Σύνδεση

View Full Version : Θέλω..-και τι δε θέλω!

Σελίδες : 1 [2]

George_Sp
13/06/2015, 23:05
Εγώ πάλι λέω injection 1000 φορές. Πόσο συχνό φαινόμενο είναι να ψοφάνε οι μπαταρίες σε injection δηλαδή εκτός αν ο ιδιοκτήτης δε κάνει καμία συντήρηση και το έχει γενικώς για πέταμα το όχημα. Αλλιώς θα βλέπαμε κάθε μέρα μηχανάκια πάνω σε οδικές και να τις σπρώχνουν μιας και η πλειοψηφία που κυκλοφορεί στους δρόμους είναι injection.
Επίσης είναι δυνατόν να κάθεται να ασχολείται με ρύθμισμα και καθαρισμό carb ένας νέος οδηγός; Δε λέω οτι είναι επιστήμη, όμως είναι μια διαδικασία που σε περίπτωση προβλήματος και αν δεν υπάρχει τριγύρω συνεργείο ανοιχτό ή κάποιος φίλος που να ξέρει να ρυθμίσει, μπορεί να δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα.
Ας πάρει το injection και ας αλλάζει μπαταρία κάθε χρόνο με τα 40ευρώ που θα γλιτώνει σε βενζίνες

mikes
14/06/2015, 08:14
καρμπυρατέρ:
πας ωραια και χαλαρη τη βολτουλα σου, και ξαφνικα το μηχανακι ρεταρει του θανατα... προφανως εχει βρωμιες το ρεζερβουάρ σου, και εχουν περασει στο καρμπ.. εσυ μπορει να μη ξερεις να καθαρισεις το καρμπυρατέρ μονη σου όπως λεει ο κυριος από πανω, αλλα όταν πας συνεργειο θα τη γλιτώσεις με ένα απλο καθαρισμα καρμπυρατέρ και αντε και ρεζερβουάρ...
επισης αν για καποιο λογο μεινεις από μπαταρια, το μηχανακι μπροστα θα παρει, και θα πας στον προορισμο σου

injection:
πας ωραια και χαλαρη τη βολτουλα σου, και ξαφνικα το μηχανακι ρεταρει του θανατα... προφανως εχει βρωμιες το ρεζερβουάρ σου και εχουν περασει στο μπεκ.. εσυ μπορει να μην ξερεις να καθαρισεις το μπεκ μονη σου όπως λεει ο κυριος από πανω, αλλα η ζημια δεν θα είναι μονο εκει.. ξεκιναμε από τη τρομπα βενζίνης που σιγουρα θα εχει βουλωσει και αυτή, και από το ζορι που εφαγε μπορει να παραδωσει το πνευμα αργοτερα, (τα ηλεκτρικα βλέπεις εχουν ευαισθησίες..) μεχρι και να χρειαστείς αντικατασταση ολοκληρου του σωματος ψεκασμου, γιατι εχει βουλωσει τοσο που την εχει ακουσει στερεοφωνικα, και η μακα εχει πετρωσει μεσα στο μπεκ οποτε δεν μπορει να γινει τιποτα.. κοστος ζημιας: παααααααρα πολύ ακριβοτερο από ένα απλο καθαρισμα/επισκευή καρμπιρατέρ..
επισης αν για καποιο λογο η μπαταρια σου παραδωσει το πνευμα, το μηχανακι δεν προκειται να παρει μπροστα ουτε με ταμα, καθως η λειτουργεια τροφοδοσίας καυσιμου γινεται ηλεκτρικα, και τι χρειαζεσαι για να δουλεψει? ρευμα!!!!

ετσι οπως τα διαβασες τι πιστευεις? βγαλε τα συμπερασματα σου μονη σου...

γενικα να ξερεις ότι το καρμπυρατέρ είναι πιο απλο και συνεπως πιο οικονομικο στη συντηρηση του...
τωρα αυτά που λενε αλλοι που καμια σχεση δεν εχουν με κινητήρες εσωτερικης καυσης και απλα είναι λατρεις της τεχνολογιας και εχουν γνωμη για τα παντα, είναι να χαμε να λεγαμε..
με αυτά που γραφουν θα ξεχασω οσα εμαθα στη σχολη δλδ..

Tsipiriki
15/06/2015, 00:33
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες, πάντως ο λόγος που μου τράβηξε το ενδιαφέρον και ρώτησα τη διαφορά μεταξύ injection και μη είναι γιατί βρήκα το πρώτο με λιγότερο απο 1000 ευρώ (που συνήθως τα ybr τα βρίσκω σε 1200+). Επίσης, υπάρχει άλλο μηχανάκι σε αυτά τα κυβικά με αυτό το φανάρι; είδα μερικά στο car -τυχαία- αλλά απο ανακατασκευές κλπ.. κάτι που να βγαίνει απο το εργοστάσιο με στρογγυλό φανάρι στα 125 ;

Ζεύκας
15/06/2015, 00:57
Με μια γρήγορη ματιά στο car.gr δεν βρήκα κάποιο ybr125 χωρίς injection που να είναι της προκοπής.

Αντιθέτως βρήκα 3 με injection στα 1000 ευρώ
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6477593/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6524905/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6335861/

Προσωπική άποψη, το καρμπυρατέρ είναι παλιά τεχνολογία, και το ybr είναι απλό μηχανάκι
και είναι εξαιρετικά δύσκολο απλά να σε αφήσει στο μέσο του πουθενά. Είναι τραβηγμένο σενάριο.
Όπως και να΄χει, οτιδήποτε και να επιλέξεις θα σου πρότεινα να βάλεις λίγα ευρώ παραπάνω
στην ασφάλεια της μοτοσυκλέτας και να προσθέσεις οδική βοήθεια. Έτσι οτιδήποτε κι αν συμβεί,
οποιοδήποτε μηχανή κι αν επιλέξεις, εάν σε αφήσει στη μέση του πουθενά, θα έχεις τη δυνατότητα
να την μεταφέρεις στον μηχανικό σου.

Τώρα, όσο αφορά εναλλακτική μοτοσυκλέτα, δεν υπάρχει άλλο στρογγυλοφάναρο 125 με την
ιαπωνική αξιοπιστία του ybr. Υπαρχει ένα κινέζικο αλλά είναι αμφοβόλου ποιότητας και δεν θα
συμβούλευα κανέναν να το έχει στην λίστα με τα υποψήφια μηχανάκια.

Tsipiriki
15/06/2015, 02:42
Με μια γρήγορη ματιά στο car.gr δεν βρήκα κάποιο ybr125 χωρίς injection που να είναι της προκοπής
Το θέμα είναι πως η -ανύπαρκτη- εμπειρία μου δε μου επιτρέπει να ξεχωρίσω ποια μηχανή είναι "της προκοπής" και ποια όχι ώστε να μπω σε διαδικασία να δηλώσω ενδιαφέρον , να το πάω σε μηχανικό κλπ...

BLiTzER
15/06/2015, 08:01
Πες μας σε ποια περιοχή μένεις και είμαι σίγουρος ότι κάποιο καλό αγόρι θα προσφερθεί να σε βοηθήσει.

Panos76
15/06/2015, 08:05
Δεν είναι καλύτερα το καινούριο; Πιο φρέσκο, πιο ''μοτοσυκλέτα'' http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6110519/

και σε τιμή παπιού.

BLiTzER
15/06/2015, 08:07
Και με το που βγεις από το μαγαζί, έχεις χάσει ένα χιλιάρικο :P

Ξεκαθάρισε ότι θέλει στρογγυλοφάναρο ένιγουει.

Ζεύκας
15/06/2015, 11:41
Το θέμα είναι πως η -ανύπαρκτη- εμπειρία μου δε μου επιτρέπει να ξεχωρίσω ποια μηχανή είναι "της προκοπής" και ποια όχι ώστε να μπω σε διαδικασία να δηλώσω ενδιαφέρον , να το πάω σε μηχανικό κλπ...

Google is your friend, use it.

Δηλαδή ψάξε για άρθρα στα ελληνικά και κυρίως στα αγγλικά "τι να προσέξω όταν πάω να αγοράσω μια μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα".

Εάν έχεις κάποιον στο περιβάλλον σου που να έχιε χρόνια εμπειρία με μηχανές ρώτα τον να σε βοηθήσει ή να σου βρει
ένα μηχανικό που να εμπιστεύεται. και προς θεού μην αφήσεις τους συνομηλικούς σου να σου δίνουν συμβουλές τι να
αγοράσεις ή πως να οδηγείς. οι περισσότεροι ή είναι άσχετοι ή είναι κάγκουρες.

Tsipiriki
15/06/2015, 11:41
Δεν είναι καλύτερα το καινούριο; Πιο φρέσκο, πιο ''μοτοσυκλέτα'' http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6110519/

και σε τιμή παπιού.

Ξεκαθάρισε ότι θέλει στρογγυλοφάναρο ένιγουει.

Σίγουρα πιο φρέσκο αλλα στερείται στρογγυλού φαναριού :ρ

Tsipiriki
15/06/2015, 11:42
Google is your friend, use it.

Δηλαδή ψάξε για άρθρα στα ελληνικά και κυρίως στα αγγλικά "τι να προσέξω όταν πάω να αγοράσω μια μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα".

Εάν έχεις κάποιον στο περιβάλλον σου που να έχιε χρόνια εμπειρία με μηχανές ρώτα τον να σε βοηθήσει ή να σου βρει
ένα μηχανικό που να εμπιστεύεται. και προς θεού μην αφήσεις τους συνομηλικούς σου να σου δίνουν συμβουλές τι να
αγοράσεις ή πως να οδηγείς. οι περισσότεροι ή είναι άσχετοι ή είναι κάγκουρες.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, έχω αρκετούς γνωστούς που οδηγούν χρόνια, θα ζητήσω τη συνδρομή τους :)

strokt up
23/06/2015, 10:24
6τάχυτητο (δεν είναι κανένα άλλο σε αυτή την κατηγορία, 15αλογα (επίσης κανένα άλλο εκτός απο τα ssακια cbr κλπ)....Πας ΠΑΝΤΟΥ αξιοπρεπώς..
http://www.car.gr/used-bikes/derbi/terra_125_adventure.html?sort=dm&offer_type=sale