View Full Version : Πώς ασφαλίζουμε το σπίτι μας;
vstrider
28/12/2018, 15:11
Δεν είμαι κλειδαράς και οι προτάσεις μου είναι αποτέλεσμα δική μου έρευνας αγοράς για πλήρη ανακαίνιση δύο δικών μου διαμερισμάτων που περιλάμβαναν φυσικά και καινούργιες πόρτες ασφαλείας.
Μετά από πολύ ψάξιμο και τρέξιμο, σε επαγγελματίες και ¨επαγγελματίες¨ εχω καταλήξει ότι:
στα 100 ευρώ αγοράζεις τον agb scudo dck που πρόκειται για αξιόλογο/δύσκολο και vfm κύλινδρο, ενώ αν διαθέσεις τα 160 που προανέφερα πας καρφί για evva 4ks οπότε εκεί κλείνει και το θέμα κυλίνδρου ασφαλείας.
Ατή είναι η άποψή μου και ελπίζω να βοήθησα.
basilis_k6
28/12/2018, 15:56
Οποιαδήποτε βίαιη μέθοδο θα ξυπνήσει εμένα είτε κάποιον άλλο. Δε μένω Αθήνα. Με ενδιαφέρει να μην ανοίγει σαν βούτυρο η κλειδαριά. Ας ασχοληθούμε μόνο με αυτή.
ty
η αλήθεια ειναι οτι στις τελευταιες 5 περιπτωσεις γνωστων που άνοιξαν σπιτια δεν ηταν μεσα και δεν ασχολήθηκαν ποτε με την κλειδαρια. ολα εγιναν με ξυλωμα κασας/πορτας. οποτε πιστευω οτι δεν αξιζει να δαπανησεις κάποιο εξωφρενικο ποσο για τον αφαλό. αν το θεμα σου ειναι τι κανεις οταν εισαι μέσα θα σου προτεινα μπάρα ασφαλείας.
Road Pirat
28/12/2018, 16:04
Οι καλύτεροι κύλινδροι είναι ο evva που αναφέρει ο φίλος από πανό και ο abloy protec 2. Δεν έχει καταφέρει κανένας να τούς άνοιξη μέχρι τώρα. Σε πόρτα αλουμινίου ώμος οπός αναφέρθηκε δεν ασχολούνται με τον κύλινδρο. Μια καλή λύση είναι οι , κλειδαριές της cal και της domus, είναι αρκετά δισκολοτερο να ανοίξει
Δεν είμαι κλειδαράς και οι προτάσεις μου είναι αποτέλεσμα δική μου έρευνας αγοράς για πλήρη ανακαίνιση δύο δικών μου διαμερισμάτων που περιλάμβαναν φυσικά και καινούργιες πόρτες ασφαλείας.
Μετά από πολύ ψάξιμο και τρέξιμο, σε επαγγελματίες και ¨επαγγελματίες¨ εχω καταλήξει ότι:
στα 100 ευρώ αγοράζεις τον agb scudo dck που πρόκειται για αξιόλογο/δύσκολο και vfm κύλινδρο, ενώ αν διαθέσεις τα 160 που προανέφερα πας καρφί για evva 4ks οπότε εκεί κλείνει και το θέμα κυλίνδρου ασφαλείας.
Ατή είναι η άποψή μου και ελπίζω να βοήθησα.
Σε ευχαριστώ Κώστα
Και εγώ για Evva προσανατολιζομουν ή τον Abloy Protec2 ο οποίος είναι κάπως οικονομικοτερος.
Όσο για τη μπάρα είναι υπό σκεψην, ψάχνω εναλλακτικές.
Ευχαριστώ.
Οι καλύτεροι κύλινδροι είναι ο evva που αναφέρει ο φίλος από πανό και ο abloy protec 2. Δεν έχει καταφέρει κανένας να τούς άνοιξη μέχρι τώρα. Σε πόρτα αλουμινίου ώμος οπός αναφέρθηκε δεν ασχολούνται με τον κύλινδρο. Μια καλή λύση είναι οι , κλειδαριές της cal και της domus, είναι αρκετά δισκολοτερο να ανοίξει
Η πόρτα έχει περιμετρικο κλείδωμα. Επίσης με απλό λοστό δε παίζει να ανοίξει μιας και ο τρόπος που είναι βιδωμένη περιμετρικά θέλει μικρό κομπρεσσερ. Αλλά με μικρό κομπρεσσερ όχι απλά θα τους καταλάβουν όλοι τριγύρω αλλά θα τους κυνηγήσουν κιολας.
Οπότε βασικά με νοιάζει υο να μη γίνει καμιά στραβή και είμαι μέσα.
Triathlon 7
28/12/2018, 18:59
Σαν παθός και εγώ, να γράψω λίγα πραγματάκια - που έμαθα από επαγγελματίες - εκ των υστέρων. Συνεπικουρικά σε όσα ήδη ειπώθηκαν. Και σε όσα (πολύ περισσότερα) μπορούμε να βρούμε σερφάροντας.
Ακόμα και η καλύτερη κλειδαριά είναι άχρηστη αν δεν είναι ..κλειδωμένη. Αν δλδ η πόρτα είναι απλά κλειστή. Και επειδή ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα χτυπήσει ο κλέφτης (πιό σωστά ποτέ δεν φανταζόμαστε, σε ποιές απίθανες γιά εμάς ώρες και περιστάσεις), απαραίτητο είναι η πόρτα να κλειδώνει ΠΑΝΤΑ. Ο μόνος τρόπος γιά να το εξασφαλίσουμε αυτό, είναι η ηλεκτρομηχανική κλειδαριά. Αν μάλιστα μένουμε σε πολυκατοικία, καλό θα ήταν να υπάρχει και στη κεντρική είσοδο. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από το κλειδί, η κεντρική είσοδος ανοίγει και με το "πλήκτρο εισόδου" από το διαμέρισμα. Ιδανικά συνδυάζεται με θυροτηλεόραση.
Θυροτηλεόραση (με καταγραφή) μπορεί να αντικαταστήσει και το ματάκι εξώπορτας. Ένα ευμέγεθες ταμπελάκι εξωτερικά της πόρτας θα πρέπει να τονίζει με κατανοητά σχέδια (δεν ξέρουν όλοι οι κλέφτες γράμματα!), τόσο αυτό, όσο και την σύνδεση του συναγερμού με κέντρο λήψης. Αυτού του τελευταίου (αν είστε σε σοβαρή εταιρεία), θα διαπιστώσετε κατά καιρούς την χρησιμότητα του, όταν έχοντας αργήσει γιά λίγα sec την απενεργοποίηση του συναγερμού, θα λάβετε άμεση κλήση στο κινητό σας (και όπου - ή σε όποιον - αλλού έχετε δηλώσει). Ειπαμε:Το πολύ 15 sec χρόνος αδρανείας. Και ενεργοποίηση ακόμα και όταν είμαστε μέσα, τουλάχιστον το βράδυ.
Η καλή κλειδαριά δεν παραβιάζεται. Σχεδόν από κανένα. Αν κλειστώ απέξω, τότε (σύμφωνα με τον κλειδαρά) θα δουλέψει τροχός. Με τον ανάλογο χρόνο και θόρυβο. Και την ανάλογη ζημιά.
Υπάρχει και η λύση της διπλής κλειδαριάς.
Η ασφάλεια του σπιτιού μας, είναι σαν την ασφάλεια της μηχανής μας. Όσα περισσότερα και όσο καλύτερης ποιότητας, μέσα ασφαλείας υπάρχουν, τόσο το καλύτερο. Μόνο που η ασφάλεια του σπιτιού μας και των δικών μας ανθρώπων δεν συγκρίνεται με τίποτα.
ΥΓ. Καλό (από πολλές πλευρές), είναι να έχουμε καλές σχέσεις με ορισμένους τουλάχιστον γείτονες. Και ένας τρόπος να το δείχνουμε, είναι και με το να κινητοποιούμαστε όταν βλέπουμε - ακούμε κάτι ύποπτο στο δικό τους σπίτι - αυτοκίνητο - δίτροχο.
Μην ξεχνάτε και το κλείδωμα με βιομετρικά στοιχεία.
Το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό (πλέον).
andreastwin
02/01/2019, 17:29
Ε ναι, γιατί αν φιλοξενείς κάποιον που δεν εμπιστεύεσαι και του'χεις δώσει κλειδί, το ότι είναι μη-αντιγράψιμο τον εμποδίζει από το να σου αδειάσει το σπίτι.
:roflmao::roflmao: