Σύνδεση

View Full Version : το'χουν καψει οι παπαδες...

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5

zopas
28/01/2016, 14:26
Μην είστε εριστικοί! Χριστιανισμός = αγάπη! Οι άνθρωποι είναι αδύναμοι και τον διαστρεβλώνουν, αλλά δεν ευθύνεται η θρησκεία γι'αυτό.

Μαλιστα..απο σταυροφοριες μεχρι ιερες εξετασεις εγιναν στο ονομα του χριστου επι αιωνες αλλα την εκκλησια σημερα την πειραξε το ζιου ζιτσου, μηπως διοριστει φωτογραφικα κανα κατακαυμενο κομματοσυλο στο δημοσιο και φαει κανα κομματι ψωμι( εις βαρος μας βεβαια..)

Οταν οι δεσποτες αρχισουν να μην οδηγουν μερσεντες και ασχοληθουν ουσιαστικα με το ποιμνιο τους( που δεν τους απασχολειτο ζιτσου),δεν θα εχουν καιρο να βγαζουν ανουσιες ανακοινωσεις και ειναι σιγουρο οτι με αυτο το τροπο οσα ζιτσου-μιτσου βγουν στη φορα θα πανε απατα..

Ο κοσμος περιμενει σημερα την εκκλησια συμπαραστατη σε πολυ σοβαρα θεματα που αντιμετωπιζει και τα μιτσου ζιτσου δεν ειναι απο αυτα...

Για να το κατανοησει ομως αυτος ο δεσποτης της γλυφαδας αυτο πρεπει πρωτα να κατεβει απο τα πολυτελη αμαξια και να δει πραγματικα τι γινεται γυρω του..

Ζιτσου παντως δεν θα δει..

kostas777
28/01/2016, 14:39
Δεν τους ενοχλούν τα αισχη που βγαίνουν κατα καιρούς, ουτε ο πλουτισμός τους.
Και βάλθηκαν εναντίον των πολεμικών τεχνών οι οποίες οι περισότερες είναι αμυντικές και διδάσκουν την πραότητα χαρακτηριστικό γνώρισμα των χριστιανών .
Τι να λέμε τώρα.
Και εμένα μ αρέσουν τα όπλα αλλά δεν θα ψηφίσω τον τραμπ

Πριν λίγο καιρό που ψηφιζόταν η επέκταση του σύμφωνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, η εκκλησία και πολλοί πιστοί ακόλουθοί της είχαν κάνει ολόκληρη εξτρατεία κατά της ομοφυλοφιλίας με τη συγκεκριμένη αφορμή, που καμία σχέση δεν είχε με τον υπό ψήφιση νόμο.

Τι ότι είναι αμαρτία ακούσαμε, τι ότι είναι ο προθάλαμος της κτηνοβασίας και της παιδεραστίας. Όλοι αυτοί όμως αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι το ίδιο αμαρτία θεωρείται το σεξ, είτε κατά είτε παρά φύση. Αυτό που εκείνοι θεωρούν φύση δηλαδή. Πιάσ'το αυγό και κούρεφ'το.

stam2
28/01/2016, 14:47
Μάλλον θέλει να καταλήξει στο ότι δεν το'χουν κάψει, αλλά το είχαν καμένο από πάντα.

είναι δύσκολο ακόμα και για κάποιον που θέλει να είναι σωστός ΧΟ να ακολουθήσει επακριβώς τις εντολές της θρησκείας, και φυσικά στο δρόμο του εκτός από αντεπιχειρήματα λογικά και μη, μπαίνουν και λάθη ανθρώπινα και αδυναμίες της ίδιας της εκκλησίας. Επίσης πολλοί είναι αυτοί ακόμα και μέσα στους κόλπους του κλήρου, που επιζητούν έναν εκσυγχρονισμό της Εκκλησίας, ενώ σαφώς η εύρεση κατάλληλων, μορφωμένων, αγνών, και πιστών ανθρώπων να οδηγήσουν την εκκλησία προς τα μπροστά είναι κάτι πολύ δύσκολο έως αδύνατο καθώς η θέση και ο ρόλος του αρχιεπισκόπου σημαίνει ότι πρέπει ταυτόχρονα να έχει την ίδια επαφή και αφοσίωση στο Θεό με ενός μοναχού, και ταυτόχρονα την ενσυνείδητη σκέψη και την επαφή με τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας με ενός κοσμικού.

Όλα αυτά συναντούν εμπόδιο την ατελή ανθρώπινη φύση και σαφώς αν κάποιος ψάχνει λαβες για να επιτεθεί σίγουρα θα βρει πολλές ευκαιρίες. Όπως ο άνθρωπος έτσι και ο Χριστιανισμός πέρασε από το στάδιο του παιδιού, όντας πολύ ευαίσθητος και ευπρόσβλητος, πέρασε από το εφηβικό στάδιο με κακές περιόδους αποφάσεις και εκρήξεις και όλοι ελπίζουμε ότι θα φτάσει στην περίοδο της ωριμότητας κάνοντας υπεύθυνη κριτική του παρελθόντος, ώριμη επισκόπηση της σημερινής πραγματικότητας και χωρίς να ξεχάσει ποιός είναι ο γεννήτοράς του να επιζήσει παίζοντας θετικό και παραδειγματικό ρόλο σε μία κοινωνία που δυστυχώς αγκαλιάζει ένθερμα την εξύψωση του Εγώ, και τις υλικές απολαύσεις ανεξαιρέτως των συνεπειών σε άλλους ανθρώπους ή στον ίδιο τον άνθρωπο που τις βιώνει.

Για να μένουμε όμως πιστοί και στο θέμα:), δεν διδάσκει το μίσος προς άλλες θρησκείες, πιστεύω, ή πρακτικές, ούτε προς το ζίου ζίτσου ούτε κάπου αλλού. Όμως το να παρασύρονται χριστιανοί λόγω άγνοιας σε τέχνες που διδάσκουν την μετενσάρκωση, ή το όλον του σύμπαντος σαν θεϊκή πηγή, ή άλλες θρησκευτικές απόψεις/δόγματα είναι κάτι το οποίο η Ελλην/ορθ. εκκλησία πρέπει να εντοπίζει και να ενημερώνει όπως και πράττει στην παρούσα περίπτωση. Από κει και πέρα είναι δικαίωμα του καθενός να πράξει καταλλήλως.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, να έμεινα ον τόπικ, να μην προβοκάρω αντιπαράθεση θρήσκων και αθέων και να τα είπα όλα!:wave2:

SHOOTER045
28/01/2016, 14:50
Πριν λίγο καιρό που ψηφιζόταν η επέκταση του σύμφωνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, η εκκλησία και πολλοί πιστοί ακόλουθοί της είχαν κάνει ολόκληρη εξτρατεία κατά της ομοφυλοφιλίας με τη συγκεκριμένη αφορμή, που καμία σχέση δεν είχε με τον υπό ψήφιση νόμο.

Τι ότι είναι αμαρτία ακούσαμε, τι ότι είναι ο προθάλαμος της κτηνοβασίας και της παιδεραστίας. Όλοι αυτοί όμως αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι το ίδιο αμαρτία θεωρείται το σεξ, είτε κατά είτε παρά φύση. Αυτό που εκείνοι θεωρούν φύση δηλαδή. Πιάσ'το αυγό και κούρεφ'το.

καλά μην το χεσουμε κιόλας
Αν η ομοφυλοφιλία ηταν φυσιολογική
Ο θεός θα είχε φτιάξει τον Αδάμ και τον Γιώργο

sniper
28/01/2016, 14:50
Σε ένα παράλληλο σύμπαν (http://www.huffingtonpost.gr/2016/01/28/diethnes-rouhani-gallia_n_9097730.html?ncid=fcbklnkgrhpmg00000001)

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η Ιταλία, την οποία επισκέφτηκε ο Ροχανί την Δευτέρα, είχε καλύψει τα γυμνά αγάλματα στο Μουσείο Καπιτωλίου, ενώ δεν προσφέρθηκαν αλκοολούχα ποτά στα επίσημα δείπνα. Η συγκεκριμένη κίνηση είχε δεχτεί οξεία κριτική, με πολλούς να κατηγορούν το Ιράν για ψευδοπουριτανισμό, λόγω του μεγάλου αριθμού παραβατών που εκτελούνται στη μουσουλμανική χώρα.

Καλά είμαστε, μη γκρινιάζετε.

Xlitos
28/01/2016, 15:01
Σε ένα παράλληλο σύμπαν (http://www.huffingtonpost.gr/2016/01/28/diethnes-rouhani-gallia_n_9097730.html?ncid=fcbklnkgrhpmg00000001)

Καλά είμαστε, μη γκρινιάζετε.

εδώ τι θρησκεια έχουν? :D

https://www.youtube.com/watch?v=zhDQkSqii-E

Cpt. Haddock
28/01/2016, 15:02

To οτι δεν εφτιαξε ουτε τον Αδαμ, ας το προσπεράσουμε σαν μια μικρη λεπτομέρεια

Xlitos
28/01/2016, 15:10
:cool::cool:

kostas777
28/01/2016, 15:16
καλά μην το χεσουμε κιόλας
Αν η ομοφυλοφιλία ηταν φυσιολογική

Ότι δηλαδή ξέρουμε εμείς τι έφτιαξε γιατί είμαστε οι έγκυροι, έχουμε και το service manual.

duke200
28/01/2016, 15:53
το θεμα εαν καποιος είναι ομοφυλοφιλος ή όχι με αφήνει παγερά αδιάφορο (κοινώς χέστηκα). Καθένας μπορεί να κάνει οτι θέλει αρκει να μην ενοχλεί τον άλλον. Φυσικά όμως δεν νομίζω να έχει βγεί άδικα η εισαγωγή του όρου λουστιά σε καθε τι που αναφέρεται ως ατιμία. Οι περισσότεροι λουστηδες που γνωρισα είναι λουστηδες και στην ψυχή, εξαίρεση σχεδόν καμία δεν βρήκα.

DAYMAN
28/01/2016, 15:53
Εντάξει.και κάποιοι απο τους άλλους δεν πίνουν αλκοόλ
Δεν τρώνε χοιρινό
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΚΑΙ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥ Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ.
Ενω θεωρούν φυσιολογικό αν δεν υπάρχει εύκαιρη γυναίκα ο ένας να κανει τον {κουβά}
Καμμενοι εγκεφάλου υπάρχουν εκατέρωθεν μην το πάμε παραπάνω.
Δεν περιμένω απο την εκκλησία να μου πει αν θα πάω να μάθω πολεμικές τέχνες η αν θα στείλω το παιδί μου να μάθει.
Αυτά είναι για οπισθοδρομικούς και καμμενους εγκεφάλους.
Οι αποκριές εχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα, αλλά κατα την τουρκοκρατία συνέβαλαν στην διάσωση τιυ ελληνισμού και του χριστιανισμού.
Αλλά είπαμε οτι μας συμφέρει όπου μας συμφέρει.
Το {σεμνά και ταπεινά}>το έχουν ξεχάσει οι περισότεροι ιερωμένοι.
Και ειδικά στα υψηλά κλιμάκια .
Δεν τους ενοχλούν τα αισχη που βγαίνουν κατα καιρούς, ουτε ο πλουτισμός τους.
Και βάλθηκαν εναντίον των πολεμικών τεχνών οι οποίες οι περισότερες είναι αμυντικές και διδάσκουν την πραότητα χαρακτηριστικό γνώρισμα των χριστιανών .
Τι να λέμε τώρα.
Και εμένα μ αρέσουν τα όπλα αλλά δεν θα ψηφίσω τον τραμπ

με εξαιρεση τις νυχτες που τον παιζουν πινοντας και τρωγοντας χοιρινο γιατι ο αλλαχ δεν βλεπει οπως μου λενε κατι φιλοι Μουσουλμανοι γελωντας.

sniper
28/01/2016, 15:54
το θεμα εαν καποιος είναι ομοφυλοφιλος ή όχι με αφήνει παγερά αδιάφορο (κοινώς χέστηκα). Καθένας μπορεί να κάνει οτι θέλει αρκει να μην ενοχλεί τον άλλον. Φυσικά όμως δεν νομίζω να έχει βγεί άδικα η εισαγωγή του όρου λουστιά σε καθε τι που αναφέρεται ως ατιμία. Οι περισσότεροι λουστηδες που γνωρισα είναι λουστηδες και στην ψυχή, εξαίρεση σχεδόν καμία δεν βρήκα.

Συνέχισε όμως την αναζήτηση, κάτι λάθος κάνεις..

Έχω γνωρίσει διαμάντια ανθρώπους gay και καθικομούλαρα straight.

sniper
28/01/2016, 15:55
με εξαιρεση τις νυχτες που τον παιζουν πινοντας και τρωγοντας χοιρινο γιατι ο αλλαχ δεν βλεπει οπως μου λενε κατι φιλοι Μουσουλμανοι γελωντας.

Φοβού τους Δαναούς και τους μουσουλμάνους τις νύχτες του Ραμαζανιού... :bawl:

DAYMAN
28/01/2016, 15:59
Φοβού τους Δαναούς και τους μουσουλμάνους τις νύχτες του Ραμαζανιού... :bawl:

ακριβως :)

BLiTzER
28/01/2016, 16:01

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό επιχείρημα.

Επίσης όλοι οι άντρες είναι γουρούνια, αφού δε νομίζω ότι βγήκε άδικα η φράση "οι άντρες είναι γουρούνια!", όσοι δεν έχουν πουλί είναι άχρηστοι, αφού δε νομίζω ότι βγήκε άδικα η φράση "αν έχεις αρχίδια, κάν'το!", όλες οι γυναίκες δεν πρέπει να βγαίνουν από την κουζίνα, αφού δε νομίζω ότι βγήκε άδικα η φράση "άντε στην κουζίνα σου, μωρή!" και όποιος βιάζεται, πάντα σκοντάφτει.

duke200
28/01/2016, 16:01
συμφωνω οτι πολλοι λουστηδες στην ψυχή είναι straight. Αλλα πιστευω οτι τα ποσοστα είναι μεγαλύτερα στην άλλη πλευρά...

Προσωπική εκτίμηση, χωρις να σημαίνει αυτο οτι δεν υπαρχουν και αξιόλογοι λούστηδες.

sniper
28/01/2016, 16:03
συμφωνω οτι πολλοι λουστηδες στην ψυχή είναι straight. Αλλα πιστευω οτι τα ποσοστα είναι μεγαλύτερα στην άλλη πλευρά...

Προσωπική εκτίμηση, χωρις να σημαίνει αυτο οτι δεν υπαρχουν και αξιόλογοι λούστηδες.

Ευτυχώς αλλάζεις το σύμφωνο, για να εισαι political correct.... Aγαπάτε αλλήλους κιετς...

sniper
28/01/2016, 16:05

Επίσης όλοι οι άντρες είναι γουρούνια, αφού δε νομίζω ότι βγήκε άδικα η φράση "οι άντρες είναι γουρούνια!", όσοι δεν έχουν πουλί είναι άχρηστοι, αφού δε νομίζω ότι βγήκε άδικα η φράση "αν έχεις αρχίδια, κάν'το!", όλες οι γυναίκες δεν πρέπει να βγαίνουν από την κουζίνα, αφού δε νομίζω ότι βγήκε άδικα η φράση "άντε στην κουζίνα σου, μωρή!" και όποιος βιάζεται, πάντα σκοντάφτει.
Δεν βλέπω που υπάρχει το λάθος στα παραπάνω...

Αν και τώρα τελευταία οι γυναίκες μεταλλάχτηκαν αφού μας λένε "παρε τα @@ μου" :bawl:

duke200
28/01/2016, 16:06
δεν με ενδιαφερει το political correct, απλώς το correct. Προσωπικά συμπεράσματα καταθέτω απο τις μικρές μου προσωπικές εμπειρίες...

stam2
28/01/2016, 16:20
Ευτυχώς αλλάζεις το σύμφωνο, για να εισαι political correct....

δεν με ενδιαφερει το political correct, απλώς το correct.

spam on:
πάντως το φόρουμ δεν νομίζω ότι έχει auto correct... :p
spam off:

Xlitos
28/01/2016, 16:25
βγηκατε off topic,οι φούστηδες είναι άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο

BLiTzER
28/01/2016, 16:27
οι φούστηδες είναι άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο

Μια χαρά ον τόπικ είμαστε :smokin:

Xlitos
28/01/2016, 16:54
Μια χαρά ον τόπικ είμαστε :smokin:

θελω να πω και να εξαφανιστει αυριο ο χριστιανισμος και οι παππαδες(φουστηδες και μη) δε θ αλλάξει κατι για τους φουστηδες...Και πριν το χριστιανισμό τα ίδια ίσχυαν.

el_hymador
28/01/2016, 17:00
Ερώτηση: αν ένας gay γνώστης πολεμικών τεχνών θελήσει να βαπτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος θα το δεχτούν οι παπάδες ή θα του πουν να ξεμάθει πολεμικές τέχνες και να αρχίσει να πηγαίνει με γυναίκες μόνο;

Ξέρω περίπτωση gay ατόμου που έφαγε φλασιά με τα μοναστήρια και την θρησκεία και άφησε πίσω του τον έκλυτο βίο και είναι συνεχώς εκκλησία και κάθε ΣΚ σχεδόν κάνει 200 χιλιόμετρα για να επισκεφθεί τον πνευματικό του... (ναι και εγώ αυτό που σκέφτεστε σκέφτηκα αλλά δεν νομίζω στην συγκεκριμένη περίπτωση)

Επειδή συζητάω ανοικτά μαζί του, τον ρώτησα αν έχει πει στον πνευματικό του για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και ποια είναι η άποψη του πάνω στο θέμα... και μου είπε πως είναι ενήμερος αλλά δεν τρέχει τίποτα, καθότι ο συγκεκριμένος πνευματικός κατατάσσει την ομοφυλοφιλία σε αμάρτημα ανάλογο των προγαμιαίων σχέσεων. Οπότε μου λέει, όσο αμαρτωλοί είναι το 98% των ανθρώπων εκεί έξω, άλλο τόσο είμαι και εγώ. Μια χαρά λοιπόν, είναι και που θα πέσεις σε πνευματικό, άμα βρεις κανέναν χαλαρό, πίνεις, καπνίζεις, γ@μ@ς αβέρτα και κάνεις και ζιου ζίτσου αμά λάχει χωρίς πρόβλημα. Υπάρχει μέσον και ο παράδεισος είναι εξασφαλισμένος...

MG-KTiNoS
28/01/2016, 17:23
Ενω θεωρούν φυσιολογικό αν δεν υπάρχει εύκαιρη γυναίκα ο ένας να κανει τον {κουβά}

Ρε συ έχουν τραβέλια για τσιφτετέλια... μιλάμε υπερπαραγωγή όχι μλκιες....
:D

stefanos
28/01/2016, 17:25
Ξέρω περίπτωση gay ατόμου που έφαγε φλασιά με τα μοναστήρια και την θρησκεία και άφησε πίσω του τον έκλυτο βίο και είναι συνεχώς εκκλησία και κάθε ΣΚ σχεδόν κάνει 200 χιλιόμετρα για να επισκεφθεί τον πνευματικό του... (ναι και εγώ αυτό που σκέφτεστε σκέφτηκα αλλά δεν νομίζω στην συγκεκριμένη περίπτωση)

Δεν είναι καλό παράδειγμα.
Οι "άλλοι" παίζουν μόνο με ρύζι και παρθένες...:rolleyes:

zopas
28/01/2016, 17:26
Ετσι ειναι φιλε μου! Αναλογα με το ποσο ανοιχτομυαλος ειναι ο πνευματικος παιρνεις αναλογες απαντησεις...και οι διαφορες δημοσιες ανακοινωσεις τυπου ζιτσου ειναι απλα μια υπενθυμιση τα προβατα να μαζευονται στο μαντρι..

Οι ανοιχτομυαλοι και μορφωμενοι ιεραρχες δινουν αλλο νοημα στο χριστιανισμο απο αυτο που δινουν τα παπαδαρια της γειτονιας η οι φανατικοι χριστιανοι ταλιμπαν τυπου αμβροσιου...

και επειδη αναφερθηκε και η ομοφυλοφιλια, αληθεια η κρατουσα εκκλησια εχει αντιληφθει μεσα στο ιδιο της το σπιτι ποσο αναπτυγμενο ειναι αυτο το φαινομενο;;;γιατι τοση υποκρισια με το συμφωνο συμβιωσης που ειναι ενα απλα τυπικα νομικο χαρτι;

Τελος παντων, ευτυχως που ο σημερινος προκαθημενος Ιερωνυμος κανει καλα τη δουλεια σε αυτο που ξερει καλα, τις φιλανθρωπιες που ειναι και το νοημα της χριστιανικης παραδοσης και ετσι σωζει την κατασταση ωστε οι χαζομαρουλες τυπου ζιτσου περνανε απαρατηρητες..

MG-KTiNoS
28/01/2016, 17:32
Οι ανοιχτομυαλοι και μορφωμενοι ιεραρχες δινουν αλλο νοημα στο χριστιανισμο απο αυτο που δινουν τα παπαδαρια της γειτονιας η οι φανατικοι χριστιανοι ταλιμπαν τυπου αμβροσιου...

και επειδη αναφερθηκε και η ομοφυλοφιλια, αληθεια η κρατουσα εκκλησια εχει αντιληφθει μεσα στο ιδιο της το σπιτι ποσο αναπτυγμενο ειναι αυτο το φαινομενο;;;γιατι τοση υποκρισια με το συμφωνο συμβιωσης που ειναι ενα απλα τυπικα νομικο χαρτι;
.

να πω κάτι σοβαρά... (αν και το θέμα δεν είναι για σοβαρά αλλά τες πα...)

Δεν έχει σημασία τι λένε οι ιεράρχες. Σημασία έχει τι λέει η επίσημη εκκλησία η οποία αποτελείται ως επί το πλείστων από τραγικούς ανθρώπους....
Το σύμφωνο συμβίωσις είναι ένα απλό χαρτί για όσους δεν τους αφορά.
Φαντάσου όμως όταν 2 άνθρωποι ζουν μαζί κι ο ένας πεθαίνει.
Σκάει λοιπόν ο ξάδερφος που τον έλεγε ουστάρα... και ζητάει σπίτια, λεφτά κλπ κλπ
Το σύμφωνο συμβίωσης είναι εξασφάλιση, πάνω απ όλα.
(όπως και ο γάμος)

Xlitos
28/01/2016, 17:33
Ερώτηση: αν ένας gay γνώστης πολεμικών τεχνών θελήσει να βαπτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος θα το δεχτούν οι παπάδες ή θα του πουν να ξεμάθει πολεμικές τέχνες και να αρχίσει να πηγαίνει με γυναίκες μόνο;

Επειδή συζητάω ανοικτά μαζί του, τον ρώτησα αν έχει πει στον πνευματικό του για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και ποια είναι η άποψη του πάνω στο θέμα... και μου είπε πως είναι ενήμερος αλλά δεν τρέχει τίποτα, καθότι ο συγκεκριμένος πνευματικός κατατάσσει την ομοφυλοφιλία σε αμάρτημα ανάλογο των προγαμιαίων σχέσεων. Οπότε μου λέει, όσο αμαρτωλοί είναι το 98% των ανθρώπων εκεί έξω, άλλο τόσο είμαι και εγώ. Μια χαρά λοιπόν, είναι και που θα πέσεις σε πνευματικό, άμα βρεις κανέναν χαλαρό, πίνεις, καπνίζεις, γ@μ@ς αβέρτα και κάνεις και ζιου ζίτσου αμά λάχει χωρίς πρόβλημα. Υπάρχει μέσον και ο παράδεισος είναι εξασφαλισμένος...

Λογικά άλλες οι ευθύνες κάποιου απομονωμενου πνευματικου σε μοναστηρι που βλέπει πιο ψυχραιμα τα πραγματα κι εχει την ησυχια του βυθισμενος στις σκεψεις του βλέποντας μελισσουλες ελαφακια στη φύση και άλλο του Σεραφειμ που ζει αναμεσα στο πληθος και εχει να κατευθύνει κόσμο μαζικά(καλως ή κακώς).Στον Σεραφειμ παει ο πιστος και του λεει οτι ο ταδε βουλευτης που κυβερνα βαζει καροτα στον πωπο του και πινει τα...ζουμια του.Τι να πει στο πληθος ''δε βαριεσαι όλοι αμαρτωλοι ειμαστε καντε οτι γουσταρετε?''

Xlitos
28/01/2016, 17:39
Το σύμφωνο συμβίωσης είναι εξασφάλιση, πάνω απ όλα.
(όπως και ο γάμος)

δηλαδη εσυ πιστευεις ότι όλα αυτα,τα αμετρητα λεφτα και η αμετρητη προπαγανδα,γινονται για κατι που μπορει να γινει απλα σ εναν συμβολαιογραφο.

οκ

amyroukai
28/01/2016, 17:46
δηλαδη εσυ πιστευεις ότι όλα αυτα,τα αμετρητα λεφτα και η αμετρητη προπαγανδα,γινονται για κατι που μπορει να γινει απλα σ εναν συμβολαιογραφο.

οκ

Ναι διότι χάνουν λεφτά. Πόσο χρεώνεται ο γάμος σε κάθε ναό; Ή κάθε βάφτιση; Ή κηδεία;

Αν πάνε για σύμφωνα, για ονοματοδοσία, για κάψιμο, πόσα λεφτά δεν μπαίνουν στο ιερό ταμείο;

SHOOTER045
28/01/2016, 17:57
Ετσι ειναι φιλε μου! Αναλογα με το ποσο ανοιχτομυαλος ειναι ο πνευματικος παιρνεις αναλογες απαντησεις...και οι διαφορες δημοσιες ανακοινωσεις τυπου ζιτσου ειναι απλα μια υπενθυμιση τα προβατα να μαζευονται στο μαντρι..

Τελος παντων, ευτυχως που ο σημερινος προκαθημενος Ιερωνυμος κανει καλα τη δουλεια σε αυτο που ξερει καλα, τις φιλανθρωπιες που ειναι και το νοημα της χριστιανικης παραδοσης και ετσι σωζει την κατασταση ωστε οι χαζομαρουλες τυπου ζιτσου περνανε απαρατηρητες..

+ όσα
Έχω συναντήσει πνευματικό στο όρος
Ο οποίος και νεαρός ηταν
Και με πτυχία ψυχολογίας και ο άνθρωπος αυτός αν και ιερωμένος πέρα απο ανυχτομυαλος ηταν και αυτός που είχε υπο την επίβλεψη του κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης.
Το πόσες ώρες πέρναγε με αυτά τα παραστρατημενα άτομα δεν περιγράφεται εδω.
Θυμάμαι που σε μια κουβέντα κατ ιδίαν μαζί του, μου είχε πει οτι το σημαντικό ηταν να ξεκολλήσει το μυαλό τους και μετά το σωμα τους.
Να από συσχετιστεί το μυαλό απο το {πάθος} .
Μακάρι να υπήρχαν πολλοί τέτοιοι σαν αυτόν

Xlitos
28/01/2016, 18:14
Ναι διότι χάνουν λεφτά. Πόσο χρεώνεται ο γάμος σε κάθε ναό; Ή κάθε βάφτιση; Ή κηδεία;

Αν πάνε για σύμφωνα, για ονοματοδοσία, για κάψιμο, πόσα λεφτά δεν μπαίνουν στο ιερό ταμείο;

Ναι είπαμε το μαγαζί τους κοιτάνε,δε διαφωνω σ αυτό.Ο γάμος όμως είναι ιερός και η οικογενεια το ίδιο.Και καποιοι το διαλύουν αυτό.
Αν θελω να πεσει ο Χριστιανισμός θα τον ρίξω εγώ ο Ελληνας και θα δημιουργησω κατι δικό μου(ετοιμα τα εχουμε)

notakos600
28/01/2016, 18:17
+ όσα
Έχω συναντήσει πνευματικό στο όρος
Ο οποίος και νεαρός ηταν
Και με πτυχία ψυχολογίας και ο άνθρωπος αυτός αν και ιερωμένος πέρα απο ανυχτομυαλος ηταν και αυτός που είχε υπο την επίβλεψη του κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης.
Το πόσες ώρες πέρναγε με αυτά τα παραστρατημενα άτομα δεν περιγράφεται εδω.
Θυμάμαι που σε μια κουβέντα κατ ιδίαν μαζί του, μου είχε πει οτι το σημαντικό ηταν να ξεκολλήσει το μυαλό τους και μετά το σωμα τους.
Να από συσχετιστεί το μυαλό απο το {πάθος} .
Μακάρι να υπήρχαν πολλοί τέτοιοι σαν αυτόν

+1000

amyroukai
28/01/2016, 18:19
Ο γάμος είναι ιερός... Γιατί;
Και πόσο τον τιμούν οι συζευγμενοι, με τα κέρατα, την ανατροφή των παιδιών κλπ;

Ο γάμος είναι μια σύμβαση, απλά.

SHOOTER045
28/01/2016, 18:21

Μπααααα
Η σύμβαση έχει όρους
Ο.γάμος ειναι παράδοση άνευ

nikos_abel
28/01/2016, 18:22

Αποφάσισε όμως. Πουλί ή αρχίδια;

el_hymador
28/01/2016, 18:23
H ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία... όσο προκλητικό, υποκριτικό και γελοίο είναι να ακούς έναν πολιτικό παλιά καραβάνα να μιλάει για διαφάνεια, αξιοκρατία, νομιμότητα κτλ. άλλο τόσο είναι να βλέπεις τον Χ μητροπολίτη να λέει ότι μαλακία του κατεβεί, στο όνομα μια θρησκείας που διδάσκει την εγκράτεια, την ταπεινότητα και την απαγκίστρωση από τον υλικό κόσμο που μας περιβάλλει. Με ποια @@δια αλήθεια; Αυτοί που όπου σταθούν και όπου βρεθούν είναι μέσα στα χρυσά άμφια και στους μεγαλοπρεπής ναούς, με τις μερτσεντέ και τον σοφέρ. Με την ταρίφα σε μυστήρια, μνημόσυνα και αγιασμούς;

Έλα τώρα έλεος πια. Άλλο Χριστιανισμός άλλο οι αυτόκλητοι εκπρόσωποι του.

nikos_abel
28/01/2016, 18:25
spam on:
πάντως το φόρουμ δεν νομίζω ότι έχει auto correct... :p
spam off:

Άντε ρε :lol:

MG-KTiNoS
28/01/2016, 18:34

οκ

Δεν είναι ΤΟΣΟ απλό όσο νομίζεις.... και όχι δεν σ εξασφαλίζει κανένας

amyroukai
28/01/2016, 18:37

Όχι για τους "πιστούς".

BLiTzER
28/01/2016, 19:03
Αποφάσισε όμως. Πουλί ή αρχίδια;

To πρόσεξα όταν το έγραφα, αλλά σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει άλλος smartass εδώ μέσα, οπότε το άφησα έτσι :p Εννοούσα, ξεκάθαρα, όλο το πακέτο!

el_hymador
28/01/2016, 19:47
Όχι για τους "πιστούς".

Nαι τους είδαμε και αυτούς.... socializing και κουτσομπολιό την Κυριακή το πρωί, ποιος θα ντυθεί πιο λατέρνα για να δειχτεί και να μπει στο μάτι των άλλων.

Προσωπικά γουστάρω πάρα πολύ τους ανθρώπους που την ψάχνουν με την πνευματικότητα τους. Ας πιστεύουν όπου θέλουν. Το θέμα είναι ότι αν η πνευματικότητα αυτή δεν οδηγά στην ηρεμία ψυχής και σώματος, στην αποδοχή, στην κατανόηση και στην αγάπη, σκατά πνευματικότητα είναι και μαλάκας αυτός που την εξασκεί.

Xlitos
28/01/2016, 19:48

Ετσι τον κάνανε,ετσι τον ζουμε σημερα.Απ την μια οι παπαδες συγκεντρωθηκαν στο μαμ από τους γάμους/βαπτισια κτλ...Απ την άλλη και ο κόσμος αδιαφορεί για το μυστηριο,την Λογική του και τις ευθυνες που φέρει γιατί προς τα εκει το πηγαν οι εξουσιαστες...είτε επίτηδες είτε επειδη ετσι ηρθαν τα πραγματα.

Δεινόσαυρος
28/01/2016, 19:57
Η σύμβαση έχει όρους
Ο.γάμος ειναι παράδοση άνευ

Παρεμπιπτόντως, ξέρετε ότι κατά τους πρώτους αιώνες η εκκλησία δεν προωθούσε το γάμο, και σε πολλές περιπτώσεις ήταν μάλιστα ενάντια. Ίσως να νόμιζε ότι ένα δυνατό ζευγάρι θα έκανε κόμμα εναντίον του παπά, ποιός ξέρει;
Τα σημερινά δεδομένα είναι εφεύρεση του μεσαίωνα...

Αυτό να σου πω, δεν το πολυκαταλαβαίνω...
Γιατί «αυτόκλητοι» οι παπάδες; Αυτοί δεν το εγκαθίδρυσαν το τόυ στόρυ; Ποιός, δλδ, ΔΕΝ είναι αυτόκλητος;
Εκτός κι αν δεχτούμε ότι ο καθένας μπορεί να τον ορίζει όπως γουστάρει, οπότε πάσο.

Xlitos
28/01/2016, 20:00
Δεν είναι ΤΟΣΟ απλό όσο νομίζεις.... και όχι δεν σ εξασφαλίζει κανένας

Κτινος ξαναλεω...Ειναι γελοια απλο.Ενα χαρτι σε συμβολαιογραφο που θα μεριμνει για πολλα πραγματα.Και αντι να το φτιαξουν τρεχουν και κυνηγανε τους παπαδες γιατι δε παντρευουν δυο gay(ενω τους εχουν εξασφαλισει πολιτικο γαμο).Και κανουν κι ενα σωρο άλλα,φωτογραφιζετε ο ομπαμα σε gay περιοδικα κτλ.Δεν ειναι μια απλη εξυπηρετηση.

Ασε τωρα τα ζωα τους εξουσιαστες τους μαθαμε.

el_hymador
28/01/2016, 20:54
Αυτό να σου πω, δεν το πολυκαταλαβαίνω...
Γιατί «αυτόκλητοι» οι παπάδες; Αυτοί δεν το εγκαθίδρυσαν το τόυ στόρυ; Ποιός, δλδ, ΔΕΝ είναι αυτόκλητος;
Εκτός κι αν δεχτούμε ότι ο καθένας μπορεί να τον ορίζει όπως γουστάρει, οπότε πάσο.

Πως γίνεται κάποιος να ορίζεται ως ο εκπρόσωπος κάτι μη απτού που ξεπερνά την ανθρώπινη φύση;

Αρχηγός κόμματος Οκ... Ιδρυτής και εκπρόσωπος ιδεολογίας; Δεκτόν

Αλλά εκπρόσωπος υπερβατικού όντος ή θρησκείας, δεν γίνεται.

skylaros
28/01/2016, 20:59
Πως γίνεται κάποιος να ορίζεται ως ο εκπρόσωπος κάτι μη απτού που ξεπερνά την ανθρώπινη φύση;

Αρχηγός κόμματος Οκ... Ιδρυτής και εκπρόσωπος ιδεολογίας; Δεκτόν

Αλλά εκπρόσωπος υπερβατικού όντος ή θρησκείας, δεν γίνεται.

Σους ρε μη κάνουμε καμιά κομπίνα και βγάλουμε κάνα φράγκο! Να ξεπατικώσεις καμιά Αμερικανιά και χεστείς στο τάλαρο!

Δεινόσαυρος
28/01/2016, 21:02

'Αντε μωρέ, σιγά το δύσκολο.
Με Θεία Εξουσιοδότηση - λες και δεν το 'ξερες....

Πώς έχει ο Ντίσνεῦ τα δικαιώματα του Μίκυ Μάους, ένα πράγμα. Δεν μπορείς να σκάσεις εσύ και να του πεις ότι Μίκυ ανήκει σε όλους. Θα σε κυνηγάει στα δικαστήρια. Και καλά θα κάνει. Πνευματική Ιδιοκτησία είναι αυτή.

dimmie_72
28/01/2016, 21:14
α, δεν θάχετε ακούσει ότι πριν τις αποφάσεις της η Ιερά Σύνοδος κατά το τελετουργικό επικαλείται την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ε; :lol:

Δεινόσαυρος
28/01/2016, 21:21
Πάρτε νά 'χετε, ρε!!
Από την μοναδική Beth Hart (https://www.youtube.com/watch?v=E1hzJmU7Dzc)

Billymuse
28/01/2016, 21:22
EΛΑΤΕ ΤΩΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ. 10 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΘΡΕΝΤ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ :D

Δεινόσαυρος
28/01/2016, 21:24
Εσένα γιατί να σε παραδεχτούμε; Επειδή εκμεταλέυεσαι την πασίγνωστη Πνευματική Ανησυχία των μηχανόβιων;
Μπας και είσαι από αυτούς που ασχολούνται με το Καράτε και το Γιόνγκα;

Billymuse
28/01/2016, 21:26
Επειδή είσαι νέος στο φόρουμ δε ξέρεις :smokin: οτι αγαπάω την εκκλησία και τον Τζήσας

SHOOTER045
28/01/2016, 21:37
Επειδή είσαι νέος στο φόρουμ δε ξέρεις :smokin: οτι αγαπάω την εκκλησία και τον Τζήσας

Ουδείς αναμάρτητος

kalgeorge
28/01/2016, 21:40
μλκ ειστε φοβεροι..... εχω κλάψει....
και δεν καταφερα να διαβασω περαν της εβδομης σελίδος.... Keep up the good work
χρειαζονται και αυτά τα θρεντακια που και που... είναι το αλατοπιπερο που λεμε
:lol: :lol: :lol: :lol:

el_hymador
28/01/2016, 22:00
TYXAIO;

351026

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΥΧΑΙΟ;

351027

LogOutGoRide
29/01/2016, 09:56
Και να αρχίζουν όλα τα σκυλιά της περιοχής να ουρλιάζουν λες και ήρθε το τέλος του κόσμου, ούτε σε ταινία τρόμου δεν υπάρχει αυτός ο ήχος. Τι παθαίνουν τα σκυλιά με τις καμπάνες δεν έχω καταλάβει, μάλλον διαμαρτύρονται που τα ξυπνάνε πρωί πρωί.

Όταν ξυπνήσω απο τις καμπάνες, πιο πολύ λυπάμαι ένα μικρό άσπρο σκυλάκι από απέναντι που ουρλιάζει σε κάθε χτύπημα! Δεν ξέρω αν το κάνει γιατί ενοχλείται ή πιστεύει πως έτσι επικοινωνεί.

Εγώ, το μόνο που είπα είναι ότι το μαγαζί απέναντι με έχει γραμμένο στις παλαιότερες των περγαμηνών του, μαζί και όποιους άλλους μαζί με μένα. Παρόλα αυτά με αγαπάει. Νομίζω πως με έχουν πάρει γραμμή και φέτος δεν ήρθε κανείς τα Φώτα για αγιασμό στο σπίτι. Γιατί ρε κοιλαρά τράγο; Σου πέφτω λίγος ή τα δικά μου ευρώ δεν τους κάνουν;

Ποιός μίλησε να βγεί ο σταυρός απο την σημαία; Τι σχέσει έχει αυτό; Όχι, να μην βγάλουν τον σταυρό φυσικά αλλά να μαζέψουν τα μαγαζάκια γύρω απο τις εκκλησίες. Αγόρασα κούπα του καφέ με τον Δαφνοστεφανωμένο έξω από το Αγ, Ιωάννη το Ρώσσο. Σας θυμίζει κάτι;
Πότε είπε μωρέ ο Χριστός να βαράνε οι καμπάνες σαν το Big Ben (σχεδόν) τρείς φορές την μέρα, κάθε μέρα άσχετα αν είναι Κυριακή ή Μεγάλη γιορτή ή κηδεία;;;;
Πότε είπε ο Χριστός (οτιδήποτε αλλά τεςπα) ότι οι εκπρόσωποί του είναι χοντροί σερίφηδες του far west;;;;;;
Πότε είπε ότι τα εκκολαπτόμενα παππαδάκια περνάνε ζάχαρη στον στρατό;;;; Τα υπόλοιπα παιδιά απο κώλο βγήκαν γ@μω την ταπεινοσύνη μου;
Ο ίδιος παππάς που μου έλεγε για γραμματείς και φαρισαίους, ήθελε να κοπεί ο μισθός κλπ, να δούμε ποιοι θα μείνουν.
Λέω ξανά για τελευταία φορά. Το πρόβλημα είναι η πλειοψηφία του παππαδαριού και όχι η θρησκεία σαν θρησκεία. Τα ίδια λέει πάνω κάτω με τις υπόλοιπες.
Άκου δεν θα πάω στον παράδεισο, τι λε ρε

BLiTzER
29/01/2016, 10:09
...παππάδες...

Δεν υπάρχουν παππάδες, τργόπαππες και παππαδαριό...

...ο παππας δεν...

...παππάς...παππαδαριού...

Την επόμενη φορά που θα γράψει κάποιος "παππάς", θα εισηγηθώ για ban. Συγκρατήθηκα τις πρώτες 47 φορές :p

LogOutGoRide
29/01/2016, 10:17
Την επόμενη φορά που θα γράψει κάποιος "παππάς", θα εισηγηθώ για ban. Συγκρατήθηκα τις πρώτες 47 φορές :p

με πόσα "π" γράφεται;

BLiTzER
29/01/2016, 10:18
Δύο.

LogOutGoRide
29/01/2016, 10:19
Δύο.

τότε;
δεν το έπιασα, άστο.

BLiTzER
29/01/2016, 10:21
τότε;
δεν το έπιασα, άστο.

Χαχα, μη μου δίνεις σημασία, είναι το πνευματώδες χιούμορ μου :p

Παπάς.

Δύο :)

LogOutGoRide
29/01/2016, 10:24
Χαχα, μη μου δίνεις σημασία, είναι το πνευματώδες χιούμορ μου :p

Παπάς.

Δύο :)

πάντα έτσι ήταν;

Panos76
29/01/2016, 10:28
πάντα έτσι ήταν;

άντε βγάλε άκρη (http://hellenicglotta.blogspot.gr/2012/02/blog-post_8870.html)

LogOutGoRide
29/01/2016, 10:31
άντε βγάλε άκρη (http://hellenicglotta.blogspot.gr/2012/02/blog-post_8870.html)

Δηλαδή με το υπόλοιπο thread βγάζεις; :lol:

BLiTzER
29/01/2016, 10:31
Ναι, στην Οδύσσεια υπάρχει η λέξη "πάππας", αλλά τις τελευταίες μερικές εκατοντάδες χρόνια, γράφεται έτσι :p

kachius
29/01/2016, 13:00
παπάς είναι ο της εκκλησίας,
Παππάς είναι το όνομα

πχ Γιώργος Παππάς,
παπάς Άρης :D

duke200
29/01/2016, 13:45
Δύο.

Ππαπππας. :p

LogOutGoRide
29/01/2016, 13:53
Αλλάξτε και τον τίτλο όμως και βάλτε και κανέναν τόνο.

skylaros
29/01/2016, 14:17
http://metro.co.uk/2016/01/28/the-netherlands-has-recognised-the-church-of-the-flying-spaghetti-monster-as-a-religion-5649017/

amyroukai
29/01/2016, 17:11
Αυτά είναι. Την ευλογία του τέρατος να έχουμε, κοινωνησα την αυτού σάρκα με σαλτσούλα ντομάτα σήμερα. Ραμέν.

annoula1981
29/01/2016, 23:52
351092

Billymuse
30/01/2016, 07:23
Aυτο ειναι το μηχανάκι του Κουτσούμπα

doctoras
30/01/2016, 07:50
λογική είναι η ανησυχία των παπάδων, σήμερα όπως έχει διαμορφωθεί το "πράμα που ζούμε", ΟΛΟΙ οι γονείς με συντριπτική πλειοψηφία στρέφονται σε πολεμικές τέχνες για τα παιδιά τους(μη σας πω και για τους ίδιους) για τόνωση αυτοπεποίθησης αυτοάμυνα και ενδυνάμωση γενικότερα.
σου λέει ο παπας να πάνε να κάνουν κουνφού που τους πλασάρεται μεσα απο τα μυστικά της πολεμικής τέχνης και ενδεχομένως θρησκευτικές παραδόσεις του πολιτισμού τους με απώτερο αποτέλεσμα να χάσουν πελατάκια
γενικώς έχουν ένα ποιντ οι συντηρητικοί να φοβούνται τον αφανισμό σε μια ήδη διαλυμένη κοινωνία

υ.σ.αννούλα έγραψες!:beer:

leo1964
30/01/2016, 08:07
Αντιχριστιανικό το ζίου ζίτσου, το καράτε και όλες οι πολεμικές τέχνες

αρθρο (http://www.iefimerida.gr/news/247743/mitropoli-glyfadas-antihristianiko-zioy-zitsoy-karate-kai-oles-oi-polemikes-tehnes)

μιλαμε θελουν ξυρισμα ολοι τους, απολυση και δημευση ολη η περιουσια της εκκλησιας για αποπληρωμη του χρεους...:a016::a016::a016:

Έχουμε αργήσει με τους κηφήνες

AUFGEBRACHT
30/01/2016, 16:08
Έχουμε αργήσει με τους κηφήνες

Μερικά δείγματα κηφήνων που θέλουν ξύρισμα, απόλυση και κρέμασμα από την πλατεία Συντάγματος:

http://kivotostoukosmou.org/kivotos/content/view/14/30/lang,el/
http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/pater-gerbasios-o-agios-twn-fulakwn
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/738292/agaliazei-tous-ftohous-o-papa-giorgis
http://www.patris.gr/articles/253981?PHPSESSID=#.VqzQ3VmFnDc
http://www.drasisnews.gr/anarpasta-eginan-mesa-5-lepta-700-zevgaria-sportex-pou-mirase-papas-ton-ftochon/
http://www.koolnews.gr/extras/o-papas-ton-ftoxon-moirase-se-aporous-arnia-gia-to-pasxa/

nikos_abel
30/01/2016, 18:57
http://metro.co.uk/2016/01/28/the-netherlands-has-recognised-the-church-of-the-flying-spaghetti-monster-as-a-religion-5649017/

Ειναι ένα σαρκαστικό και έξυπνο ευφυολόγημα, το οποίο όμως εχει πάρει μεγάλες διαστάσεις οι οποίες από τη στιγμή που επισημοποιείται έρχονται σε αντίθεση με την ίδια του την ουσία.

Πάντως λογικά θα κοινωνησω αύριο με κιμά.

nikos_abel
30/01/2016, 19:07
Μερικά δείγματα κηφήνων που θέλουν ξύρισμα, απόλυση και κρέμασμα από την πλατεία Συντάγματος:

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/738292/agaliazei-tous-ftohous-o-papa-giorgis
http://www.drasisnews.gr/anarpasta-eginan-mesa-5-lepta-700-zevgaria-sportex-pou-mirase-papas-ton-ftochon/
http://www.koolnews.gr/extras/o-papas-ton-ftoxon-moirase-se-aporous-arnia-gia-to-pasxa/

Όπως παντού υπάρχουν "κακοί", παντού υπάρχουν και "καλοί"

Αφού χρειαζόμαστε να δείξουμε παραδείγματα παπάδων που ειναι ελεήμονες και αγωνίζονται για τον συνάνθρωπο, καταλαβαίνεις ότι αυτό από μόνο του δείχνει το πρόβλημα.

Αν ήταν ο κανόνας και οχι η εξαίρεση, δεν θα κουβεντιάζαμε τωρα.

Επίσης, γιατί θα έπρεπε να τους πληρώνει το δημόσιο επειδή κάνουν αγαθοεργίες;

Billymuse
30/01/2016, 19:07

Αθανατη θρησκεια,την θυμάμαι απο τα τέλη των 90's μιας και το εκτόξευσαν σε ενα επισοδειο στο southpark

pipe_smoker
30/01/2016, 19:09

Ναι, και?

Μπράβο στους ανθρώπους μέσα από τα ράσα.

Το ότι υπάρχουν κάποιοι δεν αγιάζει τα ράσα.

nikos_abel
30/01/2016, 19:13
Αθανατη θρησκεια,την θυμάμαι απο τα τέλη των 90's μιας και το εκτόξευσαν σε ενα επισοδειο στο southpark

Βρε άσχετε, αφού ο προφήτης την αποκάλυψε το 2005!

Τι θες να πεις; Το southpark ειναι ο αληθινός προφήτης;

Billymuse
30/01/2016, 19:21
Βρε άσχετε, αφού ο προφήτης την αποκάλυψε το 2005!

Τι θες να πεις; Το southpark ειναι ο αληθινός προφήτης;

Μάλλον έχεις δικιο το ψάχνω νομίζω οτι υπάρχει μια αναφορά στη 3η σεζόν το 1999 :P αυτη ειναι απο το 2006 (http://southpark.wikia.com/wiki/Go_God_Go)

nikos_abel
30/01/2016, 19:23
Μάλλον έχεις δικιο το ψάχνω νομίζω οτι υπάρχει μια αναφορά στη 3η σεζόν το 1999 :P αυτη ειναι απο το 2006 (http://southpark.wikia.com/wiki/Go_God_Go)
Εδώ είσαι.
http://www.venganza.org

Billymuse
30/01/2016, 19:26
Εδώ είσαι.
http://www.venganza.org

Πιστεύεις οτι δεν ηξερα αυτο που μου έστειλες ? χαχααχαχαχ

el_hymador
30/01/2016, 19:34
Οκ, το μακαρονοτέρας έχει πολύ γέλιο απλά το θέμα γενικότερα έχει ξεφύγει. Αυτό που πολύς κόσμος θέλει να φωνάζει και προβάλει την αθεϊα του όπου σταθεί και όπου βρεθεί, μου φαίνεται λίγο μ@λ@κι@... π.χ. το να αναγνωριστεί ο πατσαφαριανισμός ως επίσημη θρησκεία τι εξυπηρετεί; Τρολιά, δεν λέω και μάλιστα καλή αλλά κουράζει σιγά - σιγά.

BLiTzER
30/01/2016, 19:40
Οκ, το μακαρονοτέρας έχει πολύ γέλιο απλά το θέμα γενικότερα έχει ξεφύγει. Αυτό που πολύς κόσμος θέλει να φωνάζει και προβάλει την αθεϊα του όπου σταθεί και όπου βρεθεί, μου φαίνεται λίγο μ@λ@κι@... π.χ. το να αναγνωριστεί ο πατσαφαριανισμός ως επίσημη θρησκεία τι εξυπηρετεί; Τρολιά, δεν λέω και μάλιστα καλή αλλά κουράζει σιγά - σιγά.

Γιατί όχι; Η ιστορία του ακούγεται λίγο πιο πειστική από τις χριστιανικές γραφές. Εγώ, προσωπικά, δηλώνω οπαδός.

el_hymador
30/01/2016, 19:46
Γιατί όχι; Η ιστορία του ακούγεται λίγο πιο πειστική από τις χριστιανικές γραφές. Εγώ, προσωπικά, δηλώνω οπαδός.

Ναι μαζί σου, απλά λέω ότι πλέον ο συμβολισμός και η σημειολογία έχουν επικοινωνηθεί.

skylaros
30/01/2016, 19:47

Το στοιχείο της υπερβολής μου αρέσει μόνο σε μερικά θεατρικά οπουδήποτε αλλού δε το αντέχω. Αυτός που όπου σταθεί και βρεθεί προβάλει/ουρλιάζει την αθεΐα του τη θρησκεία του, το σώμα του, το πνεύμα του, το αμάξι του, το σπίτι του κλπ είναι γραφικός και νούμερο. Καλές και οι τρολλιές καλό και το χιουμοράκι αλλά μόνο όταν είναι αυθεντικά και όταν δεν έχουν αυτοσκοπό την προσωπική προβολή ή το να δίνουν λόγω ύπαρξης σε κάποιον αλλά και όταν δεν έχουν σκοπό να διαλύσουν συναισθηματικά κάποιον. Συνεπώς ναι συμφωνώ σε αυτό που λες.

nikos_abel
30/01/2016, 19:51
Αυτό έλεγα και εγώ, όταν είπα ότι χάνει το νόημα του.

Φαντάζομαι σε 100 χρονια τους φανατικούς μακαρονάδες να αφορίζουν τους παστιτσιάδες και να κυρήσουν ιερό πόλεμο στους σπανακοπιτάδες.

pipe_smoker
30/01/2016, 20:20
Το στοιχείο της υπερβολής μου αρέσει μόνο σε μερικά θεατρικά οπουδήποτε αλλού δε το αντέχω. Αυτός που όπου σταθεί και βρεθεί προβάλει/ουρλιάζει την αθεΐα του τη θρησκεία του, το σώμα του, το πνεύμα του, το αμάξι του, το σπίτι του κλπ είναι γραφικός και νούμερο. Καλές και οι τρολλιές καλό και το χιουμοράκι αλλά μόνο όταν είναι αυθεντικά και όταν δεν έχουν αυτοσκοπό την προσωπική προβολή ή το να δίνουν λόγω ύπαρξης σε κάποιον αλλά και όταν δεν έχουν σκοπό να διαλύσουν συναισθηματικά κάποιον. Συνεπώς ναι συμφωνώ σε αυτό που λες.

Συμφωνώ 100% εδώ με το Σκύλαρο.

Κι όπως είπε κι ο Κώστας ό,τι ειχαν να πουν το είπαν, καλό ήτανε, το καταλάβαμε, ντάξει φτάνει τώρα.

Αλλά από την άλλη, δεν ξέρω και τί νόημα θα είχε να το λήξει κανείς όλο αυτό.
Δηλαδή, παρ'όλο που δεν το έχω πολυπαρακολουθήσει το θέμα, έχω καταλάβει ότι έχει πάρει διαστάσεις έχει "πιστούς" κλπ.

Σχεδόν αδύνατο νομίζω είναι, ακόμα κι αν εσύ το ξεκίνησες και θες να το λήξεις, να τους πεις "Ντάξει μάγκες, φτάνει τώρα, σπίτια σας".

Ενώ μπορείς απλά να το αφήσεις να πάρει το δρόμο του κι όπου πάει.

AUFGEBRACHT
30/01/2016, 20:40
Ναι, και?

Μπράβο στους ανθρώπους μέσα από τα ράσα.

Το ότι υπάρχουν κάποιοι δεν αγιάζει τα ράσα.

Κοίτα μάστορη, έχω ένα πρόβλημα με τους συλλήβδην αφορισμούς και το τσουβάλιασμα. Έγραψε ο άλλος ότι οι παπάδες είναι κηφήνες και πρέπει να ξεμπερδεύουμε με αυτούς, υπάρχουν όμως και παπάδες που δεν είναι κηφήνες, όπως υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που δεν είναι κηφήνες, όπως υπάρχουν και μπάτσοι που δεν πουλάνε ναρκωτικά και προστασία, όπως υπάρχουν και γιατροί που δεν σε αφήνουν να πεθάνεις επειδή δεν έδωσες φακελάκι, όπως υπάρχουν και δημοσιογράφοι που δεν είναι ρουφιάνοι και εξωνημένοι, όπως υπάρχουν και μηχανόβιοι που δεν είναι τσαντάκηδες και πρεζάκηδες... έχω πρόβλημα με το συνολικό τσουβάλιασμα επειδή 5-10-10.000-100.000 σε μια κατηγορία είναι σκάρτοι. Δεν ξέρω το επάγγελμά σου κι αν εργάζεσαι, αλλά εμένα προσωπικά με "χαλάει" να πετάει ο άλλος ένα "να απολυθούν όλοι οι παπάδες" επειδή δεν γουστάρει τους παπάδες. Φαντάζομαι ότι εάν πχ είναι δημόσιος υπάλληλος και πετάξει κάποιος "να απολυθούν όλοι οι ΔΥ γιατί είναι διορισμένοι με μέσο και χαραμοφάηδες" δεν θα του καλαρέσει καθόλου... Επίσης είναι (το λιγότερο) ηλίθιο να υπάρχει από κάποιους "άποψη" περί χριστιανισμού όταν ο άλλος δεν γνωρίζει την τύφλα του από το εν λόγω δόγμα, όπως είναι επίσης ηλίθιο να υπάρχει "άποψη" για την αθεΐα π.χ. όταν κάποιος δεν έχει διαβάσει ούτε μισή αράδα περί αθεΐας. Μου θυμίζει κάποιους πανίβλακες που κάθε φορά που άκουγαν τη φράση Νίκας τοις βασιλεύσι έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι κινδυνεύει η δημοκρατία :cry: :moutza: κι ότι υμνείται η βασιλευόμενη δημοκρατία, χωρίς να γνωρίζει καν σε τι αναφέρεται η συγκεκριμένη φράση. Όπως προχτές τσακώθηκα με μια κυριούλα η οποία έλεγε και ξαναέλεγε δημοσίως στην τράπεζα ότι το κοράνιο λέει πως οι μουσουλμάνοι έχουν δικαίωμα να βιάζουν όποια γυναίκα θέλουν και όταν την ρώτησα εάν έχει διαβάσει το κοράνι και που ακριβώς το αναφέρει αυτό απάντηση δεν πήρα (και ναι, έχω διαβάσει και το κοράνι πριν 15 χρόνια και τέτοια φράση δεν υπάρχει, οπότε δικαιούμαι να ομιλώ και ας μην ασπάζομαι το κοράνι). Σε κάλυψα;

el_hymador
30/01/2016, 20:41
Σχεδόν αδύνατο νομίζω είναι, ακόμα κι αν εσύ το ξεκίνησες και θες να το λήξεις, να τους πεις "Ντάξει μάγκες, φτάνει τώρα, σπίτια σας".

Ενώ μπορείς απλά να το αφήσεις να πάρει το δρόμο του κι όπου πάει.

Ότι ισχύει δηλαδή με όλες τις θρησκείες....

AUFGEBRACHT
30/01/2016, 20:48
Τέλος, για να δικαιωθεί και ο τίτλος του thread (που ένα ορθογραφικό θέμα το έχει όσο να πεις...)

351127
351128

Μανολης67
30/01/2016, 21:16
AUFGEBRACHT
Όπως προχτές τσακώθηκα με μια κυριούλα η οποία έλεγε και ξαναέλεγε δημοσίως στην τράπεζα ότι το κοράνιο λέει πως οι μουσουλμάνοι έχουν δικαίωμα να βιάζουν όποια γυναίκα θέλουν και όταν την ρώτησα εάν έχει διαβάσει το κοράνι και που ακριβώς το αναφέρει αυτό απάντηση δεν πήρα (και ναι, έχω διαβάσει και το κοράνι πριν 15 χρόνια και τέτοια φράση δεν υπάρχει, οπότε δικαιούμαι να ομιλώ και ας μην ασπάζομαι το κοράνι). Σε κάλυψα;

Για το Κοράνι δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής, αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάτι, γιατί υπάρχει εξακριβωμένα στην αδελφή Αβραμική Θρησκεία, δηλαδή στη Παλιά Διαθήκη, θα ψάξω και θα παραθέσω σχετικά αποσπάσματα.
Στα άλλα περί ισοπέδωσης κληρικών και Δ.Υ, αστυνομικών συμφωνώ μαζί σου, και μια ανέφερες διεφθαρμένους μην ξεχάσουμε και μερικούς άλλους....

Πόλεμος
_____ Isaiah 13:15-16
«Whoever is captured will be thrust through; all who are caught will fall by the sword. Their infants will be dashed to pieces before their eyes; their houses will be looted and their wives ravished».
«Οποιοσδήποτε συλλαμβάνετε θα τροπωθεί διαμέσου [εμπήγω, κατατροπώνω] , όλοι όσοι πιάνονται θα πέσουν με το σπαθί. Τά βρέφη τους θα συντρίβονται σε κομματάκια μπροστά στα μάτια τους, οι οικίες τους θα ληστεύονται, και οι γυναίκες τους θα βιάζονται».

amyroukai
30/01/2016, 21:35
Διότι σύσσωμη η ιστορία του εβραϊκού έθνους (παλαια διαθηκη κλπ) ήταν ένα λολ, ομιτζι και γουατδεφακ μαζί, την διδαχτηκαμε κιόλας σε τρυφερή ηλικία στο σχολείο... Φόνοι, δολοπλοκιες, ληστείες, μοιχεία, αιμομικτικά όργια, τι να πουν τα κόκκινα χ στην τηλεόραση...

AUFGEBRACHT
30/01/2016, 21:52
Για το Κοράνι δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής, αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάτι, γιατί υπάρχει εξακριβωμένα στην αδελφή Αβραμική Θρησκεία, δηλαδή στη Παλιά Διαθήκη, θα ψάξω και θα παραθέσω σχετικά αποσπάσματα.
Στα άλλα περί ισοπέδωσης κληρικών και Δ.Υ, αστυνομικών συμφωνώ μαζί σου, και μια ανέφερες διεφθαρμένους μην ξεχάσουμε και μερικούς άλλους....

Πόλεμος
_____ Isaiah 13:15-16
«Whoever is captured will be thrust through; all who are caught will fall by the sword. Their infants will be dashed to pieces before their eyes; their houses will be looted and their wives ravished».
«Οποιοσδήποτε συλλαμβάνετε θα τροπωθεί διαμέσου [εμπήγω, κατατροπώνω] , όλοι όσοι πιάνονται θα πέσουν με το σπαθί. Τά βρέφη τους θα συντρίβονται σε κομματάκια μπροστά στα μάτια τους, οι οικίες τους θα ληστεύονται, και οι γυναίκες τους θα βιάζονται».

Μανώλη, το ίντερνετ ΔΕΝ είναι σοβαρό ψάξιμο, γιατί μέσα σε δέκα ακριβώς λεπτά (scripta manent) που θα το έψαχνες βρήκες και "αποδείξεις", γιατί δεν πιστεύω να έχεις την Παλαιά Διαθήκη στη βιβλιοθήκη σου σε άπταιστη αγγλική... Καταρχάς το συγκεκριμένο απόσπασμα μεταφρασμένο στα αγγλικά είναι "μετάφραση" κι έκδοση συγκεκριμένης εταιρείας, (biblica inc, biblegateway) οι οποίοι είναι Ευαγγελιστές, Πεντηκοστιανοί και ολίγον από μάρτυρες του Ιεχωβά και ο νοών νοείτω. Αν πάλι διαβάσεις μια ελληνική έκδοση της Παλαιάς Διαθήκης θα δεις να γράφει "και τας γυναίκας αυτών έξουσιν", δηλ. αιχμάλωτες υπό την εξουσίαν τους. Το κυριότερο, το μικρό παραφρασμένο απόσπασμα ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, εάν δεν παρατεθεί ολόκληρο το κείμενο, το οποίο είναι μια προφητεία και όχι μια προτροπή. Αυτό έχει ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ και το καταλαβαίνεις (ελπίζω) πολύ καλά. Ας αφήσουμε τους εντυπωσιασμούς στην άκρη... Φιλικότατα.

AUFGEBRACHT
30/01/2016, 21:58
Διότι σύσσωμη η ιστορία του εβραϊκού έθνους (παλαια διαθηκη κλπ) ήταν ένα λολ, ομιτζι και γουατδεφακ μαζί, την διδαχτηκαμε κιόλας σε τρυφερή ηλικία στο σχολείο... Φόνοι, δολοπλοκιες, ληστείες, μοιχεία, αιμομικτικά όργια, τι να πουν τα κόκκινα χ στην τηλεόραση...

Όπως και η ελληνική μυθολογία επίσης ε; Ο Δίας πήγαινε με τις κόρες του, οι αδερφοί με τις αδερφές, μεταμορφωνόταν σε κύκνο, αετό, βροχή, κουνούπι, κατσαρίδα, σαμιαμίδι και βίαζε όποια γούσταρε, έβγαζε από τη μέση και όποιον σύζυγο αντιστεκόταν, επίσης τα διδαχτήκαμε σε τρυφερότατη ηλικία. Κοίτα να δεις όμως ένα περίεργο πράγμα, δεν έχω δει πουθενά παράπονο για αρνητική επίδραση στον ευαίσθητο ψυχισμό των παιδιών, ούτε να καταργηθεί η μυθολογία στα σχολεία, ούτε γονείς να ζητάνε απαλλαγή από τη μυθολογία για τα βλαστάρια τους. Ακόμα κι ο μέγας φιλόσοφος και γνώστης Νότης Σφακιανάκης δεν έχει πρόβλημα με το αρχαιοελληνικό αυτό αίμα και σπέρμα, σε αντίθεση με τον κακό χριστιανισμό και ιουδαϊσμό. Δύο μέτρα και δύο σταθμά ίσως;

el_hymador
30/01/2016, 22:14
Άλλοι καιροί, άλλοι λαοί να χειριστείς και να πείσεις...

Δηλαδή τι θα τους λέγανε; Peace - Love - Unity;

Όχι, χρειαζόταν ένας παντοδύναμος θεός, που άμα τα πάρει, δεν αφήνει κολυμπηθρόξυλο όρθιο. Τι θεός θα ήταν σε διαφορετική περίπτωση;

Γενικά πως θα πείσεις κάποιον για την ύπαρξη μια ανώτερης δύναμης αν την εξισώσεις με αυτόν; Θα σε γράψει στα @@δια του και εσένα και τον θεό σου.

Και η αρχαία ελληνική κοσμογονία έχει σεξ και καράτε. Άλλοι τρώγανε τα παιδιά τους, άλλοι ρίχνανε φλόκια σε γη και ουρανό και φύτρωναν θεοί, τιτάνες παίζανε πόλεμο με πέτρες σαν το Γιβραλτάρ και τέτοια πράγματα εντελώς έξω από την ανθρώπινη υπόσταση.

Γενικά ο Θεός είναι φάση καρότο - μαστίγιο. Σε σώνει / συγχωρεί άμα παραστρατήσεις και σε προστατεύει αλλά επίσης μπορεί να σου γ@μησει τα ταμτιριρίμ άμα τον τσαντίσεις. Αμφότερα ενεργοποιούν δυο πολύ χειριστικά για τον άνθρωπο συναισθήματα. Γονεϊκού τύπου προστασία / ασφάλεια και φόβο.

Απλό.

Αν τώρα κάποιος παίρνει κυριολεκτικά τα πάντα και πιστεύει ότι είμαστε κεραμικό είδος από πηλό και το φίδι και το μήλο κτλ - κτλ. καλώς κάνει και τα πιστεύει αλλά επιτρέψτε μου να πιστεύω με την σειρά μου ότι είναι απλές ιστοριούλες και παραβολές που εξυπηρετούν το μύθευμα και την παραμύθα, πάνω στα οποία βασίζονται όλες οι θρησκείες. Γιατί από κάπου έπρεπε να ξεκινάει η ιστορία και την εποχή που αυτά ειπώθηκαν - γράφτηκαν, οι άνθρωποι που έπρεπε να τα αποδεχτούν - ασπαστούν, ήταν "γ + α = γα, τ + α = τα, όλο μαζί γάτα"

Η φιλοσοφία και η στάση ζωής που εμπεριέχονται στις θρησκείες είναι που μετράνε, όχι τι έκανε ο Αβραάμ και αν θα πιστέψουμε ότι ο κόσμος στηρίζεται πάνω σε τέσσερις ελέφαντες που πατάνε σε μια τεράστια χελώνα.

amyroukai
30/01/2016, 22:28
Όπως και η ελληνική μυθολογία επίσης ε; Ο Δίας πήγαινε με τις κόρες του, οι αδερφοί με τις αδερφές, μεταμορφωνόταν σε κύκνο, αετό, βροχή, κουνούπι, κατσαρίδα, σαμιαμίδι και βίαζε όποια γούσταρε, έβγαζε από τη μέση και όποιον σύζυγο αντιστεκόταν, επίσης τα διδαχτήκαμε σε τρυφερότατη ηλικία. Κοίτα να δεις όμως ένα περίεργο πράγμα, δεν έχω δει πουθενά παράπονο για αρνητική επίδραση στον ευαίσθητο ψυχισμό των παιδιών, ούτε να καταργηθεί η μυθολογία στα σχολεία, ούτε γονείς να ζητάνε απαλλαγή από τη μυθολογία για τα βλαστάρια τους. Ακόμα κι ο μέγας φιλόσοφος και γνώστης Νότης Σφακιανάκης δεν έχει πρόβλημα με το αρχαιοελληνικό αυτό αίμα και σπέρμα, σε αντίθεση με τον κακό χριστιανισμό και ιουδαϊσμό. Δύο μέτρα και δύο σταθμά ίσως;

Δες τώρα την διαφορά.

Μυθολογία - Δόγμα.

Αν σου φαίνεται το ίδιο, πάσο.