PDA

View Full Version : ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ / ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΝ-OFF

Σελίδες : [1] 2

giannis1070
14/09/2015, 16:35
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,

Μετά από αρκετή σκέψη (ώριμη και μη), αποφάσισα να αλλάξω κατηγορία και να διακόψω τη μέχρι τώρα 15άχρονη πορεία μου με street - naked - super motard μηχανήματα και, να ασχοληθώ με on-off καταστάσεις, αλλάζοντας κεφάλαιο στη μοτοσυκλετική μου πορεία βάζοντας και λίγο χώμα (και χρώμα, κατά προτίμηση πορτοκαλί) στη ζωή μου.

Είχα ένα διάστημα, για κάνα 15ήμερο, στην κατοχή μου ένα V-Strom μοντ. 08 και, οδηγώντας το κάθε μέρα και για αρκετά χλμ, μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα με την άνεση και την εργονομία (και οικονομία) που σου προσφέρει απλόχερα ένα τέτοιο μηχάνημα. Εντυπωσιάστηκα όμως και με την ουδετερότητα που εκφράζει, καθώς επίσεις και με την απίστευτη ταχύτητα που σε κάνει να βαριέσαι το κάθε λεπτό, όταν με το καλό την συνηθίσεις, δηλ μετά από κάνα 2ωρο. Από άνεση όμως σκίζει.

Στο θέμα μας λοιπόν, ψάχνω ένα μηχάνημα σε μορφή entry level, να με μυήσει στο χωμάτινο τερέν, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και ένα μονοήμερο (ασφάλτινο και μη) ταξίδι στις επιλογές μου.

Με ένα budget λοιπόν γύρω στα 5.500 ευρώ και, δεδομένου ότι δεν ψάχνω κάτι το οποίο θα κάνω motocross αλλά ούτε και κάτι το οποίο να μη μπορεί να διαβεί ένα μονοπάτι μέτριας δυσκολίας (όχι πατημένο γαρμπίλι ή χωματόδρομο), ποιό πιστεύετε ότι θα είναι εκείνο το μηχάνημα, το οποίο θα με μπάσει σε αυτό το πολλά υποσχόμενο μονοπάτι της περιπέτειας (αντβέντσα, που θα έλεγε και ένας σάξον)?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλιά σας, είναι όλα καλοδεχούμενα φυσικά.

ΥΓ1. Τα σχόλια για το V-Strom, αποτελούν προσωπική άποψη και δεν θέλω με κανένα τρόπο να προσβάλλω τους εκάστοτε κάτοχους της εν λόγω μοτοσυκλέτας.......απλά εγώ τη βρήκα κομματάκι μουρόχαβλη.
ΥΓ2. Απώτερος στόχος στο απώτερο μέλλον, είναι να γίνω κάτοχος ενός 1190 adventure R, όταν ασφαλως καταφέρω και κουμαντάρω ικανοποιητικά ένα τέτοιο μηχάνημα σε χωμάτινο τερέν.

Φιλικά,
Γιάννης :)

lykourgi
14/09/2015, 16:40
Σε γενικές γραμμές, ψάχνεις για μονοκύλινδρο 400-650cc.

giannis1070
14/09/2015, 16:51
Σε γενικές γραμμές, ψάχνεις για μονοκύλινδρο 400-650cc.

Ευχαριστώ. Ένα Bmw G 650 GS ας πούμε? 'Η ένα Honda XL 700V Transalp?

MikeG
14/09/2015, 16:53
Ψάξε για κάποιο xtz660 ή BMW G650GS ή Husqvarna Terra 650. Όλα που σου γράφω είναι μονοκίλυνδρα. Στο χώμα θα είσαι κομπλέ για περάσματα από δασικούς δρόμους και ανάλογα τη τρέλα που κουβαλάς κάνεις και καφρίλες.

Πάντα βέβαια υπάρχει και το KTM 690. Πέρα από χώμα τι άλλη χρήση θα έχει το μηχανάκι;

lykourgi
14/09/2015, 16:57
Το BMW ναι. To Τρανσαλπ είναι δικύλινδρο και βαρύ, για το οφφ κομμάτι.

Δες αυτά που σου είπε ο MikeG και επίσης ΧΤ660R, DR650 (παλιότερο, αλλά καλό).

Επίσης κοίτα αποκλειστικά για ακτινωτούς τροχούς, όχι χυτούς.

el-Gatto
14/09/2015, 17:01
Εκτός απο χώμα...
Θέλεις να κάνεις κ μεγάλα ασφάλτινα ταξίδια ,κ 2κάβαλα κ με μπαγκάζια ,με το ίδιο μηχανάκι ;
ή
Σ'ενδιαφέρει να το 'φχαριστιέσαι μόνος σου στο χώμα ,κ θα πατάς άσφαλτο μέχρι να φτάσεις στο βουνό που θές να εξερευνήσεις;

giannis1070
14/09/2015, 17:12
Ψάξε για κάποιο xtz660 ή BMW G650GS ή Husqvarna Terra 650. Όλα που σου γράφω είναι μονοκίλυνδρα. Στο χώμα θα είσαι κομπλέ για περάσματα από δασικούς δρόμους και ανάλογα τη τρέλα που κουβαλάς κάνεις και καφρίλες.

Πάντα βέβαια υπάρχει και το KTM 690. Πέρα από χώμα τι άλλη χρήση θα έχει το μηχανάκι;

Ευχαριστώ.

Το 690 μου αρέσει πολύ. Και σε θέμα εμφάνισης και από ό,τι διαβάζω είναι ό,τι καλύτερο για την περίπτωσή μου. Έχει ομως περίσια δύναμη που σε άπειρα χέρια σαν τα δικά μου ίσως μου πέσει πολύ. Είναι και το θέμα της τιμής βέβαια...διατηρώ και κάποιες επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του, ειδικά σε παλαιότερα μεταχειρισμένα μοντέλα.

Εκτός από χώμα, είναι πολύ πιθανά και μονοήμερα ταξίδια σε κοντινούς προορισμούς.

MikeG
14/09/2015, 17:14
Ευχαριστώ.

Το 690 μου αρέσει πολύ. Και σε θέμα εμφάνισης και από ό,τι διαβάζω είναι ό,τι καλύτερο για την περίπτωσή μου. Έχει ομως περίσια δύναμη που σε άπειρα χέρια σαν τα δικά μου ίσως μου πέσει πολύ. Είναι και το θέμα της τιμής βέβαια...διατηρώ και κάποιες επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του, ειδικά σε παλαιότερα μεταχειρισμένα μοντέλα.

Εκτός από χώμα, είναι πολύ πιθανά και μονοήμερα ταξίδια σε κοντινούς προορισμούς.

Μη φοβάσαι τη δύναμη του. Από το μυαλό και το χέρι σου εξαρτάται. Τα ταξιδάκια δικάβαλα;

foogr01
14/09/2015, 17:15
Το μονοκύλινδρο BMW σε έκδοση Dakar ή Sertao.

Πάντως αφού οδηγάς χρόνια μοτό δε νομίζω να σου δημιουργήσει θέμα το 690. Απλά θα ξεκινήσεις χαλαρά το χώμα. Go for it !

giannis1070
14/09/2015, 17:25
Εκτός απο χώμα...
Θέλεις να κάνεις κ μεγάλα ασφάλτινα ταξίδια ,κ 2κάβαλα κ με μπαγκάζια ,με το ίδιο μηχανάκι ;
ή
Σ'ενδιαφέρει να το 'φχαριστιέσαι μόνος σου στο χώμα ,κ θα πατάς άσφαλτο μέχρι να φτάσεις στο βουνό που θές να εξερευνήσεις;

Μεγάλα ασφάλτινα ταξίδια με μπαγκάζια προς το παρόν όχι, αργότερα σαν πιο έμπειρος στην on off κατηγορία και με άλλο μηχάνημα, σίγουρα.

Δηλαδή προς το παρόν, δικάβαλο, μονοήμερο και άντε με ένα tankbag και ένα topcase ταξίδι ....και το χώμα φυσικά.

giannis1070
14/09/2015, 17:39
Μη φοβάσαι τη δύναμη του. Από το μυαλό και το χέρι σου εξαρτάται. Τα ταξιδάκια δικάβαλα;

Ευχαριστώ φίλος. Ναι, δικάβαλος ως επι το πλείστον, αλλά κοντινά. Ενθαρρυντικά τα λόγια σου.

giannis1070
14/09/2015, 17:58
Το μονοκύλινδρο BMW σε έκδοση Dakar ή Sertao.

Πάντως αφού οδηγάς χρόνια μοτό δε νομίζω να σου δημιουργήσει θέμα το 690. Απλά θα ξεκινήσεις χαλαρά το χώμα. Go for it !

Το Sertao το κοιτούσα πέρισυ, όταν το είχε η fanmoto, και το είχα δει από κοντά.

Κοίτα με το γκάζι στα ασφάλτινα κομμάτια δε νομίζω να έχω πρόβλημα. Το χώμα σκέφτομαι, χωρίς να με φοβίζει βέβαια.

Πρίν καμιά 10ετία αντάλλαξα με ένα φίλο για μια μέρα το τότε μηχάνημα μου (VOR 503SM) με το δικό του (YZ450F). Αυτό, αν και τακουνάτο, δεν με φόβισε καθόλου στην άσφαλτο. Στο χώμα όμως, δε σου κρύβω ότι ψιλοχέστηκα, δεν ξέρω, μπορεί επειδή ήταν άλλου και όχι δικό μου. Έκτοτε δεν ξαναασχολήθηκα με χώμα, απλά δεν έτυχε.

Λίγο εσυ, λίγο ο φίλος mike, θα μπω σιγά σιγά στην πρίζα για το 690.

foogr01
14/09/2015, 18:38
Το θέμα είναι μέχρι να πέσεις την πρώτη φορά :p

Πέρα από την πλάκα, με το 690 θα κάνεις κάποιους συμβιβασμούς σε ασφάλτινα ταξίδια και άνεση και θα πρέπει να μην είναι καλομαθημένος ο συνεπιβάτης για να την παλέψει. Αλλά στο χώμα θα σε αποζημιώσει περισσότερο από όλα τα άλλα.

Με Dakar/Sertao θα ταξιδεύετε πολύ πιο άνετα βέβαια και χώμα μπορείς να μπαίνεις σε ικανοποιητικό βαθμό κάνοντας εκεί τις παραχωρήσεις σου.

Διαλέγεις και παίρνεις ......................... το πορτοκαλί :D

KotsosDR
14/09/2015, 18:45
suzuki dr 650 :lol:

341072

spyrakos35
14/09/2015, 19:04
Τενερέ 660

Δεινόσαυρος
14/09/2015, 19:27
15άχρονη πορεία μου με street - naked - super motard μηχανήματα
ὀταν λες super motard μηχανήματα, ποιά ακριβώς, αν επιτρέπεται;

Η διαδρομή από πολλά super motard σε ον-οφφ δεν φαντάζομαι να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Με πολλά supermoto, μπορείς απλώς να αλλάξεις ζάντες από 17" σε 21"/18" και είσαι έτοιμος.

Θά έλεγα καλό για αρχή το DRZ400 ή ακόμα και το TT600R της Yamaha. Σίγουρα πιο ελαφρύ από το ΧΤΖ 660 Τενερε.

el-Gatto
14/09/2015, 20:33
Διάβασε προσεκτικά όλο αυτό: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144062
και κατόπιν (σύμφωνα με τα δεδομένα σου)
πάρε ένα ΚΤΜ 690 Enduro
και Καλή Διασκέδαση. :beer:

Ενδεικτικά ,και για να πάρεις μιάν ιδέα ,δες τι έγραφα στο νήμα του λίνκ που σου παρέθεσα για μελέτη.

Ας συνεισφέρω στο νήμα ,μια και...
Eίχα ΚΤΜ950ADV(για 2 χρόνια) & ΚΤΜ950SM(για άλλα 2 χρόνια) & ΚΤΜ250ΕΧCF(1,5 χρόνο).
Εχω οδηγήσει εκτενώς (δοκιμαστικά) το ΚΤΜ690Enduro ,το οποίο ,ήταν ενα απο τα δυό υποψήφια που σκεφτόμουν να πάρω.(το άλλο ήταν το ΧΤΖ)
Και τελικά ,εδώ και σχεδόν 3,5 χρόνια ,έχω ένα ΧΤΖ660Teneke'(βελτιωμένο επαρκώς στα σημεία)
Οπότε ,μάλλον έχω διαβεί το δίλλημα ,του δημιουργού αυτού του νήματος.

Μετά απο 35 χρόνια καβάλα ,κι έχοντας δοκιμάσει όλες τις κατασκευαστικές "σχολές" ,έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι ,τα Γιαπανέζικα ευρείας παραγωγής ,όπως αυτά βγαίνουν απο τη βιτρίνα ,είναι επιεικώς μέτρια.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό ,για κάποιον που ψάχνει απλά για 2κυκλο μέσο μετακίνησης.
Γι'αυτόν όμως που ψάχνει 2κυκλες συγκινήσεις κι εκρήξεις αδρεναλίνης και ενδορφίνης ,ο δρόμος είναι μονόδρομος με κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή σχολή.

Οντας ΚΤΜικός τα τελευταία 5-6 χρόνια ,κι έχοντας ζήσει το χαμόγελο που μπορούν να προσφέρουν τα περτικαλιά ,η πρώτη μου επιλογή ,αυτό που ήθελα ,ήταν το ΚΤΜ690Enduro
Ειναι υπέροχο για καθημερινή χρήση ,βγάζοντας χαμόγελα κ τον κάγκουρα απο μέσα σου ,ανανεώνοντας την ψυχική σου υγεία ,κ μειώνοντας ταυτόχρονα την ψυχολογική σου ηλικία.
Με μιά μαμά ζελατινούλα στη μάσκα του ,μια χαρά μπορεί να σε πάει μονοκάβαλες ασφαλτιάδες των 100-150 κμέτρων (με κάποιους συμβιβασμούς στην άνεση) ,ταξιδεύοντας με 120-130 κμ/ω ,μέχρι να φτάσεις στον χωματόδρομο που θέλεις να εξερευνήσεις.
Μόλις μπείς στο χώμα ,καταλαβαίνεις γιατί το πήρες ,και μπορείς να τριγυρνάς όλη μέρα στα βουνά ,παίζοντας με το γκάζι του ,το στήσιμό του ,και με το μυαλό σου.
Με κάποιες επεμβάσεις σε στήσιμο κ ταξιδιωτικά αξεσουάρ,ειναι μακράν το καταλληλότερο μοτό για εκδρομικό enduro που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Σε έμπειρα χέρια μπορεί να ανταπεξέλθει αξιοπρεπέστατα ακόμα κ σε (σχεδόν) real enduro καταστάσεις.

Για κάποιον που έχει σκοπό να οδηγεί αποκλειστικά μονοκάβαλος ,να κάνει σχετικά μικρές ασφάλτινες αποστάσεις (κ μιά στο τόσο μέχρι 100-150κμ) ,κ γουστάρει να βγάζει κέφια ολούθε (άσφαλτο & χώμα) , το ΚΤΜ690Enduro είναι Η κορυφαία επιλογή.

Αλλά...
Δεν κάνει για μεγάλα ασφάλτινα ταξίδια (σέλα-στήσιμο-ανεμοκάλυψη-αυτονομία)
Δεν κάνει για 2κάβαλο ταξίδι (σέλα-χώροι)
Δεν κάνει για φόρτωμα (πλαστικό τεπόζιτο/υποπλαίσιο-τάπα πλήρωσης στο πίσω φτερό)

Γιατί πήρα το Τενερέ;
Γιατί ,λόγω συρρίκνωσης των οικονομικών μου ,χρειαζόμουν ένα μηχανάκι που:
να είναι το μοναδικό μοτό μου ,το οποίο θα χρησιμοποιώ και καθημερινά
να έχει μικρό κόστος συντήρησης (για service & αναλώσιμα)
να έχει μικρό κόστος χρήσης (κυρίως χαμηλή κατανάλωση καυσίμου)
να έχει μεγάλη αυτονομία καυσίμου
να μπορεί να με πάει αξιοπρεπώς στο χώμα (εκδρομικό en-touring ,απο δασικούς χωματόδρομους ,με τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν)
αλλά να μπορεί να με πάει αξιοπρεπώς κ' στην άσφαλτο
να έχει επαρκή ανεμοκάλυψη
να έχει χώρους για 2 άτομα
να ταξιδεύει στην Εθν.Οδό με τουλάχιστον 140 συνεχή πραγματικά κμ/ω μονοκάβαλο-ή-δικάβαλο-ή κ'-φορτωμένο
να μπορώ να πάω με αυτό 36άωρο
να μπορώ να πάω με αυτό μονοήμερη-2κάβαλη εκδρομή των 500 κμ
να μπορώ να πάω ασφάλτινο 2-3ήμερο 2κάβαλο 3βάλιτσο εκδρομικό ταξιδάκι
να μου αρέσει όταν το βλέπω
κ να μπορώ να κάνω το 95% των εργασιών συντήρησης μόνος μου.

Οντας απαιτητικός ,λόγω της Ευρωπαϊκής μοτο-προϊστορίας μου ,δεν πήρα το φτηνότερο που βρήκα ,αλλά το ακριβότερο ,μια και ήταν βελτιωμένο στην κατεύθυνση που ήθελα ,κι έτσι κι αλλιώς ,ακόμα κ μαμά να το'παιρνα είχα σκοπό να το αναβαθμίσω.
Το αναβάθμισα περαιτέρω όσο κ' όπου μπορούσα/νόμιζα ,κ πλέον το μόνο που θα ήθελα να βελτιώσω ,είναι το ύψος σέλας (τρώω χαζές στατικές τούμπες στο επικλινές χωμάτινο τεραίν επειδή δεν φτάνει το ποδάριμ) ,κ' οι κραδασμοί στο τιμόνι ,όχι επειδή είναι υπερβολικοί για μονοκύλινδρο ,αλλά επειδή εγώ πλέον είμαι σχεδόν 50άρης με εκτεταμένες τενοντίτιδες.
Στο χώμα το βάρος του φαίνεται(στα δύσκολα κ αργά κομμάτια) κ θέτει τα όρια ,τα οποία ,όσον αφορά το εκδρομικό χώμα ,είναι πολύ πάνω απο αυτά που θα χρειαστεί ο μέσος όρος αναβατών.
Προσωπικά ,δοκιμάστηκα μαζί του σε αρκετές δύσκολες χωμάτινες καταστάσεις (μέχρι κ TrailRide) ,κ' διαπίστωσα οτι ,το όριό του ,είμαι εγώ.

Αυτά.
Ελπίζω να βοήθησα.

330488

Δεινόσαυρος
14/09/2015, 20:57
Ωραία ανάρτηση γάτε, καλύπτει τα πάντα σχετικά με τα δυό μηχνάκια, μερσί.

Τώρα γιατί δεν μπορεί κάποιος να βγάλει μηχανάκι με την άνεση, υποπλάισια, σέλλα, ικανότητα κουβαλήματος του Τενερε, αλλά με μοτέρι/πλαίσιο ΚΤΜ690, άλλο θέμα και αυτό. Λένε καλά λόγια για το τελευταίο XCx 800, αλλά δεν το έχω δεί ακόμα.

(Βγάλε ρε Γιαμάχα ένα Τενερε στα 180 κιλά με το μοτέρι του ΜΤ-07.... όλο και κάποιος θα το πάρει :p )

el-Gatto
14/09/2015, 21:27
Τώρα γιατί δεν μπορεί κάποιος να βγάλει μηχανάκι με την άνεση, υποπλάισια, σέλλα, ικανότητα κουβαλήματος του Τενερε, αλλά με μοτέρι/πλαίσιο ΚΤΜ690, άλλο θέμα και αυτό.

Ενα δυνατότερο μοτέρ ,σίγουρα θα μπορούσε να μπεί στο Τενερε.
Ο υποβιβασμός ιπποδύναμης στην Ιαπωνική σχολή ,έχει εδραιωθεί σαν λύση μακροβιότερης αξιοπιστίας.
Αυτό.

Οσον αφορά το βάρος του ,αμα δείς προσεκτικά κι απο κοντά το υποπλάισιο του Τενερε΄,θα διακρίνεις οτι το πάχος των σωλήνων που το απαρτίζουν ,είναι ίδιας διατομής με αυτούς που σ'ένα ελαφρύτερο ΟνΟφφ φτιάχνουν το κυρίως πλάισιο.
Κι έχει κ έξτρα ενισχύσεις με τριγωνικές λάμες κ κολήσεις.
Μόνο έτσι θα μπορέσεις να γυρίσεις τον μισό πλανήτη καραφορτωμένος κ ίσως 2κάβαλος ,χωρίς να ψάχνεις για ηλεκρο-οξυγονο-κολήσεις στα μισά του δρόμου.
Αμα συμπεριλάβεις στο βάρος του και το σταθερό φαίρινγκ με τη σιδεριά του ,απαραίτητο για ανεμο-βροχο-κάλυψη και ηλεκτρονικά βοηθήματα ,
τότε καταλαβαίνεις ότι δεν θα μπορούσε να βγεί ελαφρύτερο ,αλλά να σου προσφέρει ταυτόχρονα όσα μπορεί κ προσφέρει τώρα.

Το Τενερε΄απο μαμά δεν χρειαζόταν να είναι ελαφρύτερο.
Ας έβγαινε στο ίδιο βάρος ,
αρκεί να είχε το τεπόζιτο εκεί που είναι το φιλτροκούτι και το τεράστιο καζάνι της εξάτμισης
και το φιλτροκούτι να ήταν εκεί που είναι τωρα το τεπόζιτο.

Ολος ο πλανήτης θα μίλαγε για μιά τελείως διαφορετική ,και υπέροχη ΟνΟφφ μοτοσυκλέτα.
(όχι οτι κ τώρα τα'χει παέι ασχημα βέβαια)

Λένε καλά λόγια για το τελευταίο XCx 800, αλλά δεν το έχω δεί ακόμα.

Υπέροχη μοτοσυκλέτα.
Αν η προτεραιότητά σου είναι τα μακρινά και γρήγορα ασφάλτινα ταξίδια ,το παίρνεις αβλεπεί.

Δεινόσαυρος
14/09/2015, 22:03
Οσον αφορά το βάρος του ,αμα δείς προσεκτικά κι απο κοντά το υποπλάισιο του Τενερε΄,θα διακρίνεις οτι το πάχος των σωλήνων που το απαρτίζουν ,είναι ίδιας διατομής με αυτούς που σ'ένα ελαφρύτερο ΟνΟφφ φτιάχνουν το κυρίως πλάισιο.
Κι έχει κ έξτρα ενισχύσεις με τριγωνικές λάμες κ κολήσεις.
[...]
Αμα συμπεριλάβεις στο βάρος του και το σταθερό φαίρινγκ με τη σιδεριά του ,απαραίτητο για ανεμο-βροχο-κάλυψη και ηλεκτρονικά βοηθήματα ,
τότε καταλαβαίνεις ότι δεν θα μπορούσε να βγεί ελαφρύτερο

Έχεις δίκιο βέβαια, είναι και θέμα σχεδιασμού όπως λες παρακάτω.

αρκεί να είχε το τεπόζιτο εκεί που είναι το φιλτροκούτι και το τεράστιο καζάνι της εξάτμισης
και το φιλτροκούτι να ήταν εκεί που είναι τωρα το τεπόζιτο.

Υπέροχη μοτοσυκλέτα. [To 800XC]
Αν η προτεραιότητά σου είναι τα μακρινά και γρήγορα ασφάλτινα ταξίδια ,το παίρνεις αβλεπεί.
Από ο,τι είδα στο Γιουτούμπι, αυτο το XCx και στο χώμα καθόλου άσχημα δεν πάει.

Ωραία θα ήταν να βλέπαμε μια σύγκριση 800XCx - XTZ660.

el-Gatto
14/09/2015, 22:14
Μικρή σχέση έχουν οι δυό μοτοσυκλέτες.

Οσο για το χώμα ,με τα κατάλληλα χέρια ,κι άμα δεν σε νοιάζει αν σκορπίσουν κι άν πέσουν ,όλα πάνε χώμα.

https://www.youtube.com/watch?v=aKHD-KhgBKA

Aλλά ,ο φίλος giannis1070 που άνοιξε το νήμα και ρωτάει ,λέει ξεκάθαρα οτι θέλει:

Με ένα budget λοιπόν γύρω στα 5.500 ευρώ και, δεδομένου ότι δεν ψάχνω κάτι το οποίο θα κάνω motocross αλλά ούτε και κάτι το οποίο να μη μπορεί να διαβεί ένα μονοπάτι μέτριας δυσκολίας (όχι πατημένο γαρμπίλι ή χωματόδρομο), ποιό πιστεύετε ότι θα είναι εκείνο το μηχάνημα, το οποίο θα με μπάσει σε αυτό το πολλά υποσχόμενο μονοπάτι της περιπέτειας (αντβέντσα, που θα έλεγε και ένας σάξον)?

Το 800XCx ,ούτε με 5,5Κ το παίρνεις ,ούτε χωμάτινο "μονοπάτι μέτριας δυσκολίας" θα πάει μ'έναν μέσο οδηγό.
Αρα είναι εκτός του παρόντος θέματος.

giannis1070
15/09/2015, 00:33
Διαλέγεις και παίρνεις ......................... το πορτοκαλί :D

:)Το βλέπω να έρχετε από μακρυά αγαπητέ φίλε....:)

giannis1070
15/09/2015, 00:46
ὀταν λες super motard μηχανήματα, ποιά ακριβώς, αν επιτρέπεται;

Η διαδρομή από πολλά super motard σε ον-οφφ δεν φαντάζομαι να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Με πολλά supermoto, μπορείς απλώς να αλλάξεις ζάντες από 17" σε 21"/18" και είσαι έτοιμος.

Θά έλεγα καλό για αρχή το DRZ400 ή ακόμα και το TT600R της Yamaha. Σίγουρα πιο ελαφρύ από το ΧΤΖ 660 Τενερε.

Σεπτέμβριος του 2001, πριν ακριβώς ρίξουν τους πύργους οι Αμερικάνοι, εγώ καβαλούσα ένα VOR 503SM και στα πρώτα ανοίγματα, άφηνα την παιδική ηλικία και γινόμουν άντρας. ΠΥΡΟΒΟΛΟ. Έφυγε όμως άπατο λόγω απειρίας και στενομυαλιάς. Πολύ κρίμα αυτό το μηχάνημα Δεινόσαυρε....πολύ κρίμα.

Ήταν και το μοναδικό SM που είχα. Μια αγάπη που αν και χάθηκε νωρίς, έγινε παντοτινή.

Τα SM, δεν είχαν και διαφορετικό στήσιμο απ'ότι τα αντίστοιχα enduro? Θέλω να πω πως, με μια αλλαγή ζάντες/λάστιχα έμπαινες χώματα?

giannis1070
15/09/2015, 01:04
[U]

Γιατί πήρα το Τενερέ;
Γιατί ,λόγω συρρίκνωσης των οικονομικών μου ,χρειαζόμουν ένα μηχανάκι που:
να είναι το μοναδικό μοτό μου ,το οποίο θα χρησιμοποιώ και καθημερινά
να έχει μικρό κόστος συντήρησης (για service & αναλώσιμα)
να έχει μικρό κόστος χρήσης (κυρίως χαμηλή κατανάλωση καυσίμου)
να έχει μεγάλη αυτονομία καυσίμου
να μπορεί να με πάει αξιοπρεπώς στο χώμα (εκδρομικό en-touring ,απο δασικούς χωματόδρομους ,με τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν)
αλλά να μπορεί να με πάει αξιοπρεπώς κ' στην άσφαλτο
να έχει επαρκή ανεμοκάλυψη
να έχει χώρους για 2 άτομα
να ταξιδεύει στην Εθν.Οδό με τουλάχιστον 140 συνεχή πραγματικά κμ/ω μονοκάβαλο-ή-δικάβαλο-ή κ'-φορτωμένο
να μπορώ να πάω με αυτό 36άωρο
να μπορώ να πάω με αυτό μονοήμερη-2κάβαλη εκδρομή των 500 κμ
να μπορώ να πάω ασφάλτινο 2-3ήμερο 2κάβαλο 3βάλιτσο εκδρομικό ταξιδάκι
να μου αρέσει όταν το βλέπω
κ να μπορώ να κάνω το 95% των εργασιών συντήρησης μόνος μου..

Εμπιστεύομαι την 35ετή εμπειρία σου και, κάτι τύποι σαν και εσένα μπορούν να δώσουν μια πιο αντικειμενική εικόνα σε σχέση με τα εκάστοτε περιοδικά. Μου άρεσε το σχόλιό σου στο συνημμένο νήμα, αλλά θα το διαβάσω όλο (το νήμα) όταν βρω χρόνο.

Αν δε σου κάνει κόπο, γράψε μου και τι βελτιώσεις του έκανες, γιατί το συγκεκριμένο μηχάνημα αρχίζει και ανεβαίνει πολύ στα μάτια μου.

Ευχαριστώ.

Δεινόσαυρος
15/09/2015, 11:29
Το 800XCx ,ούτε με 5,5Κ το παίρνεις ,ούτε χωμάτινο "μονοπάτι μέτριας δυσκολίας" θα πάει μ'έναν μέσο οδηγό.
Αρα είναι εκτός του παρόντος θέματος.
Έχεις δίκιο. Σκεφτόμουνα όμως οτι λίγο παλιότερο Τίγρη παίρνεις με πεντέμισυ, και μιας και φτάσαμε στα 200 κιλά με το ΧΤΖ Τενερε (και την άνεσή του), δεν απέχουμε και πολύ από τον Τίγρη. Ομώς όλοι λένε οτι σε "μονοπάτι μέτριας δυσκολίας" θα σκαλώσει, οπότε συγνώμη στον νηματοθέτη για το άτοπο. Σχετικά με την "συγκριση", απλά αναρωτήθηκα πόσο καλύτερα θα πορευτεί το ΧΤΖ με τα κιλαράκια του στο ίδιο "μετρια δύσκολο" μονοπάτι.

Εγώ, σαν νουμπας στο χώμα, θα πρότεινα στον φίλο να αποφύγει οτιδήποτε ξεπερνάει τα 150, αντε 160 κιλα γεμάτο. Εκτός κι αν είναι σουπερ μπρατσάς, σκέψου να πρέπει να το σηκώσεις 10 φορές από τις λάσπες, ή να πρέπει να το κράτησεις σε καμμιά ζόρικη ανηφορική πλαγιά, οταν το πόδι δεν φτάνει να πατήσει.

Τα SM, δεν είχαν και διαφορετικό στήσιμο απ'ότι τα αντίστοιχα enduro? Θέλω να πω πως, με μια αλλαγή ζάντες/λάστιχα έμπαινες χώματα?
Όχι "έμπαινες", "μπαίνεις" :)
Τα Suzuki DR400 πουλούνται συχνά (μεταχειρ) σαν dual-sport, με δυο σετ ρόδες (17/21-18). Έχω φίλο με ΤΤ600R που το έχει με ρόδες SM. Νομίζω οτι και σε άλλα Γιαμαχα προσφέρεται αυτή η επιλογή. Τώρα, τί να σου πώ αν το θές αμιγώς αγωνιστικό το SM, όλο και κάτι στις αναρτήσεις θα πειράξεις/σφίξεις. Σε γενικές γραμμές πάντως το στήσιμο δεν διαφέρει πολύ.
Κι άλλες μηχανές με αυτήν την διάταξη υπάρχουν, οι Αγγλικες CCM 404, 604 και 644, και πολλοί τις έχουν με δυο σετ ρόδες. Όπως και κάποιες παλιότερες Husqvarna. Εγώ βρήκα σχετικά φτηνά (στην Αγγλία) ένα σετ άριστες ρόδες 17αρες για το οφφ Varna χρεπάκι μου, και απέκτησα δεύτερη μηχανή με 20 λεπτά κόπο για την αλλαγή ρόδας!

Ξέρω οτι και με τα ΚΤΜ το προσπαθούν αυτό (δυό σετ ρόδες) αλλά για διάφορους λόγους δεν φαίνεται τόσο εύκολο, υπάρχει μεγάλος όγκος σχετικής φιλολογίας (https://www.google.co.uk/search?q=ktm+690+enduro+sm+wheels&gws_rd=cr,ssl&ei=MeT3VajcI8yka5HMl8gD) στα ανάλογα φόρουμ. Εγώ αν είχα Εντούρο 690, σίγουρα θα κοίταζα αν γινεται οι δουλειά με τις 17αρες. Διπλό το fun. Από SM 690 σε enduro, πάντως, νομίζω οτι είναι πιο δύσκολο, αν θυμάμαι καλά.

Δεινόσαυρος
15/09/2015, 15:20
Σεπτέμβριος του 2001, [...] εγώ καβαλούσα ένα VOR 503SM [...]
Πολύ κρίμα αυτό το μηχάνημα Δεινόσαυρε....πολύ κρίμα.

Πρέπει να ήταν και γαμώ τα μηχανάκια. Αμυδρά θυμάμαι το όνομα, τώρα το έψαξα, 100 κιλά και κάτι ψιλά, >50 άλογα!
Ίσως κάτι αντίστοιχα σήμερα να είναι τα SXV550, τα πολεμικά της Husaberg κλπ.
Φοβερά μηχανάκια, αλλά η συντήριση με τις ώρες, όχι με τα χλμ.

MikeG
15/09/2015, 15:38
Το 800 της σωβρκοεταιρίας σίγουρα δε σου κάνει, είναι ιδιαίτερα βαρύ. Επίσης η διαφορά μεταξύ xtz και KTM690 είναι χαοτική σχεδόν στα πάντα. Μη φοβάσαι το όποιο γκάζι του 690. Δε θα το μετανιώσεις.

giannis1070
15/09/2015, 17:50
Το 800 της σωβρκοεταιρίας σίγουρα δε σου κάνει, είναι ιδιαίτερα βαρύ. Επίσης η διαφορά μεταξύ xtz και KTM690 είναι χαοτική σχεδόν στα πάντα. Μη φοβάσαι το όποιο γκάζι του 690. Δε θα το μετανιώσεις.

Ασφαλώς και δε θα το μετανιώσω Mike, πιστεύω ότι το 690 είναι βάλσαμο στη τρέλλα που με έχει πιάσει. Φοβάμαι μη με περιορίσει όμως ρε γαμώτο.....Για τα χώματα της Αττικής και της Σαλαμίνας ιδιέτερα είναι μάνα......θέλω όμως να κατέβω και ένα σ/κ Καλαμάτα δικάβαλος. Εγώ εντάξει, είμαι σιδηροκώλης, δεν έχω θέματα, το έτερον ήμιση όμως δεν είναι σιδηροκώλα και αμφιβάλω εάν θα γίνει.

Θέλω να πω πως, παίζει και αυτό ρόλο, τουλάχιστον για εμένα......Μεγάλο δίλημμα ρπμ.:confused:

daz
15/09/2015, 17:57
ΥΓ2. Απώτερος στόχος στο απώτερο μέλλον, είναι να γίνω κάτοχος ενός 1190 adventure R, όταν ασφαλως καταφέρω και κουμαντάρω ικανοποιητικά ένα τέτοιο μηχάνημα σε χωμάτινο τερέν.

Σοβαρά τώρα? :D

Θα σου πω κάτι που πολλοί, κυρίως καινούριοι, αργούν να το συνειδητοποιήσουν.

Όσο πιο πολύ ανεβαίνουμε σε κυβικά και κιλά τόσο περισσότερο θα χάνουμε στο χωμάτινο κομμάτι. Τελος! Δεν υπάρχει σετάρισμα, δεν υπάρχουν αναρτήσεις, δεν υπάρχει κινητήρας, δεν υπάρχει ικανότητα, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να το αλλάξει αυτό. Όλα αυτά το μονο που κάνουν είναι να βελτιώνουν λίγο την κατάσταση.

Τα θεριά δεν τα παίρνουμε γιατί κάνουν το κάτι παραπάνω στο χώμα. Τα παίρνουμε για το κάτι παραπάνω που μας προσφέρουν στην άσφαλτο και στα ταξίδια. Την λιγότερη βαρεμάρα και το γκάζι που μας προσφέρουν στην άσφαλτο την αντισταθμίζει η δυσκολία στα χωμάτινα περάσματα (οποιασδήποτε δυσκολίας).

Ο ικανότερος χεράς να είσαι όσο πιο ελαφρύ είναι το μηχανάκι, τόσο περισσότερο θα το διασκεδάσεις, τόσα περισσότερα θα επιχειρήσεις.
Μη κοιτάς τα βίντεο. Στην πραγματική ζωή, σε πραγματικές συνθήκες τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Όσο καλό, όσο καλοστημένο και μάχιμο να είναι ένα 1000αρι, στο χώμα πάντα θα είναι χειρότερη επιλογή ακόμα και από το χειρότερο μονοκύλινδρο.
Ενα χτ600 (ματρακάς αδύναμος με σουμιέδες) είναι καλύτερο σε ένα μονοπάτι ή ακόμα και χωμάτινο πέρασμα από ένα 990 (το 1000αρι με τις περισσότερες δυνατότητες εκτός δρόμου). Και αυτό ισχύει στα χέρια οποιουδήποτε. Παγκόσμιος να είσαι το ματρακά θα τον απολαύσεις περισσότερο στο χώμα αλλά θα έχεις και ένα περίστροφο εύκαιρο για να το βάλεις στο στόμα όταν θα βρεις μπροστά σου ασφαλτο.

Τους χεράδες που μπάζουν τα θεριά με ανάποδα στις φλαταδούλες θέλω να τους δω σε κατηφόρες κουτρουβάλα που τελειώνουν πριν από στροφή. Θέλω να τους δω με πόση αυτοπεπίθεση θα οδηγούν το ένα ή το άλλο όταν δεξιά τους υπάρχει γκρέμι, θέλω να τους δω να ιδρώνουν όταν θα χρειαστεί να κατέβουν και να το κάνουν μπρος πίσω με τα χέρια για να κάνουν αναστροφή. Και θέλω να τους ρωτήσω στο τέλος της ημέρας πως τους φάνηκε το εργαλείο στο χώμα. Αν θα αντάλλαζαν 20 κιλά με 20 ίππους.

Δώσε μου ένα 1190 και ένα ποτάμι να δεις τι ωραία που το βγάζω και εγώ στη μία ρόδα.
Κάτσε και μετά από μια στροφή να μπω καμια 10αριά φορές για να επιλέξεις την καλύτερη στο μοντάζ. (θα βγάλεις αυτές που θα φάω τα μούτρα μου ή θα μπω σαν κυρία)
Και κανένα αλματάκι που στο τέλος θα μου δώσει τις ζάντες στα χέρια αλλά το βιντεο θα γμει!
Τώρα αν σπάσουμε και τίποτα δεν πειράζει θα τραβάμε βίντεο απ' την άλλη μεριά να μη φαίνεται το τσαλάκωμα που θα κοστίζει οσο ένα μικρό μηχανάκι.

Την κατηγορία φτερού είχα μάθει να την κουμαντάρω αρκετά καλά στο χώμα. Με το τενερέ δεν μπορώ να κάνω τα ίδια πράγματα και όσα μπορώ δεν τα κάνω με την ίδια ευκολία. Ή κάποιες διαδρομές που τις διασκεδαζα αφάνταστα και ήθελα να γυρίσω να τις ξανακάνω, τώρα είμαι ευχαριστημένος και μόνο που τις έβγαλα. Η διαφορά είναι ότι πλεον μπορώ να μπαίνω και εκεί που τα προηγούμενα δεν μπορούσαν να φτάσουν γιατί μεσολαβούσε ένα αδιαπέραστο σχεδόν εμπόδιο γι' αυτά, η άσφαλτος.

Και γυρίζουμε πάλι στην αρχή. Θέλεις να το διασκεδάζεις στην άσφαλτο μέχρι να μπεις χώμα? Παίρνεις 990.
Θέλεις απλά να διεκπεραιώνεις τα ασφάλτινα και χωμάτινα χλμετρα? Παίρνεις τενερε.
Έχεις υπομονή και θέληση και είσαι αποφασισμένος να κάνεις τις λιγότερες δυνατές εκπτώσεις στο χώμα? Παίρνεις 690.

Κρίνοντας απ' την κατηγορία απ' την οποία προέρχεσαι δε μου φαίνεται ότι το τενερέ είναι το κατάλληλο μηχανάκι για σένα.

Είτε πας για 990 που τα κάνει όλα όσο καλύτερα γίνεται, ή παίρνεις 690 που είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο χώμα εκτός απ' τα καθαρόαιμα αλλά στις μακρινές αποστάσεις θα συμβιβάζεσαι τόσο όσο θα συμβιβάζεσαι με το 990 στο χώμα.

Αν τα παραπάνω είναι εκτός μπατζετ ψάξε τις εναλλακτικές τους.

Όσο πιο ελαφρύ είναι ένα μηχανάκι τόσο περισσότερα θα σε διδάξει αλλά δε θα είναι καθόλου εύκολο να εφαρμόσεις όλα αυτά σε ένα κατά πολύ βαρύτερο. (ούτε θα θέλεις να το κάνεις)

daz
15/09/2015, 18:09
Ασφαλώς και δε θα το μετανιώσω Mike, πιστεύω ότι το 690 είναι βάλσαμο στη τρέλλα που με έχει πιάσει. Φοβάμαι μη με περιορίσει όμως ρε γαμώτο.....Για τα χώματα της Αττικής και της Σαλαμίνας ιδιέτερα είναι μάνα......θέλω όμως να κατέβω και ένα σ/κ Καλαμάτα δικάβαλος. Εγώ εντάξει, είμαι σιδηροκώλης, δεν έχω θέματα, το έτερον ήμιση όμως δεν είναι σιδηροκώλα και αμφιβάλω εάν θα γίνει.

Θέλω να πω πως, παίζει και αυτό ρόλο, τουλάχιστον για εμένα......Μεγάλο δίλημμα ρπμ.:confused:

Φυσικά και παίζει μεγάλο ρόλο και είναι βασικότατο.

Το τενερέ τα έχει βούτυρο στο ψωμί του όλα αυτά (και άλλα πολύ πιο απαιτητικά) αλλά θα το βαριέσαι πολύ περισσότερο απ' το στρομα.

Ο μόνος λόγος να μη το βαρεθείς είναι να σ' αρέσει η μονοκύλινδρη απόδοση ειδικά αν του κάνεις ότι έκανε και ο γάτος.

Μη φανταστείς όμως ότι στο χώμα έχει καμία σχέση με το κτμ.

giannis1070
15/09/2015, 18:26

Όσο πιο πολύ ανεβαίνουμε σε κυβικά και κιλά τόσο περισσότερο θα χάνουμε στο χωμάτινο κομμάτι. Τελος! Δεν υπάρχει σετάρισμα, δεν υπάρχουν αναρτήσεις, δεν υπάρχει κινητήρας, δεν υπάρχει ικανότητα, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να το αλλάξει αυτό. Όλα αυτά το μονο που κάνουν είναι να βελτιώνουν λίγο την κατάσταση.

Τα θεριά δεν τα παίρνουμε γιατί κάνουν το κάτι παραπάνω στο χώμα. Τα παίρνουμε για το κάτι παραπάνω που μας προσφέρουν στην άσφαλτο και στα ταξίδια. Την λιγότερη βαρεμάρα και το γκάζι που μας προσφέρουν στην άσφαλτο την αντισταθμίζει η δυσκολία στα χωμάτινα περάσματα (οποιασδήποτε δυσκολίας).

Ο ικανότερος χεράς να είσαι όσο πιο ελαφρύ είναι το μηχανάκι, τόσο περισσότερο θα το διασκεδάσεις, τόσα περισσότερα θα επιχειρήσεις.
Μη κοιτάς τα βίντεο. Στην πραγματική ζωή, σε πραγματικές συνθήκες τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Όσο καλό, όσο καλοστημένο και μάχιμο να είναι ένα 1000αρι, στο χώμα πάντα θα είναι χειρότερη επιλογή ακόμα και από το χειρότερο μονοκύλινδρο.
Ενα χτ600 (ματρακάς αδύναμος με σουμιέδες) είναι καλύτερο σε ένα μονοπάτι ή ακόμα και χωμάτινο πέρασμα από ένα 990 (το 1000αρι με τις περισσότερες δυνατότητες εκτός δρόμου). Και αυτό ισχύει στα χέρια οποιουδήποτε. Παγκόσμιος να είσαι το ματρακά θα τον απολαύσεις περισσότερο στο χώμα αλλά θα έχεις και ένα περίστροφο εύκαιρο για να το βάλεις στο στόμα όταν θα βρεις μπροστά σου ασφαλτο.

Τους χεράδες που μπάζουν τα θεριά με ανάποδα στις φλαταδούλες θέλω να τους δω σε κατηφόρες κουτρουβάλα που τελειώνουν πριν από στροφή. Θέλω να τους δω με πόση αυτοπεπίθεση θα οδηγούν το ένα ή το άλλο όταν δεξιά τους υπάρχει γκρέμι, θέλω να τους δω να ιδρώνουν όταν θα χρειαστεί να κατέβουν και να το κάνουν μπρος πίσω με τα χέρια για να κάνουν αναστροφή. Και θέλω να τους ρωτήσω στο τέλος της ημέρας πως τους φάνηκε το εργαλείο στο χώμα. Αν θα αντάλλαζαν 20 κιλά με 20 ίππους.

Δώσε μου ένα 1190 και ένα ποτάμι να δεις τι ωραία που το βγάζω και εγώ στη μία ρόδα.
Κάτσε και μετά από μια στροφή να μπω καμια 10αριά φορές για να επιλέξεις την καλύτερη στο μοντάζ. (θα βγάλεις αυτές που θα φάω τα μούτρα μου ή θα μπω σαν κυρία)
Και κανένα αλματάκι που στο τέλος θα μου δώσει τις ζάντες στα χέρια αλλά το βιντεο θα γμει!
Τώρα αν σπάσουμε και τίποτα δεν πειράζει θα τραβάμε βίντεο απ' την άλλη μεριά να μη φαίνεται το τσαλάκωμα που θα κοστίζει οσο ένα μικρό μηχανάκι.

Την κατηγορία φτερού είχα μάθει να την κουμαντάρω αρκετά καλά στο χώμα. Με το τενερέ δεν μπορώ να κάνω τα ίδια πράγματα και όσα μπορώ δεν τα κάνω με την ίδια ευκολία. Ή κάποιες διαδρομές που τις διασκεδαζα αφάνταστα και ήθελα να γυρίσω να τις ξανακάνω, τώρα είμαι ευχαριστημένος και μόνο που τις έβγαλα. Η διαφορά είναι ότι πλεον μπορώ να μπαίνω και εκεί που τα προηγούμενα δεν μπορούσαν να φτάσουν γιατί μεσολαβούσε ένα αδιαπέραστο σχεδόν εμπόδιο γι' αυτά, η άσφαλτος.

Και γυρίζουμε πάλι στην αρχή. Θέλεις να το διασκεδάζεις στην άσφαλτο μέχρι να μπεις χώμα? Παίρνεις 990.
Θέλεις απλά να διεκπεραιώνεις τα ασφάλτινα και χωμάτινα χλμετρα? Παίρνεις τενερε.
Έχεις υπομονή και θέληση και είσαι αποφασισμένος να κάνεις τις λιγότερες δυνατές εκπτώσεις στο χώμα? Παίρνεις 690.

Κρίνοντας απ' την κατηγορία απ' την οποία προέρχεσαι δε μου φαίνεται ότι το τενερέ είναι το κατάλληλο μηχανάκι για σένα.

Είτε πας για 990 που τα κάνει όλα όσο καλύτερα γίνεται, ή παίρνεις 690 που είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο χώμα εκτός απ' τα καθαρόαιμα αλλά στις μακρινές αποστάσεις θα συμβιβάζεσαι τόσο όσο θα συμβιβάζεσαι με το 990 στο χώμα.

Όσο πιο ελαφρύ είναι ένα μηχανάκι τόσο περισσότερα θα σε διδάξει αλλά δε θα είναι καθόλου εύκολο να εφαρμόσεις όλα αυτά σε ένα κατά πολύ βαρύτερο. (ούτε θα θέλεις να το κάνεις)

Ήρθες, έσκασες σαν μπόμπα και μας έκανες μαντάρα.

amyroukai
15/09/2015, 18:51

τα αυτονόητα είπε, τα οποία ουδείς διαφημιστής ή μαρκετίστας θα παραδεχτεί. και ουδείς βαμμενος σε όποια εταιρικά χρώματα θα ομολογήσει :)

lykourgi
15/09/2015, 19:00

+1 σε όλα.
Μεγάλες αλήθειες. :a10:

:a18:

el-Gatto
15/09/2015, 19:32
Vrooooooommmmmmm στον daz.:a013:

giannis1070
15/09/2015, 19:35
Φυσικά και παίζει μεγάλο ρόλο και είναι βασικότατο.

Το τενερέ τα έχει βούτυρο στο ψωμί του όλα αυτά (και άλλα πολύ πιο απαιτητικά) αλλά θα το βαριέσαι πολύ περισσότερο απ' το στρομα.

Ο μόνος λόγος να μη το βαρεθείς είναι να σ' αρέσει η μονοκύλινδρη απόδοση ειδικά αν του κάνεις ότι έκανε και ο γάτος.

Μη φανταστείς όμως ότι στο χώμα έχει καμία σχέση με το κτμ.

Εκφράζεις μια διαφορετική πραγματικότητα, αρκετα πιο καυστική σε γενικές γραμμές...φαίνεσαι αρκετά έμπειρος, τουλάχιστον από τα συμφραζόμενα και σε εμένα βεβαίως.

Επέτρεψε μου να σε βομβαρδίσω με ερωτήσεις οσονούπω και, ελπίζω να μη βαρεθείς να απαντάς σε έναν άπειρο. :)

Στις περιγραφές σου με το 1190, αγχώθηκα, μου κατέστρεψες τον αγγελικό κόσμο που είχα φτιάξει.

Επιστρέφω....

giannis1070
15/09/2015, 19:51
Vrooooooommmmmmm στον daz.:a013:

Μου χρωστάς μια απάντηση για το τι έχεις βάλει απάνω στο Tenere.

Μας πείθεις να πάρουμε tenere με μια ωραία επιχειρηματολογία, αλλά δε μας λες πως το έχεις φτιάξει.

Έρχεται και ο (έγκυρος από όλους) daz που θεωρεί ότι έχεις κάνει χρήσιμες μετατροπές, και δένει το γλυκό!

(Φιλικά πάντα)

daz
15/09/2015, 20:06

Να διαβάσεις το θρεντάκι που έβαλε ο γατος. Έχει πολύ πληροφορία και για τα δύο μηχανάκια.

Να έχεις στο μυαλό σου το εξής. Τα ον οφφ δεν είναι φτιαγμένα για poor fan καταστάσεις στο χώμα και για ταρζανιλίκια ούτε θα σε διδάξουν τεχνικές. Θα τα χρησιμοποιήσεις όμως για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Σκοπός τους είναι να μπορείς διασχίσεις οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο σου και να φτάνεις ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει δρόμος. Εξ' άλλου τα ομορφότερα και πιο παρθένα μέρη ξεκινούν εκεί από που τελειώνει η άσφαλτος. Και τα ομορφότερα τοπία-φωτογραφίες θα τα δεις από εκεί που δεν υπάρχει ούτε δρόμος. Δυστυχώς αυτά τα τοπία και τα μέρη είναι λίγο μακρυά απ' τα σπίτια και τις δουλειές μας.

Δεν φτιάχτηκαν για να επιδιώκουμε να τα ρίχνουμε στη λάσπη για να διασκεδάσουμε. Με ένα ελαφρύ εντούρο ή ψευροεντούρο (ον-οφφ τύπου 690) η λάσπη μπορεί να γίνει εθιστικά διασκεδαστική με ατελείωτες ελεγχόμενες πλαγιολισθησεις. Το βουβάλι θα το βάλεις στη λάσπη όταν δεν θα υπάρχει άλλη εναλλακτική, δε θα το διασκεδάσεις αλλά θα συνεχίσεις το δρόμο σου χωρίς να πάρεις το μηχανάκι στη μασχάλη. Επίσης το πιθανότερο είναι το βουβάλι να βρεθεί στην ίδια κατάσταση με χειρότερο λάστιχο. Όσο πιο ελαφρύ είναι το μηχανάκι τόσο πιο αραιά μπορούν να είναι τα τακούνια σου χωρίς να αλλάζεις καθε εβδομάδα λάστιχα.

Η χρυσή τομή Ον με Οφφ είναι διαφορετική για τον καθένα. Κάποιοι είναι τύποι 690 και κάποιοι vstrom. Κάποιοι θέλουν την τομή ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Το 660 είναι κάπου εκεί αλλά δεν τα κατάφερε τόσο καλά. Αν και όχι άσχημα όχι τόσο καλά όσο θα μπορούσε.

Μήπως το μηχανάκι που θέλεις είναι κάτι σαν το φ800 ή τη σοβρακοφανέλα ή το 990?

Σε πιο χωμάτινο, οι επιλογές σου είναι μονοκύλινδρες και ελάχιστες.

KotsosDR
15/09/2015, 20:15
https://www.youtube.com/watch?v=VJMYMC4jxKM :lol::lol::lol:

Βρες ενα καλο dr 650 με λίγα χρήματα , δώσε άλλα λίγα να το περιποιηθείς και είσαι έτοιμος χωρίς να έχεις δώσει μια περιουσία .

el-Gatto
15/09/2015, 20:49
Μου χρωστάς μια απάντηση για το τι έχεις βάλει απάνω στο Tenere.

Μας πείθεις να πάρουμε tenere με μια ωραία επιχειρηματολογία, αλλά δε μας λες πως το έχεις φτιάξει.

Έρχεται και ο (έγκυρος από όλους) daz που θεωρεί ότι έχεις κάνει χρήσιμες μετατροπές, και δένει το γλυκό!

(Φιλικά πάντα)
Βρε Γιαννάρα θα με τρελλάνεις;
Τι σε πείθω να πάρεις Τενεκέ;
Εγώ το άλλο σου'πα να πάρεις.:D

Διάβασε προσεκτικά όλο αυτό: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144062
και κατόπιν (σύμφωνα με τα δεδομένα σου)
πάρε ένα ΚΤΜ 690 Enduro
και Καλή Διασκέδαση. :beer:

Οσο για τις μετατροπές που έχω κάνει στο Τενεκέ μου ,βαριέμαι να γράφω σεντόνι ΚΑΙ εδώ ,μια κ τα'χω αναφέρει στο νήμα των ΧΤΖ.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=118191
Αν σ'ενδιαφέρει ,ψαξε ,μελέτα ,κ θα τα βρείς όλα.

Για να σου λύσω κάποιες απορίες ,οι κυριότερες μετατροπές που έχω κάνει είναι.
PCV + CUSTOM MAP + DNA STAGE2
WP ελατήρια κ' ψάξιμο σεταρίσματος εμπρός ανάρτησης.
Ολόκληρη ανάρτηση πίσω: ΝΙΤΡΟΝ πλήρως ρυθμιζόμενη + υδραυλική προφόρτιση

Πάντως να τονίσω κι εγώ (αν κ το΄πε ο daz) ότι ,εκτός απο την δυνατότητα ασφάλτινου ταξιδιού και 2κάβαλου και φόρτωσης ,οπου το Τενερέ υπερέχει ,
σε όλα τα άλλα επίπεδα το 690 είναι σαφώς αλλού (υψηλοτέρου επιπέδου).

Bob_o_mastoras
15/09/2015, 20:50
...

Mην τον ακους τον Daz φιλε!
Ενα παλιο καλο Africa Twin να παρεις και θα εισαι κομπλε! :ninja:

:tomates:

https://www.youtube.com/watch?v=VJMYMC4jxKM :lol::lol::lol:

Βρες ενα καλο dr 650 με λίγα χρήματα , δώσε άλλα λίγα να το περιποιηθείς και είσαι έτοιμος χωρίς να έχεις δώσει μια περιουσία .

Ποιος απατεωνας εκανε αυτο το video??? :tooth:

O τροπος που ανεβαινει τις πρωτες ανηφορες το DR σε σχεση με το lc4, πολλω δε μαλλον με τα exc, απεχει οσο η :a31: απο το :a021:.. Στο video βεβαια δεν γινεται αντιληπτο..
Τυγχανει να τα εχω οδηγησει ακριβως σε τετοιο τερεν (οχι back to back αλλα δεν εχει σημασια) και το πατημα και η σιγουρια των ΚΤΜιων ειναι εντελως σε αλλο επιπεδο.
Το dr θελει χερια και δυναμη, τα ΚΤΜ πανε με τη σκεψη..

Βεβαια, πιθανοτατα DR να επαιρνα και εγω αλλα, ως γνωστον, εγω πασχω.. :dizzy:
:tooth:

daz
15/09/2015, 20:55
Εκφράζεις μια διαφορετική πραγματικότητα, αρκετα πιο καυστική σε γενικές γραμμές...φαίνεσαι αρκετά έμπειρος, τουλάχιστον από τα συμφραζόμενα και σε εμένα βεβαίως.

Επέτρεψε μου να σε βομβαρδίσω με ερωτήσεις οσονούπω και, ελπίζω να μη βαρεθείς να απαντάς σε έναν άπειρο. :)

Στις περιγραφές σου με το 1190, αγχώθηκα, μου κατέστρεψες τον αγγελικό κόσμο που είχα φτιάξει.

Επιστρέφω....

Μην ανησυχείς, οι περισσότεροι που γράφουν εδώ και έχουν ασχοληθεί λίγο τα γνωρίζουν αυτά. Όπως είπε και ο amyroukai τα αυτονόητα είπα, απλά επειδή διαπιστώνω αρκετά συχνά τις λανθασμένες εντυπώσεις που δημιουργούν οι διαφημιστικές καμπάνιες με τα γελάδια σε ρόλους μπαλαρίνας. Κατά τ' άλλα στο φόρουμ υπάρχουν πολλοί, πολύ πιο έμπειροι από εμένα.

daz
15/09/2015, 21:01

O τροπος που ανεβαινει τις πρωτες ανηφορες το DR σε σχεση με το lc4, πολλω δε μαλλον με τα exc, απεχει οσο η :a31: απο το :a021:.. Στο video βεβαια δεν γινεται αντιληπτο..
Τυγχανει να τα εχω οδηγησει ακριβως σε τετοιο τερεν (οχι back to back αλλα δεν εχει σημασια) και το πατημα και η σιγουρια των ΚΤΜιων ειναι εντελως σε αλλο επιπεδο.

Εντάξει ρε το βίντεο είναι ανέκδοτο, δε το συζητάμε. Εξ' άλλου δεν το κρύβει ότι είναι χιουμοριστικό.

Λέω κι εγώ! Ανησύχησα μωρέ μλκ, 3 σελίδες κ δεν είχες προτείνει ακόμα αφρικα!

Ένας, ένας θέλω να σε πάρει σοβαρά και να το κάνει, να δω που θα κρυφτείς μετά. :lol:

Bob_o_mastoras
15/09/2015, 21:06
Ένας, ένας θέλω να σε πάρει σοβαρά και να το κάνει, να δω που θα κρυφτείς μετά. :lol:

Δεν θα χρειαζεται να κρυφτω. Σιγα μην μπορεσει να με πιασει με το Αφρικα! :p

υ.γ. Ειδα τα πρωτα δυο λεπτα απο το βιντεο μονο. Τωρα θα δω και τα υπολοιπα.. :)

DrBig
15/09/2015, 21:16

Πφφφφφ :p

Το βαρυ μηχανακι στο χωμα δινει αλλου τυπου απολαυση απο το ελαφρυ, κι ας μη παει οπου μπορει να παει το ελαφρυ.
Αν δεν το καταλαβαινεις αυτο δεν εχεις καταλαβει το χωμα :moutza:

el-Gatto
15/09/2015, 21:34
Αυτό πάντως είναι αλήθεια.
Η ευκολία κ η άνεση που καταπίνουν τους δασικούς -μαζί με τις κροκάλες κ τα νερωφαγώματά τους- τα μεγάλα ΟνΟφφια (με ζάντες 17'ή18'-21' κ ακτίνες)
είναι αντιστρόφως ανάλογη με το κοπάνημα κ την κούραση που τρώς στους ίδιους δρόμους κ ρυθμούς απο ένα καθαρό εντουρο μηχάνημα.

Για εκδρομικού τύπου κ ρυθμού χωμάτινες διελεύσεις ,τα μεγάλα θα σε κρατήσουν ξεκούραστο.
Αν τα πράγματα δυσκολέψουν ή λασπώσουν πολύ ,θα πληρώσεις το τίμημα της μέχρι τότε χωμάτινης κρουαζιέρας.

daz
15/09/2015, 21:44
Πφφφφφ :p

Το βαρυ μηχανακι στο χωμα δινει αλλου τυπου απολαυση απο το ελαφρυ, κι ας μη παει οπου μπορει να παει το ελαφρυ.
Αν δεν το καταλαβαινεις αυτο δεν εχεις καταλαβει το χωμα :moutza:

Είπε ο άνθρωπος που οδηγεί 950 super enduro πριν χαθεί και πάλι στο χάος των τεχνικών. :lol:

Κοίτα, μια δόση αλήθειας την έχει αυτό.

Το αρκουδόγκαζο και η αίσθηση οδοστρωτήρα είναι καλή φάση αλλά...

341160

:D:D:D:D:lol:

DrBig
15/09/2015, 21:48
Είπε ο άνθρωπος που οδηγεί 950 super enduro πριν χαθεί και πάλι στο χάος των τεχνικών. :lol:

Κοίτα, μια δόση αλήθειας την έχει αυτό.

Το αρκουδόγκαζο και η αίσθηση οδοστρωτήρα είναι καλή φάση αλλά...

341160

:D:D:D:D:lol:

Την φωτο της ανορεξικης τι την ηθελες?:lol:

daz
15/09/2015, 21:53
Την φωτο της ανορεξικης τι την ηθελες?:lol:

H ανορεξική είναι αυτό που βλέπει ο bob όταν κοιτάζει μια africa.

:bawl:

Bob_o_mastoras
15/09/2015, 22:13
H ανορεξική είναι αυτό που βλέπει ο bob όταν κοιτάζει μια africa.

:bawl:

Eιναι κατι σαν τα φετιχ..
Καποιοι γουσταρουν χοντρες (μεγαλα on-off), καποιοι γουσταρουν γριες (αεροψυκτα trail-bikes) και καποιοι γουσταρουν χοντρες γριες (Αfrica Twin)!!! :D

KotsosDR
15/09/2015, 23:45

Εχει αισθηση του χιουμορ ο δημιουργος του βιντεο και μαλιστα πολυ καλη :lol:

Περα απο τη πλακα παντως εργαλειο το 690 ... αλλα πανακριβο και οι εποχες που ερχονται πολυ δυσκολες... για αυτο προτεινω ενα παλιο μονοκυλινδρο να δουλευει σωστα , να του ριξεις και μερικα χρηματακια και να κανεις το χαβαλε σου ,

κακα τα ψέμματα λίγοι ειναι αυτοι που μπορουν να αξιοποιησουν τις δυνατοτητες του 690 στο 100% , και στο τομεα "χωμα" το καλυτερο εργαλειο ειναι τα "χερια" και πολλες φορες η τολμη και το θράσος (με την καλη εννοια) του καθενός .

Υ.Γ. Εχω δει κουλομαρίες τιγκα στα adventure-enduro gadjets και στη ποζα να παλευουν με husaberg / ktm εχοντας το χαρακτηριστικο βλεμμα φοβισμενης αγελαδας στη πρωτη λακουβα που συναντουσαν και να τους περναει απο πανω 45αρης μπυροκοιλιας με σπινθιροβολο βλεμμα , πλατυ χαμογελο και χρεπι klr 600 κανοντας τους χαβαλε ....

Bob_o_mastoras
16/09/2015, 00:04
Σε μενα μην τα λες, αφου ξερεις τι κανω.. ;)

Παντως, για μενα, ενα ΚΤΜ σε βοηθαει πολυ αν δεν εχεις εμπειρια ή-και ικανοτητα στο χωμα. Κανει τα πραγματα πολυ πιο ευκολα.
Ακομα και τα μεγαλα οπως το 525, με συνεση, δεν θα σε τρομαξει σχεδον πουθενα. Αντιθετως, ακομα και κουλους (σαν εμενα :cry:) θα τους βοηθησει να πανε πολυ καλυτερα και με μεγαλυτερη σιγουρια.
Φοβερα συνολα! :) Ωρες ωρες αξιζουν τα μπραβο τους και οι Αυστριακοι!

KotsosDR
16/09/2015, 00:13
μια φορα οδηγησα 690 και μου επεσε το σαγονι ... απο τοτε ακομα ονειρευομαι κατι τετοια ( τζαμπα ειναι τα ονειρα ουτος η αλλος ) :

341163

341164

daz
16/09/2015, 00:21
μια φορα οδηγησα 690 και μου επεσε το σαγονι ... απο τοτε ακομα ονειρευομαι κατι τετοια ( τζαμπα ειναι τα ονειρα ουτος η αλλος ) :

341163

341164

Αυτό είναι το αγωνιάρικο εξημερωμένο.

Δεν είναι το εντούρο μοντιφαρισμένο.

If you know what I mean.

Αν θέλεις του ζητάς να σου βρει ένα και να στο σιάξει οπως το δικό του. Μόνο που θα αργήσει λίγο γιατί είναι σε ταξίδι και μάλλον θα πρέπει να πουλήσεις σπίτι.
Αν σε ενδιαφέρει σου δίνω και μια πρώτη ιδέα σε τιμές. :lol:

KotsosDR
16/09/2015, 00:40
Αυτό είναι το αγωνιάρικο εξημερωμένο.

Δεν είναι το εντούρο μοντιφαρισμένο.

If you know what I mean.

Αν θέλεις του ζητάς να σου βρει ένα και να στο σιάξει οπως το δικό του. Μόνο που θα αργήσει λίγο γιατί είναι σε ταξίδι και μάλλον θα πρέπει να πουλήσεις σπίτι.

http://www.adventure-spec.com/default/blog/2015/06/17/why-i-chose-to-build-the-bike-i-did-for-races-to-places

προς το παρον μονο τα αυτοκολητα adventure spec μπορεσα να παρω ....:cry::lol::lol::lol:

341166

amyroukai
16/09/2015, 07:46
Αυτό το μαύρο δεν είναι του lyndon?

KotsosDR
16/09/2015, 08:19
Αυτό το μαύρο δεν είναι του lyndon?

yeap

Δεινόσαυρος
16/09/2015, 12:11
Υπάρχει κι άλλη λύση:
Πάρε κανα ΚΤΜ300EXC, κανα Husaberg FE350, ξερωγω η Beta, και πήγαινε στην Καλαμάτα απο ορεινό χωματόδρομο. Τέλεια μέρα! Στείλε την κυρά με το ΚΤΕΛ.

Ή κάνε οτι κάνει όλος ο κόσμος :p και πάρε δυο μηχανάκια. Κανα CRF250, EXC250 φτηνό, και κάτι άλλλο για μετακινήσεις. Αν έχεις ήδη μηχανή άλλη, γιατί δεν την κρατάς, και να πάρεις ενα εντουράκι για τα γουστα σου; Από ο,τι βλέπω, Ιερό Δισκοπότηρο που να συνδιάζει και καλό ον-οφ και άνεση/ταχυτητα δεν υπάρχει...

Δεινόσαυρος
16/09/2015, 12:25
Κανα 25αρι φαντάζομαι, άνετα. Για λέγε...

KotsosDR
16/09/2015, 12:35
Υπάρχει κι άλλη λύση:
Πάρε κανα ΚΤΜ300EXC, κανα Husaberg FE350, ξερωγω η Beta, και πήγαινε στην Καλαμάτα απο ορεινό χωματόδρομο. Τέλεια μέρα! Στείλε την κυρά με το ΚΤΕΛ.

Ή κάνε οτι κάνει όλος ο κόσμος :p και πάρε δυο μηχανάκια. Κανα CRF250, EXC250 φτηνό, και κάτι άλλλο για μετακινήσεις. Αν έχεις ήδη μηχανή άλλη, γιατί δεν την κρατάς, και να πάρεις ενα εντουράκι για τα γουστα σου; Από ο,τι βλέπω, Ιερό Δισκοπότηρο που να συνδιάζει και καλό ον-οφ και άνεση/ταχυτητα δεν υπάρχει...

Υπάρχει αλλα ειναι λιγο ακριβο : CCM GP 450 Adventure https://www.youtube.com/watch?v=UPijA8CJnIs

341180

amyroukai
16/09/2015, 12:57
Κανα 25αρι φαντάζομαι, άνετα. Για λέγε...

Αν δεν απατώμαι από 15000 λίρες και ανεβαίνει ανάλογα το τι θες.

Δεινόσαυρος
16/09/2015, 13:10
Υπάρχει αλλα ειναι λιγο ακριβο : CCM GP 450 Adventure
Το έχω δεί, αλλά αν και fan της CCM δεν πείθωμαι απόλυτα.

Είναι αυτο το μυστήριο το πλάισιο, κολλημένο, λέει. Για να δούμε... βαστάει ή θα πρέπει να έχεις και την UHU μαζί; Πάντως ΑΝ κάνει δουλειά, θα είναι πρωτοπόρο, όχι αστεία.

Επίσης, για συνεπιβάτες δεν ακούω τίποτα.

The jury is out, που λένε. Μέχρι να ψήσω τον ιδιοκτήτη να με αφήσει να το δοκιμάσω, τουλάχιστον.

lykourgi
16/09/2015, 13:11
Πάνω που αφήσαμε Triumph, KTM adv κλπ θηρία και είπαμε να προσγειωθούμε, πιάσαμε τώρα τα εξωτικά ημι-αγωνιστικά, που στοιχίζουν όσο ένα τριάρι. :lol:

Για τα ζητούμενα του πρώτου ποστ, ένα Tenere ή ένα DR σαν του Κώτσου, είναι ότι πρέπει. Και για το χώμα υπερβολικά είναι και αυτά, αλλά είπαμε : ον-οφφ=συμβιβασμός.

Δεινόσαυρος
16/09/2015, 13:25
πιάσαμε τώρα τα εξωτικά ημι-αγωνιστικά, που στοιχίζουν όσο ένα τριάρι.
Άντε καημένε, λίγο ον-οφφ πουρνό είναι...

Πάντως, συμφωνώ, για έναν καλό συμβιβασμό - το DR650, αν και προσωπικά θα διάλεγα ΤΤ600RE με Ohlins, ελαφρύτερα. Και το Τενερέ του Γάτου, ωραία specs, αλλά πολλά βαρύ για ενδούρο ρεπαιδιμ. Άμα η έμφαση ήταν στα ταξίδια, ΟΚ, τότε ΧΤΖ πάνω από ΤΤR. Στην οποία περίπτωση παίζει και Kawasaki KLR (το ανέφερε κανείς; ).

Αλλά αφού η προτεραιότητα του νηματοθέτη είναι γεύση/προπόνηση ενδούρο...
Αλήθεια, υπάρχει λόγος που τα μεγάλα (400+) 4τ ΚΤΜ ΕΧC δεν αναφέρθηκαν;

amyroukai
16/09/2015, 13:26
Για τα ζητούμενα του πρώτου ποστ, ένα Tenere ή ένα DR σαν του Κώτσου, είναι ότι πρέπει. Και για το χώμα υπερβολικά είναι και αυτά, αλλά είπαμε : ον-οφφ=συμβιβασμός.

Έχοντας δει κάμποσες αγγελίες τον τελευταίο καιρό, μηχανάκια 20ετίας (και βάλε, ενίοτε) που πωλούνται στο ενάμιση χιλιάρικο (και θα θέλουν και λίγα ακόμα για να 'σιάξουν) τα θεωρώ επιεικώς ανεκδοτικά.

lykourgi
16/09/2015, 13:48
Πάντως, συμφωνώ, για έναν καλό συμβιβασμό - το DR650, αν και προσωπικά θα διάλεγα ΤΤ600RE με Ohlins, ελαφρύτερα. Και το Τενερέ του Γάτου, ωραία specs, αλλά πολλά βαρύ για ενδούρο ρεπαιδιμ. Άμα η έμφαση ήταν στα ταξίδια, ΟΚ, τότε ΧΤΖ πάνω από ΤΤR. Στην οποία περίπτωση παίζει και Kawasaki KLR (το ανέφερε κανείς; ).
Κάπου εκεί είμαστε.

Αλλά αφού η προτεραιότητα του νηματοθέτη είναι γεύση/προπόνηση ενδούρο...
Αλήθεια, υπάρχει λόγος που τα μεγάλα (400+) 4τ ΚΤΜ ΕΧC δεν αναφέρθηκαν;
Δεν κατάλαβα να θέλει εντούρο ή να σκοπεύει να πάει προς τα εκεί.
Τα δε EXC, δεν ταξιδεύουν με τίποτα.
Αν βέβαια ο φίλος "βλέπει" εντούρο στο μέλλον , είναι άριστη επιλογή. Αλλά σαν δεύτερο μηχανάκι.

Έχοντας δει κάμποσες αγγελίες τον τελευταίο καιρό, μηχανάκια 20ετίας (και βάλε, ενίοτε) που πωλούνται στο ενάμιση χιλιάρικο (και θα θέλουν και λίγα ακόμα για να 'σιάξουν) τα θεωρώ επιεικώς ανεκδοτικά.
Για τις τιμές, τι να σου πω. Είναι και θέμα συγκυρίας το τι θα βρεις, την εποχή που ψάχνεις. Γενικά όμως είναι πεσμένες.
Δεν παίρνουν όλοι τα λεφτά που ζητάνε στις αγγελίες. Μερικοί όμως τα παίρνουν και μάλιστα πουλάνε και αμέσως, διότι κάποια μηχανάκια αξίζουν, παρότι παλιά.

Δεινόσαυρος
16/09/2015, 14:00
Δεν κατάλαβα να θέλει εντούρο ή να σκοπεύει να πάει προς τα εκεί.

Ίσως να κατέληξα σε λάθος συμπέρασμα.
Αλλά δεδομένου του οτι ο φίλος...
* Ειχε ξετρελαθεί με ΣΜ
* Έχει μπαγκραουν σπόρ και του φάνηκαν ψόφια τα τύπου Στρώμ
* Μιλάει να «ξαμολυθεί» στις πλαγιες της Αττικής
και
* Θέλει να φτάσει να χειρίζεται το 1190 σαν τον Τζαρβις

δέν προτρέπουν αυτά τουλάχιστον προς μέτριες ενδουρο-καταστάσεις;
Ας μας πει ο ίδιος.

Τα δε EXC, δεν ταξιδεύουν με τίποτα.
Αλήθεια; Ούτε τα 4τ 450αρια; Δεν ξέρω, ρωτάω.
Τα LC4 400αρια καλύτερα;

daz
16/09/2015, 14:08
Ρε παιδιά αν βαρέθηκε το vstrom, το klr και το τενερε τι θα το κάνει?

MikeG
16/09/2015, 14:12
341202

daz
16/09/2015, 14:29
http://www.adventure-spec.com/default/blog/2015/06/17/why-i-chose-to-build-the-bike-i-did-for-races-to-places

προς το παρον μονο τα αυτοκολητα adventure spec μπορεσα να παρω ....:cry::lol::lol::lol:

341166

Ε κάτι θα κέρδισε και απ' τα αυτοκόλλητα το dr! :D
Σιγά σιγά! :beer:

Αυτή η λύση είναι και γμ αν μένεις στην πλαγιά ενός βουνού και ο σκοπός σου είναι η τεχνική οδήγηση, χρόνοι σε καμιά αυτοσχέδια ειδική, εντουροπιστάκι κτλ.

Απ' την άλλη όμως..

Το να πας καλαμάτα και να βλέπεις τον ταύγετο με το καλαμάκι, επειδή στην αυλή σου κάθετε ένα cbf είναι ωραίο?

Θέλεις να διασχίσεις την πίνδο από χώμα, μετά πως θα το κατεβάσεις το κατσίκι απ' την Ήπειρο στην Αθήνα? Γιατί να μη βγεις άσφαλτο και να απολαύσεις και το ασφάλτινο στροφιλίκι με την απίστευτη θέα?

Μένεις θεσ/κη, έχεις 3ήμερο και θέλεις να εξερευνήσεις τον Γράμμο. Χολομόντα πας κάθε ΣΚ.

Τα δύο μηχανάκια δεν είναι πάντα λύση.

Για όλα τα παραπάνω η λύση είναι ον-οφφ. Παράλληλα, τα περισσότερα αποτελούν και ένα οραιότατο μουλάρι πόλης, άριστο μέσο για δικάβαλα ταξίδια και καλοκαιρινές διακοπές.
Τώρα ον-οφφ είναι και το 690 και το vstrom (πιάνω τυχαία δύο άκρα), μόνο που τα παραπάνω θα τα κάνουν εντελώς διαφορετικά το καθένα.

Το θέμα είναι πως δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε ένα μηχανάκι εκτός και αν βγάλει η κτμ κανένα τούμπανο. Και όταν λέω τούμπανο ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ! (ναι καλά πάω να αγοράσω και εγώ αυτοκόλλητα).

:beer:

KotsosDR
16/09/2015, 14:39
ξαναεπιστρέφει και αυτο (με καλη τιμη ακουγεται )

341203

Bob_o_mastoras
16/09/2015, 15:02

341203

Οταν βλεπω δυο εξατμισεις σε μηχανακι για χωμα με πιανουν τα νευρα μου! :a018:

Δεινόσαυρος
16/09/2015, 16:03
Ρε παιδιά αν βαρέθηκε το vstrom το klr και το τενερε τι θα το κάνει?
και

Τα δύο μηχανάκια δεν είναι πάντα λύση.
[...]
Για όλα τα παραπάνω η λύση είναι ον-οφφ.

Eεεε....τρία μηχανάκια; :lol:

Φίλε daz, όπως την περιγράφεις, ναι, η λύση είναι εύκολη.
Προσωπικά με το 15χρονο Βαρνάκι μου, και ψευτοεντουράδα κάνω, και 100 χλμ ανοιχτό αυτοκινητόδρομο χωρίς πρόβλημα με 130 χλμ/ω, μωρέ και 200χλμ δρομάκια με κλειστές στροφές τα απολαμβάνω φουλ, και υπάρχουν και πολλά άλλα που κάνουν την ίδια δουλειά και καλύτερα, ιδίως τα μονδέρνα. Τα περισότερα τα αναφέραμε ήδη.

Το θέμα είναι οτι όταν ο φίλος θέλει να κάνει ταξίδι το θέλει δικάβαλο, εκτος κι αν δεν κατάλαβα καλά. Και κατα προτίμηση ζωηρό.
Εκεί το μανίκι.
Και για αυτό (το δικάβαλο, όχι το ζωηρό) Τενερέ, κλπ.

Ίσως η λύση 2 μηχανάκια να μην είναι εντελώς για γέλια. Τίγρη, πχ, για ταξίδια και δασόδρομο Ταϋγέτου και ΕΧC250/CRF250 για πιο σοβαρά πράγματα.
Γίνεται με 5500; Δύσκολα, αλλά ίσως. 3000 παλιός καλός Τιγρης. 2500 παλιο καλό ΕΧC.
Και κανα δυο 1000αρικα για μαζέματα, σερβις ΛΟΛ

Αλλιώς, πόσες φορές το χρόνο γίνεται το ταξίδι στας Καλαμας; Δύο; Ε, ας ανεχθεί η συμβία την "άνεση" του 690.
Συχνώτερα; Τότε χωρίς τό ένα Στρώμα, ούτε το άλλο δεν βλέπω, ανμιπιανς.

Δεινόσαυρος
16/09/2015, 16:07

341203

Εξαιρετικό, αλλά το ακούμε τόσο καιρό, αν δεν το δώ δεν θα το πιστέψω.
Πάντως όσο το είχε η Χασκυ είχα δεί ένα αρθρό με αρκετά καλή μετατροπή σε ταξιδιάρικό, με μπαγκαζ, κλπ.

daz
16/09/2015, 20:50
Η λύση δυο μηχανάκια δεν είναι σίγουρα για γέλια. Όσα περισσότερα τόσο καλύτερα δε το συζητάω. :D

Απλά δε λύνει πάντα όλα τα προβλήματα.

Τα λες σωστά όμως, έτσι είναι.

KAGOURO
16/09/2015, 20:57
TENERE 660......δεν χρειάζεται άλλη κουβέντα....

lykourgi
16/09/2015, 21:01
Τον Γιάννη δεν βλέπω και μου φαίνεται πως τσάμπα μιλάμε.

Εκτός κι αν πήρε ήδη Αφρικα και ντρέπεται να γράψει. :D

giannis1070
16/09/2015, 21:48
Τον Γιάννη δεν βλέπω και μου φαίνεται πως τσάμπα μιλάμε.

Εκτός κι αν πήρε ήδη Αφρικα και ντρέπεται να γράψει. :D

'Ελα εδώ είμαι, σας διαβάζω και μαθαίνω. By the way Africa πηγαίνω σε λίγες μέρες λόγω δουλειάς. Τυχαίο??? Μήπως είναι σημάδι να ξεκινήσω με ένα Africa παλιό, μέχρι να φάω καμιά 20αριά χωμάτινες σούπες και να μάθω??

Πέρα από το χαβαλέ,

- Εκεί που έχω διαβάσει όλο το νήμα που μου πρότεινε ο φίλος Αγριόγατος, το οποίο είναι αρκετά επεξηγηματικό και αναφέρει αρκετές πληροφορίες και για τα δύο μηχανήματα......
- Εκεί που είμαι στην 147 σελίδα ενός άλλου νήματος το οποίο αναφέρει πολλές πληροφορίες για το Tenere και από κατόχους αυτών,
- Εκεί που έχω δει πολλά βίντεο σχετ. με το 690, από hardcore endurαδες μέχρι καφριλίκια στην άσφαλτο και αρχίζω και νιώθω πάλι σα μικρό παιδί (όπως τότε με το VOR),
- Εκεί που αρχίζω και συζητάω με το έτερον ήμιση σχετ. με τη σέλα του για να το πάρει πιο εύκολα (και αρχίζω να την πείθω μάλιστα)
- ΕΚΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΑΙΖΕΙ MINIMUM ΣΤΑ 6500 euros.

Και σκέφτομαι.....ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ?

el-Gatto
16/09/2015, 21:55
Απο 3.700 ξεκινάνε >>> http://www.car.gr/used-bikes/ktm.html?sort=pra&registration-to=&fs=1&exterior_color=&kteo=&engine_size-to=&variant=690+Enduro&gearbox_type=&engine_power-from=&significant_damage=&hi=&radius=&registration-from=&engine_size-from=&category=&engine_power-to=&offer_type=sale&mileage-from=&price-from=&modified=&st=&rg=&mileage-to=&price-to=&fuel_type=&postcode=
απλά δεν υπάρχουν πολλά στην αγορά του μεταχειρισμένου ,γιατί όσοι τα'χουν δεν τα δίνουν.;)
Πρέπει να'χεις υπομονή ,κι όταν σκάσει το καλό να το χτυπήσεις γλήγορα.:evil:

Δεινόσαυρος
16/09/2015, 22:00
Yπάρχουν κι αυτά, που δεν τα πολυαναφέραμε. Μήπως θάπρεπε;

ΚΤΜ LC4 640 Adventure (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6903731/) - παράδειγμα (τυχαίο) από car τζι-αρ

και η σημερινή λίστα (http://www.car.gr/used-bikes/ktm/640_lc4_adventure_r.html?sort=dm)

Δεινόσαυρος
16/09/2015, 22:09
giannis1070, αν το πάρεις σκας και τίποτα εκατοστάρικα σε έναν καλό σελλά, και σου κάνει μια σέλλα μουρλια για ταξίδια.

lykourgi
16/09/2015, 22:18
Ωραία και τα παλιά LC4, αλλά πρέπει να τα ελέγξει μηχανικός γνώστης, διότι από μοτέρ είχαν θέματα (νομίζω κεφαλές).

el-Gatto
16/09/2015, 22:31
Πολύ καλό κ αξιόλογο το 640ΑDV.
Αλλά
Πρέπει να βρείς κάποιο που ΣΙΓΟΥΡΑ να είχε σωστή συντήρηση
και
Αν....τότε να πάρεις το τελευταίο που βγήκε ,απ'το 05 κι έπειτα ,αυτό με τα 2 δισκόφρενα μπρός κ τα όργανα σαν του 950.
Εχει αρκετές διαφορές-βελτιώσεις στο μοτέρ ,με σημαντικότερη την τελείως διαφορετική κεφαλή ,εκεί που πονούσαν τα προηγούμενα δηλαδή.

Α...κ να μην ξεχάσω...πρέπει να μην έχεις κ σφραγγίσματα στα δόντια ,γιατί φεύγουν στην διαδρομή. :p

giannis1070
16/09/2015, 22:38
Απο 3.700 ξεκινάνε >>> http://www.car.gr/used-bikes/ktm.html?sort=pra®istration-to=&fs=1&exterior_color=&kteo=&engine_size-to=&variant=690+Enduro&gearbox_type=&engine_power-from=&significant_damage=&hi=&radius=®istration-from=&engine_size-from=&category=&engine_power-to=&offer_type=sale&mileage-from=&price-from=&modified=&st=&rg=&mileage-to=&price-to=&fuel_type=&postcode=
απλά δεν υπάρχουν πολλά στην αγορά του μεταχειρισμένου ,γιατί όσοι τα'χουν δεν τα δίνουν.;)
Πρέπει να'χεις υπομονή ,κι όταν σκάσει το καλό να το χτυπήσεις γλήγορα.:evil:

Τα είδα συνάδελφε, αλλά έρχεται ο DAZ για ακόμα μια φορά και μας κόβει τα φτερά, κατάλαβες?

Η ανάρτηση του 690 απ' όσο έχω διαβάσει πάσχει. Απ' το εργοστάσιο είναι σκληρή και τσινάει και με τις ρυθμίσεις δεν έρχεται (βέβαια κάθε χρόνο έχουν και διαφορετικά εσωτερικά αλλά γενικά όλοι ψάχνονται από τότε που βρήκε.. ). Τα κτμ 08-09 ήταν λίγο έως πολύ ζημιάρικα, 10-11 βελτιώθηκαν, 12-13 βάζουν τα γυαλιά ακομα και σε Ιάπωνα, 14 άλλαξαν εντελώς και δεν ξέρω τι γίνεται.
Το κτμ μοντέλο του 12 κοστίζει παραπάνω απ' τα διπλάσια απ' οτι κοστίζει ένα τενερέ του 08. Με τη διαφορά αυτή του βάζεις στο Ζ ανάρτηση μπρος πίσω καλύτερη απ' του 690 στα μέτρα τα δικά σου. Με τα λεφτά που θα έριχνες για να εξημερώσεις το 690 του βάζεις από τιμόνι μέχρι ζάντες, εξατμίσεις, ψεκασμούς ιστορίες για αγρίους. Οπότε ένα καραφτιαγμένο Ζ δεν είναι ακριβότερο από ένα υπετουμπανιασμένο 690. Ή αν θέλεις ένα βελτιωμένο Ζ κοστίζει όσο ένα στοκ 690 αλλά έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό.

Οπότε?

el-Gatto
16/09/2015, 23:04
Οπότε τι;
Σωστά τα λέει για άλλη μια φορά ο daz.
Γι'αυτό σου πα να μελετήσεις το θέμα.

Η μαγική φράση του είναι: "...ένα βελτιωμένο Ζ κοστίζει όσο ένα στοκ 690 αλλά έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό."

Οπότε ,μένει να βρείς τον "προσανατολισμό" σου.

giannis1070
16/09/2015, 23:22
Οπότε τι;
Σωστά τα λέει για άλλη μια φορά ο daz.
Γι'αυτό σου πα να μελετήσεις το θέμα.

Η μαγική φράση του είναι: "...ένα βελτιωμένο Ζ κοστίζει όσο ένα στοκ 690 αλλά έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό."

Οπότε ,μένει να βρείς τον "προσανατολισμό" σου.

Δεν είπα εγώ ότι δεν τα λέει σωστά. Αντιθέτως.
Απλά, με ένα budget σαν το δικό μου, εάν επιλέξω να ασχοληθώ με τα KTM μοντ. 08, έχω αρκετά μεγαλύτερες πιθανότητες να πέσω σε προβληματικό μηχάνημα. Ειδικά με αυτά που έχουν και πολλά χλμ (το οποίο είναι και σχετικό βεβαίως), τα οποία υπάρχουν στο car αυτή τη στιγμή.

el-Gatto
16/09/2015, 23:45
Στο μεταχειρισμένο όλα παίζονται.
Σε όλα τα μεταχειρισμένα ,κ στα ΚΤΜ κ στα ΧΤΖ ,κ στα πάντα.
Μπορεί να μπλέξεις με κάποιο.
Μπορεί όμως επίσης ο πρώην να έχει λύσει τα όποια θέματα κ να το ευχαριστηθείς απροβλημάτιστο.
Υπομονή ,επιμονή ,γνώση ,έλεγχος ,και κυρίως ,καταστάλαξε προς τα πού θα γείρουν τα δεδομένα χρήσης σου.

daz
17/09/2015, 01:04
Στα κτμ η γνώση μπορεί να σε γλιτώσει πολλά. Στα πρώτα έβγαζε πρόβλημα στον εκκεντροφόρο αλλά δεν έφταιγε αυτός, μάλλον τα ρουλεμάν ήταν αυτά που την άκουγαν (λόγο ανεπάρκειας στη λίπανση?) και τον έστελναν αδιάβαστο. Αργότερα κάτι βελτιώθηκε άλλαξε, δεν ξέρω τι και το πρόβλημα αυτό μειώθηκε ή εξαλείφθηκε. Αν το γνώριζες, όταν έβρισκες πολύ λάθος το διάκενο των βαλβίδων ήξερες ότι έπρεπε να το τσεκάρεις για να μην αλλάζεις εκκεντροφόρο. Αν δε το γνώριζες ο εκκεντροφόρος την άκουγε και ξεκινούσε το θόρυβο. Αν έγραφες το θόρυβο στα παπάκια σου κάρφωνε βαλβίδα.

Όλα τα κτμ βγάζουν λίγο παραπάνω προβλήματα απ' τα Ιαπωνικά όταν πρωτοπαρουσιάζονται. Και αυτός ο κινητήρας, ο 690, βγήκε το 08 σχεδιασμένος από λευκό χαρτί ενώ και το 09 έμεινε σχεδόν ίδιος. Κάθε 2ετία βελτιώνονταν και όχι απαραίτητα σε τομείς που έπασχε αλλά οπουδήποτε μπορούσε να γίνει καλύτερος. Άλλαξε μέχρι και ο κυβισμός!

Υπάρχουν ιδιοκτήτες 08 που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Η βάση δεδομένων για το 690 είναι αχανής, εκατοντάδες σελίδες έχουν γραφτεί για δαυτο στο advrider.

Αν το κοντό σασμάν (είσαι γελασμένος αν νομίζεις ότι θα το βελτιώσεις απλά με μακρύτερο γρανάζομα) η έλλειψη προστασίας απ τον αέρα και οι οριακοί χώροι για δυο δεν αποτελούν πρόβλημα για σένα, αξίζει να το ψάξεις.

giannis1070
17/09/2015, 08:36
Στα κτμ η γνώση μπορεί να σε γλιτώσει πολλά. Στα πρώτα έβγαζε πρόβλημα στον εκκεντροφόρο αλλά δεν έφταιγε αυτός, μάλλον τα ρουλεμάν ήταν αυτά που την άκουγαν (λόγο ανεπάρκειας στη λίπανση?) και τον έστελναν αδιάβαστο. Αργότερα κάτι βελτιώθηκε άλλαξε, δεν ξέρω τι και το πρόβλημα αυτό μειώθηκε ή εξαλείφθηκε. Αν το γνώριζες, όταν έβρισκες πολύ λάθος το διάκενο των βαλβίδων ήξερες ότι έπρεπε να το τσεκάρεις για να μην αλλάζεις εκκεντροφόρο. Αν δε το γνώριζες ο εκκεντροφόρος την άκουγε και ξεκινούσε το θόρυβο. Αν έγραφες το θόρυβο στα παπάκια σου κάρφωνε βαλβίδα.

Όλα τα κτμ βγάζουν λίγο παραπάνω προβλήματα απ' τα Ιαπωνικά όταν πρωτοπαρουσιάζονται. Και αυτός ο κινητήρας, ο 690, βγήκε το 08 σχεδιασμένος από λευκό χαρτί ενώ και το 09 έμεινε σχεδόν ίδιος. Κάθε 2ετία βελτιώνονταν και όχι απαραίτητα σε τομείς που έπασχε αλλά οπουδήποτε μπορούσε να γίνει καλύτερος. Άλλαξε μέχρι και ο κυβισμός!

Υπάρχουν ιδιοκτήτες 08 που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Η βάση δεδομένων για το 690 είναι αχανής, εκατοντάδες σελίδες έχουν γραφτεί για δαυτο στο advrider.

Αν το κοντό σασμάν (είσαι γελασμένος αν νομίζεις ότι θα το βελτιώσεις απλά με μακρύτερο γρανάζομα) η έλλειψη προστασίας απ τον αέρα και οι οριακοί χώροι για δυο δεν αποτελούν πρόβλημα για σένα, αξίζει να το ψάξεις.

Σοφή η κουβέντα περί προσανατολισμού. Αυτό τελικά καθορίζει τις επιλογές.

Βέβαια, έχει να κάνει και τι τύπος είσαι. Είσαι από αυτούς που βαδίζουν με την καρδιά ή με τη λογική;

Στην δική μου περίπτωση η καρδιά είναι το 690, η λογική είναι το Ζ, δεν ξέρω ποιο θα επικρατήσει.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Εχω πολύ υλικό να διαβάσω, και εδώ αλλά και στο advrider, που αρχίζω και το ανακαλύπτω σιγά σιγά.

Θα επανέρχομαι που και που, γιατί σίγουρα θα προκύψουν κι άλλες απορίες.

Thanks,
Γιάννης

giannis1070
08/03/2016, 23:41
Σοφή η κουβέντα περί προσανατολισμού.

Θα επανέρχομαι που και που.....

Καλησπέρα στην παρέα,

Ξαναζωντανεύω το νήμα για να δώσω ένα update, μια και εγώ είμαι ο νηματοθέτης.

Έψαξα αρκετά σχετικά με το 690 αλλά και με το 660Ζ. Οι απόψεις γενικά λίγο πολύ είναι ίδιες (με κάποιες μικρές εξαιρέσεις), όσον αφορά πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα.

Το 660Ζ είναι ένα all around εργαλείο το οποίο θα σε πάει παντού, μηχανικά αξιόπιστο όντας Ιάπωνας, οικονομικό σχετικά, με δυνατότητα να ταξιδέψεις δικάβαλος με αποσκευές, να το έχεις για καθημερινό commuting κ.α. αλλά δυστυχώς υστερεί σε δύναμη (το οποίο θα με βολέψει στο χώμα για αρχή, μια και θα είναι πιο "πολιτισμένο", αλλά στην καθημερινότητα θα εκδηλώσει αρκετά γρήγορα την "αδυναμία" του).

Από την άλλη, το πορτοκαλί πυροβόλο, είναι εμφανισιακά τρομερά ελκυστικό, βγάζεις τον κάγκουρα που κρύβεται μέσα σου, είναι "άσσος" στο χώμα παρά τα κιλά του σε σχέση με την κατηγορία φτερού και είναι από εκείνα τα μηχανήματα τα οποία σε κάνουν να αμαρτήσεις, για να μη μπω σε λεπτομέρειες. Τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα έχουν προαναφερθεί ουκ ολίγες φορές.

Έχει περάσει λοιπόν καιρός, το budget έχει αυξηθεί (με το σκατό παξιμάδι πάντα) και σκέφτομαι.....τι προσανατολισμό έχω (ακριβώς)?

α) Να πηγαίνω καθημερινά στη δουλειά μου.
β) Να πηγαίνω που και που κάνα ταξιδάκι (μακρινό ή κοντινό), με μια σχετική άνεση.
γ) Να αρχίσω να μαθαίνω το χώμα (βλέπε υποσημείωση)
δ) Να έχει δύναμη
ε) Να είναι σχετικά καινούριο
στ) Να είναι ΑΥΣΤΗΡΑ από ιδιώτη
ζ) Να μη στοιχίζει πάνω από 8500 euros
h) Να το βλέπω και να το χαζεύω.

Υποσημείωση: Από αυτά που διάβασα, κατάλαβα ότι πολύ σημαντικός παράγοντας για να ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ το χώμα, είναι να έχεις μικρό βάρος σε αυτό που καβαλάς. Γιατί λοιπόν να μην κάνω λίγο ακόμα σκατό παξιμάδι και, να τσιμπήσω πχ ένα ΥΖ250F(ή κάτι αντίστοιχο ελαφρύ) 10ετίας, το οποίο θα πειραματίζομαι οδηγικά και μηχανικά σα κουλάδι που είμαι.

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, κατέληξα να αγοράσω μια μοτοσυκλέτα, η οποία να διαθέτει πιο πολύ ασφάλτινα χαρακτηριστικά (μια και θα παίζει το ρόλο ενός καθημερινού μέσου μετακίνησης) και λιγότερο χωμάτινα. Ένα 70/30 ας πούμε. Ένα BMW F800GS ας πούμε ή ένα Tiger 800XC.

Θεωρώ ότι με τις παραπάνω κινήσεις, πετυχαίνω τα ακόλουθα:

α) Καθημερινή, όχι και τόσο ενεργοβόρα μετακίνηση
β) Αρκετά υποφερτή άνεση και πρακτικότητα στο ταξίδι για οδηγό και συνεπιβάτη (με τα κατάλληλα αξεσουάρ).
γ) Ροπή / Γκάζι
δ) Δυνατότητα εκδρομής σε περιοχές που δεν πάνε τα ασφάλτινα (Το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό προσόν). Δε μιλάω για enduro, μιλάω για εκδρομή με το έτερον ήμισυ ή παρέα σε ποταμάκια / cambing στα βουνά και όλα αυτά τα ρομαντικά κόλπα.

Όσον αφορά την ασχολία μου με το χώμα, εκεί θα αναλαμβάνει το ελαφρύ και η παρέα να με μάθουν. Καλό είναι, όταν θα φάω τη σαβούρα μου, να μην έχω πεσμένο δίπλα μου ένα BMW ή ένα Tiger, αλλά ένα χρέπι 10ετίας.

Στο δια ταύτα:

Εδώ και κάμποσες μέρες, είμαι ένας ευτυχής κάτοχος ενός Triumph Tiger 800XC SE μοντ. 14 με λίγα χιλιόμετρα.

Θα μου πει κάποιος, "εντάξει ρε φίλε, τι μας ζαλίζεις τα @ρχίδι@ με τόσες λεπτομέρειες, πες εκεί ένα πήρα το τάδε και τελείωσε το πανηγύρι"

Sorry εάν σας κούρασα παίδες, αλλά ένιωσα την ανάγκη να δώσω ένα λεπτομερειακό τέλος στο νήμα, το οποίο και άνοιξα.

Σας ευχαριστώ γι ακόμα μία φορά. :):wave2::beer:

Εδώ η καλή μου

354579

el-Gatto
09/03/2016, 01:21
Μπράβο σου ρε φίλε.
Πολύ εμπεριστατωμένη συλλογιστική και πολύ καλή επιλογή.
Ειδικα αν το πήρες και μέσα στο μπάτζετ που ανέφερες ,SUPER!!!

ΚαλοΤάξιδο - Αγραντζούνιστο - και Πάντα όρθιος !!! :beer:

dxeavy
09/03/2016, 10:11
Καλοτάξιδο και πάντα όρθιος, είναι κούκλα! :beer::wave2:

GiorgosLa
09/03/2016, 10:36
Καλοτάξιδο. Του κουτιού φαίνεται στη φωτογραφία. :beer:

ggs
09/03/2016, 10:58
Μπράβο σου ρε φίλε.
Πολύ εμπεριστατωμένη συλλογιστική και πολύ καλή επιλογή.
Ειδικα αν το πήρες και μέσα στο μπάτζετ που ανέφερες ,SUPER!!!

ΚαλοΤάξιδο - Αγραντζούνιστο - και Πάντα όρθιος !!! :beer:

αυτο ακριβως!

ωραιο μηχανακι !!

καλοταξιδο! να το χαρεις !!
:beer::beer::beer::beer:

foogr01
09/03/2016, 11:07
Ωωω τέλειο και πολύ όμορφο ! Καλοτάξιδο και αγρατζούνιστο !

:beer: :beer: :beer

GFawkes
09/03/2016, 11:15
Καλησπέρα στην παρέα,

Triumph Tiger 800XC SE μοντ. 14 με λίγα χιλιόμετρα.

Πολυ καλη και λογικη επιλογη...

το μηχανακι της Ελλαδας του σημερα!!

καλα χλμ να εχεις!

slzr
09/03/2016, 13:32
Καλοτάξιδο!

taisteal
09/03/2016, 13:35
Καλοβολτο και αγρατζουνιστο.
Πολυ ομορφο,και το χρωμα του απαιχτο
'
:beer::beer::beer:

George_M.
09/03/2016, 13:42
ψωνισες συννειδητα κ αυτο μετραει.ειδες τις πραγματικες σου αναγκες κ πηρες ενα εξαιρετικο μηχανακι!
να το χαρεις παντου κ παντα.

noodles
09/03/2016, 14:03
καλοταξιδο, παντα ορθιοι και οι 2 σας! :beer:

Christos ktm R
09/03/2016, 14:26
καλοταξιδο!