View Full Version : ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ..?? (σούπερ τενερέ 1200 Z/ZE)
Pan (dvs)
26/03/2016, 19:55
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ
Και από 2-3 άλλους φίλους εδώ μέσα,προσωπικά θεωρούσα ότι σας κούρασα
αφού κατόπιν υποδείξεων κάποιων ότι επαναλαμβανόμουν συνέχεια,
σκέφτηκα να κάνω στην άκρη δίνοντας τόπο και σταματώντας να χαλάω τα θρέντ
όπως μου είπαν.Άλλωστε όταν ο άλλος σου λέει βαρέθηκα να σε διαβάζω θεωρείς
και εσύ ότι κάτι δεν κάνεις σωστά και αν δεν είσαι βλάκας ΣΙΩΠΑΣ....
Ευχαριστώ για τις ευχές σου.
Περνανε τα χρονια μου φαινεται και αρχιζεις να μαλακωνεις.Θα ελεγα να λαπαδιαζεις αλλα δεν το λεω.
Δεν ξερεις απο γαμοσταυριδια νεαρε μου?Εσυ γραφεις και οποιος θελει διαβαζει.
Περνανε τα χρονια μου φαινεται και αρχιζεις να μαλακωνεις.Θα ελεγα να λαπαδιαζεις αλλα δεν το λεω.
Δεν ξερεις απο γαμοσταυριδια νεαρε μου?Εσυ γραφεις και οποιος θελει διαβαζει.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ
Τα καλά λόγια πολλών από εσάς για το άτομο μου,ούτε βέβαια ενοχλούμαι
από μερικούς ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ που φαίνεται ότι οι άνθρωποι μπαίνουν εδώ μέσα
για να διαφημίσουν το προιόν τους,για να μαζέψουν πελατάκια δηλαδή.
Αυτοί κάνουν τόσο ΜΠΑΜ που αυτοκαταστρέφονται...!!!
Όταν όμως δέχομαι επίθεση και από τους υπεύθυνους του φόρουμ με την αιτιολογία
ότι χαλάω τα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ θρέντ με τις εμμονές μου και τις επαναλαμβανόμενες
κουραστικές μου θέσεις,ε τότε σκέφτομαι ότι τους χαλάω την πιάτσα,με ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ,
και μάλλον είμαι ανεπιθύμητος.
Βέβαια γιατί είναι εμμονή η δική μου τοποθέτηση και όχι η πλύση εγκεφάλου που επιχειρείται
από κάποιους στο να μας πείσουν για υπέροχες μάρκες με υπέροχα μηχανάκια......ΑΥΤΟ είναι
ένα ερώτημα.Σταμάτησα κι εγώ λοιπόν να λέω αυτά που πιστεύω χωρίς ΣΥΜΦΕΡΟΝ..!!
Όμως παρακολουθώντας σας αυτό το τρίμηνο δεν είδα να σταματούν αυτές οι συζητήσεις
που ήταν ανούσιες και κουραστικές,και παράλληλα δεν είδα κανέναν υπεύθυνο να βγάζει πρεμούρα.
Στα 10 χρόνια που παρακολουθώ το φόρουμ είδα πολλούς αξιόλογους χρήστες να πετάνε
λευκή πετσέτα και να εγκαταλείπουν.Χρήστες που είχαν άποψη,λόγο και επιχειρήματα.
Προφανώς το να εκφράζεσαι με ΚΡΑΥΓΕΣ είναι πιο βολικό,πιο αναίμακτο.
Σεβόμενος όλους εσάς που μου προσφέρατε πολλά στα 10 αυτά χρόνια θεώρησα υποχρέωση μου
να μπω και να πω δυο πράμματα για το SUPER TENERE 1200 ,μηχανή που με απασχόλησε αρκετά
και την έχω στα χέρια εδώ και τρεις μήνες.Μπορεί οι ενδιαφερόμενοι να μην είναι πολλοί,
αυτοί όμως που βλέπουν σε αυτήν την κατηγορία δεν είναι και λίγοι.
Υπάρχουν και μεταχειρισμένα μηχανάκια που μερικοί τα βλέπουν για αγορά σύμφωνα με τη τσέπη τους.
Τα περιοδικά και ο τύπος ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάνουν τα τεστ και τις παρουσιάσεις με κριτήρια που και ο πιο κουτός ξέρει...!!!
Για μένα το μόνο ΑΡΝΗΤΙΚΟ σε αυτό το μηχανάκι είναι το ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΗ με τίποτε.
Χειμώνα καιρό και το βεντιλατέρ βάραγε σε κάθε φανάρι σχεδόν...!!!Φαντάσου πάρτυ το καλοκαίρι....!!!
Ο δε ήχος του θυμίζει σειρήνα και Β' Παγκόσμιο σε αεροπορική επιδρομή.
Όπως και τα ελαστικά του,φοράει τα κλασσικά tw που φορούσε το βεστρόμ το 2009-2010.
Όντας μοντέλο του 2015-2016 θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον το καινούργιο της Μπρίτζεστοουν.
Μικρό το κακό 200-250 ευρώ,όταν θέλεις τα πετάς.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ.:wave2:
ΥΓ. Ε αφού το είπες,τι δεν το λες..??:lol:
blackbusa
27/03/2016, 15:00
kalotaksido...:beer:
καλοταξιδο να το χαρεις οσο γουσταρεις.
ακομα αυτες οι ρημαδες οι φωτο ;:rolleyes:
Christos ktm R
27/03/2016, 18:52
καλοταξιδο κ να το χαρεις στο μεγιστο για πολλα κ απροβληματιστα χιλιομετρα..
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Όλους.....:beer::beer:
Καλοβολτο Τερενς!!!
Να είσαι πάντα καλά να βολταρεις!!
:beer::beer::beer:
ΝIKOLTSOS
27/03/2016, 22:14
Πάντα όρθιος!!!
Καταλαβαίνω ότι δεν είναι για πόλη αλλά έχω μια ερώτηση....
Αυτό που λες για την πόλη και τα βεντιλατέρ, ήταν λόγο οδήγησης σου ή το πήγαινες νορμάλ...?
:beer:
Πάντα όρθιος!!!
Καταλαβαίνω ότι δεν είναι για πόλη αλλά έχω μια ερώτηση....
Αυτό που λες για την πόλη και τα βεντιλατέρ, ήταν λόγο οδήγησης σου ή το πήγαινες νορμάλ...?
ΠΙΟ ΝΟΡΜΑΛ
Δε γίνεται,το στρώνω λέμε...!!!
alexxxcbr
28/03/2016, 09:29
Kαλοταξιδο.:beer:
Καλοταξιδο το φρεσκο εκσυχρονισμενο βαραντερο σου..χε,χε..παντα ορθιος φιλε, πολυ καλη επιλογη..
Καλοτάξιδο,όμορφο μηχανάκι,πολύ μ'αρέσει
EΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας.
LOUKILOUK
28/03/2016, 22:31
Καλοτάξιδος και πάντα γερός Τερενς.
Νομίζω ότι πάνε 5 χρόνια που σου το είχα γράψει να πας για S10re σε εκείνο το θρυλικό θρεντάκι που εψαχνες για το επόμενο μηχανάκι που θα καβαλούσες...
Το παν είναι να είσαι ενθουσιασμένος με αυτό που καβαλάς, οπότε πέτυχες διάνα...
Η Αεκάρα πάει σούπερ και μπάλα και μπάσκετ, τι άλλο θες;
Τα φιλιά μου και τα σέβη μου.
ΠΙΟ ΝΟΡΜΑΛ
Δε γίνεται,το στρώνω λέμε...!!!
Καλοτάξιδο.
Λες μετά το στρώσιμο να κάνει κάνα κουφό και να στρώσει και το βεντιλατέρ ή μπα;
Nostradamus
29/03/2016, 11:14
καλοταξιδο το σκουτερ !!
Βαλε και καμια φωτογραφια μην ντρεπεσαι δεν στο ματιαζουμε.. .:lol:
Καλοτάξιδος και πάντα γερός Τερενς.
Νομίζω ότι πάνε 5 χρόνια που σου το είχα γράψει να πας για S10re σε εκείνο το θρυλικό θρεντάκι που εψαχνες για το επόμενο μηχανάκι που θα καβαλούσες...
Το παν είναι να είσαι ενθουσιασμένος με αυτό που καβαλάς, οπότε πέτυχες διάνα...
Η Αεκάρα πάει σούπερ και μπάλα και μπάσκετ, τι άλλο θες;
Τα φιλιά μου και τα σέβη μου.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ
Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου.
Έπειτα κουράγιο για την ξενιτιά που ζεις και μπράβο που κυκλοφορείς
με μοτό στο νησί της βροχής,δείχνει και την αγάπη σου για τους 2 τροχούς..!!
Όσο για την επιλογή του τενερέ......ε μόνο 3 μοτό είχα απέναντι της με το στήσιμο
που έχει,bmw gs 1200 crossturer 1200 και explorer 1200.Οι λοιπές δεν είχαν διαφορικό,
και έχω βαρεθεί να λαδώνω αλυσίδες..!!
Εκείνο που δεν κατάλαβα ίσως επειδή θεωρούμαι άσχετος είναι η υπερτιμημένη bmw,
από πάσης απόψεως,όχι μόνο στην τιμή αλλά στην ποιότητα κατασκευής και κυρίως
στην ποιότητα κύλισης το πιο σημαντικό για μένα...!!
Αγόρασα χωρίς να τεστάρω το τενερέ αλλά είχα διαβάσει τόσα πολλά που όταν ανέβηκα επάνω
ήταν σαν να είχα κάνει πολλά τεστ.Αντικρουόμενες απόψεις από όλους και όχι μόνον από
κάποιους που γράφουν έχοντας στο μυαλό τους το μάρκετιγκ,με εννοείς έτσι..??
Δεν μιλώ για γούστα και ομορφιά,εκεί αν αποφάσιζα ίσως έπαιρνα Ντουκάτι,αλλά για να
κάνουμε και λίγη πλάκα παντρεύεσαι πάντα την πιο όμορφη..?? Φτάνει μόνο αυτό..??
Το τράιομφ με προβλημάτισε γιατί μου άρεσε κιόλας πολύ,ΑΛΛΑ είδα ,άκουσα,διάβασα......
παρότι το βρήκα σε μεγάλη προσφορά.Ταξιδεύει για ΜΕΝΑ πολύ καλύτερα από το bmw.
Τέλος πάντων ένα είναι σίγουρο ότι δεν μετανοιώνω πέτυχα αυτό που ήθελα με το παραπάνω
διότι το πήρα με ρίσκο χωρίς δοκιμή και ταυτόχρονα θεωρώ το Γιαμάχα πολύ μακρυά
σε αξιοπιστία από τα υπόλοιπα,μετά δε από την ανάκληση των Χόντα με το διαφορικό,
πολύ σοβαρό θέμα νοιώθω δικαιωμένος,όχι βέβαια ότι πιστεύω ότι η Χόντα έχει θέματα αξιοπιστίας
σαν εταιρεία,αλλά μια πατάτα ειδικά σε αυτό που επιλέγεις είναι ΠΑΤΑΤΑ...!!!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.....ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ...!!!
Manalishi
02/04/2016, 12:20
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!!
Μια ερώτηση: " Το τράιομφ με προβλημάτισε γιατί μου άρεσε κιόλας πολύ,ΑΛΛΑ είδα ,άκουσα,διάβασα......"
Για εξηγήσου...
panos_zip
02/04/2016, 12:28
ΦΙΛΕ ΜΟΥ
Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου.
Έπειτα κουράγιο για την ξενιτιά που ζεις και μπράβο που κυκλοφορείς
με μοτό στο νησί της βροχής,δείχνει και την αγάπη σου για τους 2 τροχούς..!!
Όσο για την επιλογή του τενερέ......ε μόνο 3 μοτό είχα απέναντι της με το στήσιμο
που έχει,bmw gs 1200 crossturer 1200 και explorer 1200.Οι λοιπές δεν είχαν διαφορικό,
και έχω βαρεθεί να λαδώνω αλυσίδες..!!
Εκείνο που δεν κατάλαβα ίσως επειδή θεωρούμαι άσχετος είναι η υπερτιμημένη bmw,
από πάσης απόψεως,όχι μόνο στην τιμή αλλά στην ποιότητα κατασκευής και κυρίως
στην ποιότητα κύλισης το πιο σημαντικό για μένα...!!
Αγόρασα χωρίς να τεστάρω το τενερέ αλλά είχα διαβάσει τόσα πολλά που όταν ανέβηκα επάνω
ήταν σαν να είχα κάνει πολλά τεστ.Αντικρουόμενες απόψεις από όλους και όχι μόνον από
κάποιους που γράφουν έχοντας στο μυαλό τους το μάρκετιγκ,με εννοείς έτσι..??
Δεν μιλώ για γούστα και ομορφιά,εκεί αν αποφάσιζα ίσως έπαιρνα Ντουκάτι,αλλά για να
κάνουμε και λίγη πλάκα παντρεύεσαι πάντα την πιο όμορφη..?? Φτάνει μόνο αυτό..??
Το τράιομφ με προβλημάτισε γιατί μου άρεσε κιόλας πολύ,ΑΛΛΑ είδα ,άκουσα,διάβασα......
παρότι το βρήκα σε μεγάλη προσφορά.Ταξιδεύει για ΜΕΝΑ πολύ καλύτερα από το bmw.
Τέλος πάντων ένα είναι σίγουρο ότι δεν μετανοιώνω πέτυχα αυτό που ήθελα με το παραπάνω
διότι το πήρα με ρίσκο χωρίς δοκιμή και ταυτόχρονα θεωρώ το Γιαμάχα πολύ μακρυά
σε αξιοπιστία από τα υπόλοιπα,μετά δε από την ανάκληση των Χόντα με το διαφορικό,
πολύ σοβαρό θέμα νοιώθω δικαιωμένος,όχι βέβαια ότι πιστεύω ότι η Χόντα έχει θέματα αξιοπιστίας
σαν εταιρεία,αλλά μια πατάτα ειδικά σε αυτό που επιλέγεις είναι ΠΑΤΑΤΑ...!!!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.....ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ...!!!
Καλορίζικο και από εμένα και καλά χιλιόμετρα!
Πολύ καλή επιλογή κατά την άποψή μου.
Τι εννοείς για το Triumph;
Για τα 1050 έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα, το δικό μου στα 7 χρόνια και 50000χλμ δεν έβγαλε τίποτα.
Για τα 675 επίσης έχουν ακουστεί διάφορα ηλεκτρολογικά, στο δικό μου άλλαξα ανορθωτή επειδή κάηκε αλλά γενικά όλα καλά στα 3 χρόνια που το έχω (βέβαια δεν κάνω χλμ).
Για τα 1200 δεν έχω ακούσει τίποτα κακό. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
Μια παρτίδα από τα πρωτα εξπλορερ είχαν θέμα στις κεφαλες που αλλαχτηκαν εντός εγγύησης. Κάτι άλλο προσωπικά δεν έχω ακούσει.
kalampokas
02/04/2016, 14:06
Καλοριζικο και με πολλά χιλιόμετρα ρε ΑΕΚαρα-εκδηλώθηκα δεν άντεξα...πάντως και εγώ θεωρώ ότι έκανες την καλύτερη επιλογή. Όταν με το καλό και αν αλλαξω κατηγορία θα ηταν η πρώτη μου επιλογή.....
Μια παρτίδα από τα πρωτα εξπλορερ είχαν θέμα στις κεφαλες που αλλαχτηκαν εντός εγγύησης. Κάτι άλλο προσωπικά δεν έχω ακούσει.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Μπαίνοντας μέσα σε φόρουμ διάβασα για μηχανικά προβλήματα από τα πρώτα χλμ.
Τώρα το αν κάποιο δεν είχε θέμα ποτέ και αν κάποιο άλλο έβγαλε θέματα δεν μπορώ να το ξέρω.
Δηλαδή τα ποσοστά μόνο η εταιρεία τα ξέρει,όταν όμως ακούγονται προβλήματα με το μοτέρ
τότε πέφτουν και οι πωλήσεις,και αυτό συνέβη στο explorer διότι δεν τα διάβασα μόνο εγώ.
Ήρθε βέβαια πλέον το καινούργιο μοντέλο,αυτά τα έμαθα για το παλιό.Όμως ο φόβος παραμένει.
Και δεν θεώρησα ότι έπρεπε να μπω στη διαδικασία να πάρω στα χέρια μου ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μηχανάκι
πριν δούμε στην αγορά τις παιδικές του ασθένειες όταν ο προκάτοχος του είχε και αρρώστιες ως
ενήλικας...!!Επίσης η τιμή του καινούργιου αν ήθελες ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια πλησιάζει του bmw.
Τρίτον για μένα ναι μεν είναι καλύτερο στο δρόμο από το bmw αλλά δεν με ικανοποίησε.
Ίσως με παραξένευαν οι τρείς κύλινδροι.Όλα όμως όσα δοκίμασα είναι πολύ μακρυά
από την έλλειψη κραδασμών που έχει ο δικύλινδρος του τενερέ εκτός φυσικά από τον V του Χόντα
ο οποίος δουλεύει ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ.
Αν λοιπόν τα μαζέψει κάποιος όλα αυτά και τα βάλει κάτω...........κάνει πίσω.
Είπαμε βέβαια ότι η επιλογή του τενερέ χωρίς τεστ ήταν ΡΙΣΚΟ...!!!
Τώρα μετά από τρείς μήνες χρήσης μπορώ να πω με χαρά μεγάλη ότι ΕΙΜΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ.
Γιαυτό και γράφω τις εμπειρίες μου πάντα τις προσωπικές για να τις διαβάσετε και να σχηματίσετε άποψη.
Εξάλλου και οι δημοσιογράφοι και όλοι όσοι τεστάρουν ένα μηχανάκι προσωπικές θέσεις δεν παραθέτουν..??
Λέμε τώρα,γιατί μερικοί.................!!!!!!!!!!!
Έχω αλλάξει τόσα μηχανάκια στη ζωή μου που ποτέ δεν σκέφτηκα να πω την κουβέντα α.....το δικό μου είναι
το καλύτερο,αν ήταν μαλακία σίγουρα θα σας το έγραφα..!!
Όπως έχω γράψει εδώ μέσα πως το καλύτερο και πιο συναρπαστικό μηχανάκι που έχω καβαλήσει είναι το ΧΑΓΙΑΜΠΟΥΖΑ.
Παράλληλα όμως και σκοτώστρα και ΜΟΝΟ για καλούς οδηγούς.
Και 2 πράγματα που είδα στραβά,αν τα πούμε στραβά είναι ότι για την πόλη ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ούτε για πλάκα,το βεντιλατέρ
βαράει αμέσως σχεδόν,σειρήνα Β' Παγκοσμίου, με το ψυγείο να είναι στο πλάι ,όταν όμως πας με πάνω από 40-50 δεν τρέχει τίποτε.
Και δεύτερον τα λάστιχα το 2015 έπρεπε να είναι τα καινούργια της Μπρίτζεστοουν και όχι τα παλιά ΤW,μικρό το κακό εδώ.
υγ. Ευχαριστώ για τις ευχές όλων σας,θα τις έχω στο μυαλό μου σε κάθε μου βόλτα.
ΦΙΛΕ ΑΕΚΑΡΑ μάλλον πλησιάζει η στιγμή που θα ξαναγελάσει το χειλάκι μας
μετά από 25 σχεδόν χρόνια...!!!
ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Αυτό που λέει ότι το μηχανάκι αυτό είναι βαρύ και έχει μόνο 112 άλογα ιπποδύναμη.
Έχοντας οδηγήσει το δυνατότερο της κατηγορίας ΚΤΜ 1190 πριν βγει το 1290,
έχω να πω ότι τα άλογα του τενερέ αν δεν παρέμβουν τα ηλεκτρονικά δεν είναι εύκολο
να τα διαχειριστείς,ειδικά αν δεν είσαι πολύ έμπειρος.Δεν τίθεται κανένα θέμα δηλαδή
ανεπαρκούς δύναμης με τα κιλά που έχει.Και τα γράφω αυτά έχοντας περάσει 9 χρόνια
από Χαγιαμπούζα,1,5 χρόνο από blackbird, 4 χρόνια ZZR και πάει λέγοντας.
Όταν έκανα βόλτα με το ΚΤΜ,τρόμαξα γιατί ένοιωσα πολύ δύναμη σε λάθος κουστούμι.
Ίσως μη έχοντας άλλο όπλο οι Αυστριακοί απέναντι στον καημό τους τη bmw, παρέθεσαν τα γκάζια..!!
Στο σούπερ τενερέ ένοιωσα ότι η δύναμη που έχει είναι οριακά όση χρειάζεται μία τέτοια μοτό.
Παραπάνω θα ήταν για μένα περιττή,ίσως και επικίνδυνη για τέτοιου είδους μοτό και
αναβάτες χωρίς μεγάλη εμπειρία.
Την έστριψα και λίγο στο δρόμο Θεσσαλονίκη-Σέρρες επάνω στο Λαχανά.
Χωρίς να την πιέσω και με τις αναρτήσεις ρυθμισμένες στην εντελώς μαλακή θέση
δεν αισθάνθηκα την παραμικρή ανασφάλεια παίζοντας στις στροφές με 120-140 χλμ.
Νομίζω ότι για on-off τόσων κιλών στρίβει πολύ καλά παρά τα σκληρά tw πρώτης γενιάς της
Μπρίτζεστοουν.Μόνο που η φαρδιά σέλλα θέλει κόπο αριστερά δεξιά στο να πηγαίνεις τον κώλο σου.
Είπαμε δεν είναι μηχανάκι για τέτοια,αλλά αν χρειαστεί ,στρίβει μια χαρά,όσο αντέχει η ψυχούλα σας,
γιατί όπως μου είπε και κάποιος πολύ σωστά όσο λιγότερο γέρνει στην άσφαλτο,τόσο καλύτερα είναι....!!!
Για χώμα μη με ρωτήσετε,δεν θα πάω ΠΟΤΕ,μόνο περαντζάδα για καμμιά παραλία.
Η κατανάλωση στα 140 σταθερά είναι στα 5,6-5,8 λίτρα στα 100 χλμ.,4500 στροφές περίπου και 135-140 χλμ.
Τώρα εξαρτάται και από τον δρόμο,αν είναι ανηφορικός κ.λ.π.,πιστεύω ότι στην ευθεία με σταθερά τα 140 στο κοντέρ
η κατανάλωση θα είναι εκεί κοντά στα 5,5-6 λίτρα στα 100 χλμ,ένα νούμερο καλό θα έλεγα για τα 1200 κυβικά της.
Εκεί στα 140 δεν ακούς τίποτε,μόνο τον άνεμο.Ούτε κραδασμοί,τίποτε.Ποιά bmw..??Ε ρε τι κάνει το μάρκετιγκ..!!
Αν για αυτήν την κατηγορία το ζητούμενο δεν είναι η άνεση στο ταξίδι τότε τι είναι..??Τα χωμάτινα προσόντα..??
Παίρνεις το μέγα on-off για να μπεις να παίξεις στο χώμα..??Πρέπει να είσαι πολύ...........άντε μη το γράψω..!!
Παραπάνω δεν την πήγα ακόμα ,είναι με 1350 χλμ. μόλις ,όταν περάσω τα 1500 όπως γράφει και το μάνουαλ
θα δούμε τι κάνει με το κοντέρ πιο ψηλά.
Θα σας βάλω και καμμιά φωτό κάποια στιγμή,αν και δεν διαφέρει και πολύ από αυτές που υπάρχουν στο ίντερνετ.
ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ
Και άλλες πληροφορίες σχετικά με το σούπερ τενερέ.
Αφού έκανα κάποια χλμ. και τελείωσε η περίοδος του στρωσίματος που λέμε
άνοιξα το γκάζι.Έχει 2 προγράμματα ας τα πούμε τράξιον κοντρόλ.
Το S και το Τ.Το Τ είναι για πιο ήπια χρήση σε περίπτωση βροχής κ.λ.π.
Σε καλύπτει πλήρως ΠΑΝΤΟΥ.Το άλλο το S είναι για σπορ χρήση,δίνει
όλα τα άλογα.Αυτά δουλεύουν σε συνδυασμό με ένα άλλο σύστημα
που κουβαλάει η Γιαμάχα το TCS το οποίο είναι το κανονικό τράξιον
το οποίο επιτρέπει ολίσθηση ,σούζες κ.λ.π.
Έχει τρεις επιλογές η πρώτη ενεργοποιείται κάθε φορά που γυρίζει το κλειδί στο ΟΝ.
Η δεύτερη επιτρέπει παιχνίδι και αν θέλεις βγαίνει τελείως
και γίνεται ένα μηχανάκι απλό χωρίς ηλεκτρονικά.
Για να κάνεις αλλαγές στο TCS χρειάζεται το μηχανάκι να είναι σταματημένο,
η εναλλαγή όμως του Τ με το S γίνεται και με 150 στο κοντέρ αρκεί να κλείσεις το γκάζι.
Το κρούιζ κοντρόλ είναι φανταστικό και επειδή κορόιδευα λέγοντας τι να το κάνεις
αυτό το πράμμα σε μηχανάκι διαψεύστηκα παταγωδώς.
Ενεργοποιείται πανεύκολα,είναι πολύ εύχρηστο,και ανεβάζεις χλμ. όπως στα σύγχρονα
κρούιζ στα αυτοκίνητα.Αν γυρίσεις το γκάζι απλά ανεβαίνουν τα χλμ.,καμμία σχέση
με το κρούιζ του explorer π.χ.
Εκείνο όμως που με εντυπωσίασε και κατάλαβα το τι σημαίνει ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ για
μία ακόμα φορά είναι όταν οδήγησα με 170-180 το μηχανάκι.
Εκεί κατάλαβα το τι αγώνα κάνουν οι Ευρωπαίοι για να μας πουλήσουν τα μηχανάκια τους...!!!
Επέλεξα το σούπερ τενερέ από ένστικτο και διαβάζοντας πολύ μη έχοντας κάνει τεστ.
Θυμάμαι τα λόγια κάποιου μηχανικού, ταξιδεύει ΠΟΛΥ ΗΣΥΧΑ ΣΤΑ 160...!!
Το διαπίστωσα πλέον μόνος μου.Είναι μια ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ μπροστά στα άλλα Ευρωπαικά on-off....!!
Ταξιδεύει ΥΠΕΡΟΧΑ στα 170-180,τι άλλο να ζητήσεις από ένα on-off..??
Για πρώτη φορά δεν πήρα ζελατίνα της mra σε μηχανάκι μου και προτίμησα αυτήν την μεγαλύτερη
της Γιαμάχα μαζί με τα δύο πλαινά αυτάκια της.Υπάρχουν 4 θέσεις και ρυθμίζεις όπου θέλεις,
με τη μεγαλύτερη έχεις όση κάλυψη θέλεις ακόμα και από βροχή.
Να είστε σίγουροι πως αν έβλεπα κάτι στραβό θα το έγραφα αμέσως γιατί δεν διακατέχομαι
από τα ταμπού του ...........το δικό μου είναι το καλύτερο επειδή το διάλεξα ΕΓΩ...!!!
Όπως έγραψα από την πρώτη στιγμή για τα μέτρια ελαστικά του η εν πάσει περιπτώσει τα όχι
τόσο σύγχρονα,και το ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ το μηχανάκι,ούτε καν για καφετέρια όπως τα BMW,
έτσι αν έβλεπα κάτι στραβό θα το έγραφα,αν δε δεν μου άρεσε, το επόμενο καλοκαίρι θα ήμουν αλλού
όπως τόσες φορές....!!!
Τελικά νομίζω ότι γλύτωσα την επόμενη αλλαγή σε κάτι τύπου paneuropean.....:lol:,γιατί το μηχανάκι
είναι ΚΑΙ τέτοιο.
Όλα αυτά τα γράφω για σας φίλοι που έχετε στο νου σας κάποια αγορά παρεμφερούς μοντέλου
και διαβάζετε και ακούτε άπειρα πράμματα για την κατηγορία αυτή τα οποία δεν έχουν κανέναν άλλον σκοπό
παρά να σας οδηγήσουν να χώσετε τα ωραία σας λεφτάκια εκεί που............
Εγώ δεν είμαι παρά ένας απλός καταναλωτής χωρίς κανένα συμφέρον.
Μπορεί η άποψη μου να είναι ΛΑΘΟΣ,μπορεί ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ,όμως είναι χωρίς καμμία μα καμμία ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ...!!!
Αν ψάχνετε ένα μηχανάκι τέτοιου είδους με ένα όνομα πίσω του συνώνυμο της λέξεως ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ......τότε
ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΝΕΡΕ.....!!!!
Φωτο λέμεεεεε. Να το χαίρεσαι Τερενς. Χρόνια πολλά.
Φωτο λέμεεεεε. Να το χαίρεσαι Τερενς. Χρόνια πολλά.
ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΚΑΘΑΡΟ ΒΡΕ
Άπλυτο είναι τώρα,μετά τις γιορτές φωτό το υπόσχομαι.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
ΝIKOLTSOS
01/05/2016, 11:48
Του 2010 vs 2015/2016 τι αλλαγές έχουν?
ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΝΕΡΕ ΒΓΗΚΕ ΤΟ 2014
Από τότε αλλάζει χρώματα ,αν υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές
δεν ανακοινώνονται από τη Γιαμάχα.
Οι αλλαγές όπως ξαναέγραψα προηγούμενα είναι πολλές.
Ακόμα και στο μοτέρ σε πολλά σημεία.
Το καινούργιο είναι στημένο από την αρχή πάνω στον ίδιο σκελετό εννοείται
αλλά μέχρι και οι καθρέφτες του είναι διαφορετικοί.
Πολλές λεπτομέρειες που από το παλιό θεωρήθηκαν ατέλειες έχουν διορθωθεί.
Η εμπειρία των τεσσάρων ετών και οι άνθρωποι της Γιαμάχα που αφουγκράστηκαν
την αγορά βοήθησαν ώστε το μηχανάκι πλέον να είναι σούπερ όντως...!!!
Μόνο τα κιλά δεν μπόρεσαν να κατεβάσουν σε σχέση με τη BMW διότι
Χόντα και Τράιομφ δεν είναι ελαφρύτερα..!!
Το μηχανάκι είναι φούλ στα ηλεκτρονικά σε σχέση με το προηγούμενο,άλλο ταμπλό
με όργανα,άλλη ζελατίνα με βάση για gps,μπρίζα 12 βολτ μπροστά πολύ χρήσιμη
ρυθμιζόμενες ηλεκτρονικές αναρτήσεις φουλ με 84 ρυθμίσεις για όποιον επιλέξει
την έκδοση αυτή με τα 16400 ευρώ.
Είναι σίγουρα ΑΛΛΟ μηχανάκι σε σχέση με το προηγούμενο και αυτή τη φορά
σίγουρα είναι ότι πιο BEST VALUE για τα λεφτά του,
δε μιλάμε για την αξιοπιστία της Γιαμάχα βέβαια.
Το αγόρασα κινούμενος περισσότερο από ένστικτο και κατάλαβα πόσο μεγάλη
χαζομάρα θα έκανα εάν έπεφτα στη λούμπα του μάρκετιγκ επιλέγοντας
κάποιο από αυτά που μας έχουν πρήξει τα μέσα ότι είναι σούπερ μηχανάκι.
Ας μη λέμε ονόματα δεν έχει νόημα,ο νοών....................
Μηχανάκια που είναι 4 , 5 και 6+ χιλιάρικα επάνω....!!!
Όσο θα μου στοιχίσει το Γιαμάχα με τα σέρβις του και τα καύσιμα του για
τα επόμενα 50 με 55000 χλμ λογαριάζοντας την κατανάλωση στα 6+ λίτρα στα 100
και όχι στα 5,5-5,8 που μέτρησα με ήρεμη οδήγηση.....!!!!
Δε μιλάμε βέβαια για τα προβλήματα που διαβάζουμε κατά καιρούς για
όλα αυτά τα διαφημιζόμενα σούπερ on-off,διότι αν αρχίσουμε να συνυπολογίζουμε
και εκείνα.............ΑΠΛΑ ΚΑΗΚΑΜΕ....!!!
ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ
Για όσους ενδιαφέρονται.Έχοντας κάνει πλέον χλμ. άνοιξα και το γκάζι.
Δεν καταλαβαίνω όλους αυτούς που κατά καιρούς γράφουν τις ανόητες κριτικές τους πως
το μηχανάκι είναι,βαρύ,αργό κ.λ.π. Συγκρίνοντας το πάντα με αυτά της κατηγορίας
και έχοντας τα δοκιμάσει αρκετά,ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ να υπολείπεται σε γκάζι....!!!
Τώρα αν οι μετρήσεις το βγάζουν 0,5 δεύτερα αργότερο στα 400 κ.λ.π.,επαναλαμβάνω
ότι δεν είναι αυτό το ζητούμενο της κατηγορίας αυτής,ούτε και η φιλοσοφία της.
http://www.bikesdoctor.com/yamaha-super-tenere-es-2014-with-new-adventure/
Για όποιον θέλει αναλυτικά τις διαφορές του καινούργιου σούπερ τενερέ από το παλιό.
Η δική μου η εμπειρία από το μηχανάκι είναι η εξής.
Είναι πολύ πιο γρήγορο από όσο χρειάζεται για αυτήν την κατηγορία.
Με το τράξιον στη θέση S διακοσαρίζει πολύ γρήγορα.Δεν κατάλαβα διαφορά από τα
bmw gs παλιό και υδρόψυκτο που έκανα βόλτα κατ'επανάληψη, vstrom 1000 το
καινούργιο επίσης που έκανα βόλτα αρκετές φορές,explorer που επίσης δοκίμασα αρκετές φορές.
το παλιό βέβαια αλλά και για το καινούργιο ανακοίνωσαν την ίδια ιπποδύναμη αν δεν κάνω λάθος.
Επίσης και για το crossturrer που το έκανα αρκετές βόλτες αυτόματο και απλό.
Με 6500 στροφές και 6η από πολύ χαμηλά,από τα 80-100, έρχονται πολύ γρήγορα τα 200χλμ. στο κοντέρ.
Αν έχεις 6500 στροφές σε μηχανάκι και 200 στο κοντέρ καταλαβαίνετε τι σημαίνει.
Το μηχανάκι είναι για να ταξιδεύει με 170-180 από το πρωί μέχρι το βράδυ και εσύ να πίνεις επάνω σε αυτό
καφεδάκι...!!Ομολογώ πως μόνο στο ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ είχα συναντήσει παρόμοια οδική συμπεριφορά σε ότι αφορά το θέμα
ΑΝΕΣΗ, ΤΑΞΙΔΙ...!!
Τελειώνοντας θα πω ότι το σούπερ τενερέ είναι ένα μηχανάκι ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
για λόγους που δεν είναι της στιγμής να αναλύσουμε,στην Αμερικάνικη όμως αγορά, όπου ξέρουν τι ψάχνουν και τι θέλουν
έχει τη θέση του.Συνοδεύεται από τη λέξη YAMAHA ,συνώνυμη της λέξεως ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει
από τα αντίστοιχα της κατηγορίας τα πολυδιαφημιζόμενα και πολύ ακριβότερα.Με όλα τα ηλεκτρονικά επάνω του
να δουλεύουν ΑΨΟΓΑ.Το αγόρασα κινούμενος από ένστικτο χωρίς να το βρω να το δοκιμάσω.
ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ,διότι πολλές φορές πήρα μηχανάκια που με απογοήτευσαν....!!!
Είτε γιατί δεν μου πρόσφεραν αυτό που είχα στο μυαλό μου ,είτε ,σπάνιο αυτό ,γιατί αποδείχθηκαν επικίνδυνα
για τις ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ οδηγικές ικανότητες ,για να μην το κουράσουμε,ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ ας πούμε
ή άλλο παράδειγμα, diversion 600 πολύ λίγο για τις δικές μου απαιτήσεις σε αυτά που ήθελα από το μηχανάκι...!!!
Αυτή τη φορά επιστρέφοντας στο παρελθόν ερχόμενος από το μέλλον.........θυμήθηκα όλη τη σειρά των ΧΤ,
την πρώτη 500 κ.λ.π.που πέρασε από τα χεράκια μου, όπως και εκείνο το πρωτοποριακό μηχανάκι για την εποχή του,
το sega 750 με το επενδεδυμένο τιμόνι το ημι-on off, ημι-τσόπερ με το φανταστικό διαφορικό για την εποχή του,
που επίσης το χάρηκα για 2 χρόνια πριν φάω μια μετωπική και το κάνω λιώμα γλυτώνοντας από καθαρή τύχη..!!
Ποτέ μη λες ποτέ,αλλά μάλλον το βλέπω να είναι και το τελευταίο μου για όσο με αξιώσει ο κύριος να ζω...!!
Σε 1-2 μήνες μπαίνω στα 61 πια και όλοι γύρω μου ελπίζουν να σταματήσω να ψάχνω άλλο μηχανάκι.
Το τενερέ μου άρεσε πολύ,μου θύμισε και τα νιάτα μου,καλός συνδυασμός,πόσο θα αντέξει..??
ΘΑ ΔΟΥΜΕ....
Μπράβο ρε Τερενς, πολυ χαίρομαι που δεσατε με το μηχανακι, το οποιο όπως φαίνεται είναι ο,τι χρειάζεται κάποιος από ένα μεγάλο ΟΝ-οφφ....
Σε κλειστά κομμάτια πως το βρίσκεις;
karellen
14/05/2016, 10:32
Χαίρομαι να διαβάζω τέτοια ρηβιού,τους δίνεις και ένα προσωπικό πικάντικο ύφος!
Μπράβο κι από μένα.
Μπράβο ρε Τερενς, πολυ χαίρομαι που δεσατε με το μηχανακι, το οποιο όπως φαίνεται είναι ο,τι χρειάζεται κάποιος από ένα μεγάλο ΟΝ-οφφ....
Σε κλειστά κομμάτια πως το βρίσκεις;
ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΒΟΥΝΟ
Με δευτέρες τρίτες και 50-60 χλμ. στο κοντέρ το πολύ δεν το δοκίμασα ακόμα.
Είναι ίσως το τελευταίο που δεν έκανα ακόμα.Το πήγα και με δεύτερο άτομο,
όλα τέλεια και στη συμπεριφορά της μοτό αλλά και για εμάς που καβαλούσαμε.
Αλλαγή των αναρτήσεων πριν ανεβεί ο δεύτερος επάνω και το μηχανάκι έχοντας
καλύτερες αναρτήσεις ακόμα και από το gs adventure όπως γράφουν οι Αμερικάνοι,
συμπεριφέρεται ΑΨΟΓΑ.Δεν καταλαβαίνει τίποτε ούτε αυτό ούτε εσύ.Δεν διπλώνει,
δεν τερματίζει με τίποτε σε μεγάλες λακούβες,στρίβει με τα διακόσια που δοκίμασα φοβερά.
Είναι και το ανάποδο μπροστινό πολύ δυνατό.Αναρτήσεις φτιαγμένες για να ανταποκριθούν
σε μεγάλες ταχύτητες και σε χωμάτινες διαδρομές.Oι τροχοί με ακτίνα πολύ στιβαροί.
Σταμάτησε πλέον να με ξενίζει και να μου δημιουργεί ανασφάλεια η θέση οδήγησης που στην αρχή
την έβρισκα πολύ υψηλή παρά την διπλή ρύθμιση της σέλας.Καθώς και το κάπως ανοιχτό τιμόνι.
Όλα αυτά σε σύγκριση βέβαια με το προηγούμενο on-off που είχα το vstrom 650 το παλιό.
Που σε έβαζε πιο μέσα όσον αφορά τη θέση οδήγησης και είχε πιο στενό τιμόνι.
Τα ηλεκτρονικά εκτός από διασκεδαστικά πιστεύω ότι είναι και πολύ χρήσιμα,ιδίως σε άσχημες καιρικές
συνθήκες όπως πριν μερικές μέρες όπου επάνω στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης παίρνοντας τον
από την αρχή από το γήπεδο Μακεδονικού μέχρι την έξοδο του στο νοσοκομείο στο Φοίνικα,έφαγα
την βροχή της αρκούδας.Εκεί βάζεις τα τράξιον και τα αντισπίν και αισθάνεσαι καλύτερα.
Μην ξεχνάμε ότι το γκάζι είναι ηλεκτρικό με ποντεσιόμετρο και το χέρι πρέπει να είναι ευαίσθητο.
devil's animal
15/05/2016, 10:12
ωραιος ρε συ terens...
βαλε και καμια φωτο να το δουμε...
δεν θα στο ματιαξουμε...μην φοβασαι...:lol:
Να σαραντήσει πρώτα ωρε. Δίκιο έχει ο devil Terens. Φωτό λιεεεμε.
ΑΠΛΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ
Από τον Δεκέμβριο που το πήρα ακόμα άπλυτο το έχω.
Θα σας βάλω φωτό.......σύντομα.
akis_trevor
15/05/2016, 11:05
ΑΠΛΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ
Από τον Δεκέμβριο που το πήρα ακόμα άπλυτο το έχω.
Θα σας βάλω φωτό.......σύντομα.
Και τι έγινε ρε τερενς;;;δεν πάει για φωτομοντέλο.
Υποτίθεται ον οφ μηχανάκι είναι τρου αντβε κλπ οπότε και λίγο χωματακι να χει,κλαιν.
359142
ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟ.............ΜΕ ΦΑΓΑΤΕ !!!!!!!!!!!
Ρε φιλε μας δουλευεις?
Ολοι εχουν φαγωθει να δουν το 1200 και εσυ τους δινεις κουπες??:lol:
Ρε φιλε μας δουλευεις?
Ολοι εχουν φαγωθει να δουν το 1200 και εσυ τους δινεις κουπες??:lol:
Aυτά έχουμε, αυτά δίνουμε φίλος..................................
Μπραβο ρε αρχηγε όλα καλα σου ερχονται...και σουπερ μηχανακι και κουπα..παντα τετοια..μια ερωτηση..
Συμπεριφορά του τενερε μεσα στην κολαση της πολης;
Aυτά έχουμε, αυτά δίνουμε φίλος..................................
Τι υπονοείς ρε φιλε? Οτι δεν υπάρχει 1200?:confused::eek:
Αντε βρε terens...βαλτο και απλητο, δεν πειραζει!
Μπραβο ρε αρχηγε όλα καλα σου ερχονται...και σουπερ μηχανακι και κουπα..παντα τετοια..μια ερωτηση..
Συμπεριφορά του τενερε μεσα στην κολαση της πολης;
ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ
Πολύ καλύτερο ζύγι λόγω πολύ χαμηλότερου κέντρου βάρους,
δε σβήνει όταν ανεβαίνει πεζοδρόμια,στα φανάρια δε νοιώθεις όπως με το βάρος του Χόντα,
και στις επιτόπου μετακινήσεις πιο εύκολο.
Σου γράφω σύγκριση με το Βαραντέρο επειδή το καβαλήσαμε κι οι δυό και το ξέρουμε.
Όμως για την πόλη είναι ΚΟΥΡΣΟΥΜΙ,ΒΑΡΙΔΙΟ και δεν κάνει.
Το κυκλοφοράω κάθε μέρα στην πόλη,πολύ προσεκτικά όμως.
Και το βεντιλατέρ βαράει συνέχεια ρε φίλε,εδώ είναι χειρότερο από το Χόντα ,
και ακούγεται σαν σειρήνα του δευτέρου παγκοσμίου,
σαν αυτές που μάζευαν τον κόσμο στα καταφύγια όταν άρχιζε αεροπορική επιδρομή....!!!
1200 κυβικά στην πόλη είναι μαρτύριο.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Λέω να βάλω και ένα αντίγραφο στο μοτό για να το σιγουρέψουμε ρε παιδιά
για όποιον έχει αμφιβολίες.........ψυχραιμίααααααααααααα λέμεεεεεεεεεεεεεεεε
devil's animal
20/05/2016, 06:56
ωραιο χρωμα την πηρες...
:beer::beer:
spyrakos35
20/05/2016, 07:37
Ομορφο,
Κριμα που το συγκρινεις με το βαρκαντερο
ΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
359228
Τώρα αυτό είναι πλυμένο δηλαδης? :p
taisteal
20/05/2016, 12:34
Τώρα αυτό είναι πλυμένο δηλαδης? :p
Που να δεις ενός Λαμιωτη που ξέρω. ......
:D
Τερενς....:beer:
Nostradamus
20/05/2016, 12:46
Γαματο το παπορι !!!!
Το χρωματακι στο αμστελνταουν ολα τα λεφτα!! :beer::beer::beer:
ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ
Θα βάλω κι άλλες.
Μου αρέσει πάρα πολύ ο ειλικρινής ενθουσιασμός που διακρίνω σε όλους σας.
Αντίθετα στη γειτονιά μου σαν να το είχα κλέψει από κανέναν...!!
Η λέξη καλορίζικο δεν έβγαινε από το στόμα τους.
Έχω ζηλέψει πολλές φορές κι εγώ στη ζωή μου για πράμματα που δεν είχα,
ο φθόνος όμως ..............είναι άλλο πράμμα..!!
Όμως μηχανόβιοι είμαστε εδώ μέσα,και μας διακατέχει άλλο πνεύμα...!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ομορφο,
Κριμα που το συγκρινεις με το βαρκαντερο
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Από το fjr,όσο και να μην σου αρέσει.
Αν διάβασες προσεκτικά για ταξίδι μίλησα,
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ,εκεί το συνέκρινα...:wave2:
ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ
Θα βάλω κι άλλες.
Μου αρέσει πάρα πολύ ο ειλικρινής ενθουσιασμός που διακρίνω σε όλους σας.
Αντίθετα στη γειτονιά μου σαν να το είχα κλέψει από κανέναν...!!
Η λέξη καλορίζικο δεν έβγαινε από το στόμα τους.
Έχω ζηλέψει πολλές φορές κι εγώ στη ζωή μου για πράμματα που δεν είχα,
ο φθόνος όμως ..............είναι άλλο πράμμα..!!
Όμως μηχανόβιοι είμαστε εδώ μέσα,και μας διακατέχει άλλο πνεύμα...!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Σε αυτό τον τόπο παίζει πολύ η "κατσίκα του γειτονα".....
Είναι και η ηλικία μάλλον που κάνει τους γύρο σου να απορούν και να σε φθονουν που μπορείς να κοιτάς την όμορφη πλευρά της ζωής.
........Αντίθετα στη γειτονιά μου σαν να το είχα κλέψει από κανέναν...!!
Η λέξη καλορίζικο δεν έβγαινε από το στόμα τους.......
Μα κι' εσύ 'φέτος τα πήρες όλα ..................μηχανάκια, κύπελα, όλα δικά σου
ρε μονοφαγάάάάάαα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σε αυτό τον τόπο παίζει πολύ η "κατσίκα του γειτονα".....
Είναι και η ηλικία μάλλον που κάνει τους γύρο σου να απορούν και να σε φθονουν που μπορείς να κοιτάς την όμορφη πλευρά της ζωής.
ΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ........
Έγινε μάχη με την οικογένεια για να κατεβώ από τα ΑΡΚΟΥΔΟΓΚΑΖΑ...!!
Όμως για να λέμε την αλήθεια κουράστηκα να κυνηγάω τη σκιά μου.
Για όσο μπορώ και αντέχω επιστρέφω ξανά στις ρίζες μου.
Τη μηχανή μέσα στα βουνά την αγάπησα με την αίσθηση της ελευθερίας
που ένοιωθα όταν τα διέσχιζα και με χτυπούσε ο αέρας στο πρόσωπο.
Ένοιωθα σαν πουλί μέσα στη φύση,........τι ωραιότερο.
Μετά από πολλά χρόνια στην καγκουριά ξανάρχομαι πάλι εκεί στα εντουράκια μου.
Βέβαια τώρα το μηχανάκι δεν είναι ΧΤ-500 με μανιβέλα,είναι χτισμένο όμως
πάνω στην ίδια οδηγική φιλοσοφία. ΑΝΕΣΗ......ΤΑΞΙΔΙ.....ΟΡΘΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ
και απολαμβάνεις τη φύση...!!
Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα σας ,θα σας εκμυστηρευτώ δε πως ΑΝ
δεν θα μπορώ πιά να καβαλάω μοτό.....ΔΕΝ ΘΑΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για μένα η ζωή...!!!
:beer::beer::wave2:
akis_trevor
20/05/2016, 17:48
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Από το fjr,όσο και να μην σου αρέσει.
Αν διάβασες προσεκτικά για ταξίδι μίλησα,
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ,εκεί το συνέκρινα...:wave2:
Oταν εκατσα στατικα πανω σε ένα σουπερ τενερε μου αρεσε τοσο πολύ γιατι η αισθηση ηταν όταν καβαλουσα ένα βαραντερο πιο ελαφρυ και με χαμηλο κεντρο βαρος και βεβαια αξονα...απλα αναρωτιόμουνα ποσο καλυτερο είναι σε ταξιδι και πολη..
Με καλυψες με αυτά που γραφεις, απλα να σου σημειωσω ότι με ένα customizing στα μετρα μου βαρα στην αθηνα κανω τα παντα και όταν ερχεται στην πολύ κινηση ο ανεμιστήρας είναι πολυ διακριτικος και η ζεστη παει παντου εκτος από εμενα..πραγματικα δεν εχω πρόβλημα και στους 40 βαθμούς στην αθηνα σε κινηση..το εγραψα αυτό γιατι με το 16αρι γραναζι μπροστα το βαρα μεσα στην κινηση οντως είναι βασανο και μπελας με τις αδυναμες χαμηλες αλλα με 15αρι γραναζι η μηχανη μεταμορφώνεται..με 2η-3η κανεις τα παντα..
Εντυπωση μου κανει ότι και στο ταξιδι τα βρίσκεις ισαξια, αν και με το βαρα τα 200 στο κοντερ είναι ευκολη υποθεση, 140 ταχυτητα στις 5.100 στροφες και ο κινητήρας βελούδινος γουργουριζει θα περιμενα το 1200σαρι τενερε να είναι πιο ανετο μιας και τελικη του είναι μεγαλυτερη..Εννοείται παντως βαρος, αναρτησεις, κινητήρας, αποδοση, τεχνολογια είναι που κανουν τη διαφορα και καταλαβαινω τον ενθουσιασμο σου, εισαι από τους τυχερούς που επελεξαν αυτό που πραγματικα ηθελα και δεν επεσες στην παγιδα του νευρομαρκετινγκ..
Σε ευχαριστω επισης που επιβεβαίωσες την αισθηση μου για το τι τιμια μηχανή καβαλω και ας χλευαζουν μερικοι εδώ μεσα, δεν πειραζει αυτοι που εχουν καβαλησει ένα σωστο βαραντερο ξερουνε..
Αν εισαι Αθηνα, όταν της ρυθμισω της χοντρουλας τις βαλβιδες( αν χρειαστεί βεβαια) ,να συναντηθουμε να την οδηγησεις μεσα στο χαος για να καταλάβεις τι εννοω..
και παλι καλοριζικη και μην μασας με τους γνωστους...η ζωη είναι πολύ μικρη για να σκέφτεσαι την κατσικα του γειτονα...αυτό ας το παρουν χαμπαρι...
spyrakos35
20/05/2016, 19:47
:lipssealed:
:lipssealed:
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΣ
Με βαραντέρο,εγώ έτυχε να περάσω και από το fjr.
Πιο άνετο και κυριλέ το ταξίδι για μένα με το βάρα από το σπόρτ-τούρινγκ της Γιαμάχα.
Πρόσεξε,δεν αναφέρομαι στο καλύτερο μοτέρ,στο γρηγορότερο,σε αυτό που στρίβει καλύτερα.
Μιλάω για ταξίδι,για άνεση ταξιδιού με 2 άτομα.
Το βαραντέρο όταν το έβγαζες Εθνική ήταν Μερσεντές Ε...!!!
Το αν το έβαζα στο βουνό με δευτέρες -τρίτες..?? Εκεί και τα 2 κουρσούμια και πλοία της αγάπης είναι...!!!
Η διαφορά του τενερέ είναι πως παρά τα κιλά του,έχει τρομερό ζύγισμα,πολύ καλές αναρτήσεις που τις
ρυθμίζεις σε δευτερόλεπτα,είναι πολύ δεμένο μηχανάκι,φτιαγμένο να πάει χώμα αν θελήσεις ..!!
Πιστεύω πως η κατηγορία αυτή ΛΟΞΟΔΡΟΜΗΣΕ κάπου και πήγε να χτυπήσει με ένα σμπάρο δυό τριγώνια...!!!
Αλλά για μένα ΚΤΜ και Ντουκάτι είναι πολύ λάθος.Η μεν πρώτη γιατί έχοντας το κόμπλεξ απέναντι στη bmw
θεώρησε ότι δίνοντας ένα σούπερ μοτέρ θα χτυπήσει εκεί που δεν μπορεί η bmw μια και δεν πίστευε κατά βάθος ότι
θα της έπαιρνε κομμάτι της αγοράς με άλλο τρόπο, η δε Ντουκάτι δεν είχε έτσι κι αλλιώς τίποτε άλλο να δώσει
παρά μούρη,γκάζι ,γκλαμουριά και ένα μηχανάκι με επιδόσεις δρόμου και κουστούμι ονοφάδικο.
Μα αυτό είναι αστείο από μόνο του αν το καλοσκεφθείς.
Με λίγα λόγια διχασμένη προσωπικότητα,γιαυτό και η Γιαμάχα έχοντας πίσω της ένα τεράστιο όνομα και αξιοπιστία βουνό
δεν έκανε ακρότητες παρά έβγαλε ένα μηχανάκι να πηγαίνει όσο πρέπει για την κατηγορία και πολύ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...!!
Το μηχανάκι διακοσαρίζει για πλάκα,σας τα γράφει ένας που πέρασε 9 χρόνια με Χαγιαμπούζα,4 με ZZR,blackbird κ.λ.π.....!!!
Το ντουκάτι ναι είναι ΜΙΞΕΡ όντως,πάει να κάνει πολλά έξω από τη φιλοσοφία του on-off.
Και όλες οι πολυσυσκευές μειονεκτούν σε πολλά,θυμάστε π.χ. τηλεοράσεις και βίντεο σε ένα..??
Χάλαγε η τηλεόραση πέταγες και το βίντεο....!!!
Αν μπορούσαν να το κάνουν το Γιαμάχα 25-30 κιλά πιο ελαφρύ τότε θα μιλάγαμε για σούπερ όντως.
Από την άλλη σκέφτομαι πως τα explorer,crossturer,gs adventure είναι στα ίδια και παραπάνω κιλά.
Σε αυτό μόνον η Γιαμάχα μπορεί να απαντήσει,εκείνο που είναι σίγουρο για μένα μετά από 5 μήνες ,είναι πως
δεν καταλαβαίνω διαφορά από το βεστρόμ με τα 40 λιγότερα κιλά.Είναι ο ενθουσιασμός μου..??,ή τρέλα μου..??
υγ.Προς τον φίλο με το βαραντέρο........ναι μεν το μηχανάκι βαράει συνέχεια βεντιλατέρ
αέρας όμως ζεστός ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ επάνω μου,που πάει..?? Ποιος ξέρει..??
spyrakos35
20/05/2016, 22:38
Δε θα χαλασω το νημα με συγκριτικο fjr vs vara....
Για το σουπερ τενερε θα σου πω οτι παει τον Μπατο του και ξυνει τα αυτια του οδηγου....
Το εχω δει με τα ματακια μου....
Ειναι πολυ καλο και ομορφο το μηχανακι σου, κοιτα να το χαρεις και ασε τα συγκριτικα
Δε θα χαλασω το νημα με συγκριτικο fjr vs vara....
Για το σουπερ τενερε θα σου πω οτι παει τον Μπατο του και ξυνει τα αυτια του οδηγου....
Το εχω δει με τα ματακια μου....
Ειναι πολυ καλο και ομορφο το μηχανακι σου, κοιτα να το χαρεις και ασε τα συγκριτικα
ΡΕ ΜΗΝ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ
Έγραψα απλά πως ταξιδεύουν τα δύο μηχανάκια,τίποτε παραπάνω.
Έτσι κι αλλιώς για μένα το κεφάλαιο βαραντέρο έκλεισε με άσχημο τρόπο.
Το θεώρησα ένα απωθημένο γιαυτό και άλλαξα 2 από αυτά.
Και η γνώμη μου για το μηχανάκι είναι ότι σαν ΣΥΝΟΛΟ κρίθηκε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
και πουλήθηκαν 2 μηχανάκια σε ένα χρόνο μέσα έχοντας κάνει 25000 χλμ.
και με τα δύο....!!!
Τώρα εκεί που γράφω εγώ,ταμπού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,τυπολάτρης δεν είμαι
ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ...!!!
Μοτοσυκλετιστές είμαστε και κάνουμε κουβέντα.Εξάλλου δεν μπορεί,κάτι θα είχε
κι αυτό το μηχανάκι για να κρατηθεί τόσα χρόνια στην επικαιρότητα ,να κάνει
τόσες πωλήσεις και να το αγαπήσουν τόσοι και τόσοι.
Όσο για την κατηγορία που είναι το fjr η γνώμη μου.........με απασχόλησε πολύ
το αν θα μπω σε αυτήν μετά τα αρκουδόγκαζα.
Ταλαντεύτηκα πολύ και δεν βρήκα ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο για μένα ,μα κανέναν να πάω σε αυτήν.
Καβασάκι gtr,Γιαμάχα fjr,Σουζούκι μπάντιτ(λέμε τώρα) σχεδόν την παράτησε η Σουζούκι,
Χόντα δεν υπάρχει πλέον εδώ και χρόνια,ποιός ?? Χόντα που έχει άπειρα μοντέλλα,είχε
κάποτε ένα blackbird,Τράιομφ που τόβγαλε και μόνο αυτή το ξέρει,bmw την έσβησε το gs,
δεν θυμάμαι αν ξεχνάω κάποιο άλλο αξιόλογο.
Όπως αργοσβήνει η κατηγορία με τα αρκουδόγκαζα όπου έμειναν μόνο Χαγιαμπούζα,ZZR
γιατί η Ντουκάτι με τα 25-30 χιλιάρικα απευθύνεται σε πολύ λίγους πουλώντας μούρη ενώ
πουλιέται κι αγοράζεται κι η ίδια από τον έναν και τον άλλον,έτσι πάει κι αυτή με τα σπόρτ-τούρινκγ
σιγά-σιγά.Κάποιοι πλέον κατάλαβαν ότι μπορούν να φτιάξουν μοτό που να διαθέτουν
τα ταξιδιωτικά προσόντα των σπορτ-τούρινκγ αλλά να έχουν ταυτόχρονα και την άνεση
των on-off.Οι καιροί αλλάζουν η τεχνολογία προχωράει και τα αυτοκίνητα και οι μοτό πλέον
γίνονται πιο χρηστικές,πιο πρακτικές για τον άνθρωπο.
Παράλληλα οι ταρζανιές κι οι καγκουριές με τις μοτό ΠΕΘΑΝΑΝ.Ο νόμος είναι παντού πια....!!!
Αυτά που κάναμε κάποτε αν τα κάνουμε τώρα μπορεί να φάμε καμμιά ΣΦΑΙΡΑ...!!!
Εδώ μέσα,αν μας το επιτρέπει το φόρουμ γράφουμε τα ΠΑΝΤΑ,περιμένω την άποψη σου,
όχι βέβαια συγκριτικό ενός ΤΕΩΣ on-off με ένα σούπερ-τούρινγκ μια κατηγορία που αργοπεθαίνει..!!
Για μένα το ένα είναι ο παππούς μιας κατηγορίας που έχει πολύ μέλλον μπροστά της και το άλλο
ένας εκπρόσωπος μιας κατηγορίας που πέθανε και μάλλον δεν το πήρε είδηση ακόμα....!!!!
Η επιμονή της Γιαμάχα στο fjr πιστεύω πως έχει να κάνει με το να πάρει μια μερίδα από όποιο κομμάτι
της πίττας έχει απομείνει σε αυτήν την κατηγορία βασιζόμενη στο όνομα της μοτό που ήταν για χρόνια
στην κορυφή μια και δεν της κοστίζει και πολλά η όποια εξέλιξη της.Επιτέλους έβαλαν εξάρι κιβώτιο..!!
Βλέποντας για παράδειγμα το ταμπλώ της νέας fjr θα δεις την ίδια οθόνη στη δεξιά μεριά που έχουν
το τενερέ και τα ΜΤ.
Αν το τενερέ απευθύνεται σε ένα Χ κοινό,νομίζω ότι το fjr απευθύνεται σε πολύ λιγότερο πλέον.
Τους λόγους κατά τη γνώμη μου που συρρικνώνεται το αγοραστικό κοινό αυτής της κατηγορίας
τους έγραψα περιληπτικά παραπάνω......
υγ. Το ότι γράφουμε εδώ μέσα τις γνώμες μας δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν χαιρόμαστε τα μηχανάκια μας.
Πόσο μάλλον όταν ανακαλύπτω ότι η αγορά μου ήταν πολύ καλύτερη από αυτό που περίμενα..!!
theofilos888
21/05/2016, 06:22
359301
Ωραιο μηχανακι.... να το χαρεις!!!
359301
Πολυ ωραιο χρωμα...!
Καλα χιλιομετρα να εχεις!:beer:
Christos ktm R
26/05/2016, 20:21
καλοταξιδο κ καλα χιλιομετρα να εχεις!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ
Το μηχανάκι αποδεικνύεται ότι είναι πολύ πάνω από τις προσδοκίες μου.
Σούπερ ταξιδιάρικο,μηδέν κραδασμοί μετά τις 2000 στροφές,ταξιδεύει
πίνοντας καφέ με 160-170..!!!
Μια επιλογή όπου με 13000+ αν δεν θέλεις ηλεκτρονικές αναρτήσεις είναι σούπερ.
Μέχρι και θερμαινόμενα γκριπ...!!!
Με λογική κατανάλωση γύρω στα 6 λίτρα στα 100 με 150-160 στο κοντέρ.
Και την αξιοπιστία της Γιαμάχα από πίσω.
Το μηχανάκι είναι στον 6ο χρόνο της ζωής του και έκανε λίφτινγκ στο τέλος του 2014
διορθώνοντας κάποια πράματα.
Δεν ξέρω για το παλιό αλλά το καινούργιο που έχω έχει μπόλικο γκάζι.
Τις περισσότερες φορές κυκλοφορώ με το πρόγραμμα Τ που είναι το πιο ήπιο
σε άλογα. Αλλάζει στο S το γρήγορο εν κινήσει αρκεί να κλείσεις στιγμιαία το γκάζι...!!
Απορώ με όλους αυτούς που το χαρακτήρισαν σαν πεθαμένο.
Μόνο στην τελική τερματίζει στα 225-230.
Διακοσαρίζει πολύ γρήγορα και μετά ανεβάζει αργά.
ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ όμως τα 230 με τέτοιο μηχανάκι..??
Νομίζω πως όποιος επιλέγει αυτήν την κατηγορία ΑΝ, ΛΕΜΕ ΑΝ ξέρει τι θέλει
δεν ψάχνει τα 250....!!!
ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
Το μηχανάκι,βλέπω πως είναι το κορυφαίο της Γιαμάχα μαζί με το fjr.
Eίναι θέμα επιλογής το πιο από τα δύο θα επιλέξει κάποιος ανάλογα με το
τι θέλει και γιατί το θέλει.
Ένα άλλο σημείο που βλέπω στη συμπεριφορά του είναι οι αναρτήσεις του.
Νομίζω ότι είναι λίγο σκληρές ακόμα και σε φουλ μαλακή ρύθμιση.
Ίσως είχαν στο μυαλό τους το χώμα όταν τις έφτιαχναν.
Μόλις ανεβεί δεύτερο άτομο όμως,είναι τέλειες.Δεν διπλώνει το μηχανάκι,
δεν τερματίζει με τίποτε εννοείται η ανάρτηση και το πιο σημαντικό δεν καταλαβαίνεις
ότι υπάρχει δεύτερο άτομο,αυτό βέβαια ίσως έχει να κάνει και με τη γεωμετρία του.
Συνεχίζω να το μαθαίνω το θεριό,το συνήθισα και μέσα στην πόλη.
Θέλει άτομο όμως πάνω από 1,80,και το βεντιλατέρ ΒΑΡΑΕΙ αλύπητα.
Τώρα αυτό κακό είναι..??,καλό είναι..?? ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.
Δεν έχω δει μηχανάκι να βαράει βεντιλατέρ τόσο συχνά .
Μόλις όμως πιάσω 40-50 η θερμοκρασία πέφτει και μένει εκεί μέχρι και τα 200.
Μου δίνει την εντύπωση ότι 24 ώρες να ταξιδεύεις με ταχύτητα
από τα 50 έως τα 200 δεν θα διαμαρτυρηθεί με τίποτε.
Το διαφορικό απλά ΣΟΥΠΕΡ,ούτε βρωμιά, ούτε σκοτούρες,λάδωσε...τέντωσε κ.λ.π.
Πόσα άραγε ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ σούπερ τενερέ πούλησε ή Γιαμάχα στην Ελλάδα από το
2015 και μετά..??
Μονοψήφιο το βλέπω το νούμερο,κρίμα γιατί ο κόσμος τρώει παραμύθι...!!
Θεσσαλονίκη πάντως ΕΝΑ ΕΙΔΑ και μίλησα με τον άνθρωπο,μαύρο χωρίς
τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις..!!!
bmw..?? πφφφ... ΣΟΥΠΑΑΑΑΑ........ γεμάτο είναι :lol:
ΚΤΜ....????? Δεν είδα πουθενά,το καινούργιο εννοείται.
Ντουκάτι μούλτι..?? Ένα στο Λιτόχωρο αλλά δεν ξέρω τι μοντέλο ήταν.
Αυτοί μόλις περάσει το εξάμηνο τους πιάνει μελαγχολία και τα αλλάζουν..!!
Ωραίο στην εμφάνιση,αετοί οι Ιταλοί,αλλά ανατριχίλα να το ακούς...!!
Βέρσυς 1000............?? ΚΑΝΕΝΑ...!!!!
Βεστρόμ 1000............1-2...!!!
EXPLORER TIGER.... Είδα ένα ,το παλιό πριν 1-2 χρόνια..!!
Συμπέρασμα..?? Όλοι όσοι έχουν και μπορούν να αγοράσουν τέτοιο μηχανάκι
προτιμούν τη ΜΟΥΡΗ..!! ΒMW...!!
Λίγο πολύ όλα τα μηχανάκια καλά είναι,διαφέρουν ΤΡΑΓΙΚΑ όμως στο θέμα ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ,
ΤΙΜΗ,ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ,ΣΕΡΒΙΣ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ,ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ,BEST VALUE...
Στην τελική αυτά που είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους προσφέροντας ακριβώς τα ίδια
πράματα είναι το explorer,gs,super tenere διότι αυτά έχουν άξονα.
Αν ξεχνάω κανένα πείτε το.
spyrakos35
23/07/2016, 08:59
Μη λες για τον αξονα γιατι θα σου αρχισουν τα περι βαρους κλπ.....
:bawl:
ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΒΟΥΝΟ
Καλοτάξιδο να είναι και να το χαίρεσαι όσο μπορείς!
Μιας που τελειώνει σιγά σιγά το καλοκαίρι,μήπως έκανες και καμιά βόλτα διπλός σε κλειστό επαρχιακό κομμάτι-βουνό με δεύτερες τρίτες,να μας πεις αυτές τις εντυπώσεις σου;
Έδωσα μόλις το cbf1000f μου και είμαι στην αναζήτηση για αναβάθμιση.
Το καλοβλέπω το τενερέ και είναι στις πρώτες(λιγοστές) επιλογές μου.Όχι βέβαια το καινούργιο γιατί δεν μπορώ να το φτάσω οικονομικά,αλλά πιστεύω οι διαφορές πρέπει να είναι μικρές....
Bob_o_mastoras
29/08/2016, 23:40
Ωραιο μοτορι!
Καλοταξιδο Τερενς!! :beer:
Καλοτάξιδο να είναι και να το χαίρεσαι όσο μπορείς!
Μιας που τελειώνει σιγά σιγά το καλοκαίρι,μήπως έκανες και καμιά βόλτα διπλός σε κλειστό επαρχιακό κομμάτι-βουνό με δεύτερες τρίτες,να μας πεις αυτές τις εντυπώσεις σου;
Έδωσα μόλις το cbf1000f μου και είμαι στην αναζήτηση για αναβάθμιση.
Το καλοβλέπω το τενερέ και είναι στις πρώτες(λιγοστές) επιλογές μου.Όχι βέβαια το καινούργιο γιατί δεν μπορώ να το φτάσω οικονομικά,αλλά πιστεύω οι διαφορές πρέπει να είναι μικρές....
ΕΦΟΣΟΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ..........ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ
Τις ανακλήσεις που έκανε το σούπερ τενερέ.
Η πιο σημαντική έχει να κάνει με κάποια κιβώτια ταχυτήτων,θέμα
που το έλυσε η Γιαμάχα γρήγορα και αξιόπιστα.
Η άλλη έχει να κάνει με τη σχάρα πίσω,απλά την ενίσχυσαν με κάποιο μεταλλικό κομμάτι.
Ακόμα ΠΡΟΣΟΧΗ σε κάποιους που έβαλαν χέρι στον εγκέφαλο της μοτό θεωρώντας
το μηχανάκι αδύναμο.Εδώ έχουμε προβλήματα,όπως πάντα βρέθηκαν κάποιοι ειδήμονες
πιο ΞΥΠΝΙΟΙ από τη Γιαμάχα που πουσάρισαν το μοτέρ μέσω ρύθμισης του εγκεφάλου
και προέκυψαν ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ διάφορα στις μοτό...!!
Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τα τενερέ της πρώτης γεννιάς μέχρι και αυτό του 2014
το καινούργιο σε κάποια από αυτά.
Τα μοντέλα από 2015 και μετά είναι απαλλαγμένα από όλα αυτά και ουδεμία ανάκληση
υπάρχει προς το παρόν για αυτά.
Αναγκαίο κακό για την πρώτη σειρά ως συνήθως..??
Οι Ιάπωνες δεν μας είχαν μάθει με αυτόν τον τρόπο, ΑΛΛΑ σημεία των καιρών..??
Κατά τα άλλα το μηχανάκι είναι σούπερ εάν είσαι από 1,80 και επάνω και έχεις και καμμιά 80-85 κιλά.
Θέλει λίγα μπράτσα για να νοιώθεις άνετα,δεν είναι για μικροκαμωμένους,ούτε για ανθρώπους με λίγα κιλά.
Είναι για μεγαλόσωμους τύπους,ταξιδεύει θαυμάσια με δύο άτομα και το βάρος φαίνεται
και το σκέφτεσαι μόνο αν βάλεις πρώτη σε ανηφορικό δρόμο σε στροφιλίκι.
Εκεί όμως πιο μηχανάκι δεν θα σε δυσκολέψει..??
Εγώ παρά τα 61 μου χρόνια πλέον το κάνω κουμάντο,εσύ νέο παιδί εάν έχεις μια σχετική εμπειρία
θα το έχεις εύκολα.
Χαίρεσαι να ταξιδεύεις,φόρτωσε το όσο θέλεις και πήγαινε και με 170-180 ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ και για
όλη την ημέρα αν αντέχεις.
Αν μπεις στο αμερικάνικο φόρουμ θα διαβάσεις πως οι τύποι εκεί μέσα έχουν κάνει 100000 χλμ.
αλλάζοντας κανένα λαμπάκι στα φλας...!!!
Επίσης πρόσεξε εάν ξέρεις,αν αυτό που θα βρεις έχει πάει στο χώμα,εκεί τα καταπονούν αφάνταστα.
Κάποια που γυαλίζουν δήθεν και τα έχουν ξεσκίσει οι δημοσιογράφο...!!!
Δεν πωλούνται και πολλά στην Ελλάδα 10-15 είναι,απλά να ξέρεις ότι η τιμή στα καινούργια εάν πήγαινες
με μετρητά έπεφτε πολύ,ίσως κάποιοι να θέλουν να πάρουν πίσω όσα έδωσαν,πράγμα αφύσικο..!!
Στις τιμές που είδα να πωλούνται τα μεταχειρισμένα όταν το έψαχνα ήταν πολύ κοντά στα καινούργια.
Αν αποφασίσεις και επιλέξεις σούπερ τενερέ γράψε μου σε Π.Μ.
Το cbf άλλη φιλοσοφία,ταξιδιάρικο και αυτό αλλά δεν έχει την άνεση του τενερέ,ούτε ρουφάει τις ανωμαλίες
των επαρχιακών Ελληνικών δρόμων με τόση ευκολία και ασφάλεια.
Επίσης πιο στενάχωρη θέση οδήγησης,πιο σπορτίβικη.
Ναι μεν με 4 κυλίνδρους το cbf όμως και στον εν σειρά 2κύλινδρο της Γιαμάχα έγινε σπουδαία δουλειά
με τους αντικραδασμικούς άξονες και πάνω από τις 2-2500 στροφές δεν καταλαβαίνεις.
Μόνο από τον ήχο προδίδεται.
Ωραιο μοτορι!
Καλοταξιδο Τερενς!! :beer:
ΑΝΤΕ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ............ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Αν χρειαστείς κάτι για την αγορά της Θεσσαλονίκης γράψε μου,τους ξέρω όλους
σαν κάλπικες δεκάρες...:lol:
Σε μιά γρήγορη πάντως που έκανα στο κάρ όντως καμμιά δεκαπενταριά πουλιούνται μεταχειρισμένα.
Τα υπόλοιπα είναι καινούρια. Και κάποια απ' αυτά στόκ από το 2011 (και μάλλον θα μείνουν μέχρι το 3011..... στοκ)
Μόνο τρία (3) πουλιόνται από τα 15 από ιδιώτες... Τα υπόλοιπα από εμπόρους.......
Μάλλον οι απελπισμένοι (πρώην ή νυν) ιδιοκτήτες τα έδωσαν γιά ανταλαγή, και αδυνατώντας να τα
ξεφορτωθούν οι ίδιοι.........τα φόρτωσαν σε εμπόρους μπάς και τα σπρώξουν αυτοί........
spyrakos35
02/09/2016, 11:55
Σε μιά γρήγορη πάντως που έκανα στο κάρ όντως καμμιά δεκαπενταριά πουλιούνται μεταχειρισμένα.
Τα υπόλοιπα είναι καινούρια. Και κάποια απ' αυτά στόκ από το 2011 (και μάλλον θα μείνουν μέχρι το 3011..... στοκ)
Μόνο τρία (3) πουλιόνται από τα 15 από ιδιώτες... Τα υπόλοιπα από εμπόρους.......
Μάλλον οι απελπισμένοι (πρώην ή νυν) ιδιοκτήτες τα έδωσαν γιά ανταλαγή, και αδυνατώντας να τα
ξεφορτωθούν οι ίδιοι.........τα φόρτωσαν σε εμπόρους μπάς και τα σπρώξουν αυτοί........
Στις τιμες που θελουν να τα δωσουν, οπως ειπες, το 3011 και αν και εφοσον
7500-8000 ΤΟ ΠΟΛΥ
Παραπάνω .............το παλιό ΔΕΝ...!!!
Και αυτό αν είναι σε σούπερ κατάσταση.
Αφού ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ, ρε παιδιά,πόσο να πάει..??
Είναι και από το 2010, 6-7 χρόνια.
Προσφορά και ζήτηση λέμε,ο νόμος της αγοράς.
Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.
Αν θέλεις δώσε ινφο για τις ανακλήσεις,γιατί εξουσιοδοτημένο στην Αθήνα δεν γνώριζε κάτι για κιβώτιο ταχυτήτων και οι μόνες αναφορές που βρήκα,ήταν για το καινούργιο μοντέλο http://www.cycleworld.com/2015/04/09/yamaha-motorcycles-recall-notice-for-potential-gearbox-issue επίσης δεν είμαι σίγουρος αν είναι μόνο για Αμερική.
Για της πρώτης γενιάς μόνο αυτό βρήκα από Μοτοδυναμική, "ενδεχόμενο δυσλειτουργίας του συστήματος προβολέων εξαιτίας ανεπαρκούς επαφής των ακροδεκτών που τροφοδοτούν με ρεύμα τις λάμπες"
http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Anaklhsh-Yamaha-R1-kai-XT1200Z_99781.asp
Και στο αμερικάνικό φόρουμ για την βάση της πίσω βαλίτσας.
spyrakos35
02/09/2016, 22:01
γούγλαρε το παρακατω και δες τα αποτελέσματα
όπου xx βάζεις το έτος της μοτό που σε ενδιαφέρει
20xx yamaha xt1200z super tenere recalls
ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ
Διάβασα ότι έχει και το καινούργιο αλλά το μοντέλο 2014 όπως σου έγραψα και στο Π.Μ.
Τώρα αν δεν είχαν ενημέρωση για το παλιό στο εξουσιοδοτημένο ίσως μιλάμε μόνο για ΗΠΑ.
Σε φόρουμ του εξωτερικού το διάβασα,σε ερώτηση μου δε για το δικό μου,δεν υπάρχει ανάκληση.
Ασημί χρώμα του 2015 παραγωγή.
http://www.yamahasupertenere.com/index.php?PHPSESSID=m291omjnelffgqg5g9jlo89c05&action=forum
Κάνε μια βόλτα εδώ και ψάξε.
Επίσης στο Ελληνικό σάιτ της Γιαμάχα αν βάλεις τον αριθμό πλαισίου σε κάποιο σημείο
σου βγάζει αν υπάρχει ανάκληση για την μοτό σου.
Οι περιπτώσεις που διάβασα και εγώ δεν ήταν για Ευρώπη.
https://www.youtube.com/watch?v=akgkO4_HB84
XJR_Billy
25/09/2016, 08:40
Αρκετά καθυστερημένα... αλλά ποτέ αργά...
Καλορίζικη και αγρατζούνιστη η Τενεράρα, καλά και ασφαλή χιλιόμετρα σου εύχομαι, να τη χαρείς όσο τραβάει η καρδιά σου !!! :beer::beer::beer::beer:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ............
Γράφω συνέχεια τις εντυπώσεις μου από το μηχανάκι χωρίς φόβο και πάθος.
Σήμερα το δοκίμασα κάπου εκεί έξω,μη τα λέμε.
Πολύ γρήγορα το κοντέρ έδειξε τα 230 χλμ.,
δεν ξέρω αν πήγαινε άλλο γιατί αναγκάστηκα να κλείσω το γκάζι.
Υπόψιν ότι είμαι με τη μεγάλη ζελατίνα της Γιαμάχα,και τα 2 βοηθητικά επίσης
πλαινά πλαστικά αυτιά τα οποία και κόβουν το μηχανάκι.
Παρόλα αυτά το μηχανάκι ανέβασε χλμ.ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ,χωρίς να γεμίσω
τετάρτη και πέμπτη,έτσι απλά με την έκτη.
Απορώ πως το χαρακτηρίζουν σαν βαρίδιο.Δεν είναι γρήγορο όπως το μούλτι βέβαια
αλλά έχει ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ,όπως οφείλει να έχει κάθε αξιόλογο μηχανάκι που θέλει να λέγεται
ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΟ χωρίς προβληματισμούς,απλά κοιτάμε κάθε 10-15000 τα λάδια.
Ούτε βέβαια είναι γρήγορο όπως το ΚΤΜ,ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΕΙ όμως στα 230 και είναι
ΣΟΥΠΕΡ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ σαν Γιαμάχα...!!!
Οι επιδόσεις του είναι κοντά με το explorer από αυτά που κατάλαβα καβαλώντας βέβαια
τα μηχανάκια και όχι μετρώντας τα στην πίστα ή στο δρόμο με όργανα.
Και πιστέψτε με το χαρακτηρίζω έτσι το μηχανάκι έχοντας κατά καιρούς στην κατοχή μου
ΟΛΑ τα αρκουδόγκαζα που κυκλοφόρησαν από το 1980 μέχρι σήμερα...!!!
karellen
26/09/2016, 18:31
Όμορφο μηχανάκι και μαζεμένο χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες,να το χαίρεσαι! :beer:
ΥΓ. Μια διόρθωση,αν μου επιτρέπεις: είναι άξονας,όχι διαφορικό.
Όμορφο μηχανάκι και μαζεμένο χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες,να το χαίρεσαι! :beer:
ΥΓ. Μια διόρθωση,αν μου επιτρέπεις: είναι άξονας,όχι διαφορικό.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Νάσαι καλά......και για τον άξονα βέβαια,καταλαβαίνεις μηχανικός δεν είμαι
συγχωρέστε με για το λάθος,πάντως καταλάβατε τι εννοώ.........
ΣΑΣ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Αν και πιστεύω ότι σε αυτήν την κατηγορία είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει.
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ON-OFF 2013*
Μετρήσεις MrBike
Επιταχύνσεις από στάση Ducati Multistrada 1200 Honda VFR 1200X Crosstourer Kawasaki Versys 1000 KTM 1190 Adventure KTM 1190 Adventure R Triumph Tiger 1200 Explorer Yamaha XTZ 1200 Super Tenere **
0-18m (sec) 1,97 2,43 2,02 2,34 2,16 2,46 2,04
0-50m (sec) 3,42 4,03 3,44 4,00 3,75 3,96 3,46
0-100m (sec) 5,04 5,65 4,98 5,46 5,43 5,58 5,11
0-100km/h (sec) 3,86 4,35 3,46 4,09 4,00 4,25 3,67
1/4mile (sec) 11,06 (208,56km/h) 12,28 (187,38km/h) 11,5 11,58 (209,71km/h) 11,59 (210,09km/h) 12,15 12,16 (176,20km/h)
0-1000m (sec) 20,42 22,88 21,95 21,03 21,1 22,54 23,37
Μέγιστη ταχύτητα (km/h) 244+ 225 219 247+ 243+ 214,7 200
*Λείπει το BMW R1200 GS ΜΥ 2013, διότι ακόμη δεν το έχουμε πάρει στα χέρια μας. Οι μετρήσεις θα προστεθούν μόλις είναι διαθέσιμες
** Η μέτρηση έχει γίνει με τις βαλίτσες
Αξίζει να παρατηρήσουμε την εκπληκτική εκκίνηση του Ducati Multistrada 1200 (1,97sec στα 18m) και του Kawasaki Versys 1000 (2,02sec στα 18m). Αυτές είναι και οι δύο μοτοσικλέτες που είναι ταχύτερες, πολύ οριακά όμως, με το KTM 1190 Adventure. Βέβαια και οι δύο αυτές μοτοσικλέτες, έχοντας μπροστινό τροχό 17in, είναι σαφώς πιο μπροστόβαρες και αυτό σημαίνει ότι ξεκινούν με μικρότερη πιθανότητα σούζας. Το πόσο παραγωγικός είναι ο κινητήρας του KTM 1190 Adventure, αποδεικνύεται άλλωστε και με την επίδοση στα 1000m, όπου μόνο το, επίσης πολύ καλό, Ducati μπορεί να ανταγωνιστεί.
Επισημαίνω ότι οι μετρήσεις του τενερέ είναι με βαλίτσες και φυσικά αναφερόμαστε στο παλιό σούπερ τενερέ και όχι το καινούργιο του 2014+
Αυτά για όποιον θεωρεί το μηχανάκι αργό..!!
http://www.mrbike.gr/website/street/1190-dventure-2013-on-board.html
ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ πατόζα ΜΟΥ
Και τη σύγκριση της με το νέο Άφρικα σε μερικά πράγματα.
https://www.youtube.com/watch?v=GOjjw9124jE
Δεν εχει νοημα για το μεσο επιβατη για το αν μια τουρινγκ μοτο ειναι γρηγορη..η φιλικοτητα, η ανεση και βεβαια αξιοπρεπεις επιδοσεις που η τενερε βεβαιως τα εχει ολα τα παραπανω..
Αλλα για να ειμαστε τυπικοι αν δεις τον πινακα που εβαλς το τενερε το εχουν με τελικη στα 200 οταν ο ανταγωνισμος εχει ξεφυγει και για πολλους ισως ειναι ενα μειον...
Εκεινο ομως που προσεξα στο αρθρο ειναι τα πανηγυρια που επιτελους μια ΚΤΜ ..καταφερε θελει ρυθμιση βαλβιδων στα 30 χιλιαδες χλμ οταν π.χ το δικο μου μαμουθ ουτε στα 100.000 χρειαστηκε ρυθμιση γισ πρωτη φορα...
Νομιζω οτι και το τενερε ειναι εξισου αξιοπιστο οποτε καλυτερα να βαλεις τα στοιχεια αξιοπιστιας του γιατι σε αυτο το τομεα που καιει ολους καλως η κακως τα γιαπωνεζικα ειναι πολυ μπροστα..
Το δικο σου μαμουθ βγαζει μεγιστη ισχυ στις 7500-8000 rpm και ΔΕΝ ΕΧΕΙ και πολυ νοημα να το πιεσεις να στροφαρει γιατι δε το φχαριστιεσαι ψηλα.
Το μαμουθ της κτμ βγαζει μεγιστη ισχυ 2000rpm πιο ψηλα και ΕΧΕΙ νοημα να το πιεσεις να στροφαρει γιατι το φχαριστιεσαι ψηλα. Ειναι σημα κατατεθεν της μαρκας. Αν συγκρινεις συμπιεση και διαμετρο χ διαδρομη το χασμα αυξανει κι αλλο.
Τι ακριβως συγκρινεις; Πως ειναι δυνατον μοτερ κοτερο να θελει οσο συχνες ρυθμισεις στις βαλβιδες θελει ενα μοτερ διαβολος;
Το KTM έλεγχο λέει στις 30.000 όχι ρύθμιση. Και το varadero κάπου τόσο λέει η και λιγότερο.
Όταν είναι με καπελοτα ρύθμιση θα χρειαστεί μετά τα 60.000 υπό ΚΣ.
Edit. Αλλά ο έλεγχος πρέπει να γίνεται κανονικά.
Πραγματικα χαιρομαι αν τα ΚΤΜ εχουν βελτιωθει τοσο για τον επιπροσθετο λογο οτι τις εκτιμω και συμπαθω...βεβαια ακομα και τωρα εχουν να καλυψουν καποια αποσταση σε θεματα αξιοπιστιας σε σχεση με τα γιαπωνεζικα αλλα οι αυστριακες ειναι σε σωστο δρομο και μπραβο τους..
Οντως στο βαρα ο κατασκευαστης λεει ελεγχο στις 24 χιλιαδες,χαζος ομως που το ειχα κανει...απλη οδηγια της χοντα για να τα κονομανε τα εξουσιοδοτημενα...
amyroukai
23/12/2016, 10:48
και κάπου εδώ θα σταματήσει η συζήτηση για το βαραντέρο και υπό σκέψη το αν θα σβήσω τα "δεν ελέγχω ποτέ βαλβίδες" τα οποία γράφονται σε ΚΑΘΕ νήμα που αναφέρεται και η κατοχή βαραντέρο, δηλαδή σε κάθε νήμα που συμμετέχεις, ζόπα.
ΚΑΙ ΤΟ 2017 ΟΛΟΙΔΙΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ
Μόνη αλλαγή στα χρώματα.
https://www.youtube.com/watch?v=VCdXXWml-64
ΕΔΩ ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΝΕΡΕ ΠΑΙΔΙΑ........ΜΟΝΟ ΤΕΝΕΡΕ..!!
Θα βάλουμε μόνο τενερέ....το παλιό όμως
https://www.youtube.com/watch?v=1m98sZHDjuk
Bob_o_mastoras
07/01/2017, 21:27
https://www.youtube.com/watch?v=VCdXXWml-64
Εχει περισσοτερα αλογα και ροπη το Tenere απο το Africa. Ok, το αλλο ενα Africa που κουβαλαει σε βαρος ομως να το βαλουμε στην εξισωση...;;; :giggle: