PDA

View Full Version : Κλέβει το κοντέρ του Kymco Jetix - γιατί γίνεται αυτό, διορθώνεται?

shopday.gr
09/07/2015, 12:29
Έχω αλλάξει το γρανάζωμα στο "καμάρι" μου ένα παπάκι Kymco Jetix 125 (παπάκι? θα σκέφτεστε τι λέει αυτός - ναι παπάκι θα σας απαντήσω και πάλι, μετά από μια 1000 varadero για να μειώσω το κόστος μετακίνησης και λόγω του ότι κάνω συνεχώς πολλά ταξιδιωτικά χιλιόμετρα πήρα παπάκι και το μετέτρεψα σε touring χαμηλού κυβισμού) και από 14-39 το έχω κάνει 15-32. Όλα καλά το παπί πάει πολύ πιο άνετα και βγάζει και τελικές σαν μηχανή 250cc. Όμως αυτό που αντιμετωπίζω σαν πρόβλημα και δυστυχώς ο μηχανικός μου δεν ξέρει πως να το διορθώσει είναι το ότι το κοντέρ κλέβει πολύ. Μέχρι τα 60 είναι μηδαμινή η κλοπή - από εκεί και πάνω όμως και μέχρι την κονταρίσια τελική του 140km/h έχουμε περίπου 20 km/h πιο αισιόδοξη ένδειξη ταχύτητας. Το έχω μετρήσει πολλές φορές με gps, μάλιστα σε λίγο κατηφορικό δρόμο και όταν το κοντέρ δείχνει 140 τότε πηγαίνει με 121 km/h

Γνωρίζει κάποιος πως επισκευάζεται και φυσικά αν επισκευάζεται αυτό? Από όσο γνωρίζω το κοντέρ μετράνε τις στροφές της μπροστά ρόδας σωστά? Η kymco μετράει την ταχύτητα από τα γρανάζια?

Δείτε και το "καμάρι" μου για να καταλάβετε για το ονομάζω έτσι!

https://www.youtube.com/watch?v=CkYBATwje5o

007mastras
09/07/2015, 12:37
Τι ενοείς πάει πολύ ποιο άνετα?δέν ζορίζεται καθόλου?
Πρόσεχε γιατι η κατασκευή του παπιου δέν είναι για να πηγαίνει σάν 250αρι είναι για να πηγα'ινει σάν παπί, Οι κατασκευαστές κάτι ξέρουν και βάζουν τα γρανάζια που βάζουν με την μετραπή που έκανεσ δέν ζορίζεται στην εκίνηση?Με της τελικές που ποιάνεις με αυτό το παπί μπορείς να σταματήσεις εγκάιρος άν προκείψει κάτι στο δρόμο?
το κοτερ του είναι ηλεκτρονικό η με ντίζα?

S705
09/07/2015, 12:57
Μην την ψάχνεις με το κοντέρ. Όλα τα πάπια κλέβουν τρελά.
Το δικό μου modenas κriss κλέβει πιο πολλά !!!
Άμα κάνεις μεγάλες αποστάσεις με τέρμα γκάζι μίλησε με τον μάστορα σου να βάλετε ένα πιο ψυχρό μπουζί

shopday.gr
09/07/2015, 12:58
Εννοώ ότι δεν ζορίζεται καθόλου μάλιστα η πρώτη του εάν την πάω στα κόκκινα φτάνει 55km

Το πρόβλημα με τα φρένα δεν είναι τα φρένα που είναι δισκόφρενα και πολύ δυνατά μάλιστα, το πρόβλημα είναι ότι είναι ελαφρύ το παπί γενικότερα και έτσι η ρόδα πολλές φορές σε δυνατό φρενάρισμα μπλοκάρει αλλά επειδή συνήθως πηγαίνει πολύ φορτωμένο και δικάβαλλο έτσι με τα διακόσια επιπλέον κιλά απάνω του μπορώ να πω ότι φρενάρει ικανοποιητικά.

Νομίζω με ντίζα είναι, θα πάω αργότερα να το δω για να το επιβεβαιώσω - ηλεκτρονικό δεν είναι πάντως αφού έχει βελόνα που κινείται.

shopday.gr
09/07/2015, 12:59
Μην την ψάχνεις με το κοντέρ. Όλα τα πάπια κλέβουν τρελά.
Το δικό μου modenas κriss κλέβει πιο πολλά !!!
Άμα κάνεις μεγάλες αποστάσεις με τέρμα γκάζι μίλησε με τον μάστορα σου να βάλετε ένα πιο ψυχρό μπουζί

Τι θα κέρδιζα από το πιο ψυχρό μπουζί - δεν μου το έχει προτείνει!

S705
09/07/2015, 13:13
Δεν κερδίζεις τίποτα απόλυτος. Απλά είναι κάτι σύνηθες στα πάπια που τα κάνουν πολλά χλμ σερί . το κάνεις για να έχεις λίγο καλύτερη απαγωγή θερμότητας από τον θάλαμο καύσης προς την κεφαλη.

GFawkes
09/07/2015, 14:16
Κατ'αρχην μπραβο σου που δεν το βαζεις κατω και κανεις τα ταξιδια σου δικαβαλος με το παπι σε νεο-greek style-κρισης.

Α)Βαλε εναν ατερμονα στην εμπρος ροδα απο αλλο παπι, ωστε να παιρνει το ταχυμετρο ενδειξη απο τον εμπρος τροχο, οχι το κιβωτιο.
(ο ατερμων παει με βαση την διαμετρο της εμπρος ροδας-αρα μαλλον για 16" σε κοβω)

β)Βαλε ενα ηλεκτρονικο κοντερ παραλληλα με το μαμα (κλεβουν στα παπια ετσι και αλλιως)

Γ)Γραψτο στους αναπαραγωγικους σου αδενες.....δεν εχει σημασια αν πας μς 100 ή 110....σημασια εχει να πας, και να φτασεις σωος!!!

καλα χλμ ευχομαι...

Υ.Γ.
Βαλε μικροτερη ζελατινα εμπρος διοτι θα εχεις μεγαλο θεμα με τους κοντρα/πλαινους ανεμους...

Bowleno
09/07/2015, 14:57
+660 στον απο πάνω, τόσο μεγάλη ζελατίνα (σαν τείχος του Βερολίνου είναι :p ) και στηριγμένη κιόλας στο τιμόνι; μια απλή δυνατή, ξαφνική ριπή ανέμου είναι πολύ εύκολο να σε πετάξει κάτω πριν καλά καλά το καταλάβεις :sick:

Θα πρότεινα να την βγάλεις τελείως, ούτως η άλλως οι ταχύτητες δεν είναι τέτοιες που να πεις ότι τρως "ξύλο" από τον αέρα και θα έχεις και κέρδος σε καύσιμο.....

shopday.gr
09/07/2015, 15:36
+660 στον απο πάνω, τόσο μεγάλη ζελατίνα (σαν τείχος του Βερολίνου είναι :p ) και στηριγμένη κιόλας στο τιμόνι; μια απλή δυνατή, ξαφνική ριπή ανέμου είναι πολύ εύκολο να σε πετάξει κάτω πριν καλά καλά το καταλάβεις :sick:

Θα πρότεινα να την βγάλεις τελείως, ούτως η άλλως οι ταχύτητες δεν είναι τέτοιες που να πεις ότι τρως "ξύλο" από τον αέρα και θα έχεις και κέρδος σε καύσιμο.....

Φυσικά έχω τύχει σε πολύ δυνατές ριπές και όχι μόνο, ανέμου. Επηρεάζει ελάχιστα την σταθερότητα και δεν έχει τύχει να έχει φτάσει σε σημαντικό επίπεδο αποσταθεροποίησης ποτέ, μάλλον επειδή το πάνω μέρος της ζελατίνας σε πολύ δυνατή ριπή λυγίζει κάπως. Τώρα αν τύχω σε τυφώνα δεν ξέρω εάν θα λειτουργήσει σαν πανί για την απογείωση. Σίγουρα θα είχα καλύτερη κατανάλωση και απόδοση χωρίς το τείχος του Βερολίνου, αλλά εάν θέλετε το πιστεύετε και φυσικά στο κρύο και φυσικά στην βροχή αλλά ακόμα και στην ζέστη βοηθάει γιατί δεν τρως την καυτή λάβα σαν σεσουάρ επάνω σου, οπότε παραμένει με μεγάλη μου χαρά και μάλιστα με αυτήν ακούς και μουσική ακόμα και με πολλά χιλιόμετρα.

Την προτείνω να την βάλετε και εσείς σε οποιοδήποτε μηχανάκι.

sapila racing
09/07/2015, 15:45
Την προτείνω να την βάλετε και εσείς σε οποιοδήποτε μηχανάκι.

Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα παρουμε.
Να εβαζες μια νορμαλ ζελατίνα να πω οκ, αυτη που εβαλες θυμίζει εκείνες με το παραθυρακι για να βλέπεις που εβαζαν πριν 30 χρόνια στα μοτοποδήλατα. :bawl:

Bowleno
09/07/2015, 15:51
Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα παρουμε.
Να εβαζες μια νορμαλ ζελατίνα να πω οκ, αυτη που εβαλες θυμίζει εκείνες με το παραθυρακι για να βλέπεις που εβαζαν πριν 30 χρόνια στα μοτοποδήλατα. :bawl:

+660

Είχα δει προ καιρού μπάρμπα με 200αρα βέσπα μισοδιαλυμένη που είχε πάνω της μια ανάλογη ζελατίνα και ο αθεόφοβος είχε προσαρμόσει πάνω της....υαλοκαθαριστήρα! :tooth::tooth:

GFawkes
09/07/2015, 15:55
κατι τετοιο δλδ

αλλα σε .....τζαμαρια

http://news247.gr/eidiseis/auto/sto_dromo/kranos-me-yalokatharisthra-deixnei-asteio-alla-kanei-doyleia.3545553.html

shopday.gr
09/07/2015, 16:39
κατι τετοιο δλδ

αλλα σε .....τζαμαρια

http://news247.gr/eidiseis/auto/sto_dromo/kranos-me-yalokatharisthra-deixnei-asteio-alla-kanei-doyleia.3545553.html

ναι δεν είναι κάτι δύσκολο να το κάνετε - απλά πάτε σε μια μάντρα αυτοκινήτων βρίσκεται ένα παλιό seat και παίρνετε τον υαλοκαθαριστήρα από το πίσω τζάμι του μαζί με το μοτέρ του, έτσι με καλώδιο 12V και έναν διακόπτη θα έχετε και υαλοκαθαριστήρα! Αυτό είναι το τέλειο σύστημα αλλά πιο απλό και πρακτικό είναι να εφαρμόσετε στην ζελατίνα ένα ειδικό σπρέυ που υπάρχει για τα παμπρίζ των αυτοκινήτων και δεν θα κρατάει καθόλου νερό όπως κάνω και εγώ!

taisteal
09/07/2015, 16:54
ναι δεν είναι κάτι δύσκολο να το κάνετε - απλά πάτε σε μια μάντρα αυτοκινήτων βρίσκεται ένα παλιό seat και παίρνετε τον υαλοκαθαριστήρα από το πίσω τζάμι του μαζί με το μοτέρ του, έτσι με καλώδιο 12V και έναν διακόπτη θα έχετε και υαλοκαθαριστήρα! Αυτό είναι το τέλειο σύστημα αλλά πιο απλό και πρακτικό είναι να εφαρμόσετε στην ζελατίνα ένα ειδικό σπρέυ που υπάρχει για τα παμπρίζ των αυτοκινήτων και δεν θα κρατάει καθόλου νερό όπως κάνω και εγώ!

Κουραστικη διαδικασια..
Καλυτερα να παρεις ενα Seat εξ αρχης

shopday.gr
09/07/2015, 19:09
Κουραστικη διαδικασια..
Καλυτερα να παρεις ενα Seat εξ αρχης

¨Τι να το κάνεις ολόκληρο το seat?

taisteal
09/07/2015, 19:12
¨Τι να το κάνεις ολόκληρο το seat?

Απ'το να βαζεις παρ μπριζ,υαλοκαθαριστηρες κτλ,καλυτερα να παρεις ολο το αμαξι
και να εισαι αρχοντας :lol:

Χιουμορακι φιλος ;)

panavour
09/07/2015, 19:15
Ωραιο και πατεντιαρικο.Μπραβο σου
Το κοντερ και τα συναφη μην τα πειραξεις.Ολα τα σκουτεροπαπα κλεβουν σκοπιμως για λογους πρωτα εντυπωσιασμου και δευτερον ασφαλειας και οι δυο λογοι λογω κοινου που απευθυνονται
(απειρο και συνηθως νεαρης ηλικιας).
Ολα τα λεφτα οι βαλιτσες:eek::eek::eek:

shopday.gr
09/07/2015, 19:48
Ωραιο και πατεντιαρικο.Μπραβο σου
Το κοντερ και τα συναφη μην τα πειραξεις.Ολα τα σκουτεροπαπα κλεβουν σκοπιμως για λογους πρωτα εντυπωσιασμου και δευτερον ασφαλειας και οι δυο λογοι λογω κοινου που απευθυνονται
(απειρο και συνηθως νεαρης ηλικιας).
Ολα τα λεφτα οι βαλιτσες:eek::eek::eek:

και οι δύο λόγοι που λες μου ακούγονται λογικοί αλλά δεν είναι περίεργο το ότι όλα κλέβουν δηλαδή πως γίνεται στα αμάξια να μην κλέβουν τουλάχιστον τόσο πολύ αφού την ίδια δουλειά κάνουν τουλάχιστον τα ντιζάτα μετράνε περιστροφές και δείχνουν την ταχύτητα.

Οι βαλίτσες κάνουν την πάπια αυτή να έχει 110 λίτρα κλειστού αποθηκευτικού χώρου και έχουν μεταφέρει πολλά πράγματα μέχρι σήμερα! Φέτος θα πάω στο χωριό μου κοντά στην Πάτρα με το παπί την σύζυγο και το μπιγκλ μας ( https://www.youtube.com/watch?v=l2zaPw15uqc ) και έτσι θα γλιτώσω πολύ υγραέριο που θα ξόδευε το αυτοκίνητο - Μαζί με τα διόδια γλιτώνω ως την Πάτρα τουλάχιστον 25-30 ευρώ στο πήγαινε - βάλε και τα χιλιόμετρα που θα κάνουμε εκεί καθημερινά για 10 ημέρες (τουλάχιστον 100 καθημερινά), βάλε και το έλα οπότε ελπίζω κανά 150 ευρώ σύνολο να μου το εξοικονομήσουν οι βαλίτσες :)

S705
09/07/2015, 21:31
και οι δύο λόγοι που λες μου ακούγονται λογικοί αλλά δεν είναι περίεργο το ότι όλα κλέβουν δηλαδή πως γίνεται στα αμάξια να μην κλέβουν τουλάχιστον τόσο πολύ αφού την ίδια δουλειά κάνουν τουλάχιστον τα ντιζάτα μετράνε περιστροφές και δείχνουν την ταχύτητα.

Οι βαλίτσες κάνουν την πάπια αυτή να έχει 110 λίτρα κλειστού αποθηκευτικού χώρου και έχουν μεταφέρει πολλά πράγματα μέχρι σήμερα! Φέτος θα πάω στο χωριό μου κοντά στην Πάτρα με το παπί την σύζυγο και το μπιγκλ μας ( https://www.youtube.com/watch?v=l2zaPw15uqc ) και έτσι θα γλιτώσω πολύ υγραέριο που θα ξόδευε το αυτοκίνητο - Μαζί με τα διόδια γλιτώνω ως την Πάτρα τουλάχιστον 25-30 ευρώ στο πήγαινε - βάλε και τα χιλιόμετρα που θα κάνουμε εκεί καθημερινά για 10 ημέρες (τουλάχιστον 100 καθημερινά), βάλε και το έλα οπότε ελπίζω κανά 150 ευρώ σύνολο να μου το εξοικονομήσουν οι βαλίτσες :)

Εσύ πρέπει να έφαγες τρελή νίλα τώρα με την κρίση!!!

toyar
09/07/2015, 21:53
ρε φιλε 100χλμ καθε μερα με παπι με 3 μπαγκαζιερες και συζυγο δεν ειναι διακοπες ειναι Παρμενιωνας:cry:

shopday.gr
09/07/2015, 22:04
ρε φιλε 100χλμ καθε μερα με παπι με 3 μπαγκαζιερες και συζυγο δεν ειναι διακοπες ειναι Παρμενιωνας:cry:

βγάλε τις 2 βαλίτσες και βάλε ένα beagle και αν θες με πιστεύεις μια χαρά είναι και έχει την πλάκα του.

taisteal
09/07/2015, 22:05
βγάλε τις 2 βαλίτσες και βάλε ένα beagle και αν θες με πιστεύεις μια χαρά είναι και έχει την πλάκα του.

:a20:

Panos76
10/07/2015, 11:03
Τι είναι το μπιγκλ;

O Γούγλ μου έβγαλε αυτό (https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQDrdQ5O4MMISTKIaLuNmykGozfFkF7O6817-P47mhYhT2ljEKA)
:confused:

andgeo
10/07/2015, 11:27
Προσπαθώ να φανταστώ που είχες βάλει την πισίνα στο Βαραντέρο . :)

lykourgi
10/07/2015, 11:34
Τι είναι το μπιγκλ;

O Γούγλ μου έβγαλε αυτό (https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQDrdQ5O4MMISTKIaLuNmykGozfFkF7O6817-P47mhYhT2ljEKA)
:confused:
Beagle. Ράτσα σκύλου. :wave2:

Edit: Υποθέτω.....

shopday.gr
10/07/2015, 14:53
Beagle. Ράτσα σκύλου. :wave2:

Edit: Υποθέτω.....

Beagle είναι ράτσα σκύλου και για την ακρίβεια αυτά τα δύο που θα δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=X-p8nelSIEA εναλλάξ πάνε βόλτες με το παπί, και κάθονται ανάμεσα μας

shopday.gr
02/09/2015, 10:52
Έκανα κάποιες αλλαγές στα γρανάζια και για λίγες ώρες είχα βάλει τα εργοστασιακά, το κοντέρ έκλεβε πολύ λιγότερο στα 100 Km/h πήγαινα με το gps με 91 Km/h που είναι πολύ μικρότερη απόκλιση της εικονιζόμενης από την πραγματική ταχύτητα σε σχέση με τα τροποποιημένα γρανάζια που φοράω συνεχώς.

Πως γίνεται αυτό, δηλαδή πως μπορεί το κοντέρ να κλέβει πολύ λιγότερα με τα εργοστασιακά γρανάζια από ότι με τα γρανάζια που του φοράω εγώ?

Από τις γνώσεις μου που λένε ότι το κοντέρ μετράει τις στροφές του μπροστινού τροχού αυτό δεν στέκει!

lykourgi
02/09/2015, 10:57
Προφανώς το κοντέρ σου παίρνει σήμα από τη μετάδοση. Πχ μπροστά γρανάζι.

7Tolis
02/09/2015, 11:27
Αυτό εδώ είναι; http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6698867/

lykourgi
02/09/2015, 11:28
Μάλλον ναι. Κάποιος το έβαλε και στις ´Αστείες αγγελίες´.

7Tolis
02/09/2015, 11:35
Μάλλον ναι. Κάποιος το έβαλε και στις ´Αστείες αγγελίες´.

Ναι το είδα αλλά δε γέλασα.

Bob_o_mastoras
02/09/2015, 12:45
Περαστικα φιλε αν ισχυει αυτο με το προβλημα υγειας.

dimzan
03/09/2015, 01:02
δεν υπαρχει περιπτωση να δωθει παπι σε αυτη την τιμη ποτε των ποτων.

Καλυτερα φερε το σε στοκ μορφη και πουλα τα εξτρα ξεχωριστα. 2800 και παλι δε νομιζω να πιασεις, αλλα ετσι κι αλλιως δε θα τα επιανες ποτε.

Επισης οι πατεντες πληρωνονται κατα την κατασκευη τους, και συνηθως εχουν αρνητικη αξια στη μεταπωληση, εκτος αν πεσεις σε αγοραστη που θελει ακριβως αυτη την πατεντα.

Καλη πωληση και περαστικα σε οποιον εχει θεμα υγειας.

shopday.gr
03/09/2015, 12:04
Ποιος το 'έβαλε στις αστείες αγγελίες και τι είναι αυτές? Μέχρι στιγμής με έχουν καλέσει 3 παιδιά που ενδιαφέρονται με τον έναν μάλιστα συναντηθήκαμε και το είδε από κοντά. Μπορεί να μην πουληθεί τόσο αλλά σίγουρα θα πουληθεί πολύ πιο ακριβά από το εργοστασιακό.