View Full Version : Yamaha TW 125
dimmie_72
05/08/2015, 18:12
Βρήκα και ενδιαφέρομαι για το παρακάτω, δεν είναι σε καλή τιμή αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση (εισαγωγής από Γερμανία), με ελάχιστα χιλιόμετρα.
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6370805/
Το είδα από κοντά και είναι στην κυριολεξία καινούργιο δλδ δεν παίζει γύρισμα χιλιομετρητή κλπ. αλλά δεν έχω καμία εμπειρία από τη χρήση αυτών των ιδιόμορφων σχετικά κατασκευών με τους συγκεκριμένους τροχούς. Κάποτε είχα οδηγήσει λίγο TW 200 σε βατό χώμα και δεν είδα να διαφέρει οδηγικά από νορμάλ προφίλ και φάρδος πέλματος.
Η χρήση που προορίζεται είναι καθαρά για commuting εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης από πολυάσχολο χρήστη που δεν έχει μηχανικές γνώσεις αλλά δεν μπορεί και λόγω χρόνου να απασχολείται με επισκευές, αβαρίες κλπ. πέραν του service.
1η επιλογή ήταν XT η XR 125 αλλά στην περιοχή δεν υπάρχει αυτή την εποχή κάτι αξιόλογο και προβληματίζομαι με αυτή την εναλλακτική.
Υπάρχει κάποιος που να το έχει δουλέψει και μπορεί να πει κάτι παραπάνω για τη συμπεριφορά και την αξιοπιστία του;
Θεωρώ ότι δε σου κάνει. Πέφτεις στο εφτακάθαρο σε στροφές όσο αργά και αν πηγαίνεις.
panavour
05/08/2015, 18:50
Μια χαρα μηχανακι ειναι και αποσβαινει και τις λακουβες και το ανεβα-κατεβα των πεζοδρομιων,σε καλυτερη τιμη απο παπι και με τον αθανατο 125ρη γιαμαχα,ασε που πας και σε αμμο και σε κροκαλοχωμα.παρε και ενα βιντεακι,ειδες πουθενα να πεφτει???????:D
https://www.youtube.com/watch?v=CRTFFnUTv5w
panavour
05/08/2015, 19:00
παρε κι αλλο ενα σε χωμα ολο πεφτει ο τυπος ετσι??????:D:D
https://www.youtube.com/watch?v=c6aPyIZKql0
Εγω βολταρα παλιοτερα ενα 200αρι μανιβελατο μια χαρα σκυλι δουλευε μεσα στην πολη και οικονομικο εκτος ομως που την εσπαγε ο ηχος απο τα λαστιχα...
Υπαρχει και το van van της suzuki και γενικα για commuter υπαρχουν πολλες επιλογες εγω θα τσιμπαγα ενα cb250 two fifty/nighthawk χωρις πολλα λογια..
nightraider
05/08/2015, 19:11
το μότερ είναι το «παλιό» του XT που θα το σκίζουν και τα εγγόνια σου. Έχει και και φίλτρο λαδιού, δεν έχει σχέση με το παπίσιο των XT-R, YBR και καμια 20αρια ευρωπαικών
Κοίτα για τα λάστιχα ποικιλία, διαθεσιμότητα και τιμές
nicksior
05/08/2015, 19:19
Φίλε , κατ αρχήν δηλώνω άσχετος στην κατηγορία αυτή.
Ομως όπως το είδα το γούσταρα.
Βρήκα κι αυτό (τυχαία)
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6771945/
εχε υποψην σου οτι τετοια μηχανακια κυκλοφορουν νοικιαρικα σε νησια να βεβαιωθεις οτι δεν εχει τετοιο παρελθον
επισης σε αυτα τα λεφτα παιρνεις 250αρι ελληνικο και πιο νεο μοντελο
dimmie_72
05/08/2015, 21:01
μωρέ και 650άρι παίρνω αλλά μέχρι 125 είναι το δίπλωμα και πρέπει να οριστικοποιηθεί το θέμα μέχρι 15 Αυγ., να γίνει δλδ αγορά. Αν κανείς έχει υπόψη του κανένα XR η ΧΤ στη Θεσσαλία και μέχρι Κατερίνη η Λαμία, θα με ενδιέφερε αλλιώς μάλλον θα πάρω αυτό. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να είναι τόσο ακριβό. CBR125 ας πούμε στον ίδιο έμπορο και σε ίδια κατάσταση "πένα" είναι στα 1200€. :(
pipe_smoker
05/08/2015, 21:31
Η χρήση που προορίζεται είναι καθαρά για commuting εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης από πολυάσχολο χρήστη που δεν έχει μηχανικές γνώσεις αλλά δεν μπορεί και λόγω χρόνου να απασχολείται με επισκευές, αβαρίες κλπ. πέραν του service.
μωρέ και 650άρι παίρνω αλλά μέχρι 125 είναι το δίπλωμα και πρέπει να οριστικοποιηθεί το θέμα μέχρι 15 Αυγ.
Δε θέλω να σου τη χαλάσω, ούτε εσένα ούτε όσων γουστάρουν τέτοια μοτοσακά, αλλά ακολούθα την πεπατημένη να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα.
Ένα απλό από τα γνωστά και φορεμένα 125αράκια που κυκλοφορούν.
Δεν έχω τσεκάρει τί παίζει στις περιοχές που αναφέρεις, αλλά του πστ....
παρε κι αλλο ενα σε χωμα ολο πεφτει ο τυπος ετσι??????:D:D
https://www.youtube.com/watch?v=c6aPyIZKql0
ωραίος ο τυπάς. μια χαρά πάει το εργαλείο και σε ασφαλτο και σε χώμα
dimmie_72
05/08/2015, 23:46
Ένα απλό από τα γνωστά και φορεμένα 125αράκια που κυκλοφορούν.
Δεν έχω τσεκάρει τί παίζει στις περιοχές που αναφέρεις, αλλά του πστ....
Καλά τα λες, υπάρχουν όμως περιορισμοί και πέραν της εντοπιότητας:
- Ο ενδιαφερόμενος που τυχαίνει να είναι και γιος μου έχει ύψος πάνω από 1.95 και σήμερα όταν τον είδα πάνω σε cbr125, μόνος μου τον κατέβασα και του είπα πάμε γι άλλα. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα γνωστά 125αράκια που αναφέρεις και γνωρίζω και γω πολύ καλά.
- Δεν θέλει παπί.
- Δεν θέλει scooter.
Αναγκαστικά πάμε σε εντουράκια λοιπόν και επειδή το επόμενο δίπλωμα θα παίξει σε όχι νωρίτερα από 3 χρόνια, περιοριζόμαστε στα 125 cc και 11 kW.
- Ο ενδιαφερόμενος που τυχαίνει να είναι και γιος μου έχει ύψος πάνω από 1.95 και σήμερα όταν τον είδα πάνω σε cbr125, μόνος μου τον κατέβασα και του είπα πάμε γι άλλα. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα γνωστά 125αράκια που αναφέρεις και γνωρίζω και γω πολύ καλά.
- Δεν θέλει παπί.
- Δεν θέλει scooter.
Αναγκαστικά πάμε σε εντουράκια λοιπόν και επειδή το επόμενο δίπλωμα θα παίξει σε όχι νωρίτερα από 3 χρόνια, περιοριζόμαστε στα 125 cc και 11 kW.
καλά μη νομίζεις ότι το tw ή ένα xt125 είναι πολύ πιο ψηλά.
το tw έχει γύρω στα 80 εκατοστά ύψος σέλας και το cbf125 είναι στα 79εκ
είμαι 1.87 και όντως το cbf μου μου πέφτει μικρό αλλά στα 125 κυβικά μόνο κανά motocross βρίσκεις να πηγαίνει σε ψηλό
dimmie_72
06/08/2015, 02:23
καλά μη νομίζεις ότι το tw ή ένα xt125 είναι πολύ πιο ψηλά.
το tw έχει γύρω στα 80 εκατοστά ύψος σέλας και το cbf125 είναι στα 79εκ
είμαι 1.87 και όντως το cbf μου μου πέφτει μικρό αλλά στα 125 κυβικά μόνο κανά motocross βρίσκεις να πηγαίνει σε ψηλό
Δεν μόνο είναι το ύψος σέλας και ίσως κακώς μετράνε μόνο αυτό στις εργονομικές μετρήσεις σε σχέση με τον αναβάτη. Αυτό θάπρεπε να απασχολεί μόνο τους κοντούς αναβάτες γιατί μειώνεται ο έλεγχος.
Εκτός του πόσο στενά είναι σα μηχανάκια τα περισσότερα 125 δείτε το άνοιγμα του τιμονιού π.χ. του cbr. Φανταστείτε έναν κοντά στα 2μ. που έρχονται τα χέρια σε φυσική θέση στο άνοιγμα και αντίστοιχα έναν κοντό με 1 τιμόνι Burleigh T-Bars για HD. Αν δείτε έναν πραγματικό δίμετρο σε cbf μπασκετμπολίστα θα γελάσετε, πέραν του ότι κι αυτός δεν είναι άνετος μαυτό όσον αφορά την άνεση. Και ok άνετος ποτέ δεν θα νοιώσει σαυτή την κατηγορία αλλά ψάχνουμε τη βέλτιστη λύση συμβιβασμού.
Από την άλλη δεν μπορείς να βάλεις 1 εντούρο τιμόνι σε YBR η ninja.
Είναι αρκετές οι παράμετροι, δεν κατέληξα σε XT η XR αβασάνιστα. Αυτό το λέω για να μη σας κουράζω να μου βρείτε εναλλακτικές. Απλώς τώρα μου προέκυψε κι αυτό. ;)
οκ δεκτά όλα αυτά, αλλά εάν το πρόβλημα είναι το τιμόνι, τότε και σε ybr και σε cbf μπορεί να μπεί ένα εντουράδικο renthal
dimmie_72
06/08/2015, 02:43
οκ δεκτά όλα αυτά, αλλά εάν το πρόβλημα είναι το τιμόνι, τότε και σε ybr και σε cbf μπορεί να μπεί ένα εντουράδικο renthal
λες, ε; θα το δω η μάλλον θα το φανταστώ και ήδη μέκανες ναρχίσω να το σκέφτομαι.
αλλά θάναι καλύτερα από αυτά που ήδη προσανατολίζομαι;
GiorgosLa
06/08/2015, 07:57
Χτες σε μια πρόχειρη έρευνα που έκανα (κουβεντιαστά με διάφορους), μάλλον δύσκολο να βρεθεί άμεσα τουλάχιστον, XT η XR 125 στην περιοχή. Σήμερα αν μπορέσω θα κάνω και μια βόλτα στα δυο τρία μαγαζιά που έμειναν στην Λάρισα. Πάντως και το TW μου άρεσε. Αν και δεν μπορώ να καταλάβω πρακτικά που χρησιμεύουν τέτοια λάστιχα, πέραν του να πουλάς λουκουμάδες στην αμμουδιά, μου άρεσε. Κοντά είσαι στην Κατερίνη. Πάνε να το δεις, να ανέβει πάνω ο νεαρός να δεις πως φαίνεται, πως το αισθάνεται οδηγικά, ρώτησε για ανταλλακτικά και αν όλα είναι καλά… άστο κάνα δυο μέρες καβάτζα, μήπως βρεθεί εντουράκι και αν όχι το χτυπάς.
Και η ιδέα του cbf καλή ακούγετε, αν και δεν ξέρω πως θα είναι αισθητικά με μεγάλο τιμόνι.
για ψηλό αναβάτη στα 125cc κοιτα και τα wr125x/r και το husqvarna 125 sm το τετράχρονο (αν το βρείς)
doctoras
06/08/2015, 09:48
εγω λεω ειναι γαματο! να το παρεις αλλα κοψτον
επίσης υπαρχουν και νεότερα van 1 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6545945/) & van 2 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6128362/) τα οποια ειναι νεοτερα και 6ταχυτα
επίσης skyteam vraptor 125-250 που ειναι αντίγραφο κοστιζει new 2000-2200 δες εδώ (http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4919370/)
συγκριτικά με xr125/xt125 εναι μεγαλυτερα με μεγαλύτερους χωρους, σχαρα, ανετη θεση με ψηλό τιμονι και ανεση κύλισης κυρίως απο τα λαστιχα που κανουν πολυ καλο rebound σε οτι τερεν και να τα βαλεις
παρε και φωτο να ομορφαίνει λιγο το τοπικ
Εγω λέω για xtακι.
Εχω συγγενή σε αυτές τις διαστάσεις και βολεύεται μια χαρά.
pipe_smoker
06/08/2015, 10:44
- Δεν θέλει παπί.
- Δεν θέλει scooter.
Εγώ δε θέλω να είμαι ξενερουά τύπος, αλλά από όσα έχουν μπει και ειδικά αυτά με τα λάστιχα που είναι σα μπαλόνια, θα κράταγα απόσταση.
Ή θα πρέπει να σκιστείς να βρεις κάποιο 125άρι εντούρο/κροσικό, 4χρονο/2χρονο, δεν ξέρω τί παίζει και με τα άλογα εκεί πέρα, αλλά και πάλι πόσο ψηλό να είναι πια?
Και άντε και είναι σου λέω εγώ.
Άντε πες του πήρες ένα Husaberg/Husqwarna/Whatever άλογο που θέλεις σκάλα για να ανέβεις. Τί να το κάνει ο χριστιανός?
Αφού μέσα σε πόλη θέλει να κινείται και για commuting το θέλει όπως λες κι εσύ.
Να έχει το καθαρόαιμο για να ανεβοκατεβαίνει πεζοδρόμια? (και στο φινάλε χεστήκαμε. Άμα του κάνει εκείνου... Το θέμα είναι ότι θα τον ταλαιπωρήσει από άλλες πλευρές)
Το cbr125 όντως είναι πολύ μικρό και πολύ μαζεμένο.
Το cbf είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα.
Το wr125 που ανέφερε κι ένα παιδί πιο πάνω είναι σε πολύ καλύτερη πιστεύω. Τσέκαρέ το (http://www.yamaha-motor.eu/gr/products/motorcycles/adventure/wr125x.aspx)
Δεν έχω κάνει ψαχτική κλπ να δω τιμές και τα ρέστα.
Αν απ'όλα αυτά δεν του κάνει τίποτα, δες αν αλλάζει γνώμη για το θέμα παπιού.
Και σχολείο είναι, και όλοι οι καλοί χωράνε κι ας είναι και 2 μέτρα, και τσάμπα θα του βγαίνει η συντήρηση κλπ, και σίγουρα δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε.
pipe_smoker
06/08/2015, 10:48
εγω λεω ειναι γαματο! να το παρεις αλλα κοψτον
επίσης υπαρχουν και νεότερα van 1 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6545945/) & van 2 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6128362/) τα οποια ειναι νεοτερα και 6ταχυτα
επίσης skyteam vraptor 125-250 που ειναι αντίγραφο κοστιζει new 2000-2200 δες εδώ (http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4919370/)
συγκριτικά με xr125/xt125 εναι μεγαλυτερα με μεγαλύτερους χωρους, σχαρα, ανετη θεση με ψηλό τιμονι και ανεση κύλισης κυρίως απο τα λαστιχα που κανουν πολυ καλο rebound σε οτι τερεν και να τα βαλεις
παρε και φωτο να ομορφαίνει λιγο το τοπικ
Γιατρέ ήμαρτον!
Ειδικά το τελευταίο είναι σαν αυτό:lol:
339305
Γιατί γελάς;
Θα περνάς τους ταξιτζήδες απο πάνω!
pipe_smoker
06/08/2015, 11:03
Γιατί γελάς;
Θα περνάς τους ταξιτζήδες απο πάνω!
Κι όχι μόνο ταξιτζήδες. Παπάδες κάνει το συγκεκριμένο. (https://www.youtube.com/watch?v=akKbk82jp-s)
Αυτό είναι τρου αντβέντσουρ κύριοι!:smokin:
για κανε και μια ερωτηση ποσο εχουν τα λαστιχα του γιατι μυριζομαι αρπαχτη
Μια απορία.
Αυτα τα γουμαρολαστιχα που φόρτωσαν στο γιαμαχακι ,δεν θα καιει και παραπανω καυσιμο;
nicksior
06/08/2015, 11:39
Εγώ δε θέλω να είμαι ξενερουά τύπος, αλλά από όσα έχουν μπει και ειδικά αυτά με τα λάστιχα που είναι σα μπαλόνια, θα κράταγα απόσταση.
Δηλ το έχεις καβαλήσει και είχαν πρόβλημα ? Αλλα λάστιχα δεν μπαίνουν?
Επειδή έκανα τη σκέψη για παιχνίδι κυρίως , όμως δεν κατέχω πράμα απο τα μικρά και ιδιαίτερα τα σαν το συγκεκριμμένο ..
pipe_smoker
06/08/2015, 11:51
Δηλ το έχεις καβαλήσει και είχαν πρόβλημα ? Αλλα λάστιχα δεν μπαίνουν?
Επειδή έκανα τη σκέψη για παιχνίδι κυρίως , όμως δεν κατέχω πράμα απο τα μικρά και ιδιαίτερα τα σαν το συγκεκριμμένο ..
Όχι δεν το έχω καβαλήσει.
Ούτε και ξέρω τί διαστάσεις ελαστικών μπορείς να βάλεις.
Για παιχνίδι όπως λες μπορεί να είναι γαμάτο. Κι αυτό και τα υπόλοιπα.
Αλλά για το commuting μέσα στην πόλη που το θέλει ο άνθρωπος, το βρίσκω αλλόκοτο, παράξενο.
Σε νορμάλ δρόμο με μια ψιλοβροχούλα δεν μπορώ να φανταστώ τί πρόσφυση μπορεί να έχει αυτό το πράμα.
Και κυρίως δε βρίσκω λόγο να πάει σε κάτι το ψιλοσπάνιο, κι αν του κάτσει μια στραβή να ψάχνεται για ανταλλακτικά κλπ και να μην μπορεί να βγάλει άκρη.
Γι'αυτό και πρότεινα πιο συμβατικά, συνηθισμένα μηχανάκια.
dimmie_72
06/08/2015, 12:34
Αν απ'όλα αυτά δεν του κάνει τίποτα, δες αν αλλάζει γνώμη για το θέμα παπιού.
Και σχολείο είναι, και όλοι οι καλοί χωράνε κι ας είναι και 2 μέτρα, και τσάμπα θα του βγαίνει η συντήρηση κλπ, και σίγουρα δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε.
ρε συ αφού έχω crypton, δες εδώ... ;)
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=127809
λες να μην ήταν αυτό η 1η μου κίνηση; να φορτώσω δλδ το crypton για Σαλόνικα και να είμαι σε αναζήτηση για τον εαυτό μου αντί για άλλον;
:bawl:
pipe_smoker
06/08/2015, 12:44
ρε συ αφού έχω crypton, δες εδώ... ;)
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=127809
λες να μην ήταν αυτό η 1η μου κίνηση; να φορτώσω δλδ το crypton για Σαλόνικα και να είμαι σε αναζήτηση για τον εαυτό μου αντί για άλλον;
:bawl:
Μιας και το ανέφερες, φαντάζομαι επιτρέπεται να το καβαλήσει ο γιος σου παρ'ότι είναι πάνω από 125, αλλά επειδή η ισχύς παραμένει κάτω από 11kW ε?
Δεν του το ψήνεις λίγο ακόμα λέω εγώ?:D
Μόλις αρχίσει και καβαλάει και δει πόσο βολεύει μέσα στην πόλη και του πάρει λίγο τον αέρα, βασιλιάς θα είναι.
Ή πάσαρέ του το προσωρινά έστω, μέχρι να βρείτε λύση σε μοτοσυκλετάκι.
Αλλιώς δες και το WR, δες και κανά ΧΤ, ξέρω γω? Δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου.
Nτίμι72 μην ξεχνάς και την ευκολία μεταπώλησης.
Το 125 θα είναι ένα μεταβατικό στάδιο φαντάζομαι για τον γιό σου
Bob_o_mastoras
06/08/2015, 15:52
Aααχ, να ενδιαφεροταν και 'μενα ο πατερας μου να μου αγορασει μηχανακι οταν ημουν 18... Μονο να με κραζει ηξερε που καβαλαγα.. :mad:
Εχω το ιδιο υψος με το γιο σου, Ντιμ. Στα ΧΤ, XR, DR (125) βολευομαι μια χαρα αλλα στο TW που εχω ανεβει οχι. Κατα τα αλλα εχουν χαβαλε στην οδηγηση αλλα καθολου νευρο.
Περιμενε να βγει κανενα εντουρακι, μοταρντ προς πωληση βορεια Ελλαδα. Γιατι τετοιο deadline μεχρι τις 15/08;;;
nightraider
06/08/2015, 16:48
και το Derbi Terra ειναι ωραίο
υπάρχει και το Varadero αλλά πάει χειρότερα και απο παπί 90αρι
nightraider
06/08/2015, 16:51
τα WR-X/R ειναί πολύ καλα και θα πουληθούν εύκολα μετα
Bob_o_mastoras
06/08/2015, 16:51
και το Derbi Terra ειναι ωραίο
υπάρχει και το Varadero αλλά πάει χειρότερα και απο παπί 90αρι
Aμα παρει το Varadero 18 χρονων δεν θα βρισκει γκομενα με τιποτα! :lol::lol:
dimmie_72
06/08/2015, 19:18
Aααχ, να ενδιαφεροταν και 'μενα ο πατερας μου να μου αγορασει μηχανακι οταν ημουν 18... Μονο να με κραζει ηξερε που καβαλαγα.. :mad:
Εχω το ιδιο υψος με το γιο σου, Ντιμ. Στα ΧΤ, XR, DR (125) βολευομαι μια χαρα αλλα στο TW που εχω ανεβει οχι. Κατα τα αλλα εχουν χαβαλε στην οδηγηση αλλα καθολου νευρο.
Περιμενε να βγει κανενα εντουρακι, μοταρντ προς πωληση βορεια Ελλαδα. Γιατι τετοιο deadline μεχρι τις 15/08;;;
ε, 15/8 πάνω κάτω άντε 20 γιατί "υποτίθεται" πρέπει να αποφασιστεί η επιλογή κάποιων μαθημάτων στο Πολυτεχνείο που είναι πρωί-απόγευμα και τα 2 αστικά που απαιτούνται για κάθε μετακίνηση γίνονται 4, οπότε θα πρέπει να μην επιλεγούν για παρακολούθηση τα μαθήματα και μπλα, μπλα,.,.,....:p
Ναι, εμένα νομίζεις με περίμενε ο πατέρας με τα κλειδιά απ το CB στο χέρι και τυλιγμένο με κορδέλα για surprise.... :bawl:
Bob_o_mastoras
06/08/2015, 19:25
ε, 15/8 πάνω κάτω άντε 20 γιατί "υποτίθεται" πρέπει να αποφασιστεί η επιλογή κάποιων μαθημάτων στο Πολυτεχνείο που είναι πρωί-απόγευμα και τα 2 αστικά που απαιτούνται για κάθε μετακίνηση γίνονται 4, οπότε θα πρέπει να μην επιλεγούν για παρακολούθηση τα μαθήματα και μπλα, μπλα,.,.,....:p
Ναι, εμένα νομίζεις με περίμενε ο πατέρας με τα κλειδιά απ το CB στο χέρι και τυλιγμένο με κορδέλα για surprise.... :bawl:
Kατσε, βαση ηλικιας ειναι πρωτο ετος αν δεν κανω λαθος. Τα μαθηματα αρχιζουν καλο Σεπτεμβριο..
Σε ποια περιοχη μενει το παιδι;;
Απ' οτι ειδα, προς το παρον, υπαρχει ενα XR στο Αιγινιο (πολυ κοντα στη Σαλονικη) και ενα ΧΤ στη Θεσσαλονικη μεσα. Αμφοτερα σε καλουτσικες τιμες (το ΧΤ ξεφευγει λιγο).
dimmie_72
06/08/2015, 20:23
Kατσε, βαση ηλικιας ειναι πρωτο ετος αν δεν κανω λαθος. Τα μαθηματα αρχιζουν καλο Σεπτεμβριο..
Σε ποια περιοχη μενει το παιδι;;
Απ' οτι ειδα, προς το παρον, υπαρχει ενα XR στο Αιγινιο (πολυ κοντα στη Σαλονικη) και ενα ΧΤ στη Θεσσαλονικη μεσα. Αμφοτερα σε καλουτσικες τιμες (το ΧΤ ξεφευγει λιγο).
το XR του Αιγινίου είναι στο πρόγραμμα προς επίσκεψη αν και η περιγραφή δεν μου γεμίζει και τόσο το μάτι, τη Θεσ/νίκη την έχει αναλάβει γνωστό και διατελών εν περιορισμώ μέλος της εν Χριστώ ημών διαδικτυακής κοινότητος.
το XR του Αιγινίου είναι στο πρόγραμμα προς επίσκεψη αν και η περιγραφή δεν μου γεμίζει και τόσο το μάτι, τη Θεσ/νίκη την έχει αναλάβει γνωστό και διατελών εν περιορισμώ μέλος της εν Χριστώ ημών διαδικτυακής κοινότητος.
Αν ειναι αυτος που νομιζω,να του πεις να στειλει λουκανικα...........
Που μου ηρθε με αδεια χερια..............
dimmie_72
14/08/2015, 14:47
Τελικά αγοράστηκε σήμερα XR 125 L από Τρίκαλα και με γρήγορη καταδρομική, ψάρωμα ΔΥ στο μηχανολογικό που πήγαν να επικαλεστούν ανύπαρκτη ημιαργία, μεταβίβαση και ασφάλιση αστραπή στις 13:00 ήταν ήδη οδικώς στο Βόλο.
Ντρέπομαι να το πω, σε μικρά ταξιδάκια αυτού του τύπου των 150 χλμ. κατακαλόκαιρο είναι πιο ξεκούραστο από το Capo και σίγουρα πολύ πιο ξεκούραστο από το Crypton. Χρόνια, από εποχής XR 250 R, είχα να περάσω τις κυματοειδείς ανωμαλίες της ασφάλτου στο Βελεστίνο τέρμα γκάζι. :D
Στη φωτό ο στόλος μεγαλώνει και μπαίνει σε παράταξη.... :p
339545
pipe_smoker
14/08/2015, 14:50
Τελικά αγοράστηκε σήμερα XR 125 L από Τρίκαλα και με γρήγορη καταδρομική, ψάρωμα ΔΥ στο μηχανολογικό που πήγαν να επικαλεστούν ανύπαρκτη ημιαργία, μεταβίβαση και ασφάλιση αστραπή στις 13:00 ήταν ήδη οδικώς στο Βόλο.
Ντρέπομαι να το πω, σε μικρά ταξιδάκια αυτού του τύπου των 150 χλμ. κατακαλόκαιρο είναι πιο ξεκούραστο από το Capo και σίγουρα πολύ πιο ξεκούραστο από το Crypton. Χρόνια, από εποχής XR 250 R, είχα να περάσω τις κυματοειδείς ανωμαλίες της ασφάλτου στο Βελεστίνο τέρμα γκάζι. :D
339545
Μιαααα χαρααααα λέμεεεε!!!
Καλορίζικο, καλοτάξιδο, καλή αρχή και πάντα όρθιος ο ψηλός!:beer:
μεγειές :beer:
εάν επιτρέπεται, χρονιά; χλμ; τιμή;
dimmie_72
14/08/2015, 14:58
εάν επιτρέπεται, χρονιά; χλμ; τιμή;
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6784910/
pipe_smoker
14/08/2015, 15:04
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6784910/
Όταν πήρες τηλέφωνο τον κύριο Αρχηγό ζήτησες?:lol:
Bob_o_mastoras
14/08/2015, 15:15
Με'γειες με'γειες!!!!
Καλοριζικο και καλοταξιδο!! :beer:
339545
Δημητρη, σαν να σε βλεπω μπροστα μου την ωρα που μιλας στον υπαλληλο.
-Ξερεις τινος ειναι το μηχανακι ψαρακα;
ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ.................
:tooth:
dimmie_72
14/08/2015, 15:38
εκεί είχα 1 θέμα, κάποτε πρέπει να γράψω στις "επαφές 3ου τύπου" την ανεπανάληπτη εμπειρία μου με τον αρχηγό.
Απλά στη 1 και μόνη επαφή θα πω ότι λιγουρευόμουνα το μεζέ που άφηνε ανέγγιχτο και κατάβαζε ανέρωτα τα τσίπουρα που κέρναγα έκων-άκων στο χωριό του κι ας ήμουνα κι από ταξίδι και ψιλοπείναγα ο φουκαράς.
Μετά τις 14:00 και μέχρι 23:00 -οπότε πέφτει γκολ- δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθείς τηλεφωνικά με τον αρχηγό, πόσο μάλλον face to face. Αυτό οδήγησε και οι επαφές περιορίστηκαν στον αριθμό -1-.
Για να προλάβω όσους ρωτήσουν... Για να το πάω σε καμιά βδομάδα και πάλι οδικώς Θεσ/νίκη, οπότε και πρέπει να μείνει ασφαλώς και απροβλημάτιστο, το μηχανάκι τη Δευτέρα θέλει κάνα 55άρι € για δισκάκια, 2 ίδιες μανέτες, 1 πίσω φλας, λάδια, ξύδια, φίλτρα. Α, και την Κυριακή μεθαύριο θα γίνει 1 πλήρες ρετούς με πλυσίματα, γυαλίσματα, ξεσκουριαρίσματα βιδών κλπ με τις μετεξελίξεις των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν και στην αποκατάσταση της υπογραφής.
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις στο thread και τις ευχές! :)
dimmie_72
14/08/2015, 15:46
Δημητρη, σαν να σε βλεπω μπροστα μου την ωρα που μιλας στον υπαλληλο.
-Ξερεις τινος ειναι το μηχανακι ψαρακα;
ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ.................
:tooth:
Το αντίθετο, ρε. Έτσι θα γελάγαν ακόμα στο μηχανολογικό μέχρι τέλους Αυγ. (θα χάναν και τις διακοπές τους οι άνθρωποι).
Έκρυβα τον αρχηγό πίσω μου -45 κιλά και 45 χρονών σκέτο τσίπουρο είναι- σιγά τα ωά...
Πήρα το ύφος του Συνταγματάρχη και απλώς ζήτησα να μου δείξουν την εγκύκλιο που καθορίζει την 14 Αυγ. ως επίσημη ημιαργία του Κράτους. :lol:
Καλορίζικο και πάντα όρθιος.
Θέλουμε περιγραφή με τον αρχηγό.
έλεος ρε μλκς,τι ονόματα βάζουν. :bawl:
dimmie_72
14/08/2015, 16:02
Θέλουμε περιγραφή με τον αρχηγό.
τελειώνω σεμινάριο δημιουργικής γραφής και επανέρχομαι. ;)
panavour
14/08/2015, 16:06
ημιαργία[/B] του Κράτους. :lol:
δεν αλλαζει τιποτα σ αυτο το τριμπ@ρδελλο που λεγεται δημοσιο ουτε με δεξια ουτε με πρωτη φορα τετοια αριστερα ουτε με μεσαια με το μακρυτερο στην τουρλα:lol:
dimmie_72
14/08/2015, 16:47
δεν αλλαζει τιποτα σ αυτο το τριμπ@ρδελλο που λεγεται δημοσιο ουτε με δεξια ουτε με πρωτη φορα τετοια αριστερα ουτε με μεσαια με το μακρυτερο στην τουρλα:lol:
το δημόσιο είναι αυτό που είναι. αυτό είναι δεδομένο.
αν ο καθένας στο επίπεδο που συνδιαλέγεται είναι ενημερωμένος και φροντίζει να προσέρχεται γιατί όχι και ολίγον τι τσαμπουκάς, τη δουλειά του θα την κάνει ίσως καλύτερα από τα ευνομούμενα κράτη.
πεποίθησή μου είναι ότι ο πολίτης αφού έχει να αντιμετωπίσει μια εκ προοιμίου επιθετική διάθεση λειτουργήσει όχι υποκύπτοντας, αλλά αμυντικά και γιατί όχι επιθετικά, σε 2-3' η δουλειά του έχει γίνει.
παράδειγμα, μετά την απόρριψη του επιχειρήματος της ημιαργίας ο υπάλληλος επικαλέστηκε σε αντιπαράθεση την υποχρέωση του πωλητή να προσκομίσει βεβαίωση ότι είναι πληρωμένα τα τέλη όλων των ετών μέχρι και το 2015. Αν δεν ήμουν προετοιμασμένος θα είχα πληρώσει 50€ βενζίνες τζάμπα για βόλτα στα Τρίκαλα.
Υπόψη για να προλάβω, κάθε παράρτημα του ΥΜΕ τοπικά έχει τους δικούς του νόμους και τους δικούς του κανόνες. ;)
ΚΑλοριζικο και καλα χιλιομετρα!!:beer:
lykourgi
14/08/2015, 17:55
Καλούς δρόμους να 'χει. :beer:
Eversman
14/08/2015, 18:46
Καλοταξιδο Δημήτρη :beer: Οπότε Λαμία για καφέ, θα κατέβεις με δαυτο? :D
GiorgosLa
14/08/2015, 19:09
Καλορίζικο και καλοτάξιδο. :beer:
Αυτός ο δρόμος πάντως απ την εθνική μέχρι την χαλυβουργεία, αν τον ξέρεις, έχει πολύ γέλιο. Αν δεν τον ξέρεις, μπορεί να έχει πολύ κλάμα. Ιδικά ο συνοδηγός πρέπει να δέσει τα… κορδόνια απ τους μαρσπιέδες. Αλλιώς τον έχασες. (αν δεν απογειωθείς και συ). Πραγματικά θέλει μοτο κρος αν πας πάνω από 100 – 120 χιλ.
dimmie_72
16/08/2015, 15:09
μια τελευταία για την ιστορία:
περιποίηση-εξάλειψη και των τελευταίων αποτυπωμάτων του αρχηγού "ψηλό ποτήρι με γλυκάνισο". :D
339578
339579