View Full Version : Booting from dvd
AUFGEBRACHT
29/10/2015, 20:17
Δηλαδή αυτή τη στιγμή έχεις το λάπτοπ στα χέρια σου χωρίς να έχει πειραχθεί.
Αν σου είναι εύκολο να το ανάψεις και να πατήσεις γρήγορα το F2 μόλις δεις το Dell Logo και ανέβασε μια φωτογραφία στο σημείο που θα κολλήσει.
Δεν κόλλησε... μόλις πατάς F2 μπαίνει κανονικά στο BIOS.
George_Sp
29/10/2015, 20:19
Δεν κόλλησε... μόλις πατάς F2 μπαίνει κανονικά στο BIOS.
Σαϊνι ο τεχνικός που το πήγες....λέω γω τώρα.
AUFGEBRACHT
29/10/2015, 20:23
Σαϊνι ο τεχνικός που το πήγες....λέω γω τώρα.
Αν θυμάσαι, όταν μου είχε εξ' αρχής προτείνει να πάω σε τεχνικό σου είχα απαντήσει ότι εδώ δεν τους εμπιστεύομαι... ;)
Όσες φορές έχω προσπαθήσει να μπω στο BIOS δεν έχει κολλήσει ποτέ, κι εγώ τον έκοψα για σαϊνι. Η πλάκα είναι πως όταν του άφησα τον υπολογιστή, φεύγοντας θυμήθηκα ότι το έχω με password στα windows και περίμενα να με πάρει τηλ να μου το ζητήσει, πήγα να τον πάρω και όταν τον ρώτησα εάν μπήκε στα windows με κοίταξε απορημένος, "ναι, γιατί να μην μπήκα";
George_Sp
29/10/2015, 20:29
Αν θυμάσαι, όταν μου είχε εξ' αρχής προτείνει να πάω σε τεχνικό σου είχα απαντήσει ότι εδώ δεν τους εμπιστεύομαι... ;)
Όσες φορές έχω προσπαθήσει να μπω στο BIOS δεν έχει κολλήσει ποτέ, κι εγώ τον έκοψα για σαϊνι. Η πλάκα είναι πως όταν του άφησα τον υπολογιστή, φεύγοντας θυμήθηκα ότι το έχω με password στα windows και περίμενα να με πάρει τηλ να μου το ζητήσει, πήγα να τον πάρω και όταν τον ρώτησα εάν μπήκε στα windows με κοίταξε απορημένος, "ναι, γιατί να μην μπήκα";
Καλά δε ρωτάω αν τον πλήρωσες.......Πάντως αν ήταν τόσο δύσκολη η κατάσταση να βρεις τεχνικό στα μέρη σου έπρεπε να το κάνεις ξεκάθαρο. Θα σου λεγα καλύτερα να το φόρτωνες ΚΤΕΛ με 5ευρώ να μου το στελνες να το κοιτάξω.
φεύγοντας θυμήθηκα ότι το έχω με password στα windows και περίμενα να με πάρει τηλ να μου το ζητήσει, πήγα να τον πάρω και όταν τον ρώτησα εάν μπήκε στα windows με κοίταξε απορημένος, "ναι, γιατί να μην μπήκα";
erm....
Και γιατι όχι;
Do-able και ευκολακι.
Δεν νομιζω οτι αυτο ειναι ενδειξη αχρηστου. Μαλλον το αντιθετο.
ΕΝΤΙΤ: ΑΝ οντως μπηκε. Γιατι μπορει να πουλαει και παπαδες...
AUFGEBRACHT
29/10/2015, 20:37
Καλά δε ρωτάω αν τον πλήρωσες.......Πάντως αν ήταν τόσο δύσκολη η κατάσταση να βρεις τεχνικό στα μέρη σου έπρεπε να το κάνεις ξεκάθαρο. Θα σου λεγα καλύτερα να το φόρτωνες ΚΤΕΛ με 5ευρώ να μου το στελνες να το κοιτάξω.
Όχι, δεν τον πλήρωσα ούτε ζήτησε κάτι... πάντως έτρεξα και τα διαγνωστικά της Dell και το διαγνωστικό της μητρικής τα βρήκε όλα ΟΚ.
343879
AUFGEBRACHT
29/10/2015, 20:38
Και το επίσημο πόρισμα...
343880
AUFGEBRACHT
29/10/2015, 20:43
erm....
Και γιατι όχι;
Do-able και ευκολακι.
Δεν νομιζω οτι αυτο ειναι ενδειξη αχρηστου. Μαλλον το αντιθετο.
ΕΝΤΙΤ: ΑΝ οντως μπηκε. Γιατι μπορει να πουλαει και παπαδες...
Απλά κι εγώ έχω την εντύπωση ότι δεν μπήκε καν, όχι ότι είναι ακατόρθωτο να μπεις άνευ password, απλά όπως το έγραψα αυτή την εντύπωση έδωσα.
George_Sp
29/10/2015, 20:48
Αύριο κάποια στιγμή αν έχεις χρόνο να μπω με teamviewer να ρίξω μια γρήγορη ματιά. Δε νομίζω οτι θα βρω κάτι αλλά αφού στο φορουμ δε βρήκε άκρη είναι το αμέσως επόμενο help που μπορώ να δώσω πριν το βάλεις στο ΚΤΕΛ. :P
Απλά κι εγώ έχω την εντύπωση ότι δεν μπήκε καν, όχι ότι είναι ακατόρθωτο να μπεις άνευ password, απλά όπως το έγραψα αυτή την εντύπωση έδωσα.
Ας παμε απλα παρακατω, γιατι το να συζητησουμε εμεις εδω, τι εκανε (η δεν εκανε) καποιος, καπου, καποτε ειναι ατελεσφορο.
Παρε ενα μπακ-απ και ειτε το παμε οπως στο πμ ειτε στειλτο στον George που (κατ'εμε φαινεται να) ειναι επαγγελματιας και σοβαρος, ωστε να λυσεις το θεματακι.
On another note, πολυ (ΔΕΝ) χαιρομαι που οι μηχανικοι/τεχνικοι Η/Υ και Πληροφορικης παραμενουν στα επιπεδα της δεκατιεας 2000.
Ευτυχως σοβαρα ατομα -προσπαθουν να- κανουν την διαφορα και καποτε θα γινει η αλλαγη (οχι! οχι!!! δεν ακουστηκα σαν τον ανδρεα.... ελπιζω)
AUFGEBRACHT
29/10/2015, 21:00
Ο George φαίνεται επαγγελματίας και μόνο και μόνο από αυτά που έχω αναφέρει έχει βρει από την αρχή το πρόβλημα: Ξήλωμα drivers και πέρασμα εκ νέου, εκεί κάτι έχει παιχτεί, γιατί το θέμα ξεκίνησε όταν έκανα manually update στους drivers ολίγον ανακατεμένα.
Πάντως μάλλον απέκλεισε το να θέλει άλλαγμα η μητρική όπως μου είπε ο τεχνικός...
Ο George φαίνεται επαγγελματίας και μόνο και μόνο από αυτά που έχω αναφέρει έχει βρει από την αρχή το πρόβλημα: Ξήλωμα drivers και πέρασμα εκ νέου, εκεί κάτι έχει παιχτεί, γιατί το θέμα ξεκίνησε όταν έκανα manually update στους drivers ολίγον ανακατεμένα.
Πάντως μάλλον απέκλεισε το να θέλει άλλαγμα η μητρική όπως μου είπε ο τεχνικός...
Οποτε αγαπητε, η Teamviewer και οτι βρει η 5&5Ε + την εργασια του να στο φτιαξει.
Εκτος κι αν το βρειτε με ουζακι-μεζεδακι ή μπυριτσα και κοψιδια.
Οποτε θελω προσκληση (εχουμε καιρο πει να βρεθουμε) και του γουηξ νοτις (ωστε να ερθω απο την μαρτυρικην νησον :p)
AUFGEBRACHT
03/11/2015, 22:55
Αν δε μπει το λάπτοπ πάνω σε πάγκο τεχνικού για 2 μέρες να κάνει διάφορα τεστ άκρη δε θα βγάλεις. Είναι σαν τη περίπτωση της μπουζόπιπας που ακουστικά οι μισοί έλεγαν βαράει βαλβίδα.
Εξαρτάται και πόση ώρα το εξέτασε και σου βγαλε πόρισμα.
Αυτό με το νέο χουνέρι στη φωτεινότητα βάζουν άλλα δεδομένα στην εξίσωση. Αν το έχεις στο ρεύμα και η φωτεινότητα είναι στο τέρμα και ξαφνικά πέφτει σε άλλο επίπεδο πάει να πει οτι το λειτουργικό "διαβάζει" αλλαγή κατάστασης ρεύματος σε "λειτουργία μπαταρίας" οπότε σου ρίχνει την φωτεινότητα για εξοικονόμηση (αν υποθέσουμε οτι τα power settings δουλεύουν σωστά).
Το λάπτοπ λοιπόν αλλάζει κατάσταση παροχής ενέργειας για κάποιο λόγο. Software?Antivirus? Hardware γιατί η μπαταρία έχει πρόβλημα και δε φορτίζει συνεχώς? Πλακέτα γιατί το DC module τα έπαιξε?
Είμαστε σε καλό δρόμο :p Έχω ρίξει απίστευτο τεχνικό διάβασμα, τύφλα να έχουν οι πανελλήνιες και το πανεπιστήμιο. Το χουνέρι με τη φωτεινότητα και την ξαφνική αυξομείωση το έλυσα, antivirus τελικά ο υπεύθυνος, το Bitdefender σε autopilot mode άλλαζε κατά το δοκούν τα profiles από standard σε game και αυτό επηρέαζε την φωτεινότητα. Μόλις το ρύθμισα λύθηκε άμεσα το πρόβλημα!!! Περάστηκαν και εκ νέου οι drivers με τη σωστή σειρά, δούλεψε κανονικά 2 μέρες και σήμερα πάλι τα ίδια, ΑΛΛΑ... Αρχίζω να πιστεύω ότι ο υπαίτιος είναι driver, όχι όμως το Intel Rapid Storage αλλά το Intel Management Engine Driver και συγκεκριμένα ότι η παρούσα έκδοση 11 αν και υποτίθεται συμβατή με Windows 10, δημιουργεί προβλήματα. Είπα να τρέξω και ένα powercfg/ energy και να τα αποτελέσματα...
344261
άσxετο, αλλα το bitdefender κανει διάφορα περίεργα, άλλαξε σε panta free 2016 (το καλύτερο free κατα τη γνώμη μου) ή Avast (λίγο βαρύ, αλλα γενικά σωστό)
AUFGEBRACHT
03/11/2015, 22:59
5 errors... το energy report αν και XTML δεν άνοιγε παρά μόνο με notepad (προς George_Sp ενταύθα) σου λένε αυτά τα 2 κάτι;
error-log-entry
">
<div class="log-entry-header">CPU Utilization:Processor utilization is high</div>
<div class="log-entry-content">
<div class="log-entry-description">The average processor utilization during the trace was high. The system will consume less power when the average processor utilization is very low. Review processor utilization for individual processes to determine which applications and services contribute the most to total processor utilization.</div>
<table>
<tr>
<td><span class="detail-name">Average Utilization (%)</span></td>
<td>6.84</td>
</tr>
</table><span></span></div>
</div>
</div>
<div class="log-entry">
<div class="
error-log-entry
">
<div class="log-entry-header">Platform Power Management Capabilities:PCI Express Active-State Power Management (ASPM) Disabled</div>
<div class="log-entry-content">
<div class="log-entry-description">PCI Express Active-State Power Management (ASPM) has been disabled due to a known incompatibility with the hardware in this computer.</div><span></span></div>
</div>
</div>
<h4>Warnings</h4>
<div class="log-entry">
<div class="
George_Sp
03/11/2015, 23:00
να σου κάνω μια ερώτηση? :lol:
αν είχες ρίξει μια φρέσκια εγκατάσταση από το μηδέν πόσες ώρες ψαξίματος πιστεύεις θα είχες γλιτώσει? :cry: :D
AUFGEBRACHT
03/11/2015, 23:02
να σου κάνω μια ερώτηση? :lol:
αν είχες ρίξει μια φρέσκια εγκατάσταση από το μηδέν πόσες ώρες ψαξίματος πιστεύεις θα είχες γλιτώσει? :cry: :D
Είμαι μαζοχιστής, απαντά στην ερώτησή σου; :D
George_Sp
03/11/2015, 23:03
Είμαι μαζοχιστής, απαντά στην ερώτησή σου; :D
τα πάθη μας και τα λάθη μας πληρώνουμε σε αυτή τη ζωή :p
AUFGEBRACHT
03/11/2015, 23:05
τα πάθη μας και τα λάθη μας πληρώνουμε σε αυτή τη ζωή :p
Εσύ τι φταις θα μου πεις και δίκιο έχεις... λες να είμαι και σαδιστής;
George_Sp
03/11/2015, 23:06
Εσύ τι φταις θα μου πεις και δίκιο έχεις... λες να είμαι και σαδιστής;
Όταν θα κατέβω προς Άργος θα κάνω μια στάση στα μέρη σου να πατσίσουμε :evil:
AUFGEBRACHT
03/11/2015, 23:08
Για να απαντήσω και σοβαρά στην ερώτησή σου χτες έφτασα στο κεφάλαιο clean istall, αλλά το παράτησα προσωρινά μιας και λύνοντας το θέμα με τη φωτεινότητα και περνώντας πάλι τους drivers πήρα θάρρος ότι μπορεί να το έλυνα...
AUFGEBRACHT
03/11/2015, 23:09
Όταν θα κατέβω προς Άργος θα κάνω μια στάση στα μέρη σου να πατσίσουμε :evil:
Απλά ενημέρωσέ με πριν τι φαγητό και μπύρα προτιμάς (όχι, δεν θα μαγειρέψω εγώ, έχω διάβασμα...)
George_Sp
03/11/2015, 23:17
Απλά ενημέρωσέ με πριν τι φαγητό και μπύρα προτιμάς (όχι, δεν θα μαγειρέψω εγώ, έχω διάβασμα...)
αν διαβάζεις όπως προσεγγίζεις το πρόβλημα στο λάπτοπ καλύτερα να ετοιμάσεις φαγητό στο φούρνο :lol:
θα σου στείλω όταν με το καλό κατέβω ^^
Αν δε λυθεί το θέμα μέχρι τότε το βλέπω από κοντά :cry:
Bob_o_mastoras
03/11/2015, 23:20
Εδω ειναι που μαστορευουμε τα μηχανηματα αυτα του διαβολου;;; :D
Λοιπον, εχω ενα dell inspiron 1750 του 2010 με 3 gb ram και 2πυρηνο 2,2 Ghz Intel Pentium. Tρεχω 64bitα 7αρια..
Παντα πηγαινε σφαιρα και δεν εχω αντιμετωπισει προβληματα μεχρι προσφατα.
Τωρα τελευταια λοιπον μου τρεχει ανα τακτα διαστηματα ενα service host των windows και μου τρωει ολη τη ram.. Και φυσικα σερνεται απεριγραπτα μετα.. :(
Προς το παρον αντιμετωπιζω το προβλημα κλεινοντας το svhost.. Αλλα αυτο φυσικα δεν λυνει το προβλημα μονιμα..
Οποτε ρωτω.. Τι να κανω για να βρω λυση;;
Σημειωτεον εχω ενα crackαρισμενο eset antivirus 2 εκδοσεων πριν.. Αλλα γενικοτερα δεν κυκλοφορω σε κακοφημα sites και πλεον πολυ σπανια να κατεβασω κατι φαση torrent κλπ..
George_Sp
03/11/2015, 23:23
Εδω ειναι που μαστορευουμε τα μηχανηματα αυτα του διαβολου;;; :D
Λοιπον, εχω ενα dell inspiron 1750 του 2010 με 3 gb ram και 2πυρηνο 2,2 Ghz Intel Pentium. Tρεχω 64bitα 7αρια..
Παντα πηγαινε σφαιρα και δεν εχω αντιμετωπισει προβληματα μεχρι προσφατα.
Τωρα τελευταια λοιπον μου τρεχει ανα τακτα διαστηματα ενα service host των windows και μου τρωει ολη τη ram.. Και φυσικα σερνεται απεριγραπτα μετα.. :(
Προς το παρον αντιμετωπιζω το προβλημα κλεινοντας το svhost.. Αλλα αυτο φυσικα δεν λυνει το προβλημα μονιμα..
Οποτε ρωτω.. Τι να κανω για να βρω λυση;;
Σημειωτεον εχω ενα crackαρισμενο eset antivirus 2 εκδοσεων πριν.. Αλλα γενικοτερα δεν κυκλοφορω σε κακοφημα sites και πλεον πολυ σπανια να κατεβασω κατι φαση torrent κλπ..
για τσέκαρε :)
https://malwaretips.com/blogs/svchost-exe-virus-removal/
Bob_o_mastoras
03/11/2015, 23:27
για τσέκαρε :)
https://malwaretips.com/blogs/svchost-exe-virus-removal/
Τhank you!!!! :beer::beer:
Αυτό μου θυμίζει: "Κάνω πάρτυ και η κύρια πόρτα του σπιτιού μου είναι ανοιχτή μεν αφύλακτη δε, αλλά δεν φοβάμαι μη μπει κανείς "κακός" μέσα, μένω σε καλή γειτονιά"
Τσεκάρισε μια και τον δίσκο σου με κάποιο εργαλείο πχ HDD regenerator από DOS mode ή βάλε το σέντινελ για να δεις σε τι κατάσταση είναι.
zannisvel
05/11/2015, 12:51
Σημερα παω να ανοιξω το PC με Win 8.1 και μια πολυ ωραια μπλε οθονη με error
PAGE_FAULT_ IN_NONPAGED_AREA
Μετα απο ψαξιμο στο Internet δε βρηκα κατι που να βοηθαει. Ουτε σε safe mode ξεκιναει, ουτε σε command line.
Τιποτα....
Καμια ιδεα τι ειναι αυτο το error?
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms854882.aspx
zannisvel
05/11/2015, 12:57
thanks, μαλλον η ζημια εγινε οταν συνδεσε ενα παλιο printer.
AUFGEBRACHT
07/11/2015, 11:26
ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!!!!!!! (και γλυτώσαμε format κτλ).
@George_Sp : σε ευχαριστώ πολύ για την υπομονή και τις συμβουλές σου.
@DrEvil : ευχαριστώ επίσης.
Αντε μπραβο!
Τελικα ποιος ηταν ο εχθρος;
ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!!!!!!!
πέταξες το....λάπτοπ; :confused:
:p
AUFGEBRACHT
07/11/2015, 11:45
Αντε μπραβο!
Τελικα ποιος ηταν ο εχθρος;
Intel Management Engine Driver τελικά, όπως υποπτευόμουν και έγραψα παραπάνω... έγινε downgrade και εγκατάσταση της προηγούμενης έκδοσης 9 για windows 7/8 και όλα λύθηκαν μεμιάς!!!
George_Sp
07/11/2015, 18:35
Intel Management Engine Driver τελικά, όπως υποπτευόμουν και έγραψα παραπάνω... έγινε downgrade και εγκατάσταση της προηγούμενης έκδοσης 9 για windows 7/8 και όλα λύθηκαν μεμιάς!!!
veni vidi vici αουφγκρεμπαχτ-μαν!
σου χω διαβολική ερώτηση.....λύθηκαν μόνο για σήμερα.....δε μας γράφεις και σε 1 βδομάδα? :lol:
AUFGEBRACHT
07/11/2015, 19:09
σου χω διαβολική ερώτηση.....λύθηκαν μόνο για σήμερα.....δε μας γράφεις και σε 1 βδομάδα? :lol:
Μην αφήσεις έναν άνθρωπο να χαρεί την επιτυχία του... αμέσως να του σπείρεις την αμφιβολία :p
Την ερώτηση που έκανες την έκανα μόνος μου πριν από εσένα, προς το παρόν 3 μέρες τώρα ανοίγει-κλείνει στο άψε σβήσε, εδώ θα είμαι να σου γράψω σε μια εβδομάδα. Τώρα θα σου δώσω τη χαρά να κάνεις την πρόβλεψη τι θα συμβεί σε μια εβδομάδα...
τραβάνε πολλούς πόρους και θέλουν αρκετή παραμετροποίηση αλλιώς σου κλειδώνουν πολλά. Άσε που γενικά ότι πολυδιαφημίζεται πάντα έχει μειονεκτήματα από πίσω λόγω συμφωνιών με άλλες εταιρίες.....που είναι μεγάλη κουβέντα να αναλύσω εδώ.
Αν ρωτήσεις τους περισσότερους τεχνικούς ποιο θεωρούν το χειρότερο antivirus θα σου πουν το McAfee....και αν τους ρωτήσεις γιατί....μάλλον θα πάρεις και την ίδια αναλυτική απάντηση "οτι το McAfee είναι ιός από μόνο του". Εδώ και χρόνια παίζει στη λίστα ως το χειρότερο σε σημείο bloatware. Ελπίζω να σε κάλυψα. ;)
Μπορώ να φανταστώ το McAfee να ευθύνεται για πολλά. Μπορεί και για το Skype σου...
Τωρα που περασε η κριση του Αουφ, μηπως θα μπορουσες να γινεις λιγο πιο αναλυτικος στα παραπανω και να με διαφωτισεις;
Αν μπορεις, περιελαβε στην απαντηση σου ενα σχολιο πως ο Gardner το βγαζει το κορυφαιο προϊον για endpoint protection για τα τελευταια 7 χρονια (http://www.mcafee.com/us/independent-reports/gartner-mq-endpoint-protection-platforms.aspx), ενω τοσοι τεχνικοι γνωριζουν πως ειναι ενας ιος απο μονο του.
Επισης, πως σου ξεφυγε το χειροτερο ολων (SYM);
AUFGEBRACHT
07/11/2015, 19:42
Τωρα που περασε η κριση του Αουφ, μηπως θα μπορουσες να γινεις λιγο πιο αναλυτικος στα παραπανω και να με διαφωτισεις;
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
Υ.Γ. Eκτός κι αν η SYM έβγαλε και antivirus και δεν το ξέρω, μάλλον εννοείς το Norton;
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
Υ.Γ. Eκτός κι αν η SYM έβγαλε και antivirus και δεν το ξέρω, μάλλον εννοείς το Norton;
Στην πληροφορικη παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν θεματα. Ορεξη να τα ψαχνεις κι να τα επιλυεις ή καλους γνωστους θελει.
Σε οτι αφορα το ΥΓ, ναι. Ειναι χρονια ενα απο τα πτανακια της Symantec και το NAV.
Μεχρι προτινος ηταν και το αγαπημενο μου brand στο data protection & high availability, αλλα επεστρεψε με την προτερη ονομασια και παλι. Ελπιζω να ξαναγινει ο κολοσσος που ηταν. (ασχετο ολο αυτο, αλλα εγω εχω χαρει)
AUFGEBRACHT
07/11/2015, 20:13
Εδώ και 12 χρόνια χρησιμοποιώ antivirus επί πληρωμή, με μια μικρή εξαίρεση που χρησιμοποίησα κάποιους μήνες τη δωρεάν λύση των AVG και Avira, οι οποίες δεν με έπεισαν. Ο πρώτος υπολογιστής μου είχε προεγκαταστημένο ένα Norton Antivirus, οπότε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι προ εξαμήνου χρησιμοποιούσα τη σουίτα της Symantec. Έχω διαβάσει απίστευτο κράξιμο και κριτικές, καλόπιστες και μη, αυτό που έχω να πω είναι ότι ΕΠΙΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Πολλές φορές με είχε γλυτώσει από ιούς και κακόβουλο λογισμικό όλα αυτά τα χρόνια. Το άλλαξα προ εξαμήνου γιατί ήταν παράλογα ακριβό αφ' ενός και αφετέρου επειδή ως Internet Security δεν είχε χαρακτηριστικά που έχει ο ανταγωνισμός. Έβαλα το Kasperksy Internet Security 2015, σε υπολογιστή με Windows 7 δουλεύει τέλεια, σε υπολογιστή με Windows 10 επίσης γρήγορο και ελαφρύ αλλά ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ από την ίδια την εταιρεία και επισήμως και ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά των online συναλλαγών που μ' ενδιαφέρουν. Η δε αναβάθμιση σε KIS 2016 που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι συμβατή με W10 τραγική, ναι μεν ακόμα πιο ελαφρύ αλλά γεμάτη bugs και ασυμβατότητες, ακόμα και από ορκισμένους οπαδούς τρώνε κράξιμο για την προχειρότητα που το διέθεσαν. Άλλαξα σε Bitdefender Internet Security 2016 το οποίο μου φαίνεται πιο ελαφρύ από το Kasperksy. Όσο για το McAfee, το laptop το είχε προεγκαταστημένο όταν αγοράστηκε καινούριο, αλλά το απεγκατέστησα αμέσως χωρίς να του ρίξω καν μια ματιά με το Norton.
Δεν θα υποστηριξω καποιες εταιριες, μα για την μαλακια που πουλαει για αντιβαϊρους η Συμαντεκ εχω αποψη.
Απαξ κι ενα αντιβαϊρους δεν σκαναρει συμπιεσμενα αρχεια και οχι μονο αυτο, αλλα επιτρεπει να εκτελειται το δυνητικα κακοβουλο λογισμικο το οποιο περιεχεται στο συμπιεσμενο αρχειο, εμενα δεν μου κανει.
Για το παραπανω εχω κι επισημη επιστολη της SYM οπου αναφερει οτι ετσι δουλευει το προϊον της. (Δεν ειναι στην διαθεση του οποιουδηποτε μου την ζητησει).
Οσο το NAV ηταν NAV και οχι SYM, ηταν (προσωπικη αποψη) απο τα καλυτερα προϊοντα.
Τωρα πια οχι.
Σε οτι αφορα την McAfee.
Το engine της ηταν και παραμενει ενα απο τα καλυτερα AV engines.
Εχει ενα καρο μαλακιες ενσωματωσει, μα ολες ειναι δυνατον να τις απενεργοποιησεις και να μεινεις με το core προϊον, που κανει την δουλεια του αψογα.
Οπως και πολλα αλλα προϊοντα, τα οποια ειναι ασφαλεστατα και 'ελαφρα'.
Σε οτι αφορα το Kaspersky δεν το εχω δουλεψει απο τοτε που σταματησα να εργοδοτουμαι στην Ελλαδα, οποτε και δεν γνωριζω.
Εντιτ:
Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι οι περισσοτεροι vendors email security gateways χρησιμοποιουν ειτε McAfee ειτε Sophos και στην περιπτωση της Cisco/Ironport των συνδυασμο των 2 προαναφερθεντων.
George_Sp
07/11/2015, 21:39
Dr.Evil:
Η πλειοψηφία ελλήνων τεχνικών για end-users ή Small businesses στην Ελλάδα λαμβάνει υπόψιν τη μέση χρήση που γίνεται και τις γνώσεις του μέσου χρήστη καθώς και τις σελίδες με τη μέγιστη επισκεψιμότητα ώστε να στήσει σωστά ένα περιβάλλον Windows και να το φορτώσει με τα αντίστοιχα προγράμματα ασφάλειας (antivirus-firewall) ώστε να ανταποκριθεί σε αυτό το κουστούμι απαιτήσεων.
Στο μυαλό βέβαια πάντα υπάρχει η Ελληνική λογική του free, του σπασμένου ή του να δώσω τα λιγότερα χρήματα και που αντιπροσωπεύει το 90% ίσως και παραπάνω των όσων απευθύνονται σε κάποιον τεχνικό για να στήσει έναν υπολογιστή-laptop ή να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης αν κολλήσουν ιό και θέλουν καθαρισμό.
Η πλατφόρμα του Sophos δε μπορεί να ανταπεξέλθει στην ελληνική λογική όπως καταλαβαίνεις όταν η άδεια κοστίζει 50+ευρώ.
Η πλατφόρμα του McAfee πάλι έχει άλλα προβλήματα. Παραείναι αδηφάγα σε πόρους και με πολύ κακό UΙ. Επίσης αν δε κάτσεις να φτιάξεις μέσα στο ήδη προβληματικό UI ακόμα 10ρυθμίσεις για να μην σπάει τα @@ και να δουλεύει ας πούμε "silent" πάλι δε φτάνεις σε ικανοποιητικό επίπεδο ενόχλησης και παρέμβασης στην ελεύθερη χρήση που θέλει να κάνει ο χρήστης γιατί αρκετές φορές κόβει και πράγματα που δε θα έπρεπε να κόβει.
Το αν Gartner organisation το βγάζει πρώτο 7σερί χρόνια δε μου λέει τίποτα για 2 λόγους:
α) Leading analyst firm Gartner has positioned McAfee, part of Intel Security (επομένως μιλάμε για συνεργαζόμενα προγράμματα)
β) Το Mcafee αποτελεί preinstalled antivirus σε εκατομμύρια μηχανήματα (desktop-laptop-tablets-mediaplayers) και τα reports που λαμβάνουν καθημερινά για ιούς αθροιστικά μπορούν να το βγάλουν κορυφαίο σε πολλές κατηγορίες μιας και το δείγμα είναι σαφώς κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του φίλιου προγράμματος.
Οι περισσότεροι vendors email security gateways θα ακολουθήσουν τις εντολές της Intel γιατί στους όρους του συμβολαίου της συμφωνίας σε δεσμεύουν να χρησιμοποιείς τα affiliate programs.
Ελπίζω να σε κάλυψα για τα 2 παραπάνω.
Για το sophos πάντως έχω εξαιρετική άποψη αλλά δε το συστήνω λόγω κόστους που θεωρώ οτι στην Ελλάδα του 2015, δεν έχει θέση όταν για τη βασική προστασία επαρκούν τα free ή οι φθηνότερες άδειες των 10-20ευρώ των υπόλοιπων επώνυμων antivirus.
Για τη Symantec επίσης είχα εξαιρετική άποψη μέχρι που βγήκε το 360 και κατέρρευσαν όλα.
Παρακολουθώ πάντως συνεχώς τις εξελίξεις και δεν είμαι ποτέ fanboy με παρωπίδες. Αν αύριο κάποιο άλλο βγει καλύτερο ή πιο value for money....θα βγω να το στηρίξω και να αναιρέσω όσα σου γράφω σήμερα.
Dr.Evil:
Η πλειοψηφία ελλήνων τεχνικών για end-users ή Small businesses στην Ελλάδα λαμβάνει υπόψιν τη μέση χρήση που γίνεται και τις γνώσεις του μέσου χρήστη καθώς και τις σελίδες με τη μέγιστη επισκεψιμότητα ώστε να στήσει σωστά ένα περιβάλλον Windows και να το φορτώσει με τα αντίστοιχα προγράμματα ασφάλειας (antivirus-firewall) ώστε να ανταποκριθεί σε αυτό το κουστούμι απαιτήσεων.
Στο μυαλό βέβαια πάντα υπάρχει η Ελληνική λογική του free, του σπασμένου ή του να δώσω τα λιγότερα χρήματα και που αντιπροσωπεύει το 90% ίσως και παραπάνω των όσων απευθύνονται σε κάποιον τεχνικό για να στήσει έναν υπολογιστή-laptop ή να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης αν κολλήσουν ιό και θέλουν καθαρισμό.
Ο ορος και μονο "ελληνες τεχνικοι"με κανει να δακρυζω. Δυστυχως απο τα γελια.
Δεν απαξιω τους πραγματι επαγγελματιες (το τι και πως σε θεωρω, απο την μονη εμπειρια που εχω μαζι σου, το εχω αναφερει νωριτερα στο παρον θρεντ), μα ειναι πολυ λιγοι στην ελληνικη πραγματικοτητα της πληροφορικης.
Για να μην φτασω να ρωτησω/μιλησω για εκπαιδευση και πιστοποιησεις σε πλατφορμες και εξοπλισμο.
(Το 'ενημερωνομαι καθημερινα απ το δικτυο' ειναι τκ και το γνωριζουμε και οι δυο μας)
Οποτε, παρακαλω, να μου επιτρεψεις να μην λαβω υπ' οψιν μου την επιχηρηματολογια σου ως εδω.
Η πλατφόρμα του Sophos δε μπορεί να ανταπεξέλθει στην ελληνική λογική όπως καταλαβαίνεις όταν η άδεια κοστίζει 50+ευρώ.
Το Sophos το ανεφερα για χρηση σε επαγγελματικη πλατφορμα, οποτε το τι και πως για τον μεσο χρηστη εσυ σαφως γνωριζεις καλυτερα.
Η πλατφόρμα του McAfee πάλι έχει άλλα προβλήματα. Παραείναι αδηφάγα σε πόρους και με πολύ κακό UΙ. Επίσης αν δε κάτσεις να φτιάξεις μέσα στο ήδη προβληματικό UI ακόμα 10ρυθμίσεις για να μην σπάει τα @@ και να δουλεύει ας πούμε "silent" πάλι δε φτάνεις σε ικανοποιητικό επίπεδο ενόχλησης και παρέμβασης στην ελεύθερη χρήση που θέλει να κάνει ο χρήστης γιατί αρκετές φορές κόβει και πράγματα που δε θα έπρεπε να κόβει.
Ενα γκουγκλαρισμα μακρυα ειναι να μαθει και ο πιο απλος χρηστης πως να κρατησει μονο αυτα που του χρειαζονται απο το McAfee.
Δεν υπερασπιζομαι κανεναν vendor (κατ' ακριβια, */μου, δεν εχω μετοχες σε κανενα. Αλλα οτι και να μου πεις, παραμενει ενα απο τα καλυτερα AV engines. Οσο και να μην σου αρεσει.
Το αν Gartner organisation το βγάζει πρώτο 7σερί χρόνια δε μου λέει τίποτα [Θα επρεπε, εισαι επαγγελματιας] για 2 λόγους:
α) Leading analyst firm Gartner has positioned McAfee, part of Intel Security (επομένως μιλάμε για συνεργαζόμενα προγράμματα)
Λαθος. Μιλαμε για κομματι της IΝTEL, καθως εχει εξαγοραστει και ενσωματωθει σε αυτη.
β) Το Mcafee αποτελεί preinstalled antivirus σε εκατομμύρια μηχανήματα (desktop-laptop-tablets-mediaplayers) και τα reports που λαμβάνουν καθημερινά για ιούς αθροιστικά μπορούν να το βγάλουν κορυφαίο σε πολλές κατηγορίες μιας και το δείγμα είναι σαφώς κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του φίλιου προγράμματος.
Αγαπητε, για τον Gardner το ποσους ιους επιασες και δεν επιασες δεν λεει τιποτα και δεν ειναι αυτο το μετρησιμο μεγεθος... ε; Να μην λεμε και οτι θεμε.
Οι περισσότεροι vendors email security gateways θα ακολουθήσουν τις εντολές της Intel γιατί στους όρους του συμβολαίου της συμφωνίας σε δεσμεύουν να χρησιμοποιείς τα affiliate programs.
Οχι Γιωργο. Δεν χρησιμοποιουν ολοι οι vendors Intel technologies και σιγουρα δεν εχει αναγκη η Cisco να ακολουθησει τις οδηγιες της Intel.
Εκτος αν γνωριζεις κατι περισσοτερο, οποτε παρακαλω να με διαφωτισεις.
Ελπίζω να σε κάλυψα για τα 2 παραπάνω.
Για το sophos πάντως έχω εξαιρετική άποψη αλλά δε το συστήνω λόγω κόστους που θεωρώ οτι στην Ελλάδα του 2015, δεν έχει θέση όταν για τη βασική προστασία επαρκούν τα free ή οι φθηνότερες άδειες των 10-20ευρώ των υπόλοιπων επώνυμων antivirus.
Δεν εχω καμια αποψη, καθως προειπα εσυ γνωριζεις πολυ καλυτερα απο μενα το κομματι αυτο, οποτε σε εμπιστευομαι.
Για τη Symantec επίσης είχα εξαιρετική άποψη μέχρι που βγήκε το 360 και κατέρρευσαν όλα.
Παρακολουθώ πάντως συνεχώς τις εξελίξεις και δεν είμαι ποτέ fanboy με παρωπίδες. Αν αύριο κάποιο άλλο βγει καλύτερο ή πιο value for money....θα βγω να το στηρίξω και να αναιρέσω όσα σου γράφω σήμερα.
Και αυτο απλα ενισχυει την εντυπωση μου οτι εισαι ενας σωστος επαγγελματιας
Απαντησα παραπανω, γιατι αλλιως θα εχανα την συνεχεια.
Με εξαιρεση 1-2 θεματακια, με εχει καλυψει η απαντηση σου.
ΜΦΧ/Γιωργος
SHOOTER045
07/11/2015, 22:05
Εγώ έχω πάντα σεκιούριτι
344506
Και δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος
George_Sp
07/11/2015, 22:19
Απαντησα παραπανω, γιατι αλλιως θα εχανα την συνεχεια.
Με εξαιρεση 1-2 θεματακια, με εχει καλυψει η απαντηση σου.
ΜΦΧ/Γιωργος
Δυστυχώς όταν γράφετε τις απαντήσεις μέσα στην ίδια την παράθεση δε μπορούμε να απαντήσουμε στα σημεία που θέλουμε εύκολα γιατί παραείναι χρονοβόρο να κόβεις και να ράβεις κοκκινα-μπλε-μαυρα γράμματα :lol: .
Θα τα συνοψίσω σύντομα λοιπόν με τη σειρά που τα διάβασα.
Συμφωνώ για την πλειοψηφία των ελλήνων τεχνικών και τις πιστοποιημένες γνώσεις τους σε πραγματικές συνθήκες ή μαθαίνω κατόπιν εορτής από τα λάθη μου ή από youtube how-to's.
Η επιχειρηματολογία μου μέχρι εκείνο το σημείο μιλάει καθαρά για την ελληνική πραγματικότητα/αντίληψη και για την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί άρα και τον αντίκτυπο στο αν διαθέτει (άσχετα αν τα έχει) ο πελάτης λεφτά.
Επειδή μάλλον σε μπέρδεψα με το διαχωρισμό ιδιωτών και επιχειρήσεων ως προς τα μεγέθη και την εμπειρία του χρήστη. Σαφώς και σε μια μεγάλη εταιρία δεν εγκαθιστάς AVG free. Εκεί πας σε Enterprise-Business licences πακέτα πέραν της ήδη υπάρχουσας υποδομής ασφαλείας (file-email server που αναλαμβάνει και το φιλτράρισμα εισερχόμενων εξερχόμενων)
Επειδή όμως σαν μέγεθος υποστήριξης και ετήσιο τζίρο δεν είμαι τίποτα το ιδιαίτερο σε σχέση με άλλους, περισσότερο εξυπηρετώ ιδιώτες και τις μικρές τους επιχειρήσεις, έχω όμως και μερικά καλά business support. Άρα και τα λεγόμενά μου έχουν να κάνουν περισσότερο με τον μέσο ιδιώτη χρήστη και την βασική χρήση που γίνεται, παρά τους big players και τις περιπτώσεις ddos attacks/email list phishing κλπ.
Επίσης προσπαθώ να απαντώ πιο απλά μέσα στο συγκεκριμένο φορουμ γιατί ακριβώς δεν είναι τεχνολογικό φορουμ με computer geeks αλλά free spirit rider minds που στη πλειοψηφία τους νοιάζει να δουλεύει σωστά το android τηλέφωνo με το gps ή το laptop-desktop για να μεταφέρουν σωστά φωτογραφίες και να φτιάχνουν ωραία βίδεα από τη GoPro. :P
Για να μην ξεφεύγω σε όσα έγραψες με μπλε. Είμαι λίγο ανισυστημικός τύπος και δε γουστάρω πολύ τα affiliate programs σαν λογική. Και δε πείθομαι και εύκολα οτι τα ratings δεν είναι μαγειρεμένα για άλλους λόγους.....όπως μαγειρεύει καλή ώρα η VW τις εκπομπές ρύπων για να περνάνε τα τεστ τα κουτιά της. Εδώ μαγειρεύει το Antutu το σκορ στα κινητά για να τα βγάζει πιο δυνατά.....Γενικά το σύστημα δουλεύει "μαγειρεμένα" και προτιμώ να είμαι λίγο περισσότερο υποψιασμένος και να εμπιστεύομαι την προσωπική μου εμπειρία.
Αυτά :beer:
Υ.Γ.
Εσύ με την κίτρινη υπογραφή που μας πονάει τα μάτια να σταματήσεις το spam :lol:
Φιλε, ολα καλα.
Δεχομαι αυτα που λες και τις εμπειριες σου.
Αν δεν εκτιμουσα δε την προσπαθεια σου οπως δω την περιγραφεις:
Επίσης προσπαθώ να απαντώ πιο απλά μέσα στο συγκεκριμένο φορουμ γιατί ακριβώς δεν είναι τεχνολογικό φορουμ με computer geeks αλλά free spirit rider minds που στη πλειοψηφία τους νοιάζει να δουλεύει σωστά το android τηλέφωνo με το gps ή το laptop-desktop για να μεταφέρουν σωστά φωτογραφίες και να φτιάχνουν ωραία βίδεα από τη GoPro.
πιστεψε με, δεν θα ανοιγα ποτε διαλογο μαζι σου.
Σε χαιρομαι γι' αυτο που κανεις. Δεν σε γνωριζω, μα ηδη σε εχω προτεινει σε αλλους κι ελπιζω να εχω εκτιμησει ορθα.
Οσο για τα λοιπα που λες, με βρισκεις συμφωνο.
Τις μπυρες θα τις πληρωνεις εσυ και θα τις πινω εγω; Αν ναι, να ξες οτι δεν σε παιρνει.
Απο την αλλη μεσα στις γιορτες, κερναω. Οποτε και θα σε ενημερωσω ;)
AUFGEBRACHT
07/11/2015, 23:18
Εγώ από την παραπάνω κουβέντα θα κρατήσω ότι το σύστημα δουλεύει μαγειρεμένα... Από μια έρευνα που είχα κάνει πριν αλλάξω το NIS σε sites όπως av-comparatives, av-test, συνήθως τα 2 πρώτα είναι το Kaspersky και το Bitdefender, σε άλλα λιγότερο γνωστά τύπου Dennis technology labs πάτο το Bitdefender και free προγράμματα εμφανίζονται ανώτερα από αυτό, αλλού βλέπω κορυφαίο εάν άγνωστο (σ' εμένα Vipre ή κάπως έτσι). Σε άλλα πάλι διαβάζω να επαίρεται το Bitdefender για το πόσο ελαφρύ είναι, σε άλλα διαβάζεις ότι είναι resource hog. Κοντολογίς μύλος...
Από τον κύκλο μου είμαι ειλικρινά ο μόνος που χρησιμοποιεί antivirus με ετήσια συνδρομή, οι περισσότεροι το θεωρούν πολυτέλεια (ιδιαίτερα στις μέρες μας) και πολλοί χλευάζουν την επιλογή αυτή - και μπορεί να έχουν δίκιο. Πολλοί δεν χρησιμοποιούν κανένα antivirus, λίγοι κάποια δωρεάν, ακόμα πιο λίγοι κάτι σπασμένα. Δεν μπαίνω σε τσοντοsites, δεν κατεβάζω προγράμματα και ταινίες, δεν παίζω στοίχημα και τυχερά παιχνίδια, δεν έχω facebook, δεν παίζω παιχνίδια online και πιθανόν να έκανα και τη δουλειά μου μια χαρά με ένα δωρεάν πρόγραμμα. Αυτό όμως θεωρώ ότι δεν σημαίνει και τίποτα, τις προάλλες π.χ. μπήκα στη σελίδα του Αττικού Πάρκου για να δω τα εισιτήρια και το Kaspersky τρελάθηκε στα μηνύματα ότι μπλόκαρε επιθέσεις του τάδε Trojan (μπορεί βέβαια και να ήταν false). Έχοντας πέσει θύμα keyloggers μια φορά στο παρελθόν (χωρίς ευτυχώς δυσάρεστα επακόλουθα γιατί το κέντρο κάρτας της τράπεζας είχε γατόνια και έπιασαν την απάτη) θεωρώ (μπορεί εσφαλμένα) ότι έχω καλύτερη προστασία με ένα εμπορικό πρόγραμμα που έχει χαρακτηριστικά όπως secure browser για online συναλλαγές, virtual keyboard παρά με ένα δωρεάν. Και όταν είναι να σκάσω το 40άρι για ανανέωση εκείνη τη στιγμή μου κακοφαίνεται αλλά από την άλλη το θεωρώ αναγκαίο κακό (και πάλι λέω μπορεί να κάνω λάθος).
Φιλε Αουφ,
καθενας θα βρει οτι του ταιριαζει, αναλογως με αυτο που θελει.
Οποιο και καθε συστημα, το μαγειρεμα το εχει στην καθημερινοτητα του, απλα για ξεκινημα της ημερας.
Εγω παιζω μονο linux.
Εχω ακουσει και κραξιμο για την επιλογη μου, ακομη κι εδω μεσα (λες και μιλαμε για EU vs Japan motos), χωρις να ξερουν καν για ποιο λογο η το τι και πως.
Και σε αυτο το "καθαρο" λειτουργικο, χρησιμοποιω antivirus, γιατι η πουστια μπαινει σε καθε σπιτι, ειτε το θελουμε ειτε οχι.
Χωρις να λεει τιποτα, καθως ειναι η προσωπικη μου αποψη και επαναλαμβανω δεν προωθω κανεναν vendor, κατ' εμε απο τα καλυτερα AV που υπαρχουν εκει εξω ειναι της Comodo, καθως και απο τους πιο ασφαλεις browser ο IceDragon παλι της Comodo.
Αλλα αυτο ειμαι εγω κι αυτο βολευει εμενα, δεν σημαινει οτι κανει και για τους αλλους.
Καθεις ας πραξει οπως νομιζει, αλλα στην δυσκολη προσπαθηστε να εχετε εναν *καλο* μηχανικο να σας βγαλει απο την λουμπα.
Και αν μηχανικος σας πει, αφου πρωτα εχει κερδισει την εμπιστοσυνη σας, πως ειναι καλυτερα να 'σκασετε' 50Ε για κατι αλλο περαν αυτου που σας εχει γινει συνηθεια και κοστιζει 40Ε, εμπιστευθειτε τον.
Μαι του σεντς.
Παω να ανοιξω το βιβλιο μου και να κλεισω την μερα μου.
Καληνυχτα αγαπητοι.
Εγώ έχω πάντα σεκιούριτι
344506
Και δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος
Πυροβολησες το πισι;
zannisvel
12/11/2015, 16:52
Σημερα παω να ανοιξω το PC με Win 8.1 και μια πολυ ωραια μπλε οθονη με error
PAGE_FAULT_ IN_NONPAGED_AREA
Μετα απο ψαξιμο στο Internet δε βρηκα κατι που να βοηθαει. Ουτε σε safe mode ξεκιναει, ουτε σε command line.
Τιποτα....
Καμια ιδεα τι ειναι αυτο το error?
Απλα να ενημερωσω οτι τελικα ηταν ο σκληρος που ειχε βαρεσει.... Ετρεξα το Hirens και απο εκει εκανα το chkdsk
AUFGEBRACHT
18/11/2015, 17:30
2 εβδομάδες μετά όλα ρολόι... :a08: Να θεωρήσω τελικά ότι λύθηκε;
George_Sp
18/11/2015, 18:11
2 εβδομάδες μετά όλα ρολόι... :a08: Να θεωρήσω τελικά ότι λύθηκε;
:D μέχρι το επόμενο πρόβλημα........................... ναι λύθηκε :lol:
AUFGEBRACHT
18/11/2015, 18:34
:D μέχρι το επόμενο πρόβλημα........................... ναι λύθηκε :lol:
Εεεε τώρα νομίζω ότι υπερβ...
345669
George_Sp
18/11/2015, 19:41
:lol:
George_Sp
17/12/2015, 12:36
Μετά από πολύ καιρό είπα να δοκιμάσω να πειραματιστώ με την αναβάθμιση από παλιότερο λειτουργικό σε windows 10.
Πειραματόζωο ένα HP με 4gb μνήμη και διπύρηνο intel μοντελάκι 2ετίας και σχετικά αξιόπιστο.
Περασμένο το τελευταίο bios με υποστήριξη windows8 windows10, ανοιγμένο και καθαρισμένο εσωτερικά με φρέσκια θερμοαγώγιμη στα τσιπάκια του.
Για να μην υπάρχει όμως αμφιβολία της προηγούμενης εγκατάστασης, έκανα πρώτα format από το 0 το δίσκο με windows 7, έβαλα μόνο drivers και πάτησα το κουμπάκι του Windows Update για να μου προσφέρει η microsoft την τέλεια εμπειρία αναβάθμισής της. Ειδικά αφού το μηχάνημα είναι "παρθένο" δε θα πρεπε να πάει τίποτα στραβά. :p
348356
Μια ακόμα απόδειξη του γιατί επιμένω στο να γίνεται εγκατάσταση λειτουργικού από το 0 με το τελικό λογισμικό που θα περαστεί εξαρχής, και όχι με upgrades από δισκάκια ή από windows update αυτόματα.
Σας το υπογράφω οτι δεν έχει καμία σχέση μια καθαρή εγκατάσταση με φρέσκους drivers και ενσωματωμένα όσο το δυνατόν περισσότερα updates-patches-fixes από το να τα κάνετε όλα μια συνέχεια και να γράφουν τα νέα πάνω από τα παλιά.
:D
GIXXERAKIAS
17/12/2015, 13:01
Δηλαδή εγώ με ένα netbook acer 1410 μονοπύρηνο και 2Gb μνήμη δεν έχω ελπίδα να τα τρέξω ε?:(
Τρέχει τα 7άρια from day one αλλά έχει αρχίσει να σέρνεται και έλεγα μαζί με format κτλ να του περάσω και τα 10 να δω και πώς είναι.
Αν έτρεχες 7 αξιοπρεπώς, δε θα έχεις πρόβλημα με τα 10.
George_Sp
17/12/2015, 13:06
Δηλαδή εγώ με ένα netbook acer 1410 μονοπύρηνο και 2Gb μνήμη δεν έχω ελπίδα να τα τρέξω ε?:(
Τρέχει τα 7άρια from day one αλλά έχει αρχίσει να σέρνεται και έλεγα μαζί με format κτλ να του περάσω και τα 10 να δω και πώς είναι.
τα 10άρια είναι πιο ελαφριά από τα 7 και με καλύτερη διαχείριση μνήμης. Αλλά με 2gb δε πας πουθενά. Πλέον τα πάντα άρχισαν να βαραίνουν (chrome-firefox-media players-facebook apps)...γενικά όλα τα προγράμματα.
Το νετμπουκάκι σου όμως πέρνει μέχρι 4gb ram και είναι το καλύτερο που μπορείς να του κάνεις. Οπότε ξεκινάς από αναβάθμιση μνήμης (μεταχειρισμένες κάνουν κάτω από 50ευρώ τα 2x2gb)
μπααα σε netbookάκι μιά χαρά είναι και τα 2 GB. Καλύτερα με 4 GB, αλλά τί θα κάνεις σε netbook? Θα σηκώσεις καμιά σελίδα να χαζέψεις, κανα youtube/facebook/moto.gr ε οκ νταξ, παλεύεται. Το πολύ πολύ του πετάς έναν SSD, βάζεις 8 GB swap και είσαι κομπλέ. Εγώ θα έβαζα και τα 4 GB που λέει ο συνονόματος.
GIXXERAKIAS
08/01/2016, 23:44
Tελικά έκανα το βήμα και τα πέρασα μιας και ήρθε η πολυπόθητη ειδοποίηση για τα 10άρια.(αφού του επέτρεψα να κάνει τα updates)
Το πρόβλημά μου ενώ το μοτόρι πήρε τα πάνω του είναι κάτι που είχα και πιο πρίν....έσβησα κάτι edeals από τα προγράμματα πρίν κάνω την αναβάθμιση αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετό και έχουν περάσει στην registry somehow....και δεν τα βλέπω κιόλας η είναι καλά κρυμμένα η στραβώθηκα από τις ώρες που το παλεύω.
Βγαίνουν κάτι ενοχλητικές διαφημίσεις by edeals pro κλτ και σέρνεται το εργαλείο αβέρτα με την κακομοίρα την cpu στο 95% κολλημένη μόνιμα (celeron 743 στα 1.30ghz το καημένο τι να κάνει).Από μνήμη πάμε πολύ καλά 1.1 από τα 1.9 διαθέσιμα και θα του κάνω δωράκι και τα 2gb ακόμα να έχει να παίζει μόλις λύσω τα θεματάκια.
CD με το λειτουργικό δεν παίζει μιας και είναι είναι boot to go from purchase.Μπορώ να το κάνω format κάπως και να του ξαναπεράσω τα 10 καθαρά καθαρά με τους drivers του acer κτλ from bios με στικάκι?Και αν ναι πότε μπορείς GeorgeSP να στο φέρω να το κάνεις γιατί εγώ δεν σκαμπάζω από τόσο πολύ εξειδικευμένα πράματα... :p
Εκτός αν καταφέρεις να το καθαρίσουμε από οτιδήποτε το κακόβουλο και είναι μια χαρά και έτσι.Αν τα καταφέρεις κερνάω σάντουιτς από τον Billy και στο netbook θα πάρω ένα σπέσιαλ 2gb extra ram και μια καινούρια μπαταρία να ξανανοιώσει γιατί κρατάει κανένα δίωρο πλέον μόνο.
απεγκατεστησε προγραμματα που δεν χρησιμοποιείς.
κανε εκκαθάριση δισκου
απεκατεστησε όλα τα παλια antivirus, antispyware, κλπ και βάλε panta 2016 free (και κανε scan)
απεγκατεστησε τους browsers και βαλε mozila που τρωει την λιγοτερη μνήμη
κανε defrag
απενεργοποίησε απο το msconfig όλες τις εφαρμογες που δεν θελεις να τρέχουν όταν κανεις boot.
βάλε adblock στον monzila για να μην κατεβαζεις χιλιες δυο λαλακίες οταν ανοίγεις site.
George_Sp
09/01/2016, 01:00
gixxerakias σου στέλνω πμ. :)
AUFGEBRACHT
01/04/2016, 19:26
Χρησιμοποιώ το παρόν thread (που έχει καταντήσει πασπαρτού) για να μην ανοίξω άλλο. Γίνεται ένας χαμός με το ransomware; Την τελευταία εβδομάδα έχω χάσει τον λογαριασμό πόσους έχω ακούσει να την έχουν πατήσει, οι περισσότεροι από mail, αλλά και πάρα πολλοί από επίσκεψη σε ιστοσελίδες.
Χρησιμοποιώ το παρόν thread (που έχει καταντήσει πασπαρτού) για να μην ανοίξω άλλο. Γίνεται ένας χαμός με το ransomware; Την τελευταία εβδομάδα έχω χάσει τον λογαριασμό πόσους έχω ακούσει να την έχουν πατήσει, οι περισσότεροι από mail, αλλά και πάρα πολλοί από επίσκεψη σε ιστοσελίδες.
Τι είναι αυτο;
AUFGEBRACHT
01/04/2016, 19:53
Τι είναι αυτο;
Ιός, κακόβουλο λογισμικό, συνήθως κλειδώνει όλα τα αρχεία του χρήστη π.χ. φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα ή και όλο τον υπολογιστή και ζητάει λύτρα κυρίως σε bitcoins για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία. Αυτή την εβδομάδα άκουσα 2-3 μαζεμένες περιπτώσεις...
γενικα γινεται χαμος, απο σπαμ και βλακειες, στο facebook, στα email παντου...
οταν κανεις κλικ σε αρθα του στυλ "δειτε γυμνη την χ ηθοποιο" αυτα παθαινεις... καλα ειναι ομως, κλεφτες θα γινουμε εμεις οι τεχνικοι?:lol:
SHOOTER045
01/04/2016, 22:04
γενικα γινεται χαμος, απο σπαμ και βλακειες, στο facebook, στα email παντου...
οταν κανεις κλικ σε αρθα του στυλ "δειτε γυμνη την χ ηθοποιο" αυτα παθαινεις... καλα ειναι ομως, κλεφτες θα γινουμε εμεις οι τεχνικοι?:lol:
Εσείς οι τεχνικοί έχετε ακούσει για μια παπαριά που προσβάλει smartphone-tablet.
Που κολλάει το wifi για να σε αναγκάζει να μπαινεις απο ρην σύνδεση σού?
Εσείς οι τεχνικοί έχετε ακούσει για μια παπαριά που προσβάλει smartphone-tablet.
Που κολλάει το wifi για να σε αναγκάζει να μπαινεις απο ρην σύνδεση σού?
όχι, αλλά το περίμενα πως και πως
το είδες εσύ;
SHOOTER045
01/04/2016, 22:31
Στο τηλ ενος φίλου.
Για να ξεμπλοκαρει του το έκανε επαναφορά
οχι δεν εχω ακουσει. αλλα γενικα στα κινητα/ταμπλετ δεν κανουν δουλεια τα antivirus κτλ. παιρνεις back up ολα τα αρχεια που εχεις μεσα και πατας επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων.
στις ρυθμισεις της συσκευης απενεργοποιηστε την επιλογη "να επιτρεπεται η εγκατασταση εφαρμογων απο αγνωστες πηγες". δυσκολα να ξανακολλησει ιο. ;)
SHOOTER045
01/04/2016, 22:41
Στο τηλ μου και στο tablet έχω το 360 και ποτε δεν έχει πάθει το παραμικρό κανένα απ τα δύο
Βαλτε Linux, να βγαλει σπυρια ο Μπιλτσερ.
Και δεν ειναι καμια τρελλη επιστημη. Απλα μην τα περιμενετε ολα ετοιμα.
Επισης, αν βαριεστε, τι θα κανουν οι τεχνικοι;
Βαλτε Linux, να βγαλει σπυρια ο Μπιλτσερ.
Με έχεις παρεξηγήσει :p Δεν έχω κανένα πρόβλημα με linux ή οποιοδήποτε εναλλακτικό λειτουργικό. Γνωρίζω και εκτιμώ τις δυνατότητές τους. Πρόβλημα έχω με τους χρήστες που δεν έχουν ιδέα γιατί τα χρησιμοποιούν. Και όχι, το "δεν είναι microsoft" δεν είναι λόγος :p
Λόγω υποχρεώσεων δεν μπαίνω τόσο συχνά όσο παλιότερα στο moto και χάνω επεισόδια οπότε και δεν μπορώ να βοηθήσω όσο θα ήθελα αλλά ευτυχώς υπάρχουν άξιοι συνάδερφοι και δίνουν σωστές συμβουλές.
Στο θρεντακιον τούτο υπάρχουν πολλές αλήθειες αλλά και τεχνικές που με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο πχ η σχέση drivers & BIOS (υπάρχει και είναι πολύ σημαντική την εξήγησε ο Γιώργος πολύ σωστά), η σειρά με την οποία εγκαθιστούμε τους drivers, το προβλήματα που κατά καιρούς έχει προκαλέσει το Intel Management Engine Interface και άλλα πολλά καθώς και ότι όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και στην πληροφορική υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Ειδικά στην πληροφορική θα έλεγα ότι υπάρχει η μεγαλύτερη συσσώρευση "αλεξιπτωτιστών". Ο κάθε πιτσιρικάς που κατάφερε να κάνει 1-2 φορματ μόνος του και να εγκαταστήσει 10 παιχνίδια, πήρε ένα κατσαβίδι και βουρ για πελάτες. Πολλοί δε από αυτούς άνοιξαν και μαγαζιά και όποιον πάρει ο χάρος, μαθαίνουν στου κασίδι το κεφάλι. Δεν πάει ο νους σας τι βλέπω σε μηχανήματα που έχουν ανοίξει διάφοροι. Δεν είναι όμως όλοι έτσι, όπως επίσης είναι πολύ δύσκολο να κάνεις διάγνωση εκ του μακρόθεν. Πολλές φορές ο χρήστης του οποίου το PC έχει πρόβλημα δεν σου δίνει όλη την πληροφορία είτε γιατί δεν ξέρει να στην δώσει είτε γιατί έχει ήδη προαποφασίσει ποια τον βολεύει να είναι η βλάβη που έχει.
Αναφορικά με τα AV υπάρχουν πολλές απόψεις, η δικιά μου είναι ότι κοστίζει πολύ λιγότερο (περίπου 20€ τον χρόνο ανά PC) να έχεις ένα καλό και αξιόπιστο AV γνήσιο εγκατεστημένο στο PC σου παρά να ρισκάρεις. Υπάρχουν labs που κάνουν συχνά πυκνά τέστ και δίνουν τα αποτελέσματα στην δημοσιότητα αλλά κι εκεί συμβαίνει ότι και στα περιοδικά ειδικού τύπου που όποιος πληρώνει έχει μαι καλή θέση στις μετρήσεις. Το κόλπο είναι να επισκέπτεσαι αρκετά τέτοια sites και να βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα ή να εμπιστεύεσαι τον / την τεχνικό - μηχανικό που σου κάνει τις δουλειές στο PC που δεν μπορείς εσύ. Εγώ προσωπικά δεν έχω μετοχές σε καμία εταιρία AV, πιστεύω όμως και υποστηρίζω KIS μιας και δεν με έχει προδώσει ποτέ μια 14ετία τώρα. Ο καθένας βέβαια πράττει κατά το δοκούν αλλά να θυμίσω την πρόσφατη ιστορία με το ransomware Locky και κάποιους κλώνους που έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά ειδικά σε επαγγελματίες. Στο δικό μου μαγαζί έχουν έρθει περί τα 30 χτυπημένα μηχανήματα, όλα μηχανήματα δουλειάς (πχ λογιστών) που τους γ@μήθηκε ο σύμπας, (Τα χτυπημένα είναι πολλά περισσότερα αλλά οι πιτσιρικάδες και οι φοιτητές που είχαν μόνο τσόντες και μουσική δεν αγχώθηκαν, τα ξανα-κατέβασαν) Άκρη δεν βγήκε και όλοι ακολούθησαν την συμβουλή μου να αφήσουν απείραχτο τον παλιό δίσκο να πάρουν καινούριο και να ξαναπεραστούν τα προγράμματα από την αρχή για να μπορέσουν να δουλέψουν. Όσοι είχαν μπακ άπ και δεν ήταν στον ίδιο δίσκο που σημαίνει δεν ήταν χτυπημένο, είχαν τις λιγότερες απώλειες μεταφρασμένες σε χρήμα και χρόνο. Όσοι δεν είχαν μπακ απ απλά τον ήπιαν.Κάποια στιγμή θα πιαστούν οι λεβέντες και θα δοθούν στην δημοσιότητα τα κλειδιά οπότε και κάθε σοβαρή εταιρία AV θα φτιάξει πατσάκι για να καθαρίζει τα χτυπημένα αρχεία, αλλά έως τότε Υ Π Ε Μ Ο Ν Η ! !
Επίσης ακόμα ένας πόντος για τον Γιώργο που λέει ότι φωνάζω χρόνια κι εγώ "Καθαρή εγκατάσταση". Λύνει πολλά προβλήματα και αν δεν τα λύσει σε βάζει στον σωστό δρόμο για να βρεις προβλήματα στο hardware.
Τα φιλιά μου σε όλους!
George_Sp
02/04/2016, 22:32
:beer:
ζηλεύω... δεν έχω βάλει ποτέ antivirus ποτέ, πουθενά... αλλά δεν έχω κολλήσει τίποτα ποτέ :/
AUFGEBRACHT
02/04/2016, 23:58
δεν έχω κολλήσει τίποτα ποτέ :/
...και την πληρώνουμε εμείς.
ε να προσέχετε τι τρεχετε και τι συνδέετε στα μηχανήματά σας :p
ζηλεύω... δεν έχω βάλει ποτέ antivirus ποτέ, πουθενά... αλλά δεν έχω κολλήσει τίποτα ποτέ :/
πάντως αν θες να ζήσεις την εμπειρία να κάνουμε ένα vpn με έναν θησαυρό που έχω στο μαγαζί. Μία που θα συνδεθούμε και μιά που θα γεμίσεις με κάθε είδους ζωύφιο
SHOOTER045
03/04/2016, 12:03
Ευτυχώς το γειτονακι μου ο DALTON δεν ασχολείται με booting,pc,antivirus κτλπ.
Θα σας είχε στείλει ολους σπίτι.
Είναι μη πιασει κάτι στα χέρια του...:D
nikos_abel
03/04/2016, 12:55
Έχετε και σεις προβλήματα μα τα πισια. Τι να πούμε και μεις με τα μήλα :lol:
πάντως αν θες να ζήσεις την εμπειρία να κάνουμε ένα vpn με έναν θησαυρό που έχω στο μαγαζί. Μία που θα συνδεθούμε και μιά που θα γεμίσεις με κάθε είδους ζωύφιο
:panic: i think i'll pass... την έχω ζήσει την εμπειρία στο συνεργείο, φτάνουν 7 μήνες :eleison:
Δεινόσαυρος
03/04/2016, 14:23
Και όχι, το "δεν είναι microsoft" δεν είναι λόγος :p
Είσαι σίγουρος γι αυτό;;;
Εντελώς σίγουρος; :lol:
Πόσο σίγουρος, δλδ;;; :p
Δεινόσαυρος
03/04/2016, 14:34
Και για να εξηγηθώ: (περι θέσεως για MS)
1 - Σε έχουμε για πειραματόζωο και καρπαζοεισπράκτορα της κάθε μ@*@**@ς που θα μάς γκαβλώσει -- δεν είναι λόγος;
2 - Θα πρέπει να φορτώσεις το πισί σου με αντι-βάιρους που θα καταναλώνει δεκαπλάσια ισχύ από οποιοδήποτε λογισμικό πρόκειται να τρέξεις (έβερ) -- δεν είναι λόγος;
3 - Θα καταστρέψουμε κάθε λογική δομή του interface που ανταποκρίνεται κάπως στην βασική δομή των δεδομένων σου (file system κλπ) με καστομιές ΓΤΠ που βγάζει ένα τμήμα με τρελλούς που προσλάβαμε ειδικά για αυτόν τον σκοπό -- δεν είναι λόγος;
4 - Δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις δουλειά όπως θες εσύ... μόνο όπως σου λέμε εμείς... και μόνο άμα γουστάρουμε -- δεν είναι λόγος;
5 - Μόλις νομίσεις οτι συνήθισες κάτι και το κουμαντάρεις κάααπως το αλλάζουμε αμέσως -- δεν είναι λόγος;
6 - GOTO step 1
Ναι, έχω κάποια προγράμματα που τρέχουν μόνο σε Windows.
Αναγκαστικά, της δουλειάς, όχι από προσωπική επιλογή.
Τα τρέχω σε αφιερωμένο πισι που δεν τρέχει τίποτα άλλο, και ακόμα και στο net από proxy μόνο το αφήνω να μπει.
Άν μου δίναν έστω κι ένα ντόλαρ μόνο για κάθε ώρα που μου έχει φάει αυτό γ*****ο λειτουργικό, θα έπαιρνα Multistrada με τσάμπα lifetime service.
George_Sp
03/04/2016, 14:37
Αν είναι να το κάνουμε apple fanboys vs microsoft fanboys να φτιάξουμε νέο θέμα. Εδώ τα παιδιά ρωτάνε μερικές απορίες και βοηθάμε απομακρυσμένα όσο μπορούμε. Δε χρειάζεται να τους ζαλίσουμε με αιώνιες διαμάχες :)
nikos_abel
03/04/2016, 14:39
Αν είναι να το κάνουμε apple fanboys vs microsoft fanboys να φτιάξουμε νέο θέμα. Εδώ τα παιδιά ρωτάνε μερικές απορίες και βοηθάμε απομακρυσμένα όσο μπορούμε. Δε χρειάζεται να τους ζαλίσουμε με αιώνιες διαμάχες :)
Σε καμμία περίπτωση δεν πάω να το κάνω vs - αν μη τι άλλο, όσα προβλήματα έχουν οι γουιντοάδες, τόσες και λύσεις θα βρούν. Οι μηλαραδες
είναι οι καμμένοι :lol:
SHOOTER045
03/04/2016, 14:44
Σε καμμία περίπτωση δεν πάω να το κάνω vs - αν μη τι άλλο, όσα προβλήματα έχουν οι γουιντοάδες, τόσες και λύσεις θα βρούν. Οι μηλαραδες
είναι οι καμμένοι :lol:
Ε ναι ρε
Γαμω τα μήλα σας...
356055
Δεινόσαυρος
03/04/2016, 15:19
Έχεις δίκιο, και συγνώμη για την παρέμβαση.
Απλά δεν μπορώ να βλέπω ανακρίβειες όπως «το ότι δεν είναι MS δεν είναι λόγος» και παρεκτράπην! Να με συμπαθάτε δεν το ξανακάνω.
Παρεμπιπτόντως δεν είμαι μηλαράς, λινουξάς είμαι, και με παραξενεύει που τέτοια σχετικά εύκολα προβλήματα δημιουργούν τόσο θέμα...
George_Sp
03/04/2016, 15:34
Έχεις δίκιο, και συγνώμη για την παρέμβαση.
Απλά δεν μπορώ να βλέπω ανακρίβειες όπως «το ότι δεν είναι MS δεν είναι λόγος» και παρεκτράπην! Να με συμπαθάτε δεν το ξανακάνω.
Παρεμπιπτόντως δεν είμαι μηλαράς, λινουξάς είμαι, και με παραξενεύει που τέτοια σχετικά εύκολα προβλήματα δημιουργούν τόσο θέμα...
όλα good :beer:
όλα έχουν τα + και - τους.
Κατά την άποψή μου η επιλογή είναι θέμα τι βολεύει προσωπικά τον καθένα για τη χρήση που κάνει, το χρόνο που μπορεί να διαθέσει για να μάθει την πλατφόρμα, αλλά και την υποστήριξη που επιθυμεί σαν after sales.
Προφανώς παίζει και το οικονομικό το ρόλο του.
Τα apple-οειδή απευθύνονται σε όσους έχουν μεγαλύτερη άνεση στην τσέπη σε σχέση με τα υπόλοιπα και δεν τους απασχολεί το γιατί έδωσαν 2x 3x 4x χρήματα για να κάνουν 1 πράγμα καλύτερο και τα υπόλοιπα τα ίδια ή και χειρότερα από τον ανταγωνισμό.
τα microsoft-οειδή έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα μιας και μπορείς να πάρεις περισσότερο value υπηρεσιών και υποστήριξης πολλαπλής χρήσης για τα λεφτά που ζητάνε.
Τα λινουξοειδή κάνουν παπάδες αλλά πρέπει να έχεις διαβάσει αρκετά και να ψαχτείς μόνος σου για να παραμετροποιήσεις μια εφαρμογή να τη φέρεις στα μέτρα σου, οπότε το πόση υπεραξία δίνουν ως δυνατότητες χάνεται από το παράλογο σε διάρκεια χαμένο χρόνο σε διάβασμα και ψάξιμο.
Εξ ου και οτι έχει καθιερωθεί το microsoft ως πιο δημοφιλές προϊόν και πιο user friendly.
Και για να εξηγηθώ: (περι θέσεως για MS)
Άχου τα, μωρέ, οι λινουξάδες παρεξηγήθηκαν :p Δεν είμαι υπέρμαχος της MS και μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα. Δεν υπονόησα πουθενά ότι δεν υπάρχουν λόγοι να μην έχεις windows. Έγραψα ότι 9 στους 10 που το κάνουν δεν έχουν λόγο. Ας μην πιάσουμε και την apple :lol:
nikos_abel
03/04/2016, 16:40
Τα apple-οειδή απευθύνονται σε όσους έχουν μεγαλύτερη άνεση στην τσέπη σε σχέση με τα υπόλοιπα και δεν τους απασχολεί το γιατί έδωσαν 2x 3x 4x χρήματα για να κάνουν 1 πράγμα καλύτερο και τα υπόλοιπα τα ίδια ή και χειρότερα από τον ανταγωνισμό.
Εξ ου και οτι έχει καθιερωθεί το microsoft ως πιο δημοφιλές προϊόν και πιο user friendly.
Τα μηλοειδή, αν πλερώνεις τα πάντα είναι τα πιο user friendly από όλα. Αλλά μιλάμε για πολλά λεφτά.
Επίσης, έχω την άποψη ότι σαν μηχανήματα είναι (ή έστω ήταν) πάρα πολύ καλά στημένα για να κάνουν αυτά τα 2 - 3 πράγματα
για τα οποία τα παίρνεις πραγματικά απροβλημάτιστα. Και πάλι, αρκεί να τα πληρώνεις όλα κανονικά (όχι σαν και μένα :p )
Στα λίνουξ, αν γνωρίζεις, μπορείς να τα κάνεις όλα τζάμπα, αλλά πρέπει να ξέρεις. Και να ξέρεις καλά.
Στα γουίν, τα κάνεις όλα φθηνά και αρκεί να ξέρεις λίγο.
Είναι η άποψή μου.
George_Sp
03/04/2016, 16:45
άρα συμφωνούμε :P
Τα Mac υπερτερούν έναντι του ανταγωνισμού σε 2-3 συγκεκριμένες δουλειές (κυρίως σε ήχο και εικόνα). Οποιοσδήποτε άλλος αγοράζει Mac, δεν έχει ιδέα τι του γίνεται ή/και το κάνει απλά για να δείχνει το μήλο στους φίλους του.
Τα κινητά της apple είναι παντελώς άχρηστα για τα λεφτά τους. Καμία εξαίρεση.
@Δεινόσαυρος: έχεις ερωτικό πμ.
nikos_abel
03/04/2016, 17:02
άρα συμφωνούμε :P
Εντελώς. :beer:
Τα κινητά της apple είναι παντελώς άχρηστα για τα λεφτά τους. Καμία εξαίρεση
Ειναι όντως πανάκριβα. Αλλά δεν ειναι σε καμμία περίπτωση άχρηστα.
Τα Mac υπερτερούν έναντι του ανταγωνισμού σε 2-3 συγκεκριμένες δουλειές (κυρίως σε ήχο και εικόνα). Οποιοσδήποτε άλλος αγοράζει Mac, δεν έχει ιδέα τι του γίνεται ή/και το κάνει απλά για να δείχνει το μήλο στους φίλους του.
Τα κινητά της apple είναι παντελώς άχρηστα για τα λεφτά τους. Καμία εξαίρεση.
@Δεινόσαυρος: έχεις ερωτικό πμ.
+1200 (όχι για το ερωτικό πμ)
AUFGEBRACHT
03/04/2016, 19:19
Η ύπαρξη αυτοκόλλητου με το μισοφαγωμένο μήλο στα αυτοκίνητα κατόχων Mac, είναι προς επίρρωση των ανωτέρω γραφομένων...
AUFGEBRACHT
03/04/2016, 19:28
Για να γυρίσουμε στα των antivirus, η μόνιμη επωδός της πλειοψηφίας των αρνητών ύπαρξης τέτοιων εφαρμογών στα pc τους είναι "τους ιούς τους κατασκευάζουν οι ίδιες οι εταιρείες antivirus για να φοβίζουν τον κόσμο". Καπάκι έρχεται κι η αποστομωτική ατάκα "ποτέ δεν έχω βάλει antivirus στη ζωή μου και δεν έχω κολλήσει ιό και κάνω κάθε χρόνο και 2-3 φορμάτ όταν ο υπολογιστής σέρνεται (γιατί άραγε;...).
ι κάνω κάθε χρόνο και 2-3 φορμάτ όταν ο υπολογιστής σέρνεται (γιατί άραγε;...).
Αν πραγματικα θες απαντηση γι' αυτο και η αποψη μου (οχι γνωμη, αποψη) μετραει, πες μου να την παραθεσω μετα την Μοτο2
Λοιπον.
Μια γρηγορη περιγραφη τους πως δουλευει ο kernel λειτουργικων και γιατι τα windows με τον χρονο "σερνονται" και τα \βοηθα' το format & reinstall.
Στα unix/unix-ειδη κατα την εναρξη λειτουργειας, μονο τα βασικα του κερνελ "φορτωνονται" στην μνημη, Ολα οσα εχουν να κανουν με την λειτουγρεια της μηχανης ("drivers", I/O devs protocols, etc).
Οτι αφορα το οποιο προγραμμα το οποιο 'καλειται' να εκκινησει, φορτωνεται στην μνημη εκεινη την στιγμη απο καποιο configuration file.
Η μεγαλη διαφορα των παραθυρων ειναι οτι χρησιμοποιουν κατι το οποιο ονομαζεται "registry".
Με την εγκατασταση ενος προγραμματος, οτι αφορα το προγραμμα αυτο, εγγραφεται σε αυτην και φορτωνεται στην μνημη καθε φορα που εκκιναται το συστημα.
Οταν τα σβησει/κανει απεγκατασταση ο χρηστης, αυτα μετακινουνται στο 'backup" κομματι της registry , το οποιο ναι μεν δεν φορτωνεται στην μνημη κατα την εκκινηση, αλλα! δεσμευει μερη της μνημης, για την περιπτωση που χρειαστει...
Οποτε το συστημα, σταδιακα σερνεται.
Τα μηλα δε, χρησιμοποιουν ενα υβριδκο συστημα (δεν εχει νοημα να το περιγραψω τωρα).
Το καλο τους ειναι οτι χρησιμοποιουν μονο συμβατο και certified hardware, το οποιο σημαινει πως καθε γραμμη κωδικα του κερνελ ειναι γραμμενο/κομμενο&ραμμενο για αυτα τα parts, οποτε και εχει πολυ καλυτερο integration με το hardware αυτο.
Αυτα πολυ συντομα και περιληπτικα.
Σε οτι αφορα συγκεκριμενα apps και s/w, καθως και antivirus, υπαρχουν αλλοι εδω με μεγαλυτερη πειρα και γνωση απο εμενα για να πουν την αποψη τους.
Ωρα για μαγειρεμα, πριν τα ΧεΠε
amyroukai
03/04/2016, 20:33
Επειδή το λαπιτόπι της καλής μου, μου τα έχει κάνει choo-rekia να του περάσω τα 10άρια, που είναι σουπερντούπερουάουμαγικά, κατά την μικρομαλακή εταιρία, επειδή στις αρχές είχα διαβάσει για διάφορα ζητηματάκια...
έχουν ωριμάσει επαρκώς, να το αφήσω να τα περάσει;