View Full Version : Eρωτεύτηκα μια αλλήθωρη χοντρούλα γερμανίδα.
Για μένα τέλειωσαν οι αναζητήσεις, οι σκέψεις και οι προβληματισμοί για την αγορά της επόμενης μοτοσυκλέτας. Την πήρα και όσο την οδηγάω τόσο πιο πολύ με κερδίζει. Πρόκειται για ενα ταπεινό R 1150 gs, μονόμπουζο, χωρίς σέρβο, με λίγα χιλιόμετρα και σε άψογη κατάσταση.
343565
Αγόρασα μετα από πολύ σκέψη, την κατάλληλη μοτοσυκλέτα για την χρήση που σκοπεύω να της κάνω. Εχει απ όλα τα καλά εκτός πλαινών βαλιτσών και από συντήρηση για την ώρα δεν χρειάζεται τίποτα άξιο λόγου. Και ναι με εχει κερδίσει απόλυτα.
Είναι η πρώτη φορά που παίρνω Ευρωπαϊκό μεγάλο μηχανάκι πέρα από τα εντούρο ή από τα μικρά ον/οφφ. Εδώ και καιρό, σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την αγορά ενός 1150 ή 1200 και ξεκίνησα την έρευνα, διαβάζοντας από εδώ και από εκεί. Το 1200 γρήγορα το άφησα στην άκρη γιατί τα μοντέλα του 2007 και μετά, που απ' ότι γράφουν στα φόρουμ και απ΄ότι λένε οι κακές γλώσσες, είναι πιο αξιόπιστα, είναι παραλληλα και πανάκριβα σαν μεταχειρισμένα. Για το 1150 θα γράψω παρακάτω.
Το ΚΤΜ 950 το απέκλεισα πρώτον γιατί καίει πολύ αλλά κυρίως γιατί σε αυτή τη φάση της μοτοσυκλετιστικής μου ζωής ήθελα κάτι πιο χαλαρό και όχι ενα πολεμικό εργαλείο που χρειάζεται και την ανάλογη φροντίδα. Ενας αλλος σημαντικός λόγος είναι ότι αποφάσισα να ΜΗΝ ξαναπατήσω χώμα με μεγάλο και βαρύ μηχανάκι. Για αυτή τη χρήση εχω άλλο πιο μικρό και ίσως κάποια στιγμή, όταν παρατήσω το εντούρο, θα πάρω για χαλαρές χωμάτινες βόλτες, ενα μικρό εντουράκι.
Το f800 και το tiger 800 τα απέκλεισα γιατί μου πέφταν κομματάκι ακριβά σαν μεταχειρισμένα.
Εκανα κάποιες σκέψεις για βαραντέρο αλλά μέχρι εκεί. Το καβάλησα λίγο αλλά δεν τα βρήκαμε.
Bob_o_mastoras
25/10/2015, 20:55
Καλοταξιδη η γερμανιδα!! :beer:
Καλές βόλτες και καλα χιλιόμετρα!! Πάντα όρθιος!!
Καλοταξιδη και καλη συμβιωση!
:beer:
George_M.
25/10/2015, 21:10
σιγουρα θα σε παει κ θα την πας οπου εχεις χαραξει Κωστα!!
καλοταξιδη!!:beer:
el-Gatto
25/10/2015, 21:12
Τα καλύτερα ταξίδια σου εύχομαι μαζί της Κωστή. :beer:
spyrakos35
25/10/2015, 21:12
να ξέρεις οτι οι γερμανίδες είναι λίγο βρωμιάρες (αξούριστες με τρίχες στη μασχάλη κιετς)
αμα εσύ όμως γουστέρνεις, στα παπακια μας εμάς
καλή συμβίωση με την χοντρή
Το 1150 το πήρα γιατί ήθελα κάτι πιο ροπάτο, με περισσότερους χώρους και πιο γρήγορο από το άφρικα.
Αυτή δε η έλλειψη της 6ης ταχύτητας του άφρικα με κούρασε πολύ. Αρχισα να ψάχνομαι με το γρανάζωμα αλλά όπως είναι γνωστό κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις. Με το μαμα γρανάζωμα το δικάβαλο ταξίδι με την αφρικάνα + μπαγκάζια δεν μπορεί να υπερβεί τα 130km/h. Για κάποιους είναι μια χαρά ταχύτητα ταξιδιού, για μένα, όχι τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Ετσι τον τελευταίο χρόνο σκεφτόμουν την αλλαγή. Αποφάσισα να ξαναπάρω ον/οφ, αλλά από την Ιαπωνία μεριά οι επιλογές είναι vstrom 650 ή βαραντέρο. Το vstrom μια χαρά μηχανάκι είναι αλλά εμένα μου λειψε η ροπή και τα κυβικά. Η λογική βέβαια μου λεγε πάρε vstrom μέχρι που...
...μου έδωσε ένας φίλος ενα 1150 και το πήγα μια βόλτα από το Περιστέρι ως την Ελευσίνα. Αυτό ήταν, το μικρόβιο του μπόξερ έκανε την δουλειά του. Κατάλαβα αμέσως ότι αυτό το μηχανάκι μου κάνει. Με κέρδισε και ακόμα την θυμάμαι εκείνη την βόλτα. Ετσι πριν από 6 μήνες άρχισα να διαβάζω για τα gs. Διάβαζα και για το 1200 αλλά "είναι πολλά τα λεφτά Αρη" και γρήγορα προσγειώθηκα στην πραγματικότητα. Το θέμα είναι nai ok να πάρω ενα μεγαλύτερο μηχανάκι αλλά να μπορώ και να ταξιδέψω, αλλιώς τι νόημα έχει να χρεωθώ και να ταλαιπωρώ και να ταλαιπωριέμαι με ενα μπόξερ στην πόλη;
Eψαχνα αγγελίες έψαχνα από γνωστούς ώσπου κάπου είδα αυτό το κίτρινο στο νετ. Μίλησα με τα παιδιά από το Λεωνίδιο και όλα τα άλλα ήρθαν από μόνο τους. Την προηγούμενη Κυριακή στον Πάρνωνα το είδα για πρώτη φορά. Και το πόθησα, το μαμημένο μου έκανε κλικ. Οταν κάποια στιγμή μετά τον καφέ μου το έδωσε ο Γιάννης βόλτα για κάμποση ώρα, ξαναθυμήθηκα γιατί ηθελα να πάρω τέτοιο μηχανάκι. Αν δεν εχετε οδηγήσει ενα μπόξερ κάντε το ή καλύτερα όχι αν δεν θέλετε να μπείτε σε έξοδα. :)
Ξέρεις πολύ καλά τι πήρες και γιατί και γι αυτό θα το ευχαριστηθεις!!!
Καλά χιλιόμετρα Κώστα!!!!
SHOOTER045
25/10/2015, 21:20
Καλορίζικο :beer:
Και τώρα που το έζησα μια βδομάδα το gs μπορώ να πω ότι είμαι 100% ευχαριστημένος από την αγορά μου. Εχω διαβάσει τα πάντα για αυτό το μοντελο, έχω διαβάσει περιοδικά Ελληνικά και μη, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο ευχάριστο είναι το 1150 στην οδήγηση, παντού ακόμα και μέσα στην πόλη.
Το βάρος του το φοβόμουν. Ναι καλά, με το που ξεκινάει γίνεται πούπουλο, ειλικρινά στο κλειστό στροφιλίκι είναι πιο εύκολο από το άφρικα. Αυτό δεν το περίμενα με τίποτα. Επίτηδες πάω σε γνωστές διαδρομές και εχω εντυπωσιαστεί με το πόσο ευχάριστο είναι στην οδήγιση.
Σε πιο ανοιχτό δρόμο εχει τα 140 στις 4000 στροφές και τα 160 στις 5.000 στροφές. Για μένα τα 160 είναι η μεγιστη ταχύτητα ταξιδιού. Με καμμιά μεγάλη μοτοσυκλέτα που είχα παλιά δεν ταξίδευα πιο γρήγορα. Και το 1150 με την ζελατίνα που φοράει το συγκεκριμένο, ταξιδεύει βελούδινα και ξεκούραστα χωρίς καθόλου κραδασμούς, τύφλα να χουν τα χόντα δηλαδή :lol:.
Είναι οικονομικό μέχρι αυτές τις ταχύτητες. Ακόμα και μεσα στην πόλη καίει κάπου 6.5 λίτρα στα 100 όσο το άφρικα δηλαδή. Από φρένα είναι μια χαρά, το συγκεκριμένο εχει και σωληνάκια υψηλής και εχω πολύ καλή αίσθηση στο φρενάρισμα.
Στα "πολλά" είναι βράχος, δεν χαμπαριάζει, είναι ενα ενιαίο σύνολο και στριβει πάρα πολύ καλά. Και αυτό δεν το περιμενα από μια χοντρή. Στο κλειστό στροφιλίκι είναι ξεκούραστο ακόμα και σε γοργούς ρυθμούς. Σε χρήση σούπερσπορτ ή σουπερμοτάρντ δεν ξέρω τι κάνει και ούτε με νοιάζει.
Αυτό όμως που δεν μπορώ να περιγράψω είναι η αίσθηση ασφάλειας και η ποιότητα κύλισης που έχει. Καμμία σχέση με ότι είχα οδηγήσει ως τώρα. Ναι κούμπωσα με την μπουμπού και ευχαριστιέμαι οδήγηση. Καλά ταξίδια να χουμε, όλοι μας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ για τις ευχές -
να ξέρεις οτι οι γερμανίδες είναι λίγο βρωμιάρες (αξούριστες με τρίχες στη μασχάλη κιετς)
αμα εσύ όμως γουστέρνεις, στα παπακια μας εμάς
καλή συμβίωση με την χοντρή
Δώσε μου Ανατολικογερμανίδα με τρίχα στην μασχάλη και πάρε μου την ψυχή :lol:
Nostradamus
25/10/2015, 21:38
:beer::beer:
καλοταξιδο και απεφτο κωστη... να το χαρεις οσο δεν παει.. :beer:
Καλορίζικο και καλοτάξιδο :beer:
amyroukai
25/10/2015, 21:49
Είναι το.γαμημένο έρωτας όντως.
Πολλές καλές διαδρομές, πολλές όμορφες στιγμές, να το χαρείς...
Δεν θα σε πιάνουμε με τίποτα.πια :p
dimmie_72
25/10/2015, 22:02
Nα το χαρείς όσο δεν πάει, το μονόμπουζο είναι και πιο αξιόπιστο απ το δίμπουζο. :beer:
Καλοταξιδο φιλε...αυτες οι Γερμανιδες τα καλυτερα παιδια μας εχουν παρει!!!
πυξιδας990
25/10/2015, 22:09
τωρα εγω τι να πω?
μονο πως εγινε ολη η διαδικασια πες να τους πιασει εγκεφαλικο.
καλοριζικο φιλε και σκωτσεζικο(οχι ντους)
το καλο με αυτό το μηχανακι παντως είναι ότι μπορεις να συρταρωσεις μια 6αδα μπυρες στο φτερο μπροστα, να δεσεις και δυο μπροζολες στα κυλινδρα, και να φτασεις στο βουνο να κανεις το πικνικ σου κυριος με ζεστο καλοψημενο κρεας (θα πρεπει να σταματήσεις καπου να το γυρισεις απ'την άλλη όμως) και κρυα μπυριτσα.... αρχοντας!!! :p :lol:
el-Gatto
25/10/2015, 22:16
το καλο με αυτό το μηχανακι παντως είναι ότι μπορεις να συρταρωσεις μια 6αδα μπυρες στο φτερο μπροστα, να δεσεις και δυο μπροζολες στα κυλινδρα, και να φτασεις στο βουνο να κανεις το πικνικ σου κυριος με ζεστο καλοψημενο κρεας (θα πρεπει να σταματήσεις καπου να το γυρισεις απ'την άλλη όμως) και κρυα μπυριτσα.... αρχοντας!!! :p :lol:
:tooth::tooth::tooth:
gior-gos
25/10/2015, 22:18
Καλοριζικο :beer:
η αληθεια ειναι οτι δεν το περιμενα κωστα :lol:
καλοταξιδο να το χαρεις και πολλα χιλιομετρα σου ευχομαι :beer::beer::beer:
lykourgi
25/10/2015, 23:02
Καλοτάξιδο το νέο εργαλείο. :beer:
devil's animal
26/10/2015, 01:02
καλοταξιδο και καλοστριφτο Κωστη...
:beer::beer::beer:
taisteal
26/10/2015, 01:55
Καλοταξιδο Κωστη,και προπαντων απροβληματιστο
:beer::beer::beer::beer:
Να το χαρείς και να το γλεντήσεις όσο γίνεται..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
theofilos888
26/10/2015, 05:01
Καλοταξιδο να ειναι! Να το χαρεις!
Με γεια σου!! Καλά & όμορφα χιλιόμετρα να έχεις!!
Δεν σε πιαναμε με το Africa, φαντάσου τώρα με αυτό...:lol:
Ωραιος!
Την επομενη φορα που θα βρεθεις σε στροφιλικι βαλε την μπροστινη προφορτιση στο '1' να δεις γελιο που βγαζει....
Eversman
26/10/2015, 07:27
Μα τί ευκολοδούλευτη εργαλειάρα είναι αυτή! Όταν λύσεις καπάκια για βαλβίδες, να με φωνάξεις να παίρνω μάτι να γουστάρω!
Καλές Ηπειρωτικές Κώστα :beer:
Pan (dvs)
26/10/2015, 07:57
Nα ερθω να σε παρω η θα τα καταφερεις μονος σου?
MG-KTiNoS
26/10/2015, 07:59
καλά χλμ
Εμείς τα είπαμε και στη βόλτα ενώ ήσουνα ήδη "λογοδοσμένος". Καλύτερα που δεν δοκίμασες το "πολεμικό" (γιατί θα σου έμπαιναν ιδέες) και πήγες απευθείας στην καλύτερη επιλογή για τα γούστα και τα δεδομένα σου.
Πολλά όμορφα και όρθια χιλιόμετρα εντός και εκτός συνόρων. Με το καλό να δούμε ένα όμορφο ταξιδιωτικό εκεί στα κάστρα ;).
harris_x
26/10/2015, 08:47
Καλοτάξιδο να είναι Κώστα :beer::beer::beer:
akis_trevor
26/10/2015, 08:59
καλοριζικο και καλοταξιδο να ειναι το μοτορι!!!πολλα ομορφα και ορθια χλμ να γραψετε!!!:beer:
Manalishi
26/10/2015, 09:22
Καλοτάξιδο!!! :beer:
alexxxcbr
26/10/2015, 10:44
Πολλες και καλες βολτες.:beer:
Το πιο καλο μηχανακι πηρες...
Αθραυστο αν το προσεχεις, οικονομικο....γερο, ταξιδιαρικο...
Καλοτάξιδο κι από μένα!
Βάλε καμιά φώτο ακόμα, μην τις λυπάσαι! :)
textuadon
26/10/2015, 12:13
Καλοτάξιδο και πάντα γερός,να το χαρείς!!!
Welcome!
Καλοτάξιδο... Αυτό με τη ποιότητα κύλησης το λένε 9/10 που δεν είχαν ξανακαβαλήσει Βαυαρικό δίκυκλο.
zannisvel
26/10/2015, 12:59
Καλοταξιδο και παντα ορθιος!!!!
:beer: :beer:
Ευχαριστώ όλους για τις ευχές...
Λοιπόν το gs το είδα από κοντά την Κυριακή 18/10 στην εκδρομη του φόρουμ στις Καρυές. Την επόμενη μέρα πήρα τηλ τον Γιάννη, τον ιδιοκτήτη από το Λεωνίδιο και μέλος της μοτολέσχης Λεωνιδιου. Του είπα το οκ και αφού ανταλλάξαμε στοιχεία μέσω μην. αρχίσαμε την συζήτηση για τα διαδικαστικά. Του είπα ότι τις καθημερινές τρέχω σα τον Βέγγο και έκλεισα τον τηλ λέγοντάς του ότι το Σάββατο θα πάω να το πάρω.
Το βράδυ της Δευτέρας με παίρνει τηλ ο Γιάννης και με κούφανε. "Ελα θα στο φέρει το μηχανάκι Αθήνα ο Σωτήρης, κι αυτός μέλος της λέσχης και γνωστός μου από διάφορες παλιότερες βόλτες στον Πάρνωνα. Κόντεψε να μου φύγει το ακουστικό από το χέρι.
Τρίτη πρωί χτυπάει τηλ ενώ είμα στη δουλειά. Ηταν ο Σωτήρης που με πήρε τηλ να με ρωτήσει που να βρεθούμε. Ο Σωτήρης θα ανεβαινε Αθήνα και για άλλη μια δουλειά. Με τα πολλά ο Σωτήρης ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ !!!:):eek: μόλις είχα σχολάσει. Οτι και να πω είναι λίγο.
Την επόμενη μέρα πάω και κανω μεταβίβαση μόνος μου. Εχω μιλήσει με τον Γιάννη για την πληρωμή και μου λέει μην αγχώνεσαι θα τα βρούμε. Ακόμα δεν εχω δώσει τα λεφτά. Οταν ο Γιάννης βρει το επόμενο μηχανάκι θα του βάλω τα λεφτά στον λογαριασμό που θα μου δώσει. Μιλάμε για ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Με τιμά αφάνταστα η εμπιστοσύνη που μου έχουν.
Συνέχεια με το 1150...
Το Σάββατο που μας πέρασε πήγα και εβαλα λάστιχα στο 1150. Τα είχε πληρώσει ο Γιαννης αλλά δεν τα είχε βάλει. :lol::)
Ο λαστιχάς, ευγέστατος και αυτός, ξέρει πολύ καλά τι παίζει με τα παιδιά από την Μοτολέσχη Λεωνιδίου. Επίσης πρώτη φορά είδα λαστιχά να χρησιμοποιεί δυναμόκλειδο. :)
Τα παιδιά από την Μοτολέσχη Λεωνιδίου πολλες φορές μου εχουν δείξει την φιλοξενία τους αλλά αυτη τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο. Είναι μακράν ότι πιο φιλόξενο μου χει τύχει στον "ιδιαίτερο και περίεργο" χώρο των δύο τροχών. Πολλες :beer::beer::beer: ...
Γιάννη έχουμε κανα νέο;:lol:
Μπραβο στα παιδιά από την Μοτολέσχη Λεωνιδίου!!!
lykourgi
26/10/2015, 14:35
Εντάξει, αυτά δεν γίνονται. :uplate:
Μπράβο σε όλους!
taisteal
26/10/2015, 14:46
Εντάξει, αυτά δεν γίνονται. :uplate:
Μπράβο σε όλους!
Γινονται,γινονται...
Μπραβο στα παιδια.
:beer::beer:
Μπράβο στα παιδιά από το Λεωνίδιο για την εξυπηρέτηση.
Κόρδιξ καλοτάξιδη η μπέμπα σου
Ευχαριστώ όλους για τις ευχές...
Λοιπόν το gs το είδα από κοντά την Κυριακή 18/10 στην εκδρομη του φόρουμ στις Καρυές. Την επόμενη μέρα πήρα τηλ τον Γιάννη, τον ιδιοκτήτη από το Λεωνίδιο και μέλος της μοτολέσχης Λεωνιδιου. Του είπα το οκ και αφού ανταλλάξαμε στοιχεία μέσω μην. αρχίσαμε την συζήτηση για τα διαδικαστικά. Του είπα ότι τις καθημερινές τρέχω σα τον Βέγγο και έκλεισα τον τηλ λέγοντάς του ότι το Σάββατο θα πάω να το πάρω.
Το βράδυ της Δευτέρας με παίρνει τηλ ο Γιάννης και με κούφανε. "Ελα θα στο φέρει το μηχανάκι Αθήνα ο Σωτήρης, κι αυτός μέλος της λέσχης και γνωστός μου από διάφορες παλιότερες βόλτες στον Πάρνωνα. Κόντεψε να μου φύγει το ακουστικό από το χέρι.
Τρίτη πρωί χτυπάει τηλ ενώ είμα στη δουλειά. Ηταν ο Σωτήρης που με πήρε τηλ να με ρωτήσει που να βρεθούμε. Ο Σωτήρης θα ανεβαινε Αθήνα και για άλλη μια δουλειά. Με τα πολλά ο Σωτήρης ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ !!!:):eek: μόλις είχα σχολάσει. Οτι και να πω είναι λίγο.
Την επόμενη μέρα πάω και κανω μεταβίβαση μόνος μου. Εχω μιλήσει με τον Γιάννη για την πληρωμή και μου λέει μην αγχώνεσαι θα τα βρούμε. Ακόμα δεν εχω δώσει τα λεφτά. Οταν ο Γιάννης βρει το επόμενο μηχανάκι θα του βάλω τα λεφτά στον λογαριασμό που θα μου δώσει. Μιλάμε για ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Με τιμά αφάνταστα η εμπιστοσύνη που μου έχουν.
Συνέχεια με το 1150...
Το Σάββατο που μας πέρασε πήγα και εβαλα λάστιχα στο 1150. Τα είχε πληρώσει ο Γιαννης αλλά δεν τα είχε βάλει. :lol::)
Ο λαστιχάς, ευγέστατος και αυτός, ξέρει πολύ καλά τι παίζει με τα παιδιά από την Μοτολέσχη Λεωνιδίου. Επίσης πρώτη φορά είδα λαστιχά να χρησιμοποιεί δυναμόκλειδο. :)
Τα παιδιά από την Μοτολέσχη Λεωνιδίου πολλες φορές μου εχουν δείξει την φιλοξενία τους αλλά αυτη τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο. Είναι μακράν ότι πιο φιλόξενο μου χει τύχει στον "ιδιαίτερο και περίεργο" χώρο των δύο τροχών. Πολλες :beer::beer::beer: ...
Γιάννη έχουμε κανα νέο;:lol:
Τελικά ευγενικός η νόστιμος ήταν ο λαστιχάς; :lol:
Μπράβο στα παιδιά της λέσχης :beer:
Να χαρείς την μηχανή σου όσο δεν παίρνει :beer:
Desperado
26/10/2015, 16:11
Καλορίζικο και καλοτάξιδο το εργαλείο!! Πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα να γράψετε μαζί!!
sapila racing
26/10/2015, 16:24
Καλά χιλιόμετρα! :beer:
Πολλά μπράβο στο Λεωνίδιο. :beer:
Καλοτάξιδο Κωστή, να το χαίρεσαι το εργαλείο!!!! :beer::beer::beer:
Απ' οτι έγραψες πιο πολύ εντύπωση μου έκανε αυτό:
Ενας αλλος σημαντικός λόγος είναι ότι αποφάσισα να ΜΗΝ ξαναπατήσω χώμα με μεγάλο και βαρύ μηχανάκι. .
και αυτό επειδή ξέρω το επίπεδό σου στο χώμα, και ότι μπορείς να πας με οτιδήποτε. ;) θες να το αναλύσεις λίγο;
και πάλι καλά χιλιόμετρα με την Γερμανίδα :beer::beer::beer:
RaGe_Raptor
26/10/2015, 17:16
καλοτάξιδη η χοντρούλα..!!!:beer:
(κι ο δικός μου λαστιχάς με δυναμόκλειδο σφίγγει:))
chester24
26/10/2015, 18:36
Αυτα ειναι!!!!! Μπραβο στην λεσχη!!! Μπραβο για την ανθρωπινη συμπεριφορα.. Ανατριχιασα λεμε!!!!
Καλοριζικο, καλοταξιδο και να μην χορταινεις να το χαιρεσαι!!!!!!!!!!!! :p
καλοτάξιδη η χοντρούλα..!!!:beer:
Kαλά ποιούς έχετε λαστιχάδες ρε παιδιά;; :uplate:
notakos600
26/10/2015, 19:38
Καλά χιλιόμετρα Κώστα και να το χαρείς όσο δεν πάει.
Μοτοσυκλέτα για πολύ κατασταλαγμένους....:beer::beer:
πυξιδας990
26/10/2015, 19:53
Ψαχνουμε kordix,κατι εχουμε βρει.........
Επίσης πρώτη φορά είδα λαστιχά να χρησιμοποιεί δυναμόκλειδο. :)
κι εγω με δυναμοκλειδο σφιγγω..
Να το χαρείς Κώστα και μπράβο στα παιδιά για την εμπιστοσύνη που έδειξαν.
παντως αμα είναι και χαριζουν μηχανάκια στο λεωνιδιο, η εστω τα πληρωνουμε αν και οποτε, πειτε μου να ξερω γιατι εχω βαλει στο ματι ένα κοκκινο μουλτιστραντα χιλια τριβαλιτσο... :p :lol:
Μπράβο στα παιδιά !
Και πάλι καλοτάξιδη η μπουμπού :beer:
Καλοτάξιδο Κωστή, να το χαίρεσαι το εργαλείο!!!! :beer::beer::beer:
Απ' οτι έγραψες πιο πολύ εντύπωση μου έκανε αυτό:
και αυτό επειδή ξέρω το επίπεδό σου στο χώμα, και ότι μπορείς να πας με οτιδήποτε. ;) θες να το αναλύσεις λίγο;
και πάλι καλά χιλιόμετρα με την Γερμανίδα :beer::beer::beer:
OK να γράψω λοιπόν τις σκέψεις μου. Με την μπουμπού δεν θα ξεκινήσω να κάνω χωμάτινη διάσχιση της Ελλάδας για παράδειγμα αλλά αν θέλω να πάω σε κάποιο μέρος να δω κάτι και εχει χώμα ως εκεί δεν θα το σκεφτώ δεύτερη φορά. Δεν θα σηκωθώ όρθιος στα μαρσπιέ, αλλά προσεκτικά θα φτάσω στον προορισμό μου.
Αλλά πλέον δεν θέλω να ξαναμπώ χώμα με βαρύ μηχανάκι για κάμποσους λόγους.
α. αναβάτης : θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μετά από τόσο χώμα με το άφρικα, τα πόδια μου και ειδικά τα γόνατά μου είναι καλά. Εχω φάει πολλές σαβούρες και ήταν θέμα τύχης που απέφυγα τον βαρύ τραυματισμό από το βάρος της μηχανής. Αλλιώς είναι να σου πλακώνει το πόδι ενα μηχανάκι 240 κιλά + τον ταξιδιωτικό εξοπλισμό και αλλώς ένα 250ρι, 110 κιλά + τον εξοπλισμό. Υπάρχουν περιπτώσεις π.χ. σε λάσπες που οι σαβούρες είναι τόσο γρήγορες που δεν προλαβαίνεις να προφυλακτείς εγκαίρως.
β. Μηχανάκι: Eδώ υπάρχουν διάφορα θέματα
-Το βαρύ μηχανάκι π.χ. ενα καλοστημένο 950-990-800 είναι πολύ άνετο στην άσφαλτο ως την αρχή του χώματος αλλά λόγω χωμάτινων ελαστικών ευνουχίζονται οι επιδόσεις και το ταξίδι γίνεται με 120 βαριά 130. Πιο γρήγορα πάνε μόνο οι λαστιχάδες και όσοι τα χουνε με τις κόρες τους αφού μετά τα 130 τα τακούνια απλά διαλύονται. Δεν μπορώ να πηγαίνω με 120 με μεγάλο μηχανάκι είναι φοβερά βαρετό στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό που είναι άγνωστα τα μέρη είναι αλλιώς.
-στα δύσκολα με ενα βαρύ μηχανάκι υποφέρεις ή γυρνάς πίσω. Αν για παράδειγμα εχει πέσει ένας κορμός τι κάνεις; Το μικρό το περνάς από πάνω ή σκαρφαλώνεις την πλαγιά κάνωντας αυτοσχέδιο μονοπάτι.
-ενα απλό xr 250 μπορεί να σε διασκεδάσει περισσότερο από ενα 990 στα δύσκολα. Στην απλά φλαταδούρα τα μεγάλα πάνε αέρα αλλά σε περίπτωση πτώσης πονάει πολύ σωματικά και υλικά. Όσο το τερέν δυσκολεύει τα μεγάλα γίνονται μπελάς και με τα μικρά κάνεις παιχνίδι.
-ενα μικρό παιζει ανετότατα και στα μονοπάτια σε χρήση εντούρο.
-με το μικρό οδηγάς πιο άνετα και απολαμβάνεις περισσότερο την φύση. Με το μεγάλο προσέχεις και το παραμικρό λούκι και γενικώς θέλει πολύ μεγαλύτερη προσοχή στην οδήγηση.
-με το μικρό ταξιδεύεις ωραιότατα από επαρχιακούς δρόμους μαζί με τα μεγάλα. Ποιος ο λόγος να δώσεις 10.000 αντί για 3500 (για ένα αστεράκι);
-το μικρό δεν χαλάει τα λάστιχα γρήγορα, ενω το μεγάλο θέλει πισινό κάθε 5000-7000 με ελαφρύ χέρι και όχι αραιό τακούνι γιατί διαλύεται για πλάκα.
-τα μεγάλα μετά από συνεχή χρήση σε χώμα καταπονούνται αρκετά και μαζεύουν πολλά "παράσημα". Η μεταπώλησή τους πέφτει τρελά ή και δεν πουλιούνται καθόλου. Προσωπικά εχω "παρασημοφορίσει" με σημάδια του πολέμου, 2 άφρικα, ένα klr 650, και διάφορα άλλα μικρά ονοφάκια και δηλώνω επίσημα πως δεν επιθυμώ να διαλύσω άλλο μεγάλο ον/οφ μηχανάκι.
-το βαρύ μηχανάκι σε γλίτσα ή πηλό αν πέσει κάτω δεν μπορείς να το σηκώσεις μόνος. Και σύμφωνα με τον Μέρφυ θα χαθείς από την παρέα, θα βρεθείς μόνος στα δύσκολα, και θα πέσεις.
-το βαρύ χρειάζεται οπωσδήποτε χωμάτινο λάστιχο. Το μικρό θα περάσει και με ον/οφ
Νομίζω ότι το κούρασα και το σταματάω εδώ Αντώνη :wave2:
Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις ευχές...
Ψαχνουμε kordix,κατι εχουμε βρει.........
Μίλησα με τον Γιάννη και περιμένω νέα. :wave2:
MiltiadisK.D
26/10/2015, 23:12
Κωστάρα καλοτάξιδη η στρουμπουλούλα,η καλύτερη επιλογή και την είχαμε ξεχάσει προχτές που κουβεντιάζαμε,τη θεωρώ ανώτερη για τη χρήση που θέλεις απο το 950;):beer:
XLGeorge
26/10/2015, 23:48
Καλοταξιδη η καινουργια χοντρουλα Κωστα, ειναι πολυ ικανη στην ασφαλτο και θα σου δωσει αυτο που σουχε λειψει στα ταξιδια με το Αφρικα. Ξερω γιατι και το Τρανσαλπ 650 εχει το ιδια θεμα στο ταξιδι (μαξιμουμ 130-140χμω), αν δεν ειχα και το VFR δε θα την παλευα μονο με το ΤΑ. Επισης το 1150 ειναι μπου-μου-βου σχετικα "παλιας σχολης" και δεν εχει τα γνωστα θεματα των 1200. Enjoy! :cool:
ΥΓ Κατα συμπτωση, ενας αλλος φιλος με Αφρικα πηρε προσφατα ενα 1150GS και λεει επισης τα καλυτερα.
πυξιδας990
27/10/2015, 08:43
παντως αμα είναι και χαριζουν μηχανάκια στο λεωνιδιο, η εστω τα πληρωνουμε αν και οποτε, πειτε μου να ξερω γιατι εχω βαλει στο ματι ένα κοκκινο μουλτιστραντα χιλια τριβαλιτσο... :p :lol:
αμα ειναι ρε mike ,χαλαλι....
amyroukai
27/10/2015, 08:47
Να έρθουμε στη γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα να κάνετε την τράμπα και να πούμε και γειά στον πόρδεδρο του πολιτιστικού συλλόγου των απανταχού Καστανιτσαίων;
πυξιδας990
27/10/2015, 08:56
Να έρθουμε στη γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα να κάνετε την τράμπα και να πούμε και γειά στον πόρδεδρο του πολιτιστικού συλλόγου των απανταχού Καστανιτσαίων;
στη γιορτη καστανου θα ειναι συσωμο το χωματινο κλιμακιο επανω.
τραμπα οχι-μονο με agusta χοχοχοχοχ.
για το bmw που πηρε ο kordix.
το εχω οδηγησει αρκετα το συγκεκριμενο.σαφεστατα του λειπει το ακαριαιο μπαμ μετα τα 170,οπως πχ το 990,αλλα βαζεις την 6η και ησυχια λεμε.ακους τα πουλια.πολυ καλη ποιοτητα κυλισης-ασφαλειας στο βρεγμενο,κατι που ειναι απαραιτητο σε ταξιδια-ιδιως διπλος.επισης δεν καιει σε τουριστικους ρυθμους 140-150 τιποτα.νομιζω συμφωνα με τα στανταρ του Kordix ηταν αυτο που ηθελε και γι αυτο το απεκτησε.....
amyroukai
27/10/2015, 09:00
ΟΚ, είμαι στο 95% σίγουρος ότι θα έρθουμε, το πιθανοτερότερο με κουτί λόγω "τρυφερών" θερμοκρασιών το απογευματάκι και γηρατειών (και φλωριάς αμαλάχει).
spyrakos35
27/10/2015, 09:21
ΟΚ, είμαι στο 95% σίγουρος ότι θα έρθουμε, το πιθανοτερότερο με κουτί λόγω "τρυφερών" θερμοκρασιών το απογευματάκι και γηρατειών (και φλωριάς αμαλάχει).
παπάρια αντβεντσουρ, με το πραπριλια που πήγες και πήρες
χαθηκαν τα αφρικα?
:lol:
καλοταξιδο, πολλα και ασφαλη χιλιομετρα να εχεις. :)
MESOLOGI
27/10/2015, 12:55
Αδερφέ καλορίζικο!
Θα καταευχαριστηθείς την μπέμπα σου σου το εγγυώμαι!
Κάτοχος τα τελευταία 9 χρόνια ομοϊδεάτισσας και καταευχαριστημένος!
Αγρατσούνιστη σου εύχομαι και πάντα όρθιος!
ΑΑΑΑΑΑΑ από Africa μεταπήδησα κι εγώ σε r 1150gs!
Αδερφέ καλορίζικο!
Θα καταευχαριστηθείς την μπέμπα σου σου το εγγυώμαι!
Κάτοχος τα τελευταία 9 χρόνια ομοϊδεάτισσας και καταευχαριστημένος!
Αγρατσούνιστη σου εύχομαι και πάντα όρθιος!
ΑΑΑΑΑΑΑ από Africa μεταπήδησα κι εγώ σε r 1150gs!
Σε είχα στείλει και πμ να σε ρωτήσω για την τράμπα :) .Απ ότι βλέπεις έπιασε τόπο ΚΑΙ η απάντησή σου
Ευχαριστώ για τις ευχές
Κωστάρα καλοτάξιδη η στρουμπουλούλα,η καλύτερη επιλογή και την είχαμε ξεχάσει προχτές που κουβεντιάζαμε,τη θεωρώ ανώτερη για τη χρήση που θέλεις απο το 950;):beer:
Τελικά μου κλήρωσε Βαυαρή και όχι Αυστριακιά ;)
(εχω και μια Αυστριακιά βρωμιάρα)
Καλοταξιδη η καινουργια χοντρουλα Κωστα, ειναι πολυ ικανη στην ασφαλτο και θα σου δωσει αυτο που σουχε λειψει στα ταξιδια με το Αφρικα. Ξερω γιατι και το Τρανσαλπ 650 εχει το ιδια θεμα στο ταξιδι (μαξιμουμ 130-140χμω), αν δεν ειχα και το VFR δε θα την παλευα μονο με το ΤΑ. Επισης το 1150 ειναι μπου-μου-βου σχετικα "παλιας σχολης" και δεν εχει τα γνωστα θεματα των 1200. Enjoy! :cool:
ΥΓ Κατα συμπτωση, ενας αλλος φιλος με Αφρικα πηρε προσφατα ενα 1150GS και λεει επισης τα καλυτερα.
Ευχαριστώ Γιώργο, οι σχιστομάτηδες άφησαν ορφανή την κατηγορία οπότε την κάναμε γι αλλού. Στο άμεσο μέλλον το 300 θα φύγει και θα ερθει κάποιο μικρό χωμάτινο, ότι πιο κοντινό σε εντούρο, για να συνεχίσω τις πουροντουράδες με τις ανάλογες αλλαγές βέβαια ;):wave2:
2ος ανεφοδιασμός σήμερα με χρήση πόλης και μια βόλτα ως το Σούνιο με 140 εως 160 στην Λαυρίου (και με μπόλικο αέρα) και επιστροφή από Αγιο Κωνσταντίνο και παραλιακά μετά. Πάλι 6,5 λίτρα στα 100 μου έκαψε :):):) καλά πάμε.
να βάλω και καμμιά φωτό της Φροϊλάϊν
343662
Λευκάδιος
27/10/2015, 14:51
Μεγάλες αλλαγές βλέπω Κώστα,παίρνεις Ευρωπαικό(αντί Ιάπωνα) για καθημερινό-ταξίδια και ετοιμάζεσαι να δώσεις το Ευρωπαικό(300 )για να πάρεις on-OFF(Ιάπωνικο?).
Οπως και να'ναι καλοτάξιδη η Γερμανίδα και να σου χαρίσει πολλά χαμόγελα :beer:
XLGeorge
27/10/2015, 14:57
Ευχαριστώ Γιώργο, οι σχιστομάτηδες άφησαν ορφανή την κατηγορία οπότε την κάναμε γι αλλού. Στο άμεσο μέλλον το 300 θα φύγει και θα ερθει κάποιο μικρό χωμάτινο, ότι πιο κοντινό σε εντούρο, για να συνεχίσω τις πουροντουράδες με τις ανάλογες αλλαγές βέβαια ;):wave2:
Κωστα, και σκεφτηκα κι'εγω οτι μαλλον θα σταματαγες τις πουροντουραδες αλλα βλεπω οτι εχεις πλανο, τελεια! :a013:
Να πω οτι ακριβως το ιδιο μηχανακι σε κιτρινο το ειχε καποια χρονια ο αδελφος της γυναικας μου και τοχα παρει κανα δυο φορες, ειναι φοβερο στην ασφαλτο και κανει οποιαδηποτε αγνωστη διαδρομη να φαινεται ευκολη. Τωρα εχει το 1200 του 2008 που ειναι σαφως καλυτερο αλλα αυτο τουβγαλε ηδη κανα δυο - ακριβα - θεματα. Οπως εχω πει, θα γουσταρα πολυ ενα υγροψυκτο 1200 αλλα φοβαμαι μη μπλεξω..
TOMASKTM
27/10/2015, 17:08
Πάλι 6,5 λίτρα στα 100 μου έκαψε :):):) καλά πάμε.
καλοτάξιδο,καλά χιλιόμετρα :beer:
απ'ότι θυμάμαι σε επαρχιακό μου άναβε ρεζέρβα περίπου στα 240 χλμ
Καλοτάξιδο Κώστα!:beer:
Πολλά και όμορφα χιλιόμετρα εύχομαι!
spyrakos35
28/10/2015, 06:03
2ος ανεφοδιασμός σήμερα με χρήση πόλης και μια βόλτα ως το Σούνιο με 140 εως 160 στην Λαυρίου (και με μπόλικο αέρα) και επιστροφή από Αγιο Κωνσταντίνο και παραλιακά μετά. Πάλι 6,5 λίτρα στα 100 μου έκαψε :):):) καλά πάμε.
να βάλω και καμμιά φωτό της Φροϊλάϊν
343662
μιλα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
και γω Σούνιο βόλταρα χτες
πολύ αερας ειδικά εκεί στις ευθείες των λεγραινών.....
από πίσω λαύριο δεν ξέρω τι γινόταν, μία από τα γίδια προφανώς....
TOMASKTM
28/10/2015, 10:59
ποσα λιτρα;
Οτι να'ναι είπα. Στα 320 περίπου άναβε και ειχε κάψει 18 λίτρα.
α ειπα κι εγω. 250 χλμ με 18 λιτρα περιπου ειναι η καταναλωση του αφρικα. :)
Κι όμως με ενα από τα πιο φαρδιά μηχανάκια στην "πιάτσα" ευχαριστιέμαι οδήγηση μέσα στην πόλη, εντάξει σε ανοιχτά κομμάτια όχι στην Ομόνοια. Περιμένω πως και πως να βγω και παραέξω καμμιά βόλτα. Δεν περίμενα με τίποτα να μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η αίσθηση του μπόξερ κινητήρα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί εχει τόσους υποστηρικτες. Δηλώνω σφόδρα ερωτευμένος με την Μπουμπού...
Εχω πάθει πλάκα δεν το περίμενα ποτέ να πάθω κάτι τέτοιο :)
Θεέ μου, λες η επόμενη να ναι Χάρλεϋ; :bawl:
amyroukai
06/11/2015, 14:19
Μη λες μλκίες... Χάρλεϊ αποκλείεται.
Πάντως για να μην αισθάνεσαι μόνος, η αίσθηση που μου είχε αφήσει και εμένα το 1200 ήταν "μπορώ να κάνω τα πάντα χωρίς να ιδρώσω, πάμε". Υπέροχο.
dimmie_72
06/11/2015, 14:22
Πάντως για να μην αισθάνεσαι μόνος, η αίσθηση που μου είχε αφήσει και εμένα το 1200 ήταν "μπορώ να κάνω τα πάντα χωρίς να ιδρώσω, πάμε". Υπέροχο.
μέχρι να φτάσει η στιγμή να το σηκώσεις από κάτω. :lol:
μέχρι να φτάσει η στιγμή να το σηκώσεις από κάτω. :lol:
Ξεκίνησα γυμναστήριο :bawl:
taisteal
06/11/2015, 14:35
Ξεκίνησα γυμναστήριο :bawl:
Υπαρχει και αλλη λυση :D
344363
amyroukai
06/11/2015, 14:39
Επειδή ο Πύρρος Δήμας ήταν ένας και ούτε αυτός θα την "σήκωνε" αν μιλάτε για αρασέ-ζετέ, για να σταθεί απλώς στις ρόδες της από πεσμένη υπάρχουν άπειρα βίδεα που και κάτι μισοριξιές γκομενίτσες σηκώνουν GS, με τον σωστό τρόπο που μαθαίνουν στα σχολεία. Δεν θέλει κόπο, γατάκια.
spyrakos35
06/11/2015, 14:41
Επειδή ο Πύρρος Δήμας ήταν ένας και ούτε αυτός θα την "σήκωνε" αν μιλάτε για αρασέ-ζετέ, για να σταθεί απλώς στις ρόδες της από πεσμένη υπάρχουν άπειρα βίδεα που και κάτι μισοριξιές γκομενίτσες σηκώνουν GS, με τον σωστό τρόπο που μαθαίνουν στα σχολεία. Δεν θέλει κόπο, γατάκια.
λες λοιπόν να το προτείνουμε στην νεοφερμένη???
amyroukai
06/11/2015, 14:44
λες λοιπόν να το προτείνουμε στην νεοφερμένη???
Το τι δίνετε εσείς οι λάβερς στις νεοφερμένες για σήκωμα το γνωρίζετε οι ίδιοι... Εμένα αφήστε με απ'έξω. Έχω άλλη νεοφερμένη να ασχολούμαι. :p
spyrakos35
06/11/2015, 14:45
Το τι δίνετε εσείς οι λάβερς στις νεοφερμένες για σήκωμα το γνωρίζετε οι ίδιοι... Εμένα αφήστε με απ'έξω. Έχω άλλη νεοφερμένη να ασχολούμαι. :p
:look:
θα μΕ κλείσεις το σπίτι φιλαράκ.....
taisteal
06/11/2015, 14:48
:bawl::bawl::bawl: