PDA

View Full Version : Google maps χωρίς σύνδεση στο internet

Σελίδες : [1] 2

Pan (dvs)
11/11/2015, 08:08
Επιτέλους, η αναμονή τελείωσε και από σήμερα θα έχουμε οδικές οδηγίες από το Google maps χωρίς σύνδεση στο internet.

344691

Πριν μπω στο θέμα θα σου πω μία πρόσφατη ιστορία. Δεν το έχω καθόλου με τον προσανατολισμό. Για να πάω σπίτι μου ξέρω μία διαδρομή. Αν με πας από άλλη διαδρομή πιθανότατα θα χαθώ. Και φυσικά, για να συνδέσω δύο τοποθεσίες και να οδηγήσω από το ένα σημείο στο άλλο χρειάζομαι τουλάχιστον το Google Maps. Έλα, όμως, που για 10 μέρες δεν είχα internet στο κινητό... άρα ήμουν καταδικασμένη να χάνομαι στα στενά της Αθήνας. Ευτυχώς, από σήμερα το Google maps με σώζει και κάνει πράξη την οffline αναζήτηση και navigation!

Πριν προλάβεις να το σκεφτείς, θα στο πω εγώ! Ναι το Google Maps για το Android είχε εδώ και χρόνια μερικές πολύ βασικές offline λειτουργίες αλλά τώρα θα ακούς και την μαγική φωνούλα να σου λέει που πρέπει να στρίψεις, θα σου δείχνει το που βρίσκεσαι ακριβώς, ενώ είσαι εν κινήσει, και γενικά θα λειτουργεί πλήρως και χωρίς internet!

Η κυκλοφορία αυτού του feature ξεκινά από σήμερα στο Android αλλά για το iOS θα πρέπει να κάνουμε λιγη υπομονή!

http://ipop.gr/themata/serfarw/google-maps-choris-sindesi-sto-internet-apo-simera/

Billymuse
11/11/2015, 08:13
Υπάρχουν πολλα και εξίσου καλα προγράμματα που δεν χρειάζεσαι σύνδεση στο ιντερνετ, και ειναι δωρεαν εδω και χρόνια..
ενα καλο που με βοήθησε και στην Ιταλια(μέχρι και που είχε ρανταρ και κάμερες με ενημέρωνε) είναι το Heremaps της Νόκια

GFawkes
11/11/2015, 08:17
Συμφωνω με τον αποπανω...

χρονια ειχα στο 1ο smartphone το IGo το οποιο λειτουργουσε τελεια και με πολυ καλα γραφικα-το νοσταλγω διοτι το εχασα και δεν ειχα αντιγραφο ασφαλειας.
Τωρα παιζω με here αλλα δεν το εχω χρειαστει ακομη καπου σπουδαια για να σου πω πολλα-αλλα εχω κατεβασει οσους χαρτες θελω και το παιζω offline σαν χαρτη τυπωμενο.

Καλη εξελιξη παντως-η ποικιλια ειναι καλη και στους χαρτες και στο ουζο!

byron
11/11/2015, 09:03
To Heremaps παίζει και σε Anroid ή είναι μόνο για windows?

Καλή εξέλιξη πάντως. Την είχα πατήσει άσχημα στην Ιταλία με το Google Maps,όταν μια βόλτα στην εξοχή της Τοσκάνης και στα βουνά χάθηκε το σήμα, ήρθε η νύχτα, και βλαστήμαγα την ώρα και την στιγμή που δεν είχα φορτώσει χάρτες του Navigon μιας και νόμιζα πως θα ήμουν οκ μόνο με το GM.

Billymuse
11/11/2015, 09:39
Αντροιντ κινητο εχω Βυρωνα και μπορεις να κατεβασεις τη φωνη του πλοηγου δε οποια γλωσσα θες. Και φυσικα εχεις επιλογη να κατεβασεις και συγκεκριμενες περιοχες οπως τοσκανη,ουμπρια,μαρκε και οχι ολη την ιταλια για μη πιασει χωρο στην μνηνη. Με ειχε σωσει καπου στη Τοσκανη που δεν ειχε ουτε μια ταμπελα(ασυνηθιστο για Ιταλια)

alex14
11/11/2015, 09:44
Υπάρχουν πολλα και εξίσου καλα προγράμματα που δεν χρειάζεσαι σύνδεση στο ιντερνετ, και ειναι δωρεαν εδω και χρόνια..
ενα καλο που με βοήθησε και στην Ιταλια(μέχρι και που είχε ρανταρ και κάμερες με ενημέρωνε) είναι το Heremaps της Νόκια

+1 για το here της Nokia. Παρα πολυ καλο

byron
11/11/2015, 09:47
Αντροιντ κινητο εχω Βυρωνα και μπορεις να κατεβασεις τη φωνη του πλοηγου δε οποια γλωσσα θες. Και φυσικα εχεις επιλογη να κατεβασεις και συγκεκριμενες περιοχες οπως τοσκανη,ουμπρια,μαρκε και οχι ολη την ιταλια για μη πιασει χωρο στην μνηνη. Με ειχε σωσει καπου στη Τοσκανη που δεν ειχε ουτε μια ταμπελα(ασυνηθιστο για Ιταλια)

Ναι κάπως έτσι την πάτησα και εγώ. Είχα την φαεινή ιδέα να δούμε την εξοχή γύρω από το Chianti, ο δρόμος έγινε στροφιλικι στενό στα βουνά, σήμα και ταμπέλες πουθενά...έκανα 4 ώρες βόλτες στην εξοχή μέχρι να γυρίσω σε ένα χωριό που έμενα...και η μαλακία ήταν πως δεν είδα και τίποτα λόγω νύχτας...

Sapadak
11/11/2015, 10:03
Πολυ καλή εξέλιξη, ειδικά για αρχάριους χρήστες που ξέρουν ήδη το maps.

Για τους άλλους, απλά αδιάφορο

Nicolas
11/11/2015, 10:13
Καλημέρα σας
Επίσης αρκετα καλο το maps.me χωρίς σύνδεση,

nic mor
11/11/2015, 10:25
Here maps και από εμένα!
Από παλιά τους δούλευα (ovi maps τότε)
Στα ταξίδια μου, σαν GPS χειρός στην πόλη,
Αλλά και πρόσφατα στο οδικό ταξίδι που έκανα στη βόρεια Ιταλία (Μιλάνο, μπεργκαμο, Βενετία, βερονα, κομο,μπελατζιο,Μιλάνο, σαν Τζούλιο και πίσω Μιλάνο) ήταν παραπάνω από καλοί σε όλα, πάρκινγκ κοντά στα αξιοθέατα κτλ
για μένα είναι πολύ φιλικοι στη χρήση!
Και έχουν ωραία γραφικά και για χρήση χειρός μέσα στην πόλη, με τα αξιοθέατα/κτίρια να φαίνονται έντονα κτλ
Και το βασικό δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις και τίποτα άλλο ενοχλητικό.
Κατεβαζεις δωρεάν τη χώρα που θες και τέλος!

Τώρα για το Google maps, τι να πω..
Με ίντερνετ καλοί είναι, ίσως τους δοκιμάσω και αυτούς κάποια στιγμή

teogtp
11/11/2015, 10:29
Μαλακιες.....
Οποιος θέλει οδηγίες να στείλει μήνυμα στον vaska.....
:D

CustomBoy
11/11/2015, 10:36
εχτες εντελώς τυχαία εψαχνα στο google play απο το κινητο εφαρμογές για δωρεάν χάρτες,offline μαλιστα,μιας και το κινητο απο μόνο του εχει googlemaps αλλα απο οτι γράφει ειναι σε beta εκδοση (κ δεν εχω κάνει ακομα την ενημέρωση απο το googleplay διότι δεν διαβασα καλες κριτικές)

Την offline εκδοση πώς θα την αποκτήσω?

OFFTOPIC:

Εχει κανείς κάτι δοκιμασμένο το οποιο να δουλευει εξίσου και σε offline καταστάσεις ,και να ειναι δωρεάν? ή ζητάω πολλά?!(θα τσεκάρω και τα παραπάνω που αναγράφετε )

Sapadak
11/11/2015, 10:38
OFFTOPIC:

Εχει κανείς κάτι δοκιμασμένο το οποιο να δουλευει εξίσου και σε offline καταστάσεις ,και να ειναι δωρεάν? ή ζητάω πολλά?!(θα τσεκάρω και τα παραπάνω που αναγράφετε )

Τσεκαρε παραπανω οτι λενε τα παιδια

nickald
11/11/2015, 11:42
Mapfactor και here maps της nokia για το κινητο.... μεχρι τωρα δεν με εχουν απογοητεύσει. city maps 2go επισης εχω δουλεψει ένα φεγγαρι

spyrakos35
11/11/2015, 11:44
εγώ που είμαι άσχετος....

συγκρινόμενα με το μαπς, τι παραπάνω προσφέρουν όλα αυτά τα προγραμματάκια που γράφετε?

nic mor
11/11/2015, 11:55
εγώ που είμαι άσχετος....

συγκρινόμενα με το μαπς, τι παραπάνω προσφέρουν όλα αυτά τα προγραμματάκια που γράφετε?

Σπύρο το γουγλε είναι ον λαϊν και στην Ελλάδα άντε πες οκ, στο εξωτερικό όμως οι χρεώσεις είναι μεγάλες για ίντερνετ, οπότε θες κάτι εγκατεστημενο που τρέχει οφ λαϊν και το εν λόγω (here maps) δουλεύει πάρα πολύ καλά, άνετα θα το συγκρινα με μια κανονική συσκευή GPS!
Αυτά, αν θες καλύτερη ανάλυση πάρε τηλ!!

spyrakos35
11/11/2015, 11:56
Σπύρο το γουγλε είναι ον λαϊν και στην Ελλάδα άντε πες οκ, στο εξωτερικό όμως οι χρεώσεις είναι μεγάλες για ίντερνετ, οπότε θες κάτι εγκατεστημενο που τρέχει οφ λαϊν και το εν λόγω (here maps) δουλεύει πάρα πολύ καλά, άνετα θα το συγκρινα με μια κανονική συσκευή GPS!
Αυτά, αν θες καλύτερη ανάλυση πάρε τηλ!!

ναι βρε, τώρα που γίνεται και αυτό οφλάιν?

nic mor
11/11/2015, 12:08
Πρέπει να το δούμε πρώτα.. ;)
Μπορεί να το κατεβάσω σαν δεύτερο, για δοκιμή κτλ,απλά το άλλο είναι δοκιμασμένο χρόνια και πολύ βολικό!

DoctoR_k6
11/11/2015, 12:09
Οσοι εχετε android μπορειτε με ενα απλο google search να βρειτε το apk της Navigon κ απλα να το κανετε install...
Κ μετα κατεβαζετε οποια χωρα θελετε!!
Τζαμπα...:ninja:
(Μεταξυ μας)

amyroukai
11/11/2015, 12:21
Το here maps έχει πλέον όμως την απίστευτα σπαστική συνήθεια να "μην βρίσκει τη διεύθυνση" Όταν το έχεις offline mode ενώ βρίσκεται αμέσως όταν είναι online, τυχαίο; δεν νομίζω. Και με έχει εκνευρίσει, αν είναι να είναι online δεν έχει και τόση διαφορά πια.

nic mor
11/11/2015, 12:25
Τι να πω..
Δεν είχα τέτοιο θέμα στην Ιταλία, παντού με πήγε!

Billymuse
12/11/2015, 06:14
Τι να πω..
Δεν είχα τέτοιο θέμα στην Ιταλία, παντού με πήγε!

και εγω δεν ειχα προβλημα.
Γιαννη όντως αργεί στην αρχή,και το gps απο μονο του να βρει τη θέση σου σε off line mode, αλλα ειναι πολυ αξιόπιστο
οταν πάρει τα πάνω του

amyroukai
12/11/2015, 08:22
Δεν μιλάω να αργεί να πιάσει θέση το Here (δεν μου φάνηκε ποτέ "αργό") πράγμα που εξαρτάται και από το τηλέφωνο, τον καιρό κλπ (νεφοκάλυψη μειώνει το σήμα).
Μιλάω να βάζεις ξέρω γω Αγ. Κωνσταντίνου 55 Άνω Σέκλανα που λέει και ο πάιπ σμόκερ και να σου λέει δεν βρέθηκε και "μαγικά" μόλις το γυρίσεις online σε δευτερόλεπτα να'το... Μου το έχει κάνει πολλές φορές και εκνευρίστηκα. Σαν πρόγραμμα μου αρέσει, είχε πιο πλήρεις και πιο ακριβείς χάρτες από την "γκουγκ" για χρόνια. Το google maps είναι όμως σε τέτοια φάση πιο εύχρηστο.

Sapadak
12/11/2015, 08:23
ΒΤW
Το δοκίμασε κανείς για offline navigation αν δουλεύει το gmaps?

amyroukai
12/11/2015, 08:25
Χτες κατέβασα Αττική σε 4 κομμάτια γιατί δεν χωράει όλη σε ένα, θα το δω με αυτοκίνητο σύντομα.

spyrakos35
12/11/2015, 08:27
Χτες κατέβασα Αττική σε 4 κομμάτια γιατί δεν χωράει όλη σε ένα, θα το δω με αυτοκίνητο σύντομα.

από που και πώς το κατεβάζεις?

amyroukai
12/11/2015, 08:31
από που και πώς το κατεβάζεις?

Στην μπάρα αναζήτησης, αντί να βάλεις διεύθυνση περιμένεις ένα δυο δευτερόλεπτα και έχει μπλε κουμπί που λέει "αποθήκευση χάρτη εκτός σύνδ", σε πάει σε παράθυρο, κάνεις ζουμ όσο σε παίρνει, αποθηκεύει. Δεν ξέρω πόσα μπορείς να αποθηκεύσεις όμως, βαρέθηκα να το ψάξω.

Sapadak
12/11/2015, 08:43
Στην μπάρα αναζήτησης, αντί να βάλεις διεύθυνση περιμένεις ένα δυο δευτερόλεπτα και έχει μπλε κουμπί που λέει "αποθήκευση χάρτη εκτός σύνδ", σε πάει σε παράθυρο, κάνεις ζουμ όσο σε παίρνει, αποθηκεύει. Δεν ξέρω πόσα μπορείς να αποθηκεύσεις όμως, βαρέθηκα να το ψάξω.

Γιατι έχω την εντύπωση οτι αυτό συνέβαινε και πριν, οτι ένα συγκεκριμένο κομμάτι μπορούσες να το έχεις offline.

Αν θέλει τέτοιες μλκς για να δουλέψει, και οχι απλά να βάζεις προορισμό να σε πάει offline, χαιρετίσματα (και) παλι γκουγκλ

spyrakos35
12/11/2015, 08:45

αρτίδια δεν το βλέπω κάπου.....

amyroukai
12/11/2015, 08:47
Αυτό όντως υπήρχε και πριν αλλά δεν είχε offline πλοήγηση, μόνο πιο γρήγορη αναζήτηση/φόρτωμα χάρτη και δεν ξόδευες πολλά data αφού τον είχες ήδη.

Υπάρχει offline πρόγραμμα gps που δεν θέλει κατέβασμα χάρτη για να δουλέψει; Ωρε μοδεράτορα σπαμοτρόλι, θα μας τρελάνεις;

Spyrako

344839

344840

Sapadak
12/11/2015, 08:49
Αυτό όντως υπήρχε και πριν αλλά δεν είχε offline πλοήγηση, μόνο πιο γρήγορη αναζήτηση/φόρτωμα χάρτη και δεν ξόδευες πολλά data αφού τον είχες ήδη.

Υπάρχει offline πρόγραμμα gps που δεν θέλει κατέβασμα χάρτη για να δουλέψει; Ωρε μοδεράτορα σπαμοτρόλι, θα μας τρελάνεις;

Οχι ετσι ρε μάστορα

Τον κατεβάζεις μια φορά, όλης της χώρας/ηπείρου/κόσμου και τελειώνεις.
Εδώ λες οτι κατέβασες την Αττική σε 4 κομμάτια? omg. Αντι για ένα κλικ πχ

amyroukai
12/11/2015, 08:56
Δεν είπα ότι είναι τέλειο.
Υπό συνθήκες είναι πιο εύχρηστο από πολλά πολλά άλλα.
Βασική συνθήκη ήταν να έχεις συμβόλαιο με κάμποσα data. Τώρα θα "ξοδέψεις" τρία λεπτά σε ένα γρήγορο WiFi και τελείωσες, μην το βλέπουμε βουνό.

Sapadak
12/11/2015, 09:11
Δεν είπα ότι είναι τέλειο.
Υπό συνθήκες είναι πιο εύχρηστο από πολλά πολλά άλλα.
Βασική συνθήκη ήταν να έχεις συμβόλαιο με κάμποσα data. Τώρα θα "ξοδέψεις" τρία λεπτά σε ένα γρήγορο WiFi και τελείωσες, μην το βλέπουμε βουνό.

Οχι ρε μάστορα δεν αντιλέγω, αλλά οταν έχω επιλογή να κατεβάσω μια φορά όλη την Ελλάδα(πχ) και να βάζω μόνο το προορισμό μου, παρά κάθε φορά να assholoume κάθε φορά
(Πχ έτσι το έκανα στο φαθερ και ΗΣΥΧΑΣΑ )

spyrakos35
12/11/2015, 09:16
Spyrako

got it

merci
:beer:

amyroukai
12/11/2015, 09:56
Οχι ρε μάστορα δεν αντιλέγω, αλλά οταν έχω επιλογή να κατεβάσω μια φορά όλη την Ελλάδα(πχ) και να βάζω μόνο το προορισμό μου, παρά κάθε φορά να assholoume κάθε φορά
(Πχ έτσι το έκανα στο φαθερ και ΗΣΥΧΑΣΑ )

Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Ακόμα δεν έχω βρει ούτε επί πληρωμή πρόγραμμα που να μου αρέσει 100% όμως. Οπότε μιά το ένα, μιά το άλλο, κάπως βολεύομαι...

Bowleno
12/11/2015, 12:17
ναι βρε, τώρα που γίνεται και αυτό οφλάιν?

Απλώς έχει τον χάρτη της Ελλάδας (τουλάχιστον) εγκατεστημένο ήδη στο κινητό

Βεβαίως ανάλογα και τον προορισμό σου μπρείς να φορτώσεις χάρτες οποιασδήποτε χώρας

spyrakos35
12/11/2015, 12:21
Απλώς έχει τον χάρτη της Ελλάδας (τουλάχιστον) εγκατεστημένο ήδη στο κινητό

Βεβαίως ανάλογα και τον προορισμό σου μπρείς να φορτώσεις χάρτες οποιασδήποτε χώρας

από μία γρήγορη που έκανα μετά τις οδηγίες του γιάννη, δείχνει να μπορεί να κατεβάσει όλη την αττική με μία....

ίδωμεν το απογευμα που θα πάω σπίτι και θα συνδεθώ με γουάι φαι

;)

amyroukai
12/11/2015, 12:45
Όλη την Αττική.όχι.
Θα στο πει, μεγάλη περιοχή αλλάξτε το επίπεδο μεγέθυνσης.

spyrakos35
12/11/2015, 12:50
Όλη την Αττική.όχι.
Θα στο πει, μεγάλη περιοχή αλλάξτε το επίπεδο μεγέθυνσης.

Ναι, με αφηνει οσο η φωτο...

Ειναι σχεδον ο,τι χρειαζομαι, με αυτη την εννοια το ειπα

344893

Δεινόσαυρος
12/11/2015, 12:53
Επειδη είμαι λίγο δεινόσαυρος σε θέματα GPS, SatNav, Maps κλπ - αυτό το οφλαϊν πώς δουλέυει;
Κατεβάζει ολάκερο τον χάρτη στο SD του κινητου; Ή κατεβλαζει μερικώς, και μετά συμπληρώνει μέσω νετ ο,τι χρειάζεται;

Κι αν φορτώνει όλον τον χάρτη σε SD, πόσο χώρο παίρνει, πχ, όλη η Ελλάδα; Όλη η Ευρώπη; Φτάνει, ας πούμε, ένα SD των 4Gb ή θέλει 16αρια και άλλα τέτοια εξωτικά;

DoctoR_k6
12/11/2015, 13:24
Προς τι το παιδεμα...??
GPS προγραμμα κανονικο λεμε...#19
Εγω το εχω εδω κανα 2-3 χρονακια κ ειναι αψογο!

taisteal
14/11/2015, 18:25
Προς ενημερωση,κατεβασα την εφαρμογη σε Samsung android,συγκεκριμενα στο SM-G531F που αγοραστηκε προσφατα,και
κατεβασα χαρτες Ελλαδος,το εβαλα στο δρομο να με παει απο μια δυσκολη διαδρομη που ηδη γνωριζα,και με εβγαλε τελεια..μιλουσε και ελληνικα..
Ειμαι ευτυχης,επιτελους θα βγαζω ακρη στους δρομους

:a25::a46::a54:

teogtp
14/11/2015, 18:31
Προς ενημερωση,κατεβασα την εφαρμογη σε Samsung android,συγκεκριμενα στο SM-G531F που αγοραστηκε προσφατα,και
κατεβασα χαρτες Ελλαδος,το εβαλα στο δρομο να με παει απο μια δυσκολη διαδρομη που ηδη γνωριζα,και με εβγαλε τελεια..μιλουσε και ελληνικα..

Μπραβο ρε φιλε!
Αντε τωρα μενει να δοκιμασεις φετα δωδωνης με φασολαδα βραστερη.......

:lol:

Pan (dvs)
14/11/2015, 19:03

Για πες και σε μενα ρε χορευταρα απο που και με ποιο τροπο την κατεβασες,για να αρχισω να χορευω και εγω.

taisteal
14/11/2015, 19:08
Για πες και σε μενα ρε χορευταρα απο που και με ποιο τροπο την κατεβασες,για να αρχισω να χορευω και εγω.

Μπηκαμε στο google offline maps,το κατεβασαμε πατωντας ληψη,και βουαλα!!
Δοκιμαστηκε με επιτυχια,απλα τωρα ψαχνουμε τις λεπτομερειες..

amyroukai
14/11/2015, 19:14
Τώρα είδα την αναβάθμιση.
Μπορεί να κατεβάσει.πολύ μεγαλύτερη περιοχή βλέπω. Κατεβαίνει πράγμα...
Θα το δω στην πρώτη ευκαιρία.

Δεινόσαυρος
17/11/2015, 14:33
Σορυ που ξαναρωτάω, αλλά πρόσεξε κανείς αν τους χάρτες τους κατεβάζει στην εσωτερική μνημη του Android ή στην SD card; Η δίνεται επιλογή πού θα αποθηκευτούν οι χάρτες;

Και πόσο χώρο παίρνουν, για νάχουμε καλό ρώτημα;

Pan (dvs)
17/11/2015, 14:42
Σορυ που ξαναρωτάω, αλλά πρόσεξε κανείς αν τους χάρτες τους κατεβάζει στην εσωτερική μνημη του Android ή στην SD card; Η δίνεται επιλογή πού θα αποθηκευτούν οι χάρτες;

Και πόσο χώρο παίρνουν, για νάχουμε καλό ρώτημα;

Που τους βαζει δεν ξερω.Τον χωρο σου τον δειχνει τη στιγμη που καταβαινει.

spyrakos35
17/11/2015, 14:47
λογικά στη μνήμη του αντρόιντ....

εγώ πάντως διέγραψα το χάρτη που είχα κατεβάσει και κατέβασα το here....

καλό φαίνεται (απαξ και βρει τη θέση σου) αλλά έχω την αίσθηση οτι τρώει αέρα μπαταρία???

nic mor
17/11/2015, 14:55
Ρε μαλλιά..;!
Είναι μια συσκευή το κινητό, που του έχουμε φορτώσει τα πάντα απάνω, τη στιγμή που δουλεύει και το GPS, εεεεε να μην κάψει και λίγο;;
Μιλάω εκ του ασφαλούς βέβαια, γιατί το κινητό μου (z1 compact) έχει πολύ καλή μπαταρία :p

amyroukai
17/11/2015, 15:00
Το g maps είναι φαγανα... νομίζω έχει mode που ανάβει την οθόνη μόνο κοντά σε στροφές.

spyrakos35
17/11/2015, 15:07
Ρε μαλλιά..;!
Είναι μια συσκευή το κινητό, που του έχουμε φορτώσει τα πάντα απάνω, τη στιγμή που δουλεύει και το GPS, εεεεε να μην κάψει και λίγο;;
Μιλάω εκ του ασφαλούς βέβαια, γιατί το κινητό μου (z1 compact) έχει πολύ καλή μπαταρία :p

δε Μπαραπονέθηκα ρε μούσια

επιβεβαίωση της παρατήρησης ψάχνω

Sapadak
17/11/2015, 15:12

Isxyei

gps ON, Ant1 ON, Othoni ON

spyrakos35
17/11/2015, 15:14
Isxyei

gps ON, Ant1 ON, Othoni ON

και αργεί και να εντοπίσει τη θέση σου το gps στην αρχή, ε?

Sapadak
17/11/2015, 15:15

Εντός κτιρίου ναι, εκτός όχι αισθητά, τόσο όσο να το θυμάμαι

nic mor
17/11/2015, 16:15

Κονφερμντ ;)

teogtp
17/11/2015, 16:23

Εξαρτάται απο την συσκευή.

Pan (dvs)
17/11/2015, 17:01
Απο αλλο φορουμ μεταφερω (οχι αντιγραφω).

Οι χαρτες κατεβαινουνε κανονικα.Εχουνε μεγεθος περιπου 400ΜΒ και μετα απο 30 μερες πρεπει να τους ξανακατεβασεις.Κατα τ αλλα λειτουργουνε κανονικα.

Sapadak
18/11/2015, 08:29
Απο αλλο φορουμ μεταφερω (οχι αντιγραφω).

Οι χαρτες κατεβαινουνε κανονικα.Εχουνε μεγεθος περιπου 400ΜΒ και μετα απο 30 μερες πρεπει να τους ξανακατεβασεις.Κατα τ αλλα λειτουργουνε κανονικα.

:bawl:
Μπράβο γκουγκλ :lol: :lol:

Pan (dvs)
18/11/2015, 08:34

Καθε αρχη και δυσκολη.

amyroukai
18/11/2015, 08:42

Το ότι εντός 30 ημερών κατεβάζεις φρέσκους χάρτες, με ότι αλλαγές έχουν γίνει εντός του μήνα σε ονοματοδοσίες, μονοδρόμους και λοιπές διορθώσεις, από πότε θεωρείται "κακό", γιατί θυμάμαι εποχές μονοψήφια έτη πίσω που παρακαλούσε ο κόΖμος για καμμιά αναβαθμισούλα τόσο τις μεγάλες ξένες εταιρίες να διορθώσουν χοντρά λάθη όσο και την πασίγνωστη ελληνική. Η οποία τις χρέωνε κιόλας, από ένα σημείο και έπειτα...

Sapadak
18/11/2015, 08:45
Το ότι εντός 30 ημερών κατεβάζεις φρέσκους χάρτες, με ότι αλλαγές έχουν γίνει εντός του μήνα σε ονοματοδοσίες, μονοδρόμους και λοιπές διορθώσεις, από πότε θεωρείται "κακό", γιατί θυμάμαι εποχές μονοψήφια έτη πίσω που παρακαλούσε ο κόΖμος για καμμιά αναβαθμισούλα τόσο τις μεγάλες ξένες εταιρίες να διορθώσουν χοντρά λάθη όσο και την πασίγνωστη ελληνική. Η οποία τις χρέωνε κιόλας, από ένα σημείο και έπειτα...

Κάτσε να το δούμε διαφορετικά.
Οχι οι αναβαθμίσεις να περνάνε είναι ευχάριστο και θεμιτό, αλλά 30 ημέρες?30 ημέρες?
Και στο φινάλε, ας έχεις του παλιούς περασμένους και ας ειναι 'παλιοί' και οχι να πάς να ανοίξεις να πλοηγηθείς και ξαφνικά να καταλάβεις οτι δεν έχεις χάρτες, οπότε άνοιξε τα data και χρεώσου

amyroukai
18/11/2015, 09:02
Να το δούμε όπως λες, αλλά να το δούμε και όπως θυμάσαι να κατεβάζεις την λατρεμένη σου σειρά κάθε βδομάδα, δεν είναι και τόσο τραγικό από το WiFi της οικίας σου, της δουλειάς σου, της αγαπημένης σου καφετέριας, να κατεβάσεις και τον φρέσκο χάρτη μία κάθε τριάντα. Μέγεθος ενός επεισοδίου έχει...

Το μόνο που θα έπρεπε να δουλέψει η γκουγκλ πιο ζεστά, θα ήταν να κατεβάζει incremental updates με μόνο τις αλλαγές, αν αυτό είναι εφικτό στον τύπο αρχείων που χρησιμοποιεί για να γλιτώνει γενικότερο τράφικ από τους σέρβερ της. Πιθανότατα αν φάει την κίνηση που θα φάει με όσους κατεβάζουν χάρτες τώρα που μιλάμε, να το κάνει και αυτό.

Sapadak
18/11/2015, 09:07
Να το δούμε όπως λες, αλλά να το δούμε και όπως θυμάσαι να κατεβάζεις την λατρεμένη σου σειρά κάθε βδομάδα, δεν είναι και τόσο τραγικό από το WiFi της οικίας σου, της δουλειάς σου, της αγαπημένης σου καφετέριας, να κατεβάσεις και τον φρέσκο χάρτη μία κάθε τριάντα. Μέγεθος ενός επεισοδίου έχει...

Το μόνο που θα έπρεπε να δουλέψει η γκουγκλ πιο ζεστά, θα ήταν να κατεβάζει incremental updates με μόνο τις αλλαγές, αν αυτό είναι εφικτό στον τύπο αρχείων που χρησιμοποιεί για να γλιτώνει γενικότερο τράφικ από τους σέρβερ της. Πιθανότατα αν φάει την κίνηση που θα φάει με όσους κατεβάζουν χάρτες τώρα που μιλάμε, να το κάνει και αυτό.

Οταν χρειαζόμουν πλοηγηση η γκουγκλ δεν ήταν εκεί (offline πάντα), οπότε και στράφηκα στη here, και δε βρίσκω λόγο να επιστρέψω στη γκουγκλ. (εχω απεγκαταστήσει την εφαρμογή απο τότε)
Δεν assholeιθηκα απο τότε, εβαλα το χάρτη μου και τελείωσα. Θέλω κάτι να παίζει και ΌΤΑΝ έχει ανανεώσεις/αναβαθμίσεις να ενημερώνομαι και οχι να assholουμαι κάθε βδομάδα/μήνα/τέρμενο.

Αναφορικά με το incremental updates των χαρτών, μακάρι!!

Pan (dvs)
18/11/2015, 13:33
Κάτσε να το δούμε διαφορετικά.
Οχι οι αναβαθμίσεις να περνάνε είναι ευχάριστο και θεμιτό, αλλά 30 ημέρες?30 ημέρες?
Και στο φινάλε, ας έχεις του παλιούς περασμένους και ας ειναι 'παλιοί' και οχι να πάς να ανοίξεις να πλοηγηθείς και ξαφνικά να καταλάβεις οτι δεν έχεις χάρτες, οπότε άνοιξε τα data και χρεώσου

Και εγω συμφωνω.Οποιος θα ηθελε φρεσκαδουρα ας καθοτανε να ασχοληθει.Αν δεν υπαρχει αλλος λογος το θεωρω περιττο.

amyroukai
18/11/2015, 13:44
Οταν χρειαζόμουν πλοηγηση η γκουγκλ δεν ήταν εκεί (offline πάντα), οπότε και στράφηκα στη here

Αναφορικά με το incremental updates των χαρτών, μακάρι!!

Και εγω συμφωνω.Οποιος θα ηθελε φρεσκαδουρα ας καθοτανε να ασχοληθει.Αν δεν υπαρχει αλλος λογος το θεωρω περιττο.

Επειδή έχω σκ@τομάθει από το συμβόλαιο με τα μπόλικα data, δεν με ενόχλησε ποτέ το ζήτημα online/offline. Τα δεδομένα μετακίνησης έτσι και αλλιώς τα συλλλέγουν και η google και η Here. Εντός "πολιτισμένων" περιοχών πάντα για εκτός σπάνια το χρησιμοποιώ. Το here στο offline του το ξαναείπα, με είχε κρεμάσει ουκ ολίγες, μερικές φορές μου είχε κάνει ΧΟΝΤΡΕΣ μαλακίες με χωματόδρομους και αδιέξοδα που θεωρητικά έβγαζαν κάπου, μερικές φορές έκανε και "κουλή" πλοήγηση σε γνωστά σημεία όσο το δοκίμαζα, οπότε ήταν/είναι η εφεδρεία. Το καλύτερο ήταν το Sygic, μέχρι που κατέστρεψαν το γραφικό περιβάλλον και την αναζήτηση...
Και περιμένω το επόμενο "θαύμα" της τεχνολογίας να έρθει.

Για τα "υποχρεωτικά" updates πάντως, σε γλιτώνουν από την έκπληξη αρκετές φορές. Πρόσφατο σχετικά παράδειγμα οι μονοδρομήσεις του Πειραιά. Ποιός λέτε να τις εμφάνισε πρώτος στην πλοήγηση και ποιός "τελευταίος" και με δύστροπο update... :)

Δεινόσαυρος
18/11/2015, 18:09
Λοιπόν το έψαξα λίγο, και όντως τους χάρτες τους κατεβάζει στην κύρια μνήμη χωρίς επιλογή για την SD-καρτα. Αυτό δεν είναι μόνο ηλήθιο, αλλά πιστεύω και εκ του πονηρού, για να σε κρατάει το Γκουγκλ στο λούκι του. Το ίδιο όπως και η υποχρεωτική αναβάθμιση κάθε 30 ημέρες.

Όσο τα έψαχνα, έριξα μια ματιά στο τί δικαιώματα έχει εξασφαλίσει ο Γκούγκλης επί του τηλεφώνου μου.
Λοιπόν, μεταξύ ΠΟΛΛΩΝ, ΠΟΛΛΩΝ άλλων, μπορεί να:
- Κάνει τηλεφωνικές κλήσεις που θα τις χρεώνομαι εγώ.
- ο ίδιο και για SMS
- Μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα κονέ μου όπως γουστάρει, καθώς και να τα αλλάξει/σβήσει!
- έχει πλήρη έλεγχο της κάμερας, του μικρόφωνου και του πληκτρολογίου, μπορεί να τα ανοίγει όποτε θέλει καθώς και να τα αποθηκεύει.
- Το ίδιο και όλο το γκαλερύ των φωτο μου, συμπεριλαμβανομένων και των πριβέ.
- Για το εμαιλ φυσικά εννοείται, τα πάντα.
- Μπορει να διβάσει όλο το SD card, ασχέτως περιεχομένου
- Να υπερβεί οτιδήποτε κλειδώματα έχεις εφαρμόσει ο ίδιος.
- Μπορει να παρέμβει στις δικτυακές συνδέσεις σου χωρίς να σε πληροφορήσει.
- Ακόμα και το NFC μπορει να χακάρει, αν τούρθει το κέφι, και φυσικά το Bluetooth.
- Rpstm ακόμα και τον φακό μπορει να ανάψει, αν δεν βλέπει αρκετα καλά!

Δεν ξέρω αλλά όλα αυτά μου φαίνονται κάααπως...
Αν μας ανάγκαζε το κράτος να τα κάνουμε θα ουρλίάζαμε επανάσταση. Αλλά αφήνουμε έναν τυχαίο εμποράκο που πουλάει διαφημίσεις;
Δηλαδή πάλι καλά που δεν μου κάναν οι γονείς μου καμιά αδελφούλα, γιατί κι επί αυτής σίγουρα θα είχαν δικαιώματα.

Μου φαίνεται ήρθε η ώρα για λίγο απο-Γκουκλοποίηση. Θέλει λίγη δουλειά αλλά δεν είναι αδύνατο.
Και στην τελική, παλιό non-smart phone και λαπτοπ. Θα κάνω εγώ log-in όποτε θέλω, κι όχι όποτε γουστάρετε εσείς κύριοι, ευχαριστώ πολύ!

amyroukai
18/11/2015, 18:28
-Οι τηλεφωνικές κλήσεις γιατί αν έχεις περασμένες επαφές με διεύθυνση ή αν δεις επί χάρτου μαγαζί και έχει τηλέφωνο μαγαζιού, καλείς κατ' ευθείαν μέσα από τον χάρτη.
-Το ίδιο και για sms
-Ναι μπορεί (για να στα δείχνει αν επιλέξεις/έχεις διευθύνσεις στις επαφές).
-Ναι γιατί μπορεί να ανεβάσεις βίντεο/φωτό κλπ από κάποια τοποθεσία, τραβώντας και ανεβάζοντας με μιάς.
-Ναι για τον ίδιο λόγο, αν το κάνεις με "έτοιμη" φωτογραφία
-Εμ... ναι.
-Εμ... ναι.
-Σε περιπτώσεις ανάγκης, αυτό δεν είναι κακό, ή σε περίπτωση που στο έχουν κλέψει, το βρεις από το gmail σου και θελήσεις να δεις που είναι ή να το κάνεις remote erase.
-Ναι μπορεί, αυτό κάνει όταν σου ζητάει πρόσβαση "υψηλής ακρίβειας" και σκανάρει για γνωστά (του) WiFi δίκτυα, όπως τα έχουν καταγράψει τα γκουγκλάμαξα ή καταγράφει για να τα χρησιμοποιήσουν και άλλοι.
-Ναι μπορεί...
-Ναι μπορεί...

Δεν είναι όλα τόσο "δαιμονικά" μερικά είναι για διευκόλυνση που πολύς κόσμος θέλει. Στο Android 6 θα μπορείς να επιλέξεις ένα ένα το τι επιτρέπεις, αν περάσει η συσκευή σου σε αυτό, αντί για ένα "ναι σε όλα" όπως σήμερα...

Δεινόσαυρος
18/11/2015, 19:03
Δεν είναι όλα τόσο "δαιμονικά" μερικά είναι για διευκόλυνση που πολύς κόσμος θέλει.
Δεν είπα «δαιμονικά», είπα «κάααπως...»

Ξέρω οτι (προς το παρόν τουλάχιστον) όλα αυτά ο Γκούγκλης τα κάνει για την @διευκόλυνση@ του κόσμου, όπως λές, να περνάς ξέρω γω από την πιτσερία της γειτονιάς και να σε παίρνει αυτόματα τηλέφωνο να σου λέει τι προσφορές έχει στην αγαπημένη σου Margherita σήμερα. Ξέρω οτι υπάρχουν άνθρωποι που δεν το θεωρούν αυτό δυστοπία. Διευκόλυνση. Αμ πώς; Και διευκόλυνση και στην τσέπη του Γκούκλη που πουλάει τα εμπορικά σου στοιχεία σε όποιον μαλάκα πληρώνει γι αυτά.

Άλλοι το όμως το θεωρούν ενόχληση στην καλύτερη, δυστοπία και χειρότερα στην όχι τόσο καλή.
Μπίζνες τους είναι με γεια τους με χαρά τους. Και όποιος τα γουστάρει κάτι τέτοια, να τα χαίρεται.
Εγώ δεν θα πάρω, ευχαριστώ...

(Που δεν μαφήνει να αποθηκεύσω τους χάρτες στο SD, κι αυτό @διευκόλυνση@, έτσι; )

spyrakos35
18/11/2015, 19:24
βγάλε και συ μία φωτό τ @ρχίδι@ σου να τα έχει ο γούγλης αν σε ενοχλεί τόσο

amyroukai
18/11/2015, 19:25
Το αντίθετο εννοούσα, ότι οδηγείς και βλέπεις πιτσαρία στο χάρτη και βλέπεις το τηλέφωνο και παίρνεις και λες "μιά μαργαρίτα περικαλώ και δυο σόδες και σε 10' θα είμαι να τις πάρω" και συνεχίζεις το δρόμο σου για το σπίτι (τυχαίο).

Δεινόσαυρος
18/11/2015, 19:37
βγάλε και συ μία φωτό τ @ρχίδι@ σου να τα έχει ο γούγλης αν σε ενοχλεί τόσο

Νά και μια καλή ιδέα.

(Ξες ποτέ δεν με ενόχλησε στο παρελθόν, αλλά ήταν ξεκάθαρα τα όρια του πότε έκανα logon απ' το PC [όσο πιο λίγο γινόταν]. Με τα τηλεφωνάκια πια νομίζω οτι αρχίζει να ξεφευγει, μιας και αν δεν προσέχεις, είσαι συνέχεια εν δυνάμει στόχος.)

Τεσπα, στο θέμα μας, μὰλλον θα ψάξω για χάρτες που με αφήνουν να τους κουμαντάρω όπως θέλω εγώ, κι όχι όπως βολεύει τον κάθε σαχλεμποράκο.

taisteal
18/11/2015, 20:39
Καθολου ευχαριστα αυτα που γραφει ο δεινοσαυρος..
Ηξερα εγω οτι αυτα τα πραγματα ειναι του εξαποδω :lol:

Τελικα τι να κανουμε τωρα,να κατεβασω heremaps η να αφησω το Google??

ΓΜΤΠΤΝΜΓΜ

:cry:

spyrakos35
18/11/2015, 21:19
Κατεβασε το here, παιξτο λιγο (το here :p) και αν σου κατσει καλα, κρατα το....

taisteal
18/11/2015, 21:20

Μολις ειδα οτι κι αυτο ζηταει προσβαση σε οτι περιεγραψε ο δεινοσαυρος.
Τωρα;;;

amyroukai
18/11/2015, 21:22

Σωστός. Σε τελική ανάλυση τσάμπα είναι.

Το google υποτίθεται οτι Μπορεί να σου εμφανίζει pois Στην διαδρομή σου πλέον;

Δεινόσαυρος
18/11/2015, 21:22
Προσωπικά νομίζω οτι ο Sapadak περιέγραψε το κύριο πρόβλημα, να πηγαίνες εκεί ανέμελος, να θες ξαφνικά να κοιτάξεις κάτι, αλλά να έχεις μείνει ρέστος γιατί ξέχασες οτι πέρασαν 31 μέρες διευκόλυνσης και δεν θυμήθηκες να κανεις το update (εχθές, εκεί στο βουνό).

Και να ξέρεις οτι ο χάρτης είναι φορτωμένος και δουλεύει μια χαρά (χθες τον κοίταζες) αλλα για να σε διευκολύνει ο Γκουγκλης να μην σε αφήνει να έχεις πρόσβαση πιά.

taisteal
18/11/2015, 21:24
Το google υποτίθεται οτι Μπορεί να σου εμφανίζει pois Στην διαδρομή σου πλέον;

Κανε μου μια μεταφραση ρε φιλε..

teogtp
18/11/2015, 21:25
Μολις ειδα οτι κι αυτο ζηταει προσβαση σε οτι περιεγραψε ο δεινοσαυρος.
Τωρα;;;

Πως κανεις ετσι ρε;
Δεν σου ζητησε να φας κανενα δοχειο φετα για να εγκατασταθει.......

teogtp
18/11/2015, 21:27
Κανε μου μια μεταφραση ρε φιλε..

Τα pois ειναι τα σημεια ενδιαφεροντος.
Βενζιναδικα,ξενοδοχεια,καμερες ελεγχου ταχυτητας κτλπ....

taisteal
18/11/2015, 21:31
Τα pois ειναι τα σημεια ενδιαφεροντος.
Βενζιναδικα,ξενοδοχεια,καμερες ελεγχου ταχυτητας κτλπ....

Το Google εβγαζε τα παντα

amyroukai
18/11/2015, 21:33
Μπορούμε να το έχουμε στα "to do" Πριν την.βόλτα...

Η το here.

To orux, το osmand, maps.me κλπ κλπ κλπ... τοπογραφικους δωρεάν δεν έχω βρει, δυστυχώς.

Δεινόσαυρος
18/11/2015, 21:34
Ζητάει κι αυτό πολλά, αλλά όπως είπε κι ο amyroukai, υπάρχει γι αυτά τουλάχιστον κάποιος λόγος.
Στο κάτω-κατω εμπορική εφαρμογή είναι.
Ούτε κατα διάνοια δεν πλησιάζει την αυθάδεια της παρέμβασης του Google Play Services, ας πούμε.
Εγώ θα το δοκιμάσω έως ότου κάτι λιγότερο εμπορικό εμφανιστεί.

Το Tom-Tom που είχα παλιά (σε Windows Phone!!!) άραγε υπάρχει ακόμα;

amyroukai
18/11/2015, 21:36
Υπαρχει Ναι.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tomtom.gplay.navapp&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dfree+gps+android&pcampaignid=APPU_1_HeBMVoOcBcWpsAHqkZ_4CA

Δεινόσαυρος
18/11/2015, 21:43
Μερσι. Μόλις το είδα.
Δεν μου γεμίζει το μάτι το license agreement του, αλλά αν δεν είναι πολύ ακριβο ίσως να αξίζει.
(θα κάτσω να το υπολογσω αργότερα - ΟΚ 50 μίλια τζάμπα - μετα; )

Το ΗΕRE είναι της Νοκια, κατάλαβα καλά;

amyroukai
18/11/2015, 21:49
Της πρώην νοκια, ναι.

nic mor
18/11/2015, 23:28
Μιλώντας για Ελλάδα πάντως, ένα βράδυ που έψαχνα το χωριό πλάτανος στην ορεινη ναυπακτια,χωμενος ήδη μες τα βουνά από το πρωί(είχα μπει για βόλτα από αραχωβα λίμνη μορνου κτλ), ούτε το γουγλε (με ίντερνετ) ούτε το χιαρ ούτε ο χάρτης μου δεν με έβγαζε πουθενά ή με έβαζαν μέσα σε σπίτια και χωράφια, μου έλεγαν να κατέβω στη ναυπακτο και από εκεί να ανέβω πάλι..
Μιάμιση ώρα δρόμος, ευτυχώς βγήκε μπαρμπας από το καφενείο και μου είπε θα πας εκεί, θα στριψεις εκεί χωρίς ταμπέλα κτλ και σε σκαρτη μισή ώρα ήμουν στο χωριό..
Αυτά!

Για εξωτερικό πάντως, ξαναλέω δουλεύω το χιαρ (από τότε που ήταν οβι) χωρίς κανένα πρόβλημα,χωρίς ίντερνετ και το έχω πάντα, χωρίς ημερομηνία λήξης.

low pass
19/11/2015, 05:00
Το Ηere drive είστε σίγουροι πως υπάρχει ακόμα στα windows;
Δεν το βρίσκω στο store για κατέβασμα.

amyroukai
19/11/2015, 05:48
Λογικό... Αφού το drive είναι μέσα στο maps

Billymuse
19/11/2015, 06:16
Ρε Γιανη, μας έπρηξες 6 σελίδες,τσάμπα ειναι η εφαμρογή κατεβασε την και δες αν σου κάνεις
το here έχει τα καλυτερα ψητοπωλεια, εχει βενζινάδικα εχει εκεινο εχει το αλλο :P
φιλάκια καλημερααα :a07::flowers:

amyroukai
19/11/2015, 06:26
Μπιλακο τις έχω και τις δυό...

Billymuse
19/11/2015, 08:28
Πρόσεχε μην μάθει η μια για την ύπαρξη της άλλης :D

Sapadak
19/11/2015, 10:18
Και μια και μιλάμε για τη γουγλ.

Απο σήμερα και traffic information (http://www.digitallife.gr/google-maps-traffic-info-greece-98027) στην Ελλάδα
345749

Οχι για να θάβετε τη γουγλ :lol:

Αν το είδε/δοκίμασε κάποιος αν μας πεί εντυπώσεις

amyroukai
19/11/2015, 10:40
Αυτό το έχει και το here.

Αλλά χρησιμοποιώντας το, πρέπει να είσαι Online και διαβάζει και τα δικά σου δεδομένα... ;)

Sapadak
19/11/2015, 11:00
Αλλά χρησιμοποιώντας το, πρέπει να είσαι Online και διαβάζει και τα δικά σου δεδομένα... ;)

Στην είδηση λέει οτι πάιρνει δεδομένο απο το gps.
Δηλαδής χρειάζεται να είσαι με σύνδεση data για να τα στείλει/δείξει τη κίνηση?

Αυτό το έχει και το here.

Αρα πάλι η γκουγκλ παίρνει το μεσσαίο και μακρύτερο? :lol:

amyroukai
19/11/2015, 11:07
Η είδηση καταλήγει: Το Google Traffic λειτουργεί αναλύοντας τοποθεσίες μέσω GPS οι οποίες μεταδίδονται στην Google μέσω των κινητών τηλεφώνων των χρηστών. Έτσι, υπολογίζοντας την ταχύτητα των smartphones των χρηστών που κινούνται σε ένα δρόμο, η Google μπορεί να δείξει στο χάρτη των Maps αν υπάρχει υπερβολική κίνηση ή όχι.

Φαντάζομαι αυτή η μετάδοση είναι data.

εδιτ: μόλις επιλέξεις την διαδρομή που θέλεις να κάνεις, πατάς τις τρεις τελίτσες πάνω δεξιά και έχει επιλογή για δεις την κίνηση.

Billymuse
19/11/2015, 11:09
Η είδηση καταλήγει: Το Google Traffic λειτουργεί αναλύοντας τοποθεσίες μέσω GPS οι οποίες μεταδίδονται στην Google μέσω των κινητών τηλεφώνων των χρηστών. Έτσι, υπολογίζοντας την ταχύτητα των smartphones των χρηστών που κινούνται σε ένα δρόμο, η Google μπορεί να δείξει στο χάρτη των Maps αν υπάρχει υπερβολική κίνηση ή όχι.

Φαντάζομαι αυτή η μετάδοση είναι data.

Πάμε ενα βράδυ σε κανα δρόμο που δεν πατάει ψυχή παίρνουμε και καμια 50αρια φιλους τηλ..ανοίγουμε κινητα χάρτες gps, και πάμε στο περπατητό κανα δυο χιλιόμετρα :lol:

amyroukai
19/11/2015, 11:11
Πάμε ενα βράδυ σε κανα δρόμο που δεν πατάει ψυχή παίρνουμε και καμια 50αρια φιλους τηλ..ανοίγουμε κινητα χάρτες gps, και πάμε στο περπατητό κανα δυο χιλιόμετρα :lol:

Αναρχία στο γκουγκλ μαπς

7Tolis
19/11/2015, 11:20
Μια απορία για το Here.Πως στην ευχή δουλευει εκτος σύνδεσης;Μόλις τώρα το δοκίμασα να βάλω μια διαδρομή εκτός σύνδεσης και μου λέει να συνδεθω στο ιντερνέτε.

amyroukai
19/11/2015, 11:43
Αν έχεις επιλέξει να ενημερώνεται για το τράφικ στην διαδρομή ορθώς το ζητάει.
Μπες ρυθμίσεις και δες τι έχει στο "Γενικά>>κίνηση"