PDA

View Full Version : triumph explorer 1200 - 2016

Σελίδες : [1] 2

amyroukai
18/11/2015, 22:52
Ανανεώθηκε και το βρετανικό μαστόδοντο.

Το μοτέρ παρέμεινε στα 1215 κυβικά, όπως παρέμεινε και ο άξονας.

Έξι εκδόσεις, όπως το 800, τρεις "ασφαλτινες" τρείς "χωματινες". Νέος συμπλέκτης πιο ελαφρύς, riding modes, ημιερνεργητική ανάρτηση, Traction control, imu μονάδα και έξυπνο abs... Ότι εξοπλισμό δηλαδή έχουν ΚΤΜ, BMW, DUCATI.

Αναλυτικά, εδώ.

http://www.visordown.com/motorcycle-news-new-bikes/2016-triumph-tiger-explorer-debuts/28470.html

spyrakos35
19/11/2015, 04:35
παίζει να είναι το πιο όμορφο και το πιο κομπλέ από όλα του είδους

Billymuse
19/11/2015, 05:20
ναι αλλα ''υπερφορτωμένα'' τα 800αρια με ηλεκτρικά που θυμίζει Ducati, αν και τα προηγούμενα μοντέλα όπως και το μεγάλο
explorer δεν ακουστικε να έχει πολλα θέματα με αυτα..

KAGOURO
22/11/2015, 17:57
Καλό μηχανάκι ....αλλά όχι και με τόσο καλή τύχη ! Παίζει με μεγαθήρια ( BMW , DUCATI.....)

vkats
22/11/2015, 18:49
Επιτέλους !!! Να δούμε πότε θα ρθει Ελλάδα και σε ποιά τιμή... Θα αξίζει να αντικαταστήσει το 800άρι μου...???

Pan (dvs)
22/11/2015, 19:04
παίζει να είναι το πιο όμορφο και το πιο κομπλέ από όλα του είδους

Οντως Σπυρε,φαινεται οτι εχουνε προσεξει και την λεπτομερεια.Αν ειναι και η αξιοπιστια αναλογη της εμφανισης

το μονο προβλημα θα ειναι τα λεφτα.

spyrakos35
22/11/2015, 19:20
Οντως Σπυρε,φαινεται οτι εχουνε προσεξει και την λεπτομερεια.Αν ειναι και η αξιοπιστια αναλογη της εμφανισης

το μονο προβλημα θα ειναι τα λεφτα.

από πότε είναι πρόβλημα τα λεφτά?

:cry:

SHOOTER045
22/11/2015, 20:09
Κάποτε τα ον οφ ήταν 600/650/700/800
Πιάσανε τα 1000
Και σιγά σιγά τα ξεπερνάνε κατά πολύ.
Εντάξει το ξέρουμε η πλειοψηφία αυτών που τα παίρνουν πατάνε χώμα στο φλοίσβο και στην Περαία.
Τα ταξίδια τούς δε είναι επικά.
Αυτά στην Ελλάδα.
Έξω είναι διαφορετικά.
Αλλά χρειάζεται όντως ένα μαστοδοντο με τόσα κυβικά με βάρος ενός τετάρτου του τόνου κλπ κλπ που με το φορτωμα πλησιάζουν ένα μικρό κουτί, που χρειάζονται απαραίτητα οδική,γιατι αν μείνει την κατσανε κλπ.
Δεν έχω κάτι με το συγκεκριμένο, αλλά με όλες τις εταιρείες που κυνηγάνε και ανεβάζουν κυβικά συνεχώς, κυρίως σε αυτή την κατηγορία.
Τι θα κάνουν δηλαδή παραπάνω?
Θα πάνε πάνω από τα 200 ποίο άνετα?
Τότε τι διάολο εκδρομή και ταξίδι κάνουν.
Θα μπούνε ποίο εύκολα σε ένα χωματόδρομο από ένα αφρικα (τι παλιό)
Από ένα ΤΑ
Από ένα ταπεινό ΧΤ
ενιγουει περί ορέξεως ουδείς λόγος

DrBig
22/11/2015, 20:13
Πιάσανε τα 1000
Εντάξει το ξέρουμε η πλειοψηφία αυτών που τα παίρνουν πατάνε χώμα στο φλοίσβο και στην Περαία.
Αυτά στην Ελλάδα.
Έξω είναι διαφορετικά.
Αλλά χρειάζεται όντως ένα μαστοδοντο με τόσα κυβικά με βάρος ενός τετάρτου του τόνου κλπ κλπ που με το φορτωμα πλησιάζουν ένα μικρό κουτί, που χρειάζονται απαραίτητα οδική,γιατι αν μείνει την κατσανε κλπ.
Δεν έχω κάτι με το συγκεκριμένο, αλλά με όλες τις εταιρείες που κυνηγάνε και ανεβάζουν κυβικά συνεχώς, κυρίως σε αυτή την κατηγορία.
Από ένα ΤΑ
Από ένα ταπεινό ΧΤ

Ο λογος που αυτα τα μηχανακια πιασανε στην αγορα δεν ειναι το οτι πανε χωμα αλλα το οτι πανε ασφαλτο πολυ καλα και ανετα και ειναι και πολυ πιο μανιτζεβελα απο τα αμειγως τουριγκ μηχανακια.

Εμενα το θεμα μου με το 1200 ειναι οτι δεν βαζει φωτια στην ασφαλτο κατι που τα κυβικα και ο αριθμος κυλινδρων του δεν δικαιολογει. Θα επρεπε να βγαζει 130 αλογακια τροχο και θα ηταν σουπερ.

Pan (dvs)
22/11/2015, 20:20
Πιάσανε τα 1000
Αυτά στην Ελλάδα.
Έξω είναι διαφορετικά.
Από ένα ΤΑ
Από ένα ταπεινό ΧΤ

Οπως λεει και ο Ντοκτορας.Λενε οn-off αλλα ξερουμε πολυ καλα οτι ειναι on πλεον.Δεν θα μου κακοπεφτε για ανετο στριταδικο.

Σπυρακο ποσο παει η χρυση λιρα ρεεεε,για να κανω τη διαιρεση?

SHOOTER045
22/11/2015, 20:21
Το αν είναι η όχι μόνο κάποιος που είχε και τα δύο θα μπορούσε να μας πει.
Ότι ο προσανατολισμός τούς είναι κυρίως η άσφαλτος το ξέρουμε.

peterTHErider
22/11/2015, 20:25
από πότε είναι πρόβλημα τα λεφτά?

:cry:

τα τελευταια 4 χρονια...πριν τα κοβαμε απο τους τοιχους...κυριολεκτικα...
παιδια σοβαρα εχεις κανει επαφη με το συγκεκριμενο μηχανακι?τι λεει σε στροφιλικια γιατι φαινεται λιγο αμπλαουμπλικο...
για το καινουργιο ακομα δεν εχουν ανακοινωσει specs αλλα λενε οτι ειναι δυνατοτερο απο το προηγουμενο...
γιατι η αληθεια ειναι οτι και ομορφο ειναι και πολυ τουμπανο ειναι τεχνολογικα...
αν ανεβαινε στα 130-140 αλογα θα ειναι ταμαμ και θα εκανε ζημια στις γνωστες του χωρου...

εντιτ:ντοκτορ μετα ειδα τι εγραψες...χιχιχιχι

amyroukai
22/11/2015, 21:02
Το απλό ζήτημα το οποίο φαίνεται από τα κουνήματα της παλιάς multi και των νέων ΚΤΜ είναι ότι δεν χρειάζονται τόσα πολλά άλογα ή μάλλον δύσκολα διαχειρίζονται τόσα πολλά άλογα και το φόρτωμα και τα χιλιόμετρα κλπ. Ή θα έχεις επιτυχίες με άλογα και τελικές (honda crosstourer) ή αποτυχίες... Για τον συνειδητοποιημένο ταξιδιώτη όλα αυτά τα μεγάλα ον-"οφ" είναι τέλεια.

Το σοβαρό πρόβλημα με τα ουμφ παραμένει ότι ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι κάτοχοι μιλάνε για ΕΝΑΝ μάστορα στην Αθήνα. Και μετά το χάος. Κάτι δεν μου πάει καλά σε όλο αυτό...

irinia
23/11/2015, 07:37
Το απλό ζήτημα το οποίο φαίνεται από τα κουνήματα της παλιάς multi και των νέων ΚΤΜ είναι ότι δεν χρειάζονται τόσα πολλά άλογα ή μάλλον δύσκολα διαχειρίζονται τόσα πολλά άλογα και το φόρτωμα και τα χιλιόμετρα κλπ. Ή θα έχεις επιτυχίες με άλογα και τελικές (honda crosstourer) ή αποτυχίες... Για τον συνειδητοποιημένο ταξιδιώτη όλα αυτά τα μεγάλα ον-"οφ" είναι τέλεια.

Το σοβαρό πρόβλημα με τα ουμφ παραμένει ότι ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι κάτοχοι μιλάνε για ΕΝΑΝ μάστορα στην Αθήνα. Και μετά το χάος. Κάτι δεν μου πάει καλά σε όλο αυτό...

ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΨΑΧΝΩ

Το crossturer το ανέφερες σαν επιτυχία..??Διότι αν πάρω τη σύνταξη,όπως το παραθέτεις αυτό εννοείς.
Λοιπόν έχει σχεδόν τη μικρότερη τελική από όλα τα 1000+ on-off,όσο για τα άλογα και τις επιδόσεις
δεν διακρίνεται,και λόγω των 275 κιλών αλλά και λόγω του ότι το μοτέρ είναι διαφορετικά σεταρισμένο
από εκείνο το μηχανάκι που το δανείστηκε.
Τώρα θα πω για τα γκάζια και τα άλογα που λέτε.Δε νομίζω ότι αυτά τα μηχανάκια χρειάζονται πάνω από
100 άντε βία 110 άλογα ανάλογα βέβαια και με τα κιλά που έχουν.Μετά πάμε σε λάθος κουστούμι.
Όταν οι ιάπωνες κάνουν χρόνια πολλά δοκιμές για να βγάλουν ένα Χαγιαμπούζα με 155 άλογα
με μια τρομερή αεροδυναμική ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ακόμα μετά από 15 χρόνια,πες μου εσύ πως να διαχειριστεί
τα 150-160 άλογα το κορμάκι ενός ΚΤΜ , ενός Μουλτιστράντα,ή ενός εχπλόρερ..??
Με ψηλοτάκουνα πάμε στο βουνό..?? Δοκίμασα εχπλόρερ,ΚΤΜ,βεστρόμ 1000,bmw 1200 gs,από 2 φορές.
Ε όλα μετά τα 160 ήταν πουλιά πετούμενα...!!!Τριγμοί,κουνήματα,φασαρία κ.λ.π....
Δε γίνεται με το μαγιό να πας στην εκκλησία,στη θάλασσα πας.Οπότε φθάσαμε και στην υπερβολή.
Και τα 1200 κυβικά περιττά είναι κι αυτά,ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ τρώμε όλοι το παραμύθι.
Εκτός αυτού η φιλοσοφία αυτών των μηχανών δεν είναι να κυνηγιούνται με Φερράρι αλλά να προσφέρουν
ένα άνετο ,ξεκούραστο και ασφαλές ταξίδι.Θα ήταν πολύ βλάκας κάποιος αν έπαιρνε το on-off
για να βγεί στην Εθνική ή τα στροφιλίκια και να παίζει κυνηγητό...!!!
Με αυτήν λοιπόν τη λογική το μοτέρ θα έπρεπε να είναι το πολύ κορυφή στα 1000 κυβικά και πολύ το βλέπω
όταν 1000άρης κινητήρας μπαίνει πλέον σε Μοντέο για παράδειγμα ,ο τρικύλινδρος της Φόρντ.
Και γκάζι υπάρχει και επιδόσεις και άνεση στο ταξίδι,αλλά και αξιοπιστία,ας θυμηθούμε το βαραντέρο
που με χίλια κυβικά έχουν γράψει τα μοτέρ για πλάκα διακόσιες χιλιάδες χλμ.
Παρακολουθώντας τα φόρουμ των βεστρόμ έβλεπα αρκετά 650 με πάνω από 100000χλμ.
Μήπως τα τρανσάλπ εκείνα τα μεταχειρισμένα που ερχόταν δεν είχαν πάνω από 100000 χλμ.??
Συμπέρασμα λοιπόν ..?? Πως θα μας πλασσάρουν το παραμύθι,πως θα μπούμε στη λούμπα
του καταναλωτισμού.Αν θέλεις 140-150+ άλογα δεν πας να αγοράσεις on-off,άλλο πράμμα θέλεις
αλλά δεν το έχεις καταλάβει.Και αυτό το όλα σε ένα είναι μεγάλη παπαριά.Αν θέλεις όλα σε ένα
να είσαι έτοιμος για μεγάλους συμβιβασμούς,αλλιώς μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται και σε
δουλεύουν αυτοί που σου πουλάνε φύκι για μεταξωτή κορδέλλα...!!!
Νομίζω ότι όπως κάποια στιγμή όλοι οι μεγάλοι το κατάλαβαν και σταμάτησαν να βγάζουν μηχανάκια
που να θέλουν να ξεπεράσουν τα 300 ανεβάζοντας επιδόσεις και κυβικά,άντε το κάνει τώρα μόνο
η Καβασάκι για το πρεστίζ και η Σουζούκι δεν απαντά εδώ και 3 χρόνια,κάπως έτσι και αυτά τα μαστόδοντα
φθάνουν στην υπερβολή και θα σταματήσουν και θα ξεφουσκώσουν για πολλούς λόγους.
Όταν ο κόσμος αντιληφθεί ότι για να πάει τη βόλτα του,το ταξίδι του,την εκδρομή του ,του είναι
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΑ 1200 ΚΥΒΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ 150 ΑΛΟΓΑ, τότε θα έχουμε πάλι το πισωγύρισμα
και θα βγούνε μοντέλλα που θα προσφέρουν αυτό που πραγματικά χρειάζεται.Μέχρι τότε θα βλέπουμε
αυτό το κυνηγητό επιδόσεων και κυβικών και σε αυτήν την κατηγορία που είναι πλέον στην επικαιρότητα.
Το πρόβλημα είναι ότι επανδρώνουν τα μηχανάκια αυτά με τα πολλά κυβικά και άλογα και με ανέσεις
ταξιδιωτικές που δεν τις παρέχουν σε μικρότερες κατηγορίες ΕΝΤΕΧΝΩΣ για να οδηγείται εκεί ο καταναλωτής.
Γιαυτό και έσπασε τα ταμεία το βεστρόμ 650 καί όχι μόνο στην Ελλάδα όπως κακώς λένε κάποιοι απληροφόρητοι.
Διότι πρόσφερε τις ανέσεις των μεγαλύτερων on-off σε συνδυασμό με την οικονομία...!!!
Δυστυχώς όμως έκατσε επάνω στις δάφνες του και το ανανεωμένο 650 πρόσθεσε μόνο ένα ιμμομπιλάιζερ..!!!
Για μένα θα έπρεπε να κάνει το άλμα στα 800 κυβικά και να προσθέσει ηλεκτρικά,αναρτήσεις,τράξιον κ.λ.π..
Τώρα συνεχίζει να πουλάει από κεκτημμένη ταχύτητα λόγω του ονόματος,παρόλα αυτά και πάλι ψηλά είναι.
Το δε καινούργιο 1000 βεστρόμ κι αυτό βασίστηκε στο όνομα και μόνο,έτσι δουλειά δε γίνεται γιαπωνεζάκια μου.
Τελικά αυτό το Άφρικα το καινούργιο το παρουσίασαν σε μορφή δρόμου,ή με τις σαμπρέλλες ήταν στο Μιλάνο..??

spyrakos35
23/11/2015, 08:08
αν το πάρουμε ψυχρά, ο Τερενς δεν έχει άδικο....

όμως

εγώ που έχω πλοιο με 145 άλογα και τεράστια ροπή και που μου είναι υπεραρκετό, αν το έβγαζε 205 άλογα (και μπορούσα φυσικά) θα το έπαιρνα....

η κ@ύλα του έχειν (και ας μη τα χρειάζεσαι/χρησιμοποιείς) υπερβαίνει της λογικής....

ευτυχώς η γιαμάπα στο δικό μου δεν μπαίνει στη λογική της απόλυτης ιπποδύναμης και το μόνο που έχω να ζηλέψω είναι κάποια εξτρά ηλεκτρονικά (τα οποία δε μου λείπουν τώρα)

άχρηστα τα 150τόσα άλογα σε ονόφφ? ναι στο 99,9% των περιπτώσεων αλλά αν μπορούσα και ήθελα δε θα έλεγα όχι....

vkats
23/11/2015, 08:36
Αν το πάρουμε ψυχρά ο Terens ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ !!!

Φαγωθήκανε ορισμένοι στην Ελλάδα οτι τα "μαστόδοντα" πουλάνε μόνο λόγω ίματζ και φιγούρας. Κατ' αρχήν γιατί είναι μαστόδοντο η GS1200 ή το Explorer 1200 και δεν είναι το SD1200 ή η Fj1300 ή το RT1200 ???? Eεεεεε;;;;

Τα μηχανάκια (sic) αυτά λοιπόν πουλάνε γιατί ο κόσμος τα θέλει. Καταλάβετέ το. Δεν είναι όλοι οι αγοραστές παραπλανημένα θύματα του μάρκετιγκ. Ιδίως στο εξωτερικό. Αντε στην Ελλάδα να το δεχτώ μέχρι κάποιο σημείο.

Το πρόβλημα λοιπόν ορισμένων είναι οτι δεν μπορούν να αντιληφθούν οτι όταν κάτι δεν ταιριάζει στα δικά τους κριτήρια μπορεί να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες και τα θέλω κάποιων άλλων.

Φαγωθήκατε με τις τελικές και τα άλογα και τις ροπές. Ναι λοιπόν, θέλω να πηγαίνω ταξίδι δικάβαλος φορτωμένος με 150 και να κάνω ένα μπρααααπ και να πάω στα 200 για πλάκα για ένα προσπέρασμα ή για να φύγω από έναν κίνδυνο. Δεν κυνηγάω τις 300άρες!!!

Θέλω να οδηγάω όρθιος γιατί αυτή η στάση μου αρέσει και με βολεύει. Αντίρρηση κανείς...;;;

Θέλω μακρυές διαδρομές αναρτήσεων για να μη μου φεύγουν τα σφραγίσματα απο τα δόντια στην υπέροχη ελληνική άσφαλτο.

Θέλω να το φορτώνω με την αφεντομουτσουνάρα μου που είναι 100 κιλά, με το έτερον ολόκληρον και όσα μπαγκάζια γουστάρω (για να μην αλλάζω βρακί μια φορά τη βδομάδα) και να ταξιδεύω με 150+ χωρίς την ταυτότητα στο στόμα.

Θέλω όταν αναγκαστώ να περάσω από χωματόδρομο - το τονίζω χωματόΔΡΟΜΟ - να μη μου πεταχτούν οι φακοί από τα μάτια.

ΔΕΝ θέλω να πάω στη Μογγολία ή στην Αγκόλα!!!! Δεν θέλω να τρέξω στο Dakar!!!! Δεν πάω σε καφετέριες !!!

Αλλά γουστάρω αυτά τα μηχανάκια και αυτά καλύπτουν τις ανάγκες μου!!!!! Μπορεί κανείς να μου πεί οτι έχω άδικο??????

Αμάν πια με τον πολιτικό καθωσπρεπισμό!!!!! Μόνο οτι πρέπει να τα κάψουμε επειδή δεν είναι οικολογικά λόγω κατανάλωσης δεν έχουμε ακούσει ακόμα...

amyroukai
23/11/2015, 08:36
Μισό, Τέρενς.

"Η παγίδα των κυβικών" από τη μία, το DL650 έπρεπε να γίνει 800 από την άλλη. Όποιος τα χρειάζεται, έχει το 1000 στην γκάμα. Η παγίδα του πελάτη που έχει οδηγήσει (ας πούμε) το Golf από τα 700 κιλά και τα 3,7μέτρα μήκους στα διπλάσια κιλά και στα 4,3 μέτρα... Απλά γιατί ζητάει περισσότερα σε κάθε γενιά γιατί θέλει πάλι το ίδιο, αλλά άλλο. Σόρι, λάθος.

Το crosstourer το αναφέρω ως "επιτυχία" διότι ως τα 250 αν θυμάμαι καλά που έχει κόφτη, γράφεται ότι δεν κουνάει ανεξαρτήτως φορτίου. Το GS επίσης. Το Ουμφ το οποίο συζητείται στο νήμα, το αυτό. Το Τενερέ. Θα μου πεις δεν έχουν και τίποτα τρομερές τελικές... Ε και; Διότι "τελικές" δεν ταξιδεύει κανείς πουθενά, το να τα πιάσεις σε μιά στιγμή είναι άλλο ζήτημα, δεν μπορείς να τα κρατήσεις σε ταξίδι. Το μπούσα που περιγράφεις ως ιδανικό, σε δημοσιογραφικό τέστ ανέβηκε Αθήνα-Καρπενήσι και πίσω και γύρισε με λινά γιατί τα έφαγε τα λάστιχα τελικιασμένο... Η τελική λοιπόν είναι απλώς στατιστικό το οποίο δεν ενδιαφέρει. Το να μπορείς να ταξιδέψεις 140 και να προσπεράσεις ανεβαίνοντας 170 πχ χωρίς να κινδυνέψεις, ε αυτό μάλιστα είναι ζητούμενο, λάθος απαιτούμενο είναι. Και δεν το προσφέρουν όλοι στην αγορά... Το ότι αυτό το κάνει και το vstrom 650 το ξέρω, αλλά ο χρόνος που χρειάζεται να περάσει μιά νταλίκα αυτό και ας πούμε το GS (το έτερο best seller) έχει τεράστια διαφορά. Και εκεί αντιλαμβάνομαι εγώ ότι αξίζει να πάρει ο όποιος μπορεί το μεγάλο.

Από εκεί και πέρα, όποιος έχει ταξιδέψει με 1000+ κυβικά ξέρει γιατί θα το κάνει. Θα βάλει 6η εκατό μέτρα μετά τα διόδια και θα την βγάλει εκατό μέτρα πριν τα επόμενα στην εθνική οδό, θα κρατήσει μιά 4η σε όλο το στροφιλίκι ανεξαρτήτως κλίσεων δρόμου και φορτίου, άντε να δεχτώ ότι θα κατεβάσει στις φουρκέτες... No replacement for displacement ακόμα και από τα έξυπνα τούρμπο που έρχονται.

Στην αυτοκινητάδικη χρήση, ας δούμε πόσο υγιής θα είναι ο 1000άρης του μοντέο σέρνοντας 1600-1800 κιλά μετά από 100,000 χιλιόμετρα. Ωραίο γκατζετάκι πάντως το 3κύλινδρο.

εδιτ: τώρα είδα και τον αποπάνω...

Pan (dvs)
23/11/2015, 08:43
Ο Τερενς εχει απολυτο δικιο,τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω.

Με το bandit εχω 650 κυβικα και 85 περιπου ιππους τα οποια θεωρω υπεραρκετα,με εξαιρεση τους μεγαλους δρομους.150-200 κυβικα παραπανω και 15-20 ιπποι,θα ζοριζανε λιγοτερο τον κινητηρα.

Οι εταιρειες γνωριζουνε οτι τα 800-900 κυβικα και οι 100 συν κατι ιπποι ειναι υπεραρκετα.Απο εκει και επενδυουνε και στην αναγκη καποιων να ξεχωριζουνε.

Pan (dvs)
23/11/2015, 08:47

Φαγωθήκανε ορισμένοι στην Ελλάδα οτι τα "μαστόδοντα" πουλάνε μόνο λόγω ίματζ και φιγούρας. Κατ' αρχήν γιατί είναι μαστόδοντο η GS1200 ή το Explorer 1200 και δεν είναι το SD1200 ή η Fj1300 ή το RT1200 ???? Eεεεεε;;;;

Τα μηχανάκια (sic) αυτά λοιπόν πουλάνε γιατί ο κόσμος τα θέλει. Καταλάβετέ το. Δεν είναι όλοι οι αγοραστές παραπλανημένα θύματα του μάρκετιγκ. Ιδίως στο εξωτερικό. Αντε στην Ελλάδα να το δεχτώ μέχρι κάποιο σημείο.

Το πρόβλημα λοιπόν ορισμένων είναι οτι δεν μπορούν να αντιληφθούν οτι όταν κάτι δεν ταιριάζει στα δικά τους κριτήρια μπορεί να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες και τα θέλω κάποιων άλλων.

Φαγωθήκατε με τις τελικές και τα άλογα και τις ροπές. Ναι λοιπόν, θέλω να πηγαίνω ταξίδι δικάβαλος φορτωμένος με 150 και να κάνω ένα μπρααααπ και να πάω στα 200 για πλάκα για ένα προσπέρασμα ή για να φύγω από έναν κίνδυνο. Δεν κυνηγάω τις 300άρες!!!

Θέλω να οδηγάω όρθιος γιατί αυτή η στάση μου αρέσει και με βολεύει. Αντίρρηση κανείς...;;;

Θέλω μακρυές διαδρομές αναρτήσεων για να μη μου φεύγουν τα σφραγίσματα απο τα δόντια στην υπέροχη ελληνική άσφαλτο.

Θέλω να το φορτώνω με την αφεντομουτσουνάρα μου που είναι 100 κιλά, με το έτερον ολόκληρον και όσα μπαγκάζια γουστάρω (για να μην αλλάζω βρακί μια φορά τη βδομάδα) και να ταξιδεύω με 150+ χωρίς την ταυτότητα στο στόμα.

Θέλω όταν αναγκαστώ να περάσω από χωματόδρομο - το τονίζω χωματόΔΡΟΜΟ - να μη μου πεταχτούν οι φακοί από τα μάτια.

ΔΕΝ θέλω να πάω στη Μογγολία ή στην Αγκόλα!!!! Δεν θέλω να τρέξω στο Dakar!!!! Δεν πάω σε καφετέριες !!!

Αλλά γουστάρω αυτά τα μηχανάκια και αυτά καλύπτουν τις ανάγκες μου!!!!! Μπορεί κανείς να μου πεί οτι έχω άδικο??????

Αμάν πια με τον πολιτικό καθωσπρεπισμό!!!!! Μόνο οτι πρέπει να τα κάψουμε επειδή δεν είναι οικολογικά λόγω κατανάλωσης δεν έχουμε ακούσει ακόμα...

Ολα αυτα που περιγραφεις (η σχεδον ολα) δεν μπορουνε να γινουνε με 900 κυβικα και 120 ιππους,αντε και με λιγο καλυτερα περιφεριακα?

amyroukai
23/11/2015, 08:51
Πάνο μία φορά οδήγησα το 1250.
Αν το βρεις, πάρε το μία βόλτα και έλα μετά να ξαναδείς τι έγραψες και αν ισχύουν ακόμα.

Το ζήτημα δεν είναι η απόλυτη απόδοση. Το ζήτημα είναι ότι όσα άλογα έβγαζε το bandit μου σκισμένο τέρμα, τα είχε το fazer στις 6500 στροφές με άλλες τόσες καβάντζα για όταν χρειαστεί, για όταν θέλω, γιατί δεν έχει λόγο να πιέζεται το μοτέρ για να κινηθω σβέλτα... Τα 140 στο Bandit ήταν στις 7000 στροφές, στο fazer στις 5500, στο bandit 1250 στις 4500 με 6η. Άλλη άνεση, απλά. Και η κατανάλωση υπό ίδιες συνθήκες (σε γκρουπ) ίδια ακριβώς παρά τις διαφορές σε κυβικά.

Pan (dvs)
23/11/2015, 08:55
Πάνο μία φορά οδήγησα το 1250.
Αν το βρεις, πάρε το μία βόλτα και έλα μετά να ξαναδείς τι έγραψες και αν ισχύουν ακόμα.

Το ζήτημα δεν είναι η απόλυτη απόδοση. Το ζήτημα είναι ότι όσα άλογα έβγαζε το bandit μου σκισμένο τέρμα, τα είχε το fazer στις 6500 στροφές με άλλες τόσες καβάντζα για όταν χρειαστεί, για όταν θέλω, γιατί δεν έχει λόγο να πιέζεται το μοτέρ για να κινηθω σβέλτα... Τα 140 στο Bandit ήταν στις 7000 στροφές, στο fazer στις 5500, στο bandit 1250 στις 4500 με 6η. Άλλη άνεση, απλά. Και η κατανάλωση υπό ίδιες συνθήκες (σε γκρουπ) ίδια ακριβώς παρά τις διαφορές σε κυβικά.

Αυτο δεν ειπα και εγω ρε φιλε,πανω-κατω?800-900 κυβικα και 120 αλογα.Τα περισσοτερα κυβικα εχουνε μονο καλα,απο ενα σημειο ομως και μετα ειναι πολυ λιγα αυτα που σου δινουνε σε σχεση με το κοστος που μας επιβαρυνουνε.

Τα 900 κυβικα με τη σημερινη τεχνολογια ειναι πολλα.

el_hymador
23/11/2015, 08:56
H κατάσταση είναι ανάλογη με αυτή της κατηγορίας των SUV στα αυτοκίνητα. SUV μοτοσικλέτες είναι τα "adventure", δεν πάνε καλά ούτε στο χώμα, ούτε στην άσφαλτο και απλά προσφέρουν χώρους και άνεση με αντίτιμο πολλά χρήματα. Οι ακόμα πιο ακριβές σε κτήση και χρήση εξαιρέσεις της κατηγορίας που όντως έχουν κάτι να πουν σε ότι αφορά στην οδική συμπεριφορά σε διαφορετικά πεδία, δηλαδή KTM & Multi, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ο μέσος ιδιοκτήτης μια τέτοιας μοτοσικλέτας, μια χαρά θα έκανε ότι κάνει και με μια touring - sport touring μοτοσικλέτα, έχοντας σαφώς καλύτερη οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο, δηλαδή εκεί που κινούνται κατά 99% αυτά τα μοντέλα.

Αυτά σε ότι αφορά στην λογική και "μαθηματική" προσέγγιση του όλου θέματος.

Από εκεί και έπειτα, κανείς μας δεν δικαιούται να αναλάβει τον ρόλο του τσολιά στους όρχεις του καθενός, ούτε και να του υποδείξει που θα επενδύσει τα χρήματα του. Περί ορέξεως...

DrBig
23/11/2015, 08:57
Αυτο δεν ειπα και εγω ρε φιλε,πανω-κατω?800-900 κυβικα και 120 αλογα.Τα περισσοτερα κυβικα εχουνε μονο καλα,απο ενα σημειο ομως και μετα ειναι πολυ λιγα αυτα που σου δινουνε σε σχεση με το κοστος που μας επιβαρυνουνε.

Εχεις οδηγησει ποτε κανενα χαγιαμπουσα η zzr1400?

amyroukai
23/11/2015, 09:09

Εμ... Δεν είναι αλλά είναι όσο επαρκή ήταν πάντα. Με όλα μετακινείσαι επαρκώς, η ποιότητα της μετακίνησης είναι που κάνει την διαφορά.

Αν πάω εγώ και ο Σπυράκος για σέρβις, αναλώσιμα τι θα πληρώσουμε; Ο κάθε ένας θα δώσει τα ίδια λεφτά για λάστιχα σε παρόμοια χιλιόμετρα, θα πληρώσει ίδια λεφτά για τακάκια, ίδια λεφτά για σέρβις αναρτήσεων, ίδια λεφτά για τέσσερα μπουζί, ίδια λεφτά για λάδια και για φίλτρο λαδιού, ίδια λεφτά για παραφλού, υγρά φρένων κλπ. Σε βόλτες, καίμε το ίδιο κινούμενοι το ίδιο. (και παλιότερα με το 600 έκαιγα όσο έκαιγε το 1250 στον ίδιο ρυθμό). Το παραπάνω κόστος λειτουργίας στα μεγάλα είναι λόγω τελών και ασφάλειας, ας πούμε 100 ευρώ το χρόνο παραπάνω; Ε δεν είναι και τραγικό.

spyrakos35
23/11/2015, 09:16

Φαγωθήκανε ορισμένοι στην Ελλάδα οτι τα "μαστόδοντα" πουλάνε μόνο λόγω ίματζ και φιγούρας. Κατ' αρχήν γιατί είναι μαστόδοντο η GS1200 ή το Explorer 1200 και δεν είναι το SD1200 ή η FjR1300 ή το RT1200 ???? Eεεεεε;;;;

fixed και διόρθωση..... παπόρι είναι

λάθος.... ιδίως στο εξωτερικό με την αστυνόμευση που έχει δεν έχει νόημα να έχεις 300 τελική/άλογα

+1300

+1300.... εξ ου και δεν αλλάζω με τίποτα το παπόρι μου

τσου, δικός σου ο λωκός δικά σου και τα χτένια :lol:

δεν τα έπλενες μικρός εεεε? :D

οι μπαγκαζιέρες είναι στανταρ μεγέθη και μπαίνουν παντού.....

μην πέσεις μόνο

περί ορέξεως οτι θές

είναι μία άποψη και αυτή... σεβάσου τη και μην οργίζεσαι

φιλικά

irinia
23/11/2015, 09:32
Μισό, Τέρενς.

"Η παγίδα των κυβικών" από τη μία, το DL650 έπρεπε να γίνει 800 από την άλλη. Όποιος τα χρειάζεται, έχει το 1000 στην γκάμα. Η παγίδα του πελάτη που έχει οδηγήσει (ας πούμε) το Golf από τα 700 κιλά και τα 3,7μέτρα μήκους στα διπλάσια κιλά και στα 4,3 μέτρα... Απλά γιατί ζητάει περισσότερα σε κάθε γενιά γιατί θέλει πάλι το ίδιο, αλλά άλλο. Σόρι, λάθος.

Το crosstourer το αναφέρω ως "επιτυχία" διότι ως τα 250 αν θυμάμαι καλά που έχει κόφτη, γράφεται ότι δεν κουνάει ανεξαρτήτως φορτίου. Το GS επίσης. Το Ουμφ το οποίο συζητείται στο νήμα, το αυτό. Το Τενερέ. Θα μου πεις δεν έχουν και τίποτα τρομερές τελικές... Ε και; Διότι "τελικές" δεν ταξιδεύει κανείς πουθενά, το να τα πιάσεις σε μιά στιγμή είναι άλλο ζήτημα, δεν μπορείς να τα κρατήσεις σε ταξίδι. Το μπούσα που περιγράφεις ως ιδανικό, σε δημοσιογραφικό τέστ ανέβηκε Αθήνα-Καρπενήσι και πίσω και γύρισε με λινά γιατί τα έφαγε τα λάστιχα τελικιασμένο... Η τελική λοιπόν είναι απλώς στατιστικό το οποίο δεν ενδιαφέρει. Το να μπορείς να ταξιδέψεις 140 και να προσπεράσεις ανεβαίνοντας 170 πχ χωρίς να κινδυνέψεις, ε αυτό μάλιστα είναι ζητούμενο, λάθος απαιτούμενο είναι. Και δεν το προσφέρουν όλοι στην αγορά... Το ότι αυτό το κάνει και το vstrom 650 το ξέρω, αλλά ο χρόνος που χρειάζεται να περάσει μιά νταλίκα αυτό και ας πούμε το GS (το έτερο best seller) έχει τεράστια διαφορά. Και εκεί αντιλαμβάνομαι εγώ ότι αξίζει να πάρει ο όποιος μπορεί το μεγάλο.

Από εκεί και πέρα, όποιος έχει ταξιδέψει με 1000+ κυβικά ξέρει γιατί θα το κάνει. Θα βάλει 6η εκατό μέτρα μετά τα διόδια και θα την βγάλει εκατό μέτρα πριν τα επόμενα στην εθνική οδό, θα κρατήσει μιά 4η σε όλο το στροφιλίκι ανεξαρτήτως κλίσεων δρόμου και φορτίου, άντε να δεχτώ ότι θα κατεβάσει στις φουρκέτες... No replacement for displacement ακόμα και από τα έξυπνα τούρμπο που έρχονται.

Στην αυτοκινητάδικη χρήση, ας δούμε πόσο υγιής θα είναι ο 1000άρης του μοντέο σέρνοντας 1600-1800 κιλά μετά από 100,000 χιλιόμετρα. Ωραίο γκατζετάκι πάντως το 3κύλινδρο.

εδιτ: τώρα είδα και τον αποπάνω...

ΤΟ ΧΟΝΤΑ ΕΧΕΙ ΚΟΦΤΗ ΣΤΑ 228...........ΤΟ ΠΗΓΑ

Το gs μετά τα 160 είναι σαν να διαλύεται και κουνάει πολύ,επίσης το πήγα.
Γιαυτό είπα 800 κυβικά ,δεν είναι τυχαίο το πιάσαμε κάποιες εταιρίες bmw,triumph.
Ο 1000άρης της φόρντ,βγαίνει 3 χρόνια κινητήρας της χρονιάς,έχει γράψει
πολλές χιλιάδες και έχει αποδείξει την αξιοπιστία του στο χρόνο..!!
Εγώ προτίμησα να αγοράσω κασκάι το καινούργιο με 1,2 βενζίνης 116 άλογα
τούρμπο και το αυτοκίνητο πηγαίνει πολύ καλύτερα σε προσπεράσεις και ταξίδι που αναφέρθηκες
από το παλαιό κασκάι 1,6 με τα 110 άλογα.Το πόσο θα κρατήσει θα το δούμε,
το μοτέρ είναι της ρενώ επίσης 2-3 χρόνια στην αγορά με αρκετές χιλιάδες χλμ.
φορεμένο και στα σενίκ αλλά και στα καινούργια μοντέλλα του 2014-2015.
Οι διαφορές ροπής ενός 1000+ με ένα 650 μηχανάκι και ακόμα καλύτερα με ένα 800 δεν είναι τέτοιες
που θα σε κάνουν να κατεβάσεις πολλές φορές μετά τα διόδια μέχρι τα επόμενα.
9 χρόνια χαγιαμπούζα,πολλά τριακοσαρίσματα,καμμία φορά δεν γύρισα με λινά.
Τα λάστιχα μου από 7-8 χιλιάδες μέχρι 10 τα χρησιμοποιούσα.Όμως δεν είναι το θέμα μας
τα χαγιαμπούζα τώρα ας τα αφήσουμε.
Ναι στα προσπεράσματα έχεις δίκαιο,όμως θα πάρω ένα μηχανάκι μόνο γιαυτό..??
Όλα τα on-off μου φαίνονται σαν σταματημένα στις επιταχύνσεις,αν έχεις καβαλήσει
Χάγια,ZZR.....θα το καταλάβεις,επομένως το θέμα είναι στον οδηγό,στο πόση σύνεση έχει
και στο να ξέρει τι καβαλάει και σε πόσο χρόνο θα προσπεράσει.Το βαρίδιο βεστρόμ ,άντε να είναι
1-2 δεύτερα εκτεθειμένο παραπάνω στην προσπέραση από τα 1000+,εκεί πρέπει να δουλεύει
το μυαλό,αλλιώς δεν σώζεσαι ούτε με f-16...!!!Mε αυτή τη λογική όλα εκτός από τα πυραυλοκίνητα
είναι για πέταμα,όμως αυτό δεν είναι κριτήριο για να αγοράσει κάποιος 300-400 κυβικά παραπάνω.
Αυτή είναι η άποψη μου και προβληματίζομαι πάρα πολύ στο πόσα κυβικά να πάρω.
260 κιλά-270 βαρίδια στο επιτόπου,275 το crossturer 285 το αυτόματο ασήκωτο,μέχρι χειρόφρενο έχει..!!
Η τελική ναι δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει για χίλιους λόγους σε αυτής της φιλοσοφίας τα μηχανάκια.
Αντιθέτως όμως βλέπω ανταγωνισμό.

irinia
23/11/2015, 09:39

ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ...........

Δεν υπάρχει λόγος να δείχνεις οργισμένος και αγανακτισμένος, ΗΡΕΜΗΣΕ...!!
Θα σε ρωτήσω ,έχεις βγει ποτέ εξωτερικό,Ευρώπη..??
Γιατί εκεί πολλά από αυτά που λες όχι απλά αναιρούνται αλλά είναι για γέλια...!!!
Αν ήξερες για αυτά τα μηχανάκια που μιλάμε μόνο 2 κάνουν μπράπ από τα 150 στα 200..!!
Μουλτιστράντα με 19000 ευρώ το φθηνό λέμε και ΚΤΜ περίπου 17000 με τις άδειες και τα τέλη και τα δύο.
Προσπαθεί και το explorer χωρίς να είναι τόσο κοντά τους.
Προφανώς αστειεύεσαι για το ΟΡΘΙΟΣ και τα 200,είναι τουλάχιστον άγνοια αυτό που λές.
κ.λ.π......κ.λ.π........κ.λ.π.......να μην απαντώ σε όλα.

amyroukai
23/11/2015, 09:42
Τα περισσότερα από αυτά που λες είναι σωστά.

Και θα σου ξαναπω, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να πάρεις μεγάλο, είναι ανοησία να πάρεις μικρό, αυτό λέει η δική μου εμπειρία. Προφανώς και δεν έχω ούτε τα χρόνια σου στη σέλα, ούτε τα χιλιόμετρά σου, ούτε έχω την εμπειρία από πάρα πολλά μοντέλα. Από ότι δείγμα είχα, εκεί κατέληξα. Τα μικρά καλά χρυσά και άγια. Και αποφευκτέα ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να τα αποφύγεις. Προφανώς και δεν θα έπαιρνα μεγάλο για μόνο πόλη, εκεί δεν φαίνεται η διαφορά.

Οι διαφορές ροπής ενός 1000+ με ένα 650 μηχανάκι και ακόμα καλύτερα με ένα 800 δεν είναι τέτοιες
που θα σε κάνουν να κατεβάσεις πολλές φορές μετά τα διόδια μέχρι τα επόμενα.
Εμ, έλα που είναι... Το BMW το οδήγησα, έχω οδηγήσει και VFR800. Ε, καμμία σχέση με το 1000 τα μοτέρ. Αυτά τα δύο δευτερόλεπτα όταν κινείσαι με 140, είναι πόσα; 80 μέτρα; Δεν κάνουν διαφορά;

irinia
23/11/2015, 09:58
Τα περισσότερα από αυτά που λες είναι σωστά.

Και θα σου ξαναπω, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να πάρεις μεγάλο, είναι ανοησία να πάρεις μικρό, αυτό λέει η δική μου εμπειρία. Προφανώς και δεν έχω ούτε τα χρόνια σου στη σέλα, ούτε τα χιλιόμετρά σου, ούτε έχω την εμπειρία από πάρα πολλά μοντέλα. Από ότι δείγμα είχα, εκεί κατέληξα. Τα μικρά καλά χρυσά και άγια. Και αποφευκτέα ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να τα αποφύγεις. Προφανώς και δεν θα έπαιρνα μεγάλο για μόνο πόλη, εκεί δεν φαίνεται η διαφορά.

Εμ, έλα που είναι... Το BMW το οδήγησα, έχω οδηγήσει και VFR800. Ε, καμμία σχέση με το 1000 τα μοτέρ. Αυτά τα δύο δευτερόλεπτα όταν κινείσαι με 140, είναι πόσα; 80 μέτρα; Δεν κάνουν διαφορά;

ΒΡΕ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ

Που αν δεν έχεις την εμπειρία θα σε στείλουν στον παράδεισο.
Όπως και άμα έχεις γρηγορότερο πάλι θά είσαι 1-2 δεύτερα πιο καλός.
Όμως στο είπα,ο οδηγός είναι αυτός που κανονίζει,δηλαδή αν έχεις βεστρόμ
και πας να προσπεράσεις νομίζοντας ότι είναι χαγιαμπούζα δεν σε γλυτώνει τίποτε.
Οπότε αυτό είναι ένα μείον που μπορείς να το προσπεράσεις,αλλιώς θα ψάχνεις
πάντα το ταχύτερο μπας και γλυτώσεις και δεν πας χαλκομανία στον απέναντι.
Το πρώτο μου βεστρόμ το 2006 το έδωσα σε ένα χρόνο ακριβώς για αυτόν τον λόγο.
Επειδή παράλληλα είχα πάντα και δεύτερη μοτό ,το χαγιαμπούζα τότε,
το θεώρησα επικίνδυνο σύμφωνα με τα λεγόμενα σου γιατί ήταν κουρσούμι στις
προσπεράσεις και θεωρούσα ότι εκτίθεμαι πολύ στο απέναντι ρεύμα μαθημένος
από το χάγια που προσπερνούσε με τη σκέψη.!!.ΛΑΘΟΣ,ο οδηγός προσαρμόζεται
στις δυνατότητες της μοτό,πάντα υπάρχουν πιο γρήγορες.
Για μένα λοιπόν αυτό δεν αποτελεί κριτήριο αγοράς,για την άνεση του μοτέρ και τις λιγότερες
στροφές όπως είπες ΝΑΙ,συμφωνώ.Εκεί όντως υπάρχει θέμα στο ζήτημα μακροζωία του κινητήρα
,άνεση ταξιδιού,κατανάλωση κ.λ.π.Παρεπιμπτόντως το crossturer ρουφάει ΠΟΛΥ..!!
Aπό τη στιγμή όμως που όλοι παίζουν το παιχνίδι λιγότερα κυβικά,αναρωτιέμαι.
Πότε έρχεται αυτό το καινούργιο explorer..??

υγ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ
Τη γνώμη μου γράφω,τα λεφτά του ας τα φάει ο καθένας όπως θέλει.
Το να θεωρώ κάποιους κορόιδα και θύματα του ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ επίσης γνώμη μου είναι...!!!
Δεν αγόρασα τζιπάκι 3000 κυβικών όταν αγόραζε όλη η χώρα,ούτε πινακίδες κατέθεσα.

spyrakos35
23/11/2015, 10:03
υγ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ
Τη γνώμη μου γράφω,τα λεφτά του ας τα φάει ο καθένας όπως θέλει.
Το να θεωρώ κάποιους κορόιδα και θύματα του ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ επίσης γνώμη μου είναι...!!!
Δεν αγόρασα τζιπάκι 3000 κυβικών όταν αγόραζε όλη η χώρα,ούτε πινακίδες κατέθεσα.

και τι τζιπάκι.....

ΚΙΑ SORENTO

:bawl:

irinia
23/11/2015, 10:08
ΩΧ ΑΛΗΘΕΙΑ..??

Στην τύχη το είπα δεν εννοούσα αυτόν.

3400 κυβικά, ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
20 λίτρα στα 100...!!!...

zx6rgg
23/11/2015, 10:14
Terens!Μήπως είσαι σε καμία οργάνωση προστασίας καταναλωτών μοτοσυκλετών;

MG-KTiNoS
23/11/2015, 10:19
Το μέγα λάθος της πραπρίλια τελικά είναι ότι δεν έβγαλε ον οφ 7,5 ν2 στα 8000 8500.....
:cool:

irinia
23/11/2015, 10:27
Terens!Μήπως είσαι σε καμία οργάνωση προστασίας καταναλωτών μοτοσυκλετών;

ΟΧΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Που βαρέθηκε να βλέπει ΦΕΛΛΟΥΣ να επιπλέουν...!!!

zx6rgg
23/11/2015, 10:37
ΟΧΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Που βαρέθηκε να βλέπει ΦΕΛΛΟΥΣ να επιπλέουν...!!!
Αν το φελλούς πηγαίνει σε μενα ,σου επιστρέφω το χαρακτηρισμό.Αν πηγαίνει σε αυτους που μετράνε την ύπαρξή τους με τα κυβικα συμφωνώ!

Johny the Fox
23/11/2015, 10:38

+++ οτι λεει το παληκαρι..

pipe_smoker
23/11/2015, 11:05
Ρε, μα τη Μπαναγία, δε βαρεθήκατε ακόμα?

GFawkes
23/11/2015, 11:18
Να προσθεσω στα ανωτέρω το θεμα του ΒΑΡΟΥΣ

το οποιο για μενα αποτελει το μεγαλυτερο προβλημα...

ειδικα το Τραηουμ ειναι...βαρυδι....

που να το φορτωσεις δλδ και να εισαι 2καβαλος εχεις ξεπερασει τα κιλα του Δημα στο καθε ποδι...

100-120 αλογα, ροπη και κιλα ως 240 εχεις το απολυτο μηχανημα τουρισμου...

αν εχει και λιγο ψηλoτερες αναρτησεις για κανα χωματοδρομο...ακομα καλυτερα.

DrBig
23/11/2015, 11:37
Εγώ προτίμησα να αγοράσω κασκάι το καινούργιο με 1,2 βενζίνης 116 άλογα
τούρμπο και το αυτοκίνητο πηγαίνει πολύ καλύτερα σε προσπεράσεις και ταξίδι που αναφέρθηκες
από το παλαιό κασκάι 1,6 με τα 110 άλογα.

Ααααααα μεγα λαθος. Θυμα του μαρκετινγκ σε βρισκω :eek:

peterTHErider
23/11/2015, 13:22

και ενας κυκλος μολις αρχισε απο την αρχη....:cry:

MG-KTiNoS
23/11/2015, 13:26
και ενας κυκλος μολις αρχισε απο την αρχη....:cry:

:lol:

πάμε πάλι....

irinia
23/11/2015, 13:46

ME 1200

Κυβικά..??
Το κασκάι βενζίνη όταν το πήρα έβγαινε με πολλά άλογα αχρείαστα.
Δεν μιλάω για πετρέλαιο που δεν το πάω,εκεί δούλεψε το μάρκετιγκ.
Αν εννοείς την αγορά,ε μετά από 11 χρόνια με το ίδιο αυτοκίνητο
και να στο έχει κάνει γιο-γιο ό γιός δεν λες και θύμα καταναλωτισμού την αγορά.
Αν το είπες ειρωνικά,η αγορά δεν έγινε για να είμαι πιο γρήγορος στις προσπεράσεις
αλλά για λιγότερα καύσιμα,λιγότερα τέλη κυκλοφορίας,μικρότερη ασφάλεια,
μικρότερο κόστος συντήρησης..
Για εξήγησε που είναι το λάθος,κασκάι ήθελα γιατί με βολεύει και μου αρέσει στο ταξίδι.
Και το προηγούμενο ταξιδιάρικο είναι πεζώ στέισιον 307.
Μπορούμε να κάνουμε και πλάκα,μπορούμε να μιλήσουμε και σοβαρά,κανένα πρόβλημα.

GFawkes
23/11/2015, 13:52
Θελω την γνωμη του ΜΑΓΚΙ στο θεμα....

taisteal
23/11/2015, 13:58
Γιατι δεν λετε ξεκαθαρα οτι οσοι ειστε φτωχομπινεδες και δεν μπορειτε να αγορασετε τα θηρια,ζηλευετε που τα εχουν οι αλλοι;;

:tooth::tooth:

:a014:

spyrakos35
23/11/2015, 14:00
πάντως εγώ δε θα το επαιρνα επειδής είναι αγγλικό και δε γουστάρω με τιποτα τους αγγλους

:)

Pan (dvs)
23/11/2015, 14:02

Nαι και τρομαξα.:D

Δεν αμφισβητω το:περισσοτερη δυναμη ,μεγαλυτερη ανεση ,ποιο ξεκουραστα χιλιομετρα κλπ.

Να το θεσω ομως αλλιως,μηπως γινω πιο κατανοητος.Αφου οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερο,γιατι δεν εχει βγαλει Χαγιαμπουσα με 1700 κυβικα και 250 αλογα?

Pan (dvs)
23/11/2015, 14:10
Γιατι δεν λετε ξεκαθαρα οτι οσοι ειστε φτωχομπινεδες και δεν μπορειτε να αγορασετε τα θηρια,ζηλευετε που τα εχουν οι αλλοι;;

:a014:

Παιζει και αυτο αλλα ο Ληστης των 1250 κυβ,κοστιζει ελαχιστα ακριβοτερα απο το 650,200-500 ευρω.Το ιδιο ισχυει και για το Στρωμα το 650 και το 1000.Αρα τα λεφτα απο μονα τους δεν ειναι ο βασικοτερος παραγοντας,που προτιμουνε καποιοι τα λιγοτερα κυβικα.

spyrakos35
23/11/2015, 14:24
Παιζει και αυτο αλλα ο Ληστης των 1250 κυβ,κοστιζει ελαχιστα ακριβοτερα απο το 650,200-500 ευρω.Το ιδιο ισχυει και για το Στρωμα το 650 και το 1000.Αρα τα λεφτα απο μονα τους δεν ειναι ο βασικοτερος παραγοντας,που προτιμουνε καποιοι τα λιγοτερα κυβικα.

για μένα ο φόβος είναι αλλιώς θα έπαιρνα το νέο ζούζουρα

Johny the Fox
23/11/2015, 14:25

Ενας απο τους κυριως λογους γεννησης της κατηγοριας των μαστοδοντων ,ειναι η αδυναμια των hyperturing να '' ταξιδεψουν '' με αξιωσεις
-φορτωμενα
-ξεκουραστα
-σε ορθια θεση οδηγησης
-να πετυχουν χρηση καθημερινου κομουτερ
zzr-busa εκτος απο το να πηγαινουν γρηγορα στην ευθεια ,ολα τα υπολοιπα τα κανουν απο καθολου μεχρι επιεικως μετρια .

Pan (dvs)
23/11/2015, 14:26

Κοτα και εσυ?

taisteal

:lol::lol:
346122

spyrakos35
Κοτα και εσυ?

λειράτη

spyrakos35
23/11/2015, 14:28
:lol::lol:
346122

είπε ο
"φοβάμαι τα καράβια"
"φοβάμαι τη φέτα"
ιδιοκτήτης τενερέ με 50 άλογα τροχό

:moutza:

taisteal
23/11/2015, 14:30
είπε ο
"φοβάμαι τα καράβια"
"φοβάμαι τη φέτα"
ιδιοκτήτης τενερέ με 50 άλογα τροχό

:moutza:

Σιγα μην εχει 50 τροχο...
Ουτε καν

bulmont
23/11/2015, 14:40
Ολα αυτα που περιγραφεις (η σχεδον ολα) δεν μπορουνε να γινουνε με 900 κυβικα και 120 ιππους,αντε και με λιγο καλυτερα περιφεριακα?

Ναι ρέ αλλά άμα είχαμε κορυφή τα 900 κυβικά πάλι μ' αυτά θα τα 'βαζε ο Τέρενς.........

bulmont
23/11/2015, 14:49
πάντως εγώ δε θα το επαιρνα επειδής είναι αγγλικό και δε γουστάρω με τιποτα τους αγγλους

Σου τρώνε τα τεκνά εεεεεε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

pipe_smoker
23/11/2015, 14:58
Πώ ρε μάγκα μου....

Ο θεός με φύλαξε που πήρα μηχανάκι 1.400 κυβικά αλλά χωρίς φαίρινγκ.
Κάπως έτσι τη γλιτώνεις φθηνά και δε σε παίρνουνε τα σκάγια.
Άμα κάνεις τη μαλακία κι έχει πλαστικά επάνω, την εγάμηκες:p

Οι γυμνοί είμαστε μπρατσαράδες και κουλ, κι άσε τους ρέστους να τρώνε το σκατό:lol:

DrBig
23/11/2015, 15:11
ME 1200

Κυβικά..??
Το κασκάι βενζίνη όταν το πήρα έβγαινε με πολλά άλογα αχρείαστα.
Δεν μιλάω για πετρέλαιο που δεν το πάω,εκεί δούλεψε το μάρκετιγκ.
Αν εννοείς την αγορά,ε μετά από 11 χρόνια με το ίδιο αυτοκίνητο
και να στο έχει κάνει γιο-γιο ό γιός δεν λες και θύμα καταναλωτισμού την αγορά.
Αν το είπες ειρωνικά,η αγορά δεν έγινε για να είμαι πιο γρήγορος στις προσπεράσεις
αλλά για λιγότερα καύσιμα,λιγότερα τέλη κυκλοφορίας,μικρότερη ασφάλεια,
μικρότερο κόστος συντήρησης..
Για εξήγησε που είναι το λάθος,κασκάι ήθελα γιατί με βολεύει και μου αρέσει στο ταξίδι.
Και το προηγούμενο ταξιδιάρικο είναι πεζώ στέισιον 307.
Μπορούμε να κάνουμε και πλάκα,μπορούμε να μιλήσουμε και σοβαρά,κανένα πρόβλημα.

Τσεκαρα απλως αν εχεις χιουμορ.

Ολα καλα...

kordix
23/11/2015, 15:19
Ενας απο τους κυριως λογους γεννησης της κατηγοριας των μαστοδοντων ,ειναι η αδυναμια των hyperturing να '' ταξιδεψουν '' με αξιωσεις
-φορτωμενα
-ξεκουραστα
-σε ορθια θεση οδηγησης
-να πετυχουν χρηση καθημερινου κομουτερ
zzr-busa εκτος απο το να πηγαινουν γρηγορα στην ευθεια ,ολα τα υπολοιπα τα κανουν απο καθολου μεχρι επιεικως μετρια .

Οι μοχλοί της καρατιμόνας που χουν τα μαστόδοντα κάνουν την οδήγηση πολύ πιο ευχάριστη στα κλειστά σε σχέση με τα κλιπ ονς των σούπερ-τούρινγκ.

Μπορεί να μην εχουν 150 άλογα τροχό αλλά όσα έχουν τα βγάζουν από χαμηλά, γραμμικά και ροπάτα οπότε είναι πιο οδηγήσιμα ας πούμε από τον μέσο οδηγό.

Επίσης η δυνατότητα να μην σκορπάνε σε κακούς δρόμους είναι σημαντική όπως και η αντοχή τους στις στατικές πτώσεις λόγω της σχετικής καγκελαρίας σε σχέση με τα αναμπαμ παπανταμ στριτάκια.

(Άσχετο αλλά αμα πετύχω πουθενά αυτόν τον μέσο οδηγό, ευχαρίστως θα τον πλάκωνα στις σφαλιάρες, αφού εξαιτίας του οι εταιρίες ευνουχίζουν και ημερώνουν τα πρα πρα τους.)

dimmie_72
23/11/2015, 15:25
Μπορεί να μην εχουν 150 άλογα τροχό αλλά όσα έχουν τα βγάζουν από χαμηλά, γραμμικά και ροπάτα οπότε είναι πιο οδηγήσιμα ας πούμε από τον μέσο οδηγό.

ε καλά, μη βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά... :D

DrBig
23/11/2015, 15:26
Nαι και τρομαξα.:D

Δεν αμφισβητω το:περισσοτερη δυναμη ,μεγαλυτερη ανεση ,ποιο ξεκουραστα χιλιομετρα κλπ.

Να το θεσω ομως αλλιως,μηπως γινω πιο κατανοητος.Αφου οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερο,γιατι δεν εχει βγαλει Χαγιαμπουσα με 1700 κυβικα και 250 αλογα?

Ο καθε ανθρωπος εχει ενα οριο στα αλογα. Για παρα πολλους μηχανοβιους ομως, τα 120 τροχο ειναι αρκετα κατω του οριου αυτου. Για μενα πχ ειναι περι τα 160 τροχο αλλα τα θελω ροπατα, οχι δηλαδη απο 1000ρι. Δε με φτιαχνει το 1000ρι, πως να το κανουμε. Για οσους θελουν 1700 κυβικα, υπαρχει το vmax. Εμεις βολευομαστε με τα χαγιαμπουσα και zzr. Η μηχανη ειναι πανω απ ολα αισθηση.

Johny the Fox
23/11/2015, 15:35
busa zzr μοναδικη μηχανη για να τα κανεις ολα και να μενεις Αθηνα/Σσαλονικη ειναι αβιωτο.Οσο και να εισαι καρακατακαυλωμενος στο τελος θα σιχαθεις.Μονο σε δευτερη μοτοσυκλετα αξιζουν

MG-KTiNoS
23/11/2015, 15:37
busa zzr μοναδικη μηχανη για να τα κανεις ολα και να μενεις Αθηνα/Σσαλονικη ειναι αβιωτο.Οσο και να εισαι καρακατακαυλωμενος στο τελος θα σιχαθεις.Μονο σε δευτερη μοτοσυκλετα αξιζουν

αυτό....

DrBig
23/11/2015, 15:44

Ε και?

Johny the Fox
23/11/2015, 15:57
Δεν υπαρχει και...Περι ορεξεως..Αν εχεις τα κοτσια να βραζεις πανω στο θεριο αναμεσα απο ταριφες -λεωφορεια και ξανθιες ,αγωνιωντας να βρεις προσφυση στα γιαλισμενα S-ακια ,πρωι-πρωι χωρις επαρκη δοση καφε η να τραβηξεις την μηχανη οπισθεν στο μικροανηφορακι για ξεπαρκαρεις απο το smart που ηρθε-χωρεσε -παρκαρε και κολλησε στην μπροστινη σου ροδα ...bee my guest ..

toyar
24/11/2015, 05:35
εγω παντως οσα χρονια ταξιδευω στις ελληνικες ΕΟ βλεπω ελαχιστες μοτοσυκλετες σε σχεση με αυτες που υπαρχουν σε γνωστες πιατσες (μπουρναζι, φλοισβο, παραλιακη κλπ)
ουτε varadero ουτε bmw ουτε τριουμφ ουτε κτμ
επισης βλεπω ελαχιστα suv και ελαχιστες μερσεντοbmw
σε χωματα που συνηθως οδηγουν σε παραλιες βλεπω ταπεινα xt klr dr kle διαφορα τετοια του εναμισοχιλιαρικου
και αν παρεις αυτους που μπορουν να διαθεσουν τα χρηματα σημερα για να αγορασουν καινουριο και να συντηρησουν σωστα ενα τετοιο βουβαλι και απο αυτους μαζεψεις αυτους που το χρησιμοποιουν πραγματικα και μετα στραγγιξεις και αυτους που χρειαζονται μονο αυτο γιατι εχουν ξεφτιλισει οτιδηποτε μικροτερο τοτε θα καταλαβεις οτι η οποιαδηποτε συζητηση και αντιπαραθεση ειναι ''ναχαμε να λεγαμε''
απο εκει και μερα ο καθενας διαχειριζεται τα λεφτα του οπως γουσταρει και καποιοι παιρνουν αιφον για να κανουν αναπαντητες:p

DrBig
24/11/2015, 06:50
Δεν υπαρχει και...Περι ορεξεως..Αν εχεις τα κοτσια να βραζεις πανω στο θεριο αναμεσα απο ταριφες -λεωφορεια και ξανθιες ,αγωνιωντας να βρεις προσφυση στα γιαλισμενα S-ακια ,πρωι-πρωι χωρις επαρκη δοση καφε η να τραβηξεις την μηχανη οπισθεν στο μικροανηφορακι για ξεπαρκαρεις απο το smart που ηρθε-χωρεσε -παρκαρε και κολλησε στην μπροστινη σου ροδα ...bee my guest ..

Νομιζω το ειχαμε ξεκαθαρισει πως δεν υπαρχει μηχανη που να τα κανει ολα :confused:

el_hymador
24/11/2015, 07:16
Όποτε βλέπω τέτοια μηχανάκια, σχεδόν σαν παβλοφικό αντανακλαστικό, σκέφτομαι τον βρόντο στο χώμα. Όχι τον βρόντο από άλμα τραπέζι όπου έσκασε με τα μούτρα κάτω και τέτοια επικά, τον ψιλό βρόντο σκέφτομαι... αυτόν που καταλαβαίνεις ότι έρχεται, σχεδόν σε slow motion, γιατί το μηχανάκι δεν ακούει και είναι σαν να προσπαθείς να κουμαντάρεις με βατραχοπέδιλα βραχονησίδα που έσπασε κάβους και την παίρνει το θαλάσσιο ρεύμα ακυβέρνητη, μακρυά.

...και μετά σε μια απέλπιδα προσπάθεια να το σώσεις, βάζεις πόδι κάτω και παθαίνεις 87 θλάσεις και το μηχανάκι γέρνει και προσπαθείς΄ακόμη περισσότερο και καταναλώνεις σε χρόνο dt, γλυκογόνο και ενέργεια που περιέχεται σε τέσσερις πάστες black forest... ε και εκεί λες το ύστατο "αϊ γ@μήσου" και το αφήνεις και αφήνεσαι και εσύ.

Kαι ο χρόνος σταματάει για λίγο, όσο διαρκεί το "σκάει κάτω" με το "έσκασε", εκείνα τα κλάσματα της αιώρησης πριν το μεγάλο κακό. Και βλέπεις τον εαυτό σου από ψηλά, αποστασιοποιημένα, σαν να βιώνεις εξωσωματική εμπειρία. Έχεις κάτι το τραγικό, το ηρωικό και το μοιραία ατελέσφορο, σαν κάποιον που προσπάθησε να δαμάσει σπερμοφάλαινα ντυμένος με κορντούρες, γνωρίζοντας από πριν το πεπρωμένο του... σου έρχονται στο μυαλό οι στίχοι από το Soldier of Fortune των Deep Puprle, προλαβαίνεις να ακούσεις εσωτερικά στο μυαλό σου την εισαγωγή, το κουπλέ και ένα ρεφρέν.

Δυστυχώς χάνεις το σόλο του Blackmore, η κακοφωνία των καλά φινιρισμένων πλαστικών που βιάζονται από τις ιζηματογενείς εναποθέσεις των ελληνικών βουνών σε επαναφέρει στην πραγματικότητα εν μέσω κουρνιαχτού. Τώρα το αντικείμενο του πόθου σου είναι κάτω. Αν είσαι τυχερός πρέπει να είσαι δίπλα ή από πάνω του. Αν είσαι άτυχος, από κάτω του. Όλα τα promo video και οι μπροσούρες που σου φούσκωσαν το μυαλό με περιπέτεια πέφτουν σαν βροχή από χαρτοπόλεμο, σκεπάζοντας το νησιωτικό σύμπλεγμα που έχουν σχηματίσει το gps, το road book, μια βαλίτσα, και διάφορα άλλα αξεσουάρ που εκτοξεύθηκαν κατά την πτώση, με επίκεντρο τον κρατήρα που έχει σχηματίσει το μηχανάκι από τον βρόντο. Σαν τη Δήλο στις Κυκλάδες ένα πράγμα.

Πας να το σηκώσεις λοιπόν... όλες οι μετακινήσεις των ηπειρωτικών πλακών που συνέβησαν από την περίοδο της Παγγαίας μέχρι το σήμερα, εφαρμόζονται στους σπονδύλους και στις αρθρώσεις σου. Δεν μπορείς. Αδύνατον. Σκέφτεσαι να το αφήσεις εκεί, να το μετατρέψεις σε θεματικό πάρκο και να κόβεις εισιτήριο. Όχι λες, θα το σηκώσω! Και προσπαθείς ξανά. Και ξανά. Και ξανά. Οι σφυγμοί σου έχουν φτάσει στους 200 και η ανάσα σου έχει κοπεί. Σου περνάει από το μυαλό να βγάλεις μια μπουζόπιπα και να την χρησιμοποιήσεις σαν απινιδωτή αν η καρδιά σου αρχίσει τα τρελά. Δεν γίνεται, πρέπει να λύσεις πέντε στρέμματα πλαστικά για να έχεις πρόσβαση και να την βγάλεις.

Ε και εκεί θυμώνεις! Επικαλείσαι όλους τους αγιούς και τους οσίους της ορθοδοξίας αλλά με τρόπο που προδικάζει ότι δεν θα σε βοηθήσουν. Όταν τελειώσει η λίστα, πιάνεις τις υπόλοιπες μονοθεϊστικές θρησκείες και όταν τελειώσουν και αυτές, εφευρίσκεις δικές σου θεότητες. Τα έχεις πάρει κρανίο. Είσαι ο Hulk. Όχι πράσινος αλλά καφέ από την σκόνη, δεν έχει σημασία. Και όλη η αδρεναλίνη που έχεις μαζέψει στον μαγματικό θάλαμο σου, εκρήγνυται. Βγάζεις μια απόκοσμη κραυγή που αντηχεί σε όλο το δάσος. Τα δέντρα λυγάνε και τεράστιες κλάρες σπάνε. Όλα τα θηλαστικά σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων στειρώνονται και οι βλαστοί των φυτών μπαίνουν σε reverse mode και ξαναγίνονται σπόροι.

Πιάνεις το τιμόνι αποφασισμένα, το σηκώνεις εύκολα, βάζεις κόντρα με το ισχίο και χραπ! Πανεύκολα όρθιο! Όλα θέμα ψυχολογίας είναι.

Μόνο που έβαλες πολύ δύναμη. Τώρα γέρνει από την άλλη. Όχι, οχι, οχι, ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ! Δεν έχεις άλλη ψυχή. Το αφήνεις.

Ξανά αυτά τα κλάσματα απόλυτης σιωπής και παγωμένου χρόνου. Τώρα ακούς και το solo του Blackmore, στο χρωστούσε άλλωστε. Σου αποκαλύπτεται όλη η χτυπημένη πλευρά της μοτοσικλέτας, προλαβαίνεις να κάνεις και μια αποτίμηση των ζημιών. Δεν είναι τίποτα, περίπου όσο το ΑΕΠ της Μποτσουάνα θα σου κοστίσει. Μόνο που έχει σκάσει και από την άλλη πλευρά κάτω. Ε, βάλε και την Σουαζιλάνδη στο κασέ. "Τουλάχιστον θα είναι ασορτί και από τις δύο πλευρές" σκέφτεσαι και γελάς.

Έχει πλέον νυχτώσει. Τελικά δεν λέγανε ψέμματα τα promo video και οι μπροσούρες. Περιπέτεια έταζαν, περιπέτεια έχεις. Στα 50 χιλιόμετρα από το σπίτι σου.

pipe_smoker
24/11/2015, 07:30
.....

:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

Και τώρα νομίζω μπορούμε να κλειδώσουμε:lol:

amyroukai
24/11/2015, 07:33
Απλά θεϊκό.

vkats
24/11/2015, 07:34
Όποτε βλέπω τέτοια μηχανάκια, σχεδόν σαν παβλοφικό αντανακλαστικό, σκέφτομαι τον βρόντο στο χώμα.....

Πραγματικά ΕΠΙΚΟ κείμενο. Σ' ευχαριστώ πολύ, το απόλαυσα!!!

Αλλά είναι offtopic δυστυχώς. Δεν θα ακούσεις τελικά το βρόντο στο χώμα... Γιατί δεν καταλαβαίνετε οτι αυτά τα μηχανάκια δεν τα παίρνουμε για να πάμε χώμα???? Τα παίρνουμε για να ταξιδεύουμε άνετα και να περνάμε που και που κανέναν χωματόΔΡΟΜΟ !!!

amyroukai
24/11/2015, 08:13
το κωμικό της ιστορίας είναι πως με οτιδήποτε εκτός από κανένα καθαρό των 110 κιλών με καύσιμο, το ίδιο θα συμβεί.
Άντε να βάλω και τα baja, djebel κλπ του είδους στα 130 κιλά γεμάτα; Όλα τα άλλα...

spyrakos35
24/11/2015, 08:17
Πραγματικά ΕΠΙΚΟ κείμενο. Σ' ευχαριστώ πολύ, το απόλαυσα!!!

Αλλά είναι offtopic δυστυχώς. Δεν θα ακούσεις τελικά το βρόντο στο χώμα... Γιατί δεν καταλαβαίνετε οτι αυτά τα μηχανάκια δεν τα παίρνουμε για να πάμε χώμα???? Τα παίρνουμε για να ταξιδεύουμε άνετα και να περνάμε που και που κανέναν χωματόΔΡΟΜΟ !!!

+1300

λες και όλα τα άλλα μηχανάκια είναι παναλαφρα και δεν έχουν πλαστικά που σκάνε

λες και ένα μηχανάκι 180 κιλών άμα σου γύρει στατικά το κρατάς ντε και καλά....

εδιτ
τώρα είδα τι έγραψε ο αμυρού.... δεν ήθελα να το παρακάνω με τα κιλά αλλά ναι, ουτε τα 130 τα κρατάς....

MG-KTiNoS
24/11/2015, 08:17
+1200

Εγώ ΑΝ είχα λεφτά θα το έπαιρνα και θα πήγαινα στο Μαγκανταν να δω τα πσάργια...
Όλα αυτά περί βάρους είναι σχετικά, ένα καλοζυγισμένο μηχανάκι δεν έχει πρόβλημα.
Το κακό είναι ότι υπάρχει σούπερ τενερε 1200 που είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ
και όποιος είχε την τύχη να το κάνει τεστ ντράιβ (ή να το έχει) σε χωματόδρομο ΞΕΡΕΙ τι κάνει.
Σε πίστα μοτο κρος δεν θα μπεις φυσικά, ούτε άλματα θα κάνεις αλλά ένα επικό ταξίδι είναι βούτυρο στο ψωμί του.
ΑΝ ΕΧΕΙΣ @@ και δεν είσαι παρκαδόρος ταβερνών, καφετεριών και εκδηλώσεων
τύπου τι ωραίο μηχανάκι που έχω εγώ κι εσύ δεν έχεις....
Με λίγα λόγια το μηχανάκι φτιάχτηκε για να εκπληρώσει ένα σκοπό.
ΑΝ εσύ το θες για κάτι άλλο δεν φταίει το μηχανάκι
ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ

υγ
Ελάχιστοι πήραν μηχανάκια και τ έσκισαν στις βόλτες.
Οι πιο πολλοί σέρνονται εδώ κι εκεί και χαίρονται με την ιδέα της ιδιοκτησίας
ενώ άλλοι απαξιώνουν τα πάντα, χωρίς να υπολογίσουμε αυτούς που έχουν αποθεώσει
το παπί και το β στρομ.
Εγώ το λέω καθαρά. Θα το ήθελα αλλά δεν μπορώ.
Είμαι στην περίπτωση πάρε ζάντα και βολέψου.
:D

Πικρές αλήθειες
:wave2:

amyroukai
24/11/2015, 08:25
στο μαγκανταν με τέτοιο μόνο από άσφαλτο, αλλά πας και με το TDM (ή καλύτερα ακόμα με το ΧΤ για να εξερευνήσεις και τα χωματερά γύρω) και έχεις τα 17000 και βάλε για το ταξίδι ρε μαν. Διάβασε λίγο colebatch και θα δεις ότι σε τέτοιες διαδρομές, κάθε κιλό μετράει ακόμα και για πολύ καλά προπονημένο/έμπειρο αναβάτη. Υπάρχουν παραδείγματα, αλλά το βαρύτερο που έχω δει να περνάει ως σήμερα ήταν το 1190R σε παρέα τριών και με ευνοϊκές συνθήκες...

DrBig
24/11/2015, 08:28
Εμεις οι αντρες οταν παμε μακανταν τα θελουμε ζορικα αλλιως δεν εχει νοημα, παμε και με τελεφερικ.

spyrakos35
24/11/2015, 08:31
Εμεις οι αντρες οταν παμε μακανταν τα θελουμε ζορικα αλλιως δεν εχει νοημα, παμε και με τελεφερικ.

ναι, εσείς οι άντρες το χετε κάνει ομονοια - βικτώρια ενα πράμα

DrBig
24/11/2015, 08:32
ναι, εσείς οι άντρες το χετε κάνει ομονοια - βικτώρια ενα πράμα

Λιμνη βικτωρια η πλατεια βικτωρια εννοεις?

MG-KTiNoS
24/11/2015, 08:36

Aς το δούμε κάπως διαφορετικά....
Εμείς που ΔΕΝ πάμε (γιατί είμαστε γκέι, δεν έχουμε χρόνο χρήμα, κλπ κλπ).... Έχουμε μια άλλη άποψη.

υγ
ΑΠό την εποχή που ο φοβερός και τρομερός κόλεμπατς πήγε εκεί
έχουν αλλάξει πολλά.
Έχουν δρόμος αλλά πάντα είναι και η εποχή που παίζει ρόλο.
Ο τύπος όμως έγραψε ιστορία.

Λίγα χρόνια μετά πήγε και ο νταγκ με χάρλει και τον είπαν
στο CNN

Εμείς στην Ελλάδα μια ζωή...
ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΠΣΑΡΓΙΑ
:(

spyrakos35
24/11/2015, 08:38
Λιμνη βικτωρια η πλατεια βικτωρια εννοεις?

έλα εξυπνάδες

DrBig
24/11/2015, 08:41
Aς το δούμε κάπως διαφορετικά....
Εμείς που ΔΕΝ πάμε (γιατί είμαστε γκέι, δεν έχουμε χρόνο χρήμα, κλπ κλπ).... Έχουμε μια άλλη άποψη.

υγ
ΑΠό την εποχή που ο φοβερός και τρομερός κόλεμπατς πήγε εκεί
έχουν αλλάξει πολλά.
Έχουν δρόμος αλλά πάντα είναι και η εποχή που παίζει ρόλο.
Ο τύπος όμως έγραψε ιστορία.

Λίγα χρόνια μετά πήγε και ο νταγκ με χάρλει και τον είπαν
στο CNN

Εμείς στην Ελλάδα μια ζωή...
ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΠΣΑΡΓΙΑ
:(

Εγω παντως θαυμαζω πολυ περισσοτερο τον ντελιβερα που κανει δρομολογια ομονοια-βικτωρια (πλατεια) απο τον πως τον λενε.
Ο καθε πικραμενος που τον πιανει μιντ λαιφ κραισις κανει τη ταξιδαρα του με την visa τιγκα και κατι τρεχει στο μακανταν.

DrBig
24/11/2015, 08:42
έλα εξυπνάδες

:sick:

MG-KTiNoS
24/11/2015, 08:44
Εγω παντως θαυμαζω πολυ περισσοτερο τον ντελιβερα που κανει δρομολογια ομονοια-βικτωρια (πλατεια) απο τον πως τον λενε.
Ο καθε πικραμενος που τον πιανει μιντ λαιφ κραισις κανει τη ταξιδαρα τουμε την visa τιγκα και κατι τρεχει στο μακανταν.

Τη βάψατε. Θα γράψω σεντόνι....

Εγώ ζηλεύω και τους 2 γιατί είμαι κλεισμένος στο φαρμακείο και δεν μπορώ να πάρω λίγο αέρα.
Θέλω αλλά δεν μπορώ γτημπτνμ

GFawkes
24/11/2015, 08:46
Εγω θελω μονο την Victoria.....

ή καλυτερα τα Victoria's Secrets!!!

https://www.bing.com/images/search?q=Victoria%27s+Secrets&FORM=HDRSC2

amyroukai
24/11/2015, 08:47
Αθήνα μαγκαντάν πάντως ούτε λάδια δεν χρειάζεται να αλλάξεις στο τέρας, 14000 σκάρτα είναι.

Pan (dvs)

Ποσο λιγο μας ξερεις.:a9::a9::a9:

DrBig
Τη βάψατε. Θα γράψω σεντόνι....

Εγώ ζηλεύω και τους 2 γιατί είμαι κλεισμένος στο φαρμακείο και δεν μπορώ να πάρω λίγο αέρα.
Θέλω αλλά δεν μπορώ γτημπτνμ

La classe operaia va in paradiso

dimmie_72
24/11/2015, 08:49
Ο καθε πικραμενος που τον πιανει μιντ λαιφ κραισις

τώρα κατάλαβα την πηγή της γκρίνιας του Κτήνου. και μας έχει πρήξει με τα φαϊνάνσιαλ κραϊσις. :D

GFawkes
24/11/2015, 08:53
Εγω παντως

ΑΝ αποφασιζα οτι θελω να παω μαγκανταν

ΜΟΝΟ με αυτο θα πηγαινα...

346160

Αγορα 2-3 χιλιαρικα, ΑΘΡΑΥΣΤΟ, μεγαλο ρεζερβουαρ

και το φτιαχνει και ο μαστρο-ιγκορ στο νοβοσιμπιρσκ.....

φυσικα εχει μονο 50 αλογακια με καρπυρατερ....

αρα δεν κανει για πολυ αρρενωπα αγορια με τριχες στην πλατη....

GFawkes
24/11/2015, 08:54
τώρα κατάλαβα την πηγή της γκρίνιας του Κτήνου. και μας έχει πρήξει με τα φαϊνάνσιαλ κραϊσις. :D

Εμμηνοπαυση λεγεται στα ελληνικος!

DrBig
24/11/2015, 08:54
Εγω παντως

ΑΝ αποφασιζα οτι θελω να παω μαγκανταν

ΜΟΝΟ με αυτο θα πηγαινα...

346160

Αγορα 2-3 χιλιαρικα, ΑΘΡΑΥΣΤΟ, μεγαλο ρεζερβουαρ

και το φτιαχνει και ο μαστρο-ιγκορ στο νοβοσιμπιρσκ.....

φυσικα εχει μονο 50 αλογακια με καρπυρατερ....

αρα δεν κανει για πολυ αρρενωπα αγορια με τριχες στην πλατη....

Θυμα του μαρκετιΝγκ αλερτ

amyroukai
24/11/2015, 08:58
...

Έχει γίνει από έναν Ολλανδό, παρέα με τον Colebatch. Τον ταλαιπώρησε το βάρος, συν το ότι ήθελαν άδειασμα τα "καμπιλατέρ" μετά από κάθε ποτάμι... Και δεν θυμάμαι ακριβώς τι μόντα είχε κάνει στο φιλτροκούτι για να μην πνίγεται. Θύμα του μάρκετινγκ, όντως...

el_hymador
24/11/2015, 09:25
+1300

λες και όλα τα άλλα μηχανάκια είναι παναλαφρα και δεν έχουν πλαστικά που σκάνε

λες και ένα μηχανάκι 180 κιλών άμα σου γύρει στατικά το κρατάς ντε και καλά....

εδιτ
τώρα είδα τι έγραψε ο αμυρού.... δεν ήθελα να το παρακάνω με τα κιλά αλλά ναι, ουτε τα 130 τα κρατάς....

Όχι, άμα τα χέρια είναι κομμένα, ούτε παπί δε κρατάς. Το θέμα είναι πως έχει φτάσει εκεί, με το ζόρι των 250 κιλών ή με τα 180 (τεράστια διαφορά) και επίσης τι επιπτώσεις θα έχει η πτώση, που νομοτελειακά συμβαίνει αν πηγαίνεις συχνά χώμα. Με λίγα λόγια αν πέσει ένα XT ένα KTM 690 ή γενικά τέτοιου είδους μηχανάκι, στα π@π@ρια σου... αν πέσει το μπαούλο, ε, δεν είναι στα π@π@ρια σου...

Τώρα αν είναι να μην πηγαίνεις χώμα αλλά να ταξιδεύεις άνετα στην άσφαλτο, σε όρθια θέση, με χώρους και δυνατότητα φορτώματος, sorry κιόλας αλλά το Kawasaki Versys 1000, το νέο Caponord, το SMT και το Multi, που έχουν όλα απωλέσει τα "χωμάτινα" γονίδια τους εστιάζοντας στην ουσία, είναι μακράν καλύτερα μηχανάκια απ΄όλες αυτές τις μπετονιέρες με τους 19ρηδες τροχούς.

Και έχει και άλλα μηχανάκια ρε παιδιά, αμιγώς touring που μια χαρά την κάνουν την δουλειά τους.

spyrakos35
24/11/2015, 09:35
Όχι, άμα τα χέρια είναι κομμένα, ούτε παπί δε κρατάς. Το θέμα είναι πως έχει φτάσει εκεί, με το ζόρι των 250 κιλών ή με τα 180 (τεράστια διαφορά) και επίσης τι επιπτώσεις θα έχει η πτώση, που νομοτελειακά συμβαίνει αν πηγαίνεις συχνά χώμα. Με λίγα λόγια αν πέσει ένα XT ένα KTM 690 ή γενικά τέτοιου είδους μηχανάκι, στα π@π@ρια σου... αν πέσει το μπαούλο, ε, δεν είναι στα π@π@ρια σου...

Τώρα αν είναι να μην πηγαίνεις χώμα αλλά να ταξιδεύεις άνετα στην άσφαλτο, σε όρθια θέση, με χώρους και δυνατότητα φορτώματος, sorry κιόλας αλλά το Kawasaki Versys 1000, το νέο Caponord, το SMT και το Multi, που έχουν όλα απωλέσει τα "χωμάτινα" γονίδια τους εστιάζοντας στην ουσία, είναι μακράν καλύτερα μηχανάκια απ΄όλες αυτές τις μπετονιέρες με τους 19ρηδες τροχούς.

Και έχει και άλλα μηχανάκια ρε παιδιά, αμιγώς touring που μια χαρά την κάνουν την δουλειά τους.

μαζί σου με μόνη διαφορά οτι εγώ ας πούμε που δεν μπαίνω χώμα, θα το έπαιρνα (αν και εφόσον) χωρίς να με νοιαζει αν ο τροχός είναι 19άρης

καταλήγουμε λοιπόν οτι, αν κάποιος αγοράζει αυτά τα θηρία δεν τα αγοράζει απαραίτητα για τις χωμάτινες αρετές τους αλλά για τη δυνατότητα να μπαίνουν/περνάνε από χωματόδρομους, δυνατότητα που τα αμιγώς τούρινγκ δεν την έχουν καθόλου, ή τουλάχιστον, σε τέτοιο βαθμό ....

τωρα,
οτι υπάρχουν αυτοί που νομίζουν οτι θα πάνε για εντουράδα, υπάρχουν
οτι υπάρχουν αυτοι που θα το πάνε εντουράδα, λίγοι μεν αλλά υπάρχουν και αυτοί

:beer:

amyroukai
24/11/2015, 09:46
Ο 19ρης περνάει.πιο άνετα από λακκούβες...

pipe_smoker
24/11/2015, 10:37
καταλήγουμε λοιπόν οτι, αν κάποιος αγοράζει αυτά τα θηρία δεν τα αγοράζει απαραίτητα για τις χωμάτινες αρετές τους αλλά για τη δυνατότητα να μπαίνουν/περνάνε από χωματόδρομους, δυνατότητα που τα αμιγώς τούρινγκ δεν την έχουν καθόλου, ή τουλάχιστον, σε τέτοιο βαθμό ....

Εγώ από όλα αυτά που έχω ακούσει και διαβάσει από όσους έχουν ή λιγουρεύονται αυτά τα δαμάλια, καταλήγω στο ότι αυτός ο κάποιος δεν τα αγοράζει για να περνάει από ένα χωματόδρομο (που τα πάντα εκτός από trackbike με σλικ λάστιχα περνάνε, άλλο πιο αργά άλλο πιο γρήγορα/άνετα).

Έχω καταλήξει ότι αυτό είναι μια δικαιολογία απλά για να υπάρχει.

Η ουσία είναι όπως είπε κι ο Αμυρού, ότι ο 19άρης με μεγάλη διαδρομή στην ανάρτηση κλπ, περνάει πιο άνετα τη λακκούβα.

Αν το πιάνω σα λογική? ΌΧΙ.
Λακκούβα είναι, απόφυγέ τη. Σιγά μη διαλέξω μηχανάκι επειδή υπάρχουνε λακκούβες.

Αν το σέβομαι? Φυσικά και ΝΑΙ!
Με τον παρά μου, @%^**&% και την κυρά μου, και δε δίνω και λογαριασμό.

Όπως έγραψε κι ο Big πιο πριν, αίσθηση είναι η μηχανή.
Άλλος τα γουστάρει αυτά τα μουλάρια, και να καβαλάει καμαρωτός κι ευθυτενής, λες κι έχει καταπιεί αγγούρι. Μαγκιά του.

Θέλει να κοιτάει τον κόσμο από ψηλά, όπως έλεγε κι ο Χατζής.

Εμένα εκεί πάνω με πιάνει υψοφοβία.
Χεστήκαμε.

Όσο για το πώς θα πάει κανείς στο Μακαντάν ή στο βυθό του μπικίνι, μην το λυσσάμε κάθε φορά.
Άλλοι το κάνουν με XR250, άλλοι το κάνουν με μαστόδοντα, κι άλλοι το κάνουν με γυμνά.

Ήμαρτον πια.

Τώρα αν ο άλλος πήγε να κάνει εντουράδα με το explorer και το βλέπει πεσμένο μέσα στις λάσπες να βουλιάζει, ας πρόσεχε.
Όπως ας πρόσεχε κι αυτός με το Goldwing με την κοτσαδούρα και το τρέηλερ, που του κ@υλωσε να κατέβει κέντρο, και δε χωράει να στρίψει στη Φιλελλήνων.

peterTHErider
24/11/2015, 12:04

μπετονιερες με 19αρηδες...?δηλαδη μπετονιερα το gs και το 1190-1290 ετσι?μαλλον δεν τα εχεις πετυχει ποτε σε στροφιλικι κλειστο...
κατοχος αμιγως sport touring μοτοσακου σου λεω (και στον pipe smoker)πως ειναι και γαμω τα μηχανακια και τρενα σε εθνικες με απιστευτη σταθεροτητα-ανεση-γκαζι αλλα στην ελλαδα μας δεν κανουν...γιατι καπνιστη οι λακουβες κυριαρχουν στους δρομους μας και τελικα πρεπει να αγοραζουμε μηχανακι με δεδομενο πως οδηγουμε σε on-off ασφαλτο...
τελικα καπως ετσι ειναι...στην ελλαδα οι κανονικοι μας ασφαλτινοι δρομοι ειναι για ονοφ...γιατι στο εξωτερικο αυτους τους εχουν μαλλον για εκτος δρομου...

dimmie_72
24/11/2015, 12:13
Εγώ από όλα αυτά που έχω ακούσει και διαβάσει από όσους έχουν ή λιγουρεύονται αυτά τα δαμάλια, καταλήγω στο ότι αυτός ο κάποιος δεν τα αγοράζει για να περνάει από ένα χωματόδρομο (που τα πάντα εκτός από trackbike με σλικ λάστιχα περνάνε, άλλο πιο αργά άλλο πιο γρήγορα/άνετα).

Έχω καταλήξει ότι αυτό είναι μια δικαιολογία απλά για να υπάρχει.

346165

Οι συνυποστηρικτές να κάνουν βρουμ στο παρόν ποστ. Θα κληρωθεί Benelli.

DrBig
24/11/2015, 12:17
Κοριτσια, ειναι μυθος οτι ο μεγαλος τροχος στριβει ντε και καλα πιο αργα. Η γεωμετρια της μηχανης παιζει μεγαλυτερο ρολο. Με τον μεγαλο τροχο χανεις κυριως σε ακριβεια χειρισμων και πλεροφορησης. Ο δε 19ρης κανει σχεδον για τα παντα, απο σχεδον ροσσι σε σχεδον κρις μπιρτς.

pipe_smoker
24/11/2015, 12:30
μπετονιερες με 19αρηδες...?δηλαδη μπετονιερα το gs και το 1190-1290 ετσι?μαλλον δεν τα εχεις πετυχει ποτε σε στροφιλικι κλειστο...

Οκ.
Ειδικά τα 1190-1290 ακουβέντιαστο το πώς μπορούν να πάνε σε στροφιλίκι κλειστό κλπ.
(αυτό βέβαια μας κάνει εντύπωση γιατί πάνε πιο εύκολα από κάποια άλλα. Τα οποία αν βρεθεί κάποιος να τα πάει, ούτε την πινακίδα δε θα προλάβουν να δουν).

Αλλά ξαναλέω συμφωνώ.
Καρατιμόνα, ψηλή θέση, ροπάτα. Μαζί σου.

Μπορείς να μου φέρεις ένα παράδειγμα μπετονιέρας?

Ποιά μοτοσυκλέτα θεωρείς μπετονιέρα?

Τα πιο παλιά βαρίδια ον-οφ? (βαρκαντέρα, τρανσάλπ κλπ)
Τα muscle γυμνά? (cb1300, gsx1400, xjr1300 κλπ)
Τα touring? (Κ1600, FJR κλπ)

κατοχος αμιγως sport touring μοτοσακου σου λεω (και στον pipe smoker)πως ειναι και γαμω τα μηχανακια και τρενα σε εθνικες με απιστευτη σταθεροτητα-ανεση-γκαζι...

Εγώ και μόνο που το διαβάζω κ@υλώνω...

αλλά στην ελλαδα μας δεν κανουν...γιατι καπνιστη οι λακουβες κυριαρχουν στους δρομους μας και τελικα πρεπει να αγοραζουμε μηχανακι με δεδομενο πως οδηγουμε σε on-off ασφαλτο...

Το έχουμε χιλιοπεί.
Συμβιβασμοί χρειάζονται πάντα.
Ό,τι μηχανάκι και να διαλέξεις, κάπου θα συμβιβαστείς, λίγο ή πολύ.

Κι ο Σπυράκος με το FJR λιώνει στις σιδερόκωλες.
Μαζόχας δεν είναι να γουστάρει τις λακκούβες, αλλά το προτιμάει από ένα ον-οφ.

Άμα το λέει η σούφρα σου, που λέει κι ο Πιλαλί....
Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.