PDA

View Full Version : το'χουν καψει οι παπαδες...

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5

AUFGEBRACHT
01/02/2016, 21:23
Να στο θέσω διαφορετικά, αν και ξέρω ότι απλά κάνεις χαβαλέ, αλλά έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Εκτός context, οι περισσότεροι διακεκριμένοι επιστήμονες μπορούν να παρουσιαστούν ως θρήσκοι. Π.χ. ο Hawking αναφέρει πολύ συχνά στα κείμενά του τη λέξη "θεός". Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν πιστεύει στον χριστιανικό ή σε οποιονδήποτε άλλο θρησκευτικό θεό. Το ίδιο και ο Einstein.

Φίλτατε δεν ξέρεις τα πάντα... δυστυχώς δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, πάντως ποτέ όταν συζητώ με κάποιον δεν το κάνω με διάθεση χαβαλέ, η λέξη και μόνο μου είναι αντιπαθής. Γίνεται μια αναφορά περί θρησκείας και επιστήμης και ποστάρω μια φράση του Αϊνστάιν, με την επισήμανση πως οι ανεγκέφαλοι "πιστοί" και "άθεοι" την χρησιμοποίησαν ο καθένας για λογαριασμό του. Έρχεσαι καπάκι και υποδεικνύεις να μην πιάνουμε στο στόμα μας μεγάλους επιστήμονες και πως σίγουρα ο Αϊνστάιν δεν το εννοούσε όπως θα το καταλάβει ο τυπικός χριστιανός. Σου απαντάω πως δεν το εννοούσε και όπως θα το καταλάβει ο τυπικός άθεος, απάντηση δεν πήρα. Έχεις κάθε δικαίωμα να θεωρείς τον εγκέφαλό σου εφάμιλλο του Αλβέρτου αλλά είναι "άκομψο" να λες στον άλλο να μην επιμένει γιατί εσύ πιστεύεις πως έχεις το δίκιο και ξέρεις το σωστό. Ο καθένας μας έχει την άποψή του, δεν μ' ενδιαφέρει ουδόλως να την ασπαστείς εσύ ή ο οποιοσδήποτε, αλλά από την άλλη επέτρεψέ μας να έχουμε διαφορετική γνώμη από τη δική σου απόλυτη γνώμη. Φιλικότατα!!!

cityfly
01/02/2016, 21:28
+ όσα
Έχω συναντήσει πνευματικό στο όρος
Ο οποίος και νεαρός ηταν
Και με πτυχία ψυχολογίας και ο άνθρωπος αυτός αν και ιερωμένος πέρα απο ανυχτομυαλος ηταν και αυτός που είχε υπο την επίβλεψη του κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης.
Το πόσες ώρες πέρναγε με αυτά τα παραστρατημενα άτομα δεν περιγράφεται εδω.
Θυμάμαι που σε μια κουβέντα κατ ιδίαν μαζί του, μου είχε πει οτι το σημαντικό ηταν να ξεκολλήσει το μυαλό τους και μετά το σωμα τους.
Να από συσχετιστεί το μυαλό απο το {πάθος} .
Μακάρι να υπήρχαν πολλοί τέτοιοι σαν αυτόν

Σωστότατο αλλά τίποτα περισσότερο από ό,τι λένε οι ψυχολόγοι σε όλα τα προγράμματα απεξάρτησης.
Μπράβο του πάντως για τη δουλειά που κάνει

el_hymador
01/02/2016, 21:28
Μπορείς να επιμένεις όσο θες, αλλά όχι, δεν είναι μια χαρά.

Όχι, ένας θεός δημιούργησε τα πάντα σε μερικές μέρες, έφτιαξε τους ανθρώπους από λάσπη, μετά τους τιμώρησε επειδή έφαγαν ένα μήλο, το οποίο τους υπέδειξε ένα φίδι που μιλούσε, μετά πλημμύρισε τον πλανήτη, αλλά έσωσε όλα τα ζώα, τα οποία χώρεσαν και επέζησαν σε μια βάρκα, την οποία έφτιαξε ένας τυχαίος τύπος, του οποίου η πολυπλοκότερη κατασκευή ως τότε ήταν ένα σπασμένο κλαδί κι αυτό κατά λάθος, επειδή το πάτησε.

Έχεις δίκιο, τα εξωγηινάκια με το πισί ακούγονται εξωπραγματικά αστεία.

Μωρέ δεν διαφωνώ, απλά αν υπάρχει μια αντικειμενική αλήθεια, αυτή εξ ορισμού δεν θα είναι κατανοητή και αντιληπτή από εμάς. Και νομίζω δεν πρέπει να γίνει ποτέ κτήμα μας, όχι γιατί πρέπει να ζούμε μέσα στα σκοτάδια αλλά γιατί έτσι είμαστε φτιαγμένοι, να την ψάχνουμε. Αν ποτέ λήξει αυτό θα πέσε τρελό ξενέρωμα. Όπως σε ένα κυνηγόσκυλο που του βγαίνει να μυρίζει συνέχεια κάτω και να σκανάρει οσφρητικά στρέμματα ολόκληρα χωρίς να ξέρει γιατί, επειδή απλά έτσι είναι προγραμματισμένο.

Ο Alan Watts έχει πει ένα ωραίο, ότι η ζωή (και κατ΄επέκταση ο άνθρωπος) δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια του σύμπαντος να νοιώσει τον εαυτό του.

Μπορεί λοιπόν απλά να είμαστε φορείς υπαρξιακής συνειδητότητας. Όχι κατανόησης. Δεν ξέρω γιατί πρέπει κανείς να κατανοήσει ή να αποκωδικοποιήσει κάτι και να το εγκλωβίσει - προβάλει σε ένα πεπερασμένο σύστημα. Μπορεί απλά να το νοιώθει. Θέλω να πω δεν ακούει κανείς μουσική και σκέφτεται "α, σολ μινόρε και πάει για μετατροπία σε σι ύφεση ματζόρε, δυσκολάκι μπράβο του!". Δεν χρειάζεται καν να γνωρίζει θεωρία της μουσικής ο εκάστοτε ακροατής για να δουλέψει το έργο.

Έχουμε κολλήσει ως είδος στο 1+1=2. Μάλλον υπάρχουν και άλλοι δρόμοι και όχι δεν χρειάζονται ναρκωτικά για να τους περπατήσει κάποιος.

sniper
01/02/2016, 21:32
... αλλά από την άλλη επέτρεψέ μας να έχουμε διαφορετική γνώμη από τη δική σου απόλυτη γνώμη. Φιλικότατα!!!

Εγώ έχω την απόλυτη γνώμη (που είναι και πάντα σωστή) αλλά σας επιτρέπω να κάνετε λάθος.

Μερσί και συνεχίστε.

dimmie_72
01/02/2016, 21:33
κανείς από τους εμπλεκόμενους στο αντικείμενο δεν νομίζω ότι διατείνεται ότι η θρησκεία είναι επιστήμη, το αντίθετο θάλεγα.

αντίθετα, η μελέτη των θρησκειών μπορεί να είναι επιστήμη.

η Θεολογία δεν ξέρω ακριβώς στην πράξη με τι κατατρύχεται, αλλά θάπρεπε νάναι ακριβώς αυτό.

BLiTzER
01/02/2016, 21:34
Φίλτατε δεν ξέρεις τα πάντα... δυστυχώς δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, πάντως ποτέ όταν συζητώ με κάποιον δεν το κάνω με διάθεση χαβαλέ, η λέξη και μόνο μου είναι αντιπαθής. Γίνεται μια αναφορά περί θρησκείας και επιστήμης και ποστάρω μια φράση του Αϊνστάιν, με την επισήμανση πως οι ανεγκέφαλοι "πιστοί" και "άθεοι" την χρησιμοποίησαν ο καθένας για λογαριασμό του. Έρχεσαι καπάκι και υποδεικνύεις να μην πιάνουμε στο στόμα μας μεγάλους επιστήμονες και πως σίγουρα ο Αϊνστάιν δεν το εννοούσε όπως θα το καταλάβει ο τυπικός χριστιανός. Σου απαντάω πως δεν το εννοούσε και όπως θα το καταλάβει ο τυπικός άθεος, απάντηση δεν πήρα.

Όχι, δεν ξέρω τα πάντα, αλλά ξέρω αυτά που ξέρω. Ο λόγος που αναφέρθηκα μόνο στον "τυπικό χριστιανό" είναι επειδή δε μπορώ να φανταστώ με ποιον τρόπο ένας άθεος θα χρησιμοποιήσει προς όφελός του μια έκφραση που, φαινομενικά, υποστηρίζει την αξία των θρησκειών και, μάλιστα, τις συγκρίνει με τις Επιστήμες. Αν θέλεις εξήγησέ μου, γιατί το φτωχό μου μυαλουδάκι δεν φτάνει τόσο μακρυά. Αν η πρόταση ήταν "Οι θρησκείες είναι ηλίθιες" και την είχε πει ο πάπας της Ρώμης, θα έλεγα αντίστοιχα ότι "σίγουρα δεν το εννοούσε όπως το καταλαβαίνει ο μέσος άθεος" και δε θα ανέφερα καθόλου τους χριστιανούς. Θες να σου εξηγήσω γιατί ή είναι αρκετά προφανές τώρα;

Δεν καταλαβαίνω, επίσης, γιατί θεωρείς ότι "δεν απάντησα". Σε τι να απαντήσω; Όχι, δεν απέφυγα ποτέ να απαντήσω σε τίποτα. Δεν υπήρξε καμία ερώτηση.

Έχεις κάθε δικαίωμα να θεωρείς τον εγκέφαλό σου εφάμιλλο του Αλβέρτου αλλά είναι "άκομψο" να λες στον άλλο να μην επιμένει γιατί εσύ πιστεύεις πως έχεις το δίκιο και ξέρεις το σωστό. Ο καθένας μας έχει την άποψή του, δεν μ' ενδιαφέρει ουδόλως να την ασπαστείς εσύ ή ο οποιοσδήποτε, αλλά από την άλλη επέτρεψέ μας να έχουμε διαφορετική γνώμη από τη δική σου απόλυτη γνώμη. Φιλικότατα!!!

Το τι θεωρώ εγώ τον εγκέφαλό μου είναι αδύνατο να το γνωρίζεις, οπότε προχωράω παρακάτω.

Δε λέω ποτέ σε κανέναν να μην επιμένει, επειδή εγώ "πιστεύω". Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε άποψη θέλεις. Κι εσύ και οποιοσδήποτε. Αλλά το να θεωρείς ότι ένα quote εκτός context μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα, είναι απλά λάθος. Όχι επειδή το λέω εγώ. Απλά έτσι είναι. Τόσο σίγουρο όσο η βαρύτητα. Αν αρνηθείς τη βαρύτητα, θα είσαι λάθος. Όχι επειδή έχω αντίθετη άποψη και θέλω να στην επιβάλλω. Είναι πολύ πιο απλό. Είναι απλά λάθος.

Πάντα είμαι φιλικός. Σε ιντερνετικό φόρουμ είμαστε ;)

devil's animal
01/02/2016, 21:50
Εἰρήνη ὑμῖν...:tooth:

SHOOTER045
01/02/2016, 22:00
Σωστότατο αλλά τίποτα περισσότερο από ό,τι λένε οι ψυχολόγοι σε όλα τα προγράμματα απεξάρτησης.
Μπράβο του πάντως για τη δουλειά που κάνει

Εαν σε ενδιαφέρει στείλε μου πμ.
Η μονή είναι η Οσίου Γρηγορίου

AUFGEBRACHT
01/02/2016, 22:01
Δε λέω ποτέ σε κανέναν να μην επιμένει, επειδή εγώ "πιστεύω". Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε άποψη θέλεις. Κι εσύ και οποιοσδήποτε. Αλλά το να θεωρείς ότι ένα quote εκτός context μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα, είναι απλά λάθος. Όχι επειδή το λέω εγώ. Απλά έτσι είναι. Τόσο σίγουρο όσο η βαρύτητα. Αν αρνηθείς τη βαρύτητα, θα είσαι λάθος. Όχι επειδή έχω αντίθετη άποψη και θέλω να στην επιβάλλω. Είναι πολύ πιο απλό. Είναι απλά λάθος.

Πάντα είμαι φιλικός. Σε ιντερνετικό φόρουμ είμαστε ;)

Δυστυχώς όπως είπα δεν έχω χρόνο... και δεν έχει και νόημα όταν βλέπω τη φράση "είναι απλά λάθος"... Προσπάθησε να καταλάβεις πως ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, απλά η παράθεση μιας φράσης που αναφέρεται σε θρησκεία και επιστήμη, με την επισήμανση πως τη συγκεκριμένη διάσημη φράση η κάθε πλευρά προσπάθησε να την οικειοποιηθεί. Δεν παύει όμως να είναι μια πολύ ωραία "ατάκα", όπως και ενός άλλου μεγάλου επιστήμονα, ο οποίος είχε πει "αν με τη λέξη Θεός κάποιος εννοεί το σύνολο των φυσικών νόμων που του σύμπαντος, αναμφισβήτητα υπάρχει τέτοιος Θεός, μόνο που δεν ικανοποιεί συναισθηματικές ανάγκες και αναζητήσεις, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να προσεύχεσαι στο νόμο της βαρύτητας».

Για το περί φιλικότητας scripta manent αλλά nevermind που λέγανε κι οι Nirvana...

BLiTzER
01/02/2016, 22:17
Δυστυχώς όπως είπα δεν έχω χρόνο... και δεν έχει και νόημα όταν βλέπω τη φράση "είναι απλά λάθος"... Προσπάθησε να καταλάβεις πως ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, απλά η παράθεση μιας φράσης που αναφέρεται σε θρησκεία και επιστήμη, με την επισήμανση πως τη συγκεκριμένη διάσημη φράση η κάθε πλευρά προσπάθησε να την οικειοποιηθεί. Δεν παύει όμως να είναι μια πολύ ωραία "ατάκα", όπως και ενός άλλου μεγάλου επιστήμονα, ο οποίος είχε πει "αν με τη λέξη Θεός κάποιος εννοεί το σύνολο των φυσικών νόμων που του σύμπαντος, αναμφισβήτητα υπάρχει τέτοιος Θεός, μόνο που δεν ικανοποιεί συναισθηματικές ανάγκες και αναζητήσεις, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να προσεύχεσαι στο νόμο της βαρύτητας».

Για το περί φιλικότητας scripta manent αλλά nevermind που λέγανε κι οι Nirvana...

Ο,ΤΙ (κεφαλαία για έμφαση; :p) και να ήταν, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ CONTEXT. Πόσο πιο απλά να το πω; Δε με ενδιαφέρει τι ήταν και γιατί το έκανες. Δεν εξετάζουμε αυτό. Εξετάζουμε το γεγονός ότι όποιος το διαβάσει θα καταλάβει κάτι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό από αυτό που εννοούσε ο αγαπητός Αλβέρτος. Οπότε ποιο το νόημα; Επειδή έχει ωραίες λέξεις σαν πρόταση;

Γενικά, δε νομίζω ότι διαφωνούμε. Απλά κολλάς στις λέξεις. Τεράστιο ταμπού η λέξη "λάθος" για σένα, μάλλον. Αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν υπάρχει άλλη λέξη για το 1+1 = 3. Ή έχεις προσωπικά μαζί μου επειδή θεωρείς ότι η γνώμη μου είναι "απόλυτη". Ναι, είναι απόλυτη όταν είναι η αλήθεια.

Χαχα μπορείς να το πάρεις όπως θες, αλλά είμαι απόλυτα φιλικός με όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους εδώ μέσα. Ακόμα κι αν δε συμφωνούμε, κερνάω καφεδάκι οποτεδήποτε. Το φόρουμ είναι φόρουμ. Τα εκτός είναι εκτός.

AUFGEBRACHT
01/02/2016, 22:27
Εγώ καληνυχτίζω.

351286

BLiTzER
01/02/2016, 22:44
Κι αυτή η εικόνα, λοιπόν, αποδεικνύει (ξανά) γιατί κάτι τέτοιο, εκτός context, δε σημαίνει απολύτως τίποτα.

Καληνύχτα!

Κι έτσι, για την ιστορία, παραθέτω ολόκληρο το κείμενο, για όποιον είναι περίεργος :p

"Even though the realms of religion and science in themselves are clearly marked off from each other, nevertheless there exist between the two strong reciprocal relationships and dependencies. Though religion may be that which determines the goal, it has, nevertheless, learned from science, in the broadest sense, what means will contribute to the attainment of the goals it has set up. But science can only be created by those who are thoroughly imbued with the aspiration toward truth and understanding. This source of feeling, however, springs from the sphere of religion. To this there also belongs the faith in the possibility that the regulations valid for the world of existence are rational, that is, comprehensible to reason. I cannot conceive of a genuine scientist without that profound faith. The situation may be expressed by an image: science without religion is lame, religion without science is blind.

Though I have asserted above that in truth a legitimate conflict between religion and science cannot exist, I must nevertheless qualify this assertion once again on an essential point, with reference to the actual content of historical religions. This qualification has to do with the concept of God. During the youthful period of mankind's spiritual evolution human fantasy created gods in man's own image, who, by the operations of their will were supposed to determine, or at any rate to influence, the phenomenal world. Man sought to alter the disposition of these gods in his own favor by means of magic and prayer. The idea of God in the religions taught at present is a sublimation of that old concept of the gods. Its anthropomorphic character is shown, for instance, by the fact that men appeal to the Divine Being in prayers and plead for the fulfillment of their wishes."

Ohm
02/02/2016, 07:39
κάτσε να το κάνω μια μμετάφραση άρπα-κόλλα (το τονίζω το άρπα-κόλλα, γιατί ξέρω ότι η μετάφραση δεν είναι όσο καλή όσο θα μπορούσα μετά από μερικούς καφέδες, μόλις σηκώθηκα. Μετότερα μπορεί να διορθώσω το κατιτίς)

"παρ'όλο που οι κόσμοι της θρησκείας και της επιστήμης, αυτοί καθ'αυτοί, είναι ξεκάθαρα απομακρυσμένοι , και πάλι υπάρχουν ανάμεσα στους δύο ισχυρές σχέσεις και αλληλεξαρτήσεις. Ενώ η θρησκεία είναι αυτό που καθορίζει τον σκοπό, παρ'όλα αυτά έχει μάθει από την επιστήμη, με την ευρύτερη έννοια, ποιά μέσα θα συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων που η ίδια έχει θέσει. Αλλά επιστήμη είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μόνο από όσους είναι πλήρως εμποτισμένοι με μιατάση προς την αλήθεια και την κατανόηση. Η πηγή αυτού του αισθήματος βρίσκεται στην σφαίρα της θρησκείας. Σε αυτή τη σφαίρα ανοίκει και η πίστη στην πιθανότητα ότι οι κανόνες του κόσμου να είναι λογικοί, δηλαδή κατανοητοί μέσω της λογικής. Δεν μπορώ να αντιληφθώ έναν γνήσιο επιστήμονα αν αυτός δεν έχει έντονη πίστη σε αυτή την πιθανότητα. Η κατάσταση γίνεται να εκφραστεί σα μια εικόνα ως εξής: Επιστήμη χωρίς θρησκεία είναι κουτσή, θρησκεία χωρίς επιστήμη είναι τυφλή.

Ενώ ισχυρίστηκα παραπάνω ότι στην πραγματικότητα, σύγκρουση μεταξύ θρησκείας και επιστήμης δεν μπορεί να υπάρξει, πρέπει να διευκρινήσω, λαμβάνοντας υπ'όψη την ιστορική πορεία των γνωστών θρησκειών. Αυτή η διευκρίνηση έχει να κάνει με την ιδέα του θεού. Κατά την νεανική περίοδο της πνευματικής ανάπτυξης της ανθρωπότητας, η φαντασία δημιούργησε θεούς κατ' εικόνα του ίδιου του ανθρώπου, θεούς που με την βούλησή τους υποτίθεται επηρρεάζουν την πραγματικότητα όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς. Ο άνθρωπος μετά προσπάθησε να επηρρεάσει την θέληση αυτών των θεών με μαγικά και προσευχές. Η έννοια του θεού όπως διδάσκεται σήμερα είναι απομεινάρι αυτού του παλιού τρόπου αντίληψης της ιδέας θεός. Ο ανθρωπόμορφος χαρακτήρας φαίνεται, για παράδειγμα, στο ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια του θεού με προσευχές, όπου παρακαλάνε για την πραγματοποίηση των ευχών τους"

πολύ γέλιο σου λέω, πολύ γέλιο. (https://newrepublic.com/article/115821/einstein-quote-about-religion-and-science-was-wrong-misinterpreted)

BLiTzER
02/02/2016, 08:30
___ = πλήρως/ολοκληρωτικά εμποτισμένοι.

Ohm
02/02/2016, 09:36
ποιά ρε συ; οκ μου φαίνεται :|

kostas777
02/02/2016, 10:09
Ακόμη και τα λεγόμενα του Χριστού, όπως έχουν αποτυπωθεί και μεταφραστεί έχουν παρερμηνευτεί και παραποιηθεί (https://www.youtube.com/watch?v=pfheSAcCsrE) κατά κόρον.

Η σύγχρονη ελληνορθόδοξη χριστιανική θρησκεία, είναι βασισμένη κατά κύριο λόγο στην Καινή Διαθήκη, της οποίας βασικός συγγραφέας εμφανίζεται ο Απόστολος Παύλος (επιστολές προς.. όπου εξηγούσε τα της χριστιανικής πίστης σε ανθρώπους που του έστελναν απορίες, κάτι σαν FAQ ένα πράμα).
Ο οποίος απόστολος Παύλος, ως εβραίος Ιουδαϊστής και με το ορίτζιναλ όνομα Σαούλ, ήταν από τους φανατικούς διώκτες του χριστιανισμού στην εποχή του και εχθρός του Ιησού και της διδασκαλίας του. Ο κυνηγός και σφαγέας των χριστιανών, τότε που οι περισσότερες χριστιανικές διδαχές βασιζόταν στα γνωστικά κείμενα, που έχουν πιο φιλοσοφική κατεύθυνση από τα υπερ-δογματικά της παλαιάς και καινής διαθήκης, όπως έχουν διαμορφωθεί. Τα οποία αποκαλούμενα «γνωστικά», είχαν φροντίσει να τα καταστρέψουν ή να τα κρύψουν όσο πιο καλά μπορούσαν, έτσι ώστε να μην διαδοθούν και να μην χαλάσει η σούπα, όπως πρόσταζε η πολιτική της εποχής.
(Γιατί η θρησκεία, είναι κατά βάση πολιτική)

Οπότε ο χριστιανισμός που διδασκόμαστε, είναι η εκδοχή του Παύλου, του πρώην εχθρού του Χριστού, ο οποίος υποτίθεται ότι μετανόησε μετά από ένα όραμα που είδε, όπου υποτίθεται ότι είδε τον ίδιο τον Χριστό αναστημένο από νεκρός και υποτίθεται ότι πίστεψε σε αυτόν.

Όμως το τι έλεγε και το τι πίστευε ο ίδιος ο Χριστός, στον οποίο βασισμένη είναι η θρησκεία του χριστιανισμού, τον οποίο κεφαλή και αρχηγό θεωρεί η εκκλησία της Ελλάδας, είναι χαμένο βαθιά μέσα στη μετάφραση, κάπου μεταξύ των επιλεγμένων από τις «ιερές συνόδους» βιβλίων που συνθέτουν την Καινή Διαθήκη και των λεγόμενων γνωστικών κειμένων (ή «απόκρυφων» όπως τα αποκαλούν επίσης) και κυρίως κάπου μέσα στην προφορική πληροφορία η οποία μεταδόθηκε μόνο υπό μορφή «χαλασμένου τηλεφώνου», αφού ως γνωστόν ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός δεν έγραψε ποτέ τίποτα. Ή αν έγραψε, έχει σίγουρα καταστραφεί ή χαθεί. Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχει γράψει τίποτα.

Άρα για ποιά θρησκεία μιλάμε; Που έχει 5000 εκδοχές της Αγίας Γραφής για να διαλέξει ο καθένας, που μπορεί και ταιριάζει σε κάθε πολιτικό και κοινωνικό σύστημα, σε κάθε λαό και κουλτούρα. Ποιανού την έκδοση; Ακόμη και οι διανομές του Λίνουξ ζηλεύουν!

Απλά στη δική μας περίπτωση, κάθησαν οι «πατέρες» και αποφάσισαν τι είναι κανονικό και τι όχι, τι πρέπει να διδάσκεται και τι όχι, προστέθηκαν, αφαιρέθηκαν κείμενα, πολλά που μεταξύ τους δεν ταιριάζουν, άλλα που δεν έχουν μεταφραστεί σωστά ή έχουν μεταφραστεί κατά το δοκούν έτσι ώστε να ταιριάζουν κάπως, ενώ τα υπόλοιπα (που ήταν και το μεγαλύτερο μέρος φυσικά), απομακρύνθηκαν, αποκρύφτηκαν ή καταστράφηκαν. Και όλες οι άλλες απόψεις ή εκδόσεις πέραν του κανονικού, θα θεωρούνταν αιρετικές (δηλαδή κατ' επιλογή του αναγνώστη!) και ως εκ τούτου μη χριστιανικές και άρα εχθρικές και παραπλανητικές προς το ποίμνιο (όπου ποίμνιο, εγώ ας πούμε).
Επιστήμη!

Μπορεί δηλαδή κάποιος ιουδαίος να πήγε και να φωτίστηκε, ο Χριστός δηλαδή να έγινε Βούδας (=ξύπνιος) και μετά να προσπάθησε να μεταφέρει λίγο από το φως του στους εβραίους που ζουσαν υπό τον νόμο της παλαιάς διαθήκης (η οποία είναι εβραϊκή ποίηση κατά βάση, αλλά μεταφρασμένη στα ελληνικά μοιάζει με βιβλίο που θα έγραφε ο Χίτλερ), αμφισβητώντας τον τότε θεό της και τις τότε πρακτικές λατρείας, προσπαθώντας να τους αλλάξει μυαλά προς το καλύτερο και συνεπώς εμφανίστηκε όχι απλά σαν ανατρεπτικός και αναθεωρητής, αλλά πολλές φορές σαν εχθρός (η πολιτική που λέγαμε).

Και τώρα έχουμε εμείς τη θρησκεία και τσοπανοστρατό της ΓΙΑ τον Χριστό, που καμία σχέση με τον ίδιο το Χριστό και τη «διδασκαλία» του δεν έχει. Είναι φανερό άλλωστε για όποιον μπορεί να καταλάβει δύο πράγματα. Δεν είναι καλός παπάς αυτός που είναι καλός και ευγενής, που κάνει φιλανθρωπίες, που είναι σεμνός και πράος, που μιλάει για τον Θεό και την αγάπη. Αυτός είναι απλώς ένας καλός άνθρωπος που φοράει ράσο.
Κανονικός καλός παπάς, είναι αυτός που αφορίζει, που απορρίπτει κάθε τι διαφορετικό, που απαγορεύει κάθε τι που δεν περιλαμβάνουν «οι Γραφές», που απορρίπτει τη γίογκα και το ζίου το ζίτσου και το καρά το τε και τον χορό, το γλέντι, τον έρωτα, την τέχνη, την επιστήμη και ο,τιδήποτε ελληνικό!
Κατανοητόν ;)

MG-KTiNoS
02/02/2016, 10:51
Εγώ ρε kostas777 δε γκζέρω τι είπε ο Παυλάρας... και στα @@ μου....
Ξέρω ότι ο Χριστός είπε αγαπάτε αλλήλους κι αυτοί ξερνάνε μίσος.
Δεν θέλω να πάω παραπέρα.
Δεν μ ενδιαφέρει.

υγ
το αν υπάρχει Θεός ή όχι δεν έχει καμία σχέση δεν έχει με τις εκκλησίες ΑΕ.
:(

Ohm
02/02/2016, 11:47
το αν υπάρχει Θεός ή όχι δεν έχει καμία σχέση δεν έχει με τις εκκλησίες ΑΕ.
:(

ε ναι

μπίζνα είναι και τίποτα παραπέρα

devil's animal
02/02/2016, 12:11
Ξέρω ότι ο Χριστός είπε αγαπάτε αλλήλους...

και πως το ξερεις αυτο ρε κτηνος για να εχουμε καλο ερωτημα δλδ?
στο ειπε ο ιδιος?:confused:

ggs
02/02/2016, 12:51
Ρε τι ψάχνετε; όλοι στην κόλαση θα πάμε... :evil:

351346

BLiTzER
02/02/2016, 12:53
117/138.

ggs
02/02/2016, 12:55
117/138.

Έ, μικρός είσαι ακόμα.. :lol:

sniper
02/02/2016, 12:56

351346

Τα σημειωμένα είναι αυτά που δεν έχεις κάνει, αυτά που έχεις κάνει ή αυτά που θες να κάνεις; :confused:

sniper
02/02/2016, 12:56
Η λαθροφαγία τι είναι ρε παιδιά;

BLiTzER
02/02/2016, 12:57
Εν τω μεταξύ, είναι αστείο πώς αναφέρουν κάποια πράγματα 2 και 3 φορές, απλά για να γεμίζουν τη λίστα. Βάσει αριθμού λέξεων πληρώνονταν;

Λαθροφαγία είναι το να νηστεύεις για τους γείτονες, αλλά να κλείνεσαι στο δωμάτιό σου και να τρως όταν δε βλέπουν :p

ggs
02/02/2016, 12:58
Τα σημειωμένα είναι αυτά που δεν έχεις κάνει, αυτά που έχεις κάνει ή αυτά που θες να κάνεις; :confused:

Αυτά που δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι τα έχω αποφύγει... Τα έχω σημειώσει να τα δω με τον πνευματικό μου... :p

Ohm
02/02/2016, 13:00
πάλι καλά που μας επιτρέπουν να κλάσουμε

BLiTzER
02/02/2016, 13:01
Εγώ άνετα τους έστελνα όλους στην κόλαση για την (αν)ορθογραφία τους, πάντως.

spyro
02/02/2016, 13:08
Ακόμη και τα λεγόμενα του Χριστού, όπως έχουν αποτυπωθεί και μεταφραστεί έχουν παρερμηνευτεί και παραποιηθεί (https://www.youtube.com/watch?v=pfheSAcCsrE) κατά κόρον.
..... ;)

Και εγώ μέχρι πρόσφατα αυτά τα ωραία βροντοφώναζα και μετέφερα προς όλους τους συνομιλητές μου με περίσσια αυτοπεποίθηση και αμέτρητο πάθος.
Ώσπου πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι η εν λόγω συμπεριφορά, (δηλαδή να εξηγήσεις ότι όλα είναι ένα ψέμα του Παύλου) τελικά είναι ανώριμη εκ μέρους μου και καθόλου φιλοσοφημένη όσο ήθελα αρχικά να πιστεύω.

Βλέπεις, συνειδητοποίησα κάποια στιγμή ότι όσο περισσότερο αποδεικνυόταν ότι ιστορικά ότι τα περισσότερα ήταν μεγάλα ψέματα, τόσο περισσότερο ενισχυόταν η θεωρία που λεει ότι δεν έχει τελικά σημασία τι του σερβίρουν του λαουτζίκου, αλλά το τι ο ίδιος ο λαουτζίκος έχει ανάγκη να πιστέψει.

Μεταξύ άλλων, φιλοσοφώντας την έκταση του ψέματος αλλά και την παράλληλη έκταση και αποδοχή όλων των σχετικών θρησκειών (μονοθειστικές) και της ενσωμάτωσης τους στην ιστορία και τη καθημερινότητα, συνειδητοποίησα ότι τελικά είναι ή ίδια η ανάγκη των απλών ανθρώπων για τη πίστη στο συγκεκριμένο ή κάποιο παρόμοιο ψέμα.

Επιπλέον συνειδητοποίησα ότι εάν δεν υπήρχε αυτή η μορφή της συγκεκριμένης θρησκείας τότε θα υπήρχε μια άλλη στη θέση με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. (φωτιές / πολέμους / εκμεταλλεύσεις / πλούτη κτλ κτλ)

Τι σημασία έχει αν υπήρχε ο Ιησούς ή όχι, εάν είπε αυτά ή όχι, ποιος είπε τι και γιατί το είπε. Whatever

Στο τέλος ο Κωνσταντίνος και ο Θεοδόσιος στο Βυζάντιο από τρισμέγιστοι ειδωλολάτρες και Αυτοκράτορες (παρακαλώ ας το επαναλάβουμε λίγο) Αυτοκράτορες της γνωστής οικουμένης τότε (περίπου ίσον με τη δύναμη του Θεού), είτε αναγκάστηκαν από τα ιστορικά δεδομένα, είτε από πολιτική (ανάλογα τα στερεότυπα σας διαλέχτε και πάρτε για μένα δεν έχει διαφορά) προώθησαν σταδιακά το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία της Αυτοκρατορίας!!!!! Αυτά τα γεγονότα είναι απείρως πιο σημαντικά για εμένα και πολύ πιο σοβαρά θέματα συζήτησης όσον αφορά τη πολιτική της θρησκείας τη θρησκεία της εξουσίας, την εξουσία την ίδια αλλά και πιο σημαντικά τις ίδιες τις ανάγκες των απλών ή μη ανθρώπων κτλ κτλ από το κατά πόσο υπήρχε και άλλο ένα Ευαγγέλιο, ή ο Παύλος τελικά δεν είδε κάποιο όραμα και ο Ιησούς δεν είπε αυτά που είπε, ή τελικά κάποιοι λένε ψέματα.

Το τι είπε ο Χρηστός και αν υπήρξε ή όχι είναι πλέον για μένα άλλη μια πτυχή της Λιακοπουλικής συζήτησης περι εξωγήινων ανάμεσα μας.

GFawkes
02/02/2016, 13:54
Για αυτο με την "διαφθορά παρθενας"

αν την αποκαταστήσουμε μετα, απαλείφετε η αμαρτια;ή παραμένει;

Bowleno
02/02/2016, 14:22

351346

Την κακή μουσική πως ακριβώς την εννοούν; :confused:

(και δεν μιλάμε για heavy, rock, κ.λ.π.......)

Και όσον αφορά το μούτζωμα μην μιλήσω για το πόσους έχω δεν να τραβάνε κάτι μούτζες νααααααα με το συμπάθειο......:lol:

sniper
02/02/2016, 14:23

Τη μουσική που ακούει ο BlitZer :bawl:

SHOOTER045
02/02/2016, 14:44

Και όσον αφορά το μούτζωμα μην μιλήσω για το πόσους έχω δεν να τραβάνε κάτι μούτζες νααααααα με το συμπάθειο......:lol:

Βγηκα και εγώ αμαρτωλός
Το τελευταίο αμάρτημα
ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ
Α ΡΕ VALE Για χαρη σου στην κόλαση

Panos76
02/02/2016, 14:45

Τα ακούσματα του Γαϊτάνου, βυζαντινή και Χριστιανική μουσική είναι αποδεκτά.

ps: Ο Μπλίτσερ Και ο Βιλλυμάους έχουν Mp3 Γαϊτάνο στο αμάξι και το βάζουν φουλ κάθε πρωϊ.

sniper
02/02/2016, 14:51
Τα ακούσματα του Γαϊτάνου, βυζαντινή και Χριστιανική μουσική είναι αποδεκτά.

ps: Ο Μπλίτσερ Και ο Βιλλυμάους έχουν Mp3 Γαϊτάνο στο αμάξι και το βάζουν φουλ κάθε πρωϊ.

Aσφαλείς πληροφορίες τοποθετουν τον μπλίτζερ εντός ημιφορτηγού να ακούει τέτοια (https://www.youtube.com/watch?v=1_8Nrx-67EY)

Panos76
02/02/2016, 14:55
:uplate: Ψαγμένα πράγματα, εγώ είμαι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο.

Billymuse
02/02/2016, 15:05
Ο Μπέρτραντ Ράσελ για το θεό... (https://www.facebook.com/142052782624767/videos/539053136258061/)

nikos_abel
02/02/2016, 15:21
Υπάρχει κι αυτή (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3185261/Is-universe-FAKE-Physicists-claim-playthings-advanced-civilisation.html) η άποψη.

Δες παρακάτω (όχι γατάκι ακριβώς, αλλά αρκουδάκι :D )

Δηλαδή τα δυο εξωγηϊνάκια κάθονται στο υπερεξελιγμένο ολογραφικό pc τους, παίζοντας Universe και λέει το ένα στο άλλο: "στο είπα ρε τρόμπα ότι θα βγει ηλίθιο το είδος με αυτά τα settings, πάλι θα αναγκαστούμε να ρίξουμε μετεωρίτη όπως με την άλλη βλαμμένη έμπνευση σου, τους δεινόσαυρους! μαλάκα ε μαλάκα!"

Πονάει η κοιλιά μου από τα γέλια ρε :rotflmao:, όσο το σκέφτομαι τόσο γελάω :lol:.

Πάντως -το ξέρω ότι το ξέρεις- να αναφέρω ότι μιλάμε όχι απλά για τη ζωή στη γη, αλλά για
δυο "εξωσυμπαντιάκια" που δημιουργήσαν στο σύμπαν και μάλιστα όρισαν και τους φυσικούς νόμους,
οι οποίοι πιθανότατα βασίζονται στους "πραγματικούς" τους φυσικούς νόμους, με περιορισμούς αλλά
και το αντίθετο, όπως φτιάχνοντας ένα παιχνίδι επιτρέπουμε στο άβαταρ να πετάει π.χ. ή να φτύνει
φωτιές, κάτι που δεν το κάνουμε στα αλήθεια οι άνθρωποι ή αντίστοιχα να μην έχει μάτια ή πόδια.

Σε αυτό συνηγορεί και το "πιξέλιασμα" που φαίνεται να υπάρχει στο σύμπαν (χρόνος - χώρος πλανκ)
αλλά και το "περίεργο" κβαντικό φαινόμενο που η παρατήρηση επηρεάζει το αποτέλεσμα.
Αν κάτι δεν το παρατηρεί κάποιος, για οικονομία υπολογιστικής ισχύος δεν χρειάζεται να υπάρχει.
Όπως σε ένα παιχνίδι "υλοποιούνται" σε γραφικά μόνο όσα "βλέπουμε", τα υπόλοιπα είναι "εν δυνάμει".

:uplate:

BLiTzER
02/02/2016, 15:48
Aσφαλείς πληροφορίες τοποθετουν τον μπλίτζερ εντός ημιφορτηγού να ακούει τέτοια (https://www.youtube.com/watch?v=1_8Nrx-67EY)

Γελάω, γιατί έπεσες μέσα κατά 50%.

kostas777
02/02/2016, 16:17
Βλέπεις, συνειδητοποίησα κάποια στιγμή ότι όσο περισσότερο αποδεικνυόταν ότι ιστορικά ότι τα περισσότερα ήταν μεγάλα ψέματα, τόσο περισσότερο ενισχυόταν η θεωρία που λεει ότι δεν έχει τελικά σημασία τι του σερβίρουν του λαουτζίκου, αλλά το τι ο ίδιος ο λαουτζίκος έχει ανάγκη να πιστέψει.

Γιαυτό και εγώ τα γράφω σε ένα μικρό ποστάκι σε ένα φόρουμ και όχι σε βιβλίο. Δεν είναι σκοπός μου να αλλάξω σε κάποιον την πίστη του. Αν νομίζουν ότι την έχουν ανάγκη, μπορούν να πιστεύουν σε ό,τι γουστάρουν, σε θεο ή θεούς, σε ποδοσφαιρικές ομάδες, σε αμπελοφιλοσοφίες, σε αστρολογίες, σε θεωρίες συνομωσίας, σε πολιτικές ιδεολογίες. Και άπειρα άλλα. Αλλά δεν κάνω επίθεση σε αυτούς που πιστεύουν κάτι συγκεκριμένο, κάνω κριτική και το θέμα είναι ότι το κάνω επειδή μπορώ και σχετικά ελαφρώς, με χιουμοριστική διάθεση.

Βέβαια, αν πεις ότι τζάμπα ο κόπος και ότι τα ζώα θα παραμείνουν ζώα, είναι σωστό. Αλλά κάτι τέτοιο δεν εμπόδισε π.χ. τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Πλωτίνο και άλλους παλιούς και σύγχρονους στο να απευθυνθούν σε αυτά. Αν μη τι άλλο, δεν είναι απίθανο να συναντήσεις ευήκοα ώτα ή άλλους που έχουν παρόμοιες ιδέες και προβληματισμούς με τους οποίους μπορείς να συζητήσεις και να επεκτείνεις τη σκέψη σου.

Μεταξύ άλλων, φιλοσοφώντας την έκταση του ψέματος αλλά και την παράλληλη έκταση και αποδοχή όλων των σχετικών θρησκειών (μονοθειστικές) και της ενσωμάτωσης τους στην ιστορία και τη καθημερινότητα, συνειδητοποίησα ότι τελικά είναι ή ίδια η ανάγκη των απλών ανθρώπων για τη πίστη στο συγκεκριμένο ή κάποιο παρόμοιο ψέμα.

Μα δεν υπάρχει και καμία αλήθεια για να πιστέψει κάποιος. Ποιός μπορεί να πει ότι γνωρίζει την αλήθεια για όλα; Ακόμη και για τη θρησκεία που συζητάμε, δεν μπορούμε να την γνωρίζουμε. Ούτε μάλλον όσοι έζησαν τα συγκεκριμένα γεγονότα ως παρόντες. Εδώ σε ένα τροχαίο ατύχημα να ακούσεις τους αυτόπτες μάρτυρες, ο καθένας έχει μια διαφορετική εκδοχή του συμβάντος.

Εγώ λοιπόν λέω, ότι: «Βάσει λογικής, πιστεύω μόνο όσα είναι αληθή. Θα ήμουν βλάκας να πιστεύω σε ψέματα».
Αν με ρωτήσεις όμως τι είναι αληθές, θα σου απαντήσω ότι δεν γνωρίζω ή ότι δεν είμαι σίγουρος ή ότι είναι αντικείμενο έρευνας!

Επιπλέον συνειδητοποίησα ότι εάν δεν υπήρχε αυτή η μορφή της συγκεκριμένης θρησκείας τότε θα υπήρχε μια άλλη στη θέση με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. (φωτιές / πολέμους / εκμεταλλεύσεις / πλούτη κτλ κτλ)

Αυτά βεβαίως δεν είναι αποτελέσματα θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά πολιτικής.

Στο τέλος ο Κωνσταντίνος και ο Θεοδόσιος στο Βυζάντιο από τρισμέγιστοι ειδωλολάτρες και Αυτοκράτορες (παρακαλώ ας το επαναλάβουμε λίγο) Αυτοκράτορες της γνωστής οικουμένης τότε (περίπου ίσον με τη δύναμη του Θεού), είτε αναγκάστηκαν από τα ιστορικά δεδομένα, είτε από πολιτική (ανάλογα τα στερεότυπα σας διαλέχτε και πάρτε για μένα δεν έχει διαφορά) προώθησαν σταδιακά το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία της Αυτοκρατορίας!!!!!

Ο Κωνσταντίνος αυτό που έκανε ήταν να ασπαστεί τον χριστιανισμό. Ως αποτέλεσμα άρχισε να δίνει κάποια προνόμια στους χριστιανούς που τότε ήταν μειοψηφία, που δεν τα είχαν γιατί κάποιοι προηγούμενοι αυτοκράτορες είχαν αποφασίσει ότι δεν τα δικαιούνταν. Σιγά σιγά οι υπήκοοι της αυτοκρατορίας άρχισαν να στρέφονται προς τον χριστιανισμό, όχι επειδή τους επιβλήθηκε, αλλά επειδή το έκανε ο άρχοντας! Έτσι λειτουργούμε εμείς τα ζώ...εεε οι άνθρωποι, ακόμη και τώρα.
Μετά ο Θεοδόσιος αναγκαστικά ίσως, αλλά και επειδή τον συνέφερε, ανακήρυξε τον Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία της Αυτοκρατορίας, αφού πάνω από τους μισούς υπηκόους του είχαν ήδη ασπαστεί τον Χριστιανισμό. Επί Κωνσταντίνου είχαμε την μεγαλύτερη αλλαξοθρησκιά στην ιστορία, αλλά δεν ήταν με το ζόρι. «Κάνε ό,τι κάνω» ήταν.

Αυτά τα γεγονότα είναι απείρως πιο σημαντικά για εμένα και πολύ πιο σοβαρά θέματα συζήτησης όσον αφορά τη πολιτική της θρησκείας τη θρησκεία της εξουσίας, την εξουσία την ίδια αλλά και πιο σημαντικά τις ίδιες τις ανάγκες των απλών ή μη ανθρώπων κτλ κτλ από το κατά πόσο υπήρχε και άλλο ένα Ευαγγέλιο, ή ο Παύλος τελικά δεν είδε κάποιο όραμα και ο Ιησούς δεν είπε αυτά που είπε, ή τελικά κάποιοι λένε ψέματα.

Το τι είπε ο Χρηστός και αν υπήρξε ή όχι είναι πλέον για μένα άλλη μια πτυχή της Λιακοπουλικής συζήτησης περι εξωγήινων ανάμεσα μας.

Το θέμα μου με τον Παύλο, είναι ο παραλογισμός του ότι μπορεί κάποιος φανατικός εχθρός, όχι μόνο να γίνει φίλος, αλλά και αρχηγός. Με αυτή τη λογική δεν πρέπει να τιμωρούμε ποτέ κανέναν είτε είναι εγκληματίες είτε παραβαίνοντες τους νόμους του κράτους, εφόσον υπάρχει η προοπτική να μετανοήσουν. Ένας π.χ. κατά συρροήν δολοφόνος, μπορεί αργότερα στη ζωή του να μετανοήσει και να γίνει «άγιος» και μετά ολόκληρες γενιές να γαλουχούνται με τη «σοφή διδασκαλία» του. Μήπως δεν έχει γίνει αυτό πολλές φορές στο παρελθόν;
Και μετά να έρχονται οι ακόλουθοί του και να μας κουνάνε το δάχτυλο, που εμείς δεν έχουμε κάνει το ελάχιστο από όσα είχε κάνει εκείνος.

el_hymador
02/02/2016, 16:28

Tι να κλάσουν τα συγκερασμένα γρηγοριανά; Τα βυζαντινά είναι μακράν (και το εννοώ)

https://www.youtube.com/watch?v=0bDw5F32c_w

Ohm
02/02/2016, 16:35
κάτσε ρε δεν έχουν κάποιο συγκερασμό και στο βυζαντινό μέλος;

sniper
02/02/2016, 16:35
Tι να κλάσουν τα συγκερασμένα γρηγοριανά; Τα βυζαντινά είναι μακράν (και το εννοώ)

https://www.youtube.com/watch?v=0bDw5F32c_w

Η πολυφωνία ήταν η ροκ του μεσαίωνα, απλά ο BLiTzER είναι international :lol:

Συμφωνώ πάντως ότι και οι βυζαντινοί έβγαλαν ωραία μουσική.. https://www.youtube.com/watch?v=f13DTEXIYf8
Αλλά και οι σχισματικοί https://www.youtube.com/watch?v=uv_2x6JmuaE

sniper
02/02/2016, 16:36

Στην επιστήμη σου εσύ.

el_hymador
02/02/2016, 16:40

ε δεν είναι και εντελώς free οι συχνότητες αλλά συγκερασμός όπως στις δυτικές κλίμακες ούτε για αστείο

Ohm
02/02/2016, 16:51
Στην επιστήμη σου εσύ.

Ξουτ. Φύγε. Ξουτ, ξουτ.

ε δεν είναι και εντελώς free οι συχνότητες αλλά συγκερασμός όπως στις δυτικές κλίμακες ούτε για αστείο

αα οκ αυτό λέω.

γιωτάς
02/02/2016, 17:04
Εφόσον εξακολουθεί και δεν μεταφέρεται το thread στα αστεία, θα γράψω και εγώ το στοχαΖμό μου και θα προσπαθήσω να παραλληλήσω την εκκλησία (αν εξακολουθούμε να μιλάμε για την εκκλησία απο το αρχικό post) με ένα φόρουμ.

Όπως σε ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ με 38.077 users υπάρχουν καποιοι users που αφήνουν το αποτύπωμά τους στα περισσότερα posts ανεξαρτήτως θεματολογίας, έτσι υπάρχουν και 10 - 20 παπάδες που βγαίνουν δημοσίως τακτικά και λένε ότι λένε, άσχετα με το άν αυτό που λένε είναι σωστό ή όχι.
Η κοινή λογική των πιστών/followers/users -θελω να πιστεύω πως- λεει: φιλτράρω αυτό που διαβάζω/ ακούω αν με αντιπροσωπεύει ή όχι.

Τώρα αν θα έπρεπε να βγεί ένας Admin/αρχιπαπά(ρα)ς να μπανάρει τον εκάστοτε παπά είναι .... εχμ... αλλουνού παπά ευαγγελιο... Το σίγουρο είναι πως οι 10 -20 παπαδες δεν αντιπροσωπευουν το σύνολο (όπως συμβαίνει και με τους users του φόρουμ άλλωστε).

Τώρα ως προς τη θρησκεία και γενικά για τις θρησκείες δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατι δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα ακόμα..... οπότε.... ραντεβού στο τέλος του τούνελ... :D

spyro
02/02/2016, 17:21
Ο Κωνσταντίνος αυτό που έκανε ήταν να ασπαστεί τον χριστιανισμό. ....

...

how come?

οράματα και έτσι πριν το θάνατο?

έτσι απλά εξηγείς και ερμηνεύεις εσύ αυτήν την αλαξοπηστία? με ένα απλό, "ντάξει μωρέ αλαξοπίστησε την είδε αλλιώς". αυτά είναι αστεία. προφανώς και ασπάστηκε τον Χριστιανισμό λόγω κοινωνικών - οικονομικών δεδομένων που πλεόν τον είχαν ξεπεράσει. Απλά φέρθηκε σαν αυτοκράτορας που έπρεπε να υπερασπίσει τις δομές της Αυτοκρατορίας.

επίσης το οτι ο Παύλος έλεγε όλες τις παπάτζες του με επιστολές εξ αποστάσεως αυτό δεν ερμηνεύει γιατί οι αναγνώστες αυτων των επιστολών και όλων αυτών που εντέλει γράφτηκαν, τελικά δίψαγαν να πιστέψουν όλες αυτές τις παπάτζες. Και καλά οι κορίνθιοι. Οι υπόλοιποι?

Οι συζητήσεις για τα ψέματα της ιστορίας για το Χριστιανισμό δεν εξηγούν επαρκώς το πώς άλλαξε χέρια η θρησκευτική εξουσία το οποίο για μένα είναι και το σοβαρότερο θέμα γιατί αποδεικνύει ότι και αυτή η συγκεκριμένη θρησκεία να μην ήταν, θα ήταν μια άλλη στη θέση της εξίσου βίαιη και εξίσου απάνθρωπη χρησιμοποιώντας το όνομα του Θεού.

bulmont
02/02/2016, 17:41
...Το καλύτερο όμως είναι η άποψη ότι ο Θεός, έχει θάψει απολιθώματα δεινοσαύρων και άλλων παλαιολιθικών ζώων σε όλη την Γη ... δηλαδή ο Θεός συμπεριφέρεται σαν πεντάχρονο ένα πράγμα...

Μάλλον, σε σκύλο μου φέρνει περισσότερο θά 'λεγα.......

nikos_abel
02/02/2016, 17:42
Μάλλον, σε σκύλο μου φέρνει περισσότερο θά 'λεγα.......

Πρέπει να φτιαχτεί ένα εμότικον να φτύνει τον καφέ πανάθεμά σας :lol:

dimmie_72
02/02/2016, 17:57
Η πολυφωνία ήταν η ροκ του μεσαίωνα, απλά ο BLiTzER είναι international :lol:

Συμφωνώ πάντως ότι και οι βυζαντινοί έβγαλαν ωραία μουσική.. https://www.youtube.com/watch?v=f13DTEXIYf8

στη βυζαντινή ένας τόνος δεν χωρίζεται στα 2 από 1 ημιτόνιο, αλλά σε 12 μόρια (ή κόμματα) οπότε φαντάσου σόλα που μπορείς να τραβήξεις... :D

sniper
02/02/2016, 18:25
...
Τώρα αν θα έπρεπε να βγεί ένας Admin/αρχιπαπά(ρα)ς ....

Admin μουν@πανα είναι το σωστό.

nikos_abel
02/02/2016, 18:26
στη βυζαντινή ένας τόνος δεν χωρίζεται στα 2 από 1 ημιτόνιο, αλλά σε 12 μόρια (ή κόμματα) οπότε φαντάσου σόλα που μπορείς να τραβήξεις... :D

Γάμησέ τα, απόλαυση είναι λέμε.....

Κοσμική σας έχω ξαναβάλει έτσι (μεταβυζαντινή εδώ);

https://www.youtube.com/watch?v=ww7FG2n11Yw

el_hymador
02/02/2016, 20:25
Πραγματικός θεός και αλήθεια, πρέπει να είναι αυτό που ένιωσε σήμερα ο Loris Baz, στην χύμα με τα 290 χαω...

pipe_smoker
02/02/2016, 20:36
Πραγματικός θεός και αλήθεια, πρέπει να είναι αυτό που ένιωσε σήμερα ο Loris Baz, στην χύμα με τα 290 χαω...

Γ@μησέ τα!

Εδώ νομίζω ότι τον ένιωσα εγώ το θεό που απλά είδα το βίντεο:sick:

Ohm
02/02/2016, 20:37
ω ρε φίλε σφίχτηκε η καρδιά μου με το που το είδα

LOUKILOUK
02/02/2016, 23:19
Λεμε την αποψη μας ο καθενας αλλα μας διαφευγει η κοινη λογικη..

Στο ελλαδισταν ζουμε, ποσοι "δασκαλοι" ζιου ζιτσου υπαρχουν στη χωρα μας;5..10;;;;

Λοιπον αυτη ειναι απλα μια φωτογραφικη διαταξη για να βολευτουν στο δημοσιο απο τη πισω πορτα καποια κομματοσκυλα που λενε οτι ξερουν αυτη τη τεχνη...απλη λογικη...

Τωρα τι ξεσηκωθηκαν τα παπαδαρια...απο το πουθενα γινανε ρεζιλι...

Εδώ είναι το ζουμί...;)

kostas777
03/02/2016, 09:01
how come?

οράματα και έτσι πριν το θάνατο?

έτσι απλά εξηγείς και ερμηνεύεις εσύ αυτήν την αλαξοπηστία? με ένα απλό, "ντάξει μωρέ αλαξοπίστησε την είδε αλλιώς". αυτά είναι αστεία. προφανώς και ασπάστηκε τον Χριστιανισμό λόγω κοινωνικών - οικονομικών δεδομένων που πλεόν τον είχαν ξεπεράσει. Απλά φέρθηκε σαν αυτοκράτορας που έπρεπε να υπερασπίσει τις δομές της Αυτοκρατορίας.

Δεν το εξηγώ, ούτε το ερμηνεύω. Δεν μπορούμε να ξέρουμε άλλωστε γιατί οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες (και δεν μιλάω για τα βιβλία του Dan Brown), όμως υπάρχουν συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα που δεν εξηγούν ή ερμηνεύουν αλλά υποδεινύουν έτσι ώστε να μπορούμε να βγάζουμε κάποια συμπεράσματα.

Αλλιώς θα πρέπει να πιστέψουμε σε θαύματα και σε οράματα. Αλλά το θαύμα-όραμα είναι μια φθηνή δικαιολογία. «Τι παίχτηκε, γιατί το έκανες αυτό;» «Είδα ένα όραμα». Τρέχα γύρευε δηλαδή.

http://ehrmanblog.org/category/constantine-and-nicaea?print=print-search
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=634604956599682&id=157070287686487&fref=nf&_fb_noscript=1

nikos_abel
03/02/2016, 11:29
Εδώ είναι το ζουμί...;)

Λάθος.

Εδώ είναι το ζουμί

351403

el_hymador
07/02/2016, 22:01
http://www.kathimerini.gr/848527/article/epikairothta/ellada/sta-pro8yra-xreokopias-h-ekklhsia-ths-ellados

βοηθειστε ρε παιδια...

taisteal
07/02/2016, 22:04
http://www.kathimerini.gr/848527/article/epikairothta/ellada/sta-pro8yra-xreokopias-h-ekklhsia-ths-ellados

βοηθειστε ρε παιδια...

Βαλε αριθμο λογαριασμου..
Κατα προτιμηση Πειραιως,βολευει

Billymuse
07/02/2016, 22:25

βοηθειστε ρε παιδια...

Άσε το είδα και εγώ και στεναχωρήθηκα. Να φανταστείς π.χ το ενοίκιο που πληρώνει στην Εκκησία κάθε μήνα το Perros στο Κολωνάκι είναι μονο 2500 ευρο.Aπο παντου κατέβασε τα ενοίκια αλλα δυστηχώς...

devil's animal
07/02/2016, 23:11

βοηθειστε ρε παιδια...

εχει δωσει εμενα η γιαγια μου (τοτε που ζουσε) στους δισκους και στα παγκαρια...ουουου....και για τα τρισεγγονα της...

αν ειχα τα μισα απ'αυτα τωρα, θ'αγοραζα μεζονετα χαλαρα...:rolleyes:

taisteal
07/02/2016, 23:19
αν ειχα τα μισα απ'αυτα τωρα, θ'αγοραζα μεζονετα χαλαρα...:rolleyes:

Νταξει,αγορασε μερτσεντε και μεζονετες το παπαδαριο...

kalgeorge
δυο "εξωσυμπαντιάκια" που δημιουργήσαν στο σύμπαν και μάλιστα όρισαν και τους φυσικούς νόμους,
οι οποίοι πιθανότατα βασίζονται στους "πραγματικούς" τους φυσικούς νόμους, με περιορισμούς αλλά
και το αντίθετο, όπως φτιάχνοντας ένα παιχνίδι επιτρέπουμε στο άβαταρ να πετάει π.χ. ή να φτύνει
φωτιές, κάτι που δεν το κάνουμε στα αλήθεια οι άνθρωποι ή αντίστοιχα να μην έχει μάτια ή πόδια.
Σε αυτό συνηγορεί και το "πιξέλιασμα" που φαίνεται να υπάρχει στο σύμπαν (χρόνος - χώρος πλανκ)
αλλά και το "περίεργο" κβαντικό φαινόμενο που η παρατήρηση επηρεάζει το αποτέλεσμα.
Αν κάτι δεν το παρατηρεί κάποιος, για οικονομία υπολογιστικής ισχύος δεν χρειάζεται να υπάρχει.
Όπως σε ένα παιχνίδι "υλοποιούνται" σε γραφικά μόνο όσα "βλέπουμε", τα υπόλοιπα είναι "εν δυνάμει".

:eek:
https://www.youtube.com/watch?v=ASDTDxcw4Kg

Ohm
πείτε μου σας παρακαλώ ότι η εκκλησία ΔΕΝ είναι στο χρηματιστήριο...

devil's animal
07/02/2016, 23:52
Νταξει,αγορασε μερτσεντε και μεζονετες το παπαδαριο...

ανακουφιστηκα τωρα...:sweat:

BLiTzER
08/02/2016, 10:00
"Έλα τώρα, μην ακούω αηδίες. 2016 έχουμε. Τα παιδιά πλέον δε δέχονται πλύση εγκεφάλου όπως κάποτε. Σήμερα τα παιδιά επιλέγουν χριστιανισμό συνειδητά."

351718

Θρησκευτικά Α' Λυκείου.

Ohm
08/02/2016, 12:05
U.F.O. = Unidentified Flying Object = Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο

ΆΡΑ Αγνωστικισμός

Τί δεν καταλαβαίνεις φίλτατε; :rtr:

BLiTzER
08/02/2016, 12:24
Καλά, δεν είναι μόνο αυτό το θέμα. Η υπογράμμιση υπήρχε ήδη :p

AUFGEBRACHT
08/02/2016, 13:13
U.F.O. = Unidentified Flying Object = Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο

ΆΡΑ Αγνωστικισμός

Τί δεν καταλαβαίνεις φίλτατε; :rtr:

Πολύ απλά, η δια ερυθρού χρώματος υπογράμμιση έχει καλύψει το κόμμα που χωρίζει τον αγνωστικισμό από την ουφολογία... πως λένε ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Pan (dvs)
08/02/2016, 13:20
πείτε μου σας παρακαλώ ότι η εκκλησία ΔΕΝ είναι στο χρηματιστήριο...

Η εκκλησια ΔΕΝ ειναι στο χρηματιστηριο,αλλα εχει αρκετες αρκετες μετοχες στα χερια της.

BLiTzER
08/02/2016, 13:26
Πολύ απλά, η δια ερυθρού χρώματος υπογράμμιση έχει καλύψει το κόμμα που χωρίζει τον αγνωστικισμό από την ουφολογία... πως λένε ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό, αλλά γιατί βρίσκεται σε παρένθεση τότε;

Όχι ότι έχει σημασία, ξαναλέω. Δεν το πόσταρα μόνο γι'αυτό ^^

Panos76
08/02/2016, 13:29
Μαζί το έχει.

Ohm
08/02/2016, 13:41
με κόμμα, χωρίς κόμμα, οι άνθρωποι είναι απαράδεκτοι και πολύ κακώς μπλέκονται με αυτόν τον τρόπο στην παιδεία. Λες και είμαστε στον μεσαίωνα.

AUFGEBRACHT
08/02/2016, 13:50
Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό, αλλά γιατί βρίσκεται σε παρένθεση τότε;

Όχι ότι έχει σημασία, ξαναλέω. Δεν το πόσταρα μόνο γι'αυτό ^^

Από την στιγμή που υπάρχει το κόμμα, σίγουρα δεν συνδέεται το ένα με το άλλο, εάν το βιβλίο τηρεί τους γνωστούς κανόνες της γραμματικής. Μια πιθανότητα είναι ότι έφαγαν την ελληνική απόδοση του ufology το οποίο έμεινε μόνο του μέσα σε μια παρένθεση, αφού η ουφολογία συνδέεται με κάποιες θρησκείες όπως The Heaven's Gate ή The Aetherius Society (o ιδρυτής της οποίας αναφέρεται στην πρακτικής της γιόγκα σαν απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να επέλθει η εσωτερική φώτιση που θα οδηγήσει στη γνωριμία με τους εξωγήινους θεούς, μιας και κάπου αναφέρεται και η γιόγκα στο απόσπασμα). Προσωπικά πιστεύω πως ο αγνωστικισμός κακώς μπήκε τσόντα εκεί μαζί με τα άλλα που αναφέρονται.

AUFGEBRACHT
08/02/2016, 13:52
με κόμμα, χωρίς κόμμα, οι άνθρωποι είναι απαράδεκτοι και πολύ κακώς μπλέκονται με αυτόν τον τρόπο στην παιδεία. Λες και είμαστε στον μεσαίωνα.

Πίστεψέ με, στο μεσαίωνα ήταν πολύ χειρότερα, μόνο και μόνο την Ιερά Εξέταση να αναλογιστείς...

BLiTzER
08/02/2016, 13:56
Προσωπικά πιστεύω πως ο αγνωστικισμός κακώς μπήκε τσόντα εκεί μαζί με τα άλλα που αναφέρονται.

Ακριβώς. Αυτό ήταν το κυρίως πόιντ μου. Επιπλέον, όλα αυτά βρίσκονται στο κεφάλαιο περί σατανισμού, εμμέσως συνδέοντας τον αγνωστικισμό (και τη μυθολογία και τον πανθεϊσμό λολ) με τον χριστιανικό σατανά. Ζήτω το 2016!

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-A106/116/901,3361/

Panos76
08/02/2016, 14:00
Στο τέλος θα το κάψουμε εμείς :confused: :dizzy:

Αφενός δεν κατάλαβα τίποτα, αφετέρου, αναρωτιέμαι τί θα μάθει ο μικρός (5,5 ετών) σε λίγα χρόνια, τι έχω να περιμένω; :bigcry:

nikos_abel
08/02/2016, 14:01
Τι να πεις, δεν υπάρχει κάτι για να πεις. Αν ο άλλος θέλει να καταλάβει, τότε δεν έχεις θέμα.
Αν δεν θέλει, ότι και να λες, σατανιστή θα σε πει.

AUFGEBRACHT
08/02/2016, 14:32
Στο τέλος θα το κάψουμε εμείς :confused: :dizzy:

Αφενός δεν κατάλαβα τίποτα, αφετέρου, αναρωτιέμαι τί θα μάθει ο μικρός (5,5 ετών) σε λίγα χρόνια, τι έχω να περιμένω; :bigcry:

Ειλικρινά αναρωτιέμαι, πραγματικά τα εννοείται αυτά που γράφετε; Από τη μία σχολιάζεται με σκωπτικό τρόπο το ότι εάν μάθεις ας πούμε καράτε θα γίνεις άθεος και σατανιστής (και καλώς σχολιάζεται) και την ίδια στιγμή σχολιάζεται με ανησυχία και τρόμο η διδασκαλία των θρησκευτικών ότι τα βλαστάρια θα γίνουν παπαδάκια και χριστιανοθεούσες. Όπως το να πας να μάθεις καράτε δεν σε κάνει άθεο από μόνο του ή σατανιστή, έτσι και το να διδαχθείς τα θρησκευτικά όπως τα διδάσκουν δεν θα σε κάνει από μόνο του φανατικό χριστιανό μουτζαχεντίν!!! Πολύ απλά!!! Εμένα περισσότερο μ' ανησυχεί τι γράφουν τα βιβλία της ιστορίας που διδάσκονται, παρά τα θρησκευτικά. Το ρώτησα πολύ πιο πάνω κι απάντηση δεν πήρα. Σε επηρέασαν εσένα σε κάτι τα θρησκευτικά που διδάχτηκες; Ξέρεις κάποιον να τον επηρέασαν; Εγώ πάντως κρίνοντας από εμένα και κρίνοντας και από γνωστούς και από συμμαθητές, η μεγαλύτερη επιρροή ήταν και είναι τα οποιαδήποτε πιστεύω της οικογένειας.

Έχω ένα συγγενικό μου πρόσωπο ο οποίος δηλώνει άθεος, με γεια του και χαρά του. Με το που πήγε το παιδί δημοτικό, η πρώτη του κίνηση ήταν να ζητήσει απαλλαγή από τα θρησκευτικά για να μην προσηλυτιστεί με το ζόρι στη θρησκεία όπως έλεγε. Τον ρωτάω "εσύ έκανες θρησκευτικά στο σχολείο; Σε επηρέασαν σε κάτι; Έγινες χριστιανός με το ζόρι;" Η απάντησή του ήταν ότι δεν έχει σημασία, αλλά σημασία έχει να κάνει την επιλογή το παιδί μόνο του... καμία διαφωνία. Πολιτικώς ο συγγενής είναι καραβαμμένος ΚΚΕ. Τον πιτσιρικά τον σέρνει με το ζόρι στα φεστιβάλ, τις διαδηλώσεις, τις εκδηλώσεις στην ΚΟΒΕ, τον βάζει να ακούει μόνο αντάρτικα και Θεοδωράκη... τον ρωτάω που πήγε η δυνατότητα επιλογής στο πολιτικό κομμάτι και η απάντηση αναμενόμενη: "άλλο το ένα, άλλο το άλλο". Η περίφημη δυνατότητα επιλογής με αστερίσκους και εξαιρέσεις δηλ.

Η πλάκα είναι πως κάθε Δεκαπενταύγουστο μας παίρνει τηλ να πάμε στη γιορτή του μικρού κι όταν τον ρωτάω τι γιορτάζουμε μου απαντάει με φυσικότητα "μα την ονομαστική του εορτή, αφού είναι της Παναγίας" :cry: Τις προάλλες τα Χριστούγεννα τον έστειλε στην εκκλησία να κοινωνήσει μαζί με τα άλλα παιδάκια κι όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε μου απάντησε "για να μην ζηλεύει που πήγαν οι φίλοι του και να μην στιγματιστεί" :bawl: Όταν μια φορά ήρθαν σπίτι μου και παίζανε τα μικρά με τα άλμπουμ, έπεσε στα χέρια του ένα άλμπουμ από βαφτίσια και ρώτησε με φυσικότητα γιατί αυτός δεν έχει φωτογραφίες από βαφτίσια και δεν ήξερε τι να του απαντήσει και του πήρε με εκνευρισμό το άλμπουμ από τα χέρια.

Panos76
08/02/2016, 14:34
Ειλικρινά αναρωτιέμαι, πραγματικά τα εννοείται αυτά που γράφετε;

Η αλήθεια είναι πως είχα στο μυαλό μου βαθύτερα πράγματα (και την ιστορία μέσα) τα οποία δεν μπορούν να αναλυθούν σε αυτόν τον χώρο.

sniper
08/02/2016, 14:36
Να αναφέρω εδώ ότι όλοι μας περάσαμε (καλά οκ οι περισσότεροι) από τα θρανία και κάναμε θρησκευτικά και δεν καταλήξαμε ιερωμένοι ή χειρότερα.

Χαλαρώστε.

BLiTzER
08/02/2016, 14:36
Η πλάκα είναι πως κάθε Δεκαπενταύγουστο μας παίρνει τηλ να πάμε στη γιορτή του μικρού κι όταν τον ρωτάω τι γιορτάζουμε μου απαντάει με φυσικότητα "μα την ονομαστική του εορτή, αφού είναι της Παναγίας" :cry:

Ναι, αλλά επειδή ο φίλος σου είναι αυτός που είναι, δε σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θεωρεί ότι το σχολείο επηρεάζει είναι τέτοιος (βλέπεις, είμαι ευγενικός :p). Και, επίσης, γιατί να περνάμε έτσι ελαφρά τη καρδία τον ξεδιάντροπο προσηλυτισμό της ελληνικής εκκλησίας;

AUFGEBRACHT
08/02/2016, 14:41
Ναι, αλλά επειδή ο φίλος σου είναι αυτός που είναι, δε σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θεωρεί ότι το σχολείο επηρεάζει είναι τέτοιος (βλέπεις, είμαι ευγενικός :p). Και, επίσης, γιατί να περνάμε έτσι ελαφρά τη καρδία τον ξεδιάντροπο προσηλυτισμό της ελληνικής εκκλησίας;

Με κάλυψε απόλυτα ο σκοπευτής παραπάνω!!!

BLiTzER
08/02/2016, 14:43
Ναι, αλλά αυτή είναι λογική τύπου "ε νταξ μωρέ 10% πήρε μόνο η χρυσή αυγή, μην ασχολείσαι, δεν έβγαλαν και κυβέρνηση", "ε νταξ μωρέ παίρνουμε 400€ μισθό, δε μας τον έκοψαν και τελείως, μην ασχολείσαι" κτλ κτλ κτλ. Πιάνετε το νόημα. Ο καθένας όπως τη βρίσκει, βέβαια, αλλά ευχαριστώ, δε θα πάρω.

Ohm
08/02/2016, 14:46
Να αναφέρω εδώ ότι όλοι μας περάσαμε (καλά οκ οι περισσότεροι) από τα θρανία και κάναμε θρησκευτικά και δεν καταλήξαμε ιερωμένοι ή χειρότερα.

Χαλαρώστε.

άμα χαλαρώσω κι'άλλο, θα πέσω από την καρέκλα...

τεσπά, το ότι "δεν πάθαμε κ τίποτα" δεν είναι επιχείρημα προς την συνέχιση αυτού του "μαθήματος". Καλύτερα στη μισή εκείνη ώρα τα παιδιά να ρίχνανε έναν υπνάκο, περισσότερο καλό θα τους έκανε.

sniper
08/02/2016, 14:48
άμα χαλαρώσω κι'άλλο, θα πέσω από την καρέκλα...

τεσπά, το ότι "δεν πάθαμε κ τίποτα" δεν είναι επιχείρημα προς την συνέχιση αυτού του "μαθήματος". Καλύτερα στη μισή εκείνη ώρα τα παιδιά να ρίχνανε έναν υπνάκο, περισσότερο καλό θα τους έκανε.

Κάποιοι κοιμούνται όρθιοι έτσι κι αλλιώς, που να τους ξυπνάς για να κοιμηθούνε.

Ohm
08/02/2016, 14:49

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

kostas777
08/02/2016, 14:52
Εγώ πάντως στο σχολειό (1η λυκείου) είχα στα θρησκευτικά έναν παπά πολύ προχώ. Αφού μας έλεγε ιστορίες για τα ταξίδια του στις αφρικές και τα βουντού στα οποία συμμετείχε πριν γίνει παπάς, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Μετά το σχολειό, έμπαινε μέσα στην κουλ άσπρη χριστιανική του BMW 318 με το ζαντικό και έφευγε.

sniper
08/02/2016, 14:52

ΣΤΑ @@ ΜΑΣ!

dimmie_72
08/02/2016, 15:14

Όχι ρε, αυτός είναι σκοπός σε Στρατόπεδο. :rolleyes:

sniper
08/02/2016, 15:17
Όχι ρε, αυτός είναι σκοπός σε Στρατόπεδο. :rolleyes:

:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::a20:

Χρωστάς laptop, καφέ, την αξιοπρέπειά μου στη δουλειά κλπ

dimmie_72
08/02/2016, 15:24
Χρωστάς laptop, καφέ, την αξιοπρέπειά μου στη δουλειά κλπ

άστα και γω τα ίδια έπαθα :(

AUFGEBRACHT
08/02/2016, 15:28
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::a20:

Χρωστάς laptop

Η αλήθεια είναι ότι το laptop είχε από πριν ένα θεματάκι...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=139171&page=17&p=2703107&viewfull=1#post2703107

sniper
08/02/2016, 15:34
Η αλήθεια είναι ότι το laptop είχε από πριν ένα θεματάκι...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=139171&page=17&p=2703107&viewfull=1#post2703107

1. Αλλο λαπτοπ σημερα
2. τι είχε το 1ο;

AUFGEBRACHT
08/02/2016, 15:41
1. Αλλο λαπτοπ σημερα
2. τι είχε το 1ο;

Εκτός από σκόνη και λεκέδες; :D Βασικά στο touchpad το δεξί πλήκτρο μοιάζει σαν να έχει μπει μέσα, εκτός κι αν έτσι είναι σχεδιαστικά και φαίνεται από μέσα ο φωτισμός...

sniper
08/02/2016, 15:44
Εκτός από σκόνη και λεκέδες; :D Βασικά στο touchpad το δεξί πλήκτρο μοιάζει σαν να έχει μπει μέσα, εκτός κι αν έτσι είναι σχεδιαστικά και φαίνεται από μέσα ο φωτισμός...

Ετσι ήταν οι Satellite του 2010

nikos_abel
08/02/2016, 16:35
Σε επηρέασαν εσένα σε κάτι τα θρησκευτικά που διδάχτηκες;

Δεν θα πω για τα άλλα, αλλά μόνο για αυτό.

Ναι και πάρα πολύ και είχα πρόβλημα μεγάλο για πολλά χρόνια.

Αν θες τα λέμε σε πμ.

kalgeorge
08/02/2016, 16:49
Δεν θα πω για τα άλλα, αλλά μόνο για αυτό.

Ναι και πάρα πολύ και είχα πρόβλημα μεγάλο για πολλά χρόνια.

Αν θες τα λέμε σε πμ.

ελα ρε σεις... ότι διδασκόμαστε μας επηρεαζει, ότι και αν είναι αυτό...
το πως αντιλαμβάνεται τον χριστιανισμό ο καθένας δεν ειανι κατι ευκολο να το καταλάβεις και να το εξηγήσεις....
ο καθενας κανει ότι μπορει καλυτερο (με δικα του κριτήρια) για να είναι καλος χριστιανος... αν ειανι χριστιανός, ή ότι τελος παντων....
όλα τα άλλα είναι να έχουμε να λεμε, και να συντηρούμε και κανένα "μαγαζακι"
αν ο άλλος κανει ζιου ζιτσου -καρατε - κουνγκ φου και άλλες ξένες λέξεις ή δεν πηγαίνει εκκλησία ή ξερω γω τι... , αλλά ταΐζει άστεγους, χαρίζει αυτοκίνητο σε οικογένεια που δεν έχει, κλπ κλπ, θα πεις ότι δεν είναι χριστιανός?

η αληθεια είανι παντα καπου στην μεση... τζαμπα παιδεύεστε και τσακωνεστε