PDA

View Full Version : Δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6

nassosxlvbros
05/05/2020, 10:24
Η τελευταία μου αγορά...
20βολτο και αρκετά έως πολύ δυνατό: 10 πόντους 5άρα ξυλόβιδα τη βιδώνει στα παλετόξυλα σα να τρυπάει βούτυρο,...εύχρηστο με το γατζάκι του,το αυτόματο τσοκ-μεταλλικό παρακαλώ- και το φως,και βασικά αξιόπιστο (τό'χουμε στη δουλειά 3 χρόνια και έχει υποστεί απίστευτο σκίσιμο...) και σε λογική τιμή... :)
Σαν νέο βελτιωμένο μοντέλο εκτός ότι διαθέτει μεταλλικό τσοκ έχει και μαγνήτες δεξιά αριστερά να συγκρατεί 2 μύτες που περιλαμβάνονται.
Στο 50άρικο που κόστισε δε βλέπω κάτι καλύτερο στη πιάτσα....
Στα συν:
-Αρκετά ελαφρύ
-Από τα λίγα με 13άρι τσοκ.
-Οι 20άβολτες μπαταρίες του είναι συμβατές μέ όλα τα εργαλεία της σειράς 20V
-Είναι ΠΟΛΥ δυνατό παρόλο που δεν αναφέρει ροπή πουθενά...

Σαν αρνητικά διαπίστωσα τε εξής :
α) αν αφήσεις απότομα τη σκανδάλη σταματάει τόσο απότομα που λασκάρει το τρυπάνι ή ότι έχεις σφίξει,και
β) το τσοκ είναι λιιιιγο παράκεντρο που δε φαίνεται σε φάση βιδώματος ή τρυπήματος με απλά τρυπάνια,αλλά αν μπει κάνα μακρύτερο ίσως προβληματίσει...Προσωπικά το δοκίμασα με 25άρι τρυπάνι και δεν με προβλημάτισε...

417979

lazarefa
05/05/2020, 12:31
Για τα λεφτά που κοστίζει (δίνεις άλλα 25 ευρώ κι αποκτάς και μια δεύτερη μπαταρία Parkside 20V και είσαι κομπλέ με 75 ευρώ συνολικά για σοβαρή χρήση με τις 2 μπαταρίες) και τις δυνατότητές του σε συνδυασμό με την πραγματική 3ετή εγγύηση (και με τους πάμπολλους ευχαριστημένους χρήστες του), θα πρέπει να ανεβεί κανείς τουλάχιστον σε 2+ φορές περισσότερα χρήματα για κάτι καλύτερο σε επώνυμο.
Πρακτικά εκτιμώ ότι για το 90% των ερασιτεχνών δεν χρειάζεται κάτι ακριβότερο, ενώ το έχουν και αρκετοί επαγγελματίες μαραγκοί, λόγω και της καλής εγγύησης με άμεση αντικατάσταση σε περίπτωση μη επισκευάσιμης/ασύμφορης βλάβης.
Φυσικά δεν κατακρίνω σε καμία περίπτωση τον ερασιτέχνη που έχει και θέλει να διαθέσει τα παραπάνω χρήματα για το Dewalt ή το Makita ή ακόμα και το Fein (ειδικά αν είναι ψαγμένος ερασιτέχνης όπως οι περισσότεροι στο παρόν φόρουμ), αλλά προφανώς μια τέτοια επιλογή θα γίνει κυρίως με συναισθηματικά κριτήρια κι όχι γιατί το εργαλείο του Lidl δεν μπόρεσε να κάνει σωστά τη δουλειά για την οποία προορίζεται σε σεβαστό βάθος χρόνου (για ερασιτεχνική κι ενίοτε όχι μόνο, χρήση).

losvre
05/05/2020, 12:32
Εγώ αντιθέτως κόλλησα γιατί δε σου χαρίζεται κανένας. Και όταν κάνεις λάθος κάποιος θα βρεθεί να πει το σωστό. (βλ παραπάνω)

Σίγουρα η ποιότητα παίζει και αυτή ρόλο. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.
Η εγγύηση στις περιπτώσεις που αναφέρεις (εταιριών κτλ) δεν έχουν καμία σχέση με αυτή των ιδιωτών. Εχω δει επιστροφές gedore από εταιρία της χαλκιδικής και τα εργαλεία ήταν σε κατάσταση που ήθελες να βάλεις τα κλάματα. Δε μπορείς να φανταστείς τι τους είχαν κάνει. Και όλα έγιναν δεκτά προς αντικατάσταση.
Εχω δει όμως και παραγγελία έτοιμη να φύγει. Ήταν αραδιασμένα στο πάτωμα γιατί δε χωρούσαν πουθενά αλλού και θα έμπαιναν σε παλέτα. Δε χάνεις τέτοιους πελάτες επειδή σου επέστρεψε μερικά κακοποιημένα εργαλεία.

Να πω και εγώ κάτι όχι τόσο σαν ειδικός αλλά από ότι εχω δει σε εκθέσεις εργαλείων και έχει συζητήσει με άλλους ον και ΟΦ λάιν.

γενικά καλό είναι να πάρεις ότι σου αρέσει. Αν ρωτήσεις κάποιον θα σου πει τι γνώμη του και παίρνοντας πολλές γνώμες ίσως βγάλεις μια άλλη απόφαση.

Η Μιλ έχει παρά πολλά Εργαλεία που φτιάχνονται κυρίως Κίνα. Έχει μερικά τα οποία φτιάχνονται Αμερικα και αλλά Γερμανία αλλά 90% η παραπάνω είναι Κίνα.

Για να πάρεις ένα καλό εργαλείο εάν είναι και ακριβό καλύτερα να το δεις από κοντά να το δουλέψεις το τσοκ κλπ.

εγω είμαι Αγγλία και δεν θα αγόραζα Μιλ εκτός και ήταν κατασκευή Γερμανία/ Αμερική/ Γιάπαν.

ενα παλικάρι που δουλεύει σε μεγάλη εταιρεία με εργαλεία λέει ότι έχουν τις μεγαλύτερες επιστροφές τα Μιλ αλλά της FUEL series heavy Duty Sinai genial kala.

Εγώ είμαι Μεταμπο φαν από πολλά χρόνια και παλιά Βοση Ελβετιας και θα αγόραζα και Φειν και Μακιτα Γιαπαν.

καλο είναι να εστιάσεις το μοντέλο που θες και να ψάξεις κριτικές από αυτούς που το έχουν δουλέψει είτε σε φορυυμ είτε σε οικοδομή.

Αλλα γιατί να μην πάρεις και κάτι που σε αρέσει πραγματικά και μας λες τι γνώμη σου. Άμα το δουλεύεις 2-3 φορές το χρόνο θα κρατήσει αρκετά.

Του πατέρα μου, 80 χρόνων τότε, του είχα πάρει ΑΕΓ το οποίο είναι ΤΤΙ γκρουπ και άντεξε 2,5 χρόνια πριν γίνει στραγάλια θα το τσοκ με το το γκεαρ μπόξ. Ποσό να το ζόρισε ο γέρος αν και παλιός ναυτικος; Έτσι του πήρα Μεταμπο και το έχει ακόμα κοντά στα 90 και κάνει καμία ψιλοδουλεια.

Αυτα τα λιγα:)

lazarefa
05/05/2020, 12:45
Πλέον και η Metabo ανήκει στη Hitachi και πολλά ηλεκτρικά της είναι Made in China. Είχα την τύχη το 2009 να αγοράσω από Γερμανία μέσω ebay ένα κρουστικό Metabo ρεύματος 2 μηχανικών ταχυτήτων σε πολύ καλή τιμή (γύρω στα 110 ευρώ με ταχυδρομικά όταν Ελλάδα ζητούσαν γύρω στο 200άρι για ανάλογο). Χάρμα οφθαλμών και απτής ποιότητας κατασκευής και φυσικά Made in Germany. Δυστυχώς ξενέρωσα με αυτό (χωρίς όμως να είναι θέμα ποιότητάς του) όταν χρειάστηκε το καλοκαίρι του 2014 να ανοίξω 2 τρύπες για 8άρια ούπατ σε ταβάνι διαμερίσματος για να στερεώσω 2 ανεμιστήρες οροφής. Εκεί έφτυσα αίμα λόγω μηχανικής κρούσης αλλά και περιστροφής του τρυπανιού στις αρπάγες του τσοκ. Τσατίστηκα τόσο πολύ (που δεν έφταιγε το εργαλείο βέβαια αλλά ο ουσιαστικά ακατάλληλος τύπος του για τέτοια δουλειά) που μερικές βδομάδες μετά το πούλησα σε έναν λαμαρινά στη Νάξο (καλή του ώρα, τουλάχιστον αυτός θα τα χαρεί) μέσω Car.gr και αγόρασα ένα πνευματικό Makita ρεύματος (2,7J ενέργεια κρούσης), ποιοτικότατο επίσης (παρότι Made in China) το οποίο στις λίγες φορές που χρειάστηκε να τρυπήσει μπετό ήταν σαν να τρύπαγε βούτυρο.

JNP
05/05/2020, 13:38
Καλά είναι δυνατόν οποιοδήποτε κρουστικό ρεύματος να μην μπορεί να τρυπήσει άνετα 8χιλ τρύπα σε μπετόν αρμε;
Σίγουρα κάτι δεν πήγαινε καλά με το εργαλείο. Το είχες αγοράσει καινούργιο; Μήπως θυμάσαι το μοντέλο;
Μεταμπο δικο μου 35ετιας, 620w, δύο μηχ ταχυτήτων έκανε δεκάδες ξετρυπηματα σε μπετόν αρμε πάχους 20+εκ,πρωτα τρυπαγα με μακρύ 10αρι, μετά με 16αρι και τέλος 22αρι.Επισης χιλιαδες αλλα τρυπηματα σε ξύλο, τοίχους και πλακάκια και είναι ακόμα άψογο. Μόνο γράσσα του άλλαξα μετά 30 χρόνια, καρβουνακια όχι ακόμα.Αυτό ειναι:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153620&p=2936307&viewfull=1#post2936307

losvre
05/05/2020, 17:43
Πλέον και η Metabo ανήκει στη Hitachi και πολλά ηλεκτρικά της είναι Made in China. Είχα την τύχη το 2009 να αγοράσω από Γερμανία μέσω ebay ένα κρουστικό Metabo ρεύματος 2 μηχανικών ταχυτήτων σε πολύ καλή τιμή (γύρω στα 110 ευρώ με ταχυδρομικά όταν Ελλάδα ζητούσαν γύρω στο 200άρι για ανάλογο). Χάρμα οφθαλμών και απτής ποιότητας κατασκευής και φυσικά Made in Germany. Δυστυχώς ξενέρωσα με αυτό (χωρίς όμως να είναι θέμα ποιότητάς του) όταν χρειάστηκε το καλοκαίρι του 2014 να ανοίξω 2 τρύπες για 8άρια ούπατ σε ταβάνι διαμερίσματος για να στερεώσω 2 ανεμιστήρες οροφής. Εκεί έφτυσα αίμα λόγω μηχανικής κρούσης αλλά και περιστροφής του τρυπανιού στις αρπάγες του τσοκ. Τσατίστηκα τόσο πολύ (που δεν έφταιγε το εργαλείο βέβαια αλλά ο ουσιαστικά ακατάλληλος τύπος του για τέτοια δουλειά) που μερικές βδομάδες μετά το πούλησα σε έναν λαμαρινά στη Νάξο (καλή του ώρα, τουλάχιστον αυτός θα τα χαρεί) μέσω Car.gr και αγόρασα ένα πνευματικό Makita ρεύματος (2,7J ενέργεια κρούσης), ποιοτικότατο επίσης (παρότι Made in China) το οποίο στις λίγες φορές που χρειάστηκε να τρυπήσει μπετό ήταν σαν να τρύπαγε βούτυρο.

Για Metaboεννούστα μειντ ιν Γερμανυ. Αλλα και καποια αλλα είναι οκ αν και Κινα. Εχω Metabo 7-8 χρόνια και οι 3 μπαταρίες είναι ακόμα καλές και δε βλέπω να με αφήνουν σύωτομα.

Είναι και τι ψάχνει ο καθένας αλλα η Metabo κρατάει προσ τοπαρόν και η ματαρία τουσ ταιριάζει και σε άλλες τοπ μάρκες όπως Mafell, Eibenstock, Collomix, Rothenberger, check Cordless Alliance Alliance system.

Σχετικά με me Hitachi ωλέπω να γινει η νορμάλ σειρά και Metabo η premium. Από πολλά χρόνια πριν πολλοι κατασκευαστές φτιάχνουν τα premium εργαλεία στην Γερμανία, Makita, hitachi klp.

wthanasis
05/05/2020, 18:45
Η τελευταία μου αγορά...
20βολτο και αρκετά έως πολύ δυνατό: 10 πόντους 5άρα ξυλόβιδα τη βιδώνει στα παλετόξυλα σα να τρυπάει βούτυρο,...εύχρηστο με το γατζάκι του,το αυτόματο τσοκ-μεταλλικό παρακαλώ- και το φως,και βασικά αξιόπιστο (τό'χουμε στη δουλειά 3 χρόνια και έχει υποστεί απίστευτο σκίσιμο...) και σε λογική τιμή... :)
Σαν νέο βελτιωμένο μοντέλο εκτός ότι διαθέτει μεταλλικό τσοκ έχει και μαγνήτες δεξιά αριστερά να συγκρατεί 2 μύτες που περιλαμβάνονται.
Στο 50άρικο που κόστισε δε βλέπω κάτι καλύτερο στη πιάτσα....
Στα συν:
-Αρκετά ελαφρύ
-Από τα λίγα με 13άρι τσοκ.
-Οι 20άβολτες μπαταρίες του είναι συμβατές μέ όλα τα εργαλεία της σειράς 20V
-Είναι ΠΟΛΥ δυνατό παρόλο που δεν αναφέρει ροπή πουθενά...

Σαν αρνητικά διαπίστωσα τε εξής :
α) αν αφήσεις απότομα τη σκανδάλη σταματάει τόσο απότομα που λασκάρει το τρυπάνι ή ότι έχεις σφίξει,και
β) το τσοκ είναι λιιιιγο παράκεντρο που δε φαίνεται σε φάση βιδώματος ή τρυπήματος με απλά τρυπάνια,αλλά αν μπει κάνα μακρύτερο ίσως προβληματίσει...Προσωπικά το δοκίμασα με 25άρι τρυπάνι και δεν με προβλημάτισε...

417979

Εσύ φιρί φιρί το πας να αρχίσει το τσιγκελάκι ο DAZ :lol:

Καλορίζικο !

daz
05/05/2020, 19:39
Η Μιλ έχει παρά πολλά Εργαλεία που φτιάχνονται κυρίως Κίνα. Έχει μερικά τα οποία φτιάχνονται Αμερικα και αλλά Γερμανία αλλά 90% η παραπάνω είναι Κίνα.

Για να πάρεις ένα καλό εργαλείο εάν είναι και ακριβό καλύτερα να το δεις από κοντά να το δουλέψεις το τσοκ κλπ.

Βασικά με αυτό δεν έχω πρόβλημα. Οκ, όχι οτι δε θα μ' άρεσε να είναι made in germany, usa, japan αλλά τα high tech της makita που είναι made in china δε με χαλανε καθόλου.
Είναι άλλο όμως να κάνεις "παραγγελία" από κίνα και άλλο να έχεις δικό σου εργοστάσιο στην κίνα.
Και άλλο να ανήκεις σε κινέζικη εταιρία που πουλάει με brand name σου.

Το να τα φτιάχνεις in house είναι το ιδανικό αλλά παρα είναι ακριβό σήμερα.
Το να κατασκευάζεις στην κίνα είναι εγγύηση οτι παίρνεις τουμπανάκι σε τιμή που δε θα σου κλείσει το σπιτάκι.
Το να ανήκεις σε κινέζους δεν είναι απαραίτητα κακό με την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει οι σχιστομάτιδες.
Το χειρότερο είναι οι παραγγελίες ή να ανήκεις σε κάποιον που δε τον νοιάζει να απαξιώσει το brandname σου.

Και φυσικά τα πάντα αλλάζουν όταν σέρνει το χορό κάποιος άλλος. Πχ Αύριο η hitachi αποφασίζει να πουλήσει εργαλεία lidl με την επωνυμία της metabo και με το δικό της brand να πουλάει τα pro. (βέβαια δεν απαξιώνεις ένα brandname σαν της metabo έτσι απλά απ' τη μια μέρα στην άλλη).

lazarefa
05/05/2020, 20:46
Καλά είναι δυνατόν οποιοδήποτε κρουστικό ρεύματος να μην μπορεί να τρυπήσει άνετα 8χιλ τρύπα σε μπετόν αρμε;
Σίγουρα κάτι δεν πήγαινε καλά με το εργαλείο. Το είχες αγοράσει καινούργιο; Μήπως θυμάσαι το μοντέλο;
Μεταμπο δικο μου 35ετιας, 620w, δύο μηχ ταχυτήτων έκανε δεκάδες ξετρυπηματα σε μπετόν αρμε πάχους 20+εκ,πρωτα τρυπαγα με μακρύ 10αρι, μετά με 16αρι και τέλος 22αρι.Επισης χιλιαδες αλλα τρυπηματα σε ξύλο, τοίχους και πλακάκια και είναι ακόμα άψογο. Μόνο γράσσα του άλλαξα μετά 30 χρόνια, καρβουνακια όχι ακόμα.Αυτό ειναι:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153620&p=2936307&viewfull=1#post2936307

Κατάφερα να ανοίξω τις 2 τρύπες αλλά μου βγήκε η πίστη. Ένας σημαντικός λόγος σε αυτό είχε να κάνει με το ότι γλιστρούσε το τρυπάνι στο τσοκ, κι επειδή το τσοκ ήταν αυτόματο κι όχι με κλειδί, δεν μπορούσα να σφίξω παραπάνω από ένα σημείο. Πάντως αν και δεν είμαι ειδικός, έχω την αίσθηση ότι γενικά το τρύπημα πλάκας οροφής, όταν είσαι από κάτω και τρυπάς προς τα πάνω, είναι πιο ζόρικο έτσι κι αλλιώς από το τρύπημα μπετόν σε τοίχο. Σαφώς και αγοράστηκε καινούριο το δράπανο. To μοντέλο ήταν το SBE75. Είναι αυτό που φαίνεται εδώ:
http://szerszamkucko.hu/termek/metabo-sbe-75-utvefuro/

wthanasis
05/05/2020, 22:12
Σίγουρα κάτι δεν πήγαινε καλά με το εργαλείο.

[QUOTE=lazarefa;3047390]Κατάφερα να ανοίξω τις 2 τρύπες αλλά μου βγήκε η πίστη. Ένας σημαντικός λόγος σε αυτό είχε να κάνει με το ότι γλιστρούσε το τρυπάνι στο τσοκ, κι επειδή το τσοκ ήταν αυτόματο κι όχι με κλειδί, δεν μπορούσα να σφίξω παραπάνω από ένα σημείο. Πάντως αν και δεν είμαι ειδικός, έχω την αίσθηση ότι γενικά το τρύπημα πλάκας οροφής, όταν είσαι από κάτω και τρυπάς προς τα πάνω, είναι πιο ζόρικο έτσι κι αλλιώς από το τρύπημα μπετόν σε τοίχο. Σαφώς και αγοράστηκε καινούριο το δράπανο. To μοντέλο ήταν το SBE75. Είναι αυτό που φαίνεται εδώ:
http://szerszamkucko.hu/termek/metabo-sbe-75-utvefuro/

Εγώ πιστεύω ότι ήταν φθαρμένο/ακατάλληλο το τρυπάνι σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να τρυπήσει 8mm τέτοιο εργαλείο, ακόμη και σε μη άριστη κατάσταση.
Με απλό δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας, ΟΧΙ ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ, και ειδικό τρυπάνι για χρήση χωρίς κρούση, τρυπάω με λίγο ζόρι 6mm αρκετές φορές.

lazarefa
05/05/2020, 22:43
Από όσο θυμάμαι το τρυπάνι ήταν διαμαντοτρύπανο της ιταλικής Krino και η φθορά του ήταν ελάχιστη (χρήση 7-8 φορές).

JNP
05/05/2020, 23:17
Να υποθέσω προβληματικό τσοκ, και τα καλύτερα σπίτια το παθαίνουν!
Εγώ παντως δεν θα το έδινα χωρίς να προσπαθήσω να δω τι συμβαίνει και αν επισκευαζεται.

daz
06/05/2020, 00:25
Καλά πάρτε κανένα metabo όσο προλαβαίνετε ακόμα. (όχι πως τα hitachi είναι άσχημα)

417985

417986

daz
06/05/2020, 00:35
Κατάφερα να ανοίξω τις 2 τρύπες αλλά μου βγήκε η πίστη. Ένας σημαντικός λόγος σε αυτό είχε να κάνει με το ότι γλιστρούσε το τρυπάνι στο τσοκ, κι επειδή το τσοκ ήταν αυτόματο κι όχι με κλειδί, δεν μπορούσα να σφίξω παραπάνω από ένα σημείο.

Τα αυτόματα τσοκ δεν χρειάζονται περισσότερο σφίξιμο. Ή δουλεύουν ή όχι.

https://www.youtube.com/watch?v=kXnDJZenzNo

losvre
06/05/2020, 00:50
Τα αυτόματα τσοκ δεν χρειάζονται περισσότερο σφίξιμο. Ή δουλεύουν ή όχι.

https://www.youtube.com/watch?v=kXnDJZenzNo

Σωστός, παίζει η Hitachi να αγόρασε την Μετάβο για τα τσοκ:D

daz
06/05/2020, 01:12
Σωστός, παίζει η Hitachi να αγόρασε την Μετάβο για τα τσοκ:D

Εχω το μικρό 650αρι. Παίζει το τσοκάκι του να είναι καλύτερο απ' το rohm που είχα στο bosch. Τα τσοκ της μετάβο είναι δικά της, δεν είναι rohm ή άλλης εταιρίας, απ' ότι ξέρω.

lazarefa
06/05/2020, 06:45
Να υποθέσω προβληματικό τσοκ, και τα καλύτερα σπίτια το παθαίνουν!
Εγώ παντως δεν θα το έδινα χωρίς να προσπαθήσω να δω τι συμβαίνει και αν επισκευαζεται.

Καλημέρα. Το ότι το έδωσα τότε δεν έγινε επειδή θεώρησα άχρηστο το συγκεκριμένο εργαλείο, αλλά απλά γιατί συνειδητοποίησα την αξία ενός πνευματικού (που δεν είχα ως τότε) για ανάλογες εργασίες, σε συνδυασμό ότι δεν μου περίσσευαν χρήματα για να κρατήσω και τα 2. Είχα ήδη (κι έχω ακόμα) ένα απλό κρουστικό Black & Decker (αγορασμένο κάπου το 2002, από τα τελευταία σχετικά σοβαρά Black & Decker, Μade in England) κι ένα ελαφρύ δράπανο Hitachi (με μικρό τσοκ 6,5mm) για ψιλοδουλειές, σαν αυτά που έχουν λαμαρινάδες. Εκ των υστέρων βέβαια το μετάνιωσα που το έδωσα γιατί ήταν από τα "σωστά" της Metabo, αλλά δεν βαριέσαι, αυτά έχει η ζωή.

Bowleno
06/05/2020, 09:38
Εχω το μικρό 650αρι. Παίζει το τσοκάκι του να είναι καλύτερο απ' το rohm που είχα στο bosch. Τα τσοκ της μετάβο είναι δικά της, δεν είναι rohm ή άλλης εταιρίας, απ' ότι ξέρω.

Τόσο δύσκολο είναι πια για μια εταιρία με "ονοματεπώνυμο" να φτιάξει σωστά τσοκ; :confused:
Έχω 2 μποσάκια κρουστικά πρίζας, ακριβώς το ίδιο μοντέλο πράσινα.
(θα βάλω φωτό αργότερα. το πως Βρέθηκα να έχω 2 ακριβώς ίδια είναι περίεργη και αστεία ιστορία, αν θέτε την λέω :lol: )
το τσοκ του ενός σφίγγει με δυσκολία (και τα 2 είναι χωρίς "κλειδί") και στα ψιλοζόρια μπλοκάρει και το άλλο κρατάει καλά.....

JNP
06/05/2020, 12:31
Τόσο δύσκολο είναι πια για μια εταιρία με "ονοματεπώνυμο" να φτιάξει σωστά τσοκ; :confused:
(θα βάλω φωτό αργότερα. το πως Βρέθηκα να έχω 2 ακριβώς ίδια είναι περίεργη και αστεία ιστορία, αν θέτε την λέω :lol: )
το τσοκ του ενός σφίγγει με δυσκολία (και τα 2 είναι χωρίς "κλειδί") και στα ψιλοζόρια μπλοκάρει και το άλλο κρατάει καλά.....

Εγώ σε όλα τα ηλεκτρικά μου δραπανα τα Rohm τσοκ έχουν αποδειχθεί αλάνθαστα και αθάνατα.
Όταν τρυπας μπετόν καλό είναι να σφιγγεις γύρω γύρω και στις τρεις θέσεις του κλειδιού, έτσι είναι πολύ δύσκολο να λασκάρει το διαμαντοτρυπανο.
Απο ένα σκαπτικο SDS της metabo με δύο τσοκ δεν έχω πολλές εμπειρίες, μέχρι τώρα είναι σωστό.

daz
06/05/2020, 15:05

Τα μπλε μπος έχουν rohm που ειναι σημείο αναφοράς ποιότητας. Τα πράσινα δεν ξέρω. (edit. νομίζω έχουν μια φθηνότερη σειρά της rohm, με πλαστικό περίβλημα).

Πες την ιστορία σου, λίγο πολύ όλοι έχουμε γίνει ρεζίλι εδω μέσα. :lol:

losvre
07/05/2020, 09:13

Λόγω κόστους, ένα καλό τσοκ με σαγόνια καρβιδίου και σωστά μέταλλα συν εξειδικευμένο σπείρωμα παιζει να κοστίζει όσο ένα απλό δράπανο Hitachi:beer:

cityfly
07/05/2020, 12:59
Αλήθεια μιας και λέμε για τσοκ. Έχω ένα b&d μπαταρίας που εδώ και καιρό έχει μπλοκάρει το τσοκ κι ούτε σφίγγει ούτε ξεσφίγγει. Από τύχη όμως μπλόκαρε με αυτό το παπαράκι, πώς το λένε, που παίρνει τις μύτες των κατσαβιδιών. Επειδή έχω πλέον διάφορα makita κι επειδή δεν είναι και τίποτα το τρομερό (αν και τότε το χα βρει σε εξαιρετική τιμή κι έβγαλε με το παραπάνω τα λεφτά του) το χρησιμοποιώ αραιά και που για μικροβιδώματα. Δεν θέλω να δοκιμάσω να το φτιάξω χωρίς να ξέρω μην το χαλάσω, αλλά αν έχει κάποιος να προτίνει ίσως το κοιτάξω.
:wave2:

Acacius
07/05/2020, 15:01
Στα 2-3 δράπανα που έχω πιάσει η αλλαγή είναι ουσιαστικά υπόθεση μιας βίδας. Στη δική σου περίπτωση, αν η υποδοχή για bit έχει μαγκώσει και δε βγαίνει, δε θα έχεις πρόσβαση διότι η βίδα βρίσκεται στο βάθος του τσοκ, πίσω από εκεί που πιάνουν οι σιαγώνες.

Με WD40 και ζέστη δοκίμασες;

daz
07/05/2020, 15:09
Στα 2-3 δράπανα που έχω πιάσει η αλλαγή είναι ουσιαστικά υπόθεση μιας βίδας. Στη δική σου περίπτωση, αν η υποδοχή για bit έχει μαγκώσει και δε βγαίνει, δε θα έχεις πρόσβαση διότι η βίδα βρίσκεται στο βάθος του τσοκ, πίσω από εκεί που πιάνουν οι σιαγώνες.

Με WD40 και ζέστη δοκίμασες;

Η βίδα αυτή πρέπει να έχει ανάποδο σπείρωμα αλλά δε νομίζω να θέλει να αλλάξει το τσοκ. Μάλλον για να το φτιάξει ρώτησε, αν κατάλαβα καλά.

JNP
07/05/2020, 15:27
Αλήθεια μιας και λέμε για τσοκ. Έχω ένα b&d μπαταρίας που εδώ και καιρό έχει μπλοκάρει το τσοκ κι ούτε σφίγγει ούτε ξεσφίγγει. Από τύχη όμως μπλόκαρε με αυτό το παπαράκι, πώς το λένε, που παίρνει τις μύτες των κατσαβιδιών. Επειδή έχω πλέον διάφορα makita κι επειδή δεν είναι και τίποτα το τρομερό (αν και τότε το χα βρει σε εξαιρετική τιμή κι έβγαλε με το παραπάνω τα λεφτά του) το χρησιμοποιώ αραιά και που για μικροβιδώματα. Δεν θέλω να δοκιμάσω να το φτιάξω χωρίς να ξέρω μην το χαλάσω, αλλά αν έχει κάποιος να προτίνει ίσως το κοιτάξω.
:wave2:

Βάλε μια φώτο να καταλαβαινομαστε καλύτερα.
πχ. Το τσοκ έχει κλειδί για σφίξιμο ή όχι;

Acacius
07/05/2020, 15:51
Η βίδα αυτή πρέπει να έχει ανάποδο σπείρωμα αλλά δε νομίζω να θέλει να αλλάξει το τσοκ. Μάλλον για να το φτιάξει ρώτησε, αν κατάλαβα καλά.

Για κάποιο λόγο πήγε το μυαλό μου απ'ευθείας στην αντικατάσταση. Για επισκευή... WD40 και ζέστη τότε :D

Αν έχει αφαιρεθεί από το δράπανο, πάρχει δυνατότητα να αποσυναρμολογηθεί ένα τσοκ για να καθαριστούν τα μέρη του;

cityfly
07/05/2020, 16:02
418006

Αυτό είναι.
Ναι δεν έχω πρόσβαση στη βίδα και δεν έχω ασχοληθεί γιατί δεν το χρησιμοποιώ ως τίποτα άλλα παρά ως βιδωτήρι. Κι αυτό για μικροπράγματα.
Λέτε το wd40 να κάνει κάτι; Φοβάμαι μην διαλυθεί τελείως και είναι για πέταμα.

cityfly
07/05/2020, 16:03
Η μονωτική είναι γιατί το άλλο το θεϊκό έχει χάσει το μαγνητάκι του οπότε έβαλα ένα εξωτερικά αλλά χωρίς ταινία φεύγει. :p

daz
07/05/2020, 16:05
Για κάποιο λόγο πήγε το μυαλό μου απ'ευθείας στην αντικατάσταση. Για επισκευή... WD40 και ζέστη τότε :D

Αν έχει αφαιρεθεί από το δράπανο, πάρχει δυνατότητα να αποσυναρμολογηθεί ένα τσοκ για να καθαριστούν τα μέρη του;

εξαρτάται.

Βασικά, αφού κάποιος έβαλε όλα αυτά τα εξαρτήματα μαζί, σίγουρα κάποιος άλλος μπορεί να τα χωρίσει. Ειδικά αν δεν υπάρχουν πλαστικά μέρη που κουμπώνουν one way.

Bowleno
08/05/2020, 00:25
418006

Αυτό είναι.
Ναι δεν έχω πρόσβαση στη βίδα και δεν έχω ασχοληθεί γιατί δεν το χρησιμοποιώ ως τίποτα άλλα παρά ως βιδωτήρι. Κι αυτό για μικροπράγματα.
Λέτε το wd40 να κάνει κάτι; Φοβάμαι μην διαλυθεί τελείως και είναι για πέταμα.

Το ίδιο ακριβώς μοντέλο πήρα ως δώρο στον κουμπάρο μου το καλοκαίρι. Ελπίζω να μην του παρουσιάσει το ίδιο και μου κατεβάσει όλους τους Αγίους....:cry::lol:

daz
08/05/2020, 01:58
Ρε παιδιά το έχουμε πει. Τα b&d δεν έχουν καμία διαφορά από τα υπόλοιπα φθηνά της κατηγορίας. Είναι για όσο δουλέψουν. Μπορεί να βγάλουν δουλειά μπορεί και όχι. Μπορεί να είναι λειτουργικά ακόμα, με μπαταρίες που δεν τα έχουν παίξει και να αχρηστευτούν από μια χαζομάρα που δεν αξίζει ούτε καν τον κόπο να την επισκευάσω. Ανάλογα τη χρήση μπορεί να χαλάσουν απ' την ίδια χαζομάρα ή από κάποια άλλη.

Για μένα? Αν είστε σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και θέλετε να ανοίγεται καμιά τρύπα στον τοίχο ή να συναρμολογήσετε το γραφείο του πιτσιρικά απ' τα ικέα, ειναι μια χαρά. Όταν στην εξίσωση μπαίνουν πιο απαιτητικές εργασίες μπορεί να ανταποκριθούν μπορεί και όχι, αλλά η πχ, η πράσινη σειρά της bosch ή τα εισαγωγικά μοντέλα της μπλε ή κάποιες προσφορές σε μακίτα, είναι καλύτερη επένδυση.

Ο αδελφός μου, σιδεροφάγος απ' τους λίγους, έχει πολλά χρονια ένα πράσινο μπος. Του έχει πιει το αίμα. Κάθε χρονο αλλάζει το μαγαζί, έχει φτιάξει το σπίτι του κτλ. Του χάλασε το διακόπτης που αλλάζει από δεξιόστροφη σε αριστερόστροφη περιστροφή και το επισκεύασε πολύ φθηνά σε μια αντιπροσωπία. Το έδωσε στον πατέρα μου και του πήρε βράδυ, το μπλε μποσάκι που του είχα αφήσει για να κάνει τα μερεμέτια του στο χωριό. Και το πράσινο κακοποιημένο μπος στα χέρια του πατέρα μου και το μπλε δικό μου στα χέρια του αδελφού μου, έχουν πολύ δουλειά ακόμα να βγάλουν. Και τα δύο τα θεωρώ καλή επένδυση. Οποιοδήποτε einhel, lidl, bnd είχε μπει στην παραπάνω εξίσωση, τώρα θα ήταν στα σκουπίδια. Θες επειδή κόλλησε το τσοκ? Επειδή εξαυλώθηκαν οι εγκοπές του και δε συγκρατούν το τρυπάνι? Επειδή έπεσε και άνοιξε? Κάηκε το μοτέρ? Χάλασε η σκανδάλη και δεν υπάρχει ανταλλακτικό?

Αλλά ακόμα και αν δε χαλάσει, όταν έχεις απαιτήσεις χρειάζεσαι και την σωστή εργονομία, βάρος, αποτελεσματικότητα κρούσης (και όχι να είναι μόνο κατ' όνομα κρουστικό), διάρκεια μπαταρίας (σε όσα έχουν), κτλ. Οπότε ανάλογα με τις ανάγκες μας κάνουμε τις κατάλληλες αγορές. Χρειάζομαι b&d? Παίρνω b&d ή παίρνω αυτά που είναι δίπλα απ' τις μπανάνες στα λιντλ, αλλά ξέρω τι πήρα και γιατί το πήρα και δεν τρώω το παραμύθι οτι πήρα και γμ τα εργαλεία.
Όπως επίσης, αν χρειάζομαι b&d παίρνω b&d και επίσης δεν τρώω το παραμύθι ότι θα ήταν καλύτερα να σκάσω κατοστάρικο και να πάρω το μπλε μποσάκι που είναι σε προσφορά μαζί με τρυπάνια που δεν ξέρω αν θα χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσω.

Για μένα ο city το έθεσε μια χαρά. Ότι ήταν να κάνει το έκανε και με το παραπάνω. Μπορώ να του δώσω λίγο ζωή ακόμα? Έχει καλώς? Δε μπορώ? Άστο έτσι για βοηθητικό. Εγώ βλέπω οτι το παραπάνω bnd την έκανε τη δουλειά του και δεν έχει λόγο να παραπονιέται καποιος οτι κόλλησε το τσοκ. Ε ναι, κάτι θα χαλάσει κάποια στιγμή, που ίσως δεν αξίζει να το φτιαχθεί, γιατί το εργαλείο πνέει τα λοίσθια ή κοστίζει όσο ένα καινούριο παρόμοιο.

fasarias
08/05/2020, 08:00
Ολα τα μπλε δραπανοκατσαβιδα της bosch εχουν τσοκ της rohm?

Εγω εχω το gsb 18 v-li το οποιο δεν εχει μεταλλικο τσοκ αλλα πλαστικο ή καρβιδιου νομιζω.

Καλο τσοκ παντως ειναι, ουτε λασκαρει ουτε τιποτα και εχει αντεξει αρκετη καταπονηση επανω στην δουλεια.

daz
08/05/2020, 11:17
Δε ξέρω.

Εχει πολλά.

http://eshop.roehm.biz/roehm_de_en/extra-rv-80-mit-schlagbohraufnahme-1-4-hex.html

http://eshop.roehm.biz/roehm_de_en/extra-rv-80-metallausfuhrung.html

http://eshop.roehm.biz/roehm_de_en/extra-rv-80-kunststoffausfuhrung.html

Αυτά είναι για "corded and cordless drills" πλαστικά και μεταλλικά.

macdeath_s
08/05/2020, 11:18
Daz ερωτήξεις:

- Στη Bosch πέραν από κατασκευή άλλο ένα πλεονέκτημα που είδα είναι ότι οι μπαταρίες που παίρνεις κάνουν για όλα τα εργαλεία. Το ψαξα λίγο αλλά δεν έβγαλα άκρη. Αυτό είναι μεγάλο προσόν κατ εμέ. Είναι όμως μόνο η σειρά ProCore ή όλες οι 18V. Επίσης Dewalt και Bosch βρήκα καλύτερες προσφερές από μας εδώ ακόμη και με την έκπτωση που χω :) βέβαια είναι 20-30 ευρώ οπότε μπορεί να ρθει μία ή άλλη με μεταφορικά.

- Η προσφορά που χω βρει εδώ για Milwaukee kit (δράπανο και παλμικό) στα 300 είναι αρκετά καλή. Το παλμικό για το μηχανάκι που μπορεί να χρησιμέψει ? Όντως δεν γνωρίζω δεν τρολάρω.

daz
08/05/2020, 12:14
Daz ερωτήξεις:

- Στη Bosch πέραν από κατασκευή άλλο ένα πλεονέκτημα που είδα είναι ότι οι μπαταρίες που παίρνεις κάνουν για όλα τα εργαλεία. Το ψαξα λίγο αλλά δεν έβγαλα άκρη. Αυτό είναι μεγάλο προσόν κατ εμέ. Είναι όμως μόνο η σειρά ProCore ή όλες οι 18V.

Ετσι δεν είναι με όλες τις μάκρες? Μια μπαταρία 18v κάνει σε όλη την 18βολτη σειρά.

- Η προσφορά που χω βρει εδώ για Milwaukee kit (δράπανο και παλμικό) στα 300 είναι αρκετά καλή. Το παλμικό για το μηχανάκι που μπορεί να χρησιμέψει ? Όντως δεν γνωρίζω δεν τρολάρω.

Δεν έχω παλμικό αλλά θεωρώ πως θα σε βοηθήσει σε κάποιες κολλημένες βίδες. Τις υπολοιπες απλα θα τις ξεβιδώνεις πιο γρήγορα εύκολα.

Μια κολλημένη βίδα αν τη ζορίσεις με την καστάνια μπορεί να κοπεί το κεφάλι. Με το κρουστικό μπορεί να ξεκολλήσει γιατί θα δέχεται πολλές μικρές κρούσεις. Εδώ όμως θέλει προσοχή γιατί ο μόνος τρόπος ελέγχου της ροπής είναι το πάτημα της σκανδάλης. Αν πατήσεις τέρμα την σκανδάλη σε κολλημένη, ή θα την ξεβιδώσει ή θα την κόψει σα βούτυρο.

Σε βίδες κατσαβιδιού επίσης θα σε βοηθήσει, ειδικά στις κολλημένες. Μετά όμως πέρνα μια βόλτα απ' το θρεντ για τις μύτες κατσαβδιών για κρουστικά γιατί αν δεν βάλεις τις κατάλληλες με τον ανάλογο αντάπτορα, θα στις σπάει με τη σκέψη.

Γενικά το 18βολτο είναι λίγο overkill για απλές εργασίες σε μηχανάκι. Το 10βολτο βγάζει πάνω 100nm, με το 18βολτο θα λύνεις και μπουλόνια τροχών.

JNP
08/05/2020, 12:30
. 100nm, .

100nm? =100Nm

cityfly
08/05/2020, 13:03
Το ίδιο ακριβώς μοντέλο πήρα ως δώρο στον κουμπάρο μου το καλοκαίρι. Ελπίζω να μην του παρουσιάσει το ίδιο και μου κατεβάσει όλους τους Αγίους....:cry::lol:
Κοίτα εγώ το χω περίπου πέντε χρόνια και το χω ταλαιπωρήσει πολύ.
Όταν λέω δεν είναι τίποτα φοβερό το λέω συγκριτικά με τα επόμενα. Αξιοπρεπέστατο είναι.

daz
08/05/2020, 13:09
100nm? =100Nm

γιεπ.

cityfly
08/05/2020, 13:15
Ρ, η πράσινη σειρά της bosch ή τα εισαγωγικά μοντέλα της μπλε ή κάποιες προσφορές σε μακίτα, είναι καλύτερη επένδυση. .

έχω αρχίσει να καταλήγω στην εντύπωση ότι σε μερικά εργαλεία είναι πώς θα σου κάτσει.
Προσωπικά την bosch την είχα σε συμπάθεια αλλά τελευταία δεν ξέρω. Έχω ένα επιτραπέζιο πριόνι (pts 10) από τα σχετικά φτηνά, επαγγελματικό δεν το λες (το πήρα γιατί είχε 7 χρόνια εγγύηση) ε ήδη εχει επισκευαστεί μια φορά στην εγγύηση, δεν κάηκε αλλά μάλλον το πρόλαβα, έβγαζε κάτι θεϊκές σπίθες. Μαζί είχα πάρει ένα πράσινο τροχό με ρυθμιστή στροφών επειδή δεν είχα πάλι με 7. Είναι τώρα 5 και κάτι με πάρα πολύ μικρή χρήση προχθές το πήγα στο μαγαζί να το στείλουν για επισκευή γιατί απλά σταμάτησε να λειτουργεί. Έχω εδώ κι 6-7 μήνες πάλι πράσινο φαλτσοπρίονο pcm7s αν δεν κάνω λάθος, στους ούτε δύο μήνες σταμάτησε να δουλεύει το λέιζερ. Δεν το χω πάει ακόμα πίσω γιατί για το γλυπτό δεν μου χρειαζόταν το λέιζερ αλλά μου ήταν απαραίτητο το πριόνι, αλλά σύντομα θα το πάω. Σαν πριόνι πάντως, για την τιμή του, είναι πολύ καλό. Έχει βέβαια τα συνηθισμένα σχεδιαστικά θέματα αυτού του επιπέδου τιμής αλλά αυτά που δεν τα έχουν πάνε σχεδόν τρεις φορές πάνω
Γενικά έχω αρχίσει να προτιμώ τα μακίτα τα οποία και λόγω τιμής είναι πιο κοντά στα μπλε, (μπλε δεν είχα ποτέ).

Κατά τα άλλα συμφωνώ με το πνεύμα της ανάρτησής σου

cityfly
08/05/2020, 13:22
Daz ερωτήξεις:

- Στη Bosch πέραν από κατασκευή άλλο ένα πλεονέκτημα που είδα είναι ότι οι μπαταρίες που παίρνεις κάνουν για όλα τα εργαλεία. Το ψαξα λίγο αλλά δεν έβγαλα άκρη. Αυτό είναι μεγάλο προσόν κατ εμέ. Είναι όμως μόνο η σειρά ProCore ή όλες οι 18V. Επίσης Dewalt και Bosch βρήκα καλύτερες προσφερές από μας εδώ ακόμη και με την έκπτωση που χω :) βέβαια είναι 20-30 ευρώ οπότε μπορεί να ρθει μία ή άλλη με μεταφορικά.

Αυτό ισχύει και για τα makita και το καλό είναι ότι με δύο 18άρες βολεύεσαι με 36βολτα εργαλεία κάτι που δεν ισχύει για όλα της bosch.
Το χλοοκοπτικό πχ της makita παίρνει δύο 18άρες ενώ της bosch μία 36άρα.
Το χουν καταλάβει πολύ καλά αυτό στην makita γιατί όταν πάρεις 1-2 εργαλεία συνεχίζεις στην ίδια μάρκα ακριβώς επειδή κάποιες φορές μπαταρίες και φορτιστές κάνουν παραπάνω από το εργαλείο και τα έχεις ήδη.
Το παράδειγμα δεν ήταν τυχαίο, πρόσφατα πήρα χλοοκοπτικό makita για αυτόν το λόγο παρόλο που το bosch είχε ένα σημείο παραπάνω που είχε ενδιαφέρον, (χωρίς το άλλο να είναι κάπου κακό) αλλά το ένα μου κόστισε ούτε 140 ενώ για το άλλο που θα πρεπε να πάρω μπαταρία και φορτιστή θα θελα πάνω από 600.

Το παλμικό δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι στο μηχανάκι, ίσως και να είναι και ρίσκο, αυτό είναι κυρίως χρήσιμο όταν βιδώνεις απευθείας μεγάλες βίδες χωρίς (ή με λίγο μόνο) τρύπημα σε ξύλο και κυρίως σκληρό.
Πρόσφατα χρειάστηκε να βιδώνω σε δρυ 5χ10 άλλα δοκάρια πάλι 5χ10. Χωρίς το παλμικό απλά δεν γινόταν σωστά (ενίοτε δεν γινόταν καν) ή θα έπρεπε να είχα κάποιο πολύ δυνατό και άρα πολύ πιο βαρύ που θα ζοριζόταν και πολύ.

losvre
09/05/2020, 11:56
έχω αρχίσει να καταλήγω στην εντύπωση ότι σε μερικά εργαλεία είναι πώς θα σου κάτσει.
Προσωπικά την bosch την είχα σε συμπάθεια αλλά τελευταία δεν ξέρω. Έχω ένα επιτραπέζιο πριόνι (pts 10) από τα σχετικά φτηνά, επαγγελματικό δεν το λες (το πήρα γιατί είχε 7 χρόνια εγγύηση) ε ήδη εχει επισκευαστεί μια φορά στην εγγύηση, δεν κάηκε αλλά μάλλον το πρόλαβα, έβγαζε κάτι θεϊκές σπίθες. Μαζί είχα πάρει ένα πράσινο τροχό με ρυθμιστή στροφών επειδή δεν είχα πάλι με 7. Είναι τώρα 5 και κάτι με πάρα πολύ μικρή χρήση προχθές το πήγα στο μαγαζί να το στείλουν για επισκευή γιατί απλά σταμάτησε να λειτουργεί. Έχω εδώ κι 6-7 μήνες πάλι πράσινο φαλτσοπρίονο pcm7s αν δεν κάνω λάθος, στους ούτε δύο μήνες σταμάτησε να δουλεύει το λέιζερ. Δεν το χω πάει ακόμα πίσω γιατί για το γλυπτό δεν μου χρειαζόταν το λέιζερ αλλά μου ήταν απαραίτητο το πριόνι, αλλά σύντομα θα το πάω. Σαν πριόνι πάντως, για την τιμή του, είναι πολύ καλό. Έχει βέβαια τα συνηθισμένα σχεδιαστικά θέματα αυτού του επιπέδου τιμής αλλά αυτά που δεν τα έχουν πάνε σχεδόν τρεις φορές πάνω
Γενικά έχω αρχίσει να προτιμώ τα μακίτα τα οποία και λόγω τιμής είναι πιο κοντά στα μπλε, (μπλε δεν είχα ποτέ).

Κατά τα άλλα συμφωνώ με το πνεύμα της ανάρτησής σου

Εγώ από όσο εχω δουλέψει τα Βosch 20 plus xρόνια η ποιότητα τότε με τώρα δεν είναι η ίδια. Αν πας σε διάλεξε προσεκτικά ποια μοντέλα θα πάρεις γιατί έχουν κάποια πολύ καλά αλλά και πολλές πατάτες.

Το καλό εργαλείο στα δύσκολα φαίνεται και μετά από αρκετό διάστημα λειτουργίας.

Στην αρχή όλα είναι ωραία όπως νιόπαντρος:D

fasarias
09/05/2020, 19:54
Εγω διαφωνω και πιστευω πως το παλμικο ειναι καταλληλοτερο απο το δραπανοκατσαβιδο για γενικες εργασιες βιδωματος-λυσιματος στο μηχανακι ή οπου αλλου χρειαστει.

Ελαφρυτερο, γρηγοροτερο, αλλαζεις μυτες και καρυδακια σε 1 μιλισεκοντ και δεν θα ζοριστει πουθενα και σε καμμια κολλημενη βιδα, αρκει να ξερεις να το δουλευεις σωστα και πως να πατας την σκανδαλη.
Στην τελικη αυτη ειναι και η δουλεια του, να ειναι δηλαδη κατσαβιδι.
Το δραπανοκατσαβιδο τι να το κανει? Θα βαλει μηπως να τρυπησει τιποτα και το χρειαζεται?

Ιδανικοτερο βεβαια να τα παρεις σετακι και να εισαι κομπλε.

daz
11/05/2020, 14:00
Τα multi είναι εδώ.

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151897

losvre
11/05/2020, 17:55
To Παλμικό καλό είναι να χρησιμοποείται για λύσιμο μόνο και πάλι αν η βίδα είναι μικρή, κάτω απο Μ8, και πολλών ετών πάλι υπάρχει η περίπτωση να κοπεί.

Για μηχανή κοίτα και τα impact χειρός, Vessel, Κοκεν, εκτός και αν είσαι συνεργείο οπότε δε το συζητάμε.

cityfly
12/05/2020, 20:38
Εγω διαφωνω και πιστευω πως το παλμικο ειναι καταλληλοτερο απο το δραπανοκατσαβιδο για γενικες εργασιες βιδωματος-λυσιματος στο μηχανακι ή οπου αλλου χρειαστει.

Ελαφρυτερο, γρηγοροτερο, αλλαζεις μυτες και καρυδακια σε 1 μιλισεκοντ και δεν θα ζοριστει πουθενα και σε καμμια κολλημενη βιδα, αρκει να ξερεις να το δουλευεις σωστα και πως να πατας την σκανδαλη.
Στην τελικη αυτη ειναι και η δουλεια του, να ειναι δηλαδη κατσαβιδι.
Το δραπανοκατσαβιδο τι να το κανει? Θα βαλει μηπως να τρυπησει τιποτα και το χρειαζεται?

Ιδανικοτερο βεβαια να τα παρεις σετακι και να εισαι κομπλε.

Το καλό δραπανοκατσάβιδο δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται με το δράπανο όταν βιδώνεις, και ένα καλό είναι αρκετά δυνατό και κατά κανόνα ρυμιζόμενο, και παλμικά υπάρχουν ρυθμιζόμενα αλλά είναι αρκετά ακριβά.
Φοβάμαι ότι το παλμικό μπορεί να προκαλέσει ζημιές στο βίδωμα σε μαλακά υλικά, ακόμα και στο ξεβίδωμα.

lazarefa
14/05/2020, 11:10
Ερώτηση: Γνωρίζετε αν η μπαταρία στα επαναφορτιζόμενα δραπανοκατσάβιδα (και γενικά στα εργαλεία μπαταρίας) είναι σκόπιμο να αφαιρείται από το εργαλείο, αντί να μένει προσαρμοσμένη πάνω του, όταν το τελευταίο δεν χρησιμοποιείται, ώστε ενδεχομένως να αποφεύγεται η αποφόρτισή της (και άρα να παρατείνεται έμμεσα η διάρκεια ζωής της, καθώς όλες αντέχουν συγκεκριμένο αριθμό φορτίσεων, πχ 500-600) ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο;

daz
14/05/2020, 11:18
Ερώτηση: Γνωρίζετε αν η μπαταρία στα επαναφορτιζόμενα δραπανοκατσάβιδα (και γενικά στα εργαλεία μπαταρίας) είναι σκόπιμο να αφαιρείται από το εργαλείο, αντί να μένει προσαρμοσμένη πάνω του, όταν το τελευταίο δεν χρησιμοποιείται, ώστε ενδεχομένως να αποφεύγεται η αποφόρτισή της (και άρα να παρατείνεται έμμεσα η διάρκεια ζωής της, καθώς όλες αντέχουν συγκεκριμένο αριθμό φορτίσεων, πχ 500-600) ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο;

Ναι καλό είναι να αφαιρείται. Όχι τόσο για παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, όσο για να έχεις φορτισμένη ή μερικώς φορτισμένη μπαταρία, όταν χρειαστείς το εργαλείο.

Όταν την αφαιρείς, δεν έχεις απώλειες. Το φορτίο που θα χάσει εξαρτάται μόνο απ' την ποιότητα της μπαταρίας, τη θερμοκρασία και τη χωρητικότητα της.

losvre
18/05/2020, 11:00
Καλημέρα σε όλους,

Εχω μια απορία με τα multivolt, ένα εργαλείο το οποίο δουλεύει σε 12v-18v λογικά θα έχει περισσότερη δύναμη κλπ στα 18v η δεν έχει σημασία;

Αν μπορεί κάποιος ας δώσει πληροφορίες για εργαλεία αυτού του είδους και απόδοση στα διαφορετικά voltage.

θενκς!!!

daz
18/05/2020, 11:41
Στο σαιτ του κατασκευαστή κοίταξες?

Acacius
18/05/2020, 23:09
Καλημέρα σε όλους,

Εχω μια απορία με τα multivolt, ένα εργαλείο το οποίο δουλεύει σε 12v-18v λογικά θα έχει περισσότερη δύναμη κλπ στα 18v η δεν έχει σημασία;

Αν μπορεί κάποιος ας δώσει πληροφορίες για εργαλεία αυτού του είδους και απόδοση στα διαφορετικά voltage.

θενκς!!!

Επειδή δε λες μάρκα ίσως κάνω λάθος, αλλά η ιδέα του multivolt όπως την έχω καταλάβει εγώ είναι ότι έχεις ένα εργαλείο που λειτουργεί π.χ. στα 20V, ένα που λειτουργεί στα 40V, και μπορείς να δουλεύεις και τα δύο με την ίδια μπαταρία που βγάζει κατ'επιλογήν είτε 20, είτε 40.

Τα βολτάζ που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι ακέραια πολλάπλάσια του χαμηλότερου προσφερόμενου, διότι απλά μετατρέπεις τη συνδεσμολογία στις συστοιχίες μέσα στη μπαταρία από παράλληλη σε εν σειρά. Οπότε μία μπαταρία με δύο συστοιχίες μπορεί (θεωρητικά) να λειτουργήσει π.χ. ως 20V-6Ah ή 40V-3Ah και μία με τρεις ως 20V-6Ah ή 60V-2Ah.

losvre
18/05/2020, 23:24
Επειδή δε λες μάρκα ίσως κάνω λάθος, αλλά η ιδέα του multivolt όπως την έχω καταλάβει εγώ είναι ότι έχεις ένα εργαλείο που λειτουργεί π.χ. στα 20V, ένα που λειτουργεί στα 40V, και μπορείς να δουλεύεις και τα δύο με την ίδια μπαταρία που βγάζει κατ'επιλογήν είτε 20, είτε 40.

Τα βολτάζ που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι ακέραια πολλάπλάσια του χαμηλότερου προσφερόμενου, διότι απλά μετατρέπεις τη συνδεσμολογία στις συστοιχίες μέσα στη μπαταρία από παράλληλη σε εν σειρά. Οπότε μία μπαταρία με δύο συστοιχίες μπορεί (θεωρητικά) να λειτουργήσει π.χ. ως 20V-6Ah ή 40V-3Ah και μία με τρεις ως 20V-6Ah ή 60V-2Ah.

η Hitachi, Panasonic, Fein ¨εχουν τέτοια εργαλεία. Οι μπταρίες είναι τα ίδια AH αλλά διαφορετικό voltage, π.χ 12v kai 18V 3ah.

Acacius
18/05/2020, 23:59
η Hitachi, Panasonic, Fein ¨εχουν τέτοια εργαλεία. Οι μπταρίες είναι τα ίδια AH αλλά διαφορετικό voltage, π.χ 12v kai 18V 3ah.

Δεν το ξέρω αυτό, οπότε πάσο. Είμαι περίεργος πώς υλοποιήθηκε, εκτός κι αν το εργαλείο κάνει μετατροπή τάσης (αμφιβάλλω), ή απλά λειτουργεί σε χαμηλότερη ισχύ από την κανονική του.

Bowleno
31/05/2020, 10:01
Τα μπλε μπος έχουν rohm που ειναι σημείο αναφοράς ποιότητας. Τα πράσινα δεν ξέρω. (edit. νομίζω έχουν μια φθηνότερη σειρά της rohm, με πλαστικό περίβλημα).

Πες την ιστορία σου, λίγο πολύ όλοι έχουμε γίνει ρεζίλι εδω μέσα. :lol:

Έχω γίνει ρεζίλι πολλάκις, :lol: άντε πάμε άλλη μια:

Όταν πήρα το διαζύγιο, πήρα των ομματίων μου, τα εργαλεία μου και μετακόμισα στο σπίτι της νυν (μην βαράτε, ξέρω, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού :D αλλά...)
Τέσπα, μου ζητάει κάποια στιγμή να κάνω τρύπες στους τοίχους για να κρεμάσει κάδρα κ.λ.π.
Ανεβάζω το δράπανο μου, κάνω τις εργασίες, γυρνάει και μου λέει:
-Είδες τι χρήσιμο είναι το δράπανο που έχΩ;
-όπα; δικό μου είναι μπρε το έφερα από όταν ήρθα εδώ.....
-όχι το είχα αγοράσει πριν 4 χρόνια!
-Ρε πας καλά;;; δεν ξέρω εγώ τα εργαλεία μου;;;; και δώωωωστου αντεγκλήσεις επί 3 χρόνια όποτε το ανέβαζα για εργασίες..... καντήλια, αγίους......
Μέχρι που μια ωραία πρωία πήγα στο σπίτι της πρώην να δω τον γιο μου....εκεί που πίναμε καφέ, μου λέει η πρώην:
-Τι θα γίνει; θα το πάρεις καμιά φορά αυτό; εμένα μου είναι άχρηστο.....
Και μου κοτσάρει το.....δράπανο! το βλέπω, δαγκώνομαι, το παίρνω, πάω σπίτι και το δείχνω στην νυν. τα υπόλοιπα τα αφήνω στην φαντασία σας.... :D
418598

daz
31/05/2020, 10:53
:lol:

katsar
31/05/2020, 11:29
Και έχω και το ίδιο, μεγάλο ψοφίμι για τα λεφτά που κόστιζε τότε :a52:
edit το είχα πληρώσει ~70ε προφανώς λόγο του συλλέκτη σκόνης+χειρολαβή που είχε μέσα, με αυτά τα χρήματα είχε πιο δυνατά κρουστικά Makita,Dewalt.Αν δεν ξέρεις και παίρνεις κουτουρού...

lazarefa
09/12/2020, 10:53
Έπεσα πριν λίγο στο παρακάτω Ryobi 18V με 2 μπαταρίες 1,5ΑΗ στα περίπου 83 ευρώ συν μεταφορικά για Ελλάδα από αγγλικό άμαζον (λογικά άλλα 10-15 ευρώ περίπου). Για περίπου 100 ευρώ σύνολο νομίζω είναι μια καλή εναλλακτική για τον σοβαρό ερασιτέχνη, πιθανότατα καλύτερο από τα ανάλογα Parkside των Lidl και με πάνω κάτω το ίδιο κόστος για αυτά που προσφέρει.
https://www.amazon.co.uk/dp/B07YT5HGH3/ref=sspa_dk_hqp_detail_aax_0?psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUExWEsyME9OWlpCTjhPJmVuY3J5cHRlZElkPUEwMDM1MzA0MUI4UEpGQUowOFdYMSZlbmN yeXB0ZWRBZElkPUEwNzYzMTU2MTg5RzVGSkgwQzA3ViZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2hxcF9zaGFyZWQmYWN0aW9uPWNsaWNrUmVkaXJ lY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl

daz
09/12/2020, 15:16
Έπεσα πριν λίγο στο παρακάτω Ryobi 18V με 2 μπαταρίες 1,5ΑΗ στα περίπου 83 ευρώ συν μεταφορικά για Ελλάδα από αγγλικό άμαζον (λογικά άλλα 10-15 ευρώ περίπου). Για περίπου 100 ευρώ σύνολο νομίζω είναι μια καλή εναλλακτική για τον σοβαρό ερασιτέχνη, πιθανότατα καλύτερο από τα ανάλογα Parkside των Lidl και με πάνω κάτω το ίδιο κόστος για αυτά που προσφέρει.
https://www.amazon.co.uk/dp/B07YT5HGH3/ref=sspa_dk_hqp_detail_aax_0?psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUExWEsyME9OWlpCTjhPJmVuY3J5cHRlZElkPUEwMDM1MzA0MUI4UEpGQUowOFdYMSZlbmN yeXB0ZWRBZElkPUEwNzYzMTU2MTg5RzVGSkgwQzA3ViZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2hxcF9zaGFyZWQmYWN0aW9uPWNsaWNrUmVkaXJ lY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl

Δλδ ενα 100ρικάκι. Τι διαφορά πιστεύεις οτι θα έχει απ' αυτό.

https://www.skroutz.gr/s/8271122/Einhell-TC-CD-18-2-Li-i-18V-2x1-5Ah.html

daz
09/12/2020, 15:36
Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα αυτό (https://www.skroutz.gr/s/10906415/Makita-DF457DWE-18V-2x1-5Ah.html) με 25 ευρώ παραπάνω. Δεν έχει κρούση αλλά έτσι κι αλλιώς η κρούση που έχουν τα φθηνά είναι για να είναι.
Αν ήθελα κρούση θα έπαιρνα αυτό (https://www.skroutz.gr/s/10928344/Makita-HP457DWE-18V-1x1-5Ah.html).

Τιμή από εξωτερικό δε κοίταξα καν.

Αν δεν ήθελα με τίποτα να ξεφύγω απ' το 100ρικο θα έπαιρνα αυτό (https://www.skroutz.gr/s/18594446/Yato-%CE%A5%CE%A4-82788-18V-1x2Ah.html)

Αλλες επιλογές σε διάφορες τιμές από Ελλάντα χωρίς να κοιτάξω χαρακτηριστικά ή τιμές εκτός skroutz

https://www.skroutz.gr/s/8583847/Bulle-PLCDL-M130JST-18V-2x2Ah.html

https://www.skroutz.gr/s/19582911/Skil-3010-AA-18V-1x2-5Ah.html

https://www.skroutz.gr/s/14160910/Einhell-TE-CD-18-Li-E-18V-1x2Ah.html

https://www.skroutz.gr/s/24522346/Bulle-633075-18V-1x2Ah.html

https://www.skroutz.gr/s/8271122/Einhell-TC-CD-18-2-Li-i-18V-2x1-5Ah.html

https://www.skroutz.gr/s/380700/Maktec-MT071E-18V-2x1-1Ah.html

lazarefa
09/12/2020, 17:55
Προσωπικά έχω σε αρκετά μεγαλύτερη υπόληψη τα Ryobi από τα Einhell. Συν τοις άλλοις δεν φαίνεται το συγκεκριμένο Einhell να είναι καρμπόν ίδιο με το Ryobi (αφού προφανώς και τα 2 κινέζικα είναι). Έχει μέγιστη ροπή στρέψης 40ΝΜ ενώ το Ryobi 50ΝΜ. Επίσης το μαγαζί με τα 98 ευρώ δεν διαθέτει φυσικό κατάστημα και πουλάει μόνο μέσω σκρούτζ με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει (εγώ θα το σκεφτόμουν να αγοράσω από το εν λόγω που εμφανίστηκε από το πουθενά στην πλατφόρμα του σκρουτζ) και το πρώτο "κανονικό" κατάστημα μετά από αυτό, το έχει στα 115 ευρώ περίπου.
Από κει και πέρα, κι εγώ θα προτιμούσα το Μakita που έβαλες αν είχα να αγοράσω κάποιο από όλα αυτά, εφόσον όμως το έβρισκα πραγματικά διαθέσιμο στα 125 ευρώ, μια που αν πρόσεξες το φτηνότερο σκρουτζομάγαζο που φαίνεται να το έχει άμεσα διαθέσιμο, το ξεκινά από τα 165 ευρώ συν κάτι ψιλά για μεταφορικά. Οπότε μιλάμε για ξεκάθαρα άλλη κλάση εργαλείου/τιμής.

daz
09/12/2020, 20:40
Δλδ αυτά που λένε παράδοση 4-10 μέρες δεν το έχουν διαθέσιμο?

Τέλος πάντων, δεν έκανα ερευνα αγοράς. Κάποιες προτάσεις έκανα. Πάρτο απ' το εξωτερικό ή απ' όπου θέλεις. Δλδ θα πάρεις το ryoby απ' έξω επειδή δε βρίσκεις το makita στην Ελλάδα.

Κατά τ' άλλα, τι ryoby, τι einhel, total, bulle, ktl.. πεις, είναι το ίδιο πράγμα. Ναι το ένα λέει 40 και το άλλο 50 και τα δυο μπορεί να έχουν 30.. Αλήθεια δίνεις σημασία στο τι γράφουν επάνω εργαλεία αυτού του επιπέδου?
Και επιπλέον άλλα έχουν μεταλλικό τσοκ, άλλα έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες κτλ.

Συν τοις άλλοις δεν φαίνεται το συγκεκριμένο Einhell να είναι καρμπόν ίδιο με το Ryobi (αφού προφανώς και τα 2 κινέζικα είναι)

Τι εννοείς? Ποιός είπε οτι είναι καρμπόν? Και γιατί να είναι καρμόν? Και αν είναι καρμπόν νομίζεις οτι είναι ίδια επειδή θα μοιάζουν?
Όλα κινέζικα είναι. Και το makita με τα 125 και το makita με τα 750 κινέζικο είναι.

lazarefa
10/12/2020, 07:03
Σεβαστοί οι όποιοι προβληματισμοί σου, αλλά νομίζω ότι ξεφεύγουμε από το πνεύμα και τη σκοπιμότητα της ανάρτησής μου. Έβαλα το συγκεκριμένο λινκ, μέρες που έρχονται, σαν ιδέα αγοράς για κάποιον φίλο του φόρουμ που ενδεχομένως έψαχνε κάτι ανάλογο, γύρω στο 100αρικο, δεδομένου ότι πρόκειται για προϊόν που κατά την εκτίμησή μου, προέρχεται από σχετικά σοβαρή εταιρεία ερασιτεχνικών εργαλείων (η οποία συν τοις άλλοις ανήκει στον ίδιο όμιλο που ανήκoyn και οι Milwaukee, AEG Power tools) https://en.wikipedia.org/wiki/Techtronic_Industries
Aπό και και πέρα, όχι, δεν είναι Makita, δεν είναι Fein, δεν είναι Bosch Professional, δεν είναι Metabo, δεν είναι Festool, δεν είναι Flex κοκ. Εξακολουθώ να επιμένω ότι στα δικά μου μάτια είναι καλύτερη/σοβαρότερη εταιρεία από την Einhell, στα επίπεδα των Skil, Maktec (φτηνά Makita), πράσινων Bosch κλπ.
Tο ότι όλα κινέζικα είναι τα ξέρουμε όλοι και το έχουμε πολλάκις συζητήσει. Ξέρουμε όμως επίσης όλοι ότι υπάρχουν κινέζικα με προδιαγραφές Δύσης/Ιαπωνίας, και "κινέζικα" με προδιαγραφές Κίνας δεκαετίας 80. Σαφώς και δεν λέει κάτι το κινέζικα από μόνο του, ούτε είναι μομφή (πλέον, εκτός αν χρησιμοποιείται/υπονοείται με εισαγωγικά " ", που λέει ο λόγος).
Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα της πραγματικής διαθεσιμότητας προϊόντων από σκρουτζομάγαζα, θα μου επιτρέψεις, ως παθών, να πω ότι σχετικά συχνά (σχεδόν πάντα πιο σωστά), η ένδειξη διαθεσιμότητα "4-10 μέρες", ή, ακόμα περισσότερο, "διαθεσιμότητα έως 30 ημέρες", υπονοεί προϊόντα που δεν υπάρχουν στο φυσικό κατάστημα, ενώ δεν είναι καν σίγουρο αν στοκάρονται τη συγκεκριμένη στιγμή και από τον εισαγωγέα-προμηθευτή του εμπόρου, οπότε αν γίνει ηλεκτρονική παραγγελία (μόνο με αντικαταβολή για μένα σε τέτοιες περιπτώσεις), συχνά - πυκνά το σκρουτζομάγαζο "ανακαλύπτει" είτε ότι το προϊόν δεν υφίσταται διαθέσιμο πλέον (οπότε πάπαλα), είτε ότι μπορεί να το παραγγείλει μεν, έχει ωστόσο μεταβληθεί (πάντα προς τα πάνω) η τιμή του δε.
Παρόμοια προσωπική εμπειρία προ μηνός. Βλέπω σε σκρουτζομάγαζο (το οποίο φαντάσου ότι είχε και φυσικό κατάστημα στην πόλη του Βόλου) δυναμόκλειδο Rahsol σε εύρος μέτρησης που με ενδιέφερε (κάτι σε 20-100ΝΜ πχ) και τιμή χώμα, κάτω από 30 ευρώ...Το προϊόν φαινόταν μάλιστα άμεσα διαθέσιμο. Τηλέφωνο στο μαγαζί, μπλα μπλα, θα σας καλέσω σε λίγο να το τσεκάρω η απάντηση. Με καλεί ο υπεύθυνος μετά κανά μισάωρο, ξέρετε, το προϊόν είναι παλιό και δεν υπάρχει στο κατάστημα...Φυσικά αν έκανα παραγγελία προτού τσεκάρω τηλεφωνικά, θα έτρεχα να ζητάω τα χρήματά μου (ο συγκεκριμένος μάλιστα δεν δέχεται κάρτες ή paypal, δουλεύει είτε αντικαταβολή, είτε με κατάθεση μετρητών σε λογαριασμό, κι επειδή το προϊόν φαινόταν στα σάιτ του άμεσα διαθέσιμο, πρόθεσή μου ήταν να κάνω κατάθεση ώστε να γλυτώσω την επιπρόσθετη χρέωση αντικαταβολής).

Tallyban
10/12/2020, 10:07
Γενικώς υπάρχει μπέρδεμα ,"τυφλές" και πολλές λάθος αγορές διαδικτυακά.Προσπαθω πάντα να ψωνίζω από κανονικά μαγαζιά για να δω το προϊόν.Βλεπεις και τους ανθρώπους που έχουν ένα κέρδος από τη πώληση μπροστά σου.

daz
10/12/2020, 11:19
Aπό και και πέρα, όχι, δεν είναι Makita

Μα αυτό λέω. Οτι ίσως κάποιος με 25 ευρώ παραπάνω θα μπορούσε να πάρει μακίτα. Ή να το πάρει απ' το εξωτερικό στα ίδια λεφτά, ή να πάρει απ' το εξωτερικό με 125 το μοντέλο με την κρούση. Τέλος πάντων εννοούσα οτι σε κοντινή τιμή υπάρχουν καλύτερα εργαλεία και οτι στην ίδια τιμή υπάρχουν αρκετές επιλογές λόκαλυ.

Εξακολουθώ να επιμένω ότι στα δικά μου μάτια είναι καλύτερη/σοβαρότερη εταιρεία από την Einhell, στα επίπεδα των Skil, ......

Όλες ίδιες είναι. Αν το κόστος είναι ίδιο, το εργαλείο πάνω κάτω θα είναι ίδιο. Μπορεί το ένα να έχει καλύτερο τσοκ και μια μπαταρία, ένα άλλο να έχει μεγαλύτερες μπαταρίες και να μην έχει κρούση κτλ. Συνήθως σε αυτή την κατηγορία επιλέγεις αυτό που θέλεις βάση χαρακτηριστικών και παρελκόμενων και δεν κοιτάς μάρκα.
Και αυτές οι εταιρίες όταν παραγγέλνουν εργαλεία από κίνα για να τα πουλήσουν σε εμάς κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Επιλέγουν τα χαρακτηριστικά που θέλουν να έχει και μετά διαμορφώνουν την τιμή ανάλογα με την ποιότητα για το αγοραστικό κοινό που θέλουν να απευθυνθούν. Η μόνη διαφορά ειναι οτι εσύ επιλέγεις την ποιότητα με βάση την τιμή και αυτές την τιμή ανάλογα με την ποιότητα.

Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα της πραγματικής διαθεσιμότητας προϊόντων από σκρουτζομάγαζα, θα μου επιτρέψεις, ...

Δε διαφώνησα σε αυτό. Έτσι ακριβώς είναι! Και όχι μόνο σε σκρουτζομάγαζα αλλά σε όλη την διαδικτυακή Ελληνική αγορά. Όπως σου είπα, δεν έκανα έρευνα αλλά τα χρησιμοποίησα σαν σημείο αναφοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.
Κατα τ' άλλα, κατόπιν τηλεφώνου, μπορεί να μη βρω άμεσα διαθέσιμο ένα προιόν στο πρώτο μαγαζί και να το βρω στο δεύτερο ή στο τρίτο. Και το τρίτο μαγαζί να έχει 2.5 ευρώ ακριβότερο το προιόν αλλά να έχει 2 ευρώ λιγότερα μεταφορικά και δωρεάν την αντικαταβολή. Σε γενικές γραμμές όταν ένα προιόν είναι διαθέσιμο από πολλούς αποκλείεται να μη το βρεις Ελλάδα έστω και μετά από μια μικρή ταλαιπωρία που κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει. Αλλά αν δε στηρίξουμε όπως μπορούμε και την Ελληνική αγορά για προιόντα που ξέρουμε οτι είναι διαθέσιμα, τότε δεν έχουμε και πολύ μέλλον. (που δεν έχουμε αλλά τέλος πάντων). Πολλοί απ' τους επαγγελματίες σήμερα δεν μπορούν να ειναι σωστοί, άλλοι δε θέλουν και κάποιοι λίγοι και μπορούν και είναι σωστοί και υπεύθυνοι. Πίσω από ένα κουμπάκι όμως, δεν μπορούμε να ξέρουμε τίποτα. Εγώ θεωρώ πιο σωστό αυτόν που λέει διαθέσιμο κατόπιν παραγγλίας 10 μέρες απ' αυτόν που λέει οτι το έχει άμεσα διαθέσιμο και δεν το έχει. Και αν είναι να περιμένω 10 μερές να έρθει από Γερμανία, προτιμώ να περιμένω 10 μέρες να έρθει από Ελλάδα, έστω και αν χρειάζεται να πάρω πρώτα κανα δυο τηλέφωνα. Όσο αφορά τις τιμές, κάποιοι νομίζουν οτι έχουμε πασόκ ακόμα και κάποιοι άλλοι έχουν προσαρμοστεί.

Tallyban
11/12/2020, 07:53
Τελικά,για να μαθαίνουμε,ραϊομπι είναι σαν τους αυτοκολλητάδες της αινχελλ, ή,σχεδιάζουν τα δικά τους και τα δίνουν Κίνα;

daz
11/12/2020, 16:08
Τελικά,για να μαθαίνουμε,ραϊομπι είναι σαν τους αυτοκολλητάδες της αινχελλ, ή,σχεδιάζουν τα δικά τους και τα δίνουν Κίνα;

Το έχεις για φθηνο το RnD?

daz
11/12/2020, 16:12
Ο πιο φθηνός τρόπος για να πουλήσεις φθηνά, είναι να πουλήσεις το έτοιμο. Και το έτοιμο από Κίνα κοστίζει φθηνά γιατί έχει φθηνά εργατικά και χρησιμοποιεί τεχνολογίες που ανέπτυξαν άλλοι.
Διαφορετικά πληρώνεις RnD, πληρώνεις παραπάνω στον Κινέζο για την κατασκευή στα δικά σου στανταρ ποιοτικού ελέγχου με γραμμή παραγωγής αποκλειστικά για σένα κτλ και βάζεις αυτό το κόστος στην τιμή του προιόντος. Μερικούς μήνες μετά μια Χ εταιρία θα έχει το ίδιο προιόν χωρίς αυτό το έχτρα κόστος, με τον ποιοτικό έλεγχο που βολεύει τον Κινέζο "αντιγραφέα" και φυσικά με τις όποιες εκπτώσεις ποιότητας υπάρξουν λόγο της τιμής που θα ζητήσει. Την ίδια περίοδο η Ψ θα έχει το ίδιο προιόν αλλά με ακόμα φθηνότερη κατασκευή ενώ η Ω θα έχει ένα προιόν που απλά και μόνο μοιάζει στην εμφάνιση με το αρχικό. O μόνος τρόπος για να το αποφύγεις αυτό είναι να αποκτήσεις δικό σου εργοστάσιο στην Κίνα για να έχεις και τα φθηνά εργατικά και οι τεχνολογίες σου να μη βγαίνουν στην αγορά πριν κάνεις απόσβεση. Φυσικά αυτό το κόστος θα μετακιλήσει πάλι στο προιον σου.

Ο μόνος τρόπος να ξεχωρίσεις ποιο είναι τι, είναι η τιμή που πληρώνεις.

daz
11/12/2020, 16:14
Μετά από ένα χρόνο που θα έχεις βγάλει καινούριο μοντέλο και θα έχεις κάνει απόσβεση στο κόστος εξέλιξης του προηγούμενου, θα ρίξεις την τιμή στο παλιό το οποίο θα πωλείται πλέον λίγο ακριβότερα απ' ότι πουλάει η Χ εταιρία, λόγο της λίγο ποιοτκότερης κατασκευής και του καλύτερου ποιητικού ελέγχου που είχες επιβάλει στον Κινέζο για να προστατεύσεις την φίρμα σου ή λόγο του μεγαλύτερου κόστους που έχει η κατασκευή του σε δική σου μονάδα.
Φυσικά για να μη χάσεις την φθηνή αγορά, εξαγοράζεις και εσύ μια μικρότερη εταιρία και την βάζεις να πουλάει το ίδιο προιόν σε φθηνότερη έκδοση για να προστατεύσεις την εμπορική σου ονομασία. Τα πράγματα όμως δε πάνε καλά με όλες αυτές τις αντιγραφές και κάποιοι χαρτογιακάδες σου προσφέρουν σωτηρία. Πουλάς λοιπόν την εμπορική σου ονομασία για να μη τη φάει η μαρμάγκα και πλέον χορεύεις στο ρυθμό των Σωτήρων σου.

Η hitachi που είναι ο σωτήρας της metabo είπε οτι θα προστέυσει την εμπορική της ονομασία και την εξαγόρασε μόνο για την τεχνογνωσία της. Μερικά χρόνια μετά βλέπουμε metabo με εμφάνιση hitachi. Ποιό είναι τι?

Φαντάσου τώρα τι γίνεται σε έναν όμιλο με 10 εταιρίες.

doctor_john
11/12/2020, 17:52
Bρήκα μια βαλίτσα με 2 hitachi πράσινα και ασυχτιρ φακό με λάμπα , μάλλον 15ετίας, με μπαταρίες Ni-Ca που έχουν πεθάνει.
Είδα ότι ανοίγουν και σκέφτηκα να τις πάω για αλλαγή σε κατάστημα με μπαταρίες. Γίνεται ή θα γελάει ο κόσμος;

karellen
11/12/2020, 18:02
Γίνεται αλλά το κόστος των επι μέρους μικρών για να 'βγει' μια μεγάλη θα σου πάει ακριβότερα από την ορίτζιναλ.

doctor_john
11/12/2020, 18:13
Για πόσα mA μιλάμε; δεν το τσέκαρα. Διακρίνω να έχει 8 στηλες, μπορεί και 12. Στο κατάστημα μου έφτιαξε μπαταρία για ένα
σπαστό black and decker με 17 ευρώ, περισσότερα mA και "εγγύηση" προφορικά.

Υπάρχουν οι ορίτζιναλ μετά απο τόσα χρόνια; θα κοιτάξω.

lykourgi
11/12/2020, 18:43
Όχι γνήσια, ειδικά για παλιό εργαλείο. Πιθανότατα θα έχει σχεδόν ίδια ηλικία με το εργαλείο.
Ρώτα εδώ : https://www.vichosbattery.gr/index.php/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1

Πιθανόν να την έχει και έτοιμη, αν ήταν κοινή σε διάφορα εργαλεία. Αλλιώς θα σου την φτιάξει.
Ξεκίνα με τηλέφωνο, λόγω lockdown δεν ξέρω πως λειτουργούν.

karellen
11/12/2020, 18:46
Για πόσα mA μιλάμε; δεν το τσέκαρα. Διακρίνω να έχει 8 στηλες, μπορεί και 12. Στο κατάστημα μου έφτιαξε μπαταρία για ένα
σπαστό black and decker με 17 ευρώ, περισσότερα mA και "εγγύηση" προφορικά.

Υπάρχουν οι ορίτζιναλ μετά απο τόσα χρόνια; θα κοιτάξω.

Οι στήλες είναι συνήθως 1,5V οπότε πολλαπλασιάζεις.
Σε ένα αμερικάνικο Ryobi 9,6 πολλών χρόνων βρήκα πάντως ni-ca στο ebay.

o_gavros
11/12/2020, 18:59
για κάστομ μπαταρίες, παλιότερα είχα μιλήσει με τον Δήσιο κάπου στην πλατεία Καρύτση (νομίζω για ένα λαπτοπ είχα παει).Γνωστό ονομα κι αυτος,δεν χανεις κατι να ρωτήσεις

doctor_john
11/12/2020, 19:55
Σε αυτόν ξεκίνησα να πάω πριν χρόνια και ανακάλυψα τον διπλανό του που αναφέρω. Πολύ ωραίοι και οι δύο και γνώστες.
Τελικά πρέπει να είναι ζώα αυτά που βρήκα σαν υποπόδια, 18V 2Ah μάλλον.

Aν βλεπω τις σωστες κανά 40ε έχουν..

Acacius
11/12/2020, 20:51
Αν τα στοιχεία μέσα στη μπαταρία είναι ΑΑ τότε μπορείς να τα αλλάξεις και με απλές επαναφορτιζόμενες Ni-MH από το Lidl που λέει ο λόγος, αν είναι SubC ή τίποτα άλλο θα πρέπει να ψαχτείς λίγο παραπάνω. Για να συμφέρει πρέπει να κάνεις το repacking μόνος σου, επειδή δοκίμασα να το κάνω πάντως δεν είναι εύκολο, ειδικά αν δεν έχεις πόντα και προσπαθείς να κάνεις δουλειά με μεθόδους "greek patent". Στη μία μπαταρία (SubC με πονταρισμένα ελάσματα από το εργοστάσιο) τα έκανα ψιλοσκατά αλλά δουλεύει, στην άλλη (AA) τα παράτησα στη μέση και "θα το κάνω αργότερα".

Απ'όσο ακούω, η Ryobi γενικά θεωρείται (και προμοτάρεται και από τη μητρική της ως) καλή οικιακή μάρκα, περίπου ημι-επαγγελματική / για τον ερασιτέχνη που "το δουλεύει το αργαλείο". Εξαρτάται και από το μηχάνημα βέβαια, αλλά γενικά δε συγκρίνονται με Einhell, ούτε π.χ. με Black & Decker.

daz
12/12/2020, 11:05
Απ'όσο ακούω, η Ryobi γενικά θεωρείται (και προμοτάρεται και από τη μητρική της ως) καλή οικιακή μάρκα, περίπου ημι-επαγγελματική / για τον ερασιτέχνη που "το δουλεύει το αργαλείο". Εξαρτάται και από το μηχάνημα βέβαια, αλλά γενικά δε συγκρίνονται με Einhell, ούτε π.χ. με Black & Decker.

Και η yato (https://www.theloladia.gr/el/drapanokatsabida-2/yato-kroustiko-drapanokatsabido-epaggelmatiko-18v-me-moter-mabuchi-motor-japan-yt-82788.html) προμοτάρεται σαν επαγγελματική.

Από επαγγελματίες για επαγγελματίες.

https://yato.com/?lang=en

doctor_john
12/12/2020, 11:32
Aυτή δεν είναι η HiKOKI που είναι label της hitachi? :hypnotize:

https://www.hikoki-powertools.com/

daz
12/12/2020, 12:38
Aυτή δεν είναι η HiKOKI που είναι label της hitachi? :hypnotize:

https://www.hikoki-powertools.com/

Αυτή ΕΙΝΑΙ η hitachi.

Άλλαξε όνομα. hikoki σε Ευρώπη και Ασία και metabo στο Αμέρικα.
Υποθέτω οτι στην Ευρώπη τα metabo θα εξακολουθούν να λέγονται και metabo. Δε μπορείς να πας στο Γερμανό και να του πεις πάρε hikoki.

o_gavros
12/12/2020, 13:03
Και η yato (https://www.theloladia.gr/el/drapanokatsabida-2/yato-kroustiko-drapanokatsabido-epaggelmatiko-18v-me-moter-mabuchi-motor-japan-yt-82788.html) προμοτάρεται σαν επαγγελματική.

Ήμουν χθες σε μεγάλο εργαλειομαγαζο στη Βουλιαγμένης και ο μπροστά μου κοίταζε την επίδειξη που του έκανε ένας υπάλληλος με ένα τέτοιο 18βολτο.
Μιλάμε F16 από δύναμη.
Δε την ήξερα τη μάρκα,εκεί την είδα πρώτη φορά

stefanos
12/12/2020, 13:27

Με μοτέρ mabuchi? :confused:

daz
12/12/2020, 14:06
Ρε παιδιά.. ειναι οικονομικές σειρές εργαλείων επιπέδου ryobi, einhel κτλ. Το έγραψα πιο πίσω σαν εναλλακτική ίδιου επιπέδου με το ryobi. Δεν έχει σχέση τι δηλώνει η κάθε μάρκα και πως αξιολογεί τα προιόντα της. Το ίδιο πάνω κάτω εργαλείο με τα 100 ευρώ η yato θα το βαφτίσει επαγγελματικό, η ryobi ημι επαγγελματικό και η mactek ερασιτεχνικό ξέρω 'γω. Και τα τρία, δεν είναι τίποτα περισσότερο από εργαλεία των 100 ευρώ.
Δλδ επειδή η yato τα λέει επαγγελματικά, εγώ θα πρέπει να τα θεωρήσω καλύτερα απ' την πράσινη σειρά της bosch που είναι η ερασιτεχνική σειρά της και είναι ακριβότερη?

Ποιό θεωρείτε οτι θα ειναι καλύτερο? Το ερασιτεχνικό πράσινο bosch με μια μπαταρία 1.5βατ και 140ευρώ ή το επαγγελματικό yato με μπαταρία 2βατ και δώρο τρυπάνια με τιμή 99 ευρώ?

https://www.theloladia.gr/el/drapanokatsabida-2/yato-kroustiko-drapanokatsabido-epaggelmatiko-18v-me-moter-mabuchi-motor-japan-yt-82788.html

https://www.specialprice.gr/el/bosch-psb-1800-li-2-2x15ah-18v-kasetina-06039a3301?skr_prm=WyIwODQ4YWM2OC0yNTZkLTQ2NzMtYmRlYy0zOTNmYmMzY2UxYzQiLDE2MDc3NzgyNDk0NTIseyJhcHBfd HlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0

daz
12/12/2020, 14:10
Με μοτέρ mabuchi? :confused:

Ναι αλλά ψαρώνεις όπως το διαβάζεις... Ω ρε πστ μου λες, αυτό έχει μοτέρ ματσουτσι! :lol:

stefanos
12/12/2020, 14:32
Ναι αλλά ψαρώνεις όπως το διαβάζεις... Ω ρε πστ μου λες, αυτό έχει μοτέρ ματσουσι! :lol:

Το αντίθετο ξενέρωσα γιατί περίμενα ότι θα πάρω κάτι παραπάνω από ένα απλό μοτέρ του δεκάρικου σε εργαλείο του κατοστάρικου.
Βέβαια και το bosch τα ίδια πάνω κάτω:https://www.ebay.es/c/1006360055.
Φαντάζομαι βέβαια αν τα βάλεις όλα μαζί μπαταρίες κιβώτιο τσόκ φορτιστές....κάπου δικαιολογείται το κόστος
Οπότε για να μιλάμε για εργαλείο κατηγορία "όχι παιχνίδι" πηγαίνουμε στα διακοσάρια +

fkol k4
12/12/2020, 19:33
Αυτή ΕΙΝΑΙ η hitachi.

Άλλαξε όνομα. hikoki σε Ευρώπη και Ασία και metabo στο Αμέρικα.
Υποθέτω οτι στην Ευρώπη τα metabo θα εξακολουθούν να λέγονται και metabo. Δε μπορείς να πας στο Γερμανό και να του πεις πάρε hikoki.

Είναι λίγο μπερδεμένη ιστορία, αλλά νομίζω πως αξίζει τον κόπο να το δούμε μιας και έχει δημιουργηθεί μια μικρή σύγχιση.

Εν ολίγοις:

Η HITACHI αγοράζει τη metabo, όχι με σκοπό να την αλλάξει αλλά με σκοπό η metabo να αποτελεί το high-end προφίλ του ομίλου. Οπότε τα εργαλεία της metabo παραμένουν ως έχουν.
Λίγους μήνες αργότερα, η koki-holdings (https://www.koki-holdings.co.jp) αγοράζει το τμήμα εργαλείων (και μόνο) της HITACHI, και κατ' επέκταση και τη metabo (αφού αυτή ανήκε σε αυτό το τμήμα). Τα εργαλεία της HITACHI μετονομάζονται σε HITACHI-ΚΟΚΙ και η metabo μένει ως έχει.
Λίγο μετά, η HITACHI απαγορεύει στην koki-holdings να χρησιμοποιεί το όνομα "HITACHI" με το δικαιολογητικό πως αφού δεν μετέχει στην εξέλιξη των εργαλείων πια (μιας και πούλησε όλο το τμήμα), αυτά δεν μπορούν να εκμεταλλεύονται το καλό όνομα που έχει κερδίσει στην αγορά.
Έτσι, η koki-holdings μετονομάζει τα εργαλεία της HITACHI σε HIΚΟΚΙ για την ευρώπη & Αυστραλία και METABO HPT για τις ΗΠΑ, όπου η κανονική metabo δεν έχει μεγάλο ποσοστό διείσδυσης στην αγορά, αλλά έχει πολύ καλό όνομα στους εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Συμπέρασμα:

Τα εργαλεία που πάνω τους γράφουν HITACHI, HITACHI-ΚΟΚΙ, HIΚΟΚΙ, METABO HPT είναι τα ίδια εργαλεία και η ονομασία τους διαφέρει ανάλογα με το πότε τυπώθηκε η ταμπέλα και το σε ποιο μέρος του κόσμου πουλιούνται.
Τα εργαλεία metabo είναι αυτά που ήταν πάντα, απλά έχουν αλλάξει 2 ιδιοκτήτες. Η metabo δεν είναι η METABO HPT. Στις ΗΠΑ πουλιούνται ως ξεχωριστό brand όπως κι εδώ η metabo και η HIΚΟΚΙ δεν είναι το ίδιο brand. Στη Γερμανία η HIΚΟΚΙ πωλείται κανονικά ως η πρώην HITACHI (https://www.hikoki-powertools.de/deutsch/home/index.html)

:beer:

daz
12/12/2020, 21:58
Ωραίος ο fkol.. ευχαριστούμε! :beer:

MikeG
13/12/2020, 10:53
Νομίζω ότι η τιμή που έχει πάει είναι ιδιαίτερα καλή!

https://www.skroutz.gr/s/8670652/Metabo-SB-18-18V-2x2Ah.html?from=price_drops

daz
13/12/2020, 12:20
Νομίζω ότι η τιμή που έχει πάει είναι ιδιαίτερα καλή!

https://www.skroutz.gr/s/8670652/Metabo-SB-18-18V-2x2Ah.html?from=price_drops

Πράγματι! Δε παρακολουθώ και πολύ τι γίνεται με τις φριτέζες αλλά η τιμή είναι καλή.

Μιχαλιό έχεις επιλογές σε αυτή την κατηγορία τιμής. Όλες οι μεγάλες έχουν μοντέλα με χαμηλές επιδόσεις σε χαμηλή τιμή. Τώρα αν είναι παλιότερα μοντέλα ή τα "εισαγωγικά" τους μοντέλα, δεν ξέρω. Μάλλον και τα δύο ισχύουν αλλά μόνο κάποιος που τα παρακολουθεί και τα δουλεύει θα μας πει.
Η μακίτα έχει στα 125 αυτό που έβαλα πριν δυο σελίδες. Χωρίς κρούση σα το μεταβο και λίγο φθηνότερο γιατί έχει 2χ1,5 μπαταρίες.
(προχθές το έβρισκα και ετοιμοπαράδοτο σε αυτή τη τιμή, σήμερα όχι)

https://www.skroutz.gr/s/10906415/Makita-DF457DWE-18V-2x1-5Ah.html#specs

Η bosch έχει στα ίδια λεφτά με το metabo, πάλι με 2χ1.5 μπαταρίες αλλά με κρούση.

https://www.skroutz.gr/s/18795186/Bosch-GSB-18-2-LI-18V-2x1-5Ah-0615990K45.html#specs

Το μακίτα είναι λίγο πιο δυνατό απ' το bosh και μπορεί να ανοίξει μεγαλύτερης διαμέτρου τρύπες σε ξύλο και μέταλλο αλλά το μπος έχει κρούση και τρυπάει και τσιμένο. Το μετάβο είναι το πιο δυνατό απ' όλα αλλά έχει τις χαμηλότερες δυνατότητες διάτρησης (και χωρίς δυνατότητα τρυπήματος σε τσιμέντο). Αλλά έχει περισσότερες στροφές απ τα υπόλοιπα και μεγαλύτερες μπαταρίες.

Για πιο "επαγγελματική" χρήση, με 40 ευρώ περισσότερα του metabo

https://www.skroutz.gr/s/4384036/Makita-DHP453RFE-18V-2x3Ah.html#specs

υπάρχει το μακιτάκι με 2x3mah μπαταρίες, κρούση και 13-36-13 (χαλυβα-ξύλο-τσιμέντο)

Όλα αυτά τα θεωρώ καλές επιλογές και αν ήταν να επιλέξω κάποιο θα το επέλεγα ανάλογα με τις διάφορές στα χαρακτηριστικά που έχει με τα υπόλοιπα, σε συνάρτηση με τις ανάγκες μου. Από θέμα ποιότητας πάνω κάτω όλα είναι στην ίδια κατηγορία. Διαφορές στην δύναμη μπορεί να προέρχεται από την διαφορά στις μέγιστες στροφές για κάθε ταχύτητα και μαζί πάνε και οι δυνατότητες διάτρησης.

JNP
13/12/2020, 13:22
Αποστολη το Metabo που έβαλε ο Mike παραπάνω έχει κρούση...

daz
13/12/2020, 13:44
Αποστολη το Metabo που έβαλε ο Mike παραπάνω έχει κρούση...

Ναι έχει, έκανα λάθος. :beer:

fasarias
13/12/2020, 16:19
https://www.e-shop.gr/drapanokatsabido-kroystiko-dewalt-13mm-18v-xr-2x-5ai-li-ion-brushless-dcd996p2-p-TLS.011229

Καλή τιμή προσφοράς για επαγγελματική χρήση και απ'οτι κρίνω έτσι όπως εξελίσσεται μέσα στη μέρα τότε μάλλον δεν θα είναι διαθέσιμο για πολύ ώρα ακόμα.
Αν δεν είχα όλο το πακέτο των bosch μπαταρίας, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά εγώ προσωπικά.

o_gavros
13/12/2020, 16:28
Όσους τεχνικούς έχω πετύχει να έχουν την μάρκα αυτή,συνήθως μου λένε ναι οκ καλό είναι αλλά αν αγόραζα σήμερα θα έπαιρνα άλλο.
Ο τελευταίος μόλις την περασμένη βδομάδα,με σετ δραπανοκατσαβιδο κ παλμικό κατσαβίδι.
Τώρα αν αυτό λέει κάτι, το αφήνω στην κρίση του καθενός.
Εγώ έχω στο μάτι ένα σετ 18v της ΜΕΤΑΒΟ που είναι και με δίχως καρβουνακια. Κριτικές παντού τα εκθειάζουν.

fasarias
13/12/2020, 18:34
Σου εχει αιτιολογησει ομως κανενας το γιατι?

Για καποιο λογο μαλλον ανεξηγητο ουτε εγω εχω ιδιαιτερη συμπαθεια στην συγκεκριμενη εταιρεια, χωρις ομως να εχω ευρεια εμπειρια ή προσωπικη αποψη απο τα εργαλεια της.
Εχω συμπαθεια στην makita και εχω καταληξει να εχω τα παντα bosch, αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν ειναι καλο να εχουμε παρωπιδες και να βλεπουμε λιγακι και το συμφερον μας σαν πελατες.
Ολες οι εταιρειες βγαζουν premium προιοντα και ολες ανταγωνιζονται η μια την αλλη.
Παντως η dewalt δινει σχεδον παντα τα περισσοτερα-δυνατοτερα specs με την χαμηλοτερη τιμη απο τους υπολοιπους, το αν αυτο εχει επιπτωσεις στην ποιοτητα κατασκευης της δεν το ξερω, οτι βιντεακι συγκριτικο παντως και αν εχω δει μεχρι στιγμης στον σωληνα στο 1-2 πρωτια ειναι dewalt-milwaukee.

fasarias
13/12/2020, 18:45
Διαβασα τα σχολια στο skroutz για το δραπανοκατσαβιδο που ποσταρα και εγραφαν καποιοι οτι εχει τζογο το τσοκ ή οτι κολλαει το κουμπι αλλαγης ταχυτητητων και ειναι μεγαλο σφαλμα αυτο απο ενα εργαλειο αυτης της κατηγοριας.

Το γεγονος οτι με κατω απο 300 ευρω αγοραζεις ενα κρουστικο δραπανοκατσαβιδο με 2 προσοχη με 2 μπαταριες 5ah , σκληρη βαλιτσα , ροπη που σχεδον αγγιζει τα 100 newton, 2000 στροφες μεγιστη και πανω απο 38.000 κρουσεις το λεπτο.
Αληθεια τωρα?
Αν πας σε αντιστοιχο milwaukee το 500αρικο δεν σου φτανει για τα ιδια χαρακτηριστικα, που ακομα και εκει κατι θα βρισκαμε να προσαψουμε αλλα τουλαχιστον εκει θα ηταν και ψιλοδικαιολογημενο λογω της τιμης.

pano kato
09/02/2021, 06:52
Ψαχνω δραπανοκατσαβιδο για περιστασιακη χρηση, σπανιως και απαιτητικη. Ξερω πως οτι πληρωσεις περνεις, αλλα αυτο φενεται καλο για τα λευτα του?! Με 2 μπαταριες 20ν \ 2Αη και φορτιστη κανει 97ε. [Εχει και 4 Αη αλλα δε νωμιζω οτι μου χρειαζωνται ] Για πειτε καμια γνωμη. https://www.iordanidistools.gr/eshop/index.php?route=product/product&product_id=12978&search=DAEWOO&description=true Επισεις αυτο περνει τις ιδιες μπαταριες δε μου χρειαζετε αμεσα. Αλλα μια γνωμη και για αυτο!? https://www.iordanidistools.gr/eshop/index.php?route=product/product&product_id=12980&search=DAEWOO&description=true

doctor_john
09/02/2021, 08:01
Τα χαρακτηριστικά του το τοποθετούν στα αξιόλογα.
Όντως έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή αλλά έχει και δύο χρόνια εγγύηση να το φέρεις στα όρια του.

Το δεύτερο είναι το παλμικό κατσαβίδι της σειράς.
Αν εμφανίζονται πρώτη φορά, ίσως είναι τιμολογημένα σε τιμή γνωριμίας.

Απο εκεί και πέρα θεωρώ ότι έχει να κάνει περισσότερο με την δουλειά που θες να κάνεις.

pano kato
09/02/2021, 09:47
Και γω θεωρησα τοι προκειται για τιμη γνωριμιας ( αλλο που δεν ηθελα):)

GEORGIOS
13/03/2021, 20:25
Μια γενική παρατήρηση. Κάποιος που θα αγοράσει εργαλείο μπαταρίας και που στην συνέχεια ως συνήθως θα αγοράσει και άλλα εργαλεία μπαταρίας, πρέπει να ξεκινήσει με την επιλογή μιας ολόκληρης σειράς ενός κατασκευαστή.
Το θεωρώ χαζό να έχεις πολλά διαφορετικά εργαλεία μπαταρίας που θέλουν διαφορετικές μπαταρίες και φορτιστές.

νεοσσός
14/03/2021, 09:44
Χρησιμοποιώ εδώ και 10 χρόνια το EPC12CA της BLACK&DECKER (https://www.e-shop.gr/drapanokatsabido-mpatarias-black-decker-10mm-12v-epc12ca-p-TLS.020025). Κόστος λιγότερο από 40€. Η χρήση που του κάνω πλέον είναι πολύ περιστασιακή, αλλά είναι φορές που χρειάζεται να δουλέψει ολόκληρη ημέρα για βιδώματα. Παλαιότερα δούλευε καθημερινά μπόλικες ώρες.

Έχει τύχει να μείνει αχρησιμοποίητο περισσότερο από ένα χρόνο και να μην πτοηθεί η μπαταρία του, κάτι που θεωρώ σημαντικό για επαναφορτιζόμενα εργαλεία, καθώς οι μπαταρίες τείνουν να αχρηστεύονται από την αδράνεια.

Δεν είναι πολύ δυνατό, οπότε στις σφηνωμένες βίδες ενίοτε μπαίνει με τσοκ ηλεκτρικό δράπανο Bosch ή πνευματικό Kress (με προσοχή το δεύτερο).

Αν και εκτός θέματος, θέλω να επαινέσω για μία ακόμη φορά το Kress 800 PE (https://www.stereotiki.gr/store4/drapano-pneumatiko-sds-plus-kress-800-pe-800-watt.html). Αν δεν απατώμαι, η Kress σταμάτησε να παράγει δράπανα πριν από 3 χρόνια. Πέρα από την πολύ μεγάλη ισχύ, αντοχή και αξιοπιστία του πνευματικού δράπανου, σημαντικό στοιχείο είναι ο χαμηλόσυχνος παραγόμενος θόρυβος. Όταν δουλεύεις τρυπάνι επί ώρες σε τσιμέντο, ο θόρυβος που παράγει δεν πρέπει να είναι υψίσυχνος, διαφορετικά γίνεται ενοχλητικός ή και επιβαρυντικός για την υγεία.

motojojo
14/03/2021, 10:20
Ενα παρόμοιο της black&decker έχω κι εγω αλλά στα 10.8V. Μάλλον λίγο πιο παλιό από αυτό (https://www.e-shop.gr/drapanokatsabido-mpatarias-black-decker-10mm-108v-li-ion-15ah-bdcd12-p-TLS.020697). Το πήρα πριν απο 9 χρονια για να δέσω τα έπιπλα που είχα πάρει από το ΙΚΕΑ αλλά έχω τρυπήσει και ξύλα αλλά και πριτσίνια.

Αδύνατο δεν μπορώ να πω ότι είναι (αν και μετάνοιωσα που δεν πήρα μεγαλύτερο) όμως οι διαβαθμίσεις στη ροπή βιδώματος είναι πολύ χαμηλές με αποτέλεσμα να βιδώνω με τη ρύθμιση της ροπής στη θέση για τρυπάνι.

Για την μπαταρία του έχω ακριβώς την ίδια εντύπωση! Πάντα περιστασιακή χρήση και με μεγάλα διαστήματα αδράνειας και παρόλα αυτα δείχνει να αντέχει ακόμα.

doctoras
14/03/2021, 10:23
Για την μπαταρία του έχω ακριβώς την ίδια εντύπωση! Πάντα περιστασιακή χρήση και με μεγάλα διαστήματα αδράνειας και παρόλα αυτα δείχνει να αντέχει ακόμα.

έχει λιθίου μπαταρία σαφώς κλάσης ανώτερη απο μολύβδου