View Full Version : Trackdays & Εκγύμναση
...
Υ.Γ.: πρέπει επιτέλους να αποφασίσω να ξεκινήσω γυμναστήριο γιατί οι τετρακέφαλοι με πηδάνε κάθε φορά που μπαίνω πίστα.
Ποδήλατο ή τρέξιμο ειναι προτιμότερα για ενδυνάμωση με διάρκεια.
Ποδήλατο ή τρέξιμο ειναι προτιμότερα για ενδυνάμωση με διάρκεια.
Ένα χρόνο καθημερινή χρήση single speed ποδηλάτου και πάλι μου κοβόντουσαν τα πόδια. Θέλει σκουάτ και τέτοια.
Ένα χρόνο καθημερινή χρήση single speed ποδηλάτου και πάλι μου κοβόντουσαν τα πόδια. Θέλει σκουάτ και τέτοια.
Τα squat γυμνάζουν κυρίως τους γλουτιαίους και θα σου διαλύσουν τα γόνατα και τη μέση (αν δεν εχεις απολυτα σωστη τεχνική).
Δοκίμασε να εχεις γλυκογονο στους μυες σου πριν μπεις πιστα (να εχεις φάει δλδ αρκετό υδατάνθρακα), να συνεχίσεις να τους τροφοδοτείς μέσα στη διάρκεια του TD, και να πινεις ΠΟΛΥ νερό για να μην αφυδατώνεσαι.
Τα βάρη, από μόνα τους, δεν θα σου προσφέρουν διάρκεια και αντοχές.
Νεράκι πίνω κ τσιμπάω καμιά μπανανίτσα αλλά τι να φτουρήσουν κι αυτά;
Έλεγα να ξεκινήσω αυτή τη νέα μόδα με το crossfit.
Νεράκι πίνω κ τσιμπάω καμιά μπανανίτσα αλλά τι να φτουρήσουν κι αυτά;
Έλεγα να ξεκινήσω αυτή τη νέα μόδα με το crossfit.
Οι μπανανες δεν έχουν αρκετό υδατάνθρακα, τα μηλα ειναι προτιμότερα, ρυζι, μακαρονια κλπ
Αντε κι εσύ να δεις τη γλύκα του Xfit... Ήσουν και commando, μπορει να σ αρεσει... :bawl:
Είχα πετύχει παλιότερα αυτό το αρθράκι (http://biketrackdayshub.com/strength-training/).
Έχεις κανάς γνώστης άποψη;
devil's animal
07/04/2015, 17:46
βασικα οτι προπονηση και να κανεις στο gym, οι μυς που καταπονουνται στο td, παλι θα καταπονουνται...
μονο αν κανεις πολυ συχνα td και εχεις και ενα καλο επιπεδο (γενικο) σε αντοχη, θα συνηθισει το κορμι...
αυτο γινεται σε ολα τα αθληματα με ολους τους αθλητες...
θελει προπονηση στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αθλημα για να μην πιανεσαι-καταπονεισαι...
μπορει να εισαι υπεραθλητης αποστασεων...αν σε βαλουν να ποδηλατισεις, θα πιαστεις...
αντιστοιχα αν εισαι ο σουπερ γ@ματος κολυμβητης, (που το κολυμπι ειναι και γ@μω τα αεροβια), και σε βαλουν να τρεξεις π.χ. (επισης αεροβιο) θα χεστεις στα πρωτα 5 χλμ...
kostas777
07/04/2015, 18:04
Ό,τι είπε ο αποπάνου :)
Tον ίδιο προβληματισμό είχα και εγώ με τον Ζεύκα και επέλεξα ποδηλατάκι για αρχή.Λέω να ξεκινήσω και TRX που έτσι κ αλλιώς θα ξεκίναγα δλδ το προτιμώ απο το crossfit(όσοι φίλοι έχουν πάει μέχρι στιγμής που είναι και σε πολύ φυσική κατάσταση μάλλον πήγαν σε λάθος γυμναστήριο γιατί ήδη μετράμε 2 με τραυματισμό απο τις προπονήσεις).Το σάββατο ήδη ένοιωσα κάτι τσιμπιματάκια στο γόνατο σε κάποια φάση,κάτι το χτύπημα απο τον τράκο που έιχα πέρσυ και τις κωλοτούμπες που έφερα κάτι τα παραπανίσια κιλά που έχω βάλει πάνω μου....
menelaos46
07/04/2015, 19:59
Άποψή μου είναι πως η βάση όλων είναι το τρέξιμο. Επίσης το ποδήλατο είναι πολύ καλό. Υπάρχουν βέβαια και άλλες εναλλακτικές για αερόβια άσκηση.
Εφόσον έχουμε τη βάση έπειτα μπορούμε να γυμνάσουμε ειδικά μυικές ομάδες αν χρειάζεται όπου εκεί υπάρχει ποικιλία ασκήσεων αναλόγως του τι θέλουμε να κάνουμε. Εγώ προσωπικά δεν έχω μπει ποτέ σε γυμναστήριο αλλά κάνω ότι χρειάζεται έξω.
Μία μικρή παρένθεση για το τη μόδα που λέγεται crossfit. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από την κυκλική προπόνηση που κάνουν σε πολλά αθλήματα. Εμείς το κάναμε στην πυγμαχία και έχει τρομερά αποτελέσματα. Ωστόσο ΔΕΝ είναι για όλες τις ηλικίες και ΔΕΝ μπορείς να βασιστείς σε οποιονδήποτε σε κάποιο γυμναστήριο γιατί πρέπει να ξέρει κάποια συγκεκριμένα πράγματα προς αποφυγή τραυματισμών που είναι ευκολάκι αν κάνεις λάθος κυκλική.
Τέλος το αν κουράζεται κάποιος στα track day δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι θέμα γυμναστικής. Μπορεί να είναι θέμα λάθος θέσης ή λάθος τρόπου οδήγησης...
Όσο αφορά το crossfit μιλάμε να πας σε κάποιον πιστοποιημένο.
Όχι στο σιδεράδικο της γειτονιάς που μετά τις πιλάτες και το κικμποξ έβαλε προχθες και κροσφιτ.
Χαγιάτε αν θες στείλε σε πμ σε ποιο γυμναστηριο πάθανε ζημιά οι φίλοι σου.
Όσο αφορά το crossfit μιλάμε να πας σε κάποιον πιστοποιημένο.
...
Στην Ελλάδα είσαι, οι πιστοποιήσεις είναι σαν τις απόψεις, όλοι έχουν μία.
sapila racing
07/04/2015, 20:18
Το ποδήλατο πάντως βοηθάει σίγουρα. Περσι που έκανα λίγο βελτιώθηκα αρκετά, φέτος όμως δεν έκανα... ακόμα.
Eπίσης έχω δεί οτι στα trackdays βοηθάνε αρκετά τα ισοτονικά!
Στην Ελλάδα είσαι, οι πιστοποιήσεις είναι σαν τις απόψεις, όλοι έχουν μία.
όχι δεν πάει έτσι. παίρνεις πιστοποίηση από την αμερικάνικη ομοσπονδία.
όχι δεν πάει έτσι. παίρνεις πιστοποίηση από την αμερικάνικη ομοσπονδία.
Για να το λες, έτσι θα 'ναι...
GiannisBlessed
07/04/2015, 20:44
βασικα οτι προπονηση και να κανεις στο gym, οι μυς που καταπονουνται στο td, παλι θα καταπονουνται...
μονο αν κανεις πολυ συχνα td και εχεις και ενα καλο επιπεδο (γενικο) σε αντοχη, θα συνηθισει το κορμι...
μπορει να εισαι υπεραθλητης αποστασεων...αν σε βαλουν να ποδηλατισεις, θα πιαστεις...
αντιστοιχα αν εισαι ο σουπερ γ@ματος κολυμβητης, (που το κολυμπι ειναι και γ@μω τα αεροβια), και σε βαλουν να τρεξεις π.χ. (επισης αεροβιο) θα χεστεις στα πρωτα 5 χλμ...
γενικα με οτι ασχοληθουμε γινομαστε καλοι σε αυτο.
πχ αν κανεις μαθηματα βιολιου θα μαθεις να παιζεις βιολι.
δεν προκειται ομως να κανεις μπρατσα ας πουμε.
αν μαθεις βιολι δεν προκειται να παιξεις ουτε πιανο...αλλα 8α σου ειναι πολυ πιο ευκολο να κανεις πιανο αν εισαι ηδη μουσικος.
με λιγα λογια απο το να μην κανεις τπτ καλυτερα να κανεις κατι.
τελος αν το προβλημα ειναι τα πιασιματα τοτε δεν μπορεις να κανεις κατι εκτος απο το να κανεις συχνα TDs.
γιατι πολυ απλα το θεμα ειναι η συχνοτητα.το σωμα παντα αντιδραει σε κατι καινουριο και πιανεται.
ψαξε για το φαινομενο DOMS (delayed onset muscle soreness)
εγω ασχολουμε με τα βαρη.
οταν προπονουμαι με προγραμα και ειμαι συνεπης δεν πιανομαι ποτε.
αν αφησω πχ για κανα δυο βδομαδες μια μυικη ομαδα και την ξαναπιασω μετα ερχεται πιασιμο.
οποτε νομιζω οτι η καλυτερη γυμναστικη για να εχεις αντοχες στα trackdays ειναι να κανεις trackdays.
εσυ πετας την κατασταση-προβλημα και το σωμα σου κανει αυτο που ξερει καλυτερα, εξελισεται για να σε προστατεψει.
γενικα ετσι δουλευει η γυμναστικη.βασικα γενικα ολα ετσι δουλευουν.ετσι εξελισομαστε.
το σωμα σου πιστευει οτι τρεχεις να σωθεις απο αρκουδες και παλευεις να επιβιωσεις.
ετσι σου δινει την απαραιτητη αντοχη, δυναμη, ευλυγισια κοκ αναλογα την κατασταση-προβλημα που αντιμετοπιζεις(trackday, τρεξιμο 15κμ, πιεσεις παγκου κτλ)
αν δεν κανεις κατι που να σε βαζει σε ενα περιβαλον προκλησης τοτε βλεπει οτι δεν υπαρχει λογος να κανει κατι και ετσι δεν σου δινει τπτ.(μυς,αντοχη κτλ)
το σωμα σου εχει εναν και μονο σκοπο, την επιβιωση.
το να σου δωσει κατι που δεν χρειαζεσαι ειναι κακη κινηση για την παραμονη σου σε αυτον τον πλανητη.
οι μυς πχ για να φτιαχτουν ειναι ενεργοβορος διαδικασια και αν ποτε πχ πεσει λοιμος και το σωμα τους καταβολησει (φαει) δεν αποδιδουν και πολυ καλα.
τουναντιον το λοιπος ειναι πολυ "ευκολο" να κατασκευαστει και αποδιδει πολυ ενεργεια οταν χρειαστει.(ειναι το πιο πυκνο θερμιδικα μακροστοιχειο.)
για αυτο δεν ειμαστε ολοι καλογραμωμενοι γεματοι μυς απο φυσικου μας.
με λιγα λογια οπως ειπα και πιο πανω το καλυτερο ειναι συχνα TDs.
αν παλι δεν μπορεις τοτε ισως λιγο gym να στοχευσεις τους μυς που καταπονονται και λιγο τρεξιμο να εχεις μια παραπανω αντοχη θα βοηθησουν.
Άμα πρέπει να κάνω κάθε λίγο κ λιγάκι τρακντέυς για να έρθω στα ίσια μοπυ, άστο δεν βγαίνω.
το σενάριο κάθε λίγο κ λιγάκι βενζίνες λάστιχα και εισητήριο δν παίζει.
τα πουλάσω όλα, αγοράζω ένα ζευγάρι παπούτσια και βουρ για τρέξιμο στο βουνό.
και τα ρέστα μου τα τρώω σε σουβλάκια
ΝIKOLTSOS
07/04/2015, 21:39
Πάρα πολύ καλό σκεπτικό... (ειδικά αν δεν έχεις τελειώσει κάποιο ΤΕΦΑΑ).
Γενικά τα Trackdats, θεωρώ πως απαιτούν προπόνηση με κύριο προπονητικό στόχο την αντοχή στην δύναμη-μυική αντοχή.
Δηλαδή να έχουν οι μύες σου την δυνατότητα να παράγουν παρατεταμένο έργο καθώς και τη δυνατότητα απομάκρυνσης καματογώνων ουσιών.
Με λίγα λόγια να επαναλαμβάνεις μια κίνηση πολλές φορές (μεγάλο χρονικό διάστημα) με σχετικά υψηλό ποσοστό συμμετοχής της δύναμης.
Η γενική προπόνηση της αντοχής στη δύναμη (εκτός πίστας) θα σε βοηθήσει να είσαι καλύτερα προετοιμασμένος για την μυική καταπόνηση εντός πίστας.
Ένα επόμενο βήμα θα ήταν να κάνεις,
Ειδική προπόνηση της αντοχής της δύναμης (εκτός πίστας), δηλαδή των μυών που εμπλέκονται στη κίνηση κατά της οδήγηση σου, ώστε να βοηθηθείς ακόμα περισσότερο ενός πίστας.
και αν τα συνδυάσεις αυτά,
με προπόνηση της αντοχής στη δύναμη μέσα στην πίστα, δηλαδή μαζί με την μοτοσυκλέτα σου, θα πας σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.
Δηλαδή προσπάθησε να κάνεις δραστηριότητες που να εμπεριέχουν το στοιχείο της αντοχής στη δύναμη.
Αυτά σε αρκετά γενικές γραμμές.
Allst@rf
07/04/2015, 22:25
Προσωπικα μιας και μπλεχτηκα με το αγωνιστικο enduro ,θα σου προτεινα να δοκιμασεις HIIT σε συνδιασμο με αεροβια και λιγα βαρη στοχευμενα και συνδιαστικα π.χ. σκουατ με πιεσεις ομων πανω απο το κεφαλι ...
Επισης καλο ειναι να αγορασεις ενα σκοινακι ή μια μπαλα γυμναστικης ή ενα bosu ball.
Το τρεξιμο με εχει βοηθησει πολυ στα arm pump...μου το εξηγησαν και το καταλαβα...το arm pump στην ουσια ειναι οταν μενει ο μυς απο οξυγωνο , οποτε το τρεξιμο σαν αεροβια ασκηση που ειναι προπονεις τον οργανισμο ωστε να οξυγωνονεται στο συνολο και οχι μεμονονενα που αν θυμαμαι καλα ή ειναι δυσκολο ή δεν γίνεται.. .
devil's animal
07/04/2015, 22:28
Άμα πρέπει να κάνω κάθε λίγο κ λιγάκι τρακντέυς για να έρθω στα ίσια μοπυ, άστο δεν βγαίνω.
το σενάριο κάθε λίγο κ λιγάκι βενζίνες λάστιχα και εισητήριο δν παίζει.
τα πουλάσω όλα, αγοράζω ένα ζευγάρι παπούτσια και βουρ για τρέξιμο στο βουνό.
και τα ρέστα μου τα τρώω σε σουβλάκια
βρε μ@λακοπιτουρακι, δεν μπορεις να θες να μπαινεις 1 φορα τον χρονο πιστα και να πηγαινεις μπουνια, χωρις να πιανεσαι, χωρις να ιδρωνεις, και με πλαστικοτητα στις κινησεις σου κανοντας "απλα" γυμναστικη....
οτι γυμναστικη και να επιλεξεις, θα σε βοηθησει μεν...απο το να καθοσουν στον καναπε με σουβλακομπυρες και πιτσοκολες πολυ καλυτερα...αλλα δεν θα βγαινεις "ατσαλακωτος" απο το td...
ειναι μερικες φορες που βλεπεις κατι μπυροκοιλιαδες, που δεν εχουν δει γυμναστηριο ποτε τους, και βγαζουν τα δερματα μετα απο session και ειναι χαλλαροτατοι...και πανε και γρηγορα...
και αντιστοιχα βλεπεις τουμπανους, με κατι μυς ΝΑ, και γραμμωμενους και ολα και πριν βγαλουν την μιση φορμα, παραπατανε και δεν ξερουν απο που τους ηρθε το 20λεπτο...και ειναι και σαυρες...
ολα παιζουν τον ρολο τους...ακομα και το αγχος του γυρολογιου και η συνηθεια της ταχυτητας και των κλισεων, μπορει να σε εξουθενωσει...και να πηγαινεις αργα τα ζα κατα τ'αλλα...
και ο τροπος που οδηγας οσον αφορα την νευρικοτητα των κινησεων και την σταση σωματος εχει σημασια...ειναι αυτο που λεμε: "δεν θελει κοπο, θελει τροπο"...
αλλα για να αποκτηθει αυτος ο τροπος, θελει προπονηση στο αντικειμενο..δλδ td...
εγω θα προτεινα τρεξιμο για αντοχη και ανασες και φυσικες ασκησεις με το βαρος του σωματος...push ups, κοιλιακους, ραχιαιους, ελξεις, καθισματα...και φυσικα διατασεις...οχι υπερβολες...οτι βγει σε μια ωριαια καθημερινη προπονηση...
την πρωτη βδομαδα θα βγαζεις 10 λεπτα τρεξιμο, 20 push ups, 50 κοιλιακους κλπ...
την τριτη βδομαδα θα βγαζεις 15 λεπτα τρεξιμο, 30 push ups, 80 κοιλιακους κλπ...
και ενα tip: βρες ασκηση που να σε πιανει στους προσαγωγους και καντην με μανια...εχω κατεβει απο session και δεν μπορουσα να σταματησω το τρεμουλο και την υπερενταση απο τα ποδια μου λογω των καταπονημενων προσαγωγων..κρατανε ολο το κορμι στα φρενα, μεσα στην στροφη ο εξωτερικος κραταει βαρος ενω ξυνεις και σε βοηθανε απιστευτα στην μετατοπιση του σωματος στα s....
Joyrider
07/04/2015, 22:57
Το βέλτιστο το είπε ο ντέβιλς, S.A.I.D. principle και τέλος.
Αλλά αφού μιλάμε για χόμπι μια στο τόσο, οποιαδήποτε προπόνηση θα ενίσχυε την φυσική κατάσταση θα επιδρούσε θετικά, με ενίσχυση στα σημεία που πάσχουν.
Το ίδιο ισχύει και για την διατροφή. Δεν χρειάζεται κανένα πρωτόκολλο υπερπλήρωσης γλυκογόνου για μερικά 20λεπτα στη πίστα, αλλά ισορροπημένη διατροφή και επαρκή ενυδάτωση.
Άσχετο αλλά η μπανάνα όχι μόνο έχει περισσότερους υδατάνθρακες από το μήλο στην ίδια ποσότητα αλλά και καλύτερο προφίλ σακχάρων ειδικά όσο πιο ώριμη είναι.
Ότι είπε ο διάολος της Τασμανίας....
Πριν αρκετά χρόνια είχαμε στο μπόουλινγκ έναν μπρατσαρά που έκανε μπόντι μπιλτινγκ κι έτσ΄ έπαιζε όμως μπόουλινγκ μια στο τόσο, στα 3 παιχνίδια ήταν ήδη off ενώ οι λοιποί παίζαμε 10-12 χωρίς να ιδρώσουμε που λέει ο λόγος... ΠΟΛΥ προπόνηση στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ εκάστοτε άθλημα... τα υπόλοιπα βοηθάνε μεν αλλά δεν..... ;)
Καλά το body building δεν πιάνεται. Μύες μόνο για ποζεριά. Καμία ουσιαστική ενδυνάμωση.
Bladerunner
08/04/2015, 09:39
Καλά το body building δεν πιάνεται. Μύες μόνο για ποζεριά. Καμία ουσιαστική ενδυνάμωση.
Οι ασκήσεις με αντιστάσεις (βάρη - bodybuilding) δυναμώνουν τους μυς. Η αύξηση του όγκου τους γίνεται ακριβώς γι αυτό το λόγο. Για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην ολοένα πρόσθετη καταπόνηση. Μπορείς να δυναμώσεις ένα μυ χωρίς να αυξήσεις ιδιαίτερα τον όγκο του, ωστόσο ένας μυς που έχει "μεγαλώσει" σίγουρα έχει δυναμώσει κιόλας.
Ότι αφορά την καταπόνηση στο μηχανάκι, κάποιες στοχευμένες ασκήσεις με βάρη σίγουρα βοηθάνε. Όπως βοηθάει και η βελτίωση της αεροβικής ικανότητας. Ακόμα και οι επαγγελματίες αθλητές που είναι διαρκώς πάνω στο μηχανάκι, περνάνε αρκετές ώρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο.
Aυτό πες το σ' έναν BB 120-130Kg
To ότι είναι λιγότερο δυνατοί από powerlifters δεν τους κάνει αδύναμους. Απλά άλλο άθλημα, άλλη προπόνηση και σίγουρα (εφόσον γινεται με προπονητή και σοβαρά) λιγότεροι τραυματισμοί.
Αλλά δεν μπορείς να πεις κάποιον που κάνει 150kg squat, 6 set των 12 επαναλήψεων ή πιέσεις στήθους με 40kg αλτήρες 4 12ρια σετ αδύναμο γιατί υπάρχει κάποιος άλλος που κάνει μαξ 200kg squat ή πάγκο.
Οι ασκήσεις με αντιστάσεις (βάρη - bodybuilding) δυναμώνουν τους μυς. Η αύξηση του όγκου τους γίνεται ακριβώς γι αυτό το λόγο. Για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην ολοένα πρόσθετη καταπόνηση. Μπορείς να δυναμώσεις ένα μυ χωρίς να αυξήσεις ιδιαίτερα τον όγκο του, ωστόσο ένας μυς που έχει "μεγαλώσει" σίγουρα έχει δυναμώσει κιόλας.
Ότι αφορά την καταπόνηση στο μηχανάκι, κάποιες στοχευμένες ασκήσεις με βάρη σίγουρα βοηθάνε. Όπως βοηθάει και η βελτίωση της αεροβικής ικανότητας. Ακόμα και οι επαγγελματίες αθλητές που είναι διαρκώς πάνω στο μηχανάκι, περνάνε αρκετές ώρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο.
Σωστά, οι μύες καταστρέφονται κατα την προπόνηση και αναπλάθονται μετά με την πρωτεινοσύνθεση κλπ. Υπάρχουν δύο ειδών ίνες καταστρέφονται ανάλογα το είδος της προπόνησης, αλλά θα μπλέξουμε σε άλλα χωράφια που δεν αφορούν την συζήτηση, και είνια και βαρετά για όποιον δεν θέλει πραγματικά να μάθει (και υπάρχουν και εκατοντάδες εξειδικευμένα φόρα παγκοσμίως στο θέμα).
Δεν θα πει κανένας δλδ ότι οι Αφρικανοί μαραθωνοδρόμοι που ζυγίσουν 55-60 κιλά (και μπορεί να λέω και πολλά) δεν ειναι δυνατοί...
Bladerunner
08/04/2015, 09:52
Τώρα που το θυμήθηκα:
Στον πρώτο μου 6ωρο χρειαζόμουν παπαγαλάκι για να με κατεβάσει από το μηχανάκι στην τελευταία αλλαγή. Στον επόμενο, έχοντας προετοιμαστεί με βάρη και προσέχοντας ιδιαίτερα την ενυδάτωση την μέρα του αγώνα, ειλικρινά νομίζω πως θα μπορούσα να βγάλω άλλες τόσες ώρες χωρίς πρόβλημα.
(Τώρα που δεν καπνίζω κι έχω λιώσει στο τρέξιμο, δεν γίνονται 6ωροι :lol: )
Τώρα που το θυμήθηκα:
Στον πρώτο μου 6ωρο χρειαζόμουν παπαγαλάκι για να με κατεβάσει από το μηχανάκι στην τελευταία αλλαγή. Στον επόμενο, έχοντας προετοιμαστεί με βάρη και προσέχοντας ιδιαίτερα την ενυδάτωση την μέρα του αγώνα, ειλικρινά νομίζω πως θα μπορούσα να βγάλω άλλες τόσες ώρες χωρίς πρόβλημα.
(Τώρα που δεν καπνίζω κι έχω λιώσει στο τρέξιμο, δεν γίνονται 6ωροι :lol: )
Άλλο βασικό που ειπα και στην αρχή. Ό,τι και να κάνεις, χωρίς σωστή ενυδάτωση δεν κάνεις τίποτα. Ισως το σημαντικότερο συστατικό στη διατροφή ενός αθλητη.
Νομιζω η συζητηση πρεπει να απασχολεί την εξειδικευμένη γυμναση που χρειάζεται ενας φιτ ηλικιακα ανθρωπος. Αν εισαι υπερβαρος/αγυμναστος πρεπει να ασχοληθείς πρώτα ή και παράλληλα για να λυσεις αυτο το θεμα για να κανεις κατι εξειδικευμενο στη συνεχεια.
Αν υποθέσουμε το λοιπον οτι κάποιος εχει μια βάση (βάρη, ποδήλατο, τρέξιμο κλπ) και στη συνέχεια ασχολείται με τις συγκεκριμενες μυικές ομάδες που καταπονούνται (μπαλες, ασκησεις ισορροπιας κ απομονωσης μυων), τοτε ο μοναδικος τροπος προπονησης ειναι ο πνευματικά συνδυαστικος (mini bikes, ΜΧ, enduro κλπ). Τι σου φταιει ο προσαγωγός οταν εσυ αργησες να σκεφτεις να φρενάρεις με αποτέλεσμα να κρεμασες σαν τσαμπι στην άπνοια, προσπαθώντας να μην την μαζέψεις....; Αυτό το λάθος σου στοιχίζει 3-4 στροφές που μοιραία καταπονούν το κορμί.... εξού κ βλέπετε μερικούς σαπιοκοιλιάδες συχνά μεγάλους σε ηλικία να βγαινουν απο προπόνηση/αγώνα χωρις θεμα..... εχουν "μηδενίσει" τα λαθη πνευματικά σε τέτοιο σημείο εμπειρικά που τους σωζει στην διάρκεια
2c
Bladerunner
08/04/2015, 11:01
Νομιζω η συζητηση πρεπει να απασχολεί την εξειδικευμένη γυμναση που χρειάζεται ενας φιτ ηλικιακα ανθρωπος. Αν εισαι υπερβαρος/αγυμναστος πρεπει να ασχοληθείς πρώτα ή και παράλληλα για να λυσεις αυτο το θεμα για να κανεις κατι εξειδικευμενο στη συνεχεια.
Πολύ σωστή παρατήρηση. Πρώτα φτιάχνουμε τη βάση και κατόπιν "χτίζουμε" πάνω της.
Aυτό πες το σ' έναν BB 120-130Kg
To ότι είναι λιγότερο δυνατοί από powerlifters δεν τους κάνει αδύναμους. Απλά άλλο άθλημα, άλλη προπόνηση και σίγουρα (εφόσον γινεται με προπονητή και σοβαρά) λιγότεροι τραυματισμοί.
Αλλά δεν μπορείς να πεις κάποιον που κάνει 150kg squat, 6 set των 12 επαναλήψεων ή πιέσεις στήθους με 40kg αλτήρες 4 12ρια σετ αδύναμο γιατί υπάρχει κάποιος άλλος που κάνει μαξ 200kg squat ή πάγκο.
Δικαίως παρεξηγήθηκαν τα λόγια μου.
Εγώ είχα στο νου μου το φουσκωτό που πάει 3-4 ώρες γυμναστήριο την εβομάδα και καταναλώνει τα πεντόκιλα τις κρεατίνες με τη κουτάλα της κατσαρόλας.
και προσέχοντας ιδιαίτερα την ενυδάτωση την μέρα του αγώνα, ειλικρινά νομίζω πως θα μπορούσα να βγάλω άλλες τόσες ώρες χωρίς πρόβλημα
Ό,τι και να κάνεις, χωρίς σωστή ενυδάτωση δεν κάνεις τίποτα. Ισως το σημαντικότερο συστατικό στη διατροφή ενός αθλητη.
τι ορίζουμε ως "ενυδάτωση" την ημέρα του td/αγώνα;
σκέτο νερό; νερό με πρόσθετα; κάποιο άλλο ρόφημα;
Δικαίως παρεξηγήθηκαν τα λόγια μου.
Εγώ είχα στο νου μου το φουσκωτό που πάει 3-4 ώρες γυμναστήριο την εβομάδα και καταναλώνει τα πεντόκιλα τις κρεατίνες με τη κουτάλα της κατσαρόλας.
Καλά, προφανώς δεν έχεις περάσει από γυμναστήριο ή δεν έχεις ασχοληθεί με τη διατροφή του συκεκριμένου σπορ.
Κι αν μιλάς για εξωπραγματικές μάζες, τότε τίποτα απο απ' όλα αυτα δεν στα δινει η πρωτεινη, η κρεατίνη, κι όλα τα συμπληρώματα που κυκλοφορουν νομίμως.
σκέτο νερό; νερό με πρόσθετα; κάποιο άλλο ρόφημα;
Και το απλό νερό είναι οκ, αν εχεις και ηλεκτρολύτες μαζί ή κάποιο ισοτονικό, είναι ακόμα καλυτερα, κια να πινεις συνεχεια, όχι οταν διψασεις, τότε χεις ηδη αρχίσει να αφυδατώνεσαι.
Joyrider
08/04/2015, 11:19
Επειδή είπατε για ενυδάτωση, όσοι φτιάχνετε αθλητικά ποτά με σκόνη και όχι έτοιμα προσέχτε λίγο την δοσολογία μην έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλετε. Όπως και όσοι πίνουν μόνο νερό σε μεγάλες ποσότητες.
Γενικά το "ιδανικό" αθλητικό ποτό πρέπει να είναι ελαφρώς υπότονο, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι και όλα "ισοτονικά" όσα διαφημίζονται ως τέτοια.
Καλά, προφανώς δεν έχεις περάσει από γυμναστήριο ή δεν έχεις ασχοληθεί με τη διατροφή του συκεκριμένου σπορ.
Κι αν μιλάς για εξωπραγματικές μάζες, τότε τίποτα απο απ' όλα αυτα δεν στα δινει η πρωτεινη, η κρεατίνη, κι όλα τα συμπληρώματα που κυκλοφορουν νομίμως.
Είπαμε ρε φίλαι, τι έχω κατά νου.
έτσι όπως με έχεις δει με κόβεις για κανά γνώστη; :lol:
για φέρτε κάποιο παράδειγμα ισοτονικού/ηλεκτρολύτη.
Bladerunner
08/04/2015, 11:22
Αν μιλάμε για έναν αγώνα ή session της μισής ώρας σκέτο νεράκι αρκεί. Όσο αυξάνουν οι ώρες της καταπόνησης τόσο αυξάνονται και οι ανάγκες μας για υγρά. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται και αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών. Κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα στην αγορά είτε έτοιμα είτε σε μορφή σκόνης.
Επειδή είπατε για ενυδάτωση, όσοι φτιάχνετε αθλητικά ποτά με σκόνη και όχι έτοιμα προσέχτε λίγο την δοσολογία μην έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλετε. Όπως και όσοι πίνουν μόνο νερό σε μεγάλες ποσότητες.
Γενικά το "ιδανικό" αθλητικό ποτό πρέπει να είναι ελαφρώς υπότονο, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι και όλα "ισοτονικά" όσα διαφημίζονται ως τέτοια.
Νερό σε μεγάλες ποσότητες... δλδ; Εγώ ήμουν στα 3-4lt τη μερα και ανεβηκα εδω και λιγες μέρες πάνω απο τα 6
Είπαμε ρε φίλαι, τι έχω κατά νου.
έτσι όπως με έχεις δει με κόβεις για κανά γνώστη; :lol:
Οχι, αλλά αφού το ξέρεις κι εσύ μη πετας τις ατάκες που λέει ο κάθε άσχετος ;)
:beer:
Χαλασε το google σου;
Χαλασε το google σου;
θα ήθελα τη γνώμη της κοινότητας εδώ μέσα.
Ηλεκτρολύτες παιρνεις απο το φαρμακειο, δεν ξερω τι γευσεις παιζουν τωρα αλλά πριν από χρόνια ενας που δοκιμασε μου προκαλουσε αηδία.
Ισοτονικά βρίσκεις είτε στα S/M κάποια της σειρας, είτε σε καταστηματα συμπληρωματων.
Bladerunner
08/04/2015, 11:31
Σε ολοήμερες προπονήσεις χρησιμοποιούσα almora διαλυμένο σε νερό.
Σε πολύωρο τρέξιμο παίρνω saltstick με νερό.
Και τα δύο κάλυψαν - καλύπτουν τις ανάγκες μου.
Joyrider
08/04/2015, 11:36
Νερό σε μεγάλες ποσότητες... δλδ; Εγώ ήμουν στα 3-4lt τη μερα και ανεβηκα εδω και λιγες μέρες πάνω απο τα 6
Το νούμερο πρόσληψης από μόνο του δεν λέει κάτι αν δεν ξέρουμε και τις απώλειες που έχει ο καθένας.
Το κλειδί είναι το σκέτο νερό, δηλαδή χωρίς ηλεκτρολύτες που θα οδηγήσει σε μείωση ωσμωτικότητας και συγκέντρωσης νατρίου που συνεπάγεται αύξηση διούρησης και μείωση δίψας.
Και στην τελική όσο νερό και να πιεις θα το κατουρήσεις αν δεν έχεις και νάτριο.
Με σκέτο νερό δεν πετυχαίνεις την βέλτιστη επανυδάτωση.
nikos force
08/04/2015, 12:06
Σε ενα λίτρο νερού μισο κουταλάκι αλάτι και χυμό μοτιον στο αναλογία μικρότερης του 5% ...
nikos force
08/04/2015, 12:07
Συγνώμη σου Μίλησα για υποτονικό ,αλλά αυτό είναι που χρειαζεσαι
nikos force
08/04/2015, 12:11
Προσωπικα μιας και μπλεχτηκα με το αγωνιστικο enduro ,θα σου προτεινα να δοκιμασεις HIIT σε συνδιασμο με αεροβια και λιγα βαρη στοχευμενα και συνδιαστικα π.χ. σκουατ με πιεσεις ομων πανω απο το κεφαλι ...
Επισης καλο ειναι να αγορασεις ενα σκοινακι ή μια μπαλα γυμναστικης ή ενα bosu ball.
Το τρεξιμο με εχει βοηθησει πολυ στα arm pump...μου το εξηγησαν και το καταλαβα...το arm pump στην ουσια ειναι οταν μενει ο μυς απο οξυγωνο , οποτε το τρεξιμο σαν αεροβια ασκηση που ειναι προπονεις τον οργανισμο ωστε να οξυγωνονεται στο συνολο και οχι μεμονονενα που αν θυμαμαι καλα ή ειναι δυσκολο ή δεν γίνεται.. .
Για το αρμ παμπ Φεν έχουν εντοπιστεί τα ακριβή αιτία πρόκλησης του... Για αυτό δεν υπάρχουν και ενδεδειγμένος τρόποι αντιμετώπισης απο ολους... Αυτό που σε κάποιον δουλεύει σε κάποιον άλλον όχι... Οπότε το να στο εξηγήσουν και ίσως να το καταλάβεις, με το να δώσεις μια σαφή λύση,απέχει πολυ
Allst@rf
08/04/2015, 12:14
Για το αρμ παμπ Φεν έχουν εντοπιστεί τα ακριβή αιτία πρόκλησης του... Για αυτό δεν υπάρχουν και ενδεδειγμένος τρόποι αντιμετώπισης απο ολους... Αυτό που σε κάποιον δουλεύει σε κάποιον άλλον όχι... Οπότε το να στο εξηγήσουν και ίσως να το καταλάβεις, με το να δώσεις μια σαφή λύση,απέχει πολυ
Μια ειναι η λυση για το arm pump...ξεσκιζομαστε στις προπονησεις και μαθαινουμε να οδηγαμε με τα ποδια και οχι με τα χερια,σωστος;
Για οσους μπιστεβουν οτι οι μυες ειναι απαραιτητοι για να εχεις καλη φυσικη κατασταση οσον αφορα την οδηγηση σε πιστα, δειτε ο Σμιθ ποσους μυες εχει πανω του. Ειδικα οι γαμπες, παιζει να ειναι πιο μικρες και απο οδοντογλυφιδες.....
333720
@Ζευκας
Τα τελευταια χρονια εχω καταναλωσει (περιπου) 80 κιλα πρωτεινης, 3 κιλα κρεατινης (μεγιστη ημερισια δοση 10 γρ, παντα επαιζα 5-7 γρ)
κιτρουλινη
β αλανινη
γλουταμινη
αμινοξεα
Bcaa
ταυρινη
διασπαρτικο οξυ
καφεινη
γλυκερινη
κτλ κτλ κτλ κτλ
αλλα απο ογκο, γιοκ :sick:
Αλλα πραγματα ειναι αυτα που φουσκωνουν φιλε μου ;)
nikos force
08/04/2015, 12:19
Μια ειναι η λυση για το arm pump...ξεσκιζομαστε στις προπονησεις και μαθαινουμε να οδηγαμε με τα ποδια και οχι με τα χερια,σωστος;
Οχι ... Αυτή είναι μια πιθανή λύση ... Αλλη πιθανή λυση είναι χειρουργείο επειδή η πιο πανω δεν δούλεψε ... Βλέπε reed canard . άλλοι το αποδίδουν μέχρι και σε λάθος λαβή ... Λάθος στάση όλου του κορμού ...ειναι δεκάδες οι εξηγήσεις και σου ξαναλεω , καμια με σαφή για ολους λυση
nikos force
08/04/2015, 12:23
Και το απλό νερό είναι οκ, αν εχεις και ηλεκτρολύτες μαζί ή κάποιο ισοτονικό, είναι ακόμα καλυτερα, κια να πινεις συνεχεια, όχι οταν διψασεις, τότε χεις ηδη αρχίσει να αφυδατώνεσαι.
Το θέμα της σωστής ενυδάτωσης αλλά και ενεργειας δεν είναι αποτέλεσμα ημερήσιας προσπαθειας ,αλλά σωστής φόρτισης δυο και τρεις και τεσσερις μέρες πριν το μεγαλο εβεντ ... Βέβαια δεν νομιζω σε καμια περιπτωση ενα τρακ ντευ να θεωρείται μεγαλο εβεντ , απο άποψη σωματικής καταπόνησης , εκτός αν τα κανεις όλα λάθος ,εισαι σαπιοκοιλιας και την προηγούμενη έχει πλακωθει στα κρασιά και τα κοκορετσια
Allst@rf
08/04/2015, 12:25
Κατι αλλο τωρα...
Το μαγνησιο βοηθαει;
nikos force
08/04/2015, 12:27
Κατι αλλο τωρα...
Το μαγνησιο βοηθαει;
Με φόρτιση μονο...μια αμπούλα πριν τη προπόνηση απλα την κατουρας
Allst@rf
08/04/2015, 12:34
Με φόρτιση μονο...μια αμπούλα πριν τη προπόνηση απλα την κατουρας
Δλδ κανα μηνα πριν τον αγωνα ξεκιναω προγραμμα ληψης ;
Allst@rf
08/04/2015, 12:37
Για οσους μπιστεβουν οτι οι μυες ειναι απαραιτητοι για να εχεις καλη φυσικη κατασταση οσον αφορα την οδηγηση σε πιστα, δειτε ο Σμιθ ποσους μυες εχει πανω του. Ειδικα οι γαμπες, παιζει να ειναι πιο μικρες και απο οδοντογλυφιδες.....
333720
)
:eek:
Τι τσιλιβιθρας εινσι αυτος ρε;
Πως κρατιεται πανω στο μηχανακι ρε φιλε ,με διπλης οψης;
:tooth:
Joyrider
08/04/2015, 13:01
Γιατί να πάρει κάποιος μαγνήσιο αν δεν έχει διαπιστωμένη έλλειψη και καλύπτει τις ανάγκες του από την τροφή; :confused:
Με τον ιδρώτα πάντως χάνεις πολύ μικρές ποσότητες απόσο ξέρω.
Allst@rf
08/04/2015, 13:14
Γιατί να πάρει κάποιος μαγνήσιο αν δεν έχει διαπιστωμένη έλλειψη και καλύπτει τις ανάγκες του από την τροφή; :confused:
Με τον ιδρώτα πάντως χάνεις πολύ μικρές ποσότητες απόσο ξέρω.
Οκ σωστο αυτο αλλα δεν υπαρχει περίπτωση κάποια αθλητικη δραστηριοτητα να χρειαζεται αυξημένη ζητηση μαγνησίου ;
Joyrider
08/04/2015, 13:27
Οκ σωστο αυτο αλλα δεν υπαρχει περίπτωση κάποια αθλητικη δραστηριοτητα να χρειαζεται αυξημένη ζητηση μαγνησίου ;
Δεν ξέρω, γι'αυτό ρώτησα.
Σε ότι έχω διαβάσει η αθλητική απόδοση δεν αυξάνεται με την χορήγηση μαγνησίου σε όσους δεν έχουν έλλειψη.
Το "έξτρα" μαγνήσιο δεν είναι για τις κράμπες; ή τσάμπα το πέρνω; :lol:
GIXXERAKIAS
08/04/2015, 13:49
Define arm pump please....να δώ αν αυτό παθαίνω σε πίεση στην πίστα η σε γνωστή διαδρομή της Ευβοίας.:)
Allst@rf
08/04/2015, 13:57
Define arm pump please....να δώ αν αυτό παθαίνω σε πίεση στην πίστα η σε γνωστή διαδρομή της Ευβοίας.:)
Οταν αισθανεσαι τους πηχεις τοσο δουλεμενους που νομιζεις οτι ζυγιζουν δεκα κιλα ο ενας ,δεν μπορεις να σφιξεις τα χερια αλλο (ετσι και αλλιως δεν πρεπει να οδηγαμε με αυτο το τροπο) ουτε στιγμιαια ,οι καρποι πονανε διαολεμενα και ουτε ταδαχτυλα δε μπορεις να κλεισεις...προσωπικα το παθαινω πολυ με το αριστερο του συμπλεκτη...
Οριστε και πληροφοριες...
http://www.racerxvt.com/article/arm-pump
spyrakos35
08/04/2015, 14:16
τώρα καταλαβαίνω γιατί θέλουν ταβέρνα κάποια αγόρια για να συνεχίσουν την βόλτα....... ;)
GIXXERAKIAS
08/04/2015, 14:34
Χμμμ εγώ πρέπει να ψάξω αλλού λοιπόν....μούδιασμα σε καρπό και κάτω, δάκτυλα του δεξιού σε σημείο να μην νοιώθω πόσο γκάζι ανοίγω,πόση δύναμη βάζω στα φρένα και γενικά νεκρώνει αν δεν σταματήσω να πιέζω και να αφήσω το χέρι από το γκρίπ μέχρι να ξαναεπανέλθει η λειτουργία του (1 λεπτό το λιγότερο ) .
devil's animal
08/04/2015, 14:38
Χμμμ εγώ πρέπει να ψάξω αλλού λοιπόν....μούδιασμα σε καρπό και κάτω, δάκτυλα του δεξιού σε σημείο να μην νοιώθω πόσο γκάζι ανοίγω,πόση δύναμη βάζω στα φρένα και γενικά νεκρώνει αν δεν σταματήσω να πιέζω και να αφήσω το χέρι από το γκρίπ μέχρι να ξαναεπανέλθει η λειτουργία του (1 λεπτό το λιγότερο ) .
σουζυ σφιγγεις...και ψευδεσαι και σφιγγεις... (https://www.youtube.com/watch?v=JNizJhSVUiY):lol:
Allst@rf
08/04/2015, 14:39
Ναι και αυτα συμπτωματα του ιδιου προβλήματος ειναι ...
sapila racing
08/04/2015, 14:39
Εσυ Pedrosiζεις! :D
kostas777
08/04/2015, 17:44
Κατ'αρχήν αυτό που ενδιαφέρει είναι να είσαι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύς. Αν έχεις περιττά κιλά ξεκίνα δίαιτα ας πούμε. Επειδή στην αρχική ερώτηση δεν διευκρινίζεται η υπάρχουσα φυσική κατάσταση, δεν ρωτάμε δηλαδή: «είμαι χοντρούλης, τι πρέπει να κάνω για να μην τα φτύνω στην προπόνηση στην πίστα;», σκεφτόμαστε λογικά τον μέσο άνθρωπο, που πρέπει να πάει κάθε μέρα στη δουλειά, που δεν έχει πολύ χρόνο για γυμναστική ή που πηγαίνει τακτικά σε γυμναστήριο. Οπότε φυσικά και αναλόγως φυσικής κατάστασης και είτε κάποιος γυμνάζεται τακτικά είτε όχι, το θέμα δεν είναι τι γυμναστική πρέπει κάποιος να κάνει γενικά, αλλά τι χρειάζεται για την πίστα, για track days μια στο τόσο. Αν θέλουμε να πούμε για αγώνες βέβαια, αυτό είναι άλλο κεφάλαιο και πρέπει να το πάρουμε από την αρχή.
Την πρώτη φορά που μπήκα πίστα, μετά μέχρι και 2-3 μέρες ήταν σαν να πήγα πρώτη μέρα γυμναστήριο και να έπαιξα δυνατά μετά από χρόνια. Από εκεί καταλαβαίνεις αμέσως ποιοί μυς δουλεύουν όταν είσαι στη μηχανή και που θέλεις βελτίωση μυϊκά αλλά και πνευματικά γιατί ίσως συνειδητοποιείς ότι έβαλες βάρος και έσφιξες κάποιους μυς ενώ δεν θα έπρεπε, οπότε κάτι θα πρέπει να αλλάξεις στην οδήγηση ή τη στάση του σώματος στις στροφές. Μετά που έκανα 2-3 track days ανά εβδομάδα σχεδόν, με δουλειά στα παραπάνω θέματα, ήταν πολύ μειωμένη η κούραση, όπως και οι χρόνοι και αργότερα πάλι δεν είχα κανένα πρόβλημα και σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα ίσως να ξαναπάω και την επόμενη μέρα και τη μεθεπόμενη.
Τώρα σχετικά με την αφυδάτωση, αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν έχει να κάνει με την προπόνηση από άποψη φυσικής κατάστασης, αλλά με τα υγρά, γιατί αν έχει και καύσωνα είναι πολύ δύσκολο μέσα στη στολή. Εκεί όπως είπαν χρειάζονται υδατάνθρακες, πολλά υγρά και αλμυρά όπως π.χ. πατατάκια, για να κρατάνε την υγρασία μέσα στο σώμα και να μειώνεται ο ιδρώτας. Έχω πάθει αφυδάτωση στα όρια λιποθυμίας, που είχα γίνει άσπρος σαν πανί και έπρεπε να καθήσω ακίνητος σε μια καρέκλα για καμιά ώρα για να συνέλθω και να μπορέσω να οδηγήσω για πίσω. Αυτό σε συνθήκες καύσωνα, οπότε πρέπει να ξέρεις και πότε πρέπει να σταματήσεις, ειδικά αν έχεις να κάνεις δρόμο μετά. Ένας αγωνιζόμενος είχε ψυγειάκι με ισοτονικά και μια κούτα με κάθε λογής energy bars, ενώ ένας άλλος συν-προπονούμενος τον συμβούλευε να ασχοληθεί με το ποδήλατο και τη διατροφή για να χάσει κιλά.
Αυτό με τους καρπούς και τα μουδιάσματα από εκεί και κάτω, παραπέμπουν σε καρπιαίο σωλήνα, ή επικονδυλιτιδα. Με ένα ηλεκτρομυογράφημα βρίσκεις τι είναι και δρας ανάλογα. Στη πίστα, όπως ειπώθηκε παραπάνω, εκεί που πονας, εκεί γυμναζεις.
menelaos46
08/04/2015, 21:47
Ρε πούστη λες να αφυδατώνομαι, γι'αυτό δε κάνω χρόνο???
wthanasis
08/04/2015, 21:58
Να υποθέσω δηλαδή οτι το γνωστό ανέκδοτο " καλά πόσο νερό ήπιες μωρή σαύρα ??? "...... αποτελεί παραβολή αληθινού περιστατικού-διαλόγου,
μεταξύ εκπαιδευτή και κάποιου αφυδατωμένου & αργού ( aka σαύρα ) αναβάτη σε κάποιο trackday ? :hmm:
endopandou
09/04/2015, 08:38
Το Κ5 στα ψηλά μεταφέρει υψίσυχνους στα κλιπον και μουδιάζει τους πήχεις. Άλλαξε μηχανάκι :D:p
GIXXERAKIAS
09/04/2015, 09:02
σουζυ σφιγγεις...και ψευδεσαι και σφιγγεις... (https://www.youtube.com/watch?v=JNizJhSVUiY):lol:
Kαι όμως Σταυράκο δεν σφίγγω και το παθαίνω πλέον συχνά και στο σκούτερ,έχω αρχίσει γερνάω μου φαίνεται.:(
Ναι και αυτα συμπτωματα του ιδιου προβλήματος ειναι ...Ωραία ξεκινάω να ψάχνομαι δηλαδή...:uplate:
Εσυ Pedrosiζεις! :DΝα ήμουν και στα κιλά του τι καλά θα ήταν.:D
Αυτό με τους καρπούς και τα μουδιάσματα από εκεί και κάτω, παραπέμπουν σε καρπιαίο σωλήνα, ή επικονδυλιτιδα. Με ένα ηλεκτρομυογράφημα βρίσκεις τι είναι και δρας ανάλογα.
Έχω κάνει ήδη ηλεκτρομυογράφημα και όλα ήταν οκ,επίσης έχω κάνει όλα τα τέστ για καρπιαίο σωλήνα,τενοντίτιδα,επικονδυλίτιδα σε φυσικοθεραπευτή που ειδικεύεται σε αθλήματα που έχουν να κάνουν με το άνω μέρος του σώματος και όποιες παθήσεις αυτού...πραγματικά δεν μούδιαζα καθόλου και με είχε διπλώσει σαν ανάποδο Γάμα για αρκετή ώρα σε πολλά σημεία του χεριού και ξεκίνησε και από το αυχένα πρός τα κάτω..:cry:
Το Κ5 στα ψηλά μεταφέρει υψίσυχνους στα κλιπον και μουδιάζει τους πήχεις. Άλλαξε μηχανάκι :D:p
Τα Κ5 είναι για τους φλώρους,εγώ έχω το καλό το Κ8.:cool:
Σοβαρά τώρα το μόνο που δέν έχω κάνει ακόμα είναι να ρυθμίσω πεταλούδες και ζυγοστάθμιση σε τροχούς γιατί παίζει και να φέρνει τόσες ταλαντώσεις στα κλιπ όν και να μήν το καταλαβαίνω από το rush της στιγμής.:p
Αλλά.....εφόσον πλέον το παθαίνω και στο σκούτερ πιθανότατα έχω εγώ το θέμα...(γνωστό από παλιά)
chr1s_86
12/04/2015, 14:42
Δείτε και αυτά:
http://www.visordown.com/how-to-do-just-about-anything/stretch-like-a-racer-before-your-trackday/14136.html
http://www.visordown.com/how-to-do-just-about-anything/train-like-a-racer-lower-body-strength/14828.html
http://www.visordown.com/how-to-do-just-about-anything/train-like-a-racer-upper-body-strength/14277.html
sapila racing
12/04/2015, 20:36
Δείτε και αυτά:
http://www.visordown.com/how-to-do-just-about-anything/stretch-like-a-racer-before-your-trackday/14136.html
http://www.visordown.com/how-to-do-just-about-anything/train-like-a-racer-lower-body-strength/14828.html
http://www.visordown.com/how-to-do-just-about-anything/train-like-a-racer-upper-body-strength/14277.html
Τα δυο τελευταία τα εχεις ξαναβαλει, πολύ κατατοπιστικά. :beer:
LogOutGoRide
27/05/2015, 20:13
Ίσως έπρεπε να διαβάσω νωρίτερα αυτό το θέμα και κυρίως το πρώτο βίντεο από το παραπάνω ποστ του Χριστόφορου. Ίσως γλύτωνα το πιάσιμο στους τετρακέφαλους.
Όσα υγρά όμως και αν ήπια, ήμουν μονίμως διψασμένος και χωρίς σάλιο σε όλη σχεδόν την διάρκεια του εικοσάλεπτου.
Είχε σχετικά ζέστη στις Σέρρες και την μισή μέρα την πέρασα στην καρέκλα και όχι στην σέλα.
Στο πάνω μέρος του σώματος δεν κατάλαβα τίποτε. Ούτε χέρια, ούτε μέση, ούτε τίποτα.
Ελπίζω να μπορέσω να πάω άλλη μια φορά φέτος και όχι πάλι σε διάστημα ενός χρόνου.
spyrakos35
27/05/2015, 20:51
YOGA
τελος :)
να υποθέσω οτι ξεκίνησες μαθήματα και είσαι ενθουσιασμένος???? :confused:
να υποθέσω οτι ξεκίνησες μαθήματα και είσαι ενθουσιασμένος???? :confused:
Εκανα παλια τωρα τελευταια οχι, παρα μονο μερικες βασικες ασκησεις.
Η γιογκα ειναι ιδανικη για οδηγηση μηχανης γιατι απελευθερωνει τις κλειδωσεις, βελτιωνει τρομερα την ευλυγισια και αισθηση ισορροπιας (σωματικης και ψυχικης) και επισης γυμναζει τους μυς ισομετρικα πραγμα που ειναι απαραιτητο πανω στην μηχανη. Μπορει καποιος πχ να κανει 200 κιλα σκουοτ και να μην μπορει να μεινει με λυγισμενα γονατα στα μαρσπιε κρατωντας το βαρος του ουτε για 5 λεπτα. Επισης μειωνει αντι να αυξανει το σωματικο βαρος οπως γινεται με τα βαρη. Προφανως και με μια καλη παραδοσιακη πολεμικη τεχνη επιτυγχανεις περιπου τα αναλογα.
Γουιν-γουιν σιτσουεισον.
εδιτ
Ξεχασα το βασικοτερο...ειναι η μοναδικη μεθοδος γυμναστικης που σου επιτρεπει να μενεις ακινητος σε μια σταση χωρις να πιανεσαι. Οταν εκανα γιογκα εβγαζα 30ωρα στη μηχανη με στασεις μονο για μπενζινα.
καλά για αρχή ας χάσω καμιά εικοσαριά κιλά και θα δούμε για τη γιόγκα :lol:
harris_x
28/05/2015, 10:05
καλά για αρχή ας χάσω καμιά εικοσαριά κιλά και θα δούμε για τη γιόγκα :lol:έχω personal trainer yoga αν θέλεις... πστ, οχι μαλακίες, για την γυναίκα μου λέω :a29:
έχω personal trainer yoga αν θέλεις... πστ, οχι μαλακίες, για την γυναίκα μου λέω :a29:
για πες :blush:
harris_x
28/05/2015, 11:19
για πες :blush:
μια φορά το δοκίμασα και με τέντωσε :lol:
GIXXERAKIAS
28/05/2015, 14:13
Σε φάγανε τα γαλακτομπούρεκα ρεεεεεηηηη!!!:bawl:
Σε φάγανε τα γαλακτομπούρεκα ρεεεεεηηηη!!!:bawl:
Περάσανε 8 χρόνια, είμαστε στην τέταρτη δεκαετία της ζωής μας κι ακόμα να πάμε να φάμε αυτό το ρημαδογαλακτομπούρεκο :lol:
FIY αυτή την εποχή δεν μπορώ γτ είμαι σε αυστηρή δίαιτα. και κάνω και personal yoga :bawl:
LogOutGoRide
28/05/2015, 14:44
Μην χάνετε ευκαιρίες και μπείτε στην πίστα. Τουλάχιστον όσοι είναι αυτοί που τους αρέσει. Ποτέ δεν θα είναι ιδανικές οι συνθήκες ούτε τα φράγκα θα περισσεύουν. Ο καιρός όμως περνάει.
Μιλάω βέβαια με την "σιγουριά" των 150χλμ απόσταση από Σέρρες.
zannisvel
28/05/2015, 14:49
Και γω στην ιδια φαση ειμαι.
Εκανα το πρωτο βημα και γραφτηκα γυμναστηριο. Τωρα το δευτερο ειναι να παω.
harris_x
28/05/2015, 14:51
Μην χάνετε ευκαιρίες και μπείτε στην πίστα. Τουλάχιστον όσοι είναι αυτοί που τους αρέσει. Ποτέ δεν θα είναι ιδανικές οι συνθήκες ούτε τα φράγκα θα περισσεύουν. Ο καιρός όμως περνάει.
Μιλάω βέβαια με την "σιγουριά" των 150χλμ απόσταση από Σέρρες.αυτό πρέπει να μας το θυμίζεις σε κάθε σου ποστ :moutza::a016::a015::a016::a016::a016:
:beer::beer::beer:
harris_x
28/05/2015, 14:52
Και γω στην ιδια φαση ειμαι.
Εκανα το πρωτο βημα και γραφτηκα γυμναστηριο. Τωρα το δευτερο ειναι να παω.
εγώ πάντως έχω προχωρήσει και στο τρίτο βήμα....
... να το κόψω :lol::lol::lol:
Μιλάω βέβαια με την "σιγουριά" των 150χλμ απόσταση από Σέρρες.
Γαμησέ μας ρε φιλαράκι, παίζεις με τον πόνο μας :lol:
Με πήραν από το παλιό μου γυμναστήριο να με ρωτήσουν αν θα συνεχίσω και τους είπα αν με ξαναενοχλήσουν θα πάρω την αστυνομία
Αποθεραπεία για υπερβολικούς γύρους έχει κανείς να προτείνει; Πονάω παντού! 115 γύροι χθες, 82 την Κυριακή, καμιά 65ρια το Σάββατο....
Νομίζω ξεπέρασα τα 800 χλμ στην πίστα στις Σέρρες...
sapila racing
02/06/2015, 19:09
Αποθεραπεία για υπερβολικούς γύρους έχει κανείς να προτείνει; Πονάω παντού! 115 γύροι χθες, 82 την Κυριακή, καμιά 65ρια το Σάββατο....
Eσύ το παράκανες!! Εκανες διατασεις μετα απο τα session? Επινες υγρα? Εγω χρησιμοποιπω ισοτονικά στην πίστα και βοηθάνε.
Θα σου περάσει μετα απο 2-3 μέρες. :wave2:
Είναι κι αυτή μια απο τις παρενέργειες του νεου ταπητα. Με τον παλιό δεν τα εβγαζες τοσα χλμ χωρίς να αλλάξεις λάστιχα. ;)
Eσύ το παράκανες!! Εκανες διατασεις μετα απο τα session? Επινες υγρα? Εγω χρησιμοποιπω ισοτονικά στην πίστα και βοηθάνε.
Θα σου περάσει μετα απο 2-3 μέρες. :wave2:
Είναι κι αυτή μια απο τις παρενέργειες του νεου ταπητα. Με τον παλιό δεν τα εβγαζες τοσα χλμ χωρίς να αλλάξεις λάστιχα. ;)
Έκανα, έπινα, άλλαξα :)
pipe_smoker
02/06/2015, 19:24
Εγώ ακόμα κι όταν είμαι πιασμένος, οι διατάσεις με βοηθάνε στον πόνο (και νομίζω και στο να ξεπιαστώ τελικά).
Ακόμα και κάποια τεντώματα (ήπια όχι φοβερά πράγματα να ζορίζω καταστάσεις) με ανακουφίζουν απίστευτα ειδικά σε χέρια-στήθος-πλάτη.
akis_trevor
02/06/2015, 19:29
τσιμπα και κανα μυοχαλαρωτικο (norgesic),ισως και καμια αλοιφη να βοηθησει..
Εγώ ακόμα κι όταν είμαι πιασμένος, οι διατάσεις με βοηθάνε στον πόνο (και νομίζω και στο να ξεπιαστώ τελικά).
Ακόμα και κάποια τεντώματα (ήπια όχι φοβερά πράγματα να ζορίζω καταστάσεις) με ανακουφίζουν απίστευτα ειδικά σε χέρια-στήθος-πλάτη.
Ευτυχώς έχω καλή φίλη επαγγελματία μασέζ, thai και κλασσικό κλπ (όχι πονηρά!), και θα με αναλάβει λίαν συντόμως :) Αλλιώς δε παλεύεται...
Και έκανα και track day πριν 2 βδομάδες στα Μέγαρα, και είμαι και γυμνασμένος γενικά (ποδήλατο, windsurfing, τοξοβολία, διάδρομος, πιγκ πογκ, τα πάντα όλα...)
Ευτυχώς έχω καλή φίλη επαγγελματία μασέζ, thai και κλασσικό κλπ (όχι πονηρά!), και θα με αναλάβει λίαν συντόμως :) Αλλιώς δε παλεύεται...
Και έκανα και track day πριν 2 βδομάδες στα Μέγαρα, και είμαι και γυμνασμένος γενικά (ποδήλατο, windsurfing, τοξοβολία, διάδρομος, πιγκ πογκ, τα πάντα όλα...)
Το θεμα ειναι η ελαστικοτητα των μυων. Μετα την γυμναστικη χρειαζεται τουλαχιστον ενα τεταρτο απο μια σειρα πολυ καλα επιλεγμενων διατατικων ασκησεων.
115 γυρους σε μια μερα? :confused:
115 γυρους σε μια μερα? :confused:
'Επινα πολλά ενεργειακά ποτά :) Από το μεσημέρι της Δευτέρας επίσης είχε φύγει όλος ο κόσμος και η πίστα ήταν ανοιχτή για όλους συνέχεια. Οπότε του έδωσα και κατάλαβε. Ε, όσο άντεξα...
Σερνάμενος γύρισα στο ξενοδοχείο...
Εντάξει πάντως, ήδη έχω συνέλθει κατά 90%!
Δείτε και αυτά:
To stretching όντως είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό.
Έκανα κάτι βασικά λίγων δευτερολέπτων πρίν φύγω από το σπίτι και 2-3 φορές στα διαλλείμματα και έβγαλα 5 session.
Οκ και πάλι κουράστηκα (ειδικά στο 5ο τα είχα φτύσει, είχα κ ένα γερό γλύστρημα κ δεν το έκανα όλο) αλλά είναι
ψιλοπράγματα σε σχέση με παλιά.
Παλιότερα θα μου κοβόντουσαν τα γόνατα από το 3 σέσσιον και μετά θα ήθελα 3 μέρες να περπατήσω σαν άνθρωπος.
Θα προσπαθήσω να κάνω πιο εκτεταμένες ασκήσεις στρετσινγκ την ημέρα του trackday και καμιά ασκησούλα να δυναμώσω λιγάκι.
Με τα κιλά τι κάνουμε όμως μου λέτε; :lol:
Τα πιτόγυρα και τα σάντουιτς δεν μπορούν να κοπούν με τίποτα ρε πστη μου