο την ασφαλτο για να το φωτογραφισουν στην αμμο) θα μεταποιησουν ενα μονοκυλινδρο - αν και οσο χρειαζεται (ετσι κι αλλιως υπαρχουν τα παντα απο αξεσουαρ και με το παραπανω) και ολα οκ.

Κατα τη γνωμη μου, ειναι λογικοτατο τα καινουρια μεγαλομεσαια και τα ηδη υπαρχοντα μεγαλα onoff να εχουν κατα 90% (και παραπανω) ασφαλτινο προσανατολισμο.