Σύνδεση

View Full Version : Booting from dvd

Σελίδες : 1 2 [3]

DrEvil
03/04/2016, 20:36
Επειδή το λαπιτόπι της καλής μου, μου τα έχει κάνει choo-rekia να του περάσω τα 10άρια, που είναι σουπερντούπερουάουμαγικά, κατά την μικρομαλακή εταιρία, επειδή στις αρχές είχα διαβάσει για διάφορα ζητηματάκια...

έχουν ωριμάσει επαρκώς, να το αφήσω να τα περάσει;

Τα εχω στης δουλειας (γμν Ciscο που ολα σε λινουξ τα στηριζεις-αλλα οχι το λειτουργικο το ιδιο).
Πιο τιμια απο την εκδοση '7' μου φαινονται, μα δεν εχω εμπειρια απο χρηση ιδιωτη.
Ειναι και πιο ρουφιανοι επισης, αλλα αυτο ειναι ενα απο τα σημεια των καιρων.

AUFGEBRACHT
03/04/2016, 20:44
Ειναι και πιο ρουφιανοι επισης, αλλα αυτο ειναι ενα απο τα σημεια των καιρων.

Αυτό πάλι με το telemetry των δεκαριών και τα στοιχεία που συλλέγουν...πέφτουν όλοι από τα σύννεφα όπως όταν μαθαίνουν ότι μοντέλα κάνουν βίζιτες και καλλιτέχνες πάιρνουν πρέζα ένα πράγμα. Στην εποχή του Μεγάλου Αδερφού που τα πάντα καταγράφονται κάνουν όλοι λες και πριν τα δεκάρια ο χρήστης ήταν αόρατος και κύριος των πραγμάτων...

vaska
03/04/2016, 20:45
Επειδή το λαπιτόπι της καλής μου, μου τα έχει κάνει choo-rekia να του περάσω τα 10άρια, που είναι σουπερντούπερουάουμαγικά, κατά την μικρομαλακή εταιρία, επειδή στις αρχές είχα διαβάσει για διάφορα ζητηματάκια...

έχουν ωριμάσει επαρκώς, να το αφήσω να τα περάσει;

Τα 10 θα είναι ο αντικαταστατης των 7 σε σταθεροτητα, κάνουν καλύτερη διαχείριση πόρων και πλέον με την gen 2 έκδοση είναι αρκετά καλά. Να τα βάλεις λοιπόν αλλά με καθαρή εγκατάσταση και όχι από πάνω από την έκδοση που φοράς τώρα

amyroukai
03/04/2016, 20:47
Τα 10 θα είναι ο αντικαταστατης των 7 σε σταθεροτητα, κάνουν καλύτερη διαχείριση πόρων και πλέον με την gen 2 έκδοση είναι αρκετά καλά. Να τα βάλεις λοιπόν αλλά με καθαρή εγκατάσταση και όχι από πάνω από την έκδοση που φοράς τώρα

Βασκουλίνι μου, πως γκένεν ατό όταν παίρνεις λαπιτόπι με προφορτωμένο OS? Έχει το στικεράκι γνησιότητας από κάτΟΥ, αλλά βοηθάει τούτο, παλιό SN στα 10άρια???

Hayate
03/04/2016, 20:57
Γιάννο μπορείς να κάμεις το εξής.Clean install και μετά ανοίγεις ένα ticket στο live support της μακρομαλακευτικής.Δίνεις στον παλίκαρο το Serial Νumber και κάπως κάνουν αυτοί το register οτι ειναι Genuine τα Windows σου...Απο το επόμενο φορμάτ δε χρειάζεται τπτ,έιναι καταχωρημένο στους σέρβερ τους.Τουλάχιστον εμένα έτσι δούλεψε.Μία φορά μίλησα με το παλουκάρι και μετά δεν έβαζα ουτε serial ουτε τπτ.

vaska
04/04/2016, 08:41
Βασκουλίνι μου, πως γκένεν ατό όταν παίρνεις λαπιτόπι με προφορτωμένο OS? Έχει το στικεράκι γνησιότητας από κάτΟΥ, αλλά βοηθάει τούτο, παλιό SN στα 10άρια???

Μία γρήγορη για να ξεκινήσω να δουλεύω.
α) από την στιγμή που έχεις γνήσια 7 και μεταγενέστερα δικαιούσαι γνήσια 10. Για τα 7 υπάρχει το στίκερ με τον κωδικό κάπου κολλημένο στην κάτω μεριά του μηχανήματος ή στην θήκη της μπαταρίας, για τα 8 ο κωδικός είναι καταχωρημένος στο BIOSκαι δεν χρειάζεται να κάνεις τπτ απολύτως.

β) Μέσα στην ημέρα θα ανεβάσω ένα ISO στο σύννεφο και θα σου δώσω το λίνκ αν θες. Με το ρουφους φκιάνεις ένα UEFI Bootable USB stick και του φορτώνεις το ISO. Από κει και μετά τα πράγματα είναι απλά, Μπουτάρεις (ή Κουρτάκης ότι εσύ πεθυμάς) από το USB κι εγκαθιστάς τα 10. Η έκδοση που σχεδόν όλοι δικαιούνται είναι η Home κι έχει να κάνει με την έκδοση του λειτουργικού που είχες αγοράσει με το μασίνι. Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων το μεγαλύτερο μέρος των Ν/Β που πωλούνται στην Ελληνική αγορά ενεργοποιεί την Home έκδοση. Η έκδοση που βάζω εγώ είναι η GEN 2 με ριλίζ 1ος του 2016.

Ότι θες πμ me

Acacius
04/04/2016, 14:47
Χρησιμοποιώ το παρόν thread (που έχει καταντήσει πασπαρτού) για να μην ανοίξω άλλο. Γίνεται ένας χαμός με το ransomware; Την τελευταία εβδομάδα έχω χάσει τον λογαριασμό πόσους έχω ακούσει να την έχουν πατήσει, οι περισσότεροι από mail, αλλά και πάρα πολλοί από επίσκεψη σε ιστοσελίδες.

Για να επιστρέψω σε αυτό το θέμα, δεν ξέρω έχει σχέση αλλά εδώ και 2-3 εβδόμάδες έχουν πολλαπλασιαστεί τα σπαμ μηνύματα με ζιπαρισμένες επισυνάψεις που λαμβάνω σε μία διεύθυνση μέιλ.

Αυτό το προγραμματάκι πρόληψης ίσως φανεί χρήσιμο σε κάποιους: https://www.foolishit.com/cryptoprevent-malware-prevention/

nickald
04/04/2016, 15:33
Από 7 σε 10 μπορεις να κανεις σε πρωτη φαση το upgrade...

Στη συνεχεια φορμαρεις και κανεις clean install και δεν χρειαζεται να βαλεις κωδικο. Οπου σου ζηταει κανεις skip skip ariel ξερωγω και μετα το βρισκει μονο του. Στην ουσια δενει το εργαλειο σου με τον προηγουμενο κωδικο των 7 και σου καβατζαρει έναν κωδικο των 10