View Full Version : Εκλάπη στην δοκιμαστική βόλτα από τον υποψήφιο αγοραστή!
Pan (dvs)
31/03/2016, 19:16
εκλάπη 29/03/2016 Στην δοκιμαστική βόλτα από τον υποψήφιο αγοραστή! Αριθμός κυκλοφοριας: ΙΜΑ 387...
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/7280100/
355916
Πηγη:https://www.facebook.com/groups/214495045970/permalink/10153871319415971/
Δεν το βαζω γιατι πιστευω οτι μπορουμε να τον βοηθησουμε να το βρει.αλλα για να δουμε ολοι ποσο μαλακες ειμαστε μερικες φορες.
Επισης δεν το βαζω για να αρχισουμε να λεμε κουβεντες για το παλικαρι,μιας και ηδη εχει σοβαροτερο προβλημα στο κεφαλι του.
Το βαζω (περισσοτερο) για εναν και μονο λογο.Καποια στιγμη πρεπει να καταλαβουμε οτι δεν ζουμε σε εναν κοσμο αγγελικα φτιαγμενο.
Βαλτε το ρημαδι το μυαλο σας να σκεφτει πριν απο καθε κινηση σας.
Eeeepppiiiiccccc! Το φιλότιμο καλό είναι να μας τελειώνει σιγά σιγά γιατί δε κάνουμε δουλίτσα έτσι.
amyroukai
31/03/2016, 22:06
Κρίμα...
taisteal
31/03/2016, 22:09
:plaf:
:plaf:
Θα συμφωνήσω με τον γεώργιο...και θα προσθέσω https://youtu.be/21MtUQ9PcAA....κρίμα να το φάνε έτσι μπαμπέσικα!
ενταξει!συμφωνω.καλα τα λες κ.Πανο μας
αλλα και τις πταιει που ο αλλος ηταν λαμογιο?
ρητορικο το ερωτημα!!δεν περιμενω απαντηση!:wave2:
And the Darwin award goes to...
Μου έχει τύχει να πάρω βόλτα μηχανάκια αγγελίας και, μετά τη βόλτα, να πω στον πωλητή να προσέχει, να μη δίνει έτσι απλά το μηχανάκι του.
Ποτέ δε δίνουμε μηχανάκι έτσι. Ποτέ δε δίνουμε ραντεβού σπίτι μας ή όπου μας πουν.
Ποτέ δε δίνουμε μηχανάκι έτσι. Ποτέ δε δίνουμε ραντεβού σπίτι μας ή όπου μας πουν.
και που να δωσουμε τοτε στην ΓΑΔΑ :lol:
βασικα κανονας ειναι οτι δεν δινουμε την μηχανη για βολτα στον υποψηφιο αγοραστη.
σε αυτο εχεις πολυ δικιο :)
Ρε παιδια, ειμαι δλδ ο μονος που θελει να οδηγησει μια μηχανη πριν την αγορασει; Γιατι το νομισμα εχει δυο πλευρες. Λογικο να φοβομαστε για το τι μπορει να συμβει σε ενα test ride, αλλα απο την πλευρα του αγοραστη δεν ειναι παραλογο το αιτημα.
Για μενα μαλλον ειναι παραλογο να περιμενεις καποιος να αγορασει τη μηχανη σου χωρις να την εχει οδηγησει πρωτα. Απλα πριν το test ride ζητας μια ταυτοτητα, να εισαι καπως καλλυμενος.
Οσα μηχανακια εχω αγορασει τα ειχα οδηγησει πρωτα (ή αν οχι εγω καποιος γνωστος μου) και οσα εχω πουλησει τα ειχα δωσει για δοκιμη.
η ταυτοτητα μπορει να ειναι πλαστη η καποιου αλλου που μοιαζουν η ο αγοραστης να ειναι 40 χρονων και να σου δειξει στην ταυτοτητα εναν 20 χρονο (αν την εχει απο τα νιατα του)... το διπλωμα ειναι καλυτερη ιδεα ειδικα τωρα που ειναι και σε μορφη καρτας... το κρατας και οταν επιστρεψει του το δινεις και σου δινει την μηχανη σου...
basilis_k6
31/03/2016, 23:40
εγω θα ζητουσα τα κλειδια απο το οχημα που ηρθε μαζι με την αδεια κυκλοφοριας και την ταυτοτητα η το διπλωμα. αν ηρθε με τα ποδια απλα δεν το δινω.
taisteal
31/03/2016, 23:45
Βολτα δεν εχει.
Το θες;;
Αγορασε το
Δεν το θες;;
Τα λεμε
:smokin:
anavatis19
31/03/2016, 23:46
κριμα πραγματικα αλλα και θρασος. εν τω μεταξυ σε καποιο νημα αλλο σημερα διαβαζα ακριβως αυτο..καποιος ρωταγε αν πρεπει να δινουμε το μηχανακι για τεστ κτλ..συμπτωση τρελη
Βολτα δεν εχει.
Το θες;;
Αγορασε το
Δεν το θες;;
Τα λεμε
:smokin:
ε μην λεμε και υπερβολες.. εσυ θα το αγοραζες χωρις να το κανεις βολτα?? και αμα ειναι πεσμενο και τραβαει??
taisteal
01/04/2016, 00:58
ε μην λεμε και υπερβολες.. εσυ θα το αγοραζες χωρις να το κανεις βολτα?? και αμα ειναι πεσμενο και τραβαει??
Ετσι εχω αγορασει οτι μηχανακι ειχα.
Πεσμενα ειναι σχεδον ολα τα μεταχειρω μηχανακια,εστω και στατικα.
Με το πεσιμο δεν καταστρεφεται ενα μηχανακι,εκτος αν σταματησει σε κανενα πεζοδρομιο με πολλα
Το τρακαρισμα ειναι θεμα.
Αν το καταλαβεις καλως.
Αν οχι,καλοφορετο :lol:
skylaros
01/04/2016, 01:09
θυμάμαι παλιότερα μια περίπτωση που ένας υποψήφιος αγοραστής άφησε πίσω τον συνεργό του... Θεωρώ το πιο δίκαιο να γίνει η όποια διαδικασία σε συνεργείο. Να πάρει ο μηχανικός τη μηχανή και να την κάνει βόλτα και όχι ο πελάτης.
George_Sp
01/04/2016, 01:11
2 μηχανές έχω αγοράσει και 1 έχω πουλήσει.
Όταν αγόρασα, τις οδήγησα δικάβαλο με τον πωλητή πίσω για περίπου 5 λεπτά πριν πάνε για το τελικό οκ του μηχανικού.
Όταν πούλησα έκανα ακριβώς το ίδιο ως πωλητής. Άφησα τον αγοραστή να την πάρει βόλτα με μένα πίσω και κατόπιν στο μηχανικό για το τελικό οκ.
taisteal
01/04/2016, 01:15
2 μηχανές έχω αγοράσει και 1 έχω πουλήσει.
Όταν αγόρασα, τις οδήγησα δικάβαλο με τον πωλητή πίσω για περίπου 5 λεπτά πριν πάνε για το τελικό οκ του μηχανικού.
Όταν πούλησα έκανα ακριβώς το ίδιο ως πωλητής. Άφησα τον αγοραστή να την πάρει βόλτα με μένα πίσω και κατόπιν στο μηχανικό για το τελικό οκ.
Κι αν ο υποψηφιος αγοραστης ειναι λιμοταγαρο και σε τσακισει πουθενα;;
Κλαψε μετα..
anavatis19
01/04/2016, 01:17
για αυτο οτι παιρνω, το παιρνω καινουργιο..ουτε σκεψεις ουτε διλημματα...μονο το χερι στη τσεπη χαχααχαχ
giannis113
01/04/2016, 01:28
Αυτο.
Σε μηχανικο και να το οδηγησει αυτος.
giannis113
01/04/2016, 01:28
Εγω παλι 5 πουλησα μονο ενας εκανε βολτα
ΝIKOLTSOS
01/04/2016, 02:08
Πρώτα να το δεις,
αν θες βόλτα, λεφτά στο χέρι (70% και πάνω)
σε Παρκινγκ π.χ. σουπερ μαρκετ ή εμπορικό...
Για να δεις τα φρένα, το τιμόνι κτλ. δεν θες 150 στο κοντέρ...
Μακάρι να το βρει παιδί...
Tycho Moon
01/04/2016, 05:02
θυμάμαι παλιότερα μια περίπτωση που ένας υποψήφιος αγοραστής άφησε πίσω τον συνεργό του... Θεωρώ το πιο δίκαιο να γίνει η όποια διαδικασία σε συνεργείο. Να πάρει ο μηχανικός τη μηχανή και να την κάνει βόλτα και όχι ο πελάτης.
Ακριβώς! 1ο ραντεβού να τη δω αν μου κάνει και καπάκι στο συνεργείο να τη δει και ο μάστορας και να την κάνει βόλτα..
εγω θα ζητουσα τα κλειδια απο το οχημα που ηρθε μαζι με την αδεια κυκλοφοριας και την ταυτοτητα η το διπλωμα. αν ηρθε με τα ποδια απλα δεν το δινω.
Προ ημερων Βασιλη εκλεισε ραντεβου στο Καναλι Πρεβεζας ατομο με πωλητη.Το μηχανακι που πουλιοταν ηταν ενα CBR1000RR του 7' νομιζω.Ο τυπος που πηγε,εμφανιστηκε με κρανος και παπι που ειχε δανειστει απο δεσποινιδα γνωστη.Πηρε βολτα το μηχανακι αφηνοντας το παπι κι εξαφανιστηκε..
Επειδη ηταν και μαγκας,σταματησε κονιορδος σε βενζιναδικο του Λουρου,γεμισε βενζινα κι ακομα του φωναζει ο πρατηριουχος...
Τι να το κανω οτι ειναι σεσημασμενος,τον ξερουν κλπ.Παει το μηχανακι;
Αυτος απλα προσθεσε ακομα μια κλοπη στο παλμαρε του φεροντας σε περας αλλη μια "παραγγελια".
devil's animal
01/04/2016, 06:42
ειναι λιγο θεμα η βολτα απο υποψηφιο αγοραστη...
εγω κοβω φατσες και κρινω...
καποια τα εχω δωσει σε παρκινγκ απλα και μονο επειδη τον ειδα "σωστο"...καποια δεν τα εχω δωσει βολτα χωρις εμενα επανω...
και εχω αγορασει χωρις καν να καβαλησω...
και δεν εχω αγορασει ενω το ειχα παρει παρτουζα εγω, ο μηχανικος μου και αλλος ενας...ο καθενας μονος του....(δεν ειχε τιποτα το μηχανακι...απλα δεν μου'κανε)...
βασικα οντως το να παει το μηχανακι σε συνεργειο του υποψηφιου αγοραστη ειναι ενα + γιατι δινει μια ασφαλεια στον πωλητη...
μακαρι να το πηραν μια βολτα το βαρκαντερο και να το βρει ο ιδιοκτητης...
Ποιος μακακας μπηκε στη διαδικασια να κλεψει και να τελεσει τοσο ασχημο αδικημα για μια μηχανη τοσο φθηνης και αλλης εποχης;;;..μακαει το παλικαρι να ρη βρει αν και φοβαμαι οτι ειναι ηδη ανταλλακτικα.
Κατι τετοια βλεπω και σκεφτομαι οτι η σαρια των μουσουλμανων αξιζει σε αυτα τα καθαρματα..
Ουτε με εσένα επάνω λεει τίποτα.Σε πάει σε προκαθορισμένο σημείο,βγαίνει ο συνεργός με ένα γκάνι και σου λέει κατέβα,μας κάνει.Θα το πάρουμε.Ετσι απλά.Να τον πας εσύ βόλτα, πάλι δε λέει κάτι μιας και, πάλι με ένα γκάνι σου λέει το απο πάνω που έγραψα.Μόνο σε μάστορα και η πληρωμή εντός τράπεζας.Οχι έξω απο τη τράπεζα,μέσα στη τράπεζα που έχει και κάμερες.Αν η τράπεζα είναι κοινή σας κιόλας τα καταθέτεις όπως είναι και μετά βγαίνεις έξω.
Pan (dvs)
01/04/2016, 07:51
ενταξει!συμφωνω.καλα τα λες κ.Πανο μας
αλλα και τις πταιει που ο αλλος ηταν λαμογιο?
ρητορικο το ερωτημα!!δεν περιμενω απαντηση!:wave2:
Καταρχην δεν φταιει καποιος ντε και καλα.Υπαρχουνε ομως αρκετοι τροποι για να εξασφαλιστει καποιος που πουλαει το μηχανακι του,απο τετοιες κακοτοπιες.
Αν θελει να το κανει βολτουλα ο υποψηφιος αγοραστης:διπλωμα ,αδεια κυκλοφοριας (κλειδια ?) του οχηματος με το οποιο ηρθε,βολτα σε χωρο με καμερες (παρκινγκ καταστηματος) και αρκετα αλλα που ειπανε και οι υπολοιποι.
Οσες φορες εχω αγορασει μηχανη φυσικα και την βολταρα.Σιγα μην αγορασω μηχανη κοιταζοντας την απο το απεναντι πεζοδρομιο.Αλλα πριν την καβαλησω και αφου πιστοποιω οτι η μηχανη οντως ανηκει στο ατομο που εχω απεναντι μου,απο μονος μου δειχνω ταυτοτητα και του αφηνω την αδεια κυκλοφοριας του οχηματος μου.Φυσικα οχι τα κλειδια του αυτοκινητου γιατι υπαρχει ο κινδυνος απο αλλου να φυλαχτεις και απο αλλου να σου ερθει.
Απο εκει και περα,παντα υπαρχει και η Θεα Τυχη η οποια παιζει τον δικο της ρολο.Οσο λιγοτερα ομως αφησουμε στα χερια της ,τοσο το καλυτερο.
Pan (dvs)
01/04/2016, 07:53
Ποιος μακακας μπηκε στη διαδικασια να κλεψει και να τελεσει τοσο ασχημο αδικημα για μια μηχανη τοσο φθηνης και αλλης εποχης;;;..μακαει το παλικαρι να ρη βρει αν και φοβαμαι οτι ειναι ηδη ανταλλακτικα.
Κατι τετοια βλεπω και σκεφτομαι οτι η σαρια των μουσουλμανων αξιζει σε αυτα τα καθαρματα..
Απο τη διαδικασια τσιμπησε απο 500 εως 1000 για μισης ωρας δουλεια.
Γιατι αναρωτιεσαι?
Pan (dvs)
01/04/2016, 07:58
Προ ημερων Βασιλη εκλεισε ραντεβου στο Καναλι Πρεβεζας ατομο με πωλητη.Το μηχανακι που πουλιοταν ηταν ενα CBR1000RR του 7' νομιζω.Ο τυπος που πηγε,εμφανιστηκε με κρανος και παπι που ειχε δανειστει απο δεσποινιδα γνωστη.Πηρε βολτα το μηχανακι αφηνοντας το παπι κι εξαφανιστηκε..
Επειδη ηταν και μαγκας,σταματησε κονιορδος σε βενζιναδικο του Λουρου,γεμισε βενζινα κι ακομα του φωναζει ο πρατηριουχος...
Αυτος απλα προσθεσε ακομα μια κλοπη στο παλμαρε του φεροντας σε περας αλλη μια "παραγγελια".
Για αυτο το λογο ζηταμε ταυτοτητα και αδεια κυκλοφοριας.Αν το ενα απο τα δυο ειναι σε αλλο ονομα,ασε την μηχανη να καθεται.
LogOutGoRide
01/04/2016, 08:37
Ραντεβού έξω από την αστυνομία, δίπλα σε αυτόν που έχει υπηρεσία. Γίνεται;
Φτάνουμε και λίγο νωρίτερα και του εξηγούμε το τι και πώς.
Τραβηγμένο λίγο ε;
Και τι τον νοιάζει τον άλλο θα μου πείτε.
Αυτό με το συνεργείο, μου ακούγεται καλό.
AristidisZ
01/04/2016, 08:53
Ραντεβού έξω από την αστυνομία, δίπλα σε αυτόν που έχει υπηρεσία. Γίνεται;
Φτάνουμε και λίγο νωρίτερα και του εξηγούμε το τι και πώς.
Τραβηγμένο λίγο ε;
Και τι τον νοιάζει τον άλλο θα μου πείτε.
Αυτό με το συνεργείο, μου ακούγεται καλό.
Μπα, όχι τόσο όσο νομίζεις, το έχω δει μπροστά μου.
Στο Δημοτικό Θέατρο στον Πειραιά μια φορά είδα παλικάρι να πιάνει τον σκοπό από το ΑΤ και να του λέει έχω τόσα απάνω μου, θα έρθει κάποιος να μου πουλήσει το μηχανάκι του, έχε το νου σου
Αλλά ΟΚ, δε χρειάζονται τραβηγμένα πράγματα
Ραντεβού σε πολυσύχναστο σημείο, βόλτα με συνοδηγό τον υποψήφιο αγοραστή, και τα περαιτέρω στο συνεργείο...
Εγώ τουλάχιστον όταν αγόρασα τη μηχανή έτσι το έκανα
Γιατι δεν μαζευεστε 10 να του γαμησετε το σπιτι?? Αφου ειναι και γνωστος... και αφου εκει ειναι μικρη κοινωνια θα παρει το μαθημα του... το λεω επειδη απο εκει ειμαι και εγω!
devil's animal
01/04/2016, 10:21
καλα παιζουν και πλαστα χαρτια και κλεμμενα οχηματα που ερχονται με αυτα και τα αφηνουν και καλά για ενεχυρο ενω κλεβουν το δικο σου...
οποτε μπορει απο την μια στιγμη στην αλλη να βρεθεις με πλαστα χαρτια ή και κλεμμενο οχημα, κλπ..κλπ...
επι της ουσιας δεν μπορεις να εισαι πληρως καλυμμενος αν στο ζητησει βολτα...
οπως επισης ειναι και αρκετα ακυρο να αγορασεις να δεν παρεις βολτα...
:dizzy:
Πάντα ζητάω βόλτα, αλλά δεν τα δίνουν όλοι. Τα περισσότερα τα έχω αγοράσει χωρίς να τα καβαλήσω. Και έχω αλλάξει 7 μηχανάκια τα τελευταία 7 χρόνια. Ακόμα και ο μηχανικός μου σπάνια χρειάζεται να τα καβαλήσει για να καταλάβει. Ένας καλός έλεγχος συνήθως αρκεί.
Επίσης όλα τα έχω πουλήσει χωρίς να τα δώσω βόλτα. Μόνο ένας επέμενε και τον πήγα εγώ βόλτα δικάβαλο.
Ραντεβού για έλεγχο πάντα μακρυά από το σπίτι (όχι στο επόμενο στενό...) και πάντα μπροστά σε κόσμο. Εγώ, ευτυχώς, έχω τις φυλακές κοντά μου, οπότε δεν ανησυχώ :p
Μην είστε αφελείς. Ποτέ δε μπορείς να είσαι αρκετά ασφαλής. Και, δυστυχώς, μαζί με τα ξερά...
τωρα το test ride σε ενδεχόμενη αγορά....ειναι μεγάλη ιστορία και όλοι έχουμε δίκιο και άδικο...
προτεινόμενες ιδέες:
-σε τέτοια ραντεβού, πάς με 2ο άτομο με παρόμοια μηχανή ή μηχανη που να μπορεί έστω να ακολουθήσει ...
-ραντεβού σε ουδέτερα μέρη πχ συνεργεία-μέρη με κόσμο κλπ
-ΑΝ δοθεί όχημα για test ride , είτε το οδηγας εσύ , είτε είσαι συνοδηγός (με ότι αυτό συνεπάγεται) ακολουθεί ο φίλος με μηχανή. συν οτι κρατάς όσα περισσότερα έγγραφα του υποψήφιου αγοραστή μπορείς. Αν αρνηθεί , τότε μην συνεχίστει η διαδικασία. Εαν ήθελα όντως να αγοράσω μια μοτο και ζήταγα test ride. θα δεχόμουν να γίνουν τα παραπάνω. Αν κάποιος έχει άλλα στο μυαλό του, τότε πιθανόν να μην συμφωνήσει.
-αντίστοιχα εαν είσαι σε συνεργείο με μάστορα και θέλει να καβαλήσει ο μάστορας, δίπλωμα του test rider (υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν!!!) , επιβεβαιώνεις οτι είναι δικό του το συνεργείο, άδεια συνεργίου) συν οτι πάλι τον ακολουθεί ο φίλος.
λοιπές ιδέες δεκτές....
τωρα το test ride σε ενδεχόμενη αγορά....ειναι μεγάλη ιστορία και όλοι έχουμε δίκιο και άδικο...
προτεινόμενες ιδέες:
-σε τέτοια ραντεβού, πάς με 2ο άτομο με παρόμοια μηχανή ή μηχανη που να μπορεί έστω να ακολουθήσει ...
-ραντεβού σε ουδέτερα μέρη πχ συνεργεία-μέρη με κόσμο κλπ
-ΑΝ δοθεί όχημα για test ride , είτε το οδηγας εσύ , είτε είσαι συνοδηγός (με ότι αυτό συνεπάγεται) ακολουθεί ο φίλος με μηχανή. συν οτι κρατάς όσα περισσότερα έγγραφα του υποψήφιου αγοραστή μπορείς. Αν αρνηθεί , τότε μην συνεχίστει η διαδικασία. Εαν ήθελα όντως να αγοράσω μια μοτο και ζήταγα test ride. θα δεχόμουν να γίνουν τα παραπάνω. Αν κάποιος έχει άλλα στο μυαλό του, τότε πιθανόν να μην συμφωνήσει.
-αντίστοιχα εαν είσαι σε συνεργείο με μάστορα και θέλει να καβαλήσει ο μάστορας, δίπλωμα του test rider (υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν!!!) , επιβεβαιώνεις οτι είναι δικό του το συνεργείο, άδεια συνεργίου) συν οτι πάλι τον ακολουθεί ο φίλος.
λοιπές ιδέες δεκτές....
Να ζήταγες και μιά φορολογική ενημερότητα καλού - κακού;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
AristidisZ
01/04/2016, 11:44
Να ζήταγες και μιά φορολογική ενημερότητα καλού - κακού;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ή να προσλάβεις μια εταιρία security...
Οι δυο τελευταιοι ποτε θα μου δωσετε τα μηχανακια σας μια βολτα?? Σοβαρα.. μενω αθηνα..
κριμα τετοιες ιστορίες. Δεν είναι να έχεις μπεσα σε κανέναν.
προσωπικά αν είναι να πουλησω το μηχανακι δεν το δίνω σε κανέναν ούτε ακόμα και αν παω συνεπιβάτης.
Δεκτός έλεγχος σε συνεργείο moto ναι και βόλτα μόνο αμα θέλει ο μάστορας, αλλα και πάλι με το μάστορα δικάβαλο.
μάλιστα μάλιστα. Γνωστή μέθοδος χρόνια τώρα, και μετά αν το μηχανάκι δεν γίνει κομμάτια να πουληθεί, αν δεν έχει συμμετοχή σε ληστεία αν αν αν τότε θα βρεθεί κάπου πεταμένο.
Γ@ματα! Να φυλαχτείς 100% απλά δεν γίνεται, είναι και λίγο που θα κάτσει η μπίλια.
Εύχομαι ο άνθρωπος να το βρει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αν και πολύ αμφιβάλω.
Οι δυο τελευταιοι ποτε θα μου δωσετε τα μηχανακια σας μια βολτα?? Σοβαρα.. μενω αθηνα..
Οποτε γουστάρεις έλα......Σοβαρά μένω Τζέντα!!!!!!!!!!!!!!!
AristidisZ
01/04/2016, 12:03
Κοίτα να δεις, λογικό είναι να παίρνεις κάποιες προφυλάξεις, αλλά αν καταλήξεις σε υπερβολές (του τύπου να ζητήσω από τον μάστορα το δίπλωμα και την άδεια του συνεργείου του, μήπως και δεν είναι αυτός αλλά έχουν μπουζουρίασει τον original στο υπόγειο) δε πρόκειται να πουλήσεις μηχανάκι ούτε στον αιώνα τον άπαντα...
Σε περίπτωση πώλησης μηχανής αυστηρά και μόνο ραντεβού σε συνεργείο για έλεγχο αν θέλει ο υποψήφιος αγοραστής! Εγώ πχ σαν ιδιώτης δεν είμαι έμπορος/μαντράς να δίνω το μηχανάκι για test drive. Και δεν είναι μόνο η περίπτωση της κλοπής αλλά και η περίπτωση του να σαβουριαστεί ο υπ αγοραστής. Εκεί ποιος θα πληρώσει τη λέζα;
kalampokas
01/04/2016, 12:22
πώς να υπάρξει εμπιστοσύνη στις τωρινές συνθήκες ρε παίδες ; καλύτερα σε συνεργείο της επιλογής του αγοραστή και μακριά από εμάς...κρίμα για τον ιδιοκτήτη.
Υ.Γ. όταν πήγα να δοκιμάσω-οδηγήσω το μικρό που έχω λέω στον ιδιοκτήτη: " να το πάω μια βόλτα ;" τον βλέπω και στρεσσάρεται και ψιλοιδρώνει. λεπτομέρεια: είχα αφήσει μπροστά του το Μπάντιτ με το κράνος επάνω, όταν του το ζήτησα..."λες να σου αφήσω το μεγάλο, για να πάρεις το μικρό;" του απαντώ...:D
:beer:
Κοίτα να δεις, λογικό είναι να παίρνεις κάποιες προφυλάξεις, αλλά αν καταλήξεις σε υπερβολές (του τύπου να ζητήσω από τον μάστορα το δίπλωμα και την άδεια του συνεργείου του, μήπως και δεν είναι αυτός αλλά έχουν μπουζουρίασει τον original στο υπόγειο) δε πρόκειται να πουλήσεις μηχανάκι ούτε στον αιώνα τον άπαντα...
Σε αυτο συμφωνω απολυτα.. οχι υπερβολες αλλα τα βασικα...
Σε περίπτωση πώλησης μηχανής αυστηρά και μόνο ραντεβού σε συνεργείο για έλεγχο αν θέλει ο υποψήφιος αγοραστής! Εγώ πχ σαν ιδιώτης δεν είμαι έμπορος/μαντράς να δίνω το μηχανάκι για test drive. Και δεν είναι μόνο η περίπτωση της κλοπής αλλά και η περίπτωση του να σαβουριαστεί ο υπ αγοραστής. Εκεί ποιος θα πληρώσει τη λέζα;
Υπαρκτότατος κίνδυνος κι έχει συμβεί 2 φορές σε γνωστούς μου. Ο ένας υποψήφιος τελικά πήρε το μηχανάκι χτυπημένο στην συμφωνημένη τιμή ο δε άλλος την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια κι έμεινε το σκουκαρισμένο CB στον ιδιοκτήτη. Νομίζω τραβήχτηκαν καμπόσο στα δικαστήρια αλλά απ' όσο γνωρίζω άκρη δεν βγήκε.
Χαχαχα... κανε μιυ τα εισητηρια και δεν στο περνω ουτε βολτα πυτε τιποτα... χαχα!!
Με τι, γωνια;
:lol:
Παιδες είναι μη σου κάτσει όπως ειπε και ο βασκας.
Μακάρι να τον πλακώσει το παπορι τον φουστη......
Δεινόσαυρος
01/04/2016, 13:39
Για το ενδιαφέρον του θέματος, στην Αγγλία το τυπικό που ισχύει είναι ότι άμα θες να δοκιμάσεις, όλο το κασέρι στο χέρι του πωλητή, με συμφωνητικό ότι αν το σαβουριάσεις είναι δικό σου. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, αλλά αυτό είναι το βασικό νόημα.
Στην τελική όμως είναι πάντα ζήτημα κρίσης, έτσι; Οι βρωμοδουλειές συνήθως ζέχνουν από κάποια απόσταση.
lonerider
01/04/2016, 15:28
Όταν πούλησα μηχανή πήγα σπίτι του αγοραστή πήρε την μηχανη για τεστ μου έδωσε το αυτοκίνητο του και δώσαμε ραντεβού για καφέ σε συγκεκριμένο σημείο.όταν αγόρασα την μηχανη δεν την έκανα τεστ,όχι ότι δεν μου την έδινε το παιδί, απλά δεν την ζήτησα για τεστ.Απλά την έβαλα μπροστά να την ακούσω λίγο, τον ρώτησα αν έχει θέμα με το σασί και μου λέει δεν θα πούλαγα πότε μηχανή που πιάνει 300 χλμ σε κανεναν αν είχε στραβό σκελετό. Σβήνω πάμε για τα χαρτιά πλήρωσα και μετά την καβάλησα να φύγω. Γενικά όταν αγοράζω μεταχειρισμένη πρώτα κόβω φάτσα αυτού που την πουλάει και αν μου αρέσει τότε κοιτάζω και την μηχανη.,,:)
Pan (dvs)
01/04/2016, 16:00
Για το ενδιαφέρον του θέματος, στην Αγγλία το τυπικό που ισχύει είναι ότι άμα θες να δοκιμάσεις, όλο το κασέρι στο χέρι του πωλητή, με συμφωνητικό ότι αν το σαβουριάσεις είναι δικό σου. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, αλλά αυτό είναι το βασικό νόημα.
Στην τελική όμως είναι πάντα ζήτημα κρίσης, έτσι; Οι βρωμοδουλειές συνήθως ζέχνουν από κάποια απόσταση.
Αλλη μια παραμετρος που ξεχναμε.
Γνωστος την εδωσε σε καποιον για δοκιμη στην Εγνατια.Μετα απο καμμια ωρα αυτος επεστρεψε με τη μηχανη φορτωμενη σε αγροτικο και τον κινητηρα κολλημενο.Του ειπε φυσικα οτι η μηχανη ειχε προβλημα και δεν σκοπευει να την αγορασει.
Δεν θυμαμαι ποιος πληρωσε το αγροτικο.
Ή να προσλάβεις μια εταιρία security...
Ο καθενας χειριζεται οπως θελει την περιουσια του. Μην ξεχνατε οτι εσεις εχετε την κυριοτητα του οχηματος για οτι κ να γινει. Πχ τροχαιο με τραυματιες κλπ. Τωρα για το ποσοι εχουν διπλωμα...ειναι αλλη ιστορια...
Εγω οταν πηρα τη μοτο,την ακουσα και την ειδα.
Τη πηγα συνεργειο και την πηρε βολτα ο μαστορας.
Αυτο θεωρω οτι ειναι το σωστο.
Αντε βολτα με τον αγοραστη συνοδηγο.
Ειναι πολλα που μπορουν να πανε στραβα οταν δινεις δοκιμη.
Καλυτερα να ξινισει και να φυγει ενας παρα να τρεχεις μετα.
μακαρι να το βρει ο φιλος το μηχανακι!
οσα μοτο εχω αγορασει τα εκανε βολτα και τα τσεκαρε ο μηχανικος (εκτος απο 1 παπι, του οποιου ο ιδιοκτητης με εκοψε και μου ειπε παμε μαζι βολτα να το δεις. δεν χρειαζοταν βεβαια, αλλα κλαιν). οσα εχω πουλησει εκανα ακριβως το ιδιο.
αυτες τις μερες θελω να δω ενα αλλο μοτο, αλλα δεν βολευει να ερθει καποιος μαζι μου και αναγκαστηκα θα ειμαι μονος με το δικο μου μηχανακι. ο ιδιοκτητης μπορει να μου το δωσει βολτα, αλλα το δικο μου να το αφησω ετσι χημα? δεν νομιζω τακη. μαλλον θα περιμενω λιγες μερες να την κανονισω αλλιως τη φαση.
2stroker
01/04/2016, 23:22
οσες φορες πουλησα μηχανακι και ηθελε ο αγοραστης να την δοκιμασει κρατησα την ταυτοτητα του και τα κλειδια της μηχανης του μεχρι να επιστρεψει.οσες φορες εδωσα μηχανακι που πουλαγα εκανα το ιδιο, δηλαδη εδινα την ταυτοτητα μου και τα κλειδια της μηχανης μου μεχρι να επιστρεψω.Απλα πραματα.Πολλοι οταν δοκιμαζα το μηχανακι τους και τους εδινα την ταυτοτητα μου με κοιταγανε καλα καλα και μου λεγανε οτι τι θα την παρεις και θα φυγεις? Πλεον πρεπει να ειμαστε καχυποπτοι.Δυστυχως!
Κρίμα,μάλλον έπεσε σε επαγγελματία κλέφτη
Εγω οταν πηρα τη μοτο,την ακουσα και την ειδα.
Τη πηγα συνεργειο και την πηρε βολτα ο μαστορας.
Αυτο θεωρω οτι ειναι το σωστο.
Το ιδιο ακριβως και γω! ;)
Ρε παιδια, ειμαι δλδ ο μονος που θελει να οδηγησει μια μηχανη πριν την αγορασει; Γιατι το νομισμα εχει δυο πλευρες. Λογικο να φοβομαστε για το τι μπορει να συμβει σε ενα test ride, αλλα απο την πλευρα του αγοραστη δεν ειναι παραλογο το αιτημα.
Για μενα μαλλον ειναι παραλογο να περιμενεις καποιος να αγορασει τη μηχανη σου χωρις να την εχει οδηγησει πρωτα. Απλα πριν το test ride ζητας μια ταυτοτητα, να εισαι καπως καλλυμενος.
Οσα μηχανακια εχω αγορασει τα ειχα οδηγησει πρωτα (ή αν οχι εγω καποιος γνωστος μου) και οσα εχω πουλησει τα ειχα δωσει για δοκιμη.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ
Να πουλάς το σούπερ μηχανάκι σου των 15000 ευρώ με ελάχιστα χλμ. άντε ας πούμε 10000-15000 χλμ.
και να έρχονται κάθε μέρα από 2-3 για να το κάνουν βόλτα..??
ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ...!!
Και αν εσύ έτυχε όλα όσα αγόρασες μεταχειρισμένα να σου τα δίνουν βόλτα,υπάρχει και η άλλη πλευρά
του νομίσματος που λέει ότι για να πουλήσει κάποιος στήνει και ΚΩΛΟ..!
Εμένα προσωπικά μόνο προβληματισμό θα μου δημιουργούσε τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους του πωλητή.
Έχω πουλήσει αρκετά μηχανάκια σε άψογη κατάσταση και καμμία φορά δεν δέχτηκα να ανεβεί επάνω
κανένας υποψήφιος αγοραστής...!!
Όποιος ήθελε,αντιπροσωπεία ή συνεργείο της επιλογής του και εκεί ας το έλεγχε ο μάστορας,ο οποίος αν είναι
ΣΟΒΑΡΟΣ δε χρειάζεται να κάνει καμμία βόλτα για να βγάλει συμπέρασμα για την κατάσταση της μοτό...!!!
Άσε που άμα γίνει κανένα ατύχημα μπορεί να σε τρέχουν μέχρι να πεθάνεις...!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ..??
Όταν πουλάμε δεν δανείζουμε την μοτό σε κανέναν για κανένα λόγο και όποιον του αρέσει....!!!
Παρόμοιο σκηνικό έτυχε σε γνωστό μου οπου τον πήρε τηλ ενας απο Θεσσαλονίκη για να αγοράσει το BlackBird του και συμφώνησαν τα το πάει ο ίδιος Θεσσαλονίκη. Αυτήν ήταν και η μεγάλη του μαλακία. Εμφανίστηκε ένας τύπος, το πήρε βόλτα μόνος του και ακόμα το επιστρέφει. Μετά γύρισε με ΚΤΕΛ πίσω ο γνωστός.
Εδώ ποιος φταίει; Δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν αλλά πρέπει να σε κόφτει και λίγο ρε πστ μου....όσο και να καίγεσαι για λεφτά.
Με λιγα λογια......
Δεν δινουμε ποτε μηχανακια για δοκιμη.....
Ο ΣΟΒΑΡΟΣ.... και αγοραστης και πωλητης δινουν ραντεβου σε μηχανικο .....
Απο εκει και περα με δυο κινησεις του τιμονιου ( σταματημενη η μηχανη ) και με μια ματια, ακομα και ενας μετριος μηχανικος ,μπορει να παρει χαμπαρι την παραμικρη κακουχια σε πλαισιο )
Βολτα μονο ο μηχανικος .....
Κοστος του αγοραστη ( εφοσον αυτος ειχε την απαιτηση εξετασης της μηχανης.....)
Αυτα για να μην .... στο μελλον......
Προσωπικα σε ....Πανω απο 40 αγοραπωλησιες μεχρι σημερα αλλος τροπος απο εμενα δεν υπηρξε....
Λιγο ασχετο ...
Συναδελφος πηγε να αγορασει μεταχειρισμενο αυτοκινητο καπου στη βορεια Ελλαδα.Το βλεπει, του κανει, δινει τα λεφτα :moutza: και πανε σε κεπ να κανουν τα χαρτια. Ο πωλητης κατι ξεχασε και καλα στο αυτοκινητο. Πανε τα λεφτα. Απο οτι μαθαμε αργοτερα το ειχαν κανει και σε αλλους, δεν θυμαμαι εαν τους μαζεψαν.
ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
Ο αγοραστής βλέπει το όχημα,παραδίνει τα χρήματα και μετά γίνεται η μεταβίβαση στο όνομα του.
Αν για οποιονδήποτε λόγο κάτι ΔΕΝ του αρέσει,φεύγει και τέλος η ιστορία.
Αλλά τρόπος να εξασφαλιστεί 100% δεν υπάρχει,εκτός αν πουλάει ο Σαρακάκης και ο Θεοχαράκης.
Όμως τα χρήματα για να είσαι πιο κοντά στην πραγματικότητα τα δίνεις στο ΚΕΠ μπροστά στις υπογραφές.
Στην τελευταία μου πώληση,πήγα τον αγοραστή στην τράπεζα,τα περάσαμε τα χρήματα από το μηχάνημα
για να μην υπάρχει φόβος πλαστών,πήγαμε παρέα στο ΚΕΠ υπογράψαμε και τα πήρα,μετά τον πήγα
στο γκαράζ και παρέλαβε το μοτόρι,άλλη φορά το είχα μαζί μου και του το έδωσα στο ΚΕΠ.
Αν είσαι προσεκτικός και μεθοδικός ο απατεώνας θα εξαφανιστεί..!!
vagelis24
02/04/2016, 15:37
Πριν ενα χρονο περιπου σε δοκιμή μότο στην λαρισα, υπ αγοραστης οδηγός, πωλητής πισω και βγαίνει μια κ@#&%€@#α απο στοπ, νεκρός ο οδηγός και με σπασμένα κάτω άκρα ο άλλος.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ
Να πουλάς το σούπερ μηχανάκι σου των 15000 ευρώ με ελάχιστα χλμ. άντε ας πούμε 10000-15000 χλμ.
και να έρχονται κάθε μέρα από 2-3 για να το κάνουν βόλτα..??
ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ...!!
Και αν εσύ έτυχε όλα όσα αγόρασες μεταχειρισμένα να σου τα δίνουν βόλτα,υπάρχει και η άλλη πλευρά
του νομίσματος που λέει ότι για να πουλήσει κάποιος στήνει και ΚΩΛΟ..!
Εμένα προσωπικά μόνο προβληματισμό θα μου δημιουργούσε τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους του πωλητή.
Έχω πουλήσει αρκετά μηχανάκια σε άψογη κατάσταση και καμμία φορά δεν δέχτηκα να ανεβεί επάνω
κανένας υποψήφιος αγοραστής...!!
Όποιος ήθελε,αντιπροσωπεία ή συνεργείο της επιλογής του και εκεί ας το έλεγχε ο μάστορας,ο οποίος αν είναι
ΣΟΒΑΡΟΣ δε χρειάζεται να κάνει καμμία βόλτα για να βγάλει συμπέρασμα για την κατάσταση της μοτό...!!!
Άσε που άμα γίνει κανένα ατύχημα μπορεί να σε τρέχουν μέχρι να πεθάνεις...!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ..??
Όταν πουλάμε δεν δανείζουμε την μοτό σε κανέναν για κανένα λόγο και όποιον του αρέσει....!!!
Πως φαίνονται αυτοί που δεν έχουν αγοράσει-πουλήσει ποτέ κλάσικ μηχανάκι...
Lioulios
02/04/2016, 22:18
μπινια
SHOOTER045
02/04/2016, 23:40
μπινια
Κλείσε τα ματια και φαντασου....
Α)τον DALTON πωλητή
Β)τον DALTON αγοραστή....
Πως φαίνονται αυτοί που δεν έχουν αγοράσει-πουλήσει ποτέ κλάσικ μηχανάκι...
ΑΙ ΝΤΟΝΤ ΝΟΟΥ
Γουατ γιου μιν..??
sugariasgeorge
03/04/2016, 01:37
Α)τον DALTON πωλητή
,
μπινια + μπινια = δυο μπινιες !!!:D
lookylook
03/04/2016, 01:41
Να πω και γω την δική μου ιστορία..Μια ιστορία που μου έγινε μάθημα ώστε να μην παραβαίνω κανόνες που εγώ έχω βάλει στη διαδικασία..Έχω μιλήσει με πωλητή (για ένα εντούρο που ήθελα αρκετά) πέντε-έξι φορές. Αυτός Αθήνα, εγώ Χανιά. Δίνω Ραντεβού στου Χελιώτη, όπου θα ερχότανε και άλλα δυο-τρια, να καταλήξω σε κάποιο. Πάω κατά τις 9.30.Το βλέπω το παλικάρι, συμπαθέστατο, μιλάμε, ακούω τη μηχανή, μια χαρά. Βλέπω το ιστορικό της. Όλα καλά. Η ώρα είχε πάει 10 και ο Δημήτρης δεν είχε ανοίξει ακόμα. Του λέω " να την κάνω μια βόλτα εδώ στο τετράγωνο να τη δω καλύτερα;" Φυσικά μου λέει. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα να του αφήσω μια ταυτότητα,αλλά λέω "σιγά μωρέ, εδώ δίπλα πάω.." Αυτός δεν είπε τίποτα.Καβαλάω, περνάω το πάρκο, κατηφορίζω, και κάπως μπερδεύομαι. Παίρνω την καλλιρόης (νομίζω) προς πετράλωνα. Που να κάνεις αναστροφή; Μπουρδέλο. Χαμός από βιαστικά αυτοκίνητα. Διαζώματα με μπάρες, αερογέφυρες..χαμός. Να μην τα πολυλογώ, γυρίζω μετά από ένα τέταρτο. Καθώς πλησιάζω στου Χελιώτη, βλέπω κόσμο στο μαγαζί, στα μπαλκόνια, παντού. Ο τύπος στο πάτωμα να του κάνουν αέρα. Με το που με βλέπει, σηκώνεται, τρέχει και αρχίζει να με φιλά και να με αγκαλιάζει. Άλλοι να χειροκροτούν, άλλοι να γελάνε.."Γιατί δεν απαντάς στο κινητό;" μου λέει..Και τσακ, παίρνει και ένα χάπι (όπως μου είπε μετά είναι καρδιακός και δεν πρέπει να ανεβάζει παλμούς πάνω από κάποιο νούμερο).."Ποιό κινητό ρε φίλε; Μηχανή οδηγώ" του λέω. Κοιτάω..12 κλήσεις. Σηκώνει το κινητό του και παίρνει το εκατό..ΝΑ ΑΚΥΡΏΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΛΕΨΑ ΤΕΛΙΚΑ. Δεν μπορούσε να πιστέψει την αφέλεια του. Ακόμα και ο αστυνόμος στο τηλέφωνο του είπε "καλά ρε φίλε του το έδωσες έτσι; χωρίς να αφήσει κάτι;" Φανταστείτε όμως..Φανταστείτε να με είχανε σταματήσει, να κατεβαίνω την καλιρρόης ενώ είχα πει ότι θα κάνω βόλτα εδώ στο τετράγωνο. Άντε να με πιστέψουν ότι χάθηκα..Ή να μου είχε πεθάνει από καρδιά..Τελικά την αγόρασα τη μηχανή του..:) Αφού την είδε ο Χελιώτης και της έκανα ακόμα μερικά χιλιόμετρα
devil's animal
03/04/2016, 08:28
Να πω και γω την δική μου ιστορία..Μια ιστορία που μου έγινε μάθημα ώστε να μην παραβαίνω κανόνες που εγώ έχω βάλει στη διαδικασία..Έχω μιλήσει με πωλητή (για ένα εντούρο που ήθελα αρκετά) πέντε-έξι φορές. Αυτός Αθήνα, εγώ Χανιά. Δίνω Ραντεβού στου Χελιώτη, όπου θα ερχότανε και άλλα δυο-τρια, να καταλήξω σε κάποιο. Πάω κατά τις 9.30.Το βλέπω το παλικάρι, συμπαθέστατο, μιλάμε, ακούω τη μηχανή, μια χαρά. Βλέπω το ιστορικό της. Όλα καλά. Η ώρα είχε πάει 10 και ο Δημήτρης δεν είχε ανοίξει ακόμα. Του λέω " να την κάνω μια βόλτα εδώ στο τετράγωνο να τη δω καλύτερα;" Φυσικά μου λέει. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα να του αφήσω μια ταυτότητα,αλλά λέω "σιγά μωρέ, εδώ δίπλα πάω.." Αυτός δεν είπε τίποτα.Καβαλάω, περνάω το πάρκο, κατηφορίζω, και κάπως μπερδεύομαι. Παίρνω την καλλιρόης (νομίζω) προς πετράλωνα. Που να κάνεις αναστροφή; Μπουρδέλο. Χαμός από βιαστικά αυτοκίνητα. Διαζώματα με μπάρες, αερογέφυρες..χαμός. Να μην τα πολυλογώ, γυρίζω μετά από ένα τέταρτο. Καθώς πλησιάζω στου Χελιώτη, βλέπω κόσμο στο μαγαζί, στα μπαλκόνια, παντού. Ο τύπος στο πάτωμα να του κάνουν αέρα. Με το που με βλέπει, σηκώνεται, τρέχει και αρχίζει να με φιλά και να με αγκαλιάζει. Άλλοι να χειροκροτούν, άλλοι να γελάνε.."Γιατί δεν απαντάς στο κινητό;" μου λέει..Και τσακ, παίρνει και ένα χάπι (όπως μου είπε μετά είναι καρδιακός και δεν πρέπει να ανεβάζει παλμούς πάνω από κάποιο νούμερο).."Ποιό κινητό ρε φίλε; Μηχανή οδηγώ" του λέω. Κοιτάω..12 κλήσεις. Σηκώνει το κινητό του και παίρνει το εκατό..ΝΑ ΑΚΥΡΏΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΛΕΨΑ ΤΕΛΙΚΑ. Δεν μπορούσε να πιστέψει την αφέλεια του. Ακόμα και ο αστυνόμος στο τηλέφωνο του είπε "καλά ρε φίλε του το έδωσες έτσι; χωρίς να αφήσει κάτι;" Φανταστείτε όμως..Φανταστείτε να με είχανε σταματήσει, να κατεβαίνω την καλιρρόης ενώ είχα πει ότι θα κάνω βόλτα εδώ στο τετράγωνο. Άντε να με πιστέψουν ότι χάθηκα..Ή να μου είχε πεθάνει από καρδιά..Τελικά την αγόρασα τη μηχανή του..:) Αφού την είδε ο Χελιώτης και της έκανα ακόμα μερικά χιλιόμετρα
γμστα κατασταση...:uplate:
και οντως μπορεις να μπλεξεις απο το πουθενα και για το τιποτα...
LogOutGoRide
03/04/2016, 09:08
Απίστευτο το τι μπορεί να συμβεί από το πουθενά! Εκεί που δεν το περιμένεις να βρεθείς μπλεγμένος.
Πάντως δεν νομίζω έτσι απλά να κατηγορηθεί κάποιος για κλέφτης. Έχουν δει τόσους και τόσους οι μπάτσοι. Όσο ναναι καταλαβαίνουν.
devil's animal
03/04/2016, 09:19
Πάντως δεν νομίζω έτσι απλά να κατηγορηθεί κάποιος για κλέφτης. Έχουν δει τόσους και τόσους οι μπάτσοι. Όσο ναναι καταλαβαίνουν.
δεν ειναι ετσι ακριβως Κωστα...
γιατι αν με το σημα που ειχε πεσει τον σταματαγαν και τον μπουζουριαζαν, μετα θα προσπαθουσε να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας...
αφου εχει γινει καταγγελια και εχει γινει συλληψη, μετα ειναι αστα βραστα..
το μονο που θα τον εσωζε μετα ειναι ο πωλητης να μην ζητουσε την ποινικη του διωξη...
ΑΙ ΝΤΟΝΤ ΝΟΟΥ
Γουατ γιου μιν..??
Αλήθεια ρε συ δεν κατάλαβες ? Δηλαδή περιμένεις εκτίμηση από έναν σοβαρό μάστορα για κατάσταση μηχανής 25- 30 ετών χωρίς βόλτα ...
Ας πούμε δηλαδή ότι εσύ υποστηρίζεις ότι θα διαπιστώσει την ακεραιότητα του σκελετού - μπροστινού - ψαλιδιού στατικά στο κεντρικό σταντ (αν έχει ).
Ποιος μάστορας και ποιος πωλητής θα δεχθεί να φάει ενδεχομένως ένα μισάωρο+ να γδύσει το μηχανάκι από κουστούμι (σέλλα τεπόζιτο φέρινγκ ) για να ελέγξει όλο το σκελετό.
Εκτός αν μου πεις πια ότι θα το δουλέψει στο κεντρικό και θα αλλάξει μέχρι και 5η για να δει αν το κιβώτιο δεν είναι πουτάνα...
Φιλικά πάντα ε, κουβέντα μεταξύ Αεκτζήδων ...
LogOutGoRide
03/04/2016, 09:28
δεν ειναι ετσι ακριβως Κωστα...
γιατι αν με το σημα που ειχε πεσει τον σταματαγαν και τον μπουζουριαζαν, μετα θα προσπαθουσε να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας...
αφου εχει γινει καταγγελια και εχει γινει συλληψη, μετα ειναι αστα βραστα..
το μονο που θα τον εσωζε μετα ειναι ο πωλητης να μην ζητουσε την ποινικη του διωξη...
Θέλω να πιστεύω πως θα μπορούσε να λυθεί εύκολα η παρεξήγηση.
Φυσικά, αρκεί όλο αυτό που περιγράφεις να σου χαλάσει όχι μόνο την μέρα, αλλά να σε φοβίζει και να σε σημαδέψει για την υπόλοιπη ζωή σου.
Φυσικά δεν θα ήθελα να μάθω το τι μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα.
Πες με μαλάκα, πες με ηλίθιο ή ότι άλλο θες, αλλά σε καμία των περιπτώσεων κλέφτη.
Καθώς πλησιάζω στου Χελιώτη, βλέπω κόσμο στο μαγαζί, στα μπαλκόνια, παντού. Ο τύπος στο πάτωμα να του κάνουν αέρα. Με το που με βλέπει, σηκώνεται, τρέχει και αρχίζει να με φιλά και να με αγκαλιάζει. Άλλοι να χειροκροτούν, άλλοι να γελάνε.."Γιατί δεν απαντάς στο κινητό;" μου λέει..Και τσακ, παίρνει και ένα χάπι (όπως μου είπε μετά είναι καρδιακός και δεν πρέπει να ανεβάζει παλμούς πάνω από κάποιο νούμερο).."Ποιό κινητό ρε φίλε; Μηχανή οδηγώ" του λέω. Κοιτάω..12 κλήσεις. Σηκώνει το κινητό του και παίρνει το εκατό..ΝΑ ΑΚΥΡΏΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΛΕΨΑ ΤΕΛΙΚΑ. Δεν μπορούσε να πιστέψει την αφέλεια του. Ακόμα και ο αστυνόμος στο τηλέφωνο του είπε "καλά ρε φίλε του το έδωσες έτσι; χωρίς να αφήσει κάτι;" Φανταστείτε όμως..Φανταστείτε να με είχανε σταματήσει, να κατεβαίνω την καλιρρόης ενώ είχα πει ότι θα κάνω βόλτα εδώ στο τετράγωνο. Άντε να με πιστέψουν ότι χάθηκα..Ή να μου είχε πεθάνει από καρδιά..Τελικά την αγόρασα τη μηχανή του..:) Αφού την είδε ο Χελιώτης και της έκανα ακόμα μερικά χιλιόμετρα
Τρομερή περιγραφή και σκηνικό :lol::lol:
Αν εκεί που ήταν στο πάτωμα έσκυβες και του έλεγες "φίλε κόψε ένα χιλιάρικο και την πήρα" θα γινόσουν αστικός μύθος :lol::lol:
devil's animal
03/04/2016, 09:39
Θέλω να πιστεύω πως θα μπορούσε να λυθεί εύκολα η παρεξήγηση.
Φυσικά, αρκεί όλο αυτό που περιγράφεις να σου χαλάσει όχι μόνο την μέρα, αλλά να σε φοβίζει και να σε σημαδέψει για την υπόλοιπη ζωή σου.
Φυσικά δεν θα ήθελα να μάθω το τι μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα.
Πες με μαλάκα, πες με ηλίθιο ή ότι άλλο θες, αλλά σε καμία των περιπτώσεων κλέφτη.
βρε εγω το καταλαβαινω αυτο που λες...
αλλα για να λυνοταν η παρεξηγηση θα επαφιοσουν στην καλη καρδια του καταγγελοντος...
και οπως σου ειπα..μετα θα προσπαθουσες να αποδειξεις οτι ΔΕΝ εισαι ελεφαντας γιατι ολα τα στοιχεια θα ελεγαν οτι εισαι...:sick:
LogOutGoRide
03/04/2016, 09:42
Μάλλον θα πάθαινα πρώτος καρδιά μαζί με δύο τρία εγκεφαλικά.
Lioulios
03/04/2016, 11:58
Α)τον DALTON πωλητή
αυτο σκεφτηκα
Αλήθεια ρε συ δεν κατάλαβες ? Δηλαδή περιμένεις εκτίμηση από έναν σοβαρό μάστορα για κατάσταση μηχανής 25- 30 ετών χωρίς βόλτα ...
Ας πούμε δηλαδή ότι εσύ υποστηρίζεις ότι θα διαπιστώσει την ακεραιότητα του σκελετού - μπροστινού - ψαλιδιού στατικά στο κεντρικό σταντ (αν έχει ).
Ποιος μάστορας και ποιος πωλητής θα δεχθεί να φάει ενδεχομένως ένα μισάωρο+ να γδύσει το μηχανάκι από κουστούμι (σέλλα τεπόζιτο φέρινγκ ) για να ελέγξει όλο το σκελετό.
Εκτός αν μου πεις πια ότι θα το δουλέψει στο κεντρικό και θα αλλάξει μέχρι και 5η για να δει αν το κιβώτιο δεν είναι πουτάνα...
Φιλικά πάντα ε, κουβέντα μεταξύ Αεκτζήδων ...
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΩ ΕΝΑ ΜΙΝΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ
Σε μια αντιπροσωπεία,για να το αγοράσουμε.
Από την bmw μου είπαν ότι θέλουν περίπου 2,5 ώρες μηχανικός ,διαγνωστικό,
φαναρτζής,λαμαρινάς,ηλεκτρολόγος,ράμπα και δεν ξέρω τι άλλο.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ για να δει αν στρίβει,φρενάρει,
είναι πολύ τρακαρισμένο κ.λ.π.....
Λες να μην κάνουν καλά τη δουλειά τους...??
ΑΝΗΣΥΧΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
lookylook
06/04/2016, 00:10
Σε όλους αυτούς που αγοράζουν και δεν δοκιμάζουν μηχανή: Τη μοτοσυκλέτα που πάτε να αγοράσετε πως ξέρετε πως πάει;;; Έχετε καβαλήσει κάποια παρόμοια; και αν ναι ποιού; κάποιος δεν σας την έδωσε; Πάντα υπάρχει ένας φίλος που είχε παρόμοια; Με μπερδεύετε ρε παιδιά..Δηλαδή μπορεί να υπάρχει σοβαρός μοτοσυκλετιστής που ακούει ας πούμε "ότι τα 990 είναι καλά" και δεν έχει κανείς κοντινός του, να πάει να βρεί ένα 990, να το πάει σε ένα μάστορα, να πάρει το οκ, να το αγοράσει, και μετά να το πάει βόλτα;;; Έλεος. Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες μοτοσυκλέτας: Αυτές που είναι σχεδόν καινούργιες, και μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να βρει να κάνει τεστ στην αντιπροσωπία (οπότε και συ δικαιολογείσαι να του αρνηθείς), και αυτές που δεν υπάρχουν, οπότε πρέπει να είσαι πιο διαλλακτικός στις δοκιμές διότι ναι μεν να δει αν του κάνει, αλλά μη γίνει τελικά το δικό σου test drive :) Ήθελα τις προάλλες να πάρω ένα εντουράκι.. Με ενδιέφερε, 690enduro, drz400r, cre450f, 610te ie Που θα τα δοκίμαζα; Τα έχει πουθενά σε κάποια έκθεση; ή θα ακούσω κάποιον (καλό ή λουκουμά δεν έχει σημασία) και θα το πάρω έτσι; Μου λέει ένας 1και μισο με τα πόδια στις μύτες και 60 κιλά "καλό το drz" Εγώ είμαι σχεδόν 1.90 και 90 κιλά. Είναι το ίδιο; Το ίδιο κουμπώνω πάνω στη μηχανή; Λέγανε σεβαστοί συμφορμήτες "πόσο καλό μοτέρ είναι το 690" Πιο άβολη θέση οδήγησης δεν μου έχει τύχει. Για μένα πάντα. Και ας πετάει το μοτέρ. Με το που έβαλα τα πόδια στα μαρσπιέ του 610 και ξεκίνησα (βλέπε παραπάνω ιστορία να γελάσεις) είπα: εδώ είμαστε.. Αλλά ρε παιδιά..κάπως έπρεπε να τις δοκιμάσω αυτές τις μοτοσυκλέτες. Κάπως έπρεπε να γίνει μια αρχή. Κάποιος έπρεπε να μου τις δώσει..Πουλά κάποιος μια μοτοσυκλέτα. Αντε να την δουν και 10 άτομα. Να κάνουν και από 30 χιλιόμετρα; 300 σύνολο. Κλάιν μάιν. Τι έγινε; Απλά όταν έρχεται κάποιος, φροντίζεις να είσαι μαζί με τον φίλο σου, του κρατάς ταυτότητα, ελέγχεις αν έχει κατάλληλο δίπλωμα, υπογράφει και το χαρτάκι, καθορίζετε που θα πάτε, και μετά πας μπροστά εσύ και πίσω ο λεβέντης. Αν θέλει να βιαστείς, σινιάλο, Αν κόβει τον βλέπεις και κοβεις..Μόνος δεν πάει πουθενά. Για πολλούς λόγους, όχι μόνο για τον φόβο κλοπής. Άμα έχει έρθει με μηχανή; ακόμα καλύτερα. Την παίρνεις εσύ και με τον φίλο σου τον βάζετε στη μέση. Άσε που αν έχεις πουλήσει γενικά μοτοσυκλέτες, τον άλλον τον κόβεις. Πουλούσα ένα 950 adv και ήρθε ένα 20αχρονο, ούτε καραμέλες δεν είχε να αγοράσει, όχι 950..Πήρε τα μπρίκια μου για δοκιμή. Ααα.. και κάτι για τα μαστόρια..Το ότι ελέγχουν δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζουν πιθανό λάθος τους μετά. Επίσης σημαντικό να πάει κάποιος στον σωστό μαστορα για το μοτέρ που θΑ αγοράσει. Που μπορεί να μην είναι ο μάστορας που πηγαίνει το μοτέρ που έχει τώρα..Την έχω πάθει έτσι με ένα tdm850.
Lioulios
06/04/2016, 00:47
καμια μηχανη που αγορασα ....μα καμια , δεν την εκανα βολτα . ποτε . την εκανα αφου την ειχα αγορασει ......και ολες τις εδωσα με τον ιδιο τροπο
lookylook
06/04/2016, 01:00
καμια μηχανη που αγορασα ....μα καμια , δεν την εκανα βολτα . ποτε . την εκανα αφου την ειχα αγορασει ......και ολες τις εδωσα με τον ιδιο τροπο
Εγώ ευχαρίστως θα σου πούλαγα, αλλά δεν θα αγόραζα από σένα με την καμία :beer: (ούτε εσύ θα μου πούλαγες)
Ναι αλλά το μοντέλο που αγόραζες το είχες δοκιμάσει κάπου-κάποτε; Εγώ ζητώ απάντηση σε συγκεκριμένη ερώτηση: πως αγοράζεις μοτοσυκλέτα που δεν υπάρχει για τεστ drive, ούτε την έχει κάποιος κοντινός. Φαντάζομαι όχι στη τύχη
ΑΝΗΣΥΧΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
Εγώ να δεις πως ανησυχώ όταν βλέπω ότι η σχέση σου με τα κλασικά (άσχετο ε να σου θυμήσω ότι μιλάγαμε για μηχανάκια) έχει περιοριστεί στο "κλάσικ" my ass mini κουτάκι της bmw ...
Καλημέρες.
Lioulios
06/04/2016, 07:08
Εγώ ευχαρίστως θα σου πούλαγα, αλλά δεν θα αγόραζα από σένα με την καμία :beer: (ούτε εσύ θα μου πούλαγες)
Ναι αλλά το μοντέλο που αγόραζες το είχες δοκιμάσει κάπου-κάποτε; Εγώ ζητώ απάντηση σε συγκεκριμένη ερώτηση: πως αγοράζεις μοτοσυκλέτα που δεν υπάρχει για τεστ drive, ούτε την έχει κάποιος κοντινός. Φαντάζομαι όχι στη τύχη
Ενοειται εχεις δοκιμασει αλλη στο ιδιο μοντελο , αλλα συμφωνω με τον τερενς , το μηχανακι δεν ειναι να ρθει να το παρει ο καθενας να το βολταρει και μετα να το σκεφτει . δεν φοβαμαι την κλοπη γιατι εδω που ειμαι δεν εχει τετοια αλλα να το δινω στον εναν η στοον αλλο , δεν παιζει .
Nostradamus
06/04/2016, 08:31
Εγώ να δεις πως ανησυχώ όταν βλέπω ότι η σχέση σου με τα κλασικά (άσχετο ε να σου θυμήσω ότι μιλάγαμε για μηχανάκια) έχει περιοριστεί στο "κλάσικ" my ass mini κουτάκι της bmw ...
Καλημέρες.
Υποθετω μιλαει για "καινουργιο" μινι.. Αφου λεει θα το παει στην BMW για διαγνωστικο κτλ κτλ..
Υποθετω μιλαει για "καινουργιο" μινι.. Αφου λεει θα το παει στην BMW για διαγνωστικο κτλ κτλ..
Ακριβώς αυτό του είπα αδελφέ ενώ εγώ του μιλούσα για βόλτα για έλεγχο κλάσικ μηχανής (ποστ 74) αυτός μου απαντά με έλεγχο μοντέρνου ΜΙΝΙ .
Άβυσσος ώρες ώρες η ψυχή του φίλτατου Τέρενς ...
Ενοειται εχεις δοκιμασει αλλη στο ιδιο μοντελο , αλλα συμφωνω με τον τερενς , το μηχανακι δεν ειναι να ρθει να το παρει ο καθενας να το βολταρει και μετα να το σκεφτει . δεν φοβαμαι την κλοπη γιατι εδω που ειμαι δεν εχει τετοια αλλα να το δινω στον εναν η στοον αλλο , δεν παιζει .
συμφωνω σε αυτο...
οταν ηθελα να παρω ss εκανα βολτα με αυτα των φιλων. ειχα οδηγησει gsxr κ8, αλλα οχι αυτο που αγορασα, αυτο το οδηγησα μετα τη μεταβιβαση.
δε γινεται να δινεις μηχανακι στον καθενα. μου ειχε ερθει τυπακος (22-24) με τη γκομενα να δει το gix, χωρις εξοπλισμο και απειρος προφανος. σαυτον τι μηχανακι να δωσω βολτα? την ψηλιαστηκα απο την αρχη και καταληξαμε να βγαλει φωτο η γκομενα του πανω στο μοτο.
στα 2 καγκουρια ξαδερφια που ειχανε ερθει να το δουνε τι μηχανακι να δωσω παλι? ο ενας ελεγε, "ο ξαδερφος ειναι τιμονι, 10χρονια στα παπια, τα στυβει ολα". ουτε να ανεβουν πανω δεν τους αφησα.
Καλημέρες.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ
Ποτέ δεν είχα καμμία σχέση με τα κλάσικ όπως τα λες μηχανάκια,απλά κλάσικ είμαι πλέον εγώ
και αν κατά καιρούς είχα διάφορα μηχανάκια ,στον καιρό τους όχι μόνο κλάσικ δεν ήταν αλλά
ήταν και από τα πιο μοδάτα.Ας πούμε για παράδειγμα το Ζακς 250 που είχα αν σήμερα θεωρείται κλάσικ
το 80 ήταν..??
Μάλλον ξεφύγαμε από το θέμα,εδώ λέμε για δοκιμή πριν την αγορά.
Φαντάζεσαι να έβγαιναν 10 υποψήφιοι αγοραστές και να μου έλεγαν δώσε μια βόλτα το ολοκαίνουργιο
Χαγιαμπούζα..?? Δε γίνονται αυτά,σε όποιον αρέσει..!!!
anavatis19
06/04/2016, 17:21
συμφωνω σε αυτο...
οταν ηθελα να παρω ss εκανα βολτα με αυτα των φιλων. ειχα οδηγησει gsxr κ8, αλλα οχι αυτο που αγορασα, αυτο το οδηγησα μετα τη μεταβιβαση.
δε γινεται να δινεις μηχανακι στον καθενα. μου ειχε ερθει τυπακος (22-24) με τη γκομενα να δει το gix, χωρις εξοπλισμο και απειρος προφανος. σαυτον τι μηχανακι να δωσω βολτα? την ψηλιαστηκα απο την αρχη και καταληξαμε να βγαλει φωτο η γκομενα του πανω στο μοτο.
στα 2 καγκουρια ξαδερφια που ειχανε ερθει να το δουνε τι μηχανακι να δωσω παλι? ο ενας ελεγε, "ο ξαδερφος ειναι τιμονι, 10χρονια στα παπια, τα στυβει ολα". ουτε να ανεβουν πανω δεν τους αφησα.
σκηνικα για ντροπη πραγματικα...μηπως για την φωτο ειχαν ερθει τελικα με την καγκουρογκομενα?
οι αλλοι 2 αστο απλα καναν ονειρα
lookylook
07/04/2016, 00:44
πάντως εγώ μια απάντηση στο ερώτημα μου δεν πήρα. Το ξαναλέω μήπως και δεν έγινα κατανοητός: όταν αποφασίζει να αγοράσει ένα τύπο μοτοσυκλέτας, πχ on-off, κατά τη γνώμη μου, ο σωστός αγοραστής κοιτά τις επιλογές που έχει. Μαζεύει σχόλια, βλέπει περιοδικά, διαβάζει στο διαδίκτυο, μιλάει στα forum, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ. Για να δει αν του κάνει. Άλλοι είναι κοντοί, άλλοι ψηλοί, άλλοι χοντροί κλπ. Δεν είναι όλα για όλους..Αν η μοτοσυκλέτα είναι σχετικά καινούργιο μοντέλο, όλα εύκολα. Πάει στην αντιπροσωπεία την παίρνει και βλέπει. Αν δεν είναι;;;;; Πως θα ξέρει ότι η μοτοσυκλετα που πουλάς ΕΣΥ του κάνει;; Τα " την δοκίμασα από κάπου.." δεν παίζουν πάντα. Έμενα δεν έχει κανείς φίλος μου πχ fazer 1000 και ούτε δίνεται κάπου τεστ. Πως το αγοράζω; Ρωτώ την πυθία;; Τι θα πάθει η μοτοσυκλέτα σας αν την δοκιμάσει κάποιος για καμιά 20αρια χιλιόμετρα (εδώ οι προυποθέσεις που έγραψα και παραπάνω:# όταν έρχεται κάποιος, φροντίζεις να είσαι μαζί με τον φίλο σου, του κρατάς ταυτότητα, ελέγχεις αν έχει κατάλληλο δίπλωμα, υπογράφει και το χαρτάκι, καθορίζετε που θα πάτε, και μετά πας μπροστά εσύ και πίσω ο λεβέντης. Αν θέλει να βιαστείς, σινιάλο, Αν κόβει τον βλέπεις και κοβεις..Μόνος δεν πάει πουθενά. Για πολλούς λόγους, όχι μόνο για τον φόβο κλοπής. Άμα έχει έρθει με μηχανή; ακόμα καλύτερα. Την παίρνεις εσύ και με τον φίλο σου τον βάζετε στη μέση.#); Εσείς όταν ανεβαίνετε σε ξένη μοτοσυκλέτα πως συμπεριφέρεστε; Την σκίζετε; Τώρα για τους "έρχομαι για πλάκα" τι να πω; Ανάξιο σχολιασμού και υποδείξεων. Δεν μιλάμε για δαύτους. Γεια χαρά σε όλους.
Τερενς ηρθε η πεμπτη... λογικα πηγες στην bmw για τον ελεγχο...
Ειδες που το εκανε βολτα??
ΝIKOLTSOS
07/04/2016, 03:02
συμφωνω σε αυτο...
xaxaxaxaxaxaxa xaxaxaxaxaxaxa
Σοβαρά τώρα... αν δεν έχουν λεφτά (70%) στο χέρι.... και αν δεν είμαστε σε πάρκινγ κανείς...
Τερενς ηρθε η πεμπτη... λογικα πηγες στην bmw για τον ελεγχο...
Ειδες που το εκανε βολτα??
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ
Εξήγησε μου τι ακριβώς λες..??
ΑΝΗΣΥΧΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
Σορρυ δεν εκανα παραθεση... δεν στο εκαναν βολτα.. εγω ξερω στον σπανο για ελεγχο κανει περιπου μια ωρα στο κανει και βολτα, μεχρι και με λειζερ κοιταει το χρωμα αν εχει βαφτει... και δινεις και ενα κατοσταρικακι..
πάντως εγώ μια απάντηση στο ερώτημα μου δεν πήρα. Το ξαναλέω μήπως και δεν έγινα κατανοητός: όταν αποφασίζει να αγοράσει ένα τύπο μοτοσυκλέτας, πχ on-off, κατά τη γνώμη μου, ο σωστός αγοραστής κοιτά τις επιλογές που έχει. Μαζεύει σχόλια, βλέπει περιοδικά, διαβάζει στο διαδίκτυο, μιλάει στα forum, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ. Για να δει αν του κάνει. Άλλοι είναι κοντοί, άλλοι ψηλοί, άλλοι χοντροί κλπ. Δεν είναι όλα για όλους..Αν η μοτοσυκλέτα είναι σχετικά καινούργιο μοντέλο, όλα εύκολα. Πάει στην αντιπροσωπεία την παίρνει και βλέπει. Αν δεν είναι;;;;; Πως θα ξέρει ότι η μοτοσυκλετα που πουλάς ΕΣΥ του κάνει;; Τα " την δοκίμασα από κάπου.." δεν παίζουν πάντα.
Κάτσε, ρε φίλε. Και τι είμαι εγώ; Εγώ πουλάω, δεν κερνάω test rides. Το πώς θα τη δοκιμάσει είναι δικό του πρόβλημα, δεν είναι δικό μου.
πάντως εγώ μια απάντηση στο ερώτημα μου δεν πήρα. Το ξαναλέω μήπως και δεν έγινα κατανοητός: όταν αποφασίζει να αγοράσει ένα τύπο μοτοσυκλέτας, πχ on-off, κατά τη γνώμη μου, ο σωστός αγοραστής κοιτά τις επιλογές που έχει. Μαζεύει σχόλια, βλέπει περιοδικά, διαβάζει στο διαδίκτυο, μιλάει στα forum, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ. Για να δει αν του κάνει. Άλλοι είναι κοντοί, άλλοι ψηλοί, άλλοι χοντροί κλπ. Δεν είναι όλα για όλους..Αν η μοτοσυκλέτα είναι σχετικά καινούργιο μοντέλο, όλα εύκολα. Πάει στην αντιπροσωπεία την παίρνει και βλέπει. Αν δεν είναι;;;;; Πως θα ξέρει ότι η μοτοσυκλετα που πουλάς ΕΣΥ του κάνει;; Τα " την δοκίμασα από κάπου.." δεν παίζουν πάντα. Έμενα δεν έχει κανείς φίλος μου πχ fazer 1000 και ούτε δίνεται κάπου τεστ. Πως το αγοράζω; Ρωτώ την πυθία;; Τι θα πάθει η μοτοσυκλέτα σας αν την δοκιμάσει κάποιος για καμιά 20αρια χιλιόμετρα (εδώ οι προυποθέσεις που έγραψα και παραπάνω:# όταν έρχεται κάποιος, φροντίζεις να είσαι μαζί με τον φίλο σου, του κρατάς ταυτότητα, ελέγχεις αν έχει κατάλληλο δίπλωμα, υπογράφει και το χαρτάκι, καθορίζετε που θα πάτε, και μετά πας μπροστά εσύ και πίσω ο λεβέντης. Αν θέλει να βιαστείς, σινιάλο, Αν κόβει τον βλέπεις και κοβεις..Μόνος δεν πάει πουθενά. Για πολλούς λόγους, όχι μόνο για τον φόβο κλοπής. Άμα έχει έρθει με μηχανή; ακόμα καλύτερα. Την παίρνεις εσύ και με τον φίλο σου τον βάζετε στη μέση.#); Εσείς όταν ανεβαίνετε σε ξένη μοτοσυκλέτα πως συμπεριφέρεστε; Την σκίζετε; Τώρα για τους "έρχομαι για πλάκα" τι να πω; Ανάξιο σχολιασμού και υποδείξεων. Δεν μιλάμε για δαύτους. Γεια χαρά σε όλους.
Δεν το ξερει ( οτι του κανει..)
Αυτην θελει ... Αυτη του εχει καρφωθει ...Αυτη ΝΟΜΙΖΕΙ του κανει....
Μα συγνωμη για ποια δοκιμη μιλαμε...
Πουλαω το Κ φευγα μου και αυτος θα δοκιμασει τι στα στενακια της γειτονιας ....Εαν του κανει..??
Πουλαω το gas gas moy και αυτο να δοκιμασει τι στα στενακια της γειτονιας ...εαν του κανει..???
Πουλαω το 990 μου και να δοκιμασει τι..... Εαν ειναι ευκολιδηγητο οταν κατεβαινει παραλια με την γκομενα ..??
Η οτι αληθευει οτι ειναι πολυ στριφτερο ον οφφ οταν παιρνει τις στροφες της επιδαυρου....???:lol:
Σε ολους μας καπου στις λεπτομερειες δεν μας κανει η μοτοσυκλετα μας.....
Εδω αλλοι τα αγοραζουν κουτα και τελικα δεν... Μα με τιποτα....
Δεν νομιζω οτι ειναι λογικο να πρεπει στον καθε αγοραστη να μαθει στο μηχανακι μου ( με οποιαδηποτε συνεπεια )..... που δεν του κανει ...
Προβλημα του καθαρα...!!!
:wave2:
macedonas
07/04/2016, 09:22
Κάποιος που πάει να δει και να αγοράσει ένα μηχανάκι εξυπακούεται ότι εχει ανέβει σε κάποιο ΙΔΙΟ από πριν , έχει δει παως κάθεται πάνω , αν του ταιριάζει , έχει κάνει και μερκά χλμ και είναι κατασταλαγμένος ..........
Και παει να δει αν είναι ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ καλο και αν είναι το ίδιο με τις φωτογραφίες ....
Τι θα καταλάβει δηλαδή ο πιτσιρικάς παπάκiας που θα καβαλήσει ένα 600 rr δηλαδή ?
Θα γυρίσει με τα μάτια γουρλωμένα , με ένα χαζό χαμόγελο και ίσως με λερωμένο τ παντελόνι ... ίσως να μη γυρίσει και καθόλου !!!!!
Αναλόγως και τι μηχανή δίνεις ....
Και με ποιον μιλάς ... πως τον κόβεις .. ήρθε παπούς με το κρανάκι το ανοιχτό παραμάσχαλα , με την ταυτότητα στο χέρι όταν έδινα ένα SHADOW 600 , και μου λέει παλικάρι μια βόλτα να θυμηώ τα παλιά .....δεν κράτησα ούτε την ταυτότητα ! μπορεί μαλακία αλλά έτσι το έκρινα εκείνη τη στιγμή .
Σε άλλες περιτώσεις πάμε σε μηχανκό της επλογής του , το ελέγχει και αν του κάνει καλώς ,αλλιώς άντε γειάαα ..
Υ.Γ. Έχω κολλήσει παλιότερα με το VSTROM . Έχω σκυλιάσει , δε μπορώ να βρώ κανένα γνωστό να το πάρω καμιά βόλτα ....
Γυρνώντας ένα μεσημέρι από τη δουλειά βλέπω δυό παλικάρια της ΔΙΑΣ με 2 στρώματα σε μια σκιά έξω από το σπίτι ....
τους πιάνω κουβέντα για τις μηχανές , πως παν , αν βγάζουν προβλήματα και τα σχετικά .... λέω θα την πετάξω τη μαλακία και αν πιάσει ..... ρε παιδιά να ανέβω λίγο πάνω να δω αν φτάνουν τα πόδια κάτω ? Με κοιτάν και ο 4 άγρια .... τη γαμήσαμε λέω , ακράνωτος , χωρις χαριά άνω μου ,καλωκαίρι γαρ ....
Πάμε ποιο άτω στον παλιό σταθμό να μη μας δουν λέει ο ένας...
Και βόλτα έκανα και μισή ώρα μου εξηγούσε τα υπέρ και τα κατά !!!!!! ΡΕΣΠΕΚΤ !!!!!
Κάποιος που πάει να δει και να αγοράσει ένα μηχανάκι εξυπακούεται ότι εχει ανέβει σε κάποιο ΙΔΙΟ από πριν , έχει δει παως κάθεται πάνω , αν του ταιριάζει , έχει κάνει και μερκά χλμ και είναι κατασταλαγμένος ..........
Και παει να δει αν είναι ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ καλο και αν είναι το ίδιο με τις φωτογραφίες ....
Τι θα καταλάβει δηλαδή ο πιτσιρικάς παπάκiας που θα καβαλήσει ένα 600 rr δηλαδή ?
Θα γυρίσει με τα μάτια γουρλωμένα , με ένα χαζό χαμόγελο και ίσως με λερωμένο τ παντελόνι ... ίσως να μη γυρίσει και καθόλου !!!!!
Αναλόγως και τι μηχανή δίνεις ....
Και με ποιον μιλάς ... πως τον κόβεις .. ήρθε παπούς με το κρανάκι το ανοιχτό παραμάσχαλα , με την ταυτότητα στο χέρι όταν έδινα ένα SHADOW 600 , και μου λέει παλικάρι μια βόλτα να θυμηώ τα παλιά .....δεν κράτησα ούτε την ταυτότητα ! μπορεί μαλακία αλλά έτσι το έκρινα εκείνη τη στιγμή .
Σε άλλες περιτώσεις πάμε σε μηχανκό της επλογής του , το ελέγχει και αν του κάνει καλώς ,αλλιώς άντε γειάαα ..
Υ.Γ. Έχω κολλήσει παλιότερα με το VSTROM . Έχω σκυλιάσει , δε μπορώ να βρώ κανένα γνωστό να το πάρω καμιά βόλτα ....
Γυρνώντας ένα μεσημέρι από τη δουλειά βλέπω δυό παλικάρια της ΔΙΑΣ με 2 στρώματα σε μια σκιά έξω από το σπίτι ....
τους πιάνω κουβέντα για τις μηχανές , πως παν , αν βγάζουν προβλήματα και τα σχετικά .... λέω θα την πετάξω τη μαλακία και αν πιάσει ..... ρε παιδιά να ανέβω λίγο πάνω να δω αν φτάνουν τα πόδια κάτω ? Με κοιτάν και ο 4 άγρια .... τη γαμήσαμε λέω , ακράνωτος , χωρις χαριά άνω μου ,καλωκαίρι γαρ ....
Πάμε ποιο άτω στον παλιό σταθμό να μη μας δουν λέει ο ένας...
Και βόλτα έκανα και μισή ώρα μου εξηγούσε τα υπέρ και τα κατά !!!!!! ΡΕΣΠΕΚΤ !!!!!
Κανάς συγγενής του Δημητράκη θα ταν είναι στο σόι τους ιδιαίτερα περιγραφικοί...
macedonas
07/04/2016, 10:34
Κανάς συγγενής του Δημητράκη θα ταν είναι στο σόι τους ιδιαίτερα περιγραφικοί...
Βρε λες ? είναι και γείτονας !!!!