Έχω αλλάξει το γρανάζωμα στο "καμάρι" μου ένα παπάκι Kymco Jetix 125 (παπάκι? θα σκέφτεστε τι λέει αυτός - ναι παπάκι θα σας απαντήσω και πάλι, μετά από μια 1000 varadero για να μειώσω το κόστος μετακίνησης και λόγω του ότι κάνω συνεχώς πολλά ταξιδιωτικά χιλιόμετρα πήρα παπάκι και το μετέτρεψα σε touring χαμηλού κυβισμού) και από 14-39 το έχω κάνει 15-32. Όλα καλά το παπί πάει πολύ πιο άνετα και βγάζει και τελικές σαν μηχανή 250cc. Όμως αυτό που αντιμετωπίζω σαν πρόβλημα και δυστυχώς ο μηχανικός μου δεν ξέρει πως να το διορθώσει είναι το ότι το κοντέρ κλέβει πολύ. Μέχρι τα 60 είναι μηδαμινή η κλοπή - από εκεί και πάνω όμως και μέχρι την κονταρίσια τελική του 140km/h έχουμε περίπου 20 km/h πιο αισιόδοξη ένδειξη ταχύτητας. Το έχω μετρήσει πολλές φορές με gps, μάλιστα σε λίγο κατηφορικό δρόμο και όταν το κοντέρ δείχνει 140 τότε πηγαίνει με 121 km/h
Γνωρίζει κάποιος πως επισκευάζεται και φυσικά αν επισκευάζεται αυτό? Από όσο γνωρίζω το κοντέρ μετράνε τις στροφές της μπροστά ρόδας σωστά? Η kymco μετράει την ταχύτητα από τα γρανάζια?
Δείτε και το "καμάρι" μου για να καταλάβετε για το ονομάζω έτσι!
https://www.youtube.com/watch?v=CkYBATwje5o