View Full Version : Ηλεκτρικά εργαλεία (γενική συζήτηση)
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
Αν και η σημερινή μέρα ξεκίνησε άσχημα με μία βρασμένη μπαταρία στον πάπο και κόστος αλλαγής της 30€, η πορεία της όμως με αποζημίωσε.
Παραλάβαμε λέμε
348787
Πωωω μας γ@μησες....
Δώσε κανα feedback τουλάχιστον να εξιλεωθείς...
Πωωω μας γ@μησες....
Δώσε κανα feedback τουλάχιστον να εξιλεωθείς...
Βγάζω το άχτι μου ρε, δεν έχω πάει πουθενά 6 μήνες τώρα λόγω χρόνου γμτ κι έτσι είπα τις βενζίνες να τις κάνω εργαλεία.
Έρχονται ακόμα μερικά ψιλά
Θα ολοκληρωθούμε σαν άντρες μόλις κλείσει και η λίστα του Σιντλερ εεε του Βράττη ήθελα να πω
:wave2:
Τι αυτο vaskoulino , μηχανή για τις τρίχες της μύτης ? :smokin:
Παρατήρησα ότι το παλμικό κατσαβιδάκι που έχω λύνει παξιμάδια 24 (τροχός), 26 (καμπάνα) με ροπή σύσφιξης 50 Nm, αλλά βίδες με εξάγωνο 14 (δαγκάνες φρένων, βίδα συγκράτησης αμορτισέρ) με ροπή σύσφιξης 40 Νm δεν τις κουνάει καν. Που οφείλεται; Στο ότι σε μεγαλύτερο εξάγωνο μπορεί να εφαρμόζει μεγαλύτερη ροπή; Στο ότι το παξιμάδι λύνει πιο εύκολα από τη βίδα; Στο σπείρωμα που στις μικρότερες βίδες είναι πιο ψιλό;
Πάντως αν κάποιος θέλει ένα εργαλείο για να αντικαταστήσει το αερόκλειδο πρέπει να πάει σε 18V μπουλονόκλειδο. Μιλάμε για 400€ τουλάχιστον.
Εντός των ημερών θα παίξει και τιζεράκι για τον μοντερέιτορ του σέξιον, για να μας αποδείξει ότι δεν τα φοράει τσάμπα τα γαλόνια του. Μείνετε συντονισμένοι.
Grafton 505
23/12/2015, 20:17
Παρατήρησα ότι το παλμικό κατσαβιδάκι που έχω λύνει παξιμάδια 24 (τροχός), 26 (καμπάνα) με ροπή σύσφιξης 50 Nm, αλλά βίδες με εξάγωνο 14 (δαγκάνες φρένων, βίδα συγκράτησης αμορτισέρ) με ροπή σύσφιξης 40 Νm δεν τις κουνάει καν. Που οφείλεται; Στο ότι σε μεγαλύτερο εξάγωνο μπορεί να εφαρμόζει μεγαλύτερη ροπή; Στο ότι το παξιμάδι λύνει πιο εύκολα από τη βίδα; Στο σπείρωμα που στις μικρότερες βίδες είναι πιο ψιλό;
Πάντως αν κάποιος θέλει ένα εργαλείο για να αντικαταστήσει το αερόκλειδο πρέπει να πάει σε 18V μπουλονόκλειδο. Μιλάμε για 400€ τουλάχιστον.
Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα παξιμάδια λύνουν πιο εύκολα από τις βίδες γενικότερα. Λόγο μικρότερης επιφάνειας τριβής (πολύ λάθος όρος αλλά πως να το πω αλλιώς).
Αλλά οι βίδες σε αμορτισέρ και δαγκάνες φρένων, επειδή κινούνται πιάνουν μάκα.
Πόση αρχική ροπή δίνει το κατσαβίδι ;
Έχω καταλύξει στο συμπέρασμα ότι τα παξυμάδια λείνουν πιο εύκολα από τις βίδες γενικότερα.Λόγο μικρότερης επιφάνιας τριβής (πολύ λάθος όρος αλλά πως να το πω αλλιώς). Αλλά οι βίδες σε αμορτισέρ και δαγκάνες φρένων, επειδή κινούνται πιάνουν μάκα.
Πόση αρχική ροπή δίνει το κατσαβίδι ;
Μέγιστη ροπή 105 Nm.
Grafton 505
23/12/2015, 20:30
Μέγιστη ροπή 105 Nm.
Ότι έγραψα παραπάνω. Η βίδα στο αμορτισέρ δεν έχει παξυμάδι ;
Ότι έγραψα παραπάνω. Η βίδα στο αμορτισέρ δεν έχει παξυμάδι ;
Είναι βίδα με παξιμάδι αλλά δεν είναι προσβάσιμο το παξιμάδι με το παλμικό παρά μόνο με κλειδί για κόντρα.
συνηθως σφιγουμε την βιδα και μετα δινουμε λιγο στο κοντρα παξιμαδι. αν λασκαρεις το κοντρα παξιμαδι τοτε θα λυσει η βιδα με το παλμικο;
οσο για τις βιδες φρενων κολανε, αστες στην ακρη.
συνηθως σφιγουμε την βιδα και μετα δινουμε λιγο στο κοντρα παξιμαδι. αν λασκαρεις το κοντρα παξιμαδι τοτε θα λυσει η βιδα με το παλμικο;
οσο για τις βιδες φρενων κολανε, αστες στην ακρη.
Άσε στην άκρη τα φρένα, γιατί πιάνει μάκα, άσε στην άκρη το μοχλικό γιατί πιάνει βρώμα... ααα δε μπορώ τους περιορισμούς. Θα πρέπει να αρχίσω να κοιτάω προς 18V μεριά :hmm:
Μου άρεσε αυτή η ευκολία. Ούτε κομπρεσερ ούτε τίποτα.
γιατι δεν πας σε ηλεκτρικο μπουλονοκλειδο; ενταξει μεγαλη ευκολια η μπαταρια αλλα το ηλεκτρικο ειναι και πιο φθηνο οικονομικα.
γιατι δεν πας σε ηλεκτρικο μπουλονοκλειδο; ενταξει μεγαλη ευκολια η μπαταρια αλλα το ηλεκτρικο ειναι και πιο φθηνο οικονομικα.
Αν σου πω ότι δε μου πέρασε από το μυαλό; :beer:
Grafton 505
23/12/2015, 22:54
ααα δε μπορώ τους περιορισμούς. Θα πρέπει να αρχίσω να κοιτάω προς 18V μεριά :hmm:
Μου άρεσε αυτή η ευκολία. Ούτε κομπρεσερ ούτε τίποτα.
Καινούργια αγορά μυρίζομαι !!! Ερε έχει καταστρέψει πορτοφόλια αυτο το section. :lol:
μπαααα...εχουμε χριστουγεννα :D
μπαααα...εχουμε χριστουγεννα :D
Μετά κλαίνε
κλαινε τα παλικαρια ωρε;
η λιστα ειναι για παντα. το μυστικο της ειναι υπομονη και η συνεχης ανανεωση της :lipssealed:
Αν σου πω ότι δε μου πέρασε από το μυαλό; :beer:
Μήπως γιατί παραπάει στο περίπλοκο και στην υπερβολή...;
Αγορά παλμικού μπουλονόκλειδου για τις δαγκάνες ή τις βίδες του αμορτισέρ, όταν η δουλειά σου γίνεται με την all time classic καστάνια/καρυδάκι/γερμανοπολύγωνο?
Αγορά παλμικού μπουλονόκλειδου για τις δαγκάνες ή τις βίδες του αμορτισέρ, όταν η δουλειά σου γίνεται με την all time classic καστάνια/καρυδάκι/γερμανοπολύγωνο?
Ε, αφού ξέρεις τι παίζει τώρα :D
Και με το all time classic Bandit 650 ταξιδεύεις μια χαρά, αλλά το FJR 1300 είναι άλλο πράμα ;)
Πάντα χρειάζεται ένα κρουστικό εργαλείο. Ιδίως αν δεν έχεις μέγγενη...
παντως επειδη θελεις οποσδηποτε κρουστικο/παλμικο πιστολι γιατι δεν κοιτας σε αερα; εγω την βγαζω καθαρη με κομπρεσερ 25αρι. ειναι υπεραρκετο για ερασιτεχνικη χρηση και κανω και διαφορες δουλειες αλλες που θελει κομπρεσερ. ειναι χρησιμο εργαλειο για πολλα.
τα λεφτα που θα δωσεις για ηλεκτρικο/μπαταρια με αερα θα κανεις παρα πολλες δουλειες.
αν το θεμα ειναι ο ογκος διαμερισμα κιετσ παω πασο.
25αρι κομπρεσέρ δουλεύει αεροπιστολο?Νόμιζα ότι χρειάζεται αρκετά μεγαλύτερο
παντως επειδη θελεις οποσδηποτε κρουστικο/παλμικο πιστολι γιατι δεν κοιτας σε αερα; εγω την βγαζω καθαρη με κομπρεσερ 25αρι. ειναι υπεραρκετο για ερασιτεχνικη χρηση και κανω και διαφορες δουλειες αλλες που θελει κομπρεσερ. ειναι χρησιμο εργαλειο για πολλα.
τα λεφτα που θα δωσεις για ηλεκτρικο/μπαταρια με αερα θα κανεις παρα πολλες δουλειες.
αν το θεμα ειναι ο ογκος διαμερισμα κιετσ παω πασο.
Έχω κομπρεσέρ και αερόκλειδο κι από όλα, αλλά όχι Αθήνα, είναι πλεονασμός να πάρω κι άλλο κομπρεσερ. Λέμε τώρα.... Άσε που δε νομίζω να πάρω τίποτα απλώς κουβέντα κάνουμε, αν κάποιος θέλει να πάρει παλμικό κατσαβίδι για να το χρησιμοποιεί σαν μπουλονόκλειδο.... καλύτερα να πάρει κατευθείαν μπουλονόκλειδο να γλιτώσει και τα τσάμπα χρήματα.
μια χαρα το δουλευει. εχω λυσει καμπανες που θελουν 130 nm. απλως για μια τετοια βιδα το αφηνεις να γεμισει καλα με αερα και βαρας. ποσες βιδες υπαρχουν σε μια μηχανη που ναχουν 130nm. αλωστε το αεροκλειδο ειναι μονο για λυσιμο και ελειψη μεγγενης. στο δεσιμο ροποκλειδο.
@μισκιν πασο...εισαι κομπλε!!!!!!!!!!!!!!
Grafton 505
09/01/2016, 17:48
Φίλος πρόσφατα πήρε το Milwaukee M12 cpd-202c (http://www.milwaukeetool.eu/powertools/cordless/m12-cpd/). Από ότι βρήκα στο νετ, είναι της Hilti.
Δείχνει να έχει καλά χαρακτηριστικά :
Τάση 12 V
Τύπος µπαταρίας Li-ion
Χωρητικότητα µπαταρίας 2.0 Ah
Αρ. µπαταριών που παραδίδονται 2
Φορτιστής 40 min
Ταχύτητα χωρίς φορτίο 1η 0-450 rpm
Ταχύτητα χωρίς φορτίο 2η 0-1700 rpm
Μέγεθος τσοκ 13 mm
Μεγ.διατρ.ικανότητα σε ξύλο 25 mm
Μεγ.διατρ.ικαν. σε χάλυβα 13 mm
Μεγ.διατρ.ικαν. σε µπετόν 13 mm
Μεγ.ρυθµός κρούσης 25.500 bpm
Μεγ.ροπή στρέψης 37 Nm
Βάρος µε µπαταρία 1.3 kg
350111
Μόλις το πιάσω στα χέρια μου θα σας πω πως είναι.
lykourgi
09/01/2016, 18:24
Έχω την εντύπωση ότι οι μπαταρίες αυτής της κατηγορίας (10,8 - 12v) μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, ανεξαρτήτως εταιρείας.
Υπάρχει περίπτωση να ταιριάζουν από τη μία εταιρεία στην άλλη;
Μόλις το πιάσω στα χέρια μου θα σας πω ...
Αν είναι made in Germany or Lichtenstein...
Αλλιώς δεν είναι ουτε hilti. :D
Τα πολύμετρα αυτονομήθηκαν. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147942)
Σαφώς μιλάμε για ηλεκτρικά εργαλεία... αλλά και για εργαλεία για ηλεκτρικά...
το καινούριο μου απόκτημα...
351763
351764
χαίρομαι πολύ που είναι εξ ολοκλήρου ελληνικά στην κατασκευή τους, από το πλαστικό περίβλημα, μέχρι τα σωθικά τους τα συγκεκριμένα κολλητήρια και για όσους δεν γνωρίζουν (εγώ δεν το γνώριζα), τα βάζεις στην πρίζα, δεν ανάβουν και μόλις πατήσεις τη σκανδάλη θερμαίνονται σε 3-5 δευτερόλεπτα. Μετά ξανακρυώνουν πολύ γρήγορα. Προφανώς και δεν κάνουν για πλακέτες κλπ, αλλά για επαφές σε φίσες κλπ, της μοτοσυκλέτας και αλλού μέσα στο σπίτι είναι μια χαρά. Έχει και λεντάκι μπροστα πάνω απο τη σκανδάλη, που δουλεύει ως ενδείκτης λειτουργίας αλλά και ως φακός για να βλέπεις που κολλάς (not important κανείς δεν νομίζω να κολλά μέσα στη νύχτα...).
Ξεκινάνε από 200 και φτάνουν στα 300 watt. Εγώ πήρα το 200άρι στα 30 ευρώ. Είμαι ευχαριστημένος.
επειδή ρωτήθηκα, να αναφέρω ότι αγοράστηκε από το μαγαζί με τα ηλεκτρικά στην οδό Ζαλεύκου στον Πειραιά στη Ρετσίνα (παράλληλος της Αγ. Διονυσίου).
Grafton 505
09/02/2016, 10:54
Ποοοο φτιάχνονται ακόμα αυτά. :uplate:
Ένα τέτοιο το πήρε ο γέρος μου το '89 !!!
Και τα βγάζουν ακόμα ίδια !!!
351768
351770
Ποοοο φτιάχνονται ακόμα αυτά. :uplate:
Ένα τέτοιο το πήρε ο γέρος μου το '89 !!!
Και τα βγάζουν ακόμα ίδια !!!
351768
αν μια συνταγή είναι πετυχημένη δεν την αλλάζεις! γράψε εντυπώσεις! θετικές και αρνητικές!
το κέλυφος τριγύρω αλλάζει αν σπάσει, πουλάει και τέτοια ανταλλακτικά ο κατασκευαστής!
Grafton 505
09/02/2016, 11:11
Διαφορές :
Λαμπάκι αντί για led.
Θετικά :
Πολύ γρήγορη λειτουργία. Με το πάτημα της σκανδάλης άναβε σε 2 sec.
Έλιωνε όλα τα πάχη των καλάι.
Έλιωνε οποιαδήποτε .....
Ανθεκτικότατο εργαλείο
Αρνητικά :
Βαρή στην πολύωρη χρήση.
Λόγο έντασης ζεστενότανε το κέλιφος αρκετά.
Λόγο έντασης δεν έκανε για ηλεκτρονικά και λοιπά ευαίσθητα κυκλώματα.
Αυτά θυμάμαι. Όπως βλέπεις ο πατέρας το ξεκοίλιασε για ένα άλλο πρότζεκτ ... :lol:
Στείλε μου ένα μύνημα πόσο το πήρες. Θέλω να το ξαναπάρω.
Στείλε μου ένα μύνημα πόσο το πήρες. Θέλω να το ξαναπάρω.
ωραίος! τιμή και τόπο αγοράς γράφω επάνω στο μήνυμά μου!
Grafton 505
09/02/2016, 11:17
ωραίος! τιμή και τόπο αγοράς γράφω επάνω στο μήνυμά μου!
Α ναι. Ενθουσιάστικα τόσο που ξέχασα τι διάβασα !!! :lol:
:beer:
Αν και η σημερινή μέρα ξεκίνησε άσχημα με μία βρασμένη μπαταρία στον πάπο και κόστος αλλαγής της 30€, η πορεία της όμως με αποζημίωσε.
Παραλάβαμε λέμε
348787
Λοιπόν για να μη μακρηγορούμε, σήμερα ήταν η επίσημη 1η του. Σε κουτί από workstation της Η/Ρ (που πέθανε η MoBo) έπρεπε να μπει μία της αγοράς. Όποτε μπλέκω με τέτοιες διαδικασίες είναι η χειρότερή μου γιατί χρειάζονται από μεριάς μου πολλές "εικαστικές" παρεμβάσεις. Δουλεύει το dremel λέμε υπερωρίες.
Το Μποσάκι λοιπόν απλά γ@μεί, ξυρίζει, σπέρνει πως το λένε. Την πρώτη φορά που το έπιασα στα χέρια μου με φόβισε το βάρος του (βαρύτερο αρκετά από το dremel και λόγω κατασκευής αλλά και λόγω μπαταρίας. Σήμερα εξεπλάγην ευχάριστα. Το τροχουδάκι πάει μόνο του τρένο, είναι καλοζυγισμένο και δεν κουράζει αλλά αυτό που μου έκανε τρελή εντύπωση είναι η παντελής έλλειψη κραδασμών. Ο τροχός του οδοντίατρου πιο πολλούς κραδασμούς πρέπει να έχει.
Έγινε λοιπόν στο τσάκα τσάκα η δουλειά κι έγινε κι έξω από το μαγαζί. Για να το κάνω αυτό με το dremel ή έπρεπε ν' απλώσω μπαλαντέζα ή να το κάνω μέσα και το απόγευμα να μυρίζει όλο το μαγαζί σαν μηχανουργείο.
Άψογο λοιπόν και με άριστα το 10 του βάζω 10'
Παραγγέλθηκε Bosch gdr 10,8 vec(το καινούργιο ντέ) με 2*2,5ah μπαταρίες ... Δείχνει δυνατό εργαλειακι ,για να δουμε :rolleyes:
Πρεπει να παρω κ τους ανταπτορες /τσοκ για αριδια μύτες κ καρυδακια ...
αν μια συνταγή είναι πετυχημένη δεν την αλλάζεις! γράψε εντυπώσεις! θετικές και αρνητικές!
το κέλυφος τριγύρω αλλάζει αν σπάσει, πουλάει και τέτοια ανταλλακτικά ο κατασκευαστής!
πωωωωωωωωω ρε φιλε εχω το ιδιο με σπασμενο κελυφος
σκοτωνει λεμε σε μεγαλες διατομες:beer:
για λεπτοδουλειες σε ηλεκτρονικα δεν κανει γιατι τρυπαει την πλακετα και βγαινει απο κατω:D
για όποιον ενδιαφέρεται έχει βγει μία προσφορά μπόμπα με δραπανοκατσάβιδο dewalt 18V, σετ με κατσαβιδιέρα, με 2 μπαταρίες 5Ah...!! 390€..!!!
δεν παίζει σε όλα τα εγαλειάδικα εγώ το είδα σε γνωστό εργαλειάδικο του σκρουτζ στον Αγιο Δημήτριο,
αλλά δεν έχει περαστεί σαν προσφορά στο ιντερνετ γιατί είναι περιορισμένα τα κομμάτια...
Grafton 505
06/03/2016, 20:33
Για μια βδομάδα λέει. Δείχνει καλή η τιμή.
http://www.e-shop.gr/drapanokatsabido-mpatarias-bosch-pro-gsr-18v-ec-2-li-2x4ah-epaggelmatiko-l-boxx-bits-p-TLS.030858
Επανέρχομαι.
Τελικά προς το παρόν θα με στείλουν τούτο εδώ από τη δουλειά δωράκι. :D
Όσο μούφα και αν είναι δωράκι είναι οπότε προς το παρόν κάνω τις μικρουδουλειές με δαύτο.
355746
http://www.blackanddecker.gr/powertools/productdetails/catno/EPL7I/
6βολτο ε?
Αν μου το χαρίζανε θα το έκανα δώρο να βγάλω καμια υποχρέωση. Είναι ο μόνος τρόπος να πιάσει τόπο το εργαλείο, χωρίς να πιάσει χώρο. :lol:
Νταξ πλάκα κάνω. Μια χαρά Μιχάλη!
Χρησιμοποιώντας το ίσως μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα τι ακριβώς χρειάζεσαι.
6βολτο ε?
Αν μου το χαρίζανε θα το έκανα δώρο να βγάλω καμια υποχρέωση. Είναι ο μόνος τρόπος να πιάσει τόπο το εργαλείο, χωρίς να πιάσει χώρο. :lol:
Νταξ πλάκα κάνω. Μια χαρά Μιχάλη!
Χρησιμοποιώντας το ίσως μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα τι ακριβώς χρειάζεσαι.
Για να βιδωξεβιδώνω πλαστικά νομίζω θα είναι οκ. Άντε και καμιά άλλη χαζοβιδούλα. Εξάλλου τα δωράκια είναι καλοδεχούμενα και garage μεγάλο έχουμε :wave2:
Για να βιδωξεβιδώνω πλαστικά νομίζω θα είναι οκ. Άντε και καμιά άλλη χαζοβιδούλα. Εξάλλου τα δωράκια είναι καλοδεχούμενα και garage μεγάλο έχουμε :wave2:
Έχει πολύ χαμηλές στροφές οπότε θα έχει δύναμη.
Αν βγάζει κοντά στα 10nm που λέει είναι καλά. Θα σε βολέψει και σε ξυλόβιδες.
355845
μιας και αναφερθηκε καποια στιγμη αυτη η εταιρια
εχω να πω πως τα εργαλεια αξιζουν καθε € που κοστιζουν
ακριβα βεβαια για ερασιτεχνη αλλα περι ορεξεως..
Έβγαλε και η Metabo κρουστικό δραπανοκατσάβιδο στα 10.8v και μάλιστα με 34 Nm, λίγο καλύτερη ροπή από το Bosch.
Έβγαλε και η Metabo κρουστικό δραπανοκατσάβιδο στα 10.8v και μάλιστα με 34 Nm, λίγο καλύτερη ροπή από το Bosch.
Μπορεί να έχει λίγο λιγότερες στροφές.
Μπα περισσότερες έχει.
https://www.metabo.com/com/en/tools/cordless-tools/cordless-impact-drills/powermaxx-sb-basic-600385500-cordless-impact-drill.html
http://www.bosch-professional.com/gr/el/gsb-10-8-2-li-33305-ocs-p/
Έχει λιγότερες στην πρώτη ταχύτητα και περισσοτερες στη δευτερη.
Πάντως πράγματι το μεταβο είναι πιο δυνατό.
Αυτό (http://www.e-shop.gr/drapanokatsabido-mpatarias-bosch-pro-gsr-18v-2-li-3x15ah-epaggelmatiko-l-boxx-p-TLS.030857?utm_campaign=newsletter160413&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=13-drapana-katsabidia&utm_content=13.2-drapanokatsabido+mpatarias+bosch+pro+gsr+18v+2+li+3x15ah+epaggelmatiko+l+boxx) τι λέει σαν προσφορά;
Δεν έχει κρούση βέβαια.
Αυτό (http://www.e-shop.gr/drapanokatsabido-mpatarias-bosch-pro-gsr-18v-2-li-3x15ah-epaggelmatiko-l-boxx-p-TLS.030857?utm_campaign=newsletter160413&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=13-drapana-katsabidia&utm_content=13.2-drapanokatsabido+mpatarias+bosch+pro+gsr+18v+2+li+3x15ah+epaggelmatiko+l+boxx) τι λέει σαν προσφορά;
Δεν έχει κρούση βέβαια.
Στο σκρουτζ ξεκινά 50€ παραπάνω περίπου. Έξω (http://www.ebay.de/itm/Bosch-Akku-Bohrschrauber-GSR-18-2-LI-Plus-3x1-5-Ah-Akku-06019E6101-Vorfuhrgerat-/301937061461?hash=item464cd9ee55:g:f-YAAOSwE7RXFziw) όμως είναι πιο φθηνό. Χωρίς l-boxx όμως.
Δεν έχει κρούση βέβαια.
Το gdr(κρούση) που εχω ειναι απίστευτα καλό! Πολυ δυνατό, εξαιρετικά μικρό κ δίνει λύση οταν το χρειάζεσαι.
Εχει βέβαια και καποια μειονεκτήματα αλλα δεν ειναι της παρούσης ... Γενικά νομίζω τα Μποσακια κ ειδικά η γαλάζια σειρά κρατάνε μια πολυ καλη ποιότητα σε λογικές τιμές...
Το gdr(κρούση) που εχω ειναι απίστευτα καλό! Πολυ δυνατό, εξαιρετικά μικρό κ δίνει λύση οταν το χρειάζεσαι.
Εχει βέβαια και καποια μειονεκτήματα αλλα δεν ειναι της παρούσης ... Γενικά νομίζω τα Μποσακια κ ειδικά η γαλάζια σειρά κρατάνε μια πολυ καλη ποιότητα σε λογικές τιμές...
Νομίζω ότι εννοεί ότι δεν είναι κρουστικό δραπανοκατσάβιδο σαν το GSB και όχι παλμικό κατσαβίδι σαν το GDR. To GSR της προσφοράς είναι δραπανοκατσάβιδο απλό χωρίς κρούση.
Ήρθαν τελικά χθες τα δωράκια από την εταιρία. Για μικροδουλίτσες μια χαρά είναι.
357354
357355
357356
Grafton 505
23/04/2016, 19:47
Ήρθαν τελικά χθες τα δωράκια από την εταιρία. Για μικροδουλίτσες μια χαρά είναι.
Ωραία γυαλίζουν, αλλά τώρα πρέπει να σκονιστούνε όλα γιατί όπως λέει και ο daz ''εργαλείο που κάθετε, σκουριάζει'' :D
lykourgi
17/05/2016, 18:48
Λοιπόν, για πείτε καμμιά ιδέα.
Θέλω να αντικαταστήσω το κωνικό τσοκ (πολύ φθαρμένο) σε παλιό δράπανο Stayer. Το τσοκ έχει θηλυκή κωνικότητα, δηλαδή δέχεται μέσα του τον άξονα του δραπάνου. Αυτή η κωνικότητα έχει ξεχειλώσει και δεν σφηνώνει σωστά.
Δεν θέλω κάτι ακριβό, δεδομένου ότι το εργαλείο δουλεύει σπάνια, αλλά θα ήθελα να είναι "ετοιμοπόλεμο", αφού το ίδιο το δράπανο είναι σε καλή κατάσταση.
Δεν έχω πάει βόλτα σε μαγαζιά ακόμα και σκεφτόμουν να αρχίσω από τη Labo, που ειδικεύεται στο θέμα.
Άλλες προτάσεις;
Νομίζω ότι πρέπει να το βγάλεις στη σύνταξη το δραπανάκι... Πέρα από το ότι δεν αξίζει το κόπο να το επισκευάσεις, είναι και επικίνδυνο μη φύγει.
lykourgi
18/05/2016, 06:59
Το δράπανο δεν έχει κάτι. Ο άξονάς του δεν έχει φθορά, ούτε στραβογυρίζει.
Η φωλιά του τσοκ είναι ξεχειλωμένη και σκέφτομαι να το αντικαταστήσω (το τσοκ).
Αν υποψιάζεσαι άλλη ζημιά που θα πρέπει να ελέγξω, πέστο.
Ευχαριστώ.
Έτσι όπως το έγραψες νόμιζα ότι έχει χαλάσει ο θηλυκός κώνος.
Alexandross
18/05/2016, 10:03
Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να απευθυνθώ ώστε να μου μετρήσουν ισχύ και στροφές σε έναν ηλεκτρικό κινητήρα που έχω και έχει διαλυθεί/φύγει το ταμπέλακι με τα χαρακτηριστικα του ?
lykourgi
18/05/2016, 17:07
Έτσι όπως το έγραψες νόμιζα ότι έχει χαλάσει ο θηλυκός κώνος.
Ο θηλυκός έχει χαλάσει. Αυτός είναι στο τσοκ.
Ο αρσενικός κώνος είναι ο άξονας του δραπάνου.
Ο θηλυκός έχει χαλάσει. Αυτός είναι στο τσοκ.
Ο αρσενικός κώνος είναι ο άξονας του δραπάνου.
:plaf: Τι :a31: είμαι... Νόμιζα ότι είναι σα τις εργαλειομηχανές.....
lykourgi
18/05/2016, 19:50
:plaf: Τι :a31: είμαι... Νόμιζα ότι είναι σα τις εργαλειομηχανές.....
Λογικό........ :lol:
Πολύ καλή προσφορά:
http://www.e-shop.gr/pistoleto-peristrofiko-ilektriko-bosch-pro-sds-plus-gbh-2-28-dv-p-TLS.030178
Πολύ καλή προσφορά:
http://www.e-shop.gr/pistoleto-peristrofiko-ilektriko-bosch-pro-sds-plus-gbh-2-28-dv-p-TLS.030178
Λίγο προσοχή με το συγκεκριμένο μαγαζί, δεν αγοράζει από Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που διαθέτει οπότε ίσως υπάρξει πρόβλημα με τις εγγυήσεις. Πρίν αγοράσετε βεβαιωθείτε ότι είναι Ελληνικής εισαγωγής ή ότι η κατασκευάστρια σας καλύπτει με εγγύηση και στην Ελλάδα.
Λίγο προσοχή με το συγκεκριμένο μαγαζί, δεν αγοράζει από Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που διαθέτει οπότε ίσως υπάρξει πρόβλημα με τις εγγυήσεις. Πρίν αγοράσετε βεβαιωθείτε ότι είναι Ελληνικής εισαγωγής ή ότι η κατασκευάστρια σας καλύπτει με εγγύηση και στην Ελλάδα.
Δεν το ήξερα αυτό, thanks για την επισήμανση!
Alexandross
12/07/2016, 17:35
Παρέλαβα το Bosch Gbh 2400 .Καλα σκαψιματα τωρα.
Μου απομενει να παρω ενα σετ καλεμια της Dewalt και μια κυλινδρικη θηκη για τα τρυπανια.
Γνωριζει καποιος που πουλανε τετοιες θηκες?
362440
362442
καλοδουλευτο φιλε!ποσο το πηρες?
Alexandross
12/07/2016, 17:43
http://www.skroutz.gr/s/254879/Bosch-GBH-2400.html?keyphrase=gbh+2400
125!
Παρέλαβα το Bosch Gbh 2400 .Καλα σκαψιματα τωρα.
Μου απομενει να παρω ενα σετ καλεμια της Dewalt και μια κυλινδρικη θηκη για τα τρυπανια.
Γνωριζει καποιος που πουλανε τετοιες θηκες?
ρε γητευτη του αλουμινιου με αυτο θα ξηλωσεις τις μεμβρανες; :p
μιας και το έχω απορία και φαντάζομαι αρκετοί από εδώ μέσα να μας πει κάποιος την διαφορά πνευματικού και κρουστικού??
Διάβασα το κρουστικό κάνει μηχανική κρούση κι έχει ανάγκη να το σπρώχνεις όσο τρυπάει ενώ το πνευματικό κάνει την κρούση με αέρα και δεν χρειάζεται να σπρώχνεις σαν σκλάβος.
Κάτι ποιο λεπτομερές έχουμε??
el-Gatto
12/07/2016, 23:52
μιας και το έχω απορία και φαντάζομαι αρκετοί από εδώ μέσα να μας πει κάποιος την διαφορά πνευματικού και κρουστικού??
Διάβασα το κρουστικό κάνει μηχανική κρούση κι έχει ανάγκη να το σπρώχνεις όσο τρυπάει ενώ το πνευματικό κάνει την κρούση με αέρα και δεν χρειάζεται να σπρώχνεις σαν σκλάβος.
Το πνευματικό ,τρουπάει με την σκέψη.:D
Αβίαστα-Αβάδιστα-Αβασάνιστα ,που λένε κ στις μικρές αγγελίες. :lol:
Ο μηχανισμός του πνευματικού λειτουργεί σαν ένα μίνι σφυροκάλεμο (που παράλληλα μπορεί και να περιστρέφεται). οπότε η κύρια λειτουργία του είναι η κρούση.
Εδώ, ένα βιντεάκι με το πως δουλεύει. (https://www.youtube.com/watch?v=dOxRHBePY98)
Η διαφορά στη λειτουργία τους γίνεται εμφανής στην Αγγλική τους ονομασία, όπου ενώ το κρουστικό ονομάζεται Hammer drill, το πνευματικό ονομάζεται Rotary hammer (περιστροφικό σφυρί).
Η κρούση (ενέργεια κρούσης) του πνευματικού εξαρτάται από το ίδιο το εργαλείο (και αναγράφεται στα χαρακτηριστικά του), ενώ η ενέργεια κρούσης του κρουστικού από το πόσο δυνατά μπορείς να σπρώξεις το εργαλείο στον τοίχο (και πάλι θα είναι ένα κλάσμα αυτής ενός πνευματικού).
Αν έχεις να τρυπήσεις σε μπετό και δεν έχεις ώρα για ξόδεμα ή θέλεις να μη διαλύσεις τα χέρια σου, το πνευματικό είναι μονόδρομος.
Το πνευματικό ,τρουπάει με την σκέψη.:D
Αβίαστα-Αβάδιστα-Αβασάνιστα ,που λένε κ στις μικρές αγγελίες. :lol:
Ο μηχανισμός του πνευματικού λειτουργεί σαν ένα μίνι σφυροκάλεμο (που παράλληλα μπορεί και να περιστρέφεται). οπότε η κύρια λειτουργία του είναι η κρούση.
Εδώ, ένα βιντεάκι με το πως δουλεύει. (https://www.youtube.com/watch?v=dOxRHBePY98)
Η διαφορά στη λειτουργία τους γίνεται εμφανής στην Αγγλική τους ονομασία, όπου ενώ το κρουστικό ονομάζεται Hammer drill, το πνευματικό ονομάζεται Rotary hammer (περιστροφικό σφυρί).
Η κρούση (ενέργεια κρούσης) του πνευματικού εξαρτάται από το ίδιο το εργαλείο (και αναγράφεται στα χαρακτηριστικά του), ενώ η ενέργεια κρούσης του κρουστικού από το πόσο δυνατά μπορείς να σπρώξεις το εργαλείο στον τοίχο (και πάλι θα είναι ένα κλάσμα αυτής ενός πνευματικού).
Αν έχεις να τρυπήσεις σε μπετό και δεν έχεις ώρα για ξόδεμα ή θέλεις να μη διαλύσεις τα χέρια σου, το πνευματικό είναι μονόδρομος.
Μάγκες ευχαριστώ πολύ για τις εξηγήσεις, μου λύθηκαν απορίες. Παρακολουθώντας το βίντεο που έβαλε ο folk βρήκα ακόμα ένα κατατοπιστικό. Το βάζω εδώ για μελλοντική χρήση από ενδιαφερόμενους
https://www.youtube.com/watch?v=Xd9o2D2wmhA
και πάλι να πω "είστε ωραίοι ρε".
ωραιο βιντεο:beer:
(τωρα θα πεταχτει καποιος και θα πει για κυλινδροπιστονα και υπερκυβισμο:D)
ωραιο βιντεο:beer:
(τωρα θα πεταχτει καποιος και θα πει για κυλινδροπιστονα και υπερκυβισμο:D)
Γιατί όχι άμα το σηκώνει?? Να βάζεις καρφωτή δευτέρα και να έρχεται λαμπάδα τοργαλείο. (με 100άρα μόνο έτσι ??)
:a014:
Alexandross
13/07/2016, 08:07
ρε γητευτη του αλουμινιου με αυτο θα ξηλωσεις τις μεμβρανες; :p
Περιμένω να έρθουν και τα καλέμια να κάνω σωστή δουλειά με την μία :D
Παρακολουθώντας το βίντεο που έβαλε ο folk βρήκα ακόμα ένα κατατοπιστικό. Το βάζω εδώ για μελλοντική χρήση από ενδιαφερόμενους
https://www.youtube.com/watch?v=Xd9o2D2wmhA
και πάλι να πω "είστε ωραίοι ρε".
Αυτό όμως είναι καλέμι, δεν είναι περιστροφικό. Η αρχή λειτουργίας πάντως είναι ίδια. Τα περιστροφικά έχουν ένα επιπλέον μηχανισμό ώστε να περιστρέφετε το σύστημα που δίνει την κρούση.
Εδώ η τομή ενός μπος που πρέπει να έχει και... (ρυθμιζόμενη?) κρούση!
https://youtu.be/kbHZWii-FQg?t=35s
Αυτό όμως είναι καλέμι, δεν είναι περιστροφικό. Η αρχή λειτουργίας πάντως είναι ίδια. Τα περιστροφικά έχουν ένα επιπλέον μηχανισμό ώστε να περιστρέφετε το σύστημα που δίνει την κρούση.
Εδώ η τομή ενός μπος που πρέπει να έχει και... (ρυθμιζόμενη?) κρούση!
https://youtu.be/kbHZWii-FQg?t=35s
μ' αρέσει που πρώτα με μαλώνεις
Αυτό όμως είναι καλέμι και μετά με χαϊδεύεις
Η αρχή λειτουργίας πάντως είναι ίδια
έτσι κάνει ο δάσκαλος ο σωστός
μ' αρέσει που πρώτα με μαλώνεις και μετά με χαϊδεύεις
έτσι κάνει ο δάσκαλος ο σωστός
:lol::moutza:
Alexandross
20/07/2016, 06:39
Αν καποιος ενδιαφερεται ,εχει βγαλει η DeWalt το σετακι με τα καλεμια στα 11 ευρώ.
Η τιμή ειναι πολύ χαμηλη παντως για το σετ ,γιατί τοσο εχει στην αγορά έκαστο.
Τετοιες θηκες ψάχνω οπως των καλεμιων που ειναι με σπειρωμα και μεταβαλουν το μηκος.Που θα βρω :confused:
362810
362808
362809
Έχω από το 2007 αυτό το Black&Decker CP-14LN. http://www.stereotiki.gr/store4/black-and-decker-cp14ln-qw.html
πλησιάζει ο καιρός για αντικατάσταση αν και δουλεύει ΟΚ με κάτι μάλλον μικρότερο στα 10.8V. Δεν περίμενα να κραττήσει τόσο αλλά πάλι καλά.
1. Χρειάζομαι υποδείξεις για κάτι που να με βγάλλει αρκετά χρονάκια μέχρι ή λίγο πάνω από τα 100 ευρώ σε Bosch, Makita, Skill...
2. Ακόμα πέρα από περίπτωση inverter στο αυτοκίνητο υπάρχει κάποιο που να φορτίζει από 12V μπρίζα αναπτήρα ας είναι και πολύ μικρότερο σε ισχύ.
Ευχαριστώ τους συμφορουμίτες....
Λεό, για την ώρα το βάζω στα ηλεκτρικά και αν δω ότι χρειάζεται αργότερα το βάζω σε καινούριο θέμα.
Έχω από το 2007 αυτό το Black&Decker CP-14LN. http://www.stereotiki.gr/store4/black-and-decker-cp14ln-qw.html
πλησιάζει ο καιρός για αντικατάσταση αν και δουλεύει ΟΚ με κάτι μάλλον μικρότερο στα 10.8V. Δεν περίμενα να κραττήσει τόσο αλλά πάλι καλά.
1. Χρειάζομαι υποδείξεις για κάτι που να με βγάλλει αρκετά χρονάκια μέχρι ή λίγο πάνω από τα 100 ευρώ σε Bosch, Makita, Skill...
2. Ακόμα πέρα από περίπτωση inverter στο αυτοκίνητο υπάρχει κάποιο που να φορτίζει από 12V μπρίζα αναπτήρα ας είναι και πολύ μικρότερο σε ισχύ.
Ευχαριστώ τους συμφορουμίτες....
Λεό γράψε μας και τι χρήση θα του κάνεις. Βίδωμα-ξεβίδωμα μόνο ή και τρύπημα; Θες να έχει και κρούση στο τρύπημα ή στο βίδωμα; Δηλαδή θα τρυπήσεις τσιμέντο ή θα βιδώνεις μεγάλα στριφώνια;
Για κρούση δεν πολυενδιαφέρομαι. Με το Β&D CP-14LN τρυπάω συνήθως ξύλο και πολυεστέρα και με ένα καλό τρυπάνι δεν είχα ποτέ πρόβλημα. -Βέβαια μιά φορά χρειάστηκε τρυπα 5mm σε ανοξείδωτο κάπου ενός πόντου και δεν είχα και τρυπάνια κοβαλτίου 8-12%. Με τα απλά (2-3) HSS δυσκολα αλλά τελικά έγινε η τρύπα.
Θέλω να το έχω στην τσάντα με τα inox εργαλεία για δουλειές σε σκαφάκια αλλά όχι σε σκληρά μέταλλα, σε πολυεστέρα, ξύλο και Aluminium όπως έγραψα αλλά και σε βίδωμα-ξεβίδωμα με διάφορα πανελ που έχουν συνήθως νοβοπανόβιδες.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι η φόρτιση καθώς μερικές φορές κάνουμε και δουλειές εν πλώ και δεν έχουν όλα τα σκάφάκια inverter 12-220V. Να φανταστείς ότι έχω καταφύγει και σε παλιό χειροδράπανο του πατέρα μου (αυτά που βλέπω τώρα στα μαγαζιά είναι ψεύτικα) που ευτυχώς το είχα σε ταξιδάκι....
Με μία πρόταση λοιπόν να το φορτίζω από αναπτήρα εάν γίνεται (αντί για 2-3 μπαταρίες) και να κάνω λίγο λιγότερα απ' ότι με το Β&D που έχω. Στο βίωμα-ξεβίδωμα αυτό ήταν χάλια-θα ήθελα να πατινάρει στην αρχή και στο τέλος δηλαδή να ξεκινάει σιγά και να μην πάει να μου γυρίσει το χέρι όταν βιδωθεί η όποια βίδα.
Για κρούση δεν πολυενδιαφέρομαι. Με το Β&D CP-14LN τρυπάω συνήθως ξύλο και πολυεστέρα και με άνα καλό τρυπάνι δεν είχα ποτέ πρόβλημα. -Βέβαια μιά φορά χρειάστηκε να τρυπα 5mm σε ανοξείδωτο κάπου ενός πόντου και δεν είχα και τρυπάνια κοβαλτίου 8-12%. Με τα απλά (2-3) HSS δυσκολα αλλά τελικά έγινε η τρύπα.
Θέλω να το έχω στην τσάντα με τα inox εργαλεία για δουλειές σε σκαφάκια αλλά όχι σε σκληρά μέταλλα, σε πολυεστέρα και ξύλο όπως έγραψα αλλά και σε βίδωμα-ξεβίδωμα με διάφορα πανελ που έχουν συνήθως νοβοπανόβιδες.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι η φόρτιση καθώς μερικές φορές κάνουμε και δουλειές εν πλώ και δεν έχουν όλα τα σκάφάκια inverter 12-220V. Να φανταστείς ότι έχω καταφύγει και σε παλιό χειροδράπανο του πατέρα μου (αυτά που βλέπω τώρα στα μαγαζιά είναι ψεύτικα) που ευτυχώς το είχα σε ταξιδάκι....
Με μία πρόταση λοιπόν να το φορτίζω από αναπτήρα εάν γίνεται (αντί για 2-3 μπαταρίες) και να κάνω λίγο λιγότερα απ' ότι με το Β&D που έχω. Στο βίωμα-ξεβίδωμα αυτό ήταν χάλια-θα ήθελα να πατινάρει στην αρχή και στο τέλος δηλαδή να ξεκινάει σιγά και να μην πάει να μου γυρίσει το χέρι όταν βιδωθεί η όποια βίδα.
Πας τότε στο Bosch GSR 10.8V αβλεπί....
Μικρό, ελαφρύ και με δυο μπαταρίες 4Αh φορτισμένες από το σπίτι, θα φτιάξεις όλα τα σκάφη της Ζέας. Χωρίς υπερβολή.
Για το υπάρχον B&D έχω αρκετά καλή γνώμη παρόλο που γενικά για την εταιρεία δεν ακούω και τα καλύτερα. Έχει μεταλλικό τσόκ και είναι και ελαφρύ. Μόνο τα LED που δείχνουν την φόρτιση έχουν χαλάσει και έχει βροντήξει αρκετές φορές από 1-2m. H τιμή στην Στερεωτική είναι απίθανη(ακριβή) στα 140. Εγώ το είχα πάρει πριν από 9 χρόνια στο Praktiker κανα 60αρι σε εκπτώσεις μάλλον.
Αυτό κοίταζα!!! Είναι η πρώτη επιλογή αν και το χρώμα των Makita πλησιάζει περισσότερο στο αγαπημενο μου RAL 660-2 effect.......Κάτι με μπαταρία μέσα στην λαβή, έστω μικρότερο;
Για το υπάρχον B&D έχω αρκετά καλή γνώμη
Αυτό που έχεις κοστίζει 136 ευρώ,δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε οικονομικό οπότε λίγο παραπάνω ποιότητα θα την έχει. Ότι πληρώνεις παίρνεις εξάλλου.
Τώρα αν θέλεις τη γνώμη μου, 136 είναι πολλά γι' αυτά που προσφέρει ειδικά απ' τη στιγμή που με τα ίδια λεφτά παίρνεις bosch μπλε, makita ή και κανένα metabo με τα οποία δεν μπορεί να συγκριθεί. Aλλά ας το αφήσουμε αυτό για την ώρα.
Αυτό κοίταζα!!! Είναι η πρώτη επιλογή αν και το χρώμα των Makita πλησιάζει περισσότερο στο αγαπημενο μου RAL 660-2 effect.......Κάτι με μπαταρία μέσα στην λαβή, έστω μικρότερο;
Πάρτο με 2.5 Αh μπαταρία, πάλι θα σου κρατήσουν μια ολόκληρη μέρα. Εγώ έχω μια 2Αh, μια 2.5Αh και μια 4Αh.
Να ξέρεις ότι όλα αυτά τα μικρά μπαταρίας είναι όλα κατασκευασμένα στην Ασία. Μη περιμένεις blue Bosch made in germany... Μόνο made in Malaysia θα βρεις. Το ίδιο και τα makita, dewalt, κλπ.
ΟΚ παίδες ευχαριστώ. Βρήκα στον Skroutz το Βosch στον Πειραιά με 2 μπαταρίες 2+4Αh σε μαλακό τσαντάκι 169 ευρώ και 150 ευρώ σε L-Box με 2 μπαταρίες 2 Ah. Mάλλον με βολεύει το μαλακό τσαντάκι που δεν γρατζουνάει τα ξύλα. Eυχαριστώ και πάλι Αχιλλέα και Αποστόλη.
Να ξέρεις ότι όλα αυτά τα μικρά μπαταρίας είναι όλα κατασκευασμένα στην Ασία. Μη περιμένεις blue Bosch made in germany... Μόνο made in Malaysia θα βρεις. Το ίδιο και τα makita, dewalt, κλπ.
Να κοιτάξω και Fein, Metabo .. είναι κανένα ευρωπαικό;
Η Fein δε νομίζω να έχει 10.8v, μπορεί να έχει 12v που είναι το ίδιο. Η Metabo σίγουρα έχει, αλλά δε ξέρω αν είναι ευρωπαϊκά.
Η Fein δε νομίζω να έχει 10.8v, μπορεί να έχει 12v που είναι το ίδιο. Η Metabo σίγουρα έχει, αλλά δε ξέρω αν είναι ευρωπαϊκά.
OK, απ' ότι βλέπω και διαβάζω στο web πχ Tool Guyd το Bosch πάντα στοις πρωτες επιλογές. Μπορεί κάποιος μετά να πάρει και το GDR σκέτο για να έχει το σετ. Μπαίνει λοιπόν στη λίστα με τα προσεχώς το GSR!
H τιμή στην Στερεωτική είναι απίθανη(ακριβή) στα 140. Εγώ το είχα πάρει πριν από 9 χρόνια στο Praktiker κανα 60αρι σε εκπτώσεις μάλλον.
Δε το είχα δει αυτό. Για 60 ευρώ καλό είναι.
ΟΚ παίδες ευχαριστώ. Βρήκα στον Skroutz το Βosch στον Πειραιά με 2 μπαταρίες 2+4Αh σε μαλακό τσαντάκι 169 ευρώ και 150 ευρώ σε L-Box με 2 μπαταρίες 2 Ah. Mάλλον με βολεύει το μαλακό τσαντάκι που δεν γρατζουνάει τα ξύλα. Eυχαριστώ και πάλι Αχιλλέα και Αποστόλη.
Σε προηγούμενες σελίδες είχα βάλει αυτό λινκ.
https://www.amazon.de/dp/B0164F8SJO?psc=1
Ίσως τώρα μπορείς να το βρεις και πιο φθηνά ή με μεγαλύτερη μπταρία - ες! Το βάζω γιατί είναι μέσα στο μπατζετ σου.
To festool είναι σίγουρα γερμανικό και σε οτιδήποτε αφορά εργαλεία μπαταρίας είναι κορυφή. Αλλά δε τα ακουμπάς οπότε...
Το 10,8 της μετάβο παίζει να είναι και καλύτερο απ' της bosch ή το ίδιο καλό. Και καλύτερο να μην είναι έχει αφαιρούμενο τσοκ που το κάνει καλύτερη επιλογή. (Δες στη σελίδα 1). Φυσικά είναι και ακριβότερο.
Η Metabo σίγουρα έχει, αλλά δε ξέρω αν είναι ευρωπαϊκά.
Δε θυμάμαι τι είναι τα metabo 10.8 αλλά αυτά που συζητάμε είναι στην κατώτερη κατηγορία τιμής και πιθανότατα να είναι απ' έξω. Απ' τη γερμανία είναι οι πιο ακριβές σειρές.
Παρόλα αυτά ποτέ δεν ξέρεις. Ακόμα και το bosch που λέει made in Malaysia έχει λέει κινητήρα κατασκευασμένο στην γερμανία. Σύμφωνα με την bosch πάντα, όλοι οι κινητήρες φτιάχνονται στη γερμανία και στέλνονται στα διάφορα εργοστάσια.
Λεο εκτός απ' την χώρα προέλευσης του εργαλείου αγοράζεις και μπαταρίες και φορτιστή. Στα φθηνά μοντέλα αυτά είναι από κίνα ενώ στα ακριβά όχι πάντα.
Επίσης αντι να κοιτάς χώρα προέλευσης κοίτα να δεις τι άλλο μπορεί να χρειαστείς στο μέλλον ώστε να πάρεις κάτι στο οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς τις ίδιες μπαταρίες.