Σύνδεση

View Full Version : Ηλεκτρικά εργαλεία (γενική συζήτηση)

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8

STF
02/09/2019, 21:15
Η ερώτηση είναι γενικής φύσεως αλλά κάποιοι μπορεί να έχουν ειδική γνώση επί του θέματος.

Πρόκειται να χτίσω μια συλλογή από εργαλεία μπαταρίας (ο λόγος είναι η απουσία ρεύματος στο χώρο). Είχα σχεδόν καταλήξει στη Ryobi καθώς είναι Ιαπωνικών καταβολών (αν και πέρασε σε Κινέζικα χέρια αν δε κάνω λάθος) και γιατί έχει και τεχνολογία και κυρίως πολλά εργαλεία με καλή σχέση value of Money.
Μετά άρχισα να σκέφτομαι ότι αφού προορίζονται για ερασιτεχνική χρήση μήπως θα έπρεπε να δώσω λίγο περισσότερη σημασία στο after sale γενικότερα. Και σκέφτηκα τη Bosch. Και φθάνουμε στο ρεζουμέ της υπόθεσης....

Είδα ένα βιντεάκι με έναν τύπο ο οποίος είχε εργαλεία μπαταρίας Ryobi. Έλεγε λοιπόν πως ένας από τους λόγους που επέλεξε τη Ryobi είναι πως δεν αλλάζει τις αναμονές των μπαταριών στα εργαλεία της, με αποτέλεσμα και μετά από 10-15 χρόνια οι μπαταρίες της Ryobi να ταιριάζουν και στα καινούρια μοντέλα... ενώ οι περισσότερες γνωστές εταιρίες όπως Bosch, Makita αλλάζουν σε συντομότερα χρονικά διαστήματα τα σχέδια με αποτέλεσμα φτου κι απ' την αρχή.

Υπάρχει κάποιος που να έχει ή να μην έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα π.χ. με τα Bosch; Είναι μούφα η πληροφορία ή κρύβει αλήθειες;

Bowleno
02/09/2019, 22:11
Η ερώτηση είναι γενικής φύσεως αλλά κάποιοι μπορεί να έχουν ειδική γνώση επί του θέματος.

Πρόκειται να χτίσω μια συλλογή από εργαλεία μπαταρίας (ο λόγος είναι η απουσία ρεύματος στο χώρο). Είχα σχεδόν καταλήξει στη Ryobi καθώς είναι Ιαπωνικών καταβολών (αν και πέρασε σε Κινέζικα χέρια αν δε κάνω λάθος) και γιατί έχει και τεχνολογία και κυρίως πολλά εργαλεία με καλή σχέση value of Money.
Μετά άρχισα να σκέφτομαι ότι αφού προορίζονται για ερασιτεχνική χρήση μήπως θα έπρεπε να δώσω λίγο περισσότερη σημασία στο after sale γενικότερα. Και σκέφτηκα τη Bosch. Και φθάνουμε στο ρεζουμέ της υπόθεσης....

Είδα ένα βιντεάκι με έναν τύπο ο οποίος είχε εργαλεία μπαταρίας Ryobi. Έλεγε λοιπόν πως ένας από τους λόγους που επέλεξε τη Ryobi είναι πως δεν αλλάζει τις αναμονές των μπαταριών στα εργαλεία της, με αποτέλεσμα και μετά από 10-15 χρόνια οι μπαταρίες της Ryobi να ταιριάζουν και στα καινούρια μοντέλα... ενώ οι περισσότερες γνωστές εταιρίες όπως Bosch, Makita αλλάζουν σε συντομότερα χρονικά διαστήματα τα σχέδια με αποτέλεσμα φτου κι απ' την αρχή.

Υπάρχει κάποιος που να έχει ή να μην έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα π.χ. με τα Bosch; Είναι μούφα η πληροφορία ή κρύβει αλήθειες;

Δυστυχώς ναι, κρύβει....έχω ένα κατσαβίδι της B&D 10.8V εδώ και 3-4 χρόνια περίπου.
Προχθές αγόρασα ακριβώς το ίδιο ως δώρο στον κουμπάρο μου και η μπαταρία εντελώς διαφορετική από το δικό μου! και μιλάμε για το ίδιο ακριβώς μοντέλο!

STF
02/09/2019, 23:02
Δυστυχώς ναι, κρύβει....έχω ένα κατσαβίδι της B&D 10.8V εδώ και 3-4 χρόνια περίπου.
Προχθές αγόρασα ακριβώς το ίδιο ως δώρο στον κουμπάρο μου και η μπαταρία εντελώς διαφορετική από το δικό μου! και μιλάμε για το ίδιο ακριβώς μοντέλο!

:facepalm:

Απίστευτο και απαράδεκτο. Πόσο μάλλον αν ισχύει π.χ. και για τη Bosch αυτό με τη σειρά Professional, που υποτίθεται πως απευθύνεται στους επαγγελματίες (λέμε τώρα).
Θα περιμένω και την άποψη άλλων συναδέλφων και αν επιβεβαιωθεί ο φόβος μου θα πάω για RYOBI παρ' όλο που δεν έχω ιδέα τη υποστήριξη έχει στη χώρα μας.

bros400pgm
03/09/2019, 09:44
Τα makita μου (18volt) πλησιάζουν την 15ετια. Η μόνη αλλαγή που έχει γίνει είναι στα amp των μπαταριών. Νομίζω είχαν ξεκινήσει από 1.5 και έχουν φτάσει στα 6 σήμερα. Όλες οι μπαταρίες είναι ιδιες και δουλεύουν σε όλες τις γενιές των εργαλείων.

STF
03/09/2019, 10:03
Τα makita μου (18volt) πλησιάζουν την 15ετια. Η μόνη αλλαγή που έχει γίνει είναι στα amp των μπαταριών. Νομίζω είχαν ξεκινήσει από 1.5 και έχουν φτάσει στα 6 σήμερα. Όλες οι μπαταρίες είναι ιδιες και δουλεύουν σε όλες τις γενιές των εργαλείων.

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Αν εξαιρέσεις έναν τροχό της Makita δεν έχω πολυασχοληθεί με την υπόλοιπη σειρά εργαλείων μπαταρίας. Θα ασχοληθώ όμως γιατί ένας τροχός είναι μέσα στα πλάνα μου έτσι και αλλιώς!

agamoi-thytai
03/09/2019, 14:39
Τα Bosch που έχω εγώ εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια έχουν τις ίδιες μπαταρίες. Μιλαμε πάντα για 18v. Απλα έχει πλέον και διαφορετικά μοντέλα με διάφορες χωρητικότητες,.

STF
03/09/2019, 18:29
Τα Bosch που έχω εγώ εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια έχουν τις ίδιες μπαταρίες. Μιλαμε πάντα για 18v. Απλα έχει πλέον και διαφορετικά μοντέλα με διάφορες χωρητικότητες,.

Άρα αυτός στο βίντεο κάτι δε μας έλεγε καλά! Σας ευχαριστώ παιδιά!

Road Pirat
03/09/2019, 18:46
Και στα 12v παντός οι μπαταρίες δεν έχουν αλλάξει εδώ και αρκετά χρόνια, μόνο τις μεγαλώνουν σε αμπέρ

losvre
04/09/2019, 09:29
Λοιπόν, μετά από κάποια τεστ τα παρακάτω σημεία είναι τα πιο σημαντικά.

το Metabo είναι παρά πολύ δυνατό σε σχέση με το Bosch 3.4J vs 2.8.

To Metabo κάνει τα πάντα μέχρι σπάσιμο πέτρας , μπετόν κλπ ενώ το Bosch ζορίζεται πολύ.

επισης το Μethanol’s έχει ρύθμιση στροφών με επιλογέα και δε χρειάζεται να παίζεις με το διακόπτη.

οποτε το Bosch για ανακαινίσεις, μπάνια κλπ λόγω του ότι είναι και ελαφρύτερο ίσως να βολεύει αλλά το Metabo θα κάνει τα πάντα.

Νομιζω το μεταμπο είναι καλύτερο εργαλείο kai έχει και 2100 στροφές vs 1300 το μπος.

ποπαϋ
03/11/2019, 13:30
Μια βοήθεια από όσους ξέρουν,
θα πάρω σετακι κατσαβίδι και δραπανο μπαταρίας μέχρι τέλους του έτους , περιμένω και τις εκπτώσεις της black Friday
Είμαι μεταξύ https://www.skroutz.gr/s/8784808/Makita-DLX2131JX1.html ή https://www.skroutz.gr/s/17781301/Makita-DLX2283JX1.html#reviews και https://www.skroutz.gr/s/16395525/Metabo-COMBO-SET-2-1-12-18-V-BL-LIHD.html .
οικιακή χρήση για διάφορα μαστορέματα . Θέλω να τα κρατήσω μια ζωή και να μην ασχοληθώ με αυτά πότε ξανά , να έχω κάλυψη ανταλλακτικών και σέρβις εντός Ελλάδας.
Τι προτείνετε από τα παραπάνω;
Υπάρχει κάτι καλύτερο στα 400€ το σετ;

bros400pgm
03/11/2019, 14:43
θα πάρω σετακι κατσαβίδι και δραπανο μπαταρίας μέχρι τέλους του έτους , περιμένω και τις εκπτώσεις της black Friday
Είμαι μεταξύ https://www.skroutz.gr/s/8784808/Makita-DLX2131JX1.html ή https://www.skroutz.gr/s/17781301/Makita-DLX2283JX1.html#reviews και https://www.skroutz.gr/s/16395525/Metabo-COMBO-SET-2-1-12-18-V-BL-LIHD.html .
οικιακή χρήση για διάφορα μαστορέματα . Θέλω να τα κρατήσω μια ζωή και να μην ασχοληθώ με αυτά πότε ξανά , να έχω κάλυψη ανταλλακτικών και σέρβις εντός Ελλάδας.

Θα σου πω για τα ΜΑΚΙΤΑ. Υπερβολικα για την χρηση που θα τους κανεις, αλλα θα σε βγαλουν σχεδον μια ζωη. Ξανασκεψου λιιιιγο μονο την 3αδα των μπαταριων, μηπως τις κανεις 2 ή και 1 ακομα. Εγω στην δουλεια χρησιμοποιω τα αντιστοιχα του 2006κατι (χωρις κρουση το κατσαβιδι) και σπανια θελω 2 μπαταριες.
Ειδικα εκεινο το παλμικο (DTD140) του βαζουμε και τρυπανια με ακρο 1/4 bit, για να ανοιγουμε τρυπες σε σιδηρο :lol:. Τωρα βεβαια θα το παροπλισουμε λογω του DTD171 που ηρθε :smokin:

ποπαϋ
03/11/2019, 16:45
Ευχαριστώ για την απάντησή σου .
Τις μπαταρίες τις έχει το σετακι , ξέρω πως δεν θα τις χρειαστώ και τις τρείς.
Άρα προτείνεις μακιτα ;

Bowleno
03/11/2019, 18:32
Ευχαριστώ για την απάντησή σου .
Τις μπαταρίες τις έχει το σετακι , ξέρω πως δεν θα τις χρειαστώ και τις τρείς.
Άρα προτείνεις μακιτα ;

Αν σου περισσεύουν τα φράγκα, βουρ!

ποπαϋ
04/11/2019, 08:02
Αν σου περισσεύουν τα φράγκα, βουρ!

δεν περισσεύουν, αλλά κάποια εργαλεία πρέπει να αγοραστούν.

cityfly
04/11/2019, 09:52

Πήρα πρόσφατα παρόμοιο σετ μακίτα (το dlx2174tj1) έχει το επόμενο μοντέλο κατσαβιδιού και παρόμοιο τρυπάνι χωρίς νομίαζω μεγάλες διαφορές αλλά πεντάρες μπαταρίες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δουλέυω ενάμιση μήνα τώρα σε δρυ και τρυπάει βιδώνει πάρα πολύ καλά.
Σχετικά με τις μπαταρίες θα σου έλεγα να σκεφτείς όχι μόνο το τι θες να κάνεις τώρα αλλά το τι ενδεχομένος θες να κάνεις στο μέλλον. Αν δεν υπάρχει καμία προοπτική για κάτι άλλο με τρεις 3άρες είσαι υπερκαλυμένος, αν όμως παίζει να χρησιμοποιήσεις εργαλεία 36 βολτ που παίρνουν δύο ταυτόχρονα πρέπει να σκεφτείς όχι τόσο αν θες τρεις αλλά αν θες 5άρες.
Ναι τα πουλάνε σετ αλλά μπορείς να τα αγοράσεις κι όλα χωριστά, ίσως με λίγο παραπάνω κόστος αλλά να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου

leftos
04/11/2019, 10:56
Επειδη πολύ μιλάτε για ερασιτεχνική χρήση να έχετε στο μυαλό σας οτι οι μπαταρίες χαλάνε. Το να πάρεις περισσότερες δεν σου λύνει το πρόβλημα. Οι μπαταρίες είναι για να δουλέυουν αλλιώς δεν βγάζουν τα χρηματά τους. Γνώμη μου ναι τα εργαλεία μπαταρίας βολέυουν αλλα για ερασιτεχνική χρήση τα ρεύματος θα μείνουν για πάντα.

JNP
04/11/2019, 13:19
Γνώμη μου ναι τα εργαλεία μπαταρίας βολέυουν αλλα για ερασιτεχνική χρήση τα ρεύματος θα μείνουν για πάντα

Συμφωνώ :beer:

bros400pgm
04/11/2019, 13:38
Εγώ δεν θα διαφωνήσω για τις μπαταρίες, άλλωστε ήμουν και αυτός που του είπε να πάρει μόνο μία ακριβώς για τον λόγο ότι χαλάνε αλλά την ασφάλεια που προσφέρουν τα μπαταρίας δεν την έχουν του ρεύματος. Επίσης, μην σκέφτεστε ότι οι δουλειές ενός ερασιτέχνη είναι πάντα μέσα σε ένα δωμάτιο με 10 πρίζες γυρω-γυρω.

ποπαϋ
04/11/2019, 15:58
Η επιλογή για εργαλεία μπαταρίας γίνεται για το λόγο ότι κάποιες φορές πρέπει να γίνονται εργασίες σε χώρους χωρίς ρεύμα.

Πάντως με πρόχειρο ψάξιμο για να βρώ ξεχωριστά τα συγκεκριμένα κατσαβιδια και δραπανα θα πρέπει να δώσω παραπάνω χρήματα.
Από αυτά που έβαλα, συγκρίνοντας χαρακτηριστικά, τα μεταμπο μου φάνηκαν ένα κλικ καλύτερα.

bros400pgm
04/11/2019, 16:07
Η επιλογή για εργαλεία μπαταρίας γίνεται για το λόγο ότι κάποιες φορές πρέπει να γίνονται εργασίες σε χώρους χωρίς ρεύμα.

Πάντως με πρόχειρο ψάξιμο για να βρώ ξεχωριστά τα συγκεκριμένα κατσαβιδια και δραπανα θα πρέπει να δώσω παραπάνω χρήματα.
Από αυτά που έβαλα, συγκρίνοντας χαρακτηριστικά, τα μεταμπο μου φάνηκαν ένα κλικ καλύτερα.

1. Ξαναλέω είναι και θέμα ασφάλειας ειδικα στην Ελλάδα και τον τρόπο που δουλεύουμε :) :)
2. Εάν σε ενδιαφέρουν πραγματικά, μπορώ να ρωτήσω πόσο κάνει χωρίς την μια ή τις 2 μπαταρίες. Στείλε μου pm ;)

ποπαϋ
04/11/2019, 16:14
1. Ξαναλέω είναι και θέμα ασφάλειας ειδικα στην Ελλάδα και τον τρόπο που δουλεύουμε :) :)
2. Εάν σε ενδιαφέρουν πραγματικά, μπορώ να ρωτήσω πόσο κάνει χωρίς την μια ή τις 2 μπαταρίες. Στείλε μου pm ;)
Έχεις πμ

wthanasis
05/11/2019, 19:43
.

Πιστεύω πως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης καλύτερο-χειρότερο όσο αφορά ρεύματος-μπαταρίας.
Για έναν επαγγελματία είναι πολύ ξεκάθαρο το πότε θα χρησιμοποιήσει το ένα και πότε το άλλο.
Εγώ σαν επαγγελματίας πάντως, προτιμώ τα μπαταρίας γιατί απλά μου γλιτώνουν ΠΑΡΑ πολύ χρόνο και όχι γιατί δεν έχω ρεύμα τριγύρω.
Η ευελιξία τους την ώρα της δουλειάς, ιδίως πάνω σε σκάλα ή άβολους χώρους δεν παίζεται.

Pew
05/11/2019, 20:05
γλιτώνουν ΠΑΡΑ πολύ χρόνο και όχι γιατί δεν έχω ρεύμα τριγύρω.
Η ευελιξία τους την ώρα της δουλειάς, ιδίως πάνω σε σκάλα ή άβολους χώρους δεν παίζεται.

:a013:

cityfly
06/11/2019, 13:19
Μπαταρία και ρεύμα έχουν πλεονεκτήματα και μειωνεκτήματα. Από εκεί και πέρα το τι μετράει περισσότερο είναι υποκειμενικό, πάντως το ερασιτεχνική χρήση δεν σημαίνει απαραίτητα και μικρή χρήση

Acacius
06/11/2019, 13:39
Τα εργαλεία μπαταρίας είναι απίστευτα πιο βολικά (αλλά βαριά), εγώ όμως που κάνω εργασίες μία στο τόσο καταλήγω να έχω άδειες ή και χαλασμένες μπαταρίες όταν τα χρειάζομαι. Επίσης, την ισχύ του ρεύματος δεν τη φτάνουν (ακόμα) για κάποιες δουλειές.

Πιστεύω ότι μέρος της στροφής στα μπαταρίας έχει να κάνει με το ότι οι κατασκευαστές βρήκαν τρόπο να μας ξεπουπουλιάσουν, αφού
α) οι μπαταρίες είναι ουσιαστικά αναλώσιμες
β) κάθε κατασκευαστής έχει δικό του πρότυπο μπαταρίας οπότε αγοράζεις πάλι από αυτόν (ή κινέζικες)
γ) αγοράζεις και τα υπόλοιπα εργαλεία της σειράς από τον ίδιο κατασκευαστή γιατί "έχεις ήδη τις μπαταρίες", δηλαδή δέσμευση x2

Γκρίνια: στο σκρουτζ έχει 220 παλμικά κατσαβίδια μπαταρίας και ΕΝΑ ρεύματος.

leftos
06/11/2019, 18:01
Αυτο που λέει ακριβώς απο πάνω.
Και ο επαγγελματίας στο μόνο σημείο που θα είναι χωρίς ρεύμα είναι σε νεόδμητο κτίριο.
Το θέμα είναι οτι ο επαγγελματίας βιάζεται και ακόμα και για ένα σημείο στήριξης μπορεί να θέλει ώρα για να περάσει μπαλαντέζα άρα με το μπαταρίας έχει τελειώσει σε δευτερόλεπτα.
Αλλα ο επαγγελματίας φορτίζει τις μπαταριές του τις κρατάει σε μια συνεχή ανανέωση και έχει και κάμποσα εργαλεία που τις δουλεύει.
Ο ερασιτέχνης μέχρι να την χρησιμοποιήσει είναι άδεια αρα πρέπει να το σκεφτεί απο πρίν να την βάλει να φορτίσει και συνήθως παίρνει οικονομικά εργαλεία και εκεί οι μπαταρίες πάσχουν ακόμα περισσότερο.
Οπότε πρέπει να τα ζυγίσεις όλα.

george.S
06/11/2019, 18:14
Αλλα ο επαγγελματίας φορτίζει τις μπαταριές του τις κρατάει σε μια συνεχή ανανέωση και έχει και κάμποσα εργαλεία που τις δουλεύει.
Ο ερασιτέχνης μέχρι να την χρησιμοποιήσει είναι άδεια αρα πρέπει να το σκεφτεί απο πρίν να την βάλει να φορτίσει και συνήθως παίρνει οικονομικά εργαλεία και εκεί οι μπαταρίες πάσχουν ακόμα περισσότερο.

ότι πληρώσεις παίρνεις
έχω ένα bosh 18v τροχό με 2 μπαταρίες ....ακριβό σε σχέση με άλλους φτηνούς τροχούς μπαταρίας αλλά καμία σχέση σε απόδοση/χρήση

ότι μπαταρίας είχα τα χάρισα σε ένα φίλο εκτός από αυτό γιατί τα άλλα ήταν φτηνιάρικα και πάντα με κρεμούσαν

ερασιτέχνης είμαι αλλά συνήθως κάνω μεγαλεπήβολα σχέδια/project και εκεί βλέπεις ότι το ακριβό εργαλείο τελικά είναι φτηνότερο γιατί το αγοράζεις μια φορά (που λέει ο λόγος)

υγ ένα 18v από τα lidl με βόλεψε στο τρίψιμο της πλάκας με βούρτσα συρμάτινη το οποίο πήρα δανεικό από φίλο να πω την αλήθεια

stefanos
06/11/2019, 20:43
Ασχολούμαι με μια μικροδουλίτσα στο διαμέρισμα,(κάτι ραφάκια και μια επέμβαση σε ένα γραφειάκι).
Δυο δράπανα, σέγα, δισκοπρίονο, τριβείο, τριγωνικό τριβείο, τροχουδάκι, πλάνη.
Μου λείπει ένα ρούτερ, που κάποια στιγμή θα το πάρω αλλά είμαι σίγουρος ότι ούτε μπαταρίας θα είναι ούτε ιδιαίτερα ακριβό.

daz
07/11/2019, 00:25
Τα εργαλεία μπαταρίας είναι απίστευτα πιο βολικά (αλλά βαριά), εγώ όμως που κάνω εργασίες μία στο τόσο καταλήγω να έχω άδειες ή και χαλασμένες μπαταρίες όταν τα χρειάζομαι. Επίσης, την ισχύ του ρεύματος δεν τη φτάνουν (ακόμα) για κάποιες δουλειές.

Πιστεύω ότι μέρος της στροφής στα μπαταρίας έχει να κάνει με το ότι οι κατασκευαστές βρήκαν τρόπο να μας ξεπουπουλιάσουν, αφού
α) οι μπαταρίες είναι ουσιαστικά αναλώσιμες
β) κάθε κατασκευαστής έχει δικό του πρότυπο μπαταρίας οπότε αγοράζεις πάλι από αυτόν (ή κινέζικες)
γ) αγοράζεις και τα υπόλοιπα εργαλεία της σειράς από τον ίδιο κατασκευαστή γιατί "έχεις ήδη τις μπαταρίες", δηλαδή δέσμευση x2

Γκρίνια: στο σκρουτζ έχει 220 παλμικά κατσαβίδια μπαταρίας και ΕΝΑ ρεύματος.

Η στροφή προς τα μπαταρίας έχει να κάνει με την ευκολία που προσφέρουν, την εξέλιξη των μπαταριών και την εξέλιξη των εργαλείων στην οποία έχουν επενδύσει επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση!

Οι μπαταρίες αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο που πλέον θα κάνουν αρκετά χρόνια να χαλάσουν. Δεν εννοώ φυσικά τις κινέζικες ή τις μπαταρίες των φθηνών εργαλείων!
Σε ένα 10βολτο που έχω, αφήνω τις μπαταρίες στο 70% περίπου, εκτός εργαλείου και ποτέ δεν έχω αντιμεπωπίσει πρόβλημα.

Πάντως τα μπαταρίας δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τα ρεύματος και ούτε θα το κάνουν ποτέ!

Bowleno
07/11/2019, 08:19
Η στροφή προς τα μπαταρίας έχει να κάνει με την ευκολία που προσφέρουν, την εξέλιξη των μπαταριών και την εξέλιξη των εργαλείων στην οποία έχουν επενδύσει επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση!

Οι μπαταρίες αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο που πλέον θα κάνουν αρκετά χρόνια να χαλάσουν. Δεν εννοώ φυσικά τις κινέζικες ή τις μπαταρίες των φθηνών εργαλείων!
Σε ένα 10βολτο που έχω, αφήνω τις μπαταρίες στο 70% περίπου, εκτός εργαλείου και ποτέ δεν έχω αντιμεπωπίσει πρόβλημα.

Πάντως τα μπαταρίας δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τα ρεύματος και ούτε θα το κάνουν ποτέ!

Το αυτό ακριβώς.....

Είχα ενα μποσάκι 12V με μπαταρία NiMh πριν από καμιά σχεδον 20ετία το οποίο αφού έκανε την δουλειά για την οποία το αγόρασα τότε (κατασκευή επίπλων μικρής κουζίνας στο σπίτι....) και έμεινε ανενεργό για κανένα χρόνο περίπου, ψόφησε εντελώς και οι μπαταρίες είχαν όσο όλο το εργαλείο καινούργιο :cry::lol:
Και πριν από 5 χρόνια αγοράστηκε ένα B&D 10,8V με μπαταρία Λιθίου για παρόμοιες εργασίες και μέχρι σήμερα είναι όπως όταν αγοράστηκε!

losvre
07/11/2019, 12:59
Metabo μπαταρίες 18V από το 2011. Ακόμα δουλεύουν κανονικά πιστεύω δεν κρατούν όσο καινούριες αλλά με δυο το τρυπάνι δουλεύει για ώρες.

Bosch 2V για δυο χρόνια που τις εχω μια χαρά αλλά είναι νωρίς ακόμα.

ποπαϋ
19/11/2019, 09:52
τελικά αγοράστηκε ένα ΜΑΚΙΤΑ DHP 484 με την βαλίτσα του και ένα φορτιστή. Την μπαταρία την κάνει δώρο η ΜΑΚΙΤΑ.
φωτο δεν με αφήνει να βάλω

vaska
19/11/2019, 15:41
τελικά αγοράστηκε ένα ΜΑΚΙΤΑ DHP 484 με την βαλίτσα του και ένα φορτιστή. Την μπαταρία την κάνει δώρο η ΜΑΚΙΤΑ.
φωτο δεν με αφήνει να βάλω

Ποιος δεν σε αφήνει να βάλεις φωτο ή Μακίτα??? :p

Καλορίζικο καλοδούλευτο

ποπαϋ
19/11/2019, 21:09
412901

ποπαϋ
19/11/2019, 21:12
Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω τον bros400pgm (Κοσμά) για την βοήθεια που μου έδωσε.

bros400pgm
19/11/2019, 21:15
Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω τον bros400pgm (Κοσμά) για την βοήθεια που μου έδωσε.

Σώπα ρε συ. Δεν έκανα κ τίποτα. Καλοδουλευτο να είναι

nassosxlvbros
20/11/2019, 13:41
Η πρόσφατη αγορά της τελευταίας στιγμής: Parkside PABH 20 Li B2 ΣΤΑ 59€... Έβγαλε όλη τη δουλειά 2 ημερών με μία φόρτιση, Τρύπημα/βίδωμα κλπ.
Πολύ βολικό και δείχνει αρκετά ποιοτικό και ανθεκτικό συγκρίνοντάς το και με ακριβότερα-λέγε με ΜΑΚΙΤΑ-κλπ
Στο βαλιτσάκι του περιέχει αρκετά τρυπάνια και αντάπτορες για κατσαβίδι SDS PLUS.
Δεν έχει τσοκ αλλά αυτό λύνεται με ένα αντάπτορα τσοκ σε sds αν δω πως πραγματικά μου χρειάζεται βέβαια...Μέχρι στιγμής βολεύει μια χαρά.

agamoi-thytai
21/11/2019, 21:47
Ότι έχω πάρει από Lidl χαλάει μόλις τελειώσει η εγγυηση. Δεν αγοράζω τπτ πλέον.

daz
21/11/2019, 23:28
Τουλάχιστον μη συγκρίνουμε makita με parkside! Αμαρτία ρε σεις! :p

nassos καλοδούλευτο το εργαλείο! :beer:

vaska
21/11/2019, 23:49

Κάτσε να δεις που θα αλλάξω όλα μου τα ηλεκτρικά με parkside και τα ρέστα θα θα κάνω βενζίνες να οργωσω την Ελλάδα. Με σένα που μπλέξαμε κάθε μήνα το ταμείο είναι μείον

daz
22/11/2019, 00:03
Λεπτομέρειες!

nassosxlvbros
22/11/2019, 10:29

Ευχαριστώ DAZ
Δε τα συγκρίνω αλλά μη μου βάζεις ιδέες... :D
ΜΑΚΙΤΑ είχαμε στη δουλειά με τους συναγερμούς και του είχαμε πιεί το αίμα...ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΥ το ζύγιασμα του ΜΑΚΙΤΑ σε ότι άλλο είχαμε δουλέψει (παλιότερο Parkside) που περιέργως βγήκε πολύ γερό και όλοι το γλυκοκοίταζαν κάθε πρωι να το πάρουν για δουλειά....Στο χρόνο που το δούλεψα δεν έδειξε σημάδια κόπωσης και η μπαταρία του κρατούσε μια χαρά όλη μέρα.Το θέμα με τα φτηνά εργαλεία-ιδίως αν είσαι επαγγελματίας- είναι πως δεν ξέρεις αν και το επόμενο που θα πάρεις θα είναι ίδιο σε αντοχή μπαταρίας ή όχι...
ΑΥΤΟ πληρώνεις στα επώνυμα -λέγε με ΜΑΚΙΤΑ: τη σταθερότητα στη ποιότητα που σου εξασφαλίζει ο συνεχής (και κοστοβόρος) ποιοτικός έλεγχος...

STF
03/01/2020, 19:11
Κάπου εδώ μέσα υπήρχε ένα Γερμανικό site με πολύ καλές τιμές σε εργαλεία Fein αλλά δεν το βρίσκω με κανένα τρόπο, έχω κοιτάξει σελίδα-σελίδα, έχω κάνει αναζήτηση αλλά...

Μήπως κάποιος το θυμάται;

daz
04/01/2020, 12:40
Ευχαριστώ DAZ
Δε τα συγκρίνω αλλά μη μου βάζεις ιδέες... :D
ΜΑΚΙΤΑ είχαμε στη δουλειά με τους συναγερμούς και του είχαμε πιεί το αίμα...ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΥ το ζύγιασμα του ΜΑΚΙΤΑ σε ότι άλλο είχαμε δουλέψει (παλιότερο Parkside) που περιέργως βγήκε πολύ γερό και όλοι το γλυκοκοίταζαν κάθε πρωι να το πάρουν για δουλειά....Στο χρόνο που το δούλεψα δεν έδειξε σημάδια κόπωσης και η μπαταρία του κρατούσε μια χαρά όλη μέρα.Το θέμα με τα φτηνά εργαλεία-ιδίως αν είσαι επαγγελματίας- είναι πως δεν ξέρεις αν και το επόμενο που θα πάρεις θα είναι ίδιο σε αντοχή μπαταρίας ή όχι...
ΑΥΤΟ πληρώνεις στα επώνυμα -λέγε με ΜΑΚΙΤΑ: τη σταθερότητα στη ποιότητα που σου εξασφαλίζει ο συνεχής (και κοστοβόρος) ποιοτικός έλεγχος...

Αφού το μεγάλο ατού του μακίτα ήταν το πολύ καλό του ζύγισμα πως λες οτι πληρώνεις μόνο τον ποιοτικό έλεγχο? Το βάρος και η εργονομία δεν παίζον ρόλο? Οι ποιοτικότερες μπαταρίες σε όσα έχουν? Τα καλώδια σιλικόνης σε όσα έχουν? Οι μικρότεροι τζόγοι? Το σέρβις και τα ανταλλακτικά μέσω του δικτύου? Οι ασφάλειες που ενσωματώνουν (όσα τις χρειάζονται)? Η ποιότητα των πλαστικών και τις συναρμολόγησης που "αποσβένουν" τις πτώσεις?

STF δε θυμάμαι κάτι. Κάνε ένα search στο tool addicts, πολλά θεματα διαχωρίστηκαν από εκεί και ίσως δε μετέφερα όλα τα μνμτα για να μη χαθεί η συνοχή της συζήτησης εκεί.

nassosxlvbros
04/01/2020, 15:57
Αφού το μεγάλο αυτού του μακίτα ήταν το καλύ του ζύγισμα πως λες οτι πληρώνεις μόνο τον ποιοτικό έλεγχο? Το βάρος και η εργονομία δεν παίζον ρόλο? Οι ποιοτικότερες μπαταρίες σε όσα έχουν? Τα καλώδια σιλικόνης σε όσα έχουν? Οι μικρότεροι τζόγοι? Το σέρβις και τα ανταλλακτικά μέσω του δικτύου? Οι ασφάλειες που ενσωματώνουν (όσα τις χρειάζονται)? Η ποιότητα των πλαστικών και τις συναρμολόγησης που "αποσβένουν" τις πτώσεις?

Ναι,το ατού του ΜΑΚΙΤΑ είναι το ζύγισμα αλλά :

α)Σέρβις,ναι....τι πίκρα κι αυτή.... 2 φορές που χρειάστηκε σέρβις χτικιάσαμε μέχρι να το πάρουμε πίσω....μια δεν είχαν το ένα (τσοκ) μια το άλλο (γρανάζια),μια ξέχασαν τη μπαταρία....τέλος πάντων....Ιστορίες....το σέρβις θα το έλεγα ανύπαρκτο...δυστυχώς...
β) οι "ποιοτικές" μπαταρίες του ΜΑΚΙΤΑ (κινέζικες και αυτέςε όπως όλα...) για 2 χρόνια καθημερινής σχεδόν χρήσης άντεξαν πολύ καλά.Το ίδιο όμως και του PARKSIDE που δουλεύαμε παράλληλα παρότι ήταν μικρότερης χωρητικότητας σφυροκόπαγε ολόκληρα 8ωρα....... ;) Όταν χρειαστήκαμε άλλες 2 (1 ΜΑΚΙΤΑ 1 Parkside) η ΜΑΚΙΤΑ έκανε τα τριπλά λεφτά και χρόνο παράδοσης 20 μέρες, και η παρκ (από τη Huston (!!!) service) σε 3 μέρες...
γ) Ναι,ζυγισμένο το ΜΑΚΙΤΑ δε λέω,αλλά πάνω κάτω όλα τα εργαλεία όταν τα συνηθίσεις αυτό περνάει απαρατήρητο.Προσωπικά θέλω ένα εργαλείο ετοιμοπόλεμο όχι να καμαρώνω τι καλά που μου κάθεται στο χέρι.... ;)
δ) Περιέργως τα πλαστικά και τα ελαστικά τμήματα του Parkside ακόμα αντέχουν και δεν το προσέχουν και ιδιαίτερα.

Συμπέρασμα: Τα ΜΑΚΙΤΑ αν και τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση * δεν είναι τα παλιά ΜΑΚΙΤΑ που ξέραμε...που ήταν σκυλιά ότι και να τους έκανες.
Αν τα ζυγίσεις τελικά σε ένα μεγάλο ποσοστό πληρώνεις όνομα (όπως παντού....) και όχι τόσο ποιότητα τελικά...ναι μεν δεν έχει τζόγους όπως λες αλλά ζήτησε τσοκ στο 9μηνο πάνω ενώ το Park χαμπάαααρι δεν παίρνει...

* (εκτιμώ το ίδιο και τα DeWalt και τα Milwaukee με τα δεύτερα πιο ποιοτικά και φυσικά ακριβότερα...)

bros400pgm
04/01/2020, 16:17
Εντάξει, τα παραλες λιγουλακι :lol::lol:
Όνομα όντως το πληρώνεις, αλλά ρε φίλε έχουν και κάτι παραπάνω να προσφέρουν. Σίγουρα στην δική μου δουλειά, το παλμικό,το δράπανοκατσαβιδο, ο τροχος, το περιστροφικό/κρουστικό τρυπάνι με την σκούπα, ακόμα και η σπαθοσεγα έχουν μεγαλη διαφορά από μερικά Parkside ;)

Ps: Για το service δεν ξέρω, μιας και στα 500μετρα έχω για να κάνουν τα βασικά, αλλά στου lidl απλα το πετάς και παίρνεις αλλο. :lol:

daz
04/01/2020, 17:31
Ναι,το ατού του ΜΑΚΙΤΑ είναι το ζύγισμα αλλά :

α)Σέρβις,ναι....τι πίκρα κι αυτή.... 2 φορές που χρειάστηκε σέρβις χτικιάσαμε μέχρι να το πάρουμε πίσω....μια δεν είχαν το ένα (τσοκ) μια το άλλο (γρανάζια),μια ξέχασαν τη μπαταρία....τέλος πάντων....Ιστορίες....το σέρβις θα το έλεγα ανύπαρκτο...δυστυχώς...
β) οι "ποιοτικές" μπαταρίες του ΜΑΚΙΤΑ (κινέζικες και αυτέςε όπως όλα...) για 2 χρόνια καθημερινής σχεδόν χρήσης άντεξαν πολύ καλά.Το ίδιο όμως και του PARKSIDE που δουλεύαμε παράλληλα παρότι ήταν μικρότερης χωρητικότητας σφυροκόπαγε ολόκληρα 8ωρα....... ;) Όταν χρειαστήκαμε άλλες 2 (1 ΜΑΚΙΤΑ 1 Parkside) η ΜΑΚΙΤΑ έκανε τα τριπλά λεφτά και χρόνο παράδοσης 20 μέρες, και η παρκ (από τη Huston (!!!) service) σε 3 μέρες...
γ) Ναι,ζυγισμένο το ΜΑΚΙΤΑ δε λέω,αλλά πάνω κάτω όλα τα εργαλεία όταν τα συνηθίσεις αυτό περνάει απαρατήρητο.Προσωπικά θέλω ένα εργαλείο ετοιμοπόλεμο όχι να καμαρώνω τι καλά που μου κάθεται στο χέρι.... ;)
δ) Περιέργως τα πλαστικά και τα ελαστικά τμήματα του Parkside ακόμα αντέχουν και δεν το προσέχουν και ιδιαίτερα.

Συμπέρασμα: Τα ΜΑΚΙΤΑ αν και τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση * δεν είναι τα παλιά ΜΑΚΙΤΑ που ξέραμε...που ήταν σκυλιά ότι και να τους έκανες.
Αν τα ζυγίσεις τελικά σε ένα μεγάλο ποσοστό πληρώνεις όνομα (όπως παντού....) και όχι τόσο ποιότητα τελικά...ναι μεν δεν έχει τζόγους όπως λες αλλά ζήτησε τσοκ στο 9μηνο πάνω ενώ το Park χαμπάαααρι δεν παίρνει...

* (εκτιμώ το ίδιο και τα DeWalt και τα Milwaukee με τα δεύτερα πιο ποιοτικά και φυσικά ακριβότερα...)

Με λίγα λόγια, αν το parkside σου βγει καλό, τύφλα να 'χει το makita! :lol:

nassosxlvbros
06/01/2020, 09:43
Με λίγα λόγια, αν το parkside σου βγει καλό, τύφλα να 'χει το makita! :lol:

Σήμερα το Park θα δουλέψει 2 8ωρα.. χεχεχε έχει να πέσει πολύ σκίσιμο :)

vaska
13/01/2020, 09:13
Ψιλοάσχετο με τα ηλεκτρικά εργαλεία αλλά σχετικό με την bosch που θεωρείται από τους κορυφαίους κατασκευαστές.
Λόγω του ότι την έχω περί πολλού στα εργαλεία, όταν αγοράζω οικιακή συσκευή την προτιμώ. Και με έχει προδώσει δύο φορές μέχρι τώρα
α) Σίδερο ατμού με boiler κλπ κλπ της φανταστικής Bosch παρέδωσε πνεύμα στην 5ετία. Το λύνω να δω την βλάβη και βλέπω τον διακόπτη του on off καρβουνιασμένο και θρύψαλα. Πολύ κακή ποιότητα και λάθος σχεδιασμός - υπολογισμός φορτίων. Η χρήστης δεν μπορούσε να κάνει κάτι λάθος ώστε να αποδώσω την βλάβη σε κακή χρήση. Διακόπτης είναι πατάς ανοίγει το σίδερο πατάς από την άλλη και κλείνει. Ο διακόπτης είχε λιώσει από το ηλεκτρικό φορτίο που κλήθηκε να διαχειριστεί και όχι από θερμοκρασία στο περιβάλλον του, εκεί που είναι δεν έχει θερμοκρασίες από το μπόιλερ. ΓΤΠΚ διακόπτη από το τελευταίο κινεζομάγαζο ψώνισε η μεγάλη και κορυφαία Bosch. Ανταλλακτικό ούτε για δείγμα πουθενά ούτε στην τοπική αγορά ούτε στο διαδίκτυο. Πουθενά όμως. Έκανα πατέντα και αλλάχτηκε με σωστό διακόπτη 250V/16A και η Milfάρα είναι τρισευτυχισμένη που δουλεύει πάλι το εργαλείο της κι εγώ που γλίτωσα την κατοστάρα να πάρω καινούριο. Τώρα νιώθω και πιο ασφαλής μιας και μπήκε ο σωστός διακόπτης και όχι η χαζομάρα που είχε βάλει η μαμά.
β) Ψυγείο της ίδιας εταιρίας πρόβλημα στον διακόπτη της πόρτας που ελέγχει το φως της καμπίνας. Στα 7 χρόνια αυτός μας άφησε χρόνους με εμφανή σημάδια κόπωσης στο ηλεκτρικό του κομμάτι και όχι στο μηχανικό του. Κι εκεί καρβούνιασμα των επαφών, αλλοίωση του πλαστικού που κρατάει τις επαφές, μαυρίλα παντού και ο διακόπτης σκόρπιος. Κι εδώ δεν μπορεί ο χρήστης να κάνει ζημιά από κακή χρήση, μιά πόρτα ανοίγεις και κλείνεις και αυτό το παπαράκι δίνει ή όχι τάση στην λάμπα του θαλάμου. Κι εδώ ανταλλακτικά ανύπαρκτα κι εδώ θα γίνει πατέντα και θα πέσει κοπτική ραπτική. Απογοήτευση.
Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει με τους προμηθευτές της η κυρα Μπος, να υπολογίζει καλύτερα τα ρεύματα που περνάν από τα περιφερειακά της γιατί ενώ η υπόλοιπη κατασκευή είναι σοβαρού επιπέδου, τα περιφερειακά είναι για κλάματα.
Το ψυγείο της PITSOS που έχουμε 150 χρόνια στο εξοχικό μία φορά χρειάστηκε λάστιχα στεγανοποίησης, δύο φορές λάμπα και αυτό ήταν όλο κι όλο από βλάβες.

katsar
13/01/2020, 09:22
Τροχός bosch του αδερφού μου απλά δεν δούλεψε μια μέρα,τον αντικατέστησαν εντός εγγύησης ,τον έφαγε η υγρασία είπαν αλλά άντε σου κάνουμε την χάρη να στον αλλάξουμε :confused: (στο κουτί του,εντός σπιτιού)
Το καινούργιο βέβαια σκυλί ,δεν έβγαλε κιχ και δουλεύει ακόμα σκληρά ,να τα λέμε όλα.
Το einhell το έχω χρόνια σε ντουλάπα στο μπαλκόνι,δεν το πείραξε η ...υγρασία.
just saying.

JNP
13/01/2020, 09:56
.
Το ψυγείο της PITSOS που έχουμε 150 χρόνια στο εξοχικό μία φορά χρειάστηκε λάστιχα στεγανοποίησης, δύο φορές λάμπα και αυτό ήταν όλο κι όλο από βλάβες.

Τώρα που το αναφέρεις : το φοιτητικό μου ψυγειακι PITSOS (αγορα 1972) ακόμα δουλεύει σαν βοηθητικό στο σπίτι. Πέρυσι άλλαξα λάστιχο πόρτας μετά 45 χρόνια. Τίποτα άλλο δεν ζήτησε. Βέβαια είναι χωρίς απόψυξη.

toyar
13/01/2020, 09:59
Τα ψυγεία που αναφέρετε δεν έχουν τπτ ηλεκτρονικό πάνω τους
Στα τωρινά υπάρχουν πλακέτες που χαλάνε προγραμματισμενα

vaska
13/01/2020, 11:24
Τα ψυγεία που αναφέρετε δεν έχουν τπτ ηλεκτρονικό πάνω τους
Στα τωρινά υπάρχουν πλακέτες που χαλάνε προγραμματισμενα

Από διακόπτες λέμε πάσχουν τα γμμνα και δεν υπάρχουν στην αγορά. Χέσε με με τα ρδέλα. Τα έχω πάρει πολύ άσχημα και με τις 2 συσκευές. Το επίσημο σέρβις λέει ότι δεν έχουν ανταλλακτικά λόγω παλαιότητας. Κατάλαβες 6 - 7 χρόνων συσκευή είναι παλιά.

Bowleno
13/01/2020, 12:11
Τοστιέρα Kenwood, ακριβή κιόλας, στην 6ετια (πριν 2 μήνες) παρέδωσε πνεύμα ο περιστροφικός διακόπτης της πλάκας που έλιωσε από τα ρεύματα που περνούσαν πάνω του. Και μάντεψε, ανταλλακτικό ανύπαρκτο, με προέτρεψαν να αγοράσω το καινούριο παρόμοιο μοντέλο:lol: φυσικά τους απέδωσα τα σχετικά εύσημα :moutza:

DrBig
13/01/2020, 12:15
Welcome to the 21st century.
Αν μη τι αλλο, μαθαινουμε να κανουμε πατεντες.

toyar
13/01/2020, 12:29
Μίξερ χειρός 3 ετών ιζυ μάσησε γρανάζια
Δεν διατίθενται...

vaska
13/01/2020, 12:33
Δεν διατίθενται...

Izy για τον πέοντα. Ρωτάτε εμένα που έχω ειδικότητα :D. Έχω αναλάβει τις επισκευές της ευρύτερης οικογένειας και με έχουν ξεπατώσει με τις μαλακίες που αγοράζουν

DrBig
13/01/2020, 12:48
Δεν διατίθενται...

Τελικα ενα 3d printer δε θα επρεπε να λειπει απο κανενα σπιτι.

ioannispar
13/01/2020, 12:52
Τελικα ενα 3d printer δε θα επρεπε να λειπει απο κανενα σπιτι.

Σωστά!!!

toyar
13/01/2020, 14:31
προχθες εβλεπα απο μεσα ενα πλυντηριο ρουχων νομιζω κερτινγκ και τα πλαστικα οι πλακετες και τα κουμπια του ηταν ποιοτητας παιδικου παιχνιδιου
προσωπικα αποφασισα να μην πληρωσα ξανα τπτ ακριβα
πεταξα ψυγειο των 1200 στη δεκαετια και πηρα των 600....αν βγαλει δεκαετια ειμαι οκ
και μια και μιλαμε για ηλεκτρικα εργαλεια οι φθηνες σειρες των επωνυμων δεν ειναι σε τπτ καλυτερες απο τα μεσα κινεζικα....μονο ακριβοτερες

daz
13/01/2020, 15:10
Δε μου λέτε ρε σκληροί μηχανόβιοι, επειδή ο τίτλος λέει ηλεκτρικά εργαλεία θα βάλετε οτιδήποτε δουλεύει με ρεύμα? Όχι τίποτε άλλο, θα μας πάρει χαμπάρι ο oldman και δε μας σώζει τίποτα μετά. Ειδικά εσένα Βασιλάκη που σου έχει και αδυναμία!

Τα ηλεκτρικά μαραφέτια για την κουζίνα δεν τα φτιάχουν όπως παλιά. Βέβαια θέλουμε και εμείς το ψυγείο να κάνει παγάκια, φραπέ, να σερβίρει τσίπουρο, να συντηρεί και την τσιπούρα!

Toyar όλα τα φθηνά κινέζικα είναι. Και τα περισσότερα απ' τα ακριβά πάλι κινέζικα είναι δλδ, αλλά λέμε τώρα! Αυτά που δεν είναι κινέζικα πάντως, είναι συνήθως πιο ακριβά απ' τα ακριβά κινέζικα. Τα φθηνά επώνυμα κινέζικα είναι καλύτερα απ' τα πιο φθηνά ανώνυμα κινέζικα. Το ότι όλα μπορεί να χαλάσουν, είναι γεγονός αλλά γεγονός επίσης είναι οτι η συχνότητα που χαλάει το κάθε τι, είναι ανάλογη της τιμής του. Το τι μου έτυχε εμένα ή εσένα, δεν είναι στατιστική.

Παίδες, ότι έχει ηλεκτρικό κύκλωμα επάνω του, είτε είναι κινέζικο είτε έχει κινέζικα απάρτια. Το έχουμε πει οτι οι μέρες της ποιότητας πέρασαν. Εχουμε περάσει στην εποχή της φθηνοκατασκευής για όλους. Σε όλους τους τομείς! Όποιος θέλει κάτι ποιοτικό χρειάζεται να το ψάξει περισσότερο και να περιορίσει πολύ τις επιλογές του.

toyar
13/01/2020, 15:20
δυστυχως υπαρχουν κατηγοριες προιοντων οπου και να θες να πληρωσεις δεν υπαρχει ποιοτικο
η τουλαχιστον δεν ερχεται ελλαδα

daz
13/01/2020, 15:43
δυστυχως υπαρχουν κατηγοριες προιοντων οπου και να θες να πληρωσεις δεν υπαρχει ποιοτικο

Δυστυχώς έτσι είναι!

vaska
13/01/2020, 16:10
Είναι άλλο πράγμα όμως να πληρώνεις το κινέζικο 200 και 300 γιούρια και άλλο να πληρώνεις το επώνυμο που όμως είναι με κινέζικα εντόσθια 3 και 4 φορές επάνω. Και δεν μιλάω για τπτ που να αξίζει σοβαρό ποσό και θα πρέπει ασχοληθεί μια εταιρία της κλάσης της Bosch με το αν θα το πάρει ή όχι μη τυχών και πέσει έξω, μιλάω για γαμωδιακόπτες που δεν κοστίζουν πάνω από 1 € οι καλύτεροι. Ας τους βάλει και ας τους χρεώσει ή έστω ας τους έχει σαν ανταλλακτικά.
Ρε σεις μετέτρεψα το 30ετείας κατσαβιδάκι την B&D πρόσφατα και χαίρομαι να το ακούω να δουλεύει, έλυσα τον μειωτήρα και τα γρανάζια ήταν σαν καινούρια, έφτιαξα 4 μίξερ της Kenwood που έχουν κλείσει 40 χρόνια βαριάς δουλειάς στις κουζίνες της μάνας , θείας, πεθεράς και γιαγιάς μου (νοικοκυρές που όλα τα έφτιαχναν μόνες τους ακόμα και το τυρί το έτριβαν στο σπίτι) και δεν υπήρχε ίχνος φθοράς. Ή καρβουνάκια ήθελαν ή ιμάντα. Αναλώσιμα μόνο δλδ και ένα καινούριο της ίδιας εταιρίας που πήρε η αδερφή μου μήνα δεν έβγαλε, σε ζόρι με ζύμη τίναξε τα γρανάζια. Η τιμή βέβαια ήταν αντίστοιχη της ποιότητας. Ε αυτή τη γ@μημένη αντιστοιχία ζητάω, το ακριβό να είναι καλό.

vaska
13/01/2020, 16:11

Ο HDD των υπολογιστών είναι όλοι μια κατηγορία από όποια εταιρία και αν αγοράσεις και δεν έχεις σαν καταναλωτής την επιλογή να πάρεις κάτι καλύτερο. Όλοι ίδιοι.

toyar
13/01/2020, 16:30
πηρα ενα ψυγειο 600 ευρω και εχει στα εξτρα την αυγοθηκη:eek::confused::bawl:
παει και παιρνει η συζυγος παπουτσια σοβαρης τιμης απο αποψη για λογους υγειας και στο μηνα πανε ολα για επισκευη
ο τσαγκαρης γελαει......... παπουτσια των 70 ευρω με την εκπτωση και ειναι χαρτινα

daz
13/01/2020, 17:43
Ο HDD των υπολογιστών είναι όλοι μια κατηγορία από όποια εταιρία και αν αγοράσεις και δεν έχεις σαν καταναλωτής την επιλογή να πάρεις κάτι καλύτερο. Όλοι ίδιοι.

Τα περισσότερα είναι φασόν ρε συ. Τυχόν διακυμάνσεις στην τιμή, από εταιρία σε εταιρία, μπορεί να οφείλονται στον ποιοτικό έλεγχο και σε κανα δυο άλλους λόγους ανά περίπτωση, αλλά μέχρι εκεί. Ειδικά με τα ηλεκτρονικά ή με ότι περιέχει ηλεκτρονικό κύκλωμα!
Ο κανόνας είναι οτι μια εταιρία φτιάχνει τα ηλεκτρονικά για όλους και τα πουλάει σε άλλες εταιρίες πελάτες. Η εταιρία πελάτης μπορεί να είναι x ανώνυμη που μεταξύ άλλων, προμηθεύει και τη φθηνή σειρά της ψ επώνυμης. Όταν μια επώνυμη εταιρία κατασκευάζει μόνη της ένα προιόν αυτό είναι ακριβότερο. Την πλακέτα όμως θα την προμηθευτεί! Αν θέσει τις δικές της προδιαγραφές στην κατασκευάστρια ή ακόμα χειρότερα αν ζητήσει επιπλέον χαρακτηριστικά κτλ. θα την πληρώσει ακριβότερα, οπότε το τελικο προιόν θα είναι ακόμα πιο ακριβό. Συνήθως κάπου γίνεται "έκπτωση" στην ποιότητα για να υπάρχει ανταγωνισμός. Όταν έχουν κατακλείσει την αγορά χιλιάδες κάπου θα πρέπει να μπει φρένο και στο "ποιοτικό" για να συμφέρει.

vaska
13/01/2020, 18:00
Τα περισσότερα είναι φασόν ρε συ. Τυχόν διακυμάνσεις στην τιμή, από εταιρία σε εταιρία, μπορεί να οφείλονται στον ποιοτικό έλεγχο και σε κανα δυο άλλους λόγους ανά περίπτωση, αλλά μέχρι εκεί. Ειδικά με τα ηλεκτρονικά ή με ότι περιέχει ηλεκτρονικό κύκλωμα!
Ο κανόνας είναι οτι μια εταιρία φτιάχνει τα ηλεκτρονικά για όλους και τα πουλάει σε άλλες εταιρίες πελάτες. Η εταιρία πελάτης μπορεί να είναι x ανώνυμη που μεταξύ άλλων, προμηθεύει και τη φθηνή σειρά της ψ επώνυμης. Όταν μια επώνυμη εταιρία κατασκευάζει μόνη της ένα προιόν αυτό είναι ακριβότερο. Την πλακέτα όμως θα την προμηθευτεί! Αν θέσει τις δικές της προδιαγραφές στην κατασκευάστρια ή ακόμα χειρότερα αν ζητήσει επιπλέον χαρακτηριστικά κτλ. θα την πληρώσει ακριβότερα, οπότε το τελικο προιόν θα είναι ακόμα πιο ακριβό. Συνήθως κάπου γίνεται "έκπτωση" στην ποιότητα για να υπάρχει ανταγωνισμός. Όταν έχουν κατακλείσει την αγορά χιλιάδες κάπου θα πρέπει να μπει φρένο και στο "ποιοτικό" για να συμφέρει.

Δεν διαφωνούμε πουθενά, εγώ στην δουλειά μου αντιμετωπίζω εδώ και πολλά χρόνια τις επιπτώσεις στην έκπτωση της ποιότητας και πολλές φορές μάλιστα την πληρώνω με εργατώρες άσχετα αν δεν είναι δικιά μου η ευθύνη. Μου λες αυτά που ήδη ξέρω, όπως επίσης ξέρω ότι δεν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο ακόμα και αν το πληρώσεις ακριβότερα, όπως είπες είναι φασον.
Αλλά δεν μιλάμε για ηλεκτρονικά, για έναν γ@μωδιακόπτη μιλάμε που καρβούνιασε λόγω λάθους υπολογισμού της έντασης του ρεύματος που τον διαρρέει. Και στις δύο περιπτώσεις που ανέφερα είναι η ίδια αστοχία. Κι επίσης και στις δύο δικές μου περιπτώσεις δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και χαρακτηρίστηκαν 2 συσκευές πενταετίας, "παλιές".
Θα φκιάσω κυκλωματάκι με photocoupler ρπμ έτσι για το γαμώ το. Άι σιχτίρ τσαντίστηκα

nassosxlvbros
13/01/2020, 19:13
Το αυτό με όλους του πιο πάνω...:beer:
Ας πούμε ένα παράδειγμα με τυχαίες τιμές αλλά δε διαφέρουν και πολύ από τη real life.. :
Παίρνεις μια καλής ποιότητος συσκευή πχ φούρνος μικροκυμάτων,που φεύγοντας από το εργοστάσιο κοστίζει πχ 30€ (και πολλά λέω αν παράγεται σε εκατομμύρια κομμάτια...)
Το κέρδος από μια τέτοια καινούργια συσκευή που αγοράζουμε στο εργοστάσιο αφήνει περίπου τα μισά λεφτά,ή έστω (χατηρικά το λέω) το 1/3...Κερδίζει δηλαδή από 15 έως 10€ από κάθε πώληση.
Στην υπερχονδρική πάει στα 45-50€,και χονδρική 60-65€...
Στη λιανική τώρα, που έχουμε και το ΦΠΑ ας πούμε πως πάει στα 80-100€ Βάλε δηλαδή και καμιά προώθηση ή περίοδο γιορτών (όλοι ανεβάζουν στις γιορτές τις τιμές από τον Οκτώβρη κιόλας) πάμε στα 110-120€. Άντε και σταθεροποιείται στα 95 στην περίοδο διαθεσιμότητάς του,και στις εκπτώσεις πέφτει στα 79,9... (που σημαίνει βγαίνει νέο μοντέλο...) ;)

Άντε και ψήθηκες και το αγόρασες...Και έρχεται η ώρα των βλαβών μετά από 4-5 χρόνια....
Το βασικό εξάρτημα της συσκευής (η λυχνία μάγκνετρον ντε) αντεχει περί τις 25000 - 50000 ώρες-μια ζωή δε σου φτάνει να τη φας..
Τα περιφερειακά εξαρτήματα όμως (διακόπτες μοτέρ μετασχηματιστές,καλώδια ασφάλειες,κουτί κλπ κλπ) παρόλο που έχουν ασήμαντο κόστος για αυτούς φθείρονται όμως νωρίτερα και αν πέσεις στην περίοδο εγγύησης (2 χρόνια) έχει καλώς- εξ ου και οι δωρεάν εγγύηση που δίνουν ΑΝ δε τον έχεις κακοποιήσει στη χρήση.Αν όμως είσαι εκτός εγγύησης αρχίζει το τρέξιμο...

Και νά η πρώτη κλασική βλάβη: Διακόπτης...
Ο διακόπτης ον οφ αντεχει για 5000 ώρες οκ κάποια στιγμή χαλάει και τον αλλάζεις με ένα καλύτερο των 10000 ωρών.Έλα όμως που ο μηχανισμός του διακόπτη στις επόμενες 2000-3000 ώρες σπάει /χαλάει κλπ.Τι κανεις; Πατέντα σαν γνήσιος ντούης (DIY aka do it yourself) και όλα καλά,ετοιμοπόλεμο το εργαλείο και πάλι...
Στο μήνα πάνω όμως σταματά να λειτουργεί (πάαααλι...) Αιτία ένας θερμοδιακόπτης γιατί η κυρά/μάνα/αμόρε κλπ έβαλε μέσα κάτι μεταλλικό να ζεστάνει το φαί και τάπαιξε...Τον αλλάζεις και Ωπ! δε δουλεύει γιατί έκαψε και ασφάλεια/ες....Τις αλλάζεις κι αυτές....

Περνάει ο καιρός,έχουν περάσει ήδη 5 χρόνια από την αγορά του και θες η χρήση θες η φθορά τα κουμπιά απέκτησαν τζόγους ή ακόμα χειρότερα σου μείναν στο χέρι....Ψάχνεις όλη την αγορά, ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ και βάζεις κάτι παραπλήσιο ή το στουμπώνεις στην εποξική ή καλουπώνεις/εκτυπώνεις στον 3D ένα (σχεδόν) ίδιο,το βάφεις και όλα καλά...
Αμ δε...
Λειτουργεί μεν αλλά η πόρτα έχει πάρει τζόγους/δεν κλείνει καλά ή κλείνει αλλά δεν ανάβει...Ξαναμανά λύσιμο για να διαπιστώσεις πως ο διακόπτης της πόρτας τάπαιξε κι αυτός....Τον αλλάζεις κι αυτόν,συμμαζεύεις και το τζόγο στη πόρτα....

Πάνω στο δέσιμο,παρατηρείς και κάτι σκουριές αλλά κάνεις το κορόιδο...:D

Και τα πλαστικά έχουν πάρει το χρώμα το κιτρινωπό/πεθαμενί να το πει κανείς...Γιούργια και στα πλαστικά,να τα περάσεις ένα χεράκι να δείχνει καινούργιος-τόσες αναμνήσεις έχεις από αυτό το μαραφέτι,τόσους καφέδες ζέστανες/ξέχασες και βράσανε-τον έκανες μες τη λίγδα και καθάριζες,ε,να μη πάει χαμένος...
Και πάνω που όλα έφτιαξαν και δουλεύουν ρολόι,νάσου και κάτι καινούργιο: Γυρίζει αλλά κάνει διακοπές...μοτέρ σκέφτεσαι...μπααα το μοτεράκι είναι μια χαρά αλά ο μειωτήρας στροφών έχει μασήξει δοντάκια και είναι στο σταμάτα ξεκίνα μέχρι να μείνει στο σταμάτα....(οι χυμένοι καφέδες εκδικούνται...) Σφυρίζεις αδιάφορα μέχρι "την επόμενη φορά"και φτιάχνεις ένα ακόμα καφέ....Έχουν λιώσει και τα ροδάκια του δίσκου περιστροφής τώρα που τα καλοκοιτάς...
Κοντολογίς τα προιόντα που ψωνίζουμε ΓΕΡΝΑΝΕ...είτε μερικώς είτε μέρη αυτών είτε μια κι έξω ολικά.Όλα τα εργοστάσια έχουν υπολογίσει ένα προσδόκιμο όριο χρήσης ΧΩΡΙΣ να επέμβεις για επισκευή.
Όσες συσκευές το τηρούν οκ και όλα καλά.Όσες όχι ξεκινάς τις επισκευές και είσαι στο mood "φτιάχνω το ένα χαλάει το άλλο αλλά είμαι γαμώ τα μαστόρια"Ή πολύ απλά αν δε τό'χεις το άθλημα (και σοφά καμιά φορά) προλαβαίνεις και τις πετάς γιατί το κόστος επισκευής με τα ανταλλακτικά και οι εργατώρες κοστίζουν έναν καινούργιο....

Και το βασικότερο που το μαθαίνεις γρήγορα ή δίνοντας/στοκάροντας ανταλλακτικά:
Ακόμα και μηδαμινές να είναι οι βλάβες στο εργοστάσιο το έχουν υπολογίσει ΚΑΙ αυτό: Απλά να ΒΑΡΕΘΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙΣ....

υγ.:
Όπως προανέφερα τα νούμερα κόστους/κέρδους/χρόνια χρήσης μπορεί να είναι τυχαία,αλλά όχι (εντελώς) εκτός πραγματικότητας.Αυτός ο εν λόγω φούρνος έχει επισκευαστεί ουκ ολίγες φορές τα τελευταία 20 χρόνια ;) Ακόμα δουλεύει αλλά δεν θα ξανακάνω επισκευή,περιμένω να χαλάσει να τον κάνω ανταλλακτικά για το πρότζεκτ Νο.20.146...
Πραγματοποιήσιμο μάλλον σε κάποια άλλη ζωή...

:lol:

nassosxlvbros
13/01/2020, 19:26
...Και θα αναρωτηθεί κάποιος: "Καλά ρε κατασκευαστή γιατί δε βάζει ένα καλύτερο διακόπτη να φτάνει τις ώρες χρήσης της συσκευής; " Πολύ απλό: ένας φτηνός διακόπτης του κοστίζει 3 λεπτά αν φτιάξει 100000 κομάτι για παράδειγμα.Ο καλός διακόπτης κοστίζει 20 λεπτά 17 λεπτά διαφορά επι 100000 συσκευές είναι υπολογίσιμο κόστος.
Άλλο παράδειγμα: Η διαφορά ενός κινητήρα της Ford (1,25 ZETEC 16 V με τον Εndura E 1,3cc (Ναι,αυτόν που είχαν τα escort του 1970) είχαν διαφορά τεχνολογίας μέρα με νύχτα.
Το κόστος τους όμως είχε μια διαφορά της τάξης των 50$ (ακριβότερος ο ZETEC) Δεν είναι τυχαίο που ακόμα υπάρχει ο endura -aka KENT- έστω και αναβαθμισμένος...
Aπλή αριθμητική... ;)

daz
13/01/2020, 23:12
Εγώ πάντως ότι έχω πληρώσει ακριβά μου έχει βγει από πολύ καλό έως πάρα πολύ καλό. Επίσης δεν έχω παράπονο και από τα περισσότερα φθηνά. Ναι συμβιβάστηκα με την μειωμένη απόδοση ή με ότι άλλο μπορεί να χαρακτηρίσει τη λειτουργία μιας συσκευής (θόρυβος κ.α) αλλά με αυτό συμβιβάζεσαι την ώρα που αποφασίζεις πόσο βαθιά θα βάλεις το χέρι στην τσέπη. Φυσικά και όλα μπορούν να βγάλουν μικρές ή μεγάλες βλάβες ανάλογα με τη χρήση, την πολυπλοκότητα κ.α, αλλά τις περισσότερες φορές οι μικροβλάβες λόγο χαμηλής ποιότητας κατασκευής και συναρμολόγησης, δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις ακριβές συσκευές.

daz
13/01/2020, 23:59
Δεν διαφωνούμε πουθενά, εγώ στην δουλειά μου αντιμετωπίζω εδώ και πολλά χρόνια τις επιπτώσεις στην έκπτωση της ποιότητας και πολλές φορές μάλιστα την πληρώνω με εργατώρες άσχετα αν δεν είναι δικιά μου η ευθύνη. Μου λες αυτά που ήδη ξέρω, όπως επίσης ξέρω ότι δεν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο ακόμα και αν το πληρώσεις ακριβότερα, όπως είπες είναι φασον.
Αλλά δεν μιλάμε για ηλεκτρονικά, για έναν γ@μωδιακόπτη μιλάμε που καρβούνιασε λόγω λάθους υπολογισμού της έντασης του ρεύματος που τον διαρρέει. Και στις δύο περιπτώσεις που ανέφερα είναι η ίδια αστοχία. Κι επίσης και στις δύο δικές μου περιπτώσεις δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και χαρακτηρίστηκαν 2 συσκευές πενταετίας, "παλιές".
Θα φκιάσω κυκλωματάκι με photocoupler ρπμ έτσι για το γαμώ το. Άι σιχτίρ τσαντίστηκα

Από ποιόν χαρακτηρίστηκαν ρε bill "παλιές". Απ' τον πωλητή ή τον Ελληνα αντιπρόσωπο? Και τι έγινε δλδ που κάποιος λέει μαλακίες? Δε του είπες οτι εσύ ξέρεις να λες καλύτερες? Τα ίδια μου έλεγε και μένα και έστειλα mail στα κεντρικά όπου φυσικά μου είπαν να απευθυνθώ στον τοπικό. Του έστειλα τη συνομιλία μαζί με το αποδεικτικό αποστολής και τις έκοψε τις μαλακίες. Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο στο οποίο πρέπει να υπάρχει υποστήριξη. Είναι ή δεν είναι αντιπρόσωπος? Είναι ή δεν είναι υποχρεωμένος να σου παρέχει την υποστήριξη που δικαιούσαι? Φυσικά το αν σε συμφέρει ή όχι η οποιαδήποτε επισκευή, είναι άλλο κεφάλαιο.

Δλδ στο εξωτερικό γιατί δε λένε τέτοιες μαλακίες? Οι δικοί μας είναι τόσο έξυπνοι ή εμείς τόσο μαλάκες? Γιατί δε βρίσκει κανέναν χαζοαμερικανάκι να του πει τα ίδια να δεις για πότε θα μαζέψει το χαζοαμερικανάκι την χαζοπαρέα του με πανό έξω απ' το μαγαζί του? Αλλά εδώ δε σπαταλάμε το χρόνο μας για τα δικαιώματά μας! Αντε να γυρίσεις πίσω κάτι που αγόρασες και δε θέλεις και πες μου πόσοι θα το δεχτούν, πόσοι θα σου πουν αγόρασε κάτι άλλο και πόσοι θα σου δώσουν πίσω τα λεφτά σου. Δλδ απ' το άμαζον γιατί να μπορώ να αγοράζω 5 ζευγάρια παπούτσια και να γυρίζω πίσω τα 4 και εδώ να μη μπορώ να επιστρέψω ούτε σαγιονάρα?

Εγώ είπα οτι το ακριβότερο θα είναι καλύτερο αλλά ίσως όχι τόσο καλό όσο θα ήθελες ή θα χρειαζόσουν. Και αυτό είναι γεγονός! Δύσκολα βρίσκεις πια κάτι τόσο ποιοτικό όσο παλιότερα αλλά επίσης δύσκολα βρίσκεις και κάτι τόσο απλό. Τώρα είναι όλα ελαφρύτερα, με καλύτερη απόδοση, περισσότερες δυνατότητες και φθηνότερα. Κάποτε το φθηνότερο σήμαινε κυρίως υπεδεέστερα χαρακτηριστικά, φινίρισμα, απόδοση κτλ. Σήμερα όλα τα φθηνά ρίχνουν πολύ ξύλο στα ακριβότερα όσο αφορά τα χαρακτηριστικά.

Ούτε η μάρκα παίζει τόσο ρόλο. Όλες οι μάρκες έχουν "εισαγωγικά" μοντέλα για να πιάσουν και χαμηλότερα πορτοφόλια. Κάποτε η gedore δεν είχε καμια carolus για να πουλάει φθηνά εργαλεία. Κάποτε η kenwood δεν είχε 10 διαφορετικά μοντέλα που όλα κάνουν το ίδιο πράγμα και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τι διαφορές έχουν. Υπάρχουν και πολύ φθηνά και φθηνά και ακριβά και πολύ ακριβά και εξωφρενικά ακριβά. Μη γελιόμαστε, κάποτε ήταν όλα ακριβά ή εξωφρενικά ακριβά. Δε έβρισκες δραπανάκι στα λιντλ με 15,90. Υπήρχαν τα ακριβά bosch και πανακριβα fein. Σήμερα η fein έχει και ακριβά και πανάκριβα μοντέλα. Η bosch έχει 10 διαφορετικές σειρές και κανα δυο ακόμα μάρκες για να πουλάει ακόμα φθηνότερα.

vaska
14/01/2020, 06:21
Αυτό που είπα ρε Αποστόλη είναι ότι ενώ οι συσκευές προέρχονται από κορυφαίο κατασκευαστή και δεν τις λες φτηνές (ξέρεις την πετρια που έχω με την ποιότητα) εντούτοις χωλαινουν σε περιφερειακά μηδενικού κόστους τα οποία μάλιστα δεν υπάρχουν πουθενά ως ανταλλακτικά. Τι σημασία έχει ποιος μου είπε ότι είναι παλιό μοντέλο το ψυγείο πχ όταν δεν μπορώ να βρω έναν γαμω διακόπτη των 20 σεντ; Κάνω την δουλειά μου; Όχι. Οπότε ως παλιό το αντιμετωπίζει και η μαμά εταιρία. Αν είχα πάρει κινεζοποιοτητα θα ήμουν πολύ πιο ελαστικος και θα περίμενα τέτοιες χαζοβλαβες αλλά όταν έχεις πληρώσει bosch και τελικά αγοράζεις από το κάτω ράφι του κινεζου (έστω περιφερειακά) ένα μπινελίκι θα το ρίξεις. Μη σου πω και δύο χαχαχα

STF
14/01/2020, 09:13
Εγώ πάντως ότι έχω πληρώσει ακριβά μου έχει βγει από πολύ καλό έως πάρα πολύ καλό. Επίσης δεν έχω παράπονο και από τα περισσότερα φθηνά. Ναι συμβιβάστηκα με την μειωμένη απόδοση ή με ότι άλλο μπορεί να χαρακτηρίσει τη λειτουργία μιας συσκευής (θόρυβος κ.α) αλλά με αυτό συμβιβάζεσαι την ώρα που αποφασίζεις πόσο βαθιά θα βάλεις το χέρι στην τσέπη. Φυσικά και όλα μπορούν να βγάλουν μικρές ή μεγάλες βλάβες ανάλογα με τη χρήση, την πολυπλοκότητα κ.α, αλλά τις περισσότερες φορές οι μικροβλάβες λόγο χαμηλής ποιότητας κατασκευής και συναρμολόγησης, δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις ακριβές συσκευές.

Πάντως αν έχει αλλάξει κάτι σήμερα είναι πως χρειάζεται ψάξιμο και η επιλογή του ποιοτικού. Αυτό που παλιά εννοούσαμε όταν λέγαμε "είναι ποιοτική κατασκευή" σήμερα έχει ενταχθεί σε μια κατηγορία που λέγεται premium. Αλλά και μεταξύ αυτών θα βρεις προβλήματα όπως έβρισκες και παλιά σε κάποια ποιοτικά αλλά ο όρος premium δεν υπήρχε ή ήταν σπάνιος. Αυτό που θέλω να πω είναι πως και το ποιοτικό θέλει ψάξιμο και αναλόγως την εργασία που θέλεις να κάνεις. Το έχουμε δει πολύ και με τα εργαλεία αυτό.

Αυτό που είπα ρε Αποστόλη είναι ότι ενώ οι συσκευές προέρχονται από κορυφαίο κατασκευαστή και δεν τις λες φτηνές (ξέρεις την πετρια που έχω με την ποιότητα) εντούτοις χωλαινουν σε περιφερειακά μηδενικού κόστους τα οποία μάλιστα δεν υπάρχουν πουθενά ως ανταλλακτικά. Τι σημασία έχει ποιος μου είπε ότι είναι παλιό μοντέλο το ψυγείο πχ όταν δεν μπορώ να βρω έναν γαμω διακόπτη των 20 σεντ; Κάνω την δουλειά μου; Όχι. Οπότε ως παλιό το αντιμετωπίζει και η μαμά εταιρία. Αν είχα πάρει κινεζοποιοτητα θα ήμουν πολύ πιο ελαστικος και θα περίμενα τέτοιες χαζοβλαβες αλλά όταν έχεις πληρώσει bosch και τελικά αγοράζεις από το κάτω ράφι του κινεζου (έστω περιφερειακά) ένα μπινελίκι θα το ρίξεις. Μη σου πω και δύο χαχαχα

Πάντως έχω την αίσθηση πως από το νόμο οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να καλύπτουν για 10 χρόνια από την τελευταία ημέρα παραγωγής. Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι και δεν το έχω καταλάβει. Εγώ ένα e-mail θα το έστελνα για το γαμώτο.

vaska
14/01/2020, 09:55
Εγώ πάντως κουράστηκα να ψάχνω. Πουθενά δεν υπάρχει, ούτε Ελλάδα ούτε στις αποθήκες τις Ευρώπης. Παρήγγειλα ήδη 4 από κίνα με κόστος 6€ συνολικά. θα κάμω χαρτοκοπτική για να χωρέσει αλλά όταν το φτιάξω θα έχω και 3 ακόμα για ανταλλακτικά.
Ναπαναγαμηθουνοιμαλακες που το κάναμε Ανατολικό ζήτημα για έναν διακόπτη.

daz
14/01/2020, 10:18
Για 10 χρόνια είναι η υποστήριξη, ναι.

daz
14/01/2020, 10:47
Όταν κάτι δεν το λες φθηνό δε σημαίνει ότι είναι καλό αλλά καλύτερο από ένα φθηνότερο. Ο κατασκευαστής δεν παίζει ρόλο γιατί πολλές φορές ο υποτιθέμενος κατασκευαστής είναι μεταπωλητής. Ειδικά στις εισαγωγικές σειρές του. ( Που είναι ακριβότερες και καλύτερες από τις φθηνότερες μαρκες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και καλές ή ποιοτικές στο βαθμό που θέλει ή περιμένει ο καθένας).

Τι σχέση έχει η φθηνή σειρά μακιτα με την ακριβή; Καμία και ας κατασκευάζονται και οι δύο στην Κίνα. Την λες φθηνή τη φθηνη σειρά της μακιτα όταν την συγκρίνεις με einhel; Δεν είναι ο κατασκευαστής αναγνωρισμένος;
Τι σχέση έχει το μικρό πανάκριβο κινεζικό μικρό τροχακι της fein με το ακόμα ακριβότερο αδελφακι του που κατασκευάζεται in house?
Τα festool γιατί είναι τόσο εξωφρενικά ακριβά;
Η bosh έχει τη φθηνή σειρά βαμμένη πράσινη και την ακριβή μπλε. Και στην μπλε υπάρχουν πάλι εισαγωγικά μοντέλα που δεν συγκρίνονται με τα ακριβότερα. Δεν είναι τα μπλε bosch καλύτερα απ' τα einhel; Δεν επιτρέπετε να χαλάσει ο διακόπτης στο μπλε bosch επειδή είναι ακριβότερο;
Με τις φριντεζες τώρα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα γιατί ούτε κατασκευαστες είναι, ούτε μπορούν να τις βάψουν μπλε και πράσινες.

Για την υποστήριξη φταίει ο αντιπρόσωπος. Και μη σου πω ότι πολλοί κανουν παραεισαγωγη. Από ποδήλατα μέχρι καφετιέρες! Για μένα μερίδιο ευθύνης έχει και το κράτος και ο εισαγωγέας και ο πελάτης.

STF
14/01/2020, 11:19
Όταν κάτι δεν το λες φθηνό δε σημαίνει ότι είναι καλό αλλά καλύτερο από ένα φθηνότερο. Ο κατασκευαστής δεν παίζει ρόλο γιατί πολλές φορές ο υποτιθέμενος κατασκευαστής είναι μεταπωλητής. Ειδικά στις εισαγωγικές σειρές του. ( Που είναι ακριβότερες και καλύτερες από τις φθηνότερες μαρκες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και καλές ή ποιοτικές στο βαθμό που θέλει ή περιμένει ο καθένας).

Τι σχέση έχει η φθηνή σειρά μακιτα με την ακριβή; Καμία και ας κατασκευάζονται και οι δύο στην Κίνα. Την λες φθηνή τη φθηνη σειρά της μακιτα όταν την συγκρίνεις με einhel; Δεν είναι ο κατασκευαστής αναγνωρισμένος;
Τι σχέση έχει το μικρό πανάκριβο κινεζικό μικρό τροχακι της fein με το ακόμα ακριβότερο αδελφακι του που κατασκευάζεται in house?
Τα festool γιατί είναι τόσο εξωφρενικά ακριβά;
Η bosh έχει τη φθηνή σειρά βαμμένη πράσινη και την ακριβή μπλε. Και στην μπλε υπάρχουν πάλι εισαγωγικά μοντέλα που δεν συγκρίνονται με τα ακριβότερα. Δεν είναι τα μπλε bosch καλύτερα απ' τα einhel; Δεν επιτρέπετε να χαλάσει ο διακόπτης στο μπλε bosch επειδή είναι ακριβότερο;
Με τις φριντεζες τώρα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα γιατί ούτε κατασκευαστες είναι, ούτε μπορούν να τις βάψουν μπλε και πράσινες.

Για την υποστήριξη φταίει ο αντιπρόσωπος. Και μη σου πω ότι πολλοί κανουν παραεισαγωγη. Από ποδήλατα μέχρι καφετιέρες! Για μένα μερίδιο ευθύνης έχει και το κράτος και ο εισαγωγέας και ο πελάτης.

Δεν είμαι σίγουρος αν απαντάς και σε εμένα. Πάντως εγώ αυτό που έλεγα είναι πως για παράδειγμα μεταξύ ενός made in Switzerland BOSCH και ενός made in Germany METABO θα βρεις διαφορές σε ακρίβεια εργασίας αλλά ακόμη και σε αξιοπιστία, στην ίδια κλίμακα τιμής πάντα. Είμαι εδώ και 15 μέρες σε αναζήτηση μιας καλής σέγας. Στην έρευνα αγοράς που έκανα και από άποψη τιμής αλλά και από άποψη ακρίβειας κοπής έπεσα για παράδειγμα πάνω σε ένα μοντέλο της Festool το οποίο είχε προβλήματα. Για αυτό αναφέρθηκα και σε premium προϊόντα αλλά και στα κορυφαία μοντέλα των κλασικών εταιρειών, για τα οποία θέλει και πάλι πολύ "ψάξιμο" πριν φτάσεις στο ταμείο. Δεν είναι εγγύηση πια ούτε το Ελβετικό προϊόν της Γερμανικής Bosch, ούτε το Γερμανικό προϊόν της Γερμανικής METABO, ούτε το Γερμανικό προϊόν της Γερμανικής και πανάκριβης Festool.

andreastwin
14/01/2020, 12:16
Welcome to the 21st century.
Αν μη τι αλλο, μαθαινουμε να κανουμε πατεντες.

σε βρησκω πολυ σωστο.
πατεντα παντα δουλευει.

daz
14/01/2020, 17:45
Δεν είμαι σίγουρος αν απαντάς και σε εμένα. Πάντως εγώ αυτό που έλεγα είναι πως για παράδειγμα μεταξύ ενός made in Switzerland BOSCH και ενός made in Germany METABO θα βρεις διαφορές σε ακρίβεια εργασίας αλλά ακόμη και σε αξιοπιστία, στην ίδια κλίμακα τιμής πάντα. Είμαι εδώ και 15 μέρες σε αναζήτηση μιας καλής σέγας. Στην έρευνα αγοράς που έκανα και από άποψη τιμής αλλά και από άποψη ακρίβειας κοπής έπεσα για παράδειγμα πάνω σε ένα μοντέλο της Festool το οποίο είχε προβλήματα. Για αυτό αναφέρθηκα και σε premium προϊόντα αλλά και στα κορυφαία μοντέλα των κλασικών εταιρειών, για τα οποία θέλει και πάλι πολύ "ψάξιμο" πριν φτάσεις στο ταμείο. Δεν είναι εγγύηση πια ούτε το Ελβετικό προϊόν της Γερμανικής Bosch, ούτε το Γερμανικό προϊόν της Γερμανικής METABO, ούτε το Γερμανικό προϊόν της Γερμανικής και πανάκριβης Festool.

Προβλήματα μπορείς να βρεις σε όλα. Πάντα έβρισκες και πάντα θα βρίσκεις. Η νασα δαπανά χιλιάδες δολάρια για να μην προκύψουν προβλήματα τόσο στην κατασκευή όσο και κατά τη χρήση του οτιδήποτε.

JNP
14/01/2020, 18:07
Προβλήματα μπορείς να βρεις σε όλα. Πάντα έβρισκες και πάντα θα βρίσκεις. Η νασα δαπανά χιλιάδες δολάρια για να μην προκύψουν προβλήματα τόσο στην κατασκευή όσο και κατά τη χρήση του οτιδήποτε.

Και παρόλα αυτά κάποια εργαλεία τους έκαναν Μπαμ!

Bowleno
14/01/2020, 19:32
Και παρόλα αυτά κάποια εργαλεία τους έκαναν Μπαμ!

σαν αυτό, ας πούμε; :D

414220

DrBig
14/01/2020, 20:32
Αυριο παραλαμβανω μια mig και ενα φαλτσοπριονο. Για σερβις αναρτησεων κανεις? :bawl:

ioannispar
15/01/2020, 09:27
Αυριο παραλαμβανω μια mig και ενα φαλτσοπριονο. Για σερβις αναρτησεων κανεις? :bawl:

ΕΓΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!;)

losvre
15/01/2020, 11:44
Καλημερα, μιας και αναφερθήκατε στο κινητήρα τη γνώμη έρχεται για τα φορντ και δη το s-max, Mondrian. Kuga Kai edge?

Και για να μην φάμε κόκκινο από τη διεύθυνση η αξιοπιστία ενός μηχανήματος συνδέεται άμεσα με το ποσά και ποια εργαλεία θα χρειαστούν μετά την αγορά του!

Ευχαριστώ πολυ

nassosxlvbros
16/01/2020, 07:19
Καλημερα, μιας και αναφερθήκατε στο κινητήρα τη γνώμη έρχεται για τα φορντ και δη το s-max, Mondrian. Kuga Kai edge?

Και για να μην φάμε κόκκινο από τη διεύθυνση η αξιοπιστία ενός μηχανήματος συνδέεται άμεσα με το ποσά και ποια εργαλεία θα χρειαστούν μετά την αγορά του!

Ευχαριστώ πολυ

Γενικά τα Ford θεωρούνται αξιόπιστα.
Θέλει όμως αρκετό ψάξιμο ένα μεταχείρω,γιατί τα περισσότερα είτε έχουν πολλά χιλιόμετρα ασυντήρητα ή πορεύονται μόνο με το τυπικό λάδια φίλτρο και όλο το αμάξι σκόρπιο ή με λίγα χιλιόμετρα και αφημένα στην τύχη τους....
Ελάχιστα είναι εκείνα που είναι καλοσυντηρημένα με βιβλίο σέρβις καινούργια επώνυμα λάστιχα,χρώμα/αμάξωμα άβαφτο κλπ κλπ

toyar
16/01/2020, 09:27
Ρημαδια δεν τα λες αλλά ούτε αξιόπιστα
Εξαρτάται απ' το μοντέλο
Με Mondeo πχ έχει κλάψει πολύς κόσμος
Το fiesta είναι μια χαρα

lazarefa
10/02/2020, 07:00
Καλημέρα. Θέλω στο προσεχές διάστημα να τρίψω και να ξαναβάψω μια ξύλινη πόρτα της οποίας ο καπλαμάς λόγω υγρασίας και πολυκαιρίας στο μπάνιο του σπιτιού όπου βρίσκεται έχει σε μεγάλη επιφάνεια ξεθωριάσει-μαυρίσει (λόγω επιφανειακής μούχλας δυστυχώς). Θα χρειαστώ λοιπόν ένα ηλεκτρικό τριβείο (λογικά παλμικό φαντάζομαι). Με δεδομένη τη λογικά σπάνια χρήση του εν λόγω εργαλείου (αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος που ενώ πχ έχω τόσα ηλεκτρικά δράπανα δεν έχω μέχρι σήμερα κάποιο τριβείο), θα ήθελα κάτι που να μην είναι ακριβό αλλά σίγουρα να μπορεί να βγάλει αξιοπρεπώς μια τέτοια δουλειά και να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί αξιοπρεπώς, αν ποτέ ξαναχρειαστεί. Είχα δει πρόσφατα ένα ελληνικό βίντεο στο youtube όπου ο τύπος που μιλούσε για τριβεία είχε ένα Einhel κι έλεγε ότι καλό είναι το τριβείο που θα επιλέξουμε να είναι γύρω στα 250-300 W ισχύος. Από μια πρόσφατη αναζήτηση σε ερασιτεχνικά τριβεία είδα ότι τα πιο πολλά είναι στην κατηγορία ισχύος 150-200 W. Προχτές δε που είχα επισκεφτεί ένα Praktiker είδα σε προσφορά ένα τριβείο της Black & Decker, αυτό:
https://www.praktiker.gr/p/palmiko-triveio-black-decker-bew220-qs-109135#
Αξίζει πιστεύετε να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο, ή να κοιτάξω σε κάτι αισθητά ακριβότερο, πχ αυτό:
https://www.praktiker.gr/p/palmiko-triveio-bosch-pss200ac-334#
ή μήπως, σε έκκεντρα τριβεία, αυτό:
https://www.praktiker.gr/p/triveio-ekkentro-bosch-pex-220-ae-99516
ή τέλος αυτό:
https://www.praktiker.gr/p/triveio-ekkentro-stanley-fme440k-qs-91453#

JNP
10/02/2020, 07:22
Για να καταλάβουμε καλύτερα η πόρτα είναι βαμμένη με διαφανές βερνίκι στο χρώμα του ξύλου ή λαδομπογιά;

lazarefa
10/02/2020, 07:31
Βερνίκι. Κάτι τέτοιο:
https://www.car.gr/parts/view/24259344/#modal

stefanos
10/02/2020, 13:26
Βερνίκι. Κάτι τέτοιο:

Προσωπικά αποφεύγω το παλμικό σε μπογιές και βερνίκια εκτός αν είναι εμποτισμού γιατί μπουκώνουν τα γυαλόχαρτα
και δεν βγαίνει δουλειά.
Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιώ διαβρωτικό ή θερμοπίστολο και σπάτουλα πρώτα και το τριβείο για φινίρισμα.
Βέβαια δεν είμαι και ειδικός...

JNP
10/02/2020, 13:33
Βερνίκι. Κάτι τέτοιο:

Αν το βερνίκι δεν είναι χοντρό ακόμα και με το χέρι τριβοντας αφαιρείται.*
Τρια διαφορετικά νούμερα γυαλόχαρτο και είσαι ΟΚ.
Για τόσο απλή δουλειά και το πρώτο τριβειο της B&D σε καλύπτει,
αρκεί να έχει τρύπες στη βάση για να ρουφάει σωστά τη σκόνη.
* προσοχή τρίβουμε προς μια μόνο κατεύθυνση πάνω-κάτω.

STF
10/02/2020, 13:43
Καλημέρα. Θέλω στο προσεχές διάστημα να τρίψω και να ξαναβάψω μια ξύλινη πόρτα της οποίας ο καπλαμάς λόγω υγρασίας και πολυκαιρίας στο μπάνιο του σπιτιού όπου βρίσκεται έχει σε μεγάλη επιφάνεια ξεθωριάσει-μαυρίσει (λόγω επιφανειακής μούχλας δυστυχώς). Θα χρειαστώ λοιπόν ένα ηλεκτρικό τριβείο (λογικά παλμικό φαντάζομαι). Με δεδομένη τη λογικά σπάνια χρήση του εν λόγω εργαλείου (αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος που ενώ πχ έχω τόσα ηλεκτρικά δράπανα δεν έχω μέχρι σήμερα κάποιο τριβείο), θα ήθελα κάτι που να μην είναι ακριβό αλλά σίγουρα να μπορεί να βγάλει αξιοπρεπώς μια τέτοια δουλειά και να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί αξιοπρεπώς, αν ποτέ ξαναχρειαστεί. Είχα δει πρόσφατα ένα ελληνικό βίντεο στο youtube όπου ο τύπος που μιλούσε για τριβεία είχε ένα Einhel κι έλεγε ότι καλό είναι το τριβείο που θα επιλέξουμε να είναι γύρω στα 250-300 W ισχύος. Από μια πρόσφατη αναζήτηση σε ερασιτεχνικά τριβεία είδα ότι τα πιο πολλά είναι στην κατηγορία ισχύος 150-200 W. Προχτές δε που είχα επισκεφτεί ένα Praktiker είδα σε προσφορά ένα τριβείο της Black & Decker, αυτό:
https://www.praktiker.gr/p/palmiko-triveio-black-decker-bew220-qs-109135#
Αξίζει πιστεύετε να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο, ή να κοιτάξω σε κάτι αισθητά ακριβότερο, πχ αυτό:
https://www.praktiker.gr/p/palmiko-triveio-bosch-pss200ac-334#
ή μήπως, σε έκκεντρα τριβεία, αυτό:
https://www.praktiker.gr/p/triveio-ekkentro-bosch-pex-220-ae-99516
ή τέλος αυτό:
https://www.praktiker.gr/p/triveio-ekkentro-stanley-fme440k-qs-91453#

Αν ο καπλαμάς δεν έχει ξεκολλήσει είσαι τυχερός αν και είναι πιθανό κατά την επεξεργασία να εντοπίσεις ότι έχει ξεκολλήσει σε κάποια σημεία κυρίως λόγω της υγρασίας που αναφέρεις (αν το αντιμετωπίσεις συμπληρώνουμε τη συζήτηση).

Για τόσο μεγάλες επιφάνειες καλύτερο να ξεκινήσεις με διαβρωτικό βερνικιού και στη συνέχεια να συνεχίσεις με το τριβείο. Θα σου συνιστούσα αφού είσαι αρχάριος να μη πάρεις τριβείο με μεγάλη δύναμη, καλύτερα να σπαταλήσεις περισσότερο χρόνο και να τρίβεις σιγά-σιγά γιατί με το ισχυρό μπορεί να κάνεις λάθος εύκολα.

Στο τέλος της διαδικασίας είναι πιθανό να συναντήσεις κάποιες άκρες του καπλαμά που θα έχουν ίσως σκιστεί ή φθαρεί/ξεκολλήσει. Σε αυτά τα σημεία θα κόψεις τον υπάρχοντα καπλαμά με ένα σκαρπελάκι σε κανονικό σχήμα (π.χ. ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο) και θα αντικαταστήσεις με καινούριο κομματάκι αλλά προσοχή πρέπει να κόψεις το νέο με φορά σύμφωνη με τα υπάρχοντα νερά του ξύλου. Στις ξεκολλημένες γωνίες του καπλαμά -που δεν έχουν σπάσει- αφού έχεις βγάλει το βερνίκι μπορείς να δοκιμάσεις να τις ξανακολλήσεις με ηλεκτρικό σίδερο (αν είσαι τυχερός και ήταν αυτοκόλλητος) Αν χρειαστεί να βάλεις κόλλα θα χρειαστείς και άλλα εργαλεία. Ελπίζω βέβαια να μη χρειαστείς τίποτα από όλα αυτά και να ασχοληθείς μόνο με την ανανέωση του βερνικώματος.

lazarefa
10/02/2020, 15:57
Αυτός είναι ο καπλαμάς και η προβληματική επιφάνεια:
https://imgur.com/p0ZdQbt

https://imgur.com/AbPF2fM

Μπορώ να τον τρίψω (είτε με τριβείο είτε με το χέρι) και να ξαναβερνικώσω για να αποκτήσει πιο ανθρώπινη όψη;

STF
10/02/2020, 16:09
Αυτός είναι ο καπλαμάς και η προβληματική επιφάνεια:
https://imgur.com/p0ZdQbt

https://imgur.com/AbPF2fM

Μπορώ να τον τρίψω (είτε με τριβείο είτε με το χέρι) και να ξαναβερνικώσω για να αποκτήσει πιο ανθρώπινη όψη;

Ναι!
Για να γίνει σωστή δουλειά θέλει κανονικά πιστόλι αλλά από ότι καταλαβαίνω σε ενδιαφέρει μια βελτίωση, οπότε ψάξε να βρεις βερνίκι εξωτερικών χώρων για ξύλα.
Προτείνω την εταιρεία CLOU και πιο συγκεκριμένα το Clousil Holz που υπάρχει σε διάφορες αποχρώσεις ξύλου και στρώνει αρκετά καλά με πινέλο, θέλει όμως δυο χέρια (ένα χέρι ανά 24 ώρες). Ένα κουτί των 750ml λογικά θα σε φτάσει και για τα δυο χέρια, στοιχίζει περίπου 18 με 20 ευρώ.

lazarefa
10/02/2020, 20:18
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες υποδείξεις. Από πλευράς τριβείου (για να μην ξεφεύγουμε και από το τοπικό) για τη συγκεκριμένη εργασία θα προτείνατε παλμικό ή έκκεντρο τριβείο;

JNP
10/02/2020, 21:04
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες υποδείξεις. Από πλευράς τριβείου (για να μην ξεφεύγουμε και από το τοπικό) για τη συγκεκριμένη εργασία θα προτείνατε παλμικό ή έκκεντρο τριβείο;

Παλμικο σαφώς για εμένα, το εκκεντρο βολεύει για καμπυλωτες επιφάνειες.
Αφού τριψεις, πέρασε το πρώτο χέρι βερνίκι κατά προτίμηση θαλάσσης αφού το αραιωσεις 30% με διαλυτικό ώστε να ρουφήξει σε βάθος.Το δεύτερο χέρι ότι συνιστά η εταιρεία 10% πχ.Στις μεγάλες επιφάνειες της πόρτας εγώ θα δούλευα μικρό ρολό και στα πλαϊνά πινέλο.
Ρίξε και μια ματιά μήπως βρεις χρώμα αντιμουχλικο. Εγώ έχω περάσει τα ταβάνια των μπανιων με τέτοιο χρώμα πλαστικό και 25 χρόνια δεν έχει βγάλει μούχλα. Μπορείς να ρωτήσεις σε μεγάλο μαγαζί χρωμάτων τι συνιστούν για το ξύλο σε μπάνιο.

JNP
11/02/2020, 11:38
Το παλμικό τριβειο μου 30ετιας μπλε σειρά της Bosch στα 500 watt φτιαγμένο στην Ελβετία το 1988:
415098
415099
415100
415101
Στην τελευταία φώτο το πανινο φιλτρο για μικροδουλειές και μια ξύλινη πλάκα με τρύπες και η σγρομπια για να φτιάχνω τρύπια γυαλοχαρτα που επερνα χύμα σε ρολλό.
Υπάρχει και ένα ακόμα εξάρτημα που περικλείει την βάση ώστε να μην ξεφεύγουν οι σκόνες.

daz
12/02/2020, 18:35
Παιδιά, ειδικά σε θέματα γενικής συζήτησης, όχι τεχνικές οδηγίες. Το θέμα ανήκει σε όλους και οποιοσδήποτε ρωτά οτιδήποτε.

Μικρή ανοχή μπορεί να υπάρξει μόνο σε θέματα που άνοιξε ο εκάστοτε χρήστης. Αφενός γιατί η βοήθεια απ' την καθημερινή μας παρέα είναι πιο άμεση και αφετέρου για να γίνει σωστή επιλογή του εργαλείου.

Tanks! :)

daz
13/02/2020, 19:20
Το θερμοπίστολο πήγε παρέα με τα υπόλοιπα.

Οι ενδιαφερόμενοι ρίξτε καμιά ματιά και στο υπόλοιπο θρεντ με τη σχετική συζήτηση. Εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151962&page=4).

Και ρίχνεται καμιά ματιά και στο ευρετήριο.

Ανοίγουμε το ευρετήριο, πατάμε Ctrl-F, πληκτρολογούμε θερμ, και μας βρίσκει τη σχετική συζήτηση.