View Full Version : Δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας
έχει λιθίου μπαταρία σαφώς κλάσης ανώτερη απο μολύβδου
Ακόμα και στις μπαταρίες λιθίου, υπάρχουν έντονες διαβαθμίσεις στην ποιότητα. Υπάρχουν μπαταρίες φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, που αν μείνουν 6 μήνες αφόρτιστες, πρακτικά αχρηστεύονται ή πέφτει σημαντικά η χωρητικότητά τους. Άλλες αντέχουν περισσότερο, είτε λόγω κατασκευής, είτε λόγω κυκλωμάτων που δεν επιτρέπουν την εκφόρτισή τους κάτω από το επίπεδο της κρίσιμης τάσης.
Το έχω δει σε laptop, κινητά, φωτογραφικές μηχανές και άλλα. Πρακτικά, πρέπει ανά μερικούς μήνες να φροντίζεις να ανεβάζεις τη στάθμη στο 80%, ώστε να μην αχρηστευτεί η μπαταρία. Αν τα ξεχάσεις σε κανένα συρτάρι για καιρό, καταστρέφεις τις μπαταρίες (μπορεί μέχρι να διογκωθούν και να σπάσουν τη συσκευή).
Στο δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας (https://www.blackanddecker.gr/products/power-tools/drills/12v-/epc12ca) μού έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η αντοχή της μπαταρίας νικελίου-καδμίου σε εκτεταμένες περιόδους αδράνειας. Το ξεχνάς στην αποθήκη και δουλεύει κανονικά μετά από ένα χρόνο, ακόμα κι αν δεν το φορτίσεις άμεσα.
Μια γενική παρατήρηση. Κάποιος που θα αγοράσει εργαλείο μπαταρίας και που στην συνέχεια ως συνήθως θα αγοράσει και άλλα εργαλεία μπαταρίας, πρέπει να ξεκινήσει με την επιλογή μιας ολόκληρης σειράς ενός κατασκευαστή.
Το θεωρώ χαζό να έχεις πολλά διαφορετικά εργαλεία μπαταρίας που θέλουν διαφορετικές μπαταρίες και φορτιστές.
Μπορείς να θεωρείς ό,τι θέλεις, αλλά δεν σημαίνει πως έχεις και δίκιο.
Έχω 20 εργαλεία μπαταρίας που ανήκουν σε 4 διαφορετικές πλατφόρμες.
Άλλα γιατί πρέπει να είναι μικρά σε μέγεθος (άρα 12βολτ αντί 18), άλλα γιατί υπάρχουν σε μόνο μια από τις 4 πλατφόρμες, άλλα γιατί είναι πολύ ακριβά στη μάρκα Χ ενώ στην Ψ η τιμή τους είναι λογική ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο σκεφτείς.
Ποτέ αυτό δεν μου δημιούργησε πρόβλημα στη δουλειά μου κι ας πρέπει να τα κουβαλάω μαζί μου (προφανώς δεν τα θέλω όλα κάθε μέρα, κάποια είναι για ειδικές περιπτώσεις...)
Πόσο μάλλον να ήμουν στο εργαστήριο/αποθήκη/σπίτι και να δούλευα.
Οποιου του περισσευουν τα φραγκα (γυρω στα 600€ με 2 μπαταριες + φορτιστη) ας δει λιγο αυτο: https://www.hikoki-powertools.com/products/powertools/li-ion-drill/ds36da/ds36da.html
Γυρω στις 60 αυτοδιατρητες τρυπανοβιδες σε χαλυβα 3.2mm τις καθαρισε σε 5 λεπτακια χωρις "κιχ"..
Υ.Γ.
Αν δεν ειστε ΠΟΛΥ δυνατα αγορια, μη βαλετε την καστανια πανω απο 14-15 γιατι εχετε σιγουρο το συνδρομο του καρπιαιου σωληνα..
Οποιου του περισσευουν τα φραγκα (γυρω στα 600€ με 2 μπαταριες + φορτιστη) ας δει λιγο αυτο: https://www.hikoki-powertools.com/products/powertools/li-ion-drill/ds36da/ds36da.html
Γυρω στις 60 αυτοδιατρητες τρυπανοβιδες σε χαλυβα 3.2mm τις καθαρισε σε 5 λεπτακια χωρις "κιχ"..
Υ.Γ.
Αν δεν ειστε ΠΟΛΥ δυνατα αγορια, μη βαλετε την καστανια πανω απο 14-15 γιατι εχετε σιγουρο το συνδρομο του καρπιαιου σωληνα..
Έχω το ίδιο αλλά πριν γίνει Hikoki, ήταν Hitachi ακόμα. Απλά γ@μεί
Έχω το ίδιο αλλά πριν γίνει Hikoki, ήταν Hitachi ακόμα. Απλά γ@μεί
Εξίσου γαμεί και η τιμή του:cry:
Μόνο για μεροκάματο αξίζει να το πάρεις, σε κάθε άλλη περίπτωση είναι υπερβολή...
Εξίσου γαμεί και η τιμή του:cry:
Μόνο για μεροκάματο αξίζει να το πάρεις, σε κάθε άλλη περίπτωση είναι υπερβολή...
Είναι γνωστό ότι είμαι της υπερβολής. Και η κ@υλα ως γνωστόν κοστίζει. Άσε μας ρε να χαρούμε τα εργαλεία μας που θα μας κάνεις να νιώθουμε ενοχές που δεν έχουμε βάλει το κόσμημα για μεροκάματο στην οικοδομή
Τα χουμε πει αυτα, για οικοδομη bulle για την παρτη μας το καλυτερο!
Είναι γνωστό ότι είμαι της υπερβολής. Και η κ@υλα ως γνωστόν κοστίζει. Άσε μας ρε να χαρούμε τα εργαλεία μας που θα μας κάνεις να νιώθουμε ενοχές που δεν έχουμε βάλει το κόσμημα για μεροκάματο στην οικοδομή
Εεεεε μα πες του τα του φουστη του μακρυμαλλη..!!!
Επειδη αυτουνου του πεφτει η φραντζα απο το μαλλι στα ματια και δεν βλεπει τι βιδωνει και τι τρυπαει, νομιζει οτι ολα τα εργαλεια κανουν την ιδια δουλεια..!!:smokin:
Εεεεε μα πες του τα του φουστη του μακρυμαλλη..!!!
Επειδη αυτουνου του πεφτει η φραντζα απο το μαλλι στα ματια και δεν βλεπει τι βιδωνει και τι τρυπαει, νομιζει οτι ολα τα εργαλεια κανουν την ιδια δουλεια..!!:smokin:
:moutza::moutza::cry::bawl:
Δεν ξέρω αν κάνουν όλα για όλες, ξέρω ότι τα δικά μου κάνουν για τις δικές μου δουλειές:D
ένα καλορίζικο για το παπί θα μΕ πεις ρε;
Το κατσαβιδάκι μπαταρίας της Bosch που είχα παρέδωσε πνεύμα. Με υπηρέτησε πιστά για καμιά δεκαπενταριά χρόνια. Κύκνειο άσμα η ανακαίνιση που έκανα και συνεχίζω να κάνω στο πατρικό σπίτι.
Μια μέρα άρχισε τα περίεργα. Έπαιρνε 2-3 στροφές και σταματούσε. Αρχικά νόμισα πως χάλασαν οι ενσωματωμένες μπαταρίες του και έπαψαν να φορτίζουν.
Το πήγα στο Δήσιο, το άνοιξαν και η γνωμάτευση έδειξε πως ναι μεν οι μπαταρίες ήταν σχεδόν πεθαμένες πλέον, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν αυτό (και με τις καινούριες το ίδιο έκανε).
Μάλλον κάποιο θέμα στην πλακέτα ή στη καλύτερη περίπτωση καρβουνάκια. Όμως οι μπαταρίες έμειναν ξε-πονταρισμένες (οι παλιές) και το να πειραματίζομαι μετά από τόσα χρόνια το βαρέθηκα. Έψαχνα και ευκαιρία, έκανε και ΤΗΝ φοβερή αγορά ο o_gavros που ήταν αυτό που χρειαζόμουν για να μου δώσει την απαραίτητη ώθηση...
Οπότε σήμερα το πήρα απόφαση -μετά από λιβάνισμα ενός μήνα- και παράγγειλα ένα καινούριο από το Γερμανικό Amazon.
Αυτή τη φορά δραπανοκατσάβιδο με γρήγορο αφαιρούμενο τσοκ της αγαπημένης πράσινης Metabo.
Το κατσαβιδάκι μπαταρίας της Bosch που είχα παρέδωσε πνεύμα. Με υπηρέτησε πιστά για καμιά δεκαπενταριά χρόνια. Κύκνειο άσμα η ανακαίνιση που έκανα και συνεχίζω να κάνω στο πατρικό σπίτι.
Μια μέρα άρχισε τα περίεργα. Έπαιρνε 2-3 στροφές και σταματούσε. Αρχικά νόμισα πως χάλασαν οι ενσωματωμένες μπαταρίες του και έπαψαν να φορτίζουν.
Το πήγα στο Δήσιο, το άνοιξαν και η γνωμάτευση έδειξε πως ναι μεν οι μπαταρίες ήταν σχεδόν πεθαμένες πλέον, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν αυτό (και με τις καινούριες το ίδιο έκανε).
Μάλλον κάποιο θέμα στην πλακέτα ή στη καλύτερη περίπτωση καρβουνάκια. Όμως οι μπαταρίες έμειναν ξε-πονταρισμένες (οι παλιές) και το να πειραματίζομαι μετά από τόσα χρόνια το βαρέθηκα. Έψαχνα και ευκαιρία, έκανε και ΤΗΝ φοβερή αγορά ο o_gavros που ήταν αυτό που χρειαζόμουν για να μου δώσει την απαραίτητη ώθηση...
Οπότε σήμερα το πήρα απόφαση -μετά από λιβάνισμα ενός μήνα- και παράγγειλα ένα καινούριο από το Γερμανικό Amazon.
Αυτή τη φορά δραπανοκατσάβιδο με γρήγορο αφαιρούμενο τσοκ της αγαπημένης πράσινης Metabo.
Θα μΕ πεις κι εμένα πως λιβάνισες; (λιγουρεύομαι ένα σετάκι γερμανοπολύγωνα καστάνιας.....):D
:cry::lol:
Θα μΕ πεις κι εμένα πως λιβάνισες; (λιγουρεύομαι ένα σετάκι γερμανοπολύγωνα καστάνιας.....):D
:cry::lol:
Α ρε φίλε... το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως είμαι από αυτούς που δανείζουν εργαλεία. Ειδικά εσύ αν ποτέ χρειαστείς κάτι... εδώ είμαι.
Καλησπέρα.
Χρειάζομαι δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας δυνατό, 60+Νm. Όσο αργότερο τόσο καλύτερα, και δεν με ενδιαφέρει να είναι κρουστικο.
Το οικονομικότερο που βρήκα είναι αυτό, στα 70 Νm και στα 200 ευρω.
https://www.skroutz.gr/s/9259627/Dewalt-DCD796D2-%CE%9A%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%BF-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-18V-2x2Ah.html
Υπάρχει κάποιο αλλο μοντέλο που μου διαφεύγει?
o_gavros
10/04/2022, 15:56
Καλησπέρα.
Χρειάζομαι δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας δυνατό, 60+Νm. Όσο αργότερο τόσο καλύτερα, και δεν με ενδιαφέρει να είναι κρουστικο.
https://www.skroutz.gr/s/9259627/Dewalt-DCD796D2-%CE%9A%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%BF-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-18V-2x2Ah.html
Εχω αυτό (https://www.skroutz.gr/s/20581749/F-F-Group-CHD-60-BL-20V-Pro-%CE%9A%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%BF-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-20V-1x2-5Ah.html) που το δωσα του πατερα μου για το εξοχικό που είναι μπόμπα και έχω και τούτο (https://www.skroutz.gr/s/17769230/Metabo-SB-18-LT-BL-%CE%9A%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%BF-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-18V-Solo.html?from=sku_color_variations) δω το όπλο -σετ με παλμικο- για τη δουλειά μου. Ακώλωτο εννοείται στα πάντα, φοβερό φινίρισμα,αίσθηση, χαμηλό βάρος,καλό τσοκ.
Και τα δυο χωρίς καρβουνάκια. Κρατάει η μπαταρία περισσότερο και λένε ότι βγάζουν και τη δύναμη καλύτερα.
Aν θες πραγματικό θηρίο, έχει η ΜΕΤΑΒΟ το SB 18LTX-3 BL, με 120Νm ροπής, να ξετρυπήσεις το σύμπαν. Αλλά στοιχίζει αρκετά. 5-6 κατοσταρικα σόλο το εργαλείο. Αν πας με τη ΜΕΤΑΒΟ, προτίμησε τις μπαταρίες αργής εκφόρτισης Li-HD, απο τις σκέτες Li.
Τι θες να κάνεις με αυτο;
Το πρώτο δεν νομίζω πως αξίζει για 15 ευρω διαφορά (στην έκδοση με τις 2 μπαταρίες) απο το dewalt και το δεύτερο πάει ψηλά.
Η χρήση θα είναι ήπια, τόσα χρόνια κάνω την δουλειά μου με ένα της πλάκας, αλλά μια στο τόσο (μια φορά τον μήνα ξέρω γω) θέλω να μου σηκώνει βάρος σε ένα σύστημα με τροχαλίες μπάς και σώσω λίγο το κορμάκι μου, εχω κόψει μηνίσκο και τα βάρη με ζορίζουν. Και δέν είμαστε για γυμναστικές τώρα...
o_gavros
11/04/2022, 10:08
Αν ψάχνεις δύναμη, μήπως να κοίταζες κάποιο φτηνό μπουλονοκλειδο;
Όχι απαραίτητα μπαταρίας.
το σκέφτηκα αλλα δεν θέλω κρουση για το βιντσι. Γινεται άραγε με καποια πατέντα να καταργήσω την κρουση?
Επίσης, ένα καλό κρουστικο δραπανοκατσαβιδο (που θα βρει κι αλλες χρήσεις) ειναι καλυτερη αγορα, αν είναι λίγο ακριβότερο, από ενα φτηνο μπουλονόκλειδο που θα δουλεύει μια στο τοσο. Αν ομως με ένα 50άρικο κανω δουλειά μου, πάει αλλου!
fasarias
17/04/2022, 07:42
https://www.e-shop.gr/drapanokatsabido-kroystiko-mpatarias-bosch-pro-gsb-12v-15-4ai-2ah-li-ion-tsanta-06019b690g-p-TLS.031880
Καλησπέρα.
Πηρα το ίδιο σε σετακι, έλεγα πως δεν χρειαζόμουν το παλμικο βιδωτηρι αλλά είναι μεγάλο εργαλείο, το ιδιο και οι 5αρες μπαταριες που εχουν 80€ η μια σκετες. Το δραπανο πολύ δυνατό (δεν φτάνει βεβαια sds σε διατρηση). Είναι το δευτερο απο πανω στα κορυφαία Dewalt, το πιο καλό είναι ένα με 3 ταχυτητες που ξεφευγει η τιμη. Στην πρωτη ταχυτητα αν δεν προσέξεις σου γυρνάει το χέρι για πλάκα. Το μειον του είναι όταν χρειαστεί να αλλάξεις τσοκ πρεπει να λυθει το μισό εργαλείο (δεν βγαίνει το τσοκ απο μπροστα με αναποδο σπειρωμα). Και μολις το παρεις δοκιμασε το με τρυπανι να δεις οτι ειναι ολόισιο, εχουν αναφερθεί κάποια θεματάκια με το τσοκ.
Η βαλίτσα επίσης χρηματοκιβώτιο, έχει και μεγαλη θηκη απο πάνω για όλα σου τα παρελκόμενα μπιχλιμπιδια.
https://www.skroutz.gr/s/8935971/Dewalt-DCK266P2-%CE%A3%CE%B5%CF%84-%CE%9A%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%BF-%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B4%CE%B9-18V-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-5Ah-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%98%CE%AE%CE%BA%CE%B7.html?from=best_sellers
Μην στηριχτεις στον σκρουτζ για καλύτερη τιμη, αν γκουγκλαρεις Dewalt DCK266P2 site:.gr θα σου βγάλει ελληνικα μαγαζια με καλύτερες τιμές. Εμενα μου βγήκε 310 κατι και επειδη το εβαλα σε εταιρια γλυτωσα το φπα αρα 250€.
Εχουμε αποψη/εμπειρία από την σειρα της Makita 40V? Στην αρχή για δραπανοκατσάβιδο και μετα σιγα σιγα για μερικά από τα υπόλοιπα...
πχ https://www.skroutz.gr/s/28762313/Makita-HP001GD201-%CE%9A%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%BF-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-40V-2x2-5Ah.html?from=catspan
ή κατι αντιστοιχο;
bros400pgm
02/05/2022, 18:12
Εχουμε αποψη/εμπειρία από την σειρα της Makita 40V? Στην αρχή για δραπανοκατσάβιδο και μετα σιγα σιγα για μερικά από τα υπόλοιπα...
πχ https://www.skroutz.gr/s/28762313/Makita-HP001GD201-%CE%9A%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%BF-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-40V-2x2-5Ah.html?from=catspan
ή κατι αντιστοιχο;
Τα 40v ειναι καλα για μηχανηματα ενεργοβορα (τροχους, τροχους δομικων, κομπρεσερ κλπ). Στα δραπανοκατασαβιδα και στα παλμικα ειναι απλα ΒΑΡΟΣ. Εξετασε μονο εαν χρειαζεσαι την επιπλεον τεχνολογια που ενσωματωνουν τα 40βολτα (πχ στο δραπανο εχει ηλεκτρονικη ρυθμιση της δυναμης/καστανιας).
ps. Εχω πιασει στα χερια μου παλμικο, δραπανο και τροχο. Το παλμικο για εμενα ειναι απλα ενα μεγαλο ΟΧΙ. Βεβαια, στο λεω εγω που βαζω τις 2αμπερ μπαταριες να κανω δουλεια μου με δαυτο :p
Εχουμε αποψη/εμπειρία από την σειρα της Makita 40V?
Πολυ καλα εργαλεια (απο ολες τις αποψεις) αλλα και πολυ "αντρικά"..!!
(αν δεν εισαι αμερικανακι μεσοδυτικων πολιτειων εργαζομενο στις κατασκευες και δεν φορας μποτακια/τζην/καρω φανελενιο πουκαμισο, καλυτερα αστα..)
Πήρα πρόσφατα αυτό
https://www.dewalt.gr/powertools/productdetails/catno/DCD778S2T/
έψαχνα κάτι αξιοπρεπές για δουλειές του σπιτιού με καλούτσικη κρούση και ελαφρύ
δοκιμάστηκε το ΣΚ σε διάφορες δουλειές, από βίδωμα στριφονιού σε ξύλο μέχρι τρύπα σε μπετόν (6άρι τρυπάνι) και τα πήγε μια χαρά
Έψαξα στο google, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, οπότε καταφεύγω στην βοήθεια του φόρουμ.
Πώς επιβεβαιώνουμε οτι το τσόκ είναι στραβό? Εννοώ, υπάρχει κάποιο τεστάκι που μπορούμε να κάνουμε, πέραν του οπτικού ελέγχου?
Έχω δοκιμάσει με διάφορες μύτες τρυπανιών και όλες παίζουν αρκετά. Εκτός απο κάτι bosch για τοίχο, οι υπόλοιπες μύτες που έχω εδώ είναι no name, θα δοκιμάσω την Δευτέρα με καλές μύτες στην δουλειά, αλλά στο τέστ του ματιού, φαίνεται οτί παίζει πάρα πολύ. Το παλιο δραπανοκατσάβιδο του 100ρικου που είχα δεν μου είχε τραβήξει το βλέμα ποτε οτι παίζει τόσο!
Πρόκειται για dewalt 996 καινούριο.
Αν έχεις μια ίσια βέργα αλουμινίου στο 1 μετρο μήκος, σταθεροποιησετο το δραπανο και δες η άκρη της βεργας τι κάνει σε χαμηλές ιδίως στροφές.
Το μάτι και η αφή των δακτύλων είναι όργανα ακριβε'ιας!
Σταθεροποιείς το δράπανο κάθετα (αν υπάρχει κάθετη βάση δραπάνου είναι τέλεια) βάζεις το αρίδι (τρυπάνι) στο τσοκ και σφίγγεις. Βάφεις την μύτη με λίγο κάρβουνο ή κιμωλία. Κατεβάζεις το δράπανο με τον μοχλό της βάσης και πρέπει όταν έρθει σε επαφή με όποιο υλικό επιλέξεις και καλά για να τρυπήσεις (χαρτόνι ή ξύλο ή κάτι παρόμοιο) να αφήσει μία μικρή τελεία όσο το πάχος της μύτης (εκεί που ξεκινούν οι κοπτικές ακμές) σαν σημάδι. Αν η τελεία είναι πολύ πιο παχιά έχεις θέμα, αν αφήσει έλλειψη το θέμα είναι μεγαλύτερο και το τρυπάνι άχρηστο για τρυπήματα μικρών διατομών
χαχαχα, τι βέργα ενός μέτρου ρε παιδιά, εδώ λέμε παίζουν οι μύτες που δεν είναι ούτε 10 πόντους, στο ένα μέτρο θα δουλεύει σαν ποτηροτρύπανο! Βασίλη καλό το τρικ με την κιμωλία. Δοκίμασα γύρω στις 15 μύτες που είχα πρόχειρες, μια δεν παίζει μόνο. Ελπίζω να είναι η μοναδική ευθεία κι όλες οι άλλες να είναι αρπαγμένες, αλλιώς ξεκινάμε τηλέφωνα με το κατάστημα...
χαχαχα, τι βέργα ενός μέτρου ρε παιδιά, εδώ λέμε παίζουν οι μύτες που δεν είναι ούτε 10 πόντους, στο ένα μέτρο θα δουλεύει σαν ποτηροτρύπανο! Βασίλη καλό το τρικ με την κιμωλία. Δοκίμασα γύρω στις 15 μύτες που είχα πρόχειρες, μια δεν παίζει μόνο. Ελπίζω να είναι η μοναδική ευθεία κι όλες οι άλλες να είναι αρπαγμένες, αλλιώς ξεκινάμε τηλέφωνα με το κατάστημα...
Βάλε ολοκαίνουριο αρίδι για να είσαι σίγουρος. Και αν είναι στραβό παρακάλα να είναι το τσοκ που εύκολα αλλάζει. Αλλά αν κατάλαβα καλά είσαι εντός εγγύησης οπότε δεν άγχεσαι
fasarias
06/11/2022, 08:44
Πολλές οι αναφορές για στραβά τσοκ σε dewalt εργαλεία.
Όλα παίζουν λίγο ρε σεις. Αν δεν θέλετε συμβιβασμούς, μια είναι η λύση.
(η κάθε γραμμούλα είναι 1/100 του χιλιοστού.
All over the place
https://www.youtube.com/watch?v=gKT871g1tD4
Πολλές οι αναφορές για στραβά τσοκ σε dewalt εργαλεία.
αυτό με ανησυχεί κι εμένα.
Επίσης, σε αυτό το μοντέλο δεν αλλάζει με αλενόβιδα δυστυχώς, πρέπει να λυθεί το κιβώτιο, το μισο κατσαβίδι...
Εντός εγγύησης είναι, ότι έκλεισε μήνα, με ελάχιστη χρήση, βίδωμα / ξεβίδωμα, γιαυτό δεν το πρόσεξα νωρίτερα. Απλώς δεν έχω όρεξη να μπλέξω με τηλέφωνα και μεταφορικες, το πήρα από σκρουτζ.
https://www.youtube.com/watch?v=5sDd9Jl8Ivk
Fein
https://www.youtube.com/watch?v=EqZav8ikxpo
o_gavros
06/11/2022, 10:54
Δε μπορω να καταλάβω το λόγο που τα Μιλγουόκι ηλεκτρικά είναι τόσο ακριβά, ενώ είναι ίσια αν όχι ίδια με τα ντεβαλτ.
Fein
https://www.youtube.com/watch?v=EqZav8ikxpo
10, 20 και 40 εκατοστά δεν είναι τρέμουλο ρε Αποστόλη, οι ανοχές των γραναζιών και των ρουλεμάν είναι. Απολύτως αποδεκτά είναι αυτά τα νούμερα. Θεωρώ πως ο tools μιλάει για πολύ μεγαλύτερο παίξιμο ορατό με το μάτι
10, 20 και 40 εκατοστά δεν είναι τρέμουλο ρε Αποστόλη, οι ανοχές των γραναζιών και των ρουλεμάν είναι. Απολύτως αποδεκτά είναι αυτά τα νούμερα. Θεωρώ πως ο tools μιλάει για πολύ μεγαλύτερο παίξιμο ορατό με το μάτι
Μάλλον mm εννοείς, Βασίλη, γιατί σε εκατοστά πιο πολύ σε δονητή ειδικού ενδιαφέροντος φέρνει :D
:p
Και τα τρια που έβαλα έχουν μεταλλικό εμπρός μέρος. Τα πιο μικρά όμως (εκτός του fein) όπως και τα μπαταρίας έχουν πλαστικό. Παίζει και αυτό το ρόλο του. To δικό μου metabo που είναι 650w πιστεύω οτι θα έχει περισσότερους τζόγους απ' αυτό στο βίντεο.
Και έπειτα είναι και το τσοκ. Άλλο να έχει rohm και άλλο να έχει no name.
Kαι έπειτα ψάχνουμε να βρούμε γιατί το fein κοστίζει όσο 2 metabo. Ε για κάτι τέτοιες λεπτομέρειες κοστίζει τόσο. Κάποιοι δε θα προσέξουν ποτέ κάποιες διαφορές γιατί δεν το απαιτεί η εργασία στην οποία το χρησιμοποιούν.
Πέρα απ' αυτά ο τζόγος δεν είναι πρόβλημα, ίσα ίσα παίρνουν και τις ανοχές απ' τους στραβούς αντάπτορες για μύτες.
Ενας αντάπτορας για μύτες είναι πάντα λίγο στραβός γιατί οι περισσότεροι είναι πρεσαριστοί. Όσοι είναι ένα κομμάτι, είναι πάντα ακριβότεροι αλλά είναι ολόισιοι γιατί είναι φτιαγμένοι στον τορνο ή σφυριλατιμένοι. Η μύτη όμως που βάζουμε μέσα και στον έναν και στον άλλο, έχει ανοχές πολύ μεγαλύτερες απ' το τσοκ.
Οπότε οι ανοχές δεν είναι πρόβλημα. Οι στραβοί αντάπτορες όμως και τα στραβά τσοκ, είναι!
Μάλλον mm εννοείς, Βασίλη, γιατί σε εκατοστά πιο πολύ σε δονητή ειδικού ενδιαφέροντος φέρνει :D
Καλά τα λέει. Εκατοστά του χιλιοστού εννοεί.
fasarias
06/11/2022, 15:54
Δε μπορω να καταλάβω το λόγο που τα Μιλγουόκι ηλεκτρικά είναι τόσο ακριβά, ενώ είναι ίσια αν όχι ίδια με τα ντεβαλτ. Γιατί γ@μιούνται οι Κινέζοι πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες και το πετυχαίνουν άριστα.
Να'ναι καλά το σωστό μάρκετινγκ.
κόψε τις πολλές τσόντες το μυαλό έχει γίνει μαρμελάδα.
:p:lol:
Καλά τα λέει. Εκατοστά του χιλιοστού εννοεί.
κόψε τις πολλές τσόντες το μυαλό έχει γίνει μαρμελάδα.
:p:lol:
Άδικο δεν έχετε, αμφότεροι. απλά διάβασα "εκατοστά" σκέτο και....:D
λοιπον, με καινουριες μυτες είμαστε οκ. δηλαδη, όχι τελέιως, αν εστιασω τοσο πολυ ωστε να με πιασει ζαλαδα, διακρίνω παιξιμο, αλλα οχι σε βαθμό τέτοιο ωστε να κινήσω διαδικασίες αντικατάστασης. καμία σχέση με τις φτηνιάρικες χρησιμοποιημένες μύτες που έβγαζαν μάτι. αν το είχα πάρει απο φυσικό κατάστημα, θα περνούσα μια βόλτα να μου λυθεί η απορία, μα τώρα μέσω ίντερνετ, ξυδάκι...εξάλλου δεν προβλέπεται να το χρησιμοποιώ τακτικά με μύτες κάτω απο 3-4. κατά τα άλλα, είναι πιστόλι, πολύ ωραία αίσθηση και αρκετή δύναμη.
Δε μπορω να καταλάβω το λόγο που τα Μιλγουόκι ηλεκτρικά είναι τόσο ακριβά, ενώ είναι ίσια αν όχι ίδια με τα ντεβαλτ.
Γιατί γ@μιούνται οι Κινέζοι πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες και το πετυχαίνουν άριστα.
Να'ναι καλά το σωστό μάρκετινγκ.
Και το πριγκηπάτο του Ελλαδιστάν...
Για δείτε τιμές Μιλγουόκι Αγγλίας και κλάψτε...
https://www.sgs-engineering.com/brands/milwaukee/tool-kits
Τόσο του βγαίνουν του αντιπροσώπου και των λιανοπωλητών.
Και το πλασάρουν σαν κάτι σούπερ σπέσιαλ. Πολύ καλά εργαλεία αλλά απ' τα boschακια τρώνε ξύλο άνετα.
fasarias
08/11/2022, 20:23
Πολύ άνετα, αλλά ψαρώνουν όλο τον κόσμο με τα στημένα συγκριτικά βίντεο του YouTube οι αμερικλάνοι και σια ο.ε.
doctor_john
27/12/2022, 09:34
Χρόνια πολλά!
ψάχνω τον παρακάτω αντάπτορα από 1/2" καστάνια σε τσοκ, μηπως το έχετε δει σε κάποιο κατάστημα στην ελλάδα;
440269
Ευχαριστώ
stefanos
27/12/2022, 11:35
https://www.stereotiki.gr/store4/sanou-tsok-automato-plastiko-horis-kastania-1-2-tetragono-thiluko-2-13-hiliosta-gia-mpoulonokleida.html
Φαντάζομαι ότι μπορεί να πετάξεις το τσόκ που έχει πάνω και να βάλεις κάποιο της προκοπής
stefanos
27/12/2022, 16:48
https://www.stereotiki.gr/store4/sanou-tsok-automato-plastiko-horis-kastania-1-2-tetragono-thiluko-2-13-hiliosta-gia-mpoulonokleida.html
Φαντάζομαι ότι μπορεί να πετάξεις το τσόκ που έχει πάνω και να βάλεις κάποιο της προκοπής
Πάντως δεν έχει και τις καλύτερες κριτικές η ιδέα https://www.youtube.com/shorts/7ZFvdG2OLfk :lol:
doctor_john
27/12/2022, 16:59
Δεν πιστεύω ότι θα προσπαθήσει κάτι πέρα από απλά ξεβιδώματα, για τον δρόμο το θέλει.
Πολύ άνετα, αλλά ψαρώνουν όλο τον κόσμο με τα στημένα συγκριτικά βίντεο του YouTube οι αμερικλάνοι και σια ο.ε.
έχω ένα τέταρτο που χαζεύω έναν Engineer που reacts μπροστά στην τέλεια κατασκευή του Milwaukee M18 Fuel Surge Impact Driver Internal Design. Συνολικά 25 λεπτά βίντεο για να μιλήσει για τις μηδενικές ανοχές που έχει ο στάτορας και ότι η περιέλιξη είναι καλυμμένη κατά 50% με γυαλί μάλλον fiberglass (δεν ήξερε ακριβώς να μας πει).
Ο παλιάνθρωπας το λέει καλά "χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί "
Το έχουν πάντως τους το δίνω το προμοτάρισμα
Κατά τη γνώμη μου τα καλύτερα tool reviews είναι του Uncle Bumblefuck (https://www.youtube.com/playlist?list=PLvgS71fU12Mbx-w18Chu_Sg9v6loipEFO), αλλά πλέον κάνει σπάνια.
bros400pgm
01/01/2023, 11:09
Η Milwaukee έχει ειδικευμένα εργαλεία οπότε και δεν έχει ανταγωνιστή. Μερικά είναι πανάκριβα βέβαια αλλά είναι εξαιρετικά.
Η Milwaukee έχει ειδικευμένα εργαλεία οπότε και δεν έχει ανταγωνιστή. Μερικά είναι πανάκριβα βέβαια αλλά είναι εξαιρετικά.
Όπου milwaukee βάλε καμία 10αρια μάρκες ακόμα και είσαι μέσα .
bros400pgm
02/01/2023, 08:57
Όπου milwaukee βάλε καμία 10αρια μάρκες ακόμα και είσαι μέσα .
Τι εννοεις;
Τι εννοεις;
Πως αν σε αυτό που έγραψες αντικαταστήσεις τη λέξη Milwaukee με καμία 10αρια άλλες, η πρόταση θα είναι και πάλι σωστή.
bros400pgm
02/01/2023, 18:42
Πως αν σε αυτό που έγραψες αντικαταστήσεις τη λέξη Milwaukee με καμία 10αρια άλλες, η πρόταση θα είναι και πάλι σωστή.
Δεν παιζει, γιατι αλλες εταιριες δεν εχουν αυτα που εχει η Milwaukee. Εγραψα οτι εχει ειδικευμενα εργαλεια και δεν εννοουσα για δραπανοκατσαβιδο.:p
Δεν παιζει, γιατι αλλες εταιριες δεν εχουν αυτα που εχει η Milwaukee. Εγραψα οτι εχει ειδικευμενα εργαλεια και δεν εννοουσα για δραπανοκατσαβιδο.:p
Πες ένα εργαλείο που αγοράζει απ' την Κίνα και δεν μπορεί να το αγοράσει η hitachi πχ ή οποιοα άλλη θες.
Και πες και ένα εργαλείο που κατασκευάζει η ίδια.
fasarias
03/01/2023, 00:54
Η αλήθεια είναι ότι είμαι και εγώ πολύ περίεργος να μάθω ποια είναι αυτά τα εξειδικευμένα που έχει μόνο η Milwaukee.
Πες ένα εργαλείο που αγοράζει απ' την Κίνα και δεν μπορεί να το αγοράσει η hitachi πχ ή οποιοα άλλη θες.
Δεν είμαι γνώστης αλλά η TTI είναι πολύ μεγάλη και έχει τόσες μάρκες στο χαρτοφυλάκιό της πλέον της Milwaukee, που θα περίμενα τα περισσότερα εργαλεία της να τα κατασκευάζει η ίδια - στα πρώτα της βήματα άλλωστε ήταν καθαρά κατασκευαστής OEM.
bros400pgm
03/01/2023, 08:20
Κόφτης χαλκού μέχρι Φ28 και δεν μιλάω για τι εργαλείο κατασκευάζει η ίδια.
Manalishi
03/01/2023, 08:45
Και το πριγκηπάτο του Ελλαδιστάν...
Για δείτε τιμές Μιλγουόκι Αγγλίας και κλάψτε...
https://www.sgs-engineering.com/brands/milwaukee/tool-kits
σπαμ
Ειχα πάει το 2015-2016 στην Νεά Υόρκη¨για δουλειά, και ο γαμπρός μου, ηλεκτρολόγος, μου ζήτησε κάποια εργαλεία γιατί τα έβρισκε πια φθηνά.
Δεν θυμάμαι τί ακριβώς είχα αγοράσει, αλλα΄θυμάμαι οτι πήρα τρία, ενα δραπανοκατσάβιδο σίγουρα που είχε δώρο αλλο ένα, μία σέγα και κάτι άλλο.
Σύνολο 400-450 ευρώ.
Εδώ η σέγα είχε μόνη της 300...
Edit: Το τρίτο ήταν αυτό το multi tool.
fasarias
03/01/2023, 23:58
Κόφτης χαλκού μέχρι Φ28 και δεν μιλάω για τι εργαλείο κατασκευάζει η ίδια.
Δεν κατάλαβα, τι εννοείς κόφτης χαλκού?
Το απλό το κοφτάκι χειρός?
Ή μήπως κάτι ηλεκτρικό?
Αν εννοείς ηλεκτρικό ή μπαταρίας εν'πάση περιπτώσει η rems έχει πατενταρει κεφαλές και τέτοια μηχανήματα αιώνες πριν και έχει και αιτιολογία τουλάχιστον να τα πουλάει στον Θεό μιας και είναι εργαλεία πεντακάθαρα made in Germany και με ποιότητα - αντοχή αψεγάδιαστη.
Δεν είμαι γνώστης αλλά η TTI είναι πολύ μεγάλη και έχει τόσες μάρκες στο χαρτοφυλάκιό της πλέον της Milwaukee, που θα περίμενα τα περισσότερα εργαλεία της να τα κατασκευάζει η ίδια - στα πρώτα της βήματα άλλωστε ήταν καθαρά κατασκευαστής OEM.
Νομίζω δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.
Milwaukee είναι ότι πουλάει η TTi με αυτό το brand.
Νομίζω δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.
Milwaukee είναι ότι πουλάει η TTi με αυτό το brand.
Αν κατάλαβα σωστά το σχόλιό σου που παρέθεσα παραπάνω, γράφεις ότι η Milwaukee αγοράζει εργαλεία από Κίνα από εργοστάσια στα οποία έχουν την ίδια πρόσβαση και άλλες εταιρείες (όπως π.χ. η Hitachi). Εμένα μου φαίνεται πιο λογικό η TTi -και κατ' επέκταση η Milwaukee ως brand της- να φτιάχνει αρκετά από τα (ηλεκτρικά) εργαλεία της η ίδια σε δικές της εγκαταστάσεις. Υποθέτω ότι είναι έτσι διότι πρέπει να υπάρχουν αρκετές οικονομίες κλίμακας λόγω μεγέθους (Milwaukee, AEG, Ridgid κτλ.) και επειδή ξεκίνησε σαν OEM κατασκευαστής για άλλους, οπότε το κατασκευαστικό κομμάτι το κατέχει από παλιά, δε χρειάζεται να το κάνει outsource σε τρίτους.
Υπόθεση κάνω, δεν έχω κάποια στοιχεία.
Αν κατάλαβα σωστά το σχόλιό σου που παρέθεσα παραπάνω, γράφεις ότι η Milwaukee αγοράζει εργαλεία
........
Αν δεν έχεις στοιχεία και για να μην κάνεις υποθέσεις απλά ρωτάς τον Daz. Του δίνεις σειριακό του εργαλείου και σου λέει το βάρος, αν τα γρανάζια είναι μεταλλικά ή από κάποιο πολυμερές, πόσα τυλιγματα έχει ο στατορας πόσα ο ροτορας σε ποια μηχανή φτιάχτηκε την ηλικία και το φύλο του εργάτη σε πόσα χρόνια βγαίνει σε σύνταξη και τι νούμερο παπούτσι φοράει. Ααα ναι και αν το τσοκ είναι επώνυμο μεταλλικό ή πλαστικό της σειράς
Αν κατάλαβα σωστά το σχόλιό σου που παρέθεσα παραπάνω, γράφεις ότι η Milwaukee αγοράζει εργαλεία από Κίνα από εργοστάσια στα οποία έχουν την ίδια πρόσβαση και άλλες εταιρείες (όπως π.χ. η Hitachi). Εμένα μου φαίνεται πιο λογικό η TTi -και κατ' επέκταση η Milwaukee ως brand της- να φτιάχνει αρκετά από τα (ηλεκτρικά) εργαλεία της η ίδια σε δικές της εγκαταστάσεις. Υποθέτω ότι είναι έτσι διότι πρέπει να υπάρχουν αρκετές οικονομίες κλίμακας λόγω μεγέθους (Milwaukee, AEG, Ridgid κτλ.) και επειδή ξεκίνησε σαν OEM κατασκευαστής για άλλους, οπότε το κατασκευαστικό κομμάτι το κατέχει από παλιά, δε χρειάζεται να το κάνει outsource σε τρίτους.
Δε το έθεσα σωστά.
Η Milwaukee είναι απλά ένα brand που ανηκει στην tti. Η tti αγόρασε το brand την τεχνογνωσία, τις οποίες πατέντες τον εξοπλισμό κτλ και μπορει να τα διαθέτει όπως θέλει. Δε χρειάζεται στοιχεία, αυτό μπορεί να γίνει με κάθε εξαγορά.
Η Milwaukee απ' όσο ξέρω δεν κατασκευάζει τίποτα πλέον στην Αμερική. Η παραγωγή γίνεται αποκλειστικά πέρα απ' τον Ατλαντικό.
Η διάθεση μπορεί να γίνει μέσω οποιουδήποτε brand που ανηκει στην tti ή και απο τρίτους.
Επιπρόσθετα, αν αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες σε Κίνα Ταϊβάν, υιοθετούνται από όλους διότι δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα σε αυτές τις χώρες.
bros400pgm
04/01/2023, 12:08
Δεν κατάλαβα, τι εννοείς κόφτης χαλκού?
Το απλό το κοφτάκι χειρός?
Ή μήπως κάτι ηλεκτρικό?
Αν εννοείς ηλεκτρικό ή μπαταρίας εν'πάση περιπτώσει η rems έχει πατενταρει κεφαλές και τέτοια μηχανήματα αιώνες πριν και έχει και αιτιολογία τουλάχιστον να τα πουλάει στον Θεό μιας και είναι εργαλεία πεντακάθαρα made in Germany και με ποιότητα - αντοχή αψεγάδιαστη.
Εαν αγορασω πατεντα, προφανως σαν εγκαταστατης δεν θα κανω δουλεια μου.:p
Προφανως εχετε χαθει σε διαφορες σκεψεις και εχει χαθει η ουσια.
Επαναλαμβανω λοιπον, η Milwaukee εχει ειδικευμενα εργαλεια που ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Μερικα ειναι ακριβα, αλλα ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.
PS. Στην εργασια μου χρησιμοποιουμε Milwaukee μπαταριας τα εξης: Κοφτης χαλκου (δεν εχει αλλη εταιρια), ψαλιδι (δεν γνωριζω εαν εχουν οι αλλοι, αλλα σιγουρα δεν ειναι 10) και εκτονωτη πλαστικης σωληνας (η DEWALT εχει αντιστοιχο, δεν θυμαμαι εαν εχει και η HILTI).
Μια χαρά ανταγωνισμό έχει. Και άλλες έχουν ειδικευμένα εργαλεία και για όλα υπάρχουν ανταγωνιστικά μοντέλα.
bros400pgm
04/01/2023, 14:22
Μια χαρά ανταγωνισμό έχει. Και άλλες έχουν ειδικευμένα εργαλεία και για όλα υπάρχουν ανταγωνιστικά μοντέλα.
Δεν αμφιβαλλω οτι υπαρχουν κι αλλες που εχουν ειδικευμενα εργαλεια, για ολα ομως δεν υπαρχουν ανταγωνιστικα μοντελα και σου εδειξα ενα-δυο ;)
Δεν αμφιβαλλω οτι υπαρχουν κι αλλες που εχουν ειδικευμενα εργαλεια, για ολα ομως δεν υπαρχουν ανταγωνιστικα μοντελα και σου εδειξα ενα-δυο ;)
Μα για όλα όσα είπες υπάρχει ανταγωνισμός. Αυτό σου λέω.
bros400pgm
04/01/2023, 17:37
Μα για όλα όσα είπες υπάρχει ανταγωνισμός. Αυτό σου λέω.
Κι ομως δεν υπαρχει σε ολα. ;)
Εαν αγορασω πατεντα, προφανως σαν εγκαταστατης δεν θα κανω δουλεια μου.:p
Προφανως εχετε χαθει σε διαφορες σκεψεις και εχει χαθει η ουσια.
Επαναλαμβανω λοιπον, η Milwaukee εχει ειδικευμενα εργαλεια που ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Μερικα ειναι ακριβα, αλλα ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.
PS. Στην εργασια μου χρησιμοποιουμε Milwaukee μπαταριας τα εξης: Κοφτης χαλκου (δεν εχει αλλη εταιρια), ψαλιδι (δεν γνωριζω εαν εχουν οι αλλοι, αλλα σιγουρα δεν ειναι 10) και εκτονωτη πλαστικης σωληνας (η DEWALT εχει αντιστοιχο, δεν θυμαμαι εαν εχει και η HILTI).
Κάθε εταιρεία θεωρείται περισσότερο εξειδικευμένη από τις άλλες σε μια πλευρά των λεγόμενων "trades".
Πχ η Milwaukee στα εργαλεία για υδραυλικούς, η Makita στους ξυλουργούς κτλ.
Πέραν αυτού όμως, δεν έχει μείνει εργαλείο που να το βγάζει πια μόνο μια εταιρεία, γιατί οι πατέντες αυτές έχουν λήξει πια. Και ακόμη και να μην είχαν λήξει, η Κίνα αντιγράφει τα πάντα χωρίς να δίνει λογαριασμό, αρκεί να υπάρχει αγορά.
Έτσι λοιπόν για παράδειγμα, κόφτη χαλκού έχει η Dewalt αλλά σε αξεσουάρ για δραπανοκατσάβιδο. Και μέχρι εκεί θα πάει η αγορά, καθώς δεν είναι εργαλείο που σου λύνει τα χέρια. Αν έχεις πραγματικά τόσα κοψίματα να κάνεις που χρειάζεσαι ρεύμα, παίρνεις έναν επιτραπέζιο κόφτη σωλήνων (px REMS Cento (https://www.rems.de/cutting-chamfering-deburring/pipe-cutting-machine/rems-cento.aspx)) που έχουν όλες οι εταιρείες με εργαλεία υδραυλικών.
Ψαλίδι έχουν η REMS η RYOBI και έχει και στο alibaba. Η Dewalt η Makita η HILTI κτλ δεν θα βγάλουν καν. Πρώτον γιατί αν βγάλουν ένα θα πρέπει να κάνουν και γενικότερο άνοιγμα στα εργαλεία υδραυλικών, δεύτερο γιατί και πάλι δεν χρειάζεσαι το ψαλίδι και τόσο. Τα ψαλίδια χεριού είναι μια χαρά και μπορείς να βρεις και για μεγαλύτερες διαμέτρου από Φ50 που βγαίνει το μπαταρίας, οπότε εχουν και δύναμη για να μην πιάνεται το χέρι σου. Τις μεγάλες σωλήνες έτσι κι αλλιώς με τροχό ή σπαθόσεγα τις κόβεις που έχουν όλοι.
Εκτονωτή σωλήνας μπορείς να αγοράσεις από όλες τις (σοβαρές) εταιρείες σωλήνων. Δεν θα περίμενε πχ η REHAU να βγάλει εκτονοτή ο τάδε εργαλειάς για να κυκλοφορήσει το σύστημά της, το δίνει μαζί. Επίσης έχουν σίγουρα οι Rothenberger, REMS και Ridgid.
Επίσης, υπάρχουν μικρές εργαλειοεταιρείες που κυκλοφορούν τέτοια εξειδικευμένα εργαλεία χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μιας άλλης, μεγαλύτερης με ειδική συμφωνία (πχ DEWALT ή MAKITA). Κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο θα στείλω και λινκ.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι ότι τα εργαλεία της Milwaukee δεν υπάρχουν, απλώς δεν θα χρησιμοποιούν την ίδια μπαταρία με το δραπανοκατσάβιδό σου.
Κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι υπερεκτιμημένο. Ακόμα και στην ίδια πλατφόρμα, οι μπαταρίες δεν μπαίνουν σε όλα τα εργαλεία στην πράξη. Πχ:
- Δεν βάζεις την 12Ah μπαταρία του βιδολόγου στο παλμικό ή στο δραπανοκατσάβιδο, γιατί θα σου πέσουν τα χέρια
- Δεν βάζεις την 2Ah μπαταρία της πρέσας σωλήνων πουθενά αλλού γιατί δεν κρατάει
- Δεν βάζεις την 4-5Ah μπαταρία του δραπανοκατσάβιδου στο SDS plus γιατί χρειάζεται μεγαλύτερη.
o_gavros
05/01/2023, 09:18
Ναι η αλήθεια είναι πως χάνεται για πλάκα η μπάλα αν μιλάμε για στόλο εργαλείων που τα ρίχνεις μονοκοπανιά σε ένα έργο.
Νομίζω όμως ότι στο τέλος της μέρας, τα μπαταρίας έχουνε κάνει τη ζωή μας ευκολότερη.
bros400pgm
05/01/2023, 13:17
Κάθε εταιρεία θεωρείται περισσότερο εξειδικευμένη από τις άλλες σε μια πλευρά των λεγόμενων "trades".
Πχ η Milwaukee στα εργαλεία για υδραυλικούς, η Makita στους ξυλουργούς κτλ.
Πέραν αυτού όμως, δεν έχει μείνει εργαλείο που να το βγάζει πια μόνο μια εταιρεία, γιατί οι πατέντες αυτές έχουν λήξει πια. Και ακόμη και να μην είχαν λήξει, η Κίνα αντιγράφει τα πάντα χωρίς να δίνει λογαριασμό, αρκεί να υπάρχει αγορά.
Έτσι λοιπόν για παράδειγμα, κόφτη χαλκού έχει η Dewalt αλλά σε αξεσουάρ για δραπανοκατσάβιδο. Και μέχρι εκεί θα πάει η αγορά, καθώς δεν είναι εργαλείο που σου λύνει τα χέρια. Αν έχεις πραγματικά τόσα κοψίματα να κάνεις που χρειάζεσαι ρεύμα, παίρνεις έναν επιτραπέζιο κόφτη σωλήνων (px REMS Cento (https://www.rems.de/cutting-chamfering-deburring/pipe-cutting-machine/rems-cento.aspx)) που έχουν όλες οι εταιρείες με εργαλεία υδραυλικών.
Ψαλίδι έχουν η REMS η RYOBI και έχει και στο alibaba. Η Dewalt η Makita η HILTI κτλ δεν θα βγάλουν καν. Πρώτον γιατί αν βγάλουν ένα θα πρέπει να κάνουν και γενικότερο άνοιγμα στα εργαλεία υδραυλικών, δεύτερο γιατί και πάλι δεν χρειάζεσαι το ψαλίδι και τόσο. Τα ψαλίδια χεριού είναι μια χαρά και μπορείς να βρεις και για μεγαλύτερες διαμέτρου από Φ50 που βγαίνει το μπαταρίας, οπότε εχουν και δύναμη για να μην πιάνεται το χέρι σου. Τις μεγάλες σωλήνες έτσι κι αλλιώς με τροχό ή σπαθόσεγα τις κόβεις που έχουν όλοι.
Εκτονωτή σωλήνας μπορείς να αγοράσεις από όλες τις (σοβαρές) εταιρείες σωλήνων. Δεν θα περίμενε πχ η REHAU να βγάλει εκτονοτή ο τάδε εργαλειάς για να κυκλοφορήσει το σύστημά της, το δίνει μαζί. Επίσης έχουν σίγουρα οι Rothenberger, REMS και Ridgid.
Επίσης, υπάρχουν μικρές εργαλειοεταιρείες που κυκλοφορούν τέτοια εξειδικευμένα εργαλεία χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μιας άλλης, μεγαλύτερης με ειδική συμφωνία (πχ DEWALT ή MAKITA). Κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο θα στείλω και λινκ.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι ότι τα εργαλεία της Milwaukee δεν υπάρχουν, απλώς δεν θα χρησιμοποιούν την ίδια μπαταρία με το δραπανοκατσάβιδό σου.
Κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι υπερεκτιμημένο. Ακόμα και στην ίδια πλατφόρμα, οι μπαταρίες δεν μπαίνουν σε όλα τα εργαλεία στην πράξη. Πχ:
- Δεν βάζεις την 12Ah μπαταρία του βιδολόγου στο παλμικό ή στο δραπανοκατσάβιδο, γιατί θα σου πέσουν τα χέρια
- Δεν βάζεις την 2Ah μπαταρία της πρέσας σωλήνων πουθενά αλλού γιατί δεν κρατάει
- Δεν βάζεις την 4-5Ah μπαταρία του δραπανοκατσάβιδου στο SDS plus γιατί χρειάζεται μεγαλύτερη.
Aπόλα αυτα που λες, εγω θα συμφωνησω αλλα τελικα δεν ειναι 10 αλλες που λεει ο Daz ;)
PS. Ο κοφτης χαλκου ειναι μοναδικος απ' οσο ξερω και επισης υπολογισε οτι δεν ειναι ολες οι σωληνες στον παγκο, ειναι και εγκατεστημενες και πολλες φορες πανω σε τοιχο που "δυσκολευεσε" να κοψεις με εναν χειρος (υπαρχουν βεβαια οι μινι και αυτοι με τις καστανιες), οποτε θες κατι να "περναει" απο πισω.
Bros δεν είναι 10, είναι παραπάνω.
Βρες το λάθος στην παρακάτω πρόταση.
"Η festools έχει ειδικευμένα εργαλεία οπότε και δεν έχει ανταγωνιστή. Μερικά είναι πανάκριβα βέβαια αλλά είναι εξαιρετικά".
Θες εργαλεία για σωλήνες? Βάλε Rothenberger.. έχει ηλεκτρικούς κόφτες για φ400.
Θες να συνεχίσω? Η λίστα θα γίνει τεράστια.
Ακόμα και αυτό που λες ότι δεν υπάρχει, κάπου θα υπάρχει.
Γράφω από κινητό και δεν μπορώ να γράψω πολλά ούτε να βάζω λινκ.
bros400pgm
06/01/2023, 07:04
Bros δεν είναι 10, είναι παραπάνω.
Βρες το λάθος στην παρακάτω πρόταση.
"Η festools έχει ειδικευμένα εργαλεία οπότε και δεν έχει ανταγωνιστή. Μερικά είναι πανάκριβα βέβαια αλλά είναι εξαιρετικά".
Θες εργαλεία για σωλήνες? Βάλε Rothenberger.. έχει ηλεκτρικούς κόφτες για φ400.
Θες να συνεχίσω? Η λίστα θα γίνει τεράστια.
Ακόμα και αυτό που λες ότι δεν υπάρχει, κάπου θα υπάρχει.
Γράφω από κινητό και δεν μπορώ να γράψω πολλά ούτε να βάζω λινκ.
Με συγχωρεις αλλα δεν το εγραψες ετσι. Τωρα το γυρνας αλλου, στο οποιο θα συμφωνήσω αλλα δεν εχει καμια σχεση με αυτο που εγραψα ;)
Με συγχωρεις αλλα δεν το εγραψες ετσι. Τωρα το γυρνας αλλου, στο οποιο θα συμφωνήσω αλλα δεν εχει καμια σχεση με αυτο που εγραψα ;)
Βασικά αυτό ακριβώς έγραψα (δύο φορές) αλλά επειδή κατάλαβα ότι δεν εννοούσες αυτό το γύρισα και αλλού. (Βασικά εσύ το πηγές άλλου λέγοντας ότι ισχύει διότι έχει μοναδικά εργαλεία)
Και παρόλο έβαλες ένα εργαλείο που δεν έχει κάποια άλλη (δεν το έψαξα καν) δεν αλλάζει κάτι. Στον τομέα αυτό δεν έχει δεκάδες άλλα που έχουν μερικές άλλες.
Και η bosch έβγαλε πρώτη τροχακι 10βολτ και για ένα διάστημα δεν είχε καμία άλλη. Ναι ξέρω τώρα έχει και η Κούτση Μαρία. Ακριβως το ίδιο έγινε και με την fein και το multitool. Και φαντάσου καμία δεν το κατασκεύασε σε χώρες δίχως πνευματικά δικαιώματα.
Ούτε είπες τι είναι αυτό που εμποδίζει την hitachi να βγάλει το ίδιο ή τι εμποδίζει την tti να το διαθέσει και σαν ridgid.
Εξειδικευμένες μάρκες όπως το εννοείς εσύ είναι μάρκες όπως rothenberger, festools κ.α στις οποίες ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος λόγο εξειδίκευσης αλλά υπαρκτός.
Στον τομέα της milwaukee ο ανταγωνισμός είναι έντονος και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες τιμής.
Τα εργαλεία της είναι εξαιρετικά και πανάκριβα όπως σε 10αδες άλλες οπότε έχει έντονο ανταγωνισμό.
Δε χρειάζεται να παίζουμε με τις λέξεις, είναι ξεκάθαρο πλέον τι λέμε και οι δύο.
Η Fein εφηυρε το ηλεκτρικο δράπανο και το Multitool.
Για κάποια χρόνια - οσο διαρκούσε η πατέντα- δεν μπορούσε να βγάλει άλλος.
Μήπως έχουμε τέτοια περίπτωση;
Η
Για κάποια χρόνια - οσο διαρκούσε η πατέντα-
Όχι πως έχει σημασία αλλά στην Κίνα Ταϊβάν δεν υπάρχει ιδιοκτησία. Είναι από κεινες τις δημοκρατίες..
Εγώ μένοντας σε αυτήν την αρχική τοποθέτηση θα πω δυο πράγματα.
Πρώτον, η Milwaukee προφανώς δεν είναι η μόνη που έχει ειδικευμένα εργαλεία και άρα και ανταγωνισμό. Κάποιες εταιρείες έχουν το ένα κάποιες άλλες το άλλο. Οι φθηνές Κινέζικες φυσικά.... τα έχουν όλα σε άλλη ποιότητα που συνήθως θα αποφύγω.
Δεύτερον θα πω πως η Milwaukee -όπως και οι περισσότερες εταιρείες πλέον- δεν έχουν τη "δική τους" ταυτότητα, τουλάχιστον με τους όρους του παρελθόντος. Ελάχιστες έμειναν οι οποίες όμως θεωρούνται εξωτικές και με την εξέλιξη της τεχνολογίας η σχέση τιμής/ποιότητας τους, δεν ξέρω αν είναι αντίστοιχες πλέον, καθώς με ένα ακριβό Bosch ή Metabo θα εκτελέσεις σχεδόν το ίδιο καλά εργασίες συγκριτικά με ένα Fein ή ένα Suhner.
Επί του θέματος, Milwaukee και Bosch παίζουν περίπου στο ίδιο επίπεδο από άποψη ποιότητας και τα όποια ειδικευμένα εργαλεία δεν την κάνουν καλύτερη από άλλες.
Αυτό δε σημαίνει πως υποβαθμίζουμε την Milwaukee και κάθε εταιρεία, καλό είναι όμως να βλέπουμε τη πραγματικότητα των εποχών που ζούμε.
fasarias
06/01/2023, 22:55
Εγώ μένοντας σε αυτήν την αρχική τοποθέτηση θα πω δυο πράγματα.
Πρώτον, η Milwaukee προφανώς δεν είναι η μόνη που έχει ειδικευμένα εργαλεία και άρα και ανταγωνισμό. Κάποιες εταιρείες έχουν το ένα κάποιες άλλες το άλλο. Οι φθηνές Κινέζικες φυσικά.... τα έχουν όλα σε άλλη ποιότητα που συνήθως θα αποφύγω.
Δεύτερον θα πω πως η Milwaukee -όπως και οι περισσότερες εταιρείες πλέον- δεν έχουν τη "δική τους" ταυτότητα, τουλάχιστον με τους όρους του παρελθόντος. Ελάχιστες έμειναν οι οποίες όμως θεωρούνται εξωτικές και με την εξέλιξη της τεχνολογίας η σχέση τιμής/ποιότητας τους, δεν ξέρω αν είναι αντίστοιχες πλέον, καθώς με ένα ακριβό Bosch ή Metabo θα εκτελέσεις σχεδόν το ίδιο καλά εργασίες συγκριτικά με ένα Fein ή ένα Suhner.
Επί του θέματος, Milwaukee και Bosch παίζουν περίπου στο ίδιο επίπεδο από άποψη ποιότητας και τα όποια ειδικευμένα εργαλεία δεν την κάνουν καλύτερη από άλλες.
Αυτό δε σημαίνει πως υποβαθμίζουμε την Milwaukee και κάθε εταιρεία, καλό είναι όμως να βλέπουμε τη πραγματικότητα των εποχών που ζούμε.
Ναι αλλά όχι και στα ίδια χρήματα πρώτον (η Milwaukee είναι συνήθως ακριβότερη της bosch και των υπολοίπων ανταγωνιστών της) , και δεύτερον και αυτό πάει προς όλους σας, όταν πας να αγοράσεις το χψ εργαλείο και βλέπεις στο ράφι του μαγαζιού 2 παραπλήσια και σε τιμή αλλά και σε ποιότητα επώνυμα προϊόντα από διαφορετικές "κορυφαίες" μάρκες που το 1 γράφει made in Germany και το άλλο made in China, εσείς ποιο θα επιλέγατε?
Αυτό όσον αφορά το τμήμα r&d που αναφέρθηκε ποιο πάνω.
Η Milwaukee έχει κατά κάποιο τρόπο κρατήσει την παλιά αίγλη του ονόματος και της παραγωγής της όταν ήταν ακόμα αμερικάνικα τα εργαλεία της διατηρώντας υψηλά τις τιμές της και έχει τραβήξει όλη την παραγωγή της στην Κίνα.
Ναι αλλά όχι και στα ίδια χρήματα πρώτον (η Milwaukee είναι συνήθως ακριβότερη της bosch και των υπολοίπων ανταγωνιστών της) , και δεύτερον και αυτό πάει προς όλους σας, όταν πας να αγοράσεις το χψ εργαλείο και βλέπεις στο ράφι του μαγαζιού 2 παραπλήσια και σε τιμή αλλά και σε ποιότητα επώνυμα προϊόντα από διαφορετικές "κορυφαίες" μάρκες που το 1 γράφει made in Germany και το άλλο made in China, εσείς ποιο θα επιλέγατε?
Αυτό όσον αφορά το τμήμα r&d που αναφέρθηκε ποιο πάνω.
Η Milwaukee έχει κατά κάποιο τρόπο κρατήσει την παλιά αίγλη του ονόματος και της παραγωγής της όταν ήταν ακόμα αμερικάνικα τα εργαλεία της διατηρώντας υψηλά τις τιμές της και έχει τραβήξει όλη την παραγωγή της στην Κίνα.
Και το made in Germany έχει πάει περίπατο στα περισσότερα Bosch αλλά.... αν παρατήρησες έχω κάνει μια αναφορά κάπως πιο στοχευμένη μιλώντας για τα ακριβότερα εργαλεία εταιρειών όπως Bosch και Milwaukee τα οποία είναι και ουσιαστικά καλές κατασκευές. Κατά τα άλλα ναι, κι εγώ θα προτιμήσω το made in Germany αλλά αναλόγως τιμής και αυτό μπορεί να είναι ένα στερεότυπο απλά που ομολογώ ότι κουβαλάω.
Τις ναυαρχίδες της η bosch τις κατασκευάζει ακόμα Γερμανία.
Και φήμες λένε πως όλα τα μοτέρ φτιάχνονται Γερμανία και αποστέλλονται στα υπολοιπα εργοστάσια κατασκευής.
Πάντως και εγω ομολογώ πως ενώ τα made in germany τα προτιμώ, στην αγορά ηλεκτρικού δε με απασχολεί τόσο πολύ.
panavour
08/02/2023, 15:27
Θέλω να πάρω κάτι για τελείως ερασιτεχνική χρήση στο σπίτι, κάνα τρύπημα σε τοίχο ,κανα τρυπημα βιδωμα σε έπιπλο ,και έχω βρει ΑΥΤΟ στην τιμή που θέλω να δώσω.Ξερει κανείς την μάρκα;
https://www.skroutz.gr/s/37810943/Ingco-CIDLI1232E-%CE%9A%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%BF-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-12V-2x1-5Ah.html
o_gavros
08/02/2023, 20:14
Η μάρκα είναι τίμια για κινεζική.
Εχω τουρμπο φυσητηρα, πολυεργαλειο για τριψιματα, κομπρεσερακι 12v για τα λάστιχα καθώς και κάμποσα εργαλεία χειρός.
Τίμια όλα. Τα Ηλεκτρικά προφανως δε τα λιώνω στη δουλειά μου.
Για το σπίτι όμως και για χρήση περιστασιακή, είναι ταμαμ.
Αυτό το εργαλείο που έβαλες είναι πολυ αδυναμο. Αντε πες για βιδωμα σε ξυλο μπορεί και να φτουρισει. Άνοιγμα τρυπας σε τοίχο όμως, δυσκολο.
Θέλω να πάρω κάτι για τελείως ερασιτεχνική χρήση στο σπίτι, κάνα τρύπημα σε τοίχο ,κανα τρυπημα βιδωμα σε έπιπλο ,και έχω βρει ΑΥΤΟ στην τιμή που θέλω να δώσω.Ξερει κανείς την μάρκα;
https://www.skroutz.gr/s/37810943/Ingco-CIDLI1232E-%CE%9A%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%BF-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-12V-2x1-5Ah.html
Αν θες και τρύπες σε τοίχο, πάρε και ένα ρεύματος κρουστικό. Με αυτά τα 2 θα καλύψεις άνετα ¨ΟΛΕΣ τις δουλειές που προκύπτουν σε ένα σπίτι.
Το εργαλείο που έβαλες είναι τίμιο όπως είπε και ο γαύρος, εγώ να φανταστείς έχω ένα....einkel (praktiker) του 20άρικου και κάνω τα πάντα με αυτό αλλά όχι τοίχους....
stefanos
08/02/2023, 21:53
Επειδή βλέπω έχει και κρούση .... νομίζω και τοίχους,... δηλαδή για 6χιλ τρυπάνι, κουρτινόξυλα κρεμάστρες κλπ.
Προσωπικά για χρήση "σπίτι" έχω ηλεκτρικά.
Θα κάνεις απόσβεση μέχρι να λήξουν οι μπαταρίες και να το πετάξεις?
Επειδή βλέπω έχει και κρούση .... νομίζω και τοίχους,... δηλαδή για 6χιλ τρυπάνι, κουρτινόξυλα κρεμάστρες κλπ.
Προσωπικά για χρήση "σπίτι" έχω ηλεκτρικά.
Θα κάνεις απόσβεση μέχρι να λήξουν οι μπαταρίες και να το πετάξεις?
Αν είναι λιθίου, κρατάνε πολύ.... to blackedeker και αυτό που ανέφερα πιο πάνω, τα έχω κάπου 9 χρόνια το πρώτο και 4 το δεύτερο.
Έχουν βγάλει ΠΟΛΛΗ δουλειά (κάνω κατασκευές μικροεπίπλων ερασιτεχνικά) και είναι ακμαία....
Πραγματικά πλέον προσωπικά για πρώτο τρυπάνι σε κάποιον του προτεινω sds απο το lidl. Το οποιο συνήθως εχει και δευτερο τσοκ για κανονικά τρυπανια. Φυσικα ρευματος.
Σχεδον αδυνατο χομπιστας να χρειαστει να τρυπησει σιδερο αλλα για τρυπες στον τοιχο, πλακακι κλπ να βαλει ενα αξεσουαρ στο μπανιο με οτιδηποτε αλλο θα παιδευτει. Ειτε το τρυπανι δεν θα εχει σωστη κρουση, ειτε θα βαλει λάθος τρυπάνι, είτε θα ειναι εντελως αδύναμο (τα 12v). Σε 12V μονο μικρή ελαφριά κατσαβιδιέρα - βιδωτήρι.
Ειδικα αυτου του τυπου τα δραπανα ειναι εντελως ξεπερασμένα - εννοω για να το αγορασεις καινουργιο, αν το βρεις απο τον πατερα σου μια χαρα ειναι.
441355
Ειδικα αυτου του τυπου τα δραπανα ειναι εντελως ξεπερασμένα - εννοω για να το αγορασεις καινουργιο, αν το βρεις απο τον πατερα σου μια χαρα ειναι.
441355
Τρυπάει σκυρόδεμα με δυσκολία μεν αλλά με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από μπαταρίας. (εκτός και αν το συγκρίνεις με 18-24βολτ των 300+ ευρώ)
Είναι αξιοπρεπέστατο στο σίδερο και πολύ πιο γρήγορο στο ξύλο. (εντός των δυνατοτήτων του).
Είναι αρκετά ελαφρύ για χρησιμοποιηθεί και για βίδωμα - ξεβίδωμα.
Είναι πιο ελαφρύ από sds και μπορεί να κάνει περισσότερες δουλειές.
Εχει περισσότερες στροφές από μπαταρίας και κάνει φοβερή δουλειά με συρματοτροχάκια ή πέτρες ή γυαλόχαρτα.
Φυσικά τα μπαταρίας υπερέχουν σε άλλους τομείς ενώ το sds μπορεί να κάνει κάτι που δεν μπορεί κανένα απ' τα άλλα δύο (και σε όλα τα άλλα ειναι απλά άθλιο).
Απλά πρόκειται για διαφορετικά εργαλεία με διαφορετικά θετικά και αρνητικά.
o_gavros
09/02/2023, 17:45
Σιλκμαν, δεν είναι τόσο τραγικά τα πραγματα ρε συ.
Το συγκεκριμένο (https://www.skroutz.gr/s/88665/Bosch-GSB-13-RE-Professional-%CE%9A%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%94%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF-600W.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share) που έβαλες βγαίνει στα 65€. Ε δε το λες και απλησιαστο.
Και παιρνεις αποδεδειγμένα δυνατό μηχανάκι.
Οι απόψεις ειναι για να συζητιούνται, αλλα...
Το κυριοτερο προβλημα με δαυτα ειναι ότι δεν υπαρχουν πλεον της προκοπής τρυπάνια για μπετό στρογγυλα (μη sds). Αν εξαιρεσεις τα bosch CYL5 μπλε (οχι τα γαλαζια) που δεν θα τα βρεις και ευκολα, ενω ενα τρικοπο sds θα βρεις και στο τελευταιο χρωματοπωλειο. To SDS του Lidl στα δινει μαζι.
Κι αλλα πιο κατω με bold
Τρυπάει σκυρόδεμα με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από μπαταρίας. (εκτός και αν το συγκρίνεις με 18-24βολτ των 300+ ευρώ)
Με ένα παλιό τετοιου τυπου metabo εσπασα τα @@ μου για να κανω τρυπες για εξαρια! ουπα να βιδωσω φωτιστικό σε ταβάνι. Αυτό με καινούργια διαμαντοτρυπανα (οταν είχα παει Ελβετία, μη ρωτάτε, γρανιτης το ελβετικό μπετό).
Επισης ειχα δοκιμασει σπιτι μου να τρυπησω γρανιτοπλακακι μπανιου με δαυτο και κοιτιόμουν στο δευτερο καμμενο τρυπανι
Είναι αξιοπρεπέστατο στο σίδερο και πολύ πιο γρήγορο στο ξύλο. (εντός των δυνατοτήτων του).
Για σίδερο σίγουρα ειναι μια χαρα. Για ξύλο πχ ντουλαπια κουζινας ειναι γκουμουτσα που δεν χωραει πουθενα.
Είναι αρκετά ελαφρύ για χρησιμοποιηθεί και για βίδωμα - ξεβίδωμα.
Πως θα βιδώσεις με δαυτο αφου δεν έχει ρυθμιση ροπής όπως τα μπαταρίας; Αν ειναι και κανα παλιό που δεν έχει ούτε να ρυθμίσεις στροφές;
Είναι πιο ελαφρύ από sds και μπορεί να κάνει περισσότερες δουλειές.
Εχει περισσότερες στροφές από μπαταρίας και κάνει φοβερή δουλειά με συρματοτροχάκια ή πέτρες ή γυαλόχαρτα.
Παλι, αν ειναι παλιό χωρις ρυθμιση στροφών;
Φυσικά τα μπαταρίας υπερέχουν σε άλλους τομείς ενώ το sds μπορεί να κάνει κάτι που δεν μπορεί κανένα απ' τα άλλα δύο (και σε όλα τα άλλα ειναι απλά άθλιο).
Απλά πρόκειται για διαφορετικά εργαλεία με διαφορετικά θετικά και αρνητικά.
Παλι στο δικο μου σπιτι προσπαθουσα να περασω κατι καλώδια συναγερμού και μου ειχαν μεινει 5 ποντοι τρυπας σε μπετό, ηταν στην ακρη κολώνας, ε ειχα φαει τα λυσακά μου. Περνάει τότε ένας μαστορας με ενα μικρό πολύ μαζεμενο μακιτα sds νομιζω 40V. Κάνει ενα ΚΡΡΡΡΡ με το μακιτα, πρεπει να του πήρε 3 δευτερόλεπτα εκει που ειχα φαει εγω 2 ωρες. Εμεινα μ@λ@κας.
Καλά το συγκεκριμένο είναι φοβερό μηχάνημα στην κατηγορία του.
Το είχα μερικά χρόνια και το έδωσα στον πατέρα μου αλλά τελικά το βούτηξε ο αδελφός μου γιατί το πράσινο μποσάκι του το έσπασε.
Με αυτό τα βρήκε σκούρα. 10 χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει να το χαλάσει. Περίεργο μου φαίνεται. Συνήθως ότι πιάνει στα χέρια του, μετά είναι για πέταμα.
panavour
09/02/2023, 21:02
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,το συγκεκριμένο για το οποίο ζήτησα γνώμη το αγόρασα τελικά στα 53 ευρώ από το Σκρουτζ και μόλις το παραλάβω και το δουλέψω θα σας ενημερώσω.Οση ενημέρωση μπορεί να σας κάνει ένας τελείως ερασιτέχνης και τελείως άσχετος .
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,το συγκεκριμένο για το οποίο ζήτησα γνώμη το αγόρασα τελικά στα 53 ευρώ από το Σκρουτζ και μόλις το παραλάβω και το δουλέψω θα σας ενημερώσω.Οση ενημέρωση μπορεί να σας κάνει ένας τελείως ερασιτέχνης και τελείως άσχετος .
Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, εγώ μιλούσα για το μποσάκι που έβαλε ο μεταξένιος.
Εννοείται... Πριν λίγα χρόνια το είχε προσφορά το πρακτικερ.
BabisStinson
26/05/2023, 07:36
Καλημέρα στην παρέα! Ψάχνω ένα ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο, σετάκι με μπαταρία και μύτες, δεν έχω τίποτε. :-)
Η χρήση είναι DIY, εργασίες σπίτι αν χρειαστεί να βιδώσουμε τίποτε (κανένα έπιπλο πχ) και στις μοτοσικλέτες (πχ βάλε/βγάλε πλαστικά, κάγκελα κλπ). Μάρκες πολλές, καταλαβαίνω ότι πάνω κάτω στα ερασιτεχνικά είναι στα ίδια επίπεδα ποιότητας. Έλεγα να δώσω μέχρι 100-150 ευρώ, όχι παραπάνω.
Ενδεικτικά μερικά που είδα πρόχειρα:
https://www.skroutz.gr/s/16754478/Black-Decker-BDCHD18S1KA-Κρουστικό-Δραπανοκατσάβιδο-Μπαταρίας-18V-1x1-5Ah.html#reviews
https://www.skroutz.gr/s/33989447/Makita-HP488D007-Κρουστικό-Δραπανοκατσάβιδο-Μπαταρίας-18V-2x2Ah.html (με λίγη υπέρβαση)
https://www.skroutz.gr/s/37157402/Einhell-4514220-Κρουστικό-Δραπανοκατσάβιδο-Μπαταρίας-18V-1x2-5Ah.html
https://www.skroutz.gr/s/36476057/Bosch-Universal-Impact-46-Εξαρτήματα-Κρουστικό-Δραπανοκατσάβιδο-Μπαταρίας-18V-2x1-5Ah.html
Αν έχετε να προτείνετε κάποιο σετ (ή και άλλο από τα παραπάνω) ευχαρίστως.
Καλημέρα και σε σένα.
Πας στο bosch με κλειστά μάτια. Το μακιτα υπερβολή για την χρήση που θες να κάνεις. Να φανταστείς εγώ έχω εδώ και κάπου 10 χρόνια ένα ταπεινό 10v μπλακεντέρ το οποίο έχει κατασκευάσει αρκετά DIY έπιπλα και διάφορα άλλα. Βέβαια για τα ζόρια (τρύπες σε τοίχους και τέτοια) έχω ένα ρεύματος bosch.
Και υπόψη, τέτοια εργαλεία ΔΕΝ τα χρησιμοποιούμε στην μοτό.....
o_gavros
26/05/2023, 08:08
Πας στο bosch με κλειστά μάτια. Το μακιτα υπερβολή για την χρήση που θες να κάνεις. .
:nono:
Το μακιτα είναι ενδεδειγμένο, οχι υπερβολή.
Kickstart
26/05/2023, 09:17
Περίμενε να ξαναβάλει το λιντλ προσφορά το δικό του και χτύπα το αβλεπεί.
Δοκιμασμένο από φίλο μου ο οποίος είναι αλουμινάς το δουλεύει στη δουλειά του και φυσικά το χρησιμοποιούμε στα μηχανάκια μας και κάνει άριστα τη δουλίτσα του...είναι σκυλί και εφάμιλλο πολύ ακριβότερων απ οτι λέει ο φίλος που το κατέχει το σπορ λόγω δουλειάς.