View Full Version : Λαστιχα για vstrom 650
Τελικα η μεταβαση απο ss σε vstrom πραγματοποιηθηκε! Πηρα ενα k7 με 24000χλμ το οποιο φοραει τα εργοστασιακα λαστιχα!:eek:
Οποτε ειμαστε για αγορα νεων ελαστικων...
Τι παιζει με τα λαστιχα των on/off? Μιας και προερχομαι απο ss ψαχνω κατι μαλακο χωρις να με ενδιαφερει η διαρκεια ζωης τους σε χλμ αφου φανταζομαι 20000χλμ θα βγαζει το πισω με οποιαδηποτε λαστιχα, σωστα; Το χωμα δεν με ενδιαφερει καθολου οποτε ποιο προσφερει το καλυτερο κρατημα σε ασφαλτο και μαλιστα κυριως επαρχιακο δικτυο? Εχω ακουσει καλα λογια για το metzeler tourance exp, ταιριαζει στις απαιτησεις μου?
Ευχαριστω...
akis_trevor
07/06/2015, 16:04
Μακρια απο ανακι 3.εχω ακουσει απο πολλους πολυ καλα λογια για τα ντανλοπ τρ91.
καλοταξιδο!!!
Ευχαριστω!
Michelin ποτε ξανα σε οποιαδηποτε μηχανη, ουτε μαλον και bridgestone...
Και εγω γκουγκλαροντας διαβαζω τα καλυτερα για tr91, exp και next. Νομιζω τα exp αντικατασταθηκανε απο τα next οποτε μονο στοκ τα exp?
spyrakos35
07/06/2015, 17:21
exp.
για τα next δεν ξέρω αν εχουν βγει καλύτερα αλλά τα τα exp γ@μούσαν
(είχα το 1000άρι)
Δεν νομιζω να βγαινουν ακομα ομως...Θα ρωτησω. Ψαχνοντας ολο κ παραπανω παντως βλεπω οτι οι επιλογες δεν ειναι κ πολλες...πανω απο τους μισους πρεπει να φορανε αυτα τα 2 μοντελα των dunlop κ metzeler.
Στο παιχνιδι μπαινουν και τα dunlop trailsmart τα οποια ειναι αντικαταστατης των tr91 και τα βρισκω περασμενα 230
motoexelixis
07/06/2015, 20:28
επειδη οδηγησα το vstrom φιλου για περιπου 180 khm με τα metzaler next θα σου πω οτι το υπερτατο για πολλους λαστιχο σε μηχανακι με σωστη ζυγοσταθμιση και χωρις στραβιες ζαντες,ειχε μια ασαφεια στις ταχυτητες εως 100 περιπου khm που ενιωθες οτι το μηχανακι δεν παταει κατω, αλλα πλαναρει....
Σαν να εχεις τρελη πιεση στα λαστιχα ενα πραμα,αν το εχεις ζησει, και δεν αντιλαμβανεσαι το που παει.
Αυτος ηταν ο αποτρεπτικος παραγοντας στο να τα τοποθετησω και εβαλα επανω στο δικο μου τα annake3 τα οποια ειναι πραγματικες βεντουζες, στο στεγνο, γιατι σε βρεγμενο γενικα δε πιεζω οποτε δε μπορω να εκφερω αποψη.
Στα αρνητικα του το μονο που ειδα οτι μετα τα 70 περιπου εχει λιγο θορυβο κυλισης,οχι κατι ενοχλητικο, αλλα υπαρχει.
Το λαστιχο απλως ειναι αψογο σε κρατημα,και απορω με αυτους που το κατηγορουν.
Η michellin με το μονο annake που ειχε θεμα ηταν το 1 ,το οποιο γλυστρουσε υοερβολικα για την ελληνικη γυαλισμενη ασφαλτο.
akis_trevor
07/06/2015, 20:49
Το ανακι το βρηκα φορεμενο στο στρωμα,6 μηνες και 2000χλμ περιπου.εχω κανει αλλα 5500χλμ σε ολες τις συνθηκες.πολη βολτα βροχη χωματακι.
στο στεγνο ειναι ενα οκ λαστιχο,χωρις να μπορω να πω οτι τρελενομαι.
στο βρεγμενο ειναι παναγια βοηθα.το μπροστινο φευγει για πλακα.ουτε με πιεση ουτε τπτ.απλα γλυστραει.
αναμεσα στα 70 και τα 90 χλμ εχει ενα τρεμουλο το τιμονι,και απο μαρτυριες πολλοι με το συγκεκριμενο ελαστικο το εχουν.
ο βασιλης-vaska- το φοραγε στο τζι ες και τα εβγαλε πριν την ωρα τους.το ιδιο σκεφτομαι να κανω κ εγω..
Οπως ειπα και στην αρχη michelin δεν προκειται να βαλω ποτε σε καμια μοτο καθως οτι εχω δοκιμασει μεχρι τωρα δεν μου φανηκε καλο...δεν ειμαι προκατελημενος με την εταιρια, στο κουτι michelin φοραω. Τωρα στο θεμα μας, γνωριζω οτα στα λαστιχα θα ακουσεις 10 αποψεις και ο καθενας θα λεει κατι διαφορετικο αλλα στα annake ακουω τα χειροτερα σχεδον απο ολους, ειδικα για το βρεγμενο..
Κλεινω προς το παρον προς trail smart, υπαρχει καποιος που τα φοραει να μας πει αρνητικα-θετικα;
SHOOTER045
08/06/2015, 00:07
Φόραγα τα tr 91 trailmax στο παλιό στρώμα της δουλειάς.
Απλά πολύ ανώτερα από τα bridgestone που φόραγε στην αρχή.
Κρατάνε απίστευτα ακόμα και αν έχουν 10κ+
Στο βρεγμένο δεν θα ενθουσιασουν.
Ούτε όμως θα προδώσουν, αν τα συνηθίσεις θα δεις ότι κρατάνε παραπάνω απ ότι νομίζεις ( στο βρεγμένο)
Μιλάμε για στρώμα φορτωμένο με φαρους μπαγαζιερες, κάγκελα κλπ.
Στο ΤΑ(700)Μετα από μετζελερ (όπου έφαγα ένα ξεγυρισμένο και ανεξήγητο λοου)
Και εφ όσον ακόμα υπήρχαν κάτι ψιλά, αντί για τα ποίο χωματινα Κ760 βάλαμε TR 91,δυο ζευγάρια κιολας με δική μας παραίνεση και συνδρομή.
Απλά και στο ΤΑ ηταν απίστευτα, Αυτό που παρατήρησα ότι στα 10κ χλμ τετραγωνιζει το πισω έντονα.
Κολλητός πρόσφατα σε στρώμα 08 μετά από παραίνεση, έβαλε τα tr91που πλέον ονομάζονται trailsmart το πέλμα είναι παρόμοιο, ελάχιστη διαφορά με πριν, και η γόμα απ ότι ξέρω είναι κατατις καλύτερη από πριν.
Σε γρήγορη βόλτα με το εν λόγω στρώμα,το επιβεβαιώνω
Φόραγα τα tr 91 trailmax στο παλιό στρώμα της δουλειάς.
Απλά πολύ ανώτερα από τα bridgestone που φόραγε στην αρχή.
Κρατάνε απίστευτα ακόμα και αν έχουν 10κ+
Στο βρεγμένο δεν θα ενθουσιασουν.
Ούτε όμως θα προδώσουν, αν τα συνηθίσεις θα δεις ότι κρατάνε παραπάνω απ ότι νομίζεις ( στο βρεγμένο)
Μιλάμε για στρώμα φορτωμένο με φαρους μπαγαζιερες, κάγκελα κλπ.
Στο ΤΑ(700)Μετα από μετζελερ (όπου έφαγα ένα ξεγυρισμένο και ανεξήγητο λοου)
Και εφ όσον ακόμα υπήρχαν κάτι ψιλά, αντί για τα ποίο χωματινα Κ760 βάλαμε TR 91,δυο ζευγάρια κιολας με δική μας παραίνεση και συνδρομή.
Απλά και στο ΤΑ ηταν απίστευτα, Αυτό που παρατήρησα ότι στα 10κ χλμ τετραγωνιζει το πισω έντονα.
Κολλητός πρόσφατα σε στρώμα 08 μετά από παραίνεση, έβαλε τα tr91που πλέον ονομάζονται trailsmart το πέλμα είναι παρόμοιο, ελάχιστη διαφορά με πριν, και η γόμα απ ότι ξέρω είναι κατατις καλύτερη από πριν.
Σε γρήγορη βόλτα με το εν λόγω στρώμα,το επιβεβαιώνω
Ωραιος...
Αρα παμε ντουγρου για trail smart
Adamantios
10/06/2015, 09:47
καλημέρα και απο εμένα. τελικά απο την προηγούμενη Τετάρτη είμαι και εγώ κάτοχος μιας Κ8 με 24000χλμ. Προχώρησα και έβαλα τα trailsmart μετά απο παρότρυνση γνωστών και του ίδιου του λαστίχα μου. Μάλιστα με ενημέρωσε ότι τα dunlop είναι δίγομα. Εμπειρία μεγάλη δεν έχω οπώτε γνώμη δεν θα εκφράσω για συμπεριφορά.
Και η τιμουλα που τα εβαλες;
Adamantios
10/06/2015, 15:58
230 περασμένα.
MG-KTiNoS
13/10/2015, 15:41
μπορούν να μπουν ζάντες λάστιχα εντούρο στο στρόμα χωρίς να πρέπει να πουλήσεις 1 νεφρό για να τα πληρώσεις ???
:rolleyes:
el_hymador
13/10/2015, 16:24
μπορούν να μπουν ζάντες λάστιχα εντούρο στο στρόμα χωρίς να πρέπει να πουλήσεις 1 νεφρό για να τα πληρώσεις ???
:rolleyes:
Ναι αλλά γιατί να το κάνεις; Μπας και δεν σκάει καλά στα μπερμ;
Αφου δεν σε ενδιαφερει καθολου το χωμα πηαγαινε με κλειστα ματια στα michelin pilot road... τωρα αν θες ενα λαστιχο 80/20 οπως ειναι και το μηχανακι δηλαδη κοιτα dunlop trailmaxx tr91 η το καινουριο trailsmart! Εχω εχω δοκιμασει tr91 και το pirelli scorpion trail και εμεινα ευχαριστημενος και με τα δυο... anakee δεν εχω ακουσει καλα λογια, το ιδιο και για τα bridgestone, στο strom μαλλον δεν ταιριαζουν...
Πω πω απαντησα για 5 μηνες πριν..,
Ζαντες μονο απο το v-strom dl 650xt... πρεπει να ειναι ιδιες διαστασεις αλλα ειναι με ακτινες... ε δεν θα θες κανα 800αρι στο νερο...
MG-KTiNoS
13/10/2015, 16:59
Ναι αλλά γιατί να το κάνεις; Μπας και δεν σκάει καλά στα μπερμ;
Για να μη στραβώνουν στο κωλόδρομο και στις πέτρες
Πω πω απαντησα για 5 μηνες πριν..,
Ζαντες μονο απο το v-strom dl 650xt... πρεπει να ειναι ιδιες διαστασεις αλλα ειναι με ακτινες... ε δεν θα θες κανα 800αρι στο νερο...
δε γκατάλαβα...
Το προηγουμενο ποστ μου.. το17, αναφερονταν σαν απαντηση στο πρωτο ποστ που ρωτογσς ο φιλος για τα λαστιχα... μετα το ειδα καλυτερα...
Δεν καταλαβες για τις ζαντες?? Το καινουριο vstrom 650 λεγεται vstrom 650xt... αυτο εχει ακτινωτες ζαντες που λογικα θα μπαινουν και στο παλιο...
el_hymador
13/10/2015, 17:44
Για να μη στραβώνουν στο κωλόδρομο και στις πέτρες
Θα το πας χωμα δηλαδη;
SHOOTER045
13/10/2015, 19:45
Θα το πας χωμα δηλαδη;
Τρου αντβεντσουρ δηλαδής
Εδώ να προσθέσω ότι στο ΤΑ700 που είναι περίπου στα ίδια βάρη κλπ. έχω φορέσει και trailmax και trailsmart.
Τα οποία και θεωρώ κορυφαία, ειδικά για άσφαλτο,για φορτίο, πίεση κλπ.
Πριν λίγο καιρό φόρεσα τα anakee 3.
Δεν έχουν καμία σχέση με τα 2 ζεσταίνονται ποίο γρήγορα από τα Dunlop κρατάνε το ίδιο σε στεγνό και βρεγμένο.
Το μόνο αρνητικό ότι είναι στρογγυλεμενα και έχουν πολύ αργή κορώνα και είναι αργό σε γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης
Που
xristos x
17/02/2017, 01:12
Θα συνεχισω απο εδω για να μην ανοιγω νεο θεμα.
Φτανει ο καιρος να αλλαξω λαστιχα, ειμαι σχεδον κατασταλαγμενος στα bridgestone 501/502 (2) (αυτα φοραω και τωρα και εχω μεινει ευχαριστημενος). Βλεπω ομως οτι παίζουν και τα BATTLAX A-40 V BRIDGESTONE (3) . Και εδω ερχονται οι ερωτησεις:
-Ειναι ο αντικαταστατης-εξελιξη (οπως ηταν τα 501/502 για τα trail wing (1) ) ή πιο ασφαλτινα λαστιχα της ιδιας εταιριας;
-Τα εχει δοκιμασει κανεις; Συγκριση με τα 501/502;
- Καμια αλλη προταση; Δεν με ενδιαφερει τοσο να ζεσταινονται γρηγορα και γενικα οι αποδοσεις. Αντοχη στους ελληνικους δρομους ειναι το κυριως ζητουμενο. Οδηγηση χαλαρη.
378834
Τα Michelin Pilot 4 που φόραει το Tracer 700 είναι άψογα, στη βρεγμένο δε, απλά δεν παίζονται....
xristos x
17/02/2017, 12:23
Τα Michelin Pilot 4 που φόραει το Tracer 700 είναι άψογα, στη βρεγμένο δε, απλά δεν παίζονται....
Βρε λες;; Τα εχει βαλει φιλος σε varadero και ειναι ευχαριστημενος. Εγω ελεγα κατι οχι σε τοσο ασφαλτινο, οχι οτι συμπαθω το χωμα, αλλεργια εχω αλλα τυχαινει μερικες φορες να πατησω για να ακολουθησω παρεα και παω ηδη χεσμενος. Απο αντοχη τι λενε τα michelin στους ελληνικους δρομους;
Stefanos73
17/02/2017, 12:36
Βρε λες;; Τα εχει βαλει φιλος σε varadero και ειναι ευχαριστημενος. Εγω ελεγα κατι οχι σε τοσο ασφαλτινο, οχι οτι συμπαθω το χωμα, αλλεργια εχω αλλα τυχαινει μερικες φορες να πατησω για να ακολουθησω παρεα και παω ηδη χεσμενος. Απο αντοχη τι λενε τα michelin στους ελληνικους δρομους;
Προσωπικά, στο Bandit 650 SA που τα έχω περίπου 1 χρόνο (7500 χλμ), είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Όσο για ελληνικούς δρόμους, θα σου πω ότι είμαι στην Κρήτη που δεν έχει καθόλου καλό οδικό δίκτυο (στροφές, λακούβες, σπασίματα, κακή ποιότητα οδοστρώματος και πολλούς απρόβλεπτους παράγοντες).
exp.
για τα next δεν ξέρω αν εχουν βγει καλύτερα αλλά τα τα exp γ@μούσαν
(είχα το 1000άρι)
Δυστυχως τα καταπληκτικα ΕΧΡ εχουν αποσυρθει 3 χρονια τωρα για χαρη του ΝΕΧΤ...Τα τελευταια τα ειχα στο βαρα μου...βγαλανε απροβληματιστα 20 χιλιαδες χλμ αλλα δεν ειναι ΕΧΡ..
xristos x
17/02/2017, 15:46
Δυστυχως τα καταπληκτικα ΕΧΡ εχουν αποσυρθει 3 χρονια τωρα για χαρη του ΝΕΧΤ...Τα τελευταια τα ειχα στο βαρα μου...βγαλανε απροβληματιστα 20 χιλιαδες χλμ αλλα δεν ειναι ΕΧΡ..
O spyrakos35 ειχε γραψει προ διετιας :cry:
Tα Michelin PR4, τα έβαλα το φθινόπωρο και έχω οδηγήσει κάτω από όλες τις συνθήκες. Τα λάστιχα είναι εξαιρετικά και ταιριάζουν απόλυτα στους ελληνικούς δρόμους. Τώρα αν θες να είναι και λίγο Off τα λάστιχα πρέπει να κοιτάξεις άλλο τύπο.
Προσωπικά νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι στην "γιαλί" άσφαλτο και στο βρεγμένο, ειδικά στο βρεγμένο, στο στεγνό όλα λίγο πολύ κρατάνε.
Εκτός και αν θές περισσότερο OFF οπως λέει και ο doros οπότε πρέπει να κοιτάξεις αλλού...
Είχα τα PR3 και τα κράτησα 32000χλμ. Και γρήγορο ζέσταμα και αντοχή στο χρόνο ( με την οδήγηση που κάνω). Το καλοκαίρι του 15' έβαλα τα PR4 και έχω κάνει ήδη 19000. Δεν γλυστράει, δε χαλάει, μου φαίνεται ότι θα τα κρατήσω περισσότερα χλμ από τα προηγούμενα.