PDA

View Full Version : σκεψεις για φθηνο ταξιδιαρικο

Σελίδες : 1 [2] 3

zopas
24/06/2015, 18:59
Το προβλημα με το ΤΑ650 δεν ειναι μονο οι χαμηλες επιδοσεις του...δεν ειναι η μεγαλη του καταναλωση του λογω καρμπυρατερ (7λιτ/100χλμ) στην πολη, για μενα κυριως ειναι τα ασχημα φρενα του..στο αποτομο φρεναρισμα το μοτορι διπλωνει αμεσως και εσυ εισαι κατω με μια μεγαλοπρεπη τουμπα...εχω πεσει τουλαχιστον 3 φορες ετσι και δεν λεει σαν εμπειρια πιστεψε με...

Μοτορι χωρις abs ειναι δικοπο μαχαιρι..

lykourgi
24/06/2015, 19:11
για μενα κυριως ειναι τα ασχημα φρενα του..στο αποτομο φρεναρισμα το μοτορι διπλωνει αμεσως και εσυ εισαι κατω με μια μεγαλοπρεπη τουμπα...εχω πεσει τουλαχιστον 3 φορες ετσι

Συγνώμη, αλλά αυτό που γράφεις δεν είναι καθόλου υποτιμητικό για τα φρένα. Μάλλον το αντίθετο.

Πιο πιθανό για τις πτώσεις σου να έφταιγε η 'σούπα' ανάρτηση ή φθαρμένο λάστιχο ή λάθος πίεση.

sapila racing
24/06/2015, 19:20
Συγνώμη, αλλά αυτό που γράφεις δεν είναι καθόλου υποτιμητικό για τα φρένα. Μάλλον το αντίθετο.

Πιο πιθανό για τις πτώσεις σου να έφταιγε η 'σούπα' ανάρτηση ή φθαρμένο λάστιχο ή λάθος πίεση.

+ 1074

zopas
25/06/2015, 19:16
H μαμα αναρτηση σιγουρα ηταν σουπα όπως συμβαινει με τις μαμα αναρτησεις των χοντα και τα λάστιχα τα ανακι1..ευτυχως επιβιωσα..και γενικα μοτο χωρις ABS είναι κριμα να μην τα προτιμάμε λογω κοστους..μια φορα το χρειαζεσαι το ατιμο..

Από εκει και περα αν ο ενδιαφερόμενος δεν θελει να πηγαινει πανω από 130χλμ, μιλαμε για επιδοσεις παπιου και να καιει τα αντερα του και χωρις ασφαλεια, αυτος αποφασιζει..

Για μενα προσωπικα ηταν η χειροτερη αγορα της ζωης μου και το πηρα και καινουργιο ξοδεύοντας μια περιουσια...

στερνη μου γνωση...

est
25/06/2015, 19:37
H μαμα αναρτηση σιγουρα ηταν σουπα όπως συμβαινει με τις μαμα αναρτησεις των χοντα και τα λάστιχα τα ανακι1..ευτυχως επιβιωσα..και γενικα μοτο χωρις ABS είναι κριμα να μην τα προτιμάμε λογω κοστους..μια φορα το χρειαζεσαι το ατιμο..

Από εκει και περα αν ο ενδιαφερόμενος δεν θελει να πηγαινει πανω από 130χλμ, μιλαμε για επιδοσεις παπιου και να καιει τα αντερα του και χωρις ασφαλεια, αυτος αποφασιζει..

Για μενα προσωπικα ηταν η χειροτερη αγορα της ζωης μου και το πηρα και καινουργιο ξοδεύοντας μια περιουσια...

στερνη μου γνωση...

Εντάξει, δεν ήθελα να επέμβω αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ.
Εξάλλου πρέπει να ''παινέψω το σπίτι μου''..
1. Μπορείς να πας πάνω από 130.
2. Οι επιδόσεις σίγουρα δεν είναι παπιού. Τα περνάω και το ξέρω.:D
3. Αν γνωρίζεις τι μηχανάκι έχεις και δεν έχεις αυταπάτες πως έχεις motard ή supersport, μια χαρά είναι και τα φρένα του και οι αναρτήσεις του και η κατανάλωσή του. Προσοχή, δεν είπα κορυφαία. Είπα μια χαρά.
Για εσένα λοιπόν ήταν αποτυχία η αγορά του και βρήκες την ευτυχία στο Βαραντέρο σου. Οκ, κανένα πρόβλημα.
Εγώ όμως που δεν θέλω ένα ογκώδες μηχανάκι 250-260 κιλών για χρήση κυρίως σε πόλη αλλά και εκτός, που θα μου βγάλει την πίστη αν κάνω και μπω σε χωματόδρομο, είμαι μια χαρά με το ΤΑ μου.
:wave2:

DAYMAN
25/06/2015, 22:24
αν βασιζεσαι στο abs για να φρεναρεις....

irinia
26/06/2015, 07:05
ΡΕ ΒΥΡΩΝΑ

Πεθαίνω να δω ένα φίλο σου με ύψος 1,70 να καβαλάει βαραντέρο στην Αθήνα μέσα.
Θα ήθελα να δω πόσο ψηλοτάκουνες γόβες φοράει,γιατί με 1,85 πατούσα με το ένα πόδι
ή με τα δάχτυλα στα δύο....!!!
Και με 270 κιλά από κάτω,πλάγιασες ..?? ΕΦΥΓΕΣ...!!
Επίσης για το βαραντέρο,όσο κατεβαίνουν τα χλμ. ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ...!!
Δευτέρες,τρίτες......ακούς και κανένα τσουφ.....και αναρωτιέσαι ,έσβησε..??,να προλάβεις
να αρπάξεις το συμπλέκτη μην ξαπλωθείς στη στροφή επάνω..!!
Όταν ανεβαίνουν τα χλμ...?? Απλά τυπικό on-off,όπως τα περισσότερα.
Στο βαραντέρο ανεβαίνοντας τα χλμ. κρύβεται η ντροπή και γίνεται καλύτερο..!!!
Μετά από χρήση δύο βαραντέρο ,αυτό κατάλαβα.
Τώρα τόσοι ύμνοι για μιά ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ που χάθηκε στο δρόμο και μάλιστα τόσα χρόνια μετά..??
Εντάξει φαν της Απρίλια είσαι αλλά το Κάπο ήταν μαύρη σελίδα στην ιστορία της εταιρείας
πριν χρεωκοπήσει και πουληθεί στην Πιάτζιο...!!!
ΤΡΑΝΣΑΛΠ λεβέντη μου 20 ΧΡΟΝΙΑ ΘΡΥΛΟΣ...!!!!
Το φιλαράκι μου 140 κιλά και 1,94 έχει το παμπάλαιο μονόδισκο 600 ,κινείται καθημερινά,έχει κάνει άπειρα χλμ.
και κελαιδάει ακόμα.Όσο σκισμένο και νάναι ακούγεται το μοτεράκι του σαν ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ, γαζώνει...!!!

byron
26/06/2015, 07:41
ΡΕ ΒΥΡΩΝΑ

Πεθαίνω να δω ένα φίλο σου με ύψος 1,70 να καβαλάει βαραντέρο στην Αθήνα μέσα.
Θα ήθελα να δω πόσο ψηλοτάκουνες γόβες φοράει,γιατί με 1,85 πατούσα με το ένα πόδι
ή με τα δάχτυλα στα δύο....!!!
Και με 270 κιλά από κάτω,πλάγιασες ..?? ΕΦΥΓΕΣ...!!
Επίσης για το βαραντέρο,όσο κατεβαίνουν τα χλμ. ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ...!!
Δευτέρες,τρίτες......ακούς και κανένα τσουφ.....και αναρωτιέσαι ,έσβησε..??,να προλάβεις
να αρπάξεις το συμπλέκτη μην ξαπλωθείς στη στροφή επάνω..!!
Όταν ανεβαίνουν τα χλμ...?? Απλά τυπικό on-off,όπως τα περισσότερα.
Στο βαραντέρο ανεβαίνοντας τα χλμ. κρύβεται η ντροπή και γίνεται καλύτερο..!!!
Μετά από χρήση δύο βαραντέρο ,αυτό κατάλαβα.
Τώρα τόσοι ύμνοι για μιά ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ που χάθηκε στο δρόμο και μάλιστα τόσα χρόνια μετά..??
Εντάξει φαν της Απρίλια είσαι αλλά το Κάπο ήταν μαύρη σελίδα στην ιστορία της εταιρείας
πριν χρεωκοπήσει και πουληθεί στην Πιάτζιο...!!!
ΤΡΑΝΣΑΛΠ λεβέντη μου 20 ΧΡΟΝΙΑ ΘΡΥΛΟΣ...!!!!
Το φιλαράκι μου 140 κιλά και 1,94 έχει το παμπάλαιο μονόδισκο 600 ,κινείται καθημερινά,έχει κάνει άπειρα χλμ.
και κελαιδάει ακόμα.Όσο σκισμένο και νάναι ακούγεται το μοτεράκι του σαν ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ, γαζώνει...!!!

Ας με συγχωρέσει ο powerphot αν του έκλεψα κανένα πόντο, αλλά κάπου εκεί είναι νομίζω http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=11988&p=1092792&viewfull=1#post1092792
Αντίστοιχα και ο bill που κανα κεφάλι του ρίχνω.

Τωρα επί του ύψους, εγώ είμαι 1,86 και δεν είχα θέμα με ένα πόδι κάτω που λές.
Για το οτι έφυγες με τα 270...δεν καταλαβα πως έφυγες ρε ΄συ...:lol: Το μηχανάκι το έχω οδηγήσει και σε ΕΟ και σε στροφές και σε πόλη. Εκτός της αίσθησης του μπαούλου που μου δημιουργούν όλα αυτά τα "on-off" δεν έχει καμμία σχέση με τις αντίστοιχες βάρκες ιδίου βεληνεκούς.

Το ΤΑ...τι να σου πω? Αν εσύ καταλαβαίνεις που είναι το μπροστινό του (εγώ ποτέ δεν κατάλαβα) για να στρίψεις και να φρενάρεις, respect. Τσούκου τσούκου το μοτεράκι, κάνει και ένα καίκι ενός φίλου με μια SeaGull αλλά βόλτα μαζί του δεν πάω, εκτός και έχω ένα ΣΚ χρόνο για να κάνω τον γύρο της Αίγινας.

Γαζώνει λέει το δικύλινδρο 650cc με 40hp...:tooth:
Τι άλλο κάνει εκτός από υποκατάστατο ραπτομηχανής?

spyrakos35
26/06/2015, 08:04
Ο,τι θελετε για παπορια ρωτηστε αφοβα παιδες.....

:D

dimmie_72
26/06/2015, 08:53
Ο,τι θελετε για παπορια ρωτηστε αφοβα παιδες.....

:D

σε Varadero δικάβαλο τριβάλιτσο με αέρα πρύμα-δευτερόπρυμα να ανοίγω τζένοα η μπαλόνι για να πιάσω τα 230 στην ανηφόρα; :hmm:

spyrakos35
26/06/2015, 09:14
σε Varadero δικάβαλο τριβάλιτσο με αέρα πρύμα-δευτερόπρυμα να ανοίγω τζένοα η μπαλόνι για να πιάσω τα 230 στην ανηφόρα; :hmm:

να παρακαλάς να βρεις να αράξεις σε κανα κολπίσκο γιατί θα σε φάνε οι χαρχαρίες αν είσαι μεσοπέλαγα....

ο επόμενος παρακαλώ

:lol:

Shaolin Monk
26/06/2015, 15:17
Καλα ολα τα τουμπανα, τα καπο, τα βαρα, τα Κατεμια και δεν ξερω και εγω τι αλλο... Αλλα ο ανθρωπας ζητησε ενα φθηνο μηχανακι για ταξιδια. Και το πιο φθηνο ειναι το transalp. Το αμεσως επομενο ειναι το cbf (με αυτο κανω εγω δουλεια). Οσο για την αισθηση μπαλοτσας, αυτη φτιαχνει αρκετα με ενα ζευγαρι ελατηριο Hyperpro και ενα πισω. Μιλαμε για μεταμορφωση. Απλο μοτερ, αξιοπιστο του κερατα, χαμηλο κοστος αγορας, σερβις οποτε σου καπνισει, ευκολα επισκευασιμο ακομη και στο Τατζικισταν και αν κατι σου συμβει, το παρατας σε ενα χωραφι, παιρνεις τα πραματα σου και επιστρεφεις με το αεροπλανο... Με 1300 γιουρια γυριζεις τον πλανητη. ξενερωτο; Συμφωνω, αλλα μετα απο 200-300 χλμ σε ταξιδικαι αφου σου φυγει η ξενερα, η απολαυση στη συνεχεια ειναι τετοια που είτε ΚΤΜ 1190 εχεις, ειτε ΧΤ600 του 90, ειτε χελωνονιντζακι με δυο ροδες, σου κανει το ιδιο. Το παν ειναι να εισαι στο δρομο. Αν ειναι και φθηνα, ακομη καλυτερα... :a25:

dimmie_72
26/06/2015, 15:45
Αλλα ο ανθρωπας ζητησε ενα φθηνο μηχανακι για ταξιδια. Και το πιο φθηνο ειναι το transalp.

ε, ας την πάρει το παιδί τη ραπτομηχανή γιατί θέλω να καρικώσω και κάτι φραμπαλάδες στα μανίκια.... :D

akis_trevor
26/06/2015, 16:11
γκουχ γκουχ..
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=133773&highlight=dekatria

και αν σε ενδιαφερουν περισσοτερα για τον γκρεγκ:
http://www.thirteenreasons.nl/

επειδη τυχαινει να εχω επικοινωνια μαζι του που και που,καθε καλοκαιρι κανει ενα μεγαλο ταξιδι,το κανει με το ταπεινο τρανσαλπ 600.καθε χρονο κανει ενα μεγαλο σερβις,φετος αλλαξε αναρτηση πισω και ελατηρια μπροστα και φευγει...
δεν λεω να το παρεις.εγω ας πουμε δεν το πηρα.πηρα στρωμα.για τους δικους μου λογους.
αυτο που θελω να σου πω ειναι:κοιτα 2-3 μηχανακια που σαρεσουν,καβαλα τα,και παρε ενα.ολα τα αλλα θα ειναι παρελθον..απολαυσε το ταξιδι σου και δωσε μας φωτος... κι ασε μας εμας να κραζουμε απτο πισι:wave2:

faraway
26/06/2015, 16:23
Η αληθεια ειναι οτι αν βγεις εξω ταξιδι , καταλαβαινεις οτι η μοτοσυκλετα περναει σε 2η μοιρα .
Και γω ανετα πηγαινα και με kle 500 τα μελλοντικα ταξιδια μου ....

kordix
26/06/2015, 22:24
Ξεχνάτε ή δεν δίνετε βάση ότι ο άνθρωπος ψάχνει μηχανάκι για ταξίδι στην Καππαδοκία της Τουρκίας και όχι για Δυτική Ευρώπη. Το τρανσάλπ είναι υπεραρκετό πιστεύω για ενα τέτοιο ταξίδι.

Οταν πήγαμε με τον Παντελή, εγώ με αφρικα και αυτός με gs 1100 δεν ξεπεράσαμε πουθενα τα 130, γιατί απλά όταν εχεις προγραμματίσει ενα ταξίδι 10 ημερών και πάνω από 6,000 km δεν ρισκάρεις την κλίση ή το ατύχημα, ούτε παραβλέπεις το θέμα της οικονομίας καυσίμου, ειδικά όταν η βενζίνη εχει 2 Ευρώ.

Εχουμε γίνει πολυυυυ καλομαθημένοι και δεν μας φτάνει 2κύλινδρο 650 για ταξίδι, είναι δυνατόν;

Σε πρόσφατο ταξίδι στην Σλοβενία, 4000km σε 5 μέρες, στην παρέα είχαμε GTR 1400 15, ZZR 1100, GSF 1250S και γω με το αφρικα και λίγο πιο μακρύ γρανάζωμα. Εγώ πήγαινα παντού 140 αντε βαριά 150 τα παιδιά 160 -180 και απ ότι μου παν στην Σλοβενία πηγαιναν συνέχεια με 200ρες. Εεε παντα και παντού τους περίμενα πάνω από μισάωρο ως και ώρα γιατί ήταν συνέχεια για βενζίνη που θα κάνεις και το τσιγαράκι οπότε η μεση ωριαία πάει περίπατο. Δεν μιλάμε για γρήγορη βόλτα μιλάμε για ταξίδι μεγάλο, τα πολλά κυβικά δεν είναι απαραίτητα. Και στην εκδρομή που εκανα σε ενα ορεινό πέρασμα στις Αλπεις δεν ήρθαν γιατί που να πας με τα θηρία στις φουρκέτες με βροχή ενώ με το αφρικανάκι δεν είχα τέτοια θέματα.

Ξεκκολάτε αλλιώς τα πλασάρουν τα περιοδικά και το γ@μημένο το lifestyle και αλλιώς είναι το ταξίδι στην πραγματικότητα.

teo_g7
26/06/2015, 22:34
Ξεχνάτε ή δεν δίνετε βάση ότι ο άνθρωπος ψάχνει μηχανάκι για ταξίδι στην Καππαδοκία της Τουρκίας και όχι για Δυτική Ευρώπη. Το τρανσάλπ είναι υπεραρκετό πιστεύω για ενα τέτοιο ταξίδι.

Οταν πήγαμε με τον Παντελή, εγώ με αφρικα και αυτός με gs 1100 δεν ξεπεράσαμε πουθενα τα 130, γιατί απλά όταν εχεις προγραμματίσει ενα ταξίδι 10 ημερών και πάνω από 6,000 km δεν ρισκάρεις την κλίση ή το ατύχημα, ούτε παραβλέπεις το θέμα της οικονομίας καυσίμου, ειδικά όταν η βενζίνη εχει 2 Ευρώ.

Εχουμε γίνει πολυυυυ καλομαθημένοι και δεν μας φτάνει 2κύλινδρο 650 για ταξίδι, είναι δυνατόν;

Σε πρόσφατο ταξίδι στην Σλοβενία, 4000km σε 5 μέρες, στην παρέα είχαμε GTR 1400 15, ZZR 1100, GSF 1250S και γω με το αφρικα και λίγο πιο μακρύ γρανάζωμα. Εγώ πήγαινα παντού 140 αντε βαριά 150 τα παιδιά 160 -180 και απ ότι μου παν στην Σλοβενία πηγαιναν συνέχεια με 200ρες. Εεε παντα και παντού τους περίμενα πάνω από μισάωρο ως και ώρα γιατί ήταν συνέχεια για βενζίνη που θα κάνεις και το τσιγαράκι οπότε η μεση ωριαία πάει περίπατο. Δεν μιλάμε για γρήγορη βόλτα μιλάμε για ταξίδι μεγάλο, τα πολλά κυβικά δεν είναι απαραίτητα. Και στην εκδρομή που εκανα σε ενα ορεινό πέρασμα στις Αλπεις δεν ήρθαν γιατί που να πας με τα θηρία στις φουρκέτες με βροχή ενώ με το αφρικανάκι δεν είχα τέτοια θέματα.

Ξεκκολάτε αλλιώς τα πλασάρουν τα περιοδικά και το γ@μημένο το lifestyle και αλλιώς είναι το ταξίδι στην πραγματικότητα.

Τα λες αυτά φίλε Κώστα γιατί δεν είσαι Τρου αντβεντσουρ...

:evil:

Taisteal™

Aνεμος
26/06/2015, 23:34
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και την συμμετοχη στον προβληματισμο μου ! Η αληθεια ειναι οτι και εγω στην ραπτομηχανη transalp καταληγω...Πιστευω πως για την δουλεια που το θελω θα ειναι ΟΚ.Θα φορτωθει,θα χωρεσει και το δικαβαλο και θα μας κουβαλησει μεχρι οπου μας βγαλει ο δρομος.Ξενερωτο το ΤΑ, ναι, πριν ενα χρονο που ειχα ακομα το ΚΤΜ δεν υπηρχε περιπτωση να το πιστευα οτι θα εψαχνα ΤΑ.Ομως σε αυτον τον ενα χρονο αμηχανιας καταλαβα οτι οσο περιμενω μεχρι να εχω τα φραγκα για ενα καλο 950,η ζωη περναει και εγω την βλεπω απο το παραθυρο.Μαλακια ειναι να γινεσαι σκλαβος των υλικων ονειρων σου...Το εκανα με το 640 οταν το πηρα καινουριο το 2005 και στερηθηκα παρα πολλα μεχρι να το ξεπληρωσω 5χρονια μετα.Το ειχα ονειρευτει και το εκανα, αλλα δεν υπαρχει λογος να το ξανακανω τωρα. Το ταξιδι ειναι πιο ωραιο απο την σελα του ΤΑ παρα απο τον καναπε μου καβαλα στο 950 στην φαντασια μου μπροστα απο μια οθονη.Οποτε,ετσι.Στην τελικη τα παντα πουλιουνται αν δεν γουσταρω μετα. .. Ψαχνουμε ΤΑ λοιπον...:)

byron
26/06/2015, 23:53
Well said...

taisteal
27/06/2015, 01:34

Μα βλεπεις,επιτηδες δεν γραφω....
Τα εχω ξαναπει πολλες φορες αυτα..

taisteal
27/06/2015, 01:35

Taisteal™

Ειδικα ο Κωστας δεν ειναι καθολου αντβεντσουρ.. :lol:

kordix
27/06/2015, 06:15

Taisteal™

:lol::lol::lol:

kordix
27/06/2015, 06:35
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και την συμμετοχη στον προβληματισμο μου ! Η αληθεια ειναι οτι και εγω στην ραπτομηχανη transalp καταληγω...Πιστευω πως για την δουλεια που το θελω θα ειναι ΟΚ.Θα φορτωθει,θα χωρεσει και το δικαβαλο και θα μας κουβαλησει μεχρι οπου μας βγαλει ο δρομος.Ξενερωτο το ΤΑ, ναι, πριν ενα χρονο που ειχα ακομα το ΚΤΜ δεν υπηρχε περιπτωση να το πιστευα οτι θα εψαχνα ΤΑ.Ομως σε αυτον τον ενα χρονο αμηχανιας καταλαβα οτι οσο περιμενω μεχρι να εχω τα φραγκα για ενα καλο 950,η ζωη περναει και εγω την βλεπω απο το παραθυρο.Μαλακια ειναι να γινεσαι σκλαβος των υλικων ονειρων σου...Το εκανα με το 640 οταν το πηρα καινουριο το 2005 και στερηθηκα παρα πολλα μεχρι να το ξεπληρωσω 5χρονια μετα.Το ειχα ονειρευτει και το εκανα, αλλα δεν υπαρχει λογος να το ξανακανω τωρα. Το ταξιδι ειναι πιο ωραιο απο την σελα του ΤΑ παρα απο τον καναπε μου καβαλα στο 950 στην φαντασια μου μπροστα απο μια οθονη.Οποτε,ετσι.Στην τελικη τα παντα πουλιουνται αν δεν γουσταρω μετα. .. Ψαχνουμε ΤΑ λοιπον...:)

Σκέφτεσαι πολύ σωστά και αυτό που εγραψες γα την ζωή είναι όλη η ουσία. Και γω θέλω 990 και κάπο αλλά όσα λεφτουδάκια μαζεύω με δυσκολία, τα τρώω σε ταξίδια που γουστάρω και μένω με το ταπεινό μου άφρικα που όμως απλά δεν λέει όχι πουθενά. Θα μπορούσα να κάνω οικονομία 2-3 χρόνια και να πάρω κάτι πιο μεγάλο αλλά η ζωή κυλά, είμαι 42 και τώρα, ΤΩΡΑ θελω και γουστάρω να ταξιδεύω.

Για τα μηχανάκια...
Γνωστός από διπλανό φόρουμ είχε πάντα μονοκύλινδρα, από τα πρώτα ΧΤ εως και 640 για πάρα πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή κουράστηκε στο δικάβαλο ταξίδι και πήρε λόγω συγκυριών ενα τρανσάλπ και κολλησε μ' αυτό γιατί ταξίδευε ανετα. Με τον καιρό το βελτίωσε και τον εχω δει ζωντανά τι μπορεί να κάνει με το 650 σε χώμα και άσφαλτο. Εχει κεράσει τσαγάκι πολλές φορές σε πολλούς αντβέτσουρ τύπους και το 650 με βαρβαρη χρήση δεν εχει κάνει κιχ. Υπάρχει στην παρέα τρανσάλπ με 140.000 Km χιλιογρατζουνισμένο από χωμάτινες βόλτες και δεν καίει σταγόνα λάδι και δουλεύει αψογα.

Αλλά κοίτα να πάρεις ενα που να εχει αλλαγμένα ελατήρια στις αναρτήσεις και βάλτου και λίγο πιο χοντρό λάδι μπροστά. Αν εχει και καμιά εξατμισούλα καλά θα ναι. Και το vstrom μια χαρά μηχανάκι είναι εσύ θα κρίνεις τι θα πάρεις. Απλά με 2500 πέρνεις πολύ καλό τρανσαλπάκι και το πουλάς εύκολα μετά. Για το τελευταίο βέβαια μην είσαι και σίγουρος. Είναι τόσο χρηστικά αυτά τα μηχανάκια πυ δύσκολα τ' αλλάζεις.

Οπως και να χει καλά ταξίδια.

(Το κάπο μου αρέσει και μένα πάρα πολύ, ειδικά το raid αλλά για ταξίδια στην δυτική ευρώπη που δυστυχώς μας τελείωσαν λόγο οικονομικών ζορισμάτων. Στα βαλκάνια πάω και με παπί που λέει ο λόγος. )

akis_trevor
27/06/2015, 08:20
Και προσφατα ενιωσα το ρητο που πρωτοδιαβασα εδω μεσα και στην αρχη μου φαινοταν καπως:
το καλυτερο μηχανακι ειναι το δικο σου.. αναμενουμε νεοτερα...

spyrakos35
27/06/2015, 08:22
Ευκαιριες αναμενονται στην αγορα εν οψει δημοψηφισματος

zopas
27/06/2015, 09:36
Αν και θα σου ελεγα να περιμενεις το διμοψηφισμα χα,χα,χα αν αποφασισεις να παρεις ΤΑ τουλαχιστον επελεξε μοντελο του 99 made in japan με τα διπλα δισκιφρενα...

Ευχομαι εγω να διαψευστω και να εχεις παντα καλους δρομους και κταπληκτικες εμπειριες στα ταξιδια σου...τουλαχιστον οντως απο αξιοπιστια ο ραθυμος κινητηρας της ειναι κορυφη και εντελως απροβληματιστος...

Θα σου συστηνα επισης να βαλεις τζελ στην σελλα της θα σε βοηθησει αυτο να εισαι πιο ξεκουραστος στο ταξιδι...

spyrakos35
27/06/2015, 09:39
Με τα διπλα ειναι ιταλικο....

Με το μονο ειναι γιαπωνεζικο

irinia
27/06/2015, 13:14

ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ Αυτο ακριβως εχω περιγραψει χιλιες φορες εδω μεσα,αυτο που οι πολλοι ντρεπονται να το εκφρασουν γιαυτο και ο Ελληνας σημερα το πρωι ακουσε το διαγγελμα για δημοψηφισμα!!!!
ΓΛΕΝΤΑ ΤΗ ΖΩΗ

zopas
27/06/2015, 17:01
Με τα διπλα ειναι ιταλικο....

Με το μονο ειναι γιαπωνεζικο

Προσωπικα ξερω απο φιλους πoυ τις ειχαν το ΤΑ του 99 πρωτοβγηκε με διπλα δισκοφρενα και ηταν γιαπωνεζικο...μετα το 2001 η συναρμολογηση του ΤΑ γινοταν στην ισπανια οπως και του βαραντερο...Ιταλια βγαινει το CBF..

Μετα το 2001 ο κιητηρας εγινε λιγο πιο δυνατος αλλα τα περφερειακα εγιναν πλαστικα ενω και η
Ισπανικη συναρμολογηση δεν ηταν η καλυτερη..

Σαφεστατα να επιλεξει ενα ΤΑ συναρμολογημενο στην ιαπωνια αλλα μονο του 99, την πρωτη χρονια που βγηκαν με τα διπλα δισκοφρενα..

vardis
27/06/2015, 17:13
Εγώ είχα 600 του 1996 το πρώτο που βγήκε με νέο κουστούμι και μονό δισκόφρενο και ήταν ιταλικό, όπως και όλα τα μετέπειτα έχω την εντύπωση.

spyrakos35
27/06/2015, 18:14
είχα το με διπλά και ήταν χονδα μοντέσσα :beer:

επιμένω οτι με το μονό πρέπει να ήταν τζαπάν.....

zopas
27/06/2015, 21:14
Μιλαω για το μοντελο 99 αποκλειστικα..όχι ότι εχει πολύ μεγαλη σημασια...μετα από αυτό το μοντελο το ΤΑ αλλαξε και τελειως σουλουπι...τελος παντων, ναχει καλη βολτα ο ανθρωπος..

KAGOURO
28/06/2015, 11:04
Μιλαω για το μοντελο 99 αποκλειστικα..όχι ότι εχει πολύ μεγαλη σημασια...μετα από αυτό το μοντελο το ΤΑ αλλαξε και τελειως σουλουπι...τελος παντων, ναχει καλη βολτα ο ανθρωπος..

διπλό δισκόφρενο Ιταλικό......τελεσίδικο :smokin:

irinia
29/06/2015, 17:17
EIXA ME TO MONO ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΟ...........ΤΟΥ 96

Κοκκινάκι και δεν ξέρω αν ήταν Ιταλικό ή Τζαπάν...!!!
Και δεν έμεινε πολύ στα χεράκια μου το καημένο.:lol:

zopas
29/06/2015, 19:17
Οντως ιταλικα ηταν, οποτε βιβα σνιορα..

Pan (dvs)
29/06/2015, 21:01
O Γιαν (..desiro) εκανε την καλυτερη δουλεια.

337923

Aνεμος
14/07/2015, 00:16
με τρωει ο κωλος μου …πειστε με οτι ειναι κακη ιδεα ο ελεφαντας γιατι εχω αρχισει να τον καλοβλεπω

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6465064/

DAYMAN
14/07/2015, 08:09
στη φαση της αναζητησης ειμαι και εγω.Γιατι δεν βλεπεις κατι τετοιο;http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6527090/
εγω ειμαι μακρυα και δεν εω την δυνατοτητα.Ο ελεφαντας ισως εχει θεματα και το κυριοτερο οταν κοιταγα δεν εχει παρα ελαχιστα μεταχειρισμενα ανταλλακτικα και τα καινουργια απλα σπανιζουν λογω περιεργου καθεστωτος αντιπροσωπειας.Επισης πολλα ΤΑ σε καλη κατασταση υπαρχουν στην Αττικη αν ενδιαφερεσαι.

GFawkes
14/07/2015, 08:13
Ο ελεφας ειναι φοβερο μηχανακι, οταν δουλευει σωστα.

αυτος φαινεται περιποιημενος...ανταλλακτικα εχει στο μοτερ τα παντα, πλαστικα δυσκολα.

Δες κατι πιο νεο ισως, αυτο ειναι για συγκεκριμενο κοινο που ξερει τι παιρνει.

Παρε ενα 650 μονοκυλινδρο, γραναζωσε το λιγο μακρυ και εφυγες....στο τζαμπα....

Δες και κανα Kawa er6F, φτηνο, γερο γρηγορο.

Aνεμος
17/07/2015, 08:43
Στα πόσα χιλιόμετρα θέλει δίσκους ενα transalp ?

Πήρα τηλέφωνο ενα χθες και στην αγγελια αναφερει πως εχει 63500 ο ανθρωπος που το εχει μου ειπε πως θελει δισκους.κοστος απο οτι μου ειπε κανα 150αρι

Aνεμος
17/07/2015, 08:47
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6616163/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6300852/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6454750/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6666230/

Panos76
17/07/2015, 08:49
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6616163/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6300852/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6454750/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6666230/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6300852/ Πολύ καλή τιμή!

nickald
17/07/2015, 09:26
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6300852/ Πολύ καλή τιμή!

πρεπει να εχει πολύ βαθυ λακο αυτή η φαβα.....

Panos76
17/07/2015, 09:35
Πιθανόν, αν και δε δείχνει ταλαιπωρημένο ενδέχεται να έχει γυρισμένα km (αφού είναι από μάντρα).

Πάντως αν δεν έχει σοβαρά πεσίματα ή κάποιο άλυτο μηχανολογικό θέμα, έχεις μηχανάκι ''καινούριο'' με 3Κ!

DAYMAN
17/07/2015, 09:43
Αυτο που βρισκεται στον Πειραια ειναι 40 μερες σε αγγελια.2100 μου ειχε πει εμενα.Απο τις φωτο εξωτερικα δειχνει οκ ριξε μια ματια απο κοντα.Το 700αρι πολυ φτηνο τζαμπα θα ελεγα και αυτο σε βαζει σε σκεψεις.

Aνεμος
17/07/2015, 09:56
συμφωνω οτι ειναι υποπτα φτηνο το 700, θελει και κτεο και σημα...

πηρα τηλ αυτο http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6616163/

μου ειπε οτι το δινει γιατι πηρε αλλο και πως θελει δισκους συμπλέχτη

George_M.
18/07/2015, 07:38
Στα πόσα χιλιόμετρα θέλει δίσκους ενα transalp ?

Πήρα τηλέφωνο ενα χθες και στην αγγελια αναφερει πως εχει 63500 ο ανθρωπος που το εχει μου ειπε πως θελει δισκους.κοστος απο οτι μου ειπε κανα 150αρι

δεν υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος που επιτασει αλλαγη δισκων,ειναι καθαρα θεμα χρησης τροπου οδηγησης κ περιβαλον (αστικο/επαρχια) που κινειται η μοτο.
εμενα ειναι στα 60Κ χωρις ιχνος πατιναρισματος με χρηση επαρχιακη...κ ταξιδια

απο την αλλη κατι ''μυριζει'' καθως λεει οτι εκανε προσφατο σερβις :a01:κ ΔΕΝ τους αλλαξε...?περιεργο λιγακι:smokin:

επισης μην υποτιμας το 600 για την δουλεια που το θες...
κλικ (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6718759/)

foreno
18/07/2015, 12:34
To 700αρι θα το κοιτούσα με τα χίλια σ αυτή την τιμή
πάνε δες το από κοντά κάνε αν γίνεται κ έναν ενδελεχή έλεγχο σε δικό σου μηχανικό κ καλορίζικο:beer:

Aνεμος
20/07/2015, 12:57
πήγα και ειδα αυτο, http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6722216/ στην ερωτηση μου για τα λιγα χιλιόμετρα που εχει μου ειπε πως καποια στιγμη ο αδερφός του (ο ιδιοκτητης) το αφησε χωρίς λάδια και ...εγενετο explosion.Οπότε εγινε ανακατασκευη ολα καινουρια και ...αλλαξε και το κοντερ ...η αληθεια ειναι οτι δεν ακουγοταν τιποτα περιεργο απο το μοτερ, ουτε στο ρελαντι ουτε σε γκάζωμα.Οι δισκόπλακες ειχαν μια φθορα που θα συναντουσε κανεις σε μηχανακι με 60-70Κ και το ενα πλαστικό του φερινγκ που εφαρμοζει στο τεπόζιτο, το δεξί, δεν εφαρμοζε σωστα αφηνοντας ενα κενο 1 εκατοστου.Σε μια δικαβαλη βόλτα που καναμε το τετραγωνο, μου εκανε εντυπωση η αδυναμια των φρενων και το ποσο μαλακη ειναι η αναρτηση, μπρος πίσω,σε βαθμο που ανεβηκαμε δικαβαλοι πεζοδρομιο πολυ χαμηλο με 10 χλμ και βρηκε το διπλο σταντ ...ισως να μην εχει τίποτα τραγικο το μηχανακι και η ανακατασκευη να εγινε ΟΚ και ο αδερφος του ιδιοκτητη (ο οποιος λειπει εξωτερικο) που δεν ειναι πολυ σχετικος με μηχανακια να μου τα ειπε και λίγο μπερδεμενα λογω αγνοιας...Ισως να μαζευονται πολλά ίσως...Το ψαξιμο συνεχιζεται και βλεπουμε...

Aνεμος
20/07/2015, 13:02
δεν υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος που επιτασει αλλαγη δισκων,ειναι καθαρα θεμα χρησης τροπου οδηγησης κ περιβαλον (αστικο/επαρχια) που κινειται η μοτο.
εμενα ειναι στα 60Κ χωρις ιχνος πατιναρισματος με χρηση επαρχιακη...κ ταξιδια

απο την αλλη κατι ''μυριζει'' καθως λεει οτι εκανε προσφατο σερβις :a01:κ ΔΕΝ τους αλλαξε...?περιεργο λιγακι:smokin:

επισης μην υποτιμας το 600 για την δουλεια που το θες...
κλικ (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6718759/)

ναι και εμενα λιγο περιεργα μου φανηκε αυτο...

to 600 δεν το υποτιμω αλλα δυσκολα βρισκω σε καλη κατασταση και συνηθως εχουν ανω των 100Κ.Αυτο που εβαλες εχει μεν πολλά χλμ , εχει και βελτιωσεις στα σημεια που ποναει...
αλλα..ειναι Κρητη..

Aνεμος
20/07/2015, 13:03
ισως του ριξω μια ματια γιατι μου εχει κατσει πως καποιο λάκο εχει η φάβα.Το κτεο που γράφει πως δεν εχει καθώς και το απλήρωτο σήμα βαραίνουν τον πωλητή σωστά ?

BLiTzER
20/07/2015, 13:07
Μεταβίβαση δε γίνεται χωρίς τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ.

Pan (dvs)
20/07/2015, 14:06
πήγα και ειδα αυτο, http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6722216/ στην ερωτηση μου για τα λιγα χιλιόμετρα που εχει μου ειπε πως καποια στιγμη ο αδερφός του (ο ιδιοκτητης) το αφησε χωρίς λάδια και ...εγενετο explosion.Οπότε εγινε ανακατασκευη ολα καινουρια και ...αλλαξε και το κοντερ ...η αληθεια ειναι οτι δεν ακουγοταν τιποτα περιεργο απο το μοτερ, ουτε στο ρελαντι ουτε σε γκάζωμα.Οι δισκόπλακες ειχαν μια φθορα που θα συναντουσε κανεις σε μηχανακι με 60-70Κ και το ενα πλαστικό του φερινγκ που εφαρμοζει στο τεπόζιτο, το δεξί, δεν εφαρμοζε σωστα αφηνοντας ενα κενο 1 εκατοστου.Σε μια δικαβαλη βόλτα που καναμε το τετραγωνο, μου εκανε εντυπωση η αδυναμια των φρενων και το ποσο μαλακη ειναι η αναρτηση, μπρος πίσω,σε βαθμο που ανεβηκαμε δικαβαλοι πεζοδρομιο πολυ χαμηλο με 10 χλμ και βρηκε το διπλο σταντ ...ισως να μην εχει τίποτα τραγικο το μηχανακι και η ανακατασκευη να εγινε ΟΚ και ο αδερφος του ιδιοκτητη (ο οποιος λειπει εξωτερικο) που δεν ειναι πολυ σχετικος με μηχανακια να μου τα ειπε και λίγο μπερδεμενα λογω αγνοιας...Ισως να μαζευονται πολλά ίσως...Το ψαξιμο συνεχιζεται και βλεπουμε...

Αν δε σε τρωει ο κωλος σου πηγαινε παρακατω.

Δεν μπορει να εγινε Κουγκι το μηχανακι και να μην εγινε ζημια ΚΑΙ στα καλωδια.

George_M.
20/07/2015, 14:20
ναι και εμενα λιγο περιεργα μου φανηκε αυτο...

to 600 δεν το υποτιμω αλλα δυσκολα βρισκω σε καλη κατασταση και συνηθως εχουν ανω των 100Κ.Αυτο που εβαλες εχει μεν πολλά χλμ , εχει και βελτιωσεις στα σημεια που ποναει...
αλλα..ειναι Κρητη..

η Κρητη δεν ειναι θεμα,με τα ημερησια φθηνα ειστηρια σε 2 μερες πηγες,το ειδες,το πηρες,το εφερες.
δειχνει πενα κ τα λεφτα ειναι λιγα,θα εχεις περισσευμα αρκετο να τα φας οπου εσυ θες:wave2:

Aνεμος
20/07/2015, 14:57
η Κρητη δεν ειναι θεμα,με τα ημερησια φθηνα ειστηρια σε 2 μερες πηγες,το ειδες,το πηρες,το εφερες.
δειχνει πενα κ τα λεφτα ειναι λιγα,θα εχεις περισσευμα αρκετο να τα φας οπου εσυ θες:wave2:

στην συγκεκριμενη χρονικη περίοδο είναι αδύνατο να το κάνω αυτο, δεν παίζει ουτε μερα free . Το σκεπτικο σωστό πάντως :beer:

gxristop1
21/07/2015, 12:06
Μπορώ να προτείνω στον φίλο το Aprilia MANA 850. Καλή τιμη μεταχειρισμένων, σίγουρα λίγα χιλιόμετρα, εως 25 - 30000, βαριά βαριά. Πλεονέκτημα τό αυτόματο σύστημα μετάδοσης για τέτοιο ταξίδι, Πάνω απο 20000Κμ, να έχει κάνει το servis των 20000κμ, λόγω αλλαγης ιμάντα. Βαρύ? 236 κιλά αλλά πολύ καλό ζύγισμα, θα το νιώσεις πιο ελαφρύ απο vstrom 650, φορτώνετε οσω θές, και μην ακούς τις κακές γλώσσες για αυτό. Ειμαι ιδιοκτήτης 6+χρόνια, με ταξίδια εντός Ελλάδος, 46000κμ 5λιτρα στα 100, Τι αλλο, νεότερα του 2008, και με ABS, Ομως σίγουρα δυσκολία στο να το πουλήσεις μετά.

dimmie_72
21/07/2015, 12:58
Μπορώ να προτείνω στον φίλο το Aprilia MANA 850. Καλή τιμη μεταχειρισμένων, σίγουρα λίγα χιλιόμετρα, εως 25 - 30000, βαριά βαριά. Πλεονέκτημα τό αυτόματο σύστημα μετάδοσης για τέτοιο ταξίδι, Πάνω απο 20000Κμ, να έχει κάνει το servis των 20000κμ, λόγω αλλαγης ιμάντα. Βαρύ? 236 κιλά αλλά πολύ καλό ζύγισμα, θα το νιώσεις πιο ελαφρύ απο vstrom 650, φορτώνετε οσω θές, και μην ακούς τις κακές γλώσσες για αυτό. Ειμαι ιδιοκτήτης 6+χρόνια, με ταξίδια εντός Ελλάδος, 46000κμ 5λιτρα στα 100, Τι αλλο, νεότερα του 2008, και με ABS, Ομως σίγουρα δυσκολία στο να το πουλήσεις μετά.

αν μιλάμε για "τύπου variator", καλύτερο το burgman. :D

Aνεμος
22/07/2015, 10:33
επεσε νεα προταση στο τραπεζι :D

κλικ
(http://www.google.gr/maps/dir/%C3%87e%C5%9Fme,+%C4%B0zmir,+%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1/Denizli+Merkez,+Pamukkale+Belediyesi,+T%C3%BCrkiye/%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1,+%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1/%C4%B0stanbul,+T%C3%BCrkiye/Bran,+Jude%C8%9Bul+Bra%C8%99ov,+Rom%C3%A2nia/TRANSF%C4%82G%C4%82R%C4%82%C5%9EAN,+Arefu,+Jude%C8%9Bul+Arge%C8%99,+Rom%C3%A2nia/DN67C,+R%C3%A2nca,+%CE%A1%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1/Baia+de+Aram%C4%83,+Jude%C8%9Bul+Mehedin%C8%9Bi,+Rom%C3%A2nia/Athens,+Kentrikos+Tomeas+Athinon/@41.6909162,28.5545685,6z/data=!4m29!4m28!1m2!1m1!1s0x14bb79b752d35675:0x61287b379ef50511!1m2!1m1!1s0x14c713c95620da2f:0xb1190 f5f451efcd6!1m2!1m1!1s0x152b0e1d3fa4a74f:0x84bd8c4d5a4c2da7!1m2!1m1!1s0x14caa7040068086b:0xe1ccfe98b c01b0d0!1m2!1m1!1s0x40b347e54ce55873:0xb2a3745ffef5cc10!1m2!1m1!1s0x474d270c0e8a7b01:0x93bc38bc82564 333!1m2!1m1!1s0x474da2a7008cec25:0x7015a60d820d3863!1m2!1m1!1s0x47520485b6b71c53:0xd158b67c0d1273c6! 1m2!1m1!1s0x14a1bd1f067043f1:0x2736354576668ddd!3e0)
το ψαξιμο για μηχανακι συνεχιζεται εντατικα

xarisiero
22/07/2015, 10:53
Για το μηχανακι απο την κρητη εχω αποψη προσωπικη αν σε ενδιαφερει στειλε πμ να τα πουμε...(εννοειται δεν ειναι δικο μου...)

George_M.
22/07/2015, 10:55
αν βγει τετοιο πλανο κ πρεπει να το καλυψεις μεσα σε κανα 8-10ημερο τοτε κοιτα κ προς V-strom μερια λογω ανετης σελας,χαμηλης καταναλωσης καλυτερης μεσης ταχυτητας ταξιδιου...4.200χιλ/10=400χιλ/ημερα...

(αν γινει δουλεια με την Κρητη θελω κερασμα μπυρα λογω ανακαλυψης..:D)

vardis
22/07/2015, 14:03
επεσε νεα προταση στο τραπεζι :D

κλικ
(http://www.google.gr/maps/dir/%C3%87e%C5%9Fme,+%C4%B0zmir,+%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1/Denizli+Merkez,+Pamukkale+Belediyesi,+T%C3%BCrkiye/%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1,+%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1/%C4%B0stanbul,+T%C3%BCrkiye/Bran,+Jude%C8%9Bul+Bra%C8%99ov,+Rom%C3%A2nia/TRANSF%C4%82G%C4%82R%C4%82%C5%9EAN,+Arefu,+Jude%C8%9Bul+Arge%C8%99,+Rom%C3%A2nia/DN67C,+R%C3%A2nca,+%CE%A1%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1/Baia+de+Aram%C4%83,+Jude%C8%9Bul+Mehedin%C8%9Bi,+Rom%C3%A2nia/Athens,+Kentrikos+Tomeas+Athinon/@41.6909162,28.5545685,6z/data=!4m29!4m28!1m2!1m1!1s0x14bb79b752d35675:0x61287b379ef50511!1m2!1m1!1s0x14c713c95620da2f:0xb1190 f5f451efcd6!1m2!1m1!1s0x152b0e1d3fa4a74f:0x84bd8c4d5a4c2da7!1m2!1m1!1s0x14caa7040068086b:0xe1ccfe98b c01b0d0!1m2!1m1!1s0x40b347e54ce55873:0xb2a3745ffef5cc10!1m2!1m1!1s0x474d270c0e8a7b01:0x93bc38bc82564 333!1m2!1m1!1s0x474da2a7008cec25:0x7015a60d820d3863!1m2!1m1!1s0x47520485b6b71c53:0xd158b67c0d1273c6! 1m2!1m1!1s0x14a1bd1f067043f1:0x2736354576668ddd!3e0)
το ψαξιμο για μηχανακι συνεχιζεται εντατικα
Επειδή έχω κάνει όλη τη διαδρομή έχω τη γνώμη ότι πρέπει να τα ξεχωρήσεις σε δύο ταξίδια, εκτός άν διαθέτεις 20ήμερο και πάνω, για το απολαύσεις.

Aνεμος
24/07/2015, 18:25
αν βγει τετοιο πλανο κ πρεπει να το καλυψεις μεσα σε κανα 8-10ημερο τοτε κοιτα κ προς V-strom μερια λογω ανετης σελας,χαμηλης καταναλωσης καλυτερης μεσης ταχυτητας ταξιδιου...4.200χιλ/10=400χιλ/ημερα...

(αν γινει δουλεια με την Κρητη θελω κερασμα μπυρα λογω ανακαλυψης..:D)

Την μπύρα θα την πιούμε μόνο και μόνο για το ενδιαφέρον :beer:

εχω αρχισει και κοιταω και...για στρωματα.....(δεν με πιστευω ρε πστμ...)

Aνεμος
24/07/2015, 18:36
Επειδή έχω κάνει όλη τη διαδρομή έχω τη γνώμη ότι πρέπει να τα ξεχωρήσεις σε δύο ταξίδια, εκτός άν διαθέτεις 20ήμερο και πάνω, για το απολαύσεις.

Μάλλον έχεις δίκιο, αλλα το πλάνο λεει 15 μέρες με 4-5 Τουρκια, κροσάρισμα Βουλγαρία σε μια μέρα (βγαίνει ?) και 3-4 Ρουμανία.Οι υπόλοιπες χώρες θα είναι σφηνάκι,απλά μια πρώτη γεύση γυρνώντας Ελλάδα και όπως βγει.Μακάρι να τα καταφέρω και μελλοντικά να ξαναπάω,τα Βαλκάνια είναι πιο εύκολα προσβάσιμα.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον , κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη :beer:

Aνεμος
24/07/2015, 19:01
θα το κοιτάγατε ?

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6734412/

gior-gos
24/07/2015, 19:36
Ναι αμε.

George_M.
27/07/2015, 19:23
θα το κοιτάγατε ?

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6734412/

δεν φαινεται φαγωμενο κ εχει κ τα εξτραδακια του.
υπολογισε μια αλλαγη λαδιων εμπρος που σιγουρα θα θελει,ο αλυσος δειχνει να κρεμαει πραγμα που σημαινει αλλαγη,αντε κ κανενα ελαστικο αργοτερα
βαρια θα σου παει κανενα 600αρι ακομα αλλα κ παλι καλα θα ειναι για οτι ζητας/δινεις...

Pan (dvs)
27/07/2015, 20:09
δεν φαινεται φαγωμενο κ εχει κ τα εξτραδακια του.
υπολογισε μια αλλαγη λαδιων εμπρος που σιγουρα θα θελει,ο αλυσος δειχνει να κρεμαει πραγμα που σημαινει αλλαγη,αντε κ κανενα ελαστικο αργοτερα
βαρια θα σου παει κανενα 600αρι ακομα αλλα κ παλι καλα θα ειναι για οτι ζητας/δινεις...

Να συμπληρωσω οτι και κρεμασμενη ειναι αλλα και τερματισμενη.Ελπιζω να μην δουλεψε αρκετο καιρο ετσι.

dimmie_72
27/07/2015, 20:35
Να συμπληρωσω οτι και κρεμασμενη ειναι αλλα και τερματισμενη.

Μήπως είναι του Σπαλιάρα... :rolleyes:

DAYMAN
28/07/2015, 15:15
δες και αυτο http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6527090/

Aνεμος
01/08/2015, 02:21
μετα απο αρκετα τρανσαλπ σε κατασταση απο μετρια εως γμστε τα, σημερα μου την εδωσε ,πηρα τηλέφωνο και πηγα και ειδα αυτο
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6522805/

το μηχανακι ειναι πιο πενα απο πενα , ο τυπος που το εχει ειναι αρρωστος, μιλαμε φαινεται πιο καινουριο απο καινουριο, κατσαμε δυο ωρες και το ξεψειρισα παντου, μιλαμε ουτε σκονη κατω απο τον κινητηρα δεν εχει, ουτε μια γρατζουνια στις ζαντες, το μονο που θελει ειναι το λαμπακι της βενζινης που εχει καει, αναλωσιμα καινουρια,σερβις προσφατο, γενικα χαζεψα…δεν νομιζω οτι εχω δει ποτε μεταχειρω μηχανακι σε τετοια κατασταση…
ειμαι σχεδον ψημενος…τωρα , για την δουλεια που το θελουμε, θα κανουμε δουλεια η θα βλαστημαμε στα βουνα της Ρουμανιας ? Για μονοκυλινδρο ειναι ταξιδιαρικο και ανετο, δεν λεω, αλλα θα φαει και 4000 χλμ στο κεφαλι δικαβαλο φορτωμενο….
να επανελθω στον δρόμο του σομιέ ή καλορίζικο και καλα χλμ… ?

Aνεμος
01/08/2015, 02:21
δες και αυτο http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6527090/
πουληθηκε...

George_Sp
01/08/2015, 02:33
μετα απο αρκετα τρανσαλπ σε κατασταση απο μετρια εως γμστε τα, σημερα μου την εδωσε ,πηρα τηλέφωνο και πηγα και ειδα αυτο

το μηχανακι ειναι πιο πενα απο πενα , ο τυπος που το εχει ειναι αρρωστος, μιλαμε φαινεται πιο καινουριο απο καινουριο, κατσαμε δυο ωρες και το ξεψειρισα παντου, μιλαμε ουτε σκονη κατω απο τον κινητηρα δεν εχει, ουτε μια γρατζουνια στις ζαντες, το μονο που θελει ειναι το λαμπακι της βενζινης που εχει καει, αναλωσιμα καινουρια,σερβις προσφατο, γενικα χαζεψα…δεν νομιζω οτι εχω δει ποτε μεταχειρω μηχανακι σε τετοια κατασταση…
ειμαι σχεδον ψημενος…τωρα , για την δουλεια που το θελουμε, θα κανουμε δουλεια η θα βλαστημαμε στα βουνα της Ρουμανιας ? Για μονοκυλινδρο ειναι ταξιδιαρικο και ανετο, δεν λεω, αλλα θα φαει και 4000 χλμ στο κεφαλι δικαβαλο φορτωμενο….

καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα :)

taisteal
01/08/2015, 03:30

Τα 4000 χλμ ταξιδι τα εχει για πλακα
Δικαβαλο και φορτωμενο θα σε παει οπου θες,αρκει να μην το ταξιδευεις κοντα στην
τελικη του,δεν αρεσει σε κανενα μονοκυλινδρο αυτο.
Οδηγικα ειναι κλασεις ανωτερο απο το τρανσαλπ.
Κατα τα αλλα πολυ οικονομικο σε βενζινη,ανετο και για οδηγο κ συνοδηγο.
Προσοχη θελει στη συντηρηση του,να βρεις καποιον μηχανικο να το κατεχει,η ακομη καλυτερα αν πιανουν τα χερια σου και το
συντηρεις μονος σου θα γλυτωσεις χρημα.
Οσο για το λαμπακι της βενζινης, συνηθως χαλαει το φλοτερ στην αντλια και
πιο σπανια καιγεται το λαμπακι στο καντραν.
Ρωτησε τον και για τα καλωδια στο λαιμο,συνηθως τα κοβει και κανει σβησιματα.
Οτι αλλο θες ρωτα

Πενα ειναι παντως απο τις φωτο

zopas
01/08/2015, 10:27
Συγγνωμη αλλα απο που προκυπτει οτι τα μονοκυλινδρα κανουν καλυτερα μακρινα ταξιδια αποτα δικυλινδρα;μηπως κανουν καλυτερα ταξιδια και απο τα τετρακυλινδρα;

Η τσρανσαλπ σαφεστατα ειναι μια μετρια μοτοσυκλετα αλλα συγγνωμη κανει πολυ καλυτερο ταξιδι, πιο ανετο απο το οποιο μονοκυλινδρο της ιδιας κατηγοριας και σαφεστατα εχει και καλυτερη και πιο ανετη σελα..

Οσοι εχουμε καβαλησει μονοκυλινδρα θυμομαστε τους κραδασμους στα χερια και βασικα τα ειχαμε για την πολη και για χωμα ...οχι ομως και για ανετα ταξιδια..σαφεστατα μπορουν να κανουν ταξιδια αλα οχι τοσο ανετα οπως τα δικυλινδρα και τετρακυλινδρα..

Φιλε μου κριμα που δεν μπορεις να διθεσεις λιγα πιο πολλα χρηματα...με 4-5000 ευρω μπορουσες να επαιρνες σε καλη κατασταση ενα cbf1000 που ειναι μια ιδανικη λυση για αυτο που θελεις..

Καλα ταξιδια να εχεις και αν διαλεξεις μονοκυλινδρο, καλες αντοχες...

MG-KTiNoS
01/08/2015, 11:45
Ωραία άμα πάρει BMW θα σπάσουμε πλάκα με όλες τις βλάβες που θα βγάλει....
Άρχισε με λαμπάκι, που τελικά μπορεί να είναι και φλοτέρ...
Σε καλό δρόμο είμαστε!

νιεχ νιεχ νιεχ.....

(κι αυτό το τρανς Πινδ ρε παιδί μου.... Έχει μια μανία να πας το στάρτερ και ν ανάβει....)
:lol:

taisteal
01/08/2015, 12:55
Συγγνωμη αλλα απο που προκυπτει οτι τα μονοκυλινδρα κανουν καλυτερα μακρινα ταξιδια αποτα δικυλινδρα;μηπως κανουν καλυτερα ταξιδια και απο τα τετρακυλινδρα;

Η τσρανσαλπ σαφεστατα ειναι μια μετρια μοτοσυκλετα αλλα συγγνωμη κανει πολυ καλυτερο ταξιδι, πιο ανετο απο το οποιο μονοκυλινδρο της ιδιας κατηγοριας και σαφεστατα εχει και καλυτερη και πιο ανετη σελα..

Οσοι εχουμε καβαλησει μονοκυλινδρα θυμομαστε τους κραδασμους στα χερια και βασικα τα ειχαμε για την πολη και για χωμα ...οχι ομως και για ανετα ταξιδια..σαφεστατα μπορουν να κανουν ταξιδια αλα οχι τοσο ανετα οπως τα δικυλινδρα και τετρακυλινδρα..

Φιλε μου κριμα που δεν μπορεις να διθεσεις λιγα πιο πολλα χρηματα...με 4-5000 ευρω μπορουσες να επαιρνες σε καλη κατασταση ενα cbf1000 που ειναι μια ιδανικη λυση για αυτο που θελεις..

Δεν διαβαζεις καλα,δεν ειπα οτι ταξιδευει καλυτερα,ειπα οτι εχει καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα.
Εννοειται οτι οσο πιο πολλοι κυλινδροι τοσο πιο ανετο ταξιδι.
Καλυτερη και πιο ανετη σελα σε καμμια περιπτωση το τρανσαλπ.

Edit Εσυ εισαι που ταξιδευεις με 10 μποφωρ με το βαρκαδερο
και αναβεις τσιγαρο;;

Καταλαβα,θιξαμε το χοντα :lol:

foogr01
01/08/2015, 16:14
Καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα !

Το μηχανάκι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο ! Άσε τον KtiNoS να λέει, δεν είναι Aprilia :p

Bob_o_mastoras
01/08/2015, 16:25

Εσυ καλοεμαθες απο το varadero... :lol:

Καλοριζικο και καλοταξιδο φιλε! :beer:

gior-gos
01/08/2015, 20:29
Edit Εσυ εισαι που ταξιδευεις με 10 μποφωρ με το βαρκαδερο
και αναβεις τσιγαρο;;

Καταλαβα,θιξαμε το χοντα :lol:

:lol::lol::lol:

Bob_o_mastoras
02/08/2015, 01:30
Δεν διαβαζεις καλα,δεν ειπα οτι ταξιδευει καλυτερα,ειπα οτι εχει καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα.
Εννοειται οτι οσο πιο πολλοι κυλινδροι τοσο πιο ανετο ταξιδι.
Καλυτερη και πιο ανετη σελα σε καμμια περιπτωση το τρανσαλπ.

Σημερα κιολας οδηγησα ενα 650 gs για μια βολτα και ναι, εχει πιο ανετη σελα απο το Transalp και πιο ανετη θεση οδηγησης. Kαι φυσικα πιο σιγουρο και ποιοτικο πατημα.

(Λιγο ψοφιο ομως και πολυ civilised σε σχεση με το Domi.. :evil: :p)

taisteal
02/08/2015, 01:34
Σημερα κιολας οδηγησα ενα 650 gs για μια βολτα και ναι, εχει πιο ανετη σελα απο το Transalp και πιο ανετη θεση οδηγησης. Kαι φυσικα πιο σιγουρο και ποιοτικο πατημα.

(Λιγο ψοφιο ομως και πολυ civilised σε σχεση με το Domi.. :evil: :p)

Το domi ειναι αλλη φαση,καρμπυρατερ και μη καταλυτικο ;)

AUFGEBRACHT
04/08/2015, 12:13
Οσοι εχουμε καβαλησει μονοκυλινδρα θυμομαστε τους κραδασμους στα χερια και βασικα τα ειχαμε για την πολη και για χωμα ...οχι ομως και για ανετα ταξιδια..

Συγγνώμη, πότε οδήγησες τελευταία φορά μονοκύλινδρο;

7Tolis
04/08/2015, 14:01
Συγγνώμη, πότε οδήγησες τελευταία φορά μονοκύλινδρο;

Μονοκύλινδρο..Βάζεις 3η με 30 χλμ και κάνει σαν ψαρότρατα με τουρκο ψαρά μεσα.Τα τα τα τα τα και αστα να πάνε.

AUFGEBRACHT
04/08/2015, 14:02
Μονοκύλινδρο..Βάζεις 3η με 30 χλμ και κάνει σαν ψαρότρατα με τουρκο ψαρά μεσα.Τα τα τα τα τα και αστα να πάνε.

Mε περισσότερους κύλινδρους δηλ ο ψαράς αλλάζει εθνικότητα;

theofilos888
04/08/2015, 14:05
Mε περισσότερους κύλινδρους δηλ ο ψαράς αλλάζει εθνικότητα;

Ναι.... γινεται ινδος!!!!
:beer:

7Tolis
04/08/2015, 14:06
Με περισσότερους απλά δεν έχεις το φαινόμενο γρι γρι τόσο έντονο.Ασε που για να πιάσεις 150 φορτωμένος παρακαλάς για κατρίνα πίσω σου.Και αν το ζορίσεις όλο και κάπου θα δακρύσει απο τη συγκίνηση.Μόνο για χαλαρές βόλτες είναι μεχρι 120 χλμ/ω.Κάτι καλύτερο δε γίνεται.

Bob_o_mastoras
04/08/2015, 14:10

Ο ηχος απο τα μονοκυλινδρα ειναι ο καλυτερος!! :a3:

https://www.youtube.com/watch?v=DmiLVhGacmc

zopas
04/08/2015, 16:57
Με περισσότερους απλά δεν έχεις το φαινόμενο γρι γρι τόσο έντονο.Ασε που για να πιάσεις 150 φορτωμένος παρακαλάς για κατρίνα πίσω σου.Και αν το ζορίσεις όλο και κάπου θα δακρύσει απο τη συγκίνηση.Μόνο για χαλαρές βόλτες είναι μεχρι 120 χλμ/ω.Κάτι καλύτερο δε γίνεται.

Λες τα πραγματα με το ονομα τους και ενημερωνεις σωστα το κοσμο και δυστυχως στελνεις αδιαβαστους τους μη καπνιζοντες εδω μεσα ...μηπως καπνιζεις και εσυ πανψ στο βαραντερο σου;;;..χε,χε,χε,χε..

Bob_o_mastoras
04/08/2015, 17:17
Λες τα πραγματα με το ονομα τους και ενημερωνεις σωστα το κοσμο και δυστυχως στελνεις αδιαβαστους τους μη καπνιζοντες εδω μεσα ...μηπως καπνιζεις και εσυ πανψ στο βαραντερο σου;;;..χε,χε,χε,χε..

Ελα μωρε εχεις ενα κυλινδρο παραπανω και το 'χεις κανει θεμα... :tooth:

Περα απο την πλακα, προφανως και τα μονοκυλινδρα δεν ειναι οτι καλυτερο και πιο ανετο για ταξιδια και ειδικα με υψηλες ταχυτητες.

AUFGEBRACHT
04/08/2015, 17:25
Ναι αλλά για ράθυμους ρυθμούς εκδρομής είναι ΙΔΑΝΙΚΑ!!!

taisteal
04/08/2015, 18:21

Αδιαβαστους;;; :look:

Ασε που καπνιζουμε :smokin:

zopas
04/08/2015, 20:18
Ελα μωρε εχεις ενα κυλινδρο παραπανω και το 'χεις κανει θεμα... :tooth:

Περα απο την πλακα, προφανως και τα μονοκυλινδρα δεν ειναι οτι καλυτερο και πιο ανετο για ταξιδια και ειδικα με υψηλες ταχυτητες.

Για να εχεις μονοκυλινδρο για ταξιδια η πολυ ερωτευμενος με την κοπελα σουπρεπει να εισαιγια να μην σε νοιαζουν οι διαφορες συνθηκες η πολυ γυμνασμενος οποτε εχεις αντοχες η απλα να τρελλαινεσαι με τη φυση με οποιο κοστος...παντως ταξιδι ιδανικο με ποιοτητες κομπρεσερ στα χερια σου στα 130 δεν κανεις..

dimmie_72
04/08/2015, 20:42
Μη σφίγγεστε, σε κάνα-δυο βδομάδες θα γυρίσει ο "άνεμος" από Καππαδοκία και θα μας πει πρώτο χέρι... :D

taisteal
05/08/2015, 00:14
Για να εχεις μονοκυλινδρο για ταξιδια η πολυ ερωτευμενος με την κοπελα σουπρεπει να εισαιγια να μην σε νοιαζουν οι διαφορες συνθηκες η πολυ γυμνασμενος οποτε εχεις αντοχες η απλα να τρελλαινεσαι με τη φυση με οποιο κοστος...παντως ταξιδι ιδανικο με ποιοτητες κομπρεσερ στα χερια σου στα 130 δεν κανεις..

Δεν λες να κατανοησεις καποια απλα πραγματα και γινεσαι πιο γραφικος κι απ'τους μπεμβεδες..
Ο καθενας ταξιδευει με οτι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και με οτι τον φτιαχνει.
Εμενα με φτιαχνουν οι κραδασμοι,εσενα οι μπετονιερες,οκ.
Εγω με βαρκαδερο δεν πηγαινα πουθενα π.χ γιατι δεν εχω αδεια για λεωφορειο,και δεν μου αρεσουν τα αχρηστα κατα την
γνωμη μου μαστοδοντα.
Αν ηθελα τετοιο βρωμαει ο τοπος,τζαμπα τα δινουν.
Εσενα σου αρεσει,νο προμπ.
Και ταξιδι ιδανικο κανεις με το αεροπλανο,παρε τετοιο

Παμ παρακατ

irinia
05/08/2015, 07:27
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.............

Το τι μπορεί η τσέπη του καθενός και να το κάνει αυτό θρησκεία.
Όμως επειδή πέρασα και από μονοκύλινδρα και βαραντέρο και ταξίδεψα αρκετά,
δεν γίνεται να πηγαίνουμε πίσω, ο κόσμος πάει μπροστά.Και τα δικύλινδρα ήρθαν
προς αντικατάσταση των μονοκύλινδρων για περισσότερη άνεση ,ευκολία ,αξιοπιστία κ.λ.π.
σε ότι αφορά τις βόλτες και τα ταξιδάκια.
Με όλα πας παντού,και με Λάντα πας Αθήνα και με Μερσεντές.
Αν μπορείς να πας με Μερσεντές και δεν πας από θέση ή από στάση ζωής είσαι ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ,
να μην το πω αλλιώς και θυμώσουν μερικοί...!!!
Τώρα πήρατε τα δύο άκρα,από τη μια τη μαούνα και από την άλλη τα μονοκύλινδρα που ταξίδευαν
το 80-90.Υπάρχουν και πιο καλές λύσεις,πιο ελαφρά δικύλινδρα όπως τρανσάλπ,βεστρόμ και ευρωπαικά.
Αυτά και βαραντέρο βαρίδια δεν είναι και ταξιδεύουν πολύ πιο ξεκούραστα και αξιόπιστα από
ΟΛΑ τα μονοκύλινδρα...!!! Τζάμπα το κουράζετε με κοκκορομαχίες.

taisteal
05/08/2015, 12:37
Τερενς εσυ δεν πιανεσαι ειχες 2 βαρκαδερο :lol:

Bob_o_mastoras
05/08/2015, 13:00
Για να το ληγουμε και να μην διυλιζουμε τον κονωπα..
Θες φθηνο ταξιδιαρικο on-off;; Transalp 600, KLE 500, Africa, Super Tenere.
Φθηνα, αξιοπιστα, οικονομικα σε ολα τους.

:a3:

amyroukai
05/08/2015, 13:15
Τερενς εσυ δεν πιανεσαι ειχες 2 βαρκαδερο :lol:
Και δεν του άρεσε κανένα θυμίζω.

irinia
05/08/2015, 17:30
ΤΑ ΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ 2006-2007

Αν θυμάμαι καλά, με ψεκασμό το ένα σιελάκι και το άλλο μαύρο...!!!
Ίδια μαλακία ήταν και τα δύο,μη πάμε σε πιο παλιά καρμπυρατεράτα,
εκείνα ήταν σαν το πλοίο της αγάπης...!!!
ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ένα χρόνο 2 βούτες,στη μία έφταιγα και εγώ,
στη δεύτερη έφυγε σαν να πάτησε γιαούρτι το μπροστινό και κινδύνευσα
3-4 φορές να πέσω σταματημένος όταν έσβηνε πηγαίνοντας να ανεβεί πεζοδρόμιο.
Στο ταξίδι όμως..??Βέβαια έπρεπε να έχεις ένα παπί να σε πηγαίνει εκεί που αρχίζει
η Εθνική και μετά αν έπιανες κανένα ορεινό στροφιλίκι με δευτέρες-τρίτες πάλι
να σε παρίμενε παπάκι στην ανηφόρα,αλλιώς ΠΡΟΣΕΥΧΗ ....μη σβήσει,μη φύγει
το μπροστινό ,μη σταματήσεις και έχει κανένα χαλίκι και φύγεις με τις μπαγκαζιέρες
και τη σύντροφο μαζί και μετά ποιός σε σώζει.....κ.λ.π.....κ.λ.π....ΟΥΦ τα θυμήθηκα
πάλι καί ίδρωσα...ΒΕΣΤΡΟΜΑΚΙ ρε και βρήκα την ησυχία μου..!!!!!
ΤΩΡΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΦΡΙΚΑ μόλις του βγάλουν τη σαμπρέλλα όμως...!!!

Bob_o_mastoras
05/08/2015, 17:52
Σαμπρελατο θα το παρεις να θυμηθεις και τα νιατα σου! :tooth: