PDA

View Full Version : Aprilia Caponord 1000.....ακουω.

Σελίδες : 1 [2] 3

BLiTzER
27/08/2015, 15:15
Τζάκ Νόρρις

Τσακ. Τσακ. ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚ!

Και Τζάκι Τσαν. ΤΖΑΚΙ. Με ζήτα.

byron
27/08/2015, 15:17
Τσακ. Τσακ. ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚ!

Και Τζάκι Τσαν. ΤΖΑΚΙ. Με ζήτα.

Νταξ, τώρα ηρέμησες ? :tooth:

7Tolis
27/08/2015, 15:18
Παιδιά άμα είναι να πηγαίνουμε εθνική οδό με 120, το αμάξι είναι πιο άνετο. Από 140 και πάνω κάνουμε δουλίτσα. Ειδικά δε για χίλια κυβικά που και αυτό πλεονασμος είναι πλέον.

toyar
27/08/2015, 15:21
να πω και γω το μακρύ μου σαν κάτοχος κάπο

με χάρτη κάτφισ και καλορυθμισμένο από μπιλλ, σε χρήση εντός αθήνας (όχι κέντρο, αλλά προάστια, μεγάλες λεωφόροι και ΑΟ) με μοτίβο χρήσης: πάντα, σούζα, σπασίματα ταχυτήτων στα φανάρια και ΑΟ 180-190+ έχω μια κατανάλωση 9,5 με 11 βαριά βαριά σε πολύ καφριλίκι)

Σε ΟΛΟίδια χρήση το 990 adv που είχα παλαιότερα έπαιζε από 11,5 ως 13+ οπότε το λες και ψιλο-οικονομικό το κάπο.

Επίσης το κάπο άμα το πας αργά καίει αέρα. Το 990 όταν το ζέσταινες στο διπλό σταντ είχε 8lt/100 κατανάλωση. :D
όχι ότι το 990 δεν το λατρεύω και δεν είναι μηχανάρα έτσι;; ;)

αυτά για καταναλώσεις. τώρα το αν είναι καλό μηχανάκι ή όχι.. είναι τίμιο για τα λεφτά του, και όπως είπαν και άλλοι πάνω πέρνεις πολύ μηχανή για τα λεφτά που δίνεις.

μέτρια φρένα που βράζουν και εύκολα αν το κυνηγάς σε κανά κατηφορικό στροφιλίκι.
Οπωσδήποτε πίσω ανάρτηση με το καλημέρα για να γίνει μηχανή.
Τα υπόλοιπα πήγαινε σε κανά καφέ με το ΑΒ, να τα μάθεις ;)

btw Βύρωνα, ο bill γύρισε Αθήνα ή είναι ακόμη διακοπές;;; :p γιατί τον περιμένω :lol:

συγνωμη κιολας και χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια.........
αμα ιταλικο μηχανακι θελει απο καινουριο αλλα φρενα κι αλλη πισω αναρτηση τοτε γιατι να το παρει κανεις;
για τα αψεγαδιαστα ηλεκτρικα του;:confused:

ggs
27/08/2015, 15:22
παναγιωτη , νομιζω οτι τις πληροφοριες που ηθελες , λιγο - πολυ τις πηρες.... απο δω και περα θα αρχισει το japan VS europe ....:lol:

faraway
27/08/2015, 15:29
Φίλε ,

@ghostdog

όπως τα λες είναι ΑΛΛΑ ,

εσύ και κανά 2-3 που ξέρω ακόμα ,
δεν είστε δείγμα μέσου οδηγού . :lol:

Το τάπα τέζα παντού και πάντα ,
δεν είναι μέση οδήγηση :lol:

Είστε πιλοτάρες σε άλλη κατηγορία ,
και τους ρυθμούς που μπορείτε να πιάσετε
δεν μπορούν να τους πιάσουν οι πλειοψηφία των μοτοσυκλετιστών εκεί έξω ...

το αναφέρω αυτό γιατί οι ανεπάρκειες που βλέπεις εσύ ( και οι άλλοι 2- 3 πιθανον )
εγγυώμαι ότι ένας μέτριος ( μέσος / κουλός πείτε τον όπως θέλετε ) δεν θα τις δει ποτέ !! :D

faraway
27/08/2015, 15:30
Aν. . . "Η μεση καταναλωση ενος capo ,κινουμενο σε normal ρυθμους ειναι το 5,7 με 6,5+ lt/100 "
τότε η ελάχιστή του ποιά είναι;

Και ποιός θεωρείται "νορμάλ ρυθμός" για ένα Tουριστικό 1000άρι "MegaOnOff" ???

Ρώτα το naftilo στο mybike να σου πει . ;)

akis_trevor
27/08/2015, 15:30
Ούτε ο Τσάκ Νόρρις δεν μπορεί να το κάνει αυτό στο V-Strom. :nono:

Για να καψει 10/100 μαλλον αυτος ειναι..

paramedic
27/08/2015, 15:41
Αν και τα φρένα στα μοντέλα με ABS που έχουν και σωληνάκια υψηλής(το πίσω είναι μάλιστα μεταλλικό) είναι καλά, πάρα πολλοί κάτοχοι έχουμε βάλει 4πίστονες με πλακάκι-πατέντα και κόστος κάπου στα 200€ για έχουμε το "δάγκωμα" που δεν έχουν οι μαμά. Αν δε αλλάξεις και την τρόμπα έχεις κλεισει το θέμα φρενάρισμα!
Και όσοι έχουν το μοντέλο χωρίς ABS έχουμε βρεί λύση να βάλουν και ABS και μάλιστα αν ψαχτούν λίγο θα το βάλουν και πολύ φτηνά μιας και ταιριάζει απο άλλα μοντέλα πάνω όπως BMW F650GS που είναι πιο φτηνές οι μονάδες τους και θέλουν μόνο μια μικρή διαφοροποίηση στην φύσα του ABS.

bros400pgm
27/08/2015, 16:17
αμα ιταλικο μηχανακι θελει απο καινουριο αλλα φρενα κι αλλη πισω αναρτηση τοτε γιατι να το παρει κανεις;

Του varadero τα φρενα ειναι καλυτερα. Μετα αυτου, του capo και του adv ειναι τα αμεσως επομενα καλυτερα (και εχω μια μικρη αμφιβολια για το ΚΤΜ). Με τα μαμα φρενα εγω προσωπικα δεν ειχα κανενα προβλημα σε καμια διαδρομη (βεβαια δεν τρεχω ανω των 150 σε αυτοκινητοδρομους ωστε να εχει χρειαστει να φρεναρω με ολα).
Η πισω αναρτηση ειναι καλυτερη απολα τα μαμουθ, εκτος των ΚΤΜ και GS (και εδω για το 2ο αμφιβαλλω ελαφρως). Απλα χρηζει αλλαγης ελατηριου. Επισης, η εφαμιλλη των WP, Sachs απο το RR, κυμαινεται στα 350€ περιπου και ειναι πληρως επισκευασιμη και με ρυθμισεις υδρ. προφορτισης, συμπιεσης κ επαναφορας.

Προφανως τα παραπανω που γραφονται για φρενα και αναρτηση, ειναι απο καποιους που τα εχουν βαρεθει και δεν ειχαν ποτε αλλο μηχανακια να συγκρινουν :lol

Τα ηλεκτρικα του caponord τι προβλημα εχουν? :confused:

ps. επειδη ειπωθηκε για αυτονομια. 6 ειναι ενας μεσος ορος, σε διαδρομες τυπου Επιδαυρος, Γαλαξιδι. 7.5λιτρα/100 ειναι οταν ταξιδευεις με 150-160 και ακολουθεις κανα φιλο σου με 848 και 10 λιτρα καιει μεσα στην πολη και σε ταχυτητες ανω των 190. Το tuono (αλλα και το rsv) σε αυτες τις ταχυτητες χασμιουριονται και δεν χρειαζεται το TPS να μετραει ανοιγματα ανω των 50%, εξου και η χαμηλοτερη καταναλωση τους (συν κιλα, συν αντισταση αερα).

GhostDog
27/08/2015, 16:36
κοσμά για την πίσω ανάρτηση το γράφω γιατί η μαμά σε 10 χρονών μηχανάκι χρήζει ελατηρίου και επισκευής κακά τα ψέμματα. Δεν είναι κακή η ανάρτηση του αλλά όταν έψαχνα μεταχειρώ όλα τα 01-03 πουχα δει το πισινό τους ήταν σουμιές και λογικό μετά από 10 χρόνια. Άμα επισκευάσεις + ελατήριο ή αλλάξεις όλο το σετ μια χαρά είναι το μηχανάκι.

Φρένα μια χαρά δεν λέω αλλά 1) δεν έχουν δάγκωμα (αυτό είναι θέμα γούστου) 2) "πέφτουν" κυρίως το πίσω και λιγότερο το μπρος σχετικά εύκολα (συγκριτικά με το 990 πχ. που παρότι ήταν πολύ μέτρια σε δύναμη, είχαν δάγκωμα και δεν "πέφταν" με τίποτα)

Pan (dvs)
27/08/2015, 16:52
παναγιωτη , νομιζω οτι τις πληροφοριες που ηθελες , λιγο - πολυ τις πηρες.... απο δω και περα θα αρχισει το japan VS europe ....:lol:

Μαλλον θα μπερδεψες το φορουμ.Δεν γινονται τετοια πραγματα εδω....

γινονται?:cry:

Αξιοπιστη θεωρω μια μηχανη οχι οταν δεν εχει προβληματα.Αλλα οταν γνωριζω ποια ειναι αυτα,με ποιον τροπο θα τα λυσω και φυσικα με ποιο κοστος.Πηρα αρκετες πληροφοριες και βλεπω ,μεχρι στιγμης,οτι η συγκεκριμενη μηχανη αξιζει τον κοπο.

Δεν κλεινω το θεμα,οσο προχωραει μαθαινω.;) :a014:

πυξιδας990
27/08/2015, 17:44
στριβει ωραια........και ειναι ανετο........πολυ καλος τουριστας και οτι πρεπει για χειμωνιατικα γιουρουσια.......

nightraider
27/08/2015, 19:29

Αυτά τα λένε άνθρωποι που τα κυνηγάνε πολύ τα μηχανάκια. Σε ένα γιαπωνέζικο θα λέγανε "Χρειάζεται οπωσδήποτε να κάνεις παραγγελία ένα πλαίσιο στην NCR/Harris κτλ για να γίνει μηχανάκι"

bros400pgm
27/08/2015, 21:00
Αυτά τα λένε άνθρωποι που τα κυνηγάνε πολύ τα μηχανάκια. Σε ένα γιαπωνέζικο θα λέγανε "Χρειάζεται οπωσδήποτε να κάνεις παραγγελία ένα πλαίσιο στην NCR/Harris κτλ για να γίνει μηχανάκι"

Ενταξει μην τα παραλεμε. Νομιζω τα λαστιχα ειναι ο κυριος παραγοντας και μετα ερχεται το "ψυχολογικο" του οδηγου.

bros400pgm
27/08/2015, 21:06
κοσμά για την πίσω ανάρτηση το γράφω γιατί η μαμά σε 10 χρονών μηχανάκι χρήζει ελατηρίου και επισκευής κακά τα ψέμματα. Δεν είναι κακή η ανάρτηση του αλλά όταν έψαχνα μεταχειρώ όλα τα 01-03 πουχα δει το πισινό τους ήταν σουμιές και λογικό μετά από 10 χρόνια. Άμα επισκευάσεις + ελατήριο ή αλλάξεις όλο το σετ μια χαρά είναι το μηχανάκι.

Φρένα μια χαρά δεν λέω αλλά 1) δεν έχουν δάγκωμα (αυτό είναι θέμα γούστου) 2) "πέφτουν" κυρίως το πίσω και λιγότερο το μπρος σχετικά εύκολα (συγκριτικά με το 990 πχ. που παρότι ήταν πολύ μέτρια σε δύναμη, είχαν δάγκωμα και δεν "πέφταν" με τίποτα)

Ισως να ισχυει για την πισω, γιατι η μονη εμπειρια που ειχα ηταν με ενα capo φιλου που ειχε ελατηριο hyperpro (προοδευτικο). Εμενα μου αρεσε παντως οπως ηταν.

Για το μπροστινο, εχω εντελως αλλη αποψη. Δεν ειχαν κουραστει ποτε και ηταν πολλες οι φορες που τα πιεζα (στις αρχες οταν το ειχα παρει). Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι τα τακακια. Τι φορουσες?

dimmie_72
28/08/2015, 01:11
2-3 πραγματάκια... :blush:

- για κάποιον που ψυρίζει τη μαϊμού στην τιμή αγοράς.... το Capo δεν κάνει.- :(

- καίει (και όταν λέμε καίει),... τα 7.1l/100km που μετράω προσωπικά είναι γι αυτές τις politically correct και normal -πως τις λέτε- ταχύτητες, α! και στην πόλη 10l άσε που σκορτσάρει με 2α κιόλας....

- Mε 160 έως 180 km/h που ταξιδεύεις μαυτό το μηχανάκι Εθνική, βάλε και ασφάλειες, τέλη και όλο και κάτι θα σου ζητάει η θα θέλεις να βελτιώσεις, είναι για large τύπους και όχι αυτούς που ψάχνουν τις τιμές στο car. Όποιος το πιστέψει, θα κερδίσει.

- Catfish χάρτες και ιστορίες θέλουν λίγο τσίμπημα στο μίγμα γιατί ο ίδιος αναφέρει ότι είναι με αμερικάνικες βενζίνες, ΚΝ φίλτρο και ελεύθερες εξατμίσεις. Εξάλλου σήμερα είμαστε όλοι με 1 laptop και μια φύσα στα χέρια, ξέρουμε το χάρτη της Aprilia απ έξω κι ανακατωτά, διαμορφώνουμε ανάλογα του τι μετράμε, φοράμε και αισθανόμαστε.
Καλός και πρωτοπόρος ο Catfish, λένε ότι βελτίωσε τον αρχικό χάρτη, αλλά πλέον κάθε χρήστης και χάρτης. ;)

- Τι θα κερδίσει ο χρήστης; Λοιπόν... το μηχανάκι είναι ομοιογενές και όποιος έχει προσπαθήσει να στρίψει σε σφιχτά κομμάτια με ελέφαντες η Ιαπωνικά θα καταλάβει την αξία του, μη σας πω και θα θυμηθεί τα παλιά τεστ των Ιταλικών που τα εκθείαζαν τα περιοδικά των 70-80's και έθαβαν τα Ιαπωνικά. Στρίβει σαν 1 κομμάτι και όχι σαν 2 όπως το Africa και λίγο καλύτερα από GS 1200. Το GS βέβαια έχει απείρως καλύτερα φρένα-άγκυρες που τα καταλαβαίνεις ακόμα κι αν θες να πας μέχρι το Ταχυδρομείο της πόλης και ροπή χαμηλά.
Ψηλά το τσαγιάζεις.

- Φοράει 50mm Marzocchi μπροστά (αν βρείτε παρόμοιο πέστε μου), ...επηρεασμένος απ τις μλκιες στα φόρουμ τούβαλα hyperpro ελατήρια και ψάχτηκα και με τα λάδια. Μια χαρά ήταν σκέτο και όταν λέμε για varadero και vstrom και μλκιες να επαναπροσδιοριζόμαστε παρακαλώ για τι στήσιμο από μαμά μιλάμε.

Το πίσω Sachs αυτό κι αν δεν θέλει τπτ άλλο παρά μόνο 1 hyperpro ελατήριο. Κάτι είπαν για ανακατασκευή οι σύντροχοι στο k shock κλπ εγώ αυτά δεν τα ξέρω. Φορτωμένο 2 ελέφαντες και τριβάλιτσο και εξοπλισμό camping 5άστερου ξενοδοχείου πιθανόν να μην μπορεί να ανταπεξέλθει...δεν ξέρω. Τα μηχανάκια τα εξετάζω σαν 888, 1050 βαριά gsxr. Η προφόρτιση Οκ παίζει ρόλο. Τα περαιτέρω περί πολλαπλών αποσβέσεων κλπ προσωπικά τα έχω βαρεθεί να μου τα αναφέρουν στα τεστς και δεν τα θέλω, τα βαρέθηκα, κουράστηκα να κουβαλάω το κλειδί και να τα δοκιμάζω σα να αλλάζω λάστιχα στο need for speed η το grand tourismo και να βλέπω διαφορές της π@τσaς... :p

- Πάρτε το αν θέλετε να στρίβετε όπως σχεδόν με SS σε ανοιχτές καμπές και λίγο πιο σφιχτά κομμάτια (όχι πολύ σφιχτά όμως) σαν 1 ενιαίο σύνολο -όπως μας μάθαν τα Ιταλικά- πολύ φορτωμένο όντως θα έχει πρόβλημα στα φρένα αν δεν το βελτιώσετε,... θα καίει,... θα ζητάει διάφορα ψιλά,... εσείς θα θέλετε να το εμπλουτίσετε και εξοπλίσετε με διάφορα ψιλά, .......

- ....ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ! Για κάποιον value for money και τέτοια, ο επισκευασμένος στα χιτώνια Τίγρης είναι μονόδρομος. :)

dimmie_72
28/08/2015, 01:28
οι original βαλίτσες του και μόνο κάνουν €1500

340025

...άστε το καλύτερα :D
είναι ακριβό μηχανάκι.

paramedic
28/08/2015, 04:30

- καίει (και όταν λέμε καίει),... τα 7.1l/100km που μετράω προσωπικά είναι γι αυτές τις politically correct και normal -πως τις λέτε- ταχύτητες, α! και στην πόλη 10l άσε που σκορτσάρει με 2α κιόλας....

- Mε 160 έως 180 km/h που ταξιδεύεις μαυτό το μηχανάκι Εθνική, βάλε και ασφάλειες, τέλη και όλο και κάτι θα σου ζητάει η θα θέλεις να βελτιώσεις, είναι για large τύπους και όχι αυτούς που ψάχνουν τις τιμές στο car. Όποιος το πιστέψει, θα κερδίσει.

- Catfish χάρτες και ιστορίες θέλουν λίγο τσίμπημα στο μίγμα γιατί ο ίδιος αναφέρει ότι είναι με αμερικάνικες βενζίνες, ΚΝ φίλτρο και ελεύθερες εξατμίσεις. Εξάλλου σήμερα είμαστε όλοι με 1 laptop και μια φύσα στα χέρια, ξέρουμε το χάρτη της Aprilia απ έξω κι ανακατωτά, διαμορφώνουμε ανάλογα του τι μετράμε, φοράμε και αισθανόμαστε.
Καλός και πρωτοπόρος ο Catfish, λένε ότι βελτίωσε τον αρχικό χάρτη, αλλά πλέον κάθε χρήστης και χάρτης. ;)

- Τι θα κερδίσει ο χρήστης; Λοιπόν... το μηχανάκι είναι ομοιογενές και όποιος έχει προσπαθήσει να στρίψει σε σφιχτά κομμάτια με ελέφαντες η Ιαπωνικά θα καταλάβει την αξία του, μη σας πω και θα θυμηθεί τα παλιά τεστ των Ιταλικών που τα εκθείαζαν τα περιοδικά των 70-80's και έθαβαν τα Ιαπωνικά. Στρίβει σαν 1 κομμάτι και όχι σαν 2 όπως το Africa και λίγο καλύτερα από GS 1200. Το GS βέβαια έχει απείρως καλύτερα φρένα-άγκυρες που τα καταλαβαίνεις ακόμα κι αν θες να πας μέχρι το Ταχυδρομείο της πόλης και ροπή χαμηλά.
Ψηλά το τσαγιάζεις.

- Φοράει 50mm Marzocchi μπροστά (αν βρείτε παρόμοιο πέστε μου), ...επηρεασμένος απ τις μλκιες στα φόρουμ τούβαλα hyperpro ελατήρια και ψάχτηκα και με τα λάδια. Μια χαρά ήταν σκέτο και όταν λέμε για varadero και vstrom και μλκιες να επαναπροσδιοριζόμαστε παρακαλώ για τι στήσιμο από μαμά μιλάμε.

Το πίσω Sachs αυτό κι αν δεν θέλει τπτ άλλο παρά μόνο 1 hyperpro ελατήριο. Κάτι είπαν για ανακατασκευή οι σύντροχοι στο k shock κλπ εγώ αυτά δεν τα ξέρω. Φορτωμένο 2 ελέφαντες και τριβάλιτσο και εξοπλισμό camping 5άστερου ξενοδοχείου πιθανόν να μην μπορεί να ανταπεξέλθει...δεν ξέρω. Τα μηχανάκια τα εξετάζω σαν 888, 1050 βαριά gsxr. Η προφόρτιση Οκ παίζει ρόλο. Τα περαιτέρω περί πολλαπλών αποσβέσεων κλπ προσωπικά τα έχω βαρεθεί να μου τα αναφέρουν στα τεστς και δεν τα θέλω, τα βαρέθηκα, κουράστηκα να κουβαλάω το κλειδί και να τα δοκιμάζω σα να αλλάζω λάστιχα στο need for speed η το grand tourismo και να βλέπω διαφορές της π@τσaς... :p

- Πάρτε το αν θέλετε να στρίβετε όπως σχεδόν με SS σε ανοιχτές καμπές και λίγο πιο σφιχτά κομμάτια (όχι πολύ σφιχτά όμως) σαν 1 ενιαίο σύνολο -όπως μας μάθαν τα Ιταλικά- πολύ φορτωμένο όντως θα έχει πρόβλημα στα φρένα αν δεν το βελτιώσετε,... θα καίει,... θα ζητάει διάφορα ψιλά,... εσείς θα θέλετε να το εμπλουτίσετε και εξοπλίσετε με διάφορα ψιλά, .......

- ....ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ! Για κάποιον value for money και τέτοια, ο επισκευασμένος στα χιτώνια Τίγρης είναι μονόδρομος. :)

Εγώ ρε συ κατανάλωση με Catfish και μαμά φίλτρο και εξατμίσεις πάνω απο 7 δεν έχω δεί! Συνήθως στα 6.0-6,2 το πολύ είμαι και σε ταξίδι σε επαρχιακό έχω δεί και 5,5 και δεν πήγαινα και αργά. Φίλος έχει δεί και 5 αλλά είναι περίπτωση αυτός χεχε. Και μάλιστα με το 16άρι γρανάζι μιας και αν βάλω το 17άρι πάλι θα πέσω και άλλο. Α και δεν σκορτσάρει με το 16άρι φυσικά που είναι για μένα το σωστό γρανάζι για το μηχανάκι μας.
Εθνική δεν πάω γιατί είναι βαρετό.
Με HYPERPRO μπροστά και πιο χοντρό λάδι είδα άλλο μηχανάκι. Με Hyperpro και πίσω επίσης είδα άλλο μηχανάκι που δύσκολα θα το φτάσω στα όριά του.
Φρένα είπα αν βάλεις 4πίστονες με μονό ή διπλό τακάκι θα δείς μεγάλη διαφορά.
Το μόνο θέμα που έχουμε είναι με τους στροβιλισμούς και αυτό πάνω απο τα 140 αλλά μάλλον το λύσαμε και αυτό με τοποθέτηση πλευρικών flaps με σχέδιο που βρήκαμε από το Iταλικό forum και αυτό φυσικά για τα μοντέλα μετά το 04 που έχουν διαφορετικό fairing.
Γενικά μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο μηχανάκι που κάνει τα πάντα(μέχρι και χώμα αν σεβαστείς τους περιορισμούς του)με άνεση και χωρίς τις παιδικές ασθένειες.
Όσοι το αγοράσαμε μεταχειρισμένο μόνο κερδισμένοι βγήκαμε μιας και δώσαμε πολύ λίγα χρήματα για να πάρουμε ενα μηχανάκι που κάνει πράγματα που άλλοι δίνουν 3πλά και βάλε χρήματα για να τα κάνουν.

Pan (dvs)
28/08/2015, 07:11

....................

Ειπε κανεις οτι ειναι θεμα η τιμη?Αναφερθηκε γενικα , αλλα απο εκει και περα μην μου πριζεται τα φρυδια με την τιμη.

Καποιος που θα δει οτι ολα τα υπολοιπα ειναι οκ,δεν θα αποριψει μια μηχανη για 4-5 κατοσταρικα.

Δεν θελω Τιγρη ρε,ουτε Μπεμπε.Αλλιως θα ανοιγα αλλο θεμα.

Πολυ ποιοτικε οι πληροφοριες.:beer:

byron
28/08/2015, 07:55
και στην πόλη 10l άσε που σκορτσάρει με 2α κιόλας....

Α και δεν σκορτσάρει με το 16άρι φυσικά που είναι για μένα το σωστό γρανάζι για το μηχανάκι μας.

Ρε dimmie, αφού το έχεις ψάξει τόσο, γιατί χρησιμοποιείς το 17? Είναι γνωστό πως τα V2 της η aprilia τα έδινε με +1 δόντι σε stock μορφή για να περνάει προδιαγραφές κατανάλωσης/καυσαερίων...κάτι τέλος πάντων και δουλεύουν άψογα με -1 δόντι. Και ο V990 των Capo-Mille-Tuono και ο V990RR των Mille-Tuono της 2ης γενιάς.
Στο δικό μου μάλιστα το μικρότερο γρανάζι το είχε μέσα στο τσαντάκι με τα εργαλεία όταν το πήρα. :lol:

Νταξ, έχασα την θεωρητική των 300 km/h με το stock γρανάζωμα, αλλά το μηχανάκι μεταμορφώνεται με -1 δόντι.

dimmie_72
28/08/2015, 08:43
Εγώ ρε συ κατανάλωση με Catfish και μαμά φίλτρο και εξατμίσεις πάνω απο 7 δεν έχω δεί! Συνήθως στα 6.0-6,2 το πολύ είμαι και σε ταξίδι σε επαρχιακό έχω δεί και 5,5 και δεν πήγαινα και αργά.

το ξέρω ρε Θοδωρή αλλά αν -υποτεθείσθω :p-, με καμιά μάπα βενζίνη που θα μου βάλει κανένας μ@λκς στεγνώσει ψηλά, τι κάνω; :(

dimmie_72
28/08/2015, 08:46
Ρε dimmie, αφού το έχεις ψάξει τόσο, γιατί χρησιμοποιείς το 17?

λίγο ότι το έχω συνηθίσει (χωρίς να παύει να είναι σπαστικό), λίγο ότι δεν το χρησιμοποιώ στην πόλη. εξ άλλου δεν θέλω να με περνάνε τα φορτωμένα varadero στις ανηφόρες. :D

amyroukai
28/08/2015, 08:58
Οι αμερικάνικες βενζίνες πάντως είναι "χειρότερες" από τις δικές μας, άρα θεωρητικά ο χάρτης θα δουλεύει πλούσια εδώ.

Σχετική απόδειξη το πρόσφατο δυναμοδιάγραμμα της Multi1200 που έβγαλε πολύ λίγα άλογα στο αμέρικα (σε σχέση με το τι ανακοινώνουν) και η Duc υποσχέθηκε νέο χάρτη που να λαμβάνει υπ' όψη την ιδιαιτερότητα των καυσίμων. Δεν ξέρω αν φταίει και η αιθανόλη που βάζουν στις βενζίνες τους.

teogtp
28/08/2015, 09:03
το ξέρω ρε Θοδωρή αλλά αν -υποτεθείσθω :p-, με καμιά μάπα βενζίνη που θα μου βάλει κανένας μ@λκς στεγνώσει ψηλά, τι κάνω; :(

Βρε dim....
Αφου στο ειπα οτι μυριζει βενζινη το μηχανακι.
Μαλλον παραειναι τσιμπημενο.

dimmie_72
28/08/2015, 09:06
Οι αμερικάνικες βενζίνες πάντως είναι "χειρότερες" από τις δικές μας, άρα θεωρητικά ο χάρτης θα δουλεύει πλούσια εδώ.

όταν λες χειρότερες, τι εννοείς; σε αριθμό οκτανίων, σε περιεκτικότητα σε θείο, σε προσμίξεις, σε κατάλοιπα;
το duc σε ποιο βενζινάδικο φουλάρισε εδώ στην Ελλάδα όταν έγινε η δυναμομέτρηση και έχει αυτό την ίδια ποιότητα καυσίμου με της κυρα-Τασίας στη Λήμνο, ας πούμε;

dimmie_72
28/08/2015, 09:11
Βρε dim....
Αφου στο ειπα οτι μυριζει βενζινη το μηχανακι.
Μαλλον παραειναι τσιμπημενο.

για το "παραείναι" δεν νομίζω κρίνοντας απ την κατανάλωση. εσύ το μύρισες σε στάση ενώ δούλευε κάνα 10λεπτο, με ψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος αν θυμάσαι καλά και με τις εξατμίσεις χωρίς τους καταλύτες.

amyroukai
28/08/2015, 09:38
όταν λες χειρότερες, τι εννοείς; σε αριθμό οκτανίων, σε περιεκτικότητα σε θείο, σε προσμίξεις, σε κατάλοιπα;
το duc σε ποιο βενζινάδικο φουλάρισε εδώ στην Ελλάδα όταν έγινε η δυναμομέτρηση και έχει αυτό την ίδια ποιότητα καυσίμου με της κυρα-Τασίας στη Λήμνο, ας πούμε;

Όταν λέω "χειρότερες" εννοώ ότι η ίδια μοτοσικλέτα δυναμομετρείται 150 άλογα και 10 κιλά ροπή στην Αγγλία (τυχαίο) και στην Αμερική με ότι βενζίνη έβαλε ο δοκιμαστής βγάζει 135 και 8.5 κιλά και θέλει "ειδικό" χάρτη για να πιάσει τα πρέποντα, το εργοστάσιο δε αναγνωρίζει την "ιδιαιτερότητα" του καυσίμου και λέει περιμένετε να ξαναμετρήσετε με τις αλλαγές. Χημικός δεν είμαι, δεν θα κάτσω να σκάσω για το τι έχουν εκεί τα καύσιμα (πέραν της αιθανόλης για την οποία γκρινιάζουν αφού τους χαλάει τα συνθετικά ρεζερβουάρ και όχι μόνο) γιατί δεν με βλέπω να πηγαίνω τώρα σιμά ούτε θα πάρω το δικό μου μηχανάκι αν πάω.

Τώρα για την κυρά τασία έχεις δίκιο, μπορεί να πουλάει νερουλίτα. Το πόσο λογικό είναι να πας στην Λήμνο, να βάλεις την νερουλίτα της Τασίας και να βγεις να πλακωθείς τελικές έτσι ώστε να στεγνώσει το μηχανάκι ψηλά για ώρα και να πάθει ζημιά, έσυ το ξέρεις. Το επιχείρημα πάντως είναι "λίγο".
Κουβέντα κάνουμε και δεν πουλάω ειδικότητα γιατί δεν έχω σε τέτοια ζητήματα, αλλά αν σου έχει μείνει ακόμα κακιούλα από τη γουρούνα του απατεωνάκου (γιατί έχω ιδία άποψη από επιτροπές και διπλώματα οπότε εκεί ξέρω τι γράφω), κάνε μιά προσπάθεια να ξεπερνάς κάποια πράγματα σιγά σιγά γιατί διαβάζεσαι λιγάκι τσιτωμένος και δεν υπάρχει λόγος. Και αν κάνω λάθος στην εκτίμησή μου για τον τόνο σου και την προέλευσή του, προκαταβολικά συγγνώμη.-

byron
28/08/2015, 09:59
λίγο ότι το έχω συνηθίσει (χωρίς να παύει να είναι σπαστικό), λίγο ότι δεν το χρησιμοποιώ στην πόλη. εξ άλλου δεν θέλω να με περνάνε τα φορτωμένα varadero στις ανηφόρες. :D

Δεν αντιλαμβάνομαι το σχόλιο με τα Vara στις ανηφόρες... Λογικά, στις ανηφόρες έχεις ακόμα μεγαλύτερο θέμα, αφού κρεμάει το μοτέρ. Ακόμα λογικότερα, ο μόνος τρόπος να εκμεταλλευτεί κάποιος τις δυνατότητες του γραναζιού, είναι να κόψεις σιακατ το φαράγγι της Σαμαριάς έχοντας ευνοικό τυφώνα από πίσω.

dimmie_72
28/08/2015, 10:06
του απατεωνάκου (γιατί έχω ιδία άποψη από επιτροπές και διπλώματα οπότε εκεί ξέρω τι γράφω)

δεν χρειαζόταν να έχουμε θητεία στις επιτροπές όλοι οι υπόλοιποι για να καταλάβουμε ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το σύστημα για να αποκτήσει μεγαλύτερο μηχάνημα. όλοι το έχουμε αντιληφθεί, πίστεψέ με. ο άκομψος τρόπος όμως που του απευθύνθηκες -για να το πω πολύ ευγενικά- και οι χαρακτηρισμοί σε κάποιον νεαρό που απ τα γεννοφάσκια του τούχει ρίξει η ζωή γκολ απ τα αποδυτήρια και προσπαθεί να γυρίσει έστω και λίγο το παιχνίδι απλώς για τις εντυπώσεις ξέροντας ότι ποτέ δεν θα νικήσει, είναι αυτό που εκεί με τσιτώνει.

α, και κυρά-Τασίες στην Ελλάδα... τίγκα!

dimmie_72
28/08/2015, 10:14
Δεν αντιλαμβάνομαι το σχόλιο με τα Vara στις ανηφόρες...

μάλλον σου διέφυγε εκείνο το επικό ποστ σύντροχου... :D

σοβαρά τώρα, οκ ξαναλέω ότι είναι εν γνώσει μου για το 16άρι και την πόλη, απλά και προσωπικά λόγω παπιού το πιο "πόλη" που κάνει είναι ο περιφερειακός και δεν μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να το αλλάξω. στο παπί όντως κατέβασα 1 δόντι μπροστά. βέβαια σε σφιχτά ορεινά θα χρειαστεί να κατεβάσω και 1η, αλλά και αυτά δεν είναι συχνά και όπως ξαναείπα δεν είναι και το καλύτερο στοιχείο του. αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι πως το 16άρι επιδρά στις εκπομπές ρύπων.

amyroukai
28/08/2015, 10:44
[QUOTE=dimmie_72;2626309]και οι χαρακτηρισμοί σε κάποιον νεαρό που απ τα γεννοφάσκια του τούχει ρίξει η ζωή γκολ απ τα αποδυτήρια και προσπαθεί να γυρίσει έστω και λίγο το παιχνίδι απλώς για τις εντυπώσεις ξέροντας ότι ποτέ δεν θα νικήσει, είναι αυτό που εκεί με τσιτώνει.

α, και κυρά-Τασίες στην Ελλάδα... τίγκα!/QUOTE]

Ναι σόρι, το έχω αυτό, όταν αντιμετωπίζω έναν πονηρό (όχι δίπλωμα, όχι ασφάλεια, όχι "ειδικό όχημα", καμμία εξασφάλιση για το αν θα πάθει κρίση η όχι, χωρίς επανεξέταση έξι χρόνια ενώ άλλοι άνθρωποι με ανίατες ασθένειες περνάνε κάθε δύο και τραβάνε των παθών τον τάραχο για να πάρουν την αγωγή και θεραπεία που χρειάζονται, άλλοι ταλαιπωρούνται μήνες να περάσουν επιτροπή και να πάρουν την διάγνωση για δίπλωμα και αυτός σε 20 μέρες αυγούστου καθάρισε αμφότερα χωρίς να έχει στον νομό του όργανα-είπε και ενώ τάχα δεν χρειάζεται παρά μικρές μετακινήσεις ψάχνει την επόμενη μεγάλη γουρούνα ήδη) ναι θα θυμώσω και θα του τα πω χοντρά. Η ασθένειά του δεν τον απαλάσσει από καμμία υποχρέωση, το μυαλό του είναι μιά χαρά άρα έχει αντίληψη και τον λόγο -όταν πρόκειται να βρει συμπάθειες κλαιγόμενος και ψευδόμενος- τον δουλεύει κόκκινα και δεν στεγνώνει κιόλας. Γιατί μερικοί μαλάκες στην Αθήνα της αφθονίας τα κάνουνε όλα σωστά και με την σωστή σειρά και χωρίς να κλαίνε σε φόρουμ... Γιατί δεν είναι ο μόνος που έχει φάει γκολ από τα αποδυτήρια, μάλιστα να θεωρεί εαυτόν και τυχερό που μπόρεσε και βελτίωσε την κατάστασή του γιατί άλλοι δεν έχουν τρόπο να το κάνουν όσο και αν κοπιάσουν.
Αν δεν είχε την ασθένεια, δεν θα βρισκόταν άνθρωπος εδώ μέσα να μην του πει βγάλε δίπλωμα πρώτα και μετά οδήγησε. Η ασθένεια λοιπόν δεν τον απαλάσσει από καμμία υποχρέωση, ειδικά όταν παραθέτει νόμους και ζητά δικαιώματα, αλλά αγνοεί τους υπόλοιπους νόμους που δεν τον βολεύουν. Η όποια συμπόνια σου λοιπόν κατανοητή αλλά και απολύτως αδιάφορη. Όπως και η τσίτα σου κατ' επέκταση. Αν κάποτε σε θίξω επί προσωπικού, θα έχεις κάθε δίκιο.

Προκαταβολικά επίσης συγγνώμη για το hijack που λένε οι κουτόφραγκοι, Πάνο και ομάδα διαχείρισης.

STOYBI
28/08/2015, 10:56
Δεν αντιλαμβάνομαι το σχόλιο με τα Vara στις ανηφόρες... Λογικά, στις ανηφόρες έχεις ακόμα μεγαλύτερο θέμα, αφού κρεμάει το μοτέρ. Ακόμα λογικότερα, ο μόνος τρόπος να εκμεταλλευτεί κάποιος τις δυνατότητες του γραναζιού, είναι να κόψεις σιακατ το φαράγγι της Σαμαριάς έχοντας ευνοικό τυφώνα από πίσω.

Τα Vara βλεπουν το capo με το κιαλι και αυτο μονο σε κατηφορα οτι γραναζι και να φοραει το απριλια ( ειναι αδικη η παραμικρη συγκριση..)

Και ελεος :lol:

Διαβαζω για αλλαγες γραναζιων σε ενα ον οφφ v2 1000cc μηχανακι ... Περισσοτερες φορες απο οτι στο dirt bike.... :lol:

Οτι το μηχανακι καιει...καει.....

Οταν δεν θελω να καει.... Πρωτα ρυθμιζω τον καρπο μου στις ωφελιμες στροφες ( δοξα τον ιταλο δυναμη παντου ) και μετα παω στο γραναζι οπου ....

Αμα μπω σε αυτο το τρυπακι χρειαζομαι ....

Αλλο γραναζι για την πολη...

Αλλο για την εθνικη....

Αλλο για τον επαρχιακο......

byron
28/08/2015, 11:06
Τα Vara βλεπουν το capo με το κιαλι και αυτο μονο σε κατηφορα οτι γραναζι και να φοραει το απριλια ( ειναι αδικη η παραμικρη συγκριση..)

Και ελεος :lol:

Διαβαζω για αλλαγες γραναζιων σε ενα ον οφφ v2 1000cc μηχανακι ... Περισσοτερες φορες απο οτι στο dirt bike.... :lol:

Οτι το μηχανακι καιει...καει.....

Οταν δεν θελω να καει.... Πρωτα ρυθμιζω τον καρπο μου στις ωφελιμες στροφες ( δοξα τον ιταλο δυναμη παντου ) και μετα παω στο γραναζι οπου ....

Αμα μπω σε αυτο το τρυπακι χρειαζομαι ....

Αλλο γραναζι για την πολη...

Αλλο για την εθνικη....

Αλλο για τον επαρχιακο......

Παρεξήγησες Κώστα. Εγώ τουλάχιστον δεν μίλησα για γραναζώματα σαν να το ετοιμάζει κάποιος για γυρολόγια. Κρίνοντας από το Tuono και γνωρίζοντας οτι ισχύει και για τα άλλα V2, μίλησα για μεταμόρφωση του με το γρανάζι που δίνει έτσι κι αλλιώς η aprilia μαζί! Τα σκορτσαρίσματα στις χαμηλές εξαφανίζονται, έχει και απόκριση παντού χωρίς να κρεμάει, αλλά ούτε και να βαράει κόφτες σαν να είναι χωμάτινο.

Η μόνιμη απορία μου ήταν στο ΑΒ, κυρίως με κατόχους tuono που έβαζαν κάτι γραναζώματα που ήταν χρήσιμα για να τραβάει κάποιος σούζες με 5η...

@Dimmie δεν το εθεσα σωστά. Προδιαγραφές ρύπων(?)/κατανάλωσης(?) ή κάποιες παρόμοιες προδιαγραφές που δεν θυμάμαι. Αυτό ήταν το συμπέρασμα που είχαν καταλήξει στο AF1 στην αυτονόητη ερώτηση, του γιατί δεν βγαίνει stock με τα γρανάζια που πρέπει.

dimmie_72
28/08/2015, 11:21
@Dimmie δεν το εθεσα σωστά. Προδιαγραφές ρύπων(?)/κατανάλωσης(?) ή κάποιες παρόμοιες προδιαγραφές που δεν θυμάμαι. Αυτό ήταν το συμπέρασμα που είχαν καταλήξει στο AF1 στην αυτονόητη ερώτηση, του γιατί δεν βγαίνει stock με τα γρανάζια που πρέπει.

α, ok. με προβληματίζει τώρα αν δημοσιεύτηκε εκεί. θα το ψάξω. νόμιζα απλώς ότι το μακρύ γρανάζωμα είχε να κάνει με τον χαρακτήρα της μηχανής που ήθελε να δώσει ο κατασκευαστής. βέβαια να κρεμάσει, δεν κρεμάει όσο κινείσαι με πάνω από τελείως χαμηλές ταχύτητες ότι και νάχεις στο κιβώτιο. σκορτσάρισμα στις πολύ χαμηλές ταχύτητες που θα σε κάνει να κατεβάσεις 1η, είναι αλήθεια.

STOYBI
28/08/2015, 11:49
Παρεξήγησες Κώστα. Εγώ τουλάχιστον δεν μίλησα για γραναζώματα σαν να το ετοιμάζει κάποιος για γυρολόγια. Κρίνοντας από το Tuono και γνωρίζοντας οτι ισχύει και για τα άλλα V2, μίλησα για μεταμόρφωση του με το γρανάζι που δίνει έτσι κι αλλιώς η aprilia μαζί! Τα σκορτσαρίσματα στις χαμηλές εξαφανίζονται, έχει και απόκριση παντού χωρίς να κρεμάει, αλλά ούτε και να βαράει κόφτες σαν να είναι χωμάτινο.

Η μόνιμη απορία μου ήταν στο ΑΒ, κυρίως με κατόχους tuono που έβαζαν κάτι γραναζώματα που ήταν χρήσιμα για να τραβάει κάποιος σούζες με 5η...

Δεν παρεξηγησα.....

Απλα θελω να πω παραπανω οτι ειναι διαφορετικες οι νοοτροπιες στις δυο μοτο και κυριως των οδηγων τους και ακρη δεν θα βρειτε....

Γενικης χρηση το καπο και οι οδηγοι τους.... ( οπου και τα οποια μειονεκτηματα βαση δυναμης και ροπης διορθωνονται πρωτα οδηγικα..)

Συγκεκριμενη αναγκαστικα το τουονο....

Μην ξεχνας και οτι μαλλον ( δεν το γνωριζω απλα υποθετω) εντελως διαφορετικη κλιμακα στα κιβωτια ταχυτητων και εαν ειναι ετσι.....;)

Και εξηγουμε.....

Και εγω στο δικο μου καπο 80% χρηση πολης.....

Ειχα τα προβληματα με τα σκορτσαρισματα...... Μια,δυο , τρεις ...

Διαβασα το μηχανακι μου ....

Ενα δεκατο νωριτερα αλλαγη 200 στροφες παραπανω γκαζι μου εγινε συνηθεια και αντιο σκορτσαρισματα....

Και παρολο που το μηχανακι ηταν κυριως χρηση στην πολη .....

Στην οποια βολτα μου εκτος αυτης ειχα και το απλωμα που χρειαζομουν ......

byron
28/08/2015, 11:52
α, ok. με προβληματίζει τώρα αν δημοσιεύτηκε εκεί. θα το ψάξω. νόμιζα απλώς ότι το μακρύ γρανάζωμα είχε να κάνει με τον χαρακτήρα της μηχανής που ήθελε να δώσει ο κατασκευαστής. βέβαια να κρεμάσει, δεν κρεμάει όσο κινείσαι με πάνω από τελείως χαμηλές ταχύτητες ότι και νάχεις στο κιβώτιο. σκορτσάρισμα στις πολύ χαμηλές ταχύτητες που θα σε κάνει να κατεβάσεις 1η, είναι αλήθεια.

Είναι εύκολο να δεις πόσο επιδρά στις επιδόσεις με τα προγραμματάκια που κυκλοφορούν στο net. Ο V990RR που φοράω εγώ, έχει λίγο διαφορετικές σχέσεις κιβωτίου και γιαυτό είμαστε στο ένα δόντι διαφορά στην τελική μετάδοση. Στο Tuono με 16/40 του stock, έχω μια θεωρητική τελική...κάτι πάνω από 300km/h :lol:

Η σχετική κουβέντα στο section των tuono είχε ξεκινήσει από την υστέρηση του Tuono στα συγκριτικά με τα άλλα γυμνά, σε επιταχύνσεις και ρεπρίζ καθώς τα τεστάρανε με το stock γρανάζωμα, παρόλο που η aprilia θεωρούσε το -1 ως καλύτερη τελική μετάδοση. Τα περί προδιαγραφών, είχαν αναφερθεί από Ed ή amauri οπότε την θεωρώ αξιόπιστη απάντηση.

byron
28/08/2015, 12:03
Στην οποια βολτα μου εκτος αυτης ειχα και το απλωμα που χρειαζομουν ......

Ναι ρε...στον V2 το άπλωμα από το γρανάζωμα σου έλειπε :tooth:

Οκ, δεν διαφωνούμε. Ισως να είναι και θέμα συνήθειας, δεν επιμένω. Το κιβώτιο στα Capo και Tuono είναι ιδιο πάντως...:lol:

http://www.motorcyclistonline.com/2007/aprilia/etv_1000/caponord/specifications/23945/05/transmission.html
http://www.motorcyclistonline.com/2004/aprilia/rsv_tuono/base/specifications/598/05/transmission.html

byron
28/08/2015, 12:16
Ακυρα τα παραπάνω μου...Sorry

Ασχετα με το αν βοηθάει ή όχι στο σκορτσάρισμα, το Tuono Gen I και το Caponord έχουν ίδιο κιβώτιο μεν, αλλά αλλάζει το πίσω γρανάζι. το Capo φοράει 45 ενώ το Tuono 42

STOYBI
28/08/2015, 12:30
Ναι ρε...στον V2 το άπλωμα από το γρανάζωμα σου έλειπε :tooth:

Οκ, δεν διαφωνούμε. Ισως να είναι και θέμα συνήθειας, δεν επιμένω. Το κιβώτιο στα Capo και Tuono είναι ιδιο πάντως...:lol:

http://www.motorcyclistonline.com/2007/aprilia/etv_1000/caponord/specifications/23945/05/transmission.html
http://www.motorcyclistonline.com/2004/aprilia/rsv_tuono/base/specifications/598/05/transmission.html

Ε...Τι ρε.... Στους δρομους που το δουλευα θα το ειχα κοντινει τοσο ωστε να μετραω πιστονιες....:lol:

Kαλα που μου τα εβαλες τα λινκ γιατι αποκλειετε να σε πιστευα.....:lol:

Επισεις...

Στα παραπανω που ειπα ειδικα για το καπο και γενικα για μεγαλα μηχανακια γενικης χρησης ( για να δεις οτι δεν ειμαι απολυτος ...)

Στο τενερε 660 που εχω τωρα δυστηχως το προβλημα του σκορτσαρισματος δεν συνηλθε ποτε και αναγκαστικα να το κοντινω χανοντας την οποια μικρη απολαυση του σε βολτα εκτος πολης .....

byron
28/08/2015, 12:35
χανοντας την οποια μικρη απολαυση του σε βολτα εκτος πολης .....

Πλεονέκτης ρπμ...

Νόμιζα οτι τις βόλτες εκτός πόλης, τις απολαμβάνεις με το Gas-Gas ή με το φορτηγό. :lol:

STOYBI
28/08/2015, 12:43
Πλεονέκτης ρπμ...

Νόμιζα οτι τις βόλτες εκτός πόλης, τις απολαμβάνεις με το Gas-Gas ή με το φορτηγό. :lol:

Καλα μην τρελενεσε εκτος πολης με μηχανη..... Για κανα λουτρακι το πολυ μιλαω....... :lol:

Pan (dvs)
28/08/2015, 14:05
7 λιτρα στα 100,ειναι μια χαρα καταναλωση.Μιλαμε για 1000αρι.Λιγο να ξεχαστεις με το γκαζι....Στον ληστη,λιγο να ξεχαστω (και οταν λεω εγω να ξεχαστω εννοω τα 160) ποσο νομιζεται οτι καιω?

Οσο για το γραναζωμα,δεν συμφωνω.Καλο ειναι να γινεται οταν κερδιζουμε κατι και οχι ψιχουλα.

dimmie_72
28/08/2015, 14:36
άντε καλοτάξιδο λοιπόν! :beer:

RaGe_Raptor
28/08/2015, 14:39
και γαμώ τα μηχανάκια...μόνο που βλέπω την καλογυαλισμένη-φινιρισμένη πλαισιάρα φτιάχνομαι..... δε θα κολλούσα να το πάρω

ggs
28/08/2015, 14:46
και γαμώ τα μηχανάκια...μόνο που βλέπω την καλογυαλισμένη-φινιρισμένη πλαισιάρα φτιάχνομαι..... δε θα κολλούσα να το πάρω

True...

340078

faraway
28/08/2015, 16:01
7 λιτρα στα 100,ειναι μια χαρα καταναλωση.Μιλαμε για 1000αρι.Λιγο να ξεχαστεις με το γκαζι....Στον ληστη,λιγο να ξεχαστω (και οταν λεω εγω να ξεχαστω εννοω τα 160) ποσο νομιζεται οτι καιω?

Οσο για το γραναζωμα,δεν συμφωνω.Καλο ειναι να γινεται οταν κερδιζουμε κατι και οχι ψιχουλα.

Δεν θα κάψεις 7 lt/100 ... εκτός αν πας Γιάννενα - Θεσσαλονίκη κολημμένος στα 160 km/h .
Για επαρχιακά δίκτυα , Τζουμέρκα , κάτι δρόμους στυλ Άρτας - Γιάννενα ... που να χτυπιέσαι κάτω
7 Lt/100 δεν θα κάψεις .

bros400pgm
28/08/2015, 16:47
Επειδη γραφτηκαν καποιες ανακριβειες πιο πανω. Ο χαρτης του τυπου απο το αμερικα (catfish) εχει φτιαχτει ως μιξη του χαρτη του futura (χαμηλες σαλ) κ του χαρτη του capo. Επισης, εχει φτιαχτει πανω σε μηχανακι με ελευθερα τελικα, φιλτρο τυπου k&n κ χωρις το snorkel στο φιλτροκουτι.
Επισης εχει συγκεκριμενη τιμη μεταβλητης του long term fuel trim.
Μετρημενο λοιπον στο δικο μου μηχανακι, με το air-fuel ratio logger της innovate lm2, ειδαμε οτι πουθενα δεν ειναι κοντα στο 14.5 afr, εκτος των χαμηλων στροφων (μεχρι 5000rpm). Μαλιστα η παραπανω μεταβλητη ηταν 0.4 μοναδες κατω (απο 4.2 σε 3.8) στο δικο μου.
Τα αποτελεσματα υπαρχουν στο ΑΒ κ θεωρω οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να ρυθμιστει σε καθε μηχανακι χωριστα, περα οσων οι ιδιοκτητες ειναι ψειρες η οσων οι μηχανικοι τους θελουν να τους "μαγκωσουν".

paramedic
28/08/2015, 23:30

Έχεις κολλήσει με αυτές τις μάπα βενζίνες ρε συ από την πρώτη μέρα που έμαθες για τον Catfish. Το έχω συνολικά 5 χρόνια το πρόγραμμα στα 2 Capo που είχα και με διαφορετικά σεταρίσματα σε εξατμίσεις και φίλτρα. Δεν πρόκειται να στεγνώσει πουθενά γιατί δεν το έχει φτιάξει έτσι ο άνθρωπος τον χάρτη πολύ απλά. Δεν στεγνώνει πουθενά και φυσικά οι βενζίνες μας δεν είναι τόσο μάπα ώστε να κάνουν τέτοιου είδους ζημιές στα μηχανάκια μας απο την στιγμή μάλιστα που έχουμε ROTAX κινητήρα μην ξεχνάς που είναι αθάνατος. Τον βάζεις άφοβα πάνω όπως έχουμε κάνει τόσοι και τόσοι αλλά αν δεν θές δικαίωμά σου ρε αδερφέ δεν τρέχει κάστανο, απλά θα έχεις λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση. Εξάλλου το χέρι παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην κατανάλωση απο κάθε catfish.

Πέρα απο αυτό όμως όταν κάποιος πάρει το Caponord πρέπει να ελέγξει κάποια πραγματάκια για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Θα πω κάποια και όσοι θέλουν ας προσθέσουν και αυτοί κάποια:

1. Ανορθωτής και καφέ φύσα αυτού. Αλλαγή του μαμά με άλλον απο tuono ή mosfet άν υπάρχει δυνατότητα. Κατάργηση οπωσδήποτε της καφέ φύσας του θανάτου χεχε.
2. Μετακίνηση πολλαπλασιαστών δεξιά κάτω απο το φαίρινγκ με τα υπάρχοντα μπουζοκαλώδια ή μεταφορά των υπόλοιπων 2 κάτω από το κάθισμα με άλλα μπουζοκαλώδια(25€ κόστος).
3. Διακόπτης για τα φώτα για τα μοντέλα με ABS.
4. Ενα τσεκάρισμα στις βίδες του υποπλαισίου γιατί δεν ξέραμε τι φόρτωνε ο προηγούμενος κάτοχος στο καημένο.

Με αυτά τα βασικά και με λίγα χρήματα έχεις κάνει το Caponord αξιόπιστο και έτοιμο για πολλά απροβλημάτιστα χλμ.
Είναι πολύ κρίμα που οι κακές ημέρες της Aprilia δεν έδωσαν την δυνατότητα να αναδειχτεί αυτό το μηχανάκι σε best seller ενώ η BMW πχ με ένα καλό τμήμα marketing την ίδια εποχή ανάδειξε ένα μηχανάκι που βγάζει πολλά περισσότερα και πανάκριβα προβλήματα σε μια μηχανή ποθητή απο πολλούς.

dimmie_72
29/08/2015, 00:37
δεν ξέρω αν είναι κόλλημα, ίσως και να είναι.

15.0:1 = Lean
14.7:1 = Stoichiometric
13.0:1 = Rich

Leaner AFR results in higher temperatures as the mixture is combusted. Generally, normally-aspirated spark-ignition (SI) gasoline engines produce maximum power just slightly rich of stoichiometric. However, in practice it is kept between 12:1 and 13:1 in order to keep exhaust gas temperatures in check and to account for variances in fuel quality.

εγώ τηρώ αυτό στα bold το οποίο μου επιφέρει μία διαφορά του 1l/100 km και στην πόλη ίσως 2l/100km (που δεν το νομίζω). Σαυτό το κόστος μέχρι στιγμής μπορώ και ανταπεξέρχομαι. :)

toyar
29/08/2015, 08:24
η καταναλωση δεν ειναι το μονο μειονεκτημα του πλουσιου μιγματος
και το 12 προς 1 δεν ειναι ''slightly'' πλουσιο

γνωμη μου........:)

devil's animal
29/08/2015, 10:23
παντως ειναι αστειο να μιλατε για καταναλωσεις της ταξης των 1-2 λιτρων στα 100 για χιλιαρι μηχανακι δικυλινδρο on-off...και να κοιτατε να αλλαζετε γραναζια και χαρτες για να κυκλοφορει μεσα στην πολη που δεν ειναι το φυσικο του περιβαλλον...

just saying...

paramedic
29/08/2015, 14:13
Δεν χαλάνε πια τα άτιμα και κάτι πρεπει να κάνουμε για να σχολούμαστε με το μηχανάκι μας ρε συ χααχαχαχα.
Πάντως αφού μπορούμε να το κάνουμε εύκολα απλά με το πέρασμα ένα χάρτη και μιας καυσανάλυσης γιατί να τμην το κάνουμε? Εγώ μία που το έβαλα και μία που δεν ξαναασχολήθηκα να σου πω. Και για το γρανάζι λένε οτι η Aprilia έβαλε το 17άρι μόνο και μόνο για να περάσει κάποιες προδιαγραφές και ότι με 16άρι έπρεπε να βγαίνει. Και το βάζουμε για να είναι πιο απολαυστικό στα στροφιλίκια όχι για την πόλη που πράγματι ούτε που θέλω να πατάω με το θηρίο.

bros400pgm
29/08/2015, 16:57
Κατσε σε λιγο θα βγαλουμε μπουρδελα ολα τα αμαξια που δουλευουν με afr κοντα στο 14.7 :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Οτι ναναι λεμε.....

dimmie_72
29/08/2015, 17:40
όποιος θέλει πάντως μπορεί να το ρυθμίσει σαν αμάξι... :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

340116

paramedic
29/08/2015, 20:18
Χαλαρώστεεεεεεε.....

bros400pgm
30/08/2015, 01:22
Oτι ναναι ο καθε ασχετος δηλαδη, βαζει μια φωτο και το παιζει μαστορας :a9::a9::a9::a9:

panavour
30/08/2015, 02:23
Τι τραβατε ρε σεις με τα ιταλικα προκειμενου να τα κανετε να δουλεψουν.Εχουν χαρακτηρα ομως και δεν σε κανουν ποτε να βαριεσαι:bawl::bawl::bawl::bawl:
Και σιγουρα ειναι τα ποιο ομορφα απ ολα:beer:

dimmie_72
30/08/2015, 08:45
Τι τραβατε ρε σεις με τα ιταλικα προκειμενου να τα κανετε να ΜΗ δουλεψουν.

fixed :rotflmao:

Pan (dvs)
31/08/2015, 08:26
[QUOTE=paramedic;2626620]
................

1. Ανορθωτής και καφέ φύσα αυτού. Αλλαγή του μαμά με άλλον απο tuono ή mosfet άν υπάρχει δυνατότητα. Κατάργηση οπωσδήποτε της καφέ φύσας του θανάτου χεχε.
2. Μετακίνηση πολλαπλασιαστών δεξιά κάτω απο το φαίρινγκ με τα υπάρχοντα μπουζοκαλώδια ή μεταφορά των υπόλοιπων 2 κάτω από το κάθισμα με άλλα μπουζοκαλώδια(25€ κόστος).
3. Διακόπτης για τα φώτα για τα μοντέλα με ABS.
4. Ενα τσεκάρισμα στις βίδες του υποπλαισίου γιατί δεν ξέραμε τι φόρτωνε ο προηγούμενος κάτοχος στο καημένο.
[QUOTE]

Ειναι ελατωματικοι?

paramedic
31/08/2015, 08:43
Οχι απλά δεν έχει καθόλου χαχα. Βάζουμε διακόπτη ή ρελέ για να ανάβουν τα φώτα αφού πάρει μπρος το μηχανάκι για να μην κουράζουμε την μπαταρία μιας και ξέρεις καλά οτι τραβάνε πολύ ρεύμα. Τα χωρίς ABS μοντέλα έχουν κανονικά διακοπτη πάνω μιας και όταν βγήκαν είχαν άλλες προδιαγραφές EURO.

byron
31/08/2015, 08:53
Βάζουμε διακόπτη ή ρελέ για να ανάβουν τα φώτα αφού πάρει μπρος το μηχανάκι για να μην κουράζουμε την μπαταρία μιας και ξέρεις καλά οτι τραβάνε πολύ ρεύμα.

Ολίγον τραβηγμένο, ή μου φαίνεται? ;)

GhostDog
31/08/2015, 10:08

εγώ έχω το παλιό ('01) πουχει ούτωςηαλλως διακόπτη για τα φώτα.. αλλά και στο 990 που'χα, όλοι απ' τα πρώτα στάνταρ πράγματα που κάναμε ήταν να βάζουμε διακοπτέζα για τα φώτα απ' τα παλιά. οπότε δεν μου φαίνεται τραβηγμένο.

Επίσης το κάπο όντως θέλει τρελά Αμπέρ για να πάρει μπρος, απ' όσο ξέρω.

byron
31/08/2015, 10:17
Δεν επιμένω. Απλά στο Tuono που δεν έχει διακόπτη φώτων δεν είχα κάποιο θέμα. Το Tuono όμως, έχει όμως κάποιο ρελέ για να ανάβουν μόνο τα πορείας μέχρι να πάρει μπροστά το μοτέρ που δεν ξέρω αν το έχει το Capo.

toyar
31/08/2015, 10:22
οσα μηχανακια γνωριζω ακομα και 35 ετων εχουν διακοπτη που απομονωνουν τα φωτα οσο ειναι πατημενο το κουμπι της μιζας
γι αυτο στο μιζαρισμα τα φωτα δειχνουν να γονατιζουν ενω στην πραγματικοτητα κοβεται η τροφοδοσια επιτηδες
στο cbf εβαλα διακοπτη φωτων γιατι εκανα μικρες διαδρομες αναμεσα σε μεγαλες ακινησιες και δεν προλαβαινε η μπαταρια να φορτιστει καλα

DrBig
31/08/2015, 10:23
Στα τρελα αμπερ της μιζας (καμια 200ρα?) τα +/- 5 των φωτων δεν νομιζω να κανουν την διαφορα

byron
31/08/2015, 10:44
οσα μηχανακια γνωριζω ακομα και 35 ετων εχουν διακοπτη που απομονωνουν τα φωτα οσο ειναι πατημενο το κουμπι της μιζας
γι αυτο στο μιζαρισμα τα φωτα δειχνουν να γονατιζουν ενω στην πραγματικοτητα κοβεται η τροφοδοσια επιτηδες
στο cbf εβαλα διακοπτη φωτων γιατι εκανα μικρες διαδρομες αναμεσα σε μεγαλες ακινησιες και δεν προλαβαινε η μπαταρια να φορτιστει καλα

Τα μηχανάκια των 35 ετών έχουν διακόπτη φώτων ρε toyar. Η οδηγία της ΕΕ εφαρμόστηκε το 2003-04 ή κάπου εκεί.

spyrakos35
31/08/2015, 10:45
Τα μηχανάκια των 35 ετών έχουν διακόπτη φώτων ρε toyar. Η οδηγία της ΕΕ εφαρμόστηκε το 2003-04 ή κάπου εκεί.

2003

alex14
31/08/2015, 10:55

Σωστος. Για παραδειγμα το Bandit εχει τετοιο συστημα που κοβει την τροφοδοσια στα φωτα οταν μιζαρεις.
Φιλος με NC700 θελει να βαλει διακοπτη γιατι η μπαταρια πεθανε πολυ γρηγορα και το ριχνει στο οτι δεν κοβουν τα φωτα οταν μιζαρει. Λιγο τραβηγμενο βεβαια . .

toyar
31/08/2015, 11:32

οκ αλλα τι σχεση εχει αυτο;
το sr εχει διακοπτη φωτων ενω το cbf δεν εχει αλλα και τα δυο σβηνουν τα φωτα οταν μιζαρεις

πυξιδας990
31/08/2015, 12:03
σε μερικα δεν σβηνουν τα φωτα-πχ κτμ-οταν μιζαρεις

byron
31/08/2015, 12:24
οκ αλλα τι σχεση εχει αυτο;
το sr εχει διακοπτη φωτων ενω το cbf δεν εχει αλλα και τα δυο σβηνουν τα φωτα οταν μιζαρεις

Και στο Tuono έχει μόνο πορείας, αν δεν δουλεύει ο κινητήρας, οκ πάμε παρακάτω. Αυτό που λές (και ανέφερα), αφορά την κατάργηση του διακόπτη λόγω νομοθεσίας. Το αν έχει κάποιο ρελέ το SR ή τα παλιά μηχανάκια όταν μιζάρουν, ή δεν έχουν φώτα επειδή το τραβάει όλο η μίζα δεν το ξέρω. Εγώ ήξερα πως συμβαίνει το δεύτερο για να πω την αλήθεια.

toyar
31/08/2015, 12:32
υπαρχει διακοπτακι στο μπουτον το οποιο ανοιγει το κυκλωμα..........

byron
31/08/2015, 12:35
υπαρχει διακοπτακι στο μπουτον το οποιο ανοιγει το κυκλωμα..........

100 χρόνια μπροστά απο τους Ιταλούς το SR...

sniper
31/08/2015, 12:37
Μπαίνω να διαβάσω για Capo καi βλέπω διακόπτες του SR... Φοβάμαι να πάω στις πίσω σελίδες...

toyar
31/08/2015, 12:38
πιστευω οτι και το aprιlia θα εχει κατι αντιστοιχο

Pan (dvs)
31/08/2015, 13:38
Μπαίνω να διαβάσω για Capo καi βλέπω διακόπτες του SR... Φοβάμαι να πάω στις πίσω σελίδες...

Φοβουνται ρε τα παλικαρια?

nickald
31/08/2015, 14:01

Κατσε να σου κανω μια σουμα....

Τα ιταλικα είναι τριμπουρδελα που ανατινάζονται
Τα γιαπωνέζικα είναι ακσιοπιστα αλλα θελουν 3 χιλιαρικα σε αναρτησεις και φρενα για να πανε...
Παρε καλυτερα ένα βεστρομ....

Δεν πιστευω να ξεχασα κατι.....

MiltiadisK.D
31/08/2015, 14:26

Τα γιαπωνέζικα είναι ακσιοπιστα αλλα θελουν 3 χιλιαρικα σε αναρτησεις και φρενα για να πανε...

:lol::cry::rotflmao:

paramedic
31/08/2015, 17:41
Δεν πα να είναι. Ιταλικό είναι άρα όσο λιγότερα ηλεκτρικά αναμμένα τόσο καλύτερα!!!:D
Πολλοί βάζουν ρελέ ώστε να ασβήνουν όταν μιζάρεις αλλά έτσι δεν θα έχεις τον διακόπτη των φώτων που θα κλείνεις όταν δεν θες να τα έχεις αναμμένα για χ-ψ λόγους.

byron
31/08/2015, 18:35
Μωρέ, δεν ξέρω τι λέτε εσείς για τα ιταλικά...εγώ ξέρω πως το aprilia sportcity που είχα 10 χρόνια, έβγαλε μία λάμπα στοπ πίσω. Μπαταρία άλλαξα μετά από 7,5 χρόνια και μάλλον είναι ρεκόρ :tooth:

Μήπως θέλεις να σου πω, πόσους ανορθωτές και πηνία μου έχει κάψει το srx? :D

foogr01
31/08/2015, 23:11

Και το βεστρομ γιαπωνέζικο είναι :D
Πάμε προς Αυστρία/Γερμανία μεριά :p

@PanDVS: Ψάχνε να πετύχεις κανένα Rally Raid και θα λυθούν όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας :a05:

golden arian
01/09/2015, 00:10
να πω και γω το μακρύ μου σαν κάτοχος κάπο

με χάρτη κάτφισ και καλορυθμισμένο από μπιλλ, σε χρήση εντός αθήνας (όχι κέντρο, αλλά προάστια, μεγάλες λεωφόροι και ΑΟ) με μοτίβο χρήσης: πάντα, σούζα, σπασίματα ταχυτήτων στα φανάρια και ΑΟ 180-190+ έχω μια κατανάλωση 9,5 με 11 βαριά βαριά σε πολύ καφριλίκι)

Σε ΟΛΟίδια χρήση το 990 adv που είχα παλαιότερα έπαιζε από 11,5 ως 13+ οπότε το λες και ψιλο-οικονομικό το κάπο.

Επίσης το κάπο άμα το πας αργά καίει αέρα. Το 990 όταν το ζέσταινες στο διπλό σταντ είχε 8lt/100 κατανάλωση. :D
όχι ότι το 990 δεν το λατρεύω και δεν είναι μηχανάρα έτσι;; ;)

αυτά για καταναλώσεις. τώρα το αν είναι καλό μηχανάκι ή όχι.. είναι τίμιο για τα λεφτά του, και όπως είπαν και άλλοι πάνω πέρνεις πολύ μηχανή για τα λεφτά που δίνεις.

μέτρια φρένα που βράζουν και εύκολα αν το κυνηγάς σε κανά κατηφορικό στροφιλίκι.
Οπωσδήποτε πίσω ανάρτηση με το καλημέρα για να γίνει μηχανή.
Τα υπόλοιπα πήγαινε σε κανά καφέ με το ΑΒ, να τα μάθεις ;)

btw Βύρωνα, ο bill γύρισε Αθήνα ή είναι ακόμη διακοπές;;; :p γιατί τον περιμένω :lol:

Καλό είναι και το δικό σου ρε Τασούλη...

Pan (dvs)
01/09/2015, 08:16
Τα προηγουμενα απο το 2006,με εξαιρεση το abs εχουνε διαφορες στα ηλεκτρικα?

Δηλαδη τα πιο παλια εχουνε περισσοτερα προβληματα?

faraway
01/09/2015, 08:57
Παναγιώτη ,

χωρίζονται σε δύο περιόδους τα caponord .

Τα 1ης γενιάς και τα 2ης .
Οι διαφορές τους είναι το facelift που έχει στο μούτρο το 2ο
η προσθήκη αισθητήρα λάμδα του 2ου και επίσης το abs . :)

Από άποψη ηλεκτρονικών δλδ το 2ης γενιάς είναι πιο φορτωμένο ,
αλλά κατά ουσία είναι ίδια ... εξού και όλες αυτές οι προσθήκες
είναι εφικτές σε 1ης γενιάς capo . ;)

Δεν υπάρχουν προβλήματα στα ηλεκτρικά , μην ακούς σειρήνες ...
ή μάλλον το σωστότερο είναι ότι δεν θα ακούσεις κάτι διαφορετικό
από τι θα ακούσεις για όλα τα υπόλοιπα μηχανάκια .

DAYMAN
01/09/2015, 09:53
Πανο αν παρεις αυτο που υποπτευομαι ειμαι σιγουρος οτι δεν θα το μετανοιωσεις.Εχει λυμενα ολα τα θεματα που τυχον εχουν προκυψει.

GhostDog
01/09/2015, 12:42
Καλό είναι και το δικό σου ρε Τασούλη...

Άρη

ΓΑΜΙΕΣΕ :lol::lol:

υγ: δες τα πμ σου. :D

teogtp
01/09/2015, 12:44
Ρε παναη,θα το παρεις τελικα το κοριτσι;

spyrakos35
01/09/2015, 12:57

σε στρώμα τον βλέπω και αυτόν..... :lol:

Pan (dvs)
01/09/2015, 13:20

Nαι ρε,ειναι τελειωμενη υποθεση,πρωτα ομως πρεπει να φυγει το bandit,δεν χωρανε και τα δυο στον ιδιο σταυλο.Μεχρι τοτε οτι μαθαινω,μπροστα μου θα το βρω.Εξαλλου το θεμα προχωραει καλα και θα ειναι ιδιαιτερα χρησιμο για τους επομενους.

σε στρώμα τον βλέπω και αυτόν..... :lol:

Οσο για σενα μια λυση υπαρχει

:https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

zisakos_1986
14/11/2016, 01:52
δεν ξέρω αν είναι κόλλημα, ίσως και να είναι.

15.0:1 = Lean
14.7:1 = Stoichiometric
13.0:1 = Rich

Leaner AFR results in higher temperatures as the mixture is combusted. Generally, normally-aspirated spark-ignition (SI) gasoline engines produce maximum power just slightly rich of stoichiometric. However, in practice it is kept between 12:1 and 13:1 in order to keep exhaust gas temperatures in check and to account for variances in fuel quality.

εγώ τηρώ αυτό στα bold το οποίο μου επιφέρει μία διαφορά του 1l/100 km και στην πόλη ίσως 2l/100km (που δεν το νομίζω). Σαυτό το κόστος μέχρι στιγμής μπορώ και ανταπεξέρχομαι. :)

Έχω διάβασει αρκετά απο αυτά που έχεις γράψει κατα καιρούς μιας και έψαχνα γενικά για το caponord σε όλα τα fora και έχω να πώ ένα και πιστεύω θα με καταλάβεις. Ευτυχώς εκει στο Βόλο έχετε εναν καλο μηχανικό (ονόματα δε λέω δεν χρειάζεται άλλωστε) ο οποίος μου έλεγε τα ίδια που λές κι εσυ για τον catfish που θα μου στεγνωσει το μηχανάκι και για τα πιο ελευθερα φίλτρα οτι ο κινητήρας μου θα γεμίσει πετραδάκια αν βάλω K&N και μια φορά που τον χρειάστηκα καθότι σε νησί για να μου φτιάξει αντάπτορες για τις δαγκάνες που ήθελα να βάλω στο μηχανάκι και που ο λαλιστατος μηχανικός σου με διαβεβαίωνε τηλεφωνικά οτι το έχει το θέμα και τα φτιαχνει κτλ αν δε μεσολαβούσε φίλος του να πάρω πίσω τα χρηματα που του είχα δώσει προκαταβολή μετά απο 2 μήνες και να μου στείλει πίσω και τις δαγκάνες μου, ακόμα αντάπτορες θα περίμενα. Μια τους ισιωνε λίγο μια του έβρισκαν μια δεν του έκαναν και αυτά ολα για αντάπτορες σε ακτινικές που πολύ αμφιβάλω αν έβγαλε ποτέ τις δαγκάνες που του είχα στείλει απο το κουτί τους για να ασχοληθεί με το θέμα! Απο τότε έπαψα να ακούω και τι λάμπες να βάζω απο τα λεγόμενά του καθως τον θεώρησα εντελώς αναξιόπιστο τουλάχιστον πρός εμένα και τα όσα ειχαμε συμφωνήσει!

Παναγιώτη τελικά άλλαξες μηχανή ή οχι?

MG-KTiNoS
14/11/2016, 08:08
πέραν από τα γνωστά κάποια στιγμή θα τα παίξουν τα όργανα και θές 1000....

Pan (dvs)
14/11/2016, 08:50
Έχω διάβασει αρκετά απο αυτά που έχεις γράψει κατα καιρούς μιας και έψαχνα γενικά για το caponord σε όλα τα fora και έχω να πώ ένα και πιστεύω θα με καταλάβεις. Ευτυχώς εκει στο Βόλο έχετε εναν καλο μηχανικό (ονόματα δε λέω δεν χρειάζεται άλλωστε) ο οποίος μου έλεγε τα ίδια που λές κι εσυ για τον catfish που θα μου στεγνωσει το μηχανάκι και για τα πιο ελευθερα φίλτρα οτι ο κινητήρας μου θα γεμίσει πετραδάκια αν βάλω K&N και μια φορά που τον χρειάστηκα καθότι σε νησί για να μου φτιάξει αντάπτορες για τις δαγκάνες που ήθελα να βάλω στο μηχανάκι και που ο λαλιστατος μηχανικός σου με διαβεβαίωνε τηλεφωνικά οτι το έχει το θέμα και τα φτιαχνει κτλ αν δε μεσολαβούσε φίλος του να πάρω πίσω τα χρηματα που του είχα δώσει προκαταβολή μετά απο 2 μήνες και να μου στείλει πίσω και τις δαγκάνες μου, ακόμα αντάπτορες θα περίμενα. Μια τους ισιωνε λίγο μια του έβρισκαν μια δεν του έκαναν και αυτά ολα για αντάπτορες σε ακτινικές που πολύ αμφιβάλω αν έβγαλε ποτέ τις δαγκάνες που του είχα στείλει απο το κουτί τους για να ασχοληθεί με το θέμα! Απο τότε έπαψα να ακούω και τι λάμπες να βάζω απο τα λεγόμενά του καθως τον θεώρησα εντελώς αναξιόπιστο τουλάχιστον πρός εμένα και τα όσα ειχαμε συμφωνήσει!

Παναγιώτη τελικά άλλαξες μηχανή ή οχι?

Aκομη και ιδιοκτητες capo προσπαθησαν να με αποτρεψουνε απο την αγορα του.Ελαβα πολυ σοβαρα υπ οψιν μου αυτα που μπου ειπανε και το πηρα αλλιως που λεμε.Γι αυτο το λογο ειχα παγωσει την πωληση του bandtit.

Τωρα το εβγαλα παλι και βλεπουμε.Πολυ δυσκολα ομως θα παω για Caponord.

leo1964
14/11/2016, 13:49
Aκομη και ιδιοκτητες capo προσπαθησαν να με αποτρεψουνε απο την αγορα του.Ελαβα πολυ σοβαρα υπ οψιν μου αυτα που μπου ειπανε και το πηρα αλλιως που λεμε.Γι αυτο το λογο ειχα παγωσει την πωληση του bandtit.

Τωρα το εβγαλα παλι και βλεπουμε.Πολυ δυσκολα ομως θα παω για Caponord.

Πήγαινε σε Ducati!!!:D

bros400pgm
14/11/2016, 14:17
Πήγαινε σε Ducati!!!:D

Πάει σε BMW, ακόμα χειρότερα :D :D

Pan (dvs)
14/11/2016, 14:30
Πάει σε BMW, ακόμα χειρότερα :D :D

Ανθρωπος που ψανετε για Ιταλικο ,ειναι ικανος για το χειροτερο.:cry:

Και στα δυο παντως,πολλα εχουνε να κανουνε με τον προηγουμενο ιδιοκτητη.

πυξιδας990
18/01/2020, 11:09
ακουσα,βρεθηκε μπροστα μου και κατοχος εδω και τετραμηνο....μονη αλλαγη εκτος απο μαζεματα σε σερβις, ανορθωτης που εβαλα εναν ελληνικο απο κορινθο(ειχε πανω εναν απο χοντα και τα τιναξε:p) και εναν μεταλλικο ταχυσυνδεσμο που εβαλα στην επιστροφη καυσιμου....μηχαναρα ειναι για τα λεφτα της
414347414348

contes di Zante
18/01/2020, 17:05
Γύρισα λίγο τα μέρη σου το καλοκαίρι με ένα γκρί του '06. Πέρασα από Λεωνίδιο γυρνώντας από Φωκιανό. Κορυφαίο της εποχής του που στέκεται καλά ακόμα και σήμερα και πολύ καλή αγορά στα 3-4 χιλιάρικα.

πυξιδας990
18/01/2020, 21:47
Γύρισα λίγο τα μέρη σου το καλοκαίρι με ένα γκρί του '06. Πέρασα από Λεωνίδιο γυρνώντας από Φωκιανό. Κορυφαίο της εποχής του που στέκεται καλά ακόμα και σήμερα και πολύ καλή αγορά στα 3-4 χιλιάρικα.

Νομίζω σε είχα δει φιλε

ktm640lc4
29/08/2020, 21:36
Ρε παιδια αυτα τα καγκελα που φοραει μπροστα που τα βρισκουμε? Πυξιδας για πες φιλε μου. :wave2: Πανεμορφο ειναι.