PDA

View Full Version : Yamaha XT660Z vs KTM 690 Enduro

Σελίδες : [1] 2

Ktm.Prestige
25/01/2015, 09:42
Φίλοι , καλημέρα.
Όπως λέει και ο τίτλος , αναμέτρηση του Ιάπωνα με τον Αυστριακό.

Ο έρωτας έφυγε (Adventure 950S :a07: ) και είμαι στην αναζήτηση για "μικρό" on-off.
Η χρήση του..... πολύ πόλη και λίγο χώμα.Το θέλω για καθημερινό all around , απο ψώνια στο S/M εως και ονοφάδα ήπιου χαρακτήρα.
Τα υπερ και τα κατα λίγο πολύ τα γνωρίζω απλά θελω και την δικιά σας άποψη για το θέμα και απο κατόχους που εχουν μια πιο
ολκληρωμένη εικόνα.

Μεγάλο κόλημα το ΚΤΜ αλλα δέλεαρ και το Japan...

:confused::confused:

Ζεύκας
25/01/2015, 10:02
Άποψη δεν έχω για κανένα. Αλλά που θα πας ρε καραμήτρο από 1000άρι ΚΤΜ σε μονοκύλινδρο ψωφίμι Γιαμάχα;;;

Πάρε 690 να γουστάρεις. Επίσης, τι να τα κάνεις τα φαίρινγκ του τενερέ στη Κρήτη;

amyroukai
25/01/2015, 10:11
Κάτοχος δεν είμαι.
Από ότι βλέπω όμως, η χρήση που σκοπεύεις να κάνεις περιγράφει το τενερέ.
Σαν μετακίνηση και τα δύο προφανώς καλύπτουν, αφού η υπεροχή του τενερέ στη σέλα σε μικρές μετακινήσεις εντός πόλης δεν θα κάνει τόση διαφορά. Αλλά ψώνια με το 690, που θα βάλεις; Η υπεροχή του 690 στην ονοφάδα, αν μείνεις σε ήπιο χαρακτήρα, πάλι δεν θα κάνει τόση διαφορά. Η ψυχική ηρεμία της κατοχής Ιαπωνικού πάλι, είναι ανεκτίμητη... :)

Αμφίσημος
25/01/2015, 10:46
Συμφωνώ με τον amyroukai. Το Tenere καβαλάω απ'το 2008 και περιγράφεις τα πράγματα που κάνω. Πολύ φόρτωμα αδερφέ.
Το 2010 βέβαια είχα την χαρά να καβαλήσω το 640 ένα ολόκληρο 15ήμερο και εντάξει - δεν έχουν καμία σχέση τα μηχανάκια. Έκλαψα. Απ'το 950S το Tenere θα σου φανεί σα 250 άσε που είναι και 200kg+. Σα σύνολο το 690 υπερτερεί παντού - ίσως λιγότερο στο 'ταξίδι' (οχι πως το Tenere το έχει ταμάμ) αλλά περισσότερο στις off διαδρομές.
Συνεπώς στα μέτρα σου θα πρότεινα 690 - δεν θα σου φανεί λίγο όπως το πιθανότερο το Yamaha. Βέβαια εδω να πω πως το 640 του φίλου (και οχι το 690) ήταν πολύ συχνά στο συνεργείο με τα € να γλιστράνε με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με το Yamaha (μπορεί να ήταν η περίπτωση βέβαια) αλλά είναι πριόνι. Eμένα με βόλεψε το Tenere λόγω του ήπιου / ουδέτερου χαρακτήρα με ουσιαστικές off δυνατότητες, φόρτωμα αλύπητο, ουδέτερη συμπεριφορά, αισθητική (ο λόγος που σε κάποιους δεν αρέσει), η λεγόμενη ΄καβάλα' και φυσικά η οικονομική συντήρηση. Μόλις λίγο πάνω απ΄το μέτριο αλλά πουθενά ελλιπές.
Για την Κρήτη είναι και τα 2 μανούλες. Ρίξε κέρμα και καλές βόλτες!

SHOOTER045
25/01/2015, 10:56
Ούτε το 690 θα σε καλύπτει μετά το τέρας.
Οπότε ψηφίζω Τενερε

Kostas2B
25/01/2015, 11:19
Παρε ένα 660 να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο και με την πρώτη ευκαιρία άλλαξε του αναρτήσεις!

Stabak
25/01/2015, 11:44
690 τα μηχανακια αυτα οφειλουν να ειναι ελαφριά

devil's animal
25/01/2015, 12:34
δεδομενου οτι πλεον βρισκεις 690 σε πολυ καλα λεφτα και παιρνεις περισσοτερο "μηχανακι" με λιγα φραγκα, ψηφιζω το ΚΤΜ...

DrBig
25/01/2015, 13:25
Φίλοι , καλημέρα.
Όπως λέει και ο τίτλος , αναμέτρηση του Ιάπωνα με τον Αυστριακό.

Ο έρωτας έφυγε (Adventure 950S :a07: ) και είμαι στην αναζήτηση για "μικρό" on-off.
Η χρήση του..... πολύ πόλη και λίγο χώμα.Το θέλω για καθημερινό all around , απο ψώνια στο S/M εως και ονοφάδα ήπιου χαρακτήρα.
Τα υπερ και τα κατα λίγο πολύ τα γνωρίζω απλά θελω και την δικιά σας άποψη για το θέμα και απο κατόχους που εχουν μια πιο
ολκληρωμένη εικόνα.

Μεγάλο κόλημα το ΚΤΜ αλλα δέλεαρ και το Japan...

:confused::confused:

Δεν ειμαι κατοχος ουτε του ενος, ουτε του αλλου αλλα αφ'ενος μου αρεσει η μοντα και αφ'ετερου αν επερνα το Ζ ειναι δεδομενο οτι θα αλλαζα αναρτησεις μπρος πισω και θα εβαζα κι ενα PC-εξατμιση, ητοι +2000 στην τιμη αγορας. Δηλαδη παμε στα 6-7000, αλλα θα ειχα κατι τετοιο:

http://i492.photobucket.com/albums/rr289/JMoandpiglet/Tenere%20RR%20project/DSCF3334.jpg

Το οποιο δεν ειναι ο,τι καλλιτερο για την χρηση που θες, αλλα απο εμφανιση και ουσια γ@μει.
Το 690 για μοναδικο/πρωτο μηχανακι δεν ξερω αν θα το επερνα. Αλλα θα επερνα ειτε ενα 640 ειτε ενα XTR με πολυ λιγοτερα χρηματα και το τελευταιο θα το αναβαθμιζα σε αποδοση κινητηρα και αναρτησεις.

Οπως και να χει σε νοιωθω διοτι μου λειπει ενα μαχιμο μονοκυλινδρο...:(

Bob_o_mastoras
25/01/2015, 14:19
Τα ΧΤ 660 δεν ειναι japan αλλα ιταλικα.
Aφου ειχες ΚΤΜ (οποτε εισαι τολμηρος :p) παρε το 690. Δεν το 'χω οδηγησει αλλα δεν χρειαζεται κιολας για να καταλαβω οτι υπερτερει κατα πολυ παντου εναντι του ΧΤΖ (πλην της αξιοπιστιας και ευκολιας χρησης-συντηρησης).
Ακομα και το lc4 ηταν ηδη πολυ καλυτερο απο τα καινουργια ΧΤ. :lol:

MikeG
25/01/2015, 14:50
Νομίζω στα μόνα 2 που ταιριάζουν είναι ότι είναι μονοκίλυνδρα και on-off. Κατά τα άλλα καμία σχέση. Βρες ένα 690 και θα είσαι μια χαρά.

foogr01
25/01/2015, 15:09
Αφού στο τέλος BMW θα πάρετε, μη το ζαλίζετε το θέμα :smokin:

:D

690. Στη πόλη πας και με τα πόδια. :a3:

γιωτάς
25/01/2015, 15:34
Για το καθημερινό που περιγράφεις η λογική λέει τενεκε.

Θεωρώ πως έχει μικρότερο κόστος τακτικής συντήρησης απο το κτμ. Αν έλεγες για ταξίδι αποκλειστικά τότε θα το συζητούσαμε.

Από την άλλη που να αλλάζεις νικνειμ...

Ktm.Prestige
26/01/2015, 01:36
Και επειδη με νοιώθεις με 2000+ κανω ενα 690 καπως ετσι...
Παρακαλώ απομακρύνετε καρδιοπαθείς και επιληπτικούς απο την οθόνη!!!!

330223

Το οποίο οχι μονο με καλύπτει , αλλα δεν το ξαναλλάζω!!

Δεν ειμαι κατοχος ουτε του ενος, ουτε του αλλου αλλα αφ'ενος μου αρεσει η μοντα και αφ'ετερου αν επερνα το Ζ ειναι δεδομενο οτι θα αλλαζα αναρτησεις μπρος πισω και θα εβαζα κι ενα PC-εξατμιση, ητοι +2000 στην τιμη αγορας. Δηλαδη παμε στα 6-7000, αλλα θα ειχα κατι τετοιο:

http://i492.photobucket.com/albums/rr289/JMoandpiglet/Tenere%20RR%20project/DSCF3334.jpg

Το οποιο δεν ειναι ο,τι καλλιτερο για την χρηση που θες, αλλα απο εμφανιση και ουσια γ@μει.
Το 690 για μοναδικο/πρωτο μηχανακι δεν ξερω αν θα το επερνα. Αλλα θα επερνα ειτε ενα 640 ειτε ενα XTR με πολυ λιγοτερα χρηματα και το τελευταιο θα το αναβαθμιζα σε αποδοση κινητηρα και αναρτησεις.

Οπως και να χει σε νοιωθω διοτι μου λειπει ενα μαχιμο μονοκυλινδρο...:(

Ktm.Prestige
26/01/2015, 01:41
Το κέρμα φοβάμαι να το ρίξω , θα μου βγάλει το 690 :p
Αυτο που λες , φόρτωμα... Μου το εχει πει και κάποιος απο τα μέρη μου που το είχε και το εδωσε. Σκύλος στο φόρτωμα αλλα επιδόσεις μη περιμένεις μου ειχε πει.
Το Γιαμαπα , υπερτερει σε σημεία όπως κόστος συντήρησης , συχνότητα συντήρησης και να τολμήσω να πω , μεταπωλητική αξία.

Συμφωνώ με τον amyroukai. Το Tenere καβαλάω απ'το 2008 και περιγράφεις τα πράγματα που κάνω. Πολύ φόρτωμα αδερφέ.
Το 2010 βέβαια είχα την χαρά να καβαλήσω το 640 ένα ολόκληρο 15ήμερο και εντάξει - δεν έχουν καμία σχέση τα μηχανάκια. Έκλαψα. Απ'το 950S το Tenere θα σου φανεί σα 250 άσε που είναι και 200kg+. Σα σύνολο το 690 υπερτερεί παντού - ίσως λιγότερο στο 'ταξίδι' (οχι πως το Tenere το έχει ταμάμ) αλλά περισσότερο στις off διαδρομές.
Συνεπώς στα μέτρα σου θα πρότεινα 690 - δεν θα σου φανεί λίγο όπως το πιθανότερο το Yamaha. Βέβαια εδω να πω πως το 640 του φίλου (και οχι το 690) ήταν πολύ συχνά στο συνεργείο με τα € να γλιστράνε με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με το Yamaha (μπορεί να ήταν η περίπτωση βέβαια) αλλά είναι πριόνι. Eμένα με βόλεψε το Tenere λόγω του ήπιου / ουδέτερου χαρακτήρα με ουσιαστικές off δυνατότητες, φόρτωμα αλύπητο, ουδέτερη συμπεριφορά, αισθητική (ο λόγος που σε κάποιους δεν αρέσει), η λεγόμενη ΄καβάλα' και φυσικά η οικονομική συντήρηση. Μόλις λίγο πάνω απ΄το μέτριο αλλά πουθενά ελλιπές.
Για την Κρήτη είναι και τα 2 μανούλες. Ρίξε κέρμα και καλές βόλτες!

Ktm.Prestige
26/01/2015, 01:44
Axaxaxaxaxax , μάλλον με μπερδεύεις με τον άλλο τον τρελό...
:D:D

ΥΓ.Μεταξύ μας , εχουν μπει 2 dakar στο μάτι μου αλλα τα εχω ως πολύυυυυυ τελευταία επιλογή.

Αφού στο τέλος BMW θα πάρετε, μη το ζαλίζετε το θέμα :smokin:

:D

690. Στη πόλη πας και με τα πόδια. :a3:

Ktm.Prestige
26/01/2015, 01:45
Έλα ντε , που το πας αυτο με το nickname :p

Το σίγουρα μικρότερο κόστος συντήρησης ειναι ακόμα ενα δέλεαρ για τον τενεκε.

Για το καθημερινό που περιγράφεις η λογική λέει τενεκε.

Θεωρώ πως έχει μικρότερο κόστος τακτικής συντήρησης απο το κτμ. Αν έλεγες για ταξίδι αποκλειστικά τότε θα το συζητούσαμε.

Από την άλλη που να αλλάζεις νικνειμ...

Ktm.Prestige
26/01/2015, 01:49
Να σου πω δεν το ήξερα οτι ειναι made in Italy. Και τα πιο καινούργια μοντελα εκει φτιάχνονται απο 2010 και μετα?

Το 640 το είχα , φυσικά με τον γκρι κινητήρα με την High Flow κεφαλή.Φοβερο γκάζι , απροβλημάτιστος όσο και περίεργο και εαν ακούγεται!!

Αλλα ...... πολλούς μας πολλούς κραδασμούς. Εχω και κάποια ηλικία και αρχίζω να εχω προβλήματα....στον εγκέφαλο!

Τα ΧΤ 660 δεν ειναι japan αλλα ιταλικα.
Aφου ειχες ΚΤΜ (οποτε εισαι τολμηρος :p) παρε το 690. Δεν το 'χω οδηγησει αλλα δεν χρειαζεται κιολας για να καταλαβω οτι υπερτερει κατα πολυ παντου εναντι του ΧΤΖ (πλην της αξιοπιστιας και ευκολιας χρησης-συντηρησης).
Ακομα και το lc4 ηταν ηδη πολυ καλυτερο απο τα καινουργια ΧΤ. :lol:

Ktm.Prestige
26/01/2015, 01:58
Όχι , όχι και εσυ μη μου το θυμίζεις το 1000αρι!!!

Το φαιρινκγ , πίστεψε με θα το χρειαστώ για ενα ήσυχο βολταράκι Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά. Με τον "τράγο" ρε θα φτύνω πάλι μυγάκια.

ΥΓ.Θα κατέβεις ρε ή δεν θυμάσαι που πέφτει η Κρήτη?

Άποψη δεν έχω για κανένα. Αλλά που θα πας ρε καραμήτρο από 1000άρι ΚΤΜ σε μονοκύλινδρο ψωφίμι Γιαμάχα;;;

Πάρε 690 να γουστάρεις. Επίσης, τι να τα κάνεις τα φαίρινγκ του τενερέ στη Κρήτη;

lykourgi
26/01/2015, 07:06
Να σου πω δεν το ήξερα οτι ειναι made in Italy. Και τα πιο καινούργια μοντελα εκει φτιάχνονται απο 2010 και μετα?

Τα ΧΤ από την αρχή που εμφανίστηκαν το 2004 κατασκευάζονταν (συναρμολογούνταν) στη Γαλλία, στο εργοστάσιο της Motobecane. Γι' αυτό και στη άδεια, στο πεδίο "Εργοστάσιο κατασκευής" γράφουν ΜΒΚ, δηλ. Motobecane.
Ο κινητήρας είναι Ιταλικός, της Minarelli.

Δεν γνωρίζω αν αυτά άλλαξαν κάποια στιγμή στην πορεία των ετών.

DrBig
26/01/2015, 07:51
Και επειδη με νοιώθεις με 2000+ κανω ενα 690 καπως ετσι...
Παρακαλώ απομακρύνετε καρδιοπαθείς και επιληπτικούς απο την οθόνη!!!!

330223

Το οποίο οχι μονο με καλύπτει , αλλα δεν το ξαναλλάζω!!

Σα να λεμε ο κυβος εριφθει... Σου ευχομαι λοιπον να βρεις ενα και ν'αρχισεις την μοντα για να γουσταρουμε κι εμεις μαζι με σενα.

Εντελως πληροφοριακα και για το πληρες της ενημερωσης, το αντιπαλο δεος θα κυκλοφορησει στο 2015, λεγεται AJP PR7, θα εχει πολυ ανταγωνιστικη τιμη αν κρινω απο τις τιμες των αλλων μοντελων της εταιρειας, εχει κινητηρα απο ΧΤ660 και (παλι αν κρινω απο τα αλλα μοντελα της εταιρειας) θα εχει θεικες αναρτησεις...

http://i492.photobucket.com/albums/rr289/JMoandpiglet/other%20pix/AJP660_zpsef056a67.jpg

STOYBI
26/01/2015, 08:54
Νομίζω στα μόνα 2 που ταιριάζουν είναι ότι είναι μονοκίλυνδρα και on-off. Κατά τα άλλα καμία σχέση. Βρες ένα 690 και θα είσαι μια χαρά.

+ 660 Καμμια σχεση μεταξυ τους παιδια ( πολλα επιπεδα ποιο πανω το κτμ......)

( Να πω και οτι ειμαι κατοχος 660 Ζ .... )

daz
26/01/2015, 12:35

Τα πρώτα στην Ιταλία και μετά απ' το 10 νομιζω στην Ισπανία.

Χευ ψιτ κατεμάκια.. Ότι και να κάνεις το 690 θα έχει κοντό σασμάν ενώ οι αναρτήσεις του θα σε παιδέψουν πολυ περισσότερο απ' ότι νομίζεις. Όσα και να του ρίξεις, όσο ψηλή και να 'ναι η ζελατίνα του, όσο μαλακιά να είναι η σέλα του στα χωράφια του τενεκέ δε μπαίνει.

Και το τενεκέ δεν μπαίνει στα χωράφια του κτμ που να χτυπάει τη σέλα του κάτω.

Είναι δυο εντελώς διαφορετικά μηχανάκια. Όσο αφορά τη μετατροπή ή θα την κάνεις σωστά ή άφησέ το στοκ. Αυτό που έβαλες δεν είναι τόσο ωραίο.

Μη σου τρέξουν τα σάλια..
330230

πικ ουαν..

http://www.horizonsunlimited.com/hubb/ktm-tech/new-ktm-690-kit-ktm-66371#post393503

basel defy

http://www.horizonsunlimited.com/hubb/ktm-tech/new-ktm-690-kit-ktm-66371#post393503

by official KTM Dealer.

http://ktmbasel.ch/travel/ktm-basel-690-quest-the-ultimate-ultralight-travel-bike.html

Αλλά αν μπούμε σε αυτό το τριπάκι σου έχω νέα.

330231

https://www.youtube.com/watch?v=SIfzRfPb0VQ

https://www.youtube.com/watch?v=r2dQqog9KIo

http://traildreamer.com/campeones/

Και με καλύτερο μπροστινό απ' του 690

330232

Αλλά ότι και να κάνεις είναι και θα παραμείνουν δύο εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους μηχανάκια.

Αν πάρεις κτμ θα πρέπει να βρεις μοντέλο του 12 και μετά ενώ τενερέ μπορείς να πάρεις ακόμα και του 08 στην μισή τιμή απ' ότι το κτμ. Που σημαίνει ότι ακόμα και αν το τενερέ χρειαστεί περισσότερα για να έρθει στα μέτρα σου δε θα σου κοστίσει παραπάνω.

Όλοι θα θέλαμε αυτό που ψάχνεις στο πρώτο ποστ (αυτό που χρειάζεσαι) αλλά με μια δόση αυτού που πραγματικά θέλεις. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει και όπως φαίνεται, αν έρθει, θα αργήσει λίγο.

Ηράκλειο μένεις? Κανόνισε καφέ με το Μικέ και στείλτε πμ.

daz
26/01/2015, 12:58
+ 660 Καμμια σχεση μεταξυ τους παιδια ( πολλα επιπεδα ποιο πανω το κτμ......)

( Να πω και οτι ειμαι κατοχος 660 Ζ .... )

Ναι ρε συ το κτμ δεν έχει αντίπαλο και αν είχε σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι το τενερε, αλλά σε ποιόν τομέα? Το κτμ είναι πολλά επίπεδα επάνω σε όλους τους βασικούς τομείς, βάρος, επιδόσεις, αναρτήσεις, εξίσου οικονομικό στην κατανάλωση με καλά διαστήματα σέρβις κτλ. Το θέμα όμως είναι η χρήση για την οποία προορίζεται. Θα πρότεινα χαλαρά κτμ αλλά με προβληματίζει το αρχικό ποστ έτσι όπως το διάβασα. H κρήτη δεν είναι και τόσο μεγάλη για να απαιτεί "διαστάσεις" τενερε αλλά ούτε και τόσο μικρή για να μη σε προβληματίζει το κατσίκι. Και αν έχει μάθει στο γκάζι του 950 θα έχει μάθει και να τελειώνει τις αποστάσεις με τον ίδιο τρόπο. Στο 690 θα έχει λίγο απ' το γκάζι του 950 αλλά αλλά καθόλου απ' την άνεση να καταπίνει χλμ.

Αν πέσει το χρήμα που προορίζεται για το κτμ επάνω στο υαμαχα μπορεί να γίνει καλύτερο για την χρήση που το θέλει. Ή μάλλον αν πέσει στο υαμαχα η διαφορά που θα πληρώσει για να αγοράσει το κτμ. Αν έλεγε ότι δεν αποκλείει και κανένα ταξιδάκι προς τη Ρώσικη στέπα τώρα δε θα το συζητούσαμε.
Εκτός κι αν είναι ριψοκίνδυνος και πάρει κανένα 690 του 08.

Όσοι προτείνετε έτσι απλά το 690 μη ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο η αυτονομία ή η προστασία απ' τον αέρα που χρειάζονται βελτίωση στο κτμ. Και αυτά αν θέλετε, είναι το λιγότερο που θα τον απασχολήσουν. Δεν είπε ότι θα πάει τσάρκα στη Μογγολία ούτε ότι θα κατουρήσει σπιθαμή προς σπιθαμή τα λευκά όρη.

Αλλά θα έχει το γκάζι της αρκούδας να τον αποζημιώνει κάτι που δε θα έχει ποτέ στο υαμαχα.

DrBig
26/01/2015, 13:16
Daz, ποσο βαρος μπορει να ξεφορτωθει κανεις απο ενα Ζ?

Bob_o_mastoras
26/01/2015, 13:16
Συμφωνω με αυτα που λες Daz.
H ευχρηστια και η οικονομια του ΧΤ θα ειναι ενα πλεονεκτημα αλλα και παλι πιστευω αξιζει να το θυσιασεις για την ανωτερωτητα σε επιδοσεις και οδηγηση που προσφερει το ΚΤΜ και ειδικα αν εισαι fan της εταιριας και γνωστης του τι θα αγορασεις (τα συν και τα πλην) οπως ειναι ο φιλος. Θα τον καλυψει περισσοτερο πιστευω.
Αμα γερασει και αλλο ας σκεφτει την ανεση. Μεχρι τοτε.. :vroum:

υ.γ. Ασε που αυτο το πορτοκαλι χωροδικτυωμα ειναι k@yla! :lol:

daz
26/01/2015, 13:20
Το κέρμα φοβάμαι να το ρίξω , θα μου βγάλει το 690 :p
Αυτο που λες , φόρτωμα... Μου το εχει πει και κάποιος απο τα μέρη μου που το είχε και το εδωσε. Σκύλος στο φόρτωμα αλλα επιδόσεις μη περιμένεις μου ειχε πει.
Το Γιαμαπα , υπερτερει σε σημεία όπως κόστος συντήρησης , συχνότητα συντήρησης και να τολμήσω να πω , μεταπωλητική αξία.

Μια χαρά φορτώνεται το κτμάκι. Το κόστος συντήρησης δεν νομίζω να ειναι τόσο μεγαλύτερο στο κτμ που θα σε προβληματίσει. Στη συχνότητα συντήρησης πάλι οι διαφορές δεν νομίζω ότι δικαιολογούν τον προβληματισμό σου. Στη μεταπωλητική αξία νομίζω πως κάνεις λαθος. Το τενερέ ίσως φύγει πιο εύκολα αλλά το κτμ θα φύγει σε καλύτερη τιμή.

Δεν έχει να σε προβληματίσει τίποτε άλλο στο κτμ εκτός απ' το κοντό σασμάν του και το δύσκολο για καθημερινή χρήση μπροστινό του. Οι αναρτήσεις των κτμ δεν είναι αυτές που ήταν κάποτε. Τώρα ακόμα και ρεπλικα να πάρεις θα χρειαστεί βελτίωση, ψάξιμο και αλλαγές.

Όλα τα άλλα (σέλα, αέρας, αυτονομία) βελτιώνονται ακόμα και με οικονομικό αλλά όχι τόσο εντυπωσιακό τρόπο.

STOYBI
26/01/2015, 13:51
Ναι ρε συ το κτμ δεν έχει αντίπαλο και αν είχε σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι το τενερε, αλλά σε ποιόν τομέα? Το κτμ είναι πολλά επίπεδα επάνω σε όλους τους βασικούς τομείς, βάρος, επιδόσεις, αναρτήσεις, εξίσου οικονομικό στην κατανάλωση με καλά διαστήματα σέρβις κτλ. Το θέμα όμως είναι η χρήση για την οποία προορίζεται. Θα πρότεινα χαλαρά κτμ αλλά με προβληματίζει το αρχικό ποστ έτσι όπως το διάβασα. H κρήτη δεν είναι και τόσο μεγάλη για να απαιτεί "διαστάσεις" τενερε αλλά ούτε και τόσο μικρή για να μη σε προβληματίζει το κατσίκι. Και αν έχει μάθει στο γκάζι του 950 θα έχει μάθει και να τελειώνει τις αποστάσεις με τον ίδιο τρόπο. Στο 690 θα έχει λίγο απ' το γκάζι του 950 αλλά αλλά καθόλου απ' την άνεση να καταπίνει χλμ.

Αν πέσει το χρήμα που προορίζεται για το κτμ επάνω στο υαμαχα μπορεί να γίνει καλύτερο για την χρήση που το θέλει. Ή μάλλον αν πέσει στο υαμαχα η διαφορά που θα πληρώσει για να αγοράσει το κτμ. Αν έλεγε ότι δεν αποκλείει και κανένα ταξιδάκι προς τη Ρώσικη στέπα τώρα δε θα το συζητούσαμε.
Εκτός κι αν είναι ριψοκίνδυνος και πάρει κανένα 690 του 08.

Όσοι προτείνετε έτσι απλά το 690 μη ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο η αυτονομία ή η προστασία απ' τον αέρα που χρειάζονται βελτίωση στο κτμ. Και αυτά αν θέλετε, είναι το λιγότερο που θα τον απασχολήσουν. Δεν είπε ότι θα πάει τσάρκα στη Μογγολία ούτε ότι θα κατουρήσει σπιθαμή προς σπιθαμή τα λευκά όρη.

Αλλά θα έχει το γκάζι της αρκούδας να τον αποζημιώνει κάτι που δε θα έχει ποτέ στο υαμαχα.

Δεν μιλαει στο 1ο ποστ καπου για ταξιδια ( μικρα η μεγαλα.....)

Για πολη βασικα και καμμια χωματινη βολτα μιλαει....

Το τενερε... κτμ δεν μπορει να γινει ( για την συγκεκριμενη χρηση..)

Θελει πολλα λε7 μονο για αναρτησεις και εξατμιση , και τις επιδοσεις και τα κιλα του κτμ απλα τα ξεχναει ( ειναι αλλου .......)

Επισεις στις σαβουρδιτσες του... το κτμ θα του ειναι πολυ ποιο οικονομικο....

Χωρια που στην πολη το κτμ ειναι πολυ ποιο ευχαριστο και ποιο σβελτο.....

:beer::beer:

daz
26/01/2015, 13:59
Daz, ποσο βαρος μπορει να ξεφορτωθει κανεις απο ενα Ζ?

Αναλόγως ποσα θα του ρίξει.

Πολύ βάρος θα φύγει με αρκετά οικονομικό τρόπο. Το σίδερο που έχει κάπω απ' την ουρά για να συγκρατεί την πλαστική βάση πινακίδας ζυγίζει λίγο λιγότερο από μια εξάτμιση χωρίς καταλύτη. Η μαμά εξάτμιση ζυγίζει 8 κιλά μαζί με τα γύρω γύρω της.

Που σημαίνει ότι χάνει άνετα 10 κιλά από ψηλά με λίγο δουλειά στο πίσω μέρος και με μια μπαταρία λιθίου. Αυτά τα -10 κιλά θα κατεβάσουν το κέντρο βάρους χαμηλότερα και η αίσθηση του ψηλόβαρου θα βελτιωθεί αισθητά.

Αν αρχίσεις να ψάχνεσαι με αναρτήσεις usd αναγκαστικά θα αλλάξεις τα θεόβαρα κέντρα (πραγματικά από μολύβι) ενώ με έναν oversize εμπρός αντί για δύο χάνεις επίσης αρκετά κιλάκια από δίσκο δαγκάνα.

Από λοιπές λεπτομέριες κάποιες φθηνές άλλες ανευ χρηματικού θα χάσει κατι ακόμα.

Αν δεν το γεμίσει άχρηστες σιδεριές που σε πτώσεις πιο πολύ πρόβλημα δημιουργούν, προσθέτοντας μόνο τα απαραίτητα πχ κεντρικό σταντ χούφτες τότε χάνει κάπου στα 15 κιλά τα περισσότερα από ψηλά και κάποια απ' το μη αναρτώμενο έχοντας υπολογίσει και αυτά που πρόσθεσε.

Από κει και πέρα πέφτει χρήμα για λεπτομέρειες που δεν νομίζω να αξίζει. Αλλαγή σε όλες τις μη σημαντικές βίδες, με αλουμινίου πχ.

Με τα παραπάνω και χωρίς υπερβολές όπως πχ αλλαγή στις βίδες και άλλα τέτοια, κάποτε το είχα υπολογίσει στα 93 κιλά γεμάτο από 208 δλδ 168 στεγνό, το μοντέλο χωρίς abs.

Χωρίς να επιρεαστεί τίποτε στη λειτουργικότητα πχ πατάκια για τον συνεπιβάτη.

DrBig
26/01/2015, 14:06
Αναλόγως ποσα θα του ρίξει.

Πολύ βάρος θα φύγει με αρκετά οικονομικό τρόπο. Το σίδερο που έχει κάπω απ' την ουρά για να συγκρατεί την πλαστική βάση πινακίδας ζυγίζει λίγο λιγότερο από μια εξάτμιση χωρίς καταλύτη. Η μαμά εξάτμιση ζυγίζει 8 κιλά μαζί με τα γύρω γύρω της.

Που σημαίνει όχι χάνει άνετα 10 κιλά από ψηλά με λίγο δουλειά στο πίσω μέρος και με μια μπαταρία λιθίου. Αυτά τα -10 κιλά θα κατεβάσουν το κέντρο βάρους χαμηλότερα και η αίσθηση του ψηλόβαρου θα βελτιωθεί αισθητά.

Αν αρχίσεις να ψάχνεσαι με αναρτήσεις usd αναγκαστικά θα αλλάξεις τα θεόβαρα κέντρα (πραγματικά από μολύβι) ενώ με έναν oversize εμπρός αντί για δύο χάνεις επίσης αρκετά κιλάκια από δίσκο δαγκάνα.

Από λοιπές λεπτομέριες κάποιες φθηνές άλλες ανευ χρηματικού θα χάσει κατι ακόμα.

Αν δεν το γεμίσει άχρηστες σιδεριές που σε πτώσεις πιο πολύ πρόβλημα δημιουργούν, προσθέτοντας μόνο τα απαραίτητα πχ κεντρικό σταντ χούφτες τότε χάνει κάπου στα 15 κιλά τα περισσότερα από ψηλά και κάποια απ' το μη αναρτώμενο έχοντας υπολογίσει και αυτά που πρόσθεσε.

Από κει και πέρα πέφτει χρήμα για λεπτομέρειες που δεν νομίζω να αξίζει. Αλλαγή σε όλες τις μη σημαντικές βίδες, με αλουμινίου πχ.

Με τα παραπάνω και χωρίς υπερβολές όπως πχ αλλαγή στις βίδες και άλλα τέτοια, κάποτε το είχα υπολογίσει στα 93 κιλά γεμάτο από 208 δλδ 168 στεγνό, το μοντέλο χωρίς abs.

Χωρίς να επιρεαστεί τίποτε στη λειτουργικότητα πχ πατάκια για τον συνεπιβάτη.

ευχαριστω μαν!

daz
26/01/2015, 14:41

Θελει πολλα λε7 μονο για αναρτησεις και εξατμιση , και τις επιδοσεις και τα κιλα του κτμ απλα τα ξεχναει ( ειναι αλλου .......)

Stoybi μιλάει για λίγο χώμα, χαλαρή ονοφάδα, καθημερινό all around ενώ μετά αναφέρει για ευκολία σε βόλτες τύπου Ηράκλειο, Ρεύθυμνο, Χανιά.

Αν ήμουν σε ταξίδι και είχα να κάνω την απόσταση αυτή δε θα με πείραζε ακόμα και αν ήμουν με βέσπα ή husaberg 350, στην καθημερινότητα όμως ή στις κυριακάτικες αποδράσεις τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Αν θέλεις ένα μηχανάκι να μη το σκέφτεσαι για να πας ένα ρεθυμνο Αγ. ΝΙκόλα και έχεις συνηθίσει τον τρόπο που γράφει λχμ 950 τότε πως θα σου φανεί το 690? Ξέρεις πόσα χλμ είναι αυτά τα δύο δρομολόγια που σου είπα? Ρωτάω με την ίδια λογική που προτείνατε το 690 για να μη του κακοφανεί το γκάζι του Ζ μετά το 950.

Το οποίο γκάζι είναι ανύπαρκτο για συγκινήσεις αλλά υπεραρκετό για όλα τα υπόλοιπα. Όποιος πάρει το Ζ για μια βόλτα και το πλακώσει στα "γκάζια" θα γυρίσει πίσω απογοητευμένος, εσύ όμως ξέρεις ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και ενώ δεν μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει διασκεδαστικό με τον ροπάτο κινητήρα το μακρύ κιβώτιο ακόμα και το μικρότερο σε σχέση με το κτμ ευρος απόδοσης. Το κτμ ξεφεύγει σε υποδύναμη διότι δουλεύει σε τρελές στροφές σε σχέση με το Ζ. Εκεί που το Ζ τελειώνει το κτμ αρχίζει και πριν το καταλάβεις πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα. Είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις τη δουλειά ενός xr400 με ένα cr250.

Και μετά είναι η γεωμετρία το ένα είναι τρένο και το άλλο minicouper, αυτά δεν βελτιώνονται οι αναρτήσεις όμως του τενερε βελτιώνονται με την διαφορα στην τιμή αγοράς των δύο μηχανών. Και αν το κτμ είχε τις αναρτήσεις κορυφή των παλαιότερων ετών θα έλεγα πάει στο δι@λο.
Ούτε στις αναρτήσεις θα τον βολέψει το κτμ (νομιζω) για χαλαρές ονοφάδες. Ούτε η γεωμετρία ούτε το σετάρισμα ειναι τέτοιο. Ναι θα ανοίγει το γκάζι και οι πίσω του θα ψάχνουν δέντρο να κρυφτούν, το ξέρω.

Μπορεί να την κάνει τη δουλειά που θέλει το κτμ, σίγουρα μπορεί, αλλά μήπως το τενερε μπορεί να την κανει καλύτερα? Ναι θα του λείψει το γκάζι και σε ποιόν ιδιοκτήτη τενερέ δεν λείπει, μήπως όμως θα εκτιμήσει άλλα πράγματα?
Αυτό με προβληματίζει και κάνω το συνήγορο του διαβόλου, έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού μου ότι ίσως έχετε δίκιο.

akis_trevor
26/01/2015, 14:51
χωρις να ειμαι κανενας γνωστης της κατηγοριας,θα πω και εγω την μ@λ@κι@ μου.:D

το κτμ μου δινει την αισθηση ενος καθαρα χωματινου μηχανακιου.
το τενερε ειναι πιο all around μηχανακι.

δεν ξερω κατα ποσο θα βολεψει το κτμ σε πολη και βολτες ασφαλτινες,και κατα ποσο θα του αρκει το γκαζι του τενερε...
παντως θυμαμαι τον λευτερη στην ετησια του 12' με το 690,που ηταν σε σχεδον μονιμη βαση ορθιος.

zannisvel
26/01/2015, 15:03
Αν δεν εισαι τρελαμενος με τη ταχυτητα και τα παιχνιδια μεσα στη πολη, νομιζω οτι το Tenere μαζι με το Pegaso να ειναι οι καλυτερες επιλογες μονοκυλινδρου αυτη τη στιγμη. Το ενα για χωμα και το αλλο για ασφαλτο. Τωρα αν ειχες κρατησει το μεγαλο να επαιρνες και το 690 να καλυπτει τα κενα, αλλα για μονοδικη μοτοσυκλετα νομιζω το Tenere ειναι καλυτερη επιλογη.

STOYBI
26/01/2015, 15:09
Stoybi μιλάει για λίγο χώμα, χαλαρή ονοφάδα, καθημερινό all around ενώ μετά αναφέρει για ευκολία σε βόλτες τύπου Ηράκλειο, Ρεύθυμνο, Χανιά.

Αν ήμουν σε ταξίδι και είχα να κάνω την απόσταση αυτή δε θα με πείραζε ακόμα και αν ήμουν με βέσπα ή husaberg 350, στην καθημερινότητα όμως ή στις κυριακάτικες αποδράσεις τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Αν θέλεις ένα μηχανάκι να μη το σκέφτεσαι για να πας ένα ρεθυμνο Αγ. ΝΙκόλα και έχεις συνηθίσει τον τρόπο που γράφει λχμ 950 τότε πως θα σου φανεί το 690? Ξέρεις πόσα χλμ είναι αυτά τα δύο δρομολόγια που σου είπα? Ρωτάω με την ίδια λογική που προτείνατε το 690 για να μη του κακοφανεί το γκάζι του Ζ μετά το 950.

Το οποίο γκάζι είναι ανύπαρκτο για συγκινήσεις αλλά υπεραρκετό για όλα τα υπόλοιπα. Όποιος πάρει το Ζ για μια βόλτα και το πλακώσει στα "γκάζια" θα γυρίσει πίσω απογοητευμένος, εσύ όμως ξέρεις ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και ενώ δεν μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει διασκεδαστικό με τον ροπάτο κινητήρα το μακρύ κιβώτιο ακόμα και το μικρότερο σε σχέση με το κτμ ευρος απόδοσης. Το κτμ ξεφεύγει σε υποδύναμη διότι δουλεύει σε τρελές στροφές σε σχέση με το Ζ. Εκεί που το Ζ τελειώνει το κτμ αρχίζει και πριν το καταλάβεις πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα. Είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις τη δουλειά ενός xr400 με ένα cr250.

Και μετά είναι η γεωμετρία το ένα είναι τρένο και το άλλο minicouper, αυτά δεν βελτιώνονται οι αναρτήσεις όμως του τενερε βελτιώνονται με την διαφορα στην τιμή αγοράς των δύο μηχανών. Και αν το κτμ είχε τις αναρτήσεις κορυφή των παλαιότερων ετών θα έλεγα πάει στο δι@λο.
Ούτε στις αναρτήσεις θα τον βολέψει το κτμ (νομιζω) για χαλαρές ονοφάδες. Ούτε η γεωμετρία ούτε το σετάρισμα ειναι τέτοιο. Ναι θα ανοίγει το γκάζι και οι πίσω του θα ψάχνουν δέντρο να κρυφτούν, το ξέρω.

Μπορεί να την κάνει τη δουλειά που θέλει το κτμ, σίγουρα μπορεί, αλλά μήπως το τενερε μπορεί να την κανει καλύτερα? Ναι θα του λείψει το γκάζι και σε ποιόν ιδιοκτήτη τενερέ δεν λείπει, μήπως όμως θα εκτιμήσει άλλα πράγματα?
Αυτό με προβληματίζει και κάνω το συνήγορο του διαβόλου, έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού μου ότι ίσως έχετε δίκιο.

Απαντησα με βαση το αρχικο ποστ.....

Κατα τα αλλα οπως τα γραφεις ( οσο αφορα τα χιλμ ) νομιζω πως το λιγοτερο που θα τον προβληματισει ειναι η αποδοση ,καθως το μηχανακι σε συνδιασμο με τον χαρτη και ενα γραναζωμα δυναμη εχει παντου και παντα.......

Μεγαλα μειον σχετικα με το τενερε θα ειναι η ανεση και το φορτωμα αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα και οντως το μηχανακι δεν ....

Οι αναρτησεις του κτμ ρυθμιζονται για τα παντα και με λιγο ασχολια τις φερνεις οπως θελεις οποτε θελεις ( σε φυσιολογικα πλαισια παντα και χωρις μυστηριες απαιτησεις .....)

Κατα τα αλλα οσο αφορα το βαρος .... 60 κιλα διαφορα ειδικα σε χρημα ειναι πολλα ( εαν κανω λαθος με διορθωνεις ) ... οτι και να βγαλεις απο το τενερε..

:wave2:

ggs
26/01/2015, 15:22
Όπως τα λενε daz και stoubi.

Έτσι όπως περιγράφεις τις ανάγκες σου στο πρώτο ποστ , αν θες ακόμη πιο οικονομική λύση κάνοντας περίπου τα ίδια με το τενερε , θα σου πρότεινα να δεις και το ΧΤ660R.
Πιο ελαφρύ (για μέσα στην πολη αλλά και στο χώμα) με μικρότερη αυτονομία και λιγότερη κάλυψη από αέρα.
:beer:

Ζεύκας
26/01/2015, 16:02
Όχι , όχι και εσυ μη μου το θυμίζεις το 1000αρι!!!

Το φαιρινκγ , πίστεψε με θα το χρειαστώ για ενα ήσυχο βολταράκι Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά. Με τον "τράγο" ρε θα φτύνω πάλι μυγάκια.

ΥΓ.Θα κατέβεις ρε ή δεν θυμάσαι που πέφτει η Κρήτη?

ρεεεεε αμα θες για βολταράκι μπαζοβγάζεις μια universal ζελατινα που είναι κ μεγάλες και βάζεις μια gel σέλα και είσαι ταμάμ.

παρτο το κτμ να καυλώνεις να πάρω κι εγώ το SMC να πάμε μια Ξερόκαμπο.

έχω να κατέβω κ 5 χρόνια κ έχω φρικάρει....

daz
26/01/2015, 16:48
Για να χάσει 60 κιλά το τενερέ δεν χρειάζεται χρήμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να του βγάλεις και το πλαίσιο και τον κινητήρα. :lol:

Απ' την άλλη αν βάλεις στο κτμ αυτά που έχει το τενερέ (από τεμπόζιτο και σταθερό φέρινγ μέχρι σταντ που να μπορεί να αντέξει το βάρος της μηχανής) και βγάλεις απ' το τενερέ τις μαλακίες τις υαμαχα η διαφορά πέφτει στα 20 (θες 25? θέλεις παραπάνω?) κιλά τα οποία επίσης δεν είναι λίγα αλλά ανάλογα με τη χρήση δεν είναι και απογοητευτικά. Μη φανταστείς πάντως ότι η διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι τόσο μεγάλη όσο λες γιατί κάποιος ζύγισε ένα basel 690 που ήθελε ακόμα πραγματάκια και τα κιλά είχαν ανέβει για πλάκα. Για adv bike μια διαφορά 20 κιλών είναι τεράστια αφού το ένα θα ζυγίζει σχεδόν όσο το άλλο φορτωμένο και έτοιμο για rtw, για on-off γενικής χρήσης όμως δεν είναι καθόλου άσχημα. Γιατί όσοι έχουν βρεθεί με ανεμίδι στην εθνική να τους φυσάνε 15 άνεμοι βλαστημούσαν την ώρα και τη στιγμή.

To ktm θα είναι πάντα ελαφρύτερο και δυνατότερο απ' το τενερέ και καλύτερο εκτός δρόμου ότι και να κάνουμε. Το τενερέ θα είναι πάντα ιδανικότερο για να τα κάνει όλα, όσο κι αν βελτιώσεις το κτμ. Αν και στα δύο ρίξουμε τον πάτο μας από λεφτά και βελτιώσεις, θα γίνουν και τα δύο καλύτερα αλλά πάλι ο προσανατολισμός τους θα είναι ξεκάθαρος.

Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ιδανικό all around on-off το Z αφού έχει πολλούς τομείς στους οποίους μπορεί (και όφειλε) να βελτιωθεί με πρώτο και πιο κύριο το βάρος του. Είναι όμως ιδανικότερο απ' το κτμ σαν all around τουλάχιστον στην στάνταρτ μορφή τους. Από κει και πέρα παίζει ρόλο όχι μόνο τι θέλει ο καθένας αλλά και πως θέλει να το κάνει.

Το βίντεο του αγώνα που έβαλα το είδες? Ωραία δεν πήγαινε με τις αναρτησάρες του και τον βελτιωμένο κινητήρα του? Πήρε και την 3η θέση! Θα μπορουσε να σταθεί με τον ίδιο τρόπο κοντά στο 690? Όχι! Με τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί να σταθεί και ένα 690 δίπλα στο τενερέ όταν θα πάει να μπει στα λημέρια του. Γιατί όταν τα 20 κιλα παραπάνω δεν παίζουν σημαντικό ρόλο και η υστερική απόδοση έρχεται σε δεύτερη μοίρα το κτμ έχει χάσει τα σημαντικότερα ατού του.

Η απόφαση λοιπόν για κάποιον με τα θέλω του κτμακια δεν είναι τόσο απλή όσο "παίρνω κτμ και του ρίχνω ένα κάρο χρήμα".

Η ανάρτηση του 690 απ' όσο έχω διαβάσει πάσχει. Απ' το εργοστάσιο είναι σκληρή και τσινάει και με τις ρυθμίσεις δεν έρχεται (βέβαια κάθε χρόνο έχουν και διαφορετικά εσωτερικά αλλά γενικά όλοι ψάχνονται από τότε που βρήκε.. ). Τα κτμ 08-09 ήταν λίγο έως πολύ ζημιάρικα, 10-11 βελτιώθηκαν, 12-13 βάζουν τα γυαλιά ακομα και σε Ιάπωνα, 14 άλλαξαν εντελώς και δεν ξέρω τι γίνεται.
Το κτμ μοντέλο του 12 κοστίζει παραπάνω απ' τα διπλάσια απ' οτι κοστίζει ένα τενερέ του 08. Με τη διαφορά αυτή του βάζεις στο Ζ ανάρτηση μπρος πίσω καλύτερη απ' του 690 στα μέτρα τα δικά σου. Με τα λεφτά που θα έριχνες για να εξημερώσεις το 690 του βάζεις από τιμόνι μέχρι ζάντες, εξατμίσεις, ψεκασμούς ιστορίες για αγρίους. Οπότε ένα καραφτιαγμένο Ζ δεν είναι ακριβότερο από ένα υπετουμπανιασμένο 690. Ή αν θέλεις ένα βελτιωμένο Ζ κοστίζει όσο ένα στοκ 690 αλλά έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό.

Ktm.Prestige
26/01/2015, 18:54
Περίμενα τα υπογλώσσια να δράσουν και μετα να γράψω :cry::cry::eek::eek:
Η κύρια χρήση της μοτο θα είναι μαγαζί-σπίτι και αντιστρόφως. Κανα weekend στο 2μηνο (μπορεί και παραπάνω) να παίξω με τις λάσπες...

Για εκτός Κρήτης προς το παρόν και για τα επόμενα χμμμμμ 3-4 χρόνια δεν το βλέπω να μπαίνει σε καράβι.Εντός νησιού λοιπόν οι δραστηριότητες.
Μένω Άγιο , ειχα βρεθει με τον Μικε και τον Foogr για καφέ.Κάτσε να βρω μηχανή και θα κανονίσω σίγουρα για ρακο-καφε.

Τα πρώτα στην Ιταλία και μετά απ' το 10 νομιζω στην Ισπανία.

Χευ ψιτ κατεμάκια.. Ότι και να κάνεις το 690 θα έχει κοντό σασμάν ενώ οι αναρτήσεις του θα σε παιδέψουν πολυ περισσότερο απ' ότι νομίζεις. Όσα και να του ρίξεις, όσο ψηλή και να 'ναι η ζελατίνα του, όσο μαλακιά να είναι η σέλα του στα χωράφια του τενεκέ δε μπαίνει.

Και το τενεκέ δεν μπαίνει στα χωράφια του κτμ που να χτυπάει τη σέλα του κάτω.

Είναι δυο εντελώς διαφορετικά μηχανάκια. Όσο αφορά τη μετατροπή ή θα την κάνεις σωστά ή άφησέ το στοκ. Αυτό που έβαλες δεν είναι τόσο ωραίο.

Μη σου τρέξουν τα σάλια..
330230

πικ ουαν..

basel defy

by official KTM Dealer.

http://ktmbasel.ch/travel/ktm-basel-690-quest-the-ultimate-ultralight-travel-bike.html

Αλλά αν μπούμε σε αυτό το τριπάκι σου έχω νέα.

330231

https://www.youtube.com/watch?v=SIfzRfPb0VQ

https://www.youtube.com/watch?v=r2dQqog9KIo

http://traildreamer.com/campeones/

Και με καλύτερο μπροστινό απ' του 690

330232

Αλλά ότι και να κάνεις είναι και θα παραμείνουν δύο εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους μηχανάκια.

Αν πάρεις κτμ θα πρέπει να βρεις μοντέλο του 12 και μετά ενώ τενερέ μπορείς να πάρεις ακόμα και του 08 στην μισή τιμή απ' ότι το κτμ. Που σημαίνει ότι ακόμα και αν το τενερέ χρειαστεί περισσότερα για να έρθει στα μέτρα σου δε θα σου κοστίσει παραπάνω.

Όλοι θα θέλαμε αυτό που ψάχνεις στο πρώτο ποστ (αυτό που χρειάζεσαι) αλλά με μια δόση αυτού που πραγματικά θέλεις. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει και όπως φαίνεται, αν έρθει, θα αργήσει λίγο.

Ηράκλειο μένεις? Κανόνισε καφέ με το Μικέ και στείλτε πμ.

Ktm.Prestige
26/01/2015, 18:58
Ακριβώς φίλε , για πόλη κατα 70%.

Σίγουρα το ενα δε μπαίνει στα χωράφια του αλλου αλλα το ενα ειναι έτοιμο με τον ανεμοθραύστη του (τενερε) ενω ο Αυστριακός θέλει χρήμα να το κάνεις να βγει εθνική.

Τι θελω να πω , αλλιώς θα ταξιδέψεις εστω και μεχρι το Ηράκλειο για ενα καφε με τον τενεκε παρα με το 690.
Απο την αλλη το 690 με στειχειώνει τα βράδια....

Ktm.Prestige
26/01/2015, 19:07
Daz , επειδή καλώς προβληματίζεσαι με την περίπτωση μου να σε ενημερώσω οτι είχα για 5 χρόνια το 640 , οπότε γνωρίζω οτι κάνω ανώμαλη προσγείωση απο το 950 , ξανα στα 600αράκια.

Κάτι αλλο μιας που το ανέφερα , απο θέμα κραδασμών τι παίζει?
Εχω καβαλήσει 690 supermotard βέβαια και οι κραδασμοί του ήταν γαργαλητό σε σχέση πάντα με τον τράγο που είχα το 640!
Θέλω να πω , εχουν μεγάλη διαφορά το xt απο το 690?
Μήπως το 5αρι κιβώτιο της γιαμαπα με γυρίσει σε εποχές προ 6ετίας?

Δυστηχώς δεν εχω οδηγήσει το τενερε και ετσι ειμαι στο σκοτάδι... :cool:

Ktm.Prestige
26/01/2015, 19:12
Μηχανάκι που το εχω πολύ βαθια μεσα στο μυαλό μου.
Ξαδερφάκι του τενερε απο θεμα κινητήρα (εαν κανω λάθος διορθώστε με ) αλλα χάνω στα υπόλοιπα οπως προστασία αέρα για μια μικρή εθνική.
Ναι , όντως πολύ πιο οικονομική αγορα.

Σε ευχαριστώ.:beer:

Όπως τα λενε daz και stoubi.

Έτσι όπως περιγράφεις τις ανάγκες σου στο πρώτο ποστ , αν θες ακόμη πιο οικονομική λύση κάνοντας περίπου τα ίδια με το τενερε , θα σου πρότεινα να δεις και το ΧΤ660R.
Πιο ελαφρύ (για μέσα στην πολη αλλά και στο χώμα) με μικρότερη αυτονομία και λιγότερη κάλυψη από αέρα.
:beer:

Ktm.Prestige
26/01/2015, 19:23
Όχι δυστηχώς το βίντεο δε πρόλαβα να το δω....Θα το δω το βραδάκι.
Το budget είναι περιορισμένο στα πλαίσια μιας μτχ μοτο αυτης της κατηγορίας.
Δεν μπαίνω στο τριπάκι του παίρνω την ταδε μοτο και ακουμπάω χρήμα , τουλάχιστον άμεσα.
Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλαχτεί κάτι αλλα πάντα σε λογικά χρηματικά πλαίσια.
Μιλάμε για στοκ μοτο , όπως βγαίνουν απο το εργοστάσιο.Εκει προσπαθώ να κάνω το συγκριτικό.... Με τα υπερ και τα κατα της μιας μοτο με την αλλη και για τις ανάγκες μου.
Τα θεματάκια του 690 που περιγράφεις , να υποθέσω οτι είναι τα κλασσικα , όπως αντλία νερου , συμπλέκτης , ανορθωτής κτλ?
Για το τενερε αντίστοιχα τι "θεματακια" υπαρχουν?

Μεταξύ μας , είμαι και ολίγο κολλημένος με τους Αυστριακούς ( LC4 640 , 525EXC , 950ADVS)

Ανάθεμασε για 690 , σε βλέπω παντού!!:evil::evil:

Για να χάσει 60 κιλά το τενερέ δεν χρειάζεται χρήμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να του βγάλεις και το πλαίσιο και τον κινητήρα. :lol:

Απ' την άλλη αν βάλεις στο κτμ αυτά που έχει το τενερέ (από τεμπόζιτο και σταθερό φέρινγ μέχρι σταντ που να μπορεί να αντέξει το βάρος της μηχανής) και βγάλεις απ' το τενερέ τις μαλακίες τις υαμαχα η διαφορά πέφτει στα 20 (θες 25? θέλεις παραπάνω?) κιλά τα οποία επίσης δεν είναι λίγα αλλά ανάλογα με τη χρήση δεν είναι και απογοητευτικά. Μη φανταστείς πάντως ότι η διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι τόσο μεγάλη όσο λες γιατί κάποιος ζύγισε ένα basel 690 που ήθελε ακόμα πραγματάκια και τα κιλά είχαν ανέβει για πλάκα. Για adv bike μια διαφορά 20 κιλών είναι τεράστια αφού το ένα θα ζυγίζει σχεδόν όσο το άλλο φορτωμένο και έτοιμο για rtw, για on-off γενικής χρήσης όμως δεν είναι καθόλου άσχημα. Γιατί όσοι έχουν βρεθεί με ανεμίδι στην εθνική να τους φυσάνε 15 άνεμοι βλαστημούσαν την ώρα και τη στιγμή.

To ktm θα είναι πάντα ελαφρύτερο και δυνατότερο απ' το τενερέ και καλύτερο εκτός δρόμου ότι και να κάνουμε. Το τενερέ θα είναι πάντα ιδανικότερο για να τα κάνει όλα, όσο κι αν βελτιώσεις το κτμ. Αν και στα δύο ρίξουμε τον πάτο μας από λεφτά και βελτιώσεις, θα γίνουν και τα δύο καλύτερα αλλά πάλι ο προσανατολισμός τους θα είναι ξεκάθαρος.

Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ιδανικό all around on-off το Z αφού έχει πολλούς τομείς στους οποίους μπορεί (και όφειλε) να βελτιωθεί με πρώτο και πιο κύριο το βάρος του. Είναι όμως ιδανικότερο απ' το κτμ σαν all around τουλάχιστον στην στάνταρτ μορφή τους. Από κει και πέρα παίζει ρόλο όχι μόνο τι θέλει ο καθένας αλλά και πως θέλει να το κάνει.

Το βίντεο του αγώνα που έβαλα το είδες? Ωραία δεν πήγαινε με τις αναρτησάρες του και τον βελτιωμένο κινητήρα του? Πήρε και την 3η θέση! Θα μπορουσε να σταθεί με τον ίδιο τρόπο κοντά στο 690? Όχι! Με τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί να σταθεί και ένα 690 δίπλα στο τενερέ όταν θα πάει να μπει στα λημέρια του. Γιατί όταν τα 20 κιλα παραπάνω δεν παίζουν σημαντικό ρόλο και η υστερική απόδοση έρχεται σε δεύτερη μοίρα το κτμ έχει χάσει τα σημαντικότερα ατού του.

Η απόφαση λοιπόν για κάποιον με τα θέλω του κτμακια δεν είναι τόσο απλή όσο "παίρνω κτμ και του ρίχνω ένα κάρο χρήμα".

Η ανάρτηση του 690 απ' όσο έχω διαβάσει πάσχει. Απ' το εργοστάσιο είναι σκληρή και τσινάει και με τις ρυθμίσεις δεν έρχεται (βέβαια κάθε χρόνο έχουν και διαφορετικά εσωτερικά αλλά γενικά όλοι ψάχνονται από τότε που βρήκε.. ). Τα κτμ 08-09 ήταν λίγο έως πολύ ζημιάρικα, 10-11 βελτιώθηκαν, 12-13 βάζουν τα γυαλιά ακομα και σε Ιάπωνα, 14 άλλαξαν εντελώς και δεν ξέρω τι γίνεται.
Το κτμ μοντέλο του 12 κοστίζει παραπάνω απ' τα διπλάσια απ' οτι κοστίζει ένα τενερέ του 08. Με τη διαφορά αυτή του βάζεις στο Ζ ανάρτηση μπρος πίσω καλύτερη απ' του 690 στα μέτρα τα δικά σου. Με τα λεφτά που θα έριχνες για να εξημερώσεις το 690 του βάζεις από τιμόνι μέχρι ζάντες, εξατμίσεις, ψεκασμούς ιστορίες για αγρίους. Οπότε ένα καραφτιαγμένο Ζ δεν είναι ακριβότερο από ένα υπετουμπανιασμένο 690. Ή αν θέλεις ένα βελτιωμένο Ζ κοστίζει όσο ένα στοκ 690 αλλά έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό.

gior-gos
26/01/2015, 19:27
Daz , επειδή καλώς προβληματίζεσαι με την περίπτωση μου να σε ενημερώσω οτι είχα για 5 χρόνια το 640 , οπότε γνωρίζω οτι κάνω ανώμαλη προσγείωση απο το 950 , ξανα στα 600αράκια.

Κάτι αλλο μιας που το ανέφερα , απο θέμα κραδασμών τι παίζει?
Εχω καβαλήσει 690 supermotard βέβαια και οι κραδασμοί του ήταν γαργαλητό σε σχέση πάντα με τον τράγο που είχα το 640!
Θέλω να πω , εχουν μεγάλη διαφορά το xt απο το 690?
Μήπως το 5αρι κιβώτιο της γιαμαπα με γυρίσει σε εποχές προ 6ετίας?

Δυστηχώς δεν εχω οδηγήσει το τενερε και ετσι ειμαι στο σκοτάδι... :cool:

Επειδη ειχα κι εγω το 640 για 5 χρονια, και εχοντας οδηγησει το xt660x, θα ελεγα οτι η διαφορα στη χαρα της οδηγησης υπερ του ktm ειναι "αντε γεια". Αν θες "παπί" και "παν μετρον αριστον" καταστασεις, το xt660οποιοδήποτε ειναι μια χαρα.

:)

SHOOTER045
26/01/2015, 19:45
Να σού πω το ενδεχόμενο να πας σε προπελοφορο F800 έχεις σκεφτεί?

daz
26/01/2015, 22:09
Αν είχες 640 δεν νομίζω ότι θα σε απασχολήσουν οι κραδασμοί του χτ.

Τα προβληματάκια στα οποία αναφέρομαι δεν είναι τα κλασικά των κτμ + την βίδα του τεποζιτου-υποπλαισίου που έχουν όλα τα 690. Το adv rider είναι μια αχανής βάση δεδομένων για το 690. Όσοι ξεκινούν για μεγάλο ταξίδι με 690 του 12 και μετά, δίνουν βάση στα κλαστικά γνωστά θέματα των κτμ + βίδα τεπόζιτου και από εκεί και πέρα δεν αντιμετωπίζουν κάτι σοβαρό. Όσοι είχαν παλιότερο όλο και κάτι τους έβγαζε. Έχω διαβάσει διάφορα κουφά, από προβληματα με το σώμα ψεκασμού μέχρι... Ειδικά κάποιος που αναγκάστηκε να αλλάξει μηχανάκι εν μέσω ταξιδιού και μεταπήδησε σε παλιότερο μοντέλο 690 του έβγαλε την παναγίτσα με προβλήματα που δεν είχε αντιμετωπίσει στο καινούριο.
Το 690 του 12 νόμίζω πως έχει τον κινητήρα που είχε ο δούκας απ' το 10 και μετά, με αρκετές βελτιώσεις σε διάφορους τομείς + 690cc αντί για 650 που είχε το παλιότερο.

Στοκ το μηχανάκι θα σου βγάλει το λαδάκι αν ξεκινήσεις από Αγιο για χανιά, όταν εγώ ξεκινούσα από Θεσ/κη για πελ/σο χωρίς δεύτερη σκέψη ενώ δεν το είχα σε τίποτα να φύγω μετά τη δουλειά από Θεσ/κη για να προλάβω το κοπή το πίτα του φόρουμ στην Αθήνα. Τον vstormer με το 690 του τον πέτυχα σε ένα βενζινάδικο λίγο πριν τα Γιάννενα, ανεβαίνοντας και οι δύο προς θεσ/κη και ενώ αυτός ξεκινούσε εγώ έβαλα βενζίνη σταμάτησα λίγο πιο κάτω για καφέ και τον ξαναβρήκα στην Εγνατία. (Η εγνατία δεν έχει πολλά βενζινάδικα)

Η πιο φθηνή λύση για να αντιμετωπίσεις τις στοιχειώδης ικανότητες του 690 στον δρόμο είναι τουλάχιστον ένα τεπόζιτο για έχτρα αυτονομία ώστε να μη σταματάς κάθε τρεις και λίγο και να μη σε αγχώνει η μικρή αυτονομία...

Δεν κακό το evo 2 απ' την rally raid.

330264
και μια ζελατίνα έστω απ' τα power parts για να σου κόβει τα βασικά μέχρι μια λογική ταχύτητα.

Προσωπικά θα το προτιμούσα με ένα evo 2, ένα Britannia fairing που έχει χώρο να βάλεις βάλεις από gps μέχρι παροχές 12v, μια πιο άνετη σέλα-ανάρτηση και τέλος.

330253

Νομίζω πως αυτή η βελτίωση είναι πιο ταιριαστή σε ένα 690 απ' την πλήρη μεταμόρφωση του, πιο φθηνή και θα κτατήσει το βάρος σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα για να κάνεις μέχρι και εντούρο αν σου τη δώσει. Απ' τη στιγμή που οι ταξιδωτικές του δυνατότητες περιορίζονται τόσο απ' την κατσικίσια γεωμετρία όσο και απ' το κοντό σασμάν ποιός ο λόγος να πέσει επάνω του τόσο χρήμα? Μήπως θα θα ταξιδέψει με ταχύτητες πάνω απ' τα 120? Και πόσες φορές θα σου χρειαστούν τα 34 λίτρα βενζίνης ακόμα και αν το βγάζεις απ' το νησί τακτικά!

Στο χωριό μου για το θέμα μηχανή λένε
it's not a matter of needs, it's a mater of want. και εκεί παύουν οι συζητήσεις και όλα αποκτούν νόημα.

Δες τιμούλα.
http://www.rally-raidproducts.co.uk/KTM-690-Enduro-R-SMC/ktm-690-enduro-evo2-tank-kit/ktm-690-enduro-evo2-tank-kit-white

Και πάρε όση πληροφορία θέλεις.
http://advrider.com/forums/showthread.php?t=992663

Αν θέλεις μπορώ να σου βρω και θρεντάκια με τα προβλήματα του 08 από ένα μόνο άτομο κατά τη διάρκεια ταξιδιού για να μη χαθείς τελείως, όπως επίσης και με τα μη προβλήμτα των πιο καινούριων σε ακραίες καταστάσεις.

Αν την κυριακή έχει καιρό για βόλτα έλεγα να πω στον Μικε να πιούμε κενένα καφεδάκι στο χωριό του. (Ο Μικές λαμβάνει?)
Αν μπορείς έλα.

Τα προβλήμτα του χτ είναι αστεία. Εκτός απ' το πρόβλημα των χαλαρών επαφών στην φίσα του ανορθωτή των πρώτων μοντέλων και της λάθος σχεδίαστης breather των μοντέλων 08 που αλλαζόταν μέσα στην εγγύηση, κοινό μυστικό των Ιαπωνόφιλων όπως φαίνεται, είναι το χαλάρωμα της βίδας του γραναζιού του στροφάλου που δίνει κίνηση στον αντικραδασμικό. Το βγάζει κάπου στα 70Κ χλμ, μάλλον σε όλα αλλά διορθώνεται ευκολα και σχετικά ανέξοδα μια και καλή. Αλλαγή στην θέση ενός δεματικού που συγκρατεί την πλεξούδα για να μην ακουμπάει ένα καλωδιάκι στο πλαίσιο και τρίβεται και άλλα παρόμοια δεν νομίζω ότι αξίζουν να αναφερθούν εδώ. Τα πραγματικά προβλήματα του χτ δεν είναι τέτοια. Είναι όλα εκείνα που χρήζουν βελτίωσης όπως οι αναρτήσεις σώβρακο, μεγάλο για μονοκύλινδρο βάρος, υποτονικός κινητήρας.

Λευκάδιος
26/01/2015, 22:15
Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταια πρόταση σου στην παράθεση.Το Z είναι καλύτερο all around για σένα και για όποιον εχει βλέψεις(πέραν των άλλων) για ανετα ασφάλτινα ταξίδια.Για τους υπόλοιπους που έχουν το χώμα περισσοτερο στο dna τους(πέραν των άλλων) το 690 ειναι καλύτερο all around.Όλα εξαρτώνται απο τι προτίθεται να θυσιάσει ο εκάστοτε αναβάτης ώστε να μείνει ευχαριστημένος απο την επιλογή του ;)

daz
26/01/2015, 22:29
Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταια πρόταση σου στην παράθεση.Το Z είναι καλύτερο all around για σένα και για όποιον εχει βλέψεις(πέραν των άλλων) για ανετα ασφάλτινα ταξίδια.Για τους υπόλοιπους που έχουν το χώμα περισσοτερο στο dna τους(πέραν των άλλων) το 690 ειναι καλύτερο all around.Όλα εξαρτώνται απο τι προτίθεται να θυσιάσει ο εκάστοτε αναβάτης ώστε να μείνει ευχαριστημένος απο την επιλογή του ;)

Δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά για μένα το σωστό ον-οφφ οφείλει να είναι τόσο καλό on the road όσο και off. Δλδ να τελειώνει εύκολα και ξεκούραστα τα διεκπεραιωτικά χλμ και να μπαίνει με αξιώσεις ακόμα και σε δύσκολες χωμάτινες καταστάσεις. (όχι να κάνει εντούρο)

Ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι τέτοια. Το ένα έχει υπερβολικά χωμάτινο προσανατολισμό για να θεωρηθεί ιδανικό και το άλλο υπερβολική οικονομία πριν την παρουσίαση του στα σαλόνια μοτοσικλέτας. Το κτμ δεν μπορεί να το κατηγορήσει κανείς, καθ' απευθύνεται πιο πολύ σε αυτούς που θέλουν να κάνουν εντούρο και μακριά απ' το σπίτι τους, ενώ το τενερέ έχασε την ευκαιρία του να γίνει σταθμός στην ιστορία των ον-οφφ.

Λευκάδιος
26/01/2015, 22:42
Οπως ειπώθηκε και νωρίτερα και τα δυο θέλουν συμβιβασμούς.Η πραγματικότητα παντως ειναι μία:Η κατηγορια των Thumpers(μεγάλα μονοκύλινδρα) τείνει να εξαφανιστεί με ελάχιστες επιλογές στα πραγματικά ον-οφ μηχανάκια.Που για μένα και σε αυτη την χώρα που κατοικώ είναι το ιδανικότερο είδος μοτοσυκλετας που θα μπορούσα να έχω.

γιωτάς
26/01/2015, 23:46
Που για μένα και σε αυτη την χώρα που κατοικώ είναι το ιδανικότερο είδος μοτοσυκλετας που θα μπορούσα να έχω.

+660

Και να προσθέσω:
Καλά τα σπεκς και τα μαρκετιστικα που μας σπρώχνουν αλλά να σκεφτόμαστε και κριτήρια όπως τι χρειαζόμαστε και τι μπορούμε να υποστηριξουμε είτε οικονομικά είτε και οδηγικα. Ωραίο το dakar και τα rally kits αλλά τι να το κάνω αν το μηχανάκι πηγαινει σπιτι - δουλειά και βλεπει το χωμα σε polaroid. Ας έχει wp μπρος πίσω πανω κατω. Μου χρειάζεται? Το πάω?

Μην πάμε σε φαινόμενα 1200 gs cafenture με 50 προβολικά μουρατεκ για να κατέβω στο Κολωνάκι νύχτα..

My 2 cents :beer:

Ktm.Prestige
27/01/2015, 01:18
Ενα μικρό διάλειμα απο το θέμα μου.........

Πράγματι , απορία το είχα και εγω.Βλέπω τις εταιρείες που σίγουρα αυτες θα ξερουν καλύτερα τις τάσεις που επικρατούν , οτι "σβήνουν" τα μονοκίλυνδρα on/off
σιγά σιγά.
Ειχα μια συζήτηση με εναν φίλο Γερμανό για το θεμα αυτο (οχι δεν στηρίζει Μερκελ , μαλιστα τα βρόντηξε ολα και μένω Σητεία) και μου ειχε πει οτι η ταση στην Β.Ευρώπη ειναι τα μεγάλα (Πανω απο 700κεκ) on/off , βλ Caponord 1200 , ADV1190 , Tenere1200 , BMW 1200 και παει λέγοντας.

Τέσπα , το θέμα ειναι μεγάλο και πιστεύω οπως ειπα και πριν οτι οι κατασκευεαστές στις μετρήσεις τους , σίγουρα ξερουν καλυτερα και σίγουρα δεν παίρνουν αποτελέσματα απο την Ελλάδα που αναζητά ενα 600+ μονοκίλυνδρο on/off.

Θυμηθείτε , την εποχή του ΧΤ600 , οι πωλήσεις στην Ελλάδα είχαν εκτοξευτεί και θυμάμαι σε μοτοπεριοδικό οτι ειχε βγει μηχανή της χρονιάς.
Σε όποιο στενό και εαν κοιτούσες , έβλεπες και ενα ΧΤ.

Οπως ειπώθηκε και νωρίτερα και τα δυο θέλουν συμβιβασμούς.Η πραγματικότητα παντως ειναι μία:Η κατηγορια των Thumpers(μεγάλα μονοκύλινδρα) τείνει να εξαφανιστεί με ελάχιστες επιλογές στα πραγματικά ον-οφ μηχανάκια.Που για μένα και σε αυτη την χώρα που κατοικώ είναι το ιδανικότερο είδος μοτοσυκλετας που θα μπορούσα να έχω.

Ktm.Prestige
27/01/2015, 01:22
+1000 και απο εμένα , εχεις απόλυτο δικιο.
Τι να το κάνεις ενα μηχανάκι πρησμένο απο προβολια , βαλιτσες , καγκελα και χουφτες εαν το πας γυμναστηριο 3 στενα παρακάτω και παλι πισω?
Στην πόλη μου εχουμε κάμποσους απο δαύτους!!
Βέβαια και αυτο ειναι ....πως να το πω....θέμα γούστου ή αλλιώς κ@υλας.Ο άλλος το θελει ετσι και ας το δουλεύει σαν σκούτερ.

Περι ορέξεως και για να μην παρεξηγηθω οπως προείπα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

+660

Και να προσθέσω:
Καλά τα σπεκς και τα μαρκετιστικα που μας σπρώχνουν αλλά να σκεφτόμαστε και κριτήρια όπως τι χρειαζόμαστε και τι μπορούμε να υποστηριξουμε είτε οικονομικά είτε και οδηγικα. Ωραίο το dakar και τα rally kits αλλά τι να το κάνω αν το μηχανάκι πηγαινει σπιτι - δουλειά και βλεπει το χωμα σε polaroid. Ας έχει wp μπρος πίσω πανω κατω. Μου χρειάζεται? Το πάω?

Μην πάμε σε φαινόμενα 1200 gs cafenture με 50 προβολικά μουρατεκ για να κατέβω στο Κολωνάκι νύχτα..

My 2 cents :beer:

Bob_o_mastoras
27/01/2015, 02:01
Για τα προβολακια και λοιπα τσιμπλικομπλιμπλικια που φορτωνουν τα on-off tourer χωρις να συντρεχει λογος, θα συμφωνησω. Ομως το 48αρι WP και το αντιστοιχο high spec αμορτισερ πισω θα τα απολαμβανεις καθε φορα που καβαλας ειτε σε δρομο ειτε off-road. Και ειναι ενα ουσιαστικοτατο πλεονεκτημα της μοτοσυκλετας.;)

DrBig
27/01/2015, 06:45
Ενα μικρό διάλειμα απο το θέμα μου.........
Ειχα μια συζήτηση με εναν φίλο Γερμανό για το θεμα αυτο

Να δωσεις χαιρετισμους στον Αλεξ!

STOYBI
27/01/2015, 07:57

13αρι ειναι το κτμ που οδηγησα εγω...... Για τα προυγουμενα δεν εχω αποψη.....

Λοιπον κυριοι ο κυβος εριφθει.....:D

Παιρνουμε χτ σαν της φωτο και ειμαστε ολοι μια χαρα......:D

amyroukai
27/01/2015, 09:13
Τενερέ είν' αυτό, με πολύ-πολύ ξήλωμα... :)
Ωραίο!

daz
27/01/2015, 14:33
Τενερέ είν' αυτό, με πολύ-πολύ ξήλωμα... :)
Ωραίο!

Μόνο την ποδιά έχει βγάλει, τα μαρσπιέ συνεπιβάτη μαζί με τις βάσεις τους και τα προστατευτικά πλαστικά του δοχείου υπερχείλισης και των λαιμών της εξάτμισης.

Έχει βάλει μονή εξάτμιση πίσω, έχει αλλάξει τροχούς και αναρτήσεις και έχει μονό δίσκο αντί για διπλό εμπρός.

Το μπροστινό από κτμ μαζί με την τιμονόπλακα και τη μάνα ταιριάζει μια χαρά αλλά του αλλάζει ελαφρώς τη γεωμετρία και καταργεί την κλειδαριά τιμονιού. Η τιμονόπλακα που έχει βγάλει η otr και είναι plug n play με τα wp είναι λίγο ακριβή.
Πίσω θέλει αποστάτες στο σωστό μέγεθος για να βάλεις ζάντες με άλλα κέντρα, εμπρός θέλει μόνο μια μικρή πατεντούλα για την στήριξη του φτερού.

Οι δαγκάνες του Ζ είναι ίδιες με του κτμ.

stavrouliasp
27/01/2015, 15:19
Μόνο την ποδιά έχει βγάλει, τα μαρσπιέ συνεπιβάτη μαζί με τις βάσεις τους και τα προστατευτικά πλαστικά του δοχείου υπερχείλισης και των λαιμών της εξάτμισης.

Έχει βάλει μονή εξάτμιση πίσω, έχει αλλάξει τροχούς και αναρτήσεις και έχει μονό δίσκο αντί για διπλό εμπρός.

Το μπροστινό από κτμ μαζί με την τιμονόπλακα και τη μάνα ταιριάζει μια χαρά αλλά του αλλάζει ελαφρώς τη γεωμετρία και καταργεί την κλειδαριά τιμονιού. Η τιμονόπλακα που έχει βγάλει η otr και είναι plug n play με τα wp είναι λίγο ακριβή.
Πίσω θέλει αποστάτες στο σωστό μέγεθος για να βάλεις ζάντες με άλλα κέντρα, εμπρός θέλει μόνο μια μικρή πατεντούλα για την στήριξη του φτερού.

Οι δαγκάνες του Ζ είναι ίδιες με του κτμ.

Που είναι το κουμπί για "like" ;

Λευκάδιος
27/01/2015, 15:24
Αφου πιάσαμε τα 'μαμά' :lol:XT υπάρχει και η επιλογή του 660R που είναι σημαντικά φτηνοτερο και αρκετά ελαφρύτερο απ'το Z
330287

alex k8
27/01/2015, 16:59
το οτι εχει 6αρι σασμαν το 690 εχει ειπωθει πουθενα?
και εγω το τενερε ζαχαρωνα πριν παρω το 690, να εισαι σιγουρος οτι δεν το μετανιωσα πουθενα!
τα εχουμε γραψει τοσες φορες για το 690, αφου αυτο θα παρεις! μονο προσπαθησε να κοψεις τον ιδιοκτητη του,οσο πιο πολλα ξερει γιαυτο που καβαλαει τοσο πιο προσεγμενο θα ειναι.
εγω δεν το χρησιμοποιω για να παω για ψωνια και το τελευταιο 1μιση χρονο ουτε στη δουλεια μου παω με αυτο (υπαρχει μαχιμη παπια) οχι οτι δεν κανει για καθε μερα.κανονισε να αργεις να ξυπνας καθε πρωι για να το ευχαριστιεσαι πιο πολυ πηγαινοντας για τη δουλεια σου και στο σχολασμα κοβε δρομο απο κανα χωματοδρομο, τις κυριακες βρες ενα χομπι να κανεις.
το ktm ειναι all round μηχανημα, γρηγορο και στην ασφαλτο και στο χωμα.αν φτιαξεις τη σελα ταξιδευεις μια ωρα καβαλα ανετα επανω με ταχυτητες 120-130 χαλαρα τωρα αν θες βαζεις μια ζελατινουλα μπροστα και εισαι αρχοντας
ας μην γραψω για φρενα, αναρτησεις(πληρως ρυθμιζομενες)πλαισιο, βαρος, τροχους,.......εχουν χιλιογραφτει!
οσο για αξιοπιστια τα εχουμε ξαναπει εχω το r του 2009 και δεν εχει κανει κιχ οποτε δεν χρειαζεται να βρεις απο το 12 και μετα.οσο για τη συντηρηση αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να κανεις μονος σου πολλα πραγματα

alex k8
27/01/2015, 17:16
οι αναρτησεις στο κτμ ειναι κουραστηκες και σκληρες οταν θα πας σιγα σιγα σε χωματοδρομο με μεγαλες πετρες, οταν ανοιξεις το γκαζι σου εξαφανιζονται ολα και απλα περνας λες και δεν υπηρχαν!

Ktm.Prestige
27/01/2015, 18:04
Είσαι γάτα!! :beer:

Να δωσεις χαιρετισμους στον Αλεξ!

Ktm.Prestige
27/01/2015, 18:11
Έχει ειπωθει στην 3 σελίδα.
Μέσα μου πιστεύω οτι πετώντας του την 6η , κάπως ηρεμεί και ρολάρει πιο ξεκούραστα....έτσι τουλάχιστον θελω να πιστεύω.
Μ'αρέσει που λες "αφου αυτο θα πάρεις" ! χαχαχαχαχαχα με έκοψες κατ'ευθείαν!

Το θέμα φίλε Άλεξ δεν ειναι μονο οτι τρελαίνομαι για αυτη τη μηχανή , είναι και το οικονομικό και αλλα που ανέφερα στα προηγούμενα ποστ.

Με πόσα χλμ το πήρες εαν επιτρέπεται?

και εγω το τενερε ζαχαρωνα πριν παρω το 690, να εισαι σιγουρος οτι δεν το μετανιωσα πουθενα!
τα εχουμε γραψει τοσες φορες για το 690, αφου αυτο θα παρεις! μονο προσπαθησε να κοψεις τον ιδιοκτητη του,οσο πιο πολλα ξερει γιαυτο που καβαλαει τοσο πιο προσεγμενο θα ειναι.
εγω δεν το χρησιμοποιω για να παω για ψωνια και το τελευταιο 1μιση χρονο ουτε στη δουλεια μου παω με αυτο (υπαρχει μαχιμη παπια) οχι οτι δεν κανει για καθε μερα.κανονισε να αργεις να ξυπνας καθε πρωι για να το ευχαριστιεσαι πιο πολυ πηγαινοντας για τη δουλεια σου και στο σχολασμα κοβε δρομο απο κανα χωματοδρομο, τις κυριακες βρες ενα χομπι να κανεις.
το ktm ειναι all round μηχανημα, γρηγορο και στην ασφαλτο και στο χωμα.αν φτιαξεις τη σελα ταξιδευεις μια ωρα καβαλα ανετα επανω με ταχυτητες 120-130 χαλαρα τωρα αν θες βαζεις μια ζελατινουλα μπροστα και εισαι αρχοντας
ας μην γραψω για φρενα, αναρτησεις(πληρως ρυθμιζομενες)πλαισιο, βαρος, τροχους,.......εχουν χιλιογραφτει!
οσο για αξιοπιστια τα εχουμε ξαναπει εχω το r του 2009 και δεν εχει κανει κιχ οποτε δεν χρειαζεται να βρεις απο το 12 και μετα.οσο για τη συντηρηση αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να κανεις μονος σου πολλα πραγματα

DrBig
27/01/2015, 18:14

εχει 6ρι αλλα ειναι 'στενο' δηλαδη ο λογος 6ης/1ης ειναι μικροτερος απ τον λογο 5ης/1ης του ΧΤ, το οποιο ειναι και το ουσιαστικοτερο μειονεκτημα του για χρηση σε ανοιχτο δρομο. Χρειαζεσαι δηλαδη ενα μπροστινο γραναζι για χωμα κι ενα για δρομο.

DrBig
27/01/2015, 18:17
Αφου πιάσαμε τα 'μαμά' :lol:XT υπάρχει και η επιλογή του 660R που είναι σημαντικά φτηνοτερο και αρκετά ελαφρύτερο απ'το Z
330287

Σωστος....

Αντε να δουμε και το AJP....

alex k8
27/01/2015, 18:57
εγω εχω ενα γραναζι μικροτερο πισω και δεν εχω θεμα πουθενα(η χρηση που κανω ειναι ασφαλτος και ανοιχτο χωματοδρομο)
με 9000χλμ το πηρα και τωρα εχω 66000

DrBig
27/01/2015, 19:15
εγω εχω ενα γραναζι μικροτερο πισω και δεν εχω θεμα πουθενα(η χρηση που κανω ειναι ασφαλτος και ανοιχτο χωματοδρομο)

με 120-130 κμ/ω ταξιδευεις κανα τριωρο απο θεμα κραδασμων?

daz
27/01/2015, 23:34

Κάτοχος δεν είμαι, διαβάζοντας όμως τόσα ταξιδιωτικά είδα πως τα 08-09 είχαν διάφορα θεματάκια. Ο Noah Horac ξεκίνησε με μοντέλο του 10 χωρίς προβλήματα ενώ όταν αναγκάστηκε να το αλλάξει με 08 αντιμετώπισε αρκετά προβληματάκια που τον ταλαιπώρησαν. Δεν θυμάμαι πόσες φορές είχε πρόβλημα με το πηνίο ανάφλεξης με βραχυκυκλωμένη μίζα, αυτόματο συμπιεστή, κάτι διαρροές δεν θυμάμαι από που, νομίζω ανορθωτή και σώμα ψεκασμού, δεν θυμάμαι τι σκατά έσπασε όταν έκανε κάποια χλμ δικάβαλο (σίγουρα δεν ήταν η γνωστή βίδα υποπλαισίου-ρεζερβουαρ) κ.α.
Δεν αναφέρω καθόλου για τσιμούχες αναρτήσεων κ.α παρόμοια. Αντιθέτως πιο καινούρια με εξίσου σκληρή χρήση δεν παρουσίασαν, όχι τα μισά από αυτά, αλλά απολύτως τίποτα (εκτός από τα γνωστά σε όσους δεν είχαν προνοήσει).
Όλα αυτά ίσως να μην κάνουν τα μοντέλα 08-09 ζημιάρικα αλλά σίγουρα κάνουν τα πιο καινούρια μοντέλα πιο αξιόπιστα. Για το 12αρι έχω διαβάσει μόνο για κάποιο πρόβλημα στο σώμα ψεκασμού.

Τουλάχιστον ας κοιτάξει για μοντέλα του 10 και μετά που είχαν δεχτεί αρκετές περιποιήσεις παντού, ακόμα και στην ανάρτηση.

οι αναρτησεις στο κτμ ειναι κουραστηκες και σκληρες οταν θα πας σιγα σιγα σε χωματοδρομο με μεγαλες πετρες, οταν ανοιξεις το γκαζι σου εξαφανιζονται ολα και απλα περνας λες και δεν υπηρχαν!

Ή θα είναι μαγικό χαλί στις χαμηλές ταχύτητες ή θα τα κάνουν όλα ίσωμα στις υψηλές. Το βάρος της μηχανής δεν της επιτρέπει να τα έχει και τα δύο, όπως πχ το adv. Σε καμία περίπτωση δεν μπορουν να χαρακτηριστούν ιδανικές για commuting και ο προσανατολισμός τους είναι σαφέστατος.

Σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί all around όπως επίσης και ένα R1. Κανένα δεν είναι απαγορευτικό για κάθε μέρα αλλά σίγουρα οι ιδιοκτήτες τους κάνουν αρκετούς συμβιβασμούς έχοντας σαν αντιστάθμισμα τον πράγοντα φαν. Με αυτή την προοπτική το κτμ είναι η μοναδική του επιλογή.
Στο debate όμως μεταξύ ktm - xtz όσον αφορά το ποίο είναι καταλληλότερο για do it all, το κτμ χάνει αλλά όχι τόσο, ώστε το άλλο να αποκτήσει αυτοδυναμία. :cool:

Όσο δεν θα έχω πρόβλημα και εγώ αν του βάλω ένα γρανάζι μεγαλύτερο πίσω για να γίνει πιο αξιόμαχο στο χώμα.

Όλα αυτά είναι μπαλώματα για να κάνουν την συμβίωση μαζί τους δυνατή, όχι ιδανική.

Το θέμα είναι με τι θα επιλέξει να συμβιβαστεί. Πάντως ουτε εγώ πιστεύω πως θα το μετανιώσει αν πάρει κτμ (πράγμα που το ξέρουμε απ' τη δευτερη σελίδα). Αν πάρει όμως τενερε δεν ξέρω. Αν ήμουν στη θέση του η ζυγαριά θα έγερνε προς το κτμ, τώρα όμως που ξέρω τόσο καλα το χτζ δεν μπορουσα να αφήσω το θρεντ να πάρει το δρόμο που είχε στην αρχή χωρίς να του πω πως αξίζει να το δοκιμάσει.

daz
27/01/2015, 23:49
330287

Μην συνεχίζεται να ποστάρετε τούμπανα γιατί σας έχω μερικά που θα σας τρέχουν τα σάλια.

Πχ.. :D :lol:

330315

Bob_o_mastoras
27/01/2015, 23:55
Μην συνεχίζεται να ποστάρετε τούμπανα γιατί σας έχω μερικά που θα σας τρέχουν τα σάλια.

330315

Πλυνε τα σαμαρια ρε Daz.. Αισχος. :p:p
:lol:

daz
28/01/2015, 00:09
Πλυνε τα σαμαρια ρε Daz.. Αισχος. :p:p
:lol:

Τώρα που καθάρισα την αλυσίδα ήρθε η ώρα τους. :lol:

330316

Λευκάδιος
28/01/2015, 00:50
Μην συνεχίζεται να ποστάρετε τούμπανα γιατί σας έχω μερικά που θα σας τρέχουν τα σάλια

330315

Μπα,ψηφίζω domi:smokin: :lol:

alex k8
28/01/2015, 22:38
κραδασμους νομιζω οτι εχει ελαχιστους για μονοκυλινδρο και κτμ,δεν εχω οδηγησει 640 αλλα σε συζητηση μου εχουν πει οτι δεν εχουν καμια σχεση!
daz για να ειμαι ειληκρηνης πρωτη φορα ακουω για αυτα τα προβληματα εκτος της βιδας.εγω εχω αλλαξει ενα κοκορακι και εναν ανορθωτη και ολα τα αλλα τα αναλωσιμα
το γραναζι μπηκε ενα δοντι μικροτερο γιατι οταν αλλαξα αλυσιδογραναζα ηθελα πορτοκαλι και ο μαστορας ειχε εκεινη την ωρα με ενα δοντι μικροτερο,να σου πω μου αρεσει που ειναι ελαφρως ξεκουραστο σε μεγαλη ταχυτητα,σε μικρες ταχητητες δεν καταλαβαινω διαφορα,χωμα δεν το εχω παει σε τοσο τεχνικα κομματια για να καταλαβω κατι σε πολυ χαμηλη ταχυτητα
ειπαμε και εγω για tenere ημουν και πιστευω οτι καποια στιγμη θα περασει απο τα χερια μου

daz
29/01/2015, 10:50
Και εγώ το ίδιο, Και ο v stormer πάλι ελάχιστα είχε αντιμετωπίσει με 08 του. Στα στανταράκια μαζί με αυτά που είπες είναι και οι καθρέφτες που ουσιαστικά είναι ανάξιο αναφοράς, ο αισθητήρας του σταντ και οι βίδες που συγκρατούν το προστατευτικό (?) του ψυγείου οι οποίες μπορεί να το τρυπήσουν (αν θυμάμαι καλά). Τα περισσότερα αντιμετωπίζονται με εύκολο τρόπο και κάποια εντελώς ανέξοδα αρκεί να τα γνωρίζεις.
Δεν συνεχίζω γιατί δεν θέλω το θρεντ να πάρει λάθος δρόμο ούτε όσοι το διαβάζουν να πάρουν λάθος εντυπώσεις. Είναι προς τιμήν της της κτμ που οι κινητήρες της βελτιώνονται ή δέχονται περιποιήσεις κάθε 2ετία.
Τα πρώτα μοντέλα ήθελαν αλλαγή λαδιού κάθε 5.000 χλμ. μετά κάθε 7,500 και τα καινούρια κάθε 10,000χλμ. Δεν ξέρω αν άλλαξε η ποσότητα λαδιού ή σε συνάρτηση με κάτι άλλο αλλά ακόμα και από τους διαφορετικούς κυβισμούς καταλαβαίνουμε ότι ο κινητήρας αυτός των 15 κιλών και περίπου 60 ίππων δεν έμεινε χωρίς τις ανάλογες περιποιήσεις και αλλαγές όπως των ΧΤ πχ που είναι ίδιος και απαράλλαχτος εδώ και μια 10ετία ενώ δεν είναι και πολύ διαφορετικός απ' αυτόν της προηγούμενης δεκαετίας.

Το να θέλουμε το πιο καινούριο μοντέλο λοιπόν έχει κάποιο νόημα με τα κτμ, εν' αντιθέση με τα ΧΤ.

Οι κραδασμοί αυξάνονται ανάλογα με τις στροφές στο κτμ και σε γοργούς ρυθμούς ίσως είναι πιο έντονοι απ' ότι στο χτζ το οποίο όμως έχει μισού κιλού βαρίδια σε κάθε άκρη του τιμονιού μαζί με αποστάτες οι οποίοι έχουν βάσεις από (καουτσούκ???) ή κάτι τέτοιο για την απορρόφηση. Τις ίδιες περιποιήσεις μπορεί να δεχθεί και το κτμ αλλά οι κραδασμοί είναι και λίγο θέμα αναβάτη. Εμένα πχ αν δε μυρμηγκιάζουν τα χέρια μου δεν με απασχολούν καθόλου. Υπάρχουν πάντως και ειδικά τιμόνια που κάνουν τα μονοκύλινδρα να μοιάζουν ηλεκτρικά (απ' ότι ισχυρίζονται οι κατασκευαστές τους).

Στο θέμα σασμάν, κανένα δεν είναι τέλειο εκτός κι αν μιλάμε για το κτμ σε συνθήκες εντούρο. Το Ζ όμως είναι απείρως καλύτερο για συνθήκες commuting. Όσο πιο δύσκολα και τεχνικά γίνονται τα πράγματα εκτός δρόμου, τόσο πιο πολύ θα θέλεις μια κοντύτερη πρώτη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ μακριά για να αντιμετωπίσεις το οτιδήποτε. Η κλιμάκωση του κιβωτίου είναι άριστη, με τις σχέσης να μακραίνουν σταδιακά και την 5η σε ρόλο overdrive. Παρόλο που με το στάνταρ γρανάζομα η ροπή μας κάνει να νομίζουμε ότι θέλουμε ακόμα πιο μακριά σχέση στο ταξίδι, η δύναμη και το στροφόμετρο μας διαψεύδουν. Οι μακριές σχέσης "απλώνουν" τη ροπή και δίνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα απ' το κτμ, ενώ μικρότερο γρανάζι πίσω θα χρειαστεί μόνο σε συνθήκες trial.

Λευκάδιος
29/01/2015, 15:09
Δεν ξέρω αν άλλαξε η ποσότητα λαδιού ή σε συνάρτηση με κάτι άλλο αλλά ακόμα και από τους διαφορετικούς κυβισμούς καταλαβαίνουμε ότι ο κινητήρας αυτός των 15 κιλών και περίπου 60 ίππων

Στο θέμα σασμάν, κανένα δεν είναι τέλειο εκτός κι αν μιλάμε για το κτμ σε συνθήκες εντούρο. Το Ζ όμως είναι απείρως καλύτερο για συνθήκες commuting. Όσο πιο δύσκολα και τεχνικά γίνονται τα πράγματα εκτός δρόμου, τόσο πιο πολύ θα θέλεις μια κοντύτερη πρώτη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ μακριά για να αντιμετωπίσεις το οτιδήποτε. Η κλιμάκωση του κιβωτίου είναι άριστη, με τις σχέσης να μακραίνουν σταδιακά και την 5η σε ρόλο overdrive. Παρόλο που με το στάνταρ γρανάζομα η ροπή μας κάνει να νομίζουμε ότι θέλουμε ακόμα πιο μακριά σχέση στο ταξίδι, η δύναμη και το στροφόμετρο μας διαψεύδουν. Οι μακριές σχέσης "απλώνουν" τη ροπή και δίνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα απ' το κτμ, ενώ μικρότερο γρανάζι πίσω θα χρειαστεί μόνο σε συνθήκες trial.Ε όχι και 15 κιλά ο κινητηρας του 690,λίγο κατω απο 40 είναι.
Για σφιχτες χωμάτινες διαδρομές(trial) εκτός της κλιμακωσης της πρώτης και δευτερης σχεσης χρειάζεται επίσης η διαχείριση καυσιμου να είναι άριστη(ειδικά στο ξεκινημα).Και απ'οτι θυμάμαι το Z οπως και πολλά άλλα ψεκαστά μοντέλα έχουν ένα θεματάκι σε αυτό το σημείο,άλλα περισσότερο αλλα λιγότερο.Δεν έχω ιδέα το 690 πως συμπεριφερεται,αλλά πιστευω ότι το χαμηλό του βάρος σε τέτοιες συνθήκες θα αντισταθμιζει κάπως την (πιθανή)μη άριστη λειτουργία του ψεκασμου.
Επίσης σε τεραιν trial χρειάζεται μικρότερο γρανάζι μπροστά και όχι πίσω.

alex k8
29/01/2015, 15:22
και το κτμ εχει θεμα με τον ψεκασμο στις χαμηλες στροφες.το σωνει ο επιλογεας που εχει για την αλλαγη χαρτων, βεβαια υπαρχουν και πολλες μοντες που μπορεις να κανεις για να σταματησουν τα αποτομα στα χαμηλα (υπαρχουν στα ξενα φορουμ)στα καινουργια εχει αλλαξει η κεφαλη και εχει 2 μπουζι
ο κινητηρας νομιζω ζυγιζει 38κιλα στα πρωτα μοντελα και ο κυλινδρος του ειναι νικασιλ

daz
29/01/2015, 21:37
Αρχικά εννοούσα 35 κιλα και μεγαλυτερο γρανάζι πίσω.

Ναι απ' το 14 και μετά έχουν 2 μπουζί, ride by wire, abs με 3 επιλογές, διάφορους χάρτες αλλά όχι ξεκλείδωτο εγκέφαλο κ.α. (edit.. ο εγκέφαλος είναι διαφορετικός)

Η κεφαλή έχει δεχτεί βελτιώσεις και στον εκκεντροφόρο μετά το 10 και ο ψεκασμός έγινε λίγο καλύτερος νομίζω στα μοντέλα με τον κινητήρα των 690cc. Στα πρώτα μοντέλα ήταν τόσο απότομος που μερικοί τον άλλαζαν με καρμπ.

Όλη η λίστα των βελτιώσεων στο σύστημα τροφοδοσίας (hardware και software) μπορεί να γίνει και απ' τους τους ιδιοκτήτες.

daz
29/01/2015, 21:42
Γιατί δεν μπορούν οι κερατάδες να φτιάξουν ένα ψεκασμό που να δουλεύει της προκοπής σε κανένα μηχανάκι όταν αμάξια του 96 έχουν απείρως καλύτερο ψεκασμό? Σε όλες τις μηχανές ο ψεκασμός δουλεύει σαν να έχει διακόπτη ον-οφφ, μέση κατάσταση δεν υπάρχει!

stavrouliasp
29/01/2015, 21:54
Γιατί δεν μπορούν οι κερατάδες να φτιάξουν ένα ψεκασμό που να δουλεύει της προκοπής σε κανένα μηχανάκι όταν αμάξια του 96 έχουν απείρως καλύτερο ψεκασμό? Σε όλες τις μηχανές ο ψεκασμός δουλεύει σαν να έχει διακόπτη ον-οφφ, μέση κατάσταση δεν υπάρχει!

Πάρε bmw. Δεκαετίες μπροστά στον τομέα αυτό.

Λευκάδιος
29/01/2015, 21:57
Τα τελευταια χρόνια υπάρχουν και αυτοκίνητα που έχουν εναν μικρο δισταγμο στο ξεκίνημα οπως πχ κάποια απ'το γκρουπ VW (και tsi και ατμοσφαιρικά)που χρησιμοποιουν ηλεκτρογκαζο.Σ'αυτά τουλάχιστον μπαινει μια πλακετα που βελτιωνει αρκετα την κατασταση.
Daz βάλε κάνα λινκ με το how to καρμπ σε 690.

Λευκάδιος
29/01/2015, 22:02
Οντως η bmw έχει μεγάλη εμπειρία με ψεκασμό απο τα τέλη των '90ς(αν θυμάμαι καλά), edit:των '80ς ήθελα να πω .Βέβαια και τα μονόμπουζα μονοκυλινδρα f650gs είχαν τέτοιο θέμα.Στα 2μπουζα λένε ότι βελτιώθηκε αλλά δεν έχω οδηγησει κάποιο.

stavrouliasp
29/01/2015, 22:06
Οντως η bmw έχει μεγάλη εμπειρία με ψεκασμό απο τα τέλη των '90ς(αν θυμάμαι καλά),βέβαια και τα μονόμπουζα μονοκυλινδρα f650gs είχαν τέτοιο θέμα.Στα 2μπουζα λένε ότι βελτιώθηκε αλλά δεν έχω οδηγησει κάποιο.

Το Bmw 1100gs μου του 96 είχε ψεκασμό από άλλο πλανήτη. Το ίδιο και το διμπουζο f650gs μου.

daz
29/01/2015, 22:32

Ναι, ανέκαθεν τα bmw έκαναν σοβαρή δουλειά στο θέμα αυτό.

Τα τελευταια χρόνια υπάρχουν και αυτοκίνητα που έχουν εναν μικρο δισταγμο στο ξεκίνημα οπως πχ κάποια απ'το γκρουπ VW (και tsi και ατμοσφαιρικά)που χρησιμοποιουν ηλεκτρογκαζο.Σ'αυτά τουλάχιστον μπαινει μια πλακετα που βελτιωνει αρκετα την κατασταση.
Daz βάλε κάνα λινκ με το how to καρμπ σε 690.

Κάπου στο adv rider είχα διαβάσει για τέτοια μετατροπή αλλά δεν θυμάμαι καν που ή πως γιατί δεν έδωσα καθόλου σημασία. Αν ξαναβρώ κάτι θα ποστάρω. Εκεί μέσα αν προσπαθήσεις να ψάξεις κάτι συγκεκριμένο για το 690 με το που θα πατήσεις εντερ, κρασάρει ο υπολογιστής. Τα περισσότερα τα βρίσκω σε λίνκ ή από συζητήσεις μέσα σε διάφορα ταξιδιωτικά. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το λινκ μήπως βρεις τίποτα.

http://advrider.com/forums/showthread.php?t=992663

Το αμάξι μου είναι σχεδόν 2 δεκαετίες παλιότερο απ' τη μηχανή μου και ο ψακασμός του είναι πολύ καλύτερος.

daz
29/01/2015, 22:34
.. Το ίδιο και το διμπουζο f650gs μου.

Την κεφαλή απ' αυτό δεν την είχαν δώσει στο αυτοκινητάδικο τμήμα για να τη βελτιώσει?

Λευκάδιος
29/01/2015, 23:04
Την κεφαλή απ' αυτό δεν την είχαν δώσει στο αυτοκινητάδικο τμήμα για να τη βελτιώσει?

Απ'το πρωτο ψεκαστο με το ένα μπουζι είχε γίνει αυτο,οτι εξελιχτηκε απ'το τμημα Μ της bmw.Αυτο τουλάχιστον έλεγαν οι Γερμανοι εκείνη την εποχη.
Για το καρμπ σε 690 βρηκα αυτο http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=664023 αλλά θα το χαζέψω αυριο που θα είμαι σε υπολογιστη και όχι απ'το τηλεφωνο.

DrBig
30/01/2015, 09:56
....Το ίδιο και το διμπουζο f650gs μου.

Για να το καταφερει ομως αυτο εχει υποβιβασει την εκρηξη ενος μοτερ 650 σε αυτην ενος 250.
Ολοι οι ψεκασμοι ειναι πολυ καλοι, αρκει να αναιρεσεις τις εμπλοκες των προδιαγραφων ρυπων.

DrBig
30/01/2015, 09:59
Απ'το πρωτο ψεκαστο με το ένα μπουζι είχε γίνει αυτο,οτι εξελιχτηκε απ'το τμημα Μ της bmw.Αυτο τουλάχιστον έλεγαν οι Γερμανοι εκείνη την εποχη.
Για το καρμπ σε 690 βρηκα αυτο http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=664023 αλλά θα το χαζέψω αυριο που θα είμαι σε υπολογιστη και όχι απ'το τηλεφωνο.

Δεν υπαρχει κανενας λογος να κανει κανεις και τετοιο, ποσο μαλλον δε αφου τα 690 (νομιζω πλην των 2014+) συνδεονται με tuneEcu.

alex k8
30/01/2015, 10:06
ride by wire εχουν ολα τα 690.αν καταργησεις τον λ εξαλειφονται ολα τα σκορτσαρισματα
ενα + στα πρωτα 690 οτι μπαινεις στο ιντερνετ ανοιγεις tune ecu ενωνεις καλωδιο κατεβαζεις χαρτη πειραζεις μειγματα καταστρεφεις το μοτερ και γουσταρεις γιατι δεν το κατεστρεψε καποιος μαστορας αλλα εσυ!

panos_zip
30/01/2015, 14:18
Πολύ ωραίο θρεντ.
Το δίλλημα XTZ με αναρτήσεις, και βελτιώσεις στο μοτέρ ή 690 με basel kit το γουστάρω πάρα πολύ και το σκέφτομαι αρκετά.
εγώ τελικά ίσως διάλεγα το ΧΤΖ.
Αυτό που ποστάρατε νωρίτερα της Τζένης είναι πολύ αξιόλογο μηχανάκι αλλά με αρκετά λεφτάκια. Πάντα μου άρεσε όμως.
Εμπειρία από XTZ γνωστού δεν έχω.

Έχω όμως πολυ καλό φίλο με 690e '08. Έχουμε κάνει μαζί 5000+ χλμ σε βόλτες και κυρίως σε ταξίδια. Άλλοτε μονοκάβαλοι άλλοτε δικάβαλοι (ναι έχει κοπέλα με μεγάααλη κατανόηση) αλλά τα περισσότερα πράγματα ήταν πάντα φορτωμένα στο tiger μου. Η σέλα είναι λίγο σκληρή αλλά οι κραδασμοί είναι υποφερτοί. Γενικά εκτός από τη σέλα δεν μπορώ να πω πως είναι κουραστικό μηχανάκι. Και έκαιγε και παντού λιγότερο.
Το κτμ έχει φίλτρο, ακράποβιτς και χάρτη ακράποβιτς. Στα 50000 χλμ περίπου έσπασε. Στέγνωσε κάποιο κοκοράκι από λάδι και τρύπησε το πιστόνι. Έχει συμβεί και σε άλλους απ΄ ότι έμαθα στην πορεία. Το μηχανάκι όμως είχε φάει πάρα πολύ σκίσιμο στη ζωή του, εντουράδες, σούζες, 190άρες στην εθνική για αρκετή ώρα, και γενικά ότι κακομεταχείρηση μπορείτε να φανταστείτε. Τώρα έχει επισκευαστεί, έχει γίνει μοτάρντ και είναι έτοιμο για άλλο τόσο σκίσιμο.

alex k8
30/01/2015, 14:33
ξερεις τι λαδι εβαζε ο φιλος σου?αν ειχε αλλαξει ποτε φιλτρο βενζινης, αν ειχε καθαρισει ποτε το μπεκ? τα κοκορακια αν εχουν αρχισει και φθειρονται ακουγονται λες και χτυπαει η καδενα.το πηγαινε σε εξουσιοδοτημενο για σερβις?

panos_zip
30/01/2015, 14:42
Ξέρω ότι είχε αλλάξει τρόμπα βενζίνης, για λίγο με μια κινέζικη και μετά έβαλε μαμά.
Σέρβις πάντα κτμ μιμικος. Αν και δεν νομίζω ότι έχει σχέση γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω το έσκιζε παντού και πάντα.
Για το κόλλημα από ότι μου είπε έγινε απότομα πάνω σε σκίσιμο.

panos_zip
30/01/2015, 14:43
Πάντως εάν έχετε οποιαδήποτε απορία για την 5ετή συμβίωσή του με το κτμ μπορώ να ρωτήσω.

alex k8
30/01/2015, 14:52
το tenere αραγε με συνεχομενο σκισιμο θα παθαινε κατι παρομοιο?

DrBig
30/01/2015, 15:14
Τα πρωτα 690 ειχαν θεμα με την κεφαλη...

daz
30/01/2015, 16:42
ride by wire εχουν ολα τα 690.αν καταργησεις τον λ εξαλειφονται ολα τα σκορτσαρισματα
ενα + στα πρωτα 690 οτι μπαινεις στο ιντερνετ ανοιγεις tune ecu ενωνεις καλωδιο κατεβαζεις χαρτη πειραζεις μειγματα καταστρεφεις το μοτερ και γουσταρεις γιατι δεν το κατεστρεψε καποιος μαστορας αλλα εσυ!

Το tune ecu δουλεύει σε όλα μέχρι και το 13. Απ' το 14 και μετά έχουν διαφορετική μάρκα ηλεκτρονικής. Για το rbw δεν το ήξερα.

Το κτμ έχει φίλτρο, ακράποβιτς και χάρτη ακράποβιτς. Στα 50000 χλμ περίπου έσπασε. Στέγνωσε κάποιο κοκοράκι από λάδι και τρύπησε το πιστόνι. Έχει συμβεί και σε άλλους απ΄ ότι έμαθα στην πορεία. Το μηχανάκι όμως είχε φάει πάρα πολύ σκίσιμο στη ζωή του, εντουράδες, σούζες, 190άρες στην εθνική για αρκετή ώρα, και γενικά ότι κακομεταχείρηση μπορείτε να φανταστείτε. Τώρα έχει επισκευαστεί, έχει γίνει μοτάρντ και είναι έτοιμο για άλλο τόσο σκίσιμο.

Μόνο τα 08 μοντέλα το έβγαζαν αυτό το πρόβλημα και τα πρώτα μοντέλα του 09. Μερικά μάλιστα το έβγαζαν πολύ νωρίς, πριν τα 10Κ χλμ. Μετά διορθώθηκε αλλά ο κωδικός δεν άλλαξε ποτέ. Η σχεδίαση απ' ότι λένε οι κάτοχοι ήταν λίγο διαφορετική στα μετέπειτα μοντέλα, το ίδιο και με τον εκκεντροφόρο. Κάποιοι το έβλεπαν και σαν ευκαιρία για να βάλουν τον αγωνιστικό. :lol:
Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει για ανάλογο πρόβλημα στα μετέπειτα μοντέλα.
Πάντως για πιστόνι δεν ήταν. Έβγαζε ένα θόρυβο όταν η φθορά προχωρούσε ενώ όσοι το ήξεραν έριχναν και μια ματιά αραιά και πού για να προλάβουν τα χειρότερα.

daz
30/01/2015, 17:07
Πάντως εάν έχετε οποιαδήποτε απορία για την 5ετή συμβίωσή του με το κτμ μπορώ να ρωτήσω.

Εγώ δε θα είχα κανέναν ενδοιασμό να πάρω ένα αλλά θα απέφευγα τα πρώτα μοντέλα.

το tenere αραγε με συνεχομενο σκισιμο θα παθαινε κατι παρομοιο?

Όχι, θα έβγαζε όμως κάτι διαφορετικό. Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αν ένα xt φάει το σκίσιμο που τρώει καθημερινά ένα κτμ πόσο θα αντέξει! Παρόλο που ο κινητήρας του δουλεύει σε πολύ λιγότερες στροφές και έχει πολύ μικρότερη συμπίεση και μεγαλύτερες ανοχές δεν νομίζω να την έβγαζε καθαρή.
Άσε που οι Japanόφιλοι έχουν γίνει σαν τους ducatοβιους. Τα προβληματα τα κάνουν γαργάρα ή τα περνάνε στο ντούκου σαν να μην έγινε τίποτα. (Μάλλον για να μη τους κοροϊδεύουν οι ktmαδες ότι κουβαλάνε τζάμπα τόσο βάρος :lol:)

Ώς τώρα τα σοβαρότερα προβλήματα που έχω δει είναι το χαλάρωμα της βίδας του γραναζιού του στροφάλου που δίνει κίνηση στον αντικραδασμικό. Εμφανίζεται μάλλον σε όλα όταν πλησιάζουν τα 70Κ χλμ)

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=141920

και το "στοπ" του επιλογέα ταχυτήτων που αν σπάσει θα σου δώσει το σασμάν στο χέρι (φρενάρει τον μύλο των ταχυτήτων για να μην εμπλέξει 2 γρανάζια μαζί). Αυτό, μόνο από ένα ή δύο άτομα το έχω δει και ο ένας είπε ότι το έσκιζε και ότι δεν είναι το πρώτο σασμάν που έχει σπάσει.

Δεν έχω βρει κατι σοβαρότερο αλλά δεν ψάχνω και ιδιαίτερα, μονο ότι βρω τυχαία σε διάφορες συζητήσεις. Το πρόβλημα της βίδας όμως είναι πολυ πιο κοινό απ' ότι νόμιζα αρχικά και παρόλα αυτά δεν υπήρχε καμία αναφορά πουθενά. Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) "επίσημοι" το γνωρίζουν και κάποιοι (ελπίζω όχι πολλοί) ισχυρίζονται ότι είναι μπιέλα, αν πας ανυποψίαστος.

Τι να βγάλει μωρέ ο πετρελαιοκινητήρας? Μήπως τον σκίζει και κανένας? :lol: Διαστήματα σέβις έχει κάθε 10.000 χλμ και η ελληνική αντιπροσωπία προτείνει κάθε 5,000χλμ (γις τις ελληνικές συνθήκες λέει!!) και παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που αλλάζουν λάδια κάθε 3 ενώ μερικοί ρωτάνε αν είναι καλύτερα να βάλουν φουλ συνθετικό.

Τα πρωτα 690 ειχαν θεμα με την κεφαλη...

Κάποιοι έλεγαν ότι δεν λιπαίνονταν σωστά και έβαζαν λάδι λίγο πιο πάνω απ' το μέγιστο, άλλοι νόμιζαν ότι φταίει ο αυτόματος αποσυμπιεστής. Τελικά το πρόβλημα το έλυσε η κτμ χωρίς να μας πει τίποτα. :lol:

daz
30/01/2015, 17:15
Για να το καταφερει ομως αυτο εχει υποβιβασει την εκρηξη ενος μοτερ 650 σε αυτην ενος 250.
Ολοι οι ψεκασμοι ειναι πολυ καλοι, αρκει να αναιρεσεις τις εμπλοκες των προδιαγραφων ρυπων.

Δλδ να τα σκάσουμε για power commander ή αγραφο εγγέφαλο ε? :cry:

Νομίζω ότι αυτό θα γεμίσει μόνο τις τρύπες στις στροφές που γίνονται οι μετρήσεις των προδιαγραφών. Η κλωτσιά στο άνοιξε - κλείσε και η άτσαλη λειτουργία στο σταθερό γκάζι χωρίς φορτίο θα διορθωθεί?

(όχι πως με πειράζει δλδ γιατί είναι τόσο smooth η απόδοση που όσο κακός και να είναι ο ψακασμός δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα).

Μωρέ καλά τα λες εσύ, ότι όλα θέλουν commander αλλά που λεφτά!

amyroukai
30/01/2015, 17:23
Με το f650gs το μονομπουζο παντως εδω και ενα μηνα, τετοια πραματα που λετε δεν εχω καταλαβει...

daz
30/01/2015, 17:28
Με το f650gs το μονομπουζο παντως εδω και ενα μηνα, τετοια πραματα που λετε δεν εχω καταλαβει...

Γιατί είχε ψεκασμό αυτό?

alex k8
30/01/2015, 17:56
δεν θελουν ολα comander, βλεπε 690 μεχρι 2014....

amyroukai
30/01/2015, 18:05
Γιατί είχε ψεκασμό αυτό?
Εβετ εφεντι