Σύνδεση

View Full Version : Σαρλί της π...ς

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5

el_hymador
17/01/2015, 13:39
Βασικά δεν ετοιμάζουν τίποτα, γιατί το μοναστήρι δέχτηκε επίθεση και έκλεισε
ενώ η Στούπα κατεδαφίστηκε την πρώτη φορά και έπρεπε να γίνουν οι Ολυμπιακοί
και να κλείσουν οι μπίζνες με την Κορέα ώστε να δεχτεί ο τοπικός ιεράρχης να μην καβαλάει
τη μπολντόζα της Νομαρχίας και να κάνει επελάσεις σε ΙΧ οικόπεδα....
-για την ιστορία-

Στην στούπα της Κορινθίας έχω πάει, ένα μικρό αφιέρωμα και ολίγην ιστορία για το μέρος μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=51740.0

Το κορυφαίο είναι ότι ακριβώς στην είσοδο της στούπας, οι χριστιανοταλιμπάνοι έχουν καρφώσει ένα εκκλησάκι, έτσι για το σπάσιμο. Άλλη μεγάλη έκφανση της ελαστικότητας και της ανοχής μας , είναι το εξής και το ξέρω από πρώτο χέρι: Μετά από πολύ κόπο και βάσανα δημιουργήθηκε ένας χώρος συγκέντρωσης των μαρτύρων του ιεχωβά, λίγο έξω από το χωριό μου, σε πολύ απόμερη περιοχή. Ε, σε 2-3 μήνες οι χριστιανοταλιμπάνοι έχτισαν άρον άρον ορθόδοξο ναό ακριβώς απέναντι τους....:lol:

pipe_smoker
17/01/2015, 13:50
Μετά από πολύ κόπο και βάσανα δημιουργήθηκε ένας χώρος συγκέντρωσης των μαρτύρων του ιεχωβά, λίγο έξω από το χωριό μου, σε πολύ απόμερη περιοχή. Ε, σε 2-3 μήνες οι χριστιανοταλιμπάνοι έχτισαν άρον άρον ορθόδοξο ναό ακριβώς απέναντι τους....:lol:

Εεετσιιιιι!!!!!
Τσο και λο λεμε οπου τους πετυχαινουμε!!!
Και μποχουμ δερνουμε, και Βουδα δερνουμε, και Γιαχβε κι απ'ολα!!!

Τζιζους ολε ολεεεεε!!!!!!:rockon::rockon::rockon::rockon::rockon:

SHOOTER045
17/01/2015, 13:59
Το πρόβλημα είναι η ανεξιθρησκεία και η ελευθερία τής εκφρασης στην Ελλάδα, η τα κρούσματα φανατιλας κάποιων ισλαμιστών?
Όσο για τους ιαχωβαδες επίτρεψε μού να έχω διαφορετική άποψη, γιατί είναι εξαιρετικά επίμονοι όσο καλοπροαίρετα και ευγενικά και αν μιλάνε,δεν γουστάρω να μου χτυπάνε το κουδούνι και να μου λένε για την βία στον κόσμο κλπ.
Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις λόγω δουλειάς, που οι ακραίες απόψεις περί θεληματος Θεού - Ιεχωβά στην περίπτωση τους- άνθρωποι πέθαναν ή κινδύνεψαν παρά πολύ, γιατί δεν δέχονται την μετάγγιση η την μεταμόσχευση.
Τι ότι οι ορθόδοξοι της εκεί περιοχής έχτισαν εκκλησία απέναντι το βρίσκω υπερβολικό, αλλά κάποτε εμένα σε περιοχή όπου υπήρχαν σε σχετικά κοντινή απόσταση δυο εκκλησίες, μια ορθόδοξη και μια των μαρτύρων του Ιεχωβά.
Το αποτέλεσμα ήταν ανταγωνισμός στα db .
Τελικά μετακόμισα.
Εν κατακλείδι ας πάει ένας αλλοθρησκος σε Ιράκ, Συρία κλπ να κυρηξει τα πιστεύω του η να αντιταχθει απλά στο Ισλάμ.
Σε λίγα λεπτά θα τον έχουν σφάξει σαν κουνέλι.
Οπότε δεν τίθεται σύγκριση πιστεύω μεταξύ του εκεί με το εδώ, σαν να συγκρινεις χάδι με χτύπημα από βαριοπούλα

dimmie_72
17/01/2015, 14:46
Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις λόγω δουλειάς, ....

329865

el_hymador
17/01/2015, 14:50
Το πρόβλημα είναι η ανεξιθρησκεία και η ελευθερία τής εκφρασης στην Ελλάδα, η τα κρούσματα φανατιλας κάποιων ισλαμιστών?
Όσο για τους ιαχωβαδες επίτρεψε μού να έχω διαφορετική άποψη, γιατί είναι εξαιρετικά επίμονοι όσο καλοπροαίρετα και ευγενικά και αν μιλάνε,δεν γουστάρω να μου χτυπάνε το κουδούνι και να μου λένε για την βία στον κόσμο κλπ.
Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις λόγω δουλειάς, που οι ακραίες απόψεις περί θεληματος Θεού - Ιεχωβά στην περίπτωση τους- άνθρωποι πέθαναν ή κινδύνεψαν παρά πολύ, γιατί δεν δέχονται την μετάγγιση η την μεταμόσχευση.
Τι ότι οι ορθόδοξοι της εκεί περιοχής έχτισαν εκκλησία απέναντι το βρίσκω υπερβολικό, αλλά κάποτε εμένα σε περιοχή όπου υπήρχαν σε σχετικά κοντινή απόσταση δυο εκκλησίες, μια ορθόδοξη και μια των μαρτύρων του Ιεχωβά.
Το αποτέλεσμα ήταν ανταγωνισμός στα db .
Τελικά μετακόμισα.
Εν κατακλείδι ας πάει ένας αλλοθρησκος σε Ιράκ, Συρία κλπ να κυρηξει τα πιστεύω του η να αντιταχθει απλά στο Ισλάμ.
Σε λίγα λεπτά θα τον έχουν σφάξει σαν κουνέλι.
Οπότε δεν τίθεται σύγκριση πιστεύω μεταξύ του εκεί με το εδώ, σαν να συγκρινεις χάδι με χτύπημα από βαριοπούλα

Δεν εξισώνω την Ελλάδα με το ντιπ ισλάμ, καμία σχέση. Αν δεν υπήρχαν μάλιστα αυτοί οι γραφικοί θρησκόληπτοι που κάνουν τα καραγκιοζιλίκια που ανέφερα, θα έλεγα ότι είμαστε από τους πιο ανεκτικούς λαούς στον κόσμο παρά το ότι μερικοί θέλουν να μας βαφτίζουν ρατσιστές με το ζόρι. Αλλά το ότι τσιτώνουν μερικοί, τσιτώνουν άμα τους πεις για τζαμιά κτλ-κτλ

MG-KTiNoS
17/01/2015, 15:20
Ρατσιστές είμαστε.
Επιπέδου Ταλιμπάν δεν είμαστε όμως και δεν το κουβεντιάζω.
Ούτε καν και επιπέδου Γαλλίας με τέτοιες κακές μπίζνες στην Αφρική.
Το θέμα του Τζαμιού όμως είναι πολύ ευαίσθητο για πολλούς λόγους που καμία σχέση
δεν έχουν με τους λαθρομετανάστες που γκαρίζει η Χ.Α
Υπάρχουν κατ αρχήν Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα.
Υπάρχουν ξένοι πολίτες που δουλεύουν στην Αθήνα.
Αυτοί δεν είναι όλοι στα φανάρια να πλένουν τζάμια ξέρεις.
Είναι και υπάλληλοι σε πρεσβείες και άλλοι σημαντικοί άνθρωποι.
Όταν λοιπών ο δήμαρχος Σμύρνης ανοίγει εκκλησία για τους 30 Έλληνες μετανάστες
που έχουν πάει εκεί καταλαβαίνεις ότι η υστερία -μην πω μαλακία- δε βοηθάει καθόλου
μα καθόλου τη χώρα σε διεθνή επίπεδο.
(Άσε που ακόμα και το Κατάρ έχει εκκλησία πια)
Θα σου πω και κάτι άλλο, δεν μ ενδιαφέρει ποσώς, όσο κι αν φωνάζουν οι Έλληνες
φονταμεντααλιστές. Έχουν άδικο και καλά θα κάνουν να περιοριστούν σ αυτά που ξέρουν
και σ αυτά τα λίγα που καταλαβαίνουν.
Θετικό ακόμα θα ήταν να προσέχουν και τι λένε γιατί μοιράζουν προσβολές απλόχερα
στο όνομα μου και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου.
Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ομιλούν εξ ονόματος της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας μάλιστα
και εθνικά σύμβολα.
Ούτε όλη η Ελλάδα είναι αυτοί, ούτε τα σύμβολα τους ανήκουν και καιρός είναι να μπει και λίγο
φρένο στο ποιος πιάνει τη σημαία με τα βρωμόχερα του και τι κάνει κρατώντας τη.

akis_trevor
17/01/2015, 15:27
Μπουλμοντ.....που εισαι να πεις για τους γερανους γμτ.....

kostas777
17/01/2015, 15:48
Έχω έναν κολλητό

Ο οποίος ζει μια πραγματικά τρελή ζωή. Ταιριάζουμε πολύ σε πολλά, έχουμε παρόμοια πορεία, έχουμε παρόμοιο τρόπο σκέψης. Με κάποιες από τις επιλογές του δεν συμφωνώ, αλλά αν και του λέω την άποψή μου δεν τον αποτρέπω από αυτές, τον στηρίζω και τον βοηθάω σε ό, τι κάνει γιατί τον αγαπάω και το ίδιο κάνει και αυτός για εμένα. Το μόνο που του απαγορεύω είναι να καβαλήσει τη μηχανή με μια κατσαρόλα που έχει για κράνος.

Κάποιος από τους φίλους μου είναι μουσουλμάνος. Δικαίωμά του να προσεύχεται αν θέλει, να κάνει νηστείες και ραμαζάνι, δεν θα του υποδείξω τι θα πιστεύει, τι φίλος θα ήμουν; Όπως κι εκείνος δεν προσπαθεί να με πείσει για τίποτα γιατί ξέρει κιόλας τι θα του απαντήσω, αφού τα έχουμε πει τόσες φορές. Δεν είναι από τους φανατικούς, αλλά ακολουθεί κι αυτός τα έθιμα του λαού του όπως εμείς το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες, τα Θεοφάνεια. Τα οποία είναι όλα μετατροπές αρχείων παγανιστικών εθίμων αλλά άλλου παπά ευαγγέλιο. Σεβόμαστε και εκτιμούμε ο ένας τον άλλο γιατί είμαστε φίλοι και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Έτσι εγώ δεν θα ήθελα να χλευάσω κάτι που τον χαρακτηρίζει εκείνον ή τον λαό του. Αν για παράδειγμα αυτός πιστεύει ότι ένα σκίτσο το οποίο θα βάφτιζα «Μωάμεθ» παρουσιάζει κάτι προσβλητικό για τη θρησκεία του και κατ επέκταση για όλους τους πιστούς της, κάτι τέτοιο δεν θα το ζωγράφιζα. Ούτε για να κάνω χαβαλέ, επειδή δεν είμαι μουσουλμάνος ή επειδή είμαι άθεος.
Έστω ότι είμαι άθεος. Αυτός δεν έχει αντίστοιχο σύμβολο να «σατιρίσει», τι θα φτιάξει προσβλητικό σκίτσο του Χώκινγκ; Ή του Χριστού και να θίξει όλους τους Χριστιανούς που πιθανώς δεν αντιπροσωπεύω; Αλλά αν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο, δεν του φταίω σε τίποτα, όπως δεν μου φταίει και εκείνος επειδή κάποιοι φανατικοί μουσουλμάνοι το πήραν προσωπικά.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του. Δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα, αφού αυτό προκαλεί αντιδράσεις και πολλές φορές μαζικές, γιατί συνεχίζουν και το κάνουν; Δεν είναι αστείο πια.

Je ne suis pas Charlie...

spyrakos35
17/01/2015, 16:00
Έχω έναν κολλητό

Ο οποίος ζει μια πραγματικά τρελή ζωή. Ταιριάζουμε πολύ σε πολλά, έχουμε παρόμοια πορεία, έχουμε παρόμοιο τρόπο σκέψης. Με κάποιες από τις επιλογές του δεν συμφωνώ, αλλά αν και του λέω την άποψή μου δεν τον αποτρέπω από αυτές, τον στηρίζω και τον βοηθάω σε ό, τι κάνει γιατί τον αγαπάω και το ίδιο κάνει και αυτός για εμένα. Το μόνο που του απαγορεύω είναι να καβαλήσει τη μηχανή με μια κατσαρόλα που έχει για κράνος.

Κάποιος από τους φίλους μου είναι μουσουλμάνος. Δικαίωμά του να προσεύχεται αν θέλει, να κάνει νηστείες και ραμαζάνι, δεν θα του υποδείξω τι θα πιστεύει, τι φίλος θα ήμουν; Όπως κι εκείνος δεν προσπαθεί να με πείσει για τίποτα γιατί ξέρει κιόλας τι θα του απαντήσω, αφού τα έχουμε πει τόσες φορές. Δεν είναι από τους φανατικούς, αλλά ακολουθεί κι αυτός τα έθιμα του λαού του όπως εμείς το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες, τα Θεοφάνεια. Τα οποία είναι όλα μετατροπές αρχείων παγανιστικών εθίμων αλλά άλλου παπά ευαγγέλιο. Σεβόμαστε και εκτιμούμε ο ένας τον άλλο γιατί είμαστε φίλοι και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Έτσι εγώ δεν θα ήθελα να χλευάσω κάτι που τον χαρακτηρίζει εκείνον ή τον λαό του. Αν για παράδειγμα αυτός πιστεύει ότι ένα σκίτσο το οποίο θα βάφτιζα «Μωάμεθ» παρουσιάζει κάτι προσβλητικό για τη θρησκεία του και κατ επέκταση για όλους τους πιστούς της, κάτι τέτοιο δεν θα το ζωγράφιζα. Ούτε για να κάνω χαβαλέ, επειδή δεν είμαι μουσουλμάνος ή επειδή είμαι άθεος.
Έστω ότι είμαι άθεος. Αυτός δεν έχει αντίστοιχο σύμβολο να «σατιρίσει», τι θα φτιάξει προσβλητικό σκίτσο του Χώκινγκ; Ή του Χριστού και να θίξει όλους τους Χριστιανούς που πιθανώς δεν αντιπροσωπεύω; Αλλά αν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο, δεν του φταίω σε τίποτα, όπως δεν μου φταίει και εκείνος επειδή κάποιοι φανατικοί μουσουλμάνοι το πήραν προσωπικά.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του. Δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα, αφού αυτό προκαλεί αντιδράσεις και πολλές φορές μαζικές, γιατί συνεχίζουν και το κάνουν; Δεν είναι αστείο πια.

αν δεν είσαι και γαύρος, είσαι γαμώ τα παιδιά.....

Bob_o_mastoras
17/01/2015, 16:05

moi non plus. :a10:
Δε βρισκω το λογο να προσβαλουν τοσα εκατομυρια κοσμου. Αλλο να κανεις κριτικη και αλλο να χλευαζεις με ενα τροπο που ο αλλος θεωρει ακρως προσβλητικο.

MG-KTiNoS
17/01/2015, 16:10
Έχω έναν κολλητό

Οι φανατικοί δεν μπορούν αν γίνουν φίλοι....
(όπου και αν κάνουν τσιμπ...α)

kostas777
17/01/2015, 16:13
Οι φανατικοί δεν μπορούν αν γίνουν φίλοι....
(όπου και αν κάνουν τσιμπ...α)

Μπορούν να γίνουν ακόμη κι αδέρφια

dimmie_72
17/01/2015, 16:22
ε, για νάχουν τιράζ 60.000 τεύχη (προ επεισοδίων), κάποιους θα αντιπροσωπεύει αυτή η κουλτούρα. Εδώ κάτι ανάλογες απόπειρες, απλώς φυτοζωούν.
Μήπως εμείς δεν μπορούμε να την καταλάβουμε;

Bob_o_mastoras
17/01/2015, 16:40
ε, για νάχουν τιράζ 60.000 τεύχη (προ επεισοδίων), κάποιους θα αντιπροσωπεύει αυτή η κουλτούρα. Εδώ κάτι ανάλογες απόπειρες, απλώς φυτοζωούν.
Μήπως εμείς δεν μπορούμε να την καταλάβουμε;

Kαναν πολιτικη σατιρα κυριως. Δεν ηταν περιοδικο με σκιτσα του Μωαμεθ μονο. (σκεφτητε να υπηρχε τπτ τετοιο :lol:)

pipe_smoker
17/01/2015, 16:44
Δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα, αφού αυτό προκαλεί αντιδράσεις και πολλές φορές μαζικές, γιατί συνεχίζουν και το κάνουν; Δεν είναι αστείο πια.

αν δεν είσαι και γαύρος, είσαι γαμώ τα παιδιά.....

moi non plus. :a10:
Δε βρισκω το λογο να προσβαλουν τοσα εκατομυρια κοσμου. Αλλο να κανεις κριτικη και αλλο να χλευαζεις με ενα τροπο που ο αλλος θεωρει ακρως προσβλητικο.

Κάποια πλάκα κάνετε τώρα έτσι?

Πριν από μερικούς αιώνες έπεφτε κόσμος στην πυρά γιατί έγραφε ένα βιβλίο που δεν άρεσε στον ιεροεξεταστη, ζωγράφιζε με ένα έντονο κόκκινο που ήταν ενάντια στους νόμους της εκκλησίας, η μουσική που συνέθετε εμπεριειχε δαιμονικά στοιχεία αν συνδύαζε ορισμένες νότες στη σειρά, αμφισβητούσε το αν η γη είναι το κέντρο του κόσμου και αλλα πολλά τέτοια.

Και φτάσαμε σήμερα, 600-800 χρόνια μετά, να λέμε "Βουλώστε το οι ξυπνιοι, γιατί παρεξηγούνται οι χαζοί!"?

Δεν πάμε καλά μου φαίνεται.

Η ελευθερία του λόγου, πολλώ δε μάλλον του λόγου της τέχνης, πρέπει να υποστηρίζεται από κάθε νοήμονα και πολιτισμένο άνθρωπο.

Το ότι κάποιοι δυστυχώς έχουν μια σφήνα στον εγκέφαλο, γιατί κάποιοι άλλοι δεν τους θέλουν αλλοιώς, και είναι ικανοί να σκοτώσουν γι'αυτη τη σφήνα, είναι θλιβερό και τραγικό και δεν ξέρω γω τι άλλο μεν, αλλα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να αποβλακωθουμε και οι υπόλοιποι.

spyrakos35
17/01/2015, 16:57

Πριν από μερικούς αιώνες έπεφτε κόσμος στην πυρά γιατί έγραφε ένα βιβλίο που δεν άρεσε στον ιεροεξεταστη, ζωγράφιζε με ένα έντονο κόκκινο που ήταν ενάντια στους νόμους της εκκλησίας, η μουσική που συνέθετε εμπεριειχε δαιμονικά στοιχεία αν συνδύαζε ορισμένες νότες στη σειρά, αμφισβητούσε το αν η γη είναι το κέντρο του κόσμου και αλλα πολλά τέτοια.

Και φτάσαμε σήμερα, 600-800 χρόνια μετά, να λέμε "Βουλώστε το οι ξυπνιοι, γιατί παρεξηγούνται οι χαζοί!"?

Η ελευθερία του λόγου, πολλώ δε μάλλον του λόγου της τέχνης, πρέπει να υποστηρίζεται από κάθε νοήμονα και πολιτισμένο άνθρωπο.

Το ότι κάποιοι δυστυχώς έχουν μια σφήνα στον εγκέφαλο, γιατί κάποιοι άλλοι δεν τους θέλουν αλλοιώς, και είναι ικανοί να σκοτώσουν γι'αυτη τη σφήνα, είναι θλιβερό και τραγικό και δεν ξέρω γω τι άλλο μεν, αλλα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να αποβλακωθουμε και οι υπόλοιποι.

σωστά

και στο όνομα της ελευθερίας του λόγου τον Μπαίρνεις αγαπητέ πιπάκια.... :lol:

Pan (dvs)
17/01/2015, 17:11
...............
................

Oταν λες ελευθερια του λογου πως το εννοεις?Απολυτη ελευθερια,η ελευθερια με καποιους περιορισμους?

Αν καποιος κανει σκιτσο της μανας μας,γυμνη,να κανει διαφορα και το βαλει πρωτοσελιδο,πρεπει να το δουμε με καλο ματι?Αν καποιος αλλος βαλει τον Μωαμεθ,να πηδιεται με τον Χριστο,να το ανεχτουμε,στο ονομα της ελευθεριας της εκφρασης?

Αυτο που εγραψες αρκετα πριν "Πώς θα ήταν αν το Charlie Hebdo έβγαινε στην Ελλάδα;",εγω δεν θα το ανεχομουνα.Επισης,ουτε αυτο που κανουν οι Γαλλοι το ανεχομαι,φυσικα δεν θα τους τιναζα ποτε στον αερα.Καλη η ελευθερια,αλλα θεωρω οτι καποιοι την εκμεταλευονται με τον χειροτερο τροπο.

Πολλοι ειπαν και λενε se sui Charlie.Εγω οχι,δεν ειμαι Charlie,γιατι ποτε δεν σεβαστηκαν τιποτε.Φυλλα κοιτουσαν να πουλησουν.Δεν κανανε εξυπνο χιουμορ,ουτε σατυρα.Ουτε οι Γαλλοι τους διαβαζανε.Σε λαο 65 εκ.πουλουσαν 60.000 αντιτυπα.Σα να λεμε στην Ελλαδα 8.000 φυλλα.

Ητανε απαραδεκτοι για μενα και δεν θα τους κανω ηρωες.

ΥΓ Με αφορμη αυτη τη φραση γραφω τα παραπανω.Δεν απευθυνομαι σε σενα.:)

pipe_smoker
17/01/2015, 17:12
σωστά

και στο όνομα της ελευθερίας του λόγου τον Μπαίρνεις αγαπητέ πιπάκια.... :lol:

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι σε ταξίδι αναζήτησης της θηλυκής μου πλευράς και ουδέποτε το έχω αρνηθεί:smokin:

Αλλά για να σου απαντήσω και σοβαρά, δεν έχει καμία σχέση το "είσαι μαλάκας" που είναι προσωπική επίθεση, εξύβριση κλπ, με την τέχνη, τη σάτιρα κλπ.
Και το ξέρεις:)

Bob_o_mastoras
17/01/2015, 17:13
Mε το να τους προσβαλω ρε Pipe δεν τους βγαζω τη σφηνα απο τον εγκεφαλο. Μαλλον πιο βαθια τη βαζω δημιουργωντας πολωση και εχθρα.

Δεν συμφωνω μαζι τους (ουτε με τους μετριοπαθεις) αλλα θα σεβαστω τα πιστευω τους δεδομενου οτι θα σεβαστουν και αυτοι τα δικα μου. Θα εκφρασω τη διαφωνια μου αλλα χωρις να τους προσβαλω. Ειναι δυνατον να μεταπεισεις καποιον βριζοντας και προσβαλωντας τον;;;

Στο φιναλε ποτε δεν μου ηρθε να ζωγραφισω τον Μωαμεθ και πιστευω σε κανεναν απο μας. Και οχι γιατι απαγορευεται απο το Ισλαμ.

spyrakos35
17/01/2015, 17:53
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι σε ταξίδι αναζήτησης της θηλυκής μου πλευράς και ουδέποτε το έχω αρνηθεί:smokin:

Αλλά για να σου απαντήσω και σοβαρά, δεν έχει καμία σχέση το "είσαι μαλάκας" που είναι προσωπική επίθεση, εξύβριση κλπ, με την τέχνη, τη σάτιρα κλπ.
Και το ξέρεις:)

Πως παει η αναζητηση παληκαρι μου;

Σοβαρα.... Αν το επεκτεινουμε θα καταληξουμε οτι για μια ακομη φορα δεν ξερουμε να βαζουμε μετρα.....
Ωστοσο....
Το προχτεσινο πρωτοσελιδο ηταν απιστευτο, πανεξυπνο.. Μηπως λοιπον αντι να προσβαλλουν να χρησιμοποιουσαν αλλους πιο εξυπνους τροπους;

bulmont
17/01/2015, 17:55
+ του ότι έχουν τόση φανατιλα στην θρησκεία τούς, που αν ήταν χριστιανοί κάποιους που λέγανε για παστιτσιους και κλπ θα τους είχαν πιει το αίμα με καλαμάκι, αφού τούς είχαν κάνει πρωκτοσκοπηση, και μετά λιθοβολισμό.

Αστους να λένε.......................

Τώρα που έγινε και άγιος ο παστίτσιος, θα τους 'ξηγήσει τι εστί βερύκοκο....................................

pipe_smoker
17/01/2015, 17:55
Oταν λες ελευθερια του λογου πως το εννοεις?Απολυτη ελευθερια,η ελευθερια με καποιους περιορισμους?

Κοίτα, το να προσπαθήσουμε να ορίσουμε εδώ τις γραμμές ελευθερίας και ελευθεριότητας δεν έχει νόημα και δε θα βγάλουμε άκρη.

Από εκεί και πέρα, για να προσεγγίσω όσο μπορώ το θέμα που θέτεις και να σου δώσω μία απάντηση, η ελευθερία πάει πακέτο με την ηθική και την ειλικρίνεια του καλλιτέχνη.

Εάν ένας καλλιτέχνης προκαλεί για να προκαλέσει, η ανηθικότητά και η ανειλικρίνειά του φαίνονται (αργά ή γρήγορα).
Εάν ένας καλλιτέχνης χρησιμοποιεί την πρόκληση ως μέσο ειλικρινούς έκφρασης, τότε η πρόκληση έρχεται ως συνοδεία του έργου του κι όχι ως το έργο αυτό καθ'αυτό.

Παρ'όλα αυτά, είτε μιλάμε για τη μία είτε για την άλλη περίπτωση, ο μόνος που έχει δικαίωμα να "κρεμάσει" τον καλλιτέχνη, είναι το κοινό.
Εάν αντιληφθεί την ανειλικρίνειά του θα τον πετάξει σαν την τρίχα απ'το ζυμάρι, εάν όχι θα τον λούζεται. Τι καλύτερο παράδειγμα από τους σημερινούς "καλλιτέχνες" οι οποίοι, λόγω της άγνοιας του κοινού, καταφέρνουν να πλασάρουν τα σκουπίδια τους για τέχνη.
Και ακόμα κι αν δε βρίζουν Θεούς, προσβάλλουν την αισθητική πολλών ανθρώπων, πράγμα υπερβολικά υποτιμημένο σε αντίθεση με τη θρησκεία.

Αφήνοντας το θέμα της τέχνης, μιας και δεν περιορίζεται μόνο εκεί το πρόβλημα (είπαμε και το Γαλιλαίο παραλίγο να τον κάψουν), τίθεται θέμα ελευθερίας και ηθικής και στις επιστήμες.

Για να δώσω ένα παράδειγμα...
Προσωπικά, όσο κι αν αγαπάω τα ζώα (και τα αγαπάω πολύ), καταλαβαίνω την αναγκαιότητά μας ως είδος να τα χρησιμοποιούμε. Μέχρι ποιό βαθμό? Δύσκολο να απαντήσω με ακρίβεια.

Σε καμία περίπτωση όμως δε θα σεβαστώ το αίτημα της PETA να μη γίνεται κανένα απολύτως πείραμα σε ζώα, και βρίσκω απαράδεκτη τη φράση που είχε πει κάποτε ένα από τα ιδρυτικά μέλη τους αν θυμάμαι καλά, "Ακόμα κι αν χρειαζόταν να πεθάνει έστω κι ένα ποντίκι για να βρεθεί η θεραπεία για τον καρκίνο, εγώ θα ήμουν αντίθετος με αυτό". (ή κάπως έτσι)

Το ότι δεν το σέβομαι όμως και θεωρώ ότι μια τέτοια πρόταση προσβάλει κάθε καρκινοπαθή και κάθε (άρρωστο) άνθρωπο σε τούτο τον πλανήτη, δε σημαίνει ότι τους σκοτώνω, τους κλείνω την οργάνωση, ή ξεκινάω τζιχάντ εναντίον τους.

Αν καποιος κανει σκιτσο της μανας μας,γυμνη,να κανει διαφορα και το βαλει πρωτοσελιδο,πρεπει να το δουμε με καλο ματι?Αν καποιος αλλος βαλει τον Μωαμεθ,να πηδιεται με τον Χριστο,να το ανεχτουμε,στο ονομα της ελευθεριας της εκφρασης?

Υπάρχει μία τεράστια διαφορά και την έγραψα και πριν απαντώντας στο Σπύρο.
Η μάνα μας είναι η μάνα μας. Το να σου βρίσει κάποιος τη μάνα αποτελεί προσωπική επίθεση/εξύβριση κλπ.

Ο Μωάμεθ ή ο Χριστός, είναι ένα ιστορικό πρόσωπο.
Το ότι κάποιος μπορεί να τρέφει τεράστια αγάπη γι'αυτό το πρόσωπο, σεβασμό, ακόμα και να τον θεωρεί πατέρα του, δε σημαίνει ότι όντως είναι και πατέρας του.

Αν βρίσεις την κυράΤάδε, βρίζεις τη μάνα μου.
Αν βρίσεις το Χριστό, βρίζεις το Χριστό. Το πώς θα το πάρω εγώ, οι όλοι οι χριστιανοί είναι μια άλλη υπόθεση.

Αυτο που εγραψες αρκετα πριν "Πώς θα ήταν αν το Charlie Hebdo έβγαινε στην Ελλάδα;",εγω δεν θα το ανεχομουνα.Επισης,ουτε αυτο που κανουν οι Γαλλοι το ανεχομαι,φυσικα δεν θα τους τιναζα ποτε στον αερα.Καλη η ελευθερια,αλλα θεωρω οτι καποιοι την εκμεταλευονται με τον χειροτερο τροπο.

Δικαίωμά σου να διαφωνείς με αυτό το περιοδικό, όπως και με οτιδήποτε άλλο.

Μου εξηγείς λίγο όμως το "Δε θα το ανεχόμουν, αλλά δε θα τους σκότωνα κιόλας"?

Δε θα το αγόραζες απλά και θα έλεγες ας κάνουν ό,τι νομίζουν εμένα δε με αφορά, ή θα τους έκανες μηνύσεις, αγωγές, δικαστήρια κλπ κλπ κλπ?
Στη δεύτερη περίπτωση αν τίποτα από αυτά δεν έπιανε τί θα έκανες? Θα το ανεχόσουν τελικά ή θα τους σκότωνες?

Πολλοι ειπαν και λενε se sui Charlie.Εγω οχι,δεν ειμαι Charlie,γιατι ποτε δεν σεβαστηκαν τιποτε.Φυλλα κοιτουσαν να πουλησουν.Δεν κανανε εξυπνο χιουμορ,ουτε σατυρα.Ουτε οι Γαλλοι τους διαβαζανε.Σε λαο 65 εκ.πουλουσαν 60.000 αντιτυπα.Σα να λεμε στην Ελλαδα 8.000 φυλλα.

Ητανε απαραδεκτοι για μενα και δεν θα τους κανω ηρωες.

Δεν έχω να πω κάτι.
Δε με αφορά το πόσα φύλλα πουλούσαν, και το αν έκαναν έξυπνη σάτιρα δεν το γνωρίζω γιατί δεν το έχω μελετήσει αρκετά.
Εσύ όπως και όλοι έχεις κάθε δικαίωμα να μή νοιώθεις Charlie, να μή τους κάνεις ήρωες κλπ κλπ.

ΥΓ Με αφορμη αυτη τη φραση γραφω τα παραπανω.Δεν απευθυνομαι σε σενα.:)

Φαντάζομαι το ότι δεν απευθύνεσαι σε μένα το λες υπό την έννοια του να μην παρερμηνεύσω τα γραφόμενά σου ως προσωπική επίθεση ή κάτι τέτοιο.
Γιατί εγώ κατάλαβα ότι σε εμένα απευθύνεσαι (με την καλή έννοια) γι'αυτό κι απάντησα. Ελπίζω να μην έγραφα τζάμπα:lol:

Bob_o_mastoras
17/01/2015, 18:13
Επιπλεον, ηθελα να προσθεσω οτι το Ισλαμ δεν ειναι οι ουγκανοι τζιχαντιστες. Ο περισσοτερος κοσμος ειναι μια χαρα κομπλε.
Αυτον τον κοσμο δε θελω ουτε να προσβαλω ουτε να βλαψω.
Αν ομως τα οποιαδηποτε τζιχαντια (Ισλαμικα ή αλλα) αποφασιζαν να με βλαψουν ή να περιορισουν την ελευθερια μου (την οποια εξασκω χωρις να βλαπτω το συνανθρωπο μου) ή να μου επιβαλουν με τη βια (οποιασδηποτε μορφης) το αξιακο τους θα τους εστελνα, δωθεισας της ευκαιριας, ευχαριστως, να συναντησουν τον Αλαχ και τις 70 παρθενες.
Αλλο το σεβομαι και συνυπαρχω ειρηνικα και αλλο το καθομαι να με γ@μησουν.

BLiTzER
17/01/2015, 18:14
Διαβάζω εκπληκτικά πετυχημένα παραδείγματα και παρομοιώσεις στις τελευταίες σελίδες :touched: Κάποιοι πρέπει, κάπως, να διαχωρίσετε στο μυαλό σας την προσβολή από το χιούμορ και τη σάτιρα.

Το περιοδικό σχολιάζει την επικαιρότητα, μέσα από προκλητικά σκίτσα. Δεν "κράζουν" τον Μωάμεθ ή οποιονδήποτε άλλον επειδή έχουν προηγούμενα μαζί του, επειδή τους έφαγε το μπιφτέκι ή επειδή δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Με αφορμή και έμπνευση γεγονότα, συμβάντα ανά τον κόσμο, σχεδιάζουν/αρθρογραφούν. Προφανώς όσο λιγότερο προοδευτικές είναι κάποιες θρησκευτικές/πολιτικές/οπαδικές πεποιθήσεις, τόσο συχνότερα γίνονται εξώφυλλο.

Το να βρίσεις τη μάνα κάποιου είναι καθαρή προσβολή με αυτοσκοπό την προσβολή και ως τέτοια θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται.

Φυσικά το 80% των Ελλήνων στην Ελλάδα δε θα ανεχόταν να κυκλοφορεί περιοδικό με παρόμοια σκίτσα της παναγίας και του χριστού και αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το ζουμί του αρχικού ποστ: η υποκρισία. Μπορεί εδώ να μην έφταναν στους βομβαρδισμούς και στις εκτελέσεις, αλλά η βασική ιδέα παραμένει η ίδια, οπότε ναι, τα (σκοταδιστικά) μυαλά εδώ κι εκεί δε διαφέρουν όσο θέλετε να πιστεύετε. Μάλιστα εδώ είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα, αφού η λογοκρισία και ο φασισμός ασκούνται κανονικότατα με τις ευλογίες του κράτους και του Συντάγματος. Είμαστε ένα από τα 2, 3, ίσως 4 κράτη παγκοσμίως, από τα οποία δεν έχει διαχωριστεί η εκκλησία.

dimmie_72
17/01/2015, 18:18
- 60.000 είναι 60.000 και οποιαδήποτε αναφορά στο πληθυσμιακό δυναμικό της Χώρας είναι τουλάχιστον ατυχής. Μπορεί να είναι Γάλλοι, Γαλλόφωνοι, Καναδοί, Ελβετοί... Δεν παύουν να είναι 60.000.

- Κάποιες εκτιμήσεις εξισώνουν (προς τα κάτω) την υψηλή τέχνη της σάτιρας με τη σάτιρα Λαζόπουλου vs Ντενίση. Ε, καμία σχέση όμως...

- Τη μάνα μου γυμνή να το ανεχτώ. Φαντάσου λέει να έβαζε τη Μέρκελ!

el_hymador
17/01/2015, 18:19
Πάντως αυτό το "απαγορεύεται" να κάνεις χιούμορ με τις θρησκείες ποτέ δεν το κατάλαβα... το να πας στον λατρευτικό χώρο και να κάνεις πλάκα ή να τους το χώνεις εσκεμμένα μέσα στη μούρη, οκ, είναι καφρίλα και εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για μαλακία... αλλά να κάνω πλάκα με το προφήτη στη Γαλλία η με τον Παίσιο στην Ελλάδα και να ξεσηκώνονται τα κατά τόπους -και όχι μόνο- γκάου, ε όχι! Στην τελική αν ο εκάστοτε θεός που χλευάζεται είναι πανίσχυρός και υπάρχει, θα αναλάβει αυτός την τιμωρία των ασεβών και δεν θα πάνε να τρώνε πιλάφια και να βιάζουν παρθένα κοριτσόπουλα στον παράδεισο ή θα καίγονται αιώνια στα καζάνια της κόλασης... αυτό το "θα καθαρίσουμε εμείς για τον θεό μας" άλλωστε, ακυρώνει την παντοδυναμία των θεών τους, έτσι δεν είναι;

υ.γ. Αν εγώ λόγο πετριάς στο κεφάλι πιστεύω ότι ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος είναι η μετενσάρκωση του θεού επί της Γης, να πάω να καθαρίσω αυτούς που δημιούργησαν το Happy Feet δηλαδή;

nikos_abel
17/01/2015, 18:23
Το ότι η κοινωνία θεωρεί ότι το σεξ είναι κάτι το προσβλητικό είναι ένα πρόβλημα από μόνο του, το οποίο μάλιστα προέρχεται από τη πλύση εγκεφάλου που οι θρησκείες έχουν κάνει στο κοσμάκη αιώνες τώρα.

Οπότε, αν κάποιος έβαζε τη μάνα μου εξώφυλλο να κάνει διάφορα, το προβλημα ειναι πραγματικά δικό του και όλων αυτών που νομίζουν ότι κάνει κάτι κακό. Ακόμη κι αν ειναι ψεύτικες οι υποτιθέμενες εικόνες.

Στο κάτω κάτω κάπως έτσι δεν δημιουργηθήκαμε όλοι;

Να τον πλακώσω στο ξύλο; Να τον σκοτώσω; Έχει πραγματικά κάποιο ουσιαστικό νόημα;

Αντίστοιχα, σαν χριστιανός ή μουσουλμάνος ή δεν ξέρω γω τι άλλο, αν προσβάλλομαι με οποιαδήποτε "σατυρισμό", μάλλον εγω έχω αμφιβολίες για το ποιόν του ή ακόμη χειρότερα, για το προϊόν των αντιπροσώπων του.

Από την άλλη, αν οι "έξυπνοι" συνεχίζουν να προςβάλουν με μένος αντί να προσπαθούν πράοι να εξηγήσουν και να συζητήσουν, ποτέ δε θα βρεθεί μέση λύση.

BLiTzER
17/01/2015, 18:24
Είχε κυκλοφορήσει ένα "δυνατό" ρητό αυτές τις μέρες που έλεγε (όσο θυμάμαι): "Αν η πίστη σου προσβάλλεται από μερικά σκίτσα, τότε η πίστη σου είναι άχρηστη".

pipe_smoker
17/01/2015, 18:26
Mε το να τους προσβαλω ρε Pipe δεν τους βγαζω τη σφηνα απο τον εγκεφαλο. Μαλλον πιο βαθια τη βαζω δημιουργωντας πολωση και εχθρα.

Δεν συμφωνω μαζι τους (ουτε με τους μετριοπαθεις) αλλα θα σεβαστω τα πιστευω τους δεδομενου οτι θα σεβαστουν και αυτοι τα δικα μου. Θα εκφρασω τη διαφωνια μου αλλα χωρις να τους προσβαλω. Ειναι δυνατον να μεταπεισεις καποιον βριζοντας και προσβαλωντας τον;;;

Στο φιναλε ποτε δεν μου ηρθε να ζωγραφισω τον Μωαμεθ και πιστευω σε κανεναν απο μας. Και οχι γιατι απαγορευεται απο το Ισλαμ.

Σκοπός δεν είναι να βγάλει κανείς καμία σφήνα από κανενός το κεφάλι.

Η τέχνη δεν έχει να κάνει πάντα με το "κάνω κάτι, ώστε να".
Τουλάχιστον όχι άμεσα, ή όχι με τον "συνηθισμένο" τρόπο.

Αν εγώ γράψω ένα τραγούδι και σατιρίζω τους Τζιχαντιστές, δε σκοπεύω στο να το ακούσουν οι Τζιχαντιστές και να πουν "Πώωω ρε πούστη, δίκιο έχει αυτός ο μαλάκας τελικά. Τί μαλακίες κάνουμε τόσα χρόνια? Πετάξτε μπόμπες, δυναμίτες, κουμπούρια και πάμε να ξαπλώσουμε στη χλόη".

Το θέτεις απλοϊκά επίτρεψέ μου να σου πω.
Το "σε σέβομαι αρκεί να με σέβεσαι", "η ελευθερία μου τελειώνει εκεί που ξεκινάει η δική σου" κι άλλα τέτοια όμορφα δεν έχουν καμία εφαρμογή στην πράξη.

Έστω ότι αύριο ανακαλύπτουν κανά εδάφιο στο κοράνι που ήταν ανάμεσα σε δυο κολλημένες σελίδες, και λέει ότι ο Μωάμεθ κηρύττει τον πόλεμο σε όλους όσους επηρεάζουν τη φυσική τάξη των πραγμάτων, κι όταν έρθει η ώρα τους αντί να το δεχτούν κάνουν μετάγγιση αίματος και μεταμόσχευση οργάνων.
Θα σεβαστείς το πιστεύω τους?
Μήπως να κλείσουμε τα νοσοκομεία και τα κέντρα μεταμόσχευσης μην τυχόν και μας βάλουν μπόμπα?

Αν βρεθεί κανά εδάφιο που λέει ότι ο Μωάμεθ ειχε ξανθιά μάνα, να κόψουμε τα ανέκδοτα με τις ξανθές μη μας κόψουνε τη γλώσσα?

Και για να μη χάνουμε το δάσος...
Το θέμα είναι συμβολικό.
Δεν αφορά το Μωάμεθ συγκεκριμένα, το Χριστό συγκεκριμένα, το ποντίκι της PETA συγκεκριμένα.
Αφορά την πρόοδο, τον πολιτισμό και την ελευθερία, ενάντια στο συντηρητισμό, στο κλείσε το στόμα σου, κλείσε τα μάτια σου, κλείσε τα αυτιά σου.

Και η ιστορία αυτού του κόσμου έχει δείξει ότι τρανός εκφραστής της πρώτης κατηγορίας παραπάνω έχει υπάρξει η τέχνη, η επιστήμη, η φιλοσοφία κλπ, ενώ η θρησκεία παλεύει με νύχια και με δόντια για τη δεύτερη.

Το προχτεσινο πρωτοσελιδο ηταν απιστευτο, πανεξυπνο.. Μηπως λοιπον αντι να προσβαλλουν να χρησιμοποιουσαν αλλους πιο εξυπνους τροπους;

Τους ρώτησες τους Τζιχαντιστές/Ισλαμιστές πώς τους φάνηκε το πρωτοσέλιδο καμάρι μου?:D
Άκουσες τί είπαν?

Σπύρο, το μέτρο είναι το θέτει ο καθένας στον εαυτό του όπου αυτός νομίζει.
Όταν επιβάλεται δεν είναι μέτρο.

Εάν οι τύποι από το charlie, ο George Carlin, ο Θεοτοκόπουλος, ο you name it, θεώρησαν ότι την τέχνη που υπηρετούσαν ορθώς την υπηρετούσαν, είτε μας αρέσουν και τους παρακολουθούμε είτε δε μας αρέσουν και τους γράφουμε στα @@ μας.

Το πώς θα κάνουν το έργο τους είναι αποκλειστικά και μόνο δική τους δουλειά, και μακάρι πάντα τα μέτρα και τα εσκαμμένα να ξεπερνιούνται γιατί έτσι έχουν βγει τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία.

Bob_o_mastoras
17/01/2015, 18:30
Blitzer το θεμα ειναι οτι ολος ο μουσουλμανικος κοσμος προσβαλεται απο το να απεικονιζεις το Μωαμεθ.
Μπορεις να κανεις μια υποχωρηση και να μην τους χλευαζεις κατ'αυτον τον τροπο, ειδικα εφοσον μονο βια και αντιδραση ξεσηκωνει.
Ναι, ειναι ενας περιορισμος στην ελευθερια σου αλλα δειχνει και σεβασμο στον συνανθρωπο, γιατι στο φιναλε το μονο που σου ζητανε ειναι να μην ζωγραφιζεις το Μωαμεθ.
Και ολα αυτα τα χρονια οι περισσοτεροι Μουσουλμανοι υποφερουν (οι λαοι φυσικα, οχι τα κεφαλια) κυριως με υπαιτιοτητα της Δυσης.
Και υποφερουν οχι οπως εμεις με τον ΕΝΦΙΑ. Υποφερουν γιατι βλεπουν τα παιδια τους σε τευχη, τις γυναικες τους βιασμενες, τους αντρες τους βασανισμενους σε μπουντρουμια ή νεκρους σε συγκρουσεις. Πολεμοι, βια, καταπιεση, φτωχια, εξαθλιωση, διωγμοι, προσφυγια κλπ κλπ.
Δεν ειναι περιεργο που χανουν το χιουμορ τους.

pipe_smoker
17/01/2015, 18:39
.....
Ναι, ειναι ενας περιορισμος στην ελευθερια σου αλλα δειχνει και σεβασμο στον συνανθρωπο, γιατι στο φιναλε το μονο που σου ζητανε ειναι να μην ζωγραφιζεις το Μωαμεθ.
....

Δε δείχνει σεβασμό στο συνάνθρωπο Bob.
Δείχνει σεβασμό και υποστηρίζει τον τραμπουκισμό που πηγάζει από τη φανατίλα σε μυθοπλασίες και πράσιν'άλογα.

Και όχι.
Δεν είναι το μόνο που σου ζητάνε να μη ζωγραφίζεις το Μωάμεθ.

Ο οίκτος με τον οποίο το παρουσιάζεις "ο καημένος αυτός λαός έχει υποφέρει τόσο πολύ από τη δύση, μόνο η θρησκεία του μένει, ας μην τη θίγουμε κι αυτή να του κάνουμε τη χάρη" δεν έχει βάση ρε φίλε.
Δεν κάθονται και σκάνε και στενοχωριούνται και τους στερεύει το νερό επειδή ζωγραφίζεις το Μωάμεθ. Τα μυαλά σου τινάζουν.

Έχουν υποφέρει. Και υποφέρουν και θα υποφέρουν.
Κι όσο δεν ξυπνάνε και κοιμούνται τον ύπνο του Μωάμεθ, θα υποφέρουν στον αιώνα τον άπαντα.
Αλλά το να ξυπνήσουν δεν είναι δουλειά κανενός σκιτσογράφου και κανενός καλλιτέχνη.

Ας κάνει καμιά συναυλία ο Νταλάρας στο φινάλε και για δ'αύτους.

taisteal
17/01/2015, 18:40
Καπνιστη..

:beer::beer:

BLiTzER
17/01/2015, 18:44
Εμ διαφωνώ.

Το τι κάνω εγώ κι εσύ με τα δικά μας μυαλά είναι άλλο θέμα. Οι άνθρωποι του περιοδικού είχαν δεχθεί απειλές πολλές φορές και ήξεραν ότι αυτό που κάνουν είναι "επικίνδυνο". Παρ'όλ'αυτά, επέλεξαν να συνεχίσουν. Ήξεραν ότι πιθανότατα θα τους στοίχιζε. Δε νομίζεις ότι κάτι ήξεραν παραπάνω; Ότι υπολόγιζαν την ελευθερία του λόγου λίγο παραπάνω από εμάς, ώστε να δώσουν τη ζωή τους γι'αυτό;

Επειδή μερικοί τραμπούκοι ξεσηκώνονται και αντιδρούν και σκοτώνουν, πρέπει ο κόσμος να τους προσκυνά και να υπακούει σε ηλίθιους, παράλογους "νόμους";

Ο σεβασμός κερδίζεται. Δεν είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ κανέναν. Το ποιον θα σεβαστώ και γιατί είναι στη ΔΙΚΗ μου ευχέρεια και στους δικούς μου τρόπους. Αν θέλω, το κάνω. Αν δε θέλω, δεν το κάνω. Τόσο απλά. Δε μπορείς να απαιτήσεις τον σεβασμό μου.

Είμαι άνθρωπος που εκτιμά το χιούμορ (και την ευφυία) και πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις χιούμορ με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Καμία εξαίρεση. Όποτε μιλάτε με το λάθος άτομο γι'αυτό το θέμα ;)

Ναι, δέχομαι ότι πολλοί ανατολικοί λαοί υποφέρουν εξαιτίας της Δύσης και έχουν όφελος να τους κρατάνε σε αυτό το επίπεδο και και και. Συμφωνώ. Αλλά είναι τεράστιο θέμα και δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με αυτό που συζητάμε. Οι τρομοκράτες/δολοφόνοι του Παρισιού ήταν γεννημένοι και μεγαλωμένοι στη Γαλλία, σε πολιτισμένη χώρα του δυτικού κόσμου.

Όπως και να το δεις, είναι φασισμός. Εγώ απαιτώ να μην αποκαλείς την ομάδα μου "γαύρο" ή "βάζελο", αλλιώς σε σκοτώνω. Όχι, λυπάμαι, δε θα σκύψω το κεφάλι, ούτε θα προσέχω τα λόγια μου για τέτοιους "ανθρώπους".

Pan (dvs)
17/01/2015, 18:56
.................
Μου εξηγείς λίγο όμως το "Δε θα το ανεχόμουν, αλλά δε θα τους σκότωνα κιόλας"?

Δε θα το αγόραζες απλά και θα έλεγες ας κάνουν ό,τι νομίζουν εμένα δε με αφορά, ή θα τους έκανες μηνύσεις, αγωγές, δικαστήρια κλπ κλπ κλπ?
Στη δεύτερη περίπτωση αν τίποτα από αυτά δεν έπιανε τί θα έκανες? Θα το ανεχόσουν τελικά ή θα τους σκότωνες?

..............
Φαντάζομαι το ότι δεν απευθύνεσαι σε μένα το λες υπό την έννοια του να μην παρερμηνεύσω τα γραφόμενά σου ως προσωπική επίθεση ή κάτι τέτοιο.
Γιατί εγώ κατάλαβα ότι σε εμένα απευθύνεσαι (με την καλή έννοια) γι'αυτό κι απάντησα. Ελπίζω να μην έγραφα τζάμπα:lol:

Στο πρωτο που με ρωτας.
Δεν θα τους αγοραζα και θα εκανα γνωστη την αποψη μου στον κυκλο μου.Απο εκει και περα τιποτε αλλο.Εχουνε καθε δικαιωμα να εχουνε αντιθετη αποψη.Ας τους κρινουν και ας τους κατακρινουν (αν) οι αναγνωστες τους.Δεν θα τους λυπηθω ομως,εαν παει καποιος και τους κανει καλοκαιρινο το μαγαζι.Ξερουνε πολυ καλα τι κανουνε και μαθανε και ποιος ειναι ο κινδυνος.

Για το δευτερο,πολυ καλα καταλαβες.Συνεχισε να γραφεις.:D

BLiTzER
17/01/2015, 19:08
Δεν θα τους λυπηθω ομως,εαν παει καποιος και τους κανει καλοκαιρινο το μαγαζι.Ξερουνε πολυ καλα τι κανουνε και μαθανε και ποιος ειναι ο κινδυνος.

Δέχομαι όλα τα υπόλοιπα που λες και είναι απολύτως λογικά, αλλά εδώ τα χαλάμε. Δικαίωμά σου, προφανώς, να κάνεις ό,τι γουστάρεις, αλλά καταλαβαίνεις ότι σαν πολιτισμένος και σκεπτόμενος άνθρωπος θα έπρεπε να είσαι ενάντια σε κάθε μορφή τραμπουκισμού και βίας. Τέτοιες ιδέες είναι τοξικές και μέρος του προβλήματος. Μπορεί να σκέφτεσαι "ήθελε και έπαθε" επειδή είναι θέμα που δε σε αφορά, αλλά αργότερα θα είναι ο γείτονάς σου, το παιδί σου, εσύ ο ίδιος. Μάλλον δεν το έχει συλλάβει οι περισότεροι ή θεωρείτε ότι "ε οκ είναι 3,000 χλμ μακρυά" αλλά εδώ δεν επιτίθενται στο περιοδικό. Επιτίθενται στην ελευθερία.

pipe_smoker
17/01/2015, 19:17
Στο πρωτο που με ρωτας.
Δεν θα τους αγοραζα και θα εκανα γνωστη την αποψη μου στον κυκλο μου.Απο εκει και περα τιποτε αλλο.Εχουνε καθε δικαιωμα να εχουνε αντιθετη αποψη.Ας τους κρινουν και ας τους κατακρινουν (αν) οι αναγνωστες τους.Δεν θα τους λυπηθω ομως,εαν παει καποιος και τους κανει καλοκαιρινο το μαγαζι.Ξερουνε πολυ καλα τι κανουνε και μαθανε και ποιος ειναι ο κινδυνος.

Για το δευτερο,πολυ καλα καταλαβες.Συνεχισε να γραφεις.:D

Με κάλυψε ο blitzer.

Ακριβώς αυτό θα σου έλεγα κι εγώ.
Δεκτός και σωστός ο τρόπος σου να αδιαφορησεις και να τους γράψεις στα @@ σου, αλλα αν τους την έπεφτε η χρυσή αυγή και τους σαπιζε στο ξύλο η τους το έκανε καλοκαιρινό επειδή ζωγραφίσανε το Χιτλερ με ροζ μουστάκι, δε λέω να βάλεις και τα κλάματα, αλλα δεν είναι για να το περάσεις και στο ντούκου.

spyrakos35
17/01/2015, 19:27
να θεωρήσω οτι αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=143950) είναι δικαιολογημένο και καλά του κάνανε του Μπούστη, ναι?

Pan (dvs)
17/01/2015, 19:31
Δέχομαι όλα τα υπόλοιπα που λες και είναι απολύτως λογικά, αλλά εδώ τα χαλάμε. Δικαίωμά σου, προφανώς, να κάνεις ό,τι γουστάρεις, αλλά καταλαβαίνεις ότι σαν πολιτισμένος και σκεπτόμενος άνθρωπος θα έπρεπε να είσαι ενάντια σε κάθε μορφή τραμπουκισμού και βίας. Τέτοιες ιδέες είναι τοξικές και μέρος του προβλήματος. Μπορεί να σκέφτεσαι "ήθελε και έπαθε" επειδή είναι θέμα που δε σε αφορά, αλλά αργότερα θα είναι ο γείτονάς σου, το παιδί σου, εσύ ο ίδιος. Μάλλον δεν το έχει συλλάβει οι περισότεροι ή θεωρείτε ότι "ε οκ είναι 3,000 χλμ μακρυά" αλλά εδώ δεν επιτίθενται στο περιοδικό. Επιτίθενται στην ελευθερία.

Με κάλυψε ο blitzer.

Ακριβώς αυτό θα σου έλεγα κι εγώ.
Δεκτός και σωστός ο τρόπος σου να αδιαφορησεις και να τους γράψεις στα @@ σου, αλλα αν τους την έπεφτε η χρυσή αυγή και τους σαπιζε στο ξύλο η τους το έκανε καλοκαιρινό επειδή ζωγραφίσανε το Χιτλερ με ροζ μουστάκι, δε λέω να βάλεις και τα κλάματα, αλλα δεν είναι για να το περάσεις και στο ντούκου.

Μην μπερδευουμε τα πραγματα.Δεν υποστηριζω ουτε τη βια των οπλων,ουτε τη βια της πενας,αλλα ουτε οποιαδηποτε μορφη βιας.Αν η χρυση,η οποια αλλη αυγη,στο ονομα ενος αποδεδειγμενα αρρωστου το εκανε αυτο,θα ημουνα ξεκαθαρα απεναντι της.Εδω ομως μιλαμε για την πιστη εκκατομυριων ανθρωπων και δεν ειναι το ιδιο.

Δεν επρεπε ,κατα την αποψη μου και οι μεν αλλα και οι δε, να κανουν αυτο που κανανε.Δεν πιστευω σε κανεναν Θεο,δεν θεωρω ομως οτι μπορω να εξευτελιζω την πιστη κανενος.Σιγουρα υπαρχουνε σε ολες τις θρησκειες ακραιοι και αρρωστοι,ο πολυς κοσμος ομως πιστευει αγνα στον Θεο του και δεν εχω δικαιωμα να παιζω με την πιστη τους.

pipe_smoker
17/01/2015, 19:34
να θεωρήσω οτι αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=143950) είναι δικαιολογημένο και καλά του κάνανε του Μπούστη, ναι?

:nono:

Όχι.

Αν είχα συγγενή νεκρό από τους Τζιχαντιστές και τον άκουγα θα τονε σάπιζα στο ξύλο και θα του έδινα να καταπιεί τα δόντια του.
Γι'αυτό και δε βάζουν συγγενείς θυμάτων να κάνουν τους ενόρκους στα δικαστήρια.

Αν ήμουν μπάτσος (φτου φτου φτου οξ'αποδώ) και τον άκουγα, μπορεί να τον μάζευα με σκοπό να τον πάω στο τμήμα να ξεσουρώσει και να συνέλθει μην τον φάνε ζωντανό με τις μαλακίες που έλεγε στην πλατεία.

Αλλά να φάει ποινή σουρωμένος επειδή έλεγε ό,τι μαλακία του κατέβηκε, όχι.
Ακόμα κι αν την έφαγε για τα μάτια του κόσμου, επειδή αποθέωνε το σκοινί δίπλα από το σπίτι του κρεμασμένου δυο-τρεις μέρες μετά το κρέμασμα.

spyrakos35
17/01/2015, 19:39
Τους ρώτησες τους Τζιχαντιστές/Ισλαμιστές πώς τους φάνηκε το πρωτοσέλιδο καμάρι μου?:D
Άκουσες τί είπαν?

υπήρξε κάποια αντίδραση? πραγματικά δεν ξέρω....
στα μάτια μου όμως δεν χτύπαγε για προσβλητικό.... στα μάτια του φανατικού μπορεί, αλλά δεν θα ασχοληθώ με τον φανατικό

Σπύρο, το μέτρο είναι το θέτει ο καθένας στον εαυτό του όπου αυτός νομίζει.
Όταν επιβάλεται δεν είναι μέτρο.

ξανασκέψου το αυτό που λες περί μέτρου γιατί μπορεί να την ισχυριστεί και ο τζιχαντιστής αυτή την άποψη... (πριν απαντήσεις, μιλάμε για στόκους, ναι? μην περιμένεις λογική.... αν παραλογίζομαι σε αυτό που έγραψα, δεν είμαι γω, είναι ο τζιχαντιστής μεσα μου :lol:)

Εάν οι τύποι από το charlie, ο George Carlin, ο Θεοτοκόπουλος, ο you name it, θεώρησαν ότι την τέχνη που υπηρετούσαν ορθώς την υπηρετούσαν, είτε μας αρέσουν και τους παρακολουθούμε είτε δε μας αρέσουν και τους γράφουμε στα @@ μας.
Το πώς θα κάνουν το έργο τους είναι αποκλειστικά και μόνο δική τους δουλειά, και μακάρι πάντα τα μέτρα και τα εσκαμμένα να ξεπερνιούνται γιατί έτσι έχουν βγει τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία.

για σενα και για μένα ναι. για τον παπάρα όχι....

pipe_smoker
17/01/2015, 19:39
...ο πολυς κοσμος ομως πιστευει αγνα στον Θεο του...

Αυτός ο κόσμος λοιπόν δέχεται και τις διαφορετικές απόψεις, έχει και χιούμορ, και καταλαβαίνει ότι δεν παίζεις με την πίστη του.
Εμπαίζεις τη φανατίλα, το σκοταδισμό, το μίσος και την εκδικητικότητα.
Και σε αυτό θα έπρεπε να στέκεται δίπλα σου.
Και κάποιοι το κάνουν.

spyrakos35
17/01/2015, 19:47
:nono:

Όχι.

Αν είχα συγγενή νεκρό από τους Τζιχαντιστές και τον άκουγα θα τονε σάπιζα στο ξύλο και θα του έδινα να καταπιεί τα δόντια του.
Γι'αυτό και δε βάζουν συγγενείς θυμάτων να κάνουν τους ενόρκους στα δικαστήρια.

Αν ήμουν μπάτσος (φτου φτου φτου οξ'αποδώ) και τον άκουγα, μπορεί να τον μάζευα με σκοπό να τον πάω στο τμήμα να ξεσουρώσει και να συνέλθει μην τον φάνε ζωντανό με τις μαλακίες που έλεγε στην πλατεία.

Αλλά να φάει ποινή σουρωμένος επειδή έλεγε ό,τι μαλακία του κατέβηκε, όχι.
Ακόμα κι αν την έφαγε για τα μάτια του κόσμου, επειδή αποθέωνε το σκοινί δίπλα από το σπίτι του κρεμασμένου δυο-τρεις μέρες μετά το κρέμασμα.

άψογος...
δεν είδα κανα δυο μύρια να βγαίνουν στους δρόμους όμως.... καλά ας ήταν και εκατοντάδες....

θελω να πω, οτι όλα τα φερνουμε καταπώς βολεύει... δεν είναι λίγο κάπως?

άλλο τώρα....
ο μπλιτζ κάτι είπε για γαυροβάζελους παραπάνω.... και οτι δε θα σταματήσει να τους λέει έτσι και ας χαλιούνται....
οκ, κάνε οτι γουστάρεις, και γω μαζί σου....
αν όμως, αν, κάποιος/οι παπάρας/ες σε καρπαζώσουν, θα θεωρήσεις μαλακία να σε ρωτήσει κάποιος "τι το θελες και συ ρε αγόρι μου? κάνε τον μαλάκα... αφού οι άνθρωποι είναι κάφροι"....
σε μία τέτοια περίπτωση, ποιος τελικά φαινεται πιο παπάρας? ο ντε φάκτο? ή ο καρπαζοεισπράκτορας?

pipe_smoker
17/01/2015, 19:48
υπήρξε κάποια αντίδραση? πραγματικά δεν ξέρω....
στα μάτια μου όμως δεν χτύπαγε για προσβλητικό.... στα μάτια του φανατικού μπορεί, αλλά δεν θα ασχοληθώ με τον φανατικό

Μιλάς για το εξώφυλλο με το Μωάμεθ που δάκρυσε, σωστά?

Ε, έχουν ξεσηκωθεί Μουσουλμάνοι σε Γαλλία και δε θυμάμαι και σε πόσες άλλες χώρες, και κάνουνε πορείες.
Στη Γαλλία απ'ότι άκουσα βγήκε φιρμάνι να μη βγαίνουν οι πολίτες από τα σπίτια τους γιατί γίνεται της καραπουτανάρας.

ξανασκέψου το αυτό που λες περί μέτρου γιατί μπορεί να την ισχυριστεί και ο τζιχαντιστής αυτή την άποψη... (πριν απαντήσεις, μιλάμε για στόκους, ναι? μην περιμένεις λογική.... αν παραλογίζομαι σε αυτό που έγραψα, δεν είμαι γω, είναι ο τζιχαντιστής μεσα μου :lol:)

για σενα και για μένα ναι. για τον παπάρα όχι....

Αυτό προσπαθώ να πω κι αυτό λέω από την αρχή.

Ο Τζιχαντιστής στον Αλλάχ του κι ο παπάρας στην παπάρα του.

Δε θα κλείσουμε στόματα που έχουν να προσφέρουν, ούτε θα χαράξουμε ρότα με κριτήριο τον Τζιχαντιστή και τον παπάρα.

pipe_smoker
17/01/2015, 19:57
άψογος...
δεν είδα κανα δυο μύρια να βγαίνουν στους δρόμους όμως.... καλά ας ήταν και εκατοντάδες....

θελω να πω, οτι όλα τα φερνουμε καταπώς βολεύει... δεν είναι λίγο κάπως?

Ρε Σπύρο... Are you Spyrious τώρα δηλαδή?

Τί φέρνουμε καταπώς βολεύει?
Ο άλλος να πούμε πήγε και κατούρησε στον τάφο 15 νεκρών πριν προλάβει να "κάτσει" το χώμα.
Τί ήθελες να γίνει? Εθνικός ξεσηκωμός?

άλλο τώρα....
ο μπλιτζ κάτι είπε για γαυροβάζελους παραπάνω.... και οτι δε θα σταματήσει να τους λέει έτσι και ας χαλιούνται....
αν όμως, αν, κάποιος/οι παπάρας/ες σε καρπαζώσουν, θα θεωρήσεις μαλακία να σε ρωτήσει κάποιος "τι το θελες και συ ρε αγόρι μου? κάνε τον μαλάκα... αφού οι άνθρωποι είναι κάφροι"....
σε μία τέτοια περίπτωση, ποιος τελικά φαινεται πιο παπάρας? ο ντε φάκτο? ή ο καρπαζοεισπράκτορας?

Με το συμπάθειο αλλά τα μπερδεύεις.

Χέσε το γαυροβάζελους γιατί είναι πες μαλακία ανούσια.

Πες ότι εγώ αρθρογραφώ σε μια εφημερίδα κι έρχονται οι χρυσαυγίτες και μου καίνε το αμάξι ή με πλακώνουν στις φάπες.
Κι έρχεσαι εσύ και μου λες "Ασ'το ρε αγόρι μου, αφού οι άνθρωποι είναι κάφροι, κάνε το μαλάκα."

Το αν θα κάνω το μαλάκα έχει να κάνει με το πόσο κοστολογώ την ελευθερία του λόγου μου.
Αλλά το "παπάρας" δεν είναι το επίθετο που αρμόζει και στους χρυσαυγίτες και σε εμένα.

Αυτοί είναι φασίστες, κι εγώ ονειροπόλος, ιδεαλιστής, με τρώει ο κώλος μου ή όπως θες πες το.

Δε μας αρμόζει όμως το ίδιο κοσμητικό επίθετο σε καμία περίπτωση.

Pan (dvs)
17/01/2015, 20:15
Οι μουσουλμανοι ηδη καψανε 7 χριστιανικες εκκλησιες .....υπαρχουνε και 4 νεκροι.

Μου θυμιζει το "εγινε η σπιθα πυρκαια".Και αν αναψει η φωτια,να δω ποιος θα εχει τη δυναμη να τη σβησει.Θα συζηταμε για ελευθερια στην εκφραση,υπο την σκια των ρουκετων.

el_hymador
17/01/2015, 20:35
Όχι μάγκες, μηδέν ανοχή στην μαλακία που έχουν κάποιοι στο κεφάλι τους. Γιατί ο μαλάκας την δική σου υποχωρητικότητα την εκλαμβάνει ως νίκη και του ανοίγει και η όρεξη για περισσότερα. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν θα ήθελα να χαραμίσω πολιτισμό, ευγένεια και κατανόηση σε γίδια που δεν τα εκτιμούν. Να μην κυριαρχήσει ο φόβος, αυτό μόνο.

Pan (dvs)
17/01/2015, 20:40
Ποτε φοβος,αλλα που και που, λιγη λογικη.:beer:

pipe_smoker
17/01/2015, 20:56
Όχι μάγκες, μηδέν ανοχή στην μαλακία που έχουν κάποιοι στο κεφάλι τους. Γιατί ο μαλάκας την δική σου υποχωρητικότητα την εκλαμβάνει ως νίκη και του ανοίγει και η όρεξη για περισσότερα. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν θα ήθελα να χαραμίσω πολιτισμό, ευγένεια και κατανόηση σε γίδια που δεν τα εκτιμούν. Να μην κυριαρχήσει ο φόβος, αυτό μόνο.

Αυτό ακριβώς.

pipe_smoker
17/01/2015, 21:00
Ποτε φοβος,αλλα που και που, λιγη λογικη.:beer:

Πάντα λογική.

Και η λογική λέει ξεκάθαρα, ότι για τις καμένες εκκλησίες τους νεκρούς κλπ δε φταίει κανένα εξώφυλλο και καμία θρησκεία.

Φταίνε κάποιες τσέπες που καθοδηγούν κάποια καμένα μυαλά.
Κι ας πιστεύουν και στο Ισλάμ, και στον Αλλάχ, και στον Πάτρικ τον αστερία.

stefanos
17/01/2015, 21:07
Πάντα λογική.

Και η λογική λέει ξεκάθαρα, ότι για τις καμένες εκκλησίες τους νεκρούς κλπ δε φταίει κανένα εξώφυλλο και καμία θρησκεία.

Και κάποιες άλλες τσέπες χτίζουν εκκλησίες ,οπότε ας αφήσουμε τις τσέπες να βγάλουν την άκρη μόνες τους.

amyroukai
17/01/2015, 21:09
Και τωρα που διαβασα και τις τελευταιες 4-5 σελιδες, πειραζει που γελω ακομα με αυτον που ειπε οτι οι μουσουλμανοι εχουν βασισει τις γιορτες τους σε αρχαιες παγανιστικες; Οι χριστιανικες γιορτες, τι εχουν καπελωσει; Οι ναοι;
Τζιζους φακιν κραιστ πια με το πιστευε οτι μακακια σου πασαρουν οι μουλαδες με τα καλλιμαυχια και μη ερευνα...

spyrakos35
17/01/2015, 22:12
Ρε Σπύρο... Are you Spyrious τώρα δηλαδή?
Τί φέρνουμε καταπώς βολεύει?
Ο άλλος να πούμε πήγε και κατούρησε στον τάφο 15 νεκρών πριν προλάβει να "κάτσει" το χώμα.
Τί ήθελες να γίνει? Εθνικός ξεσηκωμός?

ρε συ, το εγραψες πριν και μόνος σου....

μεθυσμένος ήταν, μπουζούριασέ τον, άστον να ξεμεθύσει, πες του κανα δυο λογάκια....

Χέσε το γαυροβάζελους γιατί είναι πες μαλακία ανούσια.

Πες ότι εγώ αρθρογραφώ σε μια εφημερίδα κι έρχονται οι χρυσαυγίτες και μου καίνε το αμάξι ή με πλακώνουν στις φάπες.
Κι έρχεσαι εσύ και μου λες "Ασ'το ρε αγόρι μου, αφού οι άνθρωποι είναι κάφροι, κάνε το μαλάκα."

Το αν θα κάνω το μαλάκα έχει να κάνει με το πόσο κοστολογώ την ελευθερία του λόγου μου.
Αλλά το "παπάρας" δεν είναι το επίθετο που αρμόζει και στους χρυσαυγίτες και σε εμένα.

Αυτοί είναι φασίστες, κι εγώ ονειροπόλος, ιδεαλιστής, με τρώει ο κώλος μου ή όπως θες πες το.

Δε μας αρμόζει όμως το ίδιο κοσμητικό επίθετο σε καμία περίπτωση.

σαφώς, αλλά το να σου κάψουν το αμάξι ή να σε καρπαζώσουν θα πρέπει να είναι κάτι το οποιο περιμένεις να συμβεί από τη στιγμή που έχεις να κάνεις με τέτοια άτομα.... δεν λέω καλώς θα συμβεί.... λεω οτι ενδεχομένως και να συμβεί...
κατακριτέο μεν, αλλά αναμενόμενο....

spyrakos35
17/01/2015, 22:16

ναι έχεις χίλια δίκια, απλά κάνε ότι είναι να κάνεις και πες ότι θες να πεις με τρόπο τέτοιο που να μην προκαλέσει "αντίποινα"....

το δικό τους κεφάλι παίζανε... λίγη λογική, όπως λέει και ο παναγιώτης

pipe_smoker
17/01/2015, 22:44
ρε συ, το εγραψες πριν και μόνος σου....

μεθυσμένος ήταν, μπουζούριασέ τον, άστον να ξεμεθύσει, πες του κανα δυο λογάκια....

Ναι βρε αγορίνα.
Απλά σου απαντώ στο γιατί δεν ξεσηκώθηκαν να βγουν στο δρόμο για τη λαναθασμένη και υπερβολική και και και απόφαση του δικαστηρίου για τον μεθυσμένο.

Της πουτάνας γινόταν με τους Τζιχαντιστές, με φασαρίες, με με με.
Οκ, λάθος το να τον μπουζουριάσουν.
Αλλά με όλα αυτά που γίνονταν εκείνες τις μέρες λογικό το βρίσκω να μην ακούστηκε μέχρι εδώ κάποιο κλάμα για τον αδικομπαγλαρωμένο κρασοπατέρα φιλοτζιχαντιστή.

σαφώς, αλλά το να σου κάψουν το αμάξι ή να σε καρπαζώσουν θα πρέπει να είναι κάτι το οποιο περιμένεις να συμβεί από τη στιγμή που έχεις να κάνεις με τέτοια άτομα.... δεν λέω καλώς θα συμβεί.... λεω οτι ενδεχομένως και να συμβεί...
κατακριτέο μεν, αλλά αναμενόμενο....

Ώπα μαν.
Για να μη χασουμε και κάθε ίσο κι αρχίσουμε να κολλάμε και βαρέα κι ανθυγιεινά σ'αυτους που κάνουν τις γελοιογραφίες στις εφημερίδες και στους μουσικοσυνθέτες στιχουργούς, μην κάνουν καταλάθος καμιά μαλακία κι άμα παίξεις ανάποδα το δίσκο στο πικάπ ακουστεί κανά μήνυμα κατά του Μωάμεθ.

Ούτε για κολύμπι με τον great white shark πήγαν οι άνθρωποι, ούτε θα αρχίσουμε να θεωρούμε αναμενόμενο ή αυτονόητο ότι "αν πεις κακή κουβέντα για μας, θα σου χυθεί το μάτι σου σα λουκουμάς".

Δεν προτείνω να εθελοτυφλούμε σα να μή συμβαίνει τίποτα.
Αλλά η αποδοχή τέτοιων "συνεπειών" ως αναμενόμενων είναι μέγα σφάλμα κι ανοίγει τον ασκό του Αιώλου.

stefanos
17/01/2015, 23:03
Αλλά η αποδοχή τέτοιων "συνεπειών" ως αναμενόμενων είναι μέγα σφάλμα κι ανοίγει τον ασκό του Αιώλου.

Στην προκειμένη δεν είναι απλώς "αναμενόμενες" αλλά επίσημα ανακοινωμένες από θρησκευτικούς αρχηγούς ,όπως στην περίπτωση και άλλων καλλιτεχνών.

pipe_smoker
17/01/2015, 23:18
Στην προκειμένη δεν είναι απλώς "αναμενόμενες" αλλά επίσημα ανακοινωμένες από θρησκευτικούς αρχηγούς ,όπως στην περίπτωση και άλλων καλλιτεχνών.

Κάθε φορά λοιπόν που θα βγαίνει κάποιος τράγος ή κάποιος ιμάμης και θα λέει "Το νου σας!", εμείς θα πρέπει να έχουμε το νου μας.

Μετά το αναμενόμενο έρχεται, το αυτονόητο, και μετά σιγά σιγά έρχεται το δικαιολογημένο.

Φτάνετε στα άκρα ορισμένοι με την αποδοχή της κατάστασης και θα με κράξει ο σκοπευτής ότι βγαίνει ο χίπης από μέσα μου:lol:

stefanos
17/01/2015, 23:40
Κάθε φορά λοιπόν που θα βγαίνει κάποιος τράγος ή κάποιος ιμάμης και θα λέει "Το νου σας!", εμείς θα πρέπει να έχουμε το νου μας.

Μετά το αναμενόμενο έρχεται, το αυτονόητο, και μετά σιγά σιγά έρχεται το δικαιολογημένο.

Φτάνετε στα άκρα ορισμένοι με την αποδοχή της κατάστασης και θα με κράξει ο σκοπευτής ότι βγαίνει ο χίπης από μέσα μου:lol:

Δεν βγήκε κανένας να πεί "το νου σας" βγαίνει και λέει η Αλ Καιντα ας πούμε ότι ο τάδε και ο δείνα (με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία στο διαδίκτυο) πρέπει να θανατωθούν.
Δεν είναι κάτι που το παίρνεις χαλαρά.
Για μένα αυτονόητα κάνεις αίτηση για σιδερικό και εντατική προπόνηση.

BLiTzER
18/01/2015, 03:40

Ειλικρινά βαριέμαι να εξηγώ τί εννοούσα τέτοια ώρα. Αν θες, ξαναδιάβασέ το. Σίγουρα δεν αναφερόμουν κυριολεκτικά σε κανέναν "γαυροβάζελο" πάντως.

Pan (dvs)
18/01/2015, 09:05
Πάντα λογική.

Δε λεω ρε γι αυτη τη λογικη.
Καποιοι ψαχνουνε την αιτια και την βρηκανε.Πρεπει να πεσουνε οι τονοι απ ολες τις πλευρες και να κατανοησει ο καθενας την πραγματικοτητα του αλλου,αλλα και τις ιδιαιτερες συνθηκες.

Οπως οταν δεν μπορεις με τον τρελο να κανεις κουβεντα και την κανεις με ελαφρα πηδηματακια,πριν σου πεταξει την πετρα κατακεφαλα. .

nikos_abel
18/01/2015, 09:35
Οπως οταν δεν μπορεις με τον τρελο να κανεις κουβεντα και την κανεις με ελαφρα πηδηματακια,πριν σου πεταξει την πετρα κατακεφαλα. .

Μετά όμως πας και τον μπουζουριάζεις στο τρελάδικο, δεν τον αφήνεις έξω.....

spyrakos35
18/01/2015, 10:16
Ειλικρινά βαριέμαι να εξηγώ τί εννοούσα τέτοια ώρα. Αν θες, ξαναδιάβασέ το. Σίγουρα δεν αναφερόμουν κυριολεκτικά σε κανέναν "γαυροβάζελο" πάντως.

Ομοιως περι κυριολεξιας..... ;)

Pan (dvs)
18/01/2015, 10:48
Μετά όμως πας και τον μπουζουριάζεις στο τρελάδικο, δεν τον αφήνεις έξω.....

Θελουμε αλλα δεν μπορουμε.

el_hymador
18/01/2015, 12:24
ναι έχεις χίλια δίκια, απλά κάνε ότι είναι να κάνεις και πες ότι θες να πεις με τρόπο τέτοιο που να μην προκαλέσει "αντίποινα"....

το δικό τους κεφάλι παίζανε... λίγη λογική, όπως λέει και ο παναγιώτης

Αυτό μου θυμίζει το γνωστό "ε και αυτή προκαλούσε με το mini και το μπουστάκι" που λένε ως υπερασπιστική γραμμή για τους βιαστές. Μιλάμε για φανατικούς μπουνταλάδες που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου (ότι έχουν από εγκέφαλό anyway), σιγά μην πάει ο μισός πλανήτης με τα νερά τους.

Γιατί στην τελική έτσι και πάνε οι δυτικοί με τα απάτσια τους και τους πυραύλοι τους και τα βομπαρδιστικά τους και δεν αφήσουν κολυμπηθρόξυλο στις περιοχές που αποτελούν την κοιτίδα όλης αυτής της μαλακίας, άνετα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα, "ε λίγη λογική να χρησιμοποιούσατε και εσείς ρε παιδιά... μας προκαλέσατε"

Bob_o_mastoras
18/01/2015, 14:15
Εγω αυτο που λεω δεν ειναι να μην προκαλουμε λογω των ισλαμοτραμπουκων. Λεω να μην προκαλουμε απο σεβασμο στους μετριοπαθεις, φιλησυχους μουσουλμανους (που οι περισσοτεροι ετσι ειναι).
Μη πεφτετε στην παγιδα να θεωρειτε πως αυτοι (τα ταλιμπανοτζιχαντια) εκφραζουν το Ισλαμ. Ειναι σαν να λεμε οτι το Χριστιανισμο εκφραζει ο Καντιωτης και ο Ανθιμος.
Επισης μην το μπερδευετε με τον πολιτικο λογο. Το ενα ειναι ενα επιστημονικο, μετρησιμο και λογικο θεμα και το αλλο μεταφυσικο, αναποδεικτο θεμα πιστης. Δεν θα επρεπε να εχουν σχεση. Τη σχεση την αποκτουν διοτι ανεκαθεν διαφοροι χρησιμοποιουσαν τη θρησκεια ως μοχλο εξουσιας εκμεταλευομενοι αμορφωτους κοινωνικο-πολιτικα ή και γενικα ανθρωπους.

Cpt. Haddock
18/01/2015, 17:31
Πως γινεται πάντα σε θεματα "προσβολης" της θρησκειας να διαβαζουμε το παραδειγμα με τη γυμνη μανα μας, δεν το έχω καταλαβει :lol:

Μέχρι κι ο πάπας το ανέφερε (οχι σαν γυμνη βέβαια), δειχνοντας κι αυτος την απαραιτητη αλληλεγγυη ως θρησκοληπτος στους ομοϊδεάτες του.

Ρε μαγκες, καταλαβετε το. Η μανα σας, ως υπαρκτο προσωπο, δεν έχει καμια σχεση με το φανταστικο τεχνητο κοσμο των θρησκειώνΕ.

Ασε που στο θεμα της μανας, ο Παπακαλιατης εγινε και πλούσιος :D

[...]Ειναι σαν να λεμε οτι το Χριστιανισμο εκφραζει ο Καντιωτης και ο Ανθιμος.[...]

Ναι. Μπορει ο χριστιανισμος να μην ειναι ο Καντιωτης κι ο Ανθιμος, αλλα - καλως ή κακώς - αυτοι τον εκφραζουν γιατι αυτοι μιλάνε ολη την ώρα εξ΄ονοματός του.

Αντιστοιχα,ποτέ δεν ακους αποψεις μετριοπαθων ιμαμηδων αλλα μονο τα βιντεο της αλ κάιντα και αλλων φανατικών. Τελικά αυτο που δεν καταλαβαινουν οι φανατιλες (μια ζωη και σε καθε τι) ειναι οτι κανουν κακο σε αυτο που πανε να υπερασπίσουν.

nikos_abel
18/01/2015, 17:38
Ασε που στο θεμα της μανας, ο Παπακαλιατης εγινε και πλούσιος :D

Αυτο μόνο έγραψε :lol:

spyrakos35
18/01/2015, 19:14
περί σάτυρας..... (http://kourkouti.sport24.gr/2015/01/18/11819/)

αντε βρες άκρη τώρα.... :lol:

kostas777
18/01/2015, 19:27

Προφανώς δεν πάτε καλά, ποιός είπε «βουλώστε το...»;

Μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν και να το κάνει όποιος θέλει. Στην τελική δεν με ενδιαφέρει τι θα γράψει και θα ζωγραφίσει ο οποιοσδήποτες και αυτό ΕΙΝΑΙ ελευθερία του λόγου. Αυτό όμως που ρωτάω δεν το απαντάς.

Bob_o_mastoras
18/01/2015, 19:28
περί σάτυρας..... (http://kourkouti.sport24.gr/2015/01/18/11819/)

αντε βρες άκρη τώρα.... :lol:

Λεβεντης respect!!!

329896

:a07::a07::a07:

pipe_smoker
18/01/2015, 19:36
....Αυτό όμως που ρωτάω δεν το απαντάς.

Κάνε ένα κόπο άμα δε βαριέσαι και ξαναπαίξ'το γιατί δεν έχω καταλάβει τί ρωτάς.

amyroukai
18/01/2015, 20:28
Προφανώς δεν πάτε καλά, ποιός είπε «βουλώστε το...»;.

Ο ισλαμομουλας που λεει σκασε η σε σκαω.
Ο χριστιανομουλοςπου λεει σκασε η σε βαζω μπουζου.
Ο πανυβλακας πιστοταλιμπαν που ωρυεται για την υποτιθεμενη προσβολη του θρησκευτικου του ιδεωδους, την ωρα που επανηλειμμενα καθυβριζει και προσβαλλει τους "αθεους".

Γραφω απο κινητο και ψιλοβαριεμαι, αλλα... Η Λεπεν με ολα της τα στραβα, ειχε πει μερικα λογικα. Πχ, για να μην προσβαλλονται οι εργατες στα εργοστασια, απαγορευτηκεη πωληση χοιρινου. Μπηκαν μαντηλες. Μετα απαγορευτηκε το χοιρινο στα σχολεια. Χωροι λατρειας υπαρχουν, οι ωρες προσευχης γνωστες, ομως βγαινουν στο δρομο και κλεινουν την κυκλοφορια οσο γονατιζουν και απολαμβανουν το ιμαμειο ασμα κλπ, καθημερινα. Γιατι να μην δικαιουνται να αντιδρασουν οι Γαλλοι, εστω με χιουμορ;
Μηπως η ανεκτικοτητα εκλαμβανεται ως μακακια και πρεπει να μπουν ορια; Μηπως ο θρησκευτικος τραμπουκισμος γενικα καπως πρεπει να κοπει;

SHOOTER045
18/01/2015, 20:56
Κάποτε είχε βγει ένα γνωμικό που έλεγε < δώσε θάρρος στον χωριάτη,να σε ανέβει στο κρεβάτι >

nickald
18/01/2015, 21:01
Στον χωριατη ελεγε... αλλα οπως σε βολευει....

SHOOTER045
18/01/2015, 21:11
Στον χωριατη ελεγε... αλλα οπως σε βολευει....

Νομίζω το εξήγησα
Όπως επίσης έτσι όπως το έγραψα νομιζα ότι έλεγε οκ.
Γράψε λάθος το διόρθωσα μιας και το έγραψα κατά λάθος και όχι επίτηδες

mikes
18/01/2015, 21:24
https://www.youtube.com/watch?v=mfWM3FXO9pk

Bob_o_mastoras
18/01/2015, 21:37
Νομίζω το εξήγησα
Όπως επίσης έτσι όπως το έγραψα νομιζα ότι έλεγε οκ.
Γράψε λάθος το διόρθωσα μιας και το έγραψα κατά λάθος και όχι επίτηδες

Τι ειχες γραψει αρχικα;; Στον Χορτιατη;; :lol:

MG-KTiNoS
18/01/2015, 22:09

ο μπραφ έκλασε μέντες και βίντεο γιοκ.

Δεν είναι και τόσο εύκολο τελκά να είσαι σαρλί έτσι...?

amyroukai
18/01/2015, 22:13
Δεν ειν' facile να εισ' charlie
Γιατί οι ταλιμπαν ειναι πολλλοι.

Μικe777
18/01/2015, 22:15
αυτον γινεται να τον πυροβολησει κανενας τζιχαντιστης..πλζ!:rolleyes:

mikes
18/01/2015, 22:19
ο μπραφ έκλασε μέντες και βίντεο γιοκ.

Δεν είναι και τόσο εύκολο τελκά να είσαι σαρλί έτσι...?

επειδή τον παρακολουθώ, δεν εκλασε μεντες, απλα ασχολειται με ένα σωρο αλλα πραγματα πλεον! εταξε ότι θα ανεβασει καινουρια επισοδια μεσα στο 15 αλλα χλωμο το κοβω! η άλλη του εκπομπή παντως (μια από τις άλλες του για να ακριβολογούμε), ο σκεπτικος καφρος είναι απειρως καλυτερη!

el_hymador
18/01/2015, 22:20

αυτόν τον τριμάλ@κ@ τον πυροβολώ χαλαρά εγώ, χωρίς τζιχαντιστικό υπόβαθρο...

mikes
18/01/2015, 22:20
αυτον γινεται να τον πυροβολησει κανενας τζιχαντιστης..πλζ!:rolleyes:γιατι? επειδή λεει τα πραγματα με το ονομα τους?

Bob_o_mastoras
18/01/2015, 22:29
γιατι? επειδή λεει τα πραγματα με το ονομα του?

Fixed. :smokin:

Εχει πολυ χιουμορ αλλα νομιζει οτι τα ξερει ολα και αυτο μου τη δινει (αυτοι που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα τσατιζουν εμας που τα ξερουμε :p). Kαι κατηγοριοποιει και τους παντες και τα παντα. Ο ταδε ειναι ετσι, ο δεινα αλλιως κλπ... Δεν χρειαζεται να τον σκοτωσει καποιος, 2-3 φαπες ειναι αρκετες! :lol::p (freedom of speech, my ass)

Το καλυτερο (για το χιουμορ του) μετα τα Μπραφ ειναι το "θαψε το σεναριο" .

mikes
18/01/2015, 22:42
δλδ τωρα για να καταλαβω, μερικοι χτυπιέστε για το δικαιωμα στην ελευθερια του λογου, αλλα στο καπακι το ξεχνατε μολις βρειτε καποιον που μιλαει στα ισα και σας εκνευριζει... μαλιστα!

pipe_smoker
18/01/2015, 22:56
αυτόν τον τριμάλ@κ@ τον πυροβολώ χαλαρά εγώ, χωρίς τζιχαντιστικό υπόβαθρο...

Not if I get there first:smokin:

(ακούς εκεί που θα χαραμίσουμε και σφαίρα, χαθήκαν τα κουτάλια?)

pipe_smoker
18/01/2015, 22:59
δλδ τωρα για να καταλαβω, μερικοι χτυπιέστε για το δικαιωμα στην ελευθερια του λογου, αλλα στο καπακι το ξεχνατε μολις βρειτε καποιον που μιλαει στα ισα και σας εκνευριζει... μαλιστα!

Πλάκα κάνουμε ρε Μικέ.

Οκ κάποιοι δεν τον γουστάρουμε, δικαίωμά μας. Δεν είπαμε να τον πιάσουν και να τον κλείσουν και μέσα.

Τί να πουν κι άλλοι πιο γνωστοί δηλαδή (Λαζόπουλος, Πανούσης, Αρβυλαίοι, Ελληνοφρένεια)* που έχουν φανατικούς θαυμαστές κι άλλους που τους βρίζουν μέρα νύχτα.

*σαν παράδειγμα τους φέρνω, δεν κάνω καμία σύγκριση/συσχέτιση μεταξύ τους.

Bob_o_mastoras
18/01/2015, 22:59
Δεν ειν' facile να εισ' charlie
Γιατί οι ταλιμπαν ειναι πολλλοι.

Nαι, γι'αυτο κατεβηκε ο καθε hipster στη συγκεντρωση στο Παρισι κρατωντας iphone με φοντο ''Je suis Charlie", παρεα με τους προοδευτικοτατους, υπερ-ανθρωπιστες, ελευθεριακους και αδεκαστους ηγετες διαφορων Ευρωπαϊκων και μη χωρων.
c'est tres tres difficile... :rolleyes:

amyroukai
18/01/2015, 23:03
Nαι, γι'αυτο κατεβηκε ο καθε hipster στη συγκεντρωση στο Παρισι κρατωντας iphone με φοντο ''Je suis Charlie", παρεα με τους προοδευτικοτατους, υπερ-ανθρωπιστες, ελευθεριακους και αδεκαστους ηγετες διαφορων Ευρωπαϊκων και μη χωρων.

Ολες εχουν δικαιωμα στη δημοσιοτητα και στην αγελαια συμμετοχη στα δρωμενα. Je suis mourli.

Pan (dvs)
19/01/2015, 00:11

https://www.youtube.com/watch?v=4ADh8Fs3YdU

paschalis67
17/02/2015, 06:10
Mπραβο στον συγγραφεα.
Η σχεση με την αληθεια και την παραδοχη της ειναι μια επιπονη κατασταση.

chester24
17/02/2015, 07:42

Ουτε εμενα μου αρεσει αυτος ο πίτουρας αλλα στην τελικη μια χαρα τα λεει...

spyro
18/03/2015, 12:38
ένα ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ (όπως παντα απο τη FRONTLINE και τη δημόσια ανεξάρτητη τηλεόραση της Αμερικής - PBS), για το τι είναι επιτέλους αυτό το isis και πώς έφτασε ως εδώ.

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/rise-of-isis/

AUFGEBRACHT
14/01/2016, 21:53
Το έλεγα από τότε ότι προσωπικά, "Je ne suis pas Charlie" http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=143950&p=2547856&viewfull=1#post2547856
Ανέκαθεν (πολλά χρόνια πριν το "μάθουν" όλοι σαν έντυπο) το θεωρούσα -και το θεωρώ- ένα παρακμιακό, περιθωριακό έντυπο που προσπαθούσε να κάνει πωλήσεις προκαλώντας. Το νέο τους φρέσκο κατόρθωμα, μάθαμε ότι εάν ο μικρός Αϋλάν δεν είχε πνιγεί και είχε καταφέρει να φτάσει στην Ευρώπη, θα χούφτωνε γυναίκες στη Γερμανία" (είχε προηγηθεί παλαιότερο σκίτσο ότι πνίγηκε και δεν πρόλαβε να φάει στα McDonalds). :a020:

Υ.Γ.1 Καθόλου τυχαία η επιλογή στο σκίτσο, τα πρόσωπα των μεταναστών να μοιάζουν με μαϊμούδες...
Υ.Γ.2 Η Εφημερίδα των Συντακτών που χύνει κάθε μέρα δάκρυα για τους πρόσφυγες, θα μας προσφέρει άραγε το νέο τεύχος όπως έκανε μετά την επίθεση στο περιοδικό;
Y.Γ.3 Baisse-toi Charlie Hebdo :a36:

350350

BLiTzER
14/01/2016, 22:16
Έχεις δίκιο. Δεν είναι καλό σκίτσο. Προτείνω να σκοτώσουμε τους σκιτσογράφους.

MG-KTiNoS
14/01/2016, 22:21
Έχεις δίκιο. Δεν είναι καλό σκίτσο. Προτείνω να σκοτώσουμε τους σκιτσογράφους.

εγώ μια μπούφλα θα του την έσκαγα πάντως....
:D

AUFGEBRACHT
14/01/2016, 22:22
Έχεις δίκιο.

Το ξέρω.

pipe_smoker
14/01/2016, 22:24
....

Αυτό που σε ενόχλησε, για να καταλάβω, είναι η αναφορά στο όνομα του Αϋλάν επί ματαίω, ή θεωρείς ότι η σάτυρα γίνεται "σε βάρος" των μεταναστών και όχι των Γερμανών ή των υπολοίπων πολιτισμένων Ευρωπέων?

pipe_smoker
14/01/2016, 22:25
εγώ μια μπούφλα θα του την έσκαγα πάντως....
:D

Του σκιτσογράφου ή του aufwiedersehen?

MG-KTiNoS
14/01/2016, 22:26
Αυτό που σε ενόχλησε, για να καταλάβω, είναι η αναφορά στο όνομα του Αϋλάν επί ματαίω, ή θεωρείς ότι η σάτυρα γίνεται "σε βάρος" των μεταναστών και όχι των Γερμανών ή των υπολοίπων πολιτισμένων Ευρωπέων?

Εγώ να σου πω μπέσα.... Δεν θα το ακουμπούσα το θέμα.

BLiTzER
14/01/2016, 22:26
Τον ενόχλησε, προφανώς, το ότι έχει την ελευθερία να βγαίνει και να εκφράζει την άποψή του έτσι απλά, χωρίς φόβο και πάθος, χωρίς 2η σκέψη. Ευτυχώς για εκείνον, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν τους Σαρλί, οι οποίοι θα του το προσφέρουν, δίνοντας τις ζωές τους, για καιρό ακόμα. Ελπίζω.